פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 9 עצבני, מתחמק מההורים
    אמא ממודיעין
    12/07/2011

הילד בן 9, ילד סנדוויץ, לא אוהב לאכול ביחד עם אחיו והוריו בארוחת בוקר. אוכל לפני שכולם באים. אח"כ הולך לחדרו ולא מדבר עם אף אחד עד שיוצאים מהבית. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 9 עצבני, מתחמק מההורים - תגובה

ליאת גרוס
    19/07/2011

שלום לך
    מתוך התיאור שלך קשה לדעת מה הגורם להתנהגותו.
    האם זה קורה רק בארוחת בוקר? מה קורה בארוחות אחרות? מהם היחסים בין האחים באופן כללי. מה תחושתו בבית ? כיצד הוא מסביר את התנהגותו ? למי זה מפריע ?
    מחכה לתשובותייך ונוכל להמשיך לחשוב יחד...
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות בגיל 4
    אילנה
    12/07/2011

בני בן 4 ילד חייכן רגוע (מעולם לא היו לו התפרצויוצת זעם) ולרוב קשוב להוראות.\

בעלי מתקשה להציב לו גבולות ונוטה להענות לכל בקשותיו דבר שפוגע בקשב של הילד להוראות שונות ומוביל להתנהגות די פרועה כשבעלי בבית.

לדוגמא- כשמגיעה שעת המקלחת רק בעלי יכול לרוחצו כי הוא לא מסכים שאעשה זאת כשבעלי בבית(לרוב הוא בעבודה).
    אולם אז הילד בודק גבולות ולא מוכן להתרחץ בזמן ומושך את הזמן.אחכ גם בסיפור הוא מושך זמן.
    כמו כן כשבעלי ואני צריכים ללכת למשל למסעדה הילד לא מסוגל או לא רוצה לשבת רק אם הוא אוכל דבר מה טעים ומתקשה להמתין עד שנסיים אנחנו-לכן איננו יוצאים איתו.

כמה זמן ילד בן 4 ללא בעיות כלשהן יכול לשבת ולהמתין ללא מעש?10 דקות ? 20 דקות? אני מעוניינת לדעת זאת כדי שנדע להציב דרישות ההולמות את יכולותיו.

אשמח לתשובה מפורטת

לקביעת תור
    סגירה
    הצבת גבולות בגיל 4

הוספת תגובה

• הצבת גבולות בגיל 4 - תגובה

סמדר ריינר
    13/07/2011

שלום לך,
    לילידם בגי 4 אכן עדיין קשה לשבת במסעדה, ואפש רלאפשר להם להסתובב תחת השגחה אם הם סיימו לאכול.
    לגבי שאר התאור שלך, נראה שאתם מניחים לילד לנהל אתכם ולקבוע מי יקלח אותו ואיך ורצוי להימנע מכך.
    נראה לי שכדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא משתתף במפגש
    אילנה
    12/07/2011

שלום לך בני בן 4 לאחרונה הגננת העירה את תשומת ליבי כי בני לא מעוניין להשתתף בחזרות למסיבת סיום. היא ציינה כי לרוב הוא השתתף במפגשים אולם לאחרונה(בתחילת החזרות הוא השתתף) הוא לא משתתף בחזרות,זאת למרות שיודע את כל השירים והריקודים. נוסף על כך הוא בוחר לעשות בכוונה את התנועות כשבא לו ולא כשצריך. האמת שבני ילד מבריק בעל קליטה מהירה אם הייתי רוצה ללמדו הוא כבר היה יודע תרגילי חשבון של חיבור וחיסור ועוד.... גם הגננת יודעת זאת ומודעת לכך שהוא מאד חכם לגילו.

האם התנהגות זו נובעת משעמום? כשהוא משתעמם הוא הופך להיות ילד שדורש תשומת לב ,לייצן הכיתה. מה יכולה להיות הסיבה לבדיקת גבולות כזו? הגננת אמרה לו שאם לא ישיר עם כולם לא יגיע למסיבה. איך עליי להגיב במצב כזה? לא רוצה לנקוט רק בעמדת הגננת כי אולי הוא חווה קושי ככלשהו

לקביעת תור
    סגירה
    לא משתתף במפגש

הוספת תגובה

• לא משתתף במפגש - תגובה

סמדר ריינר
    13/07/2011

שלום לך,
    שאלתך זו נענתה על ידי לפני יומיים. אם התשובה לא מספקת אותך או שיש לך שאלות נוספות, נא לכתוב בהמשך לתגובה. אנחנו לא נוהגים לענות על שאלות פעמיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    דנה
    12/07/2011

בתי בת 4. לאחרונה בערך כחודשיים חל שינוי בהתנהגות שלה. מילדה בעלת בטחון עצמי שאוהבת מאד חברה ותמיד מבקשת להזמין אליה חברות, היא מסרבת ללכת לגן או להשתתף בצהרון אליו היא שייכת, כמו כן היא לא מעוניינת ללכת לימי הולדת של ילדים מהגן או ליצור קשרים חברתיים.
    מצד שני ברור לי שהדבר מפריע לה והיא עושה זאת מתוך התגוננות ממשהו. אני מנסה לדובב אותה כל הזמן לשתף אך זה רק מעצבן אותה יותר.

האם כדאי להניח ולהמתין שזה יחלוף או שעלי לפנות לעזרה? ואם כן איזו?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    13/07/2011

שלום דנה,
    שינוי כל כך דרמטי בהתנהגות של הילדה עלול להעיד על מצוקה, את יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכורפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה כועסת מאוד
    גלית
    12/07/2011

אני אמא ל- 3 בנות 8,6,2.4
    החודשים האחרונים בת ה- 6 מתנהגת בצורה אגרסיבית ואפילו מסוכנת, היא פתאום כועסת בצורה לא רגילה, פותחת עניים גדולות מתחצפת ומרביצה, לפעמים נדמה לי כאילו נכנס בה איזה שד
    כשהיא כועסת היא מסוכנת, היא זורקת דברים,מרביצה, פותחת דלת בנסיעה

אשמח לעצה
    ולמי עלי לפנות כדי לקבל עזרה, פסיכולוג, או חינוך ילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה כועסת מאוד

הוספת תגובה

• ילדה כועסת מאוד - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/07/2011

גלית שלום,
    ההתנהגות של בתך אכן מאוד מדאיגה. האם ניסית לשוחח עמה ולברר מה מטריד אותה כ"כ? האם אירע משהו או חל שינוי במשפחה או בסביבתה שגורם לה לתגובה כזו?
    אפשר בתור התייעצות ראשונית לפנות לפסיכולוגית הגן או ביה"ס (היכן שלומדת כעת) ולברר איתה על אפשרויות התייעצות באיזורכם.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יונק בן 1.4 ש' שלא יודע להרדים עצמו
    מאיה
    12/07/2011

שלום רב,
    אני בת 35, אמא ל- 3 ילדים, הבכור בן 6 והקטן בן שנה וארבעה חודשים. השלישי שלי עדיין יונק. בערב הוא רגיל להירדם על הציצי ובמקרים שאני לא נמצאת- על הידיים של בעלי. במהלך הלילה הוא מתעורר מספר רב של פעמים וחוזר לישון רק לאחר שינק. הוא מתחיל את הלילה במיטתו ועם היקיצה הראשונה עובר למיטתי, יונק כל שעה - שעתיים וכך עד הבוקר. לאחרונה, אני כבר לא מצליחה להרדים אותו על הציצי (הוא כבר גדול- סקרן- מציץ לראות מה האחים שלו עושים בזמן שהוא יונק, מסתכל על חפצים מסביב - חוזר לינוק וחוזר חלילה). נוכח הנ"ל, החלטנו לנסות להרדים אותו לבד. זה כבר כמה לילות (חמישה לילות) שאנחנו מנסים ללא הצלחה. אנחנו שמים אותו במיטה. יושבים לידו שעה- שעתיים- הוא עומד במיטה מחויך ומבסוט. ברגע שעוזבים את החדר הוא פורץ בבכי וכשחוזרים הוא ממשיך לעמוד. הוא לא מניח ראש ולא מנסה להירדם. כשהוא מתעייף הוא מתיישב ופורץ בבכי שיכול להימשך שלוש שעות (אתמול ניסינו לגרום לו להירדם מהשעה 19 עד 22 וחצי ללא הצלחה). ניסינו את שיטת ה"5 דקות"- דהיינו להיכנס ולצאת מהחדר כל חמש דקות. הוא לא נרדם!! אחותו ישנה איתו בחדר והוא לא לבד- הוא מקשקש איתה עד שהיא נרדמת - אבל הוא לא נרדם!! בסוף, אחרי 3 וחצי שעות של עמידה- ישיבה- קשקושים- חיוכים- בכי- אני נשברת -מניקה אותו והוא נרדם. אנחנו ממש מיואשים. מיותר לציין שאנחנו תשושים מאד ממנו. מה עושים? איך מלמדים אותו להירדם לבד? ואיך מלמדים אותו לישון כל הלילה? אני רוצה להפסיק את הנקות הלילה ולצמצם את ההנקה רק לשתי הנקות ביום- הנקת בוקר והנקה אחת אחרי שאני חזורת לעבוד. יצוין כי הוא לא מסכים למצוץ מוצץ ולא להיעזר בדובי או בחיתול או ב"שמיכי".
    תודה מראש, מאיה

הוספת תגובה

• דולגתי-זקוקה נואשות לעזרתכן

מאיה
    12/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב דולגתי-מישהי יכולה לעזור?

מאיה
    13/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יונק בן 1.4 ש' שלא יודע להרדים עצמו - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/07/2011

מאיה שלום,
    הגמילה מהנקת הלילה היא תהליך שאורך זמן, אך יכול לסייע לילד שלך לישון לילה שלם. נראה לי שאתם ההורים צריכים להחליט על קו אחיד, ולדבוק בו. אם הילד עובר למיטה שלכם, או לפעמים מקבל הנקה ולעתים לא, זה מאוד מבלבל. אחת הדרכים לוודא שתהיה שינת לילה ארוכה, הוא לדאוג שאחהצ הילד יעסוק בפעילות גופנית, אח"כ יאכל ארוחת ערב טובה ומשביעה, יערוך אמבטיה ארוכה ומעייפת וכדומה. איני יודעת מתי הילדים הגדולים יותר הולכים לישון, אבל סביר להניח שהשעה 19 היא מוקדמת מדי לשינה בביתכם. לכן מומלץ להרדים אותו רק כשהאחים הגדולים הולכים לישון, אחרת תבזבזו זמן רב בנסיונות שווא.
    אין צורך לשבת לידו זמן כה רב. אפשר לספר סיפור או לעשות טקס שינה אחר, ואז לומר לו משהו בסגנון: "עכשיו לילה, כולם הולכים לישון. לילה טוב ל-_____, תישן ומחר נחזור לשחק יחד", ולצאת מהחדר. אפשר גם ללטף אותו קצת עד שהוא יירדם. כנראה שהגמילה מההנקה תהיה לו לא פשוטה והוא מן הסתם גם יבכה וזה דבר שקשה לכל הורה. אולם חשוב שהילד יישן לילה שלם, למען הכוחות שלו ובמהלך היום הגדילה הבריאה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו מניסיוני האישי...

אמא
    17/07/2011

אני מקווה שכותבת השאלה קוראת זאת. בנוסף לעצות המעולות של הפורום רציתי להוסיף כי מניסיוני, גמלתי תינוק בן שנה מהנקה מלאה וגם לי יהיה קשה מאוד להרדים אותו ללא הנקה והוא היה זקוק לי במהלך הלילה.
    מה שעשיתי היה שמגיל תשעה חודשים עד שנה עברנו בהדרגה לבקבוק עם תחליף חלב. בבקרים הוא שתה זאת בכוחות עצמו ובערב שלפני השינה האכלתי אותו בבקבוק עם תחליף חלב,עשינו טקס שינה- סיפור, מקלחת ובקבוק כשהחדר חשוך לגמריי. לאט לאט כשהתרגל וכשהגוף שלי התרגל החלתי לתת לו את בקבוק החלב לפני השינה כשהוא שוכב לבד במיטה ואני יושבת לידו.במהלך השבועות הזזתי את הכסא כל פעם קצת ככה שהתרחקתי ממנו עד שיצאתי מהחדר והוא רגיל לשתות את הבקבוק לבד , מתגלגל חצי שעה במיטה ובסוף נרדם. זה לא היה פשוט הוא גם בכה הרבה ורצה לאחר שסיים את הבקבוק ידיים אבל לא חזרנו אחורה וככה הוא הבין את השינוי. לציין בגיל שנה וחודש הוא התחיל גן וזה עזר מאוד. חוץ מזה במקום להניק בזמנים שאינם ארוחות חיברתי אותו לבקבוק עם מים קרים, ככה שזה התחליף להנקה וגם מאוד מרגיע. זה חשוב ביותר לאמצע הלילה וכיום יש לידו בקבוק שהוא כבר לבד שותה אם הוא קם ואני לאט מועורבת בזה. נ.ב. גם לילד שלי לא היה מוצץ וכאמור לדעתי לחבר אותו לבקבוק אהוב של "מאם" או משהו עם מים קרים זה אותו אפקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק בטחון עצמי לנער בן 14
    אורנה
    12/07/2011

שלום מחפשת אפשרות טיפולית וסיוע לנער בן 14 מאזור הצפון נבון ופעיל חברתית המגיב בביישנות ובחוסר בטחון עצמי למצבים בחיים כולל מופנמות ושהייה מרובה בבית למרות פניות של חבריו ליציאה לפעילויות

אודה לתשובת מתן כיוון אפשרי

אורנה

הוספת תגובה

• חיזוק בטחון עצמי לנער בן 14 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/07/2011

אורנה אם תכתבי איזור מגורים בצפון יהיה קל יותר לסייע
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים מרביצה לאחותה בת השנה+
    אסנת
    12/07/2011

שמי אסנת .

יש לי שתי בנות גאיה בת שנתיים וחמישה חודשים ומאי בת שנה וחודשיים.
    בחודשים האחרונים גאיה החלה להרביץ למאי בכל הזדמנות ולפעמים אף ללא סיבה. מיותר לציין שהעניין מטריד אותנו מאד . בשל גילה הצעיר ולאור הסיבה העיקרית לעניין הקנאה כמובן אין אנו יודעים כיצד להתמודד עם הנושא מעבר למה שכבר עשינו. סיבת הקינאה ברורה ובנוסף, הגיל שלהבנתי מהגננת זה קורה בין הילדים בגן אז היא למדה ( גל שנתיים המדובר) בתחילה הסברנו לה יפה שלא מכים ושזה לא נעים אסור וכ"ו.. אח"כ דיברנו בקול תקף וכועס התעלמתי למספר דק' אמרתי לה שאני כועסת ואני לא חברה ( אבל כמובן שלאורך זמן זה לא תופס ) לבסוף, תפסתי אותה בידה קצת והובלתי אותה לחדר ל"הרגע " קארתי לזה להרגע מאחר ואני לא בעד השימוש במילה עונש וגם לא רוצה ליצור מצב שהחדר יהווה כמקום לעונש . זה פוגע בה שכולם יחד והיא לא והיא מתחילה לבכות ( יש לציין שלא יוצאת משם לבדה ) כמובן לאחר מספר רגעים אני חוזרת מסבירה לה שלא מתנהגים כך. היא מבינה טוב מאד וחוזרת ואומרת " לא מרביצים למאי , לא הולכים לגינה , " ומבינה את המשמעות רק שדקותיים אחרי שמחבקת ונותנת נשיקה למאי חוזרת על עצמה. מה עושים?? אני מפחדת שלא יהיו חברות ושזה לא יעבור..אשמח לתשובה מהירה.

הוספת תגובה

• בת שנתיים מרביצה לאחותה בת השנה+ - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/07/2011

אסנת שלום,
    ילדים בגיל של גאיה עדיין לא יודעים להבין ולבטא רגשות בצורה מורכבת, ולכן פעמים רבות הם מרביצים. זה דבר טבעי שכל הילדים בגילה של גאיה עוברים. התפקיד של המבוגרים (אתם - בבית, והגננות בגן) הוא ללמד את הילדים דרכים נאותות יותר להתמודד עם תסכול, קנאה, כעס, תחרות וכדומה. חשוב מאוד שגאיה תבין שברגע שהיא אלימה כלפי מאי, הופך להיות לה לא נעים, בצורה שתפחית את הסיכוי שהיא תרביץ בפעם הבאה. ילדים בגיל של גאיה מגיבים הכי טוב לתגובה התנהגותית מיידית של ההורה. לכן מה שעשית - לקחת אותה לחדר להירגע - זו תגובה מצוינת. השתדלי שלא לצעוק אלא לומר לה שהמכות כואבות למאי ושאינך מסכימה להרביץ, ושהיא תוכל לצאת לאחר שהיא תירגע ותבטיח לא להרביץ.
    כדאי גם שתחשבי קצת מה עמד מאחורי האלימות (קנאה במשהו, תסכול, ניסיון לקבל את תשומת לב ההורים וכדומה), ותתייחסי לצורך עצמו - "היה לך קשה כשאמא חיתלה את מאי..." וכדומה.
    לגבי הקשר ביניהן - קשר בין אחים הוא מורכב מהרבה אלמנטים, מרבית האחים נמצאים בקשר קרוב על אף שכולם "הלכו מכות" בעבר, ולכן אל תהיי מוטרדת מכך כעת. יותר חשוב שלמאי ולגאיה תהיה תחושה שאמא שומרת עליהן שלא ירביצו להן, ועוזרת להן להירגע ולתפקד באופן מותאם.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושלושה חודשים
    Siv
    12/07/2011

בני בן השנה ושלושה חודשים נכנס למשפחתון לפני כחודשיים, ובתקופה האחרונה (כחודש) הגננות מתלוננות על כך שהוא כל הזמן צורח - כשהוא שמח, כשהוא רוצה משהו ולפעמים סתם ככה. הן טוענות גם שזה הפך למעין משחק אצלו. הדבר מאוד מטריד את הצוות וגם את הילדים האחרים במשפחתון (הרוב סביב גילאי השנתיים), שהחלו לצעוק עליו חזרה. מה עושים? ממה זה נובע?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• בן שנה ושלושה חודשים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/07/2011

שלום לך,
    לא ברור האם הילד צורח מתוך מצוקה או שכך הוא מתקשר. לא כתבת גם על התפתחותו השפתית - האם הוא מצליח לבטא את עצמו במלים במידה מסוימת? ייתכן גם שהילד מצא את הדרך הזו כדי לקבל את תשומת לבן של המטפלות. עליהן להימנע מלצעוק עליו, בכל מקרה ולסייע לו לתקשר עם הסביבה בדרך יותר מותאמת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללכת לבד לבריכה
    אד
    12/07/2011

שלום, בני בן 12.5 ילד חברותי, וחכם מאוד! בשנת נלימודים לא הרבה להיפגש עם חברים ביוזמתו אלא אם ילד אחר יזם. העדיף להישאר בבית. יש 2 חברים איתם נפגש אחת לחודש בערך.
    לאחרונה הצעתע לו להזמן חברים וללכת לבריכה יחד! הוא מסרב בכל תוקף ומעדיף ללכת לבד! האם יש לו בעיה חברתית או שמא זה נורמאלי שילד, בגילו, יעדיף את החברה של עצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    ללכת לבד לבריכה

הוספת תגובה

• ללכת לבד לבריכה - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2011

שלום לך,
    אני מעדיפה לא לנסח את הדברים במונחים של נורמלי או לא נורמלי. המצב שאתה מתאר הוא מצב פחות שכיח, בהחלט בגילאים האלה חיי החברה של רוב הילדים הם יותר אינטנסיביים. השאלה אם זה משהו שמפריע לו. אם כן , אפשר להציע לו עזרה אבל לא תחת ההגדרה הביקורתית של נורמלי או לא נורמלי, אלא בהתאם לרצון שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו חד הורית
    עדי
    12/07/2011

שלום לכן
    ביתי בת הכמעט שלוש שתיהיה בריאה ילדה פיקחית דעתנית ומבינה כמעט הכול. אני ואביה לא ממש בזוגיות טובה , אני משתדלת שהיא לא תרגיש אבל דברים כאלה קצת קשה להסתיר ,אם זה צעקות לפעמים טונים, דיבורים לא נעימים , אני יודעת שזה גרוע אבל גם הוא לפעמיים לא מתאמץ לשתוק קצת לידה. ביתי קרובה אלי מאוד מאוד עם אביה היא לא מרבה לשהות אני לפעמיים משתדלת שהוא יהיה איתה כשאני נמצאת אז הוא מתאמץ אבל זה עדיין זמן מועט ביותר , אמרו לי
    " אין לך ברירה תשאירי אותם יחד תנסי קצת לברוח לפרקי זמן קצרים כדי שתלמד"
    אבל גם לי אין כוח נפשי להתחיל עם זה וגם הוא מרגיש גם ככה די רווק אז אין לי כוחות בכלל.פרט לכך ברצוני לשאול , בזמן האחרון בעקבות הנ"ל ,בטוח, היא מרבה לחקות אותי ממש כמו חברה שלה , אם יש לי מסטיק בפה אז היא גם רוצה ,אם הוצאתי אותו היא מסתכלת ומוציאה , אם הרמתי את השיער בלי לשים לב היא פתאום ניגשת אלי ואומרת אמא תעשי לי קוקו וכל מיני דברים כאלה. האם זה נורמטיבי או שזה מראה על יותר מידי עם הילדה. שלא תביני לא נכון אנו נפגשים עם ילדים בגילה במשך השבוע וגם הולכים לגינה ושם היא מתקשרת עם ילדים. תודה רבה רבה אודה להצעות ותגובות.

לקביעת תור
    סגירה
    כמו חד הורית

הוספת תגובה

• כמו חד הורית - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2011

שלום עדי,
    חיקוי של אמא הוא נורמלי לגמרי, היא גם תהיה אשה ואמא כשהיא תהיה גדולה ולגמרי טבעי שהיא תרצה לחקות אותך ולהזדהות איתך. לגבי שאר התכנים של השאלה שלך אני חושבת שכדאי לך להפנות אותם לפורום של טיפול זוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה לקראת כיתה א
    אמא מודאגת
    11/07/2011

שלום,
    ביתי בת 6 ועומדת לעלות לכיתה א.
    יש לה מס' בעיות שמדאיגות אותי מאוד, במיוחד לאור העובדה שבחודש וחצי האחרונים היא במצב לא טוב. בשבועות האחרונים בגן (לאחר ששבה ממחלה של 3 שבועות בבית)היה לה מאוד קשה להפרד בבוקר, התלוננה על כאבי בטן כל בוקר וגם בגן היה לה קשה לדבריה היא "מתגעגעת לאמא ולא טוב לה בגן". הגננת חשבה שמדובר בחרדה מהמעבר לכיתה א. יש לציין כי אף פעם לא חוויתי תקופה כזאת ארוכה של קושי בפרידה. לפני כשבוע התחילה ללכת לקייטנה בבית הספר, לא קל לה ולמרות זאת התמודדה יפה יחסית, אבל היום שוב היה לה קשה להפרד והיא אפילו בכתה, התחננה שאומר למדריכה שהיא לא רוצה להשתתף בשיעורי ספורט. נמצאת איתה שם החברה הטובה מהגן שהחברות ביניהן היתה בעייתית מאז ומתמיד ועכשיו הן ממש לא מסתדרות. היא הכירה ילדה אחרת אבל עכשיו החברה מהגן שהרגישה שביתי מתרחקת ממנה "חטפה" ממנה את החברה החדשה (לדבריה). לצערי ביקשנו שהשתיים יהיו באותה כיתה,(זה היה מזמן) ועכשיו אני ממש דואגת שזה יגרום לה נזק. היא רוצה להתרחק מהחברה אבל זו לא נותנת לה. מדובר בילדה כוחנית ורכושנית, מאוד לא מפרגנת. בנוסף, מאז ומתמיד היתה ביתי ביישנית, למרות שתמיד הסתדרה מבחינה חברתית והשתלבה יפה בגן, אבל אין ספק שזה מקשה עליה בסיטואציות חדשות. יש לה הרבה חרדות וחששות עכשיו. אני מרגישה אובדת עצות- מה לעשות בכדי לחזק אותה? איך להגיב כשהיא לא רוצה להיות בקייטנה? אולי להוציא אותה משם? איך לעזור לה להתרחק מהחברה שככ מקשה עליה? האם כדאי לבקש מהמורה בשיחה לקראת שנה הבאה להושיב אותה עם ילדה אחרת? אשמח לקבל כמה עצות שיעזרו לי לעזור לה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה לקראת כיתה א

הוספת תגובה

• רגרסיה לקראת כיתה א - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2011

שלום לך,

אני לא חושבת שכדאי להוציא אותה מהקייטנה, כי זה יכול לשדר לה שאין טעם להתמודד, והלגביר את החרדה מכניסה לכיתה א' אחרי כישלון ונסיגה בהתמודדות. נראה לי שחשוב מצד אחד להבין אותה שקשה לה, אך מצד שני לשדר ציפייה ועידוד להתמודד ולהתגבר. את יכולה לעוזר לה בכך שתתאמי עם אימהות של ילדים אחרים מפגשים אחה"צ כדי שתכיר ילדים נוספים מהקייטנה או כאלה שמיועדים להיות איתה בכיתה, וכן תדברי איתה על כך שהיא יכולה ליזום קשרים עם עוד ילדים והיא לא חייבת להסתמך רק על חברה אחת. בהחלט מתאים שתדברי גם אם המדריכים בקייטנה שיעזרו לה לחבור לילדים אחרים וגם בהמשך עם המורה של כיתה א' שתעזור לה ותכוון אותה עד כמה שניתן בעניין הזה גם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן עיריה?
    שרון
    11/07/2011

שלום,
    בני בספטמבר יהיה בן 3.5 ואני מתלבטת מאד אם להעבירו מגן פרטי לגן עיריה. מצד אחד יש בי את האמונה שהוא בשל לכך, הוא מדבר שוטף מגיל מוקדם מאד, גמול כמובן, ילד פיקח מאד וגם מאד דעתן כך שאני לא חוששת שהגדולים (בטרום) "ירמסו" אותו (הוא עולה לטרום טרום). מצד שני, אני מלאת חששות ולא בטוחה שהוא בשל. מצד אחד הוא מאד עצמאי ורוצה לעשות הכל לבד, מצד שני הוא עם מוצץ ועדין מאד זקוק לשנת צהריים מבחינה פזיולוגית (למרות שהעניין הזה פתיר- מטפלת תוציא אותו ב- 13:30) הוא גם לא יסתדר לבד בשירותים ואני יודעת שבגן עיריה הצוות בהגדרה לא עוזר לילדים בתחום זה. אובייקטיבית הוא קטן פיזית וגם לי, כאמא, יש נטיה לראות בו קטן כיוון שהווא הקטן במשפחה ומאד מפונק. יש לו חבר מאד טוב שיש להם קשר מיוחד מאד לגיל כזה (אני יכולה להשוות, יש לי בן גדול יותר) שקיבל שיבוץ לגן אחר. העובדה הזאת ציערה אותי מאד כיוון שהם מקור כח האחד עבור השני. ביקשנו לעבור לגן של החבר אבל כמובן לא בטוח שהבקשה תענה בחיוב. במידה ולא, הוא יגיע לגן חדש בו הוא לא מכיר אף ילד! נוסף על כך, הדעות לגבי הגננת שאמורה להיות לו כרגע חלוקות מאד.
    אני מתלבטת מאד ואשמח לקבל עצה טובה.
    תודה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן עיריה?

הוספת תגובה

• מעבר לגן עיריה? - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2011

שלום שרון,
    לעבור לגן חדש שבו הוא לא מכיר אף אחד זה לא כדאי. לא יקרה שום דבר אם יישאר עוד שנה בגן הרגיל שלו, לא ייגרם שום עיכוב או פיגור התפתחותי. מה שעוזר לילדים להתפתח זה פחות התכנים בגן אלא יותר הרגשת הביטחון. זה הרבה יותר חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בויסות
    שרית
    11/07/2011

שלום. לבני בן השנה ו10 חוד' יש בעיה בויסות הסנסורי. הכוונה היא למגע. נרתע ממגע. במידה ומצליחים לגעת בו המגע חייב להיות עמוק וחזק. זה בא לידי ביטוי גם בהרבצות לילדים ללא תלוי במקום ו/או בגיל. הוא יכול לתת מכה לתינוק בן יום ועד לילד בן 5. העיניין שהמכה באה במקום אמירה (אינו יודע לדבר טוב) ובמקום לומר "שלום" או כל מילה ומשפט אחר הוא מביא מכה דבר שגורם לי לבודד אותי מהחברה בחוץ. הסברנו לו בכל דרך אפשרית שאסור להרביץ אך הוא אינו מישם זאת. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בויסות

הוספת תגובה

• בעיה בויסות - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2011

שלום שרית,
    שימוש במכות במקום במילים ובשעת תסכול הוא אופייני מאוד עדיין בגילאים האלה. כך שמעבר להסבר אין הרבה מה לעשות כרגע אלא רק להמתין שיגדל ויבין ועד אז לגלות סבלנות.
    אם אובחנה בעיה בויסות החושי בודאי הופניתם למרפאה בעיסוק, שם יוכלו לעוזר לו בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניצול תשומת לב
    דנה
    11/07/2011

שלום,
    זהו סיפור מאוד ארוך אבל אני צריכה עזרה - לאיזה תחום טיפולי אני צריכה לפנות ע"מ לטפל באינטראקציה ביני לבין בני בן ה- 3.5 שמנצל רק אותי ביללות , צעקות,צרחות עד כדי הקאות , אי דחיית סיפוקים , התעוררויות מרובות בלילה רק כדי לראות שאני שם וכו'.
    יש לציין כי הילד מאוד חכם ורגיש וכי בשנה וחצי האחרונות עבר הרבה כגון , ניתוח, אישפוז, תופעת גמגום שהחלה ונעלמה כמעט לחלוטין, שוב אישפוז בבי"ח עקב דלקת ריאות קשה, ולפני כ- 10 ימים שבר רגל.
    אני עולפת וחסרת אונים בבקשה עזרה.
    דרך אגב הילד מקבל רסקיו ללילה ומאוד עוזר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניצול תשומת לב

הוספת תגובה

• ניצול תשומת לב - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2011

שלום נועה,
    את יכולה לבדוק במכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך באיזור מגורייך כדי לקבל הדרכת הורים או טיפול דיאדי (טיפול הורה- ילד ביחד), או לפנות למטפל פרטי שעושה אחד משני הדברים האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה