פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה וקשר עם אמא
    אמאשל
    09/08/2012

לאחרונה עברנו לארה"ב עם שני בנים (1.3 ו 3).
    בן ה3, הוא ילד מאוד רגיש ועדין, מאוד קשור לאמא (תמיד היה ככה). בזמן האחרון הוא רוצה להיות כל הזמן לידי, איתי בבית, לא רוצה חברים או ללכת לשום מקום, בא אלי למיטה בלילה עם כל הדברים כי הוא רוצה לישון במיטה עם אמא, לא משחרר אותי בבוקר בגן (גם זה תמיד היה, גם במשפחתון בארץ הפרידה הייתה מלווה בבכי, למרות שהוא מאוד אהב להיות שם, אבל עכשיו הכל חמור הרבה יותר).
    שאלתי בגן ואמרו לי שאין לו בעיות מיוחדות, שהוא לא מתבודד וילדים אחרים לא מציקים לו ומקבלים אותו יפה. הגננת כל יום אומרת שהוא מאוד נהנה בגן ושכל הקושי שלו מרוכז ב 10 דקות בבוקר.
    אני רואה עכשיו גם קושי בפרידה אצל הבן הקטן ואני תוהה האם אני עושה משהו לא נכון. איך אני יכולה לעזור להם להיות יותר עצמאיים ופחות קשורים אלי, במיוחד לגדול שאצלו זה כבר ממש מגיע למצב של חרדות.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה וקשר עם אמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה וקשר עם אמא - תגובה

סמדר ריינר
    09/08/2012

שלום לך,
    אני לא יכולה לדעת מה את עושה לא נכון כי את לא מספרת מה את עושה. סביר להניח, דרך אגב שאת צודקת. אני מציעה לך לנסות למצוא הדרכת הורים היכן שאת גרה, אולי דרך פסיכולוג שעובד עם הקהילה היהודית במקום, ושם תוכלו לעבור על מה שאת עושה כדי לדעת מה כדאי לשנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי מהמהם
    עדי
    09/08/2012

אקדים ואספר שלאחרונה חזרנו לארץ משנתיים בחו"ל. טרם התקבענו על בית ואנחנו עדיין נודדים בין ההורים. הוא התחיל גן חדש ועוברים עליו הרבה שינויים.
    בשלושה שבועות האחרונים אני שמה לם שהוא כל הזמן מהמהם. משהו מונוטוני כל 2-3 שניות הוא עושה מין "הםם.. הםם.. הםם.." הוא עושה את זה במיטה לפני השינה אבל גם במשך היום תוך כדי סיפור או משחק.
    מה זה בדיוק???

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי מהמהם

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי מהמהם - תגובה

סמדר ריינר
    10/08/2012

שלום עדי,
    יכול להיות שזה משהו שהוא עושה כדי להרגיע את עצמו, בין כל המעברים שלו. האם יש לו חפץ מעבר? אולי כדאי להציע לו לבחור מתוך כמה חפצים משהו שילווה אותו במהלך היום. יכול להיות שלהמהומים יש תפקיד כזה, של משהו קבוע שמלווה אותו במהלך היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לו מוצץ

עדי
    11/08/2012

אין לו חפץ מעבר אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל תינוק בן שנה
    שגית
    09/08/2012

שלום,
    בני מפחד מדברים חדשים. למשל, החלפתי לו ולאחותו התאומה את כסאות האמבטיה מדפני לטבעות בישיבה. כששמתי אותו פעם ראשונה הוא בכה מאד מאד עד היסטריה. אחותו לעומת זאת נהנתה מאד והוא ראה אותה מולו וזה לא עזר. כך קורה גם בגן משחקים כשאני שמה אותו על נדנדה או קרוסלה.

שאלתי היא איך להתנהל - מצד אחד, אני צריכה לתת לו להתמודד עם הפחדים והדברים החדשים שהוא נחשף אליהם וזה אומר לתת לו לבכות ולנסות לדבר איתו ולהר גיע אותו. מצד שני, אם הוא לא מפסיק לבכות, וזה מה שקורה, האם אין סיכוי שזה יכניס אותו עוד יותר עמוק לפחד.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• פחדים אצל תינוק בן שנה - תגובה

סמדר ריינר
    09/08/2012

שלום שגית,
    תמיד כדאי ורצוי להרגיל ילדים לדברים חדשים בהדרגה. למשל להראות לו קודם את הכיסאות החדשים, אם יש אפשרות להציב אותם ליד הישנים עם אופציה להשתמש עדיין בישנים, בהמשך לתת לו חלק מזהמן לשבת על החדש ואחרי זה לעבור לישן, וכו', כך הוא יחוש יותר שליטה ושהוא יכול עדיין להאחז במוכר לפי הקצב שלו וגם להיפתח למשהו חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד אצל תינוק בן שנה

שגית
    09/08/2012

תודה על התשובה המהירה.

השאלה אם אני אאפשר לו לשבת בכסא הישן אם הוא לא רק ירצה אותו ולא ינסה להיפתח לחדש ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד אצל תינוק בן שנה - תגובה

סמדר ריינר
    09/08/2012

שלום שגית,
    לא בהכרח, צריך לנסות, גם אם הוא לא ירצה באותו רגע, אולי בפעם הבאה, כדאי להציע לו כמה פעמים ולתת לו לעבור בקצב שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השארת תינוק בן 8 חודשים אצל הסבים
    מיכל
    08/08/2012

שלום, אני ובעלי רוצים לנסוע ל- 3 לילות לחו"ל, ולהשאיר תינוק בן 8 חודשים אצל סבא וסבתא שהוא מכיר היטב. מדי פעם ישן שם לילה. לציין גם שאנחנו גרים בשכנות אליהם, והתינוק רואה אותם יום יום ואוהב להיות שם.
    אני קצת חוששת להשאיר אותו, אך האם יש סיבה לדאוג? והאם כדי לנסוע?

הוספת תגובה

• השארת תינוק בן 8 חודשים אצל הסבים - תגובה

סמדר ריינר
    09/08/2012

שלום מיכל,
    יש סיבה לדאוג, ובעיני לא מומלץ לנסוע. לילד בגיל הזה אין אפשרות להסביר שנסעתם ואתם חוזרים. מבחינתו זו מהפכה בעולם שלו שאין לו דרך להכיל אותה ולהסביר אותה לעצמו. הייתי ממליצה לחכות עם נסיעות כאלה עד לגיל שנתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 מגמגם
    סלוא
    08/08/2012

שלום רב,
    האחיין שלי בן 4, לפני שנה התחיל לגמגם (לפתע) בהתחלת הדיבור ובאמצע. (בשנה בה התחיל לגמגם נולד לו אח והצטרף לגן).
    היה אצל קלינאי תקשורת כמה פעמים וזה לא עזר. בפניו אנו מתעלמים מהגמגום ונותנים לו להמשיך בדיבור ולא ממשיכים את מה שהוא רוצה להגיד אלא ממתינים עד שמסיים את דיבוריו .בנוסף, נסינו להעצים את הביטחון העצמי שלו.
    היום המצב שלו השתפר קצת אך עדיין הוא מגמגם בהתחלת הדיבור.
    מה הסיבה של גמגום לפתע? ומה עלינו לעשות?

בכבוד רב,
    סלוא

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 מגמגם

הוספת תגובה

• בן 4 מגמגם - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2012

שלום לך,
    לא הבנתי מה זאת אומרת הייתם אצל קלינאית תקשורת מספר פעמים וזה לא עזר? יש להשלים טיפול, מספר פעמים זה לא מספיק. צריך להתמיד בטיפול עד שהבעיה תיפתר, זה לא משהו שקורה בטיפול אחד.
    יכולות להיות סיבות רבות לגמגום, ביניהן חרדה טראומה או סיבה אורגנית. בכל אופן צריך להתמיד בטיפול כדי להגיע לתוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 פחדים וחרדות
    חיים
    08/08/2012

ילדה בת 4 רגילה בכל הנושאים , מבינה ענין וחיה את המציאות הבעיות הם הפחד הנורא שלה המביא אותה להיסטריה . מקרי הפחד הם שונים ולהלן דוגמאות מספר

בארוע עם אנשים רבים גילתה לפתע אשה מבוגרת על כסא גלגלים , התחילה בצעקות היסטריות עד שהרחיקו אותה ממנה ועדיין לא נרגעה למשך זמן רב למרות שמיקומה הוחלף.
    קבוע יש לה בעיה שהיא שומעת רעש של טרקטור בכל מקום. אין אפשרות להפעיל מיקסר בזמן שהותה במטבח כי הצעקות הם היסטריות.

בעת עמידה בחניון רכב (שרכבים לא נוסעים) נכנסת לפחד וטוענת לפתע כי רגליה כואבת והיא חייבת להכנס מיד למכונית ובכניסתה הכל נרגע.

ההסטריה מוציאה מהדעת ואנו מנסים להרגיעה ע"י לקיחה לידיים או פעולות אחרות אולם הפחד העיקרי ממשיך להיות קיים.

ואני חוזר ומציין שמדובר בילדה מבינה ענין.

אודה על תשובה או הפניה לגורם כל שהוא

אנחנו מאזור אשדוד

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4 פחדים וחרדות

הוספת תגובה

• גירושין בת שלוש מעבר לעיר אחרת
    אריאלה
    08/08/2012

שלום רב
    יש לי שתי שאלות. הראשונה היא : מה אומרים ואיך לילדה בת שלוש שהורים מתגרשים ?
    השאלה השניה יותר מורכבת : איזה הסדר יהיה הכי טוב באופן זמני מהבחינה הפסיכולוגית עבור הילדה במצב הבא:

אנחנו גרים ברמת גן , אמא של בעלי ברמת גן , היא גם אוספת אותה מהגן בתחילת השבוע ובעלי ברביעי וחמישי. אמא שלי ואחותי גרות בחיפה.
    עקב אילוצים כלכליים והתנהלות בעלי מולי , רוב הסיכויים שאי לא אוכל להמשיך לקיים שגרת חיים רגילה עבור הילדה ברמת גן ועש שתהיה פסיקה של שופט מה גובה המזונות שאב יתחיל להעביר אליי לחשבון אני לא אוכל לשכור דירה ברמת גן ולשלם גן לבד ולכן יאלץ לעבור לחיפה באופן זמני. אבל אני כן רוצה לשמור על כך שגם כשנהיה בחיפה האב יראה את הילדה.
    במצב כזה , מבחינה פסיכולוגית , איזה הסדר ראיה יהיה הכי טוב?

הוספת תגובה

• גירושין בת שלוש מעבר לעיר אחרת - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2012

שלום אריאלה,
    בקשר לשאלתך הראשונה, הדבר הרצוי הוא ששני ההורים ישבו עם הילדה וסיבירו לה שאבא ואיאמ לא מסתדרים ביניהם ולכן לא יגורו ביחד יותר. זה לא קשור אליה ולא בגללה, ושניכם אוהבים אותה מאוד. ואז רצוי להסביר לה איך הולכים ההסדרים להיות, בהתאם למה שתחליטו בזמן הקרוב, עד כמה שאתם יודעים, למשל להסביר לה שתעברו לחיפה, ואבא יבוא לבקר, וכו'.
    לגבי הסדרי הראייה, זה לא רציני ולא נכון לקבוע דבר כזה באינטרנט, בלי להכיר אתכם. יש אנשי מקצוע שזה תפקידם, עובדים סוציאליים פקידי סעד לסדרי דין, והם עושים עבודה מאוד יסודית כדי להמליץ על כזה דבר, ולכן נראה שעדיף להשאיר את העבודה הזו להם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לגבי שיחה

אריאלה
    08/08/2012

תודה על התגובה. רק שאלה אחת לגבי השיחה. מנוסח כזה הילדה לא תפחד שאם היא והורה שנשאר לגור אתה לא יסתדרו , אז גם היא תצטרך להפרד מההורה? איך נמנעים מכך שזה לא יוביל אותה למחשבה הזאת ולחרדה בעקבות זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לגבי שיחה - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2012

שלום אריאלה,
    יכול להיות שחרדה כזו אכן תתעורר. אפשר לנסות להסביר לה שהורים אף פעם לא מתגרשים מהילדים. אבל אנשים מבוגרים שלא מסתדרים, יכולים להיפרד. בכל אופן לא הייתי נכנסת לזה אלא אם עולה שאלה ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ארבע וחצי מאד תובעני
    חיה
    08/08/2012

בני בן ארבע וחצי (האמצעי בבית מתוך שלושה) ילד חכם ומוכשר מאד,חברותי ואהוב, הבעיה שלי איתו שהוא מאד תובעני ומאד קפדן, הוא רוצה שאני אעשה בדיוק מה שהוא ביקש ובסדר שביקש, אם לא ביצעו את הפעולה כפי שרצה, הוא רוצה שיחזרו על הפעולה פעם נוספת בסדר ה"נכון". דוגמה: הןא מבקש שאני אביא לו משחק ואתן לו לשתות, אם הכנתי את השתיה לפני שהבאתי לו משחק הוא רוצה שאשפוך את השתיה וקודם אביב לו משחק.
    (כמובן שאם לא עושים כרצונו הוא מעורר סנקציות שאין לנו כח להכנס אליהם)
    שאלתי - האם זוהי כפייתיות? איך עלי להגיב ולטפל בבעיה?
    דבר נוסף (אינני יודעת אם קשור) בכל פם שאני או בעלי נפרדים ממנו - הוא חיב לאמר שלום כמה פעמים. ולפעמים אחרי שאמר ונפרד - הוא בוכה שלא אמר שלום.
    אשמח לקבל תגובות.

הוספת תגובה

• בני בן ארבע וחצי מאד תובעני - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2012

שלום חיה,
    הבן שלכם לא תובעני, הוא בחרדה, וזו אכן התנהגות כפייתית. קודם כל חשוב לא לשתף איתה פעולה. מעבר לזה כדאי לפנות לטיפול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתת מצויינות לספורט
    שנשוני
    08/08/2012

בתי עולה לכיתה א'.
    הציעו לה להצטרף לכיתת מצויינות לספורט בתחום התעמלות אומנותית.
    האימונים הם לאחר שעות הלימודים: 3 פעמים בשבוע האימון מיד לאחר סיום הלימודים ו 3 פעמים בשבוע אחרי ביום הלימודים ילדי הכיתה הולכים לצהרון הכולל ארוחת צהריים והכנת שיעורים ולאחר מכן מתעמלים משעה 15:00-18:00.
    מדובר בכיתה קטנה יחסית (עד 30 תלמידים) והמימון ברובו של משרד החינוך.
    בחודש האחרון בתי הצטרפה לאימונים וגילתה הרבה התלהבות ומוטיבציה. ואנחנו מרגישים שייתכן ויש בכך מקום להגשמה עצמית שלה וחינוך להישגיות ומצויינות.
    מצד שני, אני מאד חוששת...נראה לי שזה עומס לילדה בכיתה א', במיוחד הימים הארוכים. מה גם, שמדובר בבי"ס בשכונה סמוכה לשכונה שלנו.
    מה דעתך??????

לקביעת תור
    סגירה
    כיתת מצויינות לספורט

הוספת תגובה

• כיתת מצויינות לספורט - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2012

שלום שרונה,
    אני רק יכולה לשתף אותך בדעתי האישית, אני אל בעד חינוך למצויינות, לא בצורה כזו ואל בעומס כזה ואל בגיל כזה. יש לה עוד הרבה שנים להגשים את עצמה, כרגע יותר חשוב לעזור לה לבנות את עצמה מבחינה חברתית, מבחינת הרגלי למידה, בעיני ילד צריך חיים נורמלים ולא חינוך כל כך אינטנסיבי, שלא לומר אגרסיבי להישגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי של פעוטה בת שנה ו-5 ח'
    טניה
    07/08/2012

שלום רב.
    בתי בת שנה וחמישה חודשים. ילדה רגועה בדרך-כלל. לאחרונה משהו מאוד השתנה בהתנהגות שלה ואנחנו לא מציליחים להבין האם זו התחלה של "בדיקת גבולות" או סבל ממשי:
    מצד אחד הילדה קצת חולה כרגע ו"מתבשלות" לה שן או שתיים (בעבר לא היו בעיות בגדילה של שיניים). מצד שני, אפילו שהיא עוד לא מדברת, היא בדרך-כלל מצליחה להסביר את עצמה.
    מה שקורה לאחרונה: זה יכול להתחיל מזה שהיא לא רוצה להכנס לעגלה, או לא רוצה להתנדנד (כשלפני רגע בכתה כי רצתה להתנדנד), או כי רצתה להמשיך לעשות משהו שבעיניינו הגיע הזמן להפסיק. לפעמים הבכי מתחיל בלי סיבה נראת לעין ואז היא מבקשת מוצץ (למשל) וזורקת אותו ברוגז ומייד שוב בוכה כי רוצה אותו...
    בקיצור, אנחנו פשוט לא מצליחים להבין מה היא רוצה ולמה היא בוכה. עוד ארגומנטים: זה קורה יותר אחר הצהריים; היא עדיין לא מדברת אבל ייתכן שמאוד רוצה וזה לא מצליח.
    אשמח מאוד לשמוע דעה בנושא.
    תודה,
    טניה

לקביעת תור
    סגירה
    בכי של פעוטה בת שנה ו-5 ח'

הוספת תגובה

• בכי של פעוטה בת שנה ו-5 ח' - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2012

שלום טניה,
    קודם כל, אין סתירה בין בדיקת גבולות וסבל ממשי. כשילד בודק גבולות הוא בדרך כלל בחרדה וזה גם סוג של סבל. נשמע שהידלה שלכם חסרת שקט, ויכול להיות שהתגובות שלכם לחוסר השקט שלה לא מרגיעות אותה. יכול להיות שהיא חשה שאתם נלחצים, מנסים לרצות אותה, נבהלים מהבכי שלה, וזה עוד יורת מכנסי אותה לאי שקט. זה לא נורא שילדה בוכה לפעמים, לא חייבים מייד לתת לה מה שהיא רוצה או למצוא מה ירגיע אותה, אפשר לתת לה קצת לבכות, להציע לה ברוע משהו אחר, ולפעמים צריך גם להיות תקיפים וברורים וזה מה שמרגיע. הכל בהתאם לסיטואציה.
    אם אתם עדיין מתקשים אפשר לפנות להדרכת הורים קצרה כדי לקבל כלים יותר ספציפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב- התייעצות בנוגע לנסיעה
    סיון
    07/08/2012

שלום רב,
    בעלי נמצא בחו"ל במסגרת העבודה
    יש לי הזדמנות להצטרף אליו ל 4-5 ימים. האם זה בסדר שאשאיר את בני בן השנה ועשרה חודשים אצל סבתא וסבא? חשוב לי לציין כי הילד מאוד קשור לסבתא ורואה אותה בכל אחד מימי השבוע באופן קבוע ונמצא שם ממש כל יום. הוא גם ישן שם מדי פעם (בסדר גודל של אחת לחודשיים).בנוסף, בגיל 10 חודשים נעדרנו שנינו ל 3 ימים והוא הגיב בסדר גמור.
    האם זה בסדר להשאיר אותו ל 4-5 ימים או שזה עלול לגרום לו לחרדה או תגובה קיצונית כלשהי?

אודה לתשובה,
    המשך שבוע מקסים,
    סיון

הוספת תגובה

• חשוב- התייעצות בנוגע לנסיעה - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2012

שלום סיוון,
    לא מומלץ בעיני להשאיר ילד ללא הוריו לפני גיל שנתיים. הגיל שאת מתארת הוא גבולי, ותלוי גם ביכולת שלו להבין הסבר כמו למשל שאתם נסועים וחוזרים וכו'. רצוי אם ניתן שהסבתא והסבא יבואו אליכם, כדי לטלטל אותו כמה שפחות מהסביבה שאליה הוא רגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת השלוש תמיד נועלת נעליים הפוך
    רוזאן
    07/08/2012

שלום,
    שמתי לב כל הזמן שבתי בת ה- 3 תמיד נועלת נעליים הפוך. כשאני מעירה לה על זה ומבקשת ממנה לנעול נכון, היא טוענת שהיא נועלת בסדר. החשש שלי הוא האם זה יכול לנבא לקויות למידה מכיוון שהיא תמיד חושבת שהנעליים שלה יושבות על כפות הרגליים שלה בסדר (מה שמזכיר לי ילדים שרואים אותיות או מספרים דומים בצורה הפוכה).
    אשמח לתגובה,
    רוזאן

הוספת תגובה

• בתי בת השלוש תמיד נועלת נעליים הפוך - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2012

שלום רוזאן,
    זה עוד מוקדם לנבא, וגם אם כן, לא הייתי מציעה להילחץ מזה. כשיגיע הרגע להתמודד עם הדברים האלה, תתמודדו. כרגע זה עוד מוקדם מדי ולא הייתי מציעה לך להסיק מסקנות מרחיקות לכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

רוזאן
    08/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    08/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילדה בת 4.5
    מיכל
    07/08/2012

שלום,
    אני אמא לשתי בנות מתוקות, בת 4.5 ובת שנתיים וחצי. הילד הגדולה שלי היא ילדה מקסימה, חברותית ובעלת חוש הומור. היא מאוד נבונה ואני מרגישה שאפשר להסביר לה הכל והיא תבין. יחד עם זאת, היא ילדה די ביישנית ורגישה, אך מקבלת המון אהבה וחיזוקים, גם מהמשפחה וגם בגן. הבעיה שהחלה להטריד אותי לאחרונה היא שהיא מביעה רגשות או מחשבות "פרנואידיות". היא טוענת בעת כעס,שכולם נגדה, כולם מעליבים אותה וכולם "מטופשים". ברגעים אלה של כעס היא ממש צועקת ומשתוללת, שלא כהרגלה. אני שוקלת לפנות לטיפול פסיכולוגי או לפחות להדרכה כיצד נכון להתנהג במצבים אלה - האם ייתכן כי באמת מרגישה שכולם נגדה? לאיזה איש מקצוע נכון לפנות?
    תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל ילדה בת 4.5

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילדה בת 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2012

שלום מיכל,
    אין ספק שאם היא אומרת את זה זה כנראה משהו שהיא מרגישה באופן כלשהו. אחרת למה לה להגיד את זה?
    את יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מיכל
    07/08/2012

שלום סמדר, תודה על התגובה. לא ממש ענית לי על השאלה, ייתכן שניסחתי אותה באופן לא ברור מספיק ולכן אנסה שוב.
    אני מבינה בעצמי שאם היא מביעה רגשות כאלה, כנראה שהיא "מרגישה אותם באיזשהו אופן". שאלתי היא האם ייתכן שבגיל צעיר כל כך יש כבר רגשי נחיתות, על אף חיזקים והצלחות בתחומים רבים בחיי הילדה?
    מה יכול להיות מקור לכך?
    תודה שוב
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2012

שלום מיכל,
    בודאי שייתכן שבגיל כל כך צעיר ישנם ריגשי נחיתות, זה יכול לבוא מסיבות רבות בלי להכיר אותכם קשה לדעת ממה. זה יכול לבוא מתוך הזשהות עם אחד ההורים שמרגיש כך, זה יכול לנבוע מזה שהיא ילדה נבובה ובוגרת ולכן מטעה אתכם לגבי היכולת הריגשית האמיתית שלה, אתם חושבים שאפשר להסביר ולהיא מבינה אבל בעצם היא מוצפת ריגשית ומרגישה מקופחת מכך שדורשים ממנה כל הרבה מבחינה ריגשית, זה יכול לנבוע מסיבות מולדות ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בלתי מוסבר
    תמר
    07/08/2012

שלום. בתי בת 4 ו3 חודשים.
    הבקרים איתה מאוד קשים. גם אם היא קמה לבד וגם אם אנחנו מעירים אותה תוך כמה דקות מגיע בכי שמקורו בשטות זו או אחרת (למשל פתיחת התריס) והיא פשוט בוכה ללא הפסק.. בזמן האחרון אנחנו מנסים לאמר לה שאנו לא נקשיב לה אם היא לא תפסיק לבכות ויוצאים מהחדר . בסופו של דבר אני מציעה לה שנספור ביחד עד 10 ואז זה בד"כ מסתיים. הבכי החזה חוזר לעיתים גם כשאני מוציאה אותה מהגן-הכל טוב ויפה אך ברגע שנכנסים לאוטו היא פתאום מתחילה לבכות והרבה פעמים אני ממש לא מבינה למה. לאחר שהיא נרגעת אני שואלת אותה למה היא בכתה והיא בעצמה אומרת שהיא לא יודעת למה..
    יכול להיות שמדובר באיזהשהי בעיה עם תחושות? אני יודעת שהחגורות של הכיסא בטיחות מאוד מפריעות לה והיא מתלוננת על זה כל הזמן (גם על התחתונים..)
    אנו רואים כי השיטה שלנו לא עובדת כי הבכיות ממשיכות...
    מה אנו לא עושים טוב?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בלתי מוסבר

הוספת תגובה

• בכי בלתי מוסבר - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2012

שלום תמר,
    אם יש בעיה תחושתית כדאי לבדוק אותה אצל מרפאה בעיסוק. לא נתתם שום פרטים נוספים עליכם ועל הילדה כך שקשה לדעתמ מה נובע הבכי.
    יכול להיות שפשוט אין לה דרך אחרת לבטא את עצמה, למשל להגיד שקשה לה להיפרד בגן, שהיא מתגעגעת, שקשה לקום בבוקר, שהיא צריכה יותר לאט. אולי המעברים קשים לה. אם זה כך, כדאי לעזור לה עם המעברים, משינה לקימה ולהיפך, מהבית לגן ולהיפך, ללוות אותה צמוד, לתת ליווי מילולי (עכשיו אנחנו עושים כך וכך ואחר כך נשעשה את זה ואת זה, וכו'), לעושת את המעברים לאט יותר, בקצב שלה, אם יש צורך להעיר אותה קצת יותר מוקדם בבוקר לצורך זה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים ותשע-התנהגות
    אפרת
    07/08/2012

בתי בת שנתיים ותשעה חודשים, ילדה מקסימה וטובת לב, ממושמעת יחסית, אחראית ובעלת שמחת חיים. יש לה אחות קטנה בת שנה וחודשיים, שהיא ברוב הפעמים מאוד מסתדרת איתה. לפני כחודש עברנו דירה (היא נשארה באותו הגן) ולפני כשלושה שבועות החלה גמילה מחיתול (לבקשתה) וזה הולך נהדר.
    העניין הוא שבשבוע האחרון היא החלה "למרוד" - לסרב לעשות פעולות שגרתיות כמו לצחצח שיניים ולשים סנדלים לפני שיוצאים; היא יותר אגרסיבית עם אחותה (אם כי עדיין מחבקת ומנשקת אותה); היא צוחקת לנו בפנים כשאנחנו כועסים עליה. מערכת היחסים הופכת להתמודדות קשה, במיוחד כאשר רק אחד מההורים נמצא איתה. נוצר מצב שכועסים עליה די הרבה, וזה מצב שממש לא רציתי להגיע אליו. אנחנו מנסים להחמיא לה על כך שהיא ילדה טובה, ואחות מקסימה, ונותנים המון חיזוקים חיוביים אבל בזמן האחרון זה ממש לא עוזר. התחלתי לחשוב שאולי זה בגלל שהיא רואה באחותה איום-היא מתחילה יותר ויותר לאיים על המעמד שלה, הן משחקות באותם הצעצועים, היא כבר לא "בובה" אלא ילדה נוספת בבית. יכול להיות שזו הדרך שלה לעורר יותר תשומת לב. העניין הוא שאנחנו חסרי אונים באשר להתמודדות איתה. נשמח לקבל טיפים.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים ותשע-התנהגות

הוספת תגובה

• התמודדות עם התקפי זעם ומרד

מיכל
    07/08/2012

היי אפרת.
    גם לי שתי בנות קטנות בהפרשי גיל כמעט כמו שלך. אני חייבת לומר לך שכנראה את צודקת, ואכן בתך הגדולה והחכמה מבינה שיש לה עכשיו יריבה ראויה... כזו שלוקחת את תשומת הלב ואת היחס ממנה. רוב ההתנהגויות בגילאים האלה מנסיוני ומנסיונם של חכמים ממני, נועדו כדי לקבל תשומת לב! אם אתם כועסים והיא צוחקת- הופ! קיבלה תגובה שמעודדת אותה להמשיך ולהתריס, והלמשיך ולמרוד. מה שאני מגלה כיעיל הם הדברים הבאים, פשוטים ככל שיהיו:
    1. חיזוקים חיוביים כל הזמן!!! לכל התנהגות רצויה- חיזוק. זה יכול להיות חיבוק, מחמאה, מילה טובה, התגאות בפני מבוגר אחר(אבא סבתא) וכדומה. זה אף פעם לא מתיישן ותמיד רלוונטי לחיזוק התנהגות רצויה והכחדת התנהגות לא רצויה.
    2. ס-ב-ל-נו-ת. אין מה לעשות, צריך להבין שמדובר בילדה שעדיין לא מלאו לה 3 וכבר יש לה התמודדות עם אחות ש"גונבת" לה מיד פעם את ההצגה לבטח. זו התמודדות לא פשוטה !!
    3. כשהיא עושה משהו שלא מתאים לכם, במידת האפשר וכל עוד היא איננה מסכנת את עצמה ואת סביבתה- נסו להפוך את הנעיין למשחק, לבדיחה, למשהו מצחיק- זה יוציא מההתנהגות את ה"עוקץ" ויהפוך אותה ללא משתלמת...
    מקווה שעזרתי
    והכי חשוב- לתת אהבה בלי גבולות:)
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים ותשע-התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2012

שלום אפרת,
    לא בטוח שההתנהגות הזו קשורה לאחותה. ילדים בגיל הזה בהחלט מגלים התנהגות מרדנית. זה חלק מההתפתחות שלהם לעבר עצמאות ולעבר זהות נפרדת. זו התנהגות תואמת גיל. עם זאת כדאי ורצוי להציב גבולות, כשזה מפריע יותר מדי להתנהלות בבית או כשזה גובל באלימות כלפי אחותה. הצבת הגבול צריכה להיות בצורה ברורה והחלטית, וקצרה. בלי נאומים, התחננויות, איומים או עונשים. פשוט להגיד לא החלטי וברור. מצד שני, כדאי להחליט על דברים שבהם היא מחליטה על עצמה, ולציין אותם, לתת לה לבחור איפה שניתן לעשות בדרך שלה. כמו כן כדאי שאתם תבחרו על מה לצאת למאבק ועל מה לוותר מראש. אם זה לא יהיה עניין, יצא כל הכיף מלהתעקש שם. או לתת לה להתמודד עם התוצאות. למלש אם היא תצא בחום הלוהט בלי לשים סנדלים, מהר מאוד ישרוף לה בכפות הרגליים...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה