מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה "טובה מידי"סוזי29/07/2012
ילדתי בת ה-3 (היחידה כרגע) היא ילדה חברותית ,נדיבה וטובת לב אלא שהדבר מתבטא גם כשלא נחמדים בחזרה אליה. למשל,אם יש לה חטיף היא תציע לחברים שלה, ביוזמתה, כאשר הם עצמם לא מכבדים אותה.
אני לא רוצה שינצלו את טוב ליבה ואני רוצה שהיא תעמוד על שלה. נראה כי רק בחברת בני משפחה היא אסרטיבית ועקשנית ודעתנית למרות שהמזג הטוב לה ניכר גם ביחסים עימנו פשוט מול ילדים אחרים היא יותר מדי מוותרת , למרות שהיא יודעת שההתנהגות שלהם לא בסדר.
קיימת פסיביות גם בגילויי אלימות כלפיה. כאשר היא חוזרת מהגן ומספרת שחברה טובה שלה דחפה אותה או שרטה אותה אני שואלת אותה אם היא החזירה לה ,היא אומרת שהיא מחזירה אך איני יודעת כמה נכון הדבר היות וכאשר אנחנו נפגשות עם החברה אחרי הצהריים והיא מציקה לה ביתי רצה אלי לדווח לי על אשר אירע בפנים עצובות..
כאשר ביתי מתלוננת כי החברה צועקת עליה בגן ,אני שואלת מדוע את לא צועקת חזרה , תשובתה של ביתי היא : "אבל היא שוב תצעק עלי וזה מבהיל אותי.."
או כאשר אני שואלת אותה מדוע את לא מחזירה לה , ביתי עונה: " אם אני יחזיר לה , היא שוב תרביץ לי.." אני מצידי מנסה להסביר לה כי ההתנהגות של החברה היא לא בסדר, וככה לא מתנהגים חברים יחד עם זאת, זה לא מונע מבתי לרצות ולשחק עם אותה ילדה ביום אחר .
בגן מספרים לי שרגע אחד הן מסתדרות וברגע השני כבר לא.. אך יחד עם זאת מציינים כי ביתי "לא פראיירית.." לטענתם ביתי היא הנשמה של הגן , ילדה בוגרת, טובה אשר עומדת על שלה ומסתדרת עם כולם .
העדינות שלה מתבטאת גם במפגש עם ילדים אחרים , אציין כי כאשר היתה קטנה יותר ניכר היה כי עמדה יותר על שלה והגיבה חזרה לכל מי שגילה אלימות כלפיה.
אז מה קרה פתאום? מה עליי לעשות? אני רוצה לגונן עליה, האם נכון להפסיק את המפגשים עם חברתה אחה"צ (למרות שהמינון ירד משמעותית אחת לשבועיים..)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה "טובה מידי" - תגובה
סמדר ריינר29/07/2012שלום סוזי,
אני יותר מתרשמת שלך מאוד חשוב שהבת שלך לא תצא "פראיירית" ויכול להיות שזה משהו שנוגע בך בנקודה רגישה שלך, ולא במאת קשור למה שקורה עם הילדה. עובדה שבגן כן מתרשמים שהיא עומדת על שלה. אני גם לא חשובת שזה נכון ללמד ילידם להחזיר מכות. זה יכול לסבך אותם ולא תמיד זה מאתים וזו לא הדרך. זה לא אורמ שהאופציה השניה היא להיות "פראייר" אפשר להגיב מילולית בצורה תקיפה, אפשר להגיד לגננת, יש דרכים להתמודד עם אלימות והם לא בהכרח אלימות נגדית. כמו שאמרו לך בגן, ילדים בגיל הזה רבים ומשלימים, הם מסתדרים ואחר כך רבים וזה חלק מהעניין החברתי. אני מתרשמת שלך קשה לשאת את זה, אבל זה לא קשור לבעיה אובייקטיבית בהכרח של הבת שלך. אני מציעה לך להניח לילדה לנהל את העניינים החברתיים שלה בעצמה, כי נראה שהיא מסתדרת, יש לה חברות. ולנסות לחזק את הביטחון העצמי שלה, לא עלידי עידודה להרביץ חזרה, אלא על ידי מתן חזיוקים חיוביים לתכונות החזקות שלה. אם את בלאו הכי עושה את זה מצויין, וזה מספיק. נראה לי שאת יכולה לדאוג קצת פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירן28/07/2012
שלום,
אני בת 28, מתחילה בתהלכי גירושין. בעוד שבועיים אני אמורה לעזוב את בית.
יש לי ילד בן שלוש וחצי, נכון להרגע לא אמרתי לו כלום.
השאלה מתי ומה אומרים לילד בגיל כזה ואיך?
אודה לעזרתך.
תודה רבה,
לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר29/07/2012שלום לירן,
כדאי להתחיל להכין את הילד בהקדם האפשרי כדי שיהיה לו זמן לעכל ולהפנים לאט. חשוב אם ניתן שתערכו את השיחה שני ההורים ביחד, ותסבירו לו בדיוק מה הולך להיות. אפשר להגיד שאבא ואימא לא יגורו ביחד יותר כי הם לא מסתדרים ביניהם. זה לא בגללו, ושניכם מאוד אוהבים אותו. צריך כמובן להסביר לו עם מי הוא יגור ואיפה, ואיך ומתי יראה את ההורה השני, בשפה שמובנת לו וברורה לו (עד כמה הוא מכיר את ימות השבוע ומבין זמנים, אם לא ניתן להסביר לו לפי החוגים שיש לו או עוגנים קבועים אחרים במהלך השבוע). יכול להיות שבאותו רגע הוא לא יקלוט עדיין, וזה בסדר גמור, יכול להיות שבהמשך יגיעו השאלות, הכעסים וכו', צריך סבלנות רבה ולהשתדל לאפשר לו להגיב בדרך שנראית לו ולהכיל את התגובות שלו בסבלנות. עם זאת צריך להמשיך להציב גבולות כרגיל ולשדר שהחיים נמשכים, יש קייטנה, יש גן, יש חברים, ולנסות לשמור עבורו על שיגרה כמה שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות הילדה עם מצבי אלימות בגןל.מ.28/07/2012
שלום,
אני אב לילדה בת 4.
אילו כלים ניתן לתת לילדה שלי להתמודדות מול מצבי אלימות וכוחניות של חבריה לגן?
כיום, הילדה מקפידה על ההוראות הנחרצות של אימה, שאסור להחזיר וצריך להגיד לגננת. לתחושתי, נלקח מהילדה הכלי הטבעי שלה להתמודדות בגיל זה (להחזיר זה לא רק אגרוף, זה יכול להיות גם דחיפה כדי להדוף את האלים, או הבעת התנגדות קולנית עם או בלי תוכן אל מול התוקפן), ומשאיר אותה חשופה ללא כלים, צייתנית, כנועה ונרמסת. היא תמיד זזה הצידה מהסיטואציה, אומרת לגננת, ולא עומדת על שלה מול הילד\ה שמולה. אני רואה את זה בקלות מוביל בהמשך להפתחות של התנהגות מרצה, חוסר יכולת לזהות ולהפריד את הרצונות שלה מול רצונות אחרים, ולתת להם את הלגיטימציה המתאימה. מה שיכול להביא גם להתנהגות פאסיבית-אגרסיבית (לצערי, אמא של הילדה, משחזרת בנקודה זו עם ילדתנו את החינוך שקיבלה מאמא שלה, לא רואה את זה, ולא מבינה איך זה פגע בה עצמה כילדה וכבוגרת)
לדעתי, חשוב שאנחנו כהורים נחנך לאי-אלימות, אך יותר תוך הסברים חוזרים תוך בניית הבנה הדרגתית, שתתפתח עם הגיל. "לא להחזיר" או "לא להרביץ" זה לא ערך עליון בגיל 4. לעיתים אלו הכלים שיש לילדים להתמודדות בגיל זה, לעמוד על שלהם, לתת ביטוי לרגשותיהם (ולא לקבור אותם), לפתח דימוי עצמי, ואלו הם הדברים החשובים יותר.
חשבתי להגיד לה שהיא יכולה:
- לצעוק חזק: "אסור לך להרביץ לי!"
- להדוף או לדחוף את המרביץ (ואם היא מרגישה שאין ברירה אזאפשר גם ממש להרביץ בחזרה)
- לפתוח דיאלוג: להגיד זה "לא נעים לי", "אני משחקת בזה עכשיו". גם אם זה לא יעזור לפחות היא נותנת מקום וביטוי לרגשות שלה.
אנא עצתכם.
נ.ב. - כפי שהשתמע, אין דיאלוג ביני לבין האם או נכונות לשיתוף פעולה הורי מצידה. אנחנו כמעט שנתיים בתהליך גירושין, שאני יזמתי. לאחר עינוי דין, קיבלתי משמורת משותפת. אני מבקש דווקא, לפשט את התשובה למצב רגיל בו יש חזית הורית אחידה.
אני כבר אדע לעשות את ההתאמות למצב האישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות הילדה עם מצבי אלימות בגן - תגובה
סמדר ריינר29/07/2012שלום ל.מ.
אכן ניתן להתרשם כיצד סכסוך הגרושין משפיע על האופן בו אתם מתקשרים על חינוך הילדה. ברשותך, אני לא אכנס לזה כרגע, זה נושא לייעוץ אחר הרבה יותר מעמיק בעיני. אני אענה עניינית רק לשאלה ששאלת.
אני מסכימה עם רוב הדברים שאמרת למעט הרשות להרביץ בחזרה. אני חושבת שחשוב לעודד את הילדה להגיב ולא להאלם ולהעלם כשמשיהו תוקף אותה. זה בסדר גמור להגיב מילולית, זה גם בסדר להגיב פיסית מתוך הגנה עצמית בלבד, אם יש צורך להדוף את מי שתוקף אותה, וזה חשוב גם לפנות לגננת. אני לא חושבת שלעודד אותה להרביץ בחזרה זה חלק מעידוד הביטוי העצמי והאסרטיביות שלה. זה בדיוק ההבדל בעיני בין אסרטיביות ולאלימות גרידא.
מקווה שעניתי לך, מצטערת אם לא קלעתי לדעתך במידה שרצית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחודשיים שמפחדת...אביב26/07/2012
שלום רב,
ביתי בת שנה וחודשיים ובספטמבר רשמתי אותה למעון. היא מאוד מפחדת מאנשים זרים וגם מאנשים שהיא כביכול מכירה אבל שהיא לא מתראה איתם כל יום.
היא כל היום איתי או עם אמא שלי והיא כל כך מפחדת מזרים עד שאפילו אם מישהו יורד איתנו במעלית היא מתחילה לבכות ורוצה שאני ארים אותה על הידיים. אני אף פעם לא השארתי אותה עם בייבי סיטר ולא אצל מטפלת.
אני יודעת שיהיה לה מאוד קשה המעבר למעון (וכמובן שגם לי) אני חוששת מאוד שכשאני אעזוב אותה בגן ואלך והיא כמובן תבכה היא יכולה לחשוב שנטשתי אותה והלכתי והמחשבה הזאת "קורעת" לי את הלב. אני לא יודעת מה לעשות אני לפעמים חושבת שאולי היא עדיין לא בשלה ללכת למעון. יש כזה דבר בכלל ילד שלא מוכן נפשית להיפרד וללכת למעון? ושאלה נוספת האם זה נכון כמו שכולם אומרים שהיא חייבת ילדים בגילה בסביבה כדי שהיא תתפתח יותר טוב? מתי תגמר החרדה הזאת מזרים? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחודשיים שמפחדת... - תגובה
סמדר ריינר27/07/2012שלום אביב,
זה לא נכון שתינוק בגיל הזה זקוק חייב ילדים מסביבו כדי להתפתח. ביתך היא עדיין בגיל שזה סביר ונורמלי שיש חרדת זרים. רוב הילדים נכנסים היום מוקדם מדי למסגרות גניות בלי קשר לבשלות שלהם, מתוך אילוצים הנובעים מהעידן שבו אנחנו חיים בו שני ההורים עובדים ולא תמיד יכולים להרשות לעצמם מטפלת. חרדת הזרים יכולה להימשך עוד חודשיים שלושה. מעבר לזה כדאי לגשת למכון להתפתחולת הילד ולבדוק. בינתיים את יכולה להרגע ולא חייבת להכניס אותה לגן, ובטח לא למעון אם זה לא מרגיש לך נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים שקשה לו להירגע...לילי26/07/2012
שלום רב,
בזמן האחרון (שבועיים אולי) החל הבן שלי לעבור התקפות בכי וצרחות, שמתחילות בכל פעם שהוא לא מרוצה ממשהו. הבעיה היא שהוא לא נרגע אחרי 5-10 דק'...
לפעמים הוא בוכה-צורח חצי שעה ולפעמים - גם שעה.
ניסינו הכל - לחבק חזק/ להגיד לו שזה לא בסדר שהוא בוכה/ לשקף רגשות.....
חייבת את עזרתכם! {יש לציין - שלא חל שום שינוי מיוחד בבית...}
בתודה מראש,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים שקשה לו להירגע... - תגובה
סמדר ריינר26/07/2012שלום לילי,
לצערי אין פיתרון קסמים, מלבד לשאת את זה השבכי נמשך שעה. אני יודעת שזה קשה. אם תצליחו לעמוד בזה מספר פעמים (העיקביות מאוד חשובה פה, כי אם אתפ פעם עומדים בזה ופעם נשברים ומגיבים, לא משנה איזו תגובה, הכל מתחיל מחדש), ולא להתייחס, זה ייפסק. מספיק להגיד פעם אחת שכשהוא בוכה אתם לא יכולים לעזור לו ולעזוב את זה. מטרת ההתקפים האלה היא לבדוק את העמידות שלכם. אם אתם לא מצליחים לעמוד בבכי ונורא רוצים שהוא ייפסק, זה נותן לו כוח עליכם והוא מתחיל לנהל אתכם דרך הבכי. ככל שאתם מרגישים יותר חוסר אונים ומחליפים טקטיקות הוא יותר חרד וממשיך לבדוק. חשוב לשדר שלווה, לא להיבהל, הוא צריך לראות כמה וכמה פעמים שאתם רגועים ולא ממהרים להילחץ ולהרגיע את הבכי שלו, והוא יירגע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית היגיינהek26/07/2012
הבן הבכור שלי בן 7, עולה לב', ילד טוב בלי שום בעיות התנהגות או בעיות חברתיות מיוחדות מסרב לנגב את הטוסיק. עושה רושם שהוא פשוט החליט שלא כדאי לבזבז על זה את הזמן כי רוב הפעמים באמת "יוצא נקי" ולא "טופסים" אותו. אנחנו כמובן ממש לא מקבלים את זה. מעבר לתגובה הכועסת, הוא לרוב גם אחראי לרחוץ את התחתונים שלו. מעבר לזה, כשהוא ממש נתפס בשקר, (שואלים אם ניגב כשעושה בבית והוא עונה שכן, אבל גם שוכח להוריד את המים ואנחנו רואים שאין נייר) אז גם יש עונש רציני מבחינתו (לרוב שלילה של מכשירי חשמל כמו טלויזיה מחשב וכדומה). אין לו בעיה לשתוף את התחתונים והוא לא נגעל, אבל גם לא מתעסק יותר מדי.זה מזכיר קצת גם את תהליך הגמילה הארוך שלו שנבע פשוט מהעובדה שהוא לא הטריח את עצמו לשרותים. לא רצה להפסיק את מה שהוא עושה, וכל הטירחה נראתה לו מיותר (כמובןף לפי הבנתי את ההתנהגות שלו). בפועל יוצא שפעם בחודש או חודשיים הוא "נתפס". לפעמים קצת יותר. לא בטוחה אם זה קשור אבל יש גם בעיה של חיטוט אף :-( וזה כבר כן העלה תגובות חברתיות של ילדים שלא רצו לשבת איתו בכיתה. אנחנו מעירים ומסבירים מתי הזמן הנכון להתעסק בזה אבל ללא הועיל. אשמח מאוד לעיצות והכוונות.
תודה רבה,
ek* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית היגיינה - תגובה
סמדר ריינר26/07/2012שלום לך,
קודם כל להפסיק עם העונשים. כפי שאת רואה זה לא עוזר, וזה גם גורם להשפלה לו ומזיק לו.
נוצר אצלכם תהליך הסלמה שככל שאתם בודקים ככה הוא עושה דווקא, אםילו בלי להיות מודע לזה.
אני יודעת שהעיצה שלי אליכם תשימע קשה לביצוע, אבל מה שאני מציעה זה להניח לנושא. לדעתי כשאתם תרדו מהעניין, זה יתחיל להפריע לו.
אני מבינה שבטח זה נראה לכם נורא, אבל תנסו לחשוב, מה יש לכם להפסיד. הפעלתם עליו לחץ וזה לא עזר, אולי כדאי לנסות את השיטת הורדת הלחץ. להרבה זמן. לא לבלוש אחריו לשירותים. לא לשאול אותו, ולהניח לפרטיות שלו.
אם אחרי תקופה (לפחות חודש אם לא יותר) זה לא עוזר - פנו לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים שלא מדברמירב26/07/2012
שלום
יש לי 2 בנים האחד בן 3 והשני עוד חודש בן שנתיים. הילד הקטן עדיין לא מדבר והוא מאוד עצבני ברגע שהוא רוצה משהו ולא מקבל או שאני לא מבינה אותו הוא מטיח את ראשו בריצפה משתולל ומרביץ ואותו הסיפור גם בגן. לאחורנה פנו אליי מהגן בטענה שהם לא רוצים לקחת אחריות על הילד שמטיח כך את ראשו בריצפה וכי עליי לפנות לטיפול.
רציתי לדעת למי אני אמורה לפנות? והאם באמת זה שהוא עדיין לא מדבר מקשה יותר על ההתנהגות שלו?
אשמח לתשובתכם בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים שלא מדבר - תגובה
סמדר ריינר26/07/2012שלום מירב,
יכול להיות שהעובדה שהוא לא מדבר משפיעה לע ההתנהגות שלו. עדיין אולי כדאי שתפנו למכון להתפתחוךת הילד שעובד עם קופת החולים שלכם באיזור מגוריכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף זעם -ילד בן 7מירב26/07/2012
שלום,
בני בן השבע בכיתה א' .
המורה פנתה אליי בשני מקרים בהם טענה כי בני בעט במורה וקשה היה להשתלט עליו.
לאחר המקרה טענה כי התנהג כאילו לא קרה כלום.
אציין כי במקרים אלו זה קרה כשמורה ספציפית לא היתה, בד"כ עם המורה לאמנות, לא קורה עם שאר המורות, למרות שעדיין הסברתי לו כי לא מתנגים כך.
כששאלתי אותו למה התנהג הוא אמר כי משהו בגוף קרה לו .
אציין כי לבני בבית יש גבולות , כמובן שכל השנה למעט פעמיים שלוש זה לא קרה.
איך אפשר להתמודד עם התפרצות זעם כזו ולמי עליי לפנות ?
והאם אכן מדובר בהתקף זעם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף זעם -ילד בן 7 - תגובה
סמדר ריינר26/07/2012שלום מירב,
זה בהחלט יוכל להיות התקף זעם, וכדאי לשאול את הבן שלך יותר לעומק מה קרה לו לפני שקרה לו משהו בגוף, מה הרגיז אותו/ העליב אותו, מה קרה בשיעור שגרם לו להתנהג כך. חשוב לעזור לו לחבר סיבה לתוצאה, כדי שתהיה תמונה מלאה על מה גורם למה ואיך אפשר לשנות את התגובה. כלומר אם נבין ממה נעלב אפשר לעזור לו להתמודד עם עלבון, לברר האם באמת הוא אמרו להעלב מזה,או שמדובר באי הבנה, האם זה נגע לו בנקודה רגישה, מהי אותה נקודה, איזה דרכים אחרות יש שבהן יוכל לבטא את הכעס והעלבון וכו'. כמו כן ניתן לשלב שיטות שמתייחסות גם להיבט הגופני של ההתפרצות, במיוחד כיוון שהוא טען שהרגיש מה קורה לו בגוף, ללמד אותו להקשיב לגוף, לזהות את ההרגשה לפני שהיא מתפתחת להתקף זעם, ללמוד להשהות את התגובה, ללמוד להרפות וכו'.
אם אתם מעויינים ניתן לפנות לטיפול לפני תחילת השנה הבאה כדי שיגיע מוכן יותר לכיתה ב'.
אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפוורם שעובדת באיזורכם. טיפול משולב עם ביופידבק, שמתייחס גם להיבט הגופני שהוא מדבר עליו, מאוד יכול לעזור במקרה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדותגליה26/07/2012
שלום
בתי בת 6.5 ילדה חברותית והכל בסדר
רציתי לשאול לגבי זה שירדתי לגינה וכבר 2-3 החברות שלה ביחד כמה זמן ואז כשילדה מגיעה לאחר שהם היו ביחד כבר כמה זמן אז יש להן ביטחון והן לא מקבלות אותה לשחק איתן ביחד נותנות ידיים אחת לשניה דוחות אותה ולא רוצות לשחק איתה (זה לא קורה הרבה אבל רציתי לדעת איך להדריך אותה גם לקראת כיתה א') אני אמרתי לה לכי לשחק קלאס תהני מהמשחק ותיראי שיגיעו אלייך אל תראי להן שאת עצובה
איך אפשר להתמודד מול מצבים כאלה ? אני לא כל הזמן איתה (במקרה האימהות חברות שלי והן קראו לבנות ואמרו להן לצרף אותה)
אודה לך מאוד
את עוזרת לי מאוד בכל התחומים
יישר כוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות - תגובה
סמדר ריינר26/07/2012שלום גליה,
מה שאמרת לבתך לעשות הוא מצויין. מעבר לזה אפשר להציע אם זה קורה גם בכיתה א' ללכת לשחק עם חברות אחרות. לא הייתי מכינה אותה לזה מראש, כי זה יוצר לחץ מיותר ולא בטוח שזה יקרה . לא צריך להתרגש מזה כל כך , זה קורה הרבה בגילאים האלה ולא רק לה ,ולמחרת זה משתנה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לך...
גליה26/07/2012תודה רבה
את עוזרת לי מאוד בכל התחומים..
אני יודעת שזה משתנה לפעמים אחרי דקה
אבל זה כואב מאוד להורה לראות כזה דבר
אבל אני כל הזמן אומרת לה תהיי חברותית, תחייכי תדברי עם חברות חדשות גם אם תקבלי דחייה לא נורא תדברי עם בנות אחרות,
שוב, תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור...- תגובה
סמדר ריינר26/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד סנדביץ'רוני25/07/2012
עומר בן ה - 5 הוא ילד סנדביץ לאחות גדולה יפה, מוצלחת וכשרונית ולאח קטן בן שנתיים, חמוד ומצחיק. גם עומר הוא ילד יפה, מצחיק ומוכשר אבל כבר מינקות הוא תמיד מתוסכל, כאילו הוא נולד כבר סנדביץ'. בגיל 3 הוא אובחן בהתפתחות הילד עם בעיה במוטוריקה עדינה ומאז אנחנו בטיפולים בריפוי בעיסוק. לאחר לידת האח הקטן מצבי הרוח של עומר החמירו והיחסים ביננו הפכו למאבק מתמיד. כדי לנסות לחזק אותו ניסינו חוגים (קפוארה, רכיבה טיפולית) אבל ללא הועיל, הילד מרגיש שדופקים אותו כל הזמן.
אנחנו תוהים האם זה הזמן לפנות לטיפול פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד סנדביץ' - תגובה
סמדר ריינר26/07/2012שלום רוני,
נשמע שעומר סובל מתחושה שעיקר תשומת להב שהוא מקבל היא סביב התסכולים והקשיים שלו. קודם כל ניתן לנסות לתת פחות התייחסות בסיטואציות האלה ולהגדיל את ההתייחסות לחוזקות שלו, בלי קשר לחוגים בהכרח.
מבחינת טיפול פסיכולוגי, נראה לי לי שעדיף להתחיל קודם כל מהדרכת הורים כדי לעזור לכם לעזור לו בלי לערב אותו בטיפול באופן ישיר, כיוון שטיפול פסיכולוגי יכול להגביר את התחושה שהוא חריג ומשהו אצלו לא בסדר, תחושה שנדמה לי שגם כך הוא סובל ממנה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בפרידות לילדיםרחלי אביטל25/07/2012
אנחנו הורים גרושים לשלושה ילדים..כאשר הגירושים התרחשו סמוך להריון השלישי
ישנם הסדרי ראייה של האבא קבועים אבל בימים בהם האבא לוקח את הילדים רק הגדולה בת 8 מוכנה ללכת והשניים האחרים הבן בן ה 5 והבת הקטנה מסרבים ללכת ....
האם לא לשלוח אותם לאבא....בשל הקושי...
האבא לעומת זאת אומר שכאשר הם כבר נמצאים אצלו הם מאוד נהנים ורגועים....
מה עליי לעשות....אביטל (האמא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בפרידות לילדים - תגובה
סמדר ריינר26/07/2012שלום אביטל,
אין לך בכלל שיקול דעת לא לשלוח אותם לאבא. יש חוק בעניין. חתמתם על הסדרי ראייה והם חייבים ללכת. וזה לא רק בגלל החוק. הם חייבים לדעת, גם אם הם קטנים שזו לא החלטה שלהם, יש להם אבא ובכלל יש להם הורים וההורים מחליטים על הדברים האלה ולא הם. בדיוק כמו שאת מצפה שהם ילכו לישון ויצחצחו שיניים או ילכו לגן גם אם הם לא רוצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שתוכלו לעזור לי.....אור25/07/2012
הי.אני בת 32...אם ל2 בנים:7.5, 4 .ילדתי את הגדול בגיל 25,לא היתי מוכנה לזה...גם יצא דומה לאבא(שחום)ואני ממש לא אוהבת את זה...בחופש מן הסתם לא כ"כ מקשיב,זה ממש קשה לי...כלום לא עוזר,עושה מה שבא לו,מסבירה לו המון פעמים בטוב,לא הולך...וממש אני שונאת כבר אותו בגלל זה.גם חושבים להתגרש כי נמאס לי מכל השטויות של הילדים...אני הקרבתי המון-כמעט ולא עובדת,משתדל לעשות דברים איתם כשיכולה...אבל הגיעו מים עד הנפש...
עזרה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שתוכלו לעזור לי..... - תגובה
סמדר ריינר25/07/2012שלום אור,
לא כל כך הבנתי איך להתגרש הולך לעזור לך עם השטויות של הילדים, הרי את לא מתגרשת מהילדים...
נשמע לי שחשוב מאוד שתפני לקבלת עזרה דחוף. ראשית כדאי שתפני לטיפול פסיכולוגי, ואם אין לך אפשרות לעשות זאת באופן פרטי, קיימות מסגרות ציבוריות שבהן הטיפול הוא חינם.
שנית, אולי כדאי שתיצרי קשר עם גורמי הרווחה באיזור מגורייך. נשמע שאת עייפה מגידול הילדים, וזקוקה למנוחה. יכול להיות שיוכלו להציע לך פיתרון בעניין. זה בסדר גמור ואין בכך בושה. בעיני דרוש לאם אומץ להודות שהיא לא יכולה לטפל בילדיה ושאין לה כוחות, ולמצוא לזה פיתרון מאשר להגיע למצב של ייאוש או של מעשים שאחר כך קשה לתקן אותן. גשי וקבלי עזרה, ואני מקווה שתתחזקי בהקדם ותכולי לממש את האימהות שלך כמו שאולי היית רוצה, כי אני מאמינה שאת רוצה אבל כרגע אין לך כוח, וזה בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שוב...
אור25/07/2012תודה על התגובה...אסביר לך:אני ובעלי ממש מסתתדרים מעולה...רק הילדים מקלקלים וגורמים לנו לריב...לכן אם נתגרש ילדים אצלו...לי מספיק לראות אותם פעם בשבוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רובה צעצועאמא25/07/2012
אשמח לשמוע את דעתכן בנוגע למשחקי מלחמה בכלל ורובה צעצוע בפרט.
האם משחק בכלי נשק מעודד אלימות בקרב ילדים בני חמש, או שלהפך זו הזדמנות לממש פנטזיות שאין יכולת לממש במציאות? הבן שלי מאוד רוצה מתנה ליום ההולדת רובה שיורה כדורי ג'ל (בטיחותי לחלוטין לדברי היבואן) ובעלי ואני מתלבטים האם לקנות או לא.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רובה צעצוע - תגובה
סמדר ריינר25/07/2012שלום לך,
משחקי מלחמה לא מעודדים אלימות. להיפך, הם מאפשרים לילדים להוציא תוקפנות שבלאו הכי יש בהם, בצורה פחות מזיקה ויותר משחקית. חשוב מאוד ילדים יוכלו לבטא גם רגשות שליליים במשחק, כולל כעס ותוקפנות. התוקפנות באה תמיד מבפנים, ושום משחק לא ייצר משהו שלא קיים לו גירוי מבפנים בלאו הכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה, עזרת לנו מאד
אמא25/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר25/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיביות אצל ילדה בת 8אירית25/07/2012
בתי כמעט בת 8, ובחצי שנה האחרונה נוטה לספר לי כל הזמן שיש לה מחשבות בראש, אם היא רואה סרט , היא אומרת, "יש לי מחשבה שגם אני יהיה אלימה ככה כמו בסרט", או כשהיא רואה סתם 2 אנשים ברחוב מדברים היא אומרת "יש לי מחשבות להרביץ להם" וכו'... היא אומרת את הדברים ממש כל הזמן עד כדי מצב שאני כבר ממש מתעייפת. השאלה, מה עושים? אני מנסה להרגיע אותה ולומר לה שמחשבות האלה יעברו והיא צריכה להיות בטוחה בעצמה ולדעת שהיא לא אחת שתרביץ אבל ללא שינוי מצידה.
אני לא יכולה לקחת אותה לפסיכיאטר/פסיכולוג, כי הגרוש שלי לא יאשר זאת (בטוח)
מה אני כן יכולה לעשות במסגרת הפרטית שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיביות אצל ילדה בת 8 - תגובה
סמדר ריינר25/07/2012שלום אירית,
התנהגות אובססיבית נובעת מחרדה. כך שקודם כל כדאי להתחיל מדברים שמרגיעים חרדה, למשל ללמד אותה נשימות, לתרגל כל יום פעמיים במשך 5 דקות ניפוח בועות סבון גדולות, זה דורש נשיפה ארוכה ומרגיע לאורך זמן תחושת מתח. כמו כן ניתן לנסות ללמד ואתה לעשות הסחות דעת, כל פעם שעולות מחשבות לא נעימות להכין מראש מחשבות נעימות לחשוב אותן במקום, למשל על תוכנית טלוויזיה שהיא אוהבת או משהו שכיף לה לעשות בחופש וכו', וכן לעשות נשימות יחד עם זה.
כמו כן, המחשבות שאת מתארת קשורות בעיקר לחשש שלה מתוקפנות. יכול להיות שהיא חוששת מהתוקפנות של עצמה, וואלי אפשר קצת יותר לדבר איתה על התוקפנות. תוקפנות זה לא דבר רע, להיפך זה דבר חשוב מאוד להתפתחות, תלוי מה עושים איתו. יכול להיות שהיא מרגישה כעס ולא יודעת מה לעשות איתו כי הוא חוששת להיות תוקפנית (האם הייתה עדה לאלימות בבבית? במסגרת הגירושים אולי?) אולי אפשר לדבר איתה על כך שזה בסדר לרצות להרביץ למישהו, זה לא אומר שזה מייד נהפך למעשים. אפשר לצייר במקום זה את הכעס, או להרביץ לשק איגרוף קטן או לכרית, ואפשר לבטא כעס במילים. גם כשהיא כועסת עלייך, דרך אגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אירית25/07/2012כמבקרת קבועה בפורומים שונים שמציעה הרשת, אני מוצאת שתשובתך אלי, עניינית, מפורטת ולא מתחמקת.. (בהמון תשובות באתרים, השואל מופנה לטיפול אישי (כי העניין מורכב..) או שמופנה ישירות ללינקים ארוכים ומתישים) ועל כך, תודה.
בנוסך לכתוב בתשובתך, האם תוכלי להמליץ לי על ספר מקצועי בעניין על מנת לאוכל למקסם את העזרה שאוכל לתת לבתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר25/07/2012שלום אירית,
שמחתי לעזור. את יכלה לעיין בספר "די לאובססיה" של עדנה פואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויותשירלי24/07/2012
אנחנו הורים ל2 ילדים הבת הבכורה בת 8.5 והבן בגיל 7.
אנחנו נמצאים בהליכי גירושין. עדיין חיים יחד. יש בנינו שיתוף פעולה.
שניהם ילדים מקסימים, חברותיים, חכמים, מאוד חמים וכן מקבלים מאיתנו הרבה חום ואהבה.
ההבדל בין שניהם שבננו ילד שקט ורגוע, מוותר לפעמים רק כדי שלא תצעק. הם רבים ביניהם היא בעיקר מרביצה לו. הוא מבליג הרבה פעמים עד שנמאס לו והוא מחזיר לה. היא לעומתו לא יודעת לקבל תשובה שלילית, לא יודעת לדחות סיפוקים, אם לא מקבלת את מה שהיא רוצה תוך רגע מילדה הכי מדהימה בעולם נהפכת לילדה מאוד עצבנית, זורקת דברים צועקת ומרימה עלינו יד. בועטת שלפעמים אין לנו שליטה אנחנו אובדי עצות לא יודעים מה לעשות. מאוד כועסים ועונשים לא מרתיעים אותה. הכל מבחינתה מותר לה.
יורקת מדברת לא יפה.
והיא כל הזמן מטיחה בנו האשמות שאנחנו לא כועסים על אחיה שהוא מרביץ לה אלא רק עליה. למרות שזה לא נכון. אחרי שהיא נרגעת היא מבטיחה שלא תעשה את זה שוב אבל בפועל זה לא קורה.
אנחנו מאוד רוצים לעזור לה ולהקל עליה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות - תגובה
סמדר ריינר25/07/2012שלום שירלי,
עונשים הם שיטת חינוך לא יעילה כפי שאת רואה, אז כדאי לחדול ממנה. נשמע שהבת שלכם חיה בהרגשה שהיא זו שמנהלת את הבית. יש כנראה משהו שחסר בסמכות ההוירת שלכם. יכול להיות שיש צורך לשקם אותה, וזה לא עניין של טיפ כזה או אחר, אלא דרך התנהלות שלמה שכוללת עקביות, טון סמכותי יותר, קבלת החלטות אחרת וכו'. אני ממליצה לכם לפנות בהקדם להדרכת הורים, זה זמן מתאים גם מבחינת משבר הגירושין שעובר כרגע על המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)