פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום
    ליאל
    21/10/2012

הבן שלי בן 2.5 ולצערי הרב אני נעדת מחיו כבר חודש וחצי (מסיבות בריאותיות) נשאר עוד איזה 3 שבועות, הוא רואה אותי מדי פעם אך המפגשים יחסית קצרים . הוא ילד מאוד פעיל עם שמחת חיים. בימים האחרונים הגננת מעדכנת שהוא מרביץ לכל הילדים גן, נושך אותם וכו' . אני מבינה שהוא במצוקה עקב העדרותי. שאלתי היא מה ניתן לעשות ולאמר לו ? וכמו כן האם יישאר בו נזק ריגשי, נפשי , פסיכולוגי מכל הסיפור הזה? אודה לעזרה / לכלים להתמודד עם המצוקה הזו שלו .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2012

שלום ליאל,
    קודם כל אאחל לך החלמה מהירה ורק בריאות. את שואלת שאלה גדולה לגבי מצב מורכב ואני אל בטוחה שניתן להקיף זאת במנה באינטנרט. למשל אני לא מבינה את שלאתך מה לומר לו. מה לומר לו על מה? על ההעדרות שלך? על ההתנהגות שלו? מה אמרת לו עד עכישו? איך הוסבר לו הדבר? מי מטפל בו כשאת לא נמצאת?
    בנוסף, אני לא חשובת שזה נכון כרגע להתייחס לשאלה אם זה גורם לו נזק את בעצמך מבינה שזה לא טוב עבורו, אבל ילדים גדלים ומתגברים, וכרגע הכי חשוב שתתרכזי בהחלמה שלך. מה שחשוב הוא איך מתמודדים הלאה, ואם תעני לי על השאלות ששאלתי אולי אוכל לתת לך המשך הכוונה, ועדיין אני חושבת שרצוי שתיפני לייעוץ מסודר כשתבריאי.
    בהצלחה, ורפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב בעניין חברתי
    לי
    21/10/2012

הי סמדר כבר התייעצתי איתך לגבי הבת שלי בת השש שעוד בסוף שנה שעברה חברה טובה של הבת שלי לא רוצה להיות חברה שלה ומפעילה סוג של חרם קבוצתי נגדה בגלל שהן היו באותה חבורה אם החברה" לשעבר "לא רוצה להיות חברה שלה היום היא שולחת שליחים ומעבירה את המסר לבת שלי ואז בת שלי מוצאת את עצמה לבד

שאלתי את הבת שלי מה היא מרגישה והיא כמובן אמרה שהיא מרגישה גרוע ובוכה בלילות
    אמרתי לה שאפשר לחפש חברים שכן רוצים לשחק איתנו אבל היא לא מוכנה שאני אזמין אף אחד חוץ מהחברה הקודמת
    הנקודה היא שנראה לי שהבת שלי מבינה מצויין את המציאות היום בדרך לבית הספר היא סיפרה לי שמותר לחברה לשעבר לא לשחק איתה אבל בצהרון זה הזמן חברות שלהם ביחד (זה קורה פעמיים בשבוע)

הילדה שלי תמיד פונה אלי ומספרת דברים אני לא רוצה להיות שיפוטית כלפיה אבל כשהיא שואלת אני תמיד נותנת רעיון אולי בכלל היא צריכה למצוא את הדרך לבד ????

מה אני אמורה לעשות ????? בימים שהן לא ביחד בצהרון אני באה מוקדם ומקבלת ילדה בוכה בכי קורע לב כי החברה לשעבר משחקת איתה וכשלא מתאים לה היא עושה חרם ????????

תודה סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    שוב בעניין חברתי

הוספת תגובה

• שוב בעניין חברתי - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2012

שלום לך,
    אכן נשמע שבתך דוחה את כל ניסיונתייך לפיתרון. ועדיין היא מאוד סבולת ואני לא חושבת שתרגישי נוח להשאיר את המצב כך. אני מתקשה להבין לעומק את פשר ההתנגדות של בתך לעזרה שלך. אני חושבת שצריך להבין את זה יותר לעומק אולי בייעוץ מסודר. אם הבעיה ממשיכה להציק והילדה מאוד סובלת אני ממליצה לך לפנות לקבל עזרה. אולי כדאי להתחיל מפסיכולוגית בית הספר. ומשם לקבל הכוונה הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר תודה

לי
    21/10/2012

ביקשתי שפסיכולוגית של בית הספר תראה את הדינמיקה בנתיים לא קיבלתי תשובה מתי ואיך

אין לי ספק שהיא סובלת אבל מצד אחד היא פונה אלי ומתייעצת איתי מצד שני קשה לה ליישם אני יכולה להבין גם לנו כמבוגרים קשה לישם לפעמיים את הדברים ולשנות
    אולי פשוט אני רק צריכה להקשיב ולאלהציע אפשרויות????
    אם אתה נורא רוצה מישהו ומהצד השני משחק איתך משחק אז יש אזשהו פתח

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר תודה - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2012

שלום לי,
    אני חושבת שאת צודקת שלבת שלך קשה ליישם, וזה קורה גם לנו המבוגרים. אני חושבת שהקשר עם אותה ילדה עונה לבתך על איזה צורך עמוק, ולכן, למרות הסבל קשה לה לנתק אותו. כל העניין הזה הוא לא מודע, ולכן היא בעצמה לא יודעת להסביר למה כל כך קשה לה לוותר על הקשר הזה ולהתחבר עם בנות אחרות, ולכן גם קשה לה ליישם את עיצותייך. כשדבר כזה קורה, באמת עיצה זה לא מספיק אלא צריך משהו שמתייחס גם ללא מודע שלה, וזה מה שעושים בטיפול.
    זה מה שאני ממליצה לך לעשות אם העניין ממשיך להפריע והמעורבות של פסיכולוגית בית הספר לא תעזור או לא תגיע בזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות תקשורת חברתיות ילד בן 5
    עינב
    21/10/2012

שלום, בני בן ה 5 אובחן כמחונן. הרבה אמרו כי לילדים מסוג זה בדר"כ יש קשיים חברתיים. הגננת שלו טוענת כי זה קצת מעבר ויש לפנות לגורם שיעזור לו לפתח קשרים חברתיים. בעיקר עם ילדים אחרים. הוא מרבה לשחק לבד. על פניו נראה כי זה לא מפריע לו, והוא נהנה מהלבד שלו. מוותר מראש על הצטרפות לחבורה כי נראה לו שיקבל דחייה.
    מה עושים? כיצד ניתן לעזור לו. ו/או איזה טיפול מומלץ לבעיה זו?

תודה מראש,

הוספת תגובה

• בעיות תקשורת חברתיות ילד בן 5 - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2012

שלום עינב,
    בדרך כלל מה שנהוג להמליץ לגבי בעיה במיומנויות חברתיות הוא השתתפות בקבוצה טיפולית של בני גילו שמיועדת לטיפול בעניין. את יכולה לחפש באינטנרט קבוצות לטיפול במיומנויות חברתיות באיזור מגורייך. במידה ואין כרגע, אפשר גם לפנות לטיפול פרטני, אצל פסיכלוג או פסיכורתפיסט שעובד עם ילדים.
    את יכולה לפנות לחאת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורך או לפנות לפסיכולוגית הגן ולקבל הכוונה והמלצות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד למגר תופעה המזיקה לבריאות
    אם ל-4
    20/10/2012

יש לנו בעיה חמורה עם בתנו השלישית בת השנה ועשרה חודשים שמכניסה כל הזמן דברים/חפצים לפה, לועסת בשיניים משחקים קטנים העלולים להיבלע, אבנים קטנות כשיוצאים לגינה ציבורית, כמובן שאוכל שמוצאת ברצפה לא עובר סינון ומוצא דרכו לפה, גם אם הוא יבש/מלוכלך. פעם הגדילה לעשות והוציאה מהפח משהו ושמה בפה... ועוד דוג' כיוצ"ב.
    חשוב לי לתאר שמדובר בתופעה שאינה מוכרת לי מאחיה הגדולים (בת ה-6 ובן ה-4),
    שהכניסו חפצים לפה רק בגיל קטן מאוד בו התינוק מתחיל לשלוט בתנועות הידיים ומתחיל לבחון את החפצים בדרך של "טעימה" בין השאר, לעסו נשכנים בגיל ינקות וכו'.
    עוד חשוב לתאר שמדובר בילדה נבונה מאוד, כבר מדברת ומבינה היטב את שנאמר לה.
    כל הזמן אנו מדגישים בתקיפות שאין לשים בפה חפצים/אבנים כיוון שזה מסוכן, ושרק אוכל אנו מכניסים לפה וכו'. מדגישים שאסור לאכול אוכל מהרצפה, ושפח זה מלולכך ואוסרים עליה בכלל לגעת בפח....
    אך גם השגחה בשבעים עיניים לא מונעת את הישנות התופעה, ובתנו פשוט לא מקשיבה, וגם כאשר מעירים בתקיפות- ממשיכה בשלה, תוך חיוך המביע הבנה ותשדורת שהיא עושה "דווקא",
    וגם אם מפסיקים באותו רגע את שעושה, ולוקחים ממנה את החפץ וכו', כעבור זמן קצר ביותר זה נשנה.
    מעבר לחששנו מסכנת החנק הקיימת בהתנהגות זו, בתנו סובלת משלשולים וטפילים חוזרים ונשנים שלהערכתנו מופיעים בגלל התנהגותה הזו.
    אנו ממש חסרי אונים ולא יודעים כיצד למגר את התופעה.
    נציין שהילדה ינקה עד גיל 8 חודשים, משתמשת במוצץ וגם בחיתול בד מרגיע בשינה וגם ביום כשזקוקה ומבקשת.
    בתנו שוהה במעון עד 15:45 ושם כמובן אין לנו שליטה על התופעה.
    נודה לעצתכן בהקדם.

הוספת תגובה

• כיצד למגר תופעה המזיקה לבריאות - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2012

שלום לך,
    יכול להיות שכדאי לעשות אבחון של ריפוי בעיסוק. ידוע לי שיש תופעה שקשורה בחסך תחושתי בחלל הפה, וכיל להיות שזה מה שגורם לה לא להיות מסוגלת להפסיק לשים שם דברים. פנו למכון להתפתחות הילד דרך קופת החולים שלכם ונסו לאבחן את העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 10- בעיות קשב וריכוז?
    אתי
    20/10/2012

שלום, בתי בת ה- 10 מאופיינת בכך שלוקח לה המון זמן יחסית לחברותיה להכין שיעורי בית . בנוסף כמעט אף פעם היא לא מסיימת את המבחנים שניתנים בכיתה עד הסוף (ביחד עם עוד ילד או שניים) והמורה נותנת להם לסיים את המבחן ביום נוסף.וכך תמיד: תמיד היא מסיימת את המבחן אחרונה בכיתה או לא מסיימת כאמור. בשיחה עם המורה לא עלה שיש לה בעיות ריכוז בכיתה בכיתה היא ילדה טובה לא מפריעה ומואוד מחוייבת לנעשה. האם עליי לקחת אותה לאבחון של בעיות קשב וריכוז? יכול להיות שקיימ מות סיבות אחרות שבגללן היא מסיימת תמיד אחרונה? בכל מה שלא קשור ללימודים היא מאוד זריזה ואין לה בעיות התארגנות ילדה חכמה וזריזה. רק בלימודים מסתמנת האיטיות הזאת ובהכנת שיעורי הבית מהם היא סולדת וכל שנייה קמה מהשולחן (אני מתעקשת שהיא תעשה שיעורים בחדר שלה בגלל בעיות הריכוז הללו) וחוזרת. במידה ואת ממליצה לאבחן על איזה סוג אבחון את ממליצה?

הוספת תגובה

• ילדה בת 10- בעיות קשב וריכוז? - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2012

שלום אתי,
    יכול להיות שלאה בעיות קשב וריכוז וגם יכול להיות שיש דברים אחרים שמפריעים לה בעניין הלימודי. קשה לדעת בלי לאבחן. זה שהיא לא מפריעה בכיתה זה לא אומר שאין בעיית קשב וריכוז זה רק אומר שהבעיה, אם קיימת, לא מלווה בהיפר אקטיביות. נראה לי שהכי פשוט קודם כל לשלול את עניין הקשב והריכוז, ואם זה נשלל, לבדוק סיבות נוספות. כדי לבדוק זאת יש לפנות לנוירולוג דרך קופת חולים והוא כבר ידריך אתכם הלאה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר וארגון ולקיחת אחריות
    ליזי לוי
    20/10/2012

יש לי ילד בן שש וחצי בשם אופק שעלה לכיתה א' הוא ילד חכם שיש לו יכולות שכליות מעבר לגיל שלו. הבעיה היא שתמיד צריך לעבור אחריו, הוא מתחיל משהו
    ועובר למשהו אחר בלי להחזיר את מה שהתחיל, מזלזל במה שנותנים לו לוקח אותם כמובן מאליו שהוא מקבל,
    בגלל שהוא מקבל מה שהוא רוצה רק שמרימים עליו את הקול זה עובד.
    יש לציין, שכשהוא רוצה הוא יודע לעשות את כל הדברים ולהיות מסודר מבלי שיגידו לו.
    איך גורמים לו לקחת אחריות להיות מסודר בצורה שוטפת ולא רק שהוא רוצה או שיש לו אינטרס.
    לשני הילדים שלנו יש סדר יום די מסודר וקבוע מרגע ההתעוררות בבוקר ועד לשעת השינה בלילה. אופק בכללותו הוא ילד מדהים, מנומס, אדיב, שקט ואוהב.

לקביעת תור
    סגירה
    סדר וארגון ולקיחת אחריות

הוספת תגובה

• סדר וארגון ולקיחת אחריות - תגובה

נעמה סבג שמש
    20/10/2012

שלום לך,

כמו שאת מתארת הבעיה אינה באמת עניין של סדר, כי , לדברייך, כשהוא רוצה, זה קורה.
    הבעיה היא עניין ה"עודף" וסיפוק כל רצונותיו, ללא הגבלה.
    בעיניי, גבולות ברורים על מה מותר ומה אסור, והשלכות למעשיו אילו, יוכלו בהחלט להכניס קצת סדר.

בנוסף, כמו שכתבת, סדר יום קבוע, בו תכניסי לו"ז גם את נושא סדר וארגון ואחריות אישית יועילו לעניין.

בהצלחה,

נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות.
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות
    אורית
    20/10/2012

יש לי ילד בן 5 אשר כול הזמן בתזוזה אינו רגוע גם בבית וגם בגן הוא מתנהג לא יפה מרביץ לילדים לא מקשיב כאשר אני שומעת מהגננת על כך אני שואלת ומנסה לברר למה הוא מתנהג כך הוא אומר לי הילד שזה לא בשליטתו אני מענישה אותו בכך שלא נותנת לו דברים שהוא אוהב שזה טלויזיה אייפד הפרעת התנהגות הולכת וגוברת הגננת הציעה לי לפנות לגורמים מקצועים דרך אגב יש לו אחות בת שנה אולי זה מה שמגביר את ההתנהגות הלא יפה מה לעשות במצב זה הוא גם כול הזמן בודק אותנו ההורים בגבולות

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התנהגות

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    20/10/2012

שלום אורית,
    כמו שאת רואה, עושנים לא עוזרים. להיפך הם רק גורמים להשפלה ומגבירים את הבעיה. אם הילד שלך אומר לך שהוא לא שולט בזה, המ עונש יעזור לו לשלוט? במקום להעניש, כדאי ללמד אותו שליטה. ללמד אותו לספור על 10 לפני שהוא מגיב, לתרגל איתו בבית נשימות, אפשר לעשות דרך משחק בבועות סבון, ללמד ואתו לנפח בועות גדולות באיטיות תוך כדי נשפיה איטית. לברר יחד איתו באיזו מצבים הוא מתפרץ,, מה מרגיז אותו או פוגע בו, לברר הםא הו אמבין נכון את הסיטואציה, אולי הוא צריך כלים כדי לפרש נכון את המצב, אולי הוא צריך כלים נוספים כדי להגיב אחרת, מה עוד אפשר לעשות מלבד להרביץ? אולי לפנות לגננת? אולי לוותר? אולי לשחק בינתיים במשחק אחר? וכו'. כמו כן אם כל הזמן בתזוזה ולא מקשיב אולי כדאי לבדוק האם סובל מבעיית קשב וריכוז ולהזמין תור אצל נוירלוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמעליבים אותו בגן עקב משקלו
    לילך
    20/10/2012

שלום וברכה

ילדי בן 5.5 הוא בגן של עיריה הוא ילד מפותח וגבוהה יותר מכל ילדי הגן
    כל ילדי הגן מציקים לו ,מעליבים אותו וקוראים לו "שמן" והוא מאוד נפגע
    פעם אחת גם הורידו לו את מכנסיו וראו לו את ישבנו וצחקו עליו כולם.
    כיצד עלי לנהוג ????

.

הוספת תגובה

• ילד שמעליבים אותו בגן עקב משקלו - תגובה

סמדר ריינר
    20/10/2012

שלום לילך,
    את מתארת אלימות מאוד קשה, נפשית וכן מינית. ראשית לא תארת מה נעשה מבחינת הגן. מדובר במעשה חמור ביותר שאמור להיות מטופל הן ברמה המשמעתית, הן ברמה ההסברתית (הרשות של כל אחד על גופו ואיסור על חשיפה בנגיעה בגוף של האחר ללא רשותו) וכן ברמה טיפולית. אם יש ילד שמוביל את ההתעללות הזו, הוא צריך להיות מטופל, כי המעשה הזה מעיד על בעיה מאוד עמוקה.
    לגבי בנך, חשוב לשוחח איתו ולהסביר לו שהוא ילד נהדר, זה לא פשע להיות שמן, ולא מגיעה לו ההתנהגות הזו. חשוב לחבר אותו ילדים אחרים בגן, לדאוג למפגשים אחה"צ בינו לבין ילדים, ולבקש מההגננת לעוזר לו בגן. כמו כן כדאי לקבוע פגישה עם פסיכולוגית בגן, כדי להמשיך מעקב והתייעצות גם לגבי הנעשה בן וגם לגבי הילד שלכם. לשים לב האם הוא מראה סימני מצוקה, כגון פחדים, הסתגרות, קשיי שינה, אכילה הרטבה או כל דבר אחר ואם כן כדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלוויזיה
    אידה
    20/10/2012

אני אמא לילדה בת 4, ואני קצת מודאגת- בתי מאוד אוהבת לראות טלוויזיה, ברגע שנכנסת הביתה מהגן היא רצה אל הטלויזיה ולא מצליחה להתנקת ממנה- בימי חול זה עוד סביר ,הקושי הגדול חל בשבת - הטלויזיה פותחת את הבוקר... זה יכול להיות שעות ולה זה לא מספיק.... כאשר אני מכבה היא בוכה וצועקת... כמה זמן בגיל הזה ילדים יכולים לראות טלויזיה ואיך לשים לזה גבול? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טלוויזיה

הוספת תגובה

• טלוויזיה - תגובה

סמדר ריינר
    20/10/2012

שלום עדן, אני חושבת שהשאלה כאן היא לא רק שאלה של גבול, אלא גם שאלה של איזה חסר הטחוויזיה באה למלא.איזה תוכן או קשר אתם מציעים לה כאלטרנטיבה. זו לא חוכמה לכבות לה את הטלוויזיה, השאלה אם את מוכנה במקום שהטלוויזיה תשמש לה כבייבי סיטר, לשחק איתה בעצמך, למצוא לה תוכניות אחרות, לקבוע עם אימהות של ילדות אחרות, לצאת החוצה לגינה וכו' אז יהיה יותר קל. עוד כשאת לוקחת מבגן לעדכן אותה ולהלהיב אותה לגבי התכניות לאתו יום: היום נשחק קצת ונעשה פאזל ביחד, אחר כך נלך לגינה, וכו'. כך הילדה יודעת מה מחכה לה, ומכינה את עצמה, ולא רצה ישר למלא את הריקנות במה שזמין, זה יכול להיות טלוויזיה או אוכל, וכו'. באופן כללי הייתי מאפשרת לה עד שעה עד שעתיים טלוויזיה ביום ומשתדלת לאפשר לה תוכניות שהיא אוהבת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף מרץ
    אורלי
    19/10/2012

שלום רב,

בני יהיה בדצמבר הקרוב בן 4.

הכנסתי אותו רק עתה לגן טרום חובה כי הרגשתי שדי, אין בי כוחות יותר להשאיר בבית למרות שאני "דוגלת" בכמה שפחות חינוך בגני עיריה.....מפאת מצב כלכלי נאלצת לשים בגן עיריה עד 2. ( חד הורית).

הבעיה היא שיש לו עודף מרץ. זה לא קשור לגן כי הוצאתי אותו אחרי שעתיים כל פעם כי כך הגננת החליטה לאחר שיחה עם פסיכולוגית הגן שזה עדיף לילד לאור הטראומה שעבר בתחילת שנה. כעקרון התחלנו הכל מההתחלה.

עודף המרץ מתבטא בכך שרוצה 24 שעות כמעט........לשחק איתו, לעשות איתו דברים, לנסוע איתו לעיר באוטובוס, לטייל, לחזור ושוב לשחק במרפסת עם מכוניות ולגו ומה לא. גם בערב שעות דורש לראות תכניות שלו בחדר שהוא איתי יחד, גם בגלל שאין חדר נוסף, הבן המתבגר שלי בחדר השני.

אני סחוטה, מותשת ומדוכאת. אין לי זמן לעצמי לדקה !!!!!!

לעיתים מוצאת עצמי בבית חולים לאחר שלא שתיתי כל היום.....כי לא יצא לי, אני כל הזמן לידו, ואיך שהולכת צרחות. ניסיתי ללכת לעשות דברים למרות הצרחות אך ללא הועיל. הוא פורץ בצווחות והקאות.....מבינה שזה סוג של תשומי.
    ניסיתי לדבר איתו שגם לאמא יש מה לעשות ולפעמים אני עושה כביסה, כלים או מבשלת. זה לא עוזר. הילד בשלו, מלא מרץ, סוער בעל מזג נוראי ומעייף.

האם זה גיל שנתיים הנורא קרוב לגיל 4??? יש לציין שהוא החל את הגיל הנורא ב3 ולא בשנתיים כמו הרוב. לא יודעת איך לצאת ממצב כזה בו ילד משבית לי את החיים ואני אמורה לעמוד דום לכל מילה או צרחה. אני מבינה את הצורך שלו בזמן איכות, אבל זה כבר עבר ממזמן את גבול הטעם הטוב, הוא מנצל, גם מכה אותי, צובט וצורח בכוונה.

אני יודעת שאין ילד "רע"- יש ילד שרע לו.
    אבל- הוא מלך בבית. מכל הבחינות, מפונק, הקטן בנכדים של הוריי, הם מטורפים עליו.

איך אפשר להרגיע לו את המצב הנוראי שהוא דורש 16 שעות ביממה צמוד אליי, וזה לא סתם, עשיתי חישוב, אני 16 שעות איתו צמוד. לפעמים מאחלת לעצמי להתאשפז בבית חולים שיהיה לי שעה של שקט במוח. (ואני עוד מיגרנותית....שזה בדיחה לחיות כך).

אנא עזרתכם, ממש קורסת.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עודף מרץ

הוספת תגובה

• עודף מרץ - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2012

שלום אורלי,
    את לא אמורה לעמוד דום והוא לא אמור להיות המלך בבית. את מבינה שהצווחות וההקאות זה עניין של :"תשומי" כפי שאת מגדירה את זה אבל את בכל זאת נכנעת לזה. זו לא בעיה של גיל שנתיים שמגיע לגיל 4 אלא פשוט בעיה של גבולות. זו החלטה שלך האם את לוקחת את עצמך בידיים, ומפסיקה להיכנע לו לצרחות שלו, או ממשיכה להיות סמרטוט שמגיע לבית חולים עם התייבשות.
    אולי כדאי שתפני להדרכת הורים מסודרת, כדי לקבל תמיכה והכוונה יותר צמודה ומפורטת מאשר ניתן לתת באינטרנט. לא חייבים כסף בשביל זה, את יכולה לפנות למרפאה ציבורית באיזור מגורייך, נסי להתייעץ שוב עם פסיכולוגית הגן, אולי היא יכולה לתת את ההדרכה או להפנות אותך לשירות הטיפולי המתאים ובחינם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבר עם הילדים
    חסוי
    19/10/2012

שלום,

אני אמא לילד בן שלוש וחמישה חודשים ולבת בת שנתיים וארבעה חודשים
    אני ובעלי פרודים מעל לשנה, הילדים גרים איתי
    אבא שלהם כבר גר בבית של אישה אחרת שלה שני ילדים משלה
    עד היום לא דיברתי עם הילדים על המצב (היו קטנים מידיי) ורוב המידע שיש להם הגיע מהאב (שמדבר איתם בגובה העיניים כאילו היו מבוגרים בני גילו)
    אני רוצה להתחיל לדבר איתם על המצב אבל לא רוצה להעמיס עליהם רגשית או להכניס להם פחדים, איך כדאי לעשות את זה ? כל טיפ יתקבל בברכה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לדבר עם הילדים

הוספת תגובה

• לדבר עם הילדים - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2012

שלום לך,
    בדרך כלל מה שנהוג, זה להגיד לילדים שאבא ואימא מאוד אוהבים אותם, אבל בגלל שהם לא מסתדרים ביניהם הם לא גרים יותר יחד. זה לא קשור לילדים ולא בגללם, הם לא אשמים בזה. וכל הורה ממשיך לאהוב אותם ולהיות הורה שלהם. זה מסר קצר, שבעיני הוא מספיק, ומה שחשוב זה לא רק המסר עצמו אלא שבעצם העברתו את מסמנת להם שאפשר לדבר על הנושא, כך שאם יש להם שאלות, או יהיו בעתיד הם ירגישו נוח לדבר איתך על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות
    אילנה
    18/10/2012

שלום רב,
    יש לי בן בן 11 שנים, מזה שנה וחצי אנחנו מתמודדים עם הצקות כלפיו,הרגשנו שגם לו יש חלק בעיניין ,רק לא ברור לנו מה,
    היום אנחנו חושבים שיש בו משהו שהוא מקרין-מעט חנוניות עם חולשה ומנגד עומד על שלו, לא נגרר אחריהם והם לא שולטים עליו, , מנסה לענות שמציקים לו, ושוב הם רואים שהוא מתעצבן והם יודעים גם שהוא חלש פיזית,
    הילד אומלל, כל יום חוזר עם תלונות, בי"ס לא מצליח להבין מה קורה ואולי גם חושבים שיש לו חלק בהצקות, ובוא נאמר שהוא מרגיז את המורות כשהוא פונה אליהן שהציקו לו.
    מה לעשות? איך לעזור לילד להתמודד, איך עליו בכלל להתמודד?

לקביעת תור
    סגירה
    הצקות

הוספת תגובה

• הצקות - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2012

שלום אילנה,
    קשה לדעת בלי להכיר את הילד מה עליו לשנות בהתנהגותו. אני חושבת שאתם בעצמכם שמתם לב שזה שהוא מתרגז כשמציקים לו, זה ל אבדיוק עוזרץ יכול להיות שכדאי לנסות ללמד ואתו להיות קצת יותר קר רוח. כמו כן אולי כדאי לשלוח אותו לעסוק בספורט כלשהו, כדי להתחזק פיסית. יש גם קשר הדוק בין הצלחה ספורטיבית למעמד חברתי בכיתה. בנוסף הייתי בודקת איתו, למה כל כך חשוב לא להתנגד ולא "להיגרר", באיזה מקרים זה באמת חשוב ובאיזה מקרים זו כניסה לפרינציפ שנעשית בצורה הפגנתית. כדאי להסביר לו שכשהוא עושה את זה חבריו לכיתה מרגישים שבעצם לא נאה לו להיות איתם וזה גם מעליב. יכול להיות שהם מרגישים שהוא דוחה אותם ודוחים ואתו בחזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה חוזרת

אילנה
    19/10/2012

שלום רב,
    בהתאם לתשובתכם רציתי לשאול כיצד ללמד אותו להיות קר רוח,
    איך עושים את זה, כי לומר לו במילים לא להתעצבן זה לא עוזר.
    בנוסף הילד נמצא בחוג ספורט,
    וכמו כן הוא לא נגרר כי הוא לא אוהב מה שהם עושים,צורת התקשורת שלהם-זה ע"י איומים, תנועות ידיים מאיימות וזה נראה להם חברי ובני לא יכול לסבול זאת,הוא לא מבין את זה וכשהוא מנסה לזרום עם זה אז זה מתפתח שוב להצקות-הם רוצים לשלוט- לאיים ושהוא יקבל צורה זו ולא יחזיר-פשוטו כמשמעו- ובני לא נכנע להם,שאר ילדי הכיתה- נכנעים להם וכל אחד מתמודד בדרכו-מתחברים אליהם או מתחמקים מהם,
    בני מתמודד מולם אך לא בהצלחה.
    מה לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה חוזרת - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2012

שלום אילנה,
    כדי לעזור לו לא להתעצבן אפשר ללמד אותו לספור עד 10, לעשות נשימות, להתאמן בלחשוב על משהו מצחיק בואתו רגע, וכו'. אלה דברים שאפשר להתאמן עליהם, גם בבית איתכם.
    אני מבינה שבנך לא ואהב חלק מהדברים שהילדים עושים. אז מה? נשמע לי שאת קצת מזדהה איתו חושבת שהוא צודק, ולא היית רוצה שבנך ייהפך להיות כמוהם. והוא לא חייב להיות כמוהם אבל הוא לא חייב גם להתנגד לזה. אני מניחה גם שלא כל הזמן עושים דברים שהוא מתנגד להם. לפעמים גם עושים דברים אחרים. משום מה זה נראה לו שהכל שחור לבן, או שהכל יהיה לפי טעמו או שבכלל הוא לא יהיה איתם. ועם זה משום מה את מזדהה. חשבו שאת תנסי לעזור לו לעושת הפרדה, בין הדברים שלא נעימים לו ולבין דברים אחרים. אני מניחה של כל ילדי הכיתה אלימים ומאיימים כל הזמן, יש בודאי גם ילדים אחרים, האם איתם הוא יכול להתחבר? האם הכל כזה שחור לבן כמו שמצטייר לו ואתם משום מה מסכימים איתו, או שאפשר למצוא פשרות, כמו שבדרך כלל צריך לקרות בחיים בשלב כלשהו?
    אם אתם לא מצליחים ניתן לפנות לטיפול בשילוב הדרכת הורים כדי לבחון את הדברים יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגותיות
    יפעת
    18/10/2012

יש לי ילד בן 14 שהוא הכי קטן במשפחה.. הציונים שלו בבית ספר כל שנה יורדים עוד ועוד..גם ההתהגות שלו עם המורים לא מקובלת במיוחד עם המורות הוא לא אוהב שנותנים לו פקודות גם בבית גם כשבקשים את זה הוא לא מושמע .. לא עושה שיעורים לא אומר לי בכלל שיש לו מבחנים אני חייבת תמיד להזכיר לו את הכל וגם כשאני מזכירה הוא מוציא תירוצים עצמו כדי להתחמק מכל דבר. הוא שוכח הכל חפצים מכתבים מבית הספר. הוא תמיד אומר לא יכפת לי מאף אחד ואני לא מפחד לא ממך ולא מהמורים..ניסיתי כמה וכמה להסביר לו שזה לא עניין של פחד אלא כבוד לאחרים שהם רוצים את הטוב לך.. אני והמורים .. אך לא יעזור כל פעם הוא מבטיח שהוא ישתנה וכלום לא משתנה אלא להפך יותר גרוע.. נסיתי את רוב השיטות איתו לשבת לשיחה.. להעניש לפעמים.. הוא מסרב עזרה הצעתי להביא לו מורה פרטית הוא סירב כי לדעתו הוא לא ילד של "חינוך מיוחד והוא מספיק חכם" גם אם האחיות שלו מציעות עזרה הוא לא רוצה ולא מתנהג איתם טוב.. הוא לא סופר אף אחד אפילו אני והוא אומר לי את זה .. באותו זמן הוא משקיע במראה שלו ובבגדים מאוד יותר מכל בני גילו..גם אין לו בעיה לשבת כל היום מול המחשב ולשחק למרות שהמשחקים קשים ובשפה זרה ..ולאחרונה הוא מרבה להגיד אני הכי יפה אני הכי חזק הכי חכם אני היותר טוב מכולם ומה שסיפרתי זה רק בקטנה... אני לא יודעת מה לעשות ואם זה בעית קשב וריכוז או בעייה התנהגותית או שתיהם .. הוא גורם לי לאבד עצבים ..איך אני יכולה לגרום לו לשינוי ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגותיות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגותיות - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2012

שלום יפעת,
    הקושי שתא מתארת נשמע לי קצת גדול לעיצה בפורום. אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת, כדי לראות איך אפשר לחדש תקשרות חיובית ובנונה עם בנך, ולעזור לו ולכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים ... ילד בן תשע וחצי
    אמא
    18/10/2012

ילדנו בן התשע וחצי ילד מקסים, חרוץ, משקיע, חברותי ובסה"כ ילד טוב. לאחרונה, אנחנו מזהים שכדי לא להתמודד עם הכעס שלנו או אי נעימות הוא מעדיף לשקר. לדוגמא אם שוכח משהו בכיתה, אם לא מחזיר עודף, אם רב עם ילד כלשהו. מעדיף להימנע מלספר ואם נשאל - אז הוא משקר שקרים לבנים (לא מחזיר עודף ואומר שהחזיר ושם במקום כלשהו לדוגמא..) יש לציין כי אין לנו הורות קשוחה, ואין לו שום סיבה לפחד מלספר את האמת. יש לו אח בן 7.5 וגם יש לנו תינוק בן חצי שנה... אולי יש קשר? אולי לא... מה עושים ? הסברנו לו שאנחנו מעדיפים שיאמר את האמת , מעודדים אותו לספר לנו הכל, מבלים איתו זמן איכות בנפרד, משקיעים בו בחוגים, בחברים, בטיולים באמת בהכל. האם זה יכול להיות אופי? אשמח לתשובה.בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים ... ילד בן תשע וחצי

הוספת תגובה

• שקרים ... ילד בן תשע וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2012

שלום לך,
    אני לא יודעת למה את מתכוונת כשאת אומרת אופי. אופי הוא צירוךף של הגנות ודרכים לשרוד. אף אחד לא נולד שקרן. יכול להיות שהילד הזה מאוד רוצה לרצות אתכם, וקשה כשאתם לא מרוצים גם אם אתם לא כועסים. כמו כן. מניסיוני, אני לא אומרת שזה מה שקורה אצלכם, הרבה פעמים הורים לא שמים לב שהם בעצתמם נותנים דוגמא של שקרים ליד הילדים, ואז גם הילדים משקרים. למשל כשמתקשר מישהו שהם לא רוצים לדבר איתו ואמרים לילד שיגיד שהם לא בבית, ועוד דוגמאות רבות, נסו לחשוב האם זה קורה אצלכם גם. חומר למחשבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה
    מיכל
    18/10/2012

יש לי שאלה:
    הבת שלי בכיתה ז', ילדה מאוד חכמה, די חברותית (למיטב ידיעתי עד עכשיו), יפה ותלמידה מצויינת.
    בסוף שנה שעברה היא הופנתה לכיתת מופ"ת בחטיבה - זו כיתת מצטיינים, שאליה מגיעים מספר מאוד מצומצם של ילדים מבתי הספר השונים ואחרי סינון מאוד קפדני.
    כמובן שמאוד שמחתי וגם עודדתי ללכת למיונים (שנמשכים כמה חודשים אחרי שעות הלימודים).
    במהלך המיונים היא עברה כמה מבחנים ובזמן שאחרים החלו לנשור לאט לאט היא עברה את כל המבחנים בהצלחה ובלי עבודה קשה בבית.
    אחרי כחודש וחצי של מיונים, עוד לפני שעברה את מבחני הסוף היא הודיעה לי חד משמעית שהיא לא מעוניינת ללמוד בכיתת מופ"ת, שהיא לא רוצה להשקיע את רוב זמנה בלימודים ובעיקר מהסיבה שרוב החברות שלה לא לומדות בכיתת מופ"ת ו"זו כיתה של חנונים".
    בסופו של דבר הסכמתי שהיא תלך עם כל החברות שלה לכיתה רגילה.

בתחילת השנה, שוב ניתנה הזדמנות לחלק מילדי הכיתה ללכת למגמה טכנולוגית מדעית (היא תמשיך ללמוד בכיתה הרגילה שלה, ולימודי הטכנולוגיה והמדעים דורשים השקעה של עוד כשלוש-ארבע שעות בשבוע מעבר לשעות הלימודים - ומבטיח לה להמשיך ישר למסלול מדעי בתיכון). היא התקבלה ביחד עם עוד 4 ילדים מהכיתה.
    ושוב, גם הפעם, התחילה בשבוע שעבר את המסלול והודיעה לי הבוקר שהיא רוצה לפרוש מהכיתה המדעית - אבל לא מהסיבות הנכונות, אלא כי אין לה שם חברות.

אני מבינה שהיא רק בכיתה ז' ואולי עוד מוקדם לקבל החלטות לחיים.
    אבל מפריעים לי סדרי העדיפויות שלה. היא ילדה חכמה ויכולה לעשות משהו שיקדם אותה בחיים, ניתנות לה הזדמנויות בזו אחר זו והיא זורקת אותן! ומרימה ידיים - ולא מהסיבות הנכונות.

אני מכירה אותה כילדה מאוד חברותית.
    בכל המפגשים החברתיים שאני עדה להם היא ישר מכירה חברים חדשים, היא מדברת הרבה וחברים מאוד אוהבים אותה.
    את המגמה הטכנולוגית מדעית היא התחילה רק בשבוע שעבר, בית ספר חדש (חטיבת ביניים), תלמידים חדשים שהיא עוד לא מכירה את כולם, סביר להניח שאם היא תיתן לזה קצת זמן היא תכיר חברים חדשים. סביר להניח גם שאם היא היתה ממשיכה עם כיתת מופ"ת במשך הזמן היא היתה מוצאת חברים חדשים - חברים לחיים.

אני מצד אחד לא רוצה להכריח אותה להיות במקום שלא טוב לה, מצד שני אני לא רוצה לתת לה את התחושה שזה בסדר להרים ידיים כל כך מהר - אני רוצה שהיא תדע להבחין בין עיקר לטפל - למרות שברור לי שבגילה יחסים עם חברים זה העיקר...

מה לעשות? איך להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• דילמה - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2012

שלום מיכל,
    בעיני הסיבות של בתך הם הכי נכונות שיש. לימודים אפשר תמיד להשלים, אבל לא את הילדות. הנשוא החברתי בגילאים האלה הוא חשוב ביותר ואף קריטי לבריאות הנפשית. בעיני זה בסדר גמור שבשנים האלה סדרי העדיפויות שלה הם חברתיים. היא תמיד תוכל לחזור ולהיות הישגית, אבל את החוויות של השנים האלה היל א תוכל לקבל חזרה אם היא תחמיץ אותן עכשיו ואלה הן החוויות שמצעבות באמת וחשובות להתפתחות, ולא מגמת הלימודים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כך נכון!!!

עינב
    21/10/2012

כ"כ שמחתי לקרוא את התגובה שלך. אני בצעירותי דווקא הופרדתי מחבריי לטובת כיתה "טובה " יותר. ואני לא שוכחת את זה עד היום. התקופה של התיכון זכורה לי כתקופה לא טובה, חברתית, ואני משליכה את זה על הרבה דברים שאני חווה היום.
    הילד שלי עוד קטן, ואובחן כמחונן, ודווקא בגלל זה, למרות לחץ סביבתי אני מסרבת להשקיע יותר מדי. ומשקיעה המון בפן החברתי כי אני יודעת כמה הוא חשוב.

תני לה להיות עם החברות שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה