מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חינוךענבך03/07/2011
שלום. בתי בת ארבע וחודשיים, ויש לה אחות קטנה בת 11 חודשים.
בתי הבכורה ילדה שמחה מאוד ופעילה,
ולאחרונה אני מוצאת את עצמי רוב אחהצ כשאנחנו יחד- כועסת עליה.
היא עושה את כל מה שאסור החל מהתנהגות לא יפה וכלה בדברים ממש מסוכנים.
אני בטוחה כי הנוכחות של התינוקת משפיעה עליה, למרות שלפעמים הן משחקות יחד ונהנות.
הבעיה שלי היא איך אני יכולה לחנך אותך - שתהיה ממושמעת ולא מסוכנת בלי לצעוק עליה כל היום??
היא רצה אליי ומחבקת אותי ואומרת אמא אני אוהבת אותך.
אני פוחדת שאולי היא חושבת שאני לא אוהבת אותה.
למען האמת אולי מהצד זה נראה ככה, כי ממש ממש קשה לי איתה!!!
אשמח לעצה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך - תגובה
סמדר ריינר04/07/2011שלום ענבר,
כדי להציב גבולות חשוב לא לכעוס, הכעס הוא לא שיטת חינוך, אלא להציב את הגבול ברוגע ובצורה סמכותית, תקיפה ותכליתית.
חשוב גם להיות עיקביים, אם אמרת לא ואחר כך נכנעת בגלל בכי או בגלל שהילדה חשבה שאת לא אוהבת אותה - לא עשית כלום. כמו כן אין להרבות בהסברים, משאים ומתנים, התחננויות וכו'. קצר ולעניין וזהו.
כמו כן חשוב להחליט על מה כן מתעקשים ומה מראש מתגמשים ולא נכנסים למאבק.
בנוסף מאחר ואת מבינה שהולדת האחות משפיעה עליה, חשוב שתנסי למצוא זמנים איתה לבד ללא האחות, כדי שהי אלא תצטרך לקבל את תשומת ליבך בדרכים כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נכון???אורית03/07/2011
שלום,
יש לי ילדה בת שנה ו-5. כשלא עייפה היא ילדה שמחה ומתוקה. כשעייפה פחות...
מאז ומעולם כל הזמן רצתה להיות על הידיים. היא בכתה הרבה בחודשי חייה הראשונים.
אני לעולם לא יכולתי להתמודד עם הבכי שלה ותמיד לקחתי אותה שבכתה..
היא כבר פחות בוכה, אבל עדיין מאוד מאוד אוהבת להיות על הידיים. אם לא מקבלת את מה שרוצה מתחילה לבכות, לצרוח ולקמר את הגב... התקף זעם :)
אני מאוד מתקשה לשים לה גבולות ובכלל ההורות מאוד מאוד מבלבלת אותי. אני רוצה בטובתה אבל לא יודעת מה זה טובתה.
יש לי שתי שאלות.
הראשונה היא איך אני יודעת מה נכון? אני הולכת לאיבוד בין כל הספרים ההמלצות והפורומים :)
השניה - זה בסדר שהבת שלי רוצה הרבה ידיים? לי זה די קשה... תמיד היה לי קשה עם זה. אבל נראה לי שדווקא בגלל הקושי יש לי מצפון ואני מרגישה שאני נוטשת אותה אם אני לא מרימה אותה. אחי אמר לי היום שאני צריכה להאמין שאני עושה את זה לטובתה ושללמד ילד לדחות סיפוקים זה חשוב. אני מאמינה לו, אבל זה באמת נכון שילד יבכה ויבכה ואני אתעקש שלא להרים? איך אני אמורה להתייחס אליה במצב זה???????
תודה!!!
וסליחה על המגילה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה נכון??? - תגובה
סמדר ריינר04/07/2011שלום אוירת,
אני לא יכולה להציע לך לדעת מה הנכון כי אני לא יודעת מה מבלבל אותך.
אם את מרגישה שקשה לך להציב גבולות אולי פורומים זה לא מספיק וכדאי שתפני לייעוץ מסודדר.
אם את מרגישה שהצורך של הילדה להיות על הידיים הוא מוגזם, אכן חשוב שתציבי גבולות ולא נורא אם היא בוכה או מקמרת את הגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד אצל תינוקלי03/07/2011
שלום,
ביום חמישי נמנע אסון בבית,תקרת גבס דקורטיבית שעשינו לפני חודש קרסה בסלון. אני הייתי בסלון ובני בן ה 10 חד' שהה בתוך הלול. למזלנו הלול מנע אסון, הוא אמנם נחבל והיינו במיון אך לא ארע לו נזק פיזי משמעותי. למרות זאת אנו מגלים שינוי משמעותי בהתנהגות הוא ממעט לחייך ולצחוק, מאד שקט רוצה רק אותי ומילד שלא בוכה כמעט הפך לנודניקון לא קטן. הוא מפחד מאד מרעשים וגם כאשר אני רוצה להניח אותו על הגב במשטח החתלה. מה עושים עם שינויים אלו, האם הזמן יעשה את שלו או צריך התערבות כולשהי.
תודה,לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד אצל תינוק - תגובה
סמדר ריינר04/07/2011שלום לי,
אין דרך להתערב עם תינוק כל כך קטן מלבד סבלנות ורוגע שלכם. תינוקות מרגישים את החרדה והדגה של ההורים. חשוב שאתם תתאוששו מהעניין ותהיו רגועים, עם הזמן זה ישפיע עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה ביישניתאירית03/07/2011
שלום!בתי בת 5.5 שנים נורא ביישנית.הילדה מפחדת לדבר ברבים,לא משחקת עם ילדים שלא מכירה אלא אם כן הם ניגשים אליה ראשונים .נורא מתביישת ממבוגרים.
יש לציין שהיא נורא חברותית אבל רק עם החברות שלה מהגן.
מה הייתם ממליצים לעשות?איך ניתן לטפל בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה ביישנית - תגובה
סמדר ריינר04/07/2011שלום אירית,
זו לא בהכרח בעיה, זו תכונה. היא יכולה לעבור מעצמה עם הזמן. כדאי שתתנו לה חיזוקים חיוביים ותנסו לחזק את הביטחון שלה, הציעו לה מדי פעם לפנות או לעשות דברים שדורשים יוזמה ופנייה (למשל לגשת איתה לחנות ולתת לה לבקש דברים מהמוכר וכו') וחזקו אותה כשהי אעושה זאת, אבל לא בלחץ ולא להכריח או להתאכזב אם זה לא הולך.
אם בעתיד כשתגדל זה יימשך ויפריע גם לה ניתן אולי יהיה לגייס את המוטיבציה שלה לטפל בכך בצורה יותר מעמיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!! מניות בגיל 6 וחציד03/07/2011
הבן שלי מדאיג אותי בזמן אחרון בקשר למיניות שלו. זה התחיל שהוא ביקש מבן דוד שלו לראות לו את ה"בולבול שלו" . הסברתי לו שאסור לבקש דבר כזה . השבוע הגננת סיפרה לי שהוא הוריד את המכנס שלו בחצר כדי שהחברים שלו יראו את הבולבול שלו . היסברתי לו שזה שייך רק לו ואסור להראות לאחרים.
אני לא יודעת מה לעשות ? אך להתמודד? מה לומר לו?
בצפיה לתשובתכם
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!! מניות בגיל 6 וחצי - תגובה
סמדר ריינר04/07/2011שלום דפנה,
את צודקת שאת מודאגת. אני לא חושבת שיש מה לומר לו מעבר למה שאמרת. כנראה שזה כבר לא מקום להסברים, אלא יש לפנות בהקדם לטיפול. ייתכן שהילד מאותת על מצוקה כלשהי באופן הזה או שיש בעיה אחרת. בכל מקרה, אין וטם לכעוס עליו כרגע, פושט ללכת לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה- 4 - אחות חדשה, גן חדשמיכל03/07/2011
שלום רב
אשמח אם תוכלו ליעץ לי.
בתי בת 4.5, חכמה מאוד, יפיפיה, חברותית וטיפוס של "מנהיג" (גם לדברי הגננת)בבסיסה. אוהבת לומר לכולם מה לעשות. ומתעבת שינויים.
אני אמורה ללדת בסביבות - 1.9 ובתי הבכורה בת ה- 4.5 אמורה לעבור לגן עיריה ממסגרת פרטית, בדיוק בתאריך זה. אינני יודעת האם כדאי להביא אותה לגן החדש כשאלד כי לא אוכל לעזור לה להסתגל. ואם אלד אחרי כמה ימים בגן החדש? הסבתא שתיקח אותה מהגן לא מסוגלת לעבד איתה חויות ואני חוששת שכל הסיטואציה תהיה גדולה עליה.
מצד שני היא מאוד מחכה לגן החדש כדי לפגוש חברים חדשים (ראו בהמשך).
גם איני יודעת אם לרשום אותה לקיטנה בסוף החופש (עם מדריכים וחלק מהילדים שלא מכירה אבל בגן הישן), הקיטנה נגמרת סמוך לסוף החופש ועלי זה יקל מאוד (אהיה בשבוע 39-40). יצוין שקשה לה מאוד להיות בבית וכל הזמן רוצה חברה שאיני יכולה לספק לה אך מצד שני איני רוצה שתרגיש ש"זורקים אותה" מהבית לפני הלידה לעוד חויה חדשה של קיטנה עם פרצופים לא מוכרים לפני הגן החדש.
ובכלל באופן כללי יש לי איתה בעיה מעיקה- היא כל הזמן רוצה לפגוש חברים מהגן אחרי הצהרים וההורים שלהם ברובם לא ככ משתפים פעולה ותמיד צריך לתאם איתם שבועות מראש כל מפגש וגם אז חלקם מבטלים (אנחנו גרים בשכונה מאוד סנובית), וכל יום אחרי הגן היא מתחילה לבכות שאין לה חברים ונראית בדיכאון (אני מניחה שהיא מתכוונת לאחרי הצהרים כי בגן משחקת עם הרבה ילדים לדברי הגננת). אנחנו הולכות לגינה אבל זה לא מספיק לה. יש לה חברה אחת טובה שבשל בעיות בריאות קשות של אמה היא לא כ"כ זמינה לפעילויות אחרי הצהרים, וכמו כן לא תהיה איתה באותו גן בשנה הבאה והיא גם לא כ"כ ברמה של בתי מבחינה שפתית וכו'.
איך אוכל לשפר את חיי החברה של בתי? היא כ"כ רוצה חברים, היא כל כך עצובהו אני נזכרת בעצמי בודדה בגילאים שלה וזה שובר לי את הלב.
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת ה- 4 - אחות חדשה, גן חדש - תגובה
סמדר ריינר04/07/2011שלום מיכל,
שאלת המון שלאות יחסית לפורום התייעצות באינטרנט, ונשמע שאת קצת לוקחת את הדברים קשה, מזדהה עם הבת שלך, ואולי הדברים קצת יוצאים מפרופורציה כרגע. יכול להיות שאת זקוקה לייעוץ יותר עיקבי ומסודר מאשר שאלות באינטרנט.
אני מציעה לך לנסות לדאוג קצת פחות, כל השינויים שעוברים עליכם כרגע הם נורמטיביים.
אני חושבת שכן כדאי לרשום את הילדה לקייטנה, כמובן שהיא צריכה להתחיל את הגן בזמן, ואם את תלדי אז הסבתא או האבא ילוו אותה, זה לא נורא, לא צריך לעבד באותו רגע הכל, אז היא תחזור הבייתה ותספר לך, לא כל דבר זה פרוייקט לדוקרטורט:-)
נשמע שהיא חזקה וחברותית, ואםאת תהיי יותר רגועה אין סיבה שתהיה בעיה מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נכון להשאיר ילדים ללא אמא לשלושאור03/07/2011
שלום.
יש לי 2 ילדים מקסימים. הגדולה בת 3.5 שנים והקטן בן 6.5 חודשים.
אני נמצאת עם הקטן בבית חוץ מיומיים בהם הסבתא מגיעה.
אני נמצאת כרגע בצומת דרכים גדולה מאד בחיי המקצועיים ובתהליך של תפנית ממש גדולה שהשלכותיה יחולו כמובן גם על המשפחה.
אני מרגישה שאני חייבת זמן נטו לעצמי, כדי שאוכל להתנתק ולראות את הדברים מבחוץ. אני חושבת לנסוע להתבודד ל3 ימים, 2 לילות. במהלכן האבא (שהוא פעיל מאד) והסבתות יישמרו על הילדים. אבל אני רוצה לדעת שאני לא עושה נזק לאחד מהילדים בנסיעה הזאת. אשמח לשמוע תשובה מקצועית,
תודות רבות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נכון להשאיר ילדים ללא אמא לשלוש - תגובה
נעמה סבג שמש05/07/2011אור שלום,
בעבור תינוק בן 3.5 הפרידה מאמא לטווח זמן כזה אינה פשוטה. לתינוק עד גיל שנה אין ת מימד קביעות האובייקט, כלומר: אם אמא אינה נוכחת היא אינה קיימת, וזה לא פשוט.
הדבר ייקל עליו אם הוא ישן לילות רצופים ואינו יונק ורגיל לטיפול בלילה גם מאביו.
דברים אילו יקלו על הפרידה.
לילד בן ה 3 שלוש וחצי, ניתן יהיה להסביר ולהכין מראש, אך אם לא חווה לפני כן פרידה ממך, הייתי ממליצה שתקצרי ללילה אחד.
בהצלחה בדרך החדשה!
בברכה,
נעמה סבג זמש, מנהלת רשת עידן ההורות
יועצת ומנחת הורים וצוותי חינוך
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה וכן שאלה נוספת
נירית05/07/2011האם יש הבדל כשהפעוט בין שנה ו 3 חודשים? לי יש נסיעה חשובה שתמשך 5 ימים. הוא יונק, אבל ברור לי שאני צריכה להרגיל אותו לאפשרויות אחרות לפני הנסיעה. הבכור בן 4. עזבתי אותו לשני לילות רק כשילדתי את הבן הצעיר. האם אני צריכה לצפות לקושי משמעותי אצלו? גם במקרה שלי האבא והסבא וסבתא יהיו איתם.
שאלה נוספת -
אני רוצה להעביר את שני הילדים לאותו חדר. ברור לי ששניהם רוצים בכך. ההתלבטות היחידה היא המחשבה שהם יעירו אחד את השני בשעות מוקדמות של הבוקר. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגותיאירה03/07/2011
שלום רב,ביתי היא בת 6 עולה בשנה הבאה לכיתה א,היא ילדה רגישה ומקסימה שמאוד קשורה אליי.
לצערי לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח ושהיתי בבית חולים לילה אחד היא נאספה מהגן ע"י גיסתי שהתה שם עד הערב ואח"כ אצל אימי ובלילה בעלי אסף אותה
כמובן שלילה לפני הניתוח שוחחתי איתה שאני אצטרך ללון שם לילה אחד ושענת (גיסתי) תאסוף אותה והכל
ומאותו יום היא נעשתה רגישה ביותר בוכה בגן כל השבוע האחרון ,מחכה שאבוא לקחת אותה מוקדם ואכן באתי מוקדם כל השבוע היא לא מציירת,לא משחקת בבובות פשוט נסגרה ,ניסיתי לדובב אותה היא אומרת משעמם לי בגן,אני לא רוצה לאכול בגן האוכל לא טעים וכו ..
בשישי שבת האחרונה כאילו חזרה לעצמה שיחקה,אכלה,ציירה אבל היתה מאוד דבוקה אליי .והיום התחלנו קייטנה עם 5 בנות מהגן ושוב בכי מהבוקר,כבר התקשרו אליי היא חרדתית,לא רוצה לאכול כמובן ,לא משחקת ,פשוט כואב הלב
איך אחזיר אותה לשיגרה?
בבקשה,תייעצו לי מה לעשות איתה כדי להחזיר לה את הביטחון שאבד לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התנהגות - תגובה
סמדר ריינר03/07/2011שלום יאירה,
התגובה של הבת שלך היא לא בדיוק בפרופורציה להעדרות שלך. אני לא בטוחה שזה העניין. יכול להיות שבלי להיות מודעת לכך, אחרי שחזרת מהניתוח את היית חרדה, אולי כאב לך, או הרגשת עייפות, או שיש משהו בקשר ביניכם שכל החרדות שלך לגבי הניתוח ומצבך הבריאותי העתידי באופן כלשהו משודרים אליה וגורמים לה להגיב כך כי היא מרגישה שמשהו לא ואפילו לא יודעת מה.
לדעתי, חשוב שתבדקי קודם כל איך את מרגישה, האם את מרגישה רגועה ונינוחה אחרי הניתוח? אם לא, חשוב לדבר על כך בגלוי עם הילדה, להגיד לה שבודאי היא אחשהב שמשהו קורה לאמא, ואמא לא מרגישה טוב, ולתת לה לבטא באופן גלוי את החששות שלה והפחדים ולעזור לה להתמודד איתם.אם את מרגישה שהכל לגמרי בסדר, והבעיה נפתרה, גם אז חשוב לדבר איתה על כך שהעניין הסתיים, והכל בסדר, ולשדר לה ציפיה, רגועה אך תקיפה - לחזור לשיגרה, כי אין סיבה להיכנס לדרמה מכל סוג שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים אצל ילד בן שנתיים ושלושענת03/07/2011
שלום,
הבן שלי בן שנתיים ושלוש, נבון ומפותח שפתית לגילו, חש בשינויים ומתקשה לעתים לקבלם.
ברצוננו לעבור דירה בסוף הקיץ וכמו כן להעבירו גן, האם זה יהיה קשה לו מדי? אנחנו מתכננים לדבר איתו על כך באריכות ובמפורט, הוא מבין והוא מפנים, השאלה היא אם הוא לא ייקח את זה קשה בכל זאת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים אצל ילד בן שנתיים ושלוש - תגובה
סמדר ריינר03/07/2011שלום ענת,
יכול להיות שהו איקח את קשה בכל זאת. עדיין, אין באפשרותכם כהורים לגונן עליו מכל דבר, וגם את זה צריך לקבל.
אם אתם תדברו איתו על כך בצורה רגועה ועניינית, ולא תשדרו חשש נורא גדול מאיך הוא יקבל את זה, הסיכוי שזה יעבור יותר בקלות גבוה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה-
ענת03/07/2011כשחשבנו להעביר אותו גן שאלנו אותו והוא אמר שהוא לא רוצה גן אחר רק את הגן הזה, ייתכן והוא יקבל זאת קשה, את המעבר של הגן דווקא, השינוי של החברים והגננות? זה נכון שילדים מתגברים מהר על שינויים כאלה וזה יהיה בסדר? כי זה החשש הכי גדול שלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה- - תגובה
סמדר ריינר03/07/2011שלום ענת,
כמו שעניתי לך קודם, אכן ייתכן שזה יהיה לו קשה. אין לך אפשרות למנוע ממנו קשיים תמיד. אפשר להקל עליו, על ידי כך שתכירו לו במהלך הקיץ חברים חדשים מהגן החדש אחה"צ, ושתהיה הכרות מוקדמת עם הגננות החדשות וכמו כן פרידה מסודרת מהגן הנוכחי, מהילדים והגננות, אם עדיין הוא בקייטנה שם וזה אפשרי ולא מאוחר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! מיניות בגיל 7 ???תותי03/07/2011
שלום.
אני מאד מודאגת.
בני בן ה-7 בא אלי הבוקר לאחר שיצא מהשרותים ואמר לי: "אמא כואב לי הבטן.
אמרתי לו:בטח בגלל שבת, כי אכלת המון דברים, זה יעבור לך.
אז הוא ענה: לא זה לא בגלל זה, אני יודע ממה זה אבל לא רוצה להגיד.
אז בסוף הוא אמר: בגלל שנגעתי בבולבול ואז נהיו לי כאבים חזקים בבטן.
ממש מוזר!
כמובן שאמרתי לו לא לגעת שם כי זה מקום של חיידקים ואולי בגלל החיידקים נהיו לו הכאבים. הוא הבין אותי ואמר שלא ייגע.
ממה זה נובע הכאבים?
האם הנגיעה גרמה לו איזה עונג? כבר בגיל כלכך צעיר.
ומה עלי לעשות???
בצפיה לתשובתכם
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! מיניות בגיל 7 ??? - תגובה
סמדר ריינר03/07/2011שלום תותי,
אין שום דבר מוזר במיניות בגיל 7. ילדים חשים תחושות מיניות בכל הגילאים וגם נוהגים לאונן. זה דבר טוב וטבעי, כל עוד עושים את זה בפרטיות.
קודם כל חשוב שתרגעי, הכל בסדר עם הילד שלך. אין כאן שום דבר לא בריא או לא נורמלי.
חשוב שתנסי לשבת איתו ולתקן את הרושם שיצרת בשיחתך הראשונה כאילו אסור לו לגעת שם, כיוון שזה לא נכון, וגם עלול לגרום לו לחשוב שמין זה דבר מלוכלך ולא טוב.
את יכולה לומר לו שאולי כאבה לו הבטן כיוון שהוא מרגיש אשמה על מה שהוא עשה, והאמת היא שאין לו סיבה.
כל עוד הוא עושה את זה בפרטיות, זה בסדר גמור. זה לא נכון שאסור לו לגעת שם אבל אולי באמת חושב להקפיד לגעת שם בידיים נקיות, כמו בכל מקום אחר בגוף.
אם הוא ישאל מדוע קודם אמרת משהו אחר, את יכולה לומר שטעית, והתייעצת, והסבירו לך שזה בסדר גמור. זה גם בסדר גמור להודות בטעויות.
חשוב גם שתקנו לו ספר שמיועד לילדים בגילו ומסביר כיצד ילדים מגיעים לעולם, ועל ההבדלם בין המינים, ותסבירו לו את הדברים האלה, אם זה לא נעשה עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי נושך בגן בקביעות.אמא לבן 1.803/07/2011
שלום,
בחודש האחרון, בני בן השנה ושמונה חודשים,הגביר את תדירות הנשכיכות שלו בפעוטון שבו הוא נמצא. בשבועיים האחרונים הוא נושך באופן קבוע ילד מסוים (שלא מגיב בחזרה לתקיפות שלו, מהילדים הגדולים יותר הוא נרתע, כי הם מתגוננים).
בנוסף לכך הוא צובט את הילדים בלחיים.
הוא תמיד נשך מידי פעם, אבל רק אם הוא הייה ממש מתעצבן או לצורך התגוננות, ועכשיו הוא נושך גם ללא סיבה, או כי משהו לא עובד כמו שהוא רוצה.
יש לציין שאוצר המילים שלו לא גדול, והראה לי שהוא מתעכב בדיבור בהשוואה לילדים אחרים בפעוטון. (הוא מבין כל מה שאנחנו אומרים לו)
מבחינת התגובה שלנו לנשיכות ( אם הוא נושך אותנו בבית(בגן הוא נושך הרבה יותר))-אנחנו מסבירים לו שאסור ולא נעים, ואפילו לוקחים אותו לפינת מחשבה לשתי דקות.
אבל זה לא נראה כאילו זה עובד. אנחנו מעריפים עליו הרבה אהבה חום ותשומת לב, הוא בננו היחיד כרגע.
אני נורא נורא מודאגת..כי או שמשהו חסר לו ומתסכל אותו (יכול להיות שחוסר ההתבטאות שלו), או שהתגובה שלנו כהורים לא מספיק טובה??
מתי צריך לדעת אם לפנות לייעוץ? ולמי? זאת אומרת , כמה זמן צריך לתת לעניין הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי נושך בגן בקביעות. - תגובה
סמדר ריינר03/07/2011שלום לך,
יכול להיות שהתגובה שלכם לא מספיק טובה. בשלב הזה, הסברים זה א מספיק ולא מתאים. גם אין לא בעיה של הבנה, את בעצמך אומרת זו אז למה להסביר שוב ושוב? ייתכן שמה שחסר כאן זו תגובה תקיפה וברורה הרבה יותר, קצרה ובמלווה בטון תקיף - "אסור" ו"לא" חד משמעי. לא להוסיף על זה שום דיבור נוסף או הסבר שמתפרש עבור הילד כסוג של חולשה או תשומת לב שהיא לא במקום בסיטואציות כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות מוזרותעדי02/07/2011
שלום
ביתי בת 6 בדיוק ובזמן האחרון מתלוננת מידי פעם על "הרגשה מוזרה" לא נעימה. כשניסיתי לדובב אותה להסביר לי מה היא חשה או מרגישה היא ענתה שאי אפשר להסביר ממש.לפעמים זו תחושה מוזרה בגוף,בבטן כמו של פחד אבל לא ממש.לפעמים זו הרגשה שבא לה פתאום לבכות.יש לציין כי היא ילדה מקובלת מבחינה חברתית,נעימה,מוכשרת,סקרנית שצוחקת המון ושרה ורוקדת.
ויש לה את הפחדים הנורמלים מידי פעם שלא רוצה להישאר בחדר לבד או ללכת לישון בלי אור לילה או שפתאום האור במחשב נראה לה כמו פרצוף של מפלצת-הבנתי שזה נורמלי בעיקר שזה לא משתלט על חייה.אבל הנושא הזה שנראה לי יותר כמו הצחלה של חרדה מטריד אותי והייתי רוצה לדעת כמו מה זה נשמע לך כבעלת מקצוע?בכל מקרה אמרתי לה שאנו תמיד פה בשבילה מחבקים אותה ושזה מותר לבכות ורצוי לשחרר וניסיתי כל הזמן לשדר לה שצריך לשחרר ולהמשיך למחשבה או חוויה חיובית (שתיזכר למשל במשהו מצחיק שקרה לה).שלא תתעלם מהצורך שלה לפחד או לבכות אבל שתדע גם איך לצאת ממנו הלאה(כמובן במילים אחרות).לא יודעת מה לעשות מכאן והלאה?יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות מוזרות - תגובה
סמדר ריינר03/07/2011שלום עדי,
אכן הבת שלך מאותתת על מצוקה. התגובה שלך טובה, אבל אני לא בטוחה שבמקרה הזה היא מספיקה. אני ממליצה לך, אם זה ממשיך לפנות לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה ענו מהרמיכל02/07/2011
שלום
איך מתייחסים לאי ציות ו/או חוסר שיתוף פעולה (לבוש, האכלה) ובעיקר : חוסר התייחסות למילים : "אסור" אני לא מרשה" אצל בני שנה ו 7 ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ענו מהר - תגובה
סמדר ריינר03/07/2011שלום סמדר,
לא ציינת שום פרטים על הילד,על המשפחה על הנסיבות לסירוב, על הדרכים בהם אתם משתמשים כעת. גם השימוש במילה "אי ציות" לא כל כך ברור לי, ילידם לא אמורים לציית, הם לא בצבא. יש מקום לגמישות לעיתים ולהתחשבות ברצון שלהם, ולפעמים לא.
אנא פרטי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקצרה
מיכל03/07/2011מדובר בתינוקת חמודה
רוב הפעמים אינה מצייתת כאשר אני אומרת למשל לא להתקרב לפח , לחשמל , למשהוא מסוכן
האם זה אומר שיש לנו בעייה פסיכולוגית
כלומר שהיא כועסת עליי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקצרה - תגובה
סמדר ריינר04/07/2011שלום סמדר.
ראשית, לא ענית לי על השאלות ששאלתי ולכן ייתכן שהתשובה לי תהיה חסרה ולא מספקת.
כמו כן את מבלבלת נושאים רבים.
אם התינוקת כועסת עלייך זה אומר שיש לכם בעיה פסיכולוגית? אם את כועסת על מישהו מזה אומר שיש לך בעיה פסיכולוגית?
דבר שני, לא בטוח שזה קשור לכעס, את לוקחת כאן משהו באופן אישי כשלא ברור אם הוא כזה, כמובן כיוון שלא מסרת לי מספיק פרטים אני לא יכולה לדעת.
תינוקות לא מצייתים. הם סקרנים, ולא מבינים את הסכנה.
חשוב שכשאת אומרת לה לא לעשות דברים שהם מסוכנים שזה ייאמר בטון תקיף וברור. ייתכן שזה מה שחסר ולכן היא לא מבינה במה הלא הזה שונה מלא אחר שלך.
ייתכן שאת לא מציבה גבולות באופן אפקטיבי, וזה דבר שניתן ללמוד בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של חבריםליאת30/06/2011
שלום רב, בני בן 5 , ילד אינטליגנט ומקסים בבסיסו. השנה עברנו דירה והוא הסתגל בצורה מדהימה לגן החדש. ילד אהוב מאוד וחברותי. אולם השנה חל שינוי ניכר בהתנהגותו, מושפע מאוד מחבריו לגן, בנוכחותם הוא מדבר המון, בגן מתפרץ פחות מכבד את הגננות ולדברעהם מדבר המון. מגוון חבריו בגן מוגבל כך שאין מי שייקח מהם דוגמה חיובית. בבית אנו מטיפים לו שוב ושוב כיצד להתנהג והוא קשוב, אך יחד עם זאת הוא מבקש להיות כל הזמן עם אותם חברים ומה שמעניין אותן זה משחקי אלימות וגם כשהוא משחק משחקי דמיון זה אלימות. אוסיף ואציין כי בני קטן מימדים והיכולת שלו להיות אלים פיזית מעטה (די קטן וחלש).
אותי ות בעלי מטרידה התנהגות זו, כאילו יש לנו איזה אידיליה כיצד ילדנו ינהג, אך יחד עם זאת אין הוא רובוט והוא ילד שגדל עם רצונות משלו, מה עלינו לעשות האם להפרידו מחבריו? האם להעניישו יוצא לנו פעמים רבות שאנו אומרים לו למה התנהגת כך? למה אתה מדבר כך, תכבד יותר תקשיב יותר ,תתנהג כך וכך תפסיק להציק תפסיק עם הסדרות שלא מתאימות.. וזה מציק לנו מאוד. כאילו אנחנו מרגישים שאם לא נעשה משהו הוא יילך ויושפע עוד ועוד וזה ישפיע על העתיד שלו. מה לעשות?
נודה לתשובתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של חברים - תגובה
סמדר ריינר01/07/2011שלום ליאת,
קודם כל אין טעם להעניש, עושנים לא עוזרים. הילד שלכם בן 5, ואם הוא רואה סדרות שלא לרוחכם בטלוויזיה בודאי שאין טעם להטיף לו על כך אלא פשוט למנוע ממנו לראות.
בכל גם ההטפות הן חסרות תועלת. אני לא הייתי שמה באופן אוטומטי את כל מה שקורה לו על החברים שלו. יכול להיות שאצלכם בבית יש קושי מאוד גדול להכיל תוקפנות. כאשר לא מכילים תוקפנות בצורה נכונה ולא מאפשרים אותה באופן מווסת היא נהפכת לאלימות. בתוקפנות עצמה אין כל דבר רע, היא חיובית טבעית ובריאה, צריך רק לדעת לתעל אותה ולקבל אותה. אני מתרשמת שיש לכם קושי בכך. נראה לי נכון שתפנו להדרכת הורים בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאת01/07/2011אני מודה לך על התשובה,
אשמח לחידוד תשובתך, מה זה תוקפנות חיובית, כיצד יש להכילה? אם אנחנו כועסים זה לגיטימי וזה רגש שאנו לא מסווים בשום צורה יחד עם זאת כשילדים רבים או כשכל המשחק הדמיוני נע סביב מכות זה משהו שיש לא להעיר עליו? לתת לו לקרות? אם הילד מבקש לשחק במשחקים אלימים יש לאפשר זאת? אנחנו באמת רוצים לדעת אם לשנות גישה או להמשיך ולמנוע תוקפנות זו?
תודה שוב ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
סמדר ריינר01/07/2011שלום ליאת,
אין דבר כזה תוקפנות חיובית או תוקפנות שלילית. תוקפנות ביסודה היא דבר חיובי, והיא הדבר שעומד בבסיס של ההישרדות, הסקרנות, התחרות וכו'. זה יפה שכשאתם כועסים אתם לא מסווים את זה אבל למה כשילדים רבים וכועסים אז זה לא בסדר? רק לכם מותר לכעוס? השאלה כמובן היא איך רבים, איך מבטאים את הכעס וכו'.
גם לגבי משחקים, מה הכוונה משחקים אלימים? משחקים שנותנים בהם מכות אמיתיות לילד אחר? או משחקי דמיון? אם משחקי הדמיון שלו נעים סביב אלימות, זה הביטוי של העולם הפנימי שלו, אי אפשר לא לתת לו לשחק כך כי זה כמו להגיד לו אל תרגיש כך. את לא יכולה לעשות דבר כזה באמת, כי אם זה העולם הפנימי שלו אז אין לך שליטה על זה.גם אם הוא לא ישחק כך הוא ימשיך להרגיש כך ולחשוב כך. לא עשית בזה כלום. משחקי דמיון שיש בהם תכני אלימות הם לא הגורמים לאלימות הם ביטוי לקונפליקט פנימי כלשהו. זה לא שאם הוא לא ישחק בהם הוא לא יהיה אלים, ולפעמים אפילו להיפך. אם תהיה לו אפשרות לעבד את התוקפנות הפנימית שלו דרך משחק, יש סיכוי שיהיה לו פחות צורך להפוך לאלים בעולם האמיתי.
זה לא בדיוק כך לגבי תכוניות טלוויזה כי כאן קשה לשים את הגבול מתי הוא נמשך לתוכנית מסויימת כי היא מבטאת משהו מעולמו הפנימי ומתי זה משהו חיצוני שמשפיע עליו.
זה רק על קצה המזלג . זה לא עניין של הסבר בעיני, אלא יותר עניין של גישה מעמיקה שאפשר לשנות בהדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ושמונה מתעצבנת שלא מצליחהשלומית30/06/2011
ערב טוב,
בתי בת שנה ושמונה חודשים בת יחידה. מאוד מפותחת לגילה קוגנטיבית .
רק לאחרונה החלה להתקל במצבים בהם לא מצליחים דברים מסוימים שזה לגמרי ליגטמי שלא תצלח למשל פאזלים שהם לא לגילה ומשחקים שונים.
מאוד מתעצבנת שלא מצליחה מתבכניינת ואומרת במעין לחץ לא מצליחה מספר פעמים
אני מנסה להסביר לה שזה בסדר לא להצליח ומראה לה שהיא כן יכולה באמצעות משחק משותף וכו
רציתי לשאול מה המשמעות של התנהגות כזו ואיך עליי לנהוג במצב זה?
תודה מראש וערב טוב אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ושמונה מתעצבנת שלא מצליחה - תגובה
סמדר ריינר01/07/2011שלום אורית,
ילדים שהם בכורים חשים לעיתים מאוד בעוצמה את ההתרגשות ושהמחה של ההורים שלהם עם כל הישג שלהם וזה גורם להם להרגיש לעיתים לחץ להוכיח את עצמם ולהביא הישגים להורים.חשוב שתתגמלו ותחזקו אותה לא על תוצאות אלא על עצם הפעילות, המשחק וההנאה. אפשר גם להשתמש בהומור, לטעות בעצמכם בכוונה ולעושת מזה משחק, ולנסות לשים לב אם אתם דרוכים מדי סביב ההתפתחות וההישגים שלה ולנסות להוריד את העוצמה של זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)