מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מטיטול לילד בן 3ניקול16/10/2012
שלום .
בני בן 3 ושלושה חודשים, הוא לא מוכן להפרד מהטיטול.
לפני כחצי שנה הוא ביקש להיות בלי טיטול זה נמשך יומיים ומאז לא מסכים להיות בלי טיטול אפילו לא דקה.
לפני שבוע עברנו לגן עירייה ואנחנו צריכים לעזור לו להגמל.
מה עושים??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטול לילד בן 3 - תגובה
סמדר ריינר16/10/2012שלום ניקול,
אפשר להשאיר אותו כרגע עם טיטול, ולהציע לו לעושת את צרכיו עם הטיטול על האסלה, בהתחלה עם טיטול סגור, אחר כך פתוח למחצה ואחר כך פתוחח לגמרי עד שירגיש ביטחון לוותר עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט מסרב לישון בגןהגר16/10/2012
שלום רב, הבן שלי בן שנתיים +3 חודשים. השנה התחיל גן חדש בקבוצה אינטימית יחסית (לאחר שגם בשנה שעברה היה במסגרת גן אבל אחר). השנה בגן התחילה באופן חיובי למידי, הוא התחבר לצוות ולמרות שקשה לו להפרד (זה לא חדש), אהב לבוא לגן, השתלב, אכל וישן יפה. לאחר החזרה מחופשת החגים היתה ריגרסיה רצינית - הוא מתקשה מאוד להפרד בבוקר, וגם לאחר מכן הוא בוכה לא מעט בגן ולאחרונה מסרב לישון בגן באופן תקיף ועקרוני.
מידע נוסף ורלונטי- יש כמה שינויים בחיינו שלבטח משפיעים על בני, למרות שהאוירה בבית שמחה ונינוחה-
1)עברנו דירה, 2) אני בהריון (אנחנו לא מדברים על זה לידו בינתיים) 3) בעלי שינה הרגלי עבודה ורואה אותו פחות (למרות שיש להם זמן מרוכז ואיכותי ביחד עדיין), 4) אני לא יודעת אם זו סיבה או תוצאה- אבל בשבוע האחרון היתה לילד לראשונה עצירות קשה שהסתיימה בחוקן בבית החולים. בהקשר הזה בשבוע שעבר כשסבל פיסית מעצירות לקחנו אותו מהגן בצהרים והוא ישן בבית, וזה בטח קשור עם העובדה שמאז הוא לא מוכן לישון בגן.
השאלה היא האם רק לחכות בסבלנות או שניתן וכדאי לעזור לו איכשהו להתמודד?
תודה- הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט מסרב לישון בגן - תגובה
סמדר ריינר16/10/2012שלום הגר,
נשמע שהילד מבצוקה כרגע, כדאי להתאזר בסבלנות, לבלות איתו זמן איכות, להיות קשובים לקשיים שלו, ובמקביל להקפיד על שיגרה והצבת גבולות. עם הזמן כדאי לדבר על ההריון, להקריא סיפורים על ילדים שנולד להם אח, על השמחה וגם על החששות והקנאה, וכן לתת מקום לבטא את הקושי סביב העדרות האב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת גמילהיעל198716/10/2012
הבן שלנו,בן שנתיים ועשרה חודשים, התחיל השנה ללמוד בגן עירייה כאשר הוא לא גמול. היינו מאוד כנים עם הצוות לאורך כל הדרך,עוד לפני שהשנה התחילה,והגננת והסייעת הבטיחו שאין שום בעיה ושביחד נגמול אותו כשנמצא זמן מתאים לכך.עם זאת, היו ימים שלא החליפו לו אך עם זאת הגננת הסכימה שזה לא היה זמן טוב לגמול אותו מכיוון שזה היה יחסית סמוך לתחילת השנה והוא היה בתקופת הסתגלות לגן החדש.לפני כשלושה שבועות נולד לנו עוד בן,מה שגרם לנו לחשוב שגם עכשיו זו לא תקופה מתאימה לגמילה אך לפני יומיים הגננת הבהירה לנו שהם לא יכולים להחליף לו יותר ושעלינו להתחיל לגמול. הבעיה היא שבבית הוא לא עושה בשירותים אלא הוא מתאפק עד שאנחנו שמים לו חיתול שנייה לפני שהוא הולך לישון.בגן הוא מפספס פעם אחרי פעם אבל ההתאפקות בבית ממש מדאיגה אותנו מכיוון שאפשר לראות שזה ממש מכאיב לו פיזית.אנחנו מניחים שיש פה קשר ללידה ומרגישים ממש רע לגבי כל העניין אבל לא יודעים מה לעשות מאחר ולהיות עם חיתול כבר לא נראה כאפשרי בעקבות הצהרתה של הגננת. אנחנו ממש משתדלים לאפשר סביבה בונה ותומכת אבל הוא עדיין מפחד-מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת גמילה - תגובה
סמדר ריינר16/10/2012שלום לך, זה בסדר אם בבית הוא הוא כן יהיה עם חיתול, או כשהוא רוצה לשירותים תתבישו אותו בחיתול ותושיבו אותו בשירותים עם החיתול, ואחר כך בהדרגה עם חיתול פתוח חלקית, פתוח לגמרי ובלי חיתול בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות רגשיות אצל ילד בן 7מיק16/10/2012
שלום
יש לי ילד מדהים!! בן 7, שמח, חברותי ....
הבעיה היא שהתגובות שלו כשהוא כועס מגיעול לכדי בכי ומאוד קשה לו לשלוט בזה, למשל
אם הוא משחק במחשב ומבקשים ממנו להפסיק ולעשות משהו אחר והוא מרגיש שהוא לא שיחק מספיק זמן הוא מתחיל לכעוס, לשמוט כתפיים ויכול להגיע גם לכדי בכי.
אם הוא מתווכח עם חבר והוא מאוד מאמין בצדקתו אז זה יגיע לכדי בכי
אשתי חושבת שיש לו בעיה רגשית ורוצה לפנות לטיפול פסיכולוגי, אני חושב שהיא ממש ממש מגזימה, הרי בסך הכל הוא ילד וזו התגובה שלו, אז אני מדבר איתו הרבה כדוגמת השמטת הכתפיים ולארונה הוא מפסיק עם זה אבל על הבכי מאוד קשה לו להתגבר, רשמנו אותו למרות רצונו לחוג ג'ודו ולשמחתנו הוא מאוד מרוצה שם, הילד מקבל פידבקים חיוביים ללא סוף שכן הוא ילד מאוד חיובי
אז מה דעתכם? נראה לכם ישי באמת צורך בטיפול פסיכולוגי? או שהזמן גם יעשה את שלו ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות רגשיות אצל ילד בן 7 - תגובה
סמדר ריינר16/10/2012שלום לך, אני לא חושבת שזה בהכרח יעבור עם הזמן, אבל זה גם לא אומר שחייבים טיפול פסיכולוגי. יש דרך ביניים והיא תלויה מאוד בתגובות שלכם לבכי שלו. חשוב מאוד לא לתת מקום רב מדי ולא להתייחס לזה יותר מדי. דבר שני שאני מתרשמת ממנו שיכול להיות שהוא מתעקש על דברים כי גם אתם קצת יותר מדי מתעקשים איתו. אני מבינה שחשוב לכם להגביל את הסמן שהוא במחדב, אבת להכריח אותו ללכת לחוג נגד רצונו ולע משנה מה הייתה הסיבנ וגם תא משנה אם הוא נהנה שם בסוף, זה קצת יותר מדי שליטה שתכם עליו לטעמי, ויכול להיות שגם זה תורם לקושי שלו להרגע ולוותר לפעמים. יכול להיות שהוא מרגיש ששולטים בו יותר מדי ונמאס לו. כדאי לחשוב גם על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בית ספר
דנה16/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילההילה16/10/2012
בוקר טוב,
בתי בת השלוש וחצי גמולה לחלוטין במהלך היום אך מרטיבה בלילה כשלוש פעמים בשבוע.
חשבתי "לקחת צעד אחד אחורה" ולהלביש לה בלילה תחתונים סופגים.
מהי הדרך הנכונה להציג בפניה את נושא התחתון הסופג?אינני רוצה לפגוע בבטחון העצמי שלה ואיני רוצה שתרגיש שהיא תינוקת ושאנחנו לא סומכים עליה אך המצב ממש מעיק ובחורף אני מניחה שזה יהיה הרבה יותר לא נעים במידה ותרטיב בלילה.
אודה לעזרתכם,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה - תגובה
סמדר ריינר16/10/2012שלום הילה,
אני לא מממליצה לך על חיתול סופג, בדידוק מהסיבות שאת ציינת אם היא לא גמולה בלילה, אפשר לבדוק אפשרות של פעמונית, אבל לא מומלץ לחזור אחורה לטיטול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בית ספרדנה16/10/2012
אנחנו רוצים להעביר את ביתנו שלומדת בכיתה ג לבית ספר אנטרופוסופי.אנחנו מאמינים ששם יהיה לה יותר טוב .אנחנו מודעים לקשיי המעבר אבל חושבים על העתיד.הבת לא ממש רוצה.האם נגרום לה נזק שנעביר אותה בניגוד לרצונה ולאחר שנפתחה כבר שנת הלימודים?האם אני צריכה להקשיב לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר בית ספר - תגובה
סמדר ריינר16/10/2012שלום דנה,
זה לא עניין של צריכה אלא האם כדאי לך. מעבר במאצע שנה, כשלילדה כבר יש חברים והיא לא רוצה לעשות אותו יקשה על ההסתגלות שלה במסגרת החדשה, שבה הילדים כבר מכירים וכבר התחילו את השנה והיא צריכה להכנס באמצע. אפשר לפחות לחכות עם זה לשנה הבאה, אם לא לבטל את זה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחודשיים דוחףסיגל15/10/2012
שלום. יש לי בן מתוק ומקסים לכל הדעות. נכנס למסגרת של גן בגיל שנה ו7 חודשים, וחוץ מלקבל מכה ולהחזיר בגן אין משהו חריג. לקטנטן יש בת דודה הצעירה ממנו בארבעה חודשים, ובכל פעם שנפגשים אצל סבא וסבתא, הם לוקחים משהו אחד מהשני ומתחילים לריב, כיוון שהיא בת ומעט יותר חלשה , מכה שלה הרבה פחות מסוכנת משלו, כי לפעמים הוא דוחף אותה ממש חזק והיא יכולה לקבל מכה ממש כואבת ומסוכנת. אציין גם כי שניהם מעריצים את סבא וסבתא ומקבלים יחס שווה מהם- המון חום ואהבה. אני לא כ"כ יודעת כיצד לנהוג בסיטואציה הזאת כיוון שכולם נבהלים ואני מנסה להסביר לו שזה כואב ושהיא בוכה מכך, אך כעבור כמה דקות שוב נוצרת סיטואציה של לקחה לו ואז הוא פשוט דוחף אותה והיא בוכה (אגב גם היא מחזירה לו(. מה עושים , אובדת עצות......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
סיגל15/10/2012שכחתי לציין שגם יש מצבים שהם כן משחקים ביחד ונהנים.
וכשהם מתראים הם שמחים לראות אחד אץ השנייה ומתחבקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
סמדר ריינר15/10/2012שלום סיגל,
יש סיטואציות שבםן הסבר הוא לא הדרך המתאימה ביותר. הוא לא יכול להיבן שכואב לה , הוא צריך להבין, חד משמעית שאתם לא מכונים לזה. צריך להפסיק את זה פיסית מיייד, ולהומר לו בטון סמכותי וברור שלא מרביצים. הוא צריך להבין מהטון שלכם שלא תסבלו התהנגות כזו. גם אם הוא קצת יבכה, לא נורא. הסבר בטון סבלני ורך מבלבל אותו לחשוב שמבקשים ממנו משהו, ושזו רק המלצה, זה עדיין לא נתפש אצלו כקריטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.ברשותך
סיגל16/10/2012תודה שחזרת אליי. רציתי לשאוך אם רק אנחנו ההורים צריכים להגיב כך, או שזה נכון שסבא וסבתא יגיבו בסמכותיות גם הם. אחרי הכל לא הייתי רוצה שיחוש מותקף או יקבל את המסגרת של הילד " הרע", או שאפילו יפתח סוג של דרך למשוך תשומת לב. מה גם שהוא נמצא בגן שבו הוא די צעיר יחסית ל35 ילדים נוספים שגם הם אלימים כלפיו בגן, ואני רוצה שידע להגן על עצמו כשצריך ולא יפחד להחזיר. בסה"כ הוא מגיב כך בסיטואציה שבה הוא די צודק - לוקחים לט משהו שלו מהיד אז הוא חש שהוא צריך להחזיר מאבק. ובת דודתו גם היא מרביצה אך התגובה שלנו היא פחות חריפה כי היא קטנה יותר כביכול... איך בכל זאת מוצאים את שביל הזהב מבלי להוריד לו את הביטחון ולתת לו להרגיש שאסור לו להחזיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.ברשותך - תגובה
סמדר ריינר16/10/2012שלום סיגל ,
צריך שמשיהו יגיב בסמכותיות, כל פעם משיהו אחד, לא משנה מי, אין צורך להגיב פעמיים אחרי אותה סיטואציה.
אפשר ללמד אותודרכי תגובה אלטרנטיביות. מה עוד הוא יכול לעושת חוץ מהלרביץ. זה שאחרים מחזירים ומרביצים זה לא אומר שזו הדרך שתשרת אותו בהמשך. אפשר לפנות למבוגר אפשר לדבר (כן. יש מין פטנט כזה) וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאבדות דחוףנור15/10/2012
בן של חברה שלי בן ארבע וחצי בבוקר הוא בוכה ומתעצבן כי אבא שלו הזיז המשחק של הילד מהמיטה והחזיר למקום אז הילד בוכה מתעצבן ואומר לו אני רוצה להתאבד
האם הדבר הזה מסוכן או מה לעשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאבדות דחוף - תגובה
סמדר ריינר15/10/2012שלום נור,
אין לי מספיק רקע כדי להחליט אם זה מסוכן. זו יכולה להיות מניפולציה של הילד, גם לא ברור לי אם הוא מבין את המשמעות של המילה.
עם זאת אני לא מכירה מספיק מספיק את הילד ואת המשפחה כדי לדעת על מה זה יושב. אם אתם מוטרדים אולי כדאי להתייעץ עם הפסיכולוגית בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגותניקול15/10/2012
בני בן השמונה וחצי לומד בכיתה ג' (כיתה לבעיות התנהגות/רגשיות בבית ספר רגיל)
מכיתה א' התחילו התפרצויות זעם קשות (בועת מרביץ צועק משחית ציוד וכו...)
במשך שלוש שנים אני לוקחת אותו לפסיכולוגים פסיכיאטרים מטפלים ומה לא...
היה פסיכיאטר אחד שהמליץ על טיפול תרופתי שהתחלנו והפסקנו לאחר שלושה חודשים לאחר שלא ראיתי הטבה ואפילו החמרה
פסיכיאטר אחר אמר שהוא לא מבין למה נתנו לו את הכדורים האילו ושאין צורך בטיפול תרופתי
אגף החינוך ומהטפלים של העירייה כל שנה מעבירים אותו בית ספר הוא בכיתה ג' עבר כבר שלוש בתיי ספר והיד עוד נטויה
אני לא יודעת מה לעשות...מרגישה שאין לי כוחות יותר נימאס לי שמאימים עליי כל הזמן מטפלים למיניהם בבית הספר שאומרים שזה התחנה האחרונה ויכול להיות שגם לפה הוא לא מתאים
אני שבורה ומיואשת אין לי כוחות יותר לא יודעת למי לפנות ומה לעשות
בית הספר רוצה שאני אחזור לפסיכיאטר , ושהמצא טיפול פסיכולוגי לילד
למרות שזה כיתה מיוחדת לבעיות התנהגות אני צריכה לעשות הכל
אני חד הורית עובדת ומגדלת את ילדיי לבד אין לי אפשרות וכוחות לכל הבקשות והאיומים שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות - תגובה
סמדר ריינר15/10/2012שלום ניקול,
את מתארת אכן מצב מאוד קשה, ואין ספק שזו התמודדות לא פשוטה עבור אם חד הורית. בדרך גם קיבלתם כנראה טיפול לא מתאים, וזה עוד יותר מייאש.
חשוב שלא תאבדי תקווה, בסופון של דבר רוב אנשי המקצוע הם טובים ואחראים, ואין סיבה שלא יצליחו לעזור לכם.
חשוב שתמצאי פסיכולוג או פסיכותרפיסט טוב, שתרגישי איתו נוח ותסמכי עליו, ושיהיה לך בו אמון, שישתף אותך בתהליך העבודה עם הבן שלך ויתמוך בך. עם טיפול נכון הכל ייראה הרבה יותר קל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3.5 התחיל להכניס אצבעות לפהמורן15/10/2012
שלום,
אני אמא לשני ילדים מקסימים.
הראשון בן 3.5 והשני בן שבועיים וחצי
עם כניסתו של הילד הבכור לגן...הוא התחיל להכניס אצבעות לפה. הוא מכניס אותן לפה ומשאיר אותן שם.
זה הולך וגובר, הוא עושה זאת במהלך כל היום. וגם בזמן דיבור.
הוא לא שם לב שהוא עושה את זה....לא מרגיש שזה נעשה בכוונה לבחון או משהו כזה.
אני מקשרת את התהליך לכניסה לגן החדש (גן עירייה) ולהיוולדו של אחיו הקטן.
מבחינת גמילה מוצץ...טרם התחלנו עם התהליך, בגלל הלידה שהיתה צפויה, לא רצינו שזה יפריע לתהליך הגמילה או יחזיר אותו אחורה. הוא עדיין עם מוצץ, אבל רק בלילה כשהולך לישון.
שאלתי היא מה עלינו לעשות?
להעיר לא עוזר (אנחנו לא כועסים עליו בעת ההערה...רק מבקשים להפסיק)
או שאולי עלינו להתעלם וזה יעבור לבד?
מה אפשר לעשות עם התופעה הנ"ל?
במידה וצריך לקחת אותו לאיש מקצוע...למי עלי לפנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3.5 התחיל להכניס אצבעות לפה - תגובה
סמדר ריינר15/10/2012שלום מורן,
אני מציעה שתנסו לפנות למרפאה בעיסוק. יכול להיות שהתופעה נובעת מסוג של חסך תחושתי בחלל הפה. בכל מקרה אני לא ממליצה להעיר, בודאי אם שזה בלאו הכי לא עוזר. אם האבחון אצל המרפאה בעיסוק לא יעולה דבר, ואת מייחסת זאת לקושי הרגשי עקב השינויים בתקופה האחרונה, אפשר לנסות להתייחס לילד ריגשית יותר, לבלות איתו יותר זמן איכות לבד, לנסות לסייע לו בסיטואציות שבהן קשה לו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיווך בין ילדים בגיל 8רונית15/10/2012
כאשר מגיעה חברה לביתי (יש לה בעיות חברתיות)אני מוצאת את עצמי במתח. וכל הזמן מנסה לעניין אותם שלא ישעמם לחברה . מכיוון שביתי כל הזמן מתיישבת ואומרת משעמם לנו. אין לנו מה לעשות. או שהיא משחקת במחשב (משהו שלא מצריך שיתוף של שניים) אני פורסת בפניה את האפשרויות:יצירה , משחקי קופסא. כדור. אופניים.אך אכישהו תמיד הן מסתובבות ולא יודעות מה לעשות. ואז אני מתחילה להצחיק אותן . לשחק איתן . כדי שיהיה לחברה כיף והיא תרצה להמשיך לבוא אליה. זה מתיש אותי.אין לי חשק הרבה פעמים לשעשע אותן. ומעבר לכך יש לי עוד שתי ילדות .אני זוכרת אותי בתור ילדה ,היינו ממציאים משחקים ולפעמים סתם נמצאים ביחד וצוחקים על שטויות ואמא שלי מעולם לא התקרבה אלינו. מה אני אמורה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שהילדה נמצאת בקבוצה ל
רונית15/10/2012למיומנויות חברתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובתך
רונית15/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף שהילדה נמצאת בקבוצה ל - תגובה
סמדר ריינר15/10/2012שלום רונית,
לא ברור לי מדוע את לקוחת כל כך הרבה אחריות על החיים החברתיים של בתך. כל עוד את עושה את זה, אין סיכוי שבתך תיקח אחריות. החברה שבאה אליה באה אליה, לא אלייך. ואם ישעמם לה, היא תלך, ובתך תצטרך לחשוב מה כדאי לעשות. כרגע, זה לא מגיע למצב הזה, כי את עושה את כל העבודה. לא משנה לכמה קבוצות למיומנויות חברתיות תשלחי אותה, אם זאת לא תהיה אחריות שלה זה לא יהיה. יכול להיות גם שלבתך לא איכפת אם באות אליה חברות או לא. גם אם זה המצב, זה לא יעזור אם לך יהיה איכפת במקומה. בדיוק כמו שהורים לא יכולים להיכן שיעורים במקום הילדים שלהם. אני מציעה שתפסיקי לעבוד כל כך קשה, ואם הבת שלך אומרת שמשעמם לה, תגיד לה שהיא יודעת שיש לה הרבה אפשרויות ואת לא יכולה לפתור לה את הבעיה, ואחרי זה תפסיקי לדון בזה איתה, ותניחי לזה. כמו כן אל תתערבי בשום פנים ואוםן אם היא משחקת במחשב כשבאה חברה ולא משתפת אותה. זו בעיה שלה לא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונית15/10/2012היא כל הזמן מתלוננת שאין לה חברים. ולמה לכולם באות חברות והיא מאוד רוצה שיבואו אליה. ועד שהיא מצליחה להשיג חברה כזאת. אז אני מרגישה שאין לה את הכישורים הנדרשים כדי ליצור עניין. ואז אני מנסה לסייע . אני כל הזמן אומרת לה שבמידה והיא תזמין חברה ובמקום לשחק איתה . היא תשחק במחשב או תצייר . אני לא אזמין יותר חברות אלינו. אך בגלל שיש לה בעיה רצינית . אני מנסה כל פעם מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר15/10/2012שלום רונית,
מצויין היא מתלוננת שאין לה חברים. עכישו צריך לקחת את המוטיבציה שלה ולהפוך אותה לשינוי. כשהיא מתלוננתת שאין לה חברים, אולי כדאי במקום לארח את החברים במקומה, שללאול אותה מדוע לדעתה אין לה חברים, ומה היא יכולה לעשות אחרת ולא מה את יכולה לעשות. להחזיר את האחריות אליה. כשהיא מתלוננת זו הזדמנות מצויינת לעשות את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילה מטרידהש.פ15/10/2012
שלום, בני בן 3 ו-4 חודשים. לפני מספר ימים בעת שהייה בגינה בה שיחק עם חבר, הגיע בן הדוד של החבר עם אביו, בני פגש את הילד הנ"ל רק פעם אחת בעבר ואת אביו מעולם לא. לאחר כחצי שעה בתחיל להתרחק ממני וכאשר שאלתי אותו לאן הוא הולך הוא ציין את שמו של האב של בן הדוד. הסברתי לו שלא ניגשים לאדם שלא מכירים וכו', הוא קטע אותי ואמר "אמא ,אני מכיר את X אבא של Y הוא לא אנס". הוא חזר על המשפט פעמיים. ניסיתי מעט לדובב אותו אבל הוא אמר שהוא לא יודע איפה שמע את המילה ולא יודע מה משמעותה.
אני מניחה שהשאלה שלי היא, מה אני עושה עם זה? פניתי לגננת שלא יודעת היכן יכול היה לשמוע את המילה. מה שמטריד אותי זה שהוא עשה כביכול את ההקשר הנכון למילה ולא סתם זרק אותה לחלל האויר. האם להניח לזה? האם לנסות לדובב אותו שוב?
תודה מראש.
מאמא שישנה קצת פחות טוב בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילה מטרידה - תגובה
סמדר ריינר15/10/2012שלום לך,
אני לא בטוחה שיש מה לדאוג, כנראה שבנך ילד נבון במיוחד וקולט לפעמים דברים גם אם נדמה שהו אלא שומע. זו לא בעיה לקלוט את המילה הזו, ברחוב, בטלוויזיה, או אם שמע אותך או דמות מבוגרת אחרת מדברת עם ילד אחר על הסכנות ברחוב וכו', אני גם לא חושבת שזה חשוב כל כך היכן הוא שמע את זה. הוא כנראה רק מבין שזה משהו לא טוב, והוא נורא רצה ללכת באותו רגע עם החבר הזה. הייתי מניחה לזה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יחס של חברים לילד בן גילםאוראל15/10/2012
הי
אתמול בשיחה עם בני בן ה- 9.5 גיליתי דבר שהטריד אותי והכאיב לי.....הוא סיפר לי שבמשחק כדורגל זרקו לעברו כדור לבטן וזה כאב מאוד, הוא שכב על הרצפה ושאלו אותו אם הכל בסדר והמשיכו לשחק...אחרי מספר שאלות שלי מה לא בסדר הוא אמר,,, אותי לא מכבדים ולא אכפת לחברים שלי ממני, אם היה מישהו אחר היו שואלים אותו יותר מציעים לו מים ולי לא! וזה בסדר מבחנתי שלא מתייחסים ולא מכבדים אותי....שאלתי אותו למה זה בסדר מבחינתו כי לא כך זה צריך להיות הוא אמר לי שהוא בכיתה א' ו- ב' ניסה להיות חבר שלהם והם כל הזמן דחו אותו וכך הוא רגיל שלא מתייחסים אליו יפה...שאלתי אותו אם הוא מתייחס יפה לחברים שלו אם קורה להם אותו המקרה והוא אמר שלא כי כשהוא ניסה בכיתה א' ו- ב' הם עדיין לא היו מתייחסים אליו לא יפה.....אבל כששאלתי אותו אם הוא רוצה פתרון לעניין או שהוא מעוניין להישאר באותו מצב הוא מיד קפץ על ההצעה ואמר שמאוד חשוב לו חברים והוא לא מבין למה מתנהגים אליו בצורה הזאת.
אשמח לעצה לעזור לו...
אוראל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יחס של חברים לילד בן גילם - תגובה
נעמה סבג שמש15/10/2012שלום לך,
אני בטוחה שכאמא צמרר אותך לשמוע את הדברים.
האם בנך מזמין חברים הביתה? האם הוא הולך לחוגים עם חבריו?
האם על פניו הכל נראה בסדר ולכן לא היית מודעת למצב?
צריך להבין אם הסתיר את הבעיה או שמא לא ראינו את הדברים.
הייתי מציעה להתחיל מהדברים הקטנים של לעזור לו ליצור את הקשרים החברתיים אחה"צ.
במקביל, האם כישוריו החברתיים טובים? האם הוא נדיב? יודע לחכות לתורו? מכבד את האחר?
תתחילי לעשות בדק בית ותוכלי לעבוד על זה.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות
יועצת שינה ומנחת הורים
המכללה מתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילת15/10/2012
הבת שלי בת תשע ילדה בריאה וחכמה אמרה לי שלפעמים היא שומעת בראש איזה אשה שצועקת (לא עליה אבל איזה משהי שצועקת) או לחלופין כשהיא שומעת אותי מבקשת בקשה מאחד מבני הבית היא פתאום שומעת את הבקשה שוב ושוב בראשה בווליום יותר ויותר גבוה ואז יותר ויותר נמוך.
האם זו חרדה שמתבטאת בצורה כזו? האם זה משהו נירולוגי?
אשמח להכוונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר15/10/2012שלום אילת,
אני לא יכולה לדעת אם זה משהו נוירולוגי או לא, אתת זה צריך לשואל נוירולוג. על פניו זה נשמע משהו נפשי, כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט, ואז לפי הצורך וההערכה שתינתן לשקול האם יש צורך בפניה לפסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מעדיפה את אבאליז 1014/10/2012
ביתי בת 10 חודשים ולאחרונה התחילה לרצות רק את אבא שלה. כל פעם שהיא איתי והוא עובר, היא ממש מתרגשת ובוכה שיקח אותה. ממש משתוללת ולא רוצה אותי. אם אנסה לקחת אותה אלי היא לא תסכים. כאילו שהיא יודעת מה היא רוצה באמת.
זה ממש מעליב אותי. אני זאת שאיתה 24 שעות, מטפלת כל הזמן וגם בלילות.
אני מתנהגת איתה בצורה יפה, משחקת, מנשקת מחבקת-תמיד.
לפעמים אני ממש כועסת עליה שהיא עושה את זה. זה נשמע מגוחך כי היא הרי רק תינוקת. אבל ממש אני נעלבת. את הכל אני עושה בשבילה, ומתנהגת בצורה הכי חמה וטובה שרק אפשר..
הייתי רוצה לדעת אם ישנה תשובה הגיונית להתנהגות זו.
הודה לכם מאוד אם תענו לי.
בתודה ענקית ליז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת מעדיפה את אבא - תגובה
סמדר ריינר14/10/2012שלום ליז,
יכול להליות שהיא מחפשת את אבא כי היא חווה אותך כחלשה מדי, ואבא נותן לה ביטחון. חלק מהחולשה שלך היא למשל שאת נורא נעלבת מזה. למרות שיש בהחלט משהו טביעי בעלבון כזה, ואפשר להבין אותו, אבל זה תלוי בעוצמה ועד כמה זה מכתיב את היחס שלך אליה. מעבר לזה לא תמיד צריך לכבד את מה שהיא רוצה גם אם היא בוכה ומשתוללת. גם זה חלק מהצבת גבולות. יש דברים שלא היא קובעת. אם לא מסתדר עכישו שאבא יהיה איתה אז את תהיי, ושתבכה כמה שהיא רוצה. את לא אמורה כל כך להתרגש מהבכי שלה. ואת בטח לא אמורה להתנהג נורא יפה ולחבק ונלנשק כדי שהיא תעדיף אותך על אבא. חשוב שגם תציבי גבול כשצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)