מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חזרה על מילים אצל בן שנה וחציענבל02/10/2012
בני בן השנה וחצי ילד מקסים מפותח בהתאם לגילו. יש לו אוצר מילים רחב והוא מדבר ברור, מבין הכל, ממלא הוראות ומתקשר עם הסביבה מצוין. הבעיה היא שלפעמים הוא "נתקע" על מילה מסויימת ויכול לומר אותה בלי הפסקה במשך כמה דקות טובות ומאוד קשה להוציא אותו מזה. חשוב לציין שהמילה מופיעה תמיד בהקשר הנכון. רציתי לדעת אם זה נורמלי או סימן לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על מילים אצל בן שנה וחצי - תגובה
סמדר ריינר03/10/2012שלום ענבל,
לא ברורה לי התופעה שתארת. האם זה נראה לך רצוני? האם הוא חוזר על המילה כמו גמגום? או כמו התעקשות? אולי כדאי לבדוק את זה יותר לעומק, עם קלינאית תקשורת או רופא התפתחותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי אוהב את כולםאביבית02/10/2012
שלום
יש לי בן בן 5
בני אוהב את כל הילדים משחק איתם כל מה שיש לו הוא נותן הוא מאוד נדיב ומאוד
חייכן ומלא שימחת חיים בזמן האחרון סמתי לב כשאנחנו עם חבר הוא מתלהב ושמח ונורא רוצה לשחק ולהשתולל והילד השני פשוט דוחה אותו ומקניט אותו ולא ממש רוצה לשחק איתו
זה קרה עם עוד ילד הוא נורא רוצה לשחק איתו אבל הוא מקניט אותו ומדבר איתו לא יפה
זה פשוט הורג אותי והכאב שלי הוא כל כך גדול אני מרגישה את המצוקה של הילד ופשוט לא יודעת מה לעשות אני מנסה להתעלם אבל זה נורא קשה שוב אני חוזרת כל מה שיש לו הוא מוכן לתת לחברים ואני רואה ילידם בני גילו זה שלי אני לא נותן וכ"ו אייך אני מתמודדת עם זה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי אוהב את כולם - תגובה
סמדר ריינר03/10/2012שלום אביבית,
אולי כדאי לשים לב האם יש משהו קצת מציק בהתהנגות של הבן שלך. ההתנהגות שלו נראית לך נדיבה ושמחה, אבל אולי יש בה משהו שלא נעים לילדים האחרים? אולי יש משהו לוחץ מדי, רועש מדי או לא נעים באיזה דרך ולכן הילדים דוחים אותו? שווה לדבר עם הגננת ולהתרשם ממנה, מה היא רואה בגן? האם הוא דחוי? האם יש משהו בהתנהגות שלו שמזמין את הדחייה הזו באיזו אופן? אם כן כדאי ללמד אותו להתנהג בצורה קצת יותר מאופקת ובשליטה.לדבר איתו על כך שזה לא נעים, שכדאי לגשת בשקט, להמתין לתגובה של הילד השני, אין צורך לתת לו מייד את כל המשחקים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 ובן בן שנתייםימי02/10/2012
שלום,
יש לי שתי שאלות,האחת לגבי בתי בת החמש, ילדה שובבה, מלאת מרץ ושמחת חיים.
בשנה שעברה היתה בגן טרום חובה (שתי חברותיה הטובות עברו גן). בתי התבגרה מאוד והחלה להיות ממושמעת,למרות היותה קולנית ותוססת מה שגרם לי לנחת. שייכתי זאת לחינוך של הגננת (שעל פי רוב בקושי חייכה אל הילדים, אך עשתה עבודה חינוכית ודידקטית מעולה) וגם לכך שהבנות שהיו עימה כבר לא נמצאות.
השנה העברתי אותה לגן חדש (מסיבות אחרות) היא חזרה להיות עם חברותיה מגיל 2-3 והחלה להיות לא ממושמעת, לא לשבת בשקט במפגש (פטפוטים למרות הערות הגננת), מקבלת כל יום עונש (לשבת בפינה).
אני תוהה מה גרך לשינוי וכיצד עליי לפעול?עד כה כעסתי עליה מאוד שבלכ יום היא סיפרה לי שהיתה בעונש.
לגבי הבן שלי,הוא בן שנתיים עד לא מזמן היה במשפחתוןוכעת הוא בגן של 30 ילד
מציינים שיש לו קושי עם גבולות (אני לא ראיתי זאת), אך עתה אני רואה, הוא לא מקשיב אם אומרים לו לגעת בדבר מה (אני יכולה לחזור על כך 20 פעם והוא ימשיך וינסה אותי). בעלי כועס עליו נורא (לעיתים מכה על כף היד) ואני מיואשת.....
אני חייבת לציין שאני עקבית ומתמידה באיסור על נגיעה במקום מסוים בבית והוא ממשיך לגעת שם!!!.
אני מרגישה חסרת אונים.
נא עזרתכן
ימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 ובן בן שנתיים - תגובה
סמדר ריינר02/10/2012שלום לך,
נשמע שקיית בעיית גבולות עם שני הילדים. את מציינת שאת כועסת על בתך כשהיא נענשת בגן, ושבעלך כועס על הילד. להורים רבים יש בלבול בין לכעוס על הילד לבין להציב לו גבלות. כעס אינו הצבת גבולות. כעס גם אינו שיטת חינוך. אין צורך לכעוס על הילד זה לא עוזר.
כאשר אנחנו נותנים המון תשומת לב להתנהגות כלשהי, לא משנה אם תשומת הלב היא חיובית או שלילית, ההתנהגות תגבר. גם אם תשומת הלב היא שלילית (למשל כעס), זה נקרא חיזוק חיובי, כי בעקבות תשומת הלב ההתנהגות מתגברת. כשילד רואה שהתהנגות מסויימת גורמת לכך שהוא יקבל תשומת לב, הוא ימשיך עם ההתנהגות במקום להפסיק אותה. לכן הפיתורן הוא לצמצם מצד אחד את ההתייחסות שנאחנו נותנים להתנהגות למינימום, ומצד שני, לתת תשומת לב על התנהגויות אחרות, חיוביות, שאותן אנחנו רוצים להגביר.
למשל אין טעם לכועס על הבת שלך על כך שנענשה בגן. צריך להגיד לה שזה באמת לא בסדר, ולעבור לנושא אחר. כמו כן לגבי הבת, במקום לכעוס, אולי כדאי פעם אחת לשבת איתה ולחשוב ביחד מה יעזור לה לשלוט בפטפוטים שלה. אולי כדאי למשל לשמור את מה שהיא רוצה להגיד לאחר כך, לקבוע עם הבנות לאחה"צ ואז הלגיד להן את מה שרצתה, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ימי04/10/2012תודה על תשובתך.
אלו דברים שאני יודעת ובכל זאת, ציפיתי מהגדולה שתבין שאם אמא כועסת אז זה לא בסדר.
הכעס מתבטא על ידי שיחות עימה אבל הן לא עוזרות.
בכל מקרה ננסה לתת פחות במה לדברים...
שאלה אחרונה: איך להגיב לנשיכות של בניולכך שהוא רוצה כל חפץ לעצמו, למרות שאחותו תפסה קודם... ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
סמדר ריינר04/10/2012שלום ימי,
אני חושבת שהציפיות שלך מבתך הן אולי חלק מהבעיה. היא רק בת 5, היא לא אמורה להבין אותך כשאת כועסת, אלא את זו שאמורה להבין אותה. כאילו את רוצה שלמרות שאת יודעת שמה שאת עושה לא נכון, היא תתגבר על הטעויות שלך ותבין. זה ציפייה לא הוגנת ממנה. קצת כמו להחליף איתה תפקיד, ושהיא תהיה המבוגר האחראי.
לגבי בנך, חשוב להפסיק את הנשיכות פיסית, ולתת לו מילים לסיטואציה, ולאט לאט ללמד אותו להתשמש במילים במקום בנשיכות (זה מרגיז שיש לה משהו שגם אתה רוצה) וכן לתת לו כלים נוספים להתמודדות םע תסכול, למשל להציע אופציה אחרת, לשחק במשהו אחר, להסיח את הדעת, לבקש יפה וכו'. יש לחזור על זה הרבה ובהתמדה. עם הזמן והגיל הוא ילמד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשינה לבת שנה וחצישגית02/10/2012
שלום
הבת הקטנה שלי בת שנה וחצי ומאז גיל 4-5 חודשים היא תמיד מתעוררת בלילה המון פעמים. עד לפני כשלושה חודשים היא הייתה ישנה איתי ועם בעלי בחדר ואז העברנו אותה לחדר סמון לשלנו.החודש הראשון היה מעולה והיא לא קמה המון בלילה פעם פעמיים וזהו. לאחר חודש התחילו שוב התעוררויות כל שעה או שעתיים. היא פשוט בוכה כמה דקות ואז חוזרת לישון וכך זה חוזר על עצמו.אנחנו כל פעם קמים אליה נעמדים ליד המיטה עד שהיא נרגעת..אבל זה קורה המון פעמים בלילה. מה עליי לעשות כדי שתתחיל לישון שינה רצופה בלילה או שמקסימום תקום פעם פעמיים בלילה? מה אני לא עושה נכון? אני חייבת לציין שהילדה מאוד אוהבת לישון על הרצפה...משתטחת בכל רגע אפשרי שיש ונרדמת המון על הרצפה אם רק מזיזים אותה היא בוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עליי...
שגית03/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בשינה לבת שנה וחצי - תגובה
סמדר ריינר04/10/2012שלום שגית,
חוסר השקט שלה הילדה בלילה מושפע גם ממה שקורה בקשר ביניכם במשך היום, ואת זה לא תארת. בכל אופן בלילה, אין צורל להיות לידה עד שהיא נרגעת, אלא רק לקום לדקה, להגיד לה בצורה ברורה וסמכותית שעכשיו ישנים ולחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בינינו
שגית04/10/2012במהלך היום הילדה נמצאת בגן. וכשהיא באה אני מוציאה אותה מגיעים הביתה..אני מאכילה אותה משחקת איתה..רואים טלויזיה וכך זה עד השינה. לפעמים קורה שאני כועסת על דברים ספציפים שהיא עושה אבל בגדול הקשר הוא די טוב. עם האבא הקשר שלה יותר טוב..הוא יותר משחק איתה סובלני וסבלני אליה..צוחק ומשחק איתה...וישנם ימים שהיא לא רואה אותו היות והוא בעבודה והוא חוזר כשהיא כבר ישנה. ובלילה כשהיא קמה כל הזמן אני עומדת לידה ואומרת לה עכשיו ישנים..אבל זה עדיין לא עוזר. ממש מתיש כל העניין זה לא משתנה כל לילה אותו דבר.האם להחזיר אותה לחדר שלנו? או להמשיך באותה צורה שתישן בחדר שלה עד שתתרגל?
כמו כן רציתי לשאול בזמו חופשות שיש מהגן הילדה לא אוכלת כמו שצריך בבית..רוצה ושותה רק בקבוקים(מטרנה) במהלך היום. ואילו איך שהיא חוזרת לגן היא אוכלת מצויין את הארוחות.וממשיכה את האכילה גם לאחר שהיא חוזרת מהגן בבית..
איך זה ייתכן מה האוכל שאני מכינה לא טעים? מה עליי לעשות אני מנסה להיות תקיפה אבל עדיין לא יכולה להכריח אותה לאכול .?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בינינו - תגובה
קודם כל בודאי שלא להחזיר אותה למיטה שלכם. שנית, זה לא מספיק שאתם אומרים לה שהיא צריכה לישון עכישו כשאתם באים אליה, אליה הצעתי לך גם לא להישאר. זה לא יעזור מייד. ברור שבהתחלה היא תבכה. יש צורך בעיקביות ובהתמדה עד שזה יעזור.
בנוסף זה נשמע שיכול להיות שכן יש קושי כלשהו בקשר ביניכן, שנובע מכך שאת מרגישה מעט חסרת ביטחון כאם. למשל כשאת לא בטוחה שהאוכל שלך טעים, ואולי את לוקחת אישית כל קושי שקורה ביניכן ולכן את כועסת יותר מבעלך ונעלבת. בתך מרגישה את זה כחולשה הורית שלך, ולכן היא חרדה ולא רגועה ומתקשה לישון.
אני ממליצה לך לפנות למרפאת אם תינוק בבית חולים איכילוב או למרפאת גיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה כדי לקבל עזרה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
שגית04/10/2012תודה על תשובתך..אני יכולה לפנות לטיפת חלב? באשור הדרום למי ניתן לפנות לקבלת עזרה וייעוץ?
כמו כן מה יכולה להיות הסיבה לכך שהיא לא אוכלת ארוחות מלאות כשהיא נמצאת בבית? או אצל סבתא? או בכל מקום אחר חוץ מהגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - תגובה
אני חושבת שהקושי באכילה קשור לקשר איתך ולחוסר הביטחון שאת משדרת או חרדה. יכול להיות שגם הסבתא משדרת זאת. לגבי איזור הדרום, אני לא מכירה. נסי אולי לבדוק בבית חולים קפלן ברחובות, או להתקשר לאחד המקומות שנתתי ולשאול שם אם יש להם המלצה לטיפול דומה באיזור הדרום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושכת בשיער בת 1.9אמא2302/10/2012
היי ותודה מראש,
ביתי בת השנה 1.9 (כמעט ו10 חודשים) ילדה מקסימה ב"ה,
אך מאז שהיא קטנה (ממש כמה חודשים),אהבה למשוך בשיער לילדים /מבוגרים אחרים.
לאחים שלי היא כבר כמעט לא עושה את זה בכלל אבל לאחיינים של בעלי-
כל מפגש משפחתי היא ניגשת לאחת הבנות ומושכת לה... היא מאוד חברותית ואוהבת לשחק-זה לא נראה לי נובע מחוסר תשומת לב, אולי מקנאה?
השאלה היא איך להתמודד? כל פעם לפני שנפגשים עם כולם אנחנו מסבירים לה שאסור למשוך, היא חוזרת גם על דברינו. אם היא מושכת אנחנו לוקחים אותה לחדר ונותנים לה "לחשוב" (כמובן שאנחנו איתה ביחד בחדר)- היא קצת בוכה ואומרת בפרוש שלא תעשה את זה שוב , אחרי 5 דק' שוב עושה את אותו הדבר!
אני ממש מתוסכלת...איך מתמודדים?כואב לי הלב "להעניש אותה" ומצד שני על הקטנים שמושכים להם.. (דרך אגב הגננת בגן אמרה שילדים אחרים היא כמעט לא מושכת- רק לבנות משפחתה אך כשיצאתי עם חברה והבן שלה- היא משכה גם לו!)
גיסתי המליצה לי לקחת ייעוץ פסיכולוגי? האם זו תופעה נורמלית? איך להיגמל מזה??
שוב תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושכת בשיער בת 1.9 - תגובה
האם היא עושה את זה גם לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ותודה על התגובה-המשך
אמא2302/10/2012לבעלי ולי היא כמעט ולא מושכת בכלל! גם למבוגרים אחרים בעיקרון..
אני רוצה להוסף שאחרי שהיא מושכת (ואני שם ) היא תמיד באה לילד/ה שמשכה לה/ו ונותנת נשיקה עושה "טובה" ומבקשת סליחה....
מה דעתך בעניין?
איך להגיב למעשה זה?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ותודה על התגובה-המשך - תגובה
תראי,מדובר בילדה קטנה מאוד, שעדיין לא מבינה באמת שזה כואב ובעייתי. היא פשוט מבינה שיש סדרת פעולות שעושים אחרי שזה קורה, ובהן התנצלות ונשיקה אבל היא עדיין לא מסוגלת להפנים באמת את הבעייתיות של ההתנהגות ולא מסוגלת לשלוט בה. כרגע היא פשוט קטנה מדי וקשה להבין גם על איזה צורך זה עונה לה. יכול להיות שזו דרך ליצור קשר, יכול להיות שהשיער מושך אותה מסיבה כלשהי. בכל אופן כרגע לא נראה יש הרבה מה לעשות מלבד לשמור עליה, ולהמשיך לעשות מה שאתם עושים. אני מניחה שזה יעבור לה עם הזמן, ואם לא , לפחות כשהיא תגדל קצת אפשר יהיה לטפל בזה בצורה יעילה יותר כי היא תבין יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא חלוםניצן01/10/2012
בני בן שנתיים וחצי הוא מדמיין, לא חולם! שיש חיה כלשהי במקום מסויים, הוא מפחד ממנה מעט ואני צריכה לטפל בזה. למשל, לפני כמה חודשים זו היתה כבשה הוא החליט שהיא במיטה שלו, מבחינתו הוא רואה אותה והיא שם, ולכן הייתי "מוציאה" אותה מהבית כדי לסיים את העניין. זה היה מס' ימים ועבר. כעת לאחר מס' חודשים זה חזר עם חיה אחרת. שאלתי היא האם זה תקין, היות וזה לא חלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חלום - תגובה
סמדר ריינר02/10/2012שלום ניצן,
זה תקין מאוד. וגם אופייני לגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להסבירנור01/10/2012
ילד בכיתה א שלפני שבוע ההורים שלו היה רבים בלילה מאוחר
האבא שהוא לא אלים בכלל בכללי נתן לאשתו סטירה על הלחי שהתוצאה היתה דם מהאף שלה שירד על הריצפה
האבא לוקח האמא למקלחת אחרי שהוא היה בהלם ממה שעשה אז הילד מתעורר נכנס לסלון ורואה הדם הוא לא ראה בכלל מה קרה מהריב אז הוא לוקח נייר ומתחיל לנקות הדם
אני כקרובה למשפחה רציתי לשאול איך זה ישפיע על הילד ואיך להסביר לו מה להגיד לו איך לשוחח איתו
ומי מומלץ אבא או אמא
האם לזכור עניין הסטירה או להגיד משהו בכללי
תעזרו לי בבקשה בכדי לעזור לילד ולהורים לעבור את מה שקרה
האבא האמת בכלל לא יושן בלילה מרוב רגשי אשמה והתמונה של הילד יך היה מנקה הריצפה מטיפות הדם זה הורג אותו
האמא לא הזכירה לילד שאבא נתן לה סטירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להסביר - תגובה
סמדר ריינר02/10/2012שלום נור,
אולי כדאי ששני ההורים ישבו ביחד עם הילד, וקודם כל ינסו להבין ממנו מה הוא הבין ומה הוא זוכר ממה שקרה. זה נדנמה לכם שהוא לא יודע שהייתה סטירה, זה לא אומר שהוא לא שמע ולא הבין מה קורה.
העניין הוא לא מה להסביר לו, אלא קודם כל לתת לו הרגשה של אווירה פתוחה שאפשר לשאול, אפשר להרגיש כל מיני דברים. אם הוא ירגיש שקשובים אליו. הוא בעצמו יעלה את השאלות שלו. בהנחה שהוא יודע שיש ריב, והוא ראה שיש דם, יש סבירות שהוא מבין שהדם קשור לריב, כך שאין טעם להסתיר את זה ממנו. הכי טוב להגיד את האמת. להגיד שאבא התרגז, וטעה, והא מאוד מאוד מצטער על זה, וזו בשום פנים ואופן לא דוגמה לאיך צריך להתנהג.
עדיף אפילו להגיד שהייתה סטירה וירד דם מאף כי אחרת הילד יכול לחשוב שהיו מכות גרועות יותר. האמת היא תמיד עדיפה על מה שהילד מדמיין ואנחנו לא יודעים.
אחרי ההסבר, צריך להיות קשובים לפחדים וכעסים או תחושות אחרות שיעלו מצידו, כולל פחד שאבא ירביץ גם לו, או שזה יקרה שוב, כעס על אבא וכו', ולתת לתחושות האלה לגיטמציה, וכמובן להבטיח לו שזה לא יקרה וגם לעמוד בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין אחיםאור01/10/2012
שלום,
אני אימא לשלושה, בת שנתיים וחצי בגן, בן שש בכיתה א' ובת שמונה וחצי בכיתה ב'.
בני נוהג להקניט את אחותו הגדולה, לזלזל בה, להציק לה בכל מיני דרכים (לקחת לה משחקים, לקרוא בשמות גנאי, להרביץ לה). זה קורה כל יום משעות הצהריים כשהם מגיעים מבי"ס. הוא ילד מאוד חכם, יש ביניהם פער התפתחותי משמעותי כיוון שהגדולה עם לקות למידה, נראה שהוא מרגיש שהוא יודע ומבין הרבה יותר דברים ממנה.
יחד עם זאת, הוא למד שעל ידי מעשים שליליים הוא יזכה בתשומת הלב שלנו ההורים.
אנו מאוד כועסים עליו כשהוא מציק לה ומשוחחים איתו וזה לא עוזר.
אני ובעלי נשמח לעזרה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין אחים - תגובה
סמדר ריינר02/10/2012שלום אור,
זה יפה שאת בעצמך מבינה שהוא למד שעל ידי מעשים שלילייים הוא מקבל תשומת לב. עכישו כדאי להפוך את ההבנה שלך למסקנות אןפרטיביות. קודם כל לא לתת לו את תשומת להב הזו. אין טעם לכעוס עליו, לנאום, להעניש ולהתחנן. פשוט להפריד ואתו מהילדה כשהוא מציק לה, בשיא הענייניות, ולהמשיך הלאה. כמו כן חשוב לתת לו תשומת לב על דברים אחרים כדי שהוא לא יצטרך להציק לאחותו כדי לקבל תשומת לב.
כדאי גם לתת לכל אחד מהילדים זמן איכות נפרד עם אחד ההורים במשך השבוע, ולהבנות ככל הניתן את שעות הצהריים בפעילויות ומסגרת. לתת משימות, שיעורי בית, לשחק יחד איתם וכו', ולא להשאיר אותם להעסיק את עצמם לבד זמן רב מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חוצפןמיה01/10/2012
שלום רב ,בני בן ה-6 התחיל להתחצף באופן בלתי נסבל , כבר לא מתייחס למה שאומרים ךו ומזהירים אותו . בעלי ואני חסרי אונים וכבר נמאס לו להעיר לו וממש בושה כבר לצאת איתו מהבית .
כאשר משהוא לא מקובל עליו הוא הוא מדבר בטון "מגעיל" ואומר " אממממממא" קופץ ורוקע בכוונה .
מה עושים עם ילד חוצפן , אמרנו לו שאם ימשיך כך הוא פשוט יפסיד ואנחנו לא נתייחס אליו כאשר הוא מדבר כך
מה עושים ?????
תודה מראש מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד חוצפן - תגובה
סמדר ריינר02/10/2012שללום מיה,
חשוב מאוד שאכן לא תתייחסו להתנvגויות האלה. לא כעונש, אלא כי ההתייחסות מגבירה אותן. אני גם לא מבינה למה ההתנהגויות האלה כל כך מציקות לכם ומתפרשות ביעניכם כחוצפה. מותר לילד להיות לא מרוצה, ההתbהגויות שאת מתארת הן לא חוצפה. חוצפה זה כאשר מישהו מנסה לפגוע בכבודו של האחר. הילד ל אמנסה לפגוע בכם, ואין סיבה לקבל את התהנגויותיו כפגיעה אישית. אלה התנהנגויות אופייניות לגיל, הם אכן התהנגויות לא נעימות, ואם רוציםן לקטין את תדירותן, חשוב אכן לא להתייחס אליהן כל הרבה כמו שאתם עושים. כמו כן כן רצוי לתת לילד חיזוק והתייחסות להתנהגויות חיוביות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות קיומיות ילדה בת 8.5אליענה01/10/2012
בתי (הגדולה מבין 3 הילדים), התחילה במהלך החודשיים האחרונים להביע חרדה מסיטואציות שונות, פתאום היא מפיחדת לעלות על מתקן בפארק מחשש שיפול, מפחדת ליסוע בגשם מחשש שהרכב יחליק, מפחדת שאחותה משתעלת מחשש שתקיא וכד'.
האם זאת תופעה שמאפיינת את ההתפתחות בגילה ? האם יש לפנות ליד מכוונת ולסיוע חיצוני או שמא זו אחת התקופות החולפות
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות קיומיות ילדה בת 8.5 - תגובה
סמדר ריינר01/10/2012שלום אליענה,
החרדות שאת מתארת הן לא חלק מההתפתחות בגיל הזה. את מוזמנת לעיין במעודת "שאלות נפוצות" בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אליענה02/10/2012עיינתי בשאלות נפוצות אין שם התייחסות לחרדות ברמה כזו, אשמח להכוונה כללית לאיזה גורם עלי לפנות על מנת לנסות ולסייע לילדה או לחילופין לגלות מה מעורר אצלה את החרדות הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - תגובה
סמדר ריינר02/10/2012שלום אליענה,
אתם יכולים לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפסיט שעובד עם ילדים ומתחמה בטיפול בחרדות. את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדות באיזורך או לפנות לפסיכולגוית בית הספר ולבקש המלצה לגבי השירותים הטיפוליים באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טיפול בהבעה ויצירה יכול להתאים?
אליענה02/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טיפול בהבעה ויצירה יכול להתאים? - תגובה
סמדר ריינר02/10/2012שלום אליענה,
יכול להיות שכן. חשוב למצוא מטפל שגם משלב הדרכת הורים בטיפול. חלק מהמטפלים באומנות לא עוסקים בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה5 מקבל הורמונים מינייםאור01/10/2012
אני לא כל כך יודעת כבר מה לעשות כי אני יודעת שזה הפך קצת לחריג
בני בן ה5(עוד שבועיים 5) מתחיל לקבל הורמוניים מיניים למרות גילו הקטן.אני יודעת שזה נפוץ בגיל הזה אבל אצלו זה חריג.
פעם,לפני שנה אפילו קצת יותר שמתי לב שהוא מתחיל לקבל את ההורמונים האלה.בגיל שנתיים וחצי לקראת גיל 3 הרגשתי שהוא יונק יותר מדי חזק את השד שלי,הרבה פעמים הוא היה מלטף לי את הבטן ומחטט לי בתוך הטבור,הבנתי שזה עוד נורמלי.
אבל לאחרונה הוא עושה מעשים שאני אפילו מתביישת לספר עליהם,מעשים שמתאימים אולי לילד פי 2 מהגיל שלו.
הוא נהיה מפונק וכל הזמן רוצה לינוק,אני לא מאפשרת לו לרוב אבל היו כמה פעמים שהתייאשתי ונתתי לו - אבל אני יודעת שזה לא מומלץ בגיל שלו.
הוא נדבק אליי שאני יושנת או נחה,מכניס לי יד מתחת למכנסיים ונוגע באיבר המין,באחד הבקרים כשהתלבשתי תפסתי אותו מציץ לי כשאני מתלבשת,והשיא הגיע שבוע שעבר
שלחתי אותו לישון לילה אחד בבית של אמא שלי ואחותי(אני בת 32,אחותי בת 26),עכשיו יש להם מיטה מתקפלת שנפתחת ל2 אז אחותי ישנה בצד אחד ובני בצד השני כי לא הייתה עוד מיטה.
ואחותי סיפרה לי שבאמצע השינה הוא הרים לה את החוצה,טיפס לה על הבטן ופשוט אונן לה על החלק של הבטן והטבור עד שהיא קמה והרחיקה אותו
אני אף פעם לא תפסתי אותו מאונן או משהו,עד היום בצהריים.ניקיתי את הבית לקראת החג והלכתי לנוח והבן שלי עשה לי את אותו דבר,הרים לי את החולצה בלי שאני אשים לב,טיפס לי על הבטן והתחיל לאונן על הבטן שלי.
אני לא יודעת אם זה נורמלי כי זה באמת נראה לי מאוד חריג,יש משהו שאפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה5 מקבל הורמונים מיניים - תגובה
סמדר ריינר01/10/2012שלום רות,
הבן שלך לא מקבל "הורמונים מיניים", זה לא עניין של הורמונים. אכן התנהגותו של בנך חריגה ויש לפנות לטיפול שמשלב הדרכת הורים בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4.5 רגישהעינת01/10/2012
שלום יש לי ילדה בת 4 וחצי מדהימה אבל היא מאוד רגישה וזה מאוד מדאיג בת דודה שלה עשתה משהו בישבילי ואמרתי לה תודה וחיבקתי אותה , הילדה שלי ראתה את זה ובכתה בכי ממש קורע לב במשך שעה וחצי לא יכולתי להרגיע אותה היא ממש מישתוללת ומרביצה שהיא רואה דברים כאלה היא מאוד מקנאה ,גם מבחינה חברתית קשה לה היא הרבה פעמים משחקת בגן לבד מאוד מאוד שקטה כשאני מזמינה לה חברה הרבה פעמים הילדה שלי נעלבת ועושה "ברוגז", על שטיות . זה מאוד כואב לי לראות אותה ככה היא ילדה מדהימה וטובה אבל רגשנית באופן מוגזם .
מה עושים ?
אשמח לתשובה בהקדם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4.5 רגישה - תגובה
סמדר ריינר01/10/2012שלום עינת,
האם הביעה שלה בטף בדיבור מטופלת? נשמע שהילדה במצוקה, לא בהכרח בגלל הבעיה בשטף בדיבור אלא באופן כללי, וחשוב שתיפני להדרכת הורים כדי לבדוק יותר לעומק מה מציק לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכיין ומתישרונית01/10/2012
שלום רב,
בני בן ארבע, ילד רגיש מאוד עם נטיה לאימפולסיביות, מאוד שתלטן ולצערי מפונק. לפני כמה חודשים עברנו לעיר אחרת וכך גם לגן אחר, והוא בתהליך הסתגלות. הבעיה היא שהוא נורא בכיין ומתפרץ בקלות על כל דבר. זה מאוד מביך להיות איתו בחברה כי הוא מתבכיין כשלוקחים לו או עושים לו ולי כאמא באמת שנשבר ולרוב לאחרונה אני פשוט מתעצבנת על זה, ממש מרגישה שאני כועסת עליו ואין לי יותר כח אליו. אני מרגישה ממש קושי להיות איתו אחרי אירועים כאלה, כאילו הכעס משתלט עלי. איך אני יכולה ללמוד להשתחרר מזה קצת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בכיין ומתיש - תגובה
סמדר ריינר01/10/2012שלום רונית,
קודם כל כדאי לקחת אחריות על החלק שלכם ההורים במצבו. את מציינת "לצערי מפונק", זה נשמע כאילו זה לצערך וזו גזירה משמיים. ילד מפונק הוא ילד שמפנקים אותו. כלומר מצד אחד את מפנקת אותו אך מצד שני את מתעצבנת על זה שהוא מפונק. חשוב שתחליטו על קו חינוכי עיקבי וברור, עם גבולות ברורים, לא לבלבל את הילד, מצד אחד לתת לו כל מה שהוא רוצה ומצד שני לצפות ממנו שלא יתבכיין.
ואז תהיה תקופה קשה, שבה הוא ואתם תצטרכו להתרגל למצב החדש ולהיות עקביים מאוד. מה שיכול לעזור לך להחזיק מעמד בסיטואציות האלה, הוא עצם העובדה שאת תתכונני להם מראש ולא תופתעי כל פעם שהוא בוכה, וכן כדאי לעשות נשימות, וללמוד להרגע, זה בכלל כלי טוב לחיים.
אם אתם לא מצליחים, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התערבות בין ילדיםרונית30/09/2012
בנותי בנות 8 ו5 . לגדולה בעיות חברתיות(בנוסף ילדה שמנה)אני מאוד רגישה לבת הגדולה בגלל בעיותיה.בהרבה מקרים מעליבים אותה (הרבה פעמים בגלל המראה)ולפעמים לא מעונינים שהיא תיכנס לקבוצה. אני מאוד משתדלת לא להתערב גם כשזה קורה ולתת לה להתמודד(כמובן שאני מלווה אותה בשיחות כל הזמן)יש מצבים בהם אינני יכולה להתאפק(ליבי נקרע) ואני מתערבת. לדוגמא:אחייני בן 13 דואג מידי פעם לצחוק עליה ולהוציא אותה מהקבוצה שכל האחיינים משחקים. מה שנורא שחלקם חברים שלה ביום יום אך נשמעים לו ומפנים לה עורף כשהוא איתם.דיברתי איתו והסברתי לו שזה לא יפה ואני לא מסכימה להתנהגות הזאת וגם עם האחיין השני שבדרך כלל בקשר טוב איתה. היא נלחצה ואמרה שהם לא עשו לה כלום מכיוון שפחדה שינדו אותה עוד יותר.אני מרגישה שאני גורמת עוד יותר נזק אך לא יכולה לעמוד מהצד ולסבול זאת.(כמובן שאמרתי לה שתשחק עם ילדים אחרים אך היא למרות ההשפלות מעוניינת לשחק איתם)מה דעתך?
פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התערבות בין ילדים - תגובה
סמדר ריינר01/10/2012שלום רונית,
אני חושבת שטוב וראוי שהתערבת עם האחיין בן ה-13. אבל יחד עם זאת חשוב לזכור שלא תמיד את לידה ושזה לא פיתרון ארוך טווח.
לטווח הארוך צריך לבדוק מה עושים בקשר להשמנה, ואיך מחזקים את בטחונה עצמי. נראה לי שכדאי שתפני להדרכת הורים מסודרת, כיוון שאני מתרשמת שדווקא הקשר המיוחד שיש לך עם הילדה הוא מגונן מדי ולא מאפשר לה להתמודד ולהפתח לחברה. ואני לא מתכוונת רק לעניין עם האחיין אלא לאווירה כללית בינך לבינה, שעושה אותה יותר קשורה אלייך מאשר לילדים בני גילה, ואולי גם קשורה להשמנה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה בין אמא לאבאהודיה30/09/2012
שלום וחג שמח,
אני אם חד הורית לילדה בת 12 בקרוב,אנו גרות אצל הוריי.בתי רואה את אביה (איש קבע במקצועו) באופן סדיר ולעיתים קרובות אף מעבר להסדרי הראיה שנקבעו.
שאלתי היא מה עושים אם אחת לחודשיים שלושה הילדה בוחרת שלא ללכת אל אביה בערב שבת מכיוון שבאותו היום מגיעים אלינו משפחתנו הקרובה (בעיקר ילדים שאינם נפגשים לעיתים מאד קרובות).בתי מבקשת מאביה שאיננו מסרב מתוך דאגה שלילדה יהיה טוב ושלא תהיה עצובה, ומתוך הבנה (של שנינו) כי נכון יהיה שבתנו תחליט מה טוב בעבורה במצבים אלו, אך הוא כשלעצמו חושב שהיא מעדיפה את אחייניה על פניו, דבר שבהחלט איננו נכון.
חשוב לי לציין שלמרות שאביה מסכים, בתי חוששת לאכזבו וישנם מצבים שהיא הולכת אליו מבלי לשאול אותו מתוך החשש הזה לדוגמא, בתי הבטיחה לאביה כי היא מגיעה אליו בערב חג סוכות הזה, למרות שיצאה מביתינו שהיה מלא באורחים, ניכר על פניה עצבות מסוימת שאי אפשר היה שלא לראות.
דבר נוסף בתי לדעתי נמצאת בשלבי גיל ההתבגרות אך שומרת על נימוס וכבוד כלפי הסובבים אותה,יודעת לעמוד על שלה,תלמידה חרוצה, מקובלת חברתית ואחראית.
הייתי רוצה שיהיו לה כמה שפחות לחצים נפשיים (היא נמצאת בשנת לימודים מאד חשובה לפני חטיבה)
אודה לתשובתך, חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה בין אמא לאבא - תגובה
סמדר ריינר01/10/2012שלום הודיה,
אני חושבת שאת קצת מגזימה בחשיבות הלחצים שחג כזה או אחר גורם לה לפני החטיבה. מהתאור שלך אני מבינה שזה משהו שקורה לעיתים רחוקות וזה בעצם לא כל כך נורא.
לי זה לא נראה נורא שהילדה לא תלך פעם בחודשיים שלושה לאביה, וזה גם לא נורא אם היא כן תלך.
אולי אפשר למצוא פשרה שהיא חלק מהזמן ובאמצע הארוחה תלך אליו.
אם לא, כדאי לדבר עם האבא ולהסביר לו שלא סביר מצידו להניח שאת האחיינים היא רואה לעיתים רחוקות יותר מאשר אותו היא יותר אוהבת מאשר אותו. ועוד כדאי להסביר לו, שגם אם הוא מתאכזב, חשוב שהוא ילמד להסתיר את זה ממנה, כי אז הוא מייצר מצב שהיא באה אליו מתוך רחמים עליו ואת זה הוא בטח לא רוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך סמדר
הודיה02/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר02/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)