פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 11
    שרה
    11/10/2012

שלום,
    יש לי כמה שאלות, יש לי ילדה בת 11 שהיא אחראית ובוגרת באופי שלה יחסית לבני גילה, אך לפעמים מתנהגת כמו תינוקת. לאחרונה יש לה כל מיני רעיונות. היא טוענת שבתוך הראש לה עולים כל מיני דברים, למשל כשהיא מתעצבנת על מישהו היא מקללת אותו בלב בקללות שאני לא מרשה לה לבטא אותם. לאחר מכן היא מספרת לי שהיא עשתה את זה בלב ושכל הזמן הקללות עולות לה לראש והיא לא מפסיקה לחשוב על זה. דבר נוסף, לדעתי על מנת למשוך תשומת לב, כי לאחרונה אני קצת עסוקה ולא סביבה מהרגע שהיא מגיעה מבית הספר ועד שהיא הולכת לישון, היא טוענת שבלב שלה עולים לה אימרות, למשל: שהיא מאחלת לאנשים למות, ובינהם אני, אבא שלה, חברים שלה כל מי שעיצבן אותה באותו רגע. היא כמובן דואגת לספר לי את זה ואף לבכות ולהגיד שהיא לא מתכוונת לזה ושהיא לא רוצה לחשוב את זה אבל בלי שהיא תרצה המחשבות האלה עולות לה לראש. היא אף אמרה שבגלל שהיא אומרת על אחרים, אז היא רוצה שזה יקרה לה.
    מדובר בילדה מלאת חיים ואוהבת לעזור לזולת, ילדה יפה ומדהימה.
    אני לא יודעת מה לעשות, האם מדובר בגיל ההתבגרות (עדיין לא קיבלה ווסת)? האם אלה תופעות ידועות? האם יש צורך בייעוץ או שזה תקופה שהיא תחלוף ברגע שתקבל יותר תשומת לב?
    אודה לכם על העזרה המהירה, אני מאוד מודאגת.

תודה : שרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 11

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 11 - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2012

שלום שרה,
    זה לא קשור לגיל ההתבגרות, וזו לא תופעה שתחלוף מעצמה. זו תופעה שנקראת מחשבות טורדניות, היא נובעת מחרדה והיא דורשת פניה לטיפול מקצועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספוס בצרכים
    אלה
    11/10/2012

בני בן 5 נמצא בגן חובה לרוב נשאר יפה בגן (גן חדש השנה). אתמול התפספס לו קקי בגן (לא זוכרת מתי קרה לפני אבל לפחות שנה וחצי).
    הוא אומר שחשב שיש לו רק פיפי והיה לו גם קקי. אחרי שפספס, יצא מהשירותים כאילו כלום.
    כשהילדים הריחו משהו מסריח הגננת ראתה שהוא מתחיל לבכות, פינתה את הילדים וניקתה את הבן שלי.
    האם עלי לשאול אותו יותר בנושא או להרפות?
    האם לוודא עם הגננת שאף אחד מהילדים לא שם לב ולא מציק לו בנושא?
    האם נראה לכן שיש צורך לחקור האם יש סיבה יותר מעמיקה לפספוס?

לקביעת תור
    סגירה
    פספוס בצרכים

הוספת תגובה

• פספוס בצרכים - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2012

שלום אלה,
    מאחר וזה קרה באופן חד פעמי, לא הייתי עושה מזה עניין. זה לא נעים, אבל זה יכול לקרות, וזה עבר. לא הייתי הופכת את זה לסיפור יותר גדול ממה שזה. אני מניחה שהוא התבייש ולכן לא אמר כלום לאף אחד, חשב שלא ירגישו. הייתי מניחה לזה. אולי רק אומרת לו שלא נורא, זה קרה, זה יכול לקרות לכל אחד, וזה עבר כבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חרדתי בן 8.5
    מיטל
    11/10/2012

בוקר טוב,
    מגיל מאוד צעיר היו לילד שלי פחדים. הפחדים באו והלכו, אבל כל הזמן התחלפו: פחד מזרים ברחוב, פחד ממעליות, פחד מבריכות, פחד מחרקים, פחד מלהיות לבד, פחד מדם, ולאחרונה פחד שיחטפו אותו.
    עליי לציין כי לפני כשנתיים הוא היה עד לתאונת דרכים בה נפצע ילד, אשר מייד לאחריה חלה החמרה במצב.
    בימים אלה הוא פוחד ללכת לבד אפילו לשירותים או להישאר לבד במקלחת.
    בנוסף יש לילד טיקים, גם הם מתחלפים: כחכוח בגרון, השמעת קולות, ליקוק השפתיים, נגיעה בפה וכו וכו.
    לפני כשנה הוא נפגש עם פסיכולוגית למשך כחצי שנה שבה היה שקט, אולם עם גמר הטיפול החרדות חזרו ביתר שאת.
    בינתיים יצרתי קשר עם מרפאת החרדה בשניידר והצטרפנו לרשימת המתנה לטיפול הקבוצתי.
    הדילמה - הילד חווה גירושין שלי ושל אביו לפני כ-3 שנים וכן מספר לא מבוטל של מעברי דירות. אני ובן זוגי מזה תקופה ארוכה מעוניינים לעבור לגור ביחד בדירה יותר גדולה על מנת לאפשר לילדיו לינה מסודרת בחדר משלהם (נכון לעכשיו כשילדיו מגיעים הם ישנים באותו חדר עם ילדיי). כך שלמעשה כרגע שוב עומד על הפרק מעבר דירה. עליי לציין כי: 1. במסגרת מעבר דירה זה הילד יישאר באותו בי"ס. 2. אי מעבר דירה כאמור יעמיד את הזוגיות שלי בסכנה.
    השאלה הנשאלת היא האם מעבר דירה בתקופה זו בה הילד מתמודד עם חרדות קשות עשוי להשפיע לרעה עליו ו/או על הטיפול הצפוי לו במרפאת החרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד חרדתי בן 8.5

הוספת תגובה

• ילד חרדתי בן 8.5 - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2012

שלום לי,
    אם הילד נשאר באותו בית ספר, אני לא רואה סיבה לא לבצע את המעבר. יכול להיות שהמעבר יקשה עליו מעט אבל לא נראה לי שזה יסכן את הצלחת הטיפול או יגרום להשפעה בלתי הפיכה עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות ההריון על הילד
    אמא הריונית
    11/10/2012

שלום, רציתי לשאול ולוודא שאנחנו פועלים נכון - אני באמצע חודש שביעי ויש לנו ילד בן 3 וחודש שמתחיל להראות סימנים שההריון משפיע עליו, בעיקר בשעת השינה. יש לנו טקס - מקלחת, אוכל, צחצוח, סיפור ולישון. כשמגיע הרגע שאני צריכה לצאת מהחדר, הוא לא נותן, קורא לי, מתחנן שאשאר וכשאני יוצאת, בוכה ובוכה. קורא לי שוב, הכל בבכי. אומר שהוא רעב, לא מרגיש טוב, צריך פיפי, קקי ועכשיו יש משהו חדש "לא יודע לישון"...התגובה שלי - בהתחלה חיבוק נשיקה, ליטוף, הסבר וכו'. ואני יוצאת, נותנת לו לבכות 5-10 דקות וחוזר חלילה, כך פעמיים - שלוש ולפעמים מגיעים לנזיפות של ממש ואז הוא נכנס למיטה והולך לישון. מה אני עושה לא נכון? מה כן לעשות? בעלי אגב מתעלם לחלוטין מהבכי שלו ומאמין שאם הוא יתעלם תוך כמה ימים ההתנהגות הזו תעלם...
    אני חייבת לציין שהילד מאוד בוגר, מאוד ורבלי ויודע להביע את עצמו ומה שהוא מרגיש נהדר והוא גם מאוד עצמאי ורואים את זה בצורה מאוד ברורה במיוחד בהשוואה לילדים אחרים בגילו ופתאום, בימים האחרונים הוא השתנה...
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    השפעות ההריון על הילד

הוספת תגובה

• השפעות ההריון על הילד - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2012

שלום לך,
    אני חושבת שבעלך צודק. ובכלל אולי כדאי שאת כל טקס ההשכבה בעערב בעלך יעשה ולא את.
    בלי קשר לזה, כדאי, אם לא עשיתם את זה עדיין, לדבר איתו על ההריון, הלידה הצפויה, ולתת לו לגיטמציה ומקום לבטא את כל טווח תחושותיו סביב הנושא, הנעימות וגם הפחות נעימות. אפשר להקריא לו סיפורים על ילדים שנולד להם אח, כדי שיוכל להזדהות גם אם השמחה וגם עם הקנאה והקשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליטה קשה בגן
    יעל
    11/10/2012

שלום רב, ביתי בת ה-4 נכנסה השנה לגן טרום חובה.הקליטה שלה בגן החדש איומה. למעשה, מהרגע שמתעוררת בבוקר, עסוקה במתי נבוא לקחת אותה, מה יהיה אם לא תרגיש טוב וכו’ וכו’..לא מפסיקה לשאול שאלות. ברגע הפרידה ממש, צורחת, תופסת בבגדים וממאנת להיפרד.לדברי הגננת, יושבת ליד החלון והזמן שלוקח לה להירגע הוא כשעה… חשוב לי לציין כי הפרידות לסוגיהם תמיד קשות לה. גם בשנה שעברה היה לה קשה אך מאחר והיתה בגן פרטי, היו יותר אנשי צוות שיכלו להתפנות אליה. אנו מנסים לדבר אתה, לבדוק מה יכול להקל עליה, אך נראה כי זה חזק ממנה ולמרות שמבטיחה לעצמה ולנו ש"מחר אני לא אבכה בגן", ברגע שנכנסת, שוכחת הכל ומתחילה לצרוח. ביתר היום לדברי הגננת, שותפה לפעילויות בגן ומשחקת עם הילדים. הקושי העצום הוא בבוקר. אנו חסרי אונים ונראה לנו שגם הגננת….

לקביעת תור
    סגירה
    קליטה קשה בגן

הוספת תגובה

• קליטה קשה בגן - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2012

שלום יעל,
    אם אחרי שעה הילדה משתלבת בגן ונהנית אז המצב הוא לא כל כך גרוע. לא הייתי ממליצה לכם לבקש להפסיק לבכות. יכול להיות שכבר יש לה רווח מישני גדול מדי מתשומת הלב שהיא מקבלת סביב הקושי שלה להיפרד. כדאי לנסות להפסיק לתת כל כך הרבה מקום לקושי הזה ולהפסיק להיות כל כך עסוקים בו. אם היא משתלבת בהמשך היום בגן, כנראה שהיא לא כל כך סובלת. פשוט תשתדלו להפסיק לעסוק בזה, ותניחו לה להיכנס בבוקר לגן בקצב שלה ובדרך שלה בלי לעשות מזה עניין. עם הזמן כשלהתנהגות הזו לא יהיה קהל היא תתמתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדנדה בחצר

שרית
    11/10/2012

הי,
    יש ילדים שמאד עוזרת להם דווקא הנדנדה בחצר הגן על מנת להיפרד בבוקר מההורים.
    יש משהו בנדנוד לדעתי שעוזר להם להירגע....
    אצלי זה עבד מצוין.
    אולי כדאי לשאול אותה אם היא רוצה ולנסות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון ללכת לישון
    אופק
    10/10/2012

שלום,
    תאומים בני 2.4 מסרבים ללכת לישון בערב (בסביבות19:30) ועושים בלאגן שכולל הוצאת מצעים, זריקת חפצים וכול מה שיש במיטתם פשוט נזרק לריצפה. רק אחרי "מלחמת התשה" בינינו שכוללת עצבים,. כעסים ואף נזיפות הם נרדמים (לפעמים תוך כדי בכי).יש לציין שהם נמצאים במסגרת מעון ושם ישניים כשעתיים משעה 12:30 . זה קורה כמעט כל ערב, וזה פשוט לא נעים לסיים כך את היום.
    מהי הדרך הנכונה להתמודד עם פעוטות מרדנים שלא רוצים לישון?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר רצון ללכת לישון

הוספת תגובה

• חוסר רצון ללכת לישון - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2012

שלום אופק,
    חשוב לייצר אווירת שינה בבית, לכבות את האורות, להקפיד על טקס שינה שכולל מקלחת, סיפור, שיר ערש, חיבוק ונשיקה. וכן אולי כדאי לנסות לעזור להם להוציא את המרץ בשעות אחה"צ , בפעילות בגינה או כל פעילות פיסית מעייפת ומשחקית כדי שיגיעו עייפים לשעת השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדחות את שעת השינה

שרית
    11/10/2012

הי,
    אני לא פסיכולוגית, רק אמא...(-:
    אבל גם לבן שלי היה קושי רב להירדם בגיל הזה בגלל שעות השינה בגן (שמעתי את זה מכל ההורים שאני מכירה ויש להם ילד בגיל הזה).
    קודם כל, ברגע שיכנסו לגן מועצה/עירייה ולא ישנו צהריים הכל יראה אחרת.
    אבל עד אז, כדאי פשוט לדחות את שעת השינה לדעתי ולעייף אותם אחה"צ. אפשר ללכת לישון גם ב20:30 . ולעשות את זה בנועם. גם היום עד שהם נרדמים זה לוקח מלא זמן....לא?
    מה שאני בעצם אומרת זה שחבל על האנרגיות השליליות שהולכות על המלחמה הזו...
    זו דעתי האישית כמובן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אופק
    11/10/2012

תודה רבה על העצות נתחיל ליישם ולקוות שיהיה יותר פשוט..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    גבי
    10/10/2012

שלום,
    אני עתידה לחזור לעבודה (חלקית - שני חצאי ימים) כאשר בתי תהיה בת חמישה חדשים. היא יונקת מלא ונמצאת עמי רב הזמן.

האם עזיבה של 6 שעות פעמים בשבוע באופן קבוע תהיה מוקדמת מדי עבורה, או יכולה ליצור אצלה טלטלה רגשית כלשהי.

אודה לתשובתכם,
    גבי.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/10/2012

גבי שלום,
    לפי מחקרים, תינוקות מרגישים בהיעדר או בנוכחות של אמם, כבר מיד לאחר הלידה ומגיבים לכך.
    אולם מבחינה התפתחותית, את יוצאת לעבוד בתקופה טובה, בה הילדה עדיין לא פיתחה את חרדת הזרים (שמופיעה בגיל 9 חודשים לערך), ולכן זהו זמן טוב להכיר לה דמויות חדשות כמו המטפלת/בייביסיטר/סבתא וסבא (לא כתבת מי יהיה איתה בזמן הזה). כיוון שתיעדרי מעט מאוד שעות, יהיה לתינוקת המון זמן איתך ולכן לא צפויות השלכות ארוכות טווח. ייתכן שיהיה לה קצת עצוב בהיעדרך או כשהיא תקבל בקבוק, אבל אלו רגשות טבעיים שהם חלק מההתפתחות הנורמטיבית.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסך זמן
    תאומות3
    10/10/2012

שלום רב!! שמי רעות (31), אמא לתאומות מקסימות בנות 3, במקצועי אני ליצנית, העבודה שלי לרוב היא אחה"צ ולכן יש ימים שאני מגיעה הביתה ב20:30 והן כבר במיטה, מה שיוצא זה, שיש ימים שהן לא רואות אותי במשך היום פרט לבוקר שאני שולחת אותן לגן. יש לציין שכיום אנחנו גרים אצל חמי וחמותי והם מטפלים בהן בהרבה חום ואהבה.
    הבנות נמצאות במסגרת עד השעה 17:00. הימים שכולי איתן זה שישי שבת וכמובן ימים שאני לא עובדת אז אני מוציאה אותן מוקדם.
    כמצופה, למרות כל החום ואהבה הן מתגעגעות לאמא, קמות בלילה, נכנסות איתי למיטה, אומרות לי שהן מתגעגעות.. קורעות לי ת'לב, אבל זה הפרנסה העיקרית שלנו.. ואני גם מאוד אוהבת את העבודה שלי.
    שאלתי היא, האם זה בריא לבנות? האם הן יתרגלו לצהרון עד 17:00 וזה יעבור? מה כולם עושים- אלה שעובדים משמרות? שנה הבאה בע"ה אנחנו נכנסים לבית משלנו (אין לי מושג אך נעשה את זה.. )
    יש אפשרות שאני אוציא אותן ב14:00 מהגן אבל בשעה15:30-16:00 אני צריכה לצאת כבר לעבודה...
    אולי הפרדה תהיה קשה יותר?
    אני באמת לא יודעת מה לעשות... ואני רוצה בע"ה עוד ילדים..
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    חסך זמן

הוספת תגובה

• חסך זמן - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/10/2012

רעות שלום,
    הקושי שלך הוא מובן, וטוב שאת חושבת איך לעזור לילדות ולך להתמודד עמו. יש הורים רבים שעובדים אחה"צ וקיימות דרכים להתארגן בהתאם.
    ראשית, קחי בחשבון שהגעגועים של הבנות הם טבעיים, ויופי שהן מבטאות זאת מולך. היה מדאיג אם הן היו ילדות מאוד מרצות ולא היו חולקות איתך איך שהן מרגישות באמת. את האמא שלהן, גם אם הן גרות אצל סבא וסבתא שמשקיעים בהן, וההיעדרות שלך היא משמעותית. גם אם אין דרך קונקרטית לשנות זאת ואת גם מרוצה מהעבודה ומתפרנסת ממנה יפה, חשוב לאפשר לילדות לומר מה שהן מרגישות. בנוסף, חשוב לוודא שיש לך ימים אחר הצהריים פנויים עבור הבנות - כלומר שאת לוקחת אותן מהגן ומבלה איתן בזמן שמותאם לצרכים ולתחומי העניין שלהן. בדרך כלל ילדות בגילן מתקשות להיפרד מאמא אחרי שעה (אם תקחי אותן בשתיים ותלכי בשלוש וקצת), והפרידה הזו עלולה להיות יותר קשה עבורן. אפשר גם להקפיד על טקס שינה בטלפון, שגם אם את לא נמצאת בבית, תאחלי להן לילה טוב בטלפון או תשירו יחד שיר ערש וכדומה. ושלהן תהיה אפשרות לספר לך משהו קטן שקרה להן באותו יום.
    כמו כן וחשוב מאוד - לא ציינת מהי הנוכחות של האבא בבית וכמה יוצא להן להיות איתו. אולי תוכלו לתאם שבימים שאת לא תגיעי להשכבות, הוא יקפיד להיות נוכח בזמן זה.
    כפי שאת רואה מהדברים שכתבתי, זה מצב מורכב אבל לא כזה שלא ניתן להתמודד איתו. אולם כפי שהתחלת, משמעותי ביותר יהיה לתת לילדות את הלגיטימציה והמקום לבטא את שעל ליבן.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה ללא הילדים
    שרית
    10/10/2012

שלום,
    אנחנו הורים ל-2. בן 6 ובן 3.
    בן ה-3 מאד קשור אלי ומורגש אצלו מאד חזק הנושא האדיפלי.
    לפני שבועיים יצאנו אני ובעלי והשארנו אותם עם בייביסיטר שהוא מכיר, בהתחלה היה בסדר, לאחר שהגדול כבר נרדם, בן ה-3 לא הפסיק לבכות בהיסטריה ורצה אותי. התקשרתי אליו והרגעתי אותו ובסוף הוא הלך לישון.
    לאחר מס' ימים הלכתי בערב לכמה שעות, והם נשארו עם בעלי. היה אותו סיפור. הפרידה עוברת בסדר ואחרי כמה שעות הוא מתעורר ומתחיל לבכות בהיסטריה שהוא רוצה אותי.
    חשוב לציין, שתמיד היו לו בעיות שינה ומאז שהוא במיטת נוער הוא בא אלי למיטהה כל לילה שוכב כמה דקות וחוזר למיטה שלו.
    מחר אנחנו אמורים לנסוע ל-2 לילות ואנחנו משאירים את הילדים עם סבתא וסבא שהם מאד אוהבים שבאים לישון אצלנו על מנת להשאיר את הילדים בשגרה שלהם.
    אני חוששת שאני עושה נזק לילד. פעם אחרונה שנסענו ל-2 לילות היה לפני כמעט שנתיים. מאז רק יצאנו וחזרנו בלילה.
    איך אפשר להקל עליו? והאם אני באמת עושה לו נזק?
    דבר נוסף, אבא שלהם נוסע בסוף החודש לשבוע.... האם כל הארועים האלו לא קרובים מדי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה ללא הילדים

הוספת תגובה

• נסיעה ללא הילדים - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2012

שלום טל. את לא גורמת לילד שום נזק. דווקא משום שהוא בשלב האדיפלי, הוא חייב ללמוד ולהבין שאת נובעת עם אבא ולא איצו, וחשוב שהוא לא ירגיש שהוא יכול לגרום לך להיות שלו במקום של אבא על ידי זה שהוא בוכה.סעי לשלום ותיהני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור מיומנות חברתית וההתנהגות
    אנני
    09/10/2012

שלום,
    בתי בת 6, מאד שקטה וחסרת ביטחון מחוץ לבית - לא יוזמת קשרים עם ילדים אחרים, צמודה אליי ומתחבאת מאחורי. אציין כי בבית התנהגותה הפוכה - מאד דומיננטית (שולטת באחותה הקטנה, בעלת "פה גדול" ומשתוללת כשלא עושים כפי רצונה).
    כבר זמן רב אני מעונינת בהכוונה וייעוץ, אבל לא שומעת על המלצות.
    אשמח לקבל המלצות על פסיכולוגיות (האם עדיף קלינית?) וכן על חוגים מומלצים לשיפור המיומנויות החברתיות. (אנחנו גרים באזור פתח תקווה).
    תודה מראש לכולם.

הוספת תגובה

• שיפור מיומנות חברתית וההתנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2012

שלום אנני,
    יכול להיות שיש קשר בין העובדה שבבית בתך דומיננטית ומשתוללת לבי חוסר הביטחון בחוץ. ייתכן שהיא לא מרגישה מוחזקת ועם גבולות שמתאימים לה וזה מגביר את החרדה שלה, שבאה לידי ביטוי בחשש להתמודד בחוץ, היכן שהיא לא שולטת ודומיננטית ושם לא יעשו מה שהיא רוצה.
    אני לא ממליצה בשלב הזה על חוג למיומנויות חברתיות, להערכתי זה יותר עניין להדרכת הורים כרגע.
    את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורך או לבקש המלצה מפסיכולוגית הגן או בית הספר של הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט שמתנהג לא יפה לאביו
    אופק
    09/10/2012

שלום,
    אני אמא לתאומים בני שנתיים ו-4 חודשים. לעיתים מעטות בני מתנהג בצורה לא יפה לבעלי.
    זה בד"כ קורה אחרי שבילה איתי ועם תאומתו מספר שעות שבעלי לא היה בסביבה (עבודה,סידורים...) ההתנהגות באה לידי ביטוי בכך שהילד מרביץ לבעלי, מסלק אותו, ומדבר אליו בצורה לא יפה. יש לציין שבעלי אבא מדהים ובד"כ היחסים ביניהם מצויינים.
    מדוע זה קורה? האם זה בסדר? כיצד מתמודדים עם זה? אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט שמתנהג לא יפה לאביו

הוספת תגובה

• פעוט שמתנהג לא יפה לאביו - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום אופק,
    יכול להיות שזה קורה כיוון שבנך נכנס לשלב האדיפלי שבו ילידם קטנים רוצים בלעדיות על איאמ ולסלק את אבא. לא הייתי לקוחת את זה ברצינות נורא גדולה, כדאי שבעלך יציב גבול (לא מרביצים) אבל חשוב מאוד לא לקחת את זה אישית, לא להעלב מזה ולא לעשות מזה עניין גדול. זה יעבור עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אופק
    09/10/2012

תודה על התשובה המהירה, שמעתי על השלב הזה, זה לא מוקדם מידי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום אופק,
    זה אכן קצת מוקדם אבל עדיין בטווח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים לפני השינה - בן 4.9
    שלי
    09/10/2012

שלום רב,
    בני בן 4 ותשעה חודשים. מזה כשבוע (ללא כל ארוע מכונן) החל לטעון שמפחד לפני השינה ולא יכול להרדם. הוא דורש שאלך לישון מייד אחריו ורוצה לבוא לישון איתי במיטה. כל טקסי השינה שלנו נותרו בעינם: מקלחת, סיפור, פיפי, כיבוי אור ו"נומי נומי" בכפות הרגליים + חיבוק ונשיקה .
    אם הוא רואה שאני הולכת שלא בכיוון חדר השינה הוא מתחיל למרר בבכי. טוען שהפתרון היחיד זה שיישן איתי במיטה.הוא טוען שמפחד מ"ספיידרמן שחור" - הסברתי שהוצאנו את הצעצוע העויין מהבית, והפסקנו לצפות בספיידרמן. לא נרגע ... הוספנו אור גדול יותר מחוץ לחדר... פתרון חלקי ביותר. בסוף, הרדמתי אותו אצלו במיטה (אני לא מוכנה שיישן במיטה איתי). בעלי (אביו) טוען שילד מתמרן אותי ורק "גונב" עוד זמן איכות עם אמא... מבחינת בעלי היה אומר לו "לך לישון מייד ואל תבלבל את המוח" - אבל אני נגד הגישה הזו... איך אני יכולה לסייע לבני להרדם בעצמו במיטה שלו?

תודה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים לפני השינה - בן 4.9

הוספת תגובה

• פחדים לפני השינה - בן 4.9 - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום מאיה,
    יכול להיות שבעלך בהחלט צודק. את יכולה למצוא את הסגנון שמתאים לך (נניח בלי להגיד "בלי לבלבל את המוח") אבל בהחלט לדרוש ממנו בצורה אסרטיבית וברורה שילך לישון בחדרו. העובדה שהוא רודה בך (נותן לך הוראות מתי ללכת לישון) מצביעה על כך שיש משהו בקשר איתך שמלבה את הפחדים, והיענות שלך, גם אם חלקית לבקשות שלו רק מגבירה את הפחדים ולא מטפלת בהם. הייתי מנסה גם לשתף את אבא בטקסי השינה, או נותנת לו לערוך אותם לתקופה בעצמו. אני חושבת שאולי יש משהו באינטימיות שנוצרת ביניכם בטקס השינה, שמלבה את הפנטזיות שלו להיות בן הזוג שלך במקום אבא, ומכאן הרצון לישון איתך ומכאן גם הפחדים. כי הוא לא באמת בן זוג שלך, הוא רק ילד. והאפשרות השפנציה הזו יכולה להתממש מצד אחד מרגשת ומגרה אך מצד שני מפחידה וממש לא במקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד

שלי
    09/10/2012

תגובה בהחלט מעניינת, אני לא כ"כ חשבתי בכיוון - אבל ממש החזיר אותי לאותו הגיל שבו הייתי "מחזיקה" את אבא שלי לפני השינה ולא משחררת בכל מיני תואנות שונות ומשונות - עד שאמא שלי היתה מתערבת ו"חותכת"...
    היום הלכתי בכיוון אחר - אמרתי לו שמאוד גאה בו על כך שלילה קודם נרדם במיטה שלו וישן כל הלילה במיטה שלו, ושזה סימן שהוא מאוד אמיץ ויכול להתגבר על הפחד ... בינתיים זה עובד...

כנראה שאני צריכה קצת "לשחרר" ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום מאיה,
    נשמע שאת עושה עבודה עם עצמך, וזה מה שחשוב, אני מאמינה שזה יהיה בסדר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    מאיה
    09/10/2012

בתי בת ה- 7 פוחדת מדברים רבים ולדעתי זה מעבר לפחדים הרגילים של ילדים בגילה.
    פחד מכלבים של אחרים למשל, כשבבית יש לנו כלב. פחד ללכת לשירותים לבד בבתים שהיא מכירה כמו בבית הסבים שלה - היא מבקשת שיחכו לה מחוץ לדלת.
    פחד לישון בחושך דבר שמפריע לה כשהיא הולכת לישון אצל חברות.
    אני צריכה לפנות לטיפול אצל פסיכולוג ילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום מאיה,
    את צודקת שזה מעבר לפחדים של הגיל.
    את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בשתובה העוסקת בפחדי ילדים ואם זה לא עוזר, אז כן כדאי לפנות לטיפול מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעת עבודה
    דנה
    09/10/2012

שלום רב,
    יש לי ארבעה ילדים 14,11,6,4 אני צריכה לצאת לנסיעת עבודה בת 3 שבועות.

הבנות הקטנות 6,4 מאוד מאוד קשורות אלי, מאוד חכמות ובוגרות אבל גם תינוקות קטנות בכל הקשור לנשיקות חיבוקים וכדומה.

שאלתי היא: האם יגרם להם נזק נפשי אם אעזוב אותם לתקופה של 3 שבועות?? איך להקל עליהם? (אני יכולה לוותר על הנסיעה אבל במקום העבודה יראו זאת בעין לא יפה..)

אציין כי הם ישארו עם בעלי (שמטפל בהם מעולה!) וגם שני האחים מאוד קשורים אליהם ויודעים "לטפל" בהם.

אנא עזרתך....

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעת עבודה

הוספת תגובה

• נסיעת עבודה - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום דנה,
    אין ספק שנסיעה לתקופה כה ארוכה, תגרום לפגיעה מסויימת. יכולה להיווצר רגסיה בתפקודן, קשיים בשינה, באכילה, בגן ובבית הספר וכו'. עם זאת אלה ילדות גדולות, אפשר להסביר להן מה קורה, לדבר איתן בסקייפ ובטלפון, וסביר להניח שהנזק לא יהיה בלתי הפיך, אבל כן סביר שתהיה תקופה קשה תוך כדי ואחרי. אם יש לך אפשרות לקצר את הנסיעה, זה גם יכול לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני חושב שאני שונאת אותו
    שלי
    09/10/2012

שלום רב
    יש לי 3 ילדים, בן בגיל 13 בת בגיל 12 ועוד ילדה בת 8, אתמול במהלך ויכוח עם הילדים ואיתנו ההורים, לאחר שהצדקתי את הילדה הקטנה בוויכוח והאשמתי אותו בהצקה מיותרת לילדה הקטנה , ואז הוא זרק משפט "אמא שונאת אותי , תמיד היא מאשימה אותי בכל" המשפט הזה הרג אותי והטריד אותי במיוחד, בערב שוב היה עימותון ביננו כשהוא נתן מכה לבת הקטנה לאחר שהיא קיללה אותו ואני צעקתי שאסור להרים ידיים ואסור לקלל, אז פתחנו את הנושא למה הוא חושב שאני שונאת אותו והוא הסביר שאני יותר עושה לביתי האמצעית וזה לא נכון, מטבע הדברים בנות הולכות לקנות בגדים קישקושים נעליים תכשיטים וכו', והוא לא רוצה לבוא אז אנו הולכות לבד. השאלה איך ניתן לפעול ומה עושים, אני כולי בלחץ מאתמול, ולא יודעת איך להתנהג , יש לךציין שאמרתי לו שאני אבטל לו כדורגל והנאות כדי שיבין מה זה לא אוהבת אותו באמת , השאלה מה לעשות האם להעניש ? האם זה גיל התבגרות ? האם לעזוב ככה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בני חושב שאני שונאת אותו

הוספת תגובה

• בני חושב שאני שונאת אותו - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום שלי,
    להעניש? למה? מצד אחד את מודאגת מזה שהוא חושב שאת שונאת אותו מצד שני את רוצה לשכנע אותו בזה יותר? לא הבנתי מה שייך עונש לסיטואציה. אין ספק שהילד שלך מאוד פגוע ממך, על זה את רוצה להעניש אותו? יכול להיות שאם זו התגובה שלךהוא צודק. נשמע שאין לך כל כך אמפתיה למה שהוא חש, ואת בעיקר עסוקה בעלבון שלך.
    במקום להעניש אותו אולי תנסי להתקרב אליו? זה שהוא בן זה לא אומר שאת לא יכולה להקדיש לו זמן, גם אם זה לא יהיה בלקנות קשקושים של בנות, אפשר לשבת, לדבר איתו, לשמוע איך הולך בכדורגל, לנסות להבין אולי הוא צודק כשהוא חושב שאת תמיד לטובת הבנות, אולי בגלל הקנאה הזו הוא מציק להן, אולי אם תתייחסי אליו קצת יותר הוא גם יציק להן פחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה