פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה
    קרן
    14/10/2012

היי
    בתי בת 10 מאז היא קטנה היא היתה רגישה וחרדה
    אך ידענו להתמודד בכל מידי דרכים אך לפני שנתיים החרדות התגברו בצורה מאוד קיצונית,,
    התקפי חרדה , התעוררות באמצע הלילה ובצעקות שהיא לא נרדמת,
    הינו בשנתיים האלה אצל אורה גולן 10 טיפולים לא עזר,
    בזמן האחרון לפני חודשיים סיימנו את CTB ילדים והטיפול לא עזר,
    החלטתי להפסיק את כל הניסיונות בלקחת את הילדה לטיפולים , משיקול שלא תחשוב או שתהיה בהרגשה ששמו עליה תווית של חרדתית,
    אך הלילות (לא רצוף ) קשים , עכשיו יש משהו חדש שכל מה שיהיה רואה היא רואה בצורה מאוד קיצונית,
    כגון היה לי פצע ברגל היא אמרה שאולי זה סרטן , ילד עם קרחת זה סרטן , רעש מוזר זה פיצוץ של גז ועוד ועוד , חסר אונים לא יודעת כבר מה לעשות, היא עייפה,
    מסטולות בבוקר
    מה לעשות ????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניסיתם תרופות??

שירוני
    14/10/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את ניסית??

קרן
    15/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום קרן,
    לא כל כך ברור לי החשש שתהיה עליה תווית של חרדתית. היא באמת חרדתית, זו לא תווית. האם עדיף להמשיך לסבול?
    חשוב שתפנו לטיפול פסיכולוגי שיהיה משולב גם בהדרכת הורים אינטנסיבית עבורכם וגם אם יש צורך בטיפול תרופתי עבורה בנוסף לטיפול הפסיכולגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים??????

קרן
    15/10/2012

תרופות?... ממש לא וגם לא רוצה
    ילדה בת 10 להגיע לתת לה תרופות
    למה ?

את יודעת וסליחה אני חושבת שבסטנדרט של היום זה כל פסיכולוג שרואה שהוא לא יכול למצוא דרך הוא מוציא להציע כדורים,
    זו חרדה לא קשב וריכוז ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים?????? - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2012

שלום קרן,
    מדוע הכעס? ביקשת עיצה אחרי שטיפולים פסיכולוגים לא עזרו, את יכולה להשתמש בה ואת יכולה גם לא, זו זכותך, אך אין צורך לכעוס.
    תרופות הן לא דבר רע, כיום קיימות בשוק תרופות מדור חדש, עם מעט תופעות לוואי ולא ממכרות. מותר לך להתייעץ ולשקול וגם להחליט שזה לא מתאים.
    הסבל שהילדה ממשיכה לסבול ללא פיתרון עושה לה לא עוול, בעיני יותר משימוש בתרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים המאופטיים לחרדה

אוראל
    15/10/2012

הי קרן לא יכולתי להתעלם ממכתבך....ישנם גם דברים טבעיים הומאופטיים שניתן להשתמש בהם בהצלחה גמורה.

אופירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי שאינו מתפנה בגן
    טליה
    14/10/2012

שלום,
    בני בן שנתיים וחצי, והוא גמול מזה כשלושה חודשים. בתחילת תהליך הגמילה פעמים רבות היה מתנגד ללכת לשירותים אך בסופו של דבר היה מסכים. לפני החגים, גם בבית וגם בגן היה מסכים ללכת לשירותים, אם כי רק כששואלים אותו האם הוא רוצה ולא מיוזמתו. עכשיו, לאחר החגים כשבמהלך סוכות הוא לא היה במסגרת, כשהוא איתנו (ההורים) לרוב אין צורך להזכיר לו ללכת לשירותים - הוא מבקש לבד. לעומת זאת, בגן הוא מסרב בכל תוקף ללכת לשירותים (גם כשהגננת יוצאת איתו לדשא), בוכה ומשתולל. כלומר נוצר מצב שהוא מתאפק משבע בבוקר עד ארבע אחר הצהריים. ברגע שהוא יוצא מהגן, הוא מיד מתפנה ליד עץ. ראוי לציין שגם עם הסבים שלו הוא לא תמיד משתף פעולה, אך בסופו של דבר עושה את צרכיו.
    מה יכולה להיות הסיבה להתנהגות זו? כיצד אפשר לטפל בבעיה?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי שאינו מתפנה בגן - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום טליה,
    אני לא יכולה לדעת בודאות את הסיבה בלי להכיר אתכם. ייתכן שזה משהו שקשור לחרדה ולצורך בשליטה. אם זה לא עוזר להזכיר לו ולבקש ממנו אולי כדאי פשט להניח לו ולהותיר את השליטה בעניין בידיו. יכול להיות שעם הזמן והתבססות הביטחון שלו בגן הוא ימצא את הדרך להרגיש נוח יותר ולעשות את זה בקצב שלו ומיוזמתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מספרים לילדים שהכלבה מתה ?
    קרן
    14/10/2012

שלום לכם,

כלבתי מתה הבוקר באופן מפתיע.
    יש לי שני בנים - בן 7 ו-5 שנולדו לחיים משותפים עמה וקשורים אליה מאוד.
    הילדים מתמודדים בשנה האחרונה עם הליכי גירושין והגירושין שלי ושל בעלי.

מלבד החלל הגדול והעצב שמציף אותי
    מבקשת לדעת במהרה איך לבשר להם- עוד בטרם אאסוף אותם ממסגרות הלימוד היום
    האם לשקר ואגיד שהלכה לאיבוד?!
    מכירה את הגישות הסוברות שצריך להגיד את האמת- אבל איך ניתן לעשות זאת? האם נכון לעשות זאת כשברקע יש את סיפור הגירושין שמשפיע עליהם?

אודה לתשובתכם המהירה,
    קרן

הוספת תגובה

• איך מספרים לילדים שהכלבה מתה ? - תג

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום קרן, אני מבינה לגמרי שקשה לכולכם מאוד כרגע. עם זאת לשקר זה לא מה שיקל על הכאב. וגם יהיו לכך מחירים אחר כך, אם וכאשר האמת תתגלה ואת תאבדי את אמינותך בעיני ילדייך. אם כל הקושי, צריך פשוטלהגיד להם את האמת, ששהכלבה נפורה באופן פתאומי היום בבוקר. מה שיקל עליהם להתמודד הוא לא הסתרת האמת אלא היכולת שלך ללוות אותם בכאב שלנם בלי לנסות להכחיש את הכאב או את מה שקרה. תני להם לבטא את תחושותיהם בבכי, מילים, ציור או כל דרך אחרת שיבחרו להיפרד מהכלבה, ואל תדאגי אם גם לך יצא לבכות קצת לידם, זה לא נורא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה!

קרן
    14/10/2012

האם יש צורך באיזשהו טקס פרידה?
    האם חשוב זמן ההסתגלות למצב, או שכדאי להציע כלב חדש?
    אודה לתשובותייך ולקבלת הצעות נוספות אם קיימות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה! - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום קרן, לא חייבים טקס פרידה, אבל אם רוצה אפשר לעשות. את יכולה למשל להגיד להם, (אם את מאמינה בזה כמובן) שהכלבה עלתה לגן עדן והיא נמצאת בשמיים, אפשר להציע להם לצייר לה משהו או לכתוב, ולהקריא עת זה ושזה יהיה טקס הפרידה, או ללכת שוב את מסלול הטיול היומי שלה ולהיפרד. לגבי כלב נוסף הייתי מחכה מספר ימים, וגם קשובה לרצון ולמשאלות שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה פתאומית מזרים - בת שנתיים וחצי
    דפנה
    14/10/2012

שלום, ביתי בת שנתיים וחצי. ילדה רגישה ופעלתנית שעד לפני כשבועיים אהבה מאוד תשומת לב, התעניינה באנשים זרים והייתה חברותית מאוד. לאחרונה חל שינוי קיצוני בהתנהגות שלה : היא נעשה מודעת יותר לעצמה ולכן מגיבה בביישנות לסיטואציות שקודם לא הפריעו לה. זה , אני מניחה , נורמלי. אבל בשבוע האחרון יש אנשים מסויימים, זרים, בעיקר גברים אבל לא רק, שמעוררים בה ממש פחד - היא רואה אותם מרחוק (אם זה אב בגן שעשועים, או סבתא חדשה שבאה לקחת ילד אחר מהגן), היא בורחת למבוגר הראשון הצמוד אליה, טומנת ראשה עמוק בחיקו ולא מוכנה להרים את הראש עד שעוזבים את המקום או שהזר עזב... ניסיתי לחשוב, יחד עם הגננת, אם קרה משהו שגרם לה פתאום לפחד מזרים אך לא עלה לנו רעיון.

מה לדעתכם עושים במצב כזה? איך עלינו לנהוג? האם עלינו לתת לה את התמיכה ולחבק או להסביר לה שאין ממה לפחד ובכוח לתת לה להתמודד עם זה?

נשמח לעצות מהירות, מעט מודאגים...

תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• חרדה פתאומית מזרים - בת שנתיים וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום דנה,
    אין סתירה בין לחבק ולתת תמיכה לבין לעזור לה לנסות להתמודד עם הפחד בכל זאת. בכל מקרה הכרחה ו"בכוח" הם לא דרכים טובות, אפשר לעודד אותה להתגבר על הפחד בדרכים יותר עדינות והדרגתיות.
    אני ממליצה לך לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה המתייחסת לפחדי ילדים.
    דרך אגב, העובדה שלא הצלחתם גם בעזרת הגננת לחשוב על רעיון מה קרה, לא אומרת שלא קרה דבר. יכול להיות שכן כדאי לבדוק יותר לעומק, אולי בצורה עקיפה לצייר יחד ציור על ילדה, ולספר עליה סיפור ולראות מה עולה.
    אפשר גם לשאול אותה בצורה ישירה, האם קרה משהו והאם מישהו הפחיד אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בכיתה א'
    שרית
    14/10/2012

שלום, סמדר,
    בני הבכור בן 6 בכיתה א'. יש לו אח בן 3. עד גן חובה היה ילד ממושמע ונוח מאד. מאז החל להיות חצוף ובודק את הגבולות שלנו ושל אחיו כל הזמן.
    מאז שעלה לכיתה א' הדברים הולכים ומחמירים. לפעמים הוא לא רוצה ללכת לבי"ס, למרות שיש לו חברים והוא מוזמן ומזמין ומבחינה לימודית קיבל הערות מצוינת מהמורה ועדיין מרגיש לי שחסר לו ביטחון. נראה כי מאד מקנא באחיו בכל דבר, ותמיד מוצא על מה להתלונן ולא להיות מרוצה. גם עם מקבל מתנה, גם לפעמים אם מקבל את מה שרוצה..
    בעלי טוען שהוא מפונק וילד שמנת.... שיש לו יותר מדי ושהוא לא יודע להעריך. (אני לא שוללת את זה..)
    בבית הוא לא משתף פעולה כמעט עם כלום. כל דבר נעשה אחרי הרמת קול ואיומים (שממומשים). אני קוראת בפורום הרבה ורואה שאת ממליצה לא לתת עונשים. אשמח אם תוכלי להסביר מה כן מומלץ לעשות. להציב גבול ולעמוד בו, אני עושה.
    אבל כשהמצב מדרדר אני מרגישה שרק עונש יכול להציל את המצב (באופן מיידי.)
    לדוג': בבוקר הוא רואה טלויזיה עד שיוצאים מהבית, הוא יודע שעליו להתארגן לבי"ס ומסרב. ניסיתי להסביר יפה ובנועם ללא הצלחה רבה, איימתי שאם לא הולך אסגור את הטלויזיה ולכן כשלא הלך סגרתי אותה. האם זה עונש? האם יש דרך אחרת?
    דוג' נוספת: היה עם אחיו ועם סבא וסבתא בחוץ עם אופניים, רצה ללכת למקום מסוים נענה בשלילה והתעצבן. התחיל לדבר לא יפה ואמר מילים כמו "מכוערת" "מטומטמת" "זקנה" וכד'.
    סבתא כמובן מאד נעלבה וכעסה. .אחרי שאמרה לו שלא מדברים ככה וכו' הפסיקה להתייחס אליו וזה פסק.
    שאלתי היא האם עלינו להעניש אותו על התנהגות זו? בלהעניש אני מתכוונת לקחת זמן טלויזיה, אופניים, חברים וכד'. מה הדרך המוצלחת ביותר לעזור לו לעבור את התקופה הזו בשלום. ברור לי שהוא עובר משבר בעקבות המעבר לכיתה א' יש לך עצה מה ניתן לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בכיתה א'

הוספת תגובה

• ילד בכיתה א' - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום יפה,
    לסגור לילד את הטלוויזיה כיון שהוא מסתכל בה במקום להתארגן לבית ספר זה לא עונש. את לא עושה את זה כדי להשפיל ואתו או כדי להעניש אותו או כדי ללמד לקח אלא כדי שיתארגן בואתו רגע לבית ספר והטלוויזה הי אמה שמונע ממנו את זה. זה משהו אחר לגמרי מעונש. גם עם הסבתא ,היא הציבה גבול והגבול עבד. אין צורך בעונש אחר כך. אולי את יכולה ללמוד ממנה איך להציב גבול. חלק ממה שהיא עשתה זה להתעלם. אם את אכן קוראת את הפורום את בטח שמה לב שאני ממליצה הרבה להתעלם מההתנהגות הלא רצויה. לתת עונש, במיוחד אחרי שההתנהגות כבר פסקה, זה לחזור ולתת תשומת לב להתנהגות שאנחנו רוצים שתיעלם, זה רק מגביר אותה במקום להכחיד אותה.
    חשוב להגיד בצורה סמכותית וברורה כמו שהסבתא עשתה פעם אחת ואחר כך להתעלם. ולהיות מאוד עקביים בזה.
    אחרי הרבה פעמים, הוא יבין שהוא לא מקבל תשומת לב בדרך הזו וההתנהגות תיפחת.
    כמו כן חשוב לתת תשומת לב על דברים חיוביים. ובכלל, אם הוא מציק לאחיו הרבה ומקנא בו, אולי כדאי לברר למה. אולי אחיו מקבל יחס יותר חיובי מכם וגם הוא רוצה, רק לא ידוע איך להשיג זאת. לכן חשוב לתת לו זמן איכות לבד, ותשומת לב חיובית. תשומת לב חיובית היא לא פינוק. פינוק זה סתם לתת לו מה שהוא רוצה כדי שלא ינדנד, וזה ההיפך מתשומת לב, לפעמים זה אפילו סוג של הזנחה. הילד לא קיבל באמת מה שהוא רוצה למרות שזה נדמה ככה, כי מה שהוא רצה באמת זה לא את הממתק, או המתנה, אלא את תשומת הלב שלכם, משחק משותף, סיפור, התפעלות, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.. נתת לי חומר למחשבה.

שרית
    14/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך, עשיתי את עבודתי...-:)

סמדר ריינר
    14/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסת הילד לגן לבטים
    הילה
    14/10/2012

בני בן שנה ו-10 חודשים והיה עד היום בבית איתי בתחילת שנת הלימודים הנוכחית הכנסתי אותו לגן הכניסה הייתה לו מאוד קשה אך נדמה והוא כמעט מסתגל ואז הוא לא הרגיש טוב למשך שבועיים שבהם גם היה חג ראש השנה ואז התחלנו מחדש הוא היה בגן כמעט שבוע עד סוכות וגם אז היה קשה מאוד הוא בכה באופן לא רגיל כל בוקר בכה עד שהקיא ברוב הפעמים הרגשתי שיש לו מענה ואז החלה תחלופה בלתי פוסקת של מטפלות בגן הגננת הראשית עזבה ובמקומה נכנסה גננת אחרת באחד מהימים הקשים הללו בהם הוא בכה עם הפוגות קלות במשך קרוב לשעתיים הייתי בחוץ ושמתי לב שהוא הולך בגן בוכה ואף אחד לא מתייחס אליו מה גם שלא ציינתי שישנה כמות גדולה של ילדים בערך 25 ושלול עד ארבע מטפלות אז אני מניחה שלא הייתה יכולת למטפלות להיות איתו אך אותי בתור אמא זה שבר אני מרגישה לא בטוחה בגן מרגישה שאין יציבות ובהעדר הגננת הראשית גם אין מנהיגות בגן אין דרך על פיה הולכים אני לא יודעת לשים את האצבע על הדבר הנכון, האם אני מחפשת לעצמי סיבות לא לשלוח את הילד לגן או שהרגש הפנימי שלי אומר חפשי מקום אחר..

לקביעת תור
    סגירה
    כניסת הילד לגן לבטים

הוספת תגובה

• כניסת הילד לגן לבטים - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום הילה,
    נשמע שאת צודקת לגמרי. עם זאת לא בטוח שהחלופה היא לא לשלוח את הילד לגן אלא אפשר למצוא גן אחר. בכל אופן זה לא דחוף בעיני לפני גיל שנתיים שילד יהיה בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מותר לאבא לגעת בבת שלו?
    דידי
    14/10/2012

האם יש מגע (מעבר לחיבוק ונשיקה) שלא נהוג שאבא יעשה עם בתו שעברה את גיל 12? למשל בת שיושבת על הברכיים של אבא, מאיזה גיל זה כבר לא לעניין? יש איזה שהם קווים כלליים שאפשר להגיד?

הוספת תגובה

• איך מותר לאבא לגעת בבת שלו? - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום דידי,
    אני לא יכולה ממש למנות כאן קווים כאלה. ברור שישיבה העל הברכיים זה כבר לא מתאים אחרי גיל מסויים. זה לא בדיוק רק עניין של גיל אלא עצם ההתפתחות המינית של הילדה . לא ברור לי לאיזה עוד מגע בין אב לבת אתם מתכוונים. אולי כדאי גם לפרט יותר לגבי סיבת השאלה, האם היא התעוררה סביב סיטואציה מסויימת? ויכוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא ובת

דידי
    14/10/2012

תודה רבה סמדר,
    כן, השאלה שלי בעקבות ויכוח בין אבא לבין אמא חורגת (חברה שלי). בעיניה מגע בין אבא ובת לא מקובל בשום צורה, גם לא חיבוק או נשיקה. אז רציתי לברר אם יש משהו מקובל, אולי הם יוכלו להגיע לאיזו פשרה בינהם..
    אם תוכלי להרחיב מעט זה מאד יעזור,

הרבה תודה, דידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא ובת - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום דידי,
    אני באמת לא יכולה להרחיב לגבי משהו מקובל, כי אין ממש משהו כזה. בודאי שזה תקין שיש חיבוק ונשיקה בין אבא לבת. עם זאת לא מדובר כמבון בנשיקה על הפה, וגם לא רצוי שאב יראה את בתו עירומה או להיפך. גם לא רצוי לישון ביחד במיטה בלילה.
    בכל אופן אני לא חושבת שזה עניין של פשרה ביניהם.
    א: כי אם היא האימא החורגת היא בכלל לא מחליטה על המגע בין האב לבתו והיא לא צד בעניין.
    ב. כי העניין כאן הוא לא של פשרה רציונלית אלא משהו ריגשי עמוק שקשור ליחס של כל אחד מהם למיניות, ודורש בדיקה הרבה יותר מעמיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה

דידי
    15/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    15/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח של האם
    טל
    13/10/2012

אני אמורה לעבור ניתוח של הוצאת שחלה עקב ציסטה בעוד חודש, האם לספר לילדיי (12, 7) עכשיו או סמוך מאוד לניתוח?
    תודה מראש
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח של האם

הוספת תגובה

• ניתוח של האם - תגובה

סמדר ריינר
    13/10/2012

שלום טל,
    זה תלוי במה כרוך הניתוח מבחינתם, כמה זמן של העדרות, האם יראו עלייך סימנים (עייפות, מראה שונה, זמן החלמה בבית) וכו'. אולי כדאי שתתייעצי עם פסיכולוג רפואי בבית החולים שבו את עוברת את הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טל
    13/10/2012

יומיים בביהח ואכ אני עוד 5 ימים בבית, השאלה רק אם לספר להם חודש לפני או מספר ימים לפני.
    תודה מראש
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום טל,
    אין צורךל לספר להם חודש לפני, מספיק שבוע לפני. חשוב שזה ייעשה בצורה רגועה, עם פתיחות לכל השאלות שלהם. לא חייבים לענות בפירוט, אלא להסביר באופן כללי, למשל שיש לך סוג של פצע בתוך הבן והרופאים צריכים לרפא אותו ולכן תיכנסי לבית חולים ואחר כך תיצטרכי לנוח. כדאי להכין אותם מי היהי איתם בימים האלה ואיך תתארגנו כמשפחה (אם סבתא מגיעה כדי לעזור וכו') ואם יוכלו לבוא לבקר אותך או שיחכו לך בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי מרביצה לי
    גלית
    13/10/2012

ביתי בת השש כאשר היא מתעצבנת על משהו ולפעמיים שסתם משעמם לה מתחילה להרביץ ולהציק לי בתגובה אני תופסת לה בידיים ואומרת לה להפסיק לפעמיים אני מנסה להכניס אותה לחדר שלה והיא יוצאת אני מרגישה שזה יוצר מן מאבק אלים מאבק כוחות , אני לא יודעת מה לעשות, לפעמיים אני אומרת לה שהיא תקבל עונש ורק פעם אחת גם ממשתי את העונש וזה לא עזר, כאשר זה קורה עם אביה התגובה שלו יותר חריפה והוא אוחז לה ביד יותר חזק ואומר לה דברים ואז אני רבה גם איתו, יש לי אח"כ גם רגשי אשם כלפיה,למרות שכולם סבבי טוענים שאני לא שמה לה גבולות ולא מענישה אותה, זאת ילדה שמקבלת המון תשומת לב וכל היום אני רק דואגת לה ועושה למענה, לעיתים היא מרביצה גם לאח שלה אבל זה די הדדי, היא בכיתה א' ובחוץ היא מתנהגת יפה מאוד , פרט למקרים בודדים, לדעתי היא מסתדרת יפה בכיתה א' ואין לה בעיות כל שהן של קשב וריכוז, ממה ההתנהגות נגרמת ומה לעשות בנדון?

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי מרביצה לי

הוספת תגובה

• ביתי מרביצה לי - תגובה

סמדר ריינר
    13/10/2012

שלום גלית,
    אני לא יכולה לדעת ממה ההתנהגות הזו מבלי להכיר אתכם, את בעצמך טוענת שאומרים שאת לא מציבה לה גבולות וזה מאוד יכול להיות בגלל זה. יתר על כן כשבעלך שם לה גבולות את מחבלת בזה. לכן נראה לי שהתשבוה מובנת מאליה, את צריכה לשים לה גבולות. אם את לא מרגישה שאת מסוגלת לכך, אולי כדאי שתיפני להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    אורית
    12/10/2012

הנני עובדת שנים רבות בחינוך הגיל הרך ויש לי שאלה שמטרידה אותנו הצוות האם השמוש במילה מספיק ! כלפיי ילד בגיל שנתיים נשמעת כאיום?

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2012

שלום אורית,
    אני ל אבטחה שהבנתי את השאלה. לי זה לא שנמע כאיום, אלא כהצבת גבול לגיטימית לגמרי. אבל אולי אם תסבירי יותר אוכל להבין איפה הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

אורית
    13/10/2012

תודה סמדר גם אני סוברת כמוך המצב שנוצר היינו ישובים למפגש כאשר ילד מסויים פניתי איליו לאחר שהפריע מדובר בילד כמעט בן שנתיים ואמרתי מספיק! בעלת הגן פנתה אליי ואמרה לי שזאת מילה מאיימת לאן הגענו זאת הצבת גבול כמו שאת סברת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה במקרה של נסיעה לחו"ל?
    גלי
    12/10/2012

שלום,
    אנחנו משפחה צעירה, יש לנו 2 בנות בנות 5.5 ושנתיים, מאז הגעתה של הילדה הראשונה (כמעט 6 שנים) אני ואשתי לא נסענו לחופשה ללא הילדים, הגענו לשלב שאנו מאוד זקוקים למנוחה ולפסק זמן לנו כזוג וחשבנו להגשים חלום נעורים ולנסוע לחו"ל לתקופה של 14 יום, אבל אישתי חרדה לגבי "הנטישה" של הבנות, היא חוששת שזה יגרום להן נזק כגון חרדת נטישה או שהם ירגישו את חסרוננו בצורה מאוד קשה, למרות שאנו משאירים אותן ביידים בטוחות ואוהבות אצל הסבתא שאותה הם מכירים ורואים על בסיס יומי.
    חשבנו לקצר את הטיול ל-12 יום (לזמן קצר יותר לא ישתלם לנסוע)אבל השאלה היא האם ההבדל זה באמת יעשה הבדל? האם העזיבה הזו שלנו יגרום לילדים שלנו מצוקה? האם זה נורא? אני חייב לציין שלרוב אין לבנות שלנו בעיה ללכת עם אחרים, אפילו ההתאקלות לגן למשל היתה מהירה מאוד וללא בעיות מיותרות, ובאופן כללי לא נראה לממש "איכפת" להן אם אימא ואבא נעלמים לקצת זמן... אבל כמה שעות הם לא כמו 14 יום...
    אשמח לדעת את ההשלכות שיש, או האם אנחנו סתם עושים מעכבר לפיל?
    תודה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה במקרה של נסיעה לחו"ל? - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2012

שלום גלי,
    אתם לא עושים מעכבר פיל. זו בהחלט שאלה ראויה. הבנות שלכן כבר מספיק גדולות כדי שתיסעו לחופשה קצרה, אבל 14 יום זה קצת יותר מדי. יכול להיות שכדאי לבחור יעד קרוב או משתלם יותר ולנסוע לשבוע בלבד. אפילו שהבנות מתאקלמות טוב והולכות עם סבא וסבתא שהם רגילות אליהן, עדיין זה ערעור של היציבות וההרגלים שלהן והקשר עם ההורים לא דומה לקשר עם הסבים ולא עונה על אותם צרכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 שמתילד
    קרובת משפחה
    12/10/2012

שלום רב,
    בן משפחה שלי בן 11 מתנהג כילד קטן. מהנסיבות המשפחתיות נוצר מצב שהוא גדל עם ריבוי הורים. הרבה מבוגרים שלא תמיד דיברו בקול אחד. (אחותי גרה עם אמא שלה ואחים שלה תקופה מאוד ארוכה באותו בית ) הוא בן יחיד. הוא די משגע את ההורים שלו והמשפחה המורחבת. הילד אינו ממושמע, תחושה של עושה דוקא. אינו רוצה להכין שיעורים. טוען "קשה לי" עוד בטרם ניסה. לא רוצה לשתף פעולה כשיושבים איתו ומנסים ללמד אותו חומר שהוא טוען שקשה לו. מאוד אוהב טלויזיה, מעריץ שחקנים וזה בערך כל עולמו. הוא עושה דברים שהוא יודע שאינם בסדר וכשאנו מתרגזים ומעירים לו הוא צוחק. לדוגמה: אם בתי יושבת לאכול ומוזגת לעצמה כוס מיץ. לא תהיה לו בעיה לשתות לה אותה. כששואלים אותו מדוע עשה זאת הוא צוחק ואומר הייתי צמא. סיטואציה נוספת: אחותי בתי אני והוא יושבים סביב שולחן ומשוחחים פתאום הוא לוקח את המלחיה ומפזר מלח על השולחן. סתם ללא סיבה. אם נאמר לו לא להכנס לחדר הוא דוקא יכנס. הוא פתאום יכול לקחת את האצבעות שלי וללקק.
    לפעמים אני שואלת אותו למה התנהגת כך (לאחר נניח שעבר יום) הוא אומר לי רציתי לראות איך תגיבי. הילד הוא ילד חכם שאינו מתעל את חוכמתו ללמודים. הוא יכול להיות מאוד נעים שיחה ובעל מחשבות גבוהות, אבל אלו הם רגעים בודדים בתוך התנהגות כללית מאוד ילדותית ולא מתאימה לגילו. לאחרונה (כשלושה חודשים)הוא גם מדבר כילד קטן. כאשר מעירים לו בתוקף שלא נשתף איתו פעולה ולא נענה לו כשהוא מתילד, אז צריך לחזור על זה מס' פעמים ובסוף הוא מדבר רגיל. כמו כן אם מאיימים עליו שאם לא יעשה שיעורים/יאכל/יתרחץ אז הוא לא יקבל איזה טובת הנאה, הוא יותר משתף פעולה והדברים נעשים קצת יותר בקלות אבל גם אז צריך להוציא המון אנרגיה ולעבוד קשה. יש לציין שאם הוא רוצה להשיג משהו כגון ללכת לפגוש איזה כוכב מערוץ הילדים הוא יעשה הכל מהר ובלי בעיות. העיקר שרוצונו ימולא.
    אשמח לשמוע דעתכם האם זו בעיה של פינוק יתר וחוסר גבולות ברורים או שיש חלילה משהו מעבר. מבית הספר לא שמענו תלונות על התנהגות לא ראויה. כשהוא רוצה הוא לומד יפה ומצליח אבל הבעיה שהוא רוב רובו של הזמן לא רוצה. יש לו חבר או שניים בבית הספר אך אינו נפגש עם חברים מעבר לשעות הלימוד. כך שרוב הזמן הוא בסביבת מבוגרים.
    תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 שמתילד

הוספת תגובה

• בן 11 שמתילד - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2012

שלום לך,
    זו בהחלט נשמעת בעיה של גבולות. במיוחד אם בבית הספר ההתנהגות היא שונה. עם זאת, בלי להכיר את הילד אישית אני לא יכולה דעת בודאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושבוע טוב

קרובת משפחה
    14/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    14/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון בן 18
    לירון
    12/10/2012

למה אני כל הזמן נע סביב תחושת ערך עצמי קיימת או לא?
    למה אני חייב להרגיש את החיבור כדי להתקיים?למה כשאני מרגיש משהו קטן וטוב שעוזר כמו לעשות נשימות עם אמא ואז יש בי קול אימפולסיבי שמנסה להרוס אותי?כבר אמרתי שיש הבדל בין הקול שאני מדבר לעצמי לבין המחשבות שלי כבן אדם מחובר לעצמי,שזה כאילו שתי דברים שונים?למה אין לי מסגרת משלי שתשמור עליי?למה שהגעתי לתחושת הערך עצמי נהנתי הכי בעולם,
    אבל אך פעם לא שמרתי עליה בגלל מחשבות או דיבורים אימפולסיביים לעצמי?למה עכשיו שאני כותב את המכתב שכתבתי אני כבר בעצם מרגיש שהוא לא נכון וחסר ערך וזה לא אמין?אני מפחד שיאבחנו אותי במשהו לא נכון אבל הקטע שאני מגיע למסקנות אבל אחרי כמה זמן לא דבק בהם ,ואני בכל זאת ממשיך עם המכתב,למה אפילו שאני מרגיש לא בסדר עם עצמי אני מנסה לשנות ההרגשה על ידי חשיבה שאני בסדר וזה עובד,
    ואז אני מקבל את עצמי ונהנה מעצמי ומרגיש צורך להקרין את עצמי אבל למה זה לא נשמר?
    אני מפחד לקרוא דברים באינטרנט ולתת להם להשפיע עליי בגלל החוסר ביטחון שלי בעצמי,
    כשאני כותב מכתב אני צריך לעבוד עם הזיכרון וכרגע שאני כותב מכתב שכתבתי ,אני לא יכול לעבוד עם הזיכרון אז בגלל זה זה נראה לי מוזר.
    אבל למה כל זה קורה?אני בן אדם שלוקח רעיון והולך איתו עד הסוף וממש אותו ומצליח בעזרת הכישורים שלי אבל זה עובדה שמשהו לא עובד,הצלחתי לשמור על מסגרת החיבור העצמי שלי לכמה ימים אבל זה נעלם כי יש את השלב של בין החיבור לבין הניתוק שזה מעין חוסר שקט וחוסר רוגע אצלי,שבסופו של דבר בגלל המחשבות האימפולסיביות אני נכנס לנתק..
    זה קשה לי להגיע להבנה עם עצמי ולשמר אותה,לכתוב מה מפריע לי ולעזוב את זה בצד וללכת עם זה לרופא אחרי כמה ימים,אני כביכול דואג שאני לא יבין את עצמי או שלא יבינו אותי או שמשהו יהיה חסר,אבל מצד שני אני מאבד את החיבור למה שכתבתי מלפני כן,
    אני פשוט חושב שבאופן כללי יש חוסר חיבור כללי לעצמי וזה אולי הבעיה,כי זה לא יכול להיות שבגלל חוסר ביוטחוון אני מושפע מדבר אחר כל פעם בנוגע למצב הנפשי שלי,אבל כשאני מצליח למצוא את עצמי ולהתחבר לעצמי אז הבעיות היחידות שיש לי זה מה אני ילבש,מתי אני יגיע,אני רוצה לדבר עם הילדה הזאת ..
    דברים הכי נורמטיביים שיש ואני רוצה שהמצב ישאר ככה. ואני זוכר שטענתי כשזה קרה שזה מרגיש מחובר משהו עם חוויה עצמית ומשהו שמנוגד לקולות האמיפולסיבים ולקול שאני מדבר לעצמי ומתוסכל,משהו שונה ובריא יותר,אני נוטה גם לחשוב על עצמי דברים שהם בפער גדול על מה שאני באמת

לקביעת תור
    סגירה
    לירון בן 18

הוספת תגובה

• המשך

לירון
    12/10/2012

ז"א הרגשתי נתק ונכנסתי למערובלת מחשבות ואני לא מוצא את עצמי עוד יותר כל רגע ורגע ,ואז אני חושב שאני לא מסוגל לתקשר עם אנשים אבל אני אחרי זה מגלה שחוץ מלהתבייש קצת בעצמי כשאני מדבר עם אנשים ,אני עדיין מתקשר איתם,
    אבל זה גם קורה שישובת לי המחשבה בראש על דה פרוסנלצזיה זה קשה אצלי,אני יודע שאני למשל לא מרגיש שאני חי בחלום,ומה אכפת לי חלום או לא חלום העיקר להרגיש חיבור לעצמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2012

שלום לירון,
    אתה מתאר תחושת קשות מאוד, ואם אתה לא נמצא בטיפול כרגע, כדאי מאוד שתפנה, זה יקל עליך. אין כרגע דרך לעשות זאת באמצעות הפורום לצערי, והוא מיועד גם להורים לידלים קטנים מגיל 18.
    בהצלחה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון יקר

שירוני
    14/10/2012

אתה נשמע כל כך חכם וכל כך רגיש.. זה מקסים וקשה.. בבקשה פנה לקבל עזרה מקצועית כדי שהחכמה והרגישות שלך יבואו לידי ביטוי ללא הכאב והקושי הזה.

מנסיון אישי..יש פתרון..תחפש ותמצא את הדרך המתאימה לך..

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בן 6.5 שמדבר על התאבדות-דחוף
    א.נ
    12/10/2012

שלום. הבן שלי בן 6.5. כבר בתקופת הגן הוא היה מראה לי דברים שהוא עושה לעצמו, כמו; לגלגל את הלשון פנימה ואז רץ ומספר לי. או מספר לי שהוא כמעט בלע גולה. היתה תקופת רגיעה בה הוא הפסיק לספר לי דברים כאלה. כשהוא היה מספר הייתי מסבירה לו שזה מסוכן וכדאי לו להימנע מלעשות אותם. הוא ניסה עוד מספר פעמים לספר לי סיפורים על אותו עקרון.
    השבוע כשבתי בת 22 לקחה אותו לבית הספר הוא אמר לה שמישהו שהוא לא זוכר את שמו, סיפר לו על ילד שעשה פיפי בחוץ וילדים אחרים צילמו אותו, והילד כל כך נפגע שהוא לקח חבל ותלה את עצמו. כשהוא חזר שאלתי אותו והוא אמר שהוא לא זוכר מי סיפר לו.
    אני ממש מודאגת מכל הדברים שהוא מספר לי. האם באמת עלי לפחד. או להתעלם? מה עליי לעשות?? אודה לכם על עזרתכם המהירה.

הוספת תגובה

• עזרה בן 6.5 שמדבר על התאבדות-דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2012

שלום לך,
    להתעלם בטח שלא. ראשית הייתי מבררת אם במקרה הילד הזה זה הוא. כלומר אם צילמו אותו ואם המחשבות על התאבדות הן בעצם שלו. אם לא אז מי? ומבררת את הנושא בבית הספר כי הנושא הוא מדאיג בפני עצמו. כדאי לברר יותר לעומק מה מטריד אותו, ואם יש צורך לפנות לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

א.נ
    13/10/2012

היי, שאלתי יותר לעומק והתמונה התבהרה קצת יותר. הבן שלי רצה להעלות ליוטיוב סרטון בו הוא מצולם משחק (בליידלייד-משחק בנים). הוא סיפר לבת אחותי בת ה- 12 והיא סיפרה לו על המקרה שילד תלה את עצמו בגלל שהעלו אותו ליוטיוב (מקרה שקרה באמת). כנראה שהיא רצתה להפחיד אותו שזה לא כדאי. מאז אותו פעם הוא לא מזכיר את זה יותר. זה היה חד פעמי. השאלה היא האם כן ללכת ולדבר או להניח לנושא?
    עוד שאלה בקשר לבן שלי בן ה- 6.5. כבר כמה פעמים שכשאני לובשת גופיה או חולצה עם מעט מחשוף הוא ישר מרים לי את החולצה ואומר שזה לא צנוע. פעם כשלבשתי מכנס צמוד הוא העיר שהמכנס ממש צמוד ורואים לי את הטוסיק. זה ממש לא מצא חן בעיניי ואז ישבתי איתו לשיחה שבה הסברתי לו שכל אחד ילבש מה שהוא רוצה ולכל אחד יש את הגוף שלו ושאסור לאחר לגעת בגוף של השני ללא רשות, ואם עושים את זה אז יש עונשים, כמו כלא. הבנתי שזהו גיל שבו מתחיל הסקרנות המינית אצל ילדים בני גילו. אבל זה התנהגות נורמלית שיפריע לו הלבוש שלי או הלבוש של אחותו בת ה- 22. הוא ילד מאוד מאוד חכם (הוא יודע המון דברים בפיזיקה ובחלל וזה ממה שהוא מקשיב ללימוד של אחותו). גם בזמנו הגננת אמרה שיש לו שפה מאוד עשירה ושהוא ילד חכם ופיקח.
    אשמח לדעת האם עלי להתעלם מזה או שעלי להסביר לו דברים אחרת?? בקיצור, האם עלי לפנות לייעוץ?? תודה רבה על עזרתכם!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום לך,
    הגיל שבו מתחילה סקרנות מינית הוא הרבה יותר קטן. מה שאת מתארת זו לא סקרנות מינית, אלא משהו מעבר לזה, וכן, אני חושבת שכדאי שתיפני לייעוץ, בעיקר הדרכת הורים עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה- התמודדות ילד עם גירושים
    אלכס
    12/10/2012

שלום לכולם,
    אנחנו זוג העומד לפני גירושים, ההחלטה היא סופית. יש לנו 2 ילדים, בת 4.5 ובן 5.5. הגירושים יביאו עימם מעבר דירה של הילדים לעיר אחרת. אנחנו בדילמה קשה בנושא קביעת מועד לפרידה הצפויה. חשבנו לחכות עד סוף שנת הלימודים כדי לא לזעזע אבל מדובר בשנה שלמה וקשה לחיות ככה ולמשוך את הזמן כל כך הרבה. האופציה השניה היא לעשות זאת בשבועות הקרובים ולהעביר את הילדים לעיר אחרת וגנים חדשים באמצע שנה.
    לציין שאין מריבות בבית והילדים לא חשופים לחיכוכים או עימותים מיוחדים.
    מצד אחד, מעבר דירה עכשיו, באמצע שנה, לא הכי טוב לילדים, כמה חודשים לאחר מכן הוא שוב ייאלצו לעבור, הבן הגדול יעבור מהגן לכתה א' ובטח לא יהיה לו קל.
    מצד שני, אם נעבור בתום שנה"ל הם ייאלצו להתמודד בו זמנית גם עם הגירושים וגם עם מעבר לגן אחר ועליה לכתה א'. אולי זה יהיה כבד מידי בשבילם.
    אנחנו נקבל את ההחלטה שנאמין שהיא הכי טובה לילדים, גם אם היא תהיה קשה לנו, כולל להישאר ביחד עוד כמה חודשים, העניין הוא שאנחנו לא בטוחים מה נכון...
    מה דעתכם?
    אלכס

הוספת תגובה

• דילמה- התמודדות ילד עם גירושים - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2012

שלום אלכס,
    אני לא בטוחה שהבנתי נכון. הרי גם אם תעבירו אותם באמצע השנה הם יצטרכו להמודד בו זמנית עם הגירושים ועם המעבר, לא? כך שמבחינת הילדים עדיף לחכות לסוף השנה. כמו כן רצוי לנצל את חודשי הקיץ להיכרות עם האזור החדש והכרת ילדים משם כדי שיכירו מישהו במסגרות החדשות עם תחילת שנה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה- התמודדות ילד עם הגירושים

אלכס
    12/10/2012

היי סמדר, איפה יהיה יותר קל לילדים במיוחד לילד שהיום הולך לגן חובה ושנה הבאה עולה לכיתה א'? אם אנחנו מחליטים להפרד בסוף שנה"ל המשמעות שהוא יצטרך להתמודד גם עם הפרידה, גם עם המעבר לעיר החדשה, גם עם העליה לכיתה א'...או שאנחנו נותנים יותר מידי משמעות לעליה לכיתה א'? הרי אם נעביר אותו עכשיו אז חלק מהחברים שלו יעלו איתו לכיתה א'.אמרת לנצל חודשי קיץ להכרות עם עם האזור החדש וילדים משם, נראה לי קצת בעיה אם הילד לא נמצא במסגרת.זה נכון שכול ה"גם וגם" נכונים בין אם נחליט להפרד עכשיו או בסוף השנה אבל בסוף השנה יש משתנה שאין אותו היום וזה כיתה א'. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה- התמודדות ילד עם הגירושים - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2012

שלום אלכס,
    לצערי אין תשובה חדש משמעית לדילמה שלכם, כיוון שלא מדובר במתמטיקה וזה לא מדע מדוייק וקשה לדעת מה שוקל יותר. ריבוי מעברים, או סמיכות הפרידה לעלייה לכיתה א'. צריך גם להכיר את הילד שלכם כדי לדעת מה יותר קשה עבורו, עצם המעברים או העליה לכיתה א'. אולי כדאי גם להתייעץ עם הגננת או פסיכולגית הגן, על סמך היכרות המערכת איתו, למשל אם זה ילד שמסתדר טוב עם מסגרת,עם סמכות, עם דרישות אקדמיות של המערכת, יכול להיות שמה שמשמעותי עבורו זה לא המעבר לכיתה א', ואם מדובר בילד שיש לו קושי כזה או אחר וצפויים לו קשיים בהסתגלות לכיתה א', אולי השיקול צריך להיות אחר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה