מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחות חדשה נולדהשרית19/07/2011
שלום,
יש לי בת בת 7, בן בן 4 ותינוקת בת 4.5 חודשים. בני תמיד היה ילד מאד עקשן שדורש הרבה מאד תשומת לב על ידי כך שמציק לאחותו הגדולה, לא מקשיב לנו, ההורים, מרביץ, מתחצף, עושה דווקא בכל הזדמנות כמעט ומתווכח בכל נושא ללא הפסקה. בחודשיים האחרונים התנהגותו החמירה וכל זמן שהוא ער אין רגע של מנוחה. ברור לי שזה קשור לאחות הקטנה שנולדה לו...שאליה הוא ניגש כל כמה דקות ומחבק אותה חיבוקים מאד כואבים שתמיד מובילים לבכי מצדה. גם בגן הוא פחות מקשיב ומרביץ לא מעט לחברים. אני מאד מקפידה לחבק אותו הרבה ואומרת לו כל הזמן שהוא הנסיך שלי. אני משתדלת לתת לו אחריות עם אחותו הקטנה (כשאני בסביבה כמובן) ומשתדלת לשבח אותו בכל פעם שמתנהג יפה.לעומת זאת, כשהוא מרביץ ועושה דברים אסורים בבית, אני מכניסה אותו לחדרו ולא מרשה לו לצאת מספר דקות או מחרימה לו את החפץ איתו הוא משחק (לפי העניין ...). אני מרגישה שהוא מאד מאד כועס ומפחדת שהתנהגות זו שלא תהפוך לטבע שלו..
כיצד אני יכולה לעזור לו להתמודד ולהרגע?
אני רוצה לציין שיש לו מים באזניים וכנראה נבצע ניתוח כפתורים בסוף הקיץ. הוא מאד מפותח מבחינה שפתית, הרבה מעבר לילדים בגילו אך צועק הרבה (אני מניחה שקשור לאזניים). כמו כן, הוא מאד חכם ובעל מחשבה מאד מהירה
תודה,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שקשה לו
ד''ר שירי שדה שרביט21/07/2011שרית שלום,
ראשית מזל טוב על הלידה. לא רק הבן שלך אלא כל המשפחה מתמודדת עם השינוי. ממה שאת מתארת, נראה לי שהבן שלך צמא ליחס אישי מכם, הוא אינו יודע כיצד לקבל זאת ומאוד מתוסכל. באופן טבעי, אתם קצת "דוחפים" אותו להיות בוגר וגדול, אבל כרגע זה ממש לא נתפס בעיניו כדבר חיובי. להיפך - הוא רוצה לאותת לכם שהוא עדיין קטן וזקוק לכך שתתייחסו לחלקים הילדיים והתלותיים שבו.
כמו כן, כמובן שייתכן שחלק מההתנהגויות והעוצמות קשורות בכך שאינו שומע היטב. זה באמת מצב מאוד מתסכל.
כמובן שיש לשמור על גבולות ברורים וכשהוא מציק לתינוקת או לאחותו ובמיוחד כשהוא אלים, יש להגיב באופן מיידי כפי שאת עושה. אולם במקביל, הכרחי ביותר שלילד יהיה זמן אישי ופרטי עם כל אחד מכם ההורים. אפשר אפילו זמן קצר יחסית (בילוי אצל ילדים יכול להיות הרבה פחות ארוך ויותר "סתמי" מכפי שהמבוגרים תופסים זאת) - ללכת עם אבא לסופר או לסידורים, לקפוץ עם אמא לגלידה או לגינה, וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבא וסבתא מתגרשיםרותי19/07/2011
בתי בת 6 וחצי מאוד קשורה לסבא וסבתא ומתראה איתם כמעט כל יום.הבת בעצמה בת להורים גרושים מלידתה. הסבא וסבתא כעת פרודים ותקופה ארוכה שהיא לא מתראה עם הסבתא. קשה לי לחשוב על מפגש בין הסבתא והבת לאור מה שאני מרגישה כלפי אימי שהם בעיקר רגשות שליליים לאור התנהגותה. יש שיעצו לי "לייבש" את הסבתא מבחינת מפגשים איתי או עם הנכדה ואולי אז היא תתעשת. מצד שני אני שואלת את עצמי האם מניעת הקשר בין הנכדה לסבתא לא יגרום נזק לנכדה עצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבא וסבתא מתגרשים - תגובה
נעמה סבג שמש19/07/2011רותי שלום,
להעניש את אימך דרך הילדה, זו ממש אינה הדרך ואל לך לעשות זת.
הילדה תשלם פה מחיר יקר.
עלייך להפריד בין רגשותייך לצרכי הילדה.
הילדה זקוקה גם לסבתא.
בברכה,
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
יועצת ומנחת הורים
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 מכניס כל דבר לפהקרן19/07/2011
יש לי ילד בן 5 ותינוקת בת 8 חודשים, בתקופה האחרונה שמתי לב שהוא מכניס כל דבר לפה, אפילו את המוצץ של התינוקת. הערתי לו וזה לא עזרתי. התעלמתי וגם זה לא עזר
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 מכניס כל דבר לפה - תגובה
נעמה סבג שמש19/07/2011ייכול להיות שהוא מכניס כל דבר לפה רק בעקבות התנהגותה של התינוקת?
כדאי שתסבירי על ההבדל ביניהם וגם תגדירו יחד מה כן מותר לו לשים בפה. למנוע הכל ייצור רק חיזוק הצורך.
בברכה,
יועצת ומנחת הורים
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה ההבדל בינהם?
קרן19/07/2011אני אמרתי לו כל מה שזה לא אוכל לא מכניסים לפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 וחצי אומר שרוצה להיות בתטניה19/07/2011
שלום לפורום,
יש לי בן 6 וחצה ,השנה עולה לכיתה א'.אני מאוד חוששת ,כיוון שהוא מרבה לשחק עם הבנות ואין לו חברים בנים (וגם לא היו אי פעם).בגן הילדים הוא מעדיף לשבת עם הבנות ולעשות עבודות יצירה,למרות שבבית הוא משחק עם מכוניות מאוד יפה(באמבטיה הוא עושה תספורות לבובות).כל הניסיונות להביא בנים הביתה שישחק איתם כשלו.לפני כמה ימים הוא שאל למה לא ילדתי אותו כבת,הרי הן יותר יפות.
אני מאוד חוששת בגלל עליה לכיתה א' כיוון שכבר עכשיו זה יוצר בעיות חברתיות בגן.האם התנהגות כזאת היא חריגה?האם זה אומר משהוא על נטיה המינית של הילד?
אודה על יעוץ,
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6 וחצי אומר שרוצה להיות בת - תגובה
ליאת גרוס19/07/2011שלום טניה
ההתנהגות של בנך יכולה להיות קשורה לנטייה מינית אך לא בהכרח.
חשוב רק לוודא שלא מרגיש לחץ חיצוני להתנהל באופן המתאים יותר לבנות.
לגבי תגובתכם, כפי שראיתם, נסיונות לחברו עם בנים פחות יעילים. הכי חשוב (והכי קשה לפעמים) זה לקבל אותו כמו שהוא ,לזרום איתו ולאפשר לו מקום בטוח לשתף בחוויותיו ורגשותיו. אם יקבל מכם מסר שהוא בסדר יוכל לשדר תחושה זו כלפי חוץ וכך למצוא בנות או בנים שמתחברים אליו ואל תחבביביו.אם יקבל מכם מסר שהוא חייב להשתנות זה עלול להזיק.
בנוגע לקושי החברתי שנוצר, אכן לא קל. עלול להחמיר בשנים הקרובות בהם בנים ובנות משחקים בנפרד. אבל בטוח שיהיו כמה ילדים שיתחברו אליו- זה מספיק כדי שיהיה מאושר. תמיכה ואהבה שלכם חשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מתמונות מפחידותאוסנת19/07/2011
בתי בת 9 וחצי,
בסוף השנה הביאו את הסרט "הטינה"-סרט אימה שלא מתאים לגיל זה.
בסיום השנה היו לה פחדים קלים וזה עבר.
בשבוע שעבר היא נפגשה עם חברה והחברה הזכירה לה את הסרט ואף אמרה לה שהיא דומה לשחקנית מהסרט,
מאותו יום בתי לא ישנה טוב ולא אוכלת טוב.
היא קמה כל יום עם פחדים ובכי.
נעשו מספר ניסיונות של שיחות הסבר איתי ועם בעלי אך לשווא.
זו חופשת הקיץ והילדה הייתה נשארת ללא פחדים בבית והיום איני רגועה כלל בעבודה כי היא מתקשרת כל 5-10 דקות ומסבירה שאינה נרגעת.
חשוב לי לציין כי אני עובדת רק 5 שעות ואני איתה ועם אחותה בת ה6 כל שאר היום?
א.איך לטפל במצב?
ב. איך להבדיל בין האם זו החלטתה להתפנק או שבאמת היא פוחדת?
ג.מתי זה מוגזם וכדאי לקבל ייעוץ רפואי?
אשמח אם תענו לי במהרה-זקוקה לעזרה.אוסנת 0523957741* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מתמונות מפחידות - תגובה
ליאת גרוס19/07/2011שלום אסנת.
את מתארת בעיה שכיחה בגיל זה אך טוב שאת עם היד על הדופק ומחפשת פתרונות.
את שואלת איך לעשות הבחנה מבדלת בין פינוק וצורך אמיתי. זה צורך אמיתי שעלול להשתרש ולהפוך לפינוק. החכמה היא למצוא את האיזון לפיו צריך מצד אחד להקשיב, לתמוך להבין ולסייע ומצד שני לא להיסחף יחד איתה למצוקה, לא וותר יותר מידי ולא לרחם. זה מאד קשה, לפעמים להורה יותר מאשר לילד.
בינתיים חכי, חשוב לשמור על שגרה ככל שניתן. אם נמשך יותר משבועיים או אם את רואה מגמה של התגברות ולא החלשות של הפחד, ניתן להיעזר במספר פגישות אצל פסיכולוג שיערבו גם הדרכת הורים. פחד שלא עובר לאורך זמן עלול להתגבר ולכן כדאי להתערב. כדאי לקרוא את הספר "פחדים של ילדים".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהצגותסיוון19/07/2011
אמא לבת 3.10, מגיל שנתיים הולכת להצגות, נהנית, סובלנית,עד כדי כך שחברותי "קינאו" בי איך היא בגיל קטן כ"כ יושבת מהתחלת ההצגה/מופע עד הסוף. לפני חצי שנה היינו בפסטיגל, נבהלה שם ממשהו וביקשה לצאת, שבוע אחרי בערך היינו בעוד הצגה והיא נהנתה והכל היה תקין. אח"כ היתה לה הצגה מהגן, וכשבאתי לקחת אותה מהגן הגננת שאלה אותי אם היא מפחדת מהצגות- מה שהפתיע אותי ואמרתי שממש לא- כי עד אז היא הלכה איתי בלי בעיה,בהצגה הבאה מהגן-מס' חודשים אחרי הצטרפתי כהורה מלווה וחשבתי שבזה נפתור את הבעיה,אך היא סירבה בתוקף ובכתה עד שישבנו בחוץ עד סוף ההצגה. אני מנסה כל פעם מחדש לקחת אותה כדי להתמודד- השאלה היא אם אני לא עושה יותר נזק.(דרך אגב, גם ממפעילים בימי הולדת והצגות בקניון לא רק באולמות חשוכים) היא פיתחה פחדה. השאלה שלי היא האם להמשיך לקחת אותה כדי שתתמודד (כי הרי כבר ראתה במשך שנתיים הצגות בלי בעיה),או להניח לה?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מהצגות - תגובה
נעמה סבג שמש19/07/2011סיון שלום,
זה עניין של גישה.
בעיניי אין טעם ללחוץ ויש להניח מעט לנושא. אם יש הצגה בגן, לתת לה זכות בחירה אם להיות או לא.
אם תדברו איתה על הנושא כדאי מאד לספר סיפור על ילד שהלך להצגות ולאר מה קרה לו באחת מהן.
כשמדברים על מישהו אחר, יותר קל להתמודד.
בכל מקרה, גם עם זה הייתי מחכה. יכול להיות שאפילו לבד תרצה לחזור ולראות הצגות. זה הפך להיות issue וחבל.
יועצת ומנחת הורים
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מהצגות - תגובה
ליאת גרוס19/07/2011שלום סיוון.
נראה לי שבגיל זה כדאי להפסיק ללחוץ. תציעו לה אך אם מסרבת תעזבו. סביר שכשתגדל קצת זה יעבור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5 מסרב לעשות קקי ומתאפק המוןמאיה18/07/2011
שלום רב,
בני בן 3.5 מסרב לעשות קקי - לא בטיטול/סיר/שירותים. הוא מסוגל להתאפק 3-4 ימים, ואז כשכלים כל הקיצים הוא עושה בד"כ בסיר והדבר מלווה בבכי רב ובדרמה שלמה. הוא התחיל לעשות פיפי בשירותים כבר לפני כ-8 חודשים ולאחר זמן קצר אף הורדנו טיטול בשנת צהרים, קקי התחיל להיות בעייתי כבר לפני יותר משנה, הוא התחיל להתאפק אבל לא באופן כל כך קיצוני. זה קטע ש"בא והלך" ואפילו היו לנו שבועיים שלושה שהוא הסכים (אמנם לא בשמחה רבה) לעשות קקי בסיר, אבל כאמור אנו חווים לאחרונה הידרדרות...
רופא הילדים הסביר שהילד עושה "פרינציפ" ונלחם על עצמאותו וכי אנו ההורים צריכים לזרום איתו ולא להלחיץ, קיבלנו גם נרות גליצרין כדי להקל על היציאה עצמה.
אני מאוד מוטרדת מההשלכות הבריאותיות, ומאוד רוצה לסייע לבני להתגבר על השלב הזה ול"שחרר". האם יש דרכים לחיזוק עצמאותו או דרכים אחרות לסייע לו "לשחרר" ?
מלבד העניין הזה הכל חלק - הוא מתבטא מאוד יפה, יש לו 3 חברים מאוד טובים בגן,
הוא משתף פעולה, נהנה לעזור בבית (לערבב חומרים לעוגה, לשים אוכל בקערה של הכלבים וכו'). כל עצה תתקבל בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3.5 מסרב לעשות קקי ומתאפק המון - תגובה
סמדר ריינר19/07/2011שלום מאיה,
לא אמרת מתי הייתה הפגישה אצל הרופא. האם הייתה לפני יום יומיים. אם היא הייתה ממש עכישו אז אין מה להוסיף עליה. לשחרר, הכוונה לעשות פחות. גם לעושת פחות לצורך הדגשת עצמאותו. כי אחרת אתם כאילו רוצים שהוא ייהיה עצמאי אבל דרך ההכוונה שלכם וזה בלי שתתכוונו מסר כפול. כלומר אם הרופא אמר לכם לשחרר, פשוט תשחררו, וזהו, לא צריך שום עיצה נוספת מעבר לזה. אם הפגישה אצל הרופא הייתה לפני הרבה זמן, אתם מנסים לשחרר, אבל הילד עדיין מגיב באותו אופן, ייתכן שכדאי לכם לפנות להדרכה מסודרת כדי לראות מה הבעיה ואיפה התהליך נתקע (תרתי משמע:-).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וחודשלילך18/07/2011
שלום רב,
הילד שלי הוא בן שנתיים וחודש, לפני כשלושה חודשים נולדה לו אחות (אני לא יודעת אם זה רלוונטי אבל בכל זאת אני מציינת את זה).
לאחרונה הוא נעשה קצת "עצלן" - כוונתי היא, שכאשר אני יושבת ועושה איתו פאזל והוא בפעם הראשונה לא מצליח הוא מרים ידיים ומבקש שאני אעזור לו ואם אני מסרבת ואומרת לו שהוא מסוגל ושינסה שוב הוא מתחיל לבכות (בכי מאולץ שכזה).
איך ומה אני אמורה לומר לו כשהוא מבקש את עזרתי?? אני ובעלי תמיד אמרנו לו שאנחנו לצידו ולעזרתו אם הוא זקוק לה.
אשמח לשמוע חוו"ד מקצועית בנושא.
תודה מראש
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים וחודש - תגובה
נעמה סבג שמש19/07/2011לילך שלום,
הולדת האחות בהחלט רלוונטית ומשפיע.
זו דרכו של הילד למשוך עוד תשומת לב והוא מנצל אותה.
תעזרו לו לעשות זאת, או תבדקו האם ישנה אפשרות לתת פאזלים קלים יותר. קודם שיחווה שוב את חווית ההצלחה.
בברכה,
יועצת ומנחת הורים
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות זעםאור18/07/2011
הילדה שלי בת 4 והיא ילדה תוססת ואנרגטית, רגישה אך יודעת לכעוס כשרוצה.
בבית היא ילדה שאחרי הגן הולכת לנוח צהריים, אתמול לא נתתי לה לישון בהמלצת אחותי שאחר כך הולכת לישון מאוד מאוחר כי מחכה לאבא שלה בסביבות 11 או 12 יכולה לישון.
אתמול היה לה רצון לזרוק עליי כסא קטן שלה אחרי שהערתי לה שצירה על השולחן של המחשב,כשאחותי באה לבקר איתה ובת שלי אוהבת אותה מאוד מאוד,כשהיא היתה צריכה ללכת ורצתה לתת לה נשיקת ליליה טוב, תפסה לה את השיער בחוזקה ולא עזבה, היא ממש כעסה על אחותי ואין לי מושג למה כול כך.
דיברתי עם הילדה שלי אמרה שבגן רבה עם 3 בנות אחת משכה לה בחוזקה את השיער, אולי זה מסביר קצת, דיברתי עם הגננת והיא אמרה שככה זה ילדים בגן,ואמרה לי שהתגובה שלי חשובה, אני חושבת שזה חמור ,וזה פעם ראשונה שמגיבה ככה כלפיי או אחותי אנשים שאוהבים אותה ומבוגרים.
חשוב לציין שאני בחודש 8 מתקדם, אולי זה גם קשור ,תנו לי הדרכה או דעתכן, אודה לכן מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצות זעם - תגובה
נעמה סבג שמש19/07/2011שלום אור,
אין ספק שלימוד התנהגות מגיע גם מהגן, וההריון המתקדם לא תורם לביתך.
בכל מקרה, התגובה שלך צריכה להיות ברורה ונחרצת: אצלנו בבית לא מושכים בשיער.
הילדה צריכה ללמוד שכאשר ישנה כזאת התנהגות, הי מיד תיכנס לחדרה להרגע.
כדאי גם בר יתה על הדברים ולהבהיר לה מה החוקים והכללים בבית ומה היא תפסיד מכל התנהגות.
יועצת ומנחת הורים
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות - בת ארבע וחציאילנה יוליס18/07/2011
נכדתי בת 41/2 סובלת בחודשיים אחרונים מבעיות בבטן
זה התחיל עם כאבי בטן ועצירות של כמעט שבוע היינו בבית חולים ועשו לה צילום וראו שכל הצואה מתרכזת בבטן גבוה אחרי שניסינו את כל התכשירים הביתיים וההמלצות של הרופא כולל חוקן ביתי קטן ונרות גליצרין תרופת נורמלקס ומי שזיפים ועוד ועוד
עשו לה חוקן בבית חולים והיא השתחררה ואח"כ היה שבוע נהדר שכל יום היתה יציאה.
השבוע התחיל עוד פעם עם חוסר יציאות כאבי בטן ואחרי מאמצים רבים קיבלה נר גליצרין והשתחררה.
עברו יומיים נוספים ואין יציאות ומתלוננת על כאבי בטן
מה עושים למי פונים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - בת ארבע וחצי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט21/07/2011אילנה שלום,
מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג / פסיכותרפיסט המטפל בילדים, על מנת לא לקבע את מצב העצירויות. הדרכת הורים ממוקדת עשויה לעזור כאן מאוד, וייתכן גם שעבודה עם הילדה על הרפיות והירגעות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היגיינה וצניעותשרי18/07/2011
שתי שאלות:
1)באיזה גיל ילדים אמורים לשלוט לגמרי בהיגיינה בשירותים? לנגב את עצמם, להוריד מיים ולשטוף ידיים בלי שיהיה צורך להזכיר להם?
2)באיזה גיל אמורה להתפתח תחושת צניעות טבעית. שילדה לא תסתובב בבית ערומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דולגתי
שוב אני18/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיגיינה וצניעות - תגובה
סמדר ריינר19/07/2011שלום שרי,
אין גיל מדוייק. וזה גם תלוי מאוד בהכוונה של ההורים. בערך בגיל 4, 5 ילדים אמורים להסתדר לבד בשירותים. יש ילידם שלפני כן. צניעות טבעית - זה דבר שמתפתח בהתאם לנורמות של הבית. אם ההורים הולכים לבושים, ומציעים לילד או לילדה להתלבש, הוא יבין שזו הנורמה.
אם תפרטי יותר מה הבעיה ולמה את שואלת אולי אוכל לדייק יותר בתשובתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןאנונימי18/07/2011
שלום רב,
ברצוני להתייעץ לגבי סוגיה של גירושין. אותי עוברת כיום תהליך גירושין מאוד כואב ומאוד ארוך (3 שנים), במהלך התקופה הזאת אחותי הכירה בן זוג חדש והם עברו לגור יחד בחודשיים האחרונים. אחיינית שלי מתייחסת לבן זוגה החדש כאבא לכל דבר ומאוד נקשרה אליו. אתמול בלילה היחסים הגיעו לקיצם עקב חילוקי דעות בין השניים. השאלה שלי היא איך צריך לספר את זה לילדה (בת 7) על מנת למזער נזקים ולגרום לה לכמה שפחות טראומה?
אשמח לקבל תשובה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין - תגובה
סמדר ריינר18/07/2011שלום לך,
פשוט צריך להגיד את המאת, אין כאן קסם מיוחד או פטנט לצערי. להסביר לה שאמה והאיש נפרדו, והם ל אמסתדרים, זה לא קשור אליה והיא לא אשמה, וללוות אותה בכאב ובתחושות שלה סביב העניין הזה.
בפעם הבאה כדאי מאוד להיזהר כשמכניסים בן זוג הבייתה במובן שחייב להיות גבול ברור שמבהיר שהוא לא האבא שלה, למרות שיכולים להיות ביניהם יחסים טובים.אבא יש לה רק אחד, גם אם בזמנים מסויימים הקשר איתו חלקי או קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת איך להתנהג איתהעדי18/07/2011
שלום לכולם
ביתי בת הכמעט 3 ילדה טובה רוב הזמן, מבינה , מדברת יפה מאוד.
רציתי לשאול בחצי שנה אחרונה איבדתי קצת סבלנות לגבי התנהגותה היא פשוט נהייתה כזאת דבק מגע שמרביץ וחזק או בועט אם משהו לא מוצא חן בעיניה, לפעמיים אני מגיעה למצב שהיא מרביצה לי או מושכת לי בשיער ואני מחזירה לה ואומרת " נכון זה כואב לך גם לאמא זה כואב זה לא יפה להתנהג ככה ", מה את רוצה שנעשה נשחק נצבע ,כביכול רבות הפעמיים שהיא משתעממת ואני מציאה לה משחק במקום לריב .אבל אני כועסת על עצמי שזו הדרך שלי להסביר לה . לעיתים סתם אני יושבת בספה אחרי ששיחקנו אכלנו היינו שעות יחד והיא פשוט יכולה להציק ולהרביץ ואני מסבירה לה עד עכשיו אמא שיחקה איתך וכך וכך עכשיו אמא יושבת קצת לנוח ,זה לא עוזר ולפעמיים כבר מרוב עייפות שלי והיא לא מפסיקה אני צועקת וגם מרביצה לה ברגל ,ביד, סיטואציה לא נעימה לי. לפעמיים אני תוך כדי אומרת לה די מתוקה בואי ומלטפת אותה מחבקת אותה. אבל מה קורה פה מה עושים באמת בסיטואציה הנ"ל. פרט לתשובה אשמח גם לשמות של מקומות שיש בהם עזרה להורים עם ילדים במחירים לא מופקעים. (דבר אחד חשוב ששכחתי לציין שאני באמצע הריון והיא יודעת, שזה בטוח משפיע אבל בכל זאת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת איך להתנהג איתה - תגובה
סמדר ריינר18/07/2011שלום עדי,
נראה לי שחשוב שתפנו לטיפול דיאדי,(טיפול שמשלב הורה-ילד ביחד) את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלךולבדוק אם ניתן שם טיפול כזה, המחיר שם אמור להיות זול או בחינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים ודימיונות גיל 10דנה17/07/2011
שלום בשבועיים האחרונים בני בן ה-10 חש פחדים ודמיונות כי יש רוחות ושדים בבית אשר מנסים לפגוע בו בלילה בחדר או בבית, כי השטן מנסה להרוג אותו, בשבוע האחרון החמירו הפחדים הוא חושש להיות לבד תמיד סביבי וחש כאילו מישהו נמצא איתו במקלחת ורוצה לפגוע בו, מפחד לישון לבד ומאז ישן איתי במיטה.
מה שמטריד אותי יותר שהחל לחשוב על מחלות ושמשהו לא בסדרעם הגוף שלו, שאל לגבי מחלת הסרטן ואף שאל אם יכול להיות שיש לו ניוון שרירים.
בני הוא ילד מלא שמחת חיים, עצמאי עם בטחון עצמי לפעמים אף חסר פחד, בעל יכולות שיכליות גבוהות, מקובל חברתית ומצליח מאוד בבית הספר.
ולכן חשוב מאוד לציין כי ההתנהגות בשבועיים האחרונים מאוד לא אופיינית לבני ומרגישה כי הוא סובל מהמצב ואפילו מתבייש בכך שפוחד וחושש.
הוא דיבר איתי כי רוצה ללכת לפסיכולוג שיסביר לו ויגיד לו כי הרוחות לא קיימים והכל פרי דמיונו.
לפני חצי שנה נפטרה סבתו הקרובה, בעת משחק קלפים איתו חוותה ארוע חמור בעל מחזות לא קלים הובהלה לבית החולים ונפטרה.
האם יתכן קשר למוות שחווה???
מבקשת עזרה מה עלי לעשות???
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים ודימיונות גיל 10 - תגובה
סמדר ריינר18/07/2011שלום דנה,
כדאי שתפנו אכן לטיפול, הילד ביקש עזרה, למה אתם מחכים? הילד סובל וחרדות לא מטופלות עלולות להחמיר עוד יותר.. לדעתי כדאי שתפנו לטיפול שמשלב טיפול בילד והדרכת הורים עבורכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגותאוסנת17/07/2011
בשנה האחרונה עברנו דירה וגם נולד לי בן נוסף, ילדי בן החמש עבר לגן חדש במקום מגורנו
עקב כל זאת חל שינוי לרעה בהתנהגותו , הוא מורח רוק על פניו שוב ושוב וכך ויוצר פצעים אדומים, לא מתחבר עם ילדים לעיתים רב עימם, מסרב ללבוש מכנסיים שיש בהם כיסים או ריצ'רצים במידה ויש מעדיף להישאר עם תחתונים, שמנו לב לעובדה כי מעדיף שלא לשחק במשחקים שבהם הוא נאלץ להתאמץ מנטלית- אופיין כבעל בעיית קשב וריכוז. אשמח להבין מה פשר ההתנהגות וכיצד להתמודד. אני תוהה אם עלי לרשום אותו למסגרת מיוחדת או לרגילה, וגם יש חשש שבמסגרת מיוחדת הוא יחקה התנהגות בעייתית נוספת. לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התנהגות - תגובה
סמדר ריינר18/07/2011שלום אוסנת,
כדאי וחשוב להשלים את האבחון עבור בנך. יכול להיות שבנוסף להפרעת קשב וריכוז הוא סובל גם מבעיית רגישות תחושתית, ולכן הבעיה בלבישת בגדים. כדאי לבדוק גם את זה אצל מרפאה בעיסוק, ובכלל הייתי פונה למכון להתפתחות הילד ומתייעצת לגבי כל הדברים, הפרעת הקשב, הפן הריגשי והפן התחושתי, ומקבלת תמונה מלאה, וכן כמובן עם פסיכולוגית הגן, רק אחר כך יש מספיק נתונים כדי לקבל החלטה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)