מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה להורים שהתגרשוויולי20/08/2012
היי . יש לי ילדה בת שנתיים לאחרונה אני ובעלי התגרשנו .. יש להם הסדרי ראייה פעמיים בשבוע כל שבת שנייה.. וכול הזמן הילדה איתי..
כל פעם שהאבא מגיע היא מתרגשת נורא ורצה אליו הולכת בלי בעיות.
ועכשיו בגלל החופש הגדול היא הייתה אצלו 3 לילות ברציפות וכשבאתי לאסוף אותה היא כאילו בכלל לא התרגשה ממני .. להפך כאילו רצה למקום אחר .. ושבאנו ללכת היא ממש מדבקה אליו ולא רצתה ללכת.. וגם שהתחלו ללכת היא פתאום תפסה בכי אבא .. אבא.. מה שממש גרם לי קצת לעצבות ..
מה הסיבה שכך היא מנהגת בדר"כ שהיא אצלי כיף לה .. אני לא יודעת מה אני אמורה להרגיש האם זה נורמלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
יולי20/08/2012כאשר הילדה ישנה אצל האב לדעתי היא ישנה איתו במיטה, ושהיא חוזרת היא תמיד רוצה לישון גם במיטה איתי .. אני לא שואלת את הגרוש שלי איפה היא ישנה.. אבל ני מאמינה שהוא שם אותה לישון איתו כי הוא התגעגע אלייה ורוצה גם את הקירבה איתה. איך אני יכולה לשאול אותו ולהסביר לו שעדיף שהיא תישן במיטה שלה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - תגובה
סמדר ריינר20/08/2012שלום יולי,
בדיוק כמו שניסתחת את זה כאן. תבררי איתו אם אכן זה כך ותגידי לו שאת מבינה שהוא מאוד מתגעגע אליה, אבל זה לא בריא עבורה, כי היא מקבלת מסר מזה שהיא כאילו שוות ערך לבת זוג או אדם מבוגר, בעוד שהיא ילדה וחלק משמירת גבולות בבית זה שילדים והורים ישנים לחוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה להורים שהתגרשוו - תגובה
סמדר ריינר20/08/2012שלום יולי,
את לא אמורה להיעלב מזה, זה לא אורמ שלא כיף לה אצלך, יכול להיות שעצם המעבר קשה לה, אין סיבה שתיעלבי מזה ברמה האישית, זה נומרלי לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בגמילהאסנת20/08/2012
שלום,
בתי בת שנתיים ועשרה חודשים נמצאת בתהליך גמילה. עם הפיפי אין בעיות והיא הולכת לישבנון לבדה ולא מפספסת כלל. אבל עם הקקי ממש לא פשוט. היא לא מוכנה בכלל להשתמש באסלה. קנינו לה סיר והיא מוכנה להשתמש בו אבל היא רק יושבת עליו למשך הרבה מאוד זמן בלי להצליח לעשות ומתאפקת בעצם עד הלילה שאז יש לה טיטול עדיין.
עם או בלי קשר היא בזמן האחרון הרבה יותר בכיינית ותלותית.
האם יש סיבה לדאגה?
איך אפשר לעודד אותה להצליח?
תודה,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בגמילה - תגובה
סמדר ריינר20/08/2012שלום אסנת,
אני מפנה אותך לעמודת שאלות נפוצות לשתובה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה והמשך
אסנת21/08/2012שלחתי את השאלה לאחר שקראתי את העמוד שהפנית אליו והוא לא נתן לי תשובה מספקת. אולי בגלל שאנחנו מתנהגים כמו שמומלץ שם ובכל זאת אין התקדמות. אך בעיקר מפני שהקושי מפריע לבת שלי בצורה מאוד משמעותית. היא נהיית לחוצה, רוצה לשבת בסיר כל היום ומתאכזבת נורא כשהיא לא מצליחה למרות שאנחנו מאוד מפרגנים לה על הניסיונות שלה. האם יש דרך להסביר לה מה היא צריכה לעשות באופן פיזי כי היא פשוט לא מצליחה (אולי בגלל הלחץ היא מכווצת את השרירים או משהו כזה)..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה והמשך - תגובה
סמדר ריינר22/08/2012שלום אסנת,
יכול להיות שלבת שלכם יש חרדת אסלה. כדאי לנסות לאפשר לה לשבת בהתחלה עם הטיטול על האסלה, ועלשות בטיטול, ואחר כך לשבת איתו כשהוא קצת פתוח, ואחרי זה כשהוא יותר פתוח, פתוח לגמרי, ורק אז בלי טיטול בכלל.
חרדת אסלה פירושה בדרך כלל שהילד מרגיש כאילו כשהקקי נופל ממנו לאלסלה זה סוג של התפרקות של משהו מהגוף, וזה נורא מפחיד. לכן בטיטול היא כן עושה כי אז אין את החוויה הזו של ההיפרדות של הקקי מהגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבטאויות של ילדרינה20/08/2012
בני בן 3.5 ילד חכם ושמח, רגיש מאוד וסובל מקושי בויסות התחושתי. הוא מאוד קשור אלינו ההורים, אבל בזמן האחרון יש לו כל מני "יציאות" כמו: "אני לא אוהב את אמא\אבא" "אני רוצה להרוס את אמא" "אני רוצה שאמא תעוף לשמיים ולא תחזור"... האם זה נורמלי?? יש לציין כי אני בהריון בחודש רביעי והחודשיים הראשונים היו מאוד קשים לי פיזית ונפשית, לא הייתי יותר מדי פנויה להשתולל ולשחק כמו שבדרך כלל.
מה דעתך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבטאויות של ילד - תגובה
סמדר ריינר20/08/2012שלום רינה,
אין כאן עניין של נורמלי או לא נורמלי, זה לגמרי טבעי שילדים כועסים לעיתים על ההורים שלהם ומבטאים שנאה, זה לא בהכרח אומר משהו חריג. יש רגעים שהוא מאוד ואהב אותך ויש רגעים שאת ממש מעצבנת אותו, הוא עוד ילד קטן, וזו הדרך שלו לבטא כעס. כדי לדעת אם יש בעיה חשוב לשים לב האם יש קשיים נוספים בהתנהגות בגן ובבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץאולגה20/08/2012
שלום
הבן שלי, בן שנה וחצי, היה מאוד תלוי במוצץ שלו וכשהיינו בנסיעה בחול סמתי לב שהוא לא מבקש אותה הרבה כי היה עסוק רוב הזמן בשחיה ופעילויות אז החלטתי שזו הזדמנות טובה לגמול אותו ממנה.עכשיו כשחזרנו מחול אני רואה שמאוד קשה לו והוא מבקש אותה הרבה ועוד שבוע מתחיל גן חדש ואני חוששת שלא הייתי צריכה לעשות את זה עכשיו.אבל כבר עברו 5 ימים ואני לא רוצה להחזיר אותה השאלה שלי היא איך לעזור לו לעבור את זה?
והאם להכניס אותו לגן או לחכות שיגמל לגמרי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ - תגובה
סמדר ריינר20/08/2012שלום אולגה,
לא מאוחר מדי להחזיר לו את המוצץ. זה גיל הרבה יותר מדי מוקדם לגמול ממוצץ וזו גם לא הדרך לעשות את זה. מה זה קשור לגן? לא נראה שיש בעיה שילד בן שנה וחצי ואפילו שנתיים יגיע לגן כשהוא לא גמול ממוצץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי בן השנתיים מתחצףבת-אל לרנר19/08/2012
ילדינו בן השנתיים מתחצף אלינו ואמר חדשות לבקרים " די"! בהתרסה ואפילו לפעמים מחטיף לנו מכה אנו אומרים לו שאסור לדבר כך לאמא ואבא ומבקשי שייעשה לנו טובה אך אני רוצה להרחיב את רפרטואר התגובות מאחר וזה לא ממש עוזר כי הוא אומר זאת יותר מדי פעמים ביום . ואני לא רוצה שהסמכות ההורית שלנו תתערער.
אשמח לטיפים והצעות
בת-אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שלי בן השנתיים מתחצף - תגובה
סמדר ריינר20/08/2012שלום בת אל,
ילד שאומר "די" הוא לא ילד שמתחצף. מותר לילד לרצות אחרת מכם. כאשר אתם אומרים לו לעשות "טובה" אתם בעצם מעבירים לו מסר שאתם לא מוכנים לשאת תוקפנות, ואין מקום לתוקפנות. זהו מסר לא טוב, כיוון שבכולנו יש תוקפנות, תוקפנות היא דבר בריא וחשוב להתפתחות, בלי תוקפנות אין הישגיות, אין תחרויתיות, אין סקנות ואין יכולת הישרדות. יש בדל בין תוקפנות לאלימות. כשאנחנו לא מכילים תוקפנות בצורה נכונה היא עלולה להפוך לאלימות. חשוב שבמסרים שלכם לתוקפנות שלו לא תנסו להעלים אותה ולהפוך אותה ל"טובה" אלא שתתנו לו כלים לבטא אותה בצורה בונה. אם הוא אומר "די" יש לתת הכרה לזה שהרצון שלו כרגע לא משתלב עם הרצון שלכם. הכרה זה לא אורמ שתסכימו למה שהוא רוצה, אבל כן תתנו לגיטמציה לכך שלא בא לא. אתם לא יכולים להכריח אותו לרצות מה שאתם רוצים, זו מחיקה של האישיות שלו, ולמה בעצם? אתם יכולים להגיד למשל: "לא בא לך עכשיו, זה מעצבן אותך!" ולהתיחחס לזה בהומור, להציע לו לכעוס על הכרית, להרביץת לה, להרביץ לכרית יחד איתכם, ואם זה משהו חשוב לכם, לבצע אותו בכל זאת, למרות שהו אאורמ די, למרות שהוא לא מרוצה וגם אם הו איכעס ויבכה. כל זה לא נורא כל עוד אתם לא מחקים את הזכות שללו להתנגד. ילד שמתגד להוריו זה לא ילד שיש בעיה בסמכות ההורית במשפחתו בהכרח. אם תתנו להכרה לאיישות שלו, לתוקפנות שלו ולהתנגדות שלו, יכול להיות שהוא לא יצטרך להרביץ לכם. קחו בחשבון שילדים רבים בגיל הזה מרביצים כיוון שהם עדיין לא יודעים לבטא מילולית את רצונם, וזה לא נובע מחוצפה אלא מתסכול. את המכות יש להפסיק פיזית ולהציע לו מילים לתאר את מה שהוא מרגיש במקום מכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכיםסיון19/08/2012
שלום רב,
בשבוע שעבר היינו בתי ואני מעורבות בתאונת דרכים בכביש בינעירוני.
בתי בת שנה, ישבה במושב הקדמי, בכסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה והיתה חגורה.
האוטו התנגש במעקה הבטיחות, משם ברכב אחר, שוב במעקה עד שהרכב עצר. בזמן הזה נשמעו הרבה מאוד "בומים" (המכות העיקריות היו מצידו השמאלי של הרכב), אני בכיתי וצעקתי מחשש שמא יקרה משהו לילדה שלי. כשהרכב ראיתי שהיא מבוהלת. היא בכתה ממש מעט. אני המשכתי לבכות ולצעוק והיא שמעה וראתה אך לא בכתה אלא חייכה אליי. בשלב מסויי לקחו אותה ממני כיוון שלא חשתי בטוב. זה השלב שבו היא החלה לבכות ממש.לקחתי אותה שוב לידי חיבקתי ונישקתי ושמרתי על רוגע יחסי. ברוך ה היא לא נפגעה פיזית ויצאה בנס ללא שריטה, אך מאותו היום הלילות הפכו לסיוט של ממש. עד אותו יום היא היתה מתעוררת בלילה.לא בבכי. מתעוררת חוזרת לישון. מתעוררת וחושבת שזה הזמן לשחק. כעת היא בוכה בכי היסטרי מתוך שינה וגם כשהיא מתעוררת היא ממשיכה לבכות בהיסטריה עד שאני מרימה אותה או בעלי.
האם מדובר בהשפעה של התאונה? האם היא נזכרת בסיטואציה הטראומתית? מה עלינו לעשות? איך נוכל לעזור לה מלבד חיבוקים, מילות הרגעה ולעיתים אף שינה משותפת........
אשמח לקבל חוות דעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת דרכים - תגובה
סמדר ריינר19/08/2012שלום סיוון,
לא ניתןם לשעת בוודאות למה זה קשור, כיוון שהיא לא מדברת. יכול להיות שזה קשור לתאונה וגם יכול להיות שזה קשור לזה שהיא מרגישה את הדאגה שלך ומגיבה אליה. ולכן, לא בטוח שזה טוב שאתם מאפשרים לה לשיון איתכם בלילה, יכול להיות שזה מרגעי אותה בטווח הקצר אבל בטווח הארוך זה משבש את הסדר וגביר את החרדה שלה. לא ניתן כרגע לעשות הרבה מלבד להשתדל לדאוג פחות, (הדאגה לא עוזרת והיא מרגישה את החרדה שלכם כחולשה וזה מגביר את החרדה שלה)ולא להפר את הגבולות מתוך מחשבה שזה מה שיעזור לחרדה שלה. כדאי לנסות לחזור לשיגרה בהקדם, עם סבלנות כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי רטליןמוריה19/08/2012
שלום רב, אני אמא לילד הנוטל רטלין. על פי המאמר הבא שמצאתי ישנו קשר בן רטלין ללוקמיה וכן להפרעות בקצב הלב. מה דעתכם?
תודה רבה, לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות ברישום לגן - תגובה
סמדר ריינר19/08/2012שלום מוריה,
התפתחות זה לא רק השיגים שכליים. להתפתחות חשובה גם תחושת ביטחון, יכולת חברתית, יציבות וגם התפתחות ריגשית היא התפתחות. ילד שאמור להפנות את המשאבים שלו להסתגלות, זה גם יבוא על חשבון ההתפתחות. שום הפסד לא ייגרם לביתך לאורך זמן מעוד שנה במקום שנעים לה בו. להיפך. אני בעד להשאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץ - דחוףיעל19/08/2012
שלום רב,
ביתי בת 4.5 ולא גמולה ממוצץ לילה לשנת צהריים ולפעמים היא מבקשת כשהיא בוכה.
לפני כחודש קראנו את סבתא של המוצצים מספר פעמים והיא אהבה את הרעיון והציעה להעביר את המוצצים שלה לבנות הדודה שלה הקטנות. קבענו שנעשה זאת אחרי סיום הגן. לפני שבועיים היא סיימה את הגן וביום שישי האחרון מסרנו את המוצצים והיא אף הכינה להן ברכה. דיברנו שאם היא תרצה מוצץ אתן לה חיבוק או את הבובה שלה. אלא שביום שישי בלילה יום שבת לפני שנת צהריים, ביום שבת בלילה והיום בבוקר היא בכתה, נשכה והתחננה למוצץ שלה. היא נרדמה בשעה מאוחרת למרות שהיתה גמורה מעייפות. אמרתי לה שאני יודעת שקשה לה, ושעצוב לה, שאני אוהבת אותה ואני אעזור לה להיגמל כמו שהיה לה קשה עם החיתול. היא ילדה מדהימה, אינטליגנטית, רגישה ותקשורתית. סיפרה היום לאמא שלי שכל לילה היא בוכה בגלל המוצץ. מחר אנו טסים לחול לשבוע.
מה לעשות? האם להפסיק את הגמילה? או בהדרגה, מה עוד להגיד לילדה בזמן בכי ומצוקה, האם זה כל כך נורא שילד בגיל זה עם מוצץ? אנא עצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ - דחוף - תגובה
סמדר ריינר19/08/2012שלום יעל,
זה לא נורא בעיני שילד בגיל הזה עוד עם מוצץ. גמילה, רצוי שתעשה באופן הדרגתי. ולא בבת אחת. כנראה שזה לא היה מספיק הדרגתי בשבילה. זה בסדר גמור אם בשנת צהריים היא עדיין תהיה עם מוצץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה ממוצץ המשך שאלה
יעל19/08/2012השאלה היא איך אפשר לעשות זאת בהדרגה אם היא ישנה עם מוצץ בלילה ובשנת צהריים? היכן תהיה ההדרגה? והאם זה אומר שכדאי לתת לה מוצץ היום לפני השינה כשהיא תבקש, אחרי ששלושה ימים היא בלי מוצץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה ממוצץ המשך שאלה - תגובה
סמדר ריינר19/08/2012שלום יעל,
ההדרגה היא בזה שבשינה מותר לה להיות עם מוצץ ובמשך היום פחות או בכלל לא, והיא תוותר על זה מתי שהיא תהיה מוכנה. במקביל אפשר לנסות להרגיל אותה לטקסי מעבר וחפצי מעבר אחרים במעבר לשינה, כמו לישון עם דובי, וכמובן טקס שינה, שכולל סיפור, שיר ערש, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 ו-10 חודשים, קושי בלילותלילוש19/08/2012
בני בן 3 ו10 חודשים. בתקופה האחרונה, בערך לפני כחודש הוא החל להתעורר בלילה בבכי וצרחות ומאוד מאוד קשה להרגיע אותו. אינני יודעת מה המקור להתעוררויות שלו (לציין שלא מזמן גמלנו אותו באופן די חד מהמוצץ, ניסינו בעבר גמילה הדרגתית אבל זה לא עזר ולכן החלטנו לגמול אותו בבת אחת, היו שני לילות מאוד מאוד קשים ואח"כ לכאורה שכח מהמוצץ, לפעמים היה מזכיר אותו לפני השינה, כיום כבר לא). הוא יכול להתעורר לפתע ב-2 בלילה או ב-4 לפנות בוקר ופשוט לבכות ולצרוח, אני מנסה להרגיע אותו ולדבר איתו וזה לא עוזר, זה נמשך זמן רב במהלך הלילה- כשעה שאני יוצאת וחוזרת מהחדר שלו ומנסה לדבר איתו ולומר לו שעליו להפסיק לבכות אבל זה לא עוזר, הוא לא מדבר רק בוכה וצורח. לעיתים הוא מתחיל לטרטר אותי שאביא לו מים, חוץ מזה הוא לא מתקשר איתי בדיבורים אלא רק בצרחות... אני מנסה להיות קשוחה איתו ולצאת מהחדר ולתת לו לצרוח ואז מתחילה סאגה שהוא יוצא מהחדר ואני מחזירה אותו. אני אובדת עיצות, הדבר מפריע מאוד בבית (יש לו אח גדול שישן איתו ובא לישון אצלנו בחדר כי זה מעיר אותו בלילה ומפריע לו לישון וגם אני כבר מתקשה לתפקד בבקרים) מדובר בצרחות אימים, אינני יודעת אם הוא לגמרי ער או מודע לקימות שלו או שהוא חצי רדום. לפעמים לפני השינה אני מבקשת ממנו להתנהג יפה בלילה ולא לקום ולצרוח והוא מסרב, כך שנראה לי שהוא דמי מודע לכך ועושה זאת בכוונה. אינני יודעת כיצד לצאת מהמעגל הזה שנמשך כבר זמן רב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 ו-10 חודשים, קושי בלילות - תגובה
סמדר ריינר19/08/2012שלום לך,
לדעתי אין שום מניעה להשאיר לו את מוצץ בלילה. גמילה חדה היא לא דבר טוב בעיני. חשוב לשהורים תהיה סבלנות לקצב של הילד, אם הוא זקוק למוצץ סימן שהוא לא פיתח עדיין דרכים אחרות להרגע, ולקיחת המוצץ ממנו בצורה חדה לא תגרום לו לפתח אותן בין לילה. אפשר גם להציע לו חפץ מעבר נוסף, כמו דובי שיישן איתו בלילה. לשוחח איתו על הפחדים שלו בלילה, להקריא לו סיפור לפני השינה שעוסק בילדים שפוחדים בלילה ומתגברים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה אבל ...
לילוש20/08/2012אני מבינה את מה שאת אומרת אבל בסה"כ חלף יותר מחודש מאז שלקחנו את המוצץ, הוא כבר לא מזכיר אותו וחבל לדעתי לחזור אחרונית (ממילא קיבלנו המלצה מרופאת השיניים להפסיק בגיל 4 והוא כבר כמעט בן 4). מעבר לכך, אינני חושבת שההתעוררויות בלילה קשורות לפחדים שיש לו (הוא לא מתבטא מילולית ולא אומר שהוא פוחד). תחושתי היא שההתעוררויות שלו הן התנהוגתיות... אשמח לקבל עצה כיצד עלי לנהוג מהרגע שהוא מתעורר ומתחיל לצרוח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה אבל ... - תגובה
סמדר ריינר20/08/2012שלום לך,
העובדה שנך לא מדווח על פחדים לא בהכרח מצביעה על זה שהם לא קיימים, משהו קשה לו שם, משהו חסר לו, את בעצמך שייכת את זה לעניין המוצץ,. לכן הצעתי לך להציע לו חפץ מעבר אחר שאולי יעזור לו להרגע במקום המוצץ. מטרת המוצץ היא להרגיע. להרגיע ממה? מזה שאני מרגיש לבד בעולם כשאימא לא לידי. זה בעצם סוג של פחד. במובן הזה, כדאי ללמד את הילד להפנים הרגעה ,כדי שלא יזקק למוצץ. להפנים הרגעה פירושו ללמוד מאימא לעושת דברים שמרגיעים, לקרוא לדברים במילים, לדעת את להסביר אותם לעצמי ולמצוא משהו שייצג את אימא כשאני בלילה לבד במקום המוצץ. את זה חפץ מעבר וסיפור לפני השינה אמורים לפתח.
כשהוא מתעורר במאצע הלילה, דווקא אז חשוב לא לשתף פעולה עם ההתנהגות, לגשת אליו, להשכיב אותו בחזרה, בקצרה ובענייניות, בלי לעושת מזה סיפור נורא גדול ובלי הרבה דיבורים, ולחזור למיטתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העצה
לילוש20/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר20/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הילדה מבינהג.ג19/08/2012
שלום
אני ובעלי שרויים מזה זמן במשבר קשה מאוד.
ממעטים מאוד לדבר אם בכלל, ברוב הזמן שתיקות / מריבות קולניות.
יש לנו ילדה בת שנה ושלושה חודשים.
לפני המשבר הנוכחי ניכר היה כי הילדה שמחה, צוחקת הרבה, לא מפסיקה לדבר ולהינות.
לאחרונה היא שותקת הרבה , בוכה הרבה ומאוד מאוד צמודה אליי. הרבה פחות לאבא שלה.
בכל פעם שאני מתרחקת ולו לרגע היא מתחילה בבכי רב ובהיסטריה שאשאר לצידה ולא אלך.
יש לה הרבה מבטים עצובים ואני תוהה לעצמי האם המצב משפיע גם בגיל כזה? האם ילדים מבינים? מה ניתן לעשות כדי שהמצב לא ישפיע עליה?
אשמח מאוד לעזרתכם אני אובדת עצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הילדה מבינה - תגובה
סמדר ריינר19/08/2012שלום לך,
אכן קשה לך מאוד כרגע, גם המשבר עם בעלך וגם הקושי של הילדה מעציבים אותך. את צודקת. בודאי שזה משפיע עליה בגיל כזה, ואי אפשר לעשות שזה לא ישפיע עליה בכלל. אפשר לנסות להמעיט את ההשפעה, רצוי כמה שניתן שהמריבות לא יהיו בנוכחותה. ואם יש מריבה שתהיה התייסות גם אליה, לא לשכוח שהיא קיימת שם, וזה מבהיל אותה, ובכלל כדאי לנסות לטפל במצב הזה, אם בטיפול זוגי או בדרך אחרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאירית19/08/2012
הבת שלי בת 3.5 ומגיל שנה חוזרת תופעה שאני לא יודעת איך להתייחס אליה.
בכל פעם שהיא יושבת בכיסא ונשענת על שולחן, היא עושה תנועות עם האגן קדימה ואחורה. די ברור לי שהתנועה מענגת אותה לכן היא ממשיכה.
השאלה שלי איך להסביר לה או מה להגיד לה כדי שלא תעשה את זה בפומבי או באופן כל כ"כ קבוע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
סמדר ריינר19/08/2012שלום אירית,
בתך היא מספיק גדולה כדי לדבר איתה בצורה יחיסית ישירה על העניין. אפשר להגיד לה שתא מבינה שהתנועות האלה נעימות לה, וזה עושה לה נעים וזה בסדר גמור, אבל אלה דברים שעושים בפרטיות בחדר ולא ליד אנשים. אם בכל זאת היא לא מסוגלת להפסיק לעשות את זה או עושה זה ממש הרבה, כדאי לפנות לטיפול ולבדוק מה קורה וממה זה נובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
אירית20/08/2012תודה על המענה המהיר, השאלה האם מדובר בהתנהגות נורמטיבית בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות - תגובה
סמדר ריינר20/08/2012שלום אירית,
אוננות היא נורמטיבית בכל גיל, אפילו אצל תינוקות. זה תלוי כמובן במינון, ילד שרק מאונן כל היום וזה פוגע בפעילות שלו בתחומים אחרים, או שלא מסוגל למרות הסברים שמתאימים לגילו להפסיק לעשות אץ זה ליד אנשים זה מעורר סימני שאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4.8 ואוכלת עם הידייםלימור18/08/2012
שלום,
ביתי אוכלת כל הזמן בידיים ומשחקת עם האוכל, גם כריך היא מפרקת ואוכלת - אמנם בדכ מסיימת את הארוחות.זאני לא מצליחה לחלץ את זה מנה למרות שאני מעירה כל הזמן (לא בכעס מוגבר)- זה לא מצליח. גם אם פה ושם היא כן אוכל בסכום אני מחמיאה לה...שום דבר לא עוזר..מה אני יכולה כבר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.8 ואוכלת עם הידיים - תגובה
סמדר ריינר19/08/2012שלום לימור,
אולי כדאי פשוט להניח לה. היא כבר הבינה כי אמרת לה את זה המון פעמים. להגיד לה יותר זה לא יעיל. היא תעשה את מעצמה כשיתחיל להפריע לה כשמעירים לה בחוץ, או שלא. זה לא סוף העולם. אנחנו לא יכולים ולא צריכים לשלוט על כל ההתנהגויות של הילדים שלנו כל הזמן. תפקידנו להראות להם את הדרך והם כבר יעשו עם זה מה שהם יעשו. כל עוד זו לא התנהגות מסוכנת, או מזיקה במיוחד, לא חייבים להפוך אותה למאבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוווואיייי איך שמתי לקרוא תשובה כזאת
לימור19/08/2012יש מקום לחשוב שמדובר בקושי צוטורי או ברור מוטורי כלשהוא (אפילו חושי/תחושתי)?
אין לה בעיות אחרות מסוג זה למיטב ידיעתי /ראייתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוווואיייי איך שמתי לקרוא תשובה כזאת - תגובה
סמדר ריינר19/08/2012שלום לימור,
יכול להיות,אבל אז זה אמור לבוא לידי ביטוי בעוד דברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי בבקשה למנות לי כמה עיקריים?
לימור20/08/2012שאוכל לדעת אם אכן נמצאים ולא חיברתי אותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי בבקשה למנות לי כמה עיקריים? - תגובה
סמדר ריינר20/08/2012שלום לימור,
לצערי לא אוכל, זה לא התחום שלי, זה יותר קשור לריפוי בעיסוק, פשוט לא נראה לי הגיוני שאם יש קושי מוטורי הוא מתבטא רק בתחום אחד מאוד ספיציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות בכילירון18/08/2012
שלום רב, בני בן 4, ויש לו אח חדש יחסית בן שנה. בזמן האחרון הוא בוכה על כל דבר, הוא רוצה משהו - הוא בוכה, הוא לא צליח משהו - הוא בוכה, הוא לא רוצה משהו - הוא בוכה, אנחנו לא מרשים לו משהו הוא בוכה. הגעתי למצב שאני אומרת לו שתינוקות כמו אחיו שלא יודעים לדבר הם בוכים והוא ילד גדול ובוגר ולא צריך לבכות, לפעמים אני אף אומרת לו שהוא מתנהג כמו תינוק והוא ילך למעון של אחיו הקטן אם הוא לא יודע להתבטא...
אני ממש לא יודעת אם אני פועלת נכון, לציין שאנו נותנים לו המון תשומת לב ואהבה, אבל עדיין הילד רגשי על כל דבר.
אודה להתייחסותכם, כיצד עלי לפעול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפות בכי - תגובה
סמדר ריינר19/08/2012שלום לירון,
אני מבינה שאת מרגישה חסרת אונים. וזה לא קל. נשמע שאת בעצמך יודעת שאת לא פועלת נכון, אחרת לא היית שואלת. שום תגובה שיש בה השפלה של ילד לא יכולה להיות תגובה נכונה. דבר נוסף, כאשר ילד שיש לו אח קטן רוצה להתנהג כמו תינוק, הדבר האחרון שיעזור להגיד לו זה שהוא בוגר והוא לא תינוק. הוא יודע שהוא לא תינוק, ועל זה כל הצער והקנאה שלו כרגע.
ההתנהלות שלך צריכה להיות בשני מישורים. במישור המיידי כשהוא בוכה, מספיק להגיד לו פעם אחת בלבד שכשהוא בוכה את לא מבינה מה הוא אומר ומאותו רגע להתעלם. חושב להיות מאוד עקביים בזה ולא להישבר. אם תהיו עקביים עם הזמן הוא יפנים שההתנהגות הזו לא משרתת אותו ולא תהיה לו סיבה להמשיך אותה.
במישור הכללי והלא מיידי, חשוב להתייחס לקנאה שלו באחיו ולרצון שלו להיות תינוק, בדרך חיובית ומקבלת. להגיד לו שאת מבינה שגם לו בא לפעמים להיות תינוק, ומצד אחד הוא רוצה להיות גדול ומצד שני לפעמים בא לו להיות קטן. וזה בסדר לשחק לפעמים בתינוקי, להתפנק אצל אימא, וכו'. רצוי גם שתנו לו זמן איכות לבד, ללא אחיו ותזכו אותו בתשומת לב משלו בלי שיצטרך להתנהג כמו אחיו כדי לקבל אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקגלי18/08/2012
שלום רב,
יש לי ילדה מדהימה, בוגרת מאוד לגילה, חברותית וחכמה בת 5.
שמתי לב שהיא משחקת עם בובות, היא מסדרת אותם בשורה.
כך פעם אחר פעם, מס' חודשים.
כבר כמה פעמים שאלתי אותה אם היא משחקת עם הבובות או רק מסדרת אותם? האם הבובות עושות משהו?
היא השיבה לי כן, כמובן , אך עדיין היא רק מסדרת אותן.
רציתי לדעת אם זה מעיד על משהו?
יש לציין שגם בחברה אני רואה כי לעיתים היא מתנהגת ברעות, גם הגננת ציינה זאת בפניי לא פעם.
אשמח לתשובה
מהירה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק - תגובה
סמדר ריינר18/08/2012שלום גלי,
לא הבנתי מה זאת אומרת "מתנהגת ברעות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3שרית18/08/2012
שלום,
בני בן 3 בקרוב ויש לו אחות בת שנה ו3 חודשים. ישנם מספר דברים שמטרידים אותי.
ראשית, היחס שלו כלפי אחותו. כיצד לנהוג כאשר דוחף/מכה/חוטף לה צעצועים מהיד וכו'..?
אנחנו מסבירים לו שלא מרביצים ומבקשים ממנו לקרוא לנו אם היא מפריעה לו ושאנחנו נעזור. במקרה וזה לא עוזר והוא עדין מרביץ אנחנו מושיבים אותו בפינה ל3 דקות (לפי הדרך של סופרנני- ירידה לגובה העיניים, להסביר בקצרה מדוע מושיבים בסוף חיבוק ונשיקה וכו'...).
הבעיה היא שיש ימים בהם התחושה היא שכל הזמן אומרים לו רק לא ואל תעשה כך וכך, מרימים את הקול ומושיבים בפינה ובקיצור הכל מאוד שלילי וזה מאוד לא נעים לנו ואני בטוחה שגם לילד.
אציין שאנחנו משתדלים לבלות איתו אחד על אחד וגם מקפידים לשבח על התנהגות טובה.
שנית, כאשר הוא רוצה משהו הוא מיד בוכה אפילו עוד לפני שביקש. לא מדובר אפילו במצב שבו מסרבים לתת לו משהו. קשה לו להתנסח ולהסביר את עצמו והוא מיד בוכה. אנחנו מנסים לדובב אותו ולעודד אותו להסביר בדיוק מה רוצה אבל זה רק מעצבן אותו. אנחנו גם אומרים שלא יכולים להבין אותו כשבוכה אבל זה לא עוזר. מה הדרך הנכונה להתמודד עם הבכי הבלתי פוסק הזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 - תגובה
סמדר ריינר18/08/2012שלום שרית,
כאשר הוא בוכה, יש להתעלם. רק התעלמות מכחידה התנהגויות שליליות, ולא שום הסבר. כל התייחסות שלכם להתנהגויות השליליות שלו רק מזכה אותו בתשומת לב, וזה לא משנה בכלל שאתם גם מעניקים במקביל תשומת לב חיובית, מבחינתו כל תשומת לב היא הכרחית, גם היא שלילית, ולכן ככל שתמעיטו בה, לא יהיה לו אינטרס להמשיך ולהתהנג התהגויות שמזכות אותו בה.
לגבי המכות לאחותו, גם כאן חשוב לא לעשות מז הטקס ולא עניין גדול. כשזה קורה צריך כמובן להגן על אחותו, ולהפסיק זאת פיזית אבל בזה לסיים את ההתייחסות, לא לנאום, לא להעניש, לא להסביר וגם לא לתת חיבוק ונשיקה. שום דבר. פשוט ממשיכים הלאה. הוא כבר יודע שלא מרביצים, כך שאין ערך כרגע להמשך ההסברים האלה, וגם אין חשש שאם לא תאמרו דבר הוא יחשוב שזה בסדר להרביץ. פשוט להמעיט בתשומת הלב שהוא מקבל סביב העניין הזה ככל הניתן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בן 3
שרית18/08/2012ראשית תודה על התגובה המהירה.
אני מקווה שאכן אצליח להתעלם מהבכי מודה שיהיה לי קשה מאוד.
שאלה נוספת היא כיצד להגיב כשהוא עושה דברים שמסכנים אותו. למשל רץ לכביש ולא מקשיב כשמבקשים ממנו לעצור ואומרים שמסוכן או כשיוצא מברכת השחיה ורץ על הרצפה החלקה ונופל. פעם אחר פעם אנחנו מסבירים שאסור לרוץ ושיכול לקבל מכה חזקה בראש אבל זה רק מגביר את הנחישות שלו לרוץ ולבדוק את תגובתנו. מה נכון לעשות במקרים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בן 3 - תגובה
סמדר ריינר18/08/2012שלום שרית,
אותו הדבר כמו כשהוא מרביץ לאחותו. מפסייקם את פיזית ולא עושים עניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)