מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הטיפול לילד בשקיפות להורים - כן אוגל02/08/2012
הי, מעולם לא נעזרתי בטיפול פסיכולוגי לי או לילדיי. אני שוקלת לתת לבת שלי שיחות עם פסיכולוג. השאלה היא כיצד זה מתנהל? מדובר בילדה בת 8. האם הפסיכולוג מחוייב לדווח לי מה קורה ומה נאמר בפגישות בצורה שקופה ? או שישנה טענה של שמירה על פרטיות הילדה? (מדובר בשמירה נגד ההורים, כן...?)וכמובן הבקשה היא לא לשאול את הילדה מה היה בפגישות כדי לא לפגוע בתהליך? נשמע לכם הגיוני כשמדובר בילדים כאלו קטנים ? אשמח לתשובה של הצוות ושלכם הגולשים מנסיונכם. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול לילד בשקיפות להורים - כן או - תגובה
סמדר ריינר02/08/2012שלום גל,
חשוב מאוד לשמור על הפרטיות של הילד בטיפול, כיוון שאז יכול להיות שהוא יתקשה להיפתח. חלק נכבד מהטיפול עוסק בקושי של הילד שקשור לקשר שלו עם ההורים, ולפעמים הוא זקוק למקום הזה כדי לבטא את עצמו בחופשיות בלי חשש שהוריו יכעסו עליו או לא יאהבו אותו, גם אם זה לא נכון, ורק נדמה לו.
עם זאת המטפל בהחלט מחוייב לדווח על הטיפול, כלומר לא פרטים מפורטים מה בדיוק הילד עשה או אמר, אלא התרשמות כללית ממה שהילד עושה בטיפול, ומה המשמעות של זה ומה היישומים שנגזרים מזה להמשך עבודה בבית.
מקווה שעניתי לשאלתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטים בלילהרפאל02/08/2012
בס"ד
שלום בני בן 8 , מזה שנה הוא משמיע קולות חזקים וזורק את רגליו באמצע הלילה מספר פעמים . הוא ילד רגיל ככל הילדים ורגיש . כיצד עלי להתייחס לעניין ? תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים בלילה - תגובה
סמדר ריינר02/08/2012שלום רפאל,
לא ברור לי איך הסקת שבנך סובל מסיוטים. האם הוא דיווח על חלומות קשים? האם הוא מתעורר מזה? יכול להיות שזו פשוט תגובה עצבית שלו במהלך השינה שלא קשורה שלום דבר. מאחר ולא נתת שום פרטים על הילד ועל המשפחה, לא אוכל כרגע להתייחס מעבר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נובמבר "לא בשל"נדב02/08/2012
היי
אחיין שלי שאני מאד אוהב יליד נובמבר הולך כנראה להישאר בגן
שנה נוספת. בטענה שהוא אינו בשל רגשית. אני די מכיר אותו
ואוהב אותו ולא מבין את ההחלטה. אני חש שאת הילד זה מעליב
אבל הוא לא יודע לבטא את התחושות שלו. מדובר בילד שכל מפגש
מספר לי בפירוט מרשים את הדינמיקה בגן. ילד שמגלה אמפטיה שלא
מביישת אדם בוגר. ילד שעמד לצידו של ילד מנודה בגן ולא היה איכפת
לו מה הילדים האחרים חושבים. ילד שמדבר על צורך לעזור לילדים
שעה שמרבית החברים שלו עסוקים בעיקר בעצמם מן הסתם...
בקיצור אנחנו קוראים לילד הזה לב במשפחה. אין מקום לילדים רגישים
ומלאי חמלה בכיתה א'?
אז איך ילד כזה לא בשל רגשית לבית ספר. קוגנטיבית הוא בסדר.
מה זה לא בשל רגשית? לפעמים נדמה לי שההורים לא בשלים
רגשית כי הם חוששים שמא הילד יתקשה ויעשה להם בושות.... לא
יהיה גאוותם כמו אחיו הבכור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד נובמבר "לא בשל" - תגובה
סמדר ריינר02/08/2012שלום נדב,
זה יפה שאתה חש אמפתיה ואיכפתיות כליפ אחיינך. עם זאת אני מניחה שהמידע שאתה מוסר מטבע הדברים הוא חלקי בלבד. כדי להשאיר ילד שנה נוספת בגן בדרך כלל לא מספיקה החלטה של ההורים בלבד אלא בודאי יש גם המלצה של הגן ושל הצוות החינוכי והפסיכולוגי, ויכול להיות שיש דברים שאתה לא ער להם ולא יודע אותם. בודאי שאנחנו דרך היאנטנרט לא יכולים לעושת את האבחנה הזו או לחלוק על החלטה שאנחנו לא יודעים עליה את כל הפרטים. אם אתה מרגיש נוח נזה לברר אותם ולהבין יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיק או אולי עצבנותורד01/08/2012
בתי בת ה 6 בשבוע האחרון פיתחה משהו חדש.
היא הולכת לשירותים לפני השינה, נשכבת במיטה ולאחר דקות ספורות היא אומרת שהיא מרגישה שוב שהיא צריכה לשירותים ואז הולכת שוב ויוצא לה קצת (ככל הנראה, לא בדקתי). היום הגדילה לעשות והלכה 3 פעמים ואפילו בכתה שהיא לא יודעת מה לעשות וזה מעיר אותה והיא מרגישה כל הזמן שהיא צריכה לעשות.
שאלתי אותה אם יצא לה משהו, ואמרה שכן, ואז אמרתי לה פשוט אל תחשבי על זה ותראי שתרדמי ובאמת נרדמה.
אני ממש ממש מודאגת מהדבר ופוחדת שהיא מפתחת משהו...
מה יש לכם לייעץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיק או אולי עצבנות - תגובה
סמדר ריינר02/08/2012שלום ורד,
אני לא בטוחה שיש סיבה לדאגה כרגע. התגובה שלך הייתה מצויינת ועבדה יפה. כנראה שהילדה חשה חרדה לפני השינה מסיבה כלשהי. אולי שווה לברר אם יש משהו שמדאיג אותה, אולי לקראת עלייה לכיתה א' או דבר אחר, אולי אפשר לדובב אותה דרך ציור או משחק. מאחר ולא נתתם פרטים נוספים על הילדה או המשפחה, לא אוכל כרגע לומר יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יכולת לשלוט בעצביםרוני01/08/2012
יש לי ילד בן 6.5 אח לתאומה ולילד בן שנתיים.
הוא תמיד היה יותר רגיש. הבעיה שהוא בוכה וצועק על כל שטות. לדוגמא, הגשתי ארוחת צהריים שניצלים הוא יכול לצרוח ולבכות שהוא רצה עוף. ממש על כל דבר קטן שלא לרוחו צרחות ובכי. בדרכ אני מנסה להסביר לו ששום דבר לא סוף העולם ושחבל שהוא בוכה. הוא כמובן לא מקשיב וממשיך. אני שולחת אותו לחדר להרגע ואחרי כמה דק הוא נרגע ואני אומרת לו שהוא יכול לצאת. בדרכ מבקש חיבוק, אני נותנת לו ולרוב זה נגמר שם. חשוב לציין שבגן הוא לא מתנהג ככה, והוא הרבה יותר מאופק.
כמה דברים נוספים. אם למשל מאחר לחוג או ליום הולדת זה מוציא אותו מאיזון והוא לא מסוגל להשתתף. כשלא מאחר, משתתף מאוד. הוא מסביר לי שהוא לא יכול...
יש לו המון חברים ואיתם הוא הרבה יותר מאופק ולעיתים רחוקות מגיב כך.
חשוב לציין שמגיל קטן הוא יותר רגיש וביישן. גם די חשדן אפילו בנו ההורים (למשל כשהיה בן 3.5 והיינו בטיול הלך לשירותים 10 פעמים לפני שיצאנו כי לא האמין לנו שכשיצטרך בדרך באמת נעצור את האוטו). יכול לשאול 10 פעמים אם נגיע בזמן לקחת אותו לחוג ואם אנחנו יודעים את השעה ואת הדרך....בעיקר בחוגים שחשובים לו מאוד. אני חיייבת לציין שאולי פעם אחת אחרנו לו וגם כי חזרנו איתו מרופא והסברנו לו מראש שיכולה להיות אפשרות שנאחר.
השאלה אם זה משהו אופייני לגיל או ששווה ללכת להתייעצות עם פסיכולוג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יכולת לשלוט בעצבים - תגובה
סמדר ריינר02/08/2012שלום רוני,
נשמע שהילד שלכם מאוד חרד,
המצב שאת מתארת אינו אופייני, ובהחלט מומלץ לפנות לייעוץ מעמיק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליק או טראומה מלידה?אלכסו01/08/2012
היי, בתי מזה כמה ימים סובלת מתופעת הקוליק, ושמתי לב שהתופעה מזכירה בצורה מדהימה את הצירים. מן התקפי כאב חזקים שבאים כל כמה זמן ונעלמים כלא היו,
לתופעת הקוליק הרי אין הסבר וודאי, אף אחד לא יודע מהי או מה הגורמים לה.
ייתכן כי עליתי על משהו כשחשבתי שאולי מדובר בטראומה של התינוק מהלידה עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליק או טראומה מלידה? - תגובה
סמדר ריינר01/08/2012שלום לך,
זו השערה, שאין לדעת אם היא נכונה או לא בלי לחקור אותה לעומק. זה רעיון יפה, אבל לא ניתן להגיד עליו כרגע יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקה רגשיתחן01/08/2012
בני בן שנה וחודש, התפתחות תקינה, עדיין יונק. אני איתו בבית והוא קשור מאוד אלי ולאביו. הבעיה שלי שהוא אובססיבי לגבי ההנקה. הוא מבקש לינוק בתכיפות גבוהה (למרות שמקבל רק בבוקר, צהריים וערב), כשלא מקבל, מתחיל לינוק את העור סביב החזה או הכתף והזרוע ובוכה מאוד. ההנקות לפני/אחרי השינה הן מאוד ארוכות (יכולות להמשך חצי שעה). לתחושתי ההנקה משמשת אותו כמצבי מפלט משיעמום כדי לזכות בתשומת לב כאשר אני נמצאת איתו ועם אחותו יחד וכערוץ ליצירת קרבה (אוכל יפה מוצקים – אין הצדקה תזונתית...). לא מוכן לקחת בקבוק (בעבר היה צם ימים שלמים אם לא הייתי באזור). לאחרונה נגמל מהנקות ליליות, אך אם אני ניגשת אליו בלילה אינני יכולה להרגיע אותו, הוא זועם על כך אני לא מניקה אותו. שאלתי היא: כיצד ניתן לעזור לו להיגמל מבלי לפגוע בו רגשית? בספטמבר יכנס למסגרת, האם זהו זמן נכון להתחיל בו תהליך גמילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר01/08/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שקורא לעצמו בשם של חברו מהגןעינבלולי01/08/2012
שלום רב
יש לי ילד בן שלוש ו9 חודשים שהתחיל לאחרונה לקרוא לעצמו ולהציג את עצמו כששואלים לשמו בשם של חברו מהגן.
הוא מבקש גם ממני ומאביו לקרוא לו כך ( לא תמיד )
איך להגיב לסיטואציה זו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שקורא לעצמו בשם של חברו מהגן - תגובה
סמדר ריינר01/08/2012שלום לך,
כדי להבין איך לנהוג צריך להבין טוב יותר ממה הדבר נובע, ולא נתתם שום פרטים שיאפשרו להתייחס להבנת הסיטואציה. חשוב שתתנו יותר פרטים לגבי הילד ולגבי המשפחה כדי שניתן יהיה להבין או לפחות לשער מדוע הוא עושה זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח שוב לתגובתך לאור התוספות
עינבלולי02/08/2012שלום
ראשית תודה על תגובתך.
ילדי בן בכור יש לו אחות בת שנה וחצי. הבית מתהל באופן נורמטיבי לחלוטין, גם לא אירע שום דבר חריג בתקופה האחרונה,למעט התמודדות רגילות המאפינות את הגיל.
החבר בגן שהוא משתמש בשמו ילד טוב, מוביל, עצמאי וחבר טוב שלו בגן , רבים ומתפייסים כילדים לגילם.
הילד שבני קורא לעצמו בשמו עשה קפיצה בגן בכל הקשור לעצמאותו וביטחונו העצמי. יש לציין שהם בגן ביחד זו השנה השניה. בנוסף אציין כי הוא לא קורא לעצמו כל הזמן בשם חברו, אך אם יוצא ששואלים אותו לשמו הוא משצמש בשם החבר.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח שוב לתגובתך לאור התוספות - תגובה
סמדר ריינר03/08/2012שלום לך,
כשאת כותבת ש"לא קרה שום דבר חריג בתקופה האחרונה למעט התמודדויות רגילות שמאפיינות את הגיל" למה את מתכוונת? אם אפשר לפרט דוגמה בצורה ממש מפורטת זה יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד כן , ילד לאאור01/08/2012
שלום,
אני חד הורית מבחירה ונולד לי ילד מקסים שהיום הוא בן 3, לפני כשנה וחצי הכרתי בן זוג, שממנו יש לי ילד בן חצי שנה, במשך השנה האחרונה הוא שימש גם אבא לכל דבר לילד בן ה 3, הילד קורא לו אבא ומתייחס אליו כאבא. היחסים שלנו הגיעו לפירוק, ועכשיו נשאלת השאלה איך להגיב להתייחס לילד בן ה 3 כאשר הוא יראה את "אבא" שלו בא ולוקח את אחיו הקטן לביקורים ואותו לא.
אשמח לקבל תגובות , הנושא קורע לי את הנשמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד כן , ילד לא - תגובה
סמדר ריינר01/08/2012שלום אור,
קודם כל צריך לדבר איתו על כך שהאיש לא אבא שלו. הילד צריך לדעת את האמת. זה הזמן להסביר לו איך הוא בא לעולם, בשפה שמובנת לו, ועל כך שיש כל מיני משפחות, ואתם משפחה כזו.
מעבר לזה את צריכה לדעת, שתפקיד ההורים הוא לא בהכרח למנוע כאב מהילדים, כי זה לא תמיד אפשרי, אלא ללמוד ללוות את הילדים בכאבם. חשוב שתאפשרי לילד לבטא את הכאב, את הכעס, הקנאה, העצב וכל מה שיעלה בעקבות מה שקורה, ותשתתפי ותביני אותו. מצד שני חשוב לא פצות אותו על כך בפינוק יתר או בויתור על גבולות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיה לא נעימהלימור31/07/2012
שלום,
רציתי לשאול כיצד עלי להגיב ומה עלי לעשות כאשר ילד בן 4 צפה מס דקות בסרט פורנוגרפי בזמן שהייתו אצל הסבא והסבתא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיה לא נעימה - תגובה
סמדר ריינר01/08/2012שלום לימור,
את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מיקום אחים בחדריםנויה31/07/2012
שלום רב,
זקוקה מאוד לעצה מה עלי לעשות- יש לי שני ילדים ילד בן שנתיים וחצי וילדה בת שמונה חודשים, כרגע כולנו ישנים בחדר משותף בדירה שכורה אבל בשבוע הבא עוברים לבית גדול יותר ומתלבטים מאוד איך למקם את הילדים בחדרים. לכל ארוך הדרך ידעתי שאני אשים אותם בחדר משותף ויעשה חדר משחקים, אבל עכשיו אני כבר לר בטוחה מכיוון שאני לא אהיה רגועה להשאיר את הילדה לבד עם בני בחדר, רק היום גיליתי אותו בתוך המיטה שלה, מאוד נבהלתי וגם היא וזה ממש מסוכן, הוא לעיתים מרביץ לה ואף מעיר אותה במכות שהיא ישנה. החלטתי לותר על הרעיון של לינה משותפת לעת עתה. השאלה היא אם אני אשים את ביתי איתנו בדר זה יהיה נכון, היא עדיין יונקת בלילה וקטנה, אך אני פוחדת שזה יעורר עוד יותר קנאה אצל בני שכן אנחנו כל הזמן מאז שהוא נולד היינו איתו בחדר ופתאום הוא ימצא את עצמו לבד... או לעשות שני חדרים לכל ילד חדר? מה שאני פחות מתחברת כרגע..
אשמח לעזרה מתלבטת מאוד ובעיקר חוששת
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת מיקום אחים בחדרים - תגובה
סמדר ריינר01/08/2012שלום נויה,
אם לא שני הילדים ביחד אז כל אחד לחוד. שינה משותפת של הילדה איתכם זה פחות מתאים. לא בטוח שלינה נפרדת בחדרים נפרדים תפתור את בעיית האלימות של הילד כלפי אחותו, ולזה צריך למצוא פיתרון אחר, בצורת גבולות ברורים וכו'. עצם העובדה שכיום כולכם ישנים בחדר משותף, משפיעה גם על חוסר הגבולות של הילד. הורים וילדים בחדר משותף, זה בעייתי. כרגע אני מבינה שזה נובע מתוך אילוץ, יכול להיות שכשזה ייפתר גם הילד קצת יירגע ויהיה פחות אלים. ייתכן ויש קשר בין הדברים. נסו כמה זמן ותראו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילה מטיטולים לפני גן עירונישירנה31/07/2012
בני בן שנתיים ושמונה חודשים. בסוף החופש יעלה לגן טרום טרום חובה עירוני.
התחלנו גמילה מטיטולים וזה התחיל נחמד. אבלך ברגע שהחלטנו להוריד לחלוטין את הטיטול הילד הפסיק לעשות בשירותים.
בשעות הלילה ושנת הצהריים הוא עם טיטול (ועושה בטיטול), בשעות העירות הוא ללא טיטול. אני לוקחת אותו לשירותים, מושיבה אותו אבל הוא טוען ש"אין לו פיפי".
הוא מצליח להתאפק המון שעות. אנחנו יחד בבית כרגע, אבל הוא כמעט לא מפספס. מתאפק הרבה מאוד.
לצייןם שהוא ילד שלישי, בוגר, ורבלי. מקסים...
מה לעשות עם הגמילה הזו?? איך לשכנע את הילד שלא צריך להתאפק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילה מטיטולים לפני גן עירוני - תגובה
סמדר ריינר31/07/2012שלום שירן,
אם הוא כמעט לא מפספס אז למה את מוטרדת? עם גמילה בלילה ובשינה אפשר עוד לחכות. נסי לאל להילחץ ולהלחיץ, ותני לילד את הקצב שלו. גם אם יהיו לו פספוסים פה ושם בגן, אני מניחה שיתייחסו לזה בסלחנות, הוא עוד קטן ובטח יש עוד ילדים במצבו. יכול להיות שעם הכניסה לגן הוא יראה ילדים אחרים משתמשים בשירותים ויתקדם יחד איתם. נסי לדאוג פחות ולא לעקוב בצורה כל כך הדוקה אחרי ההתאפקויות שלו, זה מגביר את הלחץ, הוא צריך לפתח יכולת עצמאית לזהות מתי יש לו וההתערבות שלך יכולה לחבל בזה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לפני גן עירוני
שירנה31/07/2012וואו איזו כיף! תודה על התגובה המהירה!
אם כך, להמשיך להזכיר לו? מדי פעם?
הוא גם מסרב ללבוש תחתונים, הוא מהלך עם מכנסיים בלבד.
אני לוקחת אותו לגינה ומנסה פה ושם גם לקחת אותו לעץ, אנחנו מלטפיםפ את העץ אך הוא שוב כמו בבית, אחרי הניסיון טוען "אבל אין לי פיפי". מתוק אמיתי.
אני חוששת שאולי אני באמת מפעילה לחץ. יחד עם זאת, להמשיך להזכיר לו ולקחת אותו לאסלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לפני גן עירוני - תגובה
סמדר ריינר01/08/2012שלום שירן,
אם הוא מסרב ללבוש תחתונים יכול להיות שיש בעיה של רגישות תחושתית וכדאי לבדוק את זה אצל מרפאה בעיסוק. תנבי להניח לו ותראי איך זה עובד, האו צריך להכיר לבד את תחושת המלאות בשלפוחית ולזהות אותה. את יכולה מדי פעם להזכיר לו, אך נסי לעושת זאת מעט ולהוריד לחץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשינהמעיין31/07/2012
שלום,
בני בן שנתיים היה הולך לישון בצורה מסודרת במיטתו ב 7 וחצי בערב ומתעורר בבוקר ולאחרונה (מזה חודשיים) אינו מוכן להרדם בחדר . כל ניסיון שלי נגמר בבכי וצרחות ובסוף הוא נרדם בסלון ורק אז אני מעבירה אותו לחדר. בנוסף הוא מתעורר באמצע הלילה גם בצרכות ובכי ולא מוכן לישון עד שנרדם איתנו במיטה. אני מנסה להבין ממה זה נובע ולא כל כך מצליחה. הוא היה מאושפז שבוע בביה"ח ואני חושבת שזה אולי סוג של טראומה שפיתח של פחד בעקבות כך שהיו מעירים אותו משנתו לקבלת תרופה. או אולי בעקבות זה שנולד לו אח לפני חצי שנה ( אבל בכל זאת עבר די הרבה זמן ולא היו לו מצבי קנאה ותשומת לב חריגים כי בכל זאת היה קטן בן שנה וחצי) או שזה אולי כתוצאה מזה שהעברנו את אחיו לישון איתו בחדר.(למרות שבהתחלה לא היה לו בעיה עם זה וכן היה הולך לישון) אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך לעזור לו לחזור לישון כמו בעבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשינה - תגובה
סמדר ריינר31/07/2012שלום מעיין,
לא תארת איך הוא אמור להירדם בחדר. האם אתם מקיימים טקס שינה? לילדים רבים בגיל הזה יש פחדים שבאים לידי ביטוי בזמן השינה, וזה שכיח ונורמטיבי. חושב לערוך טקס שינה שכולל סיפור, שיר ערש, חיבוק ונשיקה. אפשר למצוא ספרי ילדים שעוסקים בילד שפוחד לישון ומתגבר על הפחד, להציע לישון עם חפץ מעבר, דובי או משהו שישמור עליו, להשאיר אור קטן דלוק וכו', וחשוב מאוד תהליות עיקביים וברורים על לגבי הרדמות בחדר ולא בסלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?עדי31/07/2012
יש לי ילדה בת 4.5 שפוגשת את אביה במרכז קשר. עברנו במרכז לא מעט טלטלות רגשיות/נפשיות כשהיו לה רגרסיות ולא רצתה ללכת לשם אז שלחתי מכתב לפקידת סעד מחוזית. בפעם האחרונה שלא רצתה להישאר לבד זה היה אחרי נוכחות האב במסיבת חנוכה לראשונה לפני שנה כשזה כנראה היה חדש לה שראתה אותו בשגרת היומיום שלה כביכול בגן וחששתי שזה מה שיקרה. מאז חנוכה האחרון אני נוכחת בפגישות. הילדה לא רוצה שאני אצא מה גם שאני לא מסוגלת לצאת בניגוד לרצונה. במיוחד שם. שזה מקום שאין לי אמון לא ברווחה ולא באב. על פניו נראה שהילדה נהנית מהמפגשים. לאב יכולות להיות הערות לא נורמטיביות אם אפשר להגדיר את זה כך כמו לעמוד איתה על שטיפת ידיים תוך נידנוד מתמיד של בין 4-5 פעמים אחרי שנגעה במשהו שמצריך שטיפה לדג' ולא עשתה כן. בעצם היותי נוכחת שם דיוחתי וקלטתי הרבה דברים שהעו"ס לא קלטה. אבל לא על זה אני מדברת. רציתי לדעת איך אפשר לעשות את ההליך בצורה בריאה וטובה ולהקנות לילדה ביטחון. כפי שציינתי גם לי מאוד קשה עקב המצב, קשה לי לעזוב אותה ומנגד העו"ס מבקשת שאנסה לצאת בתקיפות ולזה אני לא מסוגלת. יצא לי לנסות להכין אותה מראש ולהגיד לה שזה הזמן שלה עם אבא ושלי אין מה לעשות שם אך היא לא רוצה שאלך. בין היתר עשיתי גם טעות שאמרתי פעם שהעו"ס (נגיד מיכל) אמרה שאני צריכה לצאת כי אין הורים שנשארים ואולי גרמתי לה בכך לחשוב שהם ה"רעים" כי אז כשבקשה שלא אלך אמרתי לה שאני לא אלך ושאשאר. לא יודעת. בכל אופן לא יודעת מה לעשות. מה הכי טוב לילדה. איך אפשר לעשות דברים בלי שתבכה. אם מקרה כזה היה קורה בגן לדג' היה לי יותר קל כי על הגננת אני סומכת. יש לציין כי אני וביתי מאוד קשורות אחת לשניה. תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מענה לשאלתי, תודה
עדי31/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות? - תגובה
סמדר ריינר31/07/2012שלום עדי,
קודם כל בפניה לפורום יש להצטייד בסבלנות, פנית ובשעה רבע לאחת ומייד את רוצה לקבל תשובה. מענה בפורום יכול לקחת גם 24 שעות.
ולעניין עצמו: יכול להיות שהבת שלך תבכה בכל מקרה. זו לא בהכרח מטרה שהיא לא תבכה. לא בטוח שהיא בוכה מהסיבה שאת חושבת. יכול להיות שהיא בוכה כי היא מרגישה שאת מודאגת והיא לא רוצה גם "לבגוד" בכך בכך שהיא נשארת עם האב נגד רצונך. גם אם את לא אומרת לה במפורש שאת לא מרוצה מזה, סביר להניח שהיא מרגישה את זה. חשוב שתעזבי את החדר לבקשת העו"סיות כשאת כמה שיותר רגועה, נסי לשדר לבת שלך שזה באמת בסדר מצידך, כל עוד את לא תהיי רגועה גם היא תתקשה להיות רגועה. ואל תתרגשי אם היא בוכה. כמו בדברים אחרים, לא תמיד הבכי של ילד קובע מה נחליט לעשות. כרגע נקבע שהיא חייבת לראות את האב בלעדייך, אלה הם חוקי המציאות, וגם את וגם היא צריכות להסתגל אליהן, אין ברירה. אם היא תבין שאת רגועה ושום אסון לא עומד לקרות, זה מאוד יקל עליה. אם את מריגשה שממש קשה לך להרגע, נסי תרגילי נשימה וחשיבה חיובית. הרי כרגע את לא יכולה לשנות את המצב, אז אין טעם לדאוג בגללו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ועוד...
עדי01/08/2012בקשר לדחיפות, פשוט ראיתי שאלות חדשות שקיבלו מענה אז חשבתי לסמן שוב שאשמח לקבל תשובה גם כן אבל הבנתי שגם כך זה בסדר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים "דביקיות"תמר31/07/2012
לום. בתי בת 4 ושלושה חודשים. לפני כשבועיים עברו לגור זמנית אצל הוריי (עד למעבר לדירה חדשה). מאותו יום שעברנו היא טוענת שהידיים שלה "דביקיות" מידיי פעם ורצה לשטוף אותם.
לאחר השטיפה-אינה מוכנה בשום אופן לנגב במגבת.
כמו כן,אינה מוכנה לתת לי יד,מוכנה שאני אחזיק לה באמה אך לא בכף היד בטענה שהידיים שלי דביקות.
חשוב לציין שהגננת טוענת שלא נתקלה בתופעה זו בגן. ומלבד שהזכרתי לעיל היא נוגעת בחול,בצבעי גועש וכו בלי שום בעיה..
מה עליי לעשות? עד עתה נקטתי בהתעמלות. פשוט נותנת לה לשטוף ידיים בכל פעם שהיא טוענת שהידיים שלה דביקות, לא מנגבת לה ידיים ולא נותנת לה יד. האם להמשיך כך?ממה נובע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים "דביקיות" - תגובה
סמדר ריינר31/07/2012שלום תמר,
יכול להיות שמדובר בהתחלה של התנהגות אובססיבית קומפולסיבית, שנובעת מחרדה. יכול להיות שהדבר קשור באופן כלשהו למעבר. אם התופעה מחמירה, כדאי לפנות בהקדם לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)