מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמסת סוכר בשבוע 26אווה28/08/2009
שם הבדיקה
כימיה בדם
Glucose Challenge Test 1h
יחידות
mg/dl
גבול תחתון
(
65
תוצאות הבדיקה
*
123.5
גבול העליון
)
140
האם התוצאות תקינות ?
אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר יואב פלד29/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת-התלבטותליאת28/08/2009
לאחר הלידה לפני כשנתיים וחצי חוסנתי נגד אדמת (כייל 21.1) כיום הכייל הוא 26.8 האם לדעתך יש צורך בחיסון נוסף? והאם יש סיכון שהנגיף יהיה בגופי לאחר 3 חודשים ויהווה סכנה לעובר? כמה שנים קיים המחקר על נשים הרות שעברו חיסון ולא היה פגיעה בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מחוסנת
ד''ר יואב פלד29/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת בשבוע 32sivan_s328/08/2009
שלום רב,
לאחר העמסת סוכר 50 בשבוע 24 שתוצאתה אינה תקינה נשלחתי להעמסה של 100. 3 מתוך 4 תוצאות היו תקינות (תוצאה לא תקינה אחרי שעתיים - 163). בהמשך (שבוע 30+5) עברתי הערכת משקל עם עובר באחוזון 80. הרופאה שלחה אותי בשבוע 32 להעמסת 100 נוספת בה שתי תוצאות אינן תקינות (אחרי שעה - 188, אחרי שעתיים - 183). ברור לי שיש סכרת הריון, אולם שאלתי היא כיצד הדבר עלול להשפיע על מהלך ההריון עד סופו? האם ישנם סיכונים לעובר? כיצד ומתי יוחלט באיזו דרך ליילד (לידה טבעית, זירוז, קיסרי)?
קצת מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לקבל
ד''ר יואב פלד29/08/2009דיאטה מתאימה
דרך הלידה תושפע ממשקל העובר ( בדרך כלל מעל 4000 גרם מקובל לבצע ניתוח קיסרי
פרט לכך יבצעו מעקב צמוד אחר החלוד לגבי פרמטרים מסוימים לאחר הליגה כמו רמת הסוכר וההמוגלובין שלו
זה מצב שכיח ולא צריך לדאוג במיוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתעינב28/08/2009
שלום רב ,
אני בשבוע ה-25 להריוני(הריון ראשון) .
לפני מספר ימים הרגשתי לחץ בחזה ,הופנתי למיון ואושפזתי עם חשש לתסחיף ראתי ,
לפי החלטת הרופאים עברתי דופלר לרגלים וסיטי אנגיו בריאות(עם כיסוי בטן כמובן) עם חומר ניגוד(יוד) ובנוסף קבלתי זריקת קלקסן פעמיים ביום...
לפי כל הממצאים של הבדיקות הכל תקין ושוחררתי הביתה אתמול...
אך הדאגה עדיין לא הוסרה -מה הם הסיכונים של בדיקת הסיטי?האם יש נזק לעובר?האם החומר הנגודי גורם לנזק עתידי???? נורא לחןצה ומודאגת......לתשובתכם המהירה אודה
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון מינימלי
ד''ר יואב פלד29/08/2009התועלת בביצוע הבדיקה עולה לאין שיעור על הנזק הזניח
לכן ביצעו את הבדיקה
המשיכי את ההריון בשלווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה חריפה ולידהל.מ27/08/2009
אני סובלת מפיסורה חמורה מאוד, יותר משבועיים הפצעים נפתחים ומדממים... והכאב הוא בלתי נסבל.
אני פוחדת כי עקב המאמץ בלידה יגרם נזק חמור באיזור.
רציתי לשאול האם יש טעם לבקש ניתוח קיסרי על מנת למנוע נזק חמור לאחר הלידה
והאם יש מצב שבו עקב המאמץ בלידה יכולים להגרם נזקים קשים.
אודה על תשובה...
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לבית החולים שם את אמורה ללדת
ד''ר יואב פלד29/08/2009ליעוץ
הם מן הסתם יתיעצו עם פרוקטולוג ויחד תגיעו להחלטה מושכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסק בהריוןמורן27/08/2009
שלום,
אני סובלת מצרבות (בקע סרעפתי) ונוטלת כדורי לוסק פעמיים ביום, לצערי אני תלויה בתרופה זו לחלוטין.
אני מתכננת הריון שלישי ואני מבקשת לדעת באם לוסק עלול להזיק לעובר/הריון.
תודה רבה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק בטוח בהריון
ד''ר יואב פלד29/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסגל הרופאים שלום! (זה די דחוף)לינוי27/08/2009
אני לינוי בת 22 הריון ראשון אני בשבוע 29 ויש לי בת
אני מזה כבר חודש סובלת קשות מהקאות בלתי פוסקות אני כל פעם הולכת לרופא שלי והוא אומר לי שזה טיבעי ואין מה לעשות.
ביקרתי כבר בבית חולים בגלל היתיבשות מרוב ההקאות אני לא אוכלת אני רק שותה כבר שבוע אני אולי אוכלת מעדן ביום וגם את זה אני מקיאה ירדתי במשקל ובכל זאת הרופא שלי אומר לי שכך זה הריון נראה לי קצת מוזר שאין טיפול להקאות...
שאלתי היא:
האם יש איזה כדור או משהוא שאני יכולה לקחת או לעשות כדי שההקאות יפסיקו מכיון שאני לא יכולה לסבול את זה יותר
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה אך מקווה לעזור
נועה27/08/2009שלום לינוי
ראיתי בלא מעט פורומים המלצה על הרכב שרוקחים בסופר פארם ירקונים עבור נשים בהריון עם בחילות והקאות. מקווה שיעזור לך. המשך הריון קל. נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לא מעט בקשי מהרופא
ד''ר יואב פלד29/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגלובין נמוךדורית27/08/2009
האם מוגלובין 11 זה נמוך מידי וצריך להוסיף עוד ברזל לכדור שאני לוקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתכם. תודה
דורית01/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףחסוי27/08/2009
בס"ד
היי לכל הרופאים. אני מאוד לחוצה, אשמח לתשובה
אני כרגע בשבוע 27+2.. הריון ראשון, יש לי בן ברוף ה'.
כשהייתי אצל הרופא שלי בשבוע 26+0: משקל של התינוק היה 999 גרם..
ולפני יומיים, כלומר ב27+0: עשיתי עוד אולטרסאונד, ומשקל של התינוק 1022...
זה הגיוני שהוא העלה בשבוע רק 23 גרם?
חשוב לציין, שרופא אחרון שבדק אותי אמר שהעובר מתאים לשבוע שבו הוא נמצא
אבל אני עדיין נורא לחוצה... בבקשה תשובהההההההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובההההההההההההההההה.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009לחסוי שלום.
לא הזכרת מה הסיבה לביצוע הערכת משקל,כל שבוע.זהו דבר חריג.ביחוד בגיל ההריון שלך.גם לא ציינת באם שתי הבדיקות בוצעו עי אותו בודק ובאותו מכשיר.אם לא ,זה ההסבר.
יש הבדל בין בודקים ובין מכשירים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, המשך..
חסוי27/08/2009בס"ד
כשהייתי בשבוע 26+0: הייתי אצל רופא נשים שלי (מעקב) הוא אמר כדרך אגב את משקל של העובר
בשבוע 27+0: הייתי בבית חולים, בגלל שקיבלתי מכה בבטן, ובגלל זה שוב פעם עשו לי אולטרה סאונד..
כמובן, שהבדיקה בוצעה במכשירים שונים...
מה אתה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, המשך..
חסוי27/08/2009בס"ד
כשהייתי בשבוע 26+0: הייתי אצל רופא נשים שלי (מעקב) הוא אמר כדרך אגב את משקל של העובר
בשבוע 27+0: הייתי בבית חולים, בגלל שקיבלתי מכה בבטן, ובגלל זה שוב פעם עשו לי אולטרה סאונד..
מה אתה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, המשך..
חסוי27/08/2009בס"ד
מה אתה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברימ.27/08/2009
שלום,
קיבלתי תשובה לחלבון עוברי
a.f.p 1.13
ecg 1.42
estriol 0.85
maternal 1/16
risk 1/41
אני בת 46
הרופא שלי אמר שלגילי הבדיקה תקינה
אשמח לקבל חוות דעת נוספת
תודה
מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009למ רימון שלום.
הבדיקה רק מחזקת העובדה שאת צריכה לבצע את בדיקת מי השפיר .החיובי שהסיכון לאחר הבדיקה קטן יותר מהסיכון עפ הגיל.ולכך התכוון רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשענת27/08/2009
שלום רב,
אני בשבוע 15 ואני כבר 3 ימים סובלת מכאבי ראש חזקים שגוקמים לי לא לתפקד כלל בלימודים ובעבודה.
האם זה נורמאלי? מה גורם לכאבים אלו? האם יש בדיקות שעליי לעשות כמו דם וכו...
והאם מותר לקחת בהריון אופטלגין ואדויל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009לענת שלום. בודאי שכאבי הראש אינם דבר נורמלי.עליך להתיעץ ולהיבדק עם רופא המשפחה והרופא הגינקולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם טבורימורי27/08/2009
בוקר טוב,
אני בשבוע 35 להיריון, ואני חולת טרשת נפוצה. האם יש מקום להתחיל בתהליך של דם טבורי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם טבורי.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009למורי שלום.
לא נראת לי בעיה מיוחדת עם איסוף הדם הטבורי. משום שאין קשר לדם שלך.בכל מקרה תוכלי גם להתיעץ עם אנשי הבנק ולקבל תשובה סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן בשלושה שבועות + דחוףבטי26/08/2009
אני בהריון בשבוע 24+ עשיתי אולרסאונד ורואים שאין גדילה של היקף הראש
רצינו בבקשה לדעת מה זה אומר והאם זה יכול להשתנות?
והאם משנה התנוחה של העובר
להלן המדדים:
ו.א. 8.3.09
ו.א. מתוקן לפי אולטרסאונד ראשון 11.3.09
מדדים מ - 25/8/09
BPD 48.2 מתאים לשבוע 20+4
OFD 77.1
199.5 HC מתאים לשבוע 22+1
188.9 AC מתאים לשבוע 23+5
FEMUR 42.2 מתאים לשבוע 23+5
המדדים מלפני כשלושה שבועות כדלקמן: 4/8/09
BPD 48.9 מתאים לשבוע 20+6
OFD 64..6
HC 179.2 מתאים לשבוע 20+3
AC 152.3 מתאים לשבוע 20+3
FEMUR מתאים לשבוע 20+3
נשמח לקבל את תשובתך במהירות יש לציין שאני חולת סכרת עם אינסולין, FMF עם כולכיציI, תת פעילות בלוטת התריס עם אלטרוקסין, פיברומאלגיה ומגרנות ולעיתים קרובות אני לוקחת משככי כאבים (כמעט יומיומי)
תודה
בטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל הראש.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009לבטי שלום.
אכן מאד מדאיגה ומוזרה העובדה שעד לפני שלושה שב גודל הראש התפתח בדיוק לפי גיל ההריון ופתאום ההתפתחות נעצרה לחלוטין.יש להועץ עם רופאך קודם כל ובהמשך לעבור בירור מלא ,אולי ביעוץ עם רופא גנטיקאי.לא ציינת אגב מי ביצע הבדיקה האם טכנאית או רופא מומחה לעלקול.אם לא רופא מומחה לעל קול כדאי אולי לבקש רופא כזה ולהציג לפניו הנתונים מראש.זה הצעד הראשון לדעתי,לפני ביצוע כל הבדיקות.אם כן בוצעה הבדיקה עי רופא מומחה,יש להמשיך בקו הבדיקות שהזכרתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך היקף ראש קטן
בטי27/08/2009תודה על תשובתך
אכן את האולטרסאונד עשתה טכנאית
היום עשינו שוב סקירת מערכות מכוונת לראש והפלא ופלא יצא BPD תואם לשבוע 22+6 (קפיצה של שבועיים +) וגיל הריון מתוקן 24+1 רצינו בבקשה לדעת האם זה בגבול הנורמה כמו שנאמר לנו ועד כמה אנחנו צריכים להיום במעקב ולדאוג יש לציין שהסקירה יצאה תקינה
תודה
בטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות בהריוןרויטל26/08/2009
שאלה לבנות.
אני בת 39 אמא ל-3 ילדים.
כרגע אני בהריון בשבוע 8 ועם דימומים מההתחלה.
כל יומיים אני עושה אולטרה סאונד והכל תקין.
הרופאים לא יודעים אם ההריון יחזיק או יפול. כולי תקווה שכן.
רציתי לדעת עם יש מישהי במצב שלי?
אני כל הזמן בחששות מהכל מההריון, מהלידה וכו'.
יש לי טראומה מחדר לידה כי בלידה השלישית עברתי גיהנום,
עם זירוז כ-10 שעות עד שהחליטו לתת לי אפידורל.
כמובן שאני לא רואה את עצמי ללא אפידורל.
אודה לכם אם תענו לי בהקדם כי החששות רק הולכים ומתגברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009לרויטל שלום.
אני מבין שהשאלה לבנות מהכתוב בשאלתך.,כך שאת לא בפורום הנכון.בהצלחה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון-חייבת עזרה דחופה ביותר!!!מורן26/08/2009
שלום,
אני בת 21.
יום שישי האחרון נטלתי גלולת פוסטינור לאחר קיום יחסים לא מוגנים עם בן זוגי.זוהי הייתה הפעם השניה בחיי בה אני נוטלת גלולה זו כאשר הפעם הקודמת לה הייתה לפני כחודשיים בערך.
אתמול אנו שוב קיימנו יחסי מין לא מוגנים כאשר הוא גמר בחוץ ובכך חשבתי כי אני מוגנת ומסתבר שלא!
עברו רק 4 ימים בערך מנטילת גלולת הפוסטינור,מה אני עושה בהתחשב כי תאריך מחזור אחרון שלי חל ב-08\14 ואני מקבלת כל 28 יום?אני חייבת עזרה דחופה!האם קיים סיכוי להריון,במידה וכן כיצד עליי לנהוג לקחת שוב גלולה?מה ההשלכות העתידיות לכך?אני ממש במירוץ נגד הזמן מבחינת זמן לקיחת הגלולה מרגע היחסים ואני בחוסר אונים!אני לא רוצה להביא ילד לא רצוי לעולם!אנא מכם בבשקה בבקשה תעזרו לי !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן27/08/2009למורן שלום.
אכן אין גבול להתנהגות חסרת אחריות.מדוע ללא אמצעי מניעה?!?!.ממליץ שתגשי להיבדק וביחד עם הרופא תחליטו או לא על שימוש חוזר בפוסטינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)