פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צעקות
    sara
    11/07/2011

בני בן ה-6 עולה לכיתה א', בכל פעם שאנחנו רבים, הוא צועק "הלוואי שאני אמות" "אני רוצה משפחה אחרות" או "אני אגיד לרופא שאני לא רוצה לגור איתכם" ועוד כל מיני משפטים בסגנון זה,לעיתים הוא אף יוצא מהבית ויושב בכניסה "כביכול ברח" עד שאני והוא מגיעים ל"שביתת נשק" ניסתי מספר פעמים להגיד לו שמותר לכעוס אך צריך לחשוב מה אומרים כי הוא באמת לא מתכוון לזה. לאחר שאנו "משלימים" הוא אומר שהוא אוהב אותי והכל חוזר על מקומו. איך להגיב על העניין הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צעקות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעקות - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2011

שלום שרה,
    כדי להתייחס לשאלתך אשמח אם תוכלי לתת קצת יותר רקע על הילד והמשפחה וכן לפרט קצת יותר לגבי הסיטואציות שבהן זה קורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות

sara
    13/07/2011

לבני, בן ה- 6 יש אחות קטנה (בת חודש וחצי), שהוא מאוד אוהב אותה ושמח בה, לכן לא נראה לי שזה קשר אליה, מה גם שהדיבורים הנ"ל היו הרבה לפניה. דוגמא לסיטואציה - ביום שישי אנו עושים ארוחה, הוא לא רוצה לאכול, משחק עם האוכל ומורח את הזמן, באיזשהו שלב אמרתי לו או שאתה אוכל או שאתה הולך לחדר- ואז הוא התחיל אני לא רוצה את המשפחה הזו אני אחפש לי משפחה אחרת.וכן אני רוצה למות. שעליתי עליו לחדר להתפייסות הוא אמר לי תצאי מהחדר שלי. דוגמא נוספת החלטנו בכל יום לעשות מעט דפי עבודה, כשהתעקשתי לעשות הוא רצה להמשיך ולשחק, לא הסכמתי ואז התחיל שוב כל הסנריום שהוא רוצה למות וכו'. לילד אין פחד, הוא הוא מתעמת עם ילדים גדולים ממנו וכן עם מבוגרים, כשהוא אומר שהוא יברח מהבית- הוא יוצא (גם כשחושך) אומנם הוא לא מתרחק אך יושב שאיזה מקום עד שנגיע איליו. אני ובעלי ממש חוששים כשהוא יגדל והתגובות שלו יהיו יותר קשות - מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות - תגובה

סמדר ריינר
    13/07/2011

שלום שרה,
    אני חושבת שכדאי שתיגשו לייעוץ יותר מעמיק.
    בינתיים אני יכולה קצת להתייחס ולומר לך שאני חושבת שייתכן שאתם נוקשים מדי עם הילד, והוא מרגיש שהוא נמחק בפני החוקים והרצונות שלכם, וכמו כן שאולי קשה לכם לקבל רגשות שליליים גם כשהם במקום. לדוגמה נדמה לך שהילד רק מקבל ושמח באחותו ולכן לא ייתכן שמשהו שלילי יקרה בעקבות הולדתה. תרשי לי לחדש לך, אין דבר כזה. כל ילד בדרך כלל גם שמח באח שנולד לו וגם מרגיש כלפיו תחושת שליליות בו זמנית. נראה שלכם קשה להכיר בכך, ואולי אתם חוששים שכל תחושה שלילית תהפך למשהו לא טוב, שאי אפשר יהיה לעצור אותו, במקום פשוט להכיל את זה ולתת לזה מקום. כמו למשל אם הילד לא רוצה לאכול, שלא יאכל, למה חייבים להגלות אותו לחדר אחר? זה נראה לי הכיוון כרגע, עם זאת, אני חוזרת וממליצה על ייעוץ יותר מעמיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בהתנהגות
    ש
    11/07/2011

בני בן 4 נמצא כיום בגן טרום חובה
    הגננת מתלוננת על בעיות התנהגותיות כאשר נמצא בזמן החופשי של הגן (זמן בו הילידים נמצאים בפעילות חופשית) זה יכול להתבטא: זריקת צעצועים על ילדים, דחיפות, זריקת צעצועים לאסלה, יריקות, אלימות מילולית, כאשר נמצאים בחצר: זריקת חול על ילדים אחרים, בשבוע שעבר אפילו נתן בוקס לילדה אחרת שישבה לידו כך סתם ללא סיבה, מה שגרם לגננת להוציא אותו מהגן למשך היום, כאשר נמצא בפעילות עם הגננת אחד על אחד הוא מתנהג בצורה מדהימה היכולות המוטוריות שלו מדהימות וכן גם בבית רוב הזמן ההתנהגות יוצאת מן הכלל (לפעמים הוא רב עם אחותו, טבעי לחלוטין), יש לציין שיש לו אחות אשר קטנה ממנו בשנה ויכול מאד להיות שההתנהגות שלו נובעת ממשיכת תשומת לב

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בהתנהגות

הוספת תגובה

• הפרעות בהתנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2011

שלום ש,
    צורך בתשומת לא בטוח שמסביר את החומרה והעוצמה של ההתנהגות שלו. אני חושבת שכדאי לפנות לאיש מקצוע ולבדוק יותר לעומק מה קורה לו, והאם זה ביטוי למצוקה יותר עמוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא משתתף במפגש
    אילנה
    11/07/2011

שלום לך בני בן 4 לאחרונה הגננת העירה את תשומת ליבי כי בני לא מעוניין להשתתף בחזרות למסיבת סיום. היא ציינה כי לרוב הוא השתתף במפגשים אולם לאחרונה(בתחילת החזרות הוא השתתף) הוא לא משתתף בחזרות,זאת למרות שיודע את כל השירים והריקודים. נוסף על כך הוא בוחר לעשות בכוונה את התנועות כשבא לו ולא כשצריך. האמת שבני ילד מבריק בעל קליטה מהירה אם הייתי רוצה ללמדו הוא כבר היה יודע תרגילי חשבון של חיבור וחיסור ועוד.... גם הגננת יודעת זאת ומודעת לכך שהוא מאד חכם לגילו.

האם התנהגות זו נובעת משעמום? כשהוא משתעמם הוא הופך להיות ילד שדורש תשומת לב ,לייצן הכיתה. מה יכולה להיות הסיבה לבדיקת גבולות כזו? הגננת אמרה לו שאם לא ישיר עם כולם לא יגיע למסיבה. איך עליי להגיב במצב כזה? לא רוצה לנקוט רק בעמדת הגננת כי אולי הוא חווה קושי ככלשהו

לקביעת תור
    סגירה
    לא משתתף במפגש

הוספת תגובה

• לא משתתף במפגש - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום דנה,
    לא ניתן כרגע לדעת אם זה נובע משיעמום. האם שאלת אותו מה קורה לו? מדוע הוא לא רוצה להשתתף? אם הוא ילד כל כך נבון אולי יש לו מה להגיד בעניין. אני מסכימה איתך שלא בטוח שהפיתרון של להוציא אותו שלא יהיה במסיבה הוא פיתרון טוב. קודם באמת צריך להבין מה קורה. מעבר לזה, יכול להיות שנכון לתת לו להשתתף בדרך שהוא בוחר גם אם זה רק כמשתתף מהצד.
    האם הוא נפרד השנה מהגן? אם כן זו יכולה להיות גם תגובה לפרידה. לכולנו יש כל מיני סגנונות פרידה, לפעמים כשילדים (וגם מבוגרים) לא רוצים להרגיש עצב הם מעדיפים לעושת דווקא, או לכעוס כי זה רגש יותר נסבל עבורם, לפעמים התנהגויות כאלו נועדו למשוך תשומת לב, לפעמים התנהגויות כאלה קשורות לקושי בהצבת גבולות בבית או בגן, ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים לילד בן 11
    סיון
    11/07/2011

בני בן ה- 11 סובל מקשיים חברתיים. הוא ממש מסרב להיפגש עם ילדים אחרי הלימודים, למעט חבר אחד טוב.
    גם כאשר כל הכיתה נפגשת יחד בבריכה/ גן שעשועים הוא מוצא תירוצים ולא מצטרף אפילו אם מזמינים אותו באופן אישי.
    אם ילד מעליב אותו או צוחק עליו הוא פשוט "ננעל" בתוך עצמו ומתקשה להתגבר ולהמשיך הלאה.
    מה אפשר לעשות?
    האם טיפול פסיכולוגי/ ייעוץ/ סדנא למתן כלים חברתיים יכולה לעזור?
    אם כן- למי פונים ואיך מגיעים לאיש מקצוע בתחום?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים לילד בן 11

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים לילד בן 11 - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום סיוון,
    קודם כל ילד בגיל 11 הוא ילד גדול, ולכן כדי שטיפול יעזור הו אצריך לרצות לטפל בבעיה.
    אם הילד מעוניין, יש בהחלט מקום לפנות לטיפול.
    אתם יכולים לחפש בגוגל "קבוצה למיומנויות חברתיות" ולבדוק מתי והיכן נפתחות קבוצות כאלה לגיל שלו, יש מכונים שעוסקים בך והם מפרסמים.
    אם אתם מעוניינים בטיפול פרטני, אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שגרה באיזורכם או לפנות לפסיכולוגית בית הספר לקבל המלצה על שירותים טיפוליים באיזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים פרודים
    מורן
    11/07/2011

שלום, אנחנו הורים ילדה בת שנתיים ולא חיים יחד מאז שהיא נולדה. האבא מבקר ווקח אותה הרבה ואנחנו רוצים פעמיים בשבוע שישכיב אותה לישון. כלומר יקלח אותה, יכין לה ארוחת ערב וישכיב אותה במיטה. האם זה בסדר? זה לא יבלבל אותה כשהיא תקום בבוקר וא תראה אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    הורים פרודים

הוספת תגובה

• הורים פרודים - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום מורן,
    זה כן יבלבל אותה. אין טעם בכך. אם היא ישנה אצלו - ברור שהוא עושה זאת. אם היא ישנה אצלך, אין טעם בכזה טקס. בגיל שנתיים או קצת יותר מאוחר אפשר להתחיל להרגיל אותה לישון אצלו, להתחיל מפעם בשבוע אבל לא אצלך ושהוא משכיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכדה בכורה
    טיפאני
    11/07/2011

בת שנתיים ו -11 ח'. אחותה בת שנה. יש לה הורים מאד סלחנים וחלשים כניראה בשל נקיפות מצפון. שניהם בעלי קריירות שדורשות המון שעות עבודה ואף נסיעות תכופות של האב לחו"ל. מאז ומתמיד היא היתה קשורה לאמה באופן אובססיבי וקשה לה מאד שהיא לא איתה אחה"צ. רק פעם בשבוע. היא מתגרה ומרביצה ומבהילה את אחותה, מרביצה לחברות שמגיעות לשחק איתה ופורצת בבכי ארוך כשאומרים לה "לא". היא רודה בהם ונעלבת נורא כשאוסרים עליה. כשהיא מתנהגת רגיל ויפה היא מקבלת חיזוקים רבים ואז פתאום צצים השדים והיא שוב מרביצה ומציקה . ברור לי שהיא במצוקה שאיננו מבינים ה היא. עם כל תשומת הלב זה לא מספיק. איך לתת לה כלים להתמודד עם המצב? ההורים אינם חושבים שהם לא בסדר. איך אני כסבתה יכולה לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    נכדה בכורה

הוספת תגובה

• נכדה בכורה - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום טיפאני,
    צר לי אך אני לא חושבת שאת יכולה לעזור. גידול ילד דורש עיקביות ונוכחות, ואלא אם כן היא ממש גדלה אצלך, אין לך מה לעשות מלבד להפנות את הוריה להדרכת הורים כשהעניין יתחיל להציק להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון אישי

אמא מודאגת
    12/07/2011

אני בטוחה שאת כסבתא נותנת כל מה שאת יכולה, אבל סבתא היא לא אמא והילדה יודעת את זה. לפי מה שאת מתארת ברור לגמרי למה היא במצוקה- ילדה ככ קטנה שבקושי רואה את אמא ואבא. היא משלמת מחיר כבד מאוד. גם אצלי היה מצב דומה, אם כי לא ככ קיצוני, הלכנו לייעוץ ועשינו שינוי גדול בחיים, אני הרבה יותר בבית. מעניין שההורים לא מבינים מה הבעיה. לפעמים נוח להדחיק...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות בחופש
    עדנה
    10/07/2011

בני בן 12 וחצי בוחר את חבריו בפינצטה.כעקרון הוא נהנה יותר בחברת מבוגרים בעיקר משפחה.כרגע בחופש אינו נמצא בשום מסגרת.היתה לי שיחה איתו שהוא חיב בחופש להעזר בחבריו פה ושםואם אני אראה שהוא קובע עם מישהו גם אני אקח אותו למקומות.בפועל הוא לא ממש עושה את זה ורק פעם אחת הוא הזמין חבר לבוקר והיה נראה שהוא מאד נהנה.השבוע הוא ביקש ממני ללכת איתו לסרט ואמרתי לו למה הוא לא קובע עם מישהו?הוא התרגז מאד ובכה ואמר לי לא להתערב ושאעזוב אותו וככה הוא אוהב.אמרתי לו בסדר שאעזוב אותו ולא אוכל להכריח אותו...אבל בפועל קשה לי לשחרר ואני לא יכולה לראות אותו יושב ימים שלמים בבית בחברת עצמו עד שאני נשברת ולוקחת אותו לסרט בריכה וכיוב.מה עושים?אני נהנית לקחת אותו אבל לא מוכנה להיות התוכנית בידור שלו ושהוא יבלה רק איתי.אצין שהוא ילד אהוד ומתקשרים אליו אבל הוא ממציא לחברים כל מיני תרוצים.

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות בחופש

הוספת תגובה

• פעילות בחופש - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום עדנה,
    זו בדיוק הבעיה, כל עוד את כל כך מעורבת בחיים שלו הוא לא יכול לקחת אחריות על הבעיה שלו. את לא יכולה לרצות בשביל ילד בגילו חברים. לכן את בהחלט צריכה לרדת לגמרי מהנושא. כמובן שאת גם לא חייבת להיות תכנית הבידור שלו. אם הוא בודד, הוא יצטרך להתמודד, וחשוב שלא תתערבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות אצל בתי בת השנה ושלוש
    אורטל
    10/07/2011

שלום!
    הילדה שלי, עד לפני שבוע לא חשה בטוב, הייתה משלשלת כל היום למשך יותר משבוע מאז החל שינוי בהתנהגותה. במעון היא לא משחקת עם חבריה כמו לפני כן, מעדיפה להיות בלול (דבר שפעם לא אהבה) בבית היא כל הזמן רוצה אותי, לא נותנת לי להתרחק ממנה. מאז השינה שלה גם השתבשה- מתעוררת הרבה פעמים בלילה. כבר שבועיים וחצי שהילדה שלי לא מתנהגת כרגיל...
    אני חייבת לציין שלפני חודש גמלתי אותה מהנקה - לא מרצונה, נכנסתי להיריון....
    אשמח אם תחזירו לי תשובה
    אורטל...

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות אצל בתי בת השנה ושלוש - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום אורטל,
    כנראה שהגמילה לא נעשתה בצורה הדרגתית. לכן חשוב לנסות להיות אית הרבה , באופן צמוד וגופני כמו שהייתן כשהנקת אותה, ולגמול אותה מנוכחותך האינטניסיבית מאוד מאוד בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל ללא התינוקת
    נעמה
    10/07/2011

שלום,
    אני נמצאת בחופשת לידה מזה כ- 5 חודשים. אני כרגע בבית מטפלת בתינוקת והיא קשורה מאוד לבעלי ואלי (בת ראשונה).
    בעלי ואני שוקלים לנסוע ללונדון ל- 3 לילות בלעדיה. מעבר לקושי שלנו בלעזוב אותה האם יש מחקרים או מידע המתייחסים ל"עזיבת" תינוקות בגיל זה למספר ימים והשפעת העזיבה עליהם?
    באם נחליט לנסוע האם מומלץ שישמרו על התינוקת בביתנו או שאין לכך משמעות?
    יש לנו משפחות תומכות, אוהבות ומפנקות שישמחו מאוד לפנק את הקטנה בהיעדרינו באם נחליט ליסוע.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל ללא התינוקת

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל ללא התינוקת - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום נעמה,
    נסיעה בגיל הזה ללא התינוקת היא מאוד בעייתית כי אין לה תחושת זמן וגם אי אפשר להסביר לה שנסעתם ואתם תחזרו. זה יחווה אצלה בכחלל גדול ומפחיד שאין לה אפשרות לבטא אותו במילים וזה בהחלט עלולל לגרום נזק כזה או אחר, למשל קושי במתן אמון וחרדת נטישה, בטווח הארוך ובטווח הקצר קשיים בשינה, באכילה, בכי מרובה וכו'.
    אם בכל זאת תחליטו לנסוע, אכן יש חשיבות לכך שיהיו כמה שפחות שינויים ואכן עדיף שישמרו עליה בביתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת עצבים על אבא
    מורן
    10/07/2011

אני אמא לבן שנתיים וחמישה חודשים, ילד בוגר ובדרך כלל ילד טוב וממושמע (יחסית לבני גילו). בחודשים האחרונים יש תחושה שהוא מוציא המון עצבים על אבא שלו, הדבר קורה בעיקר כשהוא עייף, או עצבני ואז הוא מסרב לתת לאבא שלו להרים אותו או לפתור את הבעיה, רוצה רק את אמא וצועק על אבא שלו שיעזוב אותו ושלל ביטויים אחרים כמו "פויה אבא, קישטה וכו..."
    אין כל סיבה מובנת להתנהגות זו, יש ביניהם יחסי אב ובן נעימים ביותר והם מרבים לשחק יחד ולהנות.
    אני ובעלי מאוד מתלבטים האם לעבור על כך בשתיקה עד יעבור זעם או להגיב בדרך כלשהי.

אשמח לקבל את תגובתכם...
    המשך יום נעים ותודה
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת עצבים על אבא

הוספת תגובה

• הוצאת עצבים על אבא - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום מורן,
    לא זה ולא זה. זה לא עניין של לעבור בשתיקה או לא., מדובר בילד בסך הכל בן שנתיים וחצי. מה שאתם צריכים לעשות הוא לא לתת לו לנהל אתכם, כלומר לא הוא מחליט אם אבא ירים אותו או יפתור את הבעיה, אלא אתם תחליטו, גם אם הוא צורח. זהו. מעבר לזה, אן מה להתייחס לזה כרגע. לא לעשות מזה דרמה ולא נאום נאומים וכוק. לא מדובר בילד בן 6 שצריך ללמד ואתו לא ללהתחצף. הוא לא מתכוון להתחצף, הוא פשוט עייף וזקוק לגבולות באותם רגעים והמשמעות של גבול היא לא הטפת מוסר על כך שהוא מדבר לא יפה אלא העברת מסר דרך הפעולות שלכם שאתם מחליטים ולא הוא.
    מעבר לזה אין טעם להיעלב מילד בן שנתיים וחצי או להיכנס להתחשבנות סביב העניין הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן כמעט ארבע
    מורן
    10/07/2011

יש לי ילד מקסים בן עוד ארבעה חודשים ארבע
    הוא ילד יחיד לבנתיים. אני ובעלי לא מצליחים "לחנך" אותו. הוא עקשן גדול וכל מה שמבקשים אם זה מקלחת לקום בבוקר לצחצח שיניים לא להתחצף לא להכות הכל מתקבל קודם כל ב"לא בא לי" "שניה" "עוד מעט" ואם אנחנו מתעקשים הוא מתחיל לצרוח ואם הוא לא מקבל שלוק או ממתק בפעם החמישית (אחרי שקיבל כבר ארבעה) הוא צורח ומשתולל ומשתטח. הוא מאוד מפונק מקבל פינוקים מכל הכיוונים היות והוא נכד יחיד לשני הצדדים אבל זה כבר עולה לנו בבריאות. הוא מאוד פיקח וחכם ויודע איך לתמרן את כולם דרך העקשנות והצרחות. אני יודעת שכילד יחיד הוא אמור להיות יותר מפונק מילדים אחרים אך אני לא רוצה שזאת תהיה הסיבה כרגע להביא לו עוד אח או אחות
    תודה מראש
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    בן כמעט ארבע

הוספת תגובה

• בן כמעט ארבע - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום מורן,
    כדי הציב גבולות אין תחליף לעיקביות. אם מצד אחד אתם והסבים מפנקים אותו, ומצד שני דורשים גבולות זה לא ילך. אם אתם נותנים לו ארבעה שלוקים, בודאי שהוא ירצה את החמישי, למה נתתם לו ארבעה? למה לא עצרתם בזמן אחרי אחד? אתם לא יכולים מצד אחד להיות חסרי גבולות לגמרי ומצד שני להתפלא שהוא משתגע.
    אני בהחלט ממליצה שתפנו להדרכת הורים מסודרת כדי ללמוד היכן להציב את הגבול ואיך לעשות זאת בצורה אפקטיבית. גם לסבים ולסבתות לפעמים צריך לדעת להציב גבול, וגם לכך ניתן להתייחס בהדרכה אם יש צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8
    טל גוטמן
    10/07/2011

שלום רב

בני אוטוטו בן 8 ילד נבון ומקסים. בעלי ואני החלטנו לקחת אותו לאבחון קשב וריכוז היות והוא כל הזמן "קפיצי" אקטיבי מאוד וקשה לו מאוד לדחות סיפוקים. בכתה המורות לא מדווחות על קשיי למידה ההפך הוא תלמיד מצויין אולם יש לו קשיים חברתיים קשה לו להתחבר לילדים משום שאין לו שפה משותפת איתם הוא נורא אוהב טבע בעוד את האחרים מעניין כדורגל וכל מיני משחקי כדור. לעיתים רחוקות הוא משחק עם ילד /שניים אבל זה מאוד קשה משום השמשחק צריך להתנהל לפי אייך שהוא רוצה ואבוי והוא יפסיד . כך גם הוא מתנהג עם אחיו הגדול ממנו בשלוש שנים. הפסיכיאטר לא קבע חד משמעית שהוא צריך ריטלין משום שאין לו קשיי למידה הוא יודע לשבת בכתה ולהכין שיעורים ולהצליח במבחנים מה שהפריע לו שהוא נורא היפראקיטבי תזזי מאוד ובעל קשיים חברתיים. המשפחה מציעה שאקח אותו לפסיכולג ילדים. אודה בבקשה לעזרה האם כדאי או שצריך להחליט לתת לו ריטלין? אודה לתשובה ותודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 8

הוספת תגובה

• בן 8 - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום טל,
    האם קיבלתם מהפסיכיאטר הפניה למבחן TOVA? זה מאוד פשוט לברר עם בנכם זקוק לריטלין באמצעות המבחן הזה. זה מבחן שבודק האם יש הבדל בתפקוד שלו עם ריטלין ובלעדיו. אם יש הבדל אז הוא כנראה זקוק לריטלין. אנא בידקו זאת מול הפסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

טל גוטמן
    10/07/2011

שלום סמדר בני עבר את מבחן טובה והשיפור לא היה משמעותי בכלל.
    לכן הפסיכיאטר לא קבע חד משמעי האם לתת לו ריטלין.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום טל,
    אם זה כך אז אין טעם בריטלין. אם עדיין יש בעיה היא כנראה על רקע ריגשי וכדאי לפנות לטיפול כדי לפתור אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בפרידה בגן - לקראת כיתה א'?
    ורד
    10/07/2011

שלום, בתי כרגע בת 6, רגע לפני כיתה א'. פתאום לא רוצה ללכת לקייטנה בגן. משעממם לה...עם קושי גדול להיפרד ממני. וזה לא היה כל השנה.
    מה לעשות? להתעקש? לתת לה להשאר איתי בבית כשאני נמצאת? אני לא רוצה ליצור מצב שיקשה עליה לקראת כיתה א'. והיא צריכה ללמוד להתמודד לא?
    אשמח לעצה טובה
    תודה

הוספת תגובה

• קשיים בפרידה בגן - לקראת כיתה א'? - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום ורד,
    האם את בטוחה שזה קשור לקשיי פרידה מהגן והמעבר לכיתה א' או אולי לדבירם אחרים? מה זאת אומרת להישאר איתך בבית כשאת נמצאת? האם אינך עובדת? האם את נמצאת בבית עם אחים קטנים יותר והיא מקנאה? האם היא מרגישה שאין לה מספיק זמן איתך וזו הדרך שלה לבקש להיות בחופש עם אמא?
    מותר בקיץ קצת להתגמש עם ילדים ומדי פעם להשאיר אותם בבית ולעשות יום כיף ביחד, אבל חשוב להבין מאיפה כל דבר בא ומה המשמעות שלו ולפי זה לנהוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

ורד
    10/07/2011

תודה על התשובה המהירה..
    אחותה הגדולה והקטנה - שתיהן הולכות למסגרת.
    אני בבית לפעמים - לא עובדת כל יום וכבר לקחתי אותה שבוע שעבר לעבודה והיה לה כיף והכל טוב ויפה. אבל לא כל יום אני יכולה לקחת אותה או רוצה לקחת אותה. ואני בהחלט מקצרת ימים וגמישה. אני ממש לא בקטע של לחנוק. אז אני מבינה שהיא רוצה קצת אמא לעצמה אבל לא בטוחה שאני רוצה לבדוק את הגבול בין להיות איתי בשביל ההנאה ולבין לברוח מהתמודדות (והיא ילדה אהובה בגן)
    מה גם שזה מגיע לממש היצמדות וכל מני התנהגויות שלא היו לה מאז גיל תינוקת.
    אז פשוט לזרום?

ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר קטן

ורד
    10/07/2011

שאלתי אותה מה קרה והיא אומרת שמשעמם לה (מה שלא הזוי לגמרי בהתחשב במערכת החינוך) אבל חברותיה שהיו עמה כל השנה - שם. אז מה קרה פתאום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר קטן - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום ורד,
    לא, אני לא בעד לזרום. אם זו המסגרת ולפעמים היא מקבלת הקלות וגמישות, ובכל זאת קשה לה אז זה לא העניין. צריך עדיין לבדוק מה העניין. יכול להיות שהיא חוששת מכיתה א', חוששת להיות גדולה ומנסה להיות קטנה בכוונה. אם זה העניין, אז אולי כדאי לדבר איתה על כך שגם כשהיא תהיה בכיתה א', גדולה, מותר יהיה לה לחזור להיות קטנה לפעמים, לקבל פינוק של אמא ולעשות דברים של קטנים. יכול להיות שהיא פשוט מנסה "לגנוב" קצת אפשרות להיות תינוקת לפני שהיא "מתגייסת" לצה"ל..סליחה לכיתה א':-). אפשר להבין את זה לא חייבים לזרום עם זה עד הסוף, עצם ההכרה והרגעה של החשש שלה מעכשיו היא חייבת לא להיות כל הזמן גדולה כל הזמן יכולים להספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי מצב דומה

אמא מודאגת
    11/07/2011

לקראת סיום הגן ביתי בת השש החלה ממש להתחנן להשאר איתי בבית (אני בבית עם אחותה הקטנה בת שנה ושמונה- אבל זה לא חדש)והיה לה מאוד קשה בפרידה בבוקר ובגן. הגננת חשבה שזה קשור לפרידה מהגן ולשינוי לקראת כיתה א. עכשיו בקייטנה של בי"ס ולא קל לה. אף פעם לא חווינו לפני כן פרידות קשות בבוקר. אני לא יודעת איך לחזק אותה והאם זה נכון להוציא אותה מהקייטנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בין אחים
    ורד
    09/07/2011

שלום, יש לי שלושה ילדים, שני בנים 9 ו-5 ובת 2.5, לאחרונה יש מריבות קשות בין שני הבנים כשלרוב, הגדול מציק לקטן. דחיפות, מכות קלות, חטיפה של חפצים וכולי. יש לציין שהקטן מבין השניים מגיב בצעקות מחרישות אוזניים, לפעמים גם ללא סיבה. הקטן מחפש את הגדול בכל הזדמנות וגם רוצה בקירבתו ואחרי זמן קצר מתחילות הצעקות. הגדול ילד מאוד חכם ומנומס ורק בקרבת המשפחה מתנהג כך. ניסינו גם בדרך של הסברים וגם בעונשים, נראה כי הוא ממש מבין, אפילו דומע ואחרי זמן קצר חוזר על ההצקות. שניהם מתנהגים מקסים עם הבת הקטנה.

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בין אחים

הוספת תגובה

• קנאה בין אחים - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום ורד,
    כדאי שתרפו באמת מהוענשים כי זה לא עוזר. ילד בן 5 זקוק לתעסוקה יותר מובנית, הוא לא מסוגל להעסיק את עצמו ואז הוא "מפיל" את עצמו על אחיו בן ה-9. לילד בן 9, אין הרבה מה לעשות עם ילד בן 5, והוא בטח לא אמור להיות הבייבי סיטר שלו, ולכן הוא כועס ומתוסכל. נראה שהבעיה נובעת מבן ה-5 שמחפש בצדק התייחסות, תשומת לב ותעסוקה. הפיתרון הוא להפריד אותו מאחיו ולמצוא לו מה לעשות - חברים, לשחק עם ההורים, מדי פעם תכנית מתאימה בטלוויזיה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות בן אחים

ורד
    10/07/2011

סמדר שלום,
    תודה על תשובתך, אבל כניראה שלא הסברתי את עצמי בבהירות, בני בן ה 9 ממש לא הבייבי סיטר של בני בן ה 5, לשניהם יש עולם עשיר בפעילויות, חברים ועוד, הבעיה מתרחשת בזמן שכולנו בבית, באוטו או אצל סבא וסבתא כשכולנו ביחד, ואז מתחילות המריבות. אני חושבת שגם שיש פער בגילאים, שני הצדדים צריכים לדעת לכבד אחד את השני ולעיתים גם לשחק ביחד ללא אלימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות בן אחים - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום ורד,
    תודה על ההבהרה, עדיין אני לא בטוחה שלילד בן 9 יש כל כך מה לשחק עם ילד בן 5, אפילו שהוא אחיו. יכול להיות שמשהו קורה כאשר כולכם ביחד, שאז הילד בן ה-5 מרגיש שהמקום שלו לא ברור, וזו הדרך שלו לקבל התייחסות ותשומת לב. חשוב לבדוק איך שמים גבולות ואיך מתייחסים לילד בן ה-5 כדי שלא ירגיש שהוא הולך לאיבוד בין כולם. יכול להיות שאתם יוצאים מתוך הנחה שהוא אמור להחזיק את עצמו בזמנים האלה, אבל זה לא כך. הוא זקוק להכוונה, להתייחסות אישית (למשל לתת לו משימות תוך כדי נסיעה, לספור מכוניות בצבע מסויים, לספר לכולם משהו שעבר עליו וכו') ולתשומת לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת : איך להתנהג עם בני 6 ו8
    מדענית
    08/07/2011

שכחתי להוסיף שהילדים יכולים רגע אחד להיות מתוקים וממש חכמים ולעזור ורגע אחרי זה אם משהו לא מוצא חן בעיניהם לקלל ולהרביץ- גם לי וגם לסבתא וגם ולהורים שלי. מה גם והקטן תמיד מחקה את ההתנהגות של הגדול גם עם הוא לא קשור לויכוח. הרבה פעמים יש ריבים ביניהם על משחקים / ממתקים / סתם משהו .
    1. אני לא יודעת אם התנהגות זו היא תןצאה של הטראומה של אובדן הורים או שהם תמיד היו ככה
    2. אני משתדלת כל פעם שהם פוגעים בי מילולית או פיזית( לא באמת כואב, אבל זה עיניין עקרוני) להסביר להם בצורה רגוע למה זה פוגע ולמה אסור לעשות את מה שהם עושים, המצב השתפר, אבל נראה לפעמים שהם לא יודעים איפה עובר הגבול בין משחק ואלימות -
    שאלה: איך אני שמה ומדגישה את הגבול הזה ומבהירה מה מותר מה אסור ולמה?
    ואיך עם זאת אני לא פוגעת בהם רגשית כי אני לא יודעת איפה בדיוק הנקודות הרגישות בעקבות מה שקרה
    3. איך מדגישים לאח הקטן יותר שיש לו אישיות משלו והוא לא אמור לחקות את אחיו הגדול במיוחד, כשהגדול עושה משהו לא בסדר...
    תודה רבה מראש על העזרה...
    מקווה שהמצב מובן, כי אני ממש מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת : איך להתנהג עם בני 6 ו8 - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום לך,
    אכן את עומדת בפני מצב מורכב מאוד ללא כלים. אני לא ממליצה לך להיעזר בפורום באינטרנט כדי לדעת להתמודד עם מורכבות כזו. זה לא מספיק. אתם צריכים ליווי הרבה יותר אינטנסיבי של איש מקצוע. נסו לפנות לשירותי הרווחה או באופן פרטי כדי להעזר בצורה רצינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה