מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לחו"ל עם ילד בן 2חן17/08/2012
אנו זוג הורים עם ילד בן 2 וחודש, עתידים לעבור לחול בחודשים הקרובים
כאשר בן זוגי עתיד לעבור כחודש וחצי לפנינו
אנו מתלבטים במס' דברים
1. האם להשאיר אותו בביתנו עד המעבר או לעבור לגור אצל הסבא והסבתא(תקופה של 3 חודשים לערך)
2. האם בתק זו עד המעבר ) להשאירו בסביבתו הטבעית ללא אביו או להעבירו לגן ומגורים אצל סבו וסבתו (איתי כמובן - אמו )
3. האם יש צורך להתייעץ עם קלינאית תקשורת לפני המעבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לחו"ל עם ילד בן 2 - תגובה
סמדר ריינר18/08/2012שלום חן,
הכי רצוי לא לעשות עוד מעבר בדרך למעבר. רצוי להשאירו בסביבתו הטבעית, מבחינת גן, בית וכל מה שניתן.
לגבי קלינאית תקשורת - את זה כדאי לשאול קלינאית תקשורת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביטותסיון16/08/2012
שלום
הבת לי בת שנה עוד מעט וכבר מגיל שמונה חודשים שמתי לב לתופעה מוזרה בה היא צובטת את עצמה בחוזקה, בעיקר באזור הישבן הגב התחתון והבטן. המקום הופך לאדום נורא ולעיתים אף פצוע ושרוט. התופעה מתרחשת בזמן בו היא מופשטת. ברגע שמפשיטים אותה מבגד או חיתול זה מתחיל. אנחנו נתנים לה ברגעים אלה משחק ביד או כל דבר שעשוי למשוך את תשומת ליבה או להסיח דעתה אך לא תמיד זה עוזר. האם התנהגות זו מעידה על בעיה כלשהי? רגשית??? היינו אצל רופא שחשב שאולי מדובר בגרד או בגירוי אך השערה זו הופרכה!! מה עלינו לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביטות - תגובה
סמדר ריינר17/08/2012
שלום לך,
יוכל להיות שהדבר מעיד, כמו כן הקושי בעניין האכילה שאותו תארת בשאלה הקודמת שלך על בעיה תחושתית. כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד, ולשאול האם זה גיל מתאים לעשות אבחון בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
סיון17/08/2012ראשית תודה על התייחסותך המהירה!!
אשמח לקבל בקצרה קצת מידע או הסבר על הבעיה הזו. מה זה אומר? מדוע זה קורה? כיצד מאבחנים אותה??
כמו כן אשמח אם תוכלי לכתוב לי היכן נמצאים מכונים להתפתחות הילד בבאר שבע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
סמדר ריינר17/08/2012שלום לך,
כמו שהסברתי זו לא בעיה פסיכולוגית אלא בעיה שקשורה לריפוי בעיסוק, ולכן זה לא התחום שלי להסביר עליה. לגבי מכונים להתפתחות הילד, כדאי לברר בקופת החולים שלכם מה יש באזור שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחונית??סיון16/08/2012
שלום רב,
בתי בת השנה עוד מעט מזה תקופה של כארבעה חודשים מסרבת לאכול מאכלים המורכבים מבשר, עוף או דגים. עד גיל 7-8 חודשים אכלה את המרק שלה ובו ירקות ועוף ללא בעיה ואפילו גילתה חיבה גדולה אליו. אך לא עוד!!! אני מגוונת לה את מאכלי הבשר והעוף, צורות שונות טעמים שונים אך לאחר שתיים שלוש טעימות היא פשוט מסרבת בכל תוקף לפתוח את הפה ולאכול. כתחליף למנת הבשר אני מאכילה אותה בגבינה לבנה אותה היא אוכלת בשקיקה ובהתלהבות רבה. לפעמים היא גם מוכנה לאכול רבע מהחביתה....מה עושים??? ייתכן שבגיל כזה הילדה שלי מסננת אוכל?? אני ממשיכה כרגע לתת לה תוספת של טיפות ברזל.....אך האם עליי לוותר עם מאכלי ה"בשר" או להמשיך לנסות ולהתעקש???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר17/08/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהחופשהניקול16/08/2012
שלום!
בני בן שנה וחצי עוד כמה ימים,הוא מאוד קשור אליי! יש לציין כי הייתי איתו בבית עד לפני שבועיים (עכשיו יצאתי לעבוד) וכן הנקתי אותו עד לפני כחודש,עד שגמלתי אותו!
הוא מאוד מאוד קשור אליי,הוא אמנם משחק עם הסבתות שלו ואף נשאר איתן כ 8 שע' עד שאני מסיימת לעבוד ובאה לאסוף אותו. פעם אחת לפני כשבועיים הוא אפילו נשאר לישון אצל סבתו (היא הרדימה אותו,הוא התעורר בלילה וחזר לישון איתה),ואספתי אותו רק בבוקר. העניין הוא שהוא כל כמה זמן כאילו פתאום נזכר בי ומתחיל לצרוח ולבכות "אימא אימא"....
אני ובעלי אמורים לטוס בשבוע הבא ל-6 ימים לחו"ל ופשוט אין באפשרותנו לקחת אותו איתנו מסיבות רבות! אני מאוד מאוד חרדה להשאיר אותו, למרות שהוא נשאר הן עם סבתא האהובה עליו,(גם אימא שלי תהיה איתו חלק מן הזמן), וגם אחותי תבוא אליו ותיקח אותו אליה כדי לשחק עם האחיינית שלי (יש ביניהם הפרש של 3 חוד' והם מאוד קשורים אחד לשני ממש צילי וגילי!!! מתראים כל יום ובוכים אם יום אחד לא יוצא להתראות!)
אך בכל זאת אני נורא חרדה כי הוא ילד מאוד מפותח,(התפתחות שמתאימה לגיל שנתיים),הוא מבין הכל ולכן אני מפחדת שנגרום לו טראומה אם ניעלם ככה פתאום!
אמנם עכשיו אנחנו עושים ניסויים כמו להשאיר אותו ליממה או שתיים אצל הסבתא שיתרגל,אך זה נורא מבהיל שנגרום לו עגמת נפש!
מה יכולות להיות השלכות של "נטישה" כזאת (ואני ממש מרגישה רגשות אשם שאני אימא רעה שמשאירה ילד כ"כ קטן בלי אימא ל-6 ימים!!!!!)?
מה אפשר לעשות כדי למזער את הטראומה? או אולי אף לבטל את הטיסה?
אשמח מאוד לתשובה מהירה כך שאוכל ליישם ולחשוב!
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מהחופשה - תגובה
סמדר ריינר17/08/2012שלום ניקול,
צר לי, אבל אני ממש בעד לבטל את הטיסה. ההשלכות יכולות להיות לטווח הקצר ולטווח הארוך, בכי, קושי בשינה, קושי באכילה, קושי במתן אמון ויצירת קשרים וחרדת נטישה. חבל. זה לא גיל מתאים לנסיעה כזו, הייתי מחכה עד לגיל שנתיים או לגיל שבו אפשר יהיה להסביר לו שאתם תחזור והוא גם יוכל להפנים ולהבין זאת, וגם אז לפחות ימים. אולי 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
ניקול17/08/2012רציתי רק להוסיף שהילד כן מסתדר בלעדיי,רגיל לבית של הסבתא,וכן סדר יומו לא ישתנה ולו במעט אפילו,גם עם כל זה יכולות להיות השפעות כל כך רציניות!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה - תגובה
סמדר ריינר17/08/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה אפלטונית א-מינית למישהיאלינור16/08/2012
אני אוהב מישהי אהבה א-מינית. ההורים שלה לא נותנים לי לראות אותה. זה גורם לי לברוח מהמציאות, וגורם לי לרגעים של דיכאון ואז רגעים של שיגעונות שבהם אני בורח למשל לסקס עם גברים, ואז שוב נכנס לדאון עמוק שבו אין לי חשק לכלום וכל דבר משעמם אותי.
אני נע בין רגעים של הדאון לבין רגעים של בריחות מהצער של הגעגועים ממנה. כשאני בדאון אני נזכר בה. וכשאני בבריחות אני כאילו בורח מקודש (כאשר קודש זה הצער שלי על האובדן שלי ממנה) לחול ועושה הפרדה בין קודש לחול. כשאני בבריחות אני מרגיש שאני בחול ואסור להיזכר בה כי היא שייכת לקודש. ואז אחרי שאני מסיים את הבריחות אני נכנס שוב לדאון עמוק שבו אני מתגעגע אליה ורוצה לפתח תמונות שלה בבית.
איך מתמודדים ומעבירים את הזמן כי אני כבר במשך יותר משנה מעביר את הזמן בצורה הזאת וזה לא בריא לי כי ככל שהזמן עובר כשאני לא רואה אותה אז כך אני יותר משתגע בבריחות מהמחשבות עליה (חול) ובדאון (קודש כשאני כן חושב עליה ומתגעגע אליה)?
עוד דבר שמטריד אותי הוא שהיא תאהב אנשים אחרים ואז הכימיה ביננו תיעלם אחרי שהרבה זמן לא ראיתי אותה, איך אני מתמודד עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר16/08/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכולוגיה' id=link]פסיכולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכנה לישון במיטת נוער חדשהורה16/08/2012
בת 1.9 חוד' העברנו אותה למיטת נוער נמוכה ויפייפיה. הילדה תמיד ישנה ברצון מהשעה 19:00 עד 7:00 בבוקר כל יום.
מאז שהעברנו אותה למיטה החדשה (ואח שלה בן ה-7 חוד' עבר למיטת התינוק שלה) היא לא מוכנה לישון במיטה.
היא יורדת מהמיטה ובוכה.
היא נרדמת אך ורק כשאנחנו איתה בחדר(שוכבים לידה או יושבים ליד המיטה) ולפעמים זה לוקח שעתיים ויותר.
דיי מייאש להרדים ילדה שתמיד ישנה ברצון ובלי כל בעיה. באופן כללי היא ילדה מאוד טובה קשובה וחכמה. אך כשמגיע רגע השינה אני אבודה.
באיזה דרך להרדים אותה?? מה לעשות עם הבעיה הזו?
עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכנה לישון במיטת נוער חדשה - תגובה
סמדר ריינר16/08/2012שלום ורה,
לא ציינת מתי העברתם אותה. תהליכים כאלה יכולים לקחת זמן, וצריך סבלנות בשבילם. היא צריכה להתרגל, אפשר לעזור לה על ידי השארת אור קטן, לתת לה לישון עם דובי ששומר עליה, לתת להרגיש בעלות על המיטה, לקנות ביחד מדבקות ולהדביק עליה, להקפיד על טקס שינה קובע שכולל מקלחת, סיפור, חיבוק , שיר ערש, ולהצטייד בהרבה סבלנות. כמו כן כדאי להוריד בהדרגתיות את המשך הזמן שאתם ישובים לידה ולא בבת אחת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 מקנא מאוד מאחותומייסא15/08/2012
שלום
הבן שלי בן 5 שנים מקנא מאוד מאחותו בת החודש, הוא מתנהג בצורה מאוד מוזרה הוא נעשה ילד לא רגוע בכלל, עצבני צועק . כאשר התנהגות זו אופיינית רק מאז הלידה .
והכי גרוע מהכל הוא מנסה לגרום נזק לאחותו , הוא מנסה לקפוץ עליה ולאחוז הידיים והרגליים שלה בלחץ.לעורר אותה...
הוא לא רוצה לשאר בבית רוצה לשון אצל דודה, סבתא... מה שאף פעם לא עשה כי תמיד סירב לשון מחוץ לבית...וכמובן אצלם הוא ילד אחר לגמרי שקט ורגוע.
חשוב לציין שאני מאוד משתפת אותו בכל מה שקשור לאחותו מאז ההריון.אני מנסה להיות איתו לבד אפילו יוצאת איתו לבד למשחקים, לקניות...( בזמן זה הוא ילד נחמד מאוד!).
אני ואבא שלו כבר לא יודעים איך להתנהג איתו, להתעלם, לשאר רגועים , לצעוק....מה לעשות? במיוחד שאני מפחדת שיגרום נזק לאחותו. וגם אני מודאגת מרמת הריכוז שלו במיוחד שעוד שבועיים כמעט מתחילים גן חובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 מקנא מאוד מאחותו - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום מייסא,
כל שאלה לחוד. לגבי הריכוז, חכי לגן, ואם תהיה בעיה אפשר לפנות לפסיכולוגית הגן ולהתייעץ.
לדבי האחות, אין ברירה, התנהגויות שמסכנות את אחותו צריך להפסיק מייד, בצורה פיזית. משאר ההתנהגויות להתעלם.
זה בסדר גמור שהוא מקנא זה לגיטימי לגמרי. חשוב לתת לכך לגיטמציה ול אלהיגד לו לא לקנא או לאהוב את אחותו במקום לקנא. זה סתם מתסכל אותו יותר. והוא גם אוהב את אחותו, תהיי בטוחה. חשוב לתת לו תשומת לב על דברים אחרים, ועל התנהגויות חיויבות, אפשר גם לתת חיזוקים חיוביים על התהנגות חיובית (ולא "חיזויקם שליליים על התנהגות שלילית, זה לא יעיל).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה אחתדנה15/08/2012
שלום רב, בתי עולה לכיתה ו'.תלמידה מחוננת.יש לה רק חברה אחת טובה ומקסימה ברמה ממוצעת ואפילו פחות מזה. הם נורא נהנות ביחד.האם זה בסדר שבתי תשאר בקשר רק איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה אחת - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום דנה,
אין כאן בסדר או לא בסדר. השאלה מה מפריע לבת שלך. האם מפריע שלפעמים היא נשארת לבד כי החברה שלה חולה ולא באה לבית הספר? האם היא מרגישה דחויה מחברת בנות אחרות? האם לפעמים משעמם לה? אם את רוצה שהיא תעשה שינוי זה צריך להיות משהו שגם היא רוצה בו, כי כבר ילדה גדולה. אם זה מפריע לה, אפשר לחושב ממה זה נובע, ולראות איך מנסים להרחיב את חוג החברות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חברה אחת
דנה15/08/2012שלום סמדר, לבתי הקשר הזה בהחלט לא מפריע. אני שואלת מבחינתי. האם זה לא מעט מדי חברה אחת? והאם זה לא בעייתי שהיא ברמה ממוצעת ואפילו למטה מזה כי אז האם בתי למדה ממנה משהו או שזה רק חד צדדי?תודה רבה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חברה אחת - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום דנה,
מבחינתך זה לא כל כך רלוונטי. מדובר בילדה גדולה. אין לך מה לעשות עם העניין אם זה לא מפריע לה, וזה גם לא יעזור. אני לא חושבת שזה משנה מה הרמה שלה. חברות זה לא בהכרח כדי ללמוד אחת מהשניה, אלא כדי להינות ביחד ולא להיות בודדים. אם זה לא מפריע לבת שלך, חשוב מאוד שתניחי לה לעשות מה שמתאים לה ולא תתערבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים כמעט- מבולבלת....אמא15/08/2012
שלום רב!
אני לא יודעת מה עובר עליי, אני היום רגישה ומגזימה....
הבן שלנו עוד מעט בן שנתיים ילד מקסים, חייכן וחכם....
כל פעם שקורה משהו ש"כביכול" לא אמור לקרות אני אוכלת על זה סרטים חודשים.
הוא איתי בבית מהלידה ואנחנו קשורים אחד לשני מאוד , עד לא מזמן לא היה מסוגל לנשום בלעדיי היה מחפש אותי וקורא לי בכל רגע אפשרי...
היה צורח כשאני הולכת, ולא מזמן התחלתי לעבוד (הספקתי לעזוב מכל מיני סיבות מקצועיות) ואז בכלל הוא לא היה עוזב אותי, עברו מאז שעזבתי את העבודה כבר שלושה חודשים אני איתו בבית שוב.
בימים האחרונים פתאום ביום אחד הילד לא מעניין אותו מה מי מו ואיפה אמא, עצמאי, משחק ונהנה אפילו יותר מבדרך כלל מחברת אנשים אחרים (מוכרים, משפחה) אני מאושרת שיש לי ילד חברותי ועצמאי אבל עצוב לי ואני מתגעגעת ל"קנאה " שלו אליי.... אל תחשבו שאני חולה בראש, אני פשוט מרגישה ככה, ובטוחה שהוא אולי הפסיק לאהוב אותי כי אני מחנכת אותו,ומרימה לפעמים את הטונים....
ועוד דבר- הוא היה ממש עקשן, ולא מוותר, ואם היה רוצה משהו לא היה מוותר , אם מישהו מרים אותו ולא היה רוצה היה מתעקש ויורד, עכשיו אני מרגישה שינוי מהותי בהתנהגות שלו, גם כשהוא לא רוצה משהו, גם שלוקחים לו משחק, שאומרים לו מה לעשות, הוא נעשה וותרן ו"טוב מדי" ואני קצת מודאגת- כמובן שהדבר הראשון אני מאשימה את עצמי, בזמן האחרון התחלתי קצת יותר להציב לו גבולות, אולי אני לא עושה כמו שצריך? אולי הוא שונא אותי על כך? אולי אני מבלבלת אותו והוא חושב שאם אני מציבה לו גבולות בדברים מהותיים אז הוא צריך לוותר על כל דבר אחר?
בגיל שנה וחצי התחיל לו מרד של גיל שנתיים, התנהג ממש על פי הספר ועכשיו זה כאילו עבר וחלף, אני מרגישה שהוא כבר לא מתעקש על דברים שממש חשובים לו, נגיד צעצוע שלוקחים לו, או שמושכים לו בשיער והוא בוכה ולא מחזיר.....
אני פשוט מרגישה שאני אשמה בכך, ושבגלל הצבת הגבולות המזורגגת הזו דפקתי לו את כל האופי.....
איך אני אמורה להתנהג איתו כדי שידע, שאם הוא לא רוצה שיעשו לו משהו הוא יכול ללכת ולזוז משם, שאם לוקחים לו משחק הוא צריך לחטוף בחזרה, שלא כל דבר שאומרים לו הוא צריך לציית....
איך אני מראה לו מהי הדרך הנכונה?
זה די דחוף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים כמעט- מבולבלת.... - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום לך,
אני בכלל לא בטוחה שאת צריכה להראות לו משהו...קשה מאוד לבחין מדברייך מה בעיה אמיתית ומה, כמ ושאת מגדירה זאת "סרטים" שאת אוכלת. לכן, לפני שניתן לך עיצה כלשהי, חשוב מאוד מאוד, ודחוף ביותר שתפני עבור עצמך לטיפול בחרדות. אין ספק שאת חרדה מאוד ואין ספק שזה משפיע על הבן שלך. לכן, כרגע זו העיצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומעבר ל"סרטים" האלו
אמא15/08/2012מה נראה לך השינוי שחל בו פתאום?
אני אומנם קצת היסטרית אבל כל מה שתיארתי באמת קרה, הוא באמת השתנה מילד שיודע מה הוא רוצה ל"וותרן" מדי אני באמת מנסה להבין ממה זה נובע וכיצד אני אמורה להתנהג איתו....
אני באמת רוצה לטובתו וזה חורה לי לראות ש"מכסחים" אותו והוא בוכה וטוב לב ומתוק שלא מחזיר...
ועצוב לי לראות שהוא רוצה משהו מסויים אך עושה משהו אחר על מנת לרצות את מי שמבקש ממנו ולהיות מתוק כמו שהוא....
אז פרט לסרטים- אשמח לקבל תשובה בנושא הזה בבקשה....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומעבר ל"סרטים" האלו - תגובה
כמובן שאני לא יכולה לדעת מה קרה פתאום בלי להכיר אתכם. אני יכולה רק לשער שאם אצלך יש תנודות במצבי הרוח, זה משפיע עליו, הוא מרגיש שהוא לא יכול להיות באמת ילד שרוצה ליד אימא שקשה לה, הוא צריך להקל על אימא וזה הופך אותו לוותרן, באופן כללי...זו ההשערה שלי. כדי לדעת אם היא נכונה או לא צריך להכיר אתכם יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא שקשה לה??
אמא16/08/2012יש לי תנודות במצבי רוח כמו שיש לכל בן אנוש שחי בעולם....
לגבי שזה משפיע על הילד לא נראה לי בכלל כי אנחנו משחקים ויש לי סבלנות רבה אליו, ואם מדי פעם הרמתי טונים זה לחינוך
נכנסתי לכאן כדי להתייעץ וגרמת לי להרגיש אשמה שאני חיה....
בכל אופן לא נראה לי שזו הבעיה אבל תודה בכל מקרה.
חבל שבמקום לנסות להרגיע אמא שדואגת את גורמת לה להרגיש אשמה (עוד יותר) על זה שהיא בן אדם, אנושי עם רגשות והכל את יודעת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא שקשה לה?? - תגובה
סמדר ריינר16/08/2012שלום לך,
ההתייחסות שלי לקושי שלך נבעה כולה מהתאור שלך, שום דבר שהמצאתי. יש אכן מקומות שתפקידי הוא להרגיע. אבל אם אני ארגיע במקום הלא נכון, אני סתם אשלה אנשים, ואני לא אעזור להם לפתור את הבעיה, גם אם באותו רגע הם יחושו הקלה זמנית מתחושת האשמה שלהם. כאן ההתרשמות שלי הייתה קצת אחרת. יכול להיות כמובן שאני טועה. נשמע מהתאור שלך, שהילד הוא כל עולמך, המון מושם עליו, וזה לא דבר רצוי, ובהחלט משפיע עליו. כמובן שזה טוב שאת אוהבת אותו, דואגת לו, ושהוא יקר לך. זה עדיף מהמצב ההפוך. אבל לפעמים קשר שבו נדמה לפעמים שזה רק הילד והאימא לבד(הכוונה לא אם יש אבא או אין אלא שהאחרים והעולם בחוץ הרבה הרבה פחות מדי משמעותיים), יש בו משהו הדוק מדי, סימביוטי מדי, ולא בריא, והוא בדרך כלל מאופיין בחרדות. כולנו משפיעים על הילדים שלנו גם אם נדמה לנו שלא, וגם אם נדמה לנו שאנחנו לא מראים להם את זה. ילדים חשים כשאנחנו במתח ובחרדה. כאשר אימא מדברת על כך שהיא סובלת "מסרטים" בודאי שזה משפיע על הילד שלה. כמובן שלהכיר בכך, זה עושה עוד יותר "סרטים". אני מבינה את זה. אבל אין ברירה, חייבים לקחת על זה אחריות כדי לטפל בזה. אחר כך יהיו פחות "סרטים" ויהיה יותר קל.
אני מתנצלת מראש אם חלילה פגעתי בך, זו לא הייתה הכוונה, ואני מקווה שתצליחי בכל זאת, להירגע ולהיתרם ממה שנאמר לך כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בישן או חסר ביטחון עצמימאיה15/08/2012
שלום רב,
בני בן 4.5 ילד מקסים וחכם, בבית פעיל מאוד ופטפטן אבל מחוץ לבית שקט ובישן. בגן הוא גם לא כ"כ משתתף מיוזמתו ומשחק רק עם 2-3 חברים קבועים. אם אנחנו בגינה ויש שם ילדים מהגן שלו הוא לא ישחק איתם.
האם זו בעיה שמצריכה טיפול או בישנות שתעבור עם הזמן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בישן או חסר ביטחון עצמי - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום מאיה,
אני גם לא בטוחה שזו בכלל בעיה. לילד בן 4.5 משחק עם 2-3 חברים קבועים זה בסדר גמור ומספיק בהחלט. הו אלא חייב לשחק עם ילדים שהוא לא מכיר. זה בסדר גמור. יכול להיות שעם הזמן זה ישתנה ויכול להיות שיישאר כך, ויש בזה משהו מותאם ונכון. יש משהו הגיוני בלהכיר לאט לאט ילדים ולשחק עם מי שאתה מכיר. לא תמיד זה מתאים לשחק בטבעיות עם מישהו שפגשת הרגע. אין בזה שום דבר בהכרח יותר נורמלי. יכול להיות שזו ציפייה שלכם שלא קשורה לרצונות שלו ולמה שמתאים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מפחד מלכלוךשקמה15/08/2012
שלום,
הבן שלי בן 2.5 חודשים ברגע שהוא טיפה מתלכלך- נשפך עליו מים, הקוטג' נגע בו או באוכל שלו, הטוש לכלוך לו את הידיים, חול בידיים מהים הוא נכנס לפניקה ומתחיל לבכות ולבקש שננקה אותו, נחליף לו בגדים נשטוף לו ידיים כל מה שאפשר לעשות כדי שהוא לא יהיה מלוכלך, ניסיתי להימנע מלנקות אותו כדי שהוא יבין שזה בסדר אבל זה לא עזר הוא נכנס עוד יותר להיסטריה,עוד משהו הוא כבר גמול בערך חודש עם פיפי אין בעיה אבל עם הקקי יש בעיה רצינית הוא ממש מפחד לעשות קקי והוא אפילו אומר לי אמא אני מפחד,
ולפעמים הוא גם אומר שהוא מפחד להתלכלך מהקקי
אני לא יודעת אם הפחד שלו נובע מהלכלוך ולכן הוא נורא מפחד או שזה משהו סטנדרטי שכל ילד עובר
אני אשמח לקבל תשובה
אולי אפילו כדי לי לקחת את הילד למישהו
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מפחד מלכלוך - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום שקמה,
יכול להיות שכדאי שתפנו למכון להתפתחות הילד ותשבדקו האם קיימת רגישות תחושתית. יוכל להיות שהמרקם של חומרים מסויימים לא נעים לו וזהבא לידי ביטוי כפחד מלכלוך.
לגבי הקקי, ילדים רבים סובלים מחרדה סביב עשיית קקי. לא תארת אם הוא מפחד לעשות בטיטול או רק באסלה. לילדים רבים יש חרדת אסלה במסגרת תהליך הגמילה מקקי (ראי תשובה בעניין ב"עמודת שאלות נפוצות") בכל אופן, מעבר לבירור סביב העניין התחושתי אין הרבה מה לעושת בגילו הצעיר. אם הנושא הזה ייבדק ויטופל, ועדיין תמשיך חרדה גם בגיל מאוחר יותר, ייתכן ויהיה צורך לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 וחצירוית15/08/2012
יש לי ילדה בת 3 וחצי שמסרבת לשבת איתנו ולעבוד בחוברות עבודה גם בגן הגננת מדווחת שהיא ממהרת לסיים את נמטלה וברגע שמעירים לה על אחיזת העיפרון למשל או על יציאה מהמסגרת בצביעה היא עוזבת הכל ומסרבת להמשיך לעבוד. איך ניתן לגרום לה כן לשבת ולעבוד כי מצד אחד חשוב לנו מאוד לשבת איתה ולקדם אותה כי בגן זה לא נעשה ומצד שני לא רוצים ללחוץ מידי שלא תהיה אנטי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 וחצי - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום רוית,
קודם כל חשוב לתת לה לצייר בשביל ההנאה ולא בשביל להעיר לה. חשוב להקפיד לתת קודם כל חיזוקים חיוביים על מה שכן עשתה טוב.ובכלל, להעיר זה מיותר. אפשר להגיד מראש :עכישו נשחק משחק שמתדלים לצבוע רק בתוך הקווים" אבל אם היא יוצאת מהם, זה מיותר להעיר לה, העיקר שהיא מנסה לכוון לשם, זה כבר עושה את העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 2.5 מאוננתאמא מודאגת15/08/2012
שלום רב,
לאחרונה שמתי לב שבתי, בת 2.5, מאוננת לפני השינה.
היא גם נוגעת באיזור איבר המין במשך היום, נגיעות שפירשתי כצורך שלה להשתין, ואז זה הפך למשהו שנראה כמו הרגל.
לפני השינה, במיטתה היא ממש נשכבת על הבטן ושולחת את שתי הידיים שלה לאיזור החיטול, מתחככת על פני המיטה.
מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 2.5 מאוננת - תגובה
לא עושים כלום. אוננות היא דבר טבעי, וכל עוד היא נעשית בפרטיות, היא לא באמת עניינו של אף אחד. כשהיא קצת תגדל, תוכלי להסביר לה שלא נוגעים באיזור הזה כשנמצאים ליד אנשים, אלא רק בפרטיות. זה הכל.
אם את רואה שזה נהפך להיות משהו שהיא עסוקה בו באופן אובססיבי לאורך כל היום וזה מפריע לתפקוד שלה בתחומים אחרים, אז יהיה מקום לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא מודאגת15/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר15/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה בלי הילדהלי15/08/2012
שלום,
אני ובעלי צפויים לנסוע בקרוב ל- 6 ימים לחופשה בחו"ל. זו חופשה דרך מקום העבודה, ולצערי אי אפשר לצרף ילדים.
בתי בת שנתיים ו- 4 חודשים, מבינה הכל, מדברת משפטים שלמים, בוגרת לגילה.
מאוד קשורה אליי ולבעלי ואנו כמובן מאוד אליה, והיא תמיד מצפה לשובנו- אם זה להחזיר אותה מהגן ואם זה להגיע לאסוף אותה מאמי כשהיא שומרת עליה. בכל צלצול דלת היא מצפה שזה יהיה אני או בעלי.
מאוד קשה לי המחשבה שאנו ניעלם לה פיזית ל- 6 ימים (אנו כמובן נשוחח איתה בטלפון ונעשה שיחות וידאו כל יום). ושהיא לא תבין למה אמא ואבא לא באים לקחת אותה, ושהיא אולי תפחד כשהיא לא תראה אותנו, ותהיה מאוד עצובה. היא תהיה עם ההורים שלי ואחים שלי, וביקשתי מכולם להיות סביבה בימים האלה, ולשחק איתה המון כדי להסיח את דעתה.
אודה לקבלת עצה איך להתנהל עם העניין בצורה הטובה ביותר בשביל הילדה. איפה להגיד לה שאבא ואמא נמצאים? איך להקל עליה ב- 6 ימים האלה? יש משהו מיוחד שכדאי לעשות לאחר שאנו חוזרים? (לקחנו חופש ביום למחרת החזרה, ואנו מתכוונים לא לשלוח אותה לגן ורק להיות איתה ביום הזה).
מאוד מאוד מאוד קשה גם לי העניין הזה, ואני לא מצפה לנסיעה הזו, בגלל שאהיה רחוקה ממנה.
אודה לעצתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה בלי הילדה - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום לי,
רצוי אם ניתן שמי שמשגיח עליה יבוא לבית שלכם ולא היא אליו, אם אין ברירה אז לצרף איתה חפצים ומצעים שהיא קשורה אליהם כדי שתהיה כמה שיותר תחושה של דברים מוכרים. לגבי הסבר - פשוט להסביר לה את האמת, שאבא ואימא יוצאים לטיול, ואי אפשר לקחת שלם ילדים, ואתם תתקשרו אליה ותדברו איתה כל יום. חשוב מאוד, אם כבר החלטתם לעשות את לנסות לשדר כמה שפחות חרדה ואשמה כי זה עוד יותר יגביר את התחושה שלה שעושים לה משהו נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התערבות במהלך משחק בין ילדיםיעל14/08/2012
ביתי בת ה- 4.5 ואני התארחנו אצל חברה יחידנית עם בן בן 3.3 למשך שלושה ימים. הילדים לא תמיד הסתדרו ביניהם. ביתי היא אסרטיבית, דעתנית ומאוד נבונה והיא היתה מאוד פעילה בנסיונה לשחק עם הילד ולפעמים גם שיחקה איתו כאמא לילד (נסיון לנעול לו נעלים, להלביש אותו, לחנך אותו למשוך אותו לכיוון כזה או אחר, להרים אותו וכו....) ברוב המקרים לא הערתי ואם כן אמרתי לביתי שתבדוק אם זה נעים לו ואם לא שתניח לו. אמרתי לעצמי שאעיר רק עם יהיו ביניהם מכות ולא דחיפה קלה או חיבוק חזק, שבאו מהמקום של משחק. אבל חברתי חשבה אחרת והתפוצצה מזה שאני לא מעירה לביתי והחלה להעיר לה בעצמה באופן נוקשה ומספר פעמים אף צעקה עליה "את לא תרביצי לבן שלי את שומעת אותי" ולפעמים לבן שלה צעקה "אין לך פה? תגיד לה שזה לא נעים לך". העניין גרם למריבות ביננו והאווירה הפכה לעכורה ורק משום שביתי התעקשה להישאר, כי היא אהבה את המקום והבריכה וכו' וניסתה כל הזמן לזכות בתשומת ליבה של חברתי, נשארתי עד הרגע שבו תיכננתי. שאחרת מזמן הייתי חותכת. אמרתי לחברה כי אני בדעה שככל שמעירים יותר כך יהיו יותר נסיונות לרכישת תשומת ליבנו ושאני מעירה רק במקרים שתיארתי והיא אמרה שמסכנה הבת שלי שצריכה ללמוד על עיוור איך להתנהג. היא גם אמרה שהנסיון של ביתי להיות כאמא לבן שלה אינו לעניין (המילה שהשתמשה באנגלית היא לא פחות ולא יותר (Inappropriate). החופשה הזו עירערה את תפיסת עולמי בחינוך והייתי שמחה מאוד לקבל את תגובתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התערבות במהלך משחק בין ילדים - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום שרון,
אני לא חושבת שיש כאן נכון ולא נכון. זה עניין של השקפת עולם. יכול להיות שיש ביניכן פערים גדולים מדי בהשקפה ולכן קרה הסכסוך ביניכן. אם בתך מסתדרת עם ילדים בני גילה בדרך כלל, ולא דחויה חברתית בגלל שתלטנות נניח, סימן שמה שקורה עכשיו הוא סביר, ואין לך סיבה לתת לאירוע שקרה לערער אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
יעל15/08/2012סמדר תודה.
האופי שלה לא מפריע לה בחבריות וכמובן שהחברויות נוצרות בהתאם לאופי שלה.היא ילדה מאוד חברותית ומאוד טובת לב.
השאלה היא האם אני צריכה להתערב גם כאשר היא עושה משהו שמזיק לה חברתית. כמו למשל שהיא התעקשה על משחק כלשהו או כשהיא משכה אותו ביד בכח למקום מסויים או כשהיא ניסתה בכח לחבק אותו או להרים אותו או כשהוא רץ כדי להגיע ראשון ואז היא החליטה שהיא כן מתחרה איתו והתחילה לרוץ ועקפה אותו, מה שגרם לו לבכות או באופן הדיבור שלה: "נו באמת" או "אתה לא יודע לשמור על הדברים שלך וזה מה שקורה" "נו תאכל כבר".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
סמדר ריינר16/08/2012שלום שרון,
אני לא חושבת שהפיתרון הוא להתערב בקשרים החברתיים שלה. זה גם מבייש אותה וגם לא נוגע בשורש הבעיה. יש כאן שאלה מעניינת מדוע בתך זקוקה לכל השליטה והביקורת הזו? זה הדבר ששווה לחשוב עליו. זה לא עניין של אופי. פעמים רבות זה מאפיין סוג של חרדה. למשל חרדה שנובעת מזה שילדים חשים את ההורים שלהם חלשים מדי, לא מספיק החלטיים, ולא באמת ההורים מנהלים את העניינים אלא הילדים חשים שהם עושים זאת ושהם יותר חזקים מההורים ואז הם חייבים להיות כל הזמן בשליטה.. זן רק השערה שלי. יכול להיות שזה לגמרי לא נכון. תנסי לחשוב אם זה מתאים לכם ואם כן, יש הרבה מה לעשות עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בבקשה
יעל17/08/2012ממש ממש לא המקרה. אני מאוד דומיננטית והחלטית והיא בדרך כלל מאוד ממושמעת. יש סדר יום וכללים בבית. בעלי פחות, אבל הוא לא היה בסוף שבוע הזה. אז מה עוד יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בבקשה - תגובה
סמדר ריינר17/08/2012שלום שרון,
אם את מאוד דומיננטית יכול להיות שההתנהגות הדומיננטית שלה היא חיקוי של ההתנהגות שלך? אולי היא חווה את הודמיננטיות שלך כמשהו שתלטני מאוד? אולי אחת הדרכים שלה לקחת מקום זה לעשות אותו דבר למישהו אחר?
אלה הן רק השערות, את מוזמנת לבדוק אותםן עם עצמך ולהשתמש במה שמתאים לך, אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)