מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטל23/08/2009
שלום רב, יש לנו מי נביעות בבית והבנתי שזה לא מומלץ לשימוש לתינוקות
אשמח לקבל הנחיה בעניין מים בריאים לתינוקות-הבנתי שתמי 4 מועדף ביותר?
תודה
מיטל הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
ד``ר איילון לחמן23/08/2009למיטל שלום.
אין לי מידע בנושא זה.אולי לרופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך חלבון עוברי גבוהמיכל23/08/2009
קיבלתי תוצאות בדיקת חלבון עוברי:
אני בת 31 שבוע הבדיקה 17.1 (מופיע בדף התוצאות שבוע לפי החזרת עוברים 17.5)
.חלבון עוברי 2.79(AFP)
HCG 2.79
UE3 1.23
הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד : 1:772
הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא: 1:2378
*ערך חלבון עוברי גבוה . מומלץ לבצע סקירה US לע"ש,מוח,כליות,ודופן בטן ולפנות לייעוץ גנטי.
ביצעתי סקירה מוקדמת ב27/7 והבדיקה הייתה תקינה וגם בדיקת הדם הייתה תקינה .
האם אני צריכה לדאוג ,האם עלי לבצע בדיקת מי שפיר .
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי גבוה.
ד``ר איילון לחמן23/08/2009למיכל שלום.
התוצאה שאת מתארת יכולה להצביע על פגם מבני כלשהו בגוף העובר.לכן חשובות הבדיקות שהוזכרו בתשובה.התיעצי גם יועץ גניטקאי.עפ יעוצו,כן או לא בדיקת מי שפיר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עוברלונה23/08/2009
באיזה שבוע הרופא מבקש לקבוע תור לקיסרי אם העובר במצג ראש?
אני בשבוע 27 פלוס 6 כעת והעובר במצג רוחבי עם הראש משמאל (שלי).
מתי עלי להתחיל לדאוג שהוא לא התהפך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצג.
ד``ר איילון לחמן23/08/2009ללונה שלום.
בכל מקרה במצג ראש לא קובעים תור לניתוח קיסרי..העובר מתייצב בד"כ לקראת השבוע ה-34.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בכפות ידיים ורגלייםחגית22/08/2009
שלום
אני בשבוע ה-25 להריון.
השבוע החלה לי פריחה בכפות הרגליים והידיים, פריחה אדמומית ובחלקה מלווה שלפוחיות קטנות ומימיות.
עליי לציין שבבדיקות דם שערכתי נמצא תפקודי כבד ברמה גבוהה.
האם יש קשר?
האם פריחה זו היא שכיחה בהריון?
האם עליי לדאוג שמא הגוף מאותת על סוג של בעיה שאמורה להוות סיכון לעובר?
לתגובתכם המהירה אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות.
ד``ר איילון לחמן23/08/2009לחגית שלום.
תופעה חריגה את מתארת.עליך לגשת ולהיבק.אולי גם יעוץ רופא עור.בכל מקרה לא נשמע בעיתי לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהמירב22/08/2009
שלום,
ילדתי לפני 6 שבועות בשבוע 36 עקב תהליך של הפרדות שליה.
מאז, הדימום נפסק למספר ימים וחזר ב"טפטופים" מידי יום.
נבדקתי ע"י רופא לפני שבוע כשבוע כולל אולטראסאונד שבו נכתב: עובי רירת 8.3 מ"מ, מנח קדמי בתוכה מבנה אקוגני 6*10 מ"מ.
שחלות: ימנית 15*32, שמאלית 38*23 בתוכה מבנה אקוגני 21*14 דרמואיד (ידוע).
דוגלס ללא נוזל חופשי.
הרופא אמר שאני לקראת ביוץ אך מאתמול הדימום התגבר (כמו מחזור).
האם יכול להיות מחזור?
האם אני צריכה לגשת להבדק?
מה המשמעות של מבנה אקוגני ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר איילון לחמן23/08/2009למירב שלום.
אכן מוזר הדיווח על הממצא ברחם.ממליץ שתגשי שוב להיבדק.מקווה שלא התכוון הרופא לשארית שיליה.בכל מקרה ,שוב ,גשי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בשבוע 37 -למה לא עונים בפורוםדנה22/08/2009
ד"ר שלום,
רציתי לשאול האם לידה בשבוע 37 נחשבת ללידה מוקדמת??
האם בשבוע זה התינוק סיים כבר את התפתחותו ??
אשמח לתשובה -דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב ידיעתי....
רחלי23/08/2009הי, כפי הידוע לי משבוע 37 זה נקרא בזמן, כל לידה לני בוע 37 נקראת טרם זמנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עונים בפורום.
ד``ר איילון לחמן23/08/2009לדנה שלום. ברגע שסיימת שבוע 36, הלידה נחשבת במועד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץגלי22/08/2009
שלום,
אני מנסה להכנס להריון.לפני חודשיים הפסקתי לקחת גלולות ובינתיים המחזור שלי איננו סדיר: בחודש ראשון קיבלתי מחזור כעבור 33 ימים, בחודש השני קיבלתי מחזור לאחר 23 ימים.
כיצד עליי לחשב את הביוץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בעיתי כלל
ד''ר יואב פלד22/08/2009מפריע לפוריות כן
אך גם לא מונע הריון מצד שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ-המשך שאלה
מיכל23/08/2009אך כיצד לחשב את הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקותקרן22/08/2009
האם זה נורמלי שיש בצקות משבוע 23?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יואב פלד22/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר ואנטי דידנה22/08/2009
שלום רב,
1. אני נמצאת בשבוע 17+6.
- שקיפות עורפית - סיכון לפי גיל 1:546. לפי גיל והבדיקה 1:3417.
- סקירה מוקדמת - שיצאה תקינה וטובה. הרופא אמר לי שאם הסיכון עפ"י גיל הוא 1:500 אז לפי הסקירה 1:5000.
- עשיתי את בדיקת חלבון עוברי (במעבדות זר) בשבוע 16+2 משוקלל עם בדיקת ה- papp a. שקלול של שש בדיקות. סיכון עפ"י גיל 1:600, סיכון עפ"י גיל ובדיקות 1:180.
התקשרו אלי ממעבדות זר ואמרו לי לגשת לרופא הנשים לקבל הפנייה לייעוץ גנטי.
רציתי לדעת מה אתה חושב? יש צורך בדיקור מי שפיר לדעתך?
2. אני בעלת rh שלילי. עשיתי אתמול ניקוי שיניים אצל שיננית, רציתי לדעת האם צריך לקבל אנטי די בגלל הדימום מהחניכיים?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ראשונה
ד''ר יואב פלד22/08/2009דורשת יעוץ פרטני ולא בפורום
שאלה שניה התשובה היא לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסרי או רגילדני22/08/2009
בוקר טוב לכל ההריוניות
אני בשבוע 38+6 , לפני שבוע הייתי בהערכת משקל ויצא 3200 אבל הרופא אמר שידנית זה נראה לו יותר כמו 3600.
אתמול הייתי במוקד והרופא אמר שהמשקל נראה לו בערך 3800-4000 , הוא כמובן לא עשה מדידות מדוייקות.
אני מפחדת שהמשקל יהיה ממש ממש גבוהה אם אגיע לשבועות 41-42, ואין לי יותר הערכות משקל מתוכננות בדרך.
איך יודעים מה המשקל בהמשך? עושים הערכות משקל כאשר באים להיבדק בהריון עודף? אולי אני אצתרף קיסרי וזה יתברר רק בזמן הלידה. קצת מפחדת ומבולבלת מהעניין הזה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על דרך הלידה העדיפה
ד''ר יואב פלד22/08/2009יש לדון עם הרופא
כמו כן יש לבדוק אותך על מנת לתת חוות דעת רצינית
את מוזמנת ליצור קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתרחל21/08/2009
שלום אניבת 28 יש לי שתי בנות עברתי הפלה בשבוע 20 לפני חודשיים וחצי והיום אני בהריון בשבוע 7 אבל כנראה שזה לא מתפתח הרופא לא ראה דופק או עובר בברור השלה שלי האם חומצה פולית יכולה לגרום להפלה מוקדמת הי לי בעבר הריון לא תקין וגם אז לקחתי חומצה פולית ובשתי ההריונות לא לקחתי והיה תקין והכל בסדר ועכשיו שוב זה קרה כי הרופא בבית החולים אמר לי לקחת. זה באמת יכול להיות קראתי מחקרים שיש בזה משהו.הודה עם תחזרו אלי עם תשובה ומה אתם חושבים יכול להיות עוד סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה כי ההריון
ד''ר יואב פלד21/08/2009הנוכחי אבוד
אין קשר לח פולית
גם בהריון הבא קחי ח פולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פלד
רחל21/08/2009תודה על התשובה אני קראתי על החומצה פולית, אז מה זה מקריות בשני ההריונות למה זה קורה שזה לא מתפתח עשיתי אולי משהו הייתי צריכה לשמור,לא יכול להיות שיהיה בסדר אני צריכה ללכת לבדיקה שבוע הבא לראות עם השתנה משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל
ד''ר יואב פלד22/08/2009אחת התופעות השכיחות של נשים אשר חוות אובדן הריון היא השאלה האם הן טעו חטאו פשעו או עשו משהו לא בסדר
זהו הליך פסיכולוגי טבעי
למרות שהתשובה הברורה היא שהן לא !! כלומר את לא אשמה לא עשית דבר רע ואים קשר בין התנהגותך לבין התוצאה העגומה.
בנוסף הפלה בשבוע 20 שונה בסיבות שלה מהפלה בשבוע 7.
וגם ברור שח פולית או כל דבר אחר לא "אשם"
אני מציע שתפגשי עם רופא על מנת שיסביר לך דברים אלה ואולי יציע לך בדיקות ו מעקב יותר צמוד בהריון הבא.
ישנן תרופות אשר ניתנות ל"תמיכה" בהריון במקרים מסוימים.
לברור ממצה יותר של הנושא את מוזמת ליצור עימי קשר !
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בהריון הבא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פלד
רחל22/08/2009אני מאוד מודה לך על ההתיחסות אני בתקווה שאולי עוד יהיה בסדר אני עוד יהיה בקשר.זה מדאים שיש לכ סבלנות לענות כחה לשאלות ולהתיחס זה נותן הרגשה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונהיפית21/08/2009
שלום,
אני בשבוע 12 להריוני וכבר מספר ימים אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה מעיין התכווצויות כמו במחזור(אבל לא כאב חזק) מה זה אומר האם עלי לדאוג וללכת לבדיקה????
תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אין דימום
ד''ר יואב פלד22/08/2009וההתכווצויות לא מאוד חזקות אלא כמו כאבי מחזור קלים
אים מה לעשות וזה יחלוף לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.... שבת שלום
יפית22/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשצילה שבד21/08/2009
שלום רב,
אני בחודש 5 להריוני כבר 4 שבועות אני סובלת מכאב ראש בצד השמאלי בין העין לבין האף בפינה ובקרקפת הכאב בא והולך בעיקר כשאני הולכת לישון בלילה וכשאני כמה בבוקר.
אנא עיזרו לי ואמרו מה זה יכול להיות.
אני קצת חוששת ללכת לקופ"ח בגלל שפעת החזירים.
אודה לתשובתכם.
צילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה אך עדיין לא נענתי
צילה שבד25/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל העוברדורית21/08/2009
שלום רב,
1. מה המשקל הסביר שעובר צריך להיוולד (לפחות) ע"מ שלא יעכבו ברית?
2. האם עובר ישן ברחם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי........
דורית24/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןmay21/08/2009
שלום
אני אחרי ivf בבדיקת דם ראשונה הבטא הייתה 419 לאחר יומיים 1480.
ההחזרה הייתה ב5 לחודש- מה שאומר שאני בשבוע 4+3 נכון?
דיברתי עם הרופא שלי והוא אמר לי להמשיך עם התמיכה ולחזור אליו עוד 10 ימים לאולטרסאונד.
שאלותי הן:
1-אני צריכה לעשות איזה שהן בדיקות דם בנתיים? בטא- ברזל- וכו...
2-את האולטרסאונד של השק הריון לא אמורים לעשות כבר עכשיו?
3-איך אני יודעת שהכל תקין בנתיים?
4- האם יש משהו שאני צריכה לעשות עד הפגישה עם הרופא?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לראות שהשק ברחם
ד''ר יואב פלד22/08/2009כלומר לבצע סונר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)