פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קקי מתוך שינה במיטה
    מורן
    31/07/2012

שלום לכם ,
    אני פונה כאמא מודאגת לילדה בת 9 אשר קמה היום מהמיטה ב4 לפנות בוקר כשכולה מרוחה בקקי , היא סיפרה לי שחלמה חלום שהיא בשירותים ולכן זה קרה , ( ויחד עם זאת יש פעמים בשבוע שבורח לה פיפי במיטה ) הייתי רוצה לשאול אם זה נורמאלי שדבר כזה יקרה לילדה בגיל הזה או שיש לי ממה לחשוש ? תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קקי מתוך שינה במיטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קקי מתוך שינה במיטה - תגובה

סמדר ריינר
    31/07/2012

שלום מורן,
    זה קרה רק פעם אחת וקשה עדיין להסיק מסקנות מזה. לא ברור לי מהשאלה שלך מה עשיתם עד עתה כדי לטפל בעניין ההרטבה בלילה. כדאי לפנות ולטפל בעניין עם עדיין לא עשיתם את זה. אם עניין הקקי חוזר על עצמו שוב, כדאי לפנות לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות בחברת הילדים, החזקים מונעים
    דנה
    31/07/2012

שלום לאחרונה עברנו לישוב קטן,
    בני אמור לעלות לכיתה א, בשבוע הראשון הסתגלותו בגן נראתה בסדר עם קצת קשיים, בשבוע השני חלה התאוששותילדים רצו לבוא אליו וכדו' אך בשבוע השלישי , כנראה בעקבות:
    1. חזרתו של ילד דומיננתי ותחרותי מחו"ל
    2. הבנים שמו לב שבני יכול לל"התחרות" על אותה נישה
    בני סופג ריקושטים נוראיים של דחייה
    איך שהוא נכנס לגן הם מסיתים את כל הילדים נגדו
    אף אחד לא רוצה לבוא אלינו שלא לדבר על להזמין אליו
    בני בתגובתו נסוג לאחור, לא מדבר איתנו על זה מנסה להראות שהכל בסדר,
    עוד שבועיים נגמר הגן, מתחיל כיתה א ואז לא באמת תהיה מסגרת שתוכל לטפל בזה מול החבורה הזו

בנוסף בעלי רגוע וטומן ראשו בחול שהכל בסדר, והוא חושב שזה בסדר שבגילו [6] הוא לא מוזמן ולא מזמין [בעקבות זאת,,,] - הילדים שבאו בשבוע הראשון באו רק מסקרנות
    ההאם לדבר עם ההורים של הילדים שמציקים לבני?

הוספת תגובה

• הסתגלות בחברת הילדים, החזקים מונעים - תגובה

סמדר ריינר
    31/07/2012

שלום דנה,
    יש כאן כמה בירורים שכדאי לעשות. אחד זה מול המערכת, אני לא ידועת למה את כל כך בטוחה שבכיתה א' באמת לא תהיה מסגרת שתוכל לטפל בזה. נראה יש לך מעט מאוד אמון במערכות ואולי את גם חוששת וחרדה מהמעבר לכיתה א'. במידה ובכיתה א' הדינמיקה הזו תחזור על עצמה, חשוב מאוד לפנות ולדבר עפם פסיכולגוית בית הספר. לפסיכולגים של בית הספר יש כלים לאבחן מצבים כיתתיים כאלה ולטפל בהם. הדבר השני שצריך לחשוב עליו, הוא מדוע דווקא בנך, מכל הילדים הוא זה שנקלע למצב הזה, ואם יש משהו שניתן לעשות כדי לעזור לו לצאת מהמצב בנוסף להתערבות הכיתתית. גם בזה פסיכולוגית בית הספר יכולה לעזור לכם.
    לכן הייתי מתחילה להתכונן לכיתה א' קודם כל ברמת החשיבה - האם לבנך יש התנהגויות שתורמות למצב אליו הגיע, החל מחוסר ביטחון, קושי במיומנות חברתית, קושי לקבל הפסדים, לוותר, או להיפך, התנהגות קורבנית, אולי מציק בסתר ולא מבין אחרי זה למה נטפלים אליו, אולי משהו אחר, שלא מניתי. אחר כך פשוט לתת לו להיכנס גבישה אופטימית ככל הניתן לכיתה א' ולראות מה יקרה ואם אכן הבעיות חוזרות על עצמן (לא בטוח שזה מה שיקרה), לפנות בהקדם לפסיכולוגית בית הספר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית בני הוא החדש בגן, ולכן לא דוו

דנה
    31/07/2012

יתכן שלא הסברתי מספיק ברור, עברנו רק לפני 3 שבועות, אין לו כל התנהגויות חריגות, להפך זה קורה [ואת כאשת מקצוע אמורה לדעת] כי הוא כריזמתי , נבון וחכם וילדי הגן הספציפים האלו פשוט בוחנים את מעמדו אל מול מעמדם, אין לו התנהגות חריגה, הוא כן ביישן במידת מה ולא משתמש בכוח שלו [למעט בסיוע לילד יותר חלש ממנו]
    אני לא צרכה לספר לך שבנים בגיל הזה תחרותיים מאוד ובוחנים כל אחד חדש,
    וזה חלק מהבחינה,
    אין לי שום חוסר אמון במערכת...
    לא מקצועי מבחינתך מיד להפנות לטיפול
    ניראה שלא הובנתי עלידך נכון
    אני שאלתי מהמומלץ לעשות וזהו
    אודה אם למישהו יש תשובה
    כמו כן כמה נהוג לבקר או להזמין לחברים בגיל הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית בני הוא החדש בגן, ולכן לא דוו - תגובה

סמדר ריינר
    31/07/2012

שלום דנה,
    נראה שגם את לא הבנת אותי, והתגובה שלך היא קצת תוקפנית יחסית לעובדה שניסיתי לעזור לך.
    בכלל לא הפניתי אותך לטיפול. הפנייה לפסיכולוגית בית הספר היא לא הפנייה לטיפול, אלא קבלת העזרה שאת מצפה לקבל מהמערכת שאת מרגישה שיש בעיה קבוצתית. זה לא טיפול נפשי ולא טיפול עבור הבן שלך, אלא עזרה למורה ולכיתה וגם לבן שלך, להתמודד אם יש בעיה חברתית.
    אם עברתם רק לפני שלושה שבועות, אז כל העניין הוא טרי מאוד, ודרוש זמן, ועירוב של המערכת כדי לטפל בו. חשוב שתפני לגננת, ו/או לפסיכולגית הגן כדי לבקש את התערבותן, זה נראה לי יותר יעיל מלפנות בעצמך להורי הגן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגישה של הגננת זה לתת לזמן

דנה
    31/07/2012

לעשות את שלו,
    לא להתערב
    בינתיים אני רואה איך הבן שלי נסוג ונסגר
    מה לעשות
    ומה לגבי שאלתי השניה? כמה נהוג? מה נורמתיבי? מה חריג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגישה של הגננת זה לתת לזמן - תגובה

סמדר ריינר
    31/07/2012

שלום דנה,
    אני חושבת שאחרי שלושה שבועות זה קצת מוקדם לחשוב שאם הילד שלך לאמזמין או לא מוזמן אז יש משהו חריג. זה סביר שאחרי הכרות והשתלבות, יהיו מפגשים אחת לכמה זמן אחה"צ בין הילדים. מספיק עם ילד אחד או שניים, פעם בשבוע עו שבועיים, אפשר גם יותר.
    תגובת הגננת היא הגיונית יחסית לפרק הזמן שעבר מאז התחיל את הגן. אני מציע שתמשיכי להיות איתה בקשר ותפני את תשומת ליבה לכך שנראה לך שבנך נסגר. נסי לקבל ממנה מידע מה קורה במלהך היום, יכול להיות שהתמונה שהיא רואה במהלך היום קצת שונה מההתרשמות שלך, אולי כן יש ילדים שמשחקים איתו חלק מהזמן, וואולי כשהילד אומר לך שהכל בסדר, יש בזה משהו גם. עצם העובדה שבמשך שלושה שבועות לא הזמינו אותו או לא באו אליו, למעט השבוע הראשון ממש ממש לא מעידה על חריגה כלשהי.
    עכשיו תראי דנה, בחרתי לענות לך כי את נשמעת חרדה מאוד וזקוקה לעזרה. עם זאת, אפרופו מיומנויות חברתיות, היה מתאים שתתנצלי על התוקפנות שלך בתגובתך הקודמת, במיוחד לאור העובדה שהערתי לך עליה. אני עונה כאן בהתנדבות. אני לא חושבת שמגיע לי לשמוע הערות על המקצועיות שלי, מפונה שגם לא הבינה את התשובה, וגם מסיבה כלשהי התשובה לא מצאה חן בעיניה. ומותר גם להודות לי על עצם הניסיון שלי לענות גם אם הוא ל אכל כך עזר לך. זה חלק מיחסים עם בני אדם, וזה חלק ממה שהבן שלך לומד ממך כשהוא מנסה להיכנס לחברה. לתשומת ליבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנצלות

דנה
    31/07/2012

מתנצלת אם נשמעתי תוקפנית
    בנוסף אני סומכת על הגננת והסייעת הן מקצועיות מאוד
    אבל אנירואה מגמה
    אותה ילדה שאתמול שיחקה היום כבר נכנעה ללחץ הילד ולא שיחקה...
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר
    אוקסנה
    30/07/2012

שלום,
    האם היית ממליצה לקחת ילד בן 6 שנים עם הקשיים + חרדות NON STOP + צועק אם הוא רואה שילדים צועקים או בוכים להפרעות אכילה? והאם תוכלי לתת לי תמונה על המקום הזה?
    מה שאני יודעת שזה מקום מפחיד לילדים. שיש אימא שעמדה להתעלף מצעקות ובכי של הילדים אחרים שהיא שמעה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר ריינר

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    31/07/2012

אוקסנה,
    לקחת לאן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אוקסנה
    31/07/2012

שלום,
    להפרעות אכילה עם כל מצב החרדות שלו!
    הסבר מלא בהודעה הקודמת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

סמדר ריינר
    31/07/2012

שלום אוקסנה,
    לא הבנתי להכין הפנו אותו בדיוק. אני מניחה שהפנו אתכם למקום שמטפל בהפרעות אכילה. זה בסך הכל סוג של טיפול, וזה אמור לעוזר לכם. זה לא מקום רע, ולא אמור להזיק לו, קיבעי שם פגישה ונסי להתרשם ברוגע, ואני מאמינה שיהיה בסדר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אוקסנה
    31/07/2012

תודה על תגובתך,
    כי איש מקצועה האם היית ממליצה לגשת למקום בטיפול בהפרעת אכילה לילד שחרד מאוד?
    הילד מפחד להיות חולה, הילד מפחד מילדים גם אם הם בוכים וגם אם לא, הילד מפחד משינוי באוכל, אם יהיה לידו ילד שמפחד להסתפר גם הילד שלי אחרי זה יפחד (וזה כבר יש שלא היה בכלל).....
    האם זה לא נזק לגשת לטיפול בהפרעת אכילה?
    סמדר אם לילד שלי יהיה מה שהוא יותר גרועה, לאנשים שמטפלים בהפרעת אכילה ולאנשים שממליצים ללכת לטיפול בהפרעת אכילה ממש לא יהיה חשוב מה עם הילד.
    הצוות שממליץ לנו לטיפול בהפרעת אכילה לא רואים מה הילד מרגיש כשהוא חולה או רואה שינוי באוכל - הילד יותר חרד. כשאנחנו מסביר את כל זה הם חושבים שאנחנו לא רוצים לשתף פעולה.
    ואנחנו לא לא רוצים לא יכולים, כי רק אנחנו יודעים מה עובר על הילד בגלל החרדות.
    האם היית ממליצה לגשת למקום בטיפול בהפרעת אכילה לילד שחרד מאוד?
    סליחה ותודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שואלת על אבא
    לורה
    30/07/2012

שלום,
    אני אם יחידנית מבחירה לילדה בת שנתיים ועשרה חודשים.
    בימים האחרונים בתי מרבה לדבר על 'אבא שלה'. היא אומרת משפטים כמו: אבא שלי מחבק אותי, הנה אמא שלי ואבא שלי, אבא שלי בעבודה ועוד...
    הסברתי לה מספר פעמים כי אנחנו משפחה בלי אבא רק אמא ובת, והיא השלימה בעצמה את המשפט אבל יש לנו... ומנתה את כל בני המשפחה. אנו מתגוררים עם הסבא והסבתא ואני מקפידה להסביר שסבא הוא סבא ולא האבא שלה.
    לא הסברתי את ההליך של הבאתה לעולם כי עדיין לא שאלה על העניין ולא נראה לי שיש צורך להוסיף לה אלמנטים שלא מתאימים לשלב.
    האם עליי להתעלם מההערות על אבא שלה, או שהנושא דורש הסבר נוסף מצידי ואם כן איזה בדיוק?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שואלת על אבא

הוספת תגובה

• ילדה שואלת על אבא - תגובה

סמדר ריינר
    30/07/2012

שלום לורה,
    בודאי לא להתעלם, וגם לא הסבר. לא הכל עניין של הסברים בחיים. כאן לא דרוש הסבר שמיועד לשכל, אלא התייחסות שמיועדת לרגש. הבת שלך מדקלמת את ההסבר יפה, אבל כואב לה וקשה לה שלכולם יש אבא ולה אין. ולזה בדיוק את צריכה להתייחס, למרות שסביר להניח שזה בדיוק הכי קשה לך. ברור שגם כמשפחה חד הורית אתם יכולים להיות משפחה מצויינת, אבל תמיד אנחנו מרגישים כאב על מה שאין לנו, ואי אפשר ללמד ילד לשמוח במה שיש לו על ידי זה שמנסים להתעלם מהכאב של מה שאין לו. רק אחרי שתוכלי לעזור לה להכיל את הכאב הזה, היא תוכל לגדול ולהעריך את מה שיש לה גם אם אין אבא. ולכן חשוב שתשתתפי איתה בכאב שלה, תגידי לה שאת מבינה שהיא הייתה נורא רוצה שגם לה יהיה אבא, כמו לרומי או לנועה בגן, וזה כיף שיש אבא, ובאמת חבל שאין לכם. ורק אחרי (!!!) שהיא תגיב לזה, גם אם לא באותו רגע, ותגיד נכון, או תשאל שוב למה לה אין ולכולם יש או תבכה או לא משנה מה, רק אחרי זה, יש מקום להגיד לה, אבל לנו יש אחת את השניה, את סבא וסבתא וכו'.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

לורה
    31/07/2012

תודה רבה על ההתייחסות
    עזרת לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-) בהצלחה.

סמדר ריינר
    31/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה נשית
    אמא דואגת
    30/07/2012

שלום רב.
    אני אמא לילדה בת עשר ובן בגיל שש.
    לאחרונה בני התחיל ללכת בבית , לפעמים , לא תמיד , בהליכה נשית , ממש על גבול ה"ענטוז" ולדבר דיבור לא מוגדר אבל גם לא דיבור רגיל , ביישני כזה .הוא לא ילד שנמשך לכדורגל או מכות עם בנים. הוא מעדיף משחקי לגו , מחשב וחלל.לפעמים נדמה לי שהוא ממש נרתע או מפחד כשאני מזכירה לו חוג גודו או כדורגל. בגן הוא משחק גם עם בנים וגם עם בנות , ובבית מזמין אליו בנים ומתארח אצל בנים. מה שמטריד אותנו , בנוסף להליכה הנשית , היא העובדה שהוא ממש מחבק ומנשק בנים אחרים.תמיד את אותם שני בנים.האם זה אומר שהוא ממש נמשך אליהם ? עד היום אף בן לא הדף אותו אך אנו חוששים שזה יקרה לבטח בכיתה א.וחוששים כמובן שילעגו לו. אנחנו לא יודעים מה מקור ההתנהגות ואולי היא בעצם נורמלית , אבל מה שבטוח שהיא מדאיגה אותנו . אנחנו מעירים לו על ההליכה ולא יודעים מה לעשות במצב שהוא "נמרח" על אותו חבר . איך להגיב ? האם זה מעיד על נטיות מיניות ?

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה נשית

הוספת תגובה

• הליכה נשית - תגובה

סמדר ריינר
    30/07/2012

שלום לך,
    יכול להיות שהדבר מעיד על נטייה מינית, אבל זה עוד מוקדם מדי לדעת בודאות. חשוב מאוד מצד אחד לשדר לו קבלה, כי אם זה מה שהוא מרגיש זה לא יעזור אם תגנו את זה. מצד שני, אני בהחלט מבינה את רצונכם למנוע ממנו פגיעה על ידי ילדים אחרים, אתם יכולים לדבר איתו בלי קשר לעניין הנטייה המינית שאולי לא נעים לילדים אחרים שהו אמנשק ומחבק אותם, וללמד אותו בלי שום קשר שמירה על גבולות הגוף ופרטיותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 לא הולך לשרותים
    סיגל
    30/07/2012

בני בן ה-4 סובל מידי פעם מעצירויות, ומאז שהתחילו העצירויות חלה נסיגה ובכל פעם שיש לו קקי הוא עושה במכנסיים וקורה לי אחרי מעשה, לגבי שתן הוא הולך לשרותים , כמה שניסיתי בדרכים שונות לא הצלחתי להביא אותו למצב של ללכת לשרותים , הוא לא מוכן לעשות בשרותים גם כשאין לו עצירות, השאלה שלי היא מה עושים? (מהגן מזעיקים אותי מידי פעם כי "ברח לו")

תודה סיגל.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 לא הולך לשרותים

הוספת תגובה

• בן 4 לא הולך לשרותים - תגובה

סמדר ריינר
    30/07/2012

שלום סיגל,
    לא ברור מהתאור שלך בנך נגמל לחלוטין ואחרי זה החל להתאפק או שבעצם עדיין לא נגמל לגמרי. כמו כן לא בורר האם בדקתם את העניין העצירויות מבחינה רפואית. אחרי מתן תשובות לשאלות אלה נוכל להמשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 לא הולך לשרותים

סיגל
    31/07/2012

לשאלתך האם הוא נגמל אז אכן כן בסביבות גיל שנתיים ושמונה חודשים ובקשר לעצירויות קיבלנו מהרופא נרות ואנו נותנים לו במצבים שצריך , הבעיה היא שהוא בוחר לעשות בתחתונים גם במצב רגיל כשאין לו עצירות, הוא עושה ואחר כך קורה לי להחליף לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 לא הולך לשרותים - תגובה

סמדר ריינר
    31/07/2012

שלום סיגל,
    מהתאור אני מתרשמת שייתכן ובנך סובל מאנקופרזיס. במקרה כזה יש לפנות לטיפול פסיכולוגי בהקדם, שמשלב הדרכת הורים. כדאי לעשות זאת בדחיפות כיוון שזו בעיה שנוטה להחמיר ועם הזמן יותר קשה לטפל בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל ללא התינוקת
    ירדן
    29/07/2012

שלום רב,
    אנו רוצים לנסוע לחול ל-3 לילות (4 ימים מלאים), הבת שלי תהיה בת 7 חודשים.
    האם בעייתי להשאיר תינוקת בגיל הזה בביתם של סבא וסבתא אותם היא מכירה? (הסבתא שומרת עליה פעמיים בשבוע מאז שנולדה). תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל ללא התינוקת

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל ללא התינוקת - תגובה

סמדר ריינר
    30/07/2012

שלום יעל,
    כן, בעייתי. לא קשור לסבא ולסבתא, קשור לעצם הנסיעה, שלא ניתן להסביר אותה לתינוקת בגיל הזה, ולומר לה שתחזרו ומתי. אני ל אממליצה. אם אתם בכל זאת נוסעים, במידה וזה אפשרי עדיף שהסבא והסבתא יבואו אליכם, כדי כמה שפחות לגרום לשינויים וכמה שפחות לערער את היציבות עבור הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טווח הגיל

גילי
    30/07/2012

תודה רבה!
    מאיזה גיל אפשר לנסוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טווח הגיל - תגובה

סמדר ריינר
    30/07/2012

שלום יעל,
    מגיל שנתיים, או מגיל שבו את מתרשמת שהילד מבין ואפשר להסביר לו, וכמובן תלוי במצב הילד באותה תקופה. וגם אז לתקופות קצרות, לא יותר מחמישה ימים לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות דחופה.
    אלמונית
    29/07/2012

ילדי בן ה- 7 הולך בימים אלו לקייטנה. בקייטנה אמורים היו להיות בני גילו בלבד. אחת המטפלות בקייטנה הביאה את בנה בן ה- 9 לכתה. באחד הימים בנה של המטפלת לקח את בני ביחד עם עוד ילדים נוספים לפינה בכתה ואמר להם שאם הם רוצים שהוא יהיה חבר שלהם הם צריכים להראות לו את איבר מינם. לאחר מכן הוא ביקש מהם לשים את שפתותיהם על איבר מינו. כשגיליתי את שקרה שאלתי את בני לפרטי הארוע הוא הודיע לי מייד ש"הוא לא עשה" ו"זה בסדר שבן המטפלת לא יהיה חבר שלו - אני לא חבר שלו".לאחר ששוחחתי עם האמהות האחרות החלטנו כי לא כדאי לעשות מן העניין עניין גדול מידי ולנסות להעביר את הארוע רק עם תובנה - שדברים כאלו אסורים גם ביניהם וגם ממישהו זר או ילד אחר. ערכנו את השיחה. הילדים אמרו שהבינו וכו'. העניין הוא שמאז מגעיל אותו להתקלח עם אחיו הקטן או שאחיו הקטן נמצא בגמילה ומסתובב ערום בבית וזה גם מגעיל אותו. אלו ביטויים שלא היו קיימים קודם. השאלה היא מה לעשות? האם לקחת לפסיכולוג או לאדם שמבין או פשוט להתעלם? מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות דחופה.

הוספת תגובה

• התייעצות דחופה. - תגובה

סמדר ריינר
    29/07/2012

שלום לך,
    לא תארת מה עשיתם לגבי האירוע עצמו, כלומר האם דיברתם עם אותה מטפלת? האם דאגתם שאותו ילד לא יגיע יותר לקייטנה? קודם כל צריך לדאוג שהילד שלך יהיה מוגן.
    אם הילד מראה סימני מצוקה לאחר האירוע, ומה שאת מתארת אלה סימינים כאלה, יש מקום לפנות לאיש מקצוע בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

אלמונית
    29/07/2012

המקרה דווח לרשויות הילד והמטפלת הורחקו מהקייטנה. איזה סוג של איש מקצוע עליי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    29/07/2012

שלום לך,
    את יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בדחיפות - בן 9
    ירון
    29/07/2012

אני אקצר מקווה שתבינו - אני חייב עזרה במהירות בבקשה
    המצב הוא כזה ילד בן 9 אשר חברתית ובלימודים מצויין .
    אך ישנה התדרדרות גדולה בהתנהגות כתוצאה מעזיבה וחזרה של ההורים . לפני כחצי שנה עזבתי את הבית ולאחר כשלושה חודשים חזרנו לנסות לשמר את הזוגיות .
    מה שקורה כרגע הוא שהילד לא מוכן לוותר על המקום שכנראה תפס הוא לא נותן לנו להיות יחד כל דבר מפריע לו בהתנהלות הזוגית (אפילו סתם שאלה שלה אליי שאנחנו צופים בטלויזיה).
    זה מגיע לאלימות (לא קשה בועט ברגליים שלנו)מקלל מדבר מאוד לא יפה כלפינו מה שאף פעם לא התקרב לסיטואציות כאלה .
    ברוב המקרים הכעסים והעצבים מופנים כלפי האמא. ואליי מופנים רק אם אני מגיע ומנסה לסדר את המצב (זה מגיע להתערבות כלפיה לגבי איך מתלבשת ועם מי מדברת כאילו הוא מבוגר)מה שאני היום מבין שבתקופה בה לא הייתי בבית למרות שכמעט כל יום הייתי רואה את הילדים אישתי שיתפה אותו גם אם זה נעשה בתום לב .
    אשתי לא מאמינה בפסיכולוגים לכן הנסיון לקחת אותו לטיפול היה מאוד קשה כי לא היתה שותפה לדרך .
    יש עוד כמה דברים שנאמרים ע"י שאחסוך מלכתוב אותם כי הם קשים וגם כנראההוא אומר כדי לבקש צומת לב גדולה כמובן שאני לא מתעלם לכן אני מבקש עזרה .

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בדחיפות - בן 9

הוספת תגובה

• עזרה בדחיפות - בן 9 - תגובה

סמדר ריינר
    29/07/2012

שלום ירון,
    אם אישתך לא מכונה לקחת אותו לטיפול, אתה יכול לפנות לטיפול והדרכת הורים איתה או בלעדיה. נראה שאתה מתקשה לקחת מקום בבית ולהשליט את סמכותך, ויש מין ברית בין אשתך ובנך שאתה נשאר מחוץ לה. כדי להתמודד עם זה כדאי שאתה תפנה לקבל עזרה וזה כבר ישפיע על הבן שלך, כשההתנהגות שלך תשתנה בעקבות העזרה שתקבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות בכורה והורים שהתנערו מאחריות
    דנה
    29/07/2012

שלום,
    אני בת 20. יש לי 4 אחים; אחד חייל, אחד תיכוניסט, אחד עולה לד' ואחד עולב לא'.
    אני רוצה להתייעץ דווקא לגבי שני אחיי הקטנים.. אני אובדת עצות.
    ההורים שלי כבר התנערו מאחריות החינוך די מזמן.. הם עסוקים מדי במריבות ביניהם ובחוסר ההערכה העצמית שלהם.
    החמודים הקטנים הפכו לבטטות כורסא. הם יושבים על הזמן על המחשב והטלוויזיה, ולאט לאט הם מאבדים עניין בכל דבר אחר. כשהם לא מכבדים את אחד ההורים (צועקים, מתחצפים) - זה המקום שלי להתערב ולנזוף בהם. הם מקשיבים לי ולפעמים מכבדים אותי יותר. אני עצובה שזה הגיע למצב הזה אבל לא הייתה לי ברירה.. אמא שלי כבר עייפה מדי ולא תנזוף בהם על זה.(היא מחנכת אותם בהמון תחומים, אבל פשוט לא במספיק).
    העניין הוא שהיום אח שלי איבד שליטה ואני לא חושבת שנהגתי איתו נכון. אני אשמח לשמוע את דעתכם.
    אחי בן ה8 וחצי צרח על אמא שלי שתשתוק. הוא אף פעם לא הגיע לרמה כזאת. קמתי אליו וביקשתי ממנו שיישב בפינת "פסק זמן" כדי להירגע ולחשוב על מה שהוא עשה. הוא ישב שם ופירק את הכסא. אחרי 5 דק' ניגשתי אליו וראיתי מה הוא עשה. כעסתי ואמרתי לו שזה לא בסדר. הוא התעצבן מאד ופשוט צרח גם עליי תוך כדי קפיצות ורקיעות רגליים. חשבתי שאני צריכה לרסן אותו איכשהו, אז סתרתי לו בעדינות כדי שיתעשת.
    אני חושבת שזו הייתה טעות. מעולם לא הרמתי עליו יד, וגם הפעם - זה לא היה כואב בכלל, רק כדי להזכיר לו איפה הוא עומד.
    מה אני אמורה לעשות? בסיטואציות כאלה, ובכלל?
    אוסיף ואומר שההורים שלי כבר לא אכפתיים. ואחי בן ה8 וחצי הוא די חסר ביטחון. הוא מפחד כל הזמן שלא אוהבים אותו..
    אולי דווקא להזדהות עם המצוקה שלו ולנסות לחנך על דרך הקבלה וההבנה? אבל איך אני אמורה לעשות את זה אם הוא צורח על אמא שלו שתשתוק? כל תגובה מבינה תגרום לו לחשוב שהוא עשה דבר לגיטימי..! זה בסדר שזה הפך להיות המקום שלי בכלל?
    תודה רבה לכם!

הוספת תגובה

• אחות בכורה והורים שהתנערו מאחריות - תגובה

סמדר ריינר
    29/07/2012

שלום דנה,
    בודאי שזה לא בסדר שזה הפך להיות המקום שלך. אני חושבת שאולי כדאי שבמקום לקחת את המקום הזה, להתיש את עצמך ולפגוע בעצמך ובאחייך, כדאי שתנסי להפנות את שתומת לב הורייך לקלבת עזרה. ואם הם לא מוכנים לקבל אותה, אולי את יכולה לפנות ליועצת בית הספר של אחים או לרווחה כדי לבקש מהמערכת להתערב. לך אין כלים לגדל את שני הילדים האלה לבד וזה גם לא הוגן כלפייך, וגם לא כלפיהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות
    אילנית
    29/07/2012

אני אם חד הורית אני לא יודעת אם זה קשור אבל יש לי ילד בן 14 וכבר במשך שנתיים לפחות הבן שלי לא לובש מכנסיים קצרים וגם חולצה קצרה מוכן ללבוש רק בבית שהוא יוצא בחוץ שם עליו חולצה ארוכה מעל אני לא יודעת למה וגם בריכות או אטרקציות שקשורות למים הוא לא אוהב בגלל שהוא לא רוצה ללבוש קצר אני מנסה לשכנע אותו במשך השנתיים האלה אבל ללא הצלחה הוא עדיין לובש ארוך גם בקייץ ואין לו תשובה למה סתם כי הוא לא אוהב לא בגלל בושה או משהו הוא ילד רגיל לחלוטין אין לו רגשי נחיתות או משהו הוא רזה נראה טוב לא שעיר מידי האם להניח לו לעשות כרצונו או לפנות לגורם טיפולי וזה גם משהו שהוא לא רוצה ללכת מה לעשות .....

לקביעת תור
    סגירה
    גיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות - תגובה

סמדר ריינר
    29/07/2012

שלום אילנית,
    זו לא נראית לי סיבה לפנות לגורם טיפולי. אם זה לא מפריע לו, זה בסדר גמור להניח לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב ההתפתחות של התינוקות
    אלכס
    29/07/2012

שלום, אני אימא מזה שבועיים וכבר יש לי הרבה שאלות, החלטתי לפנות אליכם עם אחת מהן.
    במסגרת הלימודים שלי בקורס פסיכולוגיה התפתחותית ומשך כל ההיריון שבו קראתי ספרים על גידול ילדים, נתקלתי בגילאים ממוצעים שבהם יש התקדמות קוגניטיבית כלשהי כמו חיוך וכדומה.
    אני חייבת להודות שבתי, שתהיה בריאה, הפתיעה את כולנו כשבגיל כמה ימים התחילה להראות חיוך שחזר על עצמו הרבה (לא בזמן שינה) וכבר עקבה אחרינו בעיניה, בגיל שבוע וחצי התחילה להראות התנהגות שמאד מזכירה צחוק ולהגיב בחיוך על דברים כמו מוזיקה או סיפור. אני לא אתחיל לפרט את רשימת ההתנהגויות שהפתיעו אותנו, אבל ללא ספק התרחשה כאן התפתחות קוגניטיבית שהייתה צריכה לבוא רק בעוד כמה שבועות עד חודשים! וגם פיזית, היא כבר הופכת את הראש ומחזיקה אותו כמעט לבד.
    ואני שואלת, האם זה יכול להיות אינדיבידואלי גם כשמדובר בהפרשים כל כך גדולים כמו כמה שבועות עד חודשים? או שהילדים היום פשוט מתפתחים הרבה יותר מהר? לא פעם ראשונה אני שמה לב לכך שתינוקות כבר נולדים עם היכולת לסובב את הראש אבל לא הייתה לי הזדמנות לראות התפתחות קוגניטיבית של תינוקות.
    לקחתי כדוגמא את המחזור, שלפני שנים רבות היה מגיע בממוצע של גיל 17 וכיום ילדות בנות 12 ואפילו 8 מקבלות אותו.
    אשמח לתשובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    קצב ההתפתחות של התינוקות

הוספת תגובה

• שאלה בנושא אחר

אלכס
    29/07/2012

אני יודעת שאין מדריך נכון לגידול ילדים, כל הורה צריך לבחור את הדרך שלו וללמוד מהטעויות של עצמו, ובכל זאת רציתי לשאול, איזה טעויות נפוצות הורים לילד ראשון עושים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא אחר - תגובה

סמדר ריינר
    29/07/2012

שלוםן אלכס,
    זו שאלה כללית מדי, ואין כאן די מקום לענות אליה. אם תוכלי לפרט לדבי דבר ספיציפי שאת חוששת לגביו שהוא טעות, אולי לעזור לך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, אנסה לשאול אחרת

אלכס
    30/07/2012

האם קצב ההתפתחות של הילדים היום הוא הרבה יותר מהיר מפעם בגלל שאני רואה בספרים, באינטרנט, בלימודי הפסיכולוגיה שלי ממוצע שבו התינוק צריך לחייך, להחזיק את הראש וכדומה, אבל ממה שאני רואה על בתי ועל פעוטות אחרים ההתפתחות היא לא רק מהירה יותר, היא מתרחשת אפילו שבועות או חודשים לפני הממוצע שננקב בכל מקום.
    האם זה אינדיבידואלי או שמה, קשור למה שאלתי בהתחלה של ההודעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, אנסה לשאול אחרת - תגובה

סמדר ריינר
    31/07/2012

שלום אלכס,
    לא לשאלה הזו הזו התכוונתי שהיא כללית מדי, אלא לשאלתך השנה. את השאלה הזו יש להפנות לפורום שעוסק בהתפתחות תינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם שאלתי האחרת?

אלכס
    31/07/2012

אוקי, אני מצטערת, לא הבנתי נכון, אשמח לקבל מענה על השאלה האחרת (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם שאלתי האחרת? - תגובה

סמדר ריינר
    31/07/2012

אלכס,
    שאלתך האחרת כפי שכבר אמרתי מנוסחת בכלליות מדי.
    אם יש משהו מסויים שמטריד אותך אם את טועה בו או לא, אנא פרטי ואענה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    29/07/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לשבוע בלי תינוקת בת 8 חודשים
    ליאורה
    29/07/2012

שלום ,
    אני בעלי ושתי בנותי הגדולות נוסעים ללחופש בחו"ל לשבוע , את בתי בת השמונה חודשים אנו שוקלים להשאיר עם סבא וסבתא לאורך כל התקופה, חשוב לציין שהתנוקת היא מאוד נוחה אך היא רואה את סבא וסבתא שלה רק פעם בשבועים .ברצוני לדעת האם רצוי מבחינה פסיכולוגית להשאיר את התינוקת אצל הסבא והסבתא או כדאי שניקח אותה איתנו ? אם נשאיר אותה האם הדבר לא יגרום לה לבעיות כשנחזור ?
    תודה אמא שמתלבטת

הוספת תגובה

• נסיעה לשבוע בלי תינוקת בת 8 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    29/07/2012

שלום ליאורה,
    זה ממש לא גיל מתאים להשאיר תינוקת ללא הוריה. לא ניתן להסביר לה שאתם חוזרים וכמה זמן זה יקח, וזה עלול לגרום נזק להתפתחות הנפשית ולאמון שלה, לטווח הקרוב וגם לטווח הקצר. בטווח הקר רכשתחזרו עלולות להיות בעיות בשינה, באכילה, בכי מוגבר, הצמדות אליכם וכו', ובהמשך גם עלולות להיות בעיות ביצירת קשר ואמון, וכן חרדות. ממש לא הייתי ממליצה על דבר כזה עד גיל שנתיים לפחות כשאפשר להסביר יותר וגם לדבר איתה בסקייפ או בטלפון תוך כדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליאורה
    30/07/2012

סמדר , תודה רבה על התשובה המעמיקה, אני שמחה שבדקתי את הנושא לפני שנסענו ,לאור מה שכתבת החלטנו לקחת את התינוקת איתנו לטיול ואני מאמינה שנהנה איתה , מה שבטוח זה שאני עכשיו יותר רגועה ובטוחה שאני עושה את הדבר הטוב בשבילה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    30/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרביצה או נושכת
    שרון
    29/07/2012

שלום, שאלה נוספת. ביתי בת ה- 4.5, לפעמים, אם אני מסרבת לה למשהו ממתק או משחק או בקשה אחרת, היא תוכל לתת לי מכה או לנשוך אותי לצעוק עלי. האם זה מתאים לגיל הזה ומה כדאי לעשות חוץ מזה שאני תופסת אותה ואומרת לה באסרטיבות בבית הזה לא מרביצים.

לקביעת תור
    סגירה
    מרביצה או נושכת

הוספת תגובה

• מרביצה או נושכת - תגובה

סמדר ריינר
    30/07/2012

שלום שרון,
    זה כבר לא כל כך מתאים לגיל. התגובה שלך נכונה ומתאימה, בתנאי שאת אומרת את זה בקצרה ולא מתחילה לנאום, לכעוס או לצעוק, וכוללת את זה בטעות תחת ההגדרה "אסרטיביות". אפשר גם לתת לה חיזוקים חיוביים על התנהגות טובה, ולהתשדל להוריד למינימום את ההתייחסות ותשומת הלב להתהנגות גרועה. כמו כן חשוב מאוד לשמור על עקביות, ולא לתת לה לפעמים את מבוקשה כשהיא מתנהגת כך, רק בגלל שאין כוח לבכי וצעקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4.5 שאינה אוספת צעצועים
    שרון
    29/07/2012

ביתי בת ה - 4.5 אינה אוספת את צעצועיה למרות שדיברתי איתה על זה שבסוף היום אוספים את הצעצועים ומחזירים למקום. בדרך כלל היא משחקת בסלון (בת יחידה) ובדרך כלל כשאני מזכירה לה לאסוף היא אומרת שהיא עייפה ואז אני מציעה לה את עזרתי ושואלת אותה מה היא מעדיפה לאסוף את זה או את זה וכן הלאה. בבית של סבא וסבתא אין מה לדבר. אני יכולה לחזור על בקשתי ורק אחרי שאני ממש מתעקשת זה קורה. בנוסף, היא לפעמים מחזיקה משהו ונניח זה נופל, משחק או נייר או מזלג או טישו, והיא מתעלמת מזה וממשיכה הלאה. ואם אני מעירה לה על כך שהיא צריכה להרים היא ממשיכה להתעלם או להגיד לי שלא בא לה להרים את זה או שאני הפלתי את זה וכו'
    מה עושים?

הוספת תגובה

• ילדה בת 4.5 שאינה אוספת צעצועים - תגובה

סמדר ריינר
    30/07/2012

שלום שרון,
    אתם יכולים לנסות מתן חיזוקים חיוביים כל פעם שהיא כן מרימה, ובסוף השבוע פרס קטן כדי להרגיל אותה לרעיון. דרך אחרת, היא לא אפשר לה לשחק בסלון, ובחדר שלה, אם היא לא אוספת, זה יישאר מבולגן והיא תיפגש עם התוצאה בכך שיהיה לה קשה למצוא דברים שהיא צריכה, והבלאגן יפריע לה.
    מעבר לזה ידלים בגיל הזה בדרך כלל לא תמיד אוספים הכל לבד, הם זקוקים לדרבון ולעזרה, וזה בסדר. כך שאני לא בטוחה שכדאי לעשות מזה כזה עניין גדול אם בשאר הנושאים היא בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון יקרה

אביבה
    31/07/2012

הי שרון,
    קראתי את שאלתך ואת התשובה שקיבלת, והייתי שמחה להוסיף רעיון נוסף.
    1. נסי להודיע לביתך שתי דקות לפני שמתחילים לאסוף, שבעוד רגע נתחיל לאסוף את המשחקים. שתתרגל לעניין במשך שתי דקות ואז תגידי לה שכעת אוספים.
    2. תתני לה יד, וברכות אך בצורה מאד ברורה תגידי לה שעכשיו הולכים לאסוף, ותפתחי לה את השקית של הלגו, או תגישי לה את הסלסילה של הכלי מטבח, כלומר, תמקדי אותה את. אם היא לא תרצה, תתני לה ביד את החלק של המשחק ותאפשרי לה לשים אותו במקום הנכון, וכשהיא תכניס את המשחק למקום הנכון תחמיאי לה.
    3. תמשיכי באותה צורה, ואל תוותרי לה. לך צריך להיות ברור שהיא זאת שאוספת ואת מוכנה לעזור לה. לא היא עוזרת לאמא לאסוף. כשלך יהיה ברור גם היא תקבל שדר שזה כך, וזה יעזור.
    תעשי את זה באווירה נעימה, אבל שיהיה מאד ברור שזה מה שהיא צריכה לעשות. בלי הרבה שיחות איתה על זה, אלא מיקוד ברור, מילים ברורות, ותלכי איתה יחד.
    בהצלחה,
    אביבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה