פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לנקות לבד את הטוס......
    סאלי
    21/07/2011

ביתנו בת חמש אוטוטו והיא לא מנגבת הכי הכי,ואנחנו עדיין עוזרים לה ומבקשים שתקרה לנו לנגב לה,דרך אגב אני מעדיפה שתנגב עם מגבון האם זה בסדר ולא בנייר
    מה כדאי לעשות לגבי עניין זה ,שהיא תוכל לנגב לבד וגם נקי
    אני חושבת שאם לא ניתן לה לנגב לבד היא אף פעם לא תדע ,אפילו שהיא תתלכלך ,זה קצת מפריע לי בתור אמא ,אבל ככה מאפשרים להם בטחון
    נכון או לא נכון זה השאלה והצעות התקבלו בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לנקות לבד את הטוס......

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנקות לבד את הטוס...... - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום סאלי,
    אני חושבת שבהחלט אפשר לשחרר ולתת לה לנגב לבד ובנייר, כמו שיש בגן ואחר כך בבית הספר, או אצל חברות, היא צריכ הלדעת להתסדר גם מחוץ לבית. דברו איתה על כך שמעכשיו היא כבר יכולה לבד, וחשוב לנקות טוב, ותניחו לעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה מאוד רגישה
    סאלי
    21/07/2011

הילדה שלנו בת חמש קרבה ליום ההולדת,מאוד רגישה ופגיעה כשלא רוצים לשחק איתה ,היא רוצה שחברתה תמיד תשחק איתה ,ולא תשחק עם אחרים ,לטעמנו יש לה רכושנות לחברים ונראה לי די טבעי בגיל הזה ,הסברנו לה שהיא כל כך מקובלת וילדה מקסימה גם במשפחה ובגן ושלא צריך להעיק לחברים שלא ברצונם להמשיך לשחק ושכל אחד יכול להחליט לעצמו עם מי רוצה לשחק ,הילדה מאוד אוהבת חברה ודווקא לא נראה לנו שיש לה בעייה של בטחון עצמי וחכמה

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה מאוד רגישה

הוספת תגובה

• הילדה מאוד רגישה - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום סאלי,
    אוקיי, מה השאלה?
    נראה שפעלתם נכון, יכול להיות שהיא תוכל להעזר בזה יותר או פחות, וזה מה שניתן לעשות כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט שלוקח חפצים לכל מקום
    לימור
    21/07/2011

שלום, בני בן ה-2.5 מגלה דפוס שחוזר על עצמו מזה זמן,
    לכל מקום שהוא הולך, (לגן בבוקר, בכל יציאה מהבית, ואפילו במעבר בין פינת המשחקים בסלון לצפייה בטלויזיה- בסלון) הוא בוחר כמה צעצועים, ממלא את ידיו (בדר"כ משחקים קטנים) ורק אז הוא מוכן למעבר/ליציאה מהבית.

מעניין אותי על מה זה מצביע? אנחנו לא מונעים ממנו את ההתנהגות הזאת, אבל בגן, לאחר שהוא מראה מה הביא, מבקשים ממנו לשים את המשחקים שהביא בתיקו,
    כשאני מגיעה לאספו בסוף היום, הוא ישר רץ ושואל אותי "מה יש בתיק"? ומבקש שאוציא את המשחקים שהביא ורק אז, מוכן ללכת הביתה.

האם קיימת בעיה עם מעברים ושינויי אוירה במקומות שונים? האם החפצים מתפקדים כחפץ מעבר? והאם יש בעיה שהחפצים אינם רכים ופרוותיים???(מדובר על פלסטיקים קטנים שהוא בוחר אקראית דקה לפני היציאה מהבית, כל פעם החפצים משתנים)
    אודה על תגובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט שלוקח חפצים לכל מקום

הוספת תגובה

• לא מומחית אבל אצלנו בדיוק אותו הדבר

ליאת
    21/07/2011

יש לי בן בן שנתיים וחצי, זה התחיל כבר לפני כמעט שנה. אלה תמיד חיות, מפלסטיק קשה, והוא ממלא את ידיו בהן, בשתי הידיים, לפעמים כמה חיות. הוא מרפה רק אם זקוק לידיו כדי לאכול או משהו. הוא אפילו מטפס עם החיות המשתנות האלה למתקנים, מתגלש איתן וכו. אי אפשר לצאת מהבית בלי החיות האלה. בכל מקרה אני קראתי שזה סוג של חפץ מעבר, ואני לא נלחמת בזה בכלל. אם זה עוזר לו להירגע ולחוש ביטחון - למה לא, בעצם? דווקא נוח, שחפץ המעבר משתנה, כי ככה לא דואגים לאבד כל פעם את החפצים. אם איזה סוס קטן הולך לאיבוד, מוצאים אחר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הפשר של התופעה?

לימור
    21/07/2011

כן, גם אצלנו החיות מפלסטיק מככבות, אבל למה הוא זקוק להן/או לכל חפץ אחר, אפילו ממעבר בין פעילויות בתוך אותו מרחב?? כלומר, אם הוא בפינת המשחקים ומבקש שאדליק לו טלויזיה, הוא מייד "מצטייד" בכמה חפצים ביד ורק כשידיו מלאות הוא מוכן לעבור לאיזור הטלויזיה ולשנות פעילות. שום מעבר, אפילו לא בתוך הבית, לא מתבצע בלי העברת חפצים בידיו ממקום למקום,
    מי יוכל להסביר לי את התופעה ופשרה??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הפשר של התופעה? - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום לימור,
    שימוש בחפץ מעבר הוא תופעה התפתחותית שכיחה וחיובית. בדרך כלל ילדים נקשרים חפץ מסויים, רך והולכים איתו ממקום למקום, באופן הזה ההגעה למקום חדש יותר קלה להם כי יש המשך למה שמוכר להם מהמקום הקודם בו הם היו. מדוע בנך בוחר דווקא את החפצים האלה ובאופן הזה אינני יודעת, אך זו תופעה חיובת ולא מזיקה כרגע ולכן יש להמשיך ולאפשר אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחק עצמאי
    לורית
    21/07/2011

שלום רב, בני בן שנתיים וחצי סובל מבעיות בויסות החושי,( שמיעתית וויזואלית בעיקר). הוא מאוד עקשן ורוצה לשלוט ולהיות במרכז הענינים כל הזמן. אנחנו מטופלים אצל מרפאה בעיסוק פעם בשבוע למשך שעה. בבית הילד לא מעסיק את עצמו לרגע לבד, אנחנו משחקים איתו הרבה ולרוב נותנים לו הכוונה במה לשחק (תקרא ספר, תרכיב לגו וכו) אבל ללא הועיל, הוא רוצה שנשב ונהיה לידו כל הזמן ,שממש נשב לידו כשהוא משחק. בבית אין סיכוי לעשות כלום, הוא ממש צמוד אלינו ורוצה "בידור" כל הזמן ושנהיה לידו 90 אחוז מהזמן. מה עושים? יש רעיון איך להרגיל אותו לשחק יותר לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    משחק עצמאי

הוספת תגובה

• משחק עצמאי - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום לורית,
    מילת המפתח היא הדרגתיות. בשלב הראשון אפשר לשבת לידו אבל לתת לו לאט לאט יותר ויותר עצמאות במשחק, אחר כך לשבת טיפה יותר רחוק וכו'. כמו כן, ייתכן שלא תמיד אתם צריכים לתת לו הכוונה במה לשחק, אפשר סתם לשבת ביחד ולראות מה מתפתח, אולי יתפתח משחק דמיון? אולי ירצה לשיר ביחד או לצייר? כשאתם כל הזמן נותנים לו רעיונות אתם חוסמים בכך את האפשרות שהוא ירגיש לבד מה בא לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה או בעיה התנהגותית
    גל
    20/07/2011

בן זוגי גרוש ואב לילד בן שנתיים, הילד היה בן שמונה חודשים כשנפרדו הוריו.
    לאחרונה החל הפעוט "לזרוק" את עצמו על הרצפה כשמסרבים לתת לו משהו או להסכים למה שביקש., תרגמנו זאת כפינוק יתר והחלטנו להתעלם מהתנהגות זו כדי לגרום לו להפסיק. ואכן, כשהוא רואה שאין מתייחסים אליו הוא קם ומבקש בדרכים אחרות.
    מעבר לכך הוא שהוא מטיל את עצמו על הרצפה בצעקות וצווחות - לאחרונה, הוא נוטה שלא להסכים שאף אחד יעשה למענו מלבד אביו. רק אבא מביא לו מוצץ ואם לא הוא אז הוא זורק את המוצץ ומעיף אותו.רק אבא מאכיל אותו/מקלח אותו/מעיר אותו/מרים אותו וכו'. זה הגיע למצב שבן זוגי יצא מהמכונית לרגע, הוא התחיל לצווח ולצרוח "אבא,אבא". אביו עובד בחו"ל ומידי חודשיים נעדר לשבועיים-שלושה. מעבר לכך הוא מקפיד לקחת אותו לפחות פעמיים-שלוש באמצע שבוע וכל סופשבוע שני, מחמישי עד שבת לפחות.
    שאלותי רבות הן אך אתמקד בעיקרן: 1) האם הילד סובל מחרדת נטישה?זה למרות שהוא גדל לסיטואציה ואינו מכיר משהו אחר? 2)האם לילד תחושת זמן והוא "סוחב" את נסיעות העבודה כמטען רגשי חריג ? 3)איך אפשר לסייע לו? 4)האם הילד סובל מבעיה התנהגותית? כיצד ניתן לטפל ?
    לכאורה, נרדמה שחלק מהתנהגות זו נובע מפינוק, אך אינני יכולה להתעלם מהעבודה שאביו נעדר מידי חודשיים בערך לתקופה לא מבוטלת בחיו של פעוט ויכול להיות שהדבר משפיע דווקא עכשיו. כשהוא איתנו, אני משתדלת להמחיש ולתמלל כל דבר שמתרחש כדי שהוא יבין שכשאבא שלו הולך אפילו לרגע, הוא מיד יחזור. גם כשהוא הולך למס' שעות, באני מסבירה וזה לא ממש עוזר, התחלה זה כרוך בבכי וצעקות וחוסר רצון לשתף פעולה ואחר כך תוך הסחת דעתו הוא נרגע ומשתף פעולה.
    אציין שאינני זרה לו כלל, הוא רגיל אלי ומכיר אותי ואת ילדי היטב. כך שהוא לא חושש במחיצתינו, נהפוך הוא...הוא אוהב להיות איתי ועם הילדים ונהנה אצלנו מאוד, גם כשבן זוגי נמצא איתנו ונאלץ להתפנות לדברים אחרים כשבנו אצלנו, ילדיי מעסיקים את בנו והוא נינוח עד שלפתע בלי שום סיבה מתחילה התנהגות הזו החדשה שאינני יודעת ואינני מבינה כיצד לטפל בה. נדמה לי שאביו חסר לו, אך קשה להבין מדוע... הרי הוא לא גדל איתו באותו בית וסבל מפרידה פיזית מאביו כשהוריו נפרדו, ומצד שני אביו דואג לקחת אותו אלינו הרבה מעבר לכתוב בהסכם וזאת כדי לטפח את היחסים ולבסס אותם היטב לעתיד. הילד אהוב ומתוק וכואב לי לראות אותו סובל ובוכה במן אמונה שאביו "נעלם"... גם אם זה לרגע.
    מה עושים?

הוספת תגובה

• חרדת נטישה או בעיה התנהגותית - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום גל,
    בודאי שאביו חסר לו, אבל לא בטוח שזו הסיבה להתנהגות הזו. זו התנהגות שאופיינית לגיל, ויש לטפל בה בדרך שבה אתם מטפלים. מעבר לזה אין מה לעשות כרגע, בהנחה שהאב לא משנה את תנאי חייו.
    כשהוא יגדל אפשר יהיה לדבר איתו יותר וגם לראות איך מתפתחת ההתנהגות שלו ואיך אפשר להציע עזרה מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן פחות מ 3 שואל על אביו שעזב
    דידי
    20/07/2011

שלום בני בן שנתיים ועשרה חודשים,כשהיה בן שבוע אני ואביו התגרשנו. אבא שלו היה מגיע לפרקים,נכנס ויוצא מחייו וכיום מזה 4 חודשים אין זכר אליו,לא מגיע לא מתקשר ובני שואל עליו בלי סוף ואפילו שומר לו אוכל וצלחת ומדמה כאילו הוא איתנו בשולחן ומספר לי שהוא הגיבור של אבא שלו.אם וכשאביו מגיע הוא עושה את זה בעל כורחו ללא שום רגש או עניין.אביו אדם לא יציב שקשה לו מאוד אם בכלל להתחבר לבני. כל פעם שהוא שואל אותי משהו בי מת עם השאלה,אני כואבת את זה יחד איתו כל יום.אגב מעולם לא הכנסתי גבר זר לחיינו הגברים בחיי בני הם אבי ואחי.
    לתשובתכם אודה.

הוספת תגובה

• בני בן פחות מ 3 שואל על אביו שעזב - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום דידי,
    אכן כואב ונוגע ללב. לא הבנתי מה שאלתך, האם את שואלת מה לעשות? מה להגיד? אני חושבת שכרגע אין הרבה מה לעשות, מלבד להיות איתו בכאב שלו, אפשר להגיד לו שאת יודעת שהוא עצוב בגלל שהוא אוהב את אבא ורוצה לראות אותו יותר. באופן הזה את נותנת מילים לתחושות שלו, והוא יכול להרגיש פחות לבד ויותר מובן.
    אולי כדאי שבהמשך תיצרו קשרים עם משפחות דומות, אולי דרך אתר הל"ב, שם תוכלו להיפגש עם עוד ילדים עם כאב דומה, זה מפחית מתחושת החריגות ונותן אפשרות להיות עם משפחות שמבינות במה מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רגשית לבני בן השש
    סימה
    20/07/2011

בר בן שש הוא בכור מבין שלושה (יש לו אח בן ארבע וחצי ואחות בת שלוש). הוא ילד מאוד חכם, ביישן /חסר ביטחון (קשה לי להגדיר מה נכון יותר) ,מלא חום ואהבה. לדעתי ולדעת הגננת שלו יש לו בעיה רגשית. הוא לא יודע להביע בחברת ילדים וגם מבוגרים את הרצון שלו בהתייחסות כלשהי למשל: רצון לשחק עם חברים או סתם למשוך תשומת לב. הוא עושה זאת בדרך שלילית : משתולל, מציק לא מקשיב ולפעמים גם עושה דברים מסוכנים. זה קורה בעיקר שיש קבוצה של ילדים ולא אחד על אחד. הוא ילד מאוד חברותי, אוהבים לשחק איתו בגן, יש לו עוד בעיה שהוא נגרר אחרי ילדים "מופרעים" בעלי ביטחון ולדעתי זה נותן לו חיזוקים. מה אני עושה? יש ימים יותר קשים כמו לאחרונה בצהרון ויש ימים יותר טובים. איך אני מתמודדת מולו? הוא לא מספר לי על הרגשות שלו,ניסיתי להסביר לו איך להתנהל ושבדרך הזו הוא לא ישיג שוב דבר, לא ירצו לשחק איתו ,יחשבו עליו דברים לא נעימים.
    תעזרו לי בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רגשית לבני בן השש

הוספת תגובה

• בעיה רגשית לבני בן השש - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום סימה,
    אולי הטפת המוסר היא לא הדבר הנכון כאן. אם את מרגישה שהוא חסר ביטחון, אולי יותר נכון לראות איך מחזקים לו את הביטחון ולא איך מורידים אותו. אולי כדאי לתת לו חיזוקים חיוביים על הדברים שבהם התנהגותו כן חיובית, וכן אולי כדאי ליזום פעילות משותפת אחה"צ עם ילדים שהתנהגותם מתאימה יותר.
    אפשר גם לדבר איתו על כך שאת מבינה שהוא רוצה התייחסות, וללמד אותו דרכים לקבל אותה, כלומר זה לא מספיק להגיד לו מה לא לעשות, כדאי להראות לו מה כן, ללמד אותו איך לפנות לילדים, איך לעזור וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אפרת
    20/07/2011

בני היקר בן שנתיים ושלושה חודשים. לפני כחודש וחצי נולד לנו בן נוסף. הגדול קיבל אותו בצורה מדהימה שלא תאמן, הוא כל הזמן מנשק אותו ודואג לו מאד. עד היום לא נראה שיש קנאה מסויימת. הבעיה שלנו היא לעיתים התנהגותו של הגדול. אציין כי הוא בסה"כ ילד מדהים, עדין וחכם בצורה מיוחדת. בגן הוא תמיד אחד הילדים הטובים והמקסימים, אך בבית הוא כנראה מתפרק...
    אני מודעת ל"מרד גיל שנתיים" (שהתחיל אגב, עוד לפני לידת הבן שלי...). ויש מספר דברים שאשמח לשמוע את דעתכן עליהם:
    1. כשהוא לא מקבל משהו, הוא מיד בוכה ולא מפסיק, הופך לעקשן ואף מרביץ קלות... אנחנו לא מוותרים ואם אמרנו "לא" על משהו ממשיכים בכך. הוא יכול לבכות המון זמן.. אנו מכניסים אותו לחדר לפעמים על מנת להרגע, השאלה היא אם זה נכון שהחדר משמש כ"עונש"? מה לעשות עם התנגות כזאת?
    2. לא מוכן שאבא שלו יקרא לו את הסיפור שלפני השינה וישכיב אותו, אלא רק אני.. שום דבר לא עוזר והוא רק בוכה ומתעקש ולא מוכן לשתף פעולה. בעלי מאד מתייאש ואולי אפילו קצת נפגע למרות שברור שלא צריך.. המון פעמים הילד רוצה "רק את אמא"... מה לעשות?
    3. בקשר לצחצוח שיניים.. משתף פעולה יפה עם צחצוח בערב אך בבוקר לא מוכן בשום פנים ואופן. איך לגרום לו לשתף פעולה עם כך?

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום אפרת,
    אתם נוהגים נכון. אני אל הייתי מכניסה לחדר כדי להרגע, בודאי לא כעונש, שיבכה כמה שהוא רוצה. אני יודעת שזה לא נעים לשמוע, אבל ככל שלא תראו שזה מפריע לכם כך תרד המוטיבציה להמשיך לבכות. חשוב לענות לו בקצרה ואחר כך להתעלם מהבכי אם אתם מרגישים שזה בכי מניפולטיבי שהו אחלק ממאבקי כוח. כל התייחוסת לבכי - מגבירה אותו, כי היא מזכה בתשומת לב.
    כמו כן הוא לא קובע אם אבא או אמא ישכיבו אותו לישון, ואם החלטתם מהסביות שלכם שבאותו יום אבא משכיב אותו כך יהיה, סיפור זה לא חובה בכלל, ואם לא רוצה אפשר לוותר עליו. ושוב, לא משנה כמה הוא בוכה.
    לגבי צחצוח השיניים בבוקר, לי זה לא נראה קריטי כרגע, אבל אולי כדאי לעשות את הבוקר יותר איטי והדרגתי ייתכן שאחרי התעוררות משינה יותר קשה לו לעבור בין מצבים ולכן הצחצוח מפריע לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אפרת
    22/07/2011

ומה לעשות בנוגע למכות הקלות ולנשיכות בזמן שהוא בוכה ולא מרוצה כשאומרים לו לא על משהו?כשהוא כועסהוא אומר "אני לא אוהב אותך, לא חבר שלך, לא מדבר איתך" וכיו"ב. בד"כ אני כועסת עליו מאד כשמרביץ ולעיתים מכניסה או7תו לחדרו ואומרת שאני לא מדברת איתו כרגע עם התנהגות כזאת.. האם זה נכון לעיתים לתת מכה קטנה בחזרה ביד ולומר לו שכמו שזה לא נעים לו גם לי זה לא נעים? מה הכי נכון לעשות במקרים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2011

שלום אפרת,
    ממש ממש לא. בשום פנים ואופן. צריך לומר על המכות בצורה תקיפה וברורה שזה אסור, ולהפסיק אותן פיסית, כלומר להרחיק את היד שלו. זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה מפחדת ללכת לשירותים - דחוף
    טל
    20/07/2011

שלום רב,
    ביתי בת השנתיים ו-3 חודשים גמולה כבר כחצי שנה. כבר כמה חודשים שהיא הולכת לשירותים לפיפי וקקי ללא כל בעיות.
    מתחילת השבוע היא פתאום מפחדת ללכת לשירותים (לפיפי או קקי), היא טוענת שכואב לה.
    הלכנו לרופא לבדוק אם יש דלקת או משהו, הכל תקין.
    היא מתנהגת רגיל לגמרי במהלך היום.
    כאשר אנו מנסים לקחת אותה לשירותים היא מתחילה לבכות ולא מוכנה לשבת בשירותים גם בגן קורה אותו הדבר, היה יום אחד שהיא הלכה פעמיים בגן אבל בהמשך היא כבר לא רצתה. כשהיא כן עושה (כשבורח לה בתחתונים או במקלחת) היא לא בוכה - מה שאומר שעצם העשיה לא גורם לה לכאב כלשהו.
    אני מבינה שיכול להיות שהיא עושה את זה על מנת למשוך תשומת לב, אני נמצאת עכשיו בהריון (בהתחלה) ואולי זה נובע מכך שהיא רואה שאני חלשה ועיפה יותר.
    מה אפשר לעשות? כיצד אפשר להתמודד עם המצב?

הוספת תגובה

• הילדה מפחדת ללכת לשירותים - דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום טל,
    בהחלט יכול להיות שהרגרסיה של בתך קשורה לתחילת ההריון שלך. כדאי לשים לב האם באופן לא מודע התחלת לשדר לה ציפייה שתהיה גדולה ותחזיק את עצמה, ותוך כדי כך כבר תפנה מקום לתינוק שבדרך. ייתכן שהיא מרגישה לא מוחזקת ולכן עולות החרדות והצורך למעשה לשוב ולהיות קטנה.
    שימו לב האם דיברתם איתה אחרונה על הצורך להיות גדולה והאם העברתם באופן עקיף את המסר שהתלותיות שלה מוגזמת. אם זה כך, כדאי לנסות לשנות זאת, ולתת לה יותר לגיטמיציה להיות קטנה. יש להניח, כך אני מקווה שבמהשך ההריון תרגישי טוב יותר ויהיה לך יותר קל, בכל אופן אולי כדאי שתנסי להשיג עזרה כדי שהעייפות שלך תשפיע פחות על הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טל
    22/07/2011

בוקר טוב, תודה רבה לך על תגובתך. ברצוני לתת תשובה בנוגע לדברים שהעלת:
    מכיוון שאני עדין בתחילתו של ההריון והתינוק שיבוא עדין אי שם באופק לא שיניתי את ציפיותי מילדתי וגם לא שינינו את התנהגותנו כלפיה.
    ומבחינת העייפות - דווקא לאחרונה הרגשתי משתפרת וגם כאשר לא הרגשתי טוב השתדלתי לתת לה את כל תשומת הלב שהיא רגילה לקבל (כל אחה"צ אנחנו משחקות ביחד).
    טרם דיברנו איתה גם על נושא ההריון, אבל אני מתארת לעצמי שהיא כנראה מבינה זאת.
    יש לה הרבה דברים לאחרונה שהיא מראה בהם סוג של מרד (בחירת נעליים, לא רוצה להתלבש בבוקר וכדומה) אך העניין הזה של ההימנעות ללכת לשירותים מטריד אותי במיוחד מכיוון שהיא טוענת שכואב לה והיינו אצל הרופאה ולא נראה שיש בעיה בריאותית כלשהי (דרך אגב, בפעם האחרונה לפני שנכנסו לרופאה ואמרתי לה שתראה לרופאה איפה כואב לה היא אמרה שלא כואב לה כי היא חששה מהרופאה).
    השאלה - במידה וזה אולי נובע משינוי התנהגותי, כיצד אני צריכה להתיחס לנושא? האם להתעלם ולהגיב באיפוק כאשר היא עושה בתחתונים? האם לנסות לשכנע אותה ללכת לשירותים ולדוש בנושא? האם יש דרך לדלות מהילדה ממה נובעת הבעיה?
    אודה לתשובתך... אני די אובדת עצות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2011

שלום טל,
    אפשר לנסות בדרך של ציור ומשחק לברר איזה תכנים עולים מהילדה למשל להציע לה במשחק בכאילו אם הייתה פיה שמבטיחה לה שלוש משאלות מה הייתה מבקשת, או להבין דרך תכני הציורים והמשחק שלה מה מציק לה. אם העניין נמשך ואתם לא מצליחים להתמודד כדאי לפנות לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

טל
    24/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה.

סמדר ריינר
    24/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמקדות בשלילי
    עמית
    20/07/2011

שלום, הבן שלי בן שלוש וחצי, כל פעם שאני או אבא שלו מבקשים לתאר חוויה שעבר בגן או עם אחד מאיתנו הוא מספר רק מה לא היה לו נעים, כלומר בוחר להתמקד בחוויה השלילית שעבר למרות שעברו עליו גם דברים טובים, אנחנו מנסים לסייע לו להתמקד גם בדברים הטובים ומפנים את תשומת הלב שלו ומבקשים ממנו לספר גם דברים טובים אך הוא לא מוכן,
    איך אוכל לסייע לו לראות גם את הצדדים החיובים בחוויות שעוברות עליו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התמקדות בשלילי

הוספת תגובה

• התמקדות בשלילי - תגובה

ליאת גרוס
    20/07/2011

דברים שיכולים לעזור:
    -דוגמא אישית - מאד חשוב!
    -מתן תגובה משמעותית על חוויות חיוביות.
    -טקס שבו כל אחד שמשתתף הטקס (כל המשפחה או רק ההורה והילד) מספר משהו רע שקרה לו ומשהו טוב.
    - התייחסות רצינית גם לדברים הלא טובים. אולי זקוק למקום מקשיב ומסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן
    ד
    20/07/2011

הבן שלי בן 6 וחצי הוא ילד נבון,פיקח, ומאוד אוהב לעזור. בבית הוא ילד מקסים . מקשיב לנו, עוזר , משחק ומאוד אוהב את אח שלו בן 2.
    אבל בגן הוא מרביץ לילדים שמציקים לו. יש לו המון חברים ואיתם הוא מסתדר יפה
    אבל שילדים מציקים לו , הוא מרביץ להם,ואז הולכים מכות ובמובן הגננת שמה אותו מעונש. גם שילד מרביץ לו הוא מרביץ בחזרה
    אחרי הרבה שיחות ואפילו עונשים הוא ממשיך, הוא טוען שקשה לו שמישהו צוחק עליו ומציק לו אז ממקום להתעלם מרביץ.
    מה עלנו לעשות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן

הוספת תגובה

• ילד בן - תגובה

ליאת גרוס
    20/07/2011

נראה שיש משהו שמאד קשה לו להתמודד איתו. משהו שהוא חווה כצחוק עליו ומפרש אותו באופן קשה. דברו איתו על המצוקה שלו מול התנהגות הילדים. מה כלכך מעליב? על מה צוחקים עליו? מה הוא מרגיש בנוגע לנושא זה? וכו'...
    נסו ללכת בכיוון הזה ובדקו מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון נוסף
    שלומית
    20/07/2011

אני צריכה ללדת בעוד מס' חודשים כשביתי הגדולה תיהייה אז בת שנתיים וחצי.
    השאלה שלי
    מתי לספר ?
    מה לספר ?
    ואיך לספר ?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון נוסף

הוספת תגובה

• מקפיצה

שלומית
    21/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון נוסף - תגובה

סמדר ריינר
    21/07/2011

שלום שלומית,
    אני ממליצה לך לגשת לחנות הספרים הקרובה ולחפש במדף ספרי הילדים ספר שמתייחס להולדת אח, ולהקריא לה אותו.אחר כך להסביר שגם לא בקרוב יהיה אח או אחות. כדאי לעשות זאת בשלב שבו מספרים לשאר האנשים על ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישראל מתייבשת... וגם בתי
    הגר
    20/07/2011

שלום,
    יש לי שתי בנות, הגדולות בת כמעט ארבע, והקטנה בת שנתיים ושבעה חודשים.
    מעולם לא לחצנו בענייני אוכל (לא רדפנו אחריהן עם פולקע ביד :-) ), והיו תקופות שאכלו יותר ופחות ואנחנו מגלדים אותם תוך אמונה שילד בריא לא ירעיב את עצמו.
    עד לפני שבועיים היו להן בקבוקים.. בהתחלה שתו בהן חלב, אח"כ עברנו למים, כך שמעולם לא נתקלנו בבעיית שתיה. הן שתו במהלך היום בכוס, אך היה להן פינוק של בקבוקי מים בכל מיני רגעים. הפסקנו את עניין הבקבוקים כי הקטנה פיתחה בהם תלות להירדמות (נטשה את המוצץ ושתתה בקבוקי מים בכמויות מטורפות עד להירדמות, ולאחר התייעצוות עם רופאה החלטנו שכמות מים כזו עלולה להזיק). הגמילה נעשתה עם הכנה, ואחרי כמה ערבים קשים הגברת חזרה למוצץ בלילה והכל בסדר.
    אבל... היא לא רגילה לשתות כמויות מים גדולות מכוס. היא התרגלה ללגום כמה לגימות וזהו, ואף פעם לא שמנו לב לזה כי קיבלה את השלמת הנוזלים מהבקבוק.
    ביום שבת היינו בטיול בתל דן והיא התייבשה. לא הגענו למיון, זה לא הגיע למצב של הקאות, אבל ללא ספק היא התייבשה. היתה סמרטוט, חום הגוף עלה, בחילות, סירוב לשתיה... נתתי לה נוזלים עם מזרק לפה במהלך הלילה כי האלטרנטיבה היתה לנסוע לתת עירוי.
    התוצאה של הסיפור הזה היתה יומיים בבית, הקפדה על שתיה (הכנתי אפילו פטל לא מאד מתוק למרות שאני תמיד מקפידה רק על מים), ו.... התנגדות נחרצת של הילדה לשתות! אני מניחה שזה שילוב של כמה דברים:
    א. הרגל- קשה לה לשתות כמות מכוס.
    ב. טראומה מזה שדחפץי לה ביום שהתייבשה נוזלים בכוח.
    ג. ילדה בת שנתיים וחצי שנלחמת על הילה שלה, על עצמאותה, ומי אני שאחליט שהיא תשתה...
    בהבדל מנושא האוכל, כאן אני לא יכולה להגיד לעצמי במים החמים האלה שאני יכולה לשחרר, כי היא תתייבש שוב.
    אז אני מוצאת את עצמי במאבקים איומים סביב העניין, והחלטתי לפנות כדי לפרוץ את מעגל האימה הזה.
    אני לא מתנהלת נכון, זה בטוח, אבל מרגישה שאין לי כלים ואשמח לעצה!
    תודה רבה רבה מראש,
    הגר

לקביעת תור
    סגירה
    ישראל מתייבשת... וגם בתי

הוספת תגובה

• ישראל מתייבשת... וגם בתי - תגובה

סמדר ריינר
    20/07/2011

שלום הגר,
    נראה שגם אתם וגם היא בטראומה. כדאי לחזור לפרופורציות ולשיגרה. לא כל יום הוא טיול בתל דן, ולא כל יום היא חייבת לשתות המון אם היא נמצאת רוב היום במזגן.
    כדאי להניח את השתיה בהישג ידה ולהניח לזה כמה ימים. כשכולכם תרגעו, תחושת הצמא הטבעית שלה תניע אותה לשתות, והיא תחזור לאיזון הגופני שהיה עד עכשיו.
    יכול להיות שמרוב לחץ, חרדה ואשמה אתם מרגישים שאתם אחראים למה שקרה בתל דן ולא שמתם לב, שתמיד היא שותה פחות, וכו'. לא בטוח שזה מדוייק. בטיולים ילדים ומבוגרים עלולים להתייבש גם אם בדרך כלל הרגלי השתיה שלהם יחסית תקינים.יכול להיות שאפשר לראות במה שקרה בטיול אירוע שהוא יוצא דופן מהשיגרה ולא כזה שאמור להכתיב אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

הגר
    20/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור

סמדר ריינר
    21/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצל ילדה בת 5
    לילך
    19/07/2011

שלום רב,
    אני פונה בעניין בתי בת 5. היא ילדה בכורה מבין 3 בנות (2 הבנות הנוספות בנות 4,
    ו- 9חודשים). בתי מאוד בוגרת לגילה, חכמה. השנה היא למדה בגן טרום חובה ולגננת אף הייתה חשיבה להעלותה לכיתה א' (כלומר לדלג על גן חובה).
    באופייה היא מאוד שלטנית, דעתנית, עקשנית, רוצה שדברים יתנהלו כפי שהיא חושבת. זה מתבטא למשל בכך שאם ילד מהגן לא נשמע להוראותיה במשחק, או שמציק לה ישר היא תכה אותו. אני רואה זאת גם בדנאמיקה עם אחותה. היא קובעת, שולטת, מחליטה ואחותה הרבה פעמים כאילו "נבלעת " בתוכה. (לכן אני משתדלת מאוד לשמור על הזכויות והמקום של אחותה). דוגמא נוספת- שבמשחק משותף היא תגלה מניפולטיביות ותנסה לרמות כדי לא להפסיד.
    לי כאמא מאוד קשה להתמודד עם בתי הבכורה- עניין האלימות תופס חלק נכבד מהתנהגותה ואני מרגישה שאני נאלצת להתעסק כל הזמן סביב זה ולדבר איתה על כל שלא משתמשים באלימות, שלא נוגעים בגופו של האחר.
    במצב זה אני מוצאת את עצמי כל הזמן מעירה לה וכך אני מפספסת את התכונות החיוביות שלה ( היא מאוד יצירתית, מוכשרת).
    ניסיתי להתמודד דרך שיטת המדבקות, על כל התנהגות מסוימת חיובית- היא מקבלת מדבקה, אך לא התמדתי בכך.
    אני מבקשת את עזרתכם- כיצד עליי כאמא לסייע לבתי לתעל את ההתנהגות לדרך החיובית ולהביא לפסקת האלימות או לפחות להקטין את תדירות האלימות?

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצל ילדה בת 5 - תגובה

סמדר ריינר
    20/07/2011

שלום לילך,
    יכול להיות שהאלימות שלה נובעת מכך שיש פער מאוד גדול בין ההתפתחות השכלית לבין העובדה שהיא בסך הכל ילדה קטנה. היא כנראה מרגישה מאוד לא מוחזקת. צורךם בשליטה נובע רוב הפעמים מתחושת חוסר אונים שמנסים להימנע ממנה. יכול להיות שמדובר בילדה שיש ממנה ציפיות להיות גדולה וחכמה ולהחזיק את עצמה. כדי לשנות זאת, שיטות התהנגותיות לא יעזרו כי הסיבה היא עמוקה יותר. יש מקום לחזור ולתת לה לגיטמציה להיות ילדה קטנה לפעמים, לתת לה זמן איכות לבד בלי האחים שלה, ובכלל כדאי ללכת לקבל הדרכת הורים כדי להבין יותר לעומק מהם המקומות שאתם משדרים לה ציפיות לא מותאמות או פשוט משאירים אותה לבד ריגשית בלי לשים לב לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך צניעות
    שוב אני
    19/07/2011

לגבי ציעות בבית.
    אנחנו משפחה דתית. בחוץ אני הולכת עם כיסוי ראש חצאית ושרוולים אחרי המרפק.
    בבית גם עם מכנסיים ארוכות: לרוב מתחת לחצאית לעיתים רק מכנס. בעלי לבוש בבית בבגדים ארוכים.
    הילדות הולכות לבית הספר עם שרוולים מתחת המרפק חצאית וגרביים. בבית פיז'מה ארוכה.
    יש לי שאלה לגבי הילדה והילד
    1)הילדה סיימה כיתה א עוד 3 חודשים בת 7.
    כשמתארגנים למקלחת עדיין מסתובבת ערומה ולא חשה בושה. יושבת מאוד לא צנוע (למשל חצאית עד למעלה ורגלים פתוחות) ואין טעם להעיר לה כי התחושה היא שעדיין לא פיתחה את תחושת הבושה (אנחנו מנסים לשכנע אותה למכנסיים קצרות מתחת החצאית). בפעם האחרונה שהערתי לה בעדינות על צורת הישיבה אמרה בשימחה שבהפסקה היא יכולה לשבת איך שהיא רוצה כי היא נשארת לבד בכיתה (קיימת בעיה חברתית). הגדולה (בת 9) אומרת שהיא עושה לה פדיחות היות ולמשל כשהלכו לבריכה בקיטנה הקטנה התפשטה לגמרי, מה שהוביל להערה לגדולה מצד חברתה. כמו כן הגדולה אומרת שאולי איך שהיא יושבת גורם לילדות להתרחק (ברור שזה לא רק זה). בשירותים עדין צריך להזכיר לה לנגב לשטוף ידיים ולהוריד את המים. אצל הגדולה תחושת הבושה התפתחה בערך בגיל שש. לגבי הקטנה, מתי לדאוג אם זה עדיין לא קורה?
    2) הבן בן 5 לרוב מנגב, אבל הניירות המלוכלכים מסביב לאסלה, ולפעמים שוכח וקם מהאסלה מרוח כולו ויכול להתיישב ככה ערום על דברים וללכלך אותם. האם תקין או לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך צניעות

הוספת תגובה

• המשך צניעות - תגובה

סמדר ריינר
    19/07/2011

שלום שרי,
    אני מודה שלא כל כך ברור לי. יכול להיות שיש לכם ציפייה שהילדים יבינו מעצמם או יפתחו תחושת בושה מעצמם. זה לא תמיד עובד כך. צריך להסביר לילדים איך להתנהג, כפי שאתם עושים בתחומים אחרים. זה לא נקרא להעיר, זה נקרא לכוון וללמד. לילדה האמצעית שלכם יש בעיה חברתית ויכול להיות שהיא לא הפנימה נורמות התנהגות וזה לא קשור רק בהכרח לעניין העירום והבושה.גם התגובה השמחה שלה כאשר היא מתארת איך היא לבד בכיתה קצת לא ברורה לי כי זה אמור להיות דבר עצוב עבורה ולא שמח. גם ילד בן 5 לא אמור להסתובב עירום בבית מרוח עם צואה ולמרוח את כל הבית. צריך פה יד מכוונת הרבה יותר ברורה, אלה לא דברים שמתסתדרים מעצמם למרות שאולי זה מה שקרה עם הבת הגדולה שלכם. אתם בהחלט צריכים להסביר לילדים שלכם, שהם כבר גדולים מדי בשביל להסתובב עירומים, ובשירותים מתנקים ואם לא מצליחים לבד, במקרה של הבן שלכם צריך לבקש עזרה, צריך להסתיר ולכסות את המקומות הפרטיים בגוף, וכו'.
    העובדה שהדברים האלה קורים אצל שני הילדים שלכם אולי מלמדת שזה לא עניין שקשור בהם אלא עניין שקשור בהכוונה שלכם כהורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא חושבת שאנחנו לא מכוונים

שוב אני
    19/07/2011

אנחנו בהחלט מסבירים שוב ושוב שלא מסתובבים ערומים, מנגבים מורידים מיים וכ"ו.
    מה שכן היות ושניהם עדיין לא מתביישים אני מאפשרת להם לעשות אמבטיה משותפת, האם להפסיק?
    לגבי הבת. היא לא נראית כלוקחת קשה מאוד את המצב החברתי שלה (שכולל אפילו התעללויות מצד חברות) אבל מבקשת שאשלח לה תעסוקה להפסקות בכיתה ובקייטנה (חוברת חשבון, שעשועונים), ואמרה שהיתה מעדיפה שהיו רק הפסקות אוכל ולא הפסקות משחק.
    הבן במצב חברתי גרוע יותר,
    שניהם ילדים חכמים ומתוקים, אבל יש קשיים. עם הבן בגלל הקושי החברתי (מכות בלתי פוסקות מצד ילדי הגן כלפיו)הגענו להתפתחות הילד, שם סירבו לעשות אבחון פסיכולוגי ושלחו לנוירולוגית ששללה PDD (אני מסכימה איתה-מאוד מעוניין בחברה ומשחק יפה אחד על אחד בעיקר עם בנות, כן צריך מעט תיווך) ואמרה שהוא ילד טוב והילדים האחרים רעים (כאן אני לא מסכימה איתה), והפנתה לטיפול רגשי. פנינו לתחנה ציבורית (התחנה ע"ש אילן בירושלים) שעשו אינטייק בסופו הפנו אותנו בחזרה למכון להתפתחות הילד בדרישה לאבחון (הם אמרו שיטפלו בילד אבל רוצים קודם אבחון כי אחרת הטיפול יהיה לא נכון). אז בהתפתחות הילד שוקלים את העניין, נפגשתי שם עם פסיכולוגית ששאלה אותי על שאר הילדים ודברים שסיפרתי על הבת שבכיתה א הדאיגו אותה(כלל לא התיחסתי לנושא הצניעות וההיגיינה). למעשה הודתה ששניהם צריכים אבחון אבל אמרה שלא היא מחליטה. אז עכשיו הטפסים של שניהם מחכים שם...שיחליטו.

אגב מדובר בילדים חכמים, אולי אפילו מעל הממוצע, אבל התחומים הביצועיים והחברתיים והרגשיים די חלשים. אני אישית חושדת ב- nvld אבל לא בטוחה כי לשניהם יש קשר עין וגם מנהלים שיחה עם תורות. הפסיכולוגית בהתפתחות הילד אמרה שיכול להיות או השוליים של הספקטרום התקשורתי או בעיה בוויסות חושי והציעה לטפל ולתת הנחית הורים על וויסות חושי בלי להמשיך בירור. בסוף השתכנעה להמליץ על אבחון אבל אמרה שלא מבטיחה.
    השאלה היא אם עדיין את חושבת שאני הבעיה שלא מנחה אותם מספיק איך להתנהג?
    אני אשים אולי יותר דגש על הסברים. היינו פשוט בדילמה אם יש טעם לחזור ולהסביר כשנראה שהילדה לא מפנימה? בכל מקרה כשסוף -סוף נתחיל טיפול פסיכולוגי לילד תהיה גם הדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא חושבת שאנחנו לא מכוונים - תגובה

סמדר ריינר
    20/07/2011

שלום לך,
    אני לא יכולה לדעת. אני חושבת שזו בדיוק הבעיה כאשר אנשים נמצאים בתהליך אבחוני והם פונים לקבל חוו"ד דרך האינטנרט ממישהו שלא מכיר את כל הסיפור. התשובה תמיד תהיה חלקית ושטחית. אין שום דרך בעולם שאני אוכל לתת לך תשובה במקום שאנשי מקצוע שראו אותכם מספר פעמים עדיין לא יודעים ומתלבטים.
    אני ממציעה שתמתינו בסבלנות עד שייגמר התהליך בעניינכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה