מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוצה רק את אימאגלי12/08/2012
בת שנתיים וחצי, נבונה וממושמעת מאוד מאוד. לפני חצי שנה נולד לה אח קטן (היא הבכורה). הלידה וההצטרפות שלו למשפחה עברו חלק יחסית - היא קיבלה אותו יפה, נתנה לו מקום, הבינה שיחסי הכוחות השתנו, שאימא פחות זמינה ועוד.
בחודש האחרון היא נהייתה "דבק" של אימא - לא מוכנה שאבא יקלח אותה, לא מוכנה שאבא יחבק אותה, צועקת עליו, בוכה ומגיבה בהיסטריה לא אופיינית.
אני, כאימא, מנסה לתת לה יחס שווה כמו לאחיה הקטן ולא לחסוך בחיבוקים וזמן איכות איתה לבד ועם שניהם ביחד.
האבא מגיע מהעבודה בד"כ ב-6:30-7:00 בערב, ולרוב היא לא מתייחסת אליו ולא מסכימה לנשק אותו או אפילו לענות לו לשאלות כמו "מה שלומך?"...
המצב מאוד מתסכל - מה ניתן לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה רק את אימא - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום שירי,
חשוב מאוד לא לתת לה לנהל אתכם באופן הזה. גם אם היא לא אומרת שלום לאבא, אם ההחלטה שלכם היא שאבא יקלח אותה, זה מה שיהיה, חשוב מאוד לא להתייחס לצרחות שלה באותם רגעים ולא לנהל איתה דיון. חשוב שהיא תבין שהיא לא מחליטה. אומנם אתם לא יכולים להכריח אותה להגיד שלום לאבא, אבל יש דברים שלא היא קובעת, וחשוב לא להכינע שם ולא להתרשם מהבכי שלה. שימי לב אם יש עוד דברים שבהם היא מנסה לנהל אותך במלהך היום כשאתם ביחד, והציבי שם גבול. יכול להיות שההתנהגות נובעת מחולשה שהיא חשה ממך וחשוב שתתנהגי איתה יותר באסרטיביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים ו-3 חוד' מרביץמירית12/08/2012
שלום רב!
בני מתנהג לאחרונה בצורה מאוד אלימה. הוא מרביץ, שורט וצובט לפעמים גם מתוך שיעמום או בלי סיבה ממשית. למשל במשחקיה או עם אחיינים לעיתים הוא סתם דוחף או מרביץ. ככל הנראה זו התנהגות שהוא מחקה מן הגן או סתם התנהגות שהוא סיגל לעצמו. אנו מנסים להסביר מס' פעמים ברגוע אך זה לא עובד. זה מגיע לצעקות וגם זה לא עובד. ניסינו עונש שבו אני שולחים אותו לכיסא בפינה לאחר מעשה לא ראוי וזה לא עוזר. אני ובעלי חסרי אונים. כלום לא עוזר. זה הגיע למצב שאנו חיים באווירה של צעקות בבית וזה מתסכל מאוד. אני יודעת שהילד כנראה מחקה את ההתנהגות הזו אך אנחנו חסרי אונים...
אשמח לעצה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים ו-3 חוד' מרביץ - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום יערה,
זה לא מספיק להגיד לילד מה לא לעשות. חושב לתת לו כלים איך כן לבטא את התסכול והתוקפנות שלו, החל מכלים מילולייים, כמו למשל להגיד שהוא כועס, שמעצבן אותו וכו', וגם כלים של עשייה, למשל להרביץ לכרית, וכו'. חשוב שתתנו מקום לגיטמציה לתוקפנות אך לא לאלימות. כמו כן אין להעניש. העונשים לא עוזרים ורק מגבירים את תחושת ההשפלה של הילד ואת האלימות שלו בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה לאחר לידת אחותמורן12/08/2012
שלום,
יש לי ילד בן 3 וחצי ותינוקת בת 5 חודשים.
כאשר נולדה התינוקת בני התנהג אליה נהדר, בעדינות ולא הראה סמני קנאה.
בחודש האחרון מתחיל להראות את קנאתו, מוציא לה את המוצץ מהפה בזמן שינה והכי מפריע לי זה שהוא התחיל לעשות פיפי וקקי בתחתון.
כשנשאל מדוע עושה זאת הוא מוצא תירוץ של הייתי בסלון, שכחתי וכו'
מה עלי לעשות נדמה כי ניסיתי הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה לאחר לידת אחות - תגובה
סמדר ריינר12/08/2012שלום מורן,
זה טבעי שבנך מקנא. הרינאה לכשעצמה היא בסדר גמור. לכן חשוב לתת לה מקום ולגיטמציה. למשל לדבר איתו על כך שהוא בודאי אוהב מאוד את אחותו אבל גם מקנא, וגם לפעמים רוצה לחהיות תינוק בעצמו, אולי בגלל זה גם יוצא לו קקי ופיפי בתחתון. ובעצם לפעמים הוא רוצה לחהיות בוגר ולפעמים קטן. אולי אפשר לאפשר לו להיות קטן, למשל לשחק איתו בתינוק, לאפשר לו לחזור אם בא לו והוא מבקש למוצץ או בקבוק, באופן זמני, לא לכעוס עליו אם הוא חוזר לדיבור תינוקי, ובכלל לאפשר לפעמים רגרסיה לפינוק ותינוקיות, אחר כך הו אבעצמו ירצה לחזור להיות גדול. ככל שתהיו רגועים עם העניין הזה, ההסלמה תיפסק. לגבי הקקי והפיפי, כדאי כמה שפחות לעשות מזה עניין, פשוט להחליף לו בלי יותר מדי מילים ובלי יותר מדי תשומת לב. ורצוי לתת לו מדי פעם זמן איכות לבד בלי אחותו. עם זאת יש להציב גבול להתנהגויות שפוגעות באחותו בצורה ברורה וגם להפסיק אותן פיסית אם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת ה- 7.5לי12/08/2012
שלום רב,
ביתי בת ה 7.5, עולה לכיתה ג', מפחדת ומסרבת לישון אצל חברות ולאחרונה אפילו אצל סבתא שלה שגרה במרחק נסיעה של חצי שעה.
עניין החברות לא ממש מטריד אותי אם תי שן או לא, פשוט עושה רושם שזה גורם לה למתח, היא מאוד רוצה, הולכת לחברה ואז בסביבות הלילה מבקשת שנבוא לקחת אותה. יש לציין שחברותיה לכיתה נוהגות לישון אחת אצל השנייה מכיתה א'.
גם בחופשה כשנסעה לסבתא שלה, בלילה לפני שהולכים לישון היא אומרת שיש לה בחילה וכאבי בטן, מה שמעיד על סוג של מתח פחד...?
עניין נוסף הוא, גם בבית לפני שעת השינה, אם בעלי לא נמצא בבית היא גם מתחילה עם תופעות הפחדים של כאבי בטן והרגשת בחילות, היא מעדיפה שאביה יהיה גם בבית כשהיא הולכת לישון. אנחנו לא יודעים כל כך על מה להשליח את הרצון באביה כשהיא הולכת לישון, אולי זה קשור בכך שעד לפניי שנתיים וחצי בעלי עבד מהבית והיה נוכח בחיי ביתי דיי הרבה על אף שמטפלת טיפלה בה כתינוקת. אני עבדתי עד לפניי שנתיים עד השעה חמש וברגע שבעלי העביר את העסק שלו מהבית, הוא פחות נוכח ואני עובדת המשרה אחרת שמאפשרת לי לקחת את הילדים מבה"ס ולהיות יותר נוכחת בחייהם.
באחת ההזדמנויות היא אמרה לי שהיא פוחדת ללכת לישון כשאבא לא נמצא כי היא מפחדת מגנבים ורוצחים שמסתובבים (ילדה סיפרה לה בכיתה). כמובן ששוחחנו על זה ארוכות על מנת להפריח את החששות שלה, אמרתי לה שאנחנו גרים ביישוב שאף פעם לא היו מקרים כאלה בו, זה יישוב בטוח שיש בו שמירה. מדובר ביישוב ליד יהוד.
בכל מקרה לא נראה לי שזו הסיבה לתופעות שהיא מפתחת סביב השינה.
האם השינוי הזה שקרה לפניי שנתיים הותיר בה את הקשיים שיש לה היום?
האם מומלץ ללכת ולשוחח עם איש מקצוע בעניין? איזה איש (התמחות של פסיכולוג) מקצוע מומלץ? אני חוששת מסימפטומים שלה שאולי מעידים על בעייה רגשית שקשורה בחרדה? חוסר ביטחון?
אשמח לקבל את חוות דעתכם על כיוון אפשרי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת ה- 7.5 - תגובה
סמדר ריינר12/08/2012שלוםלי,
אני לא חושבת שיש קשר בין השינוי שאת מתארת לבין החרדות של בתך. את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים ולראות אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם. אם לא , ניתן לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ומתמחה בחרדות, רצוי בשילוב ביופידבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחפץ מעברעמית12/08/2012
שלום.
בתי בת עשרה חודשים ובאופן מוזר נקשרה למגבונים.. רק עם Zה נרדמת ונרגעת ורק כשהם לחים.
איך אני מפסיקה את ההרגל הזה? היא מכניסה אותם לפה וזה לא בריא..
תודה רבה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחפץ מעבר - תגובה
סמדר ריינר12/08/2012שלום עמית,
אולי כדאי להציע לה משהו יותר בריא, במקום, להרגיל אותה לאט לאט ובאופן הדרגתי, לסמרטוט שלא מכיל סבון או בובה רכה. כלומר לאפשר לה לתקופה מסויימת בו זמנית את שניהם ולאט לאט להשאיר לה רק את מה שבריא יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי עם מעבר דירהגילי12/08/2012
אנחנו בתהליך של מעבר דירה בו היה פער של שלושה שבועות בין עזיבת הדירה לכניסה לבית החדש. בשבוע הראשון נסענו לחופשה בצפון והיה נהדר. כעת אנחנו גרים שבועיים אצל שכנים, סמוך מאד לבית שלנו שעזבנו. יש לנו שלוש ילדות בגילאים 2.5, 5.5, ושמונה. הגדולות היו מאד עצובות עם העזיבה אבל מבינות את הסיטואציה הנוכחית ולא מגלות מצוקה יוצאת דופן לאור זאת שאנחנו ליד הבית שעזבנו בו גרים אנשים חדשים. זה אכן מוזר להן אבל אנחנו מדברים הרבה על הבית החדש, והתחלנו לתכנן איך יראו החדרים שלהן ואנחנו דואגים לתעסוקה כל הזמן ונראה לי שזה עובר בצורה סבירה. הקטנה, עם זאת, מאד מבולבלת. הסברנו לה שעכשיו מכינים לנו את הבית החדש ועד שהוא יהיה מוכן אנחנו גרים בבית של השכנים. כל עוד אנחנו כאן או בחוץ זה איכשהו בסדר אבל ברגע שמגיעים הביתה היא נכנסת לבכי ומצוקה נוראיים ובוכה שהיא רוצה הביתה ולא לבית של השכנים.
אני תוהה אם זו לא טעות נוראית להיות כאן ואם אנחנו צריכים לחשוב על אלטרניטבה - יש בית נוסף של חברים שמתפנה לשבוע ונוכל לעבור אליו שלא נמצא ליד הבית הקודם שלנו אבל אני לא יודעת אם מעבר נוסף, לאחר שכבר הבטחנו שאחרי הבית הזה עוברים לבית החדש, אם זה יהיה חכם או בעייתי שוב.
אשמח לשמוע את דעתכם על המצב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי עם מעבר דירה - תגובה
סמדר ריינר12/08/2012שלום גילי,
לא הבנתי איך את חושבת שעוד מעבר יכול להקל על המצב. כדאי להמעיט במעברים. בודאי שקשה לה, היא ילדה קטנה, ועבור ילדה כה קטנה היציבות מאוד חשובה וההסברים לא מספיקים להקל על המצוקה. צריך להיות סבלניים למצוקה שלה, ולנסות לתמוך בה ולהקל כמה שניתן עד שתעברו. גם אז בהתחלה יהיה קשה, כי זה עוד מעבר, וחשוב יהיה להקפיד על שיגרה ועל יציבות לאורך זמן אחרי המעבר הזה ולהמשיך להיות סבלניים למצוקה שלה, עד שעם הזמן, אני מקווה שזה יירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטים לילד בן 9אורנה12/08/2012
שלום. יש לי שאלה:
בני בן 9. בשבוע אחרון הוא כל הזמן אומר שיש לו סיעוטים, הוא כל הזמן בוכה. לא מוכן לישון לבד. יש לו גם ירידה מסויימת בתאבון. הוא לא מוכן לעזוב אותי, אם אני במקלחת הוא מחכה מאחרי הדלת. לאן שאני אולכת הוא בא אחרי.
אני ממש מודעגת. גם לא יודעת מה היא ההתנעגות הנכונה: הוא מדבר על זה אבל יש הרגשה שהדיבורים עוד יותר מכניסים אותו עמוק בתוך זה.
כשאני אמרתי לו שמספיק לדבר על זה הור אומר שאני לא אוהבת אותו, ולא מתעניינת בחיים שלו.
מה לעשות?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים לילד בן 9 - תגובה
סמדר ריינר12/08/2012שלום אורנה,
שינוי פתאומי במצב נפשי של ילד מחייב בדיקה מעמיקה. חשוב שתנסי להבין מה קרה, ואם את לא מצליחה, חשוב לפנות לטיפול באופן דחוף. לא להזניח, ולא לחכות שזה יעבור לבד אם לא תדברו על זה. משהו גרם לו לסיוטים, משהו קרה. צריך לברר זאת. אם הוא רוצה או לא יכול להסביר חשוב שתפנו לאיש מקצוע שינסה להגיע לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןטל11/08/2012
שלום,
אני גרושה 6 שנים ויש לי ילדה בת 9, במהלך השש שנים האחרונות הגרוש שלי היה אבא למופת עמד בהסדרי ראיה ואף ביקש לראות את הילדה מעבר לימים שיכל, אני תמיד הבעתי גמישות ואיפשרתי לו לראות את הילדה מעבר להסדרי הראיה. במהלך השש שנים של הגרושין לגרוש לי היו 2 מערכות יחסים רציניות ופירגנתי לו עד שלפתע הכיר בחורה שלישית אשר הפכה לנו את החיים לחלוטין. הגרוש שלי בקושי רואה את הבת שלי והתרחק בצורה מכוערת. הוא משקר לי ולביתי כל הזמן, הבת שלי מרגישה את השינוי ושיתפה את אבא שלה ואמרה לו שהוא השתנה וקשה לה עם זה, גם אני ניסיתי לדבר איתו ולהסביר לו שביתו נפגעת ממנו אבל הוא אטום לגמרי ולא מוכן להקשיב לאף אחד. הבת שלי ואני לוקחות מאוד קשה את השינוי ואני מאוד דואגת לביתי שלא תפגע מהמצב החדש שנוצר.
איך מסבירים לילדה בת 9 את המצב החדש בלי שתפגע??
מה אומרים במצב כזה מורכב??
אודה לתשובתך,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין - תגובה
סמדר ריינר12/08/2012שלום טל,
את לא יכולה למנוע מביתך פגיעה ואת לא יכולה להסביר לה את המצב בלי שתיפגע. את לא כל יכולה ולא הכל תלוי בך. מה שאת כן יכולה וצריכה לעשות הוא ללוות את ביתך בקושי שלה, לא למנוע אותו. זה דבר מאוד חשוב. את אמורה ליצור אווירה שבה ביתך תרגיש נוח לבטא את רגשותיה בלי לחשוש שהיא מעיקה עלייך או שקשה לך לראות את צערה. עם זאת, צריך להיזהר לא לגלוש למצב של הסתה נגד האב.
האמת היא שאת לא מבינה באמת עד הסוף מה קרה, ולכן את לא ממש יכולה להסביר לה, וזה גם לא דבר שאפשר להסביר אותו. את רק יכולה לומר שגם את לא מבינה מה קרה לאבא, ואת מבינה שזה מאוד מאוד כואב לה, והיא צודקת. חשוב שהיא תבין שהיא לא אשמה בזה, ואת מקווה שזה יעבור עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השכבה השתנתהסמדר11/08/2012
אני צריכה שתאירי את עיני כי כנראה אני מפספסת משהו...
הבת המדהימה שלי בת 3.5, ילדה טובה, מחונכת, אהובה ומה לא
אנחנו מנהלים סדר יום קבוע, בערב היא רואה רבע שעה טלויזיה לפני המקלחת, נכנסת להתקלח, סיפור, שיר ולמיטה, נרדמת לבד וישנה את כל הלילה במיטתה.
לאחרונה, המקלחת נעשית ממש לא נעימה, היא לא רוצה להיכנס, הכל בדווקא, כל דבר לוקח המון זמן, מורחת את הזמן וכו'... אח"כ מאוד קשה לה להרדם, ממציאה תירוצים לקום, בוכה, צועקת, רוצה שנביא לה דברים.
אני אציין שלפני חצי שנה נולה לה אחות, היא מקבלת אותה מקסים ואנחנו שומרים על השגרה, על זמן אישי, חיזוקים גם מאז הלידה. אנחנו משכיבים את התינוקת קודם כדי שזמן הסיפור והשיר ישארו שלה. כמובן שהבכי מעיר את אחותה. הסברנו לה שבחדר היא צריכה ללחוש מתוך התחשבות.
התגובה שלנו עניינית, לא מגיבים לבכי, אם הקטנה בוכה מרדימים על הידיים, אם קמה אנחנו מחזירים למיטה ללא מלל.
ההשכבות הפכו ממש למתישות, לוקחות המון זמן וכוחות, מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השכבה השתנתה - תגובה
סמדר ריינר12/08/2012שלום לך,
אני לא יכולה לדעת ללא הכרות איתכם מה קורה כרגע. מהתאור שלכם אני כן מתרשמת שיש משהו מאוד "מושלם" הילדה מחונכת, מקבלת את אחותה (באמת? רק מקבלת? אין שום קנאה? שום תוקפנות? לאן הרגשות האלה הולכים אם לא מבטאת אותם?) אתם מגיבים נכון, הכל נשמע "מתוקתק" ואולי זה חלק מהבעיה. יכול להיות שהילדה שלכם זקוקה ליותר לגיטמציה גם לרגשות השליליים שלה, גם כשמשהו לא מסתדר לה, גם כשהיא מקנאה באחותה, גם כשהיא לא ילדה טובה ומחונכת, מה קורה כשדברים לא הולכים לפי התוכנית? מה עושים אז? איזה מקום יש לצורך שלה להחליט על עצמה, להתמרד לפעמים? לבקש איזה גמישות, כשלא הכל הולך לפי הציפיות שלכם? זהו חומר למחשבה. לא בהכרח משהו קונקרטי כדי שתשכיבו אותה אחרת בלילה, אלא משהו לחשוב עליו בשעות היום דווקא. איזה לגיטמציה היא מקבלת להיות היא כשהיא לא פי התכניות שלכם, כשבא לה לעושת משהו לא מחונך, איך אתם מנהלים את התוקפנות שלכם, איזו דוגמה אתם נותנים לה בעניין, שינוי מחשבתי ותפישתי שלכם בעניינים האלה ישפיעו על הלילה גם אם לא תעשו קונקרטית שום דבר שונה. אם אתם לא מצליחים, אולי כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה לסמדר
סמדר12/08/2012סמדר שלום, אני מעריכה את תגובתך, נתת לי הרבה חומר למחשבה...בעיקר כי אני טיפוס פרפקציוניסט ואני מאוד משתדלת למתן את זה עם הילדים.
אני כמובן מרגישה את הקנאה שלה, אני מרגישה שהיא זקוקה לזמן לבד ואני גם מאפשרת לה את זה. היא מבטאת מרד יפה מאוד...לפי הספר עם השתתחות על הרצפה והכל... ואני מקבלת את זה, אני לא משנה את דעתי אם החלטתי משהו, אני מגיבה לבכי בהבנה ולא מונעת ממנה להיות עצובה או לכעוס. לא לעשות כך ?
היא מקבלת הרבה מקום להחלטות שלה חוץ מעל שגרת היום שאם אנחנו מחליטים שזה זמן המקלחת, או זמן ללכת לגן, או זמן לצחצח שיניים, זו החלטה שלנו, לא כך ?
חשבתי על זה הרבה, נכון שאנחנו מנהלים יחסית סדר יום מסודר, כמובן שיש בו גמישות והוא נתון לשינויים בגלל הדינמיות של החיים, אך בסך הכל מתנהלת פה יחסית שגרה.
אני חושבת שאנחנו נותנים הרבה מקום ל"מרד", אנחנו לא כועסים, התגובות שלנו מאוד תואמות את הסיטואציה, בלי עצבים, בלי לצעוק, אסרטיבים, לא מאבדים עשתונות. אם היא עושה משהו לא בסדר, אני חושבת שזה בדיוק ה"תפקיד" שלה כילדה, כמו שהתפקיד שלי כהורה להגיד לה מה בסדר ומה לא, אני משקפת לה הרבה במילים שאני מבינה שהיא מקנאה...או אני יודעת שהיא מאוד רוצה... את עכשיו כועסת וזה בסדר...מותר לכעוס... שאני מבינה ששהיא לא רוצה לישון אבל... אני גם מדגישה הרבה שמה שחשוב זו הדרך ואל דווקא אם היא הצליחה או לא. ואני תמיד אומרת לה שאני אוהבת אותה גם כשהיא עושה משהו לא בסדר או שאני כועסת עליה.
את לא חושבת ששגרה זה דבר טוב לילדים ? ברור שיש ימים שחוזרים מאוחר, מתקלחים מוקדם וכו' וכו...
ומה את חושבת אנחנו יכולים לעשות בעניין השינה ? להתגמש ? אם היא לא רוצה לישון ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה לסמדר - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום לך,
אני חושבת שכל מה שאת מתארת את עושה נכון. אני לא חושבת שאת צריכה להתגמש בעניין השינה. אני חושבת שאת צריכה פשוטט סבלנות לזה שלפעמים דברים לא הולכים לפי הספר, ולמרות שאת עושה הכל נכון, הילדה שלך עדיין "עושה בעיות". אני לא יודעת לפי התאור שלך מה קשה לה. אני גם לא יודעת להצביע לך בדיוק מה את עושה לא נכון ומה צריך לשנות. אני חושבת שצריך להכיר אותכם הרבה יורת מקרוב כדי להגיד את זה. משהו בתאור שלך מושלם מדי. ולכן עלה בדעתי שזו הבעיה. זה לא משהו שאני יכולה להגיד לך תעשי כך או אחרת, אלא זה עניין של גישה כללית יותר. אם זה עדיין מציק לך, ואת לא מצליחה לשנות, אולי כדאי לגשת לייעוץ מסודר יותר כדי להבין טוב יותר מה בדיוק קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להיות מקובללידור11/08/2012
אני בן 10.5 ואין לי הרבה חברים. אני די מנודה וילדים מהמושב שאני גר בו עושים לי רק רע בחיים ולפעמים תחושה של רצון למות! הם קוראים לי בשמות מקללים ומעצבנים. לפעמים יש לי תחושה שאני רוצה להרביץ להם אבל אני מיתאפק. אני בעיקר רוצה לדעת מה עושים עם זה, אם יש דרך איך להיות מקובל או שזה "גורל" ואי אפשר לשנות את זה ולדעתי זה דרך התנהגות ובעיקר לחצים חברתיים אחד רב איתי אז החבר הכי טוב שלו רב איתי גם וככה עד שזה מגיע למצבים כאלה. אם יש דרך אשמח ללמוד אותה ולדעת מה הטעות/טעויות שלי בישביל שאוכל לתקן בזמן ושזה לא יהיה מאוחר מידי וזה יישאר ככה! תודה מראש על העזרה ואני יודע שחברים זה לכל החיים אז חשוב לי לתקן את הטעות הזאת בזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להיות מקובל - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום לידור,
זה יפה וחושב שאתה רוצה לשנות וללמוד. אני חושבת שקשה לעשות את זה בלי עזרת מבוגר. אני לא יכולה לדעת מהתאור שנתת מה אתה עושה לא נכון, אם יש בכלל משהו כזה. יכול להיות שזה קשור לביטחון העצמי שלך, או לדברים אחרים, ויכול להיות שמשהו במבנה החברתי של קבוצת הגיל שלך במושב הוא בעייתי. זה לא גורל, בכל מקרה זה משהו שאפשר וצריך לשנות, אבל נראה לי שאתה זקוק לעזרת מבוגר. חשוב שתפנה בהקדם להורים שלך, ותבקש מהם עזרה בהקדם. אין סיבה שילד בגילך ירגיש שהוא רוצה למות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי עצבים של ילד בן ארבע וחציג'וד11/08/2012
בני השלישי במספר חווה המון התקפי עצבים. בתחילה זה בא לידי ביטוי בצעקות חזקות ובשכיבה על הרצפה, לאחר שיחות איתו על תגובותיו למצבים אלו וענישה של ישיבה בחדר וכו' הילד "מיתן" את תגובותיו ע"י דחיפות, פזילה בעיניו בכדי להראות כי הוא כועס אך הוא לא צועק, במידה ונענש אומר משפטים הזויים כמו:" אני אהרוג את עצמי", "אני ילד רע", " אני אהיה בכלא ואני לא אוכל ולא אשתה...", "אני אהרוס את כל הבית..." (אף פעם לא אמרנו לו משפטים אלה או איומים כאלה, איני יודעת מאיפוא הרעיונות הללו)
אני ילדתי בת לפני 8 חודשים, האם דרישת תשומת לב מגיעה לרמות כאלה?
עוד נתון הילד קשור לאביו מאוד ובעלי מרעיף עליו אהבה מעל ומעבר.
איני יודעת איך להגיב האם בהתעלמות, בתשומת לב יתרה, ללמד אותו איך להירגע?! , הילד יעלה בעוד שנה לכיתה א' וזהו דבר שלדעתי ייפגע בהתקדמותו הן הלימודית וכמובן ההתנהגותית?
אנא תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי עצבים של ילד בן ארבע וחצי - תגובה
סמדר ריינר11/08/2012שלום לך,
קודם כל מבחינה טקטית, ההתעלמות עדיפה ויעילה כל עוד עיקביים בה לאורך זמן. זה לא עובד מייד, וצריך להתמיד בזה. עם זאת, מאחר ובנך אומר בכל זאת דברים חמורים, לא הייתי מייחסת זאת בלבד לרצון בתשומת לב. הייתי חושבת קצת יותר לעומק אולי גם יש מצוקה אמיתית בבסיס ההתנהגות שלו, גם אם לדעתכם אין כל סיבה נראית לעין, ואתם כהורים משתדלים להעניק לו כל מה שדרוש. אני ממליצה לכם בכל זאת לפנות לייעוץ מעמיק יותר כדי להבין מה קורה לו יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך...
ג'וד11/08/2012ראשית, על מהירות תגובתך, אין דברים כאלה ! תודה!
רציתי להוסיף כי בחופש הגדול יישמתי את שיטת הכוכבים על המקרר לחיזוקן של פעולות חיוביות שלו והוא לא הפסיק לעזור ולנקות את הבית בהתלהבות.
אך כמו שאמרת אכן עם חוסר עקביות זה לא יעבוד.
אך האם אני יכולה ללמדו כיצד להירגע/ להתעלם מדברים מסויימים או רק ע"י גורמים מקצועיים?
ועוד שאלה הוא כרוך אחר אחיו הגדול בן 10, מאוד מושפע ממנו לחיוב ולשלילה. האם ניתן לערבו בתהליך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך... - תגובה
סמדר ריינר11/08/2012שלום לך,
זה לא עניין של ללמד אותו להרגע או להתעלם מדברים. ילד שאומר דברים קשים כמו הבן שלך זה משהו מעבר לזה, ולא הייתי מציעה לך להזניח את זה. כדאי לפנות בהקדם לגורם מקצועי.
בודאי שלא הייתי מערבת את אחיו הגדול, זה לא התפקיד שלו, זה מעמיס עליו יותר מדי מבחינה ריגשית, זה לא תפקיד של אח לטפל התנהגותית באחיו. זו אחריות שלכם. אל תעבירו את זה אליו. ה גם משדר חולשה לשאר הילדים בבית, כאילו אתם כהורים לא מסוגלים להתמודד וממנים את האח להיות ראש המשפחה. זה רק יחמיר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה!
ג'וד11/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה קוראת: "בואי" האב:"אל תבואי"שרון11/08/2012
אני מגדלת את ביתי התינוקת בת השנה וחצי ובסופי שבוע אביה מגיע הביתה. בזמן האחרון כשלא נעים לה (כשהוא מנסה להרדים אותה/ לרחוץ אותה) היא קוראת לי בטון מתבכיין. (יש לציין שגם איתי היא מתנגדת בזמן המקלחת או לפני השינה). אני בדר"כ נענית לקריאתה ונכנסת לחדר אך אביה מתנגד וטוען שאני מפריעה, הורסת לו את הקשר אתה, את הניסיון להשתלט/ לטפל בה בעצמו. בדר"כ כשאני נכנסת אני לא סותרת את מעשיו אלא רק באה להראות נוכחות (כי היא קראה לי ואני לא רוצה שתחווה התעלמות/ נטישה). בכל אופן הוא מבקש שלא אעשה זאת ולי מאוד קשה לשמוע את ביתי בוכה וקוראת לי ולא להגיע. מה את מציעה? מה נכון לעשות? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה קוראת: "בואי" האב:"אל תבואי" - תגובה
סמדר ריינר11/08/2012שלום שרון,
האב צודק. הבת שלך מקבלת הרבה כוח מהאופן בו היא מנהלת אותך באותם רגעים, וזה לא טוב עבורה. אפשר להגיד לה, במידה והיא מבינה, ואני מניחה שהיא כבר קצת מבינה, כשאבא איתה אימא בחדר השני. אם זה ילווה בהסבר שלך זה לא יחווה כנטישה. לא כל פעם שהילדים קוראים לנו ואנחנו לא באים זו נטישה. ילדים לא יכולים לנהל את ההורים ולקבל כל מה שהם רוצים כל הזמן. לא תמיד נוכחות של ההורה מתאימה. ומה אם בגן היא תקרא לך ולא תבואי, זו גם נטישה?
חשוב שתסבירי לה בקצרה, במשפט אחד ובטון רגוע וענייני שעכשיו היא עם אבא ואימא לא באה, ותלכי משם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 2.9 בוכה ומתפרעתלימור10/08/2012
בתי בת השנתיים ותשע נוטה לעיתים קרובות להתפרע, להשתולל ולבכות כאשר היא רוצה משהו (גם אם מדובר במשהו שגרתי שקרוב לודאי תשיג). למשל:היא רוצה שיעזרו לה לחלוץ סנדלים או ללבוש לגן שמלה, היא בוכה,מתפרעת ומשתוללת, למרות שהסברתי לה המון פעמים שאם היתנ מלכתחילה מבקשת יפה, היתה מקבלת את מה שהיא רוצה.כשהיא רואה טלויזיה והתוכנית שראתה מסתיימת,שוב אותה התנהגות- משהו בסגנון של התקף זעם.יש לציין שזה קורה רק בבית.בגן, אצל חברים ואצל סבתא וסבא היא ילדה מדהימה,כולם משבחים אותה, גם אם היא נמצאת עם ההורים.ברגע שהיא בבית רק עם ההורים, ההתנהגות הזו חוזרת על עצמה.יש לציין שלפני 4 חודשים נולד לה אח,אבל התופעה הזו קיימת עוד הרבה קודם (עוד לפני גיל שנתיים).כשנופל לה צעצוע היא חוטפת התקף זעם במקום פשוט להרים אותו. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 2.9 בוכה ומתפרעת - תגובה
סמדר ריינר11/08/2012שלום לימור,
חשוב מאוד להפסיק להסביר לה, ולהפסיק להתייחס להתקפים האלה. חשוב שתנסו לא לרצות נורא שההתקפים יסתיימו, הי אחשה את זה כחולשה שלכם, וזה מגביר את החרדה שלה ואת ההתקפים. פשוט לא להתייחס. אם היא צריכה ללבוש שמלה לגן, להלשביש לה את השמלה בלי הרבה דיבורים ובלי התייחסות לבכי שלה. שיימשך כמה שיימשך. ככל שלא תתייחסו לזה ותהיו עקביים (העיקביות מאו דמאוד חשובה כאן), עם הזמן זה ילך ויפחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתמודד עם העברמיכל10/08/2012
שלום.
העיניין הוא כזה...בילדותי הוריי התעללו בי ופגעו בי מאוד,נפשית בעיקר (השפלות,קללות וכ'ו).הם גם מאוד הזניחו ולא תפקדו כהורים (הגיע ממש למצב של רעב פיזי,לפעמים).
אני היום בת 22 .ויש לי כל מיני בעיות....בדימוי העצמי,בלתת אמון...בלרצות בכלל קשר עם אנשים.כל המערכ' יחסים הזוגיות שלי,למשל,היו קטסטרופליות..וגם אלימות,באיזשהו אופן.
כלפיי חוץ אני כמובן משתדלת לתפקד על הצד הטוב ביותר .וגם להיות אדם טוב ונעים. אבל כל החמימות שאני מקרינה...מזויפת.מבפנים אני מרגישה הרבה ריק.מרגישה חסרת ערך.
הייתי רוצה לאהוב ולהיות נאהבת...אבל מרגישה שאני לא ראויה לכך.
אני יודעת שהמערכ' יחסים הבאה שלי ודאי תסתיים בדיוק כמו הקודמות-אני אשאר עם ריק גדול,עם תחושה שניצילו אותי ואת הרצון הטוב שלי לתת מעצמי.
יחסי האנוש שלי טובים,ובעבר היו לי חברים קרובים...היום אין לי כ"כ ,פשוט כי לא משנה איזו הצגה אני עושה (שטוב לי ושאני כמו כולם),מבפנים אני מרגישה שאין לי דבר שמשותף ביני לבין האנשים האלה,אני מרגישה סתם מזויפת....
אמ,תמיד אומרים לי שאני מקשיבה טוב.פעם הייתי ה"פסיכולוגית" של כל מי שהכיר אותי,בערך. אמרו לי כל הזמן שאני נורא נחמדה ועדינה וכ'ו....אבל בסופו של דבר הבנתי שאין סיכוי שאחרים ינהגו גם הם בכ"כ הרבה סבלנות כלפיי אדם אחר,והם סתם מנצלים אותי. (ואכן...תמיד כשהייתי צריכה עזרה או אוזן קשבת אף אחד לא היה שם).
בקיצור,אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי.
(ואל תשלחו אותי לטיפול,כי אני לא באמת מסוגלת לתת אמון ככה).
אני מוצאת את עצמי לילות שלמים (כמו הלילה) רק בוכה ונזכרת בהתעללויות שעברתי כשהייתי קטנה ולא מצליחה להירדם.וקמה לעוד בוקר של חיוכים מזויפים...
הייתי רוצה להאמין שהעתיד יכול להיות אחרת-שתהיה לי זוגיות טובה ובריאה,שאני אוכל להיות אני ולהתקבל באהבה (ולא ברחמים),שאני אפסיק לשפוט את עצמי כל הזמן ולהרגיש אשמה,שאני אפסיק להשתמש בסקס כדיי לקבל תשומת לב,שאני אפסיק להשתדל להיות הכי טובה בהכל כי אחרת אני לא שווה,שאני אפסיק לנסות לפצות את עצמי בבגדים,שאני אפסיק לקלל את עצמי כל הזמן בראש,שאני אפסיק לבכות כמעט כל לילה....(אוף...אני שוב בוכה).....שאני אפסיק להיות כ"כ מזוייפת!!!!!אוף!!!!!!!!!!
וואי איך חפרתי...
טוב,אז יש אולי איזשהן עצות לגביי מה אני יכולה לשנות בגישה שלי?
בוקר מקסים לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה....זה פורום פסיכולוגיה ילדיםXD
מיכל10/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתמודד עם העבר - תגובה
סמדר ריינר10/08/2012שלום מיכל,
אכן זה פורום לפסיכולוגיה של ילדים. עם זאת אכן מצוקתך נוגעת ללב. עצות בפורום לא יספיקו כדי לעזור למצב שאת מתארת. כדאי שתיגשי בדחיפות אם עוד ל אעשית את זה עד היום לטיפול פסיכולוגי מסודר. אם אין לך אפשרות כספית לטיפול פרטי, את יכולה להתעניין בקופת החולים שלך בנוגע לטיפול מסובסד או לגשת למרפאה ציבורית שבה ניתן לקבל טיפול בחינם. חבל על הסבל שלך וחבל על כל רגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה,בכל זאת...
מיכל10/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגותאירינה10/08/2012
שלום, בני בן 9 אינו יודע איך להתנהג בחברת ילדים בני גילו ומעלה, לשחק,לתקשר בגלל שהוא לא יודע איך להתנהג איתם הוא פשוט מציק להם או מנסה להיות "ליצן הכיתה"
מה אני יכולה לעשות?כיצד להתנהג איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות - תגובה
סמדר ריינר10/08/2012שלום אירינה,
אפשר ללמד את הילד מיומנויות חבתרתיות, ללמד ואתו איך ניגשים לילדים, איך משחקים, איך יוצרים שיחה. אתם יכולים לעושת את זה גם על ידי דוגמה אישית, למשל על ידי כך שתשחקו איתו בבית, ותראו לו איך אתם יוצרים קשרים ואיך ילדים אחרים עושים זאת, על מה אפשר לדבר, אולי על תכניות בטלוויזיה, אולי על ספורט, איך אפשר להתעניין במה שאחרים מתעניינים, לעניין אותם במה שהוא מתעניין. כמו כן אתם יכולים לחפש עבורו טיפול קבוצתי לבני גילו שמתמקד במיומנויות חברתיות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)