פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 10 שמתחצף המון
    חסויה
    18/10/2012

שלום לכולם
    יש לי ילד בכור בן 10 בכיתה ה.
    הילד שלי הוא ילד מאוד נבון, מצליח בלימודים ומאוד מקובל חברתית
    הבעיה שיש לנו איתו היא שהוא ילד בעל בטחון עצמי מופרז, מה שלדעתי גורם לו להתנהגויות שליליות בבית הספר הוא כל הזמן מתחצף למורים (לא למחנכת שלו, אותה הוא מאוד מעריך) הוא בעיקר מפגין התנהגות מזלזלת כלפי אנשים. לא משנה אם זה מבוגר או ילד.
    אנחנו עושים אינספור שיחות אבל ללא תוצאה.
    אני חייבת לציין שבבית הוא מתנהג בדיוק ההיפך, גם בויכוחים איתו הוא יודע את מקומו ולא מתנהג בצורה כזו.
    רציתי לדעת איפה אנחנו שוגים בחינוך שלו ואיך אפשר לשפר את זה.
    זה מאוד מטריד אותי להמשך עתידו
    מודה מראש לעזרתכם
    אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 10 שמתחצף המון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 10 שמתחצף המון - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2012

שלום לך,
    יכול הליות שההתנהגות שלו כלפי דמויות סמכותיות מבטאת את הכעס שלו שהו אלא מעז להוצא כלפיכם כיוון שבבית הוא מאוד ממושמע. הייתי מנסה לחשוב, האם אתם מאפשרים לו לבטא גם התנגדות לפעמים, כעס ותוקפנות כלפיכם, ואם הוא עושה זאת לאיזו תגובה הוא זוכה? לא כל תוקפנות היא שלילית, וכעס הוא רגש חשוב שכדאי למצוא את הדרך לבטא אותו ולתת לו מקום. נסו לחשוב על הדברים ולראות אם משהו מזה מדבר אליכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי בת 8.
    רוית
    18/10/2012

שלום רב הבת האמצעית שלי בת שמונה. אתמול בערב התקשרה אלי המורה שלה וסיפרה לי סיפור לא נעים על מעשה שהיא עשתה עם עוד חברות לילדה אחרת חדשה בכיתה.
    הילדה החדשה עשתה משהו לחברה של ביתי (חטפה לה את הכריך מהיד ואכלה) ואז החברה ביתי ועוד ילדה החליטו לעשות מעשה בחזרה. זה התחיל בכך שהן החביאו צבעים שהיא השתמשה בהם. אותן זה מאוד הצחיק והן ונתן להן מוטיבציה להמשיך.
    הן עשו רשימה של כל מיני דברים שהן יכולות לעשות לילדה הזאת וכל פעם שהן עשו משהו הן סימנו וי. עיקר הדברים שהן עשו זה, החביאו לה את הספרים והמחברות. כך היה במשך שבוע. בנתיים כל הכיתה מחפשת את הציוד של אותה ילדה והן לו פוצות פה.חלק מהציוד הן החביאו בתיק של אחת הבנות וחלק השיארו בסוף יום בכיתה וזה נזרק לפח ע"י המנקה. אתמול התגלה כל הסיפור. אני מאוד מאוכזבת מהבת שלי ולא יודעת כל כך איך להגיב. אני רוצה שהיא תבין עד כמה המעשה שהיא עשתה היה חמור ופוגע ושלא תעלה על דעתה לעשות יותר דברים כאלה. היא ילדה מקסימה בדרך כלל בימים הראשונים שהילדה הזאת הגיעה לכיתה היא הייתה זו שליוותה אותה ואפילו ארחנו אותה בביתינו. אני ממש אובדת עצות. טלי.

לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי בת 8.

הוספת תגובה

• הבת שלי בת 8. - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2012

שלום רוית,
    אני חושבת שהכי חשוב כאן הו אלא לכעוס ולהתלהם. חשובה כאן שיחה רצינית, בגובה העיניים. אני מניחה שהידלות ננזפו על ידי המורה והן מבינות שמה שהן עשו הוא מוגזם. עכשיו צריך לדבר עם הילדה ולשמוע ממנה, מדוע עשתה זאת, איך הרגישה, ולהקשיב לה היטב. צריך לתת מקום לכך שגם אותה ילדה לא טמנה את ידה בצלחת והציחה לקומם עליה את הבנות במעשה די אלים בפני עצמו. צריך להסבר לביתך שבמקרים כאלה יש לפנות למבוגר ולא לערוך חיסול חשבונות עצמאי ושהתגובה שלהם הייתה מוגזמת. אם זו פעם ראשונה שבתך מעורבת בדבר כזה, לא הייתי מרחיקה מעבר לזה. כן הייתי נונת מענה לכך שיכול שבתך חשה לחץ חברתי, לשתף פעולה עם שאר הבנות, וגם על זה צריך לדבר, מה עושים במצבים כאלה ואם היא מרגישה שהיא חוששת לאבד את החברות שלה כדאי לה לבוא ולהתייעץ איתכם ולא להיסחף למעשים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט צורח
    מיכל
    17/10/2012

אחרי שני ילדים מאוד נוחים וממושמעים נולד השלישי והוא.. איך לומר... צווחן.
    הוא בן שנה וחצי ומתבטא בצעקות (גם צעקות שמבטאות התלהבות וגם צעקות שמבטאות כעס).
    לאור העובדה שאני רגישה לרעש זה מאוד מאוד מפריע לי.
    האם יש דרך לשפר את המצב חוץ מלהשתמש באטמי אזניים :)?
    זו נשמעת שאלה מוזרה אבל זה משבש את איכות חיי. לעיתים קשה לי ממש להמצא בקרבתו.

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט צורח

הוספת תגובה

• מוסיפה

מיכל
    17/10/2012

שכחתי לציין כי צעקות הכעס מופיעות מן הסתם כשיש דרישה למשהו או כשהוא לא מעוניין שיקרה משהו (למשל בכל פעם שמחליפים טיטול, מתלבשים וכו'). הצרחות מלוות לפעמים גם במכות (גם לנו הוריו וגם לאחיו). ניסיתי לנזוף (על המכות) ולהתעלם מהצעקות אך ללא הועיל... היום אחרי שהרביץ נזפתי והרחקתי אותו מהמקום.
    איך יש לפעול בגיל כזה אחרי סיטואציה של מכה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2012

שלום מיכל,
    בגיל כזה צריך פשוט להפסיק פיסית את המכות, להגיד בטון ברור ותקיף שזה אסור, וללמד לאט לאט את הילד דרכים חלופיות לבטא את התסכול על ידי מתן מילים למה שהוא חש (אני כועס, כואב לי, אני רוצה גם) וכן מתן פתרונות חלופיים , אם אי אפשר את המשחק הזה עכשיו אולי אפשר משחק אחר וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתמודדות של בתי ה4 עם הריון שני
    רחלי
    17/10/2012

ההיתי רוצה בבקשה שתעזרו לי בבעיה שנוצרה אצלנו בבית ...
    אני בהריון בשבוע ה 29 להריון שני ביתי הבכורה בת 4 וחצי קיבלה זאת עד לפני כחודש באהבה אין סופית שיהיה לה אח קטן בבית שיהיה לה עם מי לשחק והכל וגם חשבה על דברים שתיקנה והכל אבל לאחרונה בשבועות האלו היתגלה דבר חדש שאינה מוכנה ללכת לגן ולהישאר איתי בבית כי אני בשמירת הריון הגעתי איתה למצב שאמרתי לה שאני חזרתי לעבודה והיא חייבת ללכת לגן...
    וההגעה לגן נהפכה לסוג של טקס עד לפרדה במשך של חצי שעה שהיא אינה מוכנה לעזוב אותי והיא כל הזמן מזכירה את זה שהיא רוצה שהתינוקת כבר תיצא ושיהיה לה עם מי לשחק. ואז מגיעים למצב שאני משאירה את הילדה בגן לאחר הסכמתה הקשה ואז מדווחים לי מהגן שהילדה נירגעה והכל בסדר!
    איך אתם ההיתם מציאים לי להיתמודד עם הקושי הזה ועם שמירת הלב שקוראת לי בכל בוקר איתה....
    אשמח מאוד שתיעצו לי בעניין.

הוספת תגובה

• היתמודדות של בתי ה4 עם הריון שני - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2012

שלום רחלי,
    בפיתרון טמון ביכולת שלך להיותק קצת יותר תקיםה עם הילדה. בודאי שזה לא מתאים שמרוב חשש מתגובתה את תשקרי לה. ואין מקוםגם למצב שבו היא בוכה ואת לא יכולה לעומד בבכי שלה. ילדים לפעמים בוכים, מקאנים, מרגישים תחושות שליליות וזה בסדר גמור, זה חלק מהחיים , זה ל אסוף העולם. זה לא תפקידך כאיאמ לדאוג לכך שהבת שלך לעולם לא תבכה וכל הזמן תהיה מרוצה. אז היא רוצה להישאר בבית, אז מה? אז היא בוכה בפרידה בגן, אז מה? גם כשיהיה תינוק היא מאוד תאהב אותו וגם תקנא בו ותכעס עליו. כל הדברים הלאה הם חלק מהחיים, ואלי כדאי שאת תנסי לקחת את זה פחות קשה. אל תדאגי לא נגרם לה שום נזק. הנזק היחיד שנגרם לה הוא מהחולשה שאת מפגינה המול הבכי שלה, ומזה שאת משקרת לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחודש - פגישה עם פסיכולוג
    עמית
    17/10/2012

שלום,
    לבני בן ה- 4 יש סממנים של חרדה חברתית ואני מתכוון לקחת אותו לאבחון אצל פסיכולוג.
    השאלה - לקראת הפגישה אצל הפסיכולוג, האם לומר לו שאנחנו הולכים למישהו שיכול לעזור לו להתגבר על הקשיים שהוא חווה לאחרונה?
    או פשוט לומר לו שאנחנו הולכים ל"חבר של אבא" או משהו כזה, מבלי לעורר בו את עצם הענין שיש איתו בעיה כלשהי.
    ??
    תודה,
    עמית

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחודש - פגישה עם פסיכולוג - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2012

שלום עמית,
    חלק מהתפקיד של הפסיכולוג הוא לסייע לכם איך להכין את הילד לפגישה. כך שכדאי תתייעצו גם איתו. אני נוהגת להדריך הורים להגיד את האמת. הילד צריך לדעת למה באים כדי שיוכל לדעת עם מה הוא אמור לשתף פעולה אחרת אין טעם לבוא. יש לילד בעיה, ואי אפשר לפתור אותה אם לא מדברים עליה. אני נוהגת להסביר לילדים שאני אישה שעובדת עם ילדים שלפעמים מרגישים שקצת קשה להם בלב, או שהם פוחדים, או שהם כועסים, או מודאגים או עצובים. וזה נותן לילדים הרגשה שהגיעו למקום שאמור לעזור להם. אם הוא לא מבין לאן הוא בא אין יעזרו לו? זה לא קסם שאמור לקרות מאחורי הגב שלו. לצערי אין פטנטים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקי
    אפרת
    17/10/2012

היי, בני בן 11 חודשים...הייתי רוצה לדעת באיזו גישה לפנות אליו כאשר צריך להציב לו גבלות כגון: לא לגעת במחשב או כל חפץ מסויים...בד"כ אני אומרת לו "לא" ונראה לי שזה לא כ"כ מתאים לחזור על עצמי בכל דבר שהוא נוגע.

אנחנו עדיין גרים אצל סבא וסבתא מהלידה, יש לי תחושה שהוא מתחיל להיות מפונק מדי, האם יש "כללים" מסויימים שלא כדאי להרגיל מגיל כזה?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקי

הוספת תגובה

• תינוקי - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2012

שלום אפרת,
    את שואלת שאלה מאוד כללית. וגם לא כל כך ברור לי למה לא נראה לך מתאים לחזור על עצמך.בגיל כה קטן לפעמים צריך לחזור המון על דברים כדי שהילד ילמד. אני גם לא מבינה למה את מתכוונת שהילד מתחיל להיות מפונק. אולי אם תסבירי למה את מתכוונת אוכל לעזור לך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקי

אפרת
    17/10/2012

היי סמדר,

יוצא לי הרבה להעיר לו ביום, אל תגע במחשב, בתנור כשהוא חם, ממיר טלוויזה..לעיתים יוצא לי להגיד לו לא לכל דבר. האם זה בסדר? והאם כדאי לפרט למה לא לגעת בדבר מסויים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקי - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2012

שלום אפרת,
    האו קטן מדי להסברים, אם אסור לו לגעת אז אסור. את יכולה במקום להגיד רק לא, להציע לו משהו חלופי לשחק איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שרוצה להיות בת..
    ורד
    17/10/2012

שלום רב,בני בן ארבע שנים כבר מגיל צעיר אהב שמלות ואביזרים של בנות כמו קשתות וכל מיני ..הוא משחק בבות ,רוקד ומבקש להיות בת,הוא מבין שהוא בן אבל כל יום כשחוזר מהגן מוריד את הבגדים לובש גופיית סבא רוקד משחק במשחקי בנות יש לציין שיש לו אחות גדולה ואח גדול הוא גם בהחלט משחק עם אחיו במשחקי בנים ומבין שאנחנו כועסים ובכלל לא מעודדים את ההתנהגות הזו,קונים לו משחקי בנים שהוא משחק בהם ומעודדים את ההתנהגות "המקובלת" אבל תמיד חוזר גם למשחקי הבנות רוקד,שר וכאלה מה עלי לעשות??האם לאפשר לו בבית "להתחפש" יש לי הרושם שאם אמנע ממנו הוא פשוט ירצה את זה יותר .. הרי שאם יש לו נטייה כלשהי לא אוכל לשנות זאת ואקבל אותו כמו שהוא .האם כדאי למנוע ממנו "להיות מה שהוא רוצה---בת- או לאפשר לו בתוך הבית להיות מה שהוא רוצה ואולי אז הוא פשוט ימצא את זה ויעבור הלאה??אם כן באיזה מינון לאפשר לו מתי כן ומתי לא ?? מה להגיד לו כשהוא עומד מולי ואומר לי "אמא אני רוצה להיות בת" ואיפה אפשר להתייעץ ע"י מומחה קצת יותר לעומק?תודה ויום נפלא
    עלי לציין שהוא גם מאוד שובב ובהחלט יודע להיות בן !!

לקביעת תור
    סגירה
    בן שרוצה להיות בת..

הוספת תגובה

• בן שרוצה להיות בת.. - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2012

שלום ורד,
    נשמע לי שאת בעצמך יודעת את התשובות לשאלות שלך. כלומר אם זה מה שהוא רוצה לא יעזור לך אם תמנעי ממנו, ובדאי שאין טעם לכעוס עליו, ואם "הוא יודע שאנחנו כועסים " זה לא כדאי, משדר לו דחייה ולא עוזר. אני גם לא יכולה להבטיח לך שאם תאפשרי את זה הוא ימצה את זה וזה יעבור לו. עוד מוקדם לדעת את זה. הדבר היחיד שאתם יכולים לעושת כרגע הוא להתערב כמה שפחות, ולקבל אותו כפי שהוא.
    אפשר על דרך החיוב לנסות לעודד אותו למשחקי בנים, אבל לא הייתי אוסרת או משדרת חוסר שביעות רצון או מנסה למנוע משחקי בנות.
    אני לא מכירה אנשי מקצוע שמתמחים בנושא של זהות מינית ונטייה מינית בגיל כה צעיר. אם את מעוניינת בייעוץ יותר מעמיק את יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכורתפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 שנים עם דמיון עצום
    מייס
    17/10/2012

שלום

הבן של בן 5 שנים בגן חובה יש לו דמיון עצום,הגננת מתלוננת שכאשר הוא רוצה לענות על שאלה מסוימת הוא מתחיל לספר על נושא אחר, או מתחיל לדבר על הנושא שהגננת שאלה אח"כ משנה נושא. ואת זה אני כן מרגישה בבית.
    יש לציין שהגננת מאוד מודאגת מזה .
    אני אישית פניתי לקליניקה להתפתחות הילד ושמה הרופאה אמרה שזה טבעי בגיל זה והיא בדקה אותו מבחינה קוגנטיבית והוא נמצא מעל המומוצע לגיל שלו .
    מה אתה חושבים על זה? ואיך אני יכולה לעזור לבן שלי?

תודה מראש
    מייס

הוספת תגובה

• ילד בן 5 שנים עם דמיון עצום - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2012

שלום לך,
    אין דרך שבה פורום באינטנרט יוכל לעזור יותר מאיש מקצוע שפגש את הילד. אם נאמר לך שהכל תקין, אני מציעה לך לסמוך על זה. אם בכל זאת את מודאגת כדאי להתייעץ גם עם פסיכולוגית הגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית
    מירית
    17/10/2012

בתי בת שש עשרה וחצי
    בשנתיים האחרונות היא הפכה להיות ילדה מאוד חרדתית וזה מתחיל להדאיג אותי
    וגם אותה
    הילדה לא מסוגלת ללכת לבד , ואני לא מדברת על לילה שזה מפחיד באמצע היום
    היא מבקשת שאדבר איתה בטלפון שאם תראה אנשים מפחידים
    אם היא מרגישה לא טוב אי אפשר להשאיר אותה לבד היא בוכה מפחדת היא מסוגלת להיתעלף ולהרגיש סחרחורת אם היא קצת מפחדת
    זה מגיע למצב למשל שהיא עולה באוטובוס לבד פתאום היא מתקשרת אלי שתקוע לה משהו בגרון , אני שואלת אותה מה קורה לך את פוחדת ממשהו היא אומרת לי אני לא אוהבת להיות לבד ואני יודעת שזה מחרדה , אני לא מבינה את הסיבה לפחד הזה היא מבקשת ממני עזרה ואני לא יודעת לאן לפנות ולמי ?
    אני לא יודעת מה לעשות היא קיבלה צו ראשון היא פוחדת ללכת לבד אני אומרת לה שהיא חייבת להיות עצמאית ולהיתגבר על הפחד אבל זה לא עוזר אני ממש מודאגת מה יהיה בעתיד אנא יעצו לי מה לעשות ולאן לפנות
    בתודה מראש
    מירית

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה חרדתית

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2012

שלום מירית,
    אכן כדאי שתפנו לטיפול מקצועי בהקדם.
    את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגורייך, או לפסיכולגוית בית הספר כדי לקבל המלצה על השירותים הטיפוליים באיזורכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות כפייתית אצל ילדה בת 8.
    יעל
    16/10/2012

ביתי בת 8 ילדה חכמה, שמחה וחברותית. לפני כחצי שנה בערך התחילה אצלה בעיה שחוזרת על עצמה עשרות פעמים ביום. היא סוגרת את הידיים בצורת אגרוף ומותחת את הידיים כלפי מטה, בנוסף היא לפעמים מותחת את השיער כדי למתוח את הקוקו ואז מיד עושה את זה.
    כדי לא להראות דאגה אני לא מדברת איתה על זה ומתעלמת.
    היא סיפרה לי שצוחקים עליה בכיתה בגלל זה.
    שמתי לב שגם בזמן שהיא משחקת בפלאפון של הסבתא במשחקים היא עושה את זה בתדירות יותר גבוהה ובנוסף מותחת את אצבעות הידיים (זה קורה רק באמצע משחק בפלאפון וממש כל רגע באמצע המשחק).
    מה יכולים לעשות?

הוספת תגובה

• התנהגות כפייתית אצל ילדה בת 8. - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2012

שלום יעל,
    זו התנהגות שנובעת מחרדה ויש לטפל בה בעזרת איש מקצוע בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות
    אולגה
    16/10/2012

שלום,

לאחרונה חל שינוי בהתנהגות בני הבן שנה ותשעה חודשים. מילד רגוע ונוח הוא הפך לאחרונה להיסטרי. בעיקר לקראת שינת לילה הוא מתנגד למקלחת (מתעקש לחבק אותי כל הזמן) וממש בוכה בצורה היסטרית כאילו חסר לו אויר.
    לאחר שאני משכיבה אותו לישון הוא נרגע, אבל יכול לצאת מהמיטה אפילו 50 פעם ולבוא אלינו, ואנחנו מחזירים אותו ברוגע למיטה או לחלופין צריך לשבת איתו עד שיירדם. כל הסיפור התחיל מאז שהחלפנו לו את מיטת התינוק למיטת מעבר שהוא יכול לצאת ממנה.
    האם ייתכן שהכל נובע מזה?

תודה מראש,

אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2012

שלום אולגה,
    יכול להיות שמשהו במיטת מעבר גורם לו להרגיש חשוף ולא מוגן. יכול גם שיש עוד דברים שמשפיעים עליו, אני לא יכולה לדעת בלי הלכרי אתכם (האם את בהריון וחושבת שהוא לא ידוע?)
    חשוב להיות סבלניים אך עם זאת להציב גבול בצורה תקיפה וברורה. לא להתרשם מהבכי יותר מדי, ולא לנסות להרגיע המון. להמשיך ולהיות עקביים בהחזרתו למיטה שלו כשהוא קם, ולא לקחת אותו למיטה שלכם בשום שלב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכה של ילדה בת ארבע
    רוני
    16/10/2012

שלום וברכה,
    בתי בת ארבע ושמונה חודשים, ילדה מקסימה ומלאת שמחת חיים.
    יש בכל זאת משהו שמטריד אותי: היום היא במפתיע וללא כל סיבה הגיונית נשכה את אחיה הגדול בכתף. זה מאוד חריג, היא מעולם לא נשכה. לצד זאת, לעתים קרובות היא במעין משחק של מתיילדת ואומרת בקול תינוקי שהיא תינוק שלי/גור שלי ורוצה לינוק חלב. כשזה קורה אני מסבירה לה שהיא ילדה גדולה ולא תינוקת. אתמול היה מקרה דומה וממש נזפתי בה שהיא כבר גדולה וכו'. האם יש קשר בין הדברים? האם זה מקרה של קבעון אוראלי? מה זה בעצם הקבעון הזה ואיך אני אמורה לטפל בנושא?
    לנשיכה הגבנו אני ובעלי בתדהמה, וכעסנו עליה. האם היינו צריכים להגיב בכעס או להתעלם בכדי לא לייחס לנושא תשומת לב עודפת?
    מאוד אודה לכם על תשובתכם,
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכה של ילדה בת ארבע

הוספת תגובה

• נשיכה של ילדה בת ארבע - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2012

שלום רוני,
    לא הייתי נותנת כותרות של קביוען אוראלי. ילדים בגיל הזה רוצים לפעמים לחזור להיות תינוקות. זה בסדר גמור. ממש לא כדאי להגיד לה שהיא כבר גדולה. להיפך, רצוי לאפשר להיות קטנה, אל תדאגי היא תחזור להיות גדולה אחר כך לבד, הי אלא תישאר ככה. גבי הנשיכה, לא ברור לי מה הייתה הסיבה, אך מאחר וזה היה מקרה חד פעמי, לא הייתי נורא מודאגת. לכל ילד יש לפעמים ביטויי תוקפנות. זה נורמלי וטבעי. הייתי מנסה לשוחח איתה בלי כעס, ולנסות להבין מה קרה, למה היא נשכה, ומלמדת אותה דרכים אחרות לבטא כעס, אם זה היה המקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשתי ישנה עים טיטול
    מישל
    16/10/2012

אשתי עים בעיות בדרכי השתן וישנה עים טיטול רוב הזמן.
    האים יש דרך ליגמול אותה??

לקביעת תור
    סגירה
    אשתי ישנה עים טיטול

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    16/10/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רצפת_האגן_בריחת_שתן_דליפת_שתן_צניחת_רחם' id=link]רצפת האגן, בריחת שתן, דליפת שתן, צניחת רחם[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי לא רוצה ללמוד מאמא+שאלה נוספת
    שאלונית
    16/10/2012

שלום
    שתי שאלות לי אליכן אולי תוכלו לסיע לי
    בתי הבכורה בת 5.5, חכמה מאוד ובעלת בטחון עצמי.מודעת ליכולותיה.בגן חובה. רוצה מיוזמתה ללמוד לקרוא ולכתוב. בגן מלמדים אותם "להעתיק צורה של אותיות" אבל לא מלמדים אותם לכתוב נכון (בכוון הנכון, מלמעלה למטה וכו). בתי כבר כותבת שוטף אבל כותבת את האותיות הפוך (לפעמים בכתב ראי, מלמטה למעלה, ולא כפי שצריך).
    כשאני מנסה להראות לה איך כותבים נכון היא לא רוצה לשמוע. היא תמיד רוצה להסביר לי כי היא בטוחה שהיא יודעת הכי טוב.
    כולם אומרים לי לעזוב אותה, ושהיא כבר תלמד בבי"ס..אבל בינתיים משתרשת אצלה כתיבה לא נכונה....
    לא היתי פונה אליכן לולא היה למעשה מדובר בבעיה כוללת- הילדה לא מוכנה ללמוד ממני כלום: היא יודעת הכל. היא רוצה להסביר לי. וכשהיא לא מצליחה בדרכה שלה - היא מוותרת ומשכנעת את אצמה שלמעשה היא לא צריכה לדעת את אותה מיומנות- הברשת שיער, שריכת שרוכים, פתיחת פקק של בקבוק מים....
    מה עושים?

שאלה נוספת: מאז לידת בתי הקטנה בתי שוברת באובססיביות את ציפורינה בידיים וברגליים- כבר למעלה משנה לא גזרתי לה ציפורניים! לטענתה היא לא שולטת על זה. התופעה התיחלה סמוך לגמילה ממוצץ... מה עושים? כל הדיבורים , השוחד וכו וכו לא עוזרים. כבר לא נשארו לה ציפורניים!!!

תודה רבה לתשוביתכם!

הוספת תגובה

• בתי לא רוצה ללמוד מאמא+שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    16/10/2012

שלום לך,
    חשוב מאוד שלא תסני ללמד את הבת שלך כתיבה כרגע. כתב ראי הוא תופעה נפוצה בגיל הזה, והוא לא קשור לאיך מלמדים לכתוב ולכן זו גם טעות שאת חושבת שמשתרשת אצלה כתיבה לא נכונה. זה מסתדר לבד עם הזמן זה עניין של בשלות לא של למידה נכונה של כתיבה. זה בעניין הכתב.
    לגבי שאר הדברים שלא רוצה ללמוד ממך, אני משערת שזה קשור לזה שהי ארוצה להרגיש עצמאית. חשוב שכשאת מלמדת אותה תציעי בלבד, בלי לכפות ובלי ללחוץ, בלי להגיד לה שהיא לא יודעת, ותוותרי (כן כן) אם היא לא רוצה. ככל שאת צרפי מהצורך להתצשלט על תהליך הלמידה שלה, ככה היא עם הזמן תרצה מעצמה ללמוד ממך. יכול להיות שאת כל כך רוצה (מכוונות טובות) ללמד ואתה שזה מרגיש לה חונק ושתלטני. נסי לעשות את זה בצורה יותר עדינה, ולפעמים אפשר לוותר על זה בכלל.
    לגבי הציפורניים, זה משמש לה להרגעה, ניתן ללמד אותה דרכי הרגעה חליפיות, למשל עם בובת פרווה רכה, למשל חיבוק, למשל נשימות ובמקביל להתעלם משבירת הציפורניים ולא להעיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה ממושכת של אמא לבת שנה וחצי
    דנה
    16/10/2012

שלום רב,
    אני אמא לתינוקת בת שנה וחודשיים ובעוד 3 חודשים אצטרך לנסוע לחודש במסגרת עבודתי .
    ילדתי תישאר עם אביה ואנחנו מתכננים שהם יגיעו אלי באמצע החודש הזה, לביקור של מספר ימים.
    מה עוד ניתן לעשות כדי לצמצם את ההשפעה השלילית שחודש זה יגרום לילדתי שתהיה, כאמור, בת כשנה וחצי כשזה יקרה?

הוספת תגובה

• נסיעה ממושכת של אמא לבת שנה וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    16/10/2012

שלום דנה,
    ניתן לנסות לדבר אולי בסקייפ לעיתים קרובות, וללמד את האבא כמה שניתן לעשות איתה דברים באופן שקרוב לדרך שאת עושה, על שיהיו כמה שפחות שינויים להסתגל אליהם.מעבר לזה אין הרבה מה לעושת כיוון שמדובר בילדה קטנה, שלא ניתן להסביר לה או להכין אותה. רק להשתדל לשמור על היציבות והשיגרה שלה כמה שניתן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה