פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם לשים את בני לתקופה של 4 חודשים
    קיקה
    06/10/2012

שלום רב!
    אני אמא לעומר בן השנה וארבעה חודשים, מגיל 3 חודשים הוא מטופל אצל הורי. אנחנו הולכים לעבור עיר חודש הבא ולאחר שלושה חודשים צפוי מעבר נוסף. אני מרגישה שהוא מאוד צמא לחברתם של ילדים וניגש ליצור עמם קשר כשאנו בחוץ, הוא מאוד מאוד פעיל וצריך מרחבים.
    החשש שלי הוא משינויים רבים מדי.
    האם להשאיר אותו בהשגחת הורי לארבעה חודשים נוספים או שמא משפחתון הוא הכיוון הנכון (3 ילדים/8 ילדים או שאפשר אפילו גן?)
    תודה רבה וחג שמח. קיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לשים את בני לתקופה של 4 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    07/10/2012

שלום קיקה,
    החשש שלך ממעברים הוא במקומו. אין טעם להתחיל הסתגללות לגן למשך 4 חודשים ואחר כך הסתגלות חדשה. עדיף להמתין עוד 4 חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך המהירה וחג שמח!

קיקה
    07/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח גם לך.

סמדר ריינר
    07/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 ובן 3
    קרן
    05/10/2012

שלום, אני ממש מתוסכלת. בתי מנישואי הראשונים ובני מנישואי השניים. בעלי הנוכחי בד״כ מקסים עם שניהם, אבל אם במקרה קורה משהו לבני, כמו נפילה, מכיוון שהוא מאד שובב, ובתי במקרה נמצאת בסביבה, ישר בעלי כועס עליה שזה בגללה, לעיתים זה אכן נכון, לא בכוונה, אבל גם אם לא היתה לה יד בעיניים, אוטומטית הוא הופך אותה לאשמה וכועס עליה. אני ישר יוצאת להגנתה ובסוף יוצא שאנחנו רבים בנוכחותם על העיניין, כשאני יודעת שזה לא נכון, אבל זה מכעיס אותי מאד. מבחינתו היא הגדולה והוא התינוק (עדיין), היא צריכה לשמש דוגמה ולהיזהר וכו׳ וכו׳. אני ממש לא יודעת כבר איך להתמודד עם הנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 ובן 3

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    06/10/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_יחסים_זוגיות_ונישואין' id=link]יחסים, זוגיות ונישואין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    הילה
    05/10/2012

שלום,

אני חייבת עזרה דחוף!

הבן שלי בן 3 שנים וארבעה חודשים הוא גמול מחיתולים כבר ארבעה חודשים.
    מהיום הראשון של הגמילה הוא עשה רק בשירותים וגם בלילות הוא לא עשה פיפי הוא שהוא היה מתעורר לשירותים וחוזר לישון.

לפני חודש נסענו לחו"ל למשך שבועיים, שם הוא התחיל לעשות פיפי במיטה בלילות, ומיד אחרי שחזרנו מחו"ל הוא נכנס לגן החדש ושם וגם בבית הוא עושה קקי בתחתונים כל הזמן, אני כל הזמן מזכירה לו מבטיחה לו הפתעות אם הוא יעשה בשירותים אבל הוא כל הזמן אומר שאין לו ולא מוכן ללכת לשירותים.
    בגן הגננות מתחילות לכעוס עליי (הוא בגן עירייה) והם לא מוכנות להחליף לו..

אשמח לשמוע פתרונות.

יש לציין שהוא ילד יחיד ואין לו עוד אחים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2012

שלום הילה,
    המצב שאת מתארת דורש התייחסות של איש מקצוע, זה לא משהו שעיצה בפורום מספיקה לו. כדאי לפנות ובהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיות...
    מחול
    05/10/2012

שלום לכן,
    יש לי מספר שאלות לגבי בני ואשמח אם תוכלנה לענות:
    בני הבכור בן 3 וחצי, ילד דעתן ועקשן.
    לאחרונה מרבה להיות בחדרו עם דלת סגורה וכשאני פותחת הוא צועק:
    " אמא ,לא לפתוח את הדלת".
    האם זה לגיטימי שילד בגילו הרך ידרוש פרטיות?
    אני חוששת שהוא נמצא עם הדלת סגורה על אף שחדרו בטוח.
    שאלה נוספת -
    בני גמול מחיתול במהלך היום ועושה פיפי בלי בעיה.
    עם קקי יש לנו בעיה.
    הוא עושה קקי בתחתונים ולא נראה שמפריע לו בכלל.
    אני מציעה בדרך נועם לשבת בישבנון או אפילו לשים לו חיתול רק בשביל הקקי אך הוא לא רוצה.
    הוא גמול מחיתול כבר חודשיים מלאים ועם הקקי תקוע ולא נראה באופק שזה הולך להשתנות.
    הוא אפילו צוחק ואומר לי : " אני עושה פיפי באסלה וקקי על הרצפה".
    מה לעשות? האם לנקוט בגישה אחרת? אולי אסרטיבית יותר?
    אודה לתגובתכן.....
    מחול

לקביעת תור
    סגירה
    תהיות...

הוספת תגובה

• תהיות... - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2012

שלום לך,
    ניכר שיש בינך ובין בנך מאבק כוחות. יש קשר בין הצורך שלו לסגור דלת לבעיית הגמילה מהקקי. הוא מרגיש שהוא זקוק לשליטה על גופו ועל חדרו.
    ממש לא הייתי ממליצה לך להיות יותר אסרטיבית. להיפך. הייתי ממליצה לך להרפות ולתת כבוד לפרטיות של הבן שלך. בכל גיל לגיטימי לדרוש פרטיות אם כי את צודקת שזה יותר שכיח בגיל ההתבגרות. מדוע את חוששת אם החדר שלו בטוח? אני ממליצה לך בחום להרפות לגמרי, גם מהצורך לחדור אליו לחדר בכוח וגם מהצורך לגמול אותו בכוח. שככל שתצליחי להרפות, כך הוא ייגמל מרצונו והרבה יותר מהר. הוא עושה לך דווקא. אם לא תהיה לו סיבה לעשות לך דווקא, הוא יעשה קקי באסלה. אם זה לא יקרה, סימן שאת לא הרפית מספיק ובצורה משכנעת. קחי בחשבון שילדים הם חכמים, והם מרגישים אותנו גם אם אנחנו לא אומרים להם כלום. כך שגם אם נדמה לך שאת לא אומרת כלום, הוא יכול להרגיש שאת דרוכה, לא שקטה, עוקבת אחרי הקקי שלו או הדלת שלו וכו'. לכן נסי להרגע, עשי נשימות, ומיצאי לך עיסוקים נוספים להסיח את דעתך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחותי מתערבת לי בגידול הבן שלי
    נועה
    05/10/2012

שלום
    הבן שלי בן 3 ילד ראשון אחרי 7 שנות נישואין הוא מוגדר כי המפונק של המשפחה
    הוא ילד חכם מאוד הבעייה שלי איתו שהוא ילד עקשן ומנצל את זה שהוא הילד הראשון והנכד הראשון אצל ההורים שלי
    אחותי נותנת לו לעשות כל מה שהוא רוצה למרות שתמיד בקשתי ממנה לא להתערב ביני לבינו במיוחד כשאני מענישה אותו על טעות שהוא עשה כמו לשבור חפצים של אנשים שאנחנו מבקרים או להרביץ לילדים אחרים זה מאוד מפריע לי אני מנסה להפריד בינו לבין דודה שלו שהיא מנסה לפצות אותו תמיד אחרי עונש שהוא מקבל ממני כדי להראות לו כמה היא אוהבת אותו(כאילו שהיא אוהבת אותו יותר ממני ) אני מבקשת את עזרתכם איך להסביר לבן שלי שאני האמא ולא אחותי כי תמיד ניסיתי והוא לא מקשיב כשהוא פוגש אותה ישר הוא משתנה ומתחיל להשתולל ולעשות מה שהוא רוצה
    עוד משהוא שמפריע לי שלפעמים מרוב שהוא משתולל ומזיק לאנשים ולא מפריע לו שאני מענישה אותו זה גורם לי להרביץ לו (זה לא קורה הרבה אבל זה קורה אחרי הצטברות כמה מקרים שממש שורפים את העצבים כמו למשל : כל פעם שאנחנו מבקרים אצל אנשים הוא חייב להעיף דברים ממקומם אפילו אם הם שבירים זה לא מעניין אותו בכלל העיקר לשבור !!)
    משהו עובר על שנינו אני והבן שלי לא יודעת איפה פישלתי אולי בגלל שפינקתי אותו יותר מדי כי הוא נולד אחרי 7 שנות נישואין ! יש לציין גם שאני התפטרתי מהעבודה בשבילו והוא רק השנה הלך לגן לא מתאים לי שכל הזמן יהיה בעונש כי הוא ילד חכם ומיוחד והמורה בגן ממש מרוצה ממנו .. אני יודעת שיש שהכל בגלל ההתערבות של אחותי בחיים שלי והיא לא מפסיקה אפילו אם אני מתחננת בפניה שלא תתערב לי בגידול הבן שלי והיא תמיד מציעה דברים בלי להתייעץ איתי קודם ביני לבינה ואז אם אני לא מסכימה הבן שלי רואה שאני הרעה ולא היא והיא תמיד אבל תמיד משתדלת להעביר לו מסר שהיא אוהבת אותו יותר ממני עד שהוא לפעמים אומר שהיא אמא שלו הוא אוהב אותה יותר ממני וזה מפריע לי כי אני עושה לו הכל ממש הכל
    לא יודעת אם הצלחתי קצת להסביר לכם מה שעובר עלי ובמה אני צריכה שתעזרו לי דיברתי על יותר מבעייה אחת
    אשמח לקבל את עיצתכם כי מאוד קשה להמשיך כך

הוספת תגובה

• אחותי מתערבת לי בגידול הבן שלי - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2012

שלום נועה,
    נשמע שאת מתקשה להציב גבולות גם לבן שלך וגם לאחותך. אין שום הסבר שישנכע את בנך שאת האימא שלו אלא רק מעשים, כלומר אם את תלמדי להיות אסרטיבית מספיק גם איתו וגם עם אחותך. אם את לא מצליחה להיות מספיק אסרטיבית, כדאי שתפני לטיפול כדי ללמוד לעשות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות אצל ילדה בת 5.5
    טלי
    05/10/2012

שלום רב,
    בתי בת 5.5 ולאחרונה מזה מספר חודשים חלו אצלה פחדים שונים ומגוונים.
    הפחד הגדול שלה הוא מכלבים אפילו מהסוגים הכי קטנים...היא בורחת וצורחת , קופצת על הכורסא ומתחילה לבכות. חשוב לציין כי יש ברשותנו כלב מסוג בינוני 11 שנים ואשר היא מכירה אותו מגיל 0 ומעולם לא פחדה ממנו. הכלב חברותי מאוד, אוהב ילדים מאוד!! ואינו נושך!! מדוע זה קרה לה לפתע?
    כמו כן, החלה לפחד מחושך, מג'וקים, מזיקוקים, מכל רעש חזק כלשהו.
    תמיד היא היתה ילדה מאוד גיבורה ואמיצה!! (כמו בן) ופתאום הכל השתנה בבת אחת.
    שאלתי גם את הגננת (היא בגן מגיל 3 חודשים) והחלה לפני חודש גן חובה.
    ניסיתי ברוך לא לגונן אלא לעזור לה להתגבר ושום דבר לא עוזר.
    האם עלי לפנות לעזרה?
    אודה לתשובה מהירה.
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אצל ילדה בת 5.5

הוספת תגובה

• חרדות אצל ילדה בת 5.5 - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2012

שלום טלי,
    את מוזמנת לעיין במעודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר, אז כן כדאי לפנות לטיפול מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסרטיביות אצל תינוק
    גיתית
    04/10/2012

היי,
    בני בן שנה ו-9 חודשים, ילד טוב, חייכן ו"נוח". ילד בכור ויחיד בשלב זה.
    לא ניחן בתכונות אסרטיביות, במיוחד כשמדובר באינטראקציה עם ילדים אחרים. לדוגמה, אם מגיע ילד ולוקח ממנו צעצוע, הוא יכול להסתכל עליי ולבדוק את התגובה שלי, או פשוט להמשיך בשלו לצעצוע אחר. הוא פשוט נמנע מעימותים, ולרוב מוותר...
    בשלב זה הוא נמצא במשפחתון עם 6-7 ילדים, רובם קטנים ממנו. בשנה הבאה מן הסתם זה ישתנה.
    הפחד שלי זה איך הוא יתמודד מול קבוצה גדולה יותר של ילדים, ואיך אני יכולה לעזור לו עם עמידה על שלו בגיל כזה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אסרטיביות אצל תינוק

הוספת תגובה

• אסרטיביות אצל תינוק - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום גיתית,
    אני לא בטוחה עד כמה אפשר לשנות את זה בגיל הזה, אבל אני משתמשת בדוגמה שנתת כדי להעלות חומר למחשבה. את ציינת שכשילד לוקח ממנו צעצוע הוא מסתכל עלייך ומחכה לתגובתך. יכול להיות שזה מלמד על כך שהוא למד שאת לא מאפשרת כל תגובה, וביחסים שלו איתך את כן מצפה שהוא יהיה נוח. אם זו אכן הציפייה שלך (ואני לא קובעת את זה כי אני לא יכולה לדעת, אני רק שואלת), אז זה לא הגיוני לצפות שבחוץ או עם אחרים הוא יתנהג לגמרי אחרת. כלומר הדרך הכי טובה להשפיע על האסרטיביות שלו היא לא לסרס אותה כשהיא מופיעה מולך. איך את מתייחסת לגילויי תוקפנות מצידו, או כשהוא לא רוצה משהו, או לא משתף פעולה עם משהו? האם את מאפשרת את זה בחלק מהמקרים? מכבדת את זה, אולי אפילו מחזקת את זה שיש לו רצון עצמאי, או שבדרכים מסויימות, כאלו או אחרות, נותנת לו להרגיש שהוא יכול לקבל ממך אישור רק שהוא מתאים את עצמו לדרישתך?
    אם זה כך, סביר להניח שגם בחוץ הוא יוותר על עצמו.
    שוב, לא בטוח שזה נכון, אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת, זה רק חומר למחשבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 8-11
    עדי
    04/10/2012

הילדים בני 8 היא מגיעה אליו הביתה. הוא אומר לה להתפשט. הוא גם עירום. הוא נוגע בה. הוא אומר לה ליכוע בו. הוא מחבק אותה וחודר. גם כשהיא לא ממש רוצה. אבל היא לא מתנגדת. זה נמשך 3 שנים. וזה קרה לפני 20.. האם זו פגיעה מינית?

לקביעת תור
    סגירה
    8-11

הוספת תגובה

• רק אציין שגם הוא היה בגילה. כלומר 8

עדי
    04/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 8-11 - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום לך,
    ודאי שזו פגיעה מינית. אומנם לא כזו שיש לה משמעות פלילית כי אי אפשר להעמיד לדין ילד בן 8, בודאי לא אחרי 20 שנה. עצם זה שהילדה לא רוצה, אפילו שלא התנגדה באופן פעיל, יש בזה פגיעה.
    זו פגיעה משום שאלה דברים שהם הרבה מעבר לסקרנות מינית שיש בין ילדים, יש כאן ילד שבעצמו נחשף לדברים שלא אמור להחשף אליהם, והוא לא יודע מה לעושת עם זה חוץ מהלעביר את זה הלאה במעשים וגורם לילדה להחשף גם, באופן שמרגש אבל מפחיד ואולי גם מגעיל אותה בעת ובעונה אחת, היא מבינה שמשהו לא בסדר בזה אבל לא בטוחה, זה לא תואם את מה שהיא רוצה או מתאים לידע ולבשלות המינית שלה, וזה מעבר ליכולת שלה להכיל. יכול להיות שהיא גם מרגישה אשמה, ובושה, ואין לה למי לספר ומה לעותו עם החוויה המציפה הזו. בכל המובנים האלה זו בהחלט פגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשה בלי הילדים
    אביב
    04/10/2012

שלום, אני ובעלי מתכננים חופשה של 4 ימים בחו"ל, ללא הבנות שלנו. הגדולה בת שנתיים וחצי והקטנה בת 5 חודשים. אנו מתלבטים בין שתי אפשרויות:
    אחת שאמי ודודתי יבוא אלינו הביתה וישמרו עליהן, כך הגדולה תוכל להמשיך ללכת לגן כרגיל והן יהיו בסביבה הרגילה.
    האופציה השניה היא להפריד בין הבנות, הגדולה תסע לאמא שלי (היא רגילה לישון אצלה מדי פעם לסופ"ש ונהנית מאוד) והקטנה תהיה אצל אמא של בעלי ששומרת עליה מספר פעמים בשבוע לכמה שעות. יש לציין כי בתנו הגדולה מאוד קשורה אלינו, אבל עם הזמן למדה להיפרדמאיתנו כשהיא הולכת לגן או לסבתא.
    . איזו מבין האפשרויות נראית עדיפה להן? איך ניתן להכין אותן לפרידה?

לקביעת תור
    סגירה
    חופשה בלי הילדים

הוספת תגובה

• חופשה בלי הילדים - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום אביב,
    בודאי שהאפשרות הראשונה הרבה יותר טובה.
    לגבי ההכנה, פשוט להגיד שלהם שאתם נסועים, כמה שיותר זמן מראש, לחזור על זה מספר פעמים, להגיד להם מה יהיה הסידור, כמה זמן זה ייקח. סביר להניח שהגדולה גם תבין, היא כבר יודעת לספור, אפשר להסביר לה כמה ימים זה ייקח וכו'. לקטנה גם אפשר להסביר את אותו הסבר אבל לקחת בחשבון שזה לא יהיה מוחשי לה באמת עד שזה יקרה. עדיין חשוב כן להכין אותה כדי שלפחות תקבל מושג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    רוני
    04/10/2012

המצב הנוכחי :
    ילדה בכיתה ו' - יש לה מבחן באנגלית בדיוק בעוד שבוע. כרגע רואה טלוויזיה במחשב.
    ילד בכיתה ג' - יש לו עבודה לחופש סוכות שהוא עוד לא התחיל. כרגע רואה טלוויזיה.

מצב מוצע 1 : להכריח את שניהם לסגור את הטלוויזיות ולהתחיל להתעסק בלימודים
    מצב מוצע 2 : לא לעשות כלום ולהניח להם לשבור את הראש עם המורים והציונים שלהם.

הערה : אני יכול להגיע למצב מוצע 1 בלי להניד עפעף.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• מה עושים? - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום רוני,
    קודם כל יש גם דרכי ביניים בין שני המצבים שתארת. אני לא יודעת אם ניסית אותם או לא. למשל להציע להם לעושת שיעורים וללמוד למבחן בכל זאת, לסכם איתם על חלוקת הזמן בין הדברים הכייפיםן לבין המטלות להימודיות וכו'. בכל אופן אם זה לא הולך, אז בהחלט מצב מוצע 2. כלורמ להעביר את העניין לאחריותם. הלימדוים הם בשבילם ולא בשבילך, וחבל שתאבקי לשווא. לימודים תמיד אפשר להשלים. אבל אם הם יגדלו בהרגשה שהם צריכים ללמוד בשבילך, עלול לצאת להם החשק מלימודים לכל החיים ואת זה כבר יהיה קשה יותר לתקן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודשיים - מכה את עצמו
    קשת
    04/10/2012

שלום בני בן השנה וחודשיים מכה את עצמו בראש, זה קורה כאשר הוא עושה משהו אסור (כמו לגעת בשקע חשמלי) אנחנו אומרים לו אסור זה מסוכן ואז הוא כועס שמונעים ממנו לעשות משהו שהוא רוצה זה יכול לקרות כי לקחו לו מהיד משהו שהוא לא צריך להחזיק גם אם הוא קיבל משהו אחר במקום הוא מגיב במכות לראש, גם שאני לוקחת אותו לפעוטון אני רק מסיימת להגיד שאני אשוב לקחת אותו בשעה 15:00 ואז הוא מכה את עצמו כתגובה שהוא לא רוצה שאני אעזוב אותו , למרות שניסניו להסביר שאסור להרביץ וארז הוא ילד טוב , לא מרביצים בבית וכו' זה לא עוזר אפילו מחמיר עכשיו הוא הפך את העניין גם למשחק הוא מרביץ לעצמו בראש כשמעירים לו הוא צוחק. מציינת שמודבר בילד חייכן , חברותי ועצמאי מאוד, כבר מבין שמדברים אליו יודע להגיד מס' מילים בודדות כמו אבא ואמא ועוד מס' דברים. מה נכון לעשות כדי שארז יפסיק?

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה התינוק מכה את עצמו

קשת
    04/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודשיים - מכה את עצמו - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום קשת,
    קודם כל אולי כדאי במקום להגיד לו לא לעושת את זה, לתת מילים ומקום לתחושות שגורמות לו לעשות את זה. להגיד: עכשיו ארז כועס, עכישו הוא עצוב וכו'. עם הזמן הוא ילמד להשמת במילים במקום במכות. מעבר לזה צריך סבלנות הוא עוד קטן, עם הגדילה ורכישת כלים נוספים לביטוי עצמי, סביר להניח שהתופעה תיפסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    מירב
    04/10/2012

שלום רב,
    יש לי ילד בן ארבע וזוהי השנה השנייה שלו בגן עירייה.
    כבר משנה שעברה דאגה הגננת לעדכן אותי שבני לא מסוגל לשבת במפגשים ושהוא לא מכבד את החוקים שבגן ושפשוט לא ניתן "להשתלט" עליו.
    חשוב לציין שיש ימים שהיא מספרת שהוא היה ממש מקסים ושיש הרבה ימים שהוא פשוט עושה מה שהוא רוצה, אם כולם יושבים במפגש, הוא רוצה לקחת משחק ולשחק בצד, אם יוצאים לחצר אז לפעמים בא לו להישאר בתוך הגן ולשחק.
    כאילו הוא רוצה לעשות מה שנוח לו באותו הרגע.
    הוא ילד מאוד חברותי מאוד פעיל אוהב להשתולל לרוץ לזוז הרבה כשהוא יושב לעשות איזה עבודה הוא עושה אותה בצורה הטובה ביותר ולא יקום עד שלא יסיים, אבל בכל זאת מאוד מפריע לי שכל מחליפה של הגננת או הסייעת שמגיעות לגן מתלוננות שהוא פשוט לא מקשיב.
    אני כבר ממש מיואשת כיוון שתלונות אלה נמשכות עד היום... אין יום שאני לא מגיעה לגן ושומעת שהוא "החטיף" לאיזה ילד או שהוא לא רוצה לשבת כשכולם יושבים.
    מה לעשות????? כל יום שמשתפים אותי במה שקורה רק מתסכל אותי יותר כי אני לא יודעת איך לפעול.
    בבית הוא מתנהג כמו ילד רגיל לגמרי הוא מאוד אוהב לצפות בטלויזיה, לשחק, ליצור ללמוד, נכון שלפעמים הוא מנסה אותנו גם בבית אבל מהר מאוד אנחנו שמים זה סוף והוא פשוט מבין שאם יפעל אחרת הוא רק יפסיד מזה.
    אשמח לקבל עצות שאוכל להעביר לגננת על מנת לגרום לו כן לשבת ולשתף פעולה כמו כולם.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום מירב,
    לכל גן עיריה יש פסיכולוגית של הגן שתפקידה לייעץ לגננות ולהנחות אותן במקרים כאלה. לא אוכל בשלט רחוק לתת לך טיפים עבור הגננת, כי אני לא מכירה את הגן ואת האילוצים של הגננת, ולא כל מה שטוב עבור בנך הוא ישים בתנאים של הגן, של 30 ילדים ומעלה. לכן כדאי שתשתפי אותה במה שעוזר בבית, ואם היא יכולה ליישם את זה מה טוב, ואם לא עליה להתייעץ עם אנשי המקצוע שעומדים לרשותה בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לשתף

ימי
    04/10/2012

מירב שלום,

לי היתה ילדה מקסימה עד השנה הזו (כתבו לי שיש לה בעיית גבולות,אך עובדה שבגן שנה שעברה לא היה לה שום בעיה) השנה עברה לגן חדש והיא עושה קצת בעיות (לא משהו קיצוני כמו להרביץ).
    אני סבורה שמשעמם לה מאוד בגן.
    ייתכן ובנך חכם מאוד, או להיפך הרמה הלימודית בגן קשה עבורו ועל כן הוא לא מתאמץ ועושה מה שבא לו.
    כך,הרבה פעמים ילדים בבית הספר שמשתעממים מבית הספר פועלים, בנוסף,לעיתים יש מעגל קסמים והגננת במקום לחזק אותו ממקום חיובי כועסת כל הזמן= תשומת לב שלילית שהילד מצפה לה אבל כדאי מאוד להתייעץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות בקרב בתי בת ה - 5.5
    איריס
    04/10/2012

שלום רב,
    רציתי לקבל יעוץ והכוונה לגבי נושא של אוננות בקרב בתי בת ה 5.5.
    אני מודעת לכך שזה תהליך טבעי ומשתדלת מאד לא לעצור בעדה אך הדבר הולך וגובר. מצאתי את עצמי משוחחת איתה מספר רב של פעמים לגבי אוננות במקום פרטי - כמו החדר שלה. היא מקשיבה אך לא מפנימה. אין לה בעיה לאונן בקרב בני משפחה - כך סתם באמצע הסלון והכי מטריד (אותי כמובן) שהיא מאוננת בגן. שוחחתי על כך עם הגננת והיא פשוט מבקשת ממנה לבוא ולעזור לה במשהו - מנסה בעדינות לגרום לה להפסיק.
    איך אני מחדירה באופן חד משמעי שזה טבעי ובסדר לאונן אך מצד שני זה לגמרי פרטי ואישי שלה, כמו שפיפי עושים בשירותים ואף ילד אחר לא נכנס לשירותים איתה.
    מודה מראש על תגובה,
    איריס

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות בקרב בתי בת ה - 5.5

הוספת תגובה

• אוננות בקרב בתי בת ה - 5.5 - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום איריס.
    המצב שאת מתארת הוא כבר לא בטווח של אוננות נורמלית. זה מצב שמחייב בדיקה ופנייה לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת מתנה לילדה בת 4
    מיכל
    03/10/2012

שלום רב, חשבתי על מתנת יומולדת לאחייניתי בת הארבע, שיש לי קשר מאד משמעותי איתה: לעשות לה מקל מקושט ויפה שאספר לה שהוא מקל סבלנות - ואסביר לה שכל פעם שקצת הסבלנות בורחת לה, היא תקח את המקל, תנשום עמוק ותנענע את הגוף מצד לצד כמו ריקוד ואז הסבלנות תחזור אליה.
    יש לה רגעים של חוסר סבלנות שנראה שהיא והסביבה שלה מתקשים להתמודד איתם וחשבתי שאולי לתת לה להעזר במשהו חיצוני, שילמד אותה לעשות את הויסות העצמי הזה. בתקופה הראשונה הקרובים אליה יזכירו לה את המקל ויתנו לה אותו בשעת חוסר סבלנות ובתקווה שבעתיד תלמד לקחת אותו בעצמה כשכועסת וכמובן העניין יקל עליה את ההתמודדות....
    האם זה מותאם לגיל שלה? האם אני מגזימה וצריך לזמן לעשות את שלו ואולי לא ללמד אותה את זה עכשיו...כשאני איתה היא נעזרת בי ברגעים אלה. ההורים שלה קצת יותר מתקשים להתמודד עם זה...

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת מתנה לילדה בת 4

הוספת תגובה

• בחירת מתנה לילדה בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום מיכל,
    זה בסדר גמור ומתאים לגיל. אולי זה יעבוד ואולי לא. אבל לא הייתי נותנת את זה דווקא למתנת יום הולדת. ליום הולדת הייתי נותנת מתנה בלי דרישות, שאין בה ביקורת סמויה על התנהגות ובלי תנאים, פשוט משהו שיעשה לה כיף ולא משהו שידרוש ממנה התנהגות טובה יותר. ולא משנה איך מציגים את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

מיכל
    05/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    05/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת השנה ו 10 חודשים
    סתונית
    03/10/2012

ביתי גלי היא בת שניה, אחות לעידן בן 11 מנישואי הראשונים ולעומר בן ה4 חודשים. לאחרונה היא בוכה המון וכועסת מבלי שנבין מדוע. היא עדיין לא מדברת באופן שניתן להבינה. היא ישנה באותה המיטה ובאותו החדר מאז שיצאה מהעריסה. אחיה עדיין איתנו בחדר.
    כשהיא קמה בלילה (אחרי הגמילה מבקבוק התמ"ל בלילה לא מזמן, מספר היקיצות פחת) אנו נוטים, בחלק גדול מהמקרים להתעלם מבכיה ולחכות שתירדם שוב, היא נכנסת להתקפי היסטריה וצרחות אך לעיתים אנו נכנעים לה ומוציאים אותה מהמיטה, מנסים להרגיע אותה אך ברגע שמחזירים אותה למיטה היא מתנגדת וצורחת עד שנרדמת.
    בנוסף בעת הרחצה ובעת החלפת חיתולים כבר חודשים רבים (עוד בטרם נולד אחיה הקטן) היא מתנגדת וצורחת וכל הדבר מתבצע תוך כדי צרחות איומות ובכי.
    כעת בימים האחרונים למרות סדר יום עקבי ומובנה מאז ומתמיד הכולל ארוחת ערב בשבע רחצה והליכה לישון מיד לאחר מכן, היא החלה להתנגד לשינה וגם אז צורחת ומשתוללת שאינה רוצה לישון אני אומרת לה שכעת צריך לישון, משכיבה אותה במיטה ונותנת לה לצרוח עד שנרדמת.
    אנחנו מלאי נקיפות מצפון על דרך ההשכבה והרחצה אך אם לא עושים זאת היא פשוט לא נרדמת או מתרחצת.
    אשמח לחוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת השנה ו 10 חודשים

הוספת תגובה

• ביתי בת השנה ו 10 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום סתוונית,
    יוכל להיות שסדר היום מובנה ומסודר, אך מה שאני לא שומעת בתאור שלך, ואולי זה כן קיים ורק לא תארת, זו התייחסות ריגשית מכילה ומחזיקה. חשוב מאוד מה הדיבור שלך אליה בזמנים הלאה. השכבה לישון, כדאי שתעשה תוך טקס, שיש בו רוך,סיפור, נשיקה, אולי להציע לה לישון עם בובת פרווה לידה, חושב מאוד ליווי מילולי לכל המעברים ביום, שמתאר מה עובר עליה ריגשית ומה הולך לקרות (השמש הלכה לישון, וגם העצים, וגם אבא ואימא הולכים לישון ומחר בבוקר שוב נקום ונהיה ביחד, לא צריך לפחד מהחושך, אנחנו פה כולנו, ), גם באמבטיה, לנסות לשחק איתה, להציע לה לרחוץ את הברווז, גם אם היא לא מדברת, ואולי בגלל שהיא לא מדברת חשוב מאוד שאתם תתנו מילים לכל המעברים ביום, ולא תבצעו איתם כמסכת של הוראות מכניות בלבד. גם כשהיא צורחת ובוכה, חשוב לנסות לתת מילים לבכי שלה (את לא רוצה לישון, את לא רוצה להיפרד עדיין מהיום, לאט לאט, גם השמש הולכת לישון וגם הדובי) (אני יודעת שלא נעים לך כשאני מורידה את החיתול, זה עוד מעט נגמר, ). זה לא יעזור מייד, זה תהליך שלוקח זמן ועוזר לה להסביר לעצמה מה קורה לה, ושזה עוד מעט יעבור וכו', ולאט לאט היא תוכל להיעזר בתהליך הזה כדי להרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה