מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבטסדינה30/08/2009
שלום
אני בשבוע 40 להריון ולפני כ 4 ימים התפתח אבטס במקום שהיתה ציסטה קטנה בין השדיים ,
זה נפוח כואב ומלא מוגלה .
פניתי לרופאת הנשים ששלחה אותי לרופא משפחה ששלח אותי לכירוג .
התור לכירוג בעוד יומיים
בינתיים זה כואב ונפוח , יש טיפול טבעי שיכול לעזור לי לפחות עד הלידה ללא אנטיביוטיקה .
תודה
דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבות עם מגנזיום סולפט מדולל
ד''ר יואב פלד30/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממיואשת...דיקלה30/08/2009
שלום,
אני בת 26, עברתי הפלה לפני 5 חודשים בערך בשבוע השמיני עקב חוסר התפתחות העובר באמצעות ציטוטק.
נקלטתי שוב להריון ובשבוע העשירי לא נצפה דופק ונאלצתי לעשות גרידה.
רופאת הנשים אמרה לי שכמעט בטוח שיש לי בעיה של קרישיות יתר, אך טרם ביצעתי בדיקות.
במידה וזהו אכן המצב - מהן האפשרויות העומדות בפני? האם קיים טיפול?
אני ובעלי משתוקקים מאוד לילד ומיואשים מהמצב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 הסיכוי שיש לך הפרעת קרישה הוא
ד''ר יואב פלד30/08/2009נמוך
גם אם תמצא הפרעה כזו הטיפול בה הוא יעיל
השלימו את הבדיקות הנדרשות
למרות החששות והתיסכול יהיהו לך ילדים כמספר שתרצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת אדי אלכוהול 70% בזמן הריוןיעל30/08/2009
שלום רב,
אני בשליש השני להריון.
ברצוי לדעת אם ישנה בעיה עם שאיפת אדי אלכוהול, אני מחטאת המון דברים כל הזמן עם אלכוהול 70%. היום מישהו תפס לי את האף כבדיחה ואח"כ הלכתי וחטאתי את כל איזור האף והפה עם אלכוהול 70% מפחד משפעת החזירים.
האם זה יכול לגרום נזק כלשהו לעובר?
תודה רבה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום נזק
ד''ר יואב פלד30/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןרחלי30/08/2009
שלום, אני אחרי לידה, ובאישורו של הרופא התחלתי ליטול גלולות למניעת הריון (מליאן)
עוד לפני הופעת המחזר- עדיין לא קיבלתי מחזור אחרי הלידה, הרופא אמר שאחרי 10 כדורים אני בטוחה מפני הריון....בגלל שפחדתי קיימתי יחסים רק אחרי 12 כדורים...
ובכל זאת....רציתי לשאול אם יכול להיות שאני בהריון (אני ממש פוחדת....)
או שאני בטוחה כבר?
האם יש בכלל ביוץ אחרי לידה לפני הופעת המחזור הראשון?
אודה על תשובתכם.
רחלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בטוחה
ד''ר יואב פלד30/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלטל30/08/2009
שלום רב,
הריון תאומים שבוע 20+5
בבדיקה שגרתית ביום חמישי:
עובר 1 - מנח - אורכי
מצג- ראש
משקל 245
גיל הריון 19.4
עובר 2 מנח- רחבי
מצג -ראש בצד ימין
משקל 367
גיל הריון 20.6
הערות- אורך תעלת צוואר 49 מ"מ ללא FUNNELING
הערכת משקל לפי HADLOCK
האם תקין? מה זה ללא FUNNELING
איזה שבוע שבוע? לפי מה מסתכלים? לפי העובר הראשון או השני? ולפי הערכת גיל הריון שכתוב בסוף לפי הנל? (בבדיקה כתוב למשל AB CIR מתאים לשבוע 18.6) אז לפי מה מסתכלים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תקין
ד''ר יואב פלד30/08/2009גיל ההריון נקבע לפי הסונר בתחילת ההריון ולא משתנה לאורך ההריון כולו
פנלינג זה משפכיות של הצוואר מראה על אפשרות של פתיחה שלו ( טוב שאין לך !!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום כיפורמישמיש30/08/2009
שלום רב, האם לאישה בהריון שבוע 24 מתור לצום ביום כיפור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשאלי רב
נופר30/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בשבוע 6- שק ללא עוברנופר30/08/2009
שלום רב
ביצעתי בשבוע ה 6+ 4 ימים בדיקת אולטראסאונד, ולא מצאו עדיין עובר אך שק עוברי היה.
החשש שלי שלפני כשנה גם כן הייתי בהריון וגם כן לא מצאו עובר והיה רק שק עוברי ולאחר כמה ימים הייתה לי הפלה.
הפחד שלי שלא יקרה לי שוב פעם את אותו הסיפור-כולי בסרט.
ודבר שני: הגיוני שבשלב כה מוקדם אני ארגיש תזוזות בביטני? האם זה תזוזות של העובר או של האיברים הפנימיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופר
ד''ר יואב פלד30/08/2009אם גיל ההריון מדויק כמעט שבוע 7
ומכשיר הסונר ברמה סבירה היה צריך לראות עובר או לפחות שק חלמון.
אם לא ראו אז זה לא מבשר טובות
לא מרגישים תנועות בשבוע כזה בכל מקרה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נופר31/08/2009ראו שק באולטרסאונד נראה לי שקוראים לזה שק עוברי או שק חלמון אין לי מושג.מה שבטוח יש שק אך עובר עדיין לא ראו כי אמרו שאני בשלב מאוד מוקדם וטרם רואים אותו.
האם זה עדיין מבשר רעות?
התשובה שלך דיי הדאיגה אותי , נכנסתי לסרטים רק שאני לא יעבור שוב את הסיוט של ההפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בהריוןעינב29/08/2009
שלום רב ,
אני בשבוע ה25 להריוני הראשון ... :)
מזה כחודשים סובלת מפטרייה עקשנית שלא עוברת :(
לאחר מספר נסיונות של טיפול בנרות קולטרי בצירוף של משחת קומאגיס ....
אוכלת יוגורט ביו ללא הפסקה אך הפטרייה אינה עוברת....
מה לעשות...זה לא כ"כ נעים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבדקים על ידי רופא
ד''ר יואב פלד30/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי הרופא אמר שלא צריך לעשות כלום
אני31/08/2009ושהרפס מסוכן רק בלידה.
האם זה נכון? כי גם לי יש מידי כמה חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בהריוןויק29/08/2009
שלום רב,
לפני שנה וחצי בערך יצא לי לראשונה הרפס באיבר המין ומאז הוא התפרץ עוד פעם אחת לאחר מספר חודשים.
כרגע אני בהריון ראשון שבוע 11 והתפרץ לי שוב ההרפס? מה ניתן לעשות? לחכות שיעבור לבד או לטפל? האם זה עלול להיות מסוכן לעובר?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לרופא ולטפל
ד''ר יואב פלד30/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומץ בלסמי בהריוןאני29/08/2009
שלום , אני בשבוע 14 ורציתי לדעת האם מותר להשתמש בחומץ בלסמי בסלט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
ד''ר יואב פלד30/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי29/08/2009
האם מותר להשתמש במשחה איכטימול בזמן הריון?
אני שבוע 6 + 4 ימים
בבקשה תענו לי בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
תמי31/08/2009מקפיצה - דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינטומיציןשרון29/08/2009
האם ניתן להשתמש בסינטומיצין כנגד שעורה בעין בשבוע 22?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יואב פלד29/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר לידהמירי29/08/2009
שלום רב,
ילדתי לפני 7 שבועות לידה רגילה.
הדימום פסק רק בימים האחרונים ונשארתי עם כאב קל בנרתיק שמתחזק בעיקר עם כיווץ לאחר מתן שתן. כמו כן, הפרשות מרובות.
האם התופעה ידועה?
מתי צפוי הכאב לחלוף?
האם ההפרשות מצריכות טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי להיבדק
ד''ר יואב פלד29/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאווה28/08/2009
שלום ,
יש לי שאלה
אני נולדתי פג 1600 גרם ביגלל שהיה לה לחץ דם גבוה אני בת הבכורה של אמא שלי
אני בהריון בשבוע 26 האם גם הילדה שלי יכולה להוליד פג ?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח
ד''ר יואב פלד29/08/2009רוב הסיכויים שלא
אל תשכחי שהרפואה התקדמה המון ובפרט רפואת פגים מאז שנולדת.........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בתחילת הריוןmay28/08/2009
שלום- אני נמצאת בשבוע 5+2 אחרי החזרת מוקפאים.
ביום ראשון יש לי בדיקת שק הריון.
רציתי לשאול בנתיים כי אני חוששת ולא רגועה...
אני עם בחילות כבר שבוע ועייפה רוב הזמן אבל כל כמה שעות יש לי כאב בטן ממש כמו כאבי מחזור רק יותר חזק נמשך בערך 10 דקות ואז עובר זה קורה איזה פעמיים ביום אולי 3 האם זה כאבים נורמילים בהתחלה?
ויש איזה טיפ לבחילות- רוב היום אני עם תחושה לא נעימה בבטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יכול להיות תקין
ד''ר יואב פלד29/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)