מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיים חדשים וקשיםמרים14/08/2012
אני אמא לבת 13 בעלי נפטר לפני 7 שנים ומאז מותו הבת שלי יושנת לידי באותו מיטה לפני שבוע התחתנתי לאיש גרוש ל 3 ילדים תאומים בני 7 שנים והם חיים עם אמא שלהם הבעיה שאני עברתי דירה ועיר ובית ספר חדשים לבת שלי מאוד קשה לה את כול השינויים בחייה ובעיקר שהיא צריכה לישון לבד בחדרה הפרטי ועוד שבוע לחזור לבית ספר חדש היא מעירה אותי באמצע הלילה ומבקשת ממני לישון לידה ובחדר שלי אני מאוד מרגישה את הכאב שלה וגם לי קשה אני צריכה עזרה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחדר שלה
מרים14/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים חדשים וקשים - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום מרים,
חשוב מאוד שבתך תישן לבד. זה לא התאים גם קודם כשהיא ישנה איתך. את יכולה לנסות להציע לה את קרבתך בדרכים אחרות במהלך היום אבל לא בזמן השינה בלילה. אפשר להבין אותה שזה קשה לה, אפשר ללוות אותה בקושי, להרגיע אותה, לנחם אותה אבל חייבים להפסיק את השינה המשותפת. אם יש לך אפשרות אפשר לנסות להפסיק את זה באופן הדרגתי, כלומר שתשינו בואתו חדר אבל לא באותה מיטה (כמבון שבשלב הזה בעלך הטרי עדיין לא יישן איתך באותו חדר)ורק אחר כך לעבור חדר.אם את זקוקה לעזרה מעבר לזה חשוב שתיפני להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בין 6.5 שנכנס לישון עם אימודורון14/08/2012
שלום
אני אב לילד בין 6.5 שחי עם אימו בארצות הברית. נפרדנו כשהוא היה בין שלוש ואז היא עברה לשם.
הילד נכנס כל לילה לישון את השעתיים האחרונות עם אימו במיטה.
עד כמה הדבר חריג ? והאם צריך לנסות לשנות את זה גם באמצעים תקיפים ?
אימו מתייחסת לכך כדבר סביר.
אציין שהילד גם לא מוכן לישון לילה שלם במקום בו אימו לא נמצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
דורון14/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בין 6.5 שנכנס לישון עם אימו - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום דורון,
למה אתה מתכוון כשאתה אומר "אמצעים תקיפים"?
אני לא מכירה אתכם ולא שמעתי את הצד של גרושתך, ואני לא יכולה לדעת אם במקרה אני לא נכנסת כאן לסכסוך גירושין, ואינני רוצה לתת תשובה שתשמש חלילה את אחד הצדדים לליבוי הסכסוך הזה.
שינה משותפת של ילד בגיל הזה עם הורה היא לא רצויה. יחד עם זאת, זה גם לא מאוד חריג, זה קורה במשפחות רבות.
אם ניסית לדבר על כך עם האם, ולא הצלחת, לא נראה לי, למיטב ידיעתי שיש משהו נוסף שאתה יכול לעשות, כיוון שמטבע הדברים היכולת שלך להתערב בדרכי החינוך של גרושתך היא מוגבלת, במיוחד לאור העובדה שהיא חיה בארה"ב אבל לא רק.
אני מציעה לך להתרכז במה שאתה יכול לתורם לחינוך הילד כשהוא איתך, פיזית או בטלפון או בסקייפ, בלי להכפיש את אימו כמובן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דורון14/08/2012אמצעים תקיפים זה מניעה פיזית של השינה הזו, זה לא משהוא שחייב לקרות. חבל שהשאלה התמימה התפרשה כניסיון להכניס אותך לסכסוך. רציתי לדעת אם זה משהוא שמחייב טיפול או משהוא שניתן לתת לו להימשך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום דורון,
אני לא פירשתי את שאלתך בהכרח כניסיון להכניס אותי לסכסוך. שים לב לניסוח הזהיר שבו נקטתי. אמרתי שאני לא מכירה אתכם וזה יכול להיות נסיון כזה. פורומים באינטנרט הם מדיה אנונימית. אני לא יכולה לדעת מי אתה, ובמה אתה מעוניין. עצם הסיטואציה שבה מישהו שואל לגבי מישהו אחר, בלי שהצד השני חושב שיש בעיה בכלל יש בה משהו שיכול להיות לא תמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעות בגוף...אוראל14/08/2012
בתי המקסימה בוגרת מאוד בת חמש וחצי! בשבוע האחרון התחילה לגעת בעצמה, אני ממש מבינה זאת ואף אומרת לה שזה בסדר וטוב שהיא עושה זאת בחדרה! האם יש דברים נוספים שעליי לדעת? לאמר לה? מה מותר מה אסור? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיעות בגוף... - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום אוראל,
אני לא רואה כרגע סיבה שתגידי לה משהו. אני גם לא בטוחה שהבנתי מדוע אמרת את מה שאמרת. האם גם עושה את זה לא בחדרה? אם כן, אז יש מקום להגיד לה שעושים את זה רק בפרטיות. אם היא בלאו הכי עושה את זה רק בחדרה, אין טעם להגיד על זה דבר, כי זה פרטי שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גבולותסיון14/08/2012
בני בן 3.5, ילד נבון, בוגר וסקרן. מאז שאני זוכרת אותו הוא ילד מאד רגיש: נעלב בקלות, מתעצבן מכל דבר קטן ובוכה המון. בשנה האחרונה נולד לו אח קטן, השינוי ממנו חששתי מאד עבר יחסית בסדר, עדיין ישנה קנאה מצידו אבל יש ביניהם קשר טוב והם אוהבים זה את זה. בחודש האחרון משום מה חלה רגרסיה בהתנהגותו של בני, הוא הפך להיות אלים, עצבני, רגזן וחוצפן. הוא יכול לפתוח את הבוקר במצב רוח טוב ובחיוך ופתאום "להתהפך" מסתם שטות ולהתחיל לצרוח, להעיף דברים, להכות באגרופים את עצמו ולומר דברים כמו: "איכסה, מגעיל, אני כועס, בא לי להרביץ" וכו. ברגע שאני מגיבה או מעירה לו הוא מתחיל בבכי וצרחות, מצב שיכול להימשך עד חצי שעה.הסיטואציות הללו קורות מאז שהוא יצא לחופשת הקיץ פעמיים- שלוש ביום, בבית או בחוץ.
אני מנסה להגיב בכל דרך אפשרית: התעלמות, שיחה, נזיפה, עונשים, פינת חשיבה, הכלה אבל עושה רושם שאין דרך נכונה כי עובדה שהמצב רק מחמיר.
אני מרגישה שאני מתחילה ממש לאבד את הסבלנות, המיוחד לאור העובדה שיש לי עוד ילד לטפל בו, אני מותשת ומודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גבולות - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום סיוון,
זה מצויין שילד מבטא את התוקפנות שלו ואמר איכסה, מגעיל, ובא לי להרביץ. זו דרך הרבה יותר טובה מלהרביץ באמת. אין שום סיבה לכעוס עליו על זה. למעשה, התגובה הרצויה ביותר היא להתעלם מזה. כל תגובה אחרת שלך לאורך זמן תחמיר את ההתנהגות כמו שאת בעצמך רואה. לכולנו מותר לכעוס ולהתעצבן, ולבטא את התוקפנות הטבעית שלנו. תוקפנות היא לא פשע, ואין שבה שום רוע. והיא גם חיונית מאוד להתפתחות תקינה. בלי תוקפנות אין הישגיות, אין תחרותיות, אין יצר הישרדות ואין סקרנות. אם את מאוד לא רגועה כביכול כיוון שנדמה לך שאת נותנת אישור להתנהגות לא נאותה, את יכולה להגיד שאלה מילים לא יפות. זהו. אחר כך, כדאי פשוט להניח לזה. אפשר גם ללמד אותו דרכים חלופיות ולא מזיקות נוספות לבטא את תוקפנותו, כמו למשל להרביץ לכרית כשהוא כועס, או לשק איגרוף קטן.
תוקפנות הי אדבר חשוב וחיוני כל עוד היא לא פגועת במישהן אחר. כאשר מדכאים תוקפנות טבעית שלא לצורך, אז היא כבר באמת הופכת לאלימות ואז זו בעיה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
סיון14/08/2012סמדר שלום
תודה על תגובתך המהירה. עדיין לא ברור לי כל כך, ברגע שהילד מתחיל להעיף דברים בבית ,להטיח חפצים על הרצפה ולצרוח בקולי קולות, פשוט להתעלם? האם ההתעלמות לא תגרום לו למתוח את הגבול בכל פעם יותר ויותר על מנת למשוך את תשומת ליבי?
בנוסף, הצעתי לו כבר בעבר להכות את המיטה או הכרית כשהוא כועס והוא סרב בתוקף...
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום סיוון,
כל עוד הוא לא מסכן אף אחד, כן. הפיתרון היחיד הוא להתעלם. צריכים להיות מאוד עיקביים בזה, ולא להישבר. אם הוא פוגע במישהו, כלומר מעיף חפצים וא מרביץ, יש להפסיק את פיזית בצורה חדה ובוררה, אבל לא לעשות מזה עניין, לא להעניש, להתחנן, לכעוס, לנאום נאומים וכו'. את הצורך שלו בתשומת לב יש למלא בדרכים אחרות, לא שהוא יוזם אלא שאת יוזמת, סביב התנהגויות חיוביות שלו, או סתם כשהוא רגוע ונינוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם אבאשירן14/08/2012
שלום רב,
בן זוגי הוא גרוש ואבא לילדה בת 7.
אני ובן זוגי בזוגיות שנה וחצי וגרים יחד מדצמבר האחרון. לפני שעברנו לגור ביחד לא היינו נפגשים במהלך השבת שהילדה נמצאת עם בן זוגי.
החל מדצמבר, בן זוגי החליט שבשביל לרכך את נושא המגורים המשותפים אצל הילדה, הוא יישן איתה בלילות שהיא אצלינו בתור התחלה.
יש פעמים שהיא ישנה אצלינו יותר מלילה אחד וקצת קשה לי לקבל את העובדה שאני "אמורה לוותר" על השינה המשותפת. לציין כי לא הסתרתי את העניין הזה מול בן זוגי והוא אף הבין אותי, אך אמר כי הוא רוצה לעשות זאת בעדינות ובצורה שתהיה בריאה לבת שלו ושלא תקבל מזה טראומה.
בנוסף, הילדה מפעילה מניפולציות ברגע שיש דברים שלא מוצאי חן בעינהם.
בתחילה בן זוגי תירץ את הנושא הזה בכך שהוא רוצה לנצל את השנים שהיא עוד קטנה ושהוא יכול להתקרב אליה מבלי שתהיה נבוכה מכך.
היא ילדה מאוד חכמה, פיקחית, בוגרת, עצמאית. ואני והיא במערכת יחסים טובה ומכבדת את שני הצדדים. היא משתפת אותי ברגשות שלה, קוראת לי לשחק איתה, מתייעצת איתי ואף מספרת לי את שעבר עליה השבוע וכו'.....
האם זה בסדר מבחינת בן זוגי שהוא ישן עם הבת שלו על שבת שנייה שהיא איתנו?
האם הוא אמור "ליפול" למניפולציות שהיא מפעלה כאשר מדבר איתה על להתחיל לישון לבד?
זה בסדר שאני מביעה את ההסתייגות שלי מהנושא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עם אבא - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום שירן,
אבא לא אמור לשיון עם ביתו בכלל. לא בשבתות, לא כשיש לו בת זוג ולא כשאין לו. זה לא בריא עבורה. ילדים ישנים לחוד ומבוגרים ישנים לחוד. בודאי שזה טוב את מביעה את דעתך ואני מציעה לך להראות לו את התשובה הזו, כי קודם כל זה לא טוב עבור בתו. זו לא הדרך לפצות אותה על משהו או לקבל את הסכמתה למשהו או להרגיל אותה למשהו. הוא גם לא זקוק להסכמתה לעבור לגור עם בת זוג, זה גם לא בריא עבורה. זה מטשטש את הגבולות ואת הסמכות בין הורה לילד, ויוצר מערכת יחסים מבלבלת שבה ביתו עלולה להאמין שהיא בת הזוג שלו באמת. בקיצור לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירן21/08/2012תודה רבה לך, נתת לי תחושה שאני חושבת נכון ולא בצורה אגואיסטית.
למרבה הפלא - בן זוגי התחיל לישון במיטה שלנו ולהסביר לביתו בעדינות שזה לא נכון שהוא יישן איתה, על אף שהיא מנסה להתחכם ולהגיד "אם אני אגלה שאתה לא ישן איתי אני ישר אקרא לך" או להגיד "זה כן נכון לישון איתי"... אבל היא ישנה טוב, לא קמה ואף אחד לא סובל מזה :)
בבוקר הראשון הוא הלך לישון איתה לפני שהתעוררה - ואמר לה בצהריים כל הכבוד שהיא ישנה לבד והיא אפילו לא הרגישה :)
אז תודה על התמיכה ועל הנכונות לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר21/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחקות ממשפחה ילדה בת 4carma14/08/2012
שלום, בתי בת 4 ילדה נבונה ומחונכת. התנהגותה עד לפני כחודשיים וחצי הייתה למופת (רגילה) - ומאז החלה התדרדרות ביחסה לחבריה וכן למעגל המשפחה (סבים וסבתות ודודים) – כלומר היא אינה מוכנה לחבק ולנשק (דבר המקובל בקרב משפחתנו) ואפילו אינה נותנת יחס ונרתעת מכולם בתואנה כי הם מציקים לה ולא "בא לה" היא אינה עונה לשאלות המתייחסות אליה (כגון: איך היה בגן? וכו) דבר אשר חורג ממנהגה שכן זו ילדה אשר חולקת אוהבת מחבקת ומשתפת בסיפורים וחוויותיה. אציין כי לפני כחודש אושפזתי בביה"ח במפתיע (הריון מחוץ לרחם אשר בתי בכלל לא ידעה על קיומו) והייתי בבית החולים ובבית לסירוגין למשך 20 ימים לערך ומאז היא דבוקה אליי ואם היא מוכנה לעשות דברים זה רק יחד איתי (כמו לפתוח עטיפת מתנה שקיבלה ליום הולדתה) – דבר אשר לא אופייני לה. היא אינה מוכנה ללכת לחברים רוצה רק שיבואו אליה ואם הולכים אז רק ל – 2 חברים ספציפיים (ובליווי שלי – גם זה לא אופייני לה היא עצמאית בד"כ). המשפחה הקרובה מנסה לתת לה ספייס ולי ולבעלי קשה לראותם מהצד סובלים וכמהים לחיבוק שכן היא נכדה יחידה מ- 2 הצדדים וזה לא הוגן שהיא אינה רוצה ללכת אליהם ובטח לבטח לא לבד, מה שבעבר קרה. היא עדיין קשובה לי אבל רק בעניין הזה היא אינה קשובה לא לי ולא לבעלי.
בבקשה תייעצי לי סליחה על האורך אני מתוסכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחקות ממשפחה ילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום לך,
נשמע שהילדה שלך מגיבה בחרדה גדולה להעדרות שלך מחייה עקב ההפלה. אם הילדה לא ידעה על קיום ההריון, על מה כן היא ידעה? איך הוסברה לה ההעדרות שלך? חשוב שיהיה הסבר כלשהו, כי הסבר נותן תחושה של שליטה, חלקית לפחות במצב שאין לה שליטה עליו. יכול להיות שמה שקורה זה שהיא מצד אחד היא פוחדת לאבד אותך שוב ומצד שני היא לא ממש רוצ הלהיקשר לאף אחד אחר.
צריך קודם כל לנסות לעזור לה עם החרדה. הפגיעה של שאר בני המשםחה מהתנהגותה כרגע, היא משנית בעיניף עם כל הכבוד. יש כאן מצחקה של הילדה וקדם צירך לפתור אותה ואז לדאוג להתנהגות. אם לא הסברתם לה דבר ולא דובר על ההעדרות שלך, כדאי לעושת את זה, ולחבר עבורה, בין ההעדרות לבין זה שהיא מרגישה חשש, ולדב רעל כך שאין סיבה שזה יקרה שוב, כי עכשיו אימא בסדר.
כמו כן את מוזמנת לעיין במעודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים ולראות אם יש משהו שיכול לעזור לכם. אם אתם עדיין לא מצליחים לעזור לילדה, כדאי לפנות לעזרה מצקועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההסבר שניתן
carma14/08/2012ראשית תודה לךעל תשובתך המהירה והעניינית, עלי לציין כי הוסבר לבתי כי ל"אמא יש כאבי בטן לכן היא בבית חולים בכדי שהרופאים ימצאו מה לא בסדר בכדי שיוכלו לתת טיפול מתאים ושאמא תחזור מהר הבייתה אז כרגע היא בהשגחה". כל יום אני מסבירה לה כי אני מרגישה מצויין והיא עדה לכך כי היא רואה את תיפקודי בבית "חוזרת לתפקוד מלא ושוטף", האם ישנה דרך נוספת להגיע אליה בכדי ש"תשחרר קצת"?
תודה על תשובותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההסבר שניתן - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום לף
כמו שציינתי, אני ממליצה לך לבדוק בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בביתדנה14/08/2012
הבת שלי בת שמונה וחצי,ילדה שמחה ,חברותית ועצמאית.בחודש האחרון היא מאד צמודה אלי וכל הזמן זקוקה לי.בלילה קשה לה להרדם ובאמצע הלילה היא באה אלינו למיטה.היא לא מוכנה ללכת לחברות אלא רק שיבואו אליה.אפילו לימי הולדת היא לא רוצה ללכת.כשאני לוחצת עליה מאד היא הולכת ןחוזרת מבסוטה מאד וניכר עליה שנהנתה.ניסיתי לדבר איתה ואין לה שום הסבר לכך.כל מה שהצלחתי להבין ממנה שהיא לחוצה מיזה שהיא לא נרדמת בלילה.היא רוצה לישון על מזרון בחדר שלנו.אני מתלבטת אם לאפשר לה את זה ובכלל איך עלי לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבית - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום דנה,
תמיד תמיד לפני שמחליטים איך לנהוג חשוב להבין מה קרה. כי בזה תלויה התשובה. לא ברור עדיין מה קרה לילדה בת 8 וחצי שמחה חברותית ועצמאית שפתאום נהייתה חרדה. זה משהו שחייבים לברר אותו ולטפל בו ולא להזניח. אם אתם לא מצליחים מסיבה כלשהי להבין את זה ממנה, על ידי שאלות ישירות, כדאי לפנות בהקדם לאיש מקצוע כדי לנסות להבין את זה בכל זאת. עד אז לא הייתי משנה כלום בהתנהגות כרגע באופן זמני ולא מתנגדת לבקשות שלה עד שיהיה בירור יותר מעמיק של מה שקורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבית
דנה14/08/2012תודה על התשובה.הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה היא שאולי היא תעבור בית ספר.היא לא מתלהבת מהענין אבל גם לא מראה התנגדות נחרצת.יכול להיות שזה מה שמשפיע עליה עג כדי כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבית - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום דנה,
הכל יכול ליהות ויכול להיות גם שלא, יש דברים שאנחנו לא יודעים, גם אם אנחנו ההורים ומכירים את הילד שלנו היטב.לכן, אם יש שינוי כל כך קיצוני ופתאומי בהתנהגות של ילד, עדיף לבדוק זאת לעומק ולא להסתפק בניחוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בנושא מעבר לגן חדשליאת14/08/2012
יש לנו ילדה בת 3 וחודשיים שנמצאת כרגע בגן פרטי ואמורה לעבור לגן עירייה עם 35 ילדים וצוות של גננת ושתי סייעות.הילדה מאוד אוהבת את הגן שלה, היא הולכת כל בוקר בשמחה ובבית מדברת בחיוביות על הגן.יש לה הרבה חברים אך כולם עוזבים ועוברים לגני עירייה. בנוסף הילדה לא מתקשרת עם צוות הגן(היא מאוד ביישנית ומופנמת).ברצוני לציין שהיא נכנסה לגן באמצע שנה ,עד אז היתה עם מטפלת מדהימה.אנו נורא מתלבטים האם להשאירה במסגרת המוכרת מה שיעניק לה ביטחון (למרות שצוות הגן לא ממש סייע בהתפתחות שלה מבחינה רגשית וכן מבחינה לימודית- לא עובדים עם הילדים בקבוצות, בדפי עבודה).כאשר הגן החדש עם ביקורות מאוד טובות. נשמח מאוד אם תעזרו לנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בנושא מעבר לגן חדש - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום ליאת,
שלום ליאת,
לא הייתי מרבה במעברים. נראה לי שעדיף להשאיר במסגרת המוכרת, וגם לעזור לה בהקדם לפגוש ילדים חדשים שמגייעם לגן אחה"צ על ידי תאום עם האימהות שלהם, נראה לי שמעבר לגן עם 35 ילדים כאשר היא ביישנית ומתקשה לתקשר עם דמויות הסמכות יהיה לה קשה מדי, מה גם שלא נעשתה לכך מספיק הכנה, המעבר הוא די קרוב, והייתי מחכה איתו לשנה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה רגשית מידי ?לימור14/08/2012
שלום
אני ינסה להסביר את הכול , הילדה שלי בת 3.7 שנים היא הבכורה יש לה אחות בת שנתיים .
אני ואביה בתהליך גירושין (תהליך לא נעים ) על פי שאני מנסה לעשות זאת הכי נעיםן ושקט שאני יכולה לעשות . לצערי הצד השני לא שותף לפעילות .
הגדולה היא מאוד מאוד רגשית בוכה מכל דבר נעלבת מכל שטות , לפעמים אני מתבוננת בה
ולא יודעת איך להגיב .
דוגמא:
אתמול נסענו לקניון לראות הצצגה היה מקסים ממש הכול מעולה , חזרנו הביתה ליד האוטו היא הודיע לי שיש לה פיפי והיא ביקשה חיתול , אמרתי לה שהיא גדולה וצריכה לעשות בשירותים אכשיהו הסיטתי את הנושא למשהו אחר והיא שכחה שנכנסנו הביתה אמרתי לה לרוץ לשירותים היא לא רצתה והתחילה לבכות שהיא רוצה את אבא שלה,
ניסיתי להבין על מה הבכי , אך היא בתקיפות רצתה את אביה , שכחתי לספר שמתחילת החודש אביה במילואים (ואף פעם לא מתקשר אליה ) .
אשמח עצה מכוון שאני עובדת עצות
בתודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה רגשית מידי ? - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום לימור,
הילדה שלך לא רגשית מדי. היא מגיבה נכון. באמת לא הבנת על מה הבכי? לא הבנת שהיא מתגעגעת לאבא שלה?לא הבנת שהיא מרגישה שמשהו מאוד מאוד לא בסדר לא משנה מה תספרי היא חשה ומבינה שמשהו מאוד לא טוב קורה, והיא לא יודעת מה לעשות כי אף אחד לא אומר לה מה קורה באמת? חשוב מאוד להגיד לבת שלך את האמת, שאת ואבא לא מסתדרים, ולא תגורו ביחד יותר, וחשוב מאוד מאוד להגיד לה, שזה לא קשור אליה, היא לא אשמה, ואת ואבא תמשיכו לאהוב אותה. אומנם אבא כרגע לא מתקשר אליה, אבל זה לא בגלל שהוא לא אוהב אותה אלא בגלל סיבות שלו, ואת מאוד מקווה שהוא יתקשר בהמשך, ואת מבינה שקשה לה והיא מתגעגעת ורוצה שתחזרו להיות יחד ושאבא יגור בבית. חשוב לתת לה לבכות, לכעוס אם היא רוצה, שלאול שלאות, ולא לטייח את האמת ולחשוב שאם לא תגידי או תספרי סיפור אחר היא תחשוב שהכל בסדר. את רואה בעצמך שזה לא עובד. תמיד כדאי לבחור באמת.
אני מתארת שזה קל להגיד והרבה יותר קשה לבצע. גם לך בעצמך ממש לא קל עכשיו.
הכי טוב היה אם היית יכולה להשיג עזרה ותמיכה עבור עצמך, גם תמיכה ממשפחה וחברים, גם אם זה דורש לספר גם להם את האמת, שאולי לא באלך לדבר עליה עם אף אחד, וגם עזרה מקצועית, אפילו במחיר מסובסד או בחינם במרפאה ציבורית או דרך קופת חולים או נעמ"ת או ויצ"ו או שירותי הרווחה, כל מי שיכול לתמוך בך בתקופה הזו, כי תזדקקי להרבה עזרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת טועה יקרתי
לימור14/08/2012ראשית תודה על התגובה המהירה , אבל אני לא יכולה לספר את הכול פה בכתב ולכן כל הדברים שנאמרו הם טעות בגלל שאינך יודעת הכול .
ראשית אני בכל עניין הגירושין וילדים אני חקרתי קראתי שוחחתי ועוד ועוד
ופועלת לפי הקו שאני רואה לנכון , הילדות יודעות שאני ואבא שלהן לא חיים יחד
שאנחנו כל אחד לכוד אוהבים אותן הרבה מאוד , ויש הרבה הרבה מעורבות של האב לפעמים בניגוד לרצונו (לחץ שלי אליו כמו להגיע ליום הולדת בגן כמו לקחת חופש לקחת את הבת שלו לגן וכו ...)
הבנות שניהם רואות אותו פעמיים בשבוע ובכל סופ"ש שני , חוץ מזה מכיוון שכולנו גרים בקרבת מקום יש עוד ימים שהבנות רואותו אותו ,
אני אמתיתית עם הבנות כל הזמן , ופועלת תמיד לטובתנו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת טועה יקרתי - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום לימור,
אכן אני הבנתי מזה שתארת שאביה אף פעם לא מתקשר אליה כאילו אין קשר ביניהם ומה שסיפרת לה כדי להסביר מדוע אין קשר, זה שהוא במילואים ולא שנפרדתם. טעות שלי.
עם זאת, עדיין לא ברור לי למה את לא מבינה מדוע הילדה בוכה. משהו כל כך משמעותי קורה בחיים שלה, התגובות שלה הן הכי נורמליות שיש, תגובה של נסיגה לגיל קטן יותר (רצון לעשות בטיטול) בכי רב...זו תגובה נורמלית מאוד למה שקורה.
זו ממש לא ילדה ריגשית מדי, זו ילדה שמגיבה בצורה צפויה.
חשוב מאוד שההתנהגות שלה תזכה להבנה ריגשית מצידך. אם הקושי שלה נתקל בתגובה שלך שלא מבינה על מה המצוקה, היא נותרת לבד עם תחושות מאוד קשות. גם אם היא יודעת את האמת, חושב לתת לה גם התייחסות רגשית, להבין שאת מבינה שקשה לה, שהיא מתגעגעת לאבא וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 שאינו גמולאסנת13/08/2012
שלום,
בני הבכור בן 3. לפני מספר חודשים הודענו לגן שאנחנו מתחילים גמילה. פעמים אחדות הסכים לשבת בסיר או בישבנון, ואף עשה פעמיים- שלוש פיפי.
רוב הזמן פשוט התאפק שעות.
בגן הציעו לנו לעשות הפסקה בגמילה בגלל שמתאפק.
עכשיו כשיצא לחופש, החלטנו לחזור לגמילה לצערי כפויה. הוא מבקש טיטול כל הזמן, וההסברים שלנו לא עוזרים. הוא מסכים לשבת ולא עושה ובסוף או שמפספס, או שלעיתים עושה פיפי בכוונה וצוחק.
מודה ומתוודה שבימים האחרונים אני ובעלי כבר הלחצנו אותו, ולפעמים היה מגיע למצבים של צחוק, או שכבר בכי.
חשוב לציין שבני מדבר אך יש לו קצת בעיות בהבנה, אינו עונה לשאלות לעניין לעיתים. ואנו מחכים לאבחון של התפתחות הילד.
מצטערת על ההודעה הארוכה. מבקשת עצה מה לעשות, להפסיק שוב כדי שזה יבוא ממנו, או שלהמשיך? הוא ימשיך בגן פרטי כך שאין בעיה עם טיטולים.תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 שאינו גמול - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום אסנת,
אין טעם ללחוץ. יש ילדים רבים בגיל 3 שאינם גמולים. הלחץ רק מסבך את הגמילה ומאריך אותה. אפשר גם לנסות להציע לו הדרגתיות. כלומר לשבת בהתחלה על הסיר או על הישבנון עם טיטול וולעשות בטיטול, ואחר כך לשבת על הסיר או הישבנון כשהטיטול רק קצת פתוח ואחרי זה לגמרי פתוח כדי לא ירגיש חשוף מטיטול בבת אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבקי שליטהOBB13/08/2012
שלום,בני בן 4 וחצי גמול מטיטולים מזה כשנה בכל הקשור לפיפי במהלך היום(בלילה מרטיב במיטה ועדיין עם תחתון חיתול) מסרב בכל תוקף לעשות קקי בסיר/בשירותים,עברנו כבר את כל הבדיקות האפשריות כולל טיפול פסיכולוגי(שבו אני הייתי נוכחת),הילד מביע את החשש שלו מעשיית הקקי ורק לאחר מלחמות שכוללות בכי וצרחות וישיבה של מעל לשעה על הסיר הוא מצליח לעשות ולאחר מכן החשש חוזר,הוא עושה קקי בערך פעם בשבוע מכיוון שהוא מונע מעצמו את העשייה עצמה ומתאפק. ברור לי שאלו מאבקי שליטה-הוא שולט בגופו ומחליט על הקקי שלו,אך מה עליי לעשות??? האם לתת לזה לעבור לבד? האם יש טיפול נוסף שעדיין לא ניסיתי? אנא עצתך,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאבקי שליטה - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום לך,
אם אלה אכן מאבקי שליטה, הפיתרון הוא להניח לו ולא לעשות מזה עניין. אני יודעת שזה קשה כי הוא כבר גדול. אבל אין ברירה. רק כשאת תניחי לזה הוא יהיה מסוגל לשחרר. המלחמות רק מחזקות את המאבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
OBB13/08/2012תודה על התשובה-האם עליי להניח לנושא זה גם אם הוא גורם לו לכאבים ויכול לגרום לו לבעיה בריאותית? שכן זו הסיבה העיקרית שבגללה אני לוחצת עליו לעשות את הקקי בסיר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום לך,
כן. זה הרי בלאו הכי לא פותר את הבעיה ולא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק הביטחון העצמיגלי13/08/2012
בת שנתיים וחצי, בוגרת וחכמה, יפה וטובת לב - אבל... לא מובילה חברתית. קשה לנו, כהורים, לראות אותה נגררת אחרי ילדים (גם קטנים ממנה) ומחקה אותם - ולא מובילה וסוחפת.
כמובן שאנחנו לא אומרים דבר ולא מתערבים!!
האם זה גיל מוקדם מדי לומר שמי שאינו מוביל כעת לא יהיה כזה כשיהיה גדול יותר?
והאם יש כלים לתת לה כדי לחזק את הביטחון בעצמי שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק הביטחון העצמי - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום שירי,
קודם כל זה גיל מוקדם מדי. שנית, מדוע חשוב לכם שהיא תהיה מובילה? אי אפשר שהיא סתם תהיה מה שבא לה? לא מובילה זה לא אומר בהכרח נגררת, אלא פשוט כמו כולם...
נראה לי שאתם אכן קצת מגזימים גם בדאגה שלכם וגם בציפיות שלכם מילדה בת שנתיים וחצי (!!!). תנסו להניח לה להיות מה שהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמשחק לבדyael13/08/2012
בני בן חמש (כמעט), מצד אחד חשוב לו מאוד להיות בחברת ילדים בני גילו,
ומצד שני, כשהוא משחק עם חבורת ילדים מהר מאוד הוא פורש מהמשחק הקבוצתי ומשחק לו במשחק משלו.
במשחק עם עוד ילד אחד בלבד הוא כן מתמיד, אבל בקבוצה הוא פורש למרות שחשוב לו להשתייך לקבוצה.
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמשחק לבד - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום כרמית,
אני לא חושבת שכדאי לתייג את זה תחת מילים כמו נורמלי או לא נורמלי. יכול להיות שקשה לו יותר למצוא את מקומו בקבוצה, יכול להיות שהתחרות קשה לו מדי, או שמשהו אחר מפריע לו. אפשר אולי לנסות להגדיל עבורו את הקבוצה באופן הדרגתי, למשל להזמין אחה:צ שני ילדים לשחק איתם במקום אחד, בבית שלכם במקום יחסית בטוח מבחינתו ומשם להמשיך הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולות לילדה בת 6 וחצירויטל13/08/2012
יש לי ילדה אחת מתוך 4 ילדים והיא די סנביץ, בודקת כל הזמן את הגבולות ולא מקשיבה כמו שאני מסכימה לה להישאר עד עשר בחופש והשעה מגיעה ופתאום היא מפחדת ומתחילה לבכות ומעירה את אחיה ולא מעניין אותה . אני לפעמים ממש צורחת עליה ואחר כך כועסת על עצמי. וכך בכל דבר. איך לדבר אליה בלי לכעוס כל פעם עליה ,אפשר לשים גבול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות לילדה בת 6 וחצי - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום אושר,
נראה לי שאת מתבלבלת בין מתי צריך לשים גבול ומתי צריך להקשיב למצוקה של הילדה. לא לכל בעיה הפתרון הוא לשים גבול, ולא כל פעם שילד לא עושה בדיוק מה שנאחנו רוצים סימן שצריך להציב לו גבולות. את בעצמך אומרת שהילדה אומרת שהיא מפחדת ללכת לישון. אולי כדאי לנסות לעזור לה עם הפחד במקום לצרוח עליה? ניסית לחשוב איזו הרגשה זו לילדה שכשהיא במצוקה והיא לא יודעת לפתור משהו ובמקום לקבל עזרה היא מקבלת צעקות? נסי להתייחס אליה בסבלנות ולנסות להבין אותה. יוכל להיות שכיש 4 ילדים זה קשה, אין תמיד זמן וסבלנות לכולם, ולפעמים כל מה שאת רוצה זה שיהיה שקט ולא יעשו בעיות. אני יכולה להבין אותך. יחד עם זה זו הייתה בחירה שלך להביא 4 ילדים, וזו לא אשמתה, יש דברים שילד זקוק להם ואם הוא לא מקבל אותם, הוא עושה בעיות, וטוב שכך. תאמיני לי שזה מצב עדיף מאשר אם היא הייתה מתייאשת בשקט. נסי לשבת עם הבת שלך ולהבין מה קשה לה, ונסי לחשוב איך ניתן לעזור לה. נסי למצוא זמן איכות לתת לה לבד פעם בשבוע לשחק איתה, לשוחח איתה, יכול להיות שההתנהגות שלה תשתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחיידקיםדליה13/08/2012
ביתי בת ה-7 ילדה חכמה ואינטיליגנטית אך מתנהגת באורח מוזר בכל מה שנוגע ללכלוך אפילו הקל ביותר. למשל: בבילוי מחוץ לבית לא תשב על ספסל ציבורי או על כסא בקניון או על שפת מדרכה בטענה "שלא בא לה" אבל זה די ברור שהיא נגעלת מ"חוסר הנקיון" באובייקטים הללו.
יש לאמר שכמו בכל משפחה נורמלית שוחחנו מידי פעם על חשיבות צחצוח השיניים ועל רחיצת ידיים אחרי כניסה לשרותים וכדומה וזאת ע"מ לשמור על הגיינה מינימלית . לא ברור לנו מניין ומתי התופעה הזאת בדיוק התחילה אך זה הולך ומחמיר עם הזמן.
זה מגיע למצב שבו היא חוששת שמישהו עם חיידקים ייגע בה אז היא " אורבת" לבני המשפחה ביציאתם מהשרותים כדי להזכיר להם או לבדוק אם שטפו ידיים והאם השתמשו בסבון ואפילו לעיתים מבקשת להריח את כפות הידיים כדי לוודא שאכן שטפו.
הסברתי לה כי כל אדם אחראי על גופו וזה מאוד מציק ולא נעים שהיא מתערבת בהגיינה של מישהו אחר אך נדמה כי ההתנהגות הזו חזקה ממנה והיא כמובן לא מפסיקה אלא בשביל שלא יכעסו עליה מתחילה להמציא תירוצים.
מה דעתך? כיצד עלינו לנהוג? והאם זה מעיד על בעיה הדורשת טיפול או משהו שכדאי לא להגזים בערכו ושאולי יחלוף עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מחיידקים - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום דליה,
מדובר בחרדה שבאה לידי ביטוי ב ההתנגות אובססיבית קופולסיבית (OCD). חשוב לפנות לטיפול בהקדם, כדי שזה לא יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי פונים לטיפול? פסיכולוג רגיל?
דליה13/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי פונים לטיפול? פסיכולוג רגיל? - תגובה
סמדר ריינר13/08/2012שלום דליה,
את יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, מתמחה בחרדות, רצוי שעובד בשילוב ביופידבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)