מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שלא התקבל לנבחרת, חבריו כן.אנה08/05/2011
ערב טוב,
בני בן תשע, מתאמן כשלוש שנים בקבוצת כדורסל ביחד עם חמישה מחבריו הטובים מהכתה. זוהי קבוצה מאד מגובשת..וכולם התקבלו שנה הבאה לנבחרת והוא היחיד שלא. מדובר בילד מקסים, בוגר, חכם מאד(מחונן) אך יחד עם זה חברותי מאד וכל עולמו זה הכדורסל. מה לעשות..הוא אומנם גבוה אך לא מתאים לנבחרת מבחינה אוביקטיבית. לי כאמא כואב כמובן אך אני מבינה.., השאלה הגדולה היא איך אני אומרת לו את זה. הוא עוד לא יודע..ומה שגרוע יותר זה שהמאמן הלא בדיוק חכם רמז לו לפני כחצי שנה שהוא בפנים..מה שעוד יותר יגביר את תסכולו. כל הקטע החברותי מסתכם בעיקר בשלושת ימי האימונים ובשבתות בהם החברים נפגשים. איך לספר לו?, אשמח ממש להנחיה מפורטת מה לאמר..?, האם בסגנון של אתה פחות מוכשר בזה אך אלוהים ברך אותך בהרבה מעלות אחרות..או אחרת..?
האם לחכות לסוף השנה עם "הבשורה" או לאמר לו עכשיו. אין לי ספק שהעיניין יכאיב לו מאוד , ברור לי שילדים נוחלים אכזבות וכך מתגברים אך במקרה הזה..הוא בטוח יקח את זה קשה..
תודה מראש, אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שלא התקבל לנבחרת, חבריו כן. - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום לך,
תראי, מה שלא תגידי, זה לא ישנה את המהות וזה פחות העניין, אלא באמת איך מלווים אותו בכאב ובאכזבה אחר כך.
אתם יכולים להגיד לו באמת שהוא מוכשר בדברים אחרים יותר, או שגם בזה הוא מוכשר אך במקרה הזה הוא לא נמצא הכי מתאים מתוך הילדים שהיו מועמדים וזה גם קצת עניין של מזל לא רק של יכולת אוי עם הרכב אחר של ילדים הוא כן היה מתקבל אבל זה מה שקרה עכשיו. אתם יכולים להגיד שהוא תמיד יוכל להנות מכדורסל אבל בתור תחביב, כנראה שהיעוד שלו בחיים הוא קצת אחר. את יכולה לבחור את מה שנראה לך פחות כואב עבורו וגם נאמן לאמת.
אם יש לכם אפשרות, להביא דוגמאות מהחיים שלכם של דברים שלא התקבלתם אליהם ואיך התמודדתם עם זה אפשר להביא את זה בתור דוגמא, ובהמשך לחשוב איתו מה הוא רוצה ויכול לעשות במקום, כיוון שיווצר חלל מבחינה חברתית ומבחינת תוכן, עניין ומילוי הזמן. אבל זה בהמשך. קודם כל תהיה תקופה, שבה הוא יהיה מאוד עצוב וכועס, ולא ירצה להסתכל קדימה עדיין אלא רק להתאבל על מה שלא יהיה, וזה בסדר. התייחסו לזה בסבלנות, ותנו לו לצאת מזה בקצב שלו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
אנה08/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר09/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהרטבת לילה בן 6.5שלגון 508/05/2011
שלום רגב, יש לי בן 6.5 עדיין מרטיב בלילה, איך גומלים אותו?
גם בתי בת 3 עדיין מרטיבה, איך גומלים אותם?
אשמח לשמוע תובנות והרבה עצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6.5 מרטיב בלילה אפשר תגובה?????
שלגון 509/05/2011מדוע לא עונים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6.5 מרטיב בלילה אפשר תגובה????? - תגובה
סמדר ריינר09/05/2011שלום לך,
נראה לי שפנית לפורום הלא נכון, חיפשת את רגב(?). צר לי, אך זה לא אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה: זו היתה טעות בהקלדה כי
שלגון 509/05/2011הקלדתי במהירות, היה לי תינוק ביד, התכוונתי לכתוב :
שלום רב, וכן שאלתי היא אלייך , אני זקוקה לייעוץ, לכן פניתי לפורום הזה.
האם את יכולה לעזור לי עכשיו??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה: זו היתה טעות בהקלדה כי - תגובה
סמדר ריינר09/05/2011שלום לך
אין צורך בתגובה תוקפנית, אף אחד כאן לא חייב לך כלום.
יש צורך במינימום כבוד כדי לקבל תשובה בפורום. אפילו אם את נואשת וחסרת סבלנות, זו לא אשמתי.
היו בעבר אנשים שפנו לפורום וחיפשו מישהו אחר בכלל, מותר לכל אחד לקבל תשובה ממומחה שהוא מחשיב, אבל צריך לחפש אותו בפורום הנכון. לכן הערתי מה שהערתי.
בכל אופן כדי לענות לך, אני זקוקה ליותר פרטים, כמו למשל מדוע הילדים לא נגמלו עד עכשיו, מה כבר ניסיתם ונכשל, האם נשללו סיבות רפואיות, וקצת פרטים על מבנה המשפחה ועל הילדים.
וקצת סבלנות, חיכיתם שש שנים, אולי אפשר לחכות עוד כמה ימים או שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן כמעט שלוש מפחד שאכעס עליואירית08/05/2011
שלום בני כמעט בן שלוש, ילד שמח וחברותי. בכל פעם שאני כועסת או אפילו מעירה לו בכל סמכותי ואפילו סתם מעירה- הילד מודאג שמא אני כועסת עליו " אמא לא כועסת?" כשהשאלה נישאלת בקול מודאג,, אני צריכה?
תודה, אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן כמעט שלוש מפחד שאכעס עליו - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום אירית,
אולי תסבירי קצת את השאלה, לא הבנתי למה את מתכוונת. סיימת את השאלה במילים אני צריכה? לא ברור למה התכוונת? צריכה מה? אשמח לענות אם תבהירי יותר מה את שואלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הקשבה ...כיצד לנהוג ?אילנה08/05/2011
הי ,
ברצוני לשאול כיצד עלי להתנהג בסיטואציה הבאה .
ביתי בת ה 4 וקצת רצתה לצאת החוצה בזמן שלא התאים
(קצת הקדמה אנו גרים במקום שניתן לצאת חופשי החוצה יש סביבה עם הרבה ילדים )
אמרתי לה שעכשיו לא יוצאים ואף נעלתי את הדלת באותו הרגע לקחה כסא ומפתח וניסתה לפתוח את הדלת שוב אמרתי לה שאסור
ואז נכנסנו ללופ של כעסים הכנסתי אותה לחדר והיא יצאה בסוף נכנסתי לחדר יחד איתה וסגרתי את הדלת
הכל מלווה בבכיות וכעסים
כל כך מתסכל החוסר הקשבה ...
כיצד ניתן לגרום לכך שהילדה תקשיב בלי כעסים
גם אין שום איום /סנקציה שעולה בדעתי על מנת שתפסיד אם תעשה את המעשה האסור .
מה לעשות איך לעבור את זה בשלום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר הקשבה ...כיצד לנהוג ? - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום אילנה,
נשמע לי שמראש הייתה לך הרגשה שהילדה לא תקשיב לך, אחרת קשה לי להבין מדוע נעלת את הדלת? למה לא הסתפקת קודם כל בלהגיד?
יכול להיות שהילדה הרגישה את זה כאקט כוחני כלפיה, שאמא רוצה להראות לה מי קובע ואז זה נהיה יותר חושב מעצם היציאה ונהפך למאבק.
אולי אפשר למשל להגיד לה ברוגע בלי לנעול ובלי לכעוס משהו כמו: "עכשיו אי אפשר, כי עוד צהריים, בואי נעשה משהו אחר ביחד ועוד חצי שעה נצא" כך מקב הקשר ומבון, הילדה מקבלת אלטרנטיבה לפעיות אחרת, ולא אמור להיות לה עניין להיכנס איתך למאבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך-החלפת כיתה בגןאמא08/05/2011
סמדר שלום ותודה על התגובה המהירה.
לפי הבנתי את מתרשמת שהגננת עוד חדשה ויתכן לחוצה ואולי משם התגובה שלה.
אולם, לפי התחושה שלי, זה משהו אישי כלפינו למרות שאין כל סיבה ממשית שאני יודעת עליה. יתכן ומנהלת הגן דיברה איתה בעקבות פנייה שלי שיש אווירה מתוחה בכיתה כי הגננת החליפה אחראית כיתה שכרגע בהריון ועדיין נמצאת בצוות ויש ביניהן כל מיני אינטריגות. פניתי למנהלת הגן והודעתי לה על המצב ואמרתי שהאוירה המתוחה הזו יוצאת אל הילדים. אז יכול להיות שהמנהלת אמרה משהו לגננת (סביר להניח שכן).
השאלה מה עושים עכשיו - להמשיך עם גננת כזו שיש משהו שעומד ביננו ואין לי ספק שיש לה גם רגשי נחיתות והיא מגיבה ממקום של הרגשות הללו ולא באופן מקצועי, או לעבור לגננת החדשה עם הקבוצה החדשה? גם אם לגננת יש "בטן" עלי, אל לה להתעלם מהילדה עם כניסתה לגן בבוקר ואפילו לא לפנות אליה עם חיוך באמירת בוקר טוב.
אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית לאור הנתונים הללו.
תודה רבה וכל טוב
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך-החלפת כיתה בגן - תגובה
ייתכן שכדאי דווקא לייצר דיאלוג עם הגננת, לדבר איתה בגלוי על כך שבהתחלה חששתם אבל ל אלהתכוונתם לפגוע בה ומאוד חשוב לכם שגם לה וגם לילדה שלכם יהיה טוב בגן, וחשוב לכם לנסות לפתוח דף חדש. (אם את מרגישה שזה מתאים לך). יש דברים שאפשר לתקן, ויכול להיות שרצוי שהמבוגרים יתמודדו ויתקנו ביניהם את הדברים מאשר התינוקת תעבור שוב הסתגלות חדשה ולילדים גדולים ממנה.
אם את מרגישה שזה בלתי אפשרי מבחינתך, גם זה בסדר, ואז יש לך את האופציה השניה. בעיני היא עדיפה פחות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סמדר. עזרת לי מאוד
אמא08/05/2011מבחינתי אפשר לפתוח דף חדש. אני מקווה שגם מבחינת הגננת - זה צריך להיות הדדי ולא מאולץ.
רב תודות
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה.
סמדר ריינר09/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה בגן...שירי08/05/2011
שלום רב. בתי בת שנה וחודש. לפני 3 חודשים הכנסנו אותה לגן ומאז היא בעיקר בבית - אחרי הדבקויות בכל מה שרק אפשר שם . הכניסה לגן היתה לא קלה במזנו ולוותה כמובן בבכי קורע לב כל עזיבה שלנו אבל חשוב לציין כי דקה אחרי זה נראגעה לגמרי לכל היום!
עכשיו משהו השתנה. לפני 3 שבועותהיא היתה חולה שוב ובשל חג הפסח יצא שנעדרה מהגן כמעט 3 שבועות . השבוע החזרנו אותה סופסוף אבל זה נהיהה קשה הרבה יותר. היא כל הזמן בוכה שם, מסרבת לאכול ועושה חיים קשים לגננות.פעמיים הן הקפיצו אותנו שניקח אותה ועכשיו התעקשתי לתת לה להתרגל. חשוב לציין כי באופן כללי היא תינוקת מאוד אסרטיבית שלא מוותרת בקלות ....
מה עושים ????? האם זה אומר שמשהו שם לא תקין ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה בגן... - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום שירי,
מדובר בילדה קטנה מאוד. ילדים רבים מתקשים להסתגל אחרי פסח. ייתכן שיש מקום להתחיל הסתגלות הדרגתית מחדש במקרה שאת מתארת, כמו כניסה ראשונה לגן. למעשה היא אף פעם לא ממש הסתגלה למסגרת. יכול להיות שמדובר מסגרת גדולה מדי עבורה, אולי היא צריכה משהו יותר אינטימי, אני לא יודעת אם יש לכם אפשרות לכך, אבל ייתכן שהמסגרת הזו פשוט לא מתאימה לה, זה לא אומר בהכרח שמשהו לא תקין שם, אך מאחר ואני לא מכירה לא אותכם ולא את מהסגרת אני לא יכולה כמובן להגיד בודאות.
אם יש לך ספקות אולי כדאי שתנסי להגיע לשם בוקר אחד ולשהות שם קצת ולהתרשם בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה דחופהגל08/05/2011
הי,
בתי בת חמש פוחדת מאד מכלבים. היא מוכנה ללכת לבתים שיש בהם כלב רק אם מבטיחים לה שהוא ייסגר בחדר אחר או בחצר.
הוזמנו לחברה ביום העצמאות ויש לה כלבה קטנה. בתי לא מוכנה ללכת לשם והחברה לא מוכנה לסגור את הכלבה בחדר. יש לציין שזה אירוע שישתתפו בו עוד הרבה משפחות ויש שם עוד כ-20 ילדים.
מתלבטת אם להיות קשובה לפחד של בתי עד כדי ויתור על האירוע או שבכך אני למעשה מחזקת את העניין ולא מעודדת אותה להתמודד. ברור לי שאם נלך היא תהיה צמודה אלי ומתוחה מאד. מה נכון לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה דחופה - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום גל,
תראי, זה לא בדיוק שחור לבן ואו או. הזה שאת לא תלכי לאירוע את לא מחזקת בכרח את חוסר ההתמודדות אם אכן יש התמודדות כלשהי. ההתמודדות ל אחייבתלהיות בהלתייצב מול הפחד בלי פשרות. אלא יש דרך ביניים הדרגתית.
אני ממליצה לך להכינס לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה הנוגעת לפחדי ילדים ולנסות לעבד תכנית להתמודדות עם הפחד מכלבים. בינתיים, עד שתכנית תישא פרי, אין טעם ללכת לאירוע הזה. אבל אם אתם כן עושים משהו כדי להתמודד, זה לא נקרא חוסר התמודדות.
אם התשובה לא עוזרת לכם או שאתם לא מצליחים ליישם אותה, ניתן כמובן לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לינה ראשונה אצל האב הגרושאתי בר08/05/2011
שלום רב ,אני אם חד הורית ומגדלת את ילדי לבדי מאז היותו בן שמונה חודשים האב היה מעורב בגידולו עד גיל שמונה חודשים בארה"ב ואז חזרנו לארץ אני וילדי האב נשאר שם עוד שנה נוספת,האב היה בקשר עם בני מספר פעמים, לאחרונה הקשר חודש ילדי כבר כמעט בן 3, ובחודשיים האחרונים אנחנו מתחלקים שבוע אני נוסעת לאיזור מגוריו לכמה שעות ושבוע לאחר מכן הוא מגיע. הילד שלי יודע שזה אביו הוא קורא לו אבא הוא מאוד מחכה לראות אותו ושמח שהם נפגשים ,הם משחקים ונהנים מאוד ביחד.
האב מאוד רוצה לקחת אותו לסופ"ש שלם שיהיה איתו וילון אצלו .
מאוד חשוב לי הקשר שלו עם אביו אך איך אדע שזה נכון מבחינה רגשית לילד להתעורר ולא לראות אותי לידו? אני מפחדת שהוא יחשוב שנטשתי או שזה יגרום לו לנזק נפשי,מתי אדע שהגיע הזמן והילד מוכן? בבקשה זקוקה לעצה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינה ראשונה אצל האב הגרוש - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום לך אתי,
ילד בן 3 הוא מספיק גדול כדי להסביר לו שכשהוא ישן עם אבא את לא תהיי שם, ואת תראי אותו בערב או למחרת. לא מדובר בילד בן שנה שאי אפשר להסביר לו. לכן אני חושבת שהחשש שלך הוא מוגזם. נסי לשחרר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך סמדר
אתי בר08/05/2011סמדר תודה על תשובתך ,אני אכן צריכה לשחרר רק רציתי לשמוע דעה מקצועית בעניין , אני לא רוצה לעשות לו נזק כלשהו..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר08/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כיתה בגןאמא08/05/2011
שלום רב,
בתי בת 1.7 נכנסה לפני שבוע לגן. עדיין בתקופת הסתגלות. אני לא מרוצה מהגננת (שאגב גם היא חדשה, לפני חודש הגיעה) היות ויש מתח בינה לבין הצוות וגם היא לא נותנת חום, אהבה, לא לבבית ואפילו בוקר טוב אומרת עם הגב אלי.
גם הבת שלי לא רוצה ללכת אליה, למרות שלסייעות אחרות פחות מתנגדת.
באותו מתחם של גנים, בכיתה סמוכה יש קבוצה גדולה יותר עם גננת טובה שאיתה הבת שלי אמורה להמשיך גם שנה הבאה. אני שוקלת להכניס אותה לקבוצה החדשה. הבעיה היא שכל ילדי הקבוצה (21 ילד) הם גדולים ממנה בשנה. השאלה אם זה לא יפגע בבת שלי, בביטחון שלה, שלא ירמסו אותה וכד'?
אשמח לקבל הארות והמלצות לגבי טובת הילדה.
כל טוב וחג שמח
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כיתה בגן - תגובה
אני א חושבת שזה יהיה לטובת הלדה לעובר עם עוד ילידם גדולים ממנה בשנה, וגם לעשות שתי הסגלויות שונות תוך שבוע. נראה שכדאי שתתנו צ'אנס להכרות שלכם עם הגננת, שגם היא אנושית ומתר לה להיות בחרדה בעצמה בהתחלה, ולקוות שעם ההכרות כל הצדדים ירגישו יותר נוח. אתם עוד לא מכירים אותה באמת, תנו לזה קצת זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת כיתה בגן-המשך
אמא08/05/2011סמדר שלום ותודה על התגובה המהירה.
לפי הבנתי את מתרשמת שהגננת עוד חדשה ויתכן לחוצה ואולי משם התגובה שלה.
אולם, לפי התחושה שלי, זה משהו אישי כלפינו למרות שאין כל סיבה ממשית שאני יודעת עליה. יתכן ומנהלת הגן דיברה איתה בעקבות פנייה שלי שיש אווירה מתוחה בכיתה כי הגננת החליפה אחראית כיתה שכרגע בהריון ועדיין נמצאת בצוות ויש ביניהן כל מיני אינטריגות. פניתי למנהלת הגן והודעתי לה על המצב ואמרתי שהאוירה המתוחה הזו יוצאת אל הילדים. אז יכול להיות שהמנהלת אמרה משהו לגננת (סביר להניח שכן).
השאלה מה עושים עכשיו - להמשיך עם גננת כזו שיש משהו שעומד ביננו ואין לי ספק שיש לה גם רגשי נחיתות והיא מגיבה ממקום של הרגשות הללו ולא באופן מקצועי, או לעבור לגננת החדשה עם הקבוצה החדשה? גם אם לגננת יש "בטן" עלי, אל לה להתעלם מהילדה עם כניסתה לגן בבוקר ואפילו לא לפנות אליה עם חיוך באמירת בוקר טוב.
אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית לאור הנתונים הללו.
תודה רבה וכל טוב
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא08/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי לשאלה זו.
סמדר ריינר08/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער פרובוקטיביהאש08/05/2011
יש לי נכד שמאז ומתמיד גדל איתנו, עם הבנות שלי ואמא שלו, האבא שלו לא שומר איתו על קשר הדוק, והאמא (בתי) נפטרה לפני כשנתיים +.
בנה (הנכד), נער פרובקטיבי ואוהב ליצור עניין סביבו,
המכנסיים שלו יושבים על מתחת לתחתונים, והוא נהנה שמסתכלים עליו שרואים את איבר המין בולט ושהמכנס יורד לגמרי עד לסוף התחתונים, צבע השיער שלו מובהר, הוא משתמש במייקאפ, מתעטר בפירסינגים ומצטלם בעירום כמעט מלא, ששמתי לב בימים האחרונים שהוא מפרסם בפרופילים אינטרנטים חברתיים, חשוב לי לציין שהחברים שלו הם לא ככה, הוא היחידי מבינהם שמנסה להתלבט ולהבליט את עצמו, להיות שונה, הבגדים שלו לא ממש רגילים, הוא לא משתמש בסמים, וזה נבדק לעומק, הוא מעשן סיגריות ושותה לעתים רחוקות אלכוהול, הבנתי שמסיבות הוא מוריד את המכנסיים והחולצה ונשאר עם נעליים ותחתונים בלבד, הוא נהנה מלעצבן אנשים דרך הדעות שלהם, אנשים שיאהבו למשל חיות, הוא יגיד להם שהוא נגד צער בעלי חיים,
בתקופה האחרונה הדאיג אותי משהו קצת יותר רציני, בכך שהוא לקח מגן דויד ומצא "ציור" של צלב בתוך המגן דויד, הוא יצר את זה משיפודים והדביק, ולאחר מכן צילם איך הוא שורף את שניהם
הוא אמר שזה הדרך 'לסמל' את החיבור בין הדתות, מה לעשות? יש משהו מדאיג או שזה נער מתבגר בדרך משלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער פרובוקטיבי - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום לך
נראה לי שהדברים שאת מודאגת מהם הם ל אבהכרח המדאיגים באמת. דווקא הצלב והמגן דוד זה נראה בעיני פחות מדאיג, גם הפרובוקטיביות. ההצנהגות המינית לעומת זאת כן.
לא ציינת מה גילו, אני מבינה שהוא מתבגר. אני מציעה שתפנו לייעוץ יותר מעמיק בנוגע אליו. גם אם הוא לא מוכן לבוא, תלכו אתם בתור מי שמגדלים אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חריגהnurit07/05/2011
שלום,
בני בן 4 וחצי ילד שני במשפחה לאחות בת 15ובימים האחרונים (3 ימים) החל לבכות בגן בסמוך לשעה שאני אוספת אותו מהגן. מאוד חשוב לי לציין כי הוא לומד בגן זה זו השנה השלישית. הוא ילד ביישן ומופנם בחברה. ניתן לומר כי הוא יצר קשר טוב עם הגננת ועם הילדים בגן משחק אך יש לו 2-4 חברים שהוא מעדיף לשהות בחברתם. הגננת טוענת גם כן שהוא פעיל בגן, משתף פעולה, אך בשעת המפגש אין הוא יוזם לענות על שאלות אלא אם פונים אליו.אני רואה לנכון לציין כי אכן הוא ביישן, עם זאת הוא ילד שמח שיודע להעסיק את עצמו במהלך היום. באופן חד משמעי אני רוצה לומר כי בבית בין אם זה כלפי הקרובים במשפחה(אמא,אבא,אחות) ובין אם זה לקרובים כמו: דודים, בני דודים הוא יותר מעז לומר את דעתו, מדבר המון מפגין אפילו שובבות במידה מסוימת אך בנוגע לדברים שהוא רוצה לאכול או לשחק לדוגמה עדיין זקוק לתיווך.
בגן הוא לא מהילדים הדומיננטיים ונראה כי לא מביא את עצמו לידי ביטוי כמו בבית. לדוגמה: בבית שר את שירי הגן, מזהה את אותיות ה-א',ב' כבר מגיל 3 וחצי, מגלה ידע רב יחסית לגילו,מחקה את האופן בו הגננת מלמדת אותם, כועס ואף מרים את קולו במעט. כמובן שבגן הוא לא מתבלט ומתאפיין בצורה הזו. הוא ידוע כילד ביישן ושקט. אני אתן דוגמה קצת יותר קיצונית: בשעת ארוחת הצהריים הגישו לילדים אוכל ובני אפילו לא ביקש, ישב בשקט עד שאחד הילדים בגן הסב את תשומת לבה של הגננת. תכונה מאוד בולטת אצל בני שהוא לא יבקש, ולא ידווח על הצקה כזו או אחרת בפני הגננת או כל גורם סמכותי אחר (סייעת). הוא יעדיף לסבול ולא לשתף את אחד הגורמים בגן. אני יכולה לומר כי מיד כשאני אוספת אותו (בשעה 1:30) הוא מספר על שנעשה בגן ומשתף פעולה.
לומר את האמת, ההקדמה הייתה די חשובה לי על-מנת להכניס אתכם לתמונה.כפי שציינתי, בשלושת הימים האחרונים הילד החל לבכות בסמוך להוצאתו מהגן. אני באופן אישי לא נתקלתי בהתנהגות חריגה שכזו. היום לקראת ערב, החל לבכות ולספר כי הוא חרד להישאר בגן מפני שמגיעות בנות והן מציקות לו נורא הוא תיאר שהן מכות אותו. בנות אלה מצטרפות אך ורק בשעה הזו של היום לצהרון (שעה 1:20). תוך כדי שהוא מתאר ומספר את שקורה לו בגן הוא בוכה אני שוב מציינת כי זו הפעם הראשונה שהוא בוכה כאילו הוא תחת איום. אני מרגישה חסרת אונים ולא יודעת כיצד להגיב כאימא, מה לומר לילד,ואיך להעצים אותו. אגב, שיתפנו את הגננת ולטענתה לא יכול להיות שב-10 דק' האלה הבנות מציקות לו. הגננת סיימה באותם ימים את עבודתה בשעה 13:00.מה שלא ציינתי זה שאמרתי לילד שאני נורא שמחה שיידע אותי ואמר לי אך במקביל אמרתי לו בפעם אחרת לפנות גם לגננת ולומר לה כשמפריע לו.
אני נורא אשמח לתגובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חריגה - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום נורית,
חשוב מאוד, אם אתם רוצים לגדל ילד יותר אסקטיבי לת לו דוגמה להתנהגות אסרטיבית שלכם. למשל לא הייתי מסתפקת בתשובתה של הגננת, אני חושבת שכן יש אפשרות ב-10 דקות להציק לו, אבל אני לא בגן ואני לא מכירה, נסו לקבל הסבר יותר ברור. הייתי עומדת שם יותר על דעתי, ודורשת שמשיהו מבוגר ישים לב לכך.
במקביל הייתי הייתי מלמדת אותו לעמוד על שלו, להגיד שלא מתאימה לו ההתנהגות הזו, לגשת למבוגר האחראי בסביבה ולבקש עזרה וכו'.
אם הילד הו אמאוד ותרן, בידקו עם עצמכם האם בבית נוחה לכם הותרנות שלו. לפעמים ילדים חכמים, במיוחד אם הם בכורים, מטעים לחשוב שהם נורא בוגרים, והצרכים הילדותיים שלהם לא זוכים למענה. הם מייצרים את הרושם שהם מסתדרים לבד והאמת היא שהם הרבה פעמים פשוט מוותרים ומתייאשים בשקט. אנא בידקו האם בבית יש בסיס וציפיות שמעודדות התנהלות כזו בלי שאתם שמים לב.מה שיעצים אותו, הוא שקודם כל הוא ירגיש בבית שמרשים לו גם להיות ילד קטן,והוא לא חייב להתגבר ולוותר כדי לרצות את המבוגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות חריגה
nurit08/05/2011סמדר שלום,
ראשית, אני מודה לך מקרב לב. ואגב, הוא הילד השני במשפחה לאחות הגדולה ממנו ב-10 שנים.
אני איידע אותך בנוגע להתפתחות.
שוב תודה ושיהיה לך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה, אשמח להתעדכן.
סמדר ריינר08/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחשבה נוספת
במחשבה נוספת, יכול להיות גם כיוון שונה מזה שהצעתי, מאחר ואני אל מכירה אתכם אני לא יכולה לדעת בצורה מודייקת מה נכון. אבל לעיתים ילידם שנמנעים מעימות ומוותרים הם ילדים שרגילים שבבית הם מקבלים הכל אפילו בלי לבקש. כלומר זו יכולה להיות גם תוצאה של הגנת יתר, שבה הילד לא לומד להתמודד לבד ומצפה שגם בחוץ הסביבה תענה לו מראש כמו עם ההורים. תבדקו אם זה כיוון שמתאים יותר למה שקורה אצלכם, ממה שהצעתי קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל טלפוןשר07/05/2011
שלום וערב טוב.בני בכורי בן שבע וחצי ,כל יום תחתוניו מלוכלכים למעט חופשות שאז יש ליכלוך אולי פעם בשבוע ומעט,ניגמל בגיל שנתיים לבדו .הכל היה תקין עד ''שניתקל' בגננת שהעירה לו על ישיבה ממושכת בשרותים .וזה קרה בגיל 4 .ומאז עליות ומורדות לטענת הרופא וכמו שלמדתי יש פקק בבטן ,היינו גם אצל מטפל שטען שהבעיה פיזיולוגית אך למיטב הבנתי יש מעבר אשמח לקבל מספר טלפון באזור חיפה של פסיכולוג המיתמחה בתחום כואב לי כל כך לראות את האהוב הקטן הזה סובל. תודה מאם כואבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל טלפון - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום שר,
לצערי אני לא מכירה מטפלים באזור, את יכולה לפנות למרפאה ציבורית של משרד הבריאות או לבקש המלצה מפסיכולוגית בית הספר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצביםהילי07/05/2011
יהונתן בן 5 ילד מקסים ונבון.
לאחרונה יהונתן מצוי בהתקפי זעם נוראים כלפי כולנו, אבא אמא ואחות. התפרצויות של צעקות חזקות מילים לא יפות ואפילו מכות. חוסר התחשבות, רוצה משהו ואם לא מקבל או צריך להמתין, אין לו סובלנות, ואז הזעם יוצא ופשוט ילד חמום ועצבני שלא שולט ברגשותיו.
בבקרים קשה לו לקום כועס וכולנו מתחילים את היום בעצבים.
אנחנו מנסים לחבק לדבר, לא עוזר הוא חוזר לסורו.
משחוזרים מהגן, אני מנסה לחבק לדבר לאהוב, ואיכשהו זה חוזר לצעקות לכעסים.
עוד דבר, הניקיון חשוב לו מאוד ברמה הגבוהה + כל הזמן שוטף ידיים לא אוהב שנוגעים בו כו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבים - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום הילי,
נשמע שיש בעיה בבית בנושא הגבולות והסמכות ההורית (כשילד מתפרץ אחרי שלא קיבל מה שהוא רוצה, חיבוק והסבר הם לא התגובה הנכונה. אני לא אומרת שחייבים לכעוס נורא או להעניש אבל גם לא לחבק).
כמו כן את מתארת חרדה שבאה לידי ביטוי בהתנהגות אובססיבית לניקיון.
אנא פנו בהקדם לטיפול בילד שמשלב הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה למענה של סמדר
הילי08/05/2011ההודעה היא לסמדר.
למי אני פונה ובאיזה ענין אני פונה? זאת אומרת מה אני אומרת כאשר אני פונה? לפסיכולוגית רגילה?
בברכה הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה למענה של סמדר - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום הילי,
את יכולה לפנות לפסיכולוג קליני או חינוכי, או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ועושה גם הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הירדמותרתם07/05/2011
שלום,
בני בן השנה מסרב ללמוד כיצד להרדים את עצמו...
כאשר התחלנו את התהליך הוא היה בוכה זמן רב (ואנחנו איתו בחדר) עד שהיה נרדם. לאחר כמה ימים היה צועק כאשר מכניסים אותו למיטה אבל לאחר כמה שניות היה פשוט "מדבר" עד שנרדם.
אני קראתי שתהליך כזה לוקח זמן לא רב עד שהתינוק לומד לבד ללכת לישון. עברו כבר חודשיים לפחות והוא עדיין צועק כאשר מכניסים אותו למיטה ובשני הלילות האחרונים כאילו חלה נסיגה והוא שוב בוכה עד שנרדם.
האם באמת יש ילשים שזה לוקח להם כל כך הרבה זמן ללמוד? האם זה מרמז על איזושהיא בעיה?
אנחנו כבר ממש אובדי עצות...
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות - תגובה
סמדר ריינר07/05/2011שלום רתם,
לא תארת האם אתם עורכים טקס שינה או לא. אם לא אז כדאי, שיר ערש, אולי סיפור שמתאים לרמת ההבנה שלו, שיגרה כלשהי שמכניסה אותו להילוך של שינה ועוזרת לו להיפרד ממאורעות היום.
לאחר ביצוע טקס השינה, אומרים לילה טוב ועוזבים את חדר.
אני מניחה שהתגובות שלו נובעת מלחץ שהוא חש ממכם, יכול היות שאתם לא שקטים, חרדים מהתגובה שלו שהולכת לבוא, חושבים שזה לא תקין שהוא צורח, משווים אותו למה שלמדתם על תינוקות אחרים וכו'.חשוב שתרגעו, לכל אחד יש את הדרך שלו והקצב שלו, אם אתם תשדרו בטיחון ועקביות, אין סיבה שהוא לא יירגע ויירדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הירדמות- המשך
רתם08/05/2011תודה סמדר על המענה,
כמובן שאנחנו עורכים טקס קבוע הכולל ארוחת ערב,אמבטיה ו"כניסה למצב שינה" (עמעום אורות והתנהלות רגועה ושקטה)הכל באותה שעה.
לפני השינה אנחנו קוראים סיפור וכאשר מתרחקים מהמיטה מתחילה הבעיה.
שכחתי גם לציין שלפני חודש נכנס לגן,כאשר לאחר שבוע חלה,היה 3 ימים בבית ולאחר עוד יומיים יצאו לחופשת פסח.
כאשר חזרנו לשגרה, התחילה חרדת נטישה הכוללת בכי קורע לב כל בוקר.
האם יש קשר בין הדברים?האם חרדת נטישה יכולה לבוא גם לידי ביטוי לפני שהולכים לישון?
תודה,רתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הירדמות- המשך - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום רתם,
לילידם רבים יש קושי לחזור אחרי חופשת פסח לגן, וזה בהחלט יכול לבוא לידי ביטוי בקשיי הרדמות. סבלנות וחזרה להתנהגות עיקבית וברורה אמורים לעזור כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רתם08/05/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור:)
סמדר ריינר09/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבע וחצי שלא אוהב לשתף במשחקקרן07/05/2011
שלום,בני בן ארבע וחצי,התפתחות שכלית ורגשית לדברי הגננת גבוהה לגילו.הוא נמצא בגן תת חובה-חובה.בסיטואציות מסוימות אינו אוהב לשתף ילדים במשחק.
לדוגמא כ שאביו יורד עימו לשחק כדורגל בגינה וילד אחר בגילו (שאינם מכירים ) מבקש לבמקרה להצטרף אז בני אינו מעוניין,מתרחק ושואל "בשביל מה הצעת לילד הזה לשחק איתנו?",אומר שנעלב מאביו .מקרים דומים קורים גם עם בת דודתו לדוגמא שהיא בת 7 והם חברים טובים,ובמקרה שילד אחר רוצה להשתתף איתם במשחק אז הוא לא מסכים.אני לא יודעת האם זה נובע מרכושנות/קנאה לאבא/לבת דודה וכו'. או שאולי זה צורה לבטא חוסר ביטחון.מעבר לזה שזה מפריע לי ,זה גם מעמיד אותנו בפני מצבים לא נעימים כלפי הורי אותם הילדים.אנחנו מסבירים שזה כיף לשתף וכו'
חשוב לציין שבגן הוא ילד מאד חברותי ונחשב מאד אהוד ופעיל בגן לדברי הגננת,הוא ילד חכם ובוגר רגשית לגילו בהרבה מובנים אחרים.
אגב,הוא הבכור,יש לי בן נוסף בן שנתיים וחצי ,הם חברים טובים ומסתדרים מאד רב הזמן,מידי פעם קנאה טבעית ולגיטימית.תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן ארבע וחצי שלא אוהב לשתף במשחק - תגובה
סמדר ריינר07/05/2011שלום קרן,
אני חושבת שאתם מודאגים לחינם. לא נשמע לי שלילד יש בעיה חברתית, מותר לו להחליט את מי הוא רוצה לשתף ואת מי לא. אני חושבת שהוא עלב מבלעך בצדק כי בעלך החליט לשתף ילד נוסף ולא שאל אותו. למעשה הכריח אותו וכפה עליו להנות מסיטואציה שלא נעימה לו. למה?
אתם לא יכולים להסביר לו שכיף לשתף פשוט כי אתם לא יכולים להחליט עבור אדם אחר, גם אם הוא ילד מה כיף לו ומה לא.
אני חושבת שהוא קלט ממכם את המסר שערכית אתם חושבים שיותר יפה לשתף, ובזה מילאתם את חובתכם כהורים בעניין הזה.זה לא אומר שהוא חייב כל הזמן לעשות את זה, וגם לא נראה לי שאתם יכולים וצריכים לעשות יותר מזה. הייתי ממליצה לכם להניח לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן ארבע וחצי שלא רוצה לשתף במשחק
קרן07/05/2011תודה רבה על התשובה המהירה.אשמע לעצתך,פשוט רציתי חוות דעת מקצועית ,תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר08/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)