פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרפקציוניזם אצל ילד בן 5
    יפית
    06/07/2011

הי,
    בני כמעט בן 5, בשנתיים האחרונות הפך להיות (אני מניחה שבעידוד שלנו) מאד תחרותי.
    בגן עולה קושי לעבודות יצירה שלא אוהב לעשות. הבנו שבגיל הזה הרבה בנים לא נמשכים לתחום היצירה ועושים אותו כי חייבים, אבל לא משקיעים בפרטים וכו'.
    הבעיה היא שאני וגם המטפלות שלו בגן, חושבות שהוא פרפקציוניסט, שהוא חושב שלא יצא לו יפה כמו לאחרים והוא משווה את עצמו ולכן נמנע מלנסות.
    הפרפקציוניזם הזה כמובן משתק אותו באיזושהי צורה.
    מרוב שהוא לא משקיע ולא מעונין לעשות מעבר למינימום בתחום, הוא לא מפתח את תחום הציור, פחות מתאמן בהחזקה של עיפרון/צבע/טוש ואני חוששת שיגיע עוד שנה לכיתה א' לא מוכן מהבחינה הרגשית והפיזית.(הצורך לשבת שעות רבות ליד שולחן ולכתוב/לעשות עבודות).
    כמו כן, נמצא שיש לו גמישות יתר וחגורת כתפיים חלשה.-בתחום זה אנחנו מנסים לטפל בחוג שחיה ובפעילויות כיפיות של גן שעשועים אחר הצהריים.
    שאלתי היא, איך ניתן להמעיט את הצורך שלו ב"מושלם"? לא להיות כל כך מודאג מהתוצאה ולהנות מהתהליך?
    כיוון שאומרים לי שגם אני כזו אני רוצה לעזור לו כדי שיהיה לו יותר קל ממה שהיה לי. אני פשוט לא יודעת איך לעשות את זה.
    אני עובדת איתו מעט בבית ביצירות שונות, ומעודדת אותו, ומחמיאה לו על הדרך ועל הניסיון. אנחנו הרבה פעמים מחמיאים לו כשהוא מנסה לעשות משהו שמלחיץ אותו, או שאנחנו מרגישים שהוא נמנע ממשהו וכשהוא מנסה בכל זאת ומתגבר על הלחץ/פחד אנחנו מעודדים אותו ומדגישים בפניו שהכי חשוב לנסות ונותנים לו דוגמאות שגם אנחנו מנסים למרות ש...
    האם יש דרכים נוספות שעלינו לנסות? בינתיים אין ממש שיפור בתחום היצירה בגן.

תודה על ההתייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרפקציוניזם אצל ילד בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרפקציוניזם אצל ילד בן 5 - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום יפית,
    אפשר גם לנסות להראות לו דוגמה אישית, מה קורה כשאתם טועים, או לא מצליח לכם, אפשר לעשות מזה צחוק, אפשר להראות לו שטעויות גם אפשר לתקן, ובכלל זה לא כל כך קריטי שהוא יעשה עבודות יצירה, המוכנות הפיזית והריגשית שלו לכיתה א' לא תלויה רק בזה, וזה כבר מימד של לחץ שאתם מכניסים לעניין ויכול להיות שזה לא לצורך, יש לו גם שנה לפחות עד כיתה א', נסו להרפות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

יפית
    06/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    06/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן
    הילה
    06/07/2011

שלום , ביתי בת 5 . באופן מוזר מזה מס' ימים היא חזרה לעשות פיפי במיטה ומוזר יותר שגם בורח לה גם בערב בבית , ממש סתם כך פתאום מטפטף על הרצפה . ניסיתי לדלות אינפורמציה אך לא לא ממש היו לי את השאלות הנכונות . היום בערב היא גם ממש הראתה פחד מנחשים כשהיינו בחוץ , לא יודעת אם יש קשר ? אך אשמח לקבל טיפים מדוע זה קורה ואיך להתמודד . הילדה כאמור גמולה מזה שנתיים וחצי , זה ממש בגדר מוזר .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן

הוספת תגובה

• בריחת שתן - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום הילה,
    ייתכן שהילדה מאותתת על מצוקה ריגשית כלשהי, כדאי לנסות לדובב אותה דרך משחק וציור ולנסות להבין טוב יותר מה קורה לה (הדובי נראה עצוב, מה קרה לו? אולי הוא פוחד ממשהו?)
    אם אתם לא מצליחים להבין והעניין נמשך כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי לברר יותר לעומק מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ותשע
    ליאן
    05/07/2011

שלום בתי בת שנה ותשע היא ילדה מאוד חכמה וחברותית יודעת לדבר ממש יפה ומאוד אוהבת לשחק עם ילדים ובזמן האחרון היא מרביצה לכל ילד שמפריע בדרכה אפילו שלא מתחילים איתה לוקחת להם צעצועים (חשוב לציין שלא חסר לה צעצועים יש לה הכל מהכל )אבל זה פשוט לא עוזר היא מתנהגת כאילו חסר לה כאילו הכל שלה אני ובעלי כל הזמן מדברים איתה אומרים שזה אסור ולא יפה וזה מאוד כואב וצריך לשחק ביחד ולא לקחת מילדים אחרים תצעצועים שלהם כשהם לא מסכימים ושוב היא חוזרת על אותו התנהגות,אני מאוד מותרדת מהעיניין מה לעשות איך להתנהג אך להסביר בצורה שהיא תבין שזה לא בסדר אולי כי היא לא בגן אז היא לא יודעת אך לשחק? אשמח לתשובה מהירה בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ותשע

הוספת תגובה

• בת שנה ותשע - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום ליאן,
    יכול להיות שהציפיות שלכם מהילדה לא תואמות גיל. זה עדיין גיל קטן מאוד, שילדים לא מבינים בו ולא מוכנים לוותר, הם רוצים הכל וזה לא קשור למה שיש להם או חסר להם. קצת סבלנות, עם הזמן וכשתינכנס לגן יהיה טעם ללמד אותה שוב איך מתנהלים. היא לא בשלה לכך כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאן

ליאן
    07/07/2011

תודה רבה רבה על התשובה המספקת :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    07/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 4.5
    יפית
    05/07/2011

היי, בתי בת 4.5 היא מאוד מאוד ביישנית, סגורה ומופנמת,
    בגן יש לה חברים ואיתם היא משחקת גם אחה"צ אבל עם הגננת ועם הסייעת היא פשוט מפחדת לדבר, כאילו חרדה, הגננת אומרת שבשביל שהיא תשתף פעולה היא צריכה לתת לילדה ה-מ-ו-ן חיזוקים חיוביים ורק אז היא תענה לה תשובה דלה ביותר וגם התשובה שלה תהיה לשביעות רצונה של הגננת כאילו היא חייבת לרצות אותה, היינו בהתפתחות הילד אצל קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק ושם הילדה פשוט קפאה במקום ולא היתה מוכנה לשתף פעולה, היא נבהלה / פחדה / נחרדה ולא ברור לי למה? בבית היא מקבלת את כל החום והאהבה שרק אפשר.
    חשוב לי לציין שבבית היא מאוד פתוחה ופעילה וגם עם חברים שלה מהגן.
    האם אני צריכה לפנות לפסיכולוגית?

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 4.5

הוספת תגובה

• בתי בת 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום יפית,
    כן, כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי, כיוון שיכול להיות שמדובר בסוג של אילמות סלקטיבית, כלומר חרדה של ילדים לדבר בסיטואציות מסויימות, לפני מבוגרים או דמויות סמכות למשל. יש לזה טיפול קצר יחסית ויעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טנטרום ילדה בת 7
    ליאת
    05/07/2011

שלום,
    בתי הת ה 7 התחילה בטנטרומים קשים לאחרונה.
    בכל פעם שנענית בשלילה על בקשה שלה היא נכנסת לטנטרום קשה ביותר.
    הפעם הבקשה היתה ללכת לישון אצל חברה בשבע בערב. הסברתי לה שהיא לא יכולה לישון אצל חברה באמצע שבוע ואשמח להזמין את החברה או לתת לה ללכת לישון אצלה ביום חמישי (אין קייטנה בשישי). ואז הכל התפוצץ!
    הטנטרום מלווה בצווחות אימה (שכל השכונה שומעת), במשפטים כגון "אני שונאת אותך" "אף פעם לא מרשים לי כלום" "אני רוצה שתפלי ותשברי את הראש". כל טנטרום כזה יכול לקחת כשעה -שעתיים.
    היא ילדה בכורה ולה שני אחים קטנים, עברה עכשיו בית (למרות שזה התחיל עוד קודם לכן), תלמידה מאוד טובה, ילדה סה"כ מאוד בוגרת וממושמעת, ילדה מקובלת חברתית.
    התנהגותי בטנטרום האחרון: לא כעסתי, האמת כן כעסתי אבל לא הבעתי זאת. לא אמרתי "שששש השכנים שומעים" לא צעקתי. הדבר היחיד שאמרתי ממש בשקט "אני מאוד מאוכזבת ומתביישת בהתנהגות שלך". בעלי גיבה אותי בהתנהלות מולה במאה אחוז. כל פעם שיצאה מהחדר שלה הרמנו אותה והחזרנו אותה לחדש ללא מילים.
    הילדה היתה כל כך עצבנית שפחדתי שאשכרה יתפוצץ לה וריד במצח.
    אני מאוד מאוכזבת מההתנהגות שלה והמת קשה לי להאמין שהגעתי למצב כזה איתה.
    אל לשכוח, שהאחים שלה חוזים בהצגה הזו.
    אני מחשיבה את עצמי כבעלת שיקול דעת נכון ומגיבה בפרופורציות.
    אני ממש אבודה מול התנהגות שכזו. לא יודעת אם נהגתי כשורה או פיספסתי בגדול.
    מאוד אשמח לקבל תשובה.

תודה ולילה טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    טנטרום ילדה בת 7

הוספת תגובה

• טנטרום ילדה בת 7 - תגובה

סמדר ריינר
    05/07/2011

שלום ליאת,
    חשוב מאוד לא כל כך להתרגש ממה שאת מכנה "ההצגה". זה לא אומר עליכם שום דבר. גם לא הייתי לוקחת את זה אישית ולא הייתי אומרת לילדה שאת מאוכזבת ומתביישת, כי כמו שאת רואה זה לא עוזר.
    חשוב להתעלם מכל הדבר הזה ולא להתייחס אליו בכלל.
    ילדים לפעמים בודקים גבולות. זה קורה בכל משפחה טובה.
    אם לא יהיה קהל נורא מזועזע ולחוץ להצגה, לא יהיה טעם להעלות אותה, ולאט לאט היא תפסיק להתבצע.
    כשאתם רוצים להגיד לה לא על משהו, פשוט תגידו אותו, בקצרה, ושתגיב איך שבא לה, פנו לעניינים שלכם, והניחו לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ליאת
    05/07/2011

תודה על התגובה.
    אז מחר לא להעלות את הנושא? לא להסביר לה שהיא חייבת לדבר לאמא ואבא בכבוד? לא תהיה תגובה להתנהגות הזו? היא לא אמורה להענש על ההתנהגות הזו? פשוט לעבור לסדר היום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום ליאת.
    זה לא נקרא לעבור לסדר היום. זה נקרא לא לשתף פעולה עם טרור שהיא משליטה. לעבור לסדר היום זה נקרא לתת לה את מה שהיא רוצה כדי שיהיה שקט. אתם בהחלט יכולים כשהיא מתנהגת כך, להגיד לה שזה לא מקובל עליכם, אם אתם לא רוצים להיתפס כמי שמסכימים להתנהגות כזו. אבל להגיד את בקצרה ובמשפט אחר בלבד. חשוב מאוד לא להיכנס לסיפור שלם, לנאומים ולדרמה כי זה רק משרת את המטרות שלה לקבל תשומת לב דרך העניין הזה, וזה לא יעיל.
    ענושים באופן כללי הם לא דבר יעיל ולא עוזרים, את יכולה לנסות ולהיווכח בעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מגן שפתי לגן רגיל.
    חומימי
    05/07/2011

שלום רב.
    בני בן חמש וחודש , מסיים השנה את שנתו השנייה בגן שפתי(חינוך מיוחד). הוא ילד חכם מאוד וחברותי , ואין לו בעיות חברתיות מיוחדות וגם לו רגשיות.הוא נמצא במסגרת החינוך המיוחד מפני שעד גיל 4 כמעט ולא דיבר כלל. החל מגיל 4 ועד היום חל שיפור משמעותי מאוד בדיבור אך עדיין הדיבור לא חלק. לפני כחודש התחלנו גם טיפולים פרטיים אצל קלינאית תקשורת. והשאלה שלי היא כזו : אנחנו, הוריו , שוקלים וחושבים להעביר אותו בשנה הבאה לגן רגיל שלא במסגרת החינוך המיוחד והגננת והצוות הטיפולי לא ממליץ מהסיבה ש"יכולים לצחוק עליו ואז כל הביטחון העצמי שלו ירד ". אנחנו ההורים , רואים את הצורך שלו בחברה גדולה יותר , הוא ילד מאוד חברותי וצמא לחברה , אך כמובן שלא היינו חלילה מעוניינים לפגוע בו בשום דרך.
    הצוות הטיפולי טוען שכן הוא מוכן מבחינה רגשית וחברתית וגם מוטורית אך שעדיין לא מוכן לגמרי מבחינת הדיבור.הם ממליצים על שילוב במהלך שנה הבאה. אנחנו מאוד מבולבלים ולא יודעים מה לעשות. אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מגן שפתי לגן רגיל.

הוספת תגובה

• מעבר מגן שפתי לגן רגיל. - תגובה

סמדר ריינר
    05/07/2011

שלום לך,
    אני חושבת שכדאי לכם להישמע להמלצת הצוות. לא נורא אם השילוב יחכה שנה, עדיף לעשות זאת כשהכל מוכן וכשבטוחים, מאשר לנסות מוקדם מדי ולהכשיל את המהלך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי
    לי
    05/07/2011

שלום רב,

בני הבכור בן שנתיים וחצי, הוא ילד חכם, מדבר בצורה יוצאת דופן, עם בטחון עצמי, אהוב מאוד מצד כל הסובבים אותו, ובגן מתפעלים מאוד מחוכמתו ומיכולותיו. יש לו אחות קטנה בת עשרה חודשים.
    בחודשים האחרונים הוא כל הזמן "מנהל" אותנו, איפה בדיוק להניח את הבקבוק שלו, מי ישים לו את החיתול, איפה הוא ינעל את הסנדלים ובאיזה רגל בדיוק יש לשים את הסנדלים (תמיד מבקש לשים קודם ברגל שמאל), לאחרונה חלק מההתנהגויות שלו נראות לי "אובססיביות", לדוגמא ההתעקשות לשבת באותה נקודה בבית כשנועלים סנדלים, וזה שמבקש להתחיל באותה רגל גם כאשר שמים נעליים וגם כשלובשים מכנס.
    בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהוא מאוד חכם ויש לו זיכרון מדהים, לאחרונה התחלתי קצת לחשוש שאולי זה משהו אחר.
    אציין, שרוב הזמן אנחנו "זורמים" איתו, וזה לא ממש מפריע לנו בשגרה.
    יחד עם זאת, אשמח לדעת אם מדובר בתופעה חריגה, אם יש מקום להתייעצות עם איש מקצוע ואם כן עם מי? וכיצד אתם מציעים לנהוג, האם להמשיך "לזרום" איתו, או בדרך אחרת?

תודה רבה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    05/07/2011

שלום לי,
    זו לא תועםה חריגה, אין צורך באיש מקצוע, אך כן יש צורך להפסיק לזרום אותו כי זה ל אהגיוני ול אמתאים שילד בן שנתיים וחצי ינהל את המשפחה. זה מכניס אותו לחרדה, כי הוא מתחיל לחשוב שהוא באמת המבוגר האחראי, וזה מאוד מפחיד אותו ומשאיר אותו לבד. צריך מדי פעם להתנגד לו כשההתעקשויות נראות כבאות מתוך רצון לשליטה נטו ולא לאפשר את זה גם אם זה יקשה את החיים ויהיו עימותים ובכי. האובססיה שאתם מזהים היא ביטוי לחרדה, ולכך השזרימה שלכם איתו היא מוגזמת. זה בסדר שהוא יחליט על עצמו מדי פעם כל מיני דברים כמו כמה הוא רוצה לאכול ומה וכו', אבל הוא לא יכול לתזז אתכם, להחליט מי יחליף לו חיתול וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

לי
    05/07/2011

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    05/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים אצל ילדה בת 5
    אוש
    04/07/2011

שלום
    יש לי ילדה בת 5 .
    בחודשים האחרונים הילדה סובלת מטיקים. כאשר כל פעם הסימפטומים מתחלפים.בהתחלה זה היה הסטת העיניים לצדים באופן אובססיבי לאחר מכן זה עבר לנשימות חזקות דרך האף ,הורדת הראש למטה ...
    הטריגר לתופעה הינה כנראה לידת אח חדש , וזה נמשך כבר למעלה מ 4 חודשים. בדיקה נוירולוגית שללה בעיה נוירולוגית. ניסינו רפלקסולוגיה ללא הצלחה.
    כמובן שאנחנו מתעלמים מהבעיה מול הילדה לא מעירים לה ומחכים פשוט שזה יעבור אך לל א הצלחה.
    בזמ הטיקים רואים אי שקט וחוסר שלוה אצל הילדה .(יש לציין שמדובר בילדה שהיתה רגועה לחלוטין)
    אנחנו שוקלים טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוגית ילדים .
    נשמח לקבל עצות ,האם כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי ?
    האם אתם יכולים להמליץ על פסיכולוגית ילדים באיזור פתח תקוה ראש העין כפר סבא והסביבה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים אצל ילדה בת 5

הוספת תגובה

• טיקים אצל ילדה בת 5 - תגובה

ליאת גרוס
    07/07/2011

שלום
    טיקים ללא הסבר נוירולוגי רפואי יכולים בהחלט להיות תוצאה של מתח רגשי ובהחלט כדאי לפנות לפסיכולוג. בגיל 5 חשוב שהפסיכולוג ישלב הדרכת הורים מאסיבית בטיפול ולא ייפגש רק עם הילדה.
    ניתן לפנות לשירות הפסיכולוגי בעירייה אלייה אתם שייכם ולבקש שמות של פסיכולוגיים פרטיים מומלצים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמות גנאי לאחים
    אופירה
    04/07/2011

הי

יש לי ילדה בגיל ההתבגרות (13.5) שמאוד מקנא באחיה הצעירים ממנה (5.5,8.5). אין יום שהיא לא תציק להם או תכנה אותם בשמות גנאי, נכה, מטומטום, דביל .... איך אפשר להפסיק זאת. זה מרתיח אותנו בבית וכמובן גורם לאחיה לדבר בשפה שלה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שמות גנאי לאחים

הוספת תגובה

• שמות גנאי לאחים - תגובה

סמדר ריינר
    04/07/2011

שלום אופירה,
    הייתי בודקת למה היא כל כך מקנאה באחיה הצעירים ומנסה להקשיב למצוקה שלה. יכול להיות שבאמת יש קשיים אמיתיים מהם היא סובלת ואולי יש צדק בתחושה שלה.
    לפעמים זה מאוד נוח כשיש בת גדולה שאשר להטיל עליה המון אחריות ומצד שני את הקטנים מפנקים, יוצא אולי שהיא נותנת המון אבל לא מקבלת מספיק והם לא נותנים הרבה אבל מקבלים המון., זה עלול לפעמים ליצור תחושת ניצול, קיפוח וכעס. יכול להיות שהכעס שלה הוא בעצם עליכם ולא על אחיה. לכן, לפני שתבררו את זה ותמצאו לזה פיתרון, אין טעם לחסום לה את הערוץ היחיד שדרכו היא מבטאת את הכעס שלה וזה גם לא יעזור לכם אלא יחמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - שמות גנאי לאחים

אוראל
    08/07/2011

הי

שוחחתי עם בתי לגבי ההצעה שלך, ואכן צדקת היא מרגישה מתוסכלת מהעול עליה, ולדעתה הם מקבלים יותר והיא פחות והדרישה ממנה הינה תמידית להרגשתה. אני חייבת לציין ששיקפת לי מצב שלא הייתי ערה אליו ואין לי ספק כיום שהיא צודקת בהרגשתה -אז תודה.
    ולשאלה הבאה שהינה בלתי נמנעת איך משקמים, מסדרים, ומשנים את המצב שנוצר?

תודה רבה רבה
    אופירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - שמות גנאי לאחים - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום אופירה,
    קודם כל דורשים ממנה פחות. אם יש לה כל מיני חובות שהם למען הבית ולא למענה - צריך לשקול לאם זה לא יותר מדי, ומקדישים לה יותר - תשומת לב, זמן איכות לחוד, וכו', וגם לא יוצאים כל הזמן מתוך הנחה שאם היא הבוגרת זה אומר אוטומטית שהיא חייבת תמיד לוותר לאחיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן לבלות עם הסבים
    כנרת
    04/07/2011

בני בן שנתיין וחצי אובחן כסובל מבעיות בויסות החושי, זה מתבטא בקשיי ריכוז ובעיות התנהגות. אנחנו גרים באירופה והסבא והסבתא באו לבקר למשך שבועיים. מבחינתנו זה טוב כי זה מקל עלינו קצת, אבל בני לא ממש מוכן לבלות איתם (הוא מכיר ומזהה אותם מהשיחות בסקייפ). הם כבר שבועיים אצלנו ועדיין הוא מבקש "רק אמא" או "רק אבא". איך מעודדים אותו לבלות איתם? איך להנחות את הסבים להתנהג איתו? האם פשוט להשאיר אותו איתם קצת כדי שיתרגל בהדרגה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן לבלות עם הסבים

הוספת תגובה

• לא מוכן לבלות עם הסבים - תגובה

סמדר ריינר
    04/07/2011

שלום כנרת,
    חשוב להרגיל בהדרגה כשאתם עדיין בסביבה, לא להשאיר אותו לבד איתם לפני שהעברתם להם מה הוא אוהב לעושת, ואיך להתחבר אליו, ומספר פעמים להיות איתם ביחד כשהם תופשים בהדרגה מקום יותר מרכזי באנטראקציה ואתם יושבים ליד ותופסים מקום יותר צדי, בהמשך תוכלו ללכת לרגע לחדר אחר ולחזור וכו', עד שכולם ירגישו בטוחים שהם יבלו איתו יותר זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6

אושרת
    04/07/2011

שלום
    בני בן 6 מסרב להשתתף בחוגים השונים:כדורגל, שחייה..... מסרב ללכת לשחק עם בני גילו, הוא רוצה שרק הם יבואו אליו , אין לו בעיה לשחק ולשתף פעולה עם הילדים אבל זה רק בנוכחותי. הדבר מאוד מפריע לי ,אנחנו בחופש הגדול אני אמא עובדת לא מצליחה להפעיל אותו בשום מסגרת. ניסיתי וניסית דיברתי הרבה איתו , אני יודעת שהוא אוהב אבל יש לו את הקושי בהתחלה וכשעושה את זה הוא זורם בכיף . מה הסוד של הקושי בהתחלה מכל דבר ( יש לו פחד מסויים) ??!!

עזרו לי בבקשה

אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 8
    אמא לילדה
    03/07/2011

שלום

בתי בת 8 עולה לכיתה ב' נשארה שנה בגן ילידת יוני לא מזמן חגגנו לה בבית עם כל ילדי הכיתה באמת רוב הכיתה הגיע ליום הולדת .
    בתי ילדה חברותית שמחה אך ילדותית ורגישה בכיתה (אמנם עכשיו התחיל החופש )
    משחקת בעיקר אפשר להגיד לרוב עם שני בנים מהכיתה. מה שמדאיג אותי זה שהבן שהיא בקשר איתו טוב עוזב לעיר אחרת ולא יהיה איתה בכיתה .
    שמתי לב שבתי שהיא מדברת .. עם מישהו/משהי היא לא שמה לב עם האחר מקשיב לה בכלל ובקשר עין איתה היא יכולה להמשיך לדבר ולחשוב שהוא מקשיב לה . (קורה לעיתים אך לא תמיד )
    איך אפשר לעזור לה ? לא אוהבת את הבנות השלתטניות אוהבת לשחק עם ילד אחד עם יש כבר כמה ילדים הולכת לאיבוד .
    אם תוכלי לתת לי עצות כיצד אפשר לעזור לה ? מאד חשוב לי מבחינה חברתית שיהיו לה חברות .

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 8

הוספת תגובה

• בתי בת 8 - תגובה

סמדר ריינר
    04/07/2011

שלום לך,
    זה יפה שזה חשוב לך שיהיו לה חברות אך השאלה אם זה חשוב לה. מה היא רוצה? האם דיברת איתה על כך? האם זה מפריע לה? מתחיל להיות קשה ליצור שינוי בגיל הזה אם לילד אין מוטיבציה ורצון להתגייס. אם זו בעיה שמפריעה גם לה אפשר לחשוב איתה ביחד, האם כל הבנות שתלטניות או שבכל זאת יש בת נחמדה אחת או שתיים שהיא יכולה לנסות לפנות אליה, להזמין אותה, למצוא איתה נושאים משותפים ווכ'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מגן לגן כדאי?
    לילך
    03/07/2011

שלום,
    ביתי תהיה בת שנתיים בספטמבר הקרוב ואני זקוקה לעזרה בבחירת הגן לספטמבר הקרוב.
    כיום ביתי משתלבת בגן בו קיימות שתי קבוצות: קבוצה של תינוקיה עד גיל שנה וקבוצת הבוגרים מגיל שנה וחודשים עד שנתיים .
    אני מתלבטת אם להשאיר אותה שנה נוספת בקבוצת הבוגרים של הגן בו היא נמצאת או להעבירה לגן חדש בו תשולב בין קבוצת הצעירים ( שנה וחצי עד שנתיים) לבוגרים ( שנתיים וחצי עד ארבע) בהתחשב בעובדה שספטמבר 2012 אנו עוברים דירה לאזור חדש כך ששוב תאלץ לעבור גן.
    מה חשוב יותר שתהיה בין הגדולים בגן ותצבור ביטחון ותעבור פחות גנים או שתעבור כל שנה גן אך תהיה בין הקטנים וימשכו אותה מעלה.
    תודה לילך

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מגן לגן כדאי?

הוספת תגובה

• מעבר מגן לגן כדאי? - תגובה

סמדר ריינר
    04/07/2011

שלום ללילך,
    בעיני בהחלט חשוב ביותר שתהיה בין הגדולים ותצבור ביטחון ויהיו לה פחות מעברים. חד משמעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    אלינור
    03/07/2011

שלום רב

בתי בת שנתיים וארבעה חודשים. לאחרונה החלה לעשות את צרכיה באסלה על ישבנון. ככל הנראה אין לה בעיה "לשחרר" מפני שהיא מתפנה מתי שהיא מחליטה שהיא רוצה.
    העניין הוא שהיא כנראה לא תמיד רוצה, ואם היא מפספסת גם לא כל כך אכפת לה - היא לא מודיעה ואם היא כן מודיעה היא לא נראית מוטרדת במיוחד מהפספוס, ואם זה קקי - לעיתים היא מכחישה שיש קקי בתחתונים ואף מסרבת להחליף אותם ולהתנקות.
    היא מפספסת פיפי כפעמיים שלוש ביום (זה כבר שבועיים), והשיא היה שאתמול היא עשתה קקי על הרצפה והודיעה לנו על זה בלי מראה מוטרד במיוחד, ואחר כך מצאנו עוד איזור עם פיפי וקקי על הרצפה עליו היא בכלל לא הודיעה לנו. (היא היתה במקרה בלי תחתונים בכלל)

השאלה שלי היא - האם העובדה שלא מאד אכפת לה מהעובדה שהיא מפספסת מעידה שהיא לא מוכנה? אולי אם נחכה כמה חודשים ונתחיל שוב הכל יהיה יותר קל - גם לה וגם לנו - מפני שהיא תהיה יותר בוגרת ותרגיש יותר טוב עם עצמה על עשיית צרכים בשירותים ויותר תחשוש מלפספס?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

סמדר ריינר
    04/07/2011

שלום אלנור,
    גיל שנתיים וארבע זה עדיין גיל מוקדם. יש לכם זמן. נשמע שלילדה אין אין מוכנות, וזה בסדר גמור אם תחכו כמה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שמשחק במשחקי בנות
    דניאל
    03/07/2011

שלום. בני בן שמונה עוד מעט (עולה לכיתה ג) ילד מקסים ויצרתי, מאז ומתמיד תמיד אהב יותר את המשחקים של בנות המין השני, לעיתים כשהוא לבד בחדר המשחקים הוא אוהב לקחת סדין ולדמות חצאית וכו' (מבלי שנשים לב).יש לציין שעם זאת כשהוא משחק עם בנים הוא נהנה ויש לו מה להציע .
    יש לציין כי הינו ילד שמח וחינני ומאז ומתמיד היה קשור יותר לאימו.
    לאחרונה הבחנתי שהוא גולש באתרים של מחקי בנות בראץ וכדו' הנני מודאג מאוד מה עלי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    בן שמשחק במשחקי בנות

הוספת תגובה

• בן שמשחק במשחקי בנות - תגובה

סמדר ריינר
    04/07/2011

שלום דניאל,
    אם הדבר מפריע לך, חשוב מצד אחד שלא תעיר לו או תראה חוסר שביעות רצון מתחומי התעניינותו מצד אחד, מצד שני יכול להיות שמתיאם שתנסה גם אתה לפתח את הקשר איתו, להקדיש לו יותר זמן, לשחק איתו משחקי בנים, לעודד את הצדדים התחרותיים וכו', ולא להניח את כל הזירה רק לקשר שלו עם אמא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי צריך

Uncle
    05/07/2011

בשום אופן לא מתלבשים לידו! (מספיק להוריד חולצה והוא אומר "זה לא צנוע").
    אך העניין ש"לדעת לבד", ילד רגיל כן. אצלו כפי שאמרתי יש בעיה.(להתפנות הוא מתפנה לבד, לרוב הוא לא סוגר דלת...(ואז אנחנו צריכים לסגור) למרות שהוא רואה אותנו, המבוגרים ואנחנו סוגרים דלת עם מפתח "למה אתה סוגר?".

או שפעם אחת הוא סוגר דלת שלא "יציצו" ואחרי דקה כאילו הוא שוכח את הקטע שאסור לצאת בלי בגדים ופשוט יוצא.

ברור לי שיש "בעיה". רק לאן היא יכולה להוביל?היא יכולה להעלם כלא היתה?, מטריד אותנו הרבה יותר.
    (כפי שאמרתי הוא נמצא בבדיקות ולא יודעים איפה לשים את האצבע "זו הבעיה".היו כמה אבחנות שהתבררו כלא נכונות,
    כשהיה קטן קבעו שזה אוטיזם, בסוף אמרו "בשום אופן הוא לא..." (הוא מתקשר עם אנשים ("קוראים לי...אני בן...", יש לו חברים, יודע שפות")

????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי צריך - תגובה

סמדר ריינר
    05/07/2011

שלום לך,
    לצערי אין שום דרך שבפורום אני אוכל לתת לך שתשובה שאנשים שראו ובדקו אותו לא יודעים לתת. אין פטנט כזה.
    הלוואי ויכולתי לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9. דחוף
    Uncle
    03/07/2011

שלום לך
    ילד בן 9 חכם ופיקח מאוד (עם בעיות התנהגותיות)

מסוגל לחשוף את איבר מינו כדי להוכיח ש"יש לו בולבול" או כששאלנו אותו 'לבשת תחתון?' הוא עונה לא, ומראה שאין לו...(הוא צוחק תוך כדי, וזה לא צחוק חצוף)
    בהתחלה זה קצת מצחיק, אבל אחרי שאתה תופס את התמונה זה מבהיל.
    (המשפחה לא מתירנית ולא מקובל להסתובב עירום)
    אנו כועסים עליו אבל אנחנו גם אובדי עיצות כי אם צועקים עליו, הוא לא מבין 'מה לא בסדר'. זה מתסכל כי עם כל השכל שיש לו, ההפרעות בהתנגות מטרידה אותנו ואין לנו מושג מה לעשות. היום הוא ילד, אז "זה", "קטן",אבל הוא מתפתח ומחר הוא כבר יהיה "מפותח מינית" וזה כבר יהיה קטסרופלי, עם השלכות כבדות מאוד, לא רק לו עצמו, אלא גם לנו .(מה שבנאדם עושה בבית, זה עניין אחד כל עוד הוא לא מוציא את זה לחדר מדרגות, לרחוב או לגינה).

לאן דבר כזה יכול להוביל בטווח הרחוק? יש טיפול לבעיה שציינתי?
    האם זה יכול לחלוף ללא התערבות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9. דחוף

הוספת תגובה

• בן 9. דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    04/07/2011

שלום לך,
    ההתנהגות שאתה מתאר באמת נשמעת לא תואמת גיל במיוחד. נראה לי שיש מקום לפנות לטיפול מסודר כדי לבדוק יותר לעומק במה מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה

Uncle
    05/07/2011

הילד מודע לזה שצריך להיות צנוע אם אני אתלבש לידו הוא יגיד לי 'זה לא צנוע' (אני לא עושה את זה).
    אם הוא מתקלח ואני איתו אין לו בעיה שאני עוזר לו (או מי שמשגיח עליו) מצד שני אצל הרופא הוא מאוד מתבייש ואומר 'זה לא צנוע'.
    אבל הנקודה הזו (בה הוא עושה דבר האופייני לגיל 4-, ש"הנה יש לי...) מדאיגה מאוד.

הוא סובל מאיחור בהתפתחות (הוא לא מאובחן כ'מפגר' ברם גם לא יודעים לאבחן מה הבעיה שלו).

האם זה יכול לחלוף לבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה - תגובה

סמדר ריינר
    05/07/2011

שלום לך,
    יכול שהילד צודק. יכול להיות שההתנהגות שלכם מבלבלת אותו. לא ברור לי מה העיכוב ההתפחותי שלו, אבל בדרך ילדים בני 9 לא זקוקים למבוגר שישגיח עליהם בעת המקלחת.האם זה באמת הכרחי? ילד בגילו כבר אמור לדעת להתקלח לבד. כמו כן זה לא כל כך רצוי שבני משפחה עירומים יסתובבו לידו או יתלבשו לידו. אם אתם רוצים שהוא ישמור על פרטיות הגוף שלו - כדאי לשמש דוגמה ולסגור דלת או להחליף בגדים בנפרד.
    מעבר לזה אני לא יכולה לומר לך אם זה יחלוף או לא. כמו שציינתי בתשובתי הקודמת -צריך לראות אותו איש מקצוע ולהתרשם יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה