מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינה עם ההוריםטלי14/07/2011
בני בן 2.3 יושן איתנו המיטה לא מוכן לישון בחדרו לפעמים נרדם במיטה שלו ואחרי שעתיים מתעורר בצעקות ובכי רוצה רק למיטה שלי .
לא יודעת איך לגרום לו לישון בחדרו ולהירדם לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עם ההורים - תגובה
סמדר ריינר14/07/2011שלום טלי,
לא תארתם איך נעשית ההשכבה לישון. חשוב ורצוי לערוך טקס שינה מסודר, במיטה של הילד, שכולל סיפור, שיר ערש, חיבוק ונשיקה וכו'. אחר כך על הילד להבין שהוא אמור לבלות את הלילה במיטתו. כדי לגרום לזה אכן להתבצע ייתכן שתאלצו להעביר כמה לילות עם שינה חלקית ביותר, ולכן אולי כדאי להתחיל זאת בזמן חופשה או סוף שבוע. הורים רבים רוצים לישון בלילה ונשברים ולכן מתקשים ליישם. חשוב מאוד לא להתרשם מהבכי והצעקות, לגשת אליו לדקה, להרגעי אותו בקצרה ולהעביר בצורה ברורה ותכלית שהוא נשאר במיטה שלו, ולחזור (בלעדיו...) למיטה שלכם. גם אם הוא ממשיך לצרוח, גם אם זה לוקח שעות. כך לילה אחר לילה, כמה שזה יקח. כשהוא יבין שהצעקות לא עוזרות לו, הוא יישן לבד. ככל שתהיו יותר ברורים ועיקביים כך התהליך יהיה יותר קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםגל14/07/2011
הילדה שלי בת .5.5 בזמן האחרון התחילה לישון בלי פחדים הודות לך ולכל עצותייך היא ישנה עם בני בן 3.5 יש לה לילה שפעם ב.. היא נכנסת לפחדים בוכה ואומרת לי אמא אני פוחדת יש לי חלומות רעים אז אני עושה את כל מה שהמלצת... ופתאום זה לא עוזר והיא רוצה להיות רק בקירבתי אי שואלת אותה מה קרה היא עונה במילה אחת אמא כביכול היא רוצה רק אותיי אזי אני מחבקת אותה ומנשקת ואומרת לה מלים טובות מלטפת אותה עד שהיא נירדמת האם אני עושה בסדר או שאני צריכה להיות איתה יותר קשה? להגיד לה ללכת לישון וזהו? כדי שלא תתרגל כל לילה לבוא אלי ולבכות אפילו לפעמים סתם התפנקות העיקר להיות לידי ועד שהרגלנו אותה לישון לבד והכל היה בסדר יש לציין שהיא בסדר רוב היום עד שמגיע הלילה היא נזכרת בי שהיא רוצה אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
סמדר ריינר14/07/2011שלום גליה,
אכן לא רצוי להרגיל אותה שוב לנכוחותך בלילה. עם זאת, כדאי לבדוק האם חסרה לה נוכחותך ביום. אולי כדאי להקדיש לה זמן איכות לבד איתך פעם בכמה ימים במהלך היום, שבזמן הזה היא תוכל גם להרגיש בלעדיות עלייך, וגם לעבד איתך דרך משחק וציור באופן ספונטני את עולמה הפנימי, וללמוד להרגיע את עצמה.
בלילה, בכל זאת, חשוב להציב גבול ולא לאפשר לה לפרוץ אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובות - נא תשובתכן במהרהמיכל14/07/2011
שלום
לגבי בת שנה ו 8 ח' :
1. מאז ומתמיד היא פוחדת למשמע האינטרקום בבית. מייד עם הישמעו נצמדת אליי בחרדה. האם זה נורמלי ?
2. את אביה היא רואה בהסדרי ראייה, האם חשוב שכאשר היא מועברת אליו היא תועבר ישירות מידיי אל ידיו ? (ולא למשל ע"י עגלה/ צד ג'/ או לתת לה לצעוד אליו) ?
3. האם חשוב להשמיע לפני השינה דווקא מוסיקה קלאסית, ולא, למשל ג'אז, והאם חשוב שלא תישמע בכל ערב אותה מוסיקה בדיוק ?
תודה
אמא מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות - נא תשובתכן במהרה - תגובה
סמדר ריינר14/07/2011שלום מיכל,
השאלות שלך לא יותר חשובות משאלות של כולם בפורום, לכן אין טעם וזה גם לא מנומס בעיני לבקש שיענו לך מהר יותר ממה שאנחנו בדרך כלל עונות כמיטב יכולתנו.
מעבר לזה - לגבי השאלה הראשונה - כן זה נורמלי, לילדים בגיל הזה יש פחדים מרעשים שונים וזה עובר עם הזמן.
לגבי שתי השאלות האחרונות - לא זה לא חשוב ולא משנה איך הילדה עוברת לאב ואיזה מוסיקה אם בכלל היא שומעת לפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שהחליטה לוותר על החברותלי14/07/2011
היי הילדה שלי בת 5 במהלך השנה היתה לה חברנ טובה שלפני חודשיים החלה כל הזמן לדחות את הבת שלי "אני לא רוצה שתבואי אלי ""אני הולכת לחברה אחרת" אני משתדלת לא להתערב אבל אם הבת שלי פונה אלי אז אני אומרת לה שהיא ילדה חברותית ויש לה הרבה חברות אתמול היא רצתה להפגש עם אותה חברה והיא כמובן אמרה שהיא רוצה להפגש עם חברה אחרת הסיטואציה היתה לידי (כשבאתי לקחת אותה מהקייטנה) ואז הילדה שלי אמרה לי נשזה ממש לא חברותי איך שהיא מתנהגת הילדה שהזמינה את החברה הטובה לשעבר של ביתי הזמינה גם את הילדה שלי נוצר מצב ששלושתם היו שם
השאלה שלי מה אני אמורה לעשות ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה שהחליטה לוותר על החברות - תגובה
סמדר ריינר14/07/2011שלום לי,
אין לך הרבה מה לעשות מעבר למה שעשית. את יכולה לומר לבתך שאכן הילדה מתנהגת בצורה לא חברותית, וזה לא נעים. היה נכון שאמרת לה שיש לה עוד חברות, וזה בסדר גמור. ובאמת היא יכולה להיות עם החברות האחרות שלה, ולא להתייחס להתנהגות של אותה חברה. זו הבחירה שלה וזה לא אומר על הבת שלך שום דבר בהכרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר המון תודה
לי14/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר14/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצי שמפחדת מילדים אחריםטל14/07/2011
שלום,
הבת שלנו בת שנתיים וחצי מגיל שנה באותו גן ופחות או יותר עם אותם ילדים. שמנו לב שהיא מאוד מתבודדת ומשחקת רק עם עצמה ושניסינו לקחת אותה נניח לשעת סיפור בספריה והיא ראתה את כל הילדים סביבה היא מאוד בכתה אז יצאנו.
השאלה היא איך ברכות בלי טראומות אנחנו עוזרים לה? לאחרונה נדמה שהמצב מוביל אצלה מאוד לתסכול אבל הפחד גדול מהתסכול. היא ילדה שלא חוטפת צעצועים ולא מרביצה ולצערי יצא לה לקבל מעט נשיכות (4 פעמים השנה) ואני מנחשת שחטפו לה צעצועים ודחפו אותה פה ושם שאני לא איתה. אנחנו מנחשים שזה אולי מוקד הבעיה - פחד להיפגע אם היא תתקרב לילד.
איך מעודדים ילד להפתח לילדים אחרים? האם יש משהו שהגננת יכולה לעזור לנו בו (בגן מאוד משתפים פעולה)
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים וחצי שמפחדת מילדים אחרים - תגובה
סמדר ריינר14/07/2011שלום טל,
אפשר לנסות לאפשר לה להתקרב בהדרגתיות כל פעם אל ילד אחד. למשל להזמין ילדה נחמדה בתאום עם ההורים הבייתה אליכם אחה"צ, מספר פעמים, בטרירטוריה המוכרת לה, ואח"כ לראות אם אפשר לנסות להיפגש עם אותה ילדה גם בגינה או בבית של הילדה, אפשר לבקש מהגננת גם לחבר ביניהן מדי פעם בגן, אחר כך לנסות עם ילדה נוספת, אחר כך לראות איך היא מסתדרת עם שתי ילדות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת14/07/2011
אנחנו גרושים, יש לנו ילד בן 7
התגרשנו כשהילד היה בן שנה.
לאחרונה אני מבינה שכשהילד ישן אצל אבא שלו ,
הם ישנים שניהם יחד במיטה כששניהם בעירום.
ובכלל הילד מספר שאבא שלו מתהלך בבית בעירום
או מקסימום עם שמיחה קשורה.
לפני שאני נתפסת בהלה
מה יש לכם להגיד על זה?
ומה ההפשעות שיכולות להיות לזה
על הילד בהתבגרותו?
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר14/07/2011שלום ענת,
אין לך מה להיכנס לבהלה. זה אומנם לא המצב הרצוי, יחד עם זאת, אני לא בטוחה שיש דרך שבה את יכולה להתערב כרגע בנעשה בבית של הגרוש שלך, שייתכן שלא רואה בכך כל דבר מיני, אלא פשוט ככה נוח לו.
אפשר לדבר עם האב על כך שאולי הילד הגיע לגיל שיותר מתאימה לשניהם פרטיות, שכל אחד יישן במיטה שלו (אם יש שם אפשרות כזו) ואם לא אז בבגדים תחתונים לפחות.
אם האבא מסתובב בבית עם שמיכה לגופו זה בסדר גמור, מצד אחד הוא מסתיר את האיברים שלו ומצד שני כנראה פחות חם לו ככה, לא הייתי נכנסת לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגות בן 3.5אורנית13/07/2011
שלום, בננו הנו בן 3.5, ישנה התנהגות שמתרחשת מידי פעם שמדאיגה אותנו, באופן כללי בננו פשוט ילד נפלא מכל הבחינות אך לעיתים כאשר אני מסרבת למשהו שהוא רוצה ואיני מסכימה לתת לו יכול להיות ממתק או לחזור הביתה מהפארק בני נכנס לאמוציות רגשיות כה חזקות, הוא כועס ומשטתח על הארץ ואומר לי שהוא שונא אותי ויהרוג אותי וכשהוא יהיה גדול הוא יעזוב את הבית הוא בוכה ונהיה אדום ואני רואה שהוא ממש לוקח את הסירוב שלי קשה וללב והלב שלי נשבר מלראות אותו סובל ככה וגם כמובן לשמוע את המשפטים שהוא אומר לי (חייבת לציין שבני לא משתף על מה שקורה עימו בגן, אגב בגן חוות הדעת עליו מדהימות ואין אף תופעה שכזו כשהוא בגן. חוץ מהתופעה הנ"ל באמת שבננו מתנהג למופת בכל סיטואציה אגב, (יש לו אח בן שנה)
אנו לא יודעים האם הדבר נורמלי ויכול לקרות לעיתים וזה יעבור או שמא דרוש טיפול על ידי איש מקצוע ואם כן אז מי הגורם המקצועי שאנו אמורים לפנות אליו? אודה לעצתכם.
תודה
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התנהגות בן 3.5 - תגובה
סמדר ריינר14/07/2011שלום אורנית,
ההתנהגות הזו היא נורמלית, והיא תעבור אם תתייחסו אליה בפרופוציות ולא תאפשרו לדרמה להשתלט. לא כל כך כואב לו והוא לא לוקח קשה כמו שנדמה לכם, הוא פשוט רואה שזה עושה לכם משהו ולכן הוא ממשיך. זהו מאבק כוחות שתצטרכו להיות עיקביים בו ולא להתרשם מהצרחות. ככל שתהיו עיקביים ורגועים, ותשמרו על הגבולות (אם אמרתם לא על ממתק, אז זה לא), כך הוא יירגע. פשוט צריך להמשיך בשלכם, בלי לצעוק, להעניש, לכעוס או להיפך לנסות פייס ולנחם, אלא לתת לו להרגע לבד כשהוא יראה שזה לא עוזר לו. אחרי מספר פעמים כאלה לא יהיה טעם יותר בהתנהגות שלו והיא תיפסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן השנתיים לא מוכן שנתקרב אליואריאל13/07/2011
שלום,
בני בן השנתיים וחודש סובל בחודש האחרון ממצבי רוח מאוד קיצוניים.
מעבר לזה שהוא רוצה להיות עצמאי (גיל שנתיים) וכל הזמן רוצה הכל לבד, ואני, ושלי. הוא גם חווה הרבה תסכול בגן ולא מקבל עליו מענה. לצערי הוא נמצא בגן נעמת עם עוד 25 ילדים והוא כנראה לא מקבל מספיק צומת לב. הוא כל הזמן נלחם עם ילדים על צעצועים, וכל הזמן נמצא במצב של הישרדות.
מעבר לזה, וזה הדבר הכי קיצוני - בלילה הוא מתעורר ובוכה וצורח למשך הרבה זמן (חצי שעה עד שעה) ולא מוכן שאנחנו נתקרב אליו. אם אנחנו נכנסים לחדר הוא צורח שנצא וטורק את הדלת וממשיך לבכות לבד. אנחנו לא מוותרים לו בקטע הזה, ויושבים לידו, אבל הוא לא מוכן לחיבוק או נחמה מאיתנו או שנקרב אליו.
הוא התחיל למצמץ חזק בעיניים כבר יותר משבוע בגלל לחץ, ואין לנו מושג איך אנחנו יכולים לעזור לו. אני ממש אשמח לייעוץ כי אנחנו ממש מתוסכלים מהעניין ולא יודעים מה לעשות וזה שובר לנו את הלב....
תודה מראש, אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן השנתיים לא מוכן שנתקרב אליו - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט15/07/2011אריאל שלום,
נראה שיש כאן גם את המאפיינים של גיל שנתיים שרימזת עליהם בעצמך, והם חלק מההתפתחות הטבעית. אולם ציינת מספר דברים נוספים שהם מטרידים, כמו הבכי בלילות והמצמוצים לאחרונה. לא ברור אם התרחש משהו או עברתם שינוי או אירוע משמעותי במשפחה, שהוסיף לילד לחץ. כדאי להתייעץ אולי עם איש מקצוע שמכיר אתכם יותר, להתחיל מרופא הילדים שישלול בעיה גופנית ולהמשיך משם הלאה לפי המלצותיו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגיב כשאין שיתוף פעולה?שני13/07/2011
שלום,
אשמח לעצה בנוגע למקרה שקרה היום- כיצד היה עלי לנהוג:
בני בן כשנתיים וחצי, בד"כ "ילד טוב", אבל היום לפני השינה לא התחשק לו לצחצח שיניים (בד"כ הוא משתף פעולה, ואני מרבה לשבח אותו על כך). לא הסכמתי לוותר על עניין שנראה לי כה חשוב, ואמרתי לו: "אני מבינה שאתה לא רוצה לצחצח שיניים, אבל לפני השינה מצחצחים שיניים". הוא נשאר בסירובו, ומאחר ותמיד לאחר צחצוח השניים אני מקריאה לו סיפור אמרתי לו משפט שאני מרגישה אתו מאוד לא טוב: " אם אתה לא מצחצח שיניים, אז גם סיפור לא יהיה ונלך ישר למיטה". הוא המשיך לסרב ולקחתי אותו ישר למיטה.
אני בטוחה שיש דרך טובה יותר לפתור זאת, אבל בינתיים אין לי רעיון אחר ואשמח לרעיון- כיצד היה עלי לנהוג?
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להגיב כשאין שיתוף פעולה? - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט15/07/2011שני שלום,
כהורים כדאי שיהיה לנו מגוון של תגובות במצבים שונים עם הילדים, ממנו נוכל לבחור את הפעולה המתאימה. וגם מבחינת הילד, זה בסדר גם אם לא תמיד את בוחרת את התגובה האידיאלית, אלא "סתם" מתנהגת באופן אנושי, מתעצבנת עליו לקראת השינה וכועסת.
הבן שלך נמצא בגיל שנתיים שהוא גיל המרד. הוא בודק את יכולותיו לעמוד מולך, להתנגד לך ולהשפיע על המתרחש בבית, ואת יכולתך לשרוד את ה"מרידות" הללו. נשמע לי שנפגעת באותו מקרה באופן אישי, והגבת באופן אישי. אולם מבחינת הילד הסרבנות היא משהו התפתחותי, שלב שהוא עובר. עצם הקשירה של הצחצוח עם הקראת סיפור לא נראית לי בעייתית - את מן הסתם מעוניינת שהוא יצחצח שיניים ותעשי כל שביכולתך כדי שההרגל הזה יתקבע. הייתי רוצה עבורך שלא תתייחסי לסרבנות רק כאל פעולה המכוונת נגדך ונגד רצונותייך. אפשר לומר לו במהלך אחד הימים, שצחצוח שיניים הוא חלק ממה שאנחנו עושים כשהולכים לישון. אפשר לעשות זאת בדרך משחקית - לתאר את כל השלבים, לצייר אותם בקומיקס, וכדומה. וכמובן להסביר לו מבחינה רפואית מדוע הדבר חשוב. וחשוב שיהיה ברור המסר שאת מחייבת אותו לצחצח שיניים מדי ערב, ואם הוא לא יעשה זאת, הוא יילך לישון בהרגשה לא נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שנעלם מימי הסדרי ראיה עקב הענשתשני דהן13/07/2011
אני אם חד הורית לילדה בת שלוש וחצי האב מגיע פעמיים בשבוע לארבע שעות וכל שבת שנייה . בשלושה שבועות האחרונים נעלם עקב ויכוחים בינינו על ההסדרי ראיה מה עליי להסביר לילדה על העלמותו של האב כדי שהיא תצא פחות ניזוקה ושלא תשא משקעים על האשמה עצמית וכדי למזער נזקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא שנעלם מימי הסדרי ראיה עקב הענשת - תגובה
סמדר ריינר13/07/2011שלום שני,
אני לא רואה כל מניעה בפשוט להגיד את האמת, בצורה כללית מאוד ולא מפורטת. את לא יכולה ולא צריכה להסביר על התנהגות של אדם אחר מעבר לזה.
את יכולה לומר לה שבינך לבין אבא אין כרגע הסכמה לגבי הימים של המפגשים, ולכן עד שתצליחו להסתדר יכול להיות שהם לא יתקיימו. את לא צריכה לפרט לה מה חוסר ההסכמה וממה היא נובעת ואת זה שהאבא נוקט בהענשה, או נקמה. את כן יכולה לומר לה שזו לא אשמת וזה לא ויכוח שקשור אליה למרות שהוא משפיע עליה.
את יכולה לומר לה שתא בטוחה שאבא אוהב אותה מאוד, אבל כשאנשים מתגרשים הם מרגישים כל מיני דברים וזה מאוד קשה להם ולכן לפעמים הם מגיבים בהתרחקות ממי שהם אוהבים ושאת מקווה שזה ישתנה בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי רק בטיטולאני13/07/2011
בני בן נתיים ושבעה חודשים.
ילד מדהים, אינטיליגנטי, פעיל, נמרץ ומאוד מפתוח ביחס לגילו.
בחודש האחרון התחלנו גמילה ביום.
הגמילה מתנהלת יפה מאוד. משתף פעולה, מתריע כשיש לו פיפי ועושה בסיר או באסלה.
הבעיה:
כשיש לו קקי, הוא מיד פונה ומבקש שנשים לו טיטול כדי שיוכל לעשות קקי בטיטול.
הוא מסרב לעשות קקי בסיר או באסלה (אומר שלא רוצה ולא מתלווה אלי)
כיצד עלי לגרום לו לעשות קקי בסיר או באסלה , כפי שעושה פיפי?
מה המלצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקי רק בטיטול - תגובה
סמדר ריינר13/07/2011שלום לך,
אנא פני לעמודת שאלות נפוצות לתשובה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא עובד בחו"לדני13/07/2011
שלום רב.
אני גרוש שלוש שנים ,מאז לא מוצא את עצמי תעסוקתית. חזרנו לארץ לפני שנתיים וגרושתי והילדים גרים בעיר סמוכה אלי.במרכז הארץ.יש לי שלושה ילדים ,שני בנים בוגרים .הבכור חייל לפני שיחרור האמצעי בן שבע עשרה ,והקטנה בת שמונה וחצי,קשורה אלי מאוד.אני לא מצליח להתפרנס בארץ ואני בקושי מצליח לשלם את המזונות ,אני מתגורר בבית הורי הקשישים.עברתי בשנתיים האחרונות משבר קשה ביותר ורק לאחרונה אני מתחיל להרגיש טוב יותר.אני חושב לחזור לארה"ב לעסק שלי ,לחזור לאני שלי.לשקם את הקריירה והעתיד של ילדיי.אני לא יודע איך להסביר לבת הקטנה שלי ואיך להמזער את הכאב שלה למינימום פגיעה!!שאבא יעבוד רחוק.כמובן שהיא תראה אותי דרך המחשב ונדבר בטלפון ואני ישתדל לבקר אותם כמה פעמים בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא עובד בחו"ל - תגובה
סמדר ריינר13/07/2011שלום דני,
מעבר למה שאתה מתכוון לעשות אין דרך למזער את הכאב. בכלל, החוכמה שלנו כהורים היא לא למנוע כאב מהילדים או למזער אותו, כאשר קורה משהו בלתי נמנע, אלא לעזור להם להתמודד איתו כשהוא קורה. כל מה שאתה יכול לעשות מעבר לשמירה אופיטמלית על קשר בכל האמצעים העומדים לרשותך, הוא לעמוד בכאב, בתסכול, בעצב ובכעס שלה על המהלך שלך, להכיל את רגשות האשמה שלך, לנסות לא להדוף את התחושות השליליות שהיא תבטא, לא על ידי פיצוי יתר (מתנות מוגזמות, וכניעה לרצונות לא לגיטימיים שלה או אי שמירה על גבולות) ולא על ידי נסיונות לשכנע אותה שאין לה על מה לכעוס או שתנסה להיות נחמדה אליך למרות שהיא כועסת. זה המצב, זו הבחירה שלך וזה המחיר שלה, ועם זה אפשר לחיות, אבל בלי להכחיש כמה שזה קשה. זה שזה קשה זה לא אומר שזה בלתי אפשרי או שאין יותר דברים טובים בקשר ביניכם.
מבחינת ההסבר, פשוט להגיד את האמת, שאין לך עבודה בארץ, ואתה רוצה לנסוע לחו"ל כדי להרוויח כסף כדי שתוכל לפרנס את המשפחה, שאתה מאוד אוהב אותה ותתגעגע אליה, ואתה יודע שהיא תתגעגע אליך, ואתם תשמרו על קשר באופנים שתארת, וגם שאולי היא תוכל לבוא לבקר אותך שם לפעמים, וזהו. מעבר לזה, רק לתת לה להגיב, גם אם זה לא קורה באותו רגע, ולאפשר את כל קשת התגובות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סמדר
דני13/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 2 ושבעה חודשיםאני13/07/2011
בני בן נתיים ושבעה חודשים.
ילד מדהים, אינטיליגנטי, פעיל, נמרץ ומאוד מפתוח ביחס לגילו.
בחודש האחרון התחלנו גמילה ביום.
הגמילה מתנהלת יפה מאוד. משתף פעולה, מתריע כשיש לו פיפי ועושה בסיר או באסלה.
הבעיה:
כשיש לו קקי, הוא מיד פונה ומבקש שנשים לו טיטול כדי שיוכל לעשות קקי בטיטול.
הוא מסרב לעשות קקי בסיר או באסלה (אומר שלא רוצה ולא מתלווה אלי)
כיצד עלי לגרום לו לעשות קקי בסיר או באסלה , כפי שעושה פיפי?
מה המלצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 2 ושבעה חודשים - תגובה
עניתי לשאלה זו. אין טעם לשאול את אותה שאלה בהפרש של שעתיים. זמן מענה בפורום הוא 24 שעות לפחות. אנא המתינו בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימויאני13/07/2011
שלום, בני בן 4 ו- 8 חודשים ילד מאוד אינטיליגנטי ורגיש.
לאביו קרחת והוא השמין ויש לו כרס (אינו נראה ממש שמן, אבל הוא איש די גדול, גבוה ועם כרס).
בשבת, הבן פנה אלי ושאל: "אמא, אבא תמיד יהיה שמן? "הוא לא יכול להיות כמו אבא של רוני או כמוך? (רוני הוא חבר טוב מהגן ואביו רזה)
אתמול, שלחתי את בני אל המרפסת וביקשתי שיראה אם אבא בא.
הוא חזר מהמרפסת ואמר: "לא, לא ראיתי איש שמן עם קרחת".
האם זה טבעי שמראהו של אביו מפריע לבני בגיל כזה צעיר?
על מה מעידה העובדה שזה מפריע לו?
מה עלי לענות לו כשמדבר על זה?
אציין כי בעלי איש מאוד נאה בפנים, גבוה , עם קרחת , ולאחרונה השמין ואכן יש לו קרס גדולה,
אבל חזותו בהחלט נאה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי - תגובה
זה יכול להעיד על כל מיני דברים, קשה לומר ללא הכרות עם הילד. אולי אפשר להגיד לו שמראה חיצוני זה דבר חשוב אבל יש עוד כמה תכונות חשובות, ושכל האנשים הם שונים, יש להם תכונות שונות, יש אנשים גבוהים ונמוכים, רזים ושמנים, ממשוקפים וללא משקפיים, אבא של רוני אולי רזה אבל יכול להיות שאין לו תכונות נחמדות אחרות שיש לאבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושין והסדרי ראייהענבר13/07/2011
שלום,
אני ובעלי בהליכי גירושין.
אני מתגוררת בצפון ובעלי מתגורר בדרום (כ 140 ק"מ ממני)
יש לנו ילד משותף בן 7 חודשים, כרגע ההסכם בינינו שהוא מגיע לצפון לבקר את הילד שלנו.
שאלתי היא באיזה גיל מומלץ להתחיל גם בשינה של לילה אחד אצל האב (כמובן יש להתייחס גם לעניין המרחק)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין והסדרי ראייה - תגובה
סמדר ריינר13/07/2011שלום ענבר,
מבחינת גיל, בלי להתייחס למרחק, נהוג בדרך שמגיל שנתיים (פחות או יותר) אפשר להתחיל לינה אצל האב.
מאחר ומעורב פה עניין של מרחק, אני מניחה שיהיה מדובר יותר על סופי שבוע, שבהם לא חייבים בבוקר המחרת להתייצב במסגרת החינוכית.
יכול להיות שמסגרת של לינה בסוף שבוע אחת לשבועיים אצל האב, + הגעה של האב באמצע השבוע למספר שעות היא סידור הגיוני.
כמובן שצריך לקחת בחשבון שההמלצה הזו היא לא במקום ייעוץ שמבוסס על הכרות מעמיקה יותר איתכם ועם הילד ומוסכם על שניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)