פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט בן 4
    אורלי
    09/10/2012

שלום רב,

בני הקטן (אחיו בן 14), עוד 3 חודשים יהיה בן 4.
    לא נמצא במסגרת מרצוני. רשמתי אותו השנה ונכנס כמה ימים וחלה עם 40 חום.

אני רוצה להכניס אותו חזרה לגן מחר אך מתנהג נורא, מקיא לי בכוונה, כל דבר שאני אוכלת הוא מריח ואומר שזה מגעיל ואז מקיא בזמן שאני אוכלת.
    הוא צורח לי שרע לו בגן ושאשאיר אותו בבית, ממש משחק לי על הרגשות עם בכי וצרחות.
    זה היה מתאים לי שיישאר בבית עד גיל 3 אך לא בגיל 4. אני מרגישה לא מאושרת שהוא איתי, כי הוא לא נותן לי לעשות כלום בבית, לא כלים, לא רצפה, לא כביסה, אני מרגישה כעבד נרצע, שכל היום סביבו. גם שאני מקדישה לו זמן איכות עם משחק מסויים, אז אחרי חצי שעה הוא דורש שאמשיך לשבת איתו כל היום למרות שיש לי מה לעשות. אמנם אינני עובדת כרגע בחוץ אך גם בבית לא חסרה לי עבודה. מאחר ואין לי תמיכה משפחתית עם הילד אז אני נאלצת לקחת אותו איתי לכל מקום, לקניות, לתור לרופא, לכל דבר שצץ.
    כשוחחתי עם הגננת, היא יעצה לי לשלב את הילד בעדינות דרך פסיכולוגית של הגן אך שמעתי שאם "מקטלגים" את הילד כאחד שמטופל מהגן עם פסיכולוגית אז לנצח זה יהיה רשום בתיק שלו כבעייתי. אינני רוצה בכך, הוא ילד רגיל אך מאוד מפונק בהיותי אם חד הורית וכל היום איתו, הוא רגיש מאוד בצורה מוגזמת .

אנא עזרתכם, ממש זקוקה להכוונה, ואשמח לייעוצכם עוד היום כי מחר גן ואין לי עם מי לדבר על כך.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט בן 4 - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום שירי,
    נראה שאת מתקשה להציב גבולות לבנך והוא מצליח לשלוט בך עם ההתהנגויות שלו. חשוב מאוד שלא תתרשמי מכך שהוא מקיא, וככל שהוא יראה שתא לא מתרגשת מההתהנגויות האלה הן יתמתנו וייעלמו. זה לוקח זמן, כי הוא צריך להשתכנע שאת רצינית ועקבית.
    בכל אופן אני בהחלט ממצליצה כן להתייעץ פסיכולוגית הגן. זה שירות שמגיע לך בחינם ואין סיבה שלא תשתמשי בו. לדעתי בנך יסומן כבעייתי אם הוא יהיה בעייתי וזה לא יטופל. אין סיבה שבגלל -פנייה לפסיכולוגית הוא יסומן כך. אלה הן דעות קדומות מיותרות ולא נכונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית בגן

אורלי
    10/10/2012

ראשית סמדר אודה לך על היענותך המהירה, זה ממש היה חשוב לי.
    הסכמתי לפגישה עם פסיכולוגית הגן, אך זו קבעה לי תור רק לעוד שבועיים בטענה שיש לה מלא איבחונים לעשות גם בבתי ספר וגם לגנים ושלא אביא את הילד עד ליום הפגישה. האם זה נורמלי לחכות כך שבועיים??

שנית, אני מודעת לזה שאני השחרתי לילד את נושא הגן מאז ומתמיד הייתי אומרת שהגן מלא במחלות וילדים נדבקים ושוחחתי על כך עם אימי שהילד היה נוכח וקיבל טראומה כנראה מהשטויות שאמרתי...למרות שזו האמת כי הילד היה עם 40 חום לאחר 3 ימי גן בלבד. לא הייתי צריכה לדון בזה לידו. בכל מקרה הילד דרש שיילך עם אביו שלא ממזמן הכיר אותו כי אנו גרושים ואני שמחה מאוד על כך , אולי זה ייתן לילד בטחון במקומות בהן אני חלשה ומשדרת פחד או חוסר בטחון. אני חוששת רק מכך שהגרוש לא ממש פנוי ויוכל לעשות זאת פעם בחודש והילד לא ירצה ללכת איתי, הוא צורח ומקיא עדיין.
    נגננת שוחחה איתי היום ואמרה לי שרק אם אני יחד עם הילד נקבל טיפול וכלים להתמודד אז נצליח, אני נורא רוצה שזה יצליח והוא ייכנס, בכל זאת גיל 4 זה מספיק שילד יישב בבית לא חברה וללא מסגרת נאותה.האם אפשר לייפות את הדברים שנאמרו אחרי שהשחרתי כך את הגן על ליבו של הילד? אני חוששת שזה משהו כמעט בלתי הפיך. יש מצב שייתן אמון לאחר הטעות שלי?

אודה לעזרתך.תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית בגן - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2012

שלום שירי,
    זה באמת לא פשוט שצריך להמתין שבועיים לאבחון של הפסיכולוגית. מצד שני, חיכיתם 4 שנים, אז עוד שבועיים זה לא כל כך נורא...:-) כדאי לקחת הכל בפורפוציות.
    אין צורך שתייפי את מה ש"השחרת" פשוט מעכשיו תתחילי דרך חדשה, כמיטב יכולתך, עם הכלים שהפסיכולגית תיתן, ותעשי מה שניתן. זה כל מה שאנחנו כהורים יכולים, לעושת מה שניתן, אין "מושלם".
    אני בטוחה שתצליחי יפה, את מודעת לדברים ועם מוטיבציה והדרכה מתאימה אין ספק שתצליחי לשפר את המצב בצורה משמעותית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית שליטה בצרכים
    אורנה
    09/10/2012

שלום!
    בני בן 11 וסובל מבעית אי שליטה בצרכים,כל השיחות שעשינו איתו לא עזרו,עידודים ומתנות לא עזרו.הבטחות הילד סבל בעבר מעצירות ומפה זה התחיל.
    אנחנו גרים באזור עוטף עזה והיו ימים של חוסר שקט שגרמו להצפת הבעיה.
    אני חייבת עזרה והפניה צקצועית

לקביעת תור
    סגירה
    בעית שליטה בצרכים

הוספת תגובה

• בעית שליטה בצרכים - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום אורנה,
    ראשית יש לשלול קיום בעיה רפואית. אחרי שתעשו את זה, בהנחה שהכיוון הרפואי אכן נשלל, עליכם לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם. ניתן לפנות לפסיכולוגית בית הספר כדי לקבל המלצות על השירותים הטיפוליים באיזורכם. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת ה-5 מסכסכת ביני לבין אביה
    רוית
    08/10/2012

שלום,
    יש לי ילדה בית 5, מפלפית ונבונה. אביה ואני נפרדנו לפני כשנתיים. בחודשיים האחרונים החלה לשקר- להמציא סיפורים שליליים על אביה (שמכה אותה באגרופים, שעושה לה סימנים כחולים בגוף, ששונאת אותו, שלא רוצה ללכת אליו וכיו"ב). מאידך, מספרת לו שקרים עלי- שאני לא שומרת כפי שצריך על אחיה הקטן, שאני לא מתייחסת אליה וכיו"ב. (אני בטוחה שיש דברים נוספים, שאיני מודעת אליהם). חשוב לציין שאני ואביה בסכסוך משפטי, והיא רק מלבה את היצרים והכעס ביננו, למרות ששנינו יודעים שהיא משקרת. מהצד שלי לפחות, אני מעמידה אותה על שקריה ומסבירה לה שהם רק עלולים להביא ללכעסים מיותרים, וששקרים שלה עלולים לפגוע באבא, ושאני בטוחה שהיא לא היתה רוצה לגרום לכך. התחושה היא שהיא מנסה למצוא חן בכל פעם אצל הצד השני. אני לא מערבת אותה בסכסוך ביני לבין אביה, אבל אין ספק שאת האווירה המתוחה ביננו היא חשה היטב. ממה התנהגות זו נובעת, וכיצד ניתן לטפל?

הוספת תגובה

• בתי בת ה-5 מסכסכת ביני לבין אביה - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום רוית,
    אין טעם להסביר לילדה את הנזק שבפעולתה. היא קטנה מדי, וזה לא מעניין אותה, היא גם לא יכולה להבין את זה. סביר להניח שהיא עושה זאת כדי לקבל תשומת לב. לכן חשוב לתת לזה כמה שפחות תשומת לב ולעומת זאת לתת לה תשומת לב על דברים אחרים, חיוביים יותר.
    שימו לכך שזה גם כנראה אומר שהיא חשופה יותר מדי לסכסוך ביניכם וחשוב מאוד לא לשתף אותה בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה
    אוראל
    08/10/2012

הי
    יש לנו 3 ילדים, היום נפרדנו מחיית המחמד שלנו - הכלבה שגדלנו מזה 3 שנים, הכנו את הילדים הסברנו מדוע אנחנו צריכים להיפרד היה כעס רב אבל בסוף נראה שהיתה הבנה, קבענו פגישה עם המשפחה החדשה נראה שהכל עובר בסדר וכשהגענו למסור את הכלבה שלושת הילדים התחילו לבכות שאינם רוצים להעביר את הכלבה כל זה היה בבית המשפחה החדשה....היו תגובות קשות ....היינו נבוכים גם המשפחה החדשה היתה נבוכה אבל נתנו להם לחבק ולנשק את הכלבה ולהיפרד ונסענו הביתה...כל הדרך הילדים בכו ואני שואלת איך אפשר להקל עליהם את הפרידה?
    או איך למנף אותה?

תודה אוראל

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• פרידה - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום אוראל,
    העניין הוא לא להקל עליהם את הפרידה אלא להיות איתם בקושי. לתת להם לבכות, לכעוס, ולבטא את תחושתיהם עד תום כדי למצות את התהליך. חשוב לתת את מלוא הלגיטמציה לכך, לא להתפלא מהתגובות או לנסות למתן אותן על ידי תגובות רציונליות, פשוט לתת לזה להיות עד שזה יתמתן לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפץ מעבר ומוצץ
    סמדר
    08/10/2012

שלום ותודה על הפורום הנהדר !!!
    יש לי שאלה לגבי חפץ מעבר ומוצץ
    אני ובעלי מתלבטים האם צריך לגמול או להגביל את השימוש בשניהם לילדתינו בת 3 ו3 חודשים.
    בגן הם רק ישנים צהרים עם מוצץ, בבית כשהיא מגיעה היא ישר רצה לשניהם, בשבתות כל עוד אנחנו בבית היא מסתובבת איתם.
    אנחנו לא מוציאים אותם מהבית אלא אם נוסעים נסיעה בסופ"ש שכוללת שינה.
    המוצץ כבר עושה לה איזה עיוות בפה והבובת סמרטוט שלה "דבוקה" לה ליד בבית.
    היא ילדה מקסימה, בוגרת, מקבלת חיזוקים ואנחנו מרגישים שהמוצץ הפך ליותר הרגל מצורך.
    השאלה באיזה גיל צריך לגמול או להגביל אפילו יותר (למשל רק במיטה) או לחכות שזה יבוא ממנה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חפץ מעבר ומוצץ

הוספת תגובה

• חפץ מעבר ומוצץ - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2012

שלום לך,
    ההמלצה שלי היא בשום פנים ואופן לא לגמול אותה, בטח ובטח לא מחפץ מעבר. אם כבר אז רק להציע לגבי המוצץ ולראות איך זה הולך, וגם זה בלי לחץ. לא נשמע לי כל כך הגיוני שהמוצץ עושה לה עווית בפה , אולי כדאי לבדוק ממה העווית נובעת.
    במקביל כדאי ללמד את הילדה כלים נוספים להרגעה עצמית, לדבר איתה על תחושותיה, איך היה בגן, מה קרה לה היום, איך הרגישה וכו', ולקוות שעם הזמן מילים ותקשורת אנושית יוכלו למתן הרגעה עם החזרה הבייתה על ידי חפצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    ימי
    08/10/2012

בני בן שנתיים וחודשיים ובמהלך השלושה ימים האחרונים נגמל יפה מחיתול.
    הוא עושה פיפי בשרותים ולפעמים בסיר ולא מפספס.
    האם זה נכון להזכיר לו מדי פעם ולשאול אותו אם צריך לשרותים (אני עושה זאת כדי שלא ישכח עצמו שהוא משחק) וכמו כן, בעניין הצואה טרם הסכים לעשות בשרותים (חושש) היום הוא ממש החזיק עצמו ומנע מעצמו לעשות יציאה...
    האם להחזיר את החיתול?
    אני חוששת שמחר שיחזור לגן יפספס שם או שיגיע לעצירויות....

ימי

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2012

שלום ימי,
    אם הוא כבר זוכר לבד ולא מפספס אין טעם להזכיר לו כי מחזיר אותו אחורה אחרי שכבר למד לשלוט ומשדר לו שאת לא סומכת עליו. מבחינת הצואה אפשר לתת לו עוד זמן, הוא כנראה סובל מחרדת אסלה וכדאי ללמד אותו לעשות עם החיתול על האסלה קודם, ורק אחרי זה לוותר עליו וגם זה בהדרגה
    כלומר עם חיתול פתוח חלקית, פתוח לגמרי וכו'.
    כלומר לא הייתי מזכירה לו פיפי, אבל כן הייתי מחזירה חיתול , כי את הדבר הזה הוא עוד לא השיג, ועושה משהו הדרגתי יותר לגבי הקקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות התנהגות המלוות בהלקאה עצמית
    דניאלה
    08/10/2012

בתי בת 5, מאובחנת כילדה עם פיגור קל וcp קל.
    סובלת מאפילפסיה ומקבלת דפלפט.
    בנוסף, הנוירולוגית שאבחנה הפרעות התנהגות קשות נתנה לה רספרידל. זה עוזר לסירוגין אך שמתי לב שהתנהגותה (הלקאה עצמית בעיקר) היא על רקע של חוסר הבנה (לא מבינים אותה או לא נותנים לה מה שהיא רוצה).
    כל שיטת חינוך שנקטנו - כמו לילד רגיל לא ממש עזרה.
    מזה 5 שנים שאנו לא יכולים כמעט לצאת איתה מהבית בלי שיש לנו דרמה והסטריה של צרחות, צעקות, היא מכה את עצמה ומטיחה את הראש ברצפה עד כדי פגיעה עצמית קשה (עד זוב דם).
    האם תוכלי להפנות אותי לגורם שיכול לסייע לנו מכיוון שאני סבורה שזה כבר לא נוירולוגי.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• הפרעות התנהגות המלוות בהלקאה עצמית - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2012

שלום דניאלה,
    מאוד יפה בעיני היכולת שלך להתייחס ריגשית אל הילדה, והאבחנה שלך בין מה נוירולוגי ומה ריגשי. זה לא דבר מובן מאליו כשילד הוא בעל צרכים מיוחדים ורוב הדגש מושם עליהם ולא על הרגשות שלו.
    אני חושבת שכדאי לך לפנות למכון להתפתחות הילד כדי לקבל הכוונה מתאימה, או לפסיכולוג התפתחותי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי וסירוב פתאומיים לאמבטיה- בת 1.4
    קרן ש
    08/10/2012

שלום רב,
    יש לי תאומות בנות שנה וארבעה חודשים שאנו נוהגים לקלחן יחד. לא הייתה לנו בעיה מלבד שאחת מהן מסרבת לשבת על כסא, אז המשכנו להשכיבה על ה"דפני" ומדי פעם להושיבה.
    הן משחקות יחד, באמבטיה עם צעצועים ומלבד העובדה שהן שונאות לחפוף את השיער ובוכות (דבר שמשותף לתינוקות רבים אני רואה...), חוויית האמבטיה עברה בהצלחה.
    מזה מספר ימים אחת מהן (זו שמסרבת לשבת בכסא) מסרבת בכל תוקף להיכנס לאמבטיה, צורחת בלי הפסקה בשנייה שאנו לוקחים אותן לחדר האמבטיה / מזכירים את המילה אמבטיה / מורידים לה בגדים. היא ממש בהיסטריה בלתי מוסברת, משתוללת ולא מפסיקה לבכות.
    איני יודעת מה קרה לשינוי הפתאומי בהתנהגותה ואיננו זוכרים ארוע חריג שיכול היה להשפיע על כך (הן גם בחופש כבר שבוע וחצי ,כך שאיני חושבת שזה קשור למעון).
    אני חסרת אונים מאחר ונראה כי היא ממש סובלת! ניסיתי להיכנס איתה לאמבטיה ולשחק איתה, ניסיתי אף להשאירה עם חולצה מבלי להפשיטה לגמרי אך דבר לא עזר...
    מה ניתן לעשות? ממה נובע השינוי הפתאומי הזה? גם קשה להרגיעה לאחר סיום האמבטיה...
    (אציין גם שהיא אינה אוהבת גם שמניחים אותה להחליף חיתול ובוכה. אמנם לא בהיסטריה כמו למקלחת, אבל בוכה וגם כאן לא זכור לנו אירוע שיכל היה לגרום לה לכך.)

אודה לתשובתכם / עצתכם...

הוספת תגובה

• בכי וסירוב פתאומיים לאמבטיה- בת 1.4 - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2012

שלום קרן,
    לא ניתן לדעת מה גרם לשינוי הפתואמי מתוך הפרטים שנתת ומבלי להכיר אתכם. אפשר אולי לנסות לתת לה לשחק בלרחוץ בובה קודם, ולעושת לה אמבטיה, או להתרחץ עם הבובה. אם זה לא עוזר וזה לא עובר, אולי כדאי לפנות לייעוץ מסודר ולראות ממה זה נובע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 12 שמתנהגת מוזר
    עומרי
    07/10/2012

בת משפחה אצלנו בת 12, (כיתה ז.)בזמן האחרון התחילה להסתגר בחדר, להוציא את כל המשפחה מהפיסבוק,לא באה איתנו ליציאות משופתפות כל היום עם חברות שלה מעדיפה את חברותיה על פני משפחתה. היא גורם עיקרי למריבות בבית
    מה לעשות? צריך התערבות פסיכולוגית?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 12 שמתנהגת מוזר

הוספת תגובה

• ילדה בת 12 שמתנהגת מוזר - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2012

שלום עומרי,
    הנערה לא מתנהגת מוזר. היא בחהלט מתנהגת בהתאם לגילה. היא נכנסת לגיל ההתבגרות. בגיל הזה העדפת תהחברים על פני המשפחה היא נורמלית בהחלט. חשוב שלא תעלבו מזה אישית ושלא תנסו יותר מדי להאבק בזה. קיבעו לכם גבולות שעליהם אתם לא מוותרים, ובשאר הזמן נסו לא להיכנס למאבקי כוח מיותרים. כבדו את פרטיותה ואל תיזמו מריבות מיותרות. זה לא יעזור אלא יחמיר את מצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 12 הסובל מהפרעת קשב וריכוז
    מאיה
    07/10/2012

אני כבר נואשת ולא יודעת מה לעשות, אחי הקטן בן ה-12 מתנהג כמו ילד בן 4. הוא סובל מהפרעת קשב וריכוז אך אני ומשפחתי לא יודעים איך להתמודד איתו יותר. מאז שהיה בגן חובה מאובחנת אצלו הבעיה, אך זה הלך והחמיר בשנה וחצי האחרונות. הוא מקלל, מרביץ, וחוטף התקפי זעם מוגזמים (מאוד!). הבעיה היא שבבית הספר הוא בסדר גמור, ותלמיד מעולה, ובבית הוא מרשה לעצמו להתפרק ולהשתולל. אשמח אם תעני לי כי אין לי ולהוריי מושג איך לגרום לו להירגע.

הוספת תגובה

• ילד בן 12 הסובל מהפרעת קשב וריכוז - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2012

שלוא מאיה,
    לא ציינת הםא הוא מקבל ריטלין או לא. כמו כן אם ההתנהגות שלו מחמירה בשנה האחרונה לא בטוח שזה קשור רק להפרעת הקשב יכול להיות שיש דברים נוספים וכדאי שהורייך יפנו לייעוץ מסודר שכולל שילוב של מענה תרופתי ומענה פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מאיה
    08/10/2012

אחי היה מקבל רטלין עד לסוף שנה שעברה. בעצתה של פסיכולוגית אשר אחי נבדק אצלה פעם בשנה, הפסיק לקחת את הרטלין משום שכפי שציינתי- הוא מתנהג בסדר גמור בבית הספר.
    הוריי לקחו אותו לפסיכולוגית אחרת אצלה היה כבר 2-3 אך אין שום שינוי.
    האם יש טעם בפסיכולוג, או האם כדאי לפנות ישירות לפסיכיאטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2012

שלום מאיה,
    2-3 פגישות לא מספיקות כדי ליצור שינוי. אין גם סתירה בין פנייה לפסיכיאטר לבין המשך העובדה עם הפסיכולוגית. בלי להכיר את אחיךאני לא יכולה להגיד לך אם יש צורך בפסיכולוג. אם התחלתם לעבוד עם פסיכולוגית, כדאי לתת כבוד ואמון בתהליך ולהתייעץ איתה לגבי דרכי הפעולה המומלצות. יש גם להתאזר בסבלנות, זה לוקח זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע שהוא היפראקטיבי במיוחד

גלית
    09/10/2012

הילדה שלי היפרית ואני נותנת לה זום שמאוד עוזר לה להירגע
    אולי תנסו לתת לו.. מדובר במוצר טבעי. רק קחו בחשבון שבועיים בערך עד שמתחיל להשפיע.
    בהצלחה! ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זום

מאיה
    10/10/2012

לא הבנתי מה זה "זום", כמו רטלין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות לילד בן 4
    רינת
    07/10/2012

שלום,
    בני בן ארבע (עוד 3 חודשים ליתר דיוק), ובנוסף יש לנו ילד נוסף בן 8 חוד'.
    הבן הגדול היה ילד מדהים ונפלא, עוזר, מקשיב "מקפיד על שמירת הגבולות" בקיצור ילד מדהים.גם היום הוא מדהים ועוזר רק ש...
    לאחרונה אני חשה בשינוי רב אצלו.
    חשוב לציין כי הוא נשאר שנה נוספת בגן בו הוא נמצא (יחד עם עוד 4 ילדים שנולדו כמוהו בחודש דצמבר) ורוב חבריו כולל חברו הטוב ביותר עלו לגן הבוגר יותר.
    חשבתי שזה יהפוך אותו למוביל ומנהיג היות ובשנה שעברה הוא הרבה להיגרר אחרי ילד גדול יותר ולצערי קצת אלים ולדברי הגננת הרבה לחקות את מעשיו השליליים.
    לצערי השינוי של הרכב החברים בגן לא גורם לו להרגיש גדול יותר, להיפך, אני חשה כי הוא "נמשך" שוב אחר 2 הילדים ה"שובבים" בגן. נגרר אחר מעשה אלימות ולצערי חוטף מהקטנים לא מעט מכות (אנחנו מלמדים אותו שאצלנו לא מרביצים לכן הוא לרוב לא מחזיר), מה שכן בבית הוא פורק לדעתי את כל התסכול הנ"ל. הוא ממש מנסה אותנו בכל תחום, מציק לאחיו התינוק, מבצע תעלולים מסוכנים (חרט במברג על מסך המחשב) וכל מיני דברים שאינני יודעת מאיפה קיבל את הרעיונות למעשיו...
    מצד אחד אני שמחה, סופסוף הוא מגלה עצמאות ועקשנות ועומד על שלו מולנו (גיל שנתיים הנורא הגיע בגיל 4) וזו דרך טובה לדעתי עבורו ללמוד על יכולותיו.
    מצד שני אני מרגישה רע עם כל העונשים והבכי שאנחנו והוא סופגים, במיוחד שנראה כאילו כלום לא עוזר, לוקחים לו צעצוע אהוב, וזה מפריע לשעה ולמחרת הוא בכלל שכח ממנו ועושה עוד תעלול...
    מה דעתך? כיצד צריך לנהוג? עשיתי טעות שהתעקשתי שיישאר עוד שנה בגן של הקטנים?
    כדאי להעבירו לגדולים (אנחנו גרים בקיבוץ ואולי זה עוד אפשרי)..
    אשמח לעיצה .
    תודה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות לילד בן 4

הוספת תגובה

• גבולות לילד בן 4 - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום רינת,
    אני לא חשובת שיש קשר בין העובדה שהו אנשאר שנה בגן להתהנגות הזו. אני גם ממליצה לכם לחדול מעונשים כי כמו שאת רואה הם לא עוזרים וגומרים לילד נזק והשפלה. יש צורך לברר יותר לעומק את הסיבות להתנהגותו.
    לפי התואר שלך, הבעיות לא תהחילו עכישו. כי גם בשנה שעברה הוא נגרר אחרי ילד אלים. היגררות זו אינה מקרית. הוא נמשך לאותו ילד כי אותו ילד כפי הנראה מבטא חלקים של עצמו שהוא נרתע באותו שלב מלבטא. לכן אני לא "קונה" את ההערה שהשארתו בגן לעוד שנה גרמה את הבעיות. אני כן חושבת שהוא לא ידוע איך לבטא תוקפנות, וייתכן שאצלכם בבית אין לגיטמציה לתוקפנות גם כשהיא בריאה, והיא נתפסת כאלימות. יכול להיות שכתוצאה מכך, התוקפנות שלא מצואת ביטוי הולם מצטברת והופכת להתנהגות פרועה ואלימה. אם זה אכן כך, כדאי אולי לחשוב איך לעזור לו לבטא תוקפנות טבעית ובריאה בדרכים לגיטימיות. אולי אם תתני יותר דוגמאות להתנהגויות שלו אוכל לעזור לך יותר ספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 קשורה לשמיכות תינוק
    אירית
    07/10/2012

שלום
    בתי בת ה- 9 קשורה קשר חזק למספר שמיכות תינוק, שתיים מהן מלוות אותה מימי ינקותה. מדובר בילדה בוגרת , חכמה, חברותית שבאופן כללי לא סובלת מכל בעיה פסיכולוגית כזאת או אחרת . אציין שהיא יותר קשורה לאבא שלה מאשר אליי, פרט לכך אין שום דבר מיוחד. לילה אחד השמיכות היו בכביסה ולא התייבשו עד לכתה לישון והיא לא יכלה להרדם עד שהן התייבשו ואף בכתה דבר שאינו מאפיין אותה בכלל. מדובר בקשר לשמיכות שלמעשה לא הסתיים מאז שהייתה תינוקת ... מה עושים?

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 קשורה לשמיכות תינוק - תגובה

סמדר ריינר
    07/10/2012

שלום אירית,
    לא עושים כלום. מניחים לזה. כל עוד זה לא במאת מפריע לשום דבר, אין סביה לגעת בזה. סביר להניח שבתחילת גיל ההתבגרות יחול בזה שינוי.
    אם זה כן מפריע, למשל לישון אצל חברות, או מסיבות אחרות - תלוי כמבון למי זה מפריע. אם זה מפריע לילדה, אפשר לחשוב איתה איך מורידים באופן הדרגתי את התלות בשמיכות, למשל להיפרד מאחת מהם כל פעם, לשין בלעדיהן מתוך ידיעה שהן עדיין קיימות אבל היא מנסה להסתדר בלי ורק אם אין ברירה משתמשת בהן, וכו'. אבל זה כאמור רק אם היא רוצה ואם זה מפריע לה. אם לא אין ללחוץ עליה בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות אצל האחיין שלי
    דוד מודאג
    07/10/2012

שלום , אני דוד (ובעצמי אבא למשפחה ברוכת ילדים) לילד בן 7, בכיתה ב', הילד אובחן כסובל מבעיות רגשיות לדעתי עוד מגיל 3, וכנראה בהמלצת הפסיכולוגית שלו, (עליי להדגיש שחוץ מההורים של הילד אף אחד לא דיבר איתה)הומלץ כי הילד צריך להימצא מידי יום ביומו אחרי בית הספר אצל הסבתא והסבא עד שעות אחר הצהריים כאשר שבע שנים טופל וגודל ע"י הוריי, כאשר הסבא והסבתא הם אנשים מבוגרים, ובשבע שנים האלה הם לא נעשים צעירים ובריאים יותר וסבלנים יותר, אינם נחים לרגע אפילו לא בצהריים והם מרוטים מעייפות למשך כל היום, הילד צופה יחד עם אחותו בטלויזיה כל השעות, וכן הילד מכין את שיעוריו רק עם עזרה מצד הסבא. האם הפסיכולוגית לא מיהרה להמליץ שכן הילד וכן אחותו נראים כל הזמן הוזים מול הטלויזיה, אני אינני איש חינוך, אבל אשתי כן והיא טוענת שמוטב שהילדים יהיו במסגרת עם ילדים בני גילם ולא עם אנשים מבוגרים בני 60 ,במסגרת עם ילדים בני גילם הילדים יתפתחו מבחינה חברתית, ילמדו כלים בסיסיים בתקשורת בין בני גילם האין היא צודקת? ידוע לי כי ההורים הם אלה שאחראים לביטחון הבסיסי והעצמי של הילדים עד גיל מסויים אבל עם הזמן ילד מפתח את הדימוי העצמי כשהוא בקשר עם ילדים בני גילו, האם זה נכון??? ראוי לציין שההורים שלי מרגישים שהרבה דברים הם מפסידים בגלל המחוייבות לילדים שנפלה עליהם בגלל "ההמלצה*" של "הפסיכולוגית*", והיה הכי עדיף בשבילם להתראות עם הילדים פעם בשבוע או שבועיים. אבל בגלל "המלצת" "הפסיכולוגית" הם קורעים את עצמם בגילם המבוגר

*המילים המלצה ופסיכולוגית בגרשיים, כי חוץ מההורים של הילד אף אחד לא דיבר , התייעץ וראה אותה...

דוד מודאג לאחיינים ולרווחת הוריו המבוגרים

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות אצל האחיין שלי - תגובה

סמדר ריינר
    07/10/2012

שלום לך,
    אתה צודק בטענתך באופן כללי לגבי ילדים. אבל אני לא יכולה לענות לך לגבי האחיין שלך באופן ספציפי, כיוון שאני לא מכירה את המקרה, ויכול להיות שלפסיכולוגית היו סיבות להמליץ את מה שהמליצה ואני לא יודעת אותן.
    זה עדיין לא אורמ שהסבים חייבים לעבוד לפי ההמלצה. כל המלצה של איש מקצוע חייבת להתאים למה שאפשר לעשות במציאות.
    אםן הסבים יהיו מספיק אסרטיבים מול הורי הילד להגיד שהם לא מוכנים יותר, אז ההורים יצטרכו לבקש מהפסיכולוגית המלצה אחרת. כזו שמתאימה לתנאים החדשים. מה היא הייתה ממליצה למשל אם לא היו סבים? אני מניחה שאפשר למצוא גם פיתרון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות פרידת הורים אצל תינוק בן שנה
    רותם
    07/10/2012

שלום,

שמי רותם נשואה 3 שנים .
    יש לנו תינוק בן שנה וחודש.
    לפני כחודש בעלי עזה את הבית ( קדמו לזה 3 חודשים של התרחקות
    ושיחות ...). הוא טוען שהתחתן צעיר ולא מיצה את חייו, בגרסה אחרת הוא
    טוען שאינו בנוי לנישואים...
    אני נשארתי בבית ואני עם הילד, הוא מבקרו פעמיים בשבוע.
    בקרוב נתחיל בתהליך הפרידה.

רציתי לדעת כיוון שהילד קטן, איך זה יכול להשפיע עליו?
    הוא קורא לפעמים אבא ואני עונה לו שאבא יבוא בקרוב.
    אני מניחה שבהמשך יהיה יותר קשה, אך בינתיים בגיל זה
    כיצד להתמודד?

יש לציין שאני משקיעה ומטפלת בילד מעל ומעבר, ואינני זונחת לרגע
    את חשיבותו וסיפוקיו.
    אני מורה במקצועי ומודעת לסביבת ילד שהוריו פרודים ואני נותנת לו המון תשומת לב ולרגע
    לא נותנת לו להרגיש שחסר לו דבר.

אשמח לקבל כיוון
    תודה רותם

הוספת תגובה

• משמעות פרידת הורים אצל תינוק בן שנה - תגובה

סמדר ריינר
    07/10/2012

שלום רותם,
    זה כיל מאוד קטן, שבו לא ניתן להסיבר עדיין לילד מה קרה, וכלן אין דרך מיוחדת להתמודד. הדבר היחיד שמשפיע על הילד יותר מכול הוא מצב שלך. ככל שלך תהיה תמיכה, ותוכלי להיות כמה שיותר רגועה ופנויה אליו רגשית, למרות המשבר הקשה שאת עוברת, כך יהיה לו יותר קל.
    חשוב מאוד שלא תיגררי, מצד שני לרצון לפצות את הילד יותר מדי. חשוב להקפיד על שיגרה רגילה, להציב גבולות כנדרש, ולעשות את כל הדברים כמו כל הורה רגיל.
    ברור שהפרידה תשפיע על הילד. את לא יכולה למנוע את זה, וכרגע גם קשה לצפות כיצד, זה שונה מילד לילד ותלוי בהמון גורמים שאני לא יוכלה לדעת אותם, כמו טיב הקשר בינך לאב, תדירות הביקורים של האב, העיקביות שלו וגם שלך וכו'.
    מה שחשוב הוא שאת לא תחשבי שיש לך דרך למנוע מהילד להיפגע. אין לך. ולכן אין טעם לנסות לגונן יותר מדי, או לנסות לייצר מצב מושלם שהוא לא יסבול בכלל כי אין כזה. את כן יכולה ללוות אותו בקושי שלו, לתת לגיטמציה לרגשות שליליים וקשים, כמו געגוע, כעס, חרדה וכו', כשאלה יעלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסדרי לינה
    נ
    06/10/2012

שלום.
    אני בחודש חמישי להריון ועלי לערוך הסכם עם אבי התינוק, שהיה חבר שלי במשך כמה חודשים (גיליתי שאני בהריון לאחר הפרידה). אנחנו לא יודעים מה נכון לעשות ביחס להסדרי לינה; ברור לשנינו שכל עוד אני בחופשת לידה, הילד ישן בביתי. אך מה קורה לאחר מכן? ביחס להסדרי ראיה ושהות של האבא עם התינוק נסתדר. אך מה נכון לתינוק ביחס ללינה- לישון בבית האם עד גיל שנתיים- שלוש (או יותר) ואז להרגילו בהדרגה שיש עוד בית שישן בו, או שכבר בגיל 3 חודשים עליו לישון חצי שבוע עם האב וחצי עם האם?
    יש חומר מקצועי שאפשר לקרוא בנושא?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסדרי לינה

הוספת תגובה

• הסדרי לינה - תגובה

סמדר ריינר
    07/10/2012

שלום לך,
    בדרך כלל נהוג שעד גיל שנתיים הילד יישן בבית אימו ואחר כך בהדרגה לעבור להסדרים שכוללים שינה אצל האב.
    אני לא מכירה חומר כתוב בנושא, אך אני ממליצה לכם להיעזר באיש מקצוע, ולא להתחיל הורות כל כך מורכבת ללא ליווי ועל סמך ייעוץ באינטרנט או קריאת חומר בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה