פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסי נכדה סבתא
    דורית
    07/08/2012

שלום רב,
    יש לי שתי בנות בנות 8.5 ו - 5 שהן נכדות יחידות לאמא שלי שמצידה נותנת להן הכול מכל הבחינות אם זה דברים שמבקשות או בילויים איתה, היא מוציאה אותך מהגן וביהס בזמן שאנחנו עובדים ונשארת אתן עד שאנחנו חוזרים, אפילו עזרה כלכלית לנו כשצריך וכל זאת כשהיא ממש לא חייבת.
    הבעיה היא עם הילדה הגדולה שלי, היחס שלה אליה הוא לא מכבד בעליל, היא מדברת אליה לא יפה, לא מכבדת אותה ומתנהגת לעיתים בגסות לעומת זאת הקטנה שלי מתנהגת מאוד יפה אליה ואוהבת אותה אבל מאחר והיא קולטת את התנהגות הגדולה אז לפעמים היא גם ככה זורקת משהו לא נעים בקטנה.
    דיברתי איתה מס' פעמים וביקשתי לדעת מה פשר ההתנהגות הזו והתשובה שלה הייתה שהיא אוהבת אותה אבל היא מתערבת יותר מדי, שוחחנו מס' פעמים והבהרתי לה מה אני מצפה ממנה שמעתי מה היא רוצה אבל זה לא עזר.
    אני חייבת לציין שהגדולה מתנהגת ככה רוב הזמן, לאמא שלי לא ברורה ההתנהגות הזו והיא כואבת לה מסיבות ברורות לדעתי ואני אובדת עצות, אמא שלי והמשפחה שלי הם מאוד חשובים לי, אני מכבדת את אמא שלי ואוהבת אותה ולא רוצה שהילדה שלי תתייחס אליה ככה כי לא מגיע לה.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסי נכדה סבתא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסי נכדה סבתא - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2012

שלום דורית,
    תראי,ף זה אכן חשוב לחנך ילדים לדרך ארץ. מצד שני, זה לא אשמתה של בתך, ולא בעייה שלה שסבתא שלה עוזרת כל כך הרבה. זו לא דאגה שלה גם לתגמל את הסבתא על מאמציה. היא בסך הכל ילדה. אולי כדאי להקשיב למה שהיא אומרת. למשל לנסות להבין למה הכוונה כשהיא אומרת שסבתא מתערבת יותר מדי. לא שזה מצדיק התהנגות לא יפה, אבל יכול להיות שהיא מרגישה שסבתא יותר מדי חודרנית, חונקת, לא נותנת מרחב, והיא לא יודעת איך לבקש קצת ספייס ואם היא מבקשת אף אחד לא מבין וזה לא עוזר לה. אולי כדאי לעשות קצת סדר בעניין הזה, לנסות לבקש מאימך, עם כל הכבוד לעזרה שלה, לשים לב למה נעים ומה לא נעים לילדים קטנים. זה שמישהו עוזר זה לא אומר שאי אפשר לבקש ממנו לפעמים לתקן משהו לא נעים שהוא עושה רק בגלל שלא נעים להגיד לו כי הוא עושה טובה. אם אימא שלך תהיה מוכנה להקשיב, ולנסות לעשות את זה אחרת,ף אז גם יהיה בהחלט מקום לבקש מבתך להתנהג יותר יפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד אלים מילולית
    אלמונית
    06/08/2012

שלום רב,
    יש לנו 3 ילדים מקסימים הבכורה בת 6 האמצעי בן 4 והקטן בן שנה. הילד האמצעי משתמש באלימות פיזית כלפי אחותו וגם כלפינו כאשר הוא מתעצבן לפעמים עם סיבה ולפעמים לא. הבעיה היותר חמורה בעיננו היא האלימות המילולית והקללות. כאשר הוא אינו מסופק או לא מרוצה הוא מתחיל... שמנה, סתומה, מטומטמת , מטופשת וכו'..
    אני מוכרחה לציין שניסינו הכל גם להתעלם , גם לא לתת לזה במה , גם סנקציות , גם חיזוק חיובי על מעשים טובים..אנחנו דיי מיואשים...זה מאוד קשה לשמוע ילד טוב חכם ומקסים שמדבר כמו "ילד רחוב"...כמובן שבבית שלנו לא משתמשים ב"פנינים " אלה..
    איך אפשר לסרס התנהגות נוראית זאת? האם כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילד אלים מילולית

הוספת תגובה

• ילד אלים מילולית - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2012

שלום לך,
    לא הבנתי מדוע האלימות המילולית יותר מדאיגה בעיניכם מהאלימות הפיזית?
    גם לא הבנתי מדוע את משתמשת במילה לסרס. את באמת רוצה לסרס את הבן שלך?
    יכול להיות שהבעיה נבועת מזה שאין בבית שלכם דרך לבטא כעס ותוקפנות. או לפחות לבן שלכם אין. ואת זה צריך ללמד אותו. תוקפנות לא מסרסים. תוקפנים מווסתים. התוקפנות עצמה היא חשובה מאוד ובריאה מאוד. בלי תוקפנות אין הישגיות, אין שאפתנות, אין תחרות אין הישרדות ואין סקרנות. אני מניחה שאת לא באמת רוצה לסרס את כל זה. חשוב ללמד אותו דרכים אחרות לבטא את בכעס והתוקפנות שלו. להקשיב לסיבות שלו, מדוע הוא אומר את הדברים האלה, מה מציק לו, וללמד ואתו לבטא את זה (מרגיז אותי שאחותי קיבלה ואני לא, אני רוצה גם, זה לא פייר) ולחשוב ביחד מה עושים במקרים כאלה. את הלימוד הזה לא עושים בגע ההתפרצות שלו, באותו רגע חשוב כן להתעלם. ייתכן שההתעלמות שלכם לא עזרה כי לא התמדתם בה. יש הורים מצפים באותו אירוע שהטקטיקה שהם נוקטים בה תעקור את ההתנהגות הלא רצויה מהשורש. זה לא עובד כך.חשוב להתמיד בכך מספר רב של פעמים עד שהילד מפנים שהו אלא מקבל את תשומת הלב (גם אם היא שלילית) על ההתנהגות ואז ההתנהגות תפחת. את הלימוד יש לעושת איתו אחר כך, כשהוא רגוע. וכמובן על ידי דוגמא אישית, איך אתם מבטאים את הכעסים שלכם? זה גם חשוב. אם אתם לא מבטאים בכלל, זה לא עוזר, חשוב שתהיה בבית תקשורת פתוחה גם על דברים לא נעימים, אבל לא אלימה.
    בהצלחה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ילד אלים מילולית

אלמונית
    07/08/2012

שלום ותודה על התגובה!
    כשכתבתי לסרס התכוונתי לסרס את ההתנהגות הנוראית .
    נכון, אנחנו מבינים שתוקפנות היא בריאה ואין אנו רוצים לסרס הישגיות ושאפתנות וכמובן לא לסרס את בבנו, להיפך אנו רוצים להקל עליו את מידת התסכול ולעזור לו להרגיש טוב!! גם לנו הרבה פעמים כבר לא נעים לכעוס על ההתנהגות שלו.
    אני חייבת לציין שכן אנו מנסים לתת לו את הכלים להתבטאויות נאימות יותר כאשר מעצבנים אותו (אפילו אחותו) ובבית יש אוירה דיי פתוחה לשיח ביננו ....
    אני דואגת כי אני מנסה להבין מה גורם לילד להיות כל כך עצבני.... יכולות להיות המון סיבות אבל לתרץ את זה ולהגיד זו תקופה זה יעבור זה קלות ראש בעייני...
    תודה רבה על התמיכה
    כשאת עונה זה לא נראה כל כך נורא....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה.

סמדר ריינר
    07/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן כמעט 6 בחרדה ממחלות-עזרה...
    אודליה
    06/08/2012

הייי
    ערב טוב..
    בני באוקטובר יהיה בן 6
    בשבועיים האחרונים הוא שואל אותי שאלות שקשורות במחלות , מה קורה אם נכנס קמח לעין? זה יכול לעשות לי דלקת.???
    כל מיני שאלות מוזרות שקשורות למחלות...
    היום הוא טען שכואב לו הראש לפני השינה , והיה ממש לחוץ..הוא אפילו ביקש ללכת לרופא..
    הרגעתי אותו... והוא הלך לישון , אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך להגיב.

חשוב לציין שאני באופן אישי היפוכונדרית מטבעי..אני משתדלת מאוד לא להקרין את זה בבית , אבל יכול להיות שלא ממש הצלחתי
    איך אני אמורה להגיב? ואיך לתקן את עניין החרדה??.

אשמח לתשובה מהירה.

הוספת תגובה

• ילד בן כמעט 6 בחרדה ממחלות-עזרה... - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2012

שלום אודליה,
    את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. כמו כן טוב שאת ערה לכך שיש לך השפעה על החרדה. הדבר הכי טוב שאת יכולה לעושת הוא קודם כל לטפל בחרדה שלך. זה הכי יעזור לו.
    כמו כן, שימי לב שאת יודעת להרגיע אותו. עובדה שהרגעת אותו והוא הלך לישון. מה עשית? מה שעשית היה כנראה טוב, ואת יכולה לסמוך על היכולות שלך להרגיע אותו, הן עובדות יפה.
    אפשר לדבר איתו על זה שהוא חרד, ולחוץ, וזה מה שגורם לו להרגיש כאב ראש, ובעצם מה שצריך זה להרגע ואז גם הכאב ראש עובר. אפשר גם ללמד אותו לעשות נשימות, למשל עלי ידי ניפוח בועות סבון גדולות, דבר שמערב צורך בנשיפות ארוכות ואיטיות וזה מאוד מרגיע. נסו לעשות את זה פעמיים ביום למשךל חמש דקות, פעם אחת מהן לפני השינה, יש לזה אפקט מרגיע.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    שגית
    06/08/2012

ביתי שת שנה וארבעה חודשים+ ועדיין לא הולכת לבד, אלא עומדת ונאחזת בשולחן או בדברים אחרים והולכת ..
    שאלתי היא האם לעיכוב ההתפתחות יש סיבה שיכולה להיות פסיכולוגית? אולי אני כאמא גורמת לאיזה שהוא חסר ביטחון..ואם זה יכול להיות אז כיצד אני יכולה לשנות את זה אצלי וכן לגרום לה לבטחון?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2012

שלום שגית,
    כדאי לפנולת למכון להתפתחות הילד ולבדוק את השאלות שלך בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תאבון
    שגית
    06/08/2012

שלום

ביתי בת שנה וארבעה חודשים.נוצרה אצלי בעיה של תזונה. הילדה יצאה לחופש מהפעוטון והיא נמצאת אצל סבתא שלה. ומאיזה שהיא סיבה היא הפסיקה לאכול את הארוחות המסודרות שלה (בפעוטון היא הייתה אוכלת אך גם לא כמויות גדולות) היא לא רוצה שאנחנו נאכיל אותה , אך היא גם לא רוצה לאכול לבד..אחרי שניים שלושה כפיות קטנות שהיא אוכלת היא פשוט מפסיקה.

מה עליי לעשות ? גם ככה היא סובלת מחוסר משקל..היא שוקלת בסביבות שמונה וחצי קילו קצת פחות. למי עליי לפנות האם יש גורם נוסף מלבד טיפת חלב שיכול לעזור לי עם עניין האוכל?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תאבון

הוספת תגובה

• חוסר תאבון - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2012

שלום שגית,
    רצוי קודם כל לפנות לרופא. אם קיימת בעיית אכילה ואת גרה באיזור המרכז, את יכולה לפנות למרפאת אם תינוק באיכילוב או למרפאת גיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מחקה תגובת כעס - כיצד להכחיד?
    יהלי
    06/08/2012

תינוק בן 13 חודשים. לאחרונה כנראה מחקה תגובת כעס שאולינחשף לה אצל מטפלת קודמת. הוא מדבר ג׳יבריש, אמנם, אך בטון כועס. ואף מלווה זאת בתנועות ידיים נמרצות ואצבע מורה מונפת. לעיתים גם מכה בידו על בד העגלה .... אשמח לעצה איך להכחיד זאת. כאמור הוא כבר לא חשוף לאותה מטפלת :-(
    מחכה לעצה
    תודה!

הוספת תגובה

• תינוק מחקה תגובת כעס - כיצד להכחיד? - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2012

שלום יהלי,
    אין צורך להכחיד זאת, אם לא תתייחסו לכך במיוחד זה ייעלם עם הזמן. הדבר היחד שמכחיד התנהגות זה העדר התייחסות אליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5- פחדי לילה
    אידה
    06/08/2012

היי רציתי להתייעץ לגבי פחדי לילה אצל ילדים, ילדה בת 3.5 מתעורר הרבה פעמים בלילות- ומסבירה כך- האריה בחדר , תשאירו לי אור, אל תסגרו את הדלת וכו', מה ניתן לעשות בנדון כדי להרגיעה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5- פחדי לילה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5- פחדי לילה - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2012

שלום מירי,
    קודם כל זה בסדר גמור להשאיר אור, למשל אור קטן. אפשר גם לתת לה בובת אריה שתשמור עליה, או כל בובה אחרת שנראית לה מתאימה, להקריא לפני השינה סיפורים לילדים שעוסקים בילדים שמתגברים על הפחד מפני החושך, יש המון כאלה בכל חנות ספרים. בלילה כשהיא מתעוררת, להתייחס בצורה עניינית וקצרה ולהחזיר אותה לישון ("בובת האריה שומרת עלייך ועכשיו חוזרים לישון").
    אתם יכולים גם לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה של אח גדול
    איריס
    05/08/2012

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה של אח גדול

הוספת תגובה

• קנאה של אח גדול - תגובה

נעמה סבג שמש
    06/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רואים תגובה!!!!

איריס
    06/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי - מניפולציה בהקאה
    שרון
    05/08/2012

בתי בת שנתיים וחצי. אחות לשני בנים בוגרים בני שמונה וחצי ושש. בחודש האחרון לקראת סידורי השינה חוזרת על המשפט "לא לישון" ומתחילה לבכות. ברגע ששמים אותה במיטה כנגד רצונה (יחד עם אחיה הבוגרים באותו חדר), היא מתחילה לבכות ולצרוח "לא לישון". כשהיא רואה שאיננו מגיעים לחדרה היא מתחילה בתנועות הקאה וגם מצליחה להקיא. כמובן שזה כבר מביא אותנו אליה , החלפת מצעים, פיגמה ולפעמים גם מקלחת קצרה. במידה ומחליטים לדלג על שלב זה או שמביאים אותה לסלון לשהות איתנו עד שתירדם או שבעלי ישן לידה על השטיח עד שהיא נרדמת.יכול להיות שמטפלת בגן גרמה לכל הבלגן אבל אין לי מה לעשות בנידון כי עוד יומיים מסתיים הגן. שאלתי היא איך לנהוג עם המניפולטיבית הקטנה? אחיה מעליה היה נוהג לעצור נשימה כמניפולציה וההוראה שקיבלנו היתה להתעלם. השאלה מה עושים איתה? אשמח לתשובה מהירה . כמו כן איני יכולה לצאת מהבית ולקחת בייביסיטר כשהיא ערה.

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי - מניפולציה בהקאה - תגובה

סמדר ריינר
    05/08/2012

שלום שרון,
    גם כאן, צריך להתעלם. כמובן שאם היא מקיאה צריך להחליף את מה שצריך להחליף, אבל בלי דיבורים, בלי עניינים, ואחרי ההחלפה היא ממשיכה להיות במיטה. בשום פנים ואופן לא לוותר ולהרדים אותה בסלון. לאל לכעוס, לא להתחנן, ולהיפך לא לחבק או לדבר יותר מדי. טקס שינה רגיל שכולל, סיפור, שיר ערש, חביוק ונשיקה, ואחריו, אפשר להשאיר אור קטן, לתת לישון עם דובי או בובה שששומרת עליה וכו', ואם היא מסרבת פשוט לצאת ולהתעלם. אם היא מקיאה, כמו שציינתי, מחליפים בשקט בלי דרמה, בלי כעס, ובלי דיבורים, ומחזירים אותה בהקדם למיטה להמשך תהליך ההירדמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מתאפק, פיפי קקי
    שירנה
    05/08/2012

אנחנו בתהליך גמילה, אין כמעט פספוסים.....
    הוא סוחב אותי איתו לשירותים, אפילו מעיר אותי באמצע הלילה שיש לו פיפי. אבל מפחד לעשות ומעדיף להתתאפק המון שעות (גם פיפי וגם קקי)
    בן שנתיים ושמונה חודשים.
    מה אני יכולה לעשות כדי לסייע לו להפתר מהפחד? או להפתר מההתאפקות

לקביעת תור
    סגירה
    הילד מתאפק, פיפי קקי

הוספת תגובה

• הילד מתאפק, פיפי קקי - תגובה

סמדר ריינר
    05/08/2012

שלום שירנה,
    יכול להיות שבנך סובל מחרדת אסלה. קודם כל חשוב לא ללחוץ עליו. אני גם מפנה אותך לתשובה בנושא ב"עמודת שאלות נפוצות". חרדת אסלה נובעת הרבה פעמים מהתחושה של ילדים קטנים שהקקי והפיפי הוא חלק מהגוף שלהם וההיפרדות מהקקי והפיפי גורמת להםתחושה כאילו איבדו חלק מהגוף וזה נפל והלך לאיבוד. התחושה הזו פחות קיימת כשמשתמשים בטיטול. לכן אחת הטקטיקות היא לאפשר להם לשבת עם הטיטול על האסלה ולעשות. ואחר כך בהדרגה לאפשר להם לשבת עם הטיטול כשהוא קצת פתוח, ובהמשך לגמרי פתוח, עד שהם מרגישים ביטחון לעשות על האסלה בלי הטיטול לגמרי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השארת תינוקת בת 8 חודשים עם הסבים
    עינת
    05/08/2012

שלום,
    יש לנו שני ילדים, הגדול בן שלוש והקטנה בת 8 חודשים.
    בשבוע הבא אנחנו אמורים לטוס איתם לחול לשמונה ימים.
    קיבלנו הצעה מההורים של בעלי להשאיר את הקטנה איתם והם ישמרו עליה, יטפלו בה וכו'...
    לטענתם היא לא תהנה בטיול, יהיה לנו קשה להתחשב בצרכים של שניהם ובעצם כולם יפסידו מזה (אם נצטרך להתחשב בצרכים של שניהם אז נהיה כל הזמן בחדר במלון.. שניהם ילדים שמאוד אוהבים לישון!!)
    חשוב לומר שאני סומכת על ההורים של בעלי בעיניים עצומות ואין לי ספק שהיא תקבל יחס מצויין ושישחקו איתה ויאכילו אותה ואפילו ישנו איתה בלילה.
    עם זאת היא כבר שמונה חודשים בבית ורק איתי. אחת לשבוע אנחנו פוגשים אותם לשעתיים שלוש וזאת למעשה ההכרות שלה איתם.
    בעלי הציע שבמהלך השבוע הקרוב (עד לנסיעה) אני אביא אותה לשם כמה שיותר על מנת שהיא תתרגל אליהם.
    ולשאלתי - האם אני יכולה לגרום לה נזק כלשהוא (פסיכולוגי..) או כל פגיעה לטווח ארוך? האם הרעיון הוא רעיון נכון עבורה? טעות? אודה לעצה..

הוספת תגובה

• השארת תינוקת בת 8 חודשים עם הסבים - תגובה

סמדר ריינר
    05/08/2012

שלום עינת,
    בהחלט יכול להיגרם נזק מהשארה כזו לשמונה ימים. זו ילדה קטנה שקשורה לדמות מטפלת עיקרית, אחת או שתיים, לא ניתן להסביר לה שאתם נוסעים ווחוזרים ומתי תחזרו, והמחיר הפסיכולוגי שהיא עלולה לשלם על כך בטווח הקצר והארוך עלול להיות כבד. בטווח הקצר יכולות להיגרם בעיות שינה, אכילה, בכי מרובה, אי שקט, היצמדות על הידיים וכו'. בטווח הארוך יכולה להיגרם פגיעה באמון וחרדת נטישה שתתבטא בקושי ליצור קשר ולהתפתח בקצב הרגיל לכיוון של עצמאות. מאוד לא מומלץ. עדיף בהחלט לקחת אותה איתכם גם אם תהנו קצת פחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול עבור ילד
    רוניק
    05/08/2012

שלום רב אני סובלת מאו סי די ומתכוונת ללכת לטיפול CBT. ולאחרונה שמתי לב שגם הבן שלי מפתח זאת על ידי כל מיני אמירות של דחפים בלתי נשלטים. אני מאוד חרדה מזה שילד שלי בן ה8 כה קטן סובל מהפרעה מטרידה כזאת. הוא התחיל טיפול בבריאות הנפש מכיוון שאובחן כילד עם בעיות רגשיות וחרדה קלה מלווה באי שקט, סיפרתי להם גם לאחרונה על הדחפים בלתי נשלטים שיש לו... והפסיכיאטרית נתנה לנו מרשם של תרופה, טרם יתחיל טיפול פסיכולוגי. התרופה שנרשמה נקראת " רספרדל" במינון התחלתי של 0.3. אני מאוד חרדה ומתלבטת לגבי תרופה זו.. מכיוון שנאמר לי וגם קראתי בהמון מאמרים שתרופה זו מיועדת יותר לחולי סכיזופרניה וזו תרופה אנטיפסיכוטית. ושיש לה תופעות לוואי מלחיצות..כגון: נמנום, תיאבון מוגבר, ועיוותים בגוף, ושהיא אינה מתאימה כלל לילדים. איך תרופה כזו יכולה לעזור לו?! הוא ילד עם בעיותר רגשיות וקצת או סי די. אבל הוא אינו חלילה אלים או תוקפני או פסיכותי.. אני מיואשת מפחדת שהוא יתחיל עם תרופה כזאת מסוכנת.. חשבתי אולי לפנות להומאופתיה קלאסית עם טיפול פסיכולוגי התנהגותי.. ולשלול את עניין התרופות לילד כזה קטן. אני רק חושבת על זה... אני מתחילה לבכות וגם האו סי די שלי מתגבר מהחרדה בגלל זה..
    אשמח אם יש לכם איזושהי עצה או דרך אחרת להציל את המצב... תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול עבור ילד

הוספת תגובה

• טיפול עבור ילד - תגובה

סמדר ריינר
    05/08/2012

שלום רוניק,
    אם יש לך התלבטויות לגבי טיפול תרופתי שניתן על ידי רופא הדבר שבדרך כלל עושים הוא לפנות לקבלת חוות דעת שניה. נסי לפנות לפסיכיאטר אחר דרך קופת החולים או באופן פרטי חד פעמי, ודברי על חששותייך ונסי לקבל תשובה או פיתרון. את יכולה לדבר על חששותייך ולשאול את השאלות שלך גם את הפסיכיאטרית שבדקה את הילד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב- OCD

Gramse
    08/08/2012

יש שלוש גישות מרכזיות המסבירות מה גורם ל-OCD, ולפיכך כיצד ניתן לטפל בו. הגישה הראשונה היא הפסיכודינמית, המגדירה את הסובלים מ-OCD, כבעלי קונפליקט לא פתור, בין האיד לאגו, שבכדי להלחם במחשבות ובדחפים הנוצרים מהאיד, האובססיות, נעשה שימוש במנגנוני הגנה, אשר מתבטאים בקומפולסיות. הטיפול בשיטה זו כולל הצפה של הקונפליקט הלא מודע ופתירתו, בתהליך של טיפול פסיכודינמי. המחקרים מצאו את הטיפול הזה כלא יעיל במיוחד לטיפול בהפרעת אישיות אובססיבית קומפולסיבית, ואף יש חשד כי הוא מערים קשיים על הסובלים מ-OCD, שכן הוא מחייב אותם לעסוק אפילו יותר במחשבות הטורדניות שלהם.

הגישה השניה היא הגישה הניורולוגית טוענת כי הסובלים מ-OCD, הם אנשים בעלי פעילות יתר במסלול הקורטיקלי-סטיראטלי-תלמי, שאינם מצליחים להגביל את המחשבות והמעשים החוזרים שלהם. תאוריה נוספת מדברת על פעילות נמוכה של סרוטנין (Serotonin), כפי שקורה בדכאון. הטיפול אותו מציעה גישה זו הינו תרופתי (תרופות כגון ציפרמיל, ציפרלקס, פרוזאק, פקסיל, זולופט, לובוקס ועוד), ומטרתו להגביל את הפעילות של מסלול זה, שיעורי ההצלחה בו נעים בין 40-60%, אך קיימות תופעות לוואי אפשריות.

הגישה השלישית היא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), לפיה אנשים שסובלים מ-OCD מתקשים להסיח את דעתם מהמחשבות הטורדניות ולא מצליחים להתנגד לדחפים הכפייתיים. בטיפול קוגניטיבי הסובלים מ-OCD לומדים לסמוך על עצמם ולא להכנע לפחדים או להשתמש במנגנוני הגנה כמו פרפקציוניזם או שליטת יתר. בטיפול התנהגותי הסובלים מההפרעה נחשפים למצבי חרדה ומתבקשים להמנע מביצוע קומפולסיות, בכדי לגלות שהללו לא עוזרות להפחית חרדה או לבטל את המצב. ניתן לבצע טיפול זה באופן פרטני ובקבוצה, והמחקרים מצביעים על שיפור ניכר של 55%-85% בקרב מי שטופלו ב-CBT.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות בגיל שנה ו 9 חודשים
    יעלי
    03/08/2012

שלום רב,
    בתי בת השנה ותשע מרבה לאונן. היא אוהבת להירדם כך ויכולה לעשות זאת לא קשר לשינה. היא יולה לעשות זאת כשמחזיקי אותה, על הספה, במיטה ודומה וזאת לעיתים קרובות. האם זה נורמלי? מה לעשות? כיצד להתייחס לכך?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות בגיל שנה ו 9 חודשים

הוספת תגובה

• אוננות בגיל שנה ו 9 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    05/08/2012

שלום יעלי,
    זו כנראה הדרך של הבת שלך להרגע, ואולי כדאי לעזור לה לנרגע בדרכים אחרות. למשל כשמחזיקים אותה והיא עושה את זה, משהו כנראה בכל זאת לא מרגיש לה מוחזק, אולי כדאי לדבר אליה דיבור מרגיע, להתייחס אליה בכל מיני אופנים, לא לאוננות בהכרח אלא אליה, להסית את תשומת ליבה, ליצור עבורה גירויים אחרים, וכו'. כרגע לא הייתי מתייחסת לאוננות עצמה, אלא בגיל יותר מאוחר כשהיא קצת יותר תבין, ואז מסבירים שזה דבר שאומנם הוא נעים וטבעי אבל עושים אותו בפרטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לסוף שבוע
    רונית
    02/08/2012

האם נסיעה לסוף שבוע יכולה לפגוע בתינוקת בת 7 חודשים אשר נשארת עם סבתא ועם אחיותיה?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לסוף שבוע

הוספת תגובה

• נסיעה לסוף שבוע - תגובה

סמדר ריינר
    03/08/2012

שלום שרית,
    בהחלט כן. מאוד לא מומלץ. עדיף לחכות לגיל שבו היא קצת יותר מבינה, אפשר להסביר לה שנוסעים וחוזרים, ואפשר לדבר איתה בטלפון. מומלץ לחכות לפחות לגיל שנתיים, או לקחת אותה איתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מגן הילדים
    אני
    02/08/2012

שלום,
    הבן שלי בן 2.5, נמצא בגן פרטי.
    זו השנה הראשונה שלו בגן (שנה קודם היה עם מטפלת).
    בעוד שבוע מסתיימת השנה והוא יוצא ל"חופש גדול", אבל במהלך החופש אנחנו גם עוברים דירה, כלומר הוא לא יחזור לגן הנוכחי (שהוא אוהב מאוד), אלא יעבור לגן אחר.
    השאלה שלי היא איך לבצע את הפרידה מהגן ?
    האם להכין אותו כבר מעכשיו שאלו הם הימים האחרונים שלו בגן ? מה להגיד ?
    האם לחכות ליום האחרון בגן ?
    מה לעשות ביום האחרון בגן ? איך להיפרד מכולם ? (הרי סביר להניח שיהיה די בלאגן כי כולם יוצאים לחופש באותו היום).
    בקיצור, אשמח לעצתכם, איך לעשות את הפרידה מהגן בצורה נכונה לילד.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מגן הילדים

הוספת תגובה

• פרידה מגן הילדים - תגובה

סמדר ריינר
    02/08/2012

שלום לך,
    חשוב מאוד להגיד לו בהקדם כדי שיכול להתכונן נפשית. את שאר הפרידה כדאי לתאם עם הגננת. זה בהחלט תפקיד שלה לנהל את הפרידה מהילדים, מהגן וממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אני
    06/08/2012

אני מדברת עם הילד ואומרת לו שאלו הימים האחרונים שלו בגן.
    דיברתי עם הגננת - לטענתה, הוא הילד היחיד שעוזב את הגן ויתר הילדים ממילא ממשיכים לקייטנה, אז אין להם היפרדות ממשית.
    בשורה התחתונה - היא לא עושה כלום בעניין.

יש משהו שאני יכולה לעשות לטובת הפרידה , מלבד זה שאני מדברת איתו ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

סמדר ריינר
    06/08/2012

שלום לך,
    אפשר לתאם עם הגננת שתביאו עוגה ביום האחרון שלו בגן, ולבקש ממנה להקדיש כמה דקות לעוגה ולפרידה בזמן המפגש באותו יום, אני בטוחה שזה משהו שאפשר לארגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה