פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להסביר לבנות 5 ו-7 שיש להם אחות
    ערן
    07/05/2011

אני גרוש מאירופאית 3 שנים כשיש לנו שתי בנות,בנות 5 ו-7 הם גרות בחו"ל עם אימם
    אני בקשר יום יומי בטל' וביקורים בחו"ל, ותמיכה מלאה בבנות.
    בקיץ הם באות אלי לראשונה בלי אימם .איך להסביר להן שיש להן אחות בת 10 חודשים ואבא שגר עם אישה חדשה לחיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להסביר לבנות 5 ו-7 שיש להם אחות - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2011

שלום ערן,
    פשוט להגיד את האמת. ורצוי מראש. תראה השאלה האמיתית היא לא איך להסביר את עצם העניין אלא איך להסביר שזה הוסתר מהם עד עכשיו, ולא ברור מדוע.
    לא עשית שום דבר רע, ופשוט צריך להגיד להן, מראש, לפני שהן באות, שהכרת אשה נחמדה, שאתה מאוד אוהב אותה, ונולדה לכם תינוקת מתוקה לפני 10 חודשים, לשאול ואתן אם הן רוצות לראות תמונה שלה. להגיד להן שבת זוגך מאוד מחכה להן, ורוצה להכיר אותן, ושאתה מקווה שיהיה כיף ביחד.לתת לבת זוגך לדבר איתן בסקייפצ אם יש אפשרות, לתת להן להתרגל לרעיון, לא להעלב ולא להיבהל אם הן יכעסו, בצדק, על כך שזה הוסתר מהן, ובכלל יקח להן זמן להסתגל לרעיון, וזה בסדר. אל תצפה שהן מיד תקבלנה את המצב החדש, מכיוון שזו לא אשמתן שלא הותרת להן זמן לעכל ולהתסגל אליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מסבירים לילד בן 3 שסבא נפטר
    אופיר
    07/05/2011

שלום. אבי נפטר לא מזמן ובני בן ה-3 שואל "איפה סבא?". מה עונים ומסבירים לילד בגיל כזה?

הוספת תגובה

• איך מסבירים לילד בן 3 שסבא נפטר - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2011

שלום אופיר,
    אני מצטערת לשמוע על האובדן שלכם.
    לילד, בכל גיל, אומרים את האמת.אין צרוך לפרט לגבי מחלות וכו' כמובן. יש הורים שמתאים להם להגיד משהו כמו :"סבא נפטר, הוא עלה לשמיים והוא שומר עלינו משם" אם זה מתאים לכם אתם יכולים להגיד את זה, או משהו דומה לזה לפי מערכת האמונות שלכם. למשל שהוא נמצא בגן עדן, אפשר לצייר את המקום לפי הדמיון של הילד וכו'. הכי חשוב זה בעצם לדבר איתו ריגשית על כך שהוא בטח מתגעגע וקשה לו, ולכן כשקשה לו הוא יכול לצייר ציור לסבא או לדבר על כך איתכם ההורים. אפשר להיזכר ביחד בדברים שהם עשו ביחד והם היו כיף, ושוב לצייר אותם וכו'. כלומר לתת לילד הרגשה שזה בסדר לדבר על זה, שזה בסדר להיות עצוב וכו' ושאתם פתוחים לדבר על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליטה בכעסים בגיל 3.5:
    אפי
    06/05/2011

בתנו הקטנה מאד מתקשה בויסות רגשי. הדבר היה קיים מאז ומתמיד.
    מדובר בילדה עם פערים משמעותיים בין התפתחות רגשית ואינטלקטואלית (כבר מתחילה לכתוב ולקרוא).
    בבית יש גבולות ברורים וכללי התנהגות ברורים ולמרות זאת מאד מאד קשה. בייחוד בבקרים כשהיא ואחיה הגדול (שמזגו מאד נוח) מכורח הנסיבות לבד עם הורה אחד, ומטלות הבוקר הן סיוט מתמשך: הילדה "נתקעת" בכל השלבים האפשריים, כמובן על שטויות, צרחות, בכי נורא, לפעמים גם זריקה של מה שיש ביד/לידה - הרגעות עם מוצץ וחוזר חלילה. כל "התקעות" לוקחת כעשר דקות ומאחר ובבוקר ממהרים, המצב קשה מאד. ניסינו טבלת התנהגות עם פירוק התנהגויות ומדבקות וזה עבד יפה לתקופה קצרה אך הפסיק לעבוד. האפיזודות האלה חוזרות על עצמן בזמנים מגוונים אך בבוקר הן פשוט הכי קשות להתמודדות.
    יש לציין שבגן היא מצליחה יותר להחזיק עצמה, אם כי יש התפרצויות אך פחות מבבית.
    נשמח לכיוונים נוספים . . .

אפי

לקביעת תור
    סגירה
    שליטה בכעסים בגיל 3.5:

הוספת תגובה

• שליטה בכעסים בגיל 3.5: - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2011

שלום אפי,
    נשמע לי לפי השפה שאתה נוקט בה לגבי הילדה שהילדה אובחנה כבר ואולי נמצאת בתהליך טיפולי כזה או אחר, אם כן אני מניחה שהצוות שמכיר אותה ואת המשפחה יוכל לתת הנחיות מתאימות יותר מאשר כאן בפורום.
    אני לא מכירה אתכם ולא יודעת דבר על מהות הקושי בוויסות הריגשי של הילדה וממה הוא נובע.
    אני יכולה לשער, לפי מה שתארת, שנוצרו מאבקי כוח ביניכם לבין הילדה, ומהתאור פחות נשמע לי שזה עניין של וויסות ריגשי אלא יותר של קושי בקשר ביניכם. יכול להיות שיש יותר מדי גבולות בבית והם יותר מדי נוקשים, אולי אין מספיק רגישות לגבי הצרכים של הילדה וכל התנהגות שלה שלא מתאימה לכללים נתפסת כבעיה בוויסות, ולא תמיד זו חייבת להיות הסיבה.
    נוצר גם כבר מצב שהילדה מסומנת כבעייתית וזה סוג של תפקיד בבית שאולי כבר קשה לצאת ממנו ומבחינתה זו הפכה היות הדרך הכמעט יחידה לקבל מקום והתייחסות.
    אני מציעה לכם ללחשוב על הכיוון שהעליתי, ואם נראה לכם שואלי יש בו משהו, ייתכן שכדאי לכם לפנות להדרכת הורים מסודרת כדי לבדוק איך נענים בצורה יותר מותאמת לצרכים של הילדה ועוזרים לה לצאת מהתפקיד המשפחתי שנכנסה אליו בעל כורחה בגיל כה קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע לגידול ילדים
    דולי
    06/05/2011

יש לי שני ילדים בני 9 ו-11, אנחנו נוסעים לחופשה בארץ למספר ימים, האם אפשר להשאיר אותם לישון לבד בחדר המלון ולרדת ללובי או שזה חוסר אחריות מצידי?

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע לגידול ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2011

שלום דולי,
    אם מדובר בילדים שהתנהגותם סבירה, ובריאותם תקינה, אפשר בהחלט להסביר להם שאתם יורדים, לבקש מהם לנעול אחריכם את הדלת, לצייד אותם בדרכים להשיג אתכם או את הקבלה במלון טלפונית אם יש בעיה, וזה נראה לי בסדר גמור, אין כאן שום חוסר אחריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהולה בנוגע לילד להורים נרקומנ
    ליג
    06/05/2011

שלום,
    אחיינית שלי ובעלה נרקומנים מזה מספר שנים. יש להם 3 ילדים מקסימים. הבכור בן 15, האמצעי בן 11 ובת הזקונים בת 9 . מן הסתם הם היו עדים לכניסה ויציאה של האם מגמילות וגם ראו את שני ההורים במצבים כאלו ואחרים בבית כאשר הם תחת השפעת סמים. תמיד סברנו שהילד הבכור יודע ואכן כך, התוודה בפני סבו שהוא יודע שאמו משתמשת בסמים. אמו בגמילה כבר שבועיים. לפי המטפלת במרכז, יש להביא מחר את הבכור על מנת לזעזע את אמו ו"לנער" אותה להכיר במציאות העגמוה שבה היא וילדיה חיים.
    שאלתי היא, האם נכון לעשות את הדבר ולהביא את הילד למרכז הגמילה מחר? אבקש מצוות המומחים להגיב במהרה כיוון שמדובר על כך שהמפגש יתרחש מחר. תודה ושבת שלום

הוספת תגובה

• שאלה בהולה בנוגע לילד להורים נרקומנ - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2011

שלום לך,
    האופן שבו זה מוצג הוא אכן בעייתי. בודאי שלא נכון לעשות שימוש בילד כדי לזעזע את האמא. הייתי דוחה את המפגש הזה, ומנסה להבין יותר טוב מהצוות איך הם מתכוונים להתייחס לצרכים של הילד במפגש ולא רק לצרכים של האמא, איך הם מתכוונים לטפל בתחושות שלו לאורך המפגש ולאחריו ואיך המפגש הזה עונה על הצרכים שלו אם בכלל. בכל מקרה לא כדאי להילחץ ולעשות דברים באופן דחו במקרה הזה, נראה לי שמותר לכם לעמוד על זכותכם לחשוב על הדברים גם אם הם לא יקרו בשבת הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילד בן 4.5
    אלינה
    06/05/2011

שלום , לבן שלי יש חרדה ובעיות וויסות התנהגות . זה בא לידי ביטוי בצרחות בלילות , הוא לא עבר שום טראומה , אבל כבר 4 חודשים אין לילה שהוא לא צורח , לפעמים זה במהלך השינה לפעמים הוא מתעורר וצועק שיש לו בחדר יתושים, זבובים , כלבים שממביטים עליו וכו, בטיולי טבע עם אנחנו פוגשים זבובים , יתושים או כלבים הוא צועק ובוכה. אתמול היתי אצל פסיכולוג דרך קופת חולים ודוקטור המליץ לי על טיפול פסיכולוגי, אך זה קצת יקר לי כרגע ולכן אשמח להצעה איך אנחנו אמורים להתנהג ולטפל בנושא .
    עוד פרט , נולד לנו עוד בן לפני כ4.5 חודשים , אבל חרדות היו לו גם לפני .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילד בן 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2011

שלום אלינה,
    אם פגשו אתכם והמליצו לכם על טיפול פסיכולוגי, ייעוץ בפורום לא יכול להחליף את זה. זה לא נכון שטיפול חייב להיות יקר כיוון שיש מרפאות ציבוריות שבהן הטיפול הוא בחינם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 עם קשיים חברתיים וחבר דימיוני
    שירי
    06/05/2011

ילדתי בת ה8 , עם קשיים במיומנויות חברתיות על רקע קשב וריכוז, ללא חברים ובודדה.
    בשבוע האחרון סיפרה על חבר שיצרה מנייר שלו היא קוראת "איש הולך" והוא יהיה החבר שלה עד אשר יהיה לה חבר/ה אמיתיים. איך להגיב?

הוספת תגובה

• בת 8 עם קשיים חברתיים וחבר דימיוני - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2011

שלום שירי,
    לא ציינתם איך והאם אתם מטפלים בבעיה החברתית שלה. לגבי איך להגיב, הייתי אומרת שאני מבינה שמאוד קשה לה והיא עצובה שאין לה חברים אמיתיים, ושנעשה את הכל לעזור לה כדי שיהיו לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחות צואה
    ליאת
    05/05/2011

בני בן 7 ובשבועיים שלושה האחרונים יש לו בריחות צואה במהלך היום . אני לא מבינה מה קורה איתו ונראה שגם הוא לא. הוא אומר שהוא לא מצליח לעצור את זה. מה יכולה להיות הסיבה לכך ? הוא די מתאפק מללכת לשירותים משום מה וכשהוא הולך זה כבר מאוחר. מעולם לא היתה לו בעיה כזאת

לקביעת תור
    סגירה
    בריחות צואה

הוספת תגובה

• בריחות צואה - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2011

שלום ליאת,
    קדום כל כדאי לפנות לרופא ולשלול סיבה רפואית. אם אין סיבה רפואית, אז כנראה מדובר בתופעה שנקראת "אנקופרזיס" ויש לפנות לטיפול פסיכולוגי בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליאת
    06/05/2011

תודה רבה סמדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    07/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6
    מעיין
    05/05/2011

שלום ,

בתי בת 6 מזה תקופה היא פורצת בבכי וטוענת שהיא שלילית באלה המילים שכלום לא מצליח לה שהיא 0 שהמורה בבה"ס לא אוהבת אותה ואף אחד לא אוהב אותה וכל לילה פורצת בבכי שהיא רוצה לישון איתי .

אני מבקשת ייעוץ בדחיפות

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום מעיין,
    לא נתת שום פרטים נוספים על הילדה ועל המשפחה, כך שקשה להבין ממה המצב הזה נובע.
    בכל אופן מה שאת מתארת הוא בהחלט מצוקה קשה של הילדה, ולכן ייעוץ בפורום הוא לא מספיק למצב כזה, ואני ממליצה לך בחום לפנות איתה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

מעיין
    06/05/2011

אשמח מאוד אם תוכלי להמליץ לי על מטפלת באזור באר שבע והסביבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2011

שלום מעיין,
    לצערי אני לא מכירה מטפלים באזור, את יכולה לפנות למרפאה לבריאות הנפש בעיר, או להתייעץ עם הפסיכולוגית החינוכית של המסגרת שבה בתך לומדת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי תקשורת
    אורית
    05/05/2011

בני בן 3.5. בעבר התעורר חשש לגבי הפרעת תקשורת שכן הוא לא יצר קשר עין חזק והעדיף לשחק לבד מאשר עם ילדים (למרות שאתנו כלהזמן רצה לשחק). לקחנו אותו לאבחון של פיסיכאטר מומחה בתחום הפרעות התקשורת ששלל pdd באופן חד משמעי. לאחר מס' חודשים ביקרנו אצל פסיכולוגית בהתפתחות הילד שגם היא שללה pdd אך טענה שכמעט ולא יצר איתה קשר עין. היא אמרה שלא היתה ממליצה לקחת אותו לטיפול רגשי בגיל כזה והמליצה על הדרכת הורים. האם קיימים קשיי תקשורת על בסיס רגשי ולא אורגני? כיצד ניתן לעזור לו לחזק את קשר העין עם הסובבים אותו? התקשורת אתנו מצויינת, הוא מגיב, עונה ומדבר יפה. אך מחוץ למשפחה הגרעינית אני מרגישה שהוא מתקשה. איזה סוג של טיפול יוכל לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי תקשורת

הוספת תגובה

• קשיי תקשורת - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום אורית,
    חשוב לשאול את הפסיכולוגית שהמליצה על הדרכת הורים, על מה לדעתה כדאי להדריך אתכם. ציינתם שכל הגורמים המאבחנים שללו PDD, אך לא ציינת מה לדעתם כן הבעיה.
    לא ברור לי מדוע הבן שלכם לא מתחבר עם ילדים, אם זה מחוסר ביטחון, או מחוסר מיומנויות חברתיות או מסיבה אחרת.
    האם ניסיתם לסייע לו ולהזמין ילדים הבייתה? האם ראיתם אותו אי פעם מתעניין בילדים ומשחק איתם?
    מתוך מה שכתבתם לא ברור מה הבעיה וממה היא נובעת, ולכן קשה לי לייעץ לכם על טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות בלתי פוסקות
    איילת
    05/05/2011

שלום רב!
    בני הבכור בן 3.3 ילד חכם ומפותח מאוד, מאז שנולד תמיד היה עקשן מאוד אבל בחודשיים האחרונים הוא ממש הפך ל"ילד קשה", הוא צועק ואף מנסה להכות ולצבוט כשאינו מקבל את מבוקשו, הוא תמיד חייב להיות זה שאומר את המילה האחרונה ולהיות השולט. גם בגן הוא מאוד שתלטן אם כי הגננות מספרות שהוא מתנהג כרגיל בגן (אינו ילד בעייתי בגן). כל צהריים כשאני באה לקחת אותו מהגן יש צעקות שאינו רוצה לבוא הביתה ושאינו רוצה לישון, גם כשאינו זוכה להתייחסות הוא מסוגל להמשיך ולצעוק זמן רב.
    בסופו של דבר אנו מגיעים לאיזושהי הסכמה ( תישן יפה ונשחק אח"כ וכו') אך ברירת המחדל שלו היא קודם כל להוכיח לי שיש לו מה לומר בנושא.
    אני מותשת מהמאבקים האינסופיים האלו ומרגישה שכל היום שלי מתבזבז על מריבות
    אציין שלפני 9 חודשים נולד לו אח אליו הוא מתייחס לרב יפה מאוד ומנסה לשחק איתו,ההתנהגות הזו לא חפפה את כניסת האח החדש הביתה.
    אנא עזרו לי , מה עושים???
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מריבות בלתי פוסקות

הוספת תגובה

• מריבות בלתי פוסקות - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום איילת,
    נראה שיש קושי מהותי בסמכות ההורית שלכם. ייתכן שהאופן שבו אתם מדברים אליו, מבחינת הטון, העיקביות והתוכן לא נתפס אצלו כמספיק חזק, והוא חש צורך לבדוק אתכם כל הזמן. אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים כדי לנסות לשפר את נושא הסמכות ההורית אצלכם בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה
    izyh
    05/05/2011

שלום רב,

ברצוני לשאול על הרגלי השינה של בני.
    בערך בגיל שנה וחצי הוא החל לצאת ממיטת התינוק, ולכן (על מנת שלא יפול) העברנו אותו למיטת מעבר. כל זמן שהיה במיטת תינוק, הכנסנו אותו למיטה עם בקבוק, סגרנו חלקית את הדלת והוא הרדים את עצמו לבד.
    ממיטת המעבר הוא קם ביתר קלות, כך שלא יכולנו להשאיר אותו בחדר ולצאת - כי הוא כל הזמן קם.
    לכן, מאז ועד היום - הוא בן שנתיים וחצי, אחד מאיתנו יושב לידו עד שהוא נרדם.
    לעיתים זה קורה מהר, אך בדרך כלל הוא משתולל (עד שעות מאוחרות) יוצא מהמיטה, גם כשאנחנו לידו ועושה בעיות.
    השאלה שלי היא האם זה נכון לשבת לידו עד שירדם?
    אם כן, עד איזה גיל זה הגיוני?
    אם לא, מה ניתן לעשות בעניין?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום לך,
    מאחר וכבר הייתה יכולת לילד להרדים את עצמו לבד, אכן אין צורך שתשבו לידו. חשוב שתעשו טקס שינה קצר ומספק, של הקראת סיפור, שיר ער, חיבוק ונשיקה, ותניחו לו. אם הוא קם יש להחזיר אותו באופן ברור ותקיף ובלי כעס חזר למיטה. לא לעשות מזה עניין ולא לדבר אליו או להתחיל תקשורת חדשה, אלא פשוט להוביל אותו למיטה ולהגיד :"עכשיו ישנים" וזהו. גם אם זה חוזר על עצמו המון פעמים, לא להתעייף, פשוט לחזור על כך עד שהוא יפנים שאתם עקביים ויתעייף לפניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא והנכדה
    יעל
    05/05/2011

שלום רב,
    יש סוגיה שמעסיקה זה זמן...מדובר בקשר בין הבת שלי (בת שנה וחצי) לסבתא (אמא שלי). התופעה בקצרה- שסבתא באיזור אין אמא! אני אמא שמשקיעה כל רגע פנוי בבתי המתוקה- קוראת לה ספרים, משחקת, שרה ורוקדת ... אבל שסבתא מגיעה היא פשוט לא רוצה לבוא אליי. בנוסף כשסבתא נמצאת היא לא מוכנה לרדת לה מהידיים, לא מוכנה לאכול לבד, לשחק לבד- היא לא זזה ס"מ בלעדי סבתא. (מצב זה לא אופייני לה שהיא איתי ביום-יום, או בגן) בתי רואה את סבתא פעם בשבוע כי הסבתא גרה רחוק כך שאין קשר יומיומי.
    אני חס וחלילה לא מבקרת את הקשר המדהים שיש ביניהן אבל הייתי שמחה לנסות להבין את ה"ניתוק" של בתי ממני בזמן שהסבתא מגיעה ואת חוסר העצמאות שלה כשהסבתא בסביבה.
    תודה תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    סבתא והנכדה

הוספת תגובה

• סבתא והנכדה - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום יעל,
    חושב לא להעלב. כנראה שאימך מאוד מתגעגעת אליה, וגם להיפך, ויכול להיות שמאך משדרת משהו שלא משחרר ויכול להיות שהילדה נענית לשדר וגם בעצמה מאוד שמחה לראות את סבתא. אם זה קורה רק פעם בשבוע, ולא מפריע לתפקוד הכללי של אף אחד הייתי מנסה להניח לזה. זה לא כל כך חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא
    היפסריתמיה
    05/05/2011

היי אני אמא לילד בן 5 ולתאומים בני 1.8 הבעיה רהיא שאחד התאומים מחפש לעשות "בלגן" אני יודעת שבגיל הזה הם אמורים לעשות זאת אבל הוא פשוט עושה בכוונה הוא מסתכל עלינו כדי לראות אם אנחנו רודפים אחריו וצוחק ,לא משנה לגבי מה פחזבל, כדי נוי בבית , מגירות וכו'

אני יודעת שלא צריך לכעוס או להיות היסטריים מספיק לומר זאת בטון הנכון וברוגע אבל לא מצליחים .

איך ומה צריך לומר לו כדי שיבין שזה לא בסדר

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא

הוספת תגובה

• אמא - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום לך,
    נראה שאת יודעת מה צריך לעשות אבל לא מצליחה. לכן כדאי שתפני להדרכת הורים מסודרת כדי לברר יותר לעומק מה מונע ממך להגיד את הדברים בתקיפות ובצורה ברורה מספיק. ייתכן שקיים קושי בסמכות ההורית שלכם וזה משהו שאפשר ללמוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 12 שלא יודע מה זה בלי אמא
    ליהיא
    05/05/2011

שלום,
    אני לא האמא של הילד. אני אישתו אחיו של הילד. אני ומשפחתו של בעלי גרים ביחד. אמא של בעלי לא נשוא ויש לה עוד ילד בן 12 שלא יודע מה זה בלי אמא!
    הוא לא יודע להעסיק את עצמו הוא כל הזמן דורש ובמלוא המובן דורש צומת לב ממני, מבעלי ומאמו. זה מגיע עד למצב שאני לא רוצה לצאת מהחדר כאשר הוא בבית! והוא לא בן 4 שזה היה לגיטימי הוא בן 12!כל לילה הוא ישן אם אמא שלו במיטה, הוא מפחד להישאר לבד בבית אפילו ביום. לא מסוגלת לעשות שום דבר בעצמו!
    כולם בבית מודעים על הבעיה הזאת ומדברים עליה... כולל את אמו, שחשה שאין לה כוח יותר אז בכל זאת ממשיכה אם ההתנהגות הזאת.
    איך אני,הבן אדם הזר שלא קשור אליה וזה בכלל לא עינייני (למרות שאני ביחסים נפלאים עימה ואם משפחתו) מערה לה על כך שהיא הורסת את הילד שלה? שהיא לא נותנת לו להיטפתח לבד...(אגב היא לא מרשה לחזור הביתה אחרי 7 וכאשר הוא הולך לבצפר היא מלווה אותו כי יש שם כביש...אותו סיפור כאשר הוא רוצה ללכת לחבר) . היא פשוט לא נותנת לו להיטפתח! קשה לי להיסתכל מהצד על זה... מה אני עושה???????

הוספת תגובה

• ילד בן 12 שלא יודע מה זה בלי אמא - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום ליהיא,
    תראי, זה באמת לא עניינך, וגם לא אתי ולא מקצועי מצידי לענות לשאלה על ילד שלא ההורים שאלו ולא אישרו לי להתייחס אליה.
    עם זאת , אני יכולה לשים לב לדבר מעניין. היצמדות למשפחה היא לא דבר שמאפיין רק את האמא של הילד שאת מתארת. אלא כל המשפחה הזו חיה בעצם כמו חמולה, זוגות זוגות ביחד כמו בתיבת נוח ואף אחד לא באמת יוצא לעצמאות שלו.
    אולי במקום להעיר לאחרים, כל אחד יתחיל מעצמו, ואוי תבדקי עם עצמך למה את לא חיה עם בן זוגך חיים עצמאיים בבית משלכם, זה הרבה יותר בריא מכל הבחינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית היקרה

ליהיא
    05/05/2011

שלום,
    אני בת 19 ובעלי בן 23.. כרדע אני מסיימת את שירותי הצבאי ואין בידי אפשרות לשלם על דירה מופרדת.. הם לא גרים כחמולה... רק אמא שלו סבתא והילד...מסיבות כספיות בלבד שהסבתא לא תוכל לגור לבד ואנחנו יבנתיים לא יכולים להרשות לעצמינו. זה מאוד יעזור אם אולי תוכלי לתת לי איזו תשובה כי אינני יכולה להרגיע את מצפוני שאני רואה ולא אומרת כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית היקרה - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום ליהיא,
    את אכן צעירה מאוד, ואכן קשה לצאת לעצמאות בגיל הזה. עדיין, סיבות כספיות הן פעמים רבות בחיים סוג של סיבה טכנית שעליה מועמסות סיבות אחרות. למרות כל מה שאמרת שאותו אני מאוד מבינה, עדיין מבנה המשפחה והמגורים שלכם הוא חריג יחסית למשפחות ישראליות (למעט במגזרים מסויימים) וייתכן שיש לו משמעות מעבר למשמעות הכספית וייתכן גם שלא..
    את בחורה צעירה ואיכפתית, ולא התכוונתי להעליב אותך. את צודקת לגמרי שמה שאת רואה הוא לא טוב. עם זאת את חייבת להבין שהכוח שלנו לשנות את זולתנו הוא מוגבל, ויש דברים שהם כל כך עמוקים שגם אם מאוד נרצה, הערות והסברים לא ישנו אותם. הדבר היחיד שאת אולי יכולה לעשות הוא לנסות לעודד את גיסתך לפנות לטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליהיא
    05/05/2011

אני לא נעלבתי בשום דרך. תודה על התייחסותך לשאלתי. פשוט לפי איך שאני מכירה גיסתי האהובה לא תוכל לממן זאת או אפילו לא תרצה בכך...כמה חבל לי שאני לא יכולה לרשות לעצמי פשוט לדבר איתה ולתת לה טיפה ממה שאני רואה בלי לקחת סיכון על עירעור יחסינו הטובים איתה. אולי בכל זאת יש דרך אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום ליהיא,
    יש טיפולים בחינם במסגרות מסובסדות. לא כל טיפול עולה כסף. את יכולה להגיד לה הרבה דברים ברוח טובה, בדיוק כמו שכתבת אותם בפורום. אם זה נאמר בטון המתאים, ומתוך דאגה אין סיבה שזה לא יתקבל. עם זאת, להערכתי ולצערי הרב אני לא מאמינה שזה יספיק כדי לעזור. משום שלא מדובר פה בהבנה, הרבה פעמים אנחנו מבינים דברים אבל עדיין מתקשים מאוד לשנות אותם, במיוחד דברים שאנחנו עושים שנים. יש סיבות עמוקות נפשיות ולא מודעות שבגללן גיסתך מתנהגת עם בנה כפי שהיא מתנהגת. את הסיבות האלה לא תפתרי על ידי הסבר. יש פה משהו מורכב ועמוק, והוא כנראה קצת גדול עלייך, לא כי את לא בסדר במשהו, אלא כי ככה זה.
    אני ממליצה לך בחום להגיד לה בדיוק את הדברים שכתבת כדי לשכנע אותה לפנות לטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה