פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להתנהג עם ילדים בני 6 ו 8 ?
    מדענית
    08/07/2011

טוב, הסיפור הוא כזה: אני בת 23, יש לי 2 בני דודים בני 7 ו 8 שהוריהם נהרגו כמה חודשים. כרגע סבתא שלהם ( בת 70) היא האופוטרופוס הרשמי, לפני כל מה שקרה ראיתי את הילדים רק פעמים ספורות, ועכשיו אני משתדלת לבלות איתם כמה שיותר זמן, הם נקשרים אלי יותר ויותר, ואני לא יודעת מה בדיוק אני מרגישה כלפיהם.
    אני מוכנה ברגע הצורך להפוך לאופוטרופוס שלהם - אולי עוד שנתיים , אולי עוד 5 שנים אולי לא נצטרך...
    איך אני אמורה להתנהג איתם כדי מצד אחד חהמשיך להיות סוג של אחות גדולה שכיף להם איתה ומצד שני סמכותית מספיק ודואגת מספיק כדי שיוכלו לקבל את המעבר הזה בצורה הכי פחות טראומתית?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עניתי לשאלה זו.

סמדר ריינר
    10/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לספר על אובדן הריון
    יפעת
    08/07/2011

שלום,
    אני בת 36, בהריון בשבוע 19, לפני יומיים התגלה מום חמור בעובר ועלי לעבור הפסקת הריון, דבר שלעצמו כואב לי מאוד מבחינה נפשית.

הבעיה העיקרית שלי היא, שיש לי שתי בנות בות 3 ו-4.5, הן יודעות על ההריון ומצפות לאח או אחות. כל הזמן שומרות ל"תינוק" מתנות ואביזרים שהן כבר לא משתמשות, מספרות לכל מי שרק אפשר שלאמא יש תינוק בבטן.

איך לספר להן שעלי לעבור הפסקת הריון?
    האם יש חשיבות לזמן ביום, כלומר בבוקר, או לפני השינה או אחרי הגן?
    באילו מילים להשתמש או לא להשתמש? למשל אני לא רוצ הלהגיד שהתינוק חולה, כי אני לא רוצה להכניס להן פחד שכל פעם שמישהו חולה הוא לא ישרוד...

אני מרגישה שאני חייבת לספר להן בהקדם, כי הן כל הזמן מדברות על התינוק.

בקיצור, אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה
    איך לספר על אובדן הריון

הוספת תגובה

• איך לספר על אובדן הריון - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום יפעת,
    כדאי לדבר על כך בשלב מסויים אחה"צ כשאתם בבית ונינוחים, לא ממש לפני השינה ובטח לא לפני הגן. כדי שיהיה להן זמן לשאול שאלות ולהגיב אם הן רוצות. רצוי כששניכם בבית.
    כדאי להסביר שכל עוד הוא לא נולד, לא מדובר בתינוק, אלא בעובר. לא כל העוברים מתפתחים ונולדים. העובר הזה לא מתפתח ולכן הוא לא יוולד. אם זה נכון, אתם יכולים להגיד להם שבעתיד תנסו שוב, ואתם מקווים שהעובר הבא יתפתח להיות תינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי להתמודד עם בני בן ה 9
    גילה
    08/07/2011

אני גרושה, אם לילד יחיד בן 9 ונשואה בשנית. בני מאובחן כילד עם הפרעות קשב וריכוז ומטופל בריטלין. יש לא מעט קושי ועימותים סביב הכנת שיעורי הבית. הוא בעל קשיים חברתיים במסגרת בית הספר.

מערכת היחסים שלי עם הגרוש שלי בעייתית והילד מקבל הרבה מסרים כפולים גם בשלט רחוק - למשל, כשהאב מתקשר כשיש סיטואציה טעונה בבית ביני לבין הילד האב מפעיל את הילד מולי דרך הטלפון - כשזה קורה אני מתרחקת מהמקום ולא משתפת פעולה.

מזה תקופת מה אני נתקלת בהתנגדות גדולה מצד בני כלפי ויש לנו הרבה ויכוחים ועימותים. אני מנסה לדובב אותו להבין ממנו מה מציק לו אבל הוא לא משתף פעולה. חשוב לציין שהוא מביע הרבה פחות התנגדות לבן זוגי - כך שאני מניחה שיש לו כעסים כלפי.

לאחרונה אף חווה התקף זעם והחל לזרוק חפצים בבית ולהרוס אותם - לא הצלחתי להרגיע אותו. מדובר בתופעה חדשה.

אנו הולכים לפגישות עם עו"ס מטעם רשויות הרווחה אך אני מרגישה שאני לא מקבלת ממנה כלים כדי להתמודד עם בני בסיטואציות השונות.

אני אובדת עצות והתקף הזעם האחרון מדיר שינה מעיני ומראה על החרפה במצב.
    אני רוצה להחליף גורם טיפולי שיוכל לעזור לי - מי בעל המקצוע המתאים? ראיתי שאתם מפנים אנשים בפורום להדרכת הורים - מי מוסמך להעביר הדרכת הורים? איך מגיעים לגורם מקצועי שכזה?

אשמח גם לעצות כיצד להתמודד עם בני.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי להתמודד עם בני בן ה 9

הוספת תגובה

• קושי להתמודד עם בני בן ה 9 - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום גילה,
    לבן שלך קשה כיוון שהוא מרגיש קרוע ביניכם ההורים. הוא מרגיש שאם הוא ישתף פעולה יאתך הוא יבגוד באביו. עצם ההבנה של זה יכולה לגרום לך לראות את קשייו באור אחר, וואלי אף לדבר איתו על כך, למשל להגיד לו משהו כמו שקשה לו להיות קרוע בין אבא לאמא ואוי הוא גם כועס עלייך שהתגרשת מאבא ושיש לך חבר. ואם הוא ירגיש יותר מובן אולי הוא קצת פחות יכעס.
    הדרכת הורים יכולים עושת או פסיכולוגים קליניים, או פסיכולוגים חינוכיים, או עובדים סוציאלים קליניים. את יכולה לפנות באופן פרטי או למרפאה ציבורית באיזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בגמילה
    רוני
    07/07/2011

הבן המקסים שלנו בן שלוש. ילד אמצע לאח בן 6 וקצת ואחות בת 3.5 חודשים.
    לפני כחודש וחצי יזמנו גמילה. מפיפי נגמל במהירות תוך יום- יומיים, כאשר מאז כמעט אין פספוסים אלא אם כן שתה הרבה או עייף. בלילה עדיין עם הטיטול.
    הבעיה היא עם קקי. הילד שולט לחלוטין, אך מתעקש לעשות בתחתונים. כאשר חש צורך, מוצא לו פינה שקטה בבית, עושה בתחתונים ואז נגש אלינו ומבקש שננקה אותו.
    כל נסיונות השכנוע שלנו לא עזרו- פרסים, התייחסות לכך שהוא כבר גדול, נסיונות חיקוי ילדים אחרים בגן ואחיו הגדול.
    התשובה שלו : "אני לא יודע לעשות בשירותים". אני מזהה כבר מתי יש לו וכשניסיתי לקחת אותו לשירותים נכנס למצוקה והתחיל לבכות "אני לא יודע" ולכן עזבתי אותו. מס' דקות אחר כך עשה בתחתונים בפינה שלו.
    פרט לפספוס אחד בגן, מקפיד לעשות זאת בבית וגם אומר מפורשות - "בבית אני עושה קקי בתחתונים".
    ניסינו להתעלם כשבוע וגם אין שום התקדמות. ברור לנו שלא מדובר במאבק כוחות (הקפדנו לא לכעוס עליו בכלל), אלא קושי שלו.
    נכון לעכשיו עושה פעם ביום - יומיים בתחתונים. אני לוקחת אותו , מנקה אותו ומבקשת ממנו להשתדל פעם הבאה לעשות בסירשירותים וכו'.
    מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בגמילה

הוספת תגובה

• מקפיצה- השאלה דולגה

רוני
    10/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בגמילה - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום רוני,
    בודאי שיש מאבק כוחות. זה שאין כעס זה לא אומר שאין מאבק כוחות. עצם הדריכות שלכם, הלחץ והדאגה שאתם חשים, העיסוק בפרסים, הניסיונות שלכם להושיב אותו, האכזבה שלכם שזה לא קורה, הוא מבין מזה שזה נורא חשוב, זה יוצר לחץ והוא מתנגד, וזה נקרא מאבק כוחות.
    הדבר שהוא מתנגד אליו זה ללחץ שלכם שהוא יתנהג כגדול. האמרות שלו "אני לא יודע" למרות שהוא כן יודע כי בגן שהוא עושה הן בעצם פניה אליכם, שתכירו בזה שהוא עוד קטן, והוא לא רוצה לדעת הכל ולקחת אחריות ולהתמודד, מפחיד אותו לגדול לכל כך מהר. לזה צריך היות רגישים.
    אפשר לדבר איתו על כך שנמאס לו שכל הזמן אומרים לו שהוא גדול, כי לפעמים הוא מרגיש עוד קטן. וזה נכון, הוא עוד ילד קטן ולפעמים הוא קצת גדל ועושה עוד דברים, אבל מותר לו גם לחזור לפעמים להיות קטן, ואחר כך לחזור להיות גדול עוד פעם. מותר לו לפעמים לחזור להיות תינוקי של אמא, להיות עם טיטול, לקחת בקבוק (למשל, לא חייב) וכו', ואחר כך להיות גדול, ולעשות דברים של יותר גדולים.
    ואחרי השיחה הזו תניחו לכל נושא הגמילה למשך חודש וחצי -חודשיים לפחות, ותנו לו בקצב שלו., גם אם זה יקח יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רוני
    11/07/2011

קודם כל תודה על ההתייחסות.
    חשוב לי לציין שבגן הוא פשוט לא עושה בכלל,למעשה מאז הגמילה לא עשה קקי בשירותים אפילו פעם אחת. הוא מתאפק ובדרך כלל מס' דקות אחרי שחוזרים הביתה עושה בתחתונים. מרבית הזמן למעשה לא התייחסנו כלל אלא ניקינו אותו ושלחנו אותו חזרה לשחק.
    ההתייחסות לכך שהוא גדול החלה רק בשבוע האחרון כנסיון נוסף לקדם את הנושא.
    מעבר לכך אנחנו לא אומרים לו לגבי שום נושא אחר שהוא גדול ובוגר (ערים לכך במיוחד עקב הלידה של אחותו הקטנה).
    לסיכום היית ממליצה לנו כרגע היא לחזור להתעלם ולתת לזה עוד חודש- חודש וחצי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום רוני,
    גם אם אל אמרתם לא הרבה שהוא מצופה להיות גדול, זה לא אומר בהכרח שזה לא הדבר שהוא מרגיש ומתנגד אליו (כמו שאם אתם לא כועסים זה לא אומר שאין מאבק כוחות) ולכן הייתי ממליצה לכם בכל זאת להגיד מה שהמלצתי לגבי העניין של גדול קטן. מעבר לזה, אם גם בגן הוא לא עושה ייתכן שהוא סובל מחרדת אסלה. ילדים רבים מתקשים לעושת קקי בשירותים (גם אם הם עושים פיפי) כיוון שהם חווים את זה כמו חוויה של התפרקות של משהו מהגוף שלהם וזה מאוד מפחיד אותם, לכן חשוב להם לעשות זאת בתוך הטיטול שעוטף אותם עדיין. חשוב לגלות הבנה לעניין הזה ולא ללחוץ, לא משנה כמה זה יקח (גם אם זה יקח יותר מחדש חודשיים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רוני
    11/07/2011

נאמץ גישה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה.

סמדר ריינר
    11/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה אצל ילדה בת 3
    נ
    07/07/2011

שלום,
    אני אמא לילדה בת 3. ילדה מקסימה, מלאת בטחון עצמי, חברותית וחכמה. בשגרה היום יומית, היא מתנהגת לעילה ולעילה. מה שמטריד הוא שיש לה התקפי חרדה מסויימים שממש משתקים אותה. היא מפחדת מאוד מבלונים. אם הם תלויים על הקיר זה בסדר, אבל אם חס וחלילה אחד נופל על הרצפה היא תיכנס להתקף אמוק ותרוץ אחרי הבלון בכדי לתפוס ולזרוק אותו מחוץ לבית. היא כמובן מוודאה כמה פעמים שלפני כל יום הולדת שאנחנו הולכים לא יהיו בלונים וזוכרת היטב איפה נתקלנו בבלון ומה עשינו איתו. בנוסף מאוד קשה כאשר לוקחים משהו מהבית שלנו ומהדברים שלנו. אם שכן יבוא ויקח כבל חשמל או שחברה התלכלכה והחליפה לבגדים שלה/תחתונים, היא תיכנס לטירוף ולבכי שקורע את הלב. במצבים אלו מאוד קשה להרגיע אותה. גם אחרי שהיא תירגע, היא יכולה להיזכר בזה שעה אחרי או לפעמים גם כמה ימים אחרי ולהיכנס לבכי עצוב כזה.
    אני כמובן לא יודעת איך להתמודד עם זה ומיד מתקיפה אותה שתירגע!

עיזרו לי בבקשה. מה ניתן לעשות? איך לטפל בזה? ע"י איש מקצוע או לתת לזה לעבור עם הגיל (כמו שבעלי טוען)?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה אצל ילדה בת 3

הוספת תגובה

• יש מישהו שיכול לעזור בנושא?

נ
    08/07/2011

יש מישהו שיכול לעזור בנושא? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו? בבקשה

נ
    10/07/2011

מישהו? בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא גורם מוסמך אבל

ורד
    10/07/2011

עד שיענה לך אחד כזה...יש בהמשך הדף אמא לילד/ילדה בן 2.5 עם בעיה דומה. הכותרת היא משהו בסגנון בעיה מוזרה... תקראי את התכתובת שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בכל זאת?

נ
    10/07/2011

אולי בכל זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בכל זאת? - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2011

שלום נ,
    הצטרפת לשאלה ששאלה קודמתך בעניין, ושם התקבלה תשובה, מדוע היא לא מספקת אותך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות כלפי בעל חיים
    ג
    07/07/2011

שלום, בני הקטן בן 4.3 הוא בעל בעיות התנהגות. עשינו לו איבחון, אך האיבחון לא הראה משהו בולט, לא קיבלנו דיאגנוזה חוץ מ"בעיות התנהגות" אך את זה אנו יודעים לבד. באצמע שנה שעברה מנהלת הגן שלו סירבה לקבל אותו מנימוק שהוא משבש את הסדר בגן, יכול להרים כיסא על ילד או אף על גננת, הורס דברים בגן, לא יושב בריכוז ובורח מכיתה ברגע שפותחים את הדלת. הגננת הגדירה אותו כ"מנהיג שלילי" שמשפיע לרעה על הילדים. הסכימו לקבל אותו לגן רק אחרי שהצמדנו לו סייעת אישית. היה נדמה כי התנהגותו השתפרה, אך לאחרונה שוב שמענו תלונות: הוא מחתת בלי רשות בתיק של הגננת, שותה מהבקבוק שלה למרות שאמרה לו שזה אסור, ברח מהכיתה. בבית הוא זורק נעלים וחפצים שונים על האחים הגדולים שלו, לוקח דברים בלי רשות. כשאומרים לו שמשהו אסור, הוא מסוגל לזרוק דברים על הרצפה כמחאה או להרביץ, אפילו לאמא שלו (לאבא כנראה לא). אתמול קרה מקרה מזעזע ואני לא יודעת איך מתיחסים, אני ביקשתי מהשכנה לשמור עליו כמה דקות (הוא מכיר אותה ואת הילדים שלה מצויין ואוהב להיות אצלם), והתברר שהוא נכנס לבית שלהם מייד ניגש למחסן שם גר אפרוח בקופסא, תפס כף והרביץ לאפרוח עד זוב דם (אחרי שעתיים האפרוח מת). זה קרה בשניות. ולפני כן כשהוא נכנס לבית של שכנה הוא טפס מאורר גדול וזרק אותו מכל המדריגות.
    אף פעם לא נתקלתי בהתנהגות אלימה כזאת אצל ילדים אחרים שלי, ואני לא יודעת מה לעשות. היתי רוצה גם לדעת מאיפה זה יכול היה לבוא. תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות כלפי בעל חיים

הוספת תגובה

• אלימות כלפי בעל חיים - תגובה

סמדר ריינר
    07/07/2011

שלום לך,
    זה יכול לבאו ממקורות שונים. פעמים רבות ילדים שעוברים בעצמם אלימות מסוגים שונים מפתחים התנהגות כזו. זה המצב ברוב המקרים. אך יש גם מקרים של בעיה מולדת, שלא תמיד קשורה למשהו משפחתי.
    חשוב לפנות לטיפול ולראות איך אפשר למתן את ההתנהגות. את מודאגת בצדק, וטוב שאת מבינה את חומרת המצב. עכשיו צריך גם לפעול בהתאם ולהעזר באנשי מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך בפסיכולוג ילדים??
    נ ועה
    07/07/2011

האם בהכרח יש צורך לקחת ילדה (בת 7) לפסיכולוג רק משום שיש לה אח קטן עם נכות קשה מאוד? האם יש צורך להבין אם קיימת השפעה עליה מכל התהליך שהמשפחה עברה מלידתו ועד היום?
    ההתנהגות שלה לא מצביעה באופן ישיר על מצוקה כלשהי, אבל ישנן תגובות זעם והתפרצויות מחד ועודף רגישות ופגיעות ובכי בנקל מאידך, שיתכן ואפשר לייחס התנהגויות כאלה להרבה מבני גילה. כמו כן, אינני יודעת אם זה קשור אבל מדי מספר חודשים, כמעין אירוע חוזר שאורך מס שבועות וחולף, אני מוצאת שהילדה עם תחתונים מלוכלכים מצואה, דבר שבהכרח לא אמור לקרות לבני גילה! בניסיונות דיבוב לא עולה שום דבר ואנו מודאגים שמא אנו מפספסים משהו.
    בנוסף, במידת הצורך, באיזה אופן מאתרים פסיכולוג ילדים מתאים?

לקביעת תור
    סגירה
    צורך בפסיכולוג ילדים??

הוספת תגובה

• צורך בפסיכולוג ילדים?? - תגובה

ליאת גרוס
    07/07/2011

שלום נועה
    להרגשתי, עצם העובדה שאת שואלת מעידה על תחושת בטן לא רגועה לגבי הילדה ועל ההבנה שיש צורך באיזה שהוא סוג של התערבות. גם בריחות הצואה מעידות על קושי רגשי. טוב שאת עם היד על הדופק בנוגע להשפעה של מצב האח על הילדה. היא אכן חלק מהמורכבות ובטח משלמת מחיר.
    יש עמדות שונות בנוגע לסוג ההתערבות הנכון. אני באופן אישי ממליצה בשלב ראשון על מספר פגישות שלכם ההורים עם פסיכולוג לצורך חשיבה משותפת על הילדה. בגיל זה ההשפעה שלכם על מצבה הרגשי הוא הרבה יותר משמעותי מפגישות חד שבועיות שתעשה עם איש מקצוע. חשוב שיחד עם הפסיכולוג תנסו להבין את עולמה הפנימי ואת הדרך בה אתם יכולים להתחבר לקשייה ולסייע לה.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מספרים - אני צריכה תשובה דחוף
    מלי
    06/07/2011

שלום רב,

אני בשבוע 16 להריון והתבשרתי על תומו. לעובר לא היה דופק.
    יש לי ילד בן 6, העולה בעוד חודש וחצי לכיתה א'. בני רגיש מאוד. כיוון שהוא ילד יחיד וההריון הגיע אחרי 3 שנים של טיפולים הנושא רגיש אצלו מאוד. הוא שם לב שאני מקיאה וכו' ולכן נאלצתי לספר לו על ההריון. בני שמח ושיתף את כל מי שנקרה בדרכו.
    עכשיו אני צריכה לבשר לו את מה שחששתי מכל. שאלתי היא איך עושים זאת? מה
    אומרים לו?

אשמח לתשובה מהירה כיוון שאני חייבת לספר לו בימים הקרובים.

תודה רבה

הוספת תגובה

• איך מספרים - אני צריכה תשובה דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    07/07/2011

שלום מלי,
    אפשר להגיד לילד, פשוט את האמת. להסביר לו שעד שהתינוק לא נולד הוא לא תינוק אלא עובר, ושהעובר שלכם לא התפתח כמו שהוא היה אמור ולכן ההריון יופסק.
    חשוב להעביר זאת לילד ברוגע, ולהיות פתוחים וקשובים לשאלות ולתגובות שלו, שחלקן כנראה לא יבואו מיד.
    נראה לי שהעניין החשוב במקרה שלכם הוא הרגישות של הילד אלייך ולקושי שלך. הוא מבין שזה נושא כאוב ורגיש בבית, למעשה זה לא מדוייק להגיד שהנושא רגיש אצלו, אלא הוא רגיש אצלכם והילד רגיש אליכם. ככל שאתם תשדרו אופטימיות ורוגע סביב העניין, כך יהיה לו יותר קל. לדעתי עמוק בלב הילד דואג לך, ופחות לעובר, הוא דואג לאכזבה שלך, ולקושי שלך, הגופני והנפשי עקב הנסיונות להיכנס להריון והקושי הכרוך בהריונות. לכן תגובה שלכם ולמסרים הלא מילוליים שלכם וההתנהלות שלכם סביב העניין יש השפעה מכרעת על איך הוא יקבל את זה הרבה יותר מלהסבר כזה או אחר לגבי מה קרה להריון ולעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי בת שנה ושבעה חודשים
    סמר
    06/07/2011

שלום אני אשמח לקבל ייעוץ דחוף ככל האפשר ..בגיל שנה הכנסנו את הילדה לגן שלא התאים לה היא הייתה אומללה וכל הזמן חולה הוצאנו אותה מהגן ולאחר מכן היכנסנו אותה לגן אחר אשר הייתה בו בהתחלה מאוד שמחה ..גילינו לאחרונה שאחת הגננות נתנה לה מכה על היד והיא מפחדת ממנה מאוד אני הוצאתי אותה בדחיפות מהגן אך לילדה יש הפרעות בזמן שינה היא בוכה בזמן שינה וגם מתעוררת עם המלים "מכה מכה", היא מכה אותנו וצועקת ומאוד עצבנית.. אני צריכה עזרה מה לעשות?

הוספת תגובה

• הבת שלי בת שנה ושבעה חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום לך,
    נשמע לי שאתם ממהרים להגיב ולהוציא את הילדה מהגנים כשמשהו קורה. אין ספק שתאם לוקחים את הדברים קשה (במידה מסויימת בצדק, כיוון שזה אכן לא במקום שגננת נתנה מכה לילדה) ויכול להיות שחלק מהחרדה של הילדה קשורה לכך שהיא קולטת ממכם חומרה של הדברים מעבר לקושי שלה.
    אפילו שהגננת נתנה מכה, לא בטוח שהפיתרון הוא להוציא בדחיפות. עבור הילדה זה שינוי לא פשוט, בכל זאת זה גן שהיא אהבה, יש צורך להיפרד, להתרגל.
    כעת זה כבר קרה ולא תחזירו אותה כמובן אבל אני מדגישה זאת כדי להמחיש מה אני מתכוונת שאתם פועלים מהר ובצורה חרדה.
    חשוב שאתם תנסו להרגע, ולהעביר לילדה את המסר שהמכה כבר עברה, ועכשיו היא בטוחה, ככל שתגלו סבלנות ורוגע - גם הילדה תרגע לאט לאט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סמר
    06/07/2011

אני מודה לך מאוד על התגובה עזרת לי מאוד ..רצית להוסיף שהגננת שהילדה אהבה מאוד בגן הקודם התפטרה מגן זה ואני העברתי את הילדה אליה למשפחתון שהיא מתחילה עכשיו. במשפחתון יש עוד שלושה ילדים עד עכשיו ..מה דעתך על זה האם דבר זה יועיל לילדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

סמדר ריינר
    07/07/2011

שלום לך,
    זה נשמע פיתרון טוב יחסית, חשוב מאוד שגם אם פה יקרו דברים לא נעימים לא למהר להגיב ולהוציא את הילדה, אלא לברר ולשקול בנחת...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגרות רגשית
    עמית
    06/07/2011

שלום, הבן שלי בן שלוש וחצי, מגלה בגרות רגשית דלה, למשל : אם ילד תופס בחצר בגן איזה צעצוע שהוא רצה הוא מתחיל או לבכות או לזרוק חפצים ולהתעצבן, או כל דבר שקורה הוא בוכה ולא מבקש, אילו כלים קיימים על מנת לפתח כלים רגשיים טובים?בגרות רגשית? יכולת התמודדות עם מצבים מאתגרים וכולי ...

לקביעת תור
    סגירה
    בגרות רגשית

הוספת תגובה

• בגרות רגשית - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום עמית,
    קודם כל לא הייתי מכנה אותו בעל "בגרות ריגשית דלה" זו בהחלט התנהגות שתואמת גיל.
    כדאי פשוט ללמד אותו איך עושים דברים אחרת. להסביר לו שאפשר לבקש, לא צריך לבכות, לתת לו הכרה בקושי שלו, לא לצפות שהוא לא ירגיש שום קושי. אכן זה מתסכל שילד אחר לקח צעצוע שהוא רצה. אפשר לומר לו - אתה צודק, זה מעצבן, בינתיים עד שהילד יסיים אנחנו ניקח צעצוע אחר וכו'. פשוט ללמד אותו מה אתם הייתם עושים, בסבלנות ותוך הכרה בכך שזה קשה ולא נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמח לקבל יעוץ לגבי ילד מנודה חברתי
    אסתי
    06/07/2011

כרגע החופש הוא לבד אף חבר לא רוצה לבוא אילו מה אני עושה

הוספת תגובה

• השמח לקבל יעוץ לגבי ילד מנודה חברתי - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום אסתי,
    ראי תשובתי לך על שאלתך הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי הסתגלות לחברה
    אסתי
    06/07/2011

הילד שלי בן 11 וחצי שמנמן . היה ילד פגיע מאוד בכיתה הוא עבר חרם כיתתי החברים מתרחקים מימנו אנחנו גרים במקום שאין הרבה ילדים וגם אם יש אז הוא לא יודע להתחב איתם רוב הזמן הוא צמוד אלי .
    אני לא יודעת מה לעשות הייתי בבית הספר מספר פעמים ואני מכריחה אותו להתקשר לקבוע אם חברים אבל הם מסרבים או מתחמקים שה פשוט כאב לי ברמות מאוד קשות עיזרי לי

לקביעת תור
    סגירה
    אי הסתגלות לחברה

הוספת תגובה

• אי הסתגלות לחברה - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום אסתי,
    את מתארת מצב כואב וקשה, שמצריך פניה לטיפול לילד והדרכת הורים לך. אנא עשי זאת בהקדם, בלי לדחות.ישנם טיפולים בחינם או מסובסדים במסגרת מרפאות ציבוריות. חשוב לטפל בכך בהקדם ולא להזניח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אסתי
    07/07/2011

אבל אני לא יודעת לאיפה לפנות אני גרה בנתניה האם לפנות לקופת חולים או
    שיש איזה גוף אחר שיכול לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - תגובה

סמדר ריינר
    07/07/2011

שלום אסתי,
    את יכולה לפנות לקופת חולים וכן למרפאה של משרד הבריאות בנתניה, יש להם מרפאה מצויינת לילדים.
    את יכולה לברר גם אצל פסיכולוגית בית הספר איך ולמי פונים באיזורכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    עצובה
    06/07/2011

שלום לכולם
    אנחנו זוג צעיר ,הוא בפרק ב' בחיים ואני רווקה.לו יש ילד מנישואים קודמים בן 4 וחצי שנמצא בחזקת האמא .
    הסידור הוא רגיל 2 בשבוע הוא אוסף אותו מהגן וכל סופ"ש שני הוא אצלנו.
    לפי דעתי הילד מוזר (נולד פג עם בעיות של שקד שלישי ,לפי דעתי לא שמע טוב עד לגיל 3 ).
    הוא עושה את עצמו לא שומע (למרות שכל הבדיקות יצאו תקינות ) ולא עונה שלא בא לו,ממש מתעלם כליל מהאדם שמנסה ליצור איתו קשר וזה לא משנה אם זה סבא ,סבתא או אנחנו.ההתנהגות הזו ממש מעצבנת ואנחנו ממש לא יודעים איך להתמודד איתה.
    בנוסף לא ראיתי שהוא משחק במשחקי קופסא או במשחקים שדורשים דמיון ,רק מול הטלוויזיה או בקניון .
    בעוד חודשים אנו עומדים להנשא, המשפחות שלנו חושבים שהוא לא צריך להיות בחתונה ,גם בגלל בעיות לוגיסטיקה (מי יביא אותו ומי יקח אותו ) וגם בגלל בעיות ההתנהגות שלו,במידה ויחליט להתעלם מהסבתא וידבק אליו או אלי במהלך האירוע.
    רק בעלי לעתיד חושב שהוא צריך להיות בחתונה ,הוא מפחד שיום יגיע והוא ישאל למה לא לקחנו אותו לחתונה(אני אומרת לו שצריך להגיד :כי היית קטן מידי).
    הוא לא ילך עם מטפלת כי הוא פשוט כזה ,פשוט ידבק לאחד מאיתנו ואני יודעת שזה יפריע לנו להנות .
    מה דעתכם? להביא אותו לחתונה או לא? ומה לעשות עם בעית ההתנהגות ?
    איך לשכנע את בעלי לעתיד שאולי ישנה בעיה עם הילד והוא צריך אבחון?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום עמית,
    נשמע מהתאור שלך "ילד מוזר" "התנהגות מעצבנת" וכו' שאת לא ממש מחבבת את הילד. באופן כזה, יהיה לך מאוד קשה לשכנע את אביו כי הוא רק ירצה להגן עליו. יש בדואי בילד תכונות חיוביות ונעימות, נסי להבחין בהן. הילד הוא לא רק מוזר ומעצבן, אלא הוא גם במצוקה. נסי לראות גם את זה.
    אם תוכלי להתחבר אל הילד, יהיה לך יותר קל לנהל דיאלוג מוצלח עם אביו לגבי האבחון ולגבי החתונה. מעבר לזה לא הייתי רוצה להביע דיעה כי לא שמעתי את הצד של האב ולא הייתי רוצה להיכנס ביניכם רק על סמך מה ששמעתי ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרת אונים מול ילד בן שנתיים
    חנה
    06/07/2011

בוקר מצויין!!
    יש לי ילד בן שנתיים ו5 חודשים.
    כרגע בן יחיד שרגיל לקבל כל מה שהוא רוצה ועל כן מאוד מפונק.
    לגן אני לוקחת אותו באוטובוס ולאחרונה הוא החליט שהוא יושב רק בכסא הראשון(והגבוה) באוטובוס.
    במידה והכסא פנוי הוא מתיישב שמח ומאושר וכל הנסיעה עוברת בצורה נעימה.
    במידה וחלילה עלינו והכסא תפוס ואני מסבירה לו שאנחנו הולכים לשבת במקום אחר אז מתחילה ההיסטריה, בכי וצרחות, נשכב על הרצפה ובעצם מה לא.
    מה לא ניסיתי: התעלמות לא עוזרת
    מביאה בתיק דברים קטנים כדי להסיח את דעתו
    מסבירה לו
    זה פשוט לא הולך, הוא בהתקף של היסטריה עד שיורדים מהאוטובוס
    מה עושים???????

הוספת תגובה

• חסרת אונים מול ילד בן שנתיים - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום חנה,
    מה זאת אומרת התעלמות לא עוזרת? כמה זמן התעלמת? חושב לעשות זאת מספר פעמים כלומר כמה וכמה נסיעות שבהן הוא יצרח וישתולל ויראה שזה לא עוזר לו, אין ברירה אחרת.
    דרך אגב, זה לא רק לגבי האוטובוס. אם הוא משיג את מבוקשו תמיד כשהוא צורח, אין סיבה שדווקא באוטובוס הוא יבין שאת לא יכולה לתת לו. אם את רוצה שהוא יפסיק להיות מפונק כהגדרתך, זה לא אפקטיבי אם את לא מתעלמת מהתקפי הטנטרום שלו גם בבית ובמקומות אחרים, או אם את ממשיכה לעשות כל מה שהוא רוצה בבית ובמקומות אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית
    יעל
    06/07/2011

יש לי ילד בן 14 וילדה בת 8 .
    הבת שלי אמרה שהבן שלי עשה לה מעשי סדום. אחרי זה היאנ שינתה את הגרסה שהוא רק חיסה אותה כשהיא ישנה.עם הבן שלי עוד לא דיברתי.
    מה עושים אך יודעים את האמת? דחוף בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית

הוספת תגובה

• הטרדה מינית - תגובה

סמדר ריינר
    06/07/2011

שלום יעל,
    חשוב שתפנו לאל"י, ותעברו שם אבחון משפחתי כדי להבין טוב יותר מה קורה. ניתן למצוא את הפרטים שלהם באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה