מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפת חלבאנה26/08/2009
שלום
אני בהריון שבוע 9
מתי אני אמורה לפנות לטיפת חלב?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפת חלב.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009ממליץ שתתיעצי בענין עם רופאך המטפל.בד"כ לאחר השבוע ה-12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל מאוחרשיר26/08/2009
אני בת 43. יש לי 3 ילדים. לפני כ - 4 שנים ניסיתי במשך שנתיים להרות באופן טבעי ,ללא הצלחה וזנחתי את הרעיון. לאחרונה גיליתי שאני בהריון (באופן טבעי ללא טיפולים). אני מאד מתרגשת ושמחה אבל...קראתי באתר כל כך הרבה מאמרים על הסיכונים ואני מאד חוששת ומתלבטת אם מבחינה בריאותית , בגילי, זה לא מאוחר מידי (בלידה, בע"ה, גילי כבר יהיה קרוב ל- 44).
האם יש סיבה אמיתית לחששותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל מאוחר.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009לשיר שלום.
ידוע שככל שגיל האם גדול יותר הסיכונים והסיבוכים גדולים יותר. הן לעובר והן לאם.לכן כמובן שתצטרכי לבצע יותר בדיקות ולהיות יותר במעקב.אבל אם את רוצה להמשיך נאחל לך הצלחה גדולה ונחזיק אצבעות שהכל יסתיים יפה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחם ?Lital26/08/2009
שלום,
אני בשבוע 7 +3 ימים. ביקרתי אצל רופאת הנשים ביום רביעי שעבר, שאמרה לי שהכל תקין.ביקשתי הפניה לאולטרא סאונד ראשון על מנת לבדוק קיום עובר בתוך הרחם ודופק עוברי. היא אמרה שאין צורך.אני די בלחץ, במיוחד לאחר שאתמול היו לי כאבים חזקים מאוד בצד ימין של הבטן.הכאבים חלפו לאחר ששכבתי קצת במיטה.אין לי דימומים.האם זה יכול להיות הריון מחוץ לרחם ?מה הסימנים להריון כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר איילון לחמן27/08/2009לליטל שלום.
הריון חוץ רחמי מתבטא בכאבים ההולכים ומתגברים ולא חולפים במנוחה.בדרך כלל גם מלווים בדימום.כדאי בכל מקרה שתשוחחי שוב עם הרופאה ותחזרי לבדיקה נוספת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך בבדיקת שקיפות עורפית וחלבון עודידי26/08/2009
שלום רב. בת 35, הריון ראשון שבוע 10. לאור גילי (הייתי כבר בת 35 כשנכנסתי להריון) והמלצת הרופא, אבצע בדיקת מי שפיר בהריון זה, כשיגיע המועד לכך. שאלתי היא: האם לאור החלטתי לבצע בדיקת מי שפיר בכל מקרה, מתייתר הצורך בבדיקת שקיפות עורפית וחלבון עוברי, ו שמא בדיקות אלו בודקות סיכון סטטיסטי לדברים נוספים שאינם נבדקים בבדיקת מי שפיר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009לדידי שלום.
אכן בדיקת שקיפות עורפית בודקת הסיכון לתסמונת דאון שנבדקת במי השפיר בכל מקרה.אבל הבדיקה בעצם מהוה מעין התבוננות ראשונה לגבי התפתחות העובר.לכן רוב הרופאים כן מבצעים אותה.לגבי החלבון העוברי,כן רצוי בכל מקרה לבצע משום שיכולה להראות על מומים מבניים אחרים שלא נצפים במי השפיר.כמובן שבבדיקת מי השפיר בודקים גם את רמת החלבון העוברי בנוזל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמוניםדנית26/08/2009
שלום שמי דנית בת 26 אתמול עשיתי בדיקת דם ובתוצאות הופיעו לי הנתונים הבאים:lh19.00-
fsh-6.00 אבקש לדעת מה זה אומר ומה עליי לעשות כמובן שעשיתי את הבדיקות הנל לאחר בעיות בסדירות המחזור ובכניסה להריון במשך חודש וחצי חודשיים מחכה לתשובה בהקדם תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009לדנית שלום.
החשיבות של הבדיקות הן גם לגבי היום במחזור בו נלקחו.רק על פי מידע זה ניתן יותר להתיחס לתוצאות. גם לא ברור למה בצעת אותן אם את מנסה להיכנס להריון רק חודשיים,כאשר משך הזמן הממוצע הוא שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה לגבי בטא נמוכהאתי26/08/2009
שלום
שמי אתי ואני בת 30 אני מנסה שנתיים וחצי להכנס להריון לפני שבועיים וחצי עברתי
טיפול הפריה ריאשון (מחזור אחרון 21.07.09)
תוצאות בדיקות הדם אחרי שבועיים 19.08.09 הייתה 14.1 רופא המטפל ביקש שאני
יעשה שוב בדיקת דם למחרת 20.08.09 התוצאה 24 הרופא טוען שזה הריון לא תקין
ביום 23.08.09 ביצעתי עוד בידיקת דם התוצאה 60.4 ביום שלישי 25.08.09 118
הרופא רוצה שאני יפסיק את הריון כיוון שזה הריון מחוץ לרחם או לא תקין
מה לעשות הבטא קופצת כל פעם כמעט פי שניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009לאתי שלום.
איני מכיר את נתוניך כמו שמכיר רופאך.לכן קשה להגיב.אבל אולי ניתן,אם אין כל דימום או כאבים,להמשך מעקב אחר הבדיקות,אולי עד אפשרות בדיקת אולטרה סאונד.אבל שוב ,זה לא חוכמה להגיב כשאין בידי את כל הנתונים -כמו שיש בידי רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר וברזלדנה25/08/2009
שלום רב,
אני בשבוע 18+2.
1. האם אפשר לבצע דיקור מי שפיר בשבוע 20+1? בכל המקומות כתוב שחובה לבצע את הדיקור עד שבוע 20. האם זה בעייתי?
2. ההמוגלובין שלי 10.6. רופא הנשים נתן לי לקחת פרוגרד פוליק (פעמיים ביום) אולם אין אותו בבתי המרקחת. רופא המשפחה החליף לי לאקטיפירין אפ, ואמר לי לקחת פעמיים ביום בעקבות המרשם שנתן לי רופא הנשים - על האריזה של האקטיפירין אפ כתוב לקחת פעם ביום. האם אפשר וצריך לקחת פעמיים ביום?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
דנה26/08/2009האם חוסר ברזל עלול לגרום לכאבי ראש? (יש לי כאבי ראש כמעט כל יום במשך השבוע וחצי האחרונים, בחלק האחורי של הראש, בשעות הצהריים למשך כ-3 שעות וזה עובר ללא משכך כאבים).
לחץ דם - תקין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009לדנה שלום.
ניתן לבצע את בדיקת מי השפיר, גם לאחר השבוע ה-20.לגבי הברזל התיעצי עם הרופא שרשם התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- zinnat בשבוע ה7דנה25/08/2009
היי!
יש לי חשש לדלקת ריאות
הרופאה רשמה לי זינט.
האם התרופה בטוחה ב100% בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני קבלתי זינט
טלטל25/08/2009שאלתי כמה רופאים וגם פרופ' והוא אמר שמותר
החלמה מהירה!!
טלטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגגם אני !
מימי25/08/2009היה לי דלקת בשתן
קיבלתי זינט 500 מג
התקשרתי למרכז רעלים ברמב"ם ואמרו שמותר לנשים בהריון לקחת זינט- ולקחתי ממש בהתחלה כי בבדיקת שתן הראשונה יצא שיש לי דלקת בשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בהריון צעירקמילה25/08/2009
שלום רב,
אני בשבוע שביעי להריוני (טיפולי IVF ) וסובלת קשה מגרד ברגליים , זרועות ופנים.
יש חשש שקיבלתי תגובה אלרגית לפרוגסטרון אבל לאחר שהפסקתי אותו ולאחר שגם לקחתי כדורים לאלרגיה הגרד לא עובר אך מחמיר.
האם מוכרת לכם משחה טבעית הנקראת CLEAR CREAM HEIMLICH MATURAL אשר הרבה אמהות משתמשות בה לגרד אצל תינוקות? האם אפשר למרוח משחה זו להרגעת העור ? היא מורכבת ממרכיבים טבעיים בלבד.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוד
יריב26/08/2009אין לי מושג לגבי אלרגיה וכו', אבל אני יכולה לספר לך מניסיוני שגם לי היו כמה ימים של גירודים בלי סוף בכל הגוף, ואין קשר לאלרגיה, כנראה אחת מתופעות ההריון.
לגבי המשחה אני מניחה שזה בסדר גמור כיוון שמדובר במשחה חיצונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חניכייםלימור25/08/2009
בשבוע העשירי כבר, אבל כבר מלפני מס' שבועות שמתי לב שבעת ציחצוח השיניים אני מדממת יותר מהרגיל בחניכיים, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם תתייעצי עם רופא שיניים
לונה25/08/2009זה לא חייב להיות קשור להריון. ובכל מקרה כדאי לבדוק תפקודי קרישה, בבדיקת דם רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שתוכלו לעזור ליg25/08/2009
שלום,
אני בת 28
שבוע 15 הריון שני.
יש לי נשירה נוראית בשיער, יש מקומות שכבר ממש התחילו קרחות קטנות.
אני לא יודעת מה לעשות.
יש לי מוגלובין נמוך 10.6 ואני לוקחת ברזל של פמינה כדור ביום.
האם אני צריכה לעלות את המינון של הברזל או ללכת לרופא עור לקבלך תוספות של ויטמנים?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא בהכרח קשור להריון
לונה25/08/2009אני לא רופאה אבל אני יכולה לומר לך שנשירת שיער לא חייבת להיות קשורה לשינויים הורמונליים.
אני מציעה שתקבעי תור לרופא/ת עור טוב/ה על מנת לשלול פטריה בקרקפת. אם זה זה, הרי שיתנו לך טיפול בהתאם.
בנוסף את יכולה לנסות לשתות ג'לטין. קונים בסופר כדי להכין מזה ג'לי. את פשוט מערבבת את זה עם מים חמים ושותה את זה לפני שמקריש. זה מלא חלבונים וזה אידיאלי לטיפול בנשירת שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמתליאת24/08/2009
שלום
בהריון הקודם הנוגדנים לאדמת היו 21 ולאחר הלידה לפני כשנתיים קיבלתי חיסון. כיום הנוגדנים הם 26.8. האם רצוי שאקבל חיסון נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי עדיף שתשאלי זיהומולוג
לונה25/08/2009כי 26 זה גבולי מאוד למינימום המומלץ.
קיימים מצבים, בעיקר עם אדמת, בהם מתחסנים בשנית ורמת הנוגדנים יורדת במקום לעלות. לפעמים אם זה גבולי עדיף פשוט לא לגעת...
התייעצי עם זיהומולוג, לדעתי הכי טוב בשבילך כרגע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות ולרופאיםלולה24/08/2009
אהללן
אני ממש בתחילת ההריון שבוע 5 וכמה ימים
משבוע שעבר התחיל לכאוב לי החזה וגם הפיטמה עצמה
אבל היום... פתאום הכל נעלם והכאב בחזה נחלש
האם יש סיבה לדאגה ?? או חששש???... ענו לי בבבקשה מנסיון
תודה רבה
על התמיכה והעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרומי
נועה24/08/2009שלום,אני לא רופאה,אני הריונית,יצא לי לקרוא הרבה פעמים תשובות לשאלות דומות. לתופעות הגופניות הנלוות להריון,כמו הגודש בחזה,בחילות,עייפות וכו' יש להם נטייה להשתנות,להיעלם,לחזור.
זה בסדר ואין סיבה לדאוג.המשך הריון קל ונעים. נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נועה.... הרגעת אותי ללא ספק :)
לולה25/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם מניסיון
רוני25/08/2009כבר בשבוע 18 ובהתחלה כל פעם שפתאום הרגשתי יותר טוב - פחות בחילות, חזה פחות כואב - נתקפתי בחרדה שמא הכל תקין - לרוב הלכתי לרופא ל- א.ס. (אני בפרטי אז זה קל- מרימים טלפון ובאים) והכל היה בסדר. כנראה שאין בהכרח קשר - יכול להופיע ולהיעלם. ויכול לחזור שוב מחר.
נראה לי שאם אין כאבי התכווצויות כמו מחזור ואין דימום - יש מקום לאופטימיות ולהמתין בסבלנות (קשה מאד) עד שיעבור השליש הראשון (ואז השני והשלישי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר שבוע 36 - דחוף!!תותי7724/08/2009
שלום
הופנתי לדיקור מי שפיר בגלל חשד לבעיה כרומוזומלית,
אני בשבוע 36
מה הסיכונים בבדיקה בשבוע כזה?
האם יש אפשרות שהעובר יפגע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
יריב24/08/2009אין לי מושג אם יש סיכון, אבל אני יכולה להמליץ לך על פרופסור יגל מהר הצופים שהוא שם דבר בענינים האלו. הוא עובד בבית חולים הר הצופים ואת יכולה להיתקשר אליו ולהיתייעץ איתו. תבקשי במודיעין של בית החולים את הטלפון שלו. אם תלכי אליו תיהי בטוחה שאת בידיים הכי טובות.
בהצלחה ותיהי רגועה, זה הכי טוב לך ולעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ גנטי-היכן..מיטל24/08/2009
שלום רב,
אני מתכננת הריון נוסף. אני מבוטחת דרך קופח כללית. בפעם הקודמת עשיתי את הבדיקות הגנטיות בבית חולים תל השומר. הבנתי שיש אפשרות לעשות בדיקות גנטיות (רוצה לבצע את אילו שנוספו מהפעם הקודמת..) בקופות חולים מסוימות, האומנם?, האם צריכה הפניה מרופא נשים או מספיק מרופא משפחה?,
בתודה, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות בקו"פ מכבי
לילי24/08/2009בקופת חולים מכבי אין צורך בהפנייה, את פשוט מתקשרת לכוכבית מכבי ושם יעדכנו אותך באילו סניפים ניתן לבצע את הבדיקות הגנטיות ויקבעו לך תור. חשוב שתביאי את המסמכים של הבדיקות הקודמות כדי שתדעי מה להשלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)