מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נכדתי המדהימהדליה01/05/2011
שלום,
נכדתי בת חמש, מכה את אחיה הקטן ואת הוריה, יש לה התקפי זעם פשוט אנו חסרי אונים מולה. לאחרונה ציירה ציור שבו את אחיה ואת האם צבעה באדום ואת עצמה ואת אביה בשחור, זה עשה לביתי לא טוב, גם ההתפרצויות שלה והמכות שהיא מכה לא נעים, אנו לא יודעים איך לנהוג איתה נשמח לעזרה, יעוץ.
הבת שלי מתגוררת בצפון.
תודה ושבוע מבורך.
נשמח לתשובה ויעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכדתי המדהימה - תגובה
סמדר ריינר01/05/2011שלום דליה,
לא מסרת שום פרטים לגבי התנהלות המשפחה, הגבולות, היחס של הורי הילדה לתוקפנות וכו'. לכן לא ברור לי אם היא מכה בגלל שבאמת קורים דברים מרגיזים וקשים שמשאירים אותה חסרת אונים, או שבאופן כללי אין לה כלים לווסת את התוקפנות ולמצוא לה מוצא אחר, או שאין גבולות בבית ולכן היא מרשה לעצמה. רמז אחד יש בציור שתארת שהיא צבעה את אביה ואת עצמה בצבע שחור - האם היא תופשת את עצמה כדומה לו? האם גם לו יש התפרצויות זעם? אולי צריך להתחיל מלטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכדתי המדהימה
דליה04/05/2011בוקר טוב,
ראשית תודה על התייחסותך, היא ילדה מאד נבונה, בודקת גבולות, האמת שמאז נולד אחיה ותשומת הלב התחלקה היא השתנתה, אך לא מיד. אביה עובד במשמרות, האם רוב הזמן איתם (תלוי במשמרות כמובן), היא התחילה להעמיד לה גבולות בעיקר בנושא המכות, כועסת עליה (כמובן גם אביה) אך תגובות האב הן שונות מהאם, האם היא יותר ברוגע, אומרת את הדברים בצורה חד משמעית, מנסה בלחבק ולהסביר לה את הדברים. האב כשהוא כועס עליה אז גם באופן הדיבור אליה הוא אחר. מאד רוצה לעזור לנכדה וכמובן להורים שהיא תהיה רגועה יותר ותדע להביע את הכעסים באופן אחר.
אשמח להמלצותייך במידת הצורך, בעיקרון הבת שלי מתגוררת בצפון הארץ (בעמקים), לכן נשמח לקבל כל המלצה והכוונה כמובן שאני כותבת בידיעת הבת שלי.
דרך אגב לפני תגובתך היא אמרה לבעלה, שהכעסים שלו משפיעים עליה (על הילדה), שניתן לפתור כל דבר גם שהילדה מכה בצורה נעימה וללא כעסים.
שוב תודה רבה,
דליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכדתי המדהימה - תגובה
סמדר ריינר04/05/2011שלום דליה,
לא כל כך ברור לי הקשר בין חיבוק לבין הצבת גבולות. יכול להיות שיש חלוקה קצת קיצונית של תפקידים בבית של בתך, במובן שיש מי שכועס נורא ויש מי שמנסה להעמיד גבולות אבל עושה זאת בצורה מאוד לא יעילה. יכול להיות שהתוכן הוא חד משמעי אבל הטון לא, ואם גם מתלווה לזה חיבוק והסברים אורכים, יכול להיות שהמסר הסמוי תוך כדי הצבת גבולות הוא שלאמא יותר קשה הגבול מאשר לבת והיא חשה אשמה וכמעט מתנצלת על עצם הצורך להציב אותו. עוד רמז לכך הוא בכך שאת מציינת שהאם התחילה לשים גובלות בעניין המכות. את הגבולות היה צריך להתחיל להציב עוד הרבה קודם. אם הם גרים באיזור העמקים הם יכולים לפנות לתחנת העמקים בקיבוץ עין חרוד (לא זכור לי כרגע אם איחוד או מאוחד). אפשר לקליד "תחנת העמקים" בגוגל ולמצוא את כל הפרטים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל ילד בן 3סיון30/04/2011
יש לי ילד בן 3 (כמעט) ולאחרונה אומר לי שאינו רוצה ללכת לגן, וממש בוכה בבוקר ,עוד מהבית עד הכניסה לגן וגם אחרי שאני עוזבת (או בעלי) הוא בדר"כ מאוד חברותי ואוהב את הגן ,ילד מפותח מאוד לגילו (מבחינה התנהגותית..וחכם)
הגננת ציינה בפניי כבר שיש לו קצת חשש מזרים , אם מישהו זר נכנס לגן אז הוא קצת מפחד, ולי האו אומר גם בבית שהוא לא רוצה שיסגרו את הדלת של הגן (השער)
אנו ההורים לא יודעים כיצד להתמודד עם זה ויחד עם זאת מדברים איתו כל הזמן ושואולים אותו שאלות ומעודדים אותו , מנסים לדובב אותו בכל דרך, כיצד ניתן להתמודד עם זה ,עם הפחדים שלו ושהוא כל הזמן אומר , אני לא רוצה ללכת לגן ,אני לא אוהב את הגן
הגננת ששוחחתי איתה בעניין אמרה שתבדוק מה היא יכולה לעשות ואמרה שבמהלך היום באופן כללי הוא בסדר ומשתתף אחרי זה בפעילויות הגן.
אני צריכה כלים איכותיים כדי לעזור לו , מבקשת עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים אצל ילד בן 3 - תגובה
סמדר ריינר01/05/2011שלום סיוון,
לא ציינת איזה שאלות אתם שואלים אותו ומה הוא עונה לכם. חשוב באמת לנסות להבין מה קרה לאחרונה, ממה הוא בעצם פוחד, מה לדעתו יכול לקרות, למשל אם זר ייכנס לגן או אם לא יסגרו את השער. חושב גם להבין אם החרדה היא מעצם הפרידה ממכם, גם אחה"צ או בהזדמנויות אחרות או ספציפית רק מהגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםדיקלה30/04/2011
שלום.
ביתי בת 6 וחצי(כיתה א) ילדה מאוד אינטילגנטית עם אינטילגנציה ריגשית מדהימה.
ילדה מאוד נוחה,מנומסת ןמקובלת חברתית.לאחרונה אני שמה לב לשתי תופעות שמטידות אותי.האחת ביתי מאוד עצורה,בוגרת מידי לגילה כאילו מפחדת לא להתאים לתבנית המושלמת שנוצרה לה. לא מתפרעת,מתחשבת מידיי,עוזרת מידיי.הכול לפי הספר
ודבר שני יש לה פחדים כמו אם צוחקים צחוק מתגלגל היא בלחץ אני ינשום , אם מישהו ישן אז שלא קרה לו משהו,אם משתעלים היא נלחצת,כשנוהגים היא בלחץ ועוד כאלה דברים.
האם זה נורמלי ? ואיך אני גורמת לה להשתחרר ולהיות יותר ילדה ופחות מבוגרת
האם צריך עזרה מקצועית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
סמדר ריינר01/05/2011שלום דיקלה,
זה אכן לא אמור היות ככה, אין ספק שהילדה במתח ובלחץ והיא סובלת. המצב שאת מתארת כן מצדיק בעיני פנייה לעזרה מקצועית, שכוללת עבודה עם הילדה ואיתכם ההורים, או אפילו רק איתכם כדי לעזור לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דיקלה01/05/2011תודה רבה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר01/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד וחרדה ממגלשות , סולמות, מדרגותורד30/04/2011
הבת שלי בת 5 מפחדת עד כדי חרדה ממש כל פעם שאנו הולכים לגן המשחקים והיא עומדת מול הסולם צריכה לצעוד על גשר מתנדנד עד שהיא מגיעה למגלשת צינור מפותלת.
את כל המסלול הנ"ל היא עושה תוך כדי שאגות שבר ממש וביחד איתנו .
מאז ומתמיד היא פחדה מסולמות וממגלשות גם כשהיתה קטנה מאוד.
לאט לאט היא העזה לטפס על כמה שלבים בסולם ולהתגלש במגלשה קטנה - של בני שנתיים שלוש.
כיום המצב הוא בלתי אפשרי היא כבר גדולה בת 5 ורועדת מפחד, צווחת ולא מוכנה לטפס ולהתגלש.
רצוי לציין שהמצב מאוד מתסכל אותנו כהורים לראות את כל בני גילה מהגן רצים על הגשים מתגלשים על הבטן מטפסים גבוהה ורק שלנו על הקרקע צווחת ובוכה.
לעיתים אנו עולים איתה והיא מסכימה להתגלש כשהיא עלי .
זה מגוחך לראות הורים עולים על מתקן משחקים יחד עם ילדים קטנים.
חשוב לי לציין שהיא לא עברה איזושהי טראומה במגרשי משחקים.
אנו רועדים מפחד מהפחד שלה ומהחרדה הזו שלא עוברת...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד וחרדה ממגלשות , סולמות, מדרגות - תגובה
סמדר ריינר30/04/2011שלום ורד,
למה אתם רועדים מפחד, לא הבנתי. כדי שהיא תלמד לא לפחד קודם כל היא צריכה לראות הורים שלא נלחצים. אז היא לא מתגלשת, זה לא נעים, אבל זה בטח לא עד כדי כך נורא, יש עוד דברים שאפשר לעשות, אפשר לשחק בכדור, בנדנדה, לא חייבים לעשות משהו שלא אוהבים או שמלחיץ. המטרה בגן משחקים היא ליהנות, לא להשלים מסע טירונות בכוח. קודם כל תנסו לברר אם היא באמת רוצה וחשוב לה להתגבר על הפחד הזה. אם כן אתם יכולים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שמתייחסת לפחדים אצל ילדים ולראות אם אתם יכולים ליישם. אם היא לא מעוניינת להתמודד עם זה כרגע או לא משתפת פעולה - תרפו מזה, בחייכם. שאלה יהיו הצרות שלכם. אם זה ימשיך להפריע לה כשתגדל קצת ותהיה לה מטיבציה ניתן יהיה לטפל בזה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד וחרדה ממגלשות , סולמות, מדרגות - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט30/04/2011ורד שלום,
אין ספק שבתך חוששת מדבר שמרבית הילדים תופסים כמשהו יומיומי וטריוויאלי, אולם התגובה שלכם לא ברורה לי. מדוע להכריח את הילדה לעשות משהו שאינה מעוניינת ומעורר אצלה הרבה מצוקה, עד כדי "שאגות שבר" כדברייך?
אין שום חובה התפתחותית, פסיכולוגית או חברתית בהתגלשות במגלשה- זה אמנם משהו שמרבית הילדים עושים ונהנים ממנו, אך אפשר לחיות חיים מוצלחים גם בלעדיו. לעומת זאת, במצב העניינים כפי שאת מתארת כעת, דווקא ההכרחה את הילדה לעשות זאת - עלולה לגרום ללחץ מוגבר ומיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת שינהגבע30/04/2011
שלום רב
בתי בת 11, סובלת מזה כשנה ומחרדות קשת בנוגע לשינה מחוץ לבית וכן מהליכה לישון מאוחר, להישאר ערה אחרונה וכד'
היתה מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית כחצי שנה, ללאה קלה כלשהי.
אשמח לעצתך בנושא מאחר והתופעות מחמירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת שינה - תגובה
סמדר ריינר30/04/2011שלום גבע,
אתם יכולים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שמתייחסת לפחדי ילדים. בכל אופן אם הטיפול לא עזר יש לחזור לטיפול או אצל אותה מטפלת או מטפל/ת אחר/ת, שום תשובה בפורום לא תהיה יותר יעילה מטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עונה לגננתשר30/04/2011
יש לי ילדה מתוקה בת 4 והיא באמת ילדה נוחה ומתוקה שכולם אוהבים יש לה שני אחים תאומים שהיא מפעילה כל הזמן.
הבעייה היא בגן אין לה שום תקשורת עם הגננת היא מאד פעילה בגן וגם בחצר עם הילדים האחרים רק עם הגננת היא לא מדברת
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עונה לגננת - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט30/04/2011שר שלום,
לא ברור מה בדיוק מתרחש שם בין הילדה לגננת - האם היא לא מדברת עמה כלל, האם היא מדברת עם יתר אנשי הצוות בגן, האם היא לא משיבה רק לשאלות מסוימות, מי הסב את תשומת ליבך לבעיה, ומה הגננת חושבת על כך.
אנא פרטי יותר לגבי הנושאים הללו, כדי שנוכל להשיב.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
שר30/04/2011הגננת שיתפה אותי בנושא גם עם הסייעת בגן היא לא מדברת
נגיד והגננת שוואלת אותה משהו גם אם תשאל מספר פעמים היא לא תענה לה
היא מאיזה שהיא סיבה חוששת ממנה.
גם שהגננת יושבת איתה ועם מספר ילדים לעבודה פרטנית הגננת טוענת שהיא מאד הססנית כמו לצייר קו או לגזור .בבית איתי היא זאת שיוזמת את כל הפעילויות האלה והיא מבצעת אותם יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PROBLEMAחם30/04/2011
מה עושים להקאות מדברים
מסריחים שקורה מתי שרואים אותם ומלהכניס אובייקטים לפה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PROBLEMA - תגובה
סמדר ריינר30/04/2011שלום לך,
לא ניתן לענות לשאלה בצורה כזו. כדאי לפרט מה גיל הילד, פרטים נוספים על המשפחה, מה זה נקרא להכניס אובייקטים לפה וכו'. השאלה מאוד לא ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על זעם ילדיםדוד29/04/2011
שלום
אנחנו הורים לילדה בת שנה וחצי.
הילדה נמצאת במהלך היום במשפחתון
בחודשים האחרונים הילדה מרביצה כשהיא לא מרוצה וגם זורקת את מה שנמצא ביד שלה.
כיצד יש לנהוג עם התנהגות כזאת? להעיר או להתעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על זעם ילדים - תגובה
סמדר ריינר30/04/2011שלום דוד,
לא זה ולא זה. להעיר זה לא עוזר. כשזה קורה צריך לעצור את זה. עם זאת חשוב לא לעשות מזה עניין ודרמה, לא לתת עונשים, לא לכעוס נורא או לנאום נאומים. כן חשוב ללמד אותה לאט לאט דרכים חלופיות לבטא את הזעם, למשל אפשר לבטא אותו עבורה במילים עד שתלמד טוב יותר לבטא את עצמה מילולית, למשל אפשר לתת לה למעוך כדרו ספוג או להרבית לבובה וכו'. לגבי זריקת דברים - כל עוד זה לא מסוכן לא הייתי עושה מזה עניין. דברי מתייחסים בעיקר להרבצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות חדשהרינת29/04/2011
הבת הגדולה שלי בת 7 והקטנה בת 5 ואנו מצפים כעת להולדת ביתי השלישית בעוד כחודשיים, ביתי הגדולה לא מוכנה לשמוע על ההריון בכלל ואוסרת על כולם לדבר על כך, בנוסף היא מחביאה לי מסמכים של ההריון ובכל פעם שאני מנסה לדבר איתה על הנושא היא אומרת שהיא לא מעוניינת לדבר על זה ושהיא יודעת שאני מנסה לה לגרום לאהוב תינוקות, במידה ומישהו פונה אליי בשאלה איזה חודש את או כל דבר שקשור להריון הילדה מגיבה בזעם נוראי בבכי ודורשת שאני ירים אותה, אני חייבת לציין שבנוסף להתמודדות עם ההריון אנו נאלצים יחד עם ביתי להתמודד עם מחלת הצליאק דבר שנודע לנו בסמוך להריון ודבר שגרם לילדה לפתח בי תלות מעבר למה שהיה לפני שגם לפני תמיד זה היה מוגזם שכן הילדה באופן כללי מאופיינת כילדה מאוד ביישנית עם חרדה חברתית, שאלתי היא מהי הדרך הנכונה ביותר להתמודד עם הבעייתיות הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות חדשה - תגובה
סמדר ריינר30/04/2011שלום רינת,
נראה אכן שיש קשר תלותי בינך ובין הילדה, ואם היא אכן סובלת מחרדה חברתית חשבתם לפנות לטיפול? נשמע שיש צורך דחוף בטיפול ובהדרכת הורים. ההתנהגויות של ביתך הן מוגזמות ומפריעות גם לה המשיםך להתפתח בצורה תקינה, למשל מבחינה חברתית.
בינתיים, עד שיתחיל הטיפול, כדאי ורצוי לשים גבולות לטרור שהיא משליטה דרך החרדה שלה, למשל היא לא יכולה לאסור על אף אחד לדבר על ההריון.
דבר נוסף, באמת אין צורך לצפות ממנה לאהוב תינוקות. היא יכולה לשנוא אותם כמה שבא לה. זה לגיטימי לגמרי, אבל היא לא יכולה לשלוט באנשים אחרים ולהחליט על מה הם ידברו ועל מה לא, כמו שאף אחד לא יכול לשלוט על הרגשות שלה ולהחליט עבורה מה היא אמורה להרגיש לגבי תינוקות ובכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה אחות חדשה
רינת30/04/2011אני הייתי אצל פסיכולוג ידים וכל שנאמר לי שיש המתין והחרדה החברתית כנראה ותעבור עם הגיל וכל שאני צריכה עשות זה עטוף אותה בעוד יותר אהבה עד כדי "חנק" על מנת שהיא זו שתרצה להשתחרר ממני, דבר שלא קרה. לגבי האיסור דבר על עניין ההריון אני מדגישה שהוא לא מופנה פי האנשים האחרים אלא עליי זאת אומרת אם הם שואלים ואני עונה להם אז היא מתפרצת מכאן שבעצם השליטה היא עליי למעשה היא לא מסכימה לי לענות או לדבר על כך ובאופן אוטומטי שאנשים רואים את התנהגותה הם נרתעים מלהמשיך ולעסוק בזה. הדבר כל כך קיצוני עד כדי שהקטנה שלי שהיא בת 5 באה אליי ומדברת על ההריון בשקט ואומרת לי שהיא שמחה על ההריון אבל שאחותה לא תשמע על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה אחות חדשה - תגובה
סמדר ריינר30/04/2011שלום רינת,
אם הטיפול הפסיכולוגי שפנית אליו לא עזר, כדאי שתחזרי אליו ותאמרי שזה לא עזר ואם יש משהו אחר להציע או שתפני לטיפול אחר. זה לא משנה אם השליטה שלה היא עלייך או על אנשים אחרים, היא עדיין לא במקום וצריך לא לשתף פעולה איתה. וגם צריך להגיד לאחותה שאין לה מה לפחד שהיא יכולה להגיד מה שהיא רוצה, ואת תיקחי אחריות ותטפלי בתגובות של אחותה הגדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה - פחד מאסלהעינת29/04/2011
בני בן שנתיים ושמונה חודשים התחלנו את תהליך הגמילה , הכל הלך יפה בהתחלה אך בזמן האחרון לאחר פיספוס בשירותים הוא התחיל לפחד מאסלה ,
החלטתי לא ללחוץ ואפילו להפסיק את התהליך עד שהוא יהיה מוכן , אך בשבוע האחרון הוא רוצה ללבוש תחתונים אך מסרב בכל תוקף לעשות את צרכיו בשירותים או בסיר , לאחר תחנונים רבים מצידי אני שמה לו חיתול כדי שיעשה את צרכיו ,
בזמן שהוא עם תחתונים הוא לא מפספס ופשוט מתאפק כך קרה גם בשנת צהריים ..האם ישנה שיטה אחרת שכדאי לנסות והאם כדאי לקחת אותו לפסיכולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - פחד מאסלה - תגובה
סמדר ריינר29/04/2011שלום עינת,
לא הנבתי מה הבעיה. אם כשהוא עם תחתונים הוא לא מפספס האם זה לא אומר שהוא נגמל? או שהוא מתאפק לגמרי ולא עושה בכלל? כמה זמן הוא לא עושה? כל היום? אז איך הוא בכל זאת עושה ומתי אם הוא עם תחתונים ולא מפספס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה - פחד מאסלה
עינת30/04/2011שלום סמדר ותודה על התגובה המהירה
בני עדיין לא נגמל כשהתחלנו את הגמילה הושבתי אותו בשירותים כך שהפיפי ברח לו החוצה , כמובן שלא צעקתי ואמרתי שננקה ולא קרה כלום ,אך כנראה שהדבר הבהיל אותו מאוד ומאז הוא מסרב ללכת לשירותים .
אני מבחינתי הפסקתי את הגמילה משום שקראתי שאם אלחץ יותר מידי הדבר עלול לגרום לעצירויות וטראומות נוספות .
עכשיו הבעיה היא שבשבוע האחרון בני פשוט מתעקש ללבוש תחתונים אך מסרב עדיין לעשות בשירותים / סיר.
הוא יכול להתאפק שעתיים - שלוש , עד שאני שמה לו חיתול ואז הוא עושה את צרכיו .
השבוע כשאספתי אותו מהגן ,ילדה אחרת (גמולה ) יצאה מהשירותים והוא אמר לה שהוא עושה בבית בשירותים .
השאלה שלי היא כזאת :
1. האם זאת נראת לך בעיה שצריך לטפל בה באופן מקצועי ?
2. האם ישנה דרך אחרת שיכולה לעזור לנו בשלבי הגמילה , ובעניין הפחד מהשירותים
3.האם הוא מתבייש בעובדה שהוא עדיין עם חיתול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה - פחד מאסלה - תגובה
סמדר ריינר30/04/2011שלום עינת,
הבן שלך עדיין קטן, יש ילדים הרבה יותר גדולים ממנו שמתקשים להיגמל. לא נראה לי שזה מצב שמצריך עזרה מקצועית. תמשיכי ללכת איתו בקצב שלו, נסי להרגע ולהוריד את רמת החרדה שלך, שום דבר לא יקרה לו מזה שתיתני לו טיטול. הוא רוצה להיות גדול אבל עדיין מפחד, זה לא אסון, זה שלב, לווי אותו בסבלנות בקצב שלו, בלי לחץ, ויהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת30/04/2011תודה רבה על התשובות המהירות והעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר30/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וחצי מרביץizyh29/04/2011
שלום רב,
בני הבכור בן שנתיים וחצי. הוא ילד מאוד חכם ובעל אוצר מילים מאוד רחב.
לאחרונה הוא החל להרביץ בעיקר לי ולעיתים גם לבעלי. כאשר אני מחתלת אותו או מלבישה אותו הוא בועט בי. אני אומרת לו שזה לא נעים לי ומבקשת שיפסיק, והוא ממשיך לבעוט ומתגלגל מצחוק. אני תופסת לו את הרגליים כדי שיפסיק לבעוט והוא ממשיך להלחם בי ומתחיל לבכות. אני אומרת לו שאם ימשיך יקבל עונש (לא לראות דורה ועוד תוכניות בטלויזיה/מחשב) והוא ממשיך בכל זאת, אז אני מפעילה את העונש (לעיתים רק סדרה אחת אני אוסרת עליו ולעיתים אוסרת עליו בכלל לראות סרטים).
עונש נוסף שיצא לי לתת לו, הוא שלא ילך לגן שעשועים.
כאשר יש יום שיש לו עונש (אם הסיפור קורה בלילה, העונש מופעל למחרת - "מחר לא תראה ...."), הוא מבקש סליחה ומצפה שאוותר על העונש. אני לא מוותרת על העונש אך אומרת לו שסולחת לו.
למחרת העונש הוא מתנהג למופת ואז הוא אומר: "אני אקבל דורה" ויום למחרת שוב מתנהג גרוע. כלומר יוצא יום כן יום לא, הוא מקבל עונש.
אני כבר מיואשת מהמצב.
האם אני פועלת נכון או שיש לכם המלצה איך להגיע למצב שיהיה יותר מיום כן יום לא.
אתמול כבר הגעתי לידי בכי (לא לידו כמובן) מכל המצב המיאש הזה. אנא, עזרו לי.
שתי הערות לציון.
1. בגן אומרים לי שהוא מתנהג מאוד יפה ולא מרביץ,
2. יש לו אחות בת כ-5 חודשים שהוא מאוד מאוד אוהב אותה, מלטף אותה ומנשק ולעיתים מרוב אהבה מחבק חזק עד כאב אבל באמת רק מאהבה ובלי שום רצון להכאיב.
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים וחצי מרביץ - תגובה
סמדר ריינר29/04/2011שלום לך,
קודם כל אני ממליצה להפסיק עם העונשים. את בעצמך רואה שהם לא יעילים, לעומת זאת הם גורמים נזק ומשפילים את הילד. הילד שלך לא מתכוון להכאיב לך, תוקפנות היא דבר מולד, טבעי וחשוב. ללא תוקפנות אין הישגיות, אין אמביציה, אין סקרנות ואין יכולת להגן על עצמנו ולהיות אסרטיבים. הילד שלך הוא עדיין קטן, הוא חוגג את הגופניות שלו, מבחינתו הוא משחק איתך. חשוב לא להעלב מזה או לראות בכך התנהגות מדאיגה. בשעה שזה קורה את יכולה לבחור באחת משתי התנהגויות - אחת היא לשחק איתו, להתייחס לכך בהומור, להבין שהוא צריך להוציא תוקפנות כרגע ולתת לו דרכים חלופיות להוציא את התוקפנות - למשל למעוך כדור ספוג, או להרביץ לכרית או לבובה, לעושת את ביחד איתו, לעודד אותו "יותר חזק " וכו'. יש סיטואציות שבהן זה לא מתאים, ושם צריך להגיד לו בתקיפות להפסיק וגם לעצור זאת פיזית עם יש צורך וזהו. אין צורך להגזים בתגובה, לנאום נאומים, להגיד "זה לא נעים" (זו תגובה מאוד לא אסרטיבית ולא עוזרת) ולהעניש. להיפך- כמה שפחות תעשו דרמה מהעניין, כך הוא פחות יקבל תשומת לב סביב הנושא הזה וההתנהגות תדעך. זה לא אומר שאתם מסכימים להתנהגות- אתם מפסיקים אותה באסרטיביות, אבל אתם גם לא עושים ממנה דרמה, יש הבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שפוחד ממחלותאלה28/04/2011
שלום רב, הבן שלי הוא בן 7.5 ופוחד מאודדד ממחלות. כל דבר מלחיץ אותו, קרינה פלאפון- חושש מסרטן המוח, קרינה ממטען- חושש מסרטן השד, דופק מהיר כל לילה, כאבים בשיניים לא מוסברים.
אני אובדת עצות, כמה שאני מסבירה לו שלא יכול להיות לו סרטן השד כי הוא מאוד צעיר וכי הוא בן, הוא לא מבין וממש מפחד. כל לילה מבקש ממני לבדוק לו את החזה שאין לו גושים.
כל לילה מתלונן על דופק מהיר ומתקשה להירדם, לוקח לו שעה להירדם.
מבקש להוציא את כל מכשירי החשמל מהתקעים כי מפחד מקרינה.
מה עושים???
החשש הגדול שלי הוא שיש במשפחה של בעלי הפרעות נפשיות של חרדות, דיכאון וסכיזופרניה, האם יכול להיות שהוא מפתח הפרעה נפשית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שפוחד ממחלות - תגובה
סמדר ריינר29/04/2011שלום אלה,
זה עוד מוקדם לחשוש שהוא מפתח הפרעה נפשית. אנשים רבים סובלים מחרדות לאורך החיים ויש מגוון דרכים להתמודד איתן.
תתחילי בלעיין ב"עמודת שאות נפוצות" בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר לא לחשוש לפנות לטיפול, זה לא אומר שיש הפרעה נפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהelli28/04/2011
שלום,אנחנו כבר שבע בתהליך גמילה,פיפי היא מסתדרת מצויין אך קקי... ביום הראשון היא עשתה פעם אחת קצת במכנסיים ואז התיישבה על הסיר אך פחדה מזה מאוד,בערב היא התאפקה עם הקקי עד ששמתי לה חיתול, מאז היא מתאפקת עם קקי עד שאני שמה לה חיתול לפני השינה בערב. האם אני יכולה לעשת משהו כדיי שהיא תרגיש בטוחה לעשות קקי או שאני צריכה לתת לה את הזמן? היא גם אמרה לי אתמול שהיא לא רוצה לעשות קקי בסיר רק פיפי.
כשיש לה קקי היא אומרת לי שכואב לה הגב או הבטן. האם לשאול אותה אם היא רוצה בסיר ? האם לשאול אותה אם היא רוצה חיתול או לחכות שהיא תבקש? האם לתת לה לעשות בחיתול? אם כן כמה זמן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
סמדר ריינר28/04/2011שלום לך,
כן, לתת לה לעשות קקי בטיטול, כמה זמן שהיא צריכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתקים בלי סוףשחר28/04/2011
בני בן השמונה מת על ממתקים ולמרות שמאז ומתמיד הממתקים מוגבלים לחטיף ביום והנושא של הבריאות מאוד במודעות תמיד יש מריבות וכל הזדמנות שיש ממתקים(ימי הולדת, טיולים, סבתא..) הוא אוכל "כאילו אין מחר"וחייבים להעיר ולהגביל. כשאנחנו לא בבבית הוא ינשנש ואם תהיה לו חבילת מסטיק ביד הוא לא יסתפק בשניים אלא יקח ששה....אני לא יודעת מה יותר גרוע ה"אישיו" שבהערות ובקרב של ההגבלות(כי תמיד רוצים עוד) או פשוט לוותר ולא ליצור תסביך.. את עזרתכם דחוף!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתקים בלי סוף - תגובה
סמדר ריינר28/04/2011שלום שחר,
ייתכן שדווקא המודעות הרבה בבית היא זו שגורמת לו נורא לחשוב על זה ולרצות את זה. אני חושבת שהכי טוב באמת לא להחזיק בבית ממתקים, ולא לדבר על זה כל כך הרבה. על ההזדמנויות שיש לו בחוץ אתם בלאו הכי לא יכולים לשלוט, אז תשחררו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון דידקטיגלית28/04/2011
בני בן 7 וארבע חודשים לומד בכיתה א'.
מתקשה בקריאה וכתיבה.
איזה גיל/כיתה נכון לעשות אבחון דידקטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון דידקטי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט30/04/2011מומלץ כבר מעכשיו, התייעצי עם פסיכולוגית בית הספר לגבי המלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)