פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה עם הבן
    בתשבע בן סימו
    11/05/2011

סוף השנה מתקרב והבן שלי עושה בעיות ללכת לבית הספר. סוף לבגרויות ועכשיו עושה בעיות. איך להביא אותו למצב שלא יוותר על הבגרויות .הוא בורח ונעלם בשעות הלימודים .מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם הבן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה עם הבן - תגובה

סמדר ריינר
    11/05/2011

שלום בת שבע,
    אני מבינה שבנך הוא כבר ילד גדול, לא ציינת את גילו. גם לא ציינת מה מצבו הלימודי, מדוע הוא בורח ונעלם, ולמה הוא רוצה לוותר על הבגרויות. גם לא ציינת איך היחסים שלכם בדרך כלל, ואיך המשמעת שלו בדרך כלל.
    אם תתני את כל הפרטים האלה אולי אוכל לתת תשובה יותר מלאה.
    באופן כללי אני יכולה לומר לך שאת לא יכולה לרצות במקומו את הלימודים. זה כבר גיל די גדול, וקשה מאוד להכריח ילד בגיל הזה ללמוד נגד רצונו. לכן רציתי לדעת יותר על הקשר שלכם כדי להבין איך והאם יש טעם לסוג אחר של דיבור איתו.
    קחי בחשבון, שבגרויות תמיד אפשר להשלים, כך שגם אם הוא לא לומד עכשיו זה עדיין לא אומר שהוא מוותר על הבגרויות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3.9 הצבת גבולות
    שרון
    11/05/2011

שלום רב,
    יש לי בת בת 3.9 ואני בהריון בחודש חמישי(אציין שהילדה מצפה ומחכה לבוא התינוק מחבקת ומנשקת את הבטן כל הזמן)
    לאחרונה חל שינוי משמעותי בהתנהגותה.
    עם חברים: היא מלאת בטחון ומשתלטת על המשחק מנסה להוביל אותו איך שהיא רוצה ובמידה ומסרבים לה היא מתעצבנת ואפילו מכה, ואז כשאנחנו מבררים מה קרה היא משקרת ואומרת שהרביצו לה למרות שהיא יודעת שאני נמצאת לידה ורואה הכל.(כך גם בגן)
    בבית: הכל הפך להיות קשה מאז שקמים בבוקר כל דבר זה לא רוצה, עוד מעט , כל מה שמבקשים מממנה היא עושה הפוך כמו: עמדי על השטיח את יחפה אז היא עונה " לא רוצה אני רוצה על הרצפה לא בא לי.." או " נו..מה את רוצה ממני" , אציין שאני מאוד עדינה ומבקשת יפה אפילו מציעה לה שנעשה את הפעולות ביחד וכו'...אבל זה לא עוזר היא פשוט עונה הפוך ומתמרדת ממצבים רגילים ופשוטים של היום יום.
    דבר שרציתי להוסיף:
    היא מאוד "חוצפנית" עונה לא יפה ומשתמשת במילים שלעולם לא דיברנו איתה בבית,
    לדוגמא: אם משהו לא מוצא חן בענייה אז היא אומרת לי "..את חוצפנית ומגעילה.." אני אומרת לה שלא מדברים ככה בבית והיא ממשיכה..אז אני מפסיקה לה את הפעילות שהיא עושה ואומרת לה שכרגע אני לא מעוניינת לדבר איתה כי היא מתנהגת לא יפה.
    הדבר חוזר על עצמו אני ממש אובדת עצות ואני ממש לא מוכנה שהיא תדבר אליי ככה כבר בגיל הזה..(מה יהיה הגיל 6??) ועוד דוגמא: אם אני אוסרת עליה משהו (כמו לא משחקים עכשיו) היא עונה: "..את תראי שכן.."
    אציין שאני ובעלי היינו בכמה מפגשים של הדרכת הורים ואני מנסה לעשות כפי שלמדנו וזה מאוד קשה.
    הילדה מקבלת מאתנו תשומת לב, חיזוקים עידודים וכו'. על התנהגות טובה אבל ברגע שמשהו לא מוצא חן בעניה זה הופך למלחמה.
    אנחנו רוצים לחזור על המפגשים שוב אבל אין כרגע תאריך חדש באזורינו.
    בבקשה אודה לכמה טיפים ועצות ממך בנתיים איך להתמודד ולהגיב באותו רגע על ההתנהגות הזו ועם השקרים שלה .
    אודה לתשובתך.

שרון

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3.9 הצבת גבולות

הוספת תגובה

• בת 3.9 הצבת גבולות - תגובה

סמדר ריינר
    11/05/2011

שלום שרון,
    אולי תשתפי מה למדתם במפגשים של הדרכת הורים שכן היו ומה הולך קשה כדי שאוכל לכוון טוב יותר את תשובתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..להלן מס' דוגמאות

שרון
    11/05/2011

דיברנו על שייכות, על פסק זמן כפי שאני עושה, אני מיישמת הכל אבל כניראה משהו לא טוב מסתבך בדרך...
    כבר התחדשו דברים בהתנהגותה מאז ולכן כבר אנחנו מאבדים שליטה,
    לכן עלה הצורך (גם בגלל שהילדה גדלה קצת מאז) לחזור על הקורס של הדרכת הורים ואין לנו כרגע צפי לפתיחת קורס חדש באזורינו.
    בנתיים אני חייבת עזרה בכמה עצות כי אני כבר מאבדת שליטה ולא מוכנה בשום אופן שהיא תתנהג אליי ככה.
    שוב אודה לעזרתך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..להלן מס' דוגמאות - תגובה

סמדר ריינר
    11/05/2011

שלום שרון,
    תראי, לא כל כך הבנתי מה אמרו לכם בהדרכת הורים, למשל מה זה נקרא שייכות בהקשר הזה?
    קחי בחשבון שהדברים שאני אומר לך הם לא בהכרח מתואמים עם ההדרכה שקיבלת ועלולים לסתור או לבלבל. זה המחיר של קבלת ייעוץ ממקורות שונים.
    מה שאני מציעה לך הו אלהקפיד על מספר עקרונות. אחד הוא קביעת סדרי עדיפיות מה חשוב ומה לא, ועל מה את רוצה להקפיד.
    דבר שני, להיות עיקבית, ברגע שהחלטת להקפיד על גבול מסויים חשוב לעמוד בו.
    עיקרון שלישי הוא לדבר בטון ברור ונחרץ. לא נשיקות, לא משא ומתן, לא הסברים ונאומים ולא התחננויות. אלא אם יש משהו שחשוב לך, פשוט להגיד אותו בצורה ברורה וקצרה. הילדה לא אמורה לחשוב שנורא מבקשים ממנה, ומנסים לשכנע את הוד מעלתה, אלא מורים לה לבצע או משהו או לא לעשות משהו ומצפים שהיא תענה מייד.
    כשהיא מתחצפת הייתי אומרת לה חדש משמעית שאת ל אמוכנה שהי אתדבר כך ומאותו רגע מתעלמת. לא עונה לה על זה, לא מתווכחת, לא מזדעזעת, לא נעלבת ולא מזכה אותה בשום תשומת לב שעלולה להתפרש כחיזוק חיובי (גם התייחסות שלילית היא חיזוק חיובי, כל התייחסות היא חיזוק חיובי, חיזוק שלילי הוא העדר התייחסות בכלל).
    התנהגות מסוכנת פיזית או מכות - מפסיקים מיד באופן פיזי, שוב בלי צעקות, בלי נאומים וכו'.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי סמדר..ושוב תודה,

שרון
    11/05/2011

תודה על תשובתך המהירה ואני מקבלת את עצותייך באהבה רבה,
    בהחלט אעשה כפי שהצעת להבהיר לה בנחישות שהתנהגות זו..(התחצפות וכו'..) לא מקובלת עלי ואז אני מתעלמת.
    שאלתי היא, כמה זמן להתעלם ממנה?
    ומתי לחזור ולהתנהג אליה כרגיל?
    ואם בעלי בסביבה האם הוא צריך לנקוט עמדה או להתנהג איתה כרגיל למרות התנהגותה?

שוב המון תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי סמדר..ושוב תודה, - תגובה

סמדר ריינר
    11/05/2011

שלום שרון,
    ההתעלמות היא רק כל עוד ההתנהגות הזו ממשיכה, ולא מהווה בשום פנים ואופן ענישה או נקמה על ההתנהגות. כלומר ברגע שהיא נרגעת ומפסיקה להתחצף זה בסדר להתייחס אליה. הרעיון של ההתעלמות הוא לא להתעלם מהילדה אלא מההתנהגות שאנחנו רוצים להפסיק להתייחס אליה כדי לא לחזק אותה.הרעיון הוא לא לתת חיזוק חיובי ולא להוות קהל ולתת במה להתנהגות שאנחנו לא רוצים לעודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!!

שרון
    12/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    13/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוק תלתלים צפופים
    דנה
    11/05/2011

שלום,
    לבתי בת ה - 6 יש שיער מקורזל, מלא בנפח, עבה מאוד עם תלתלים צפופים עד אמצע הגב. אני אוספת לה אותו בצמה.
    בשעת הסירוק עם מרכך היא סובלת מאוד שכן פעולת הסרוק מאוד כואבת לה.
    היא לא מסתפרת - כי אחרת לא יהיה ניתן לאסוף את השיער לצמה.
    מה ניתן לעשות?
    החשש העיקרי הוא מהידבקות בכינים ואד הפירוש שלא יהיה ניתן להעביר בראשה את המסרק הקטן והצפוף.
    אודה לכם מאוד על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    סירוק תלתלים צפופים

הוספת תגובה

• סירוק תלתלים צפופים - תגובה

סמדר ריינר
    11/05/2011

שלום דנה,
    צר לי אך אני לא חושבת שזו שאלה שיש עליה תשובה מתחום הפסיכולוגיה. אלא אם כן פספסתי משהו, אשמח אם תסבירי לי, ואז אנסה לענות לך שוב. תנסי לברר אולי בפורום רפואת עור ושיער או קוסמטיקה אם יש פתרונות למצבים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחלב בשעות הלילה
    מירל
    11/05/2011

שלום שמי מירל
    יש לי בת בת שנה ותשעה חודשיים לפני 4 חודשים היא סבלה מדלקת אוזניים קשה לאחר טיפול של מספר אנטביוטיקות זה עבר לקח כמעט חודש במשך הזמן הזה היא התחילה לאכול חלב גם בלילה לפני זה היא לא אכלה מה שקורה שבמשך היום היא לא אוכלת הרבה אבל היא קמה פעמיים בלילה ורוצה חלב אני מנסה לתת לה מים אבל היא בוכה ורוצה חלב איך גומלים אותה מאכילה בלילה
    לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחלב בשעות הלילה

הוספת תגובה

• גמילה מחלב בשעות הלילה - תגובה

סמדר ריינר
    11/05/2011

שלום מירל,
    אני מניחה שבעבר היא כבר נגמלה מאכילה בלילה. מה עשית אז? אני מניחה שמה שעבד בעבורך אז יעזור גם הפעם. אלא אם כן את חושבת שכרגע יש מורכבות אחרת, אשמח אם תפרטי אותה כדי שאוכל לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מאכילה בליליה

מירל
    11/05/2011

היא פשוט הפסיקה לבד וכאשר הייתי משכיבה אותה לישון היא לא הייתה עושה בעיות אומרים לילה טוב והיא הולכת לישון היום הכול שונה היא בוכה המון לפני שהיא הולכת לישון מתחננת שאני יוציא אותה מהמיטה אני מנשקת אותה ומסבירה לה שלילה והולכים עכשיו לישון וזה נהיה סרט ומתיש אני מודה לפעמיים אני מאבדת את הסבלנות והטונים שלי לא הכי נעימם
    מה עושים ???????????
    בבקשה עזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מאכילה בליליה - תגובה

סמדר ריינר
    11/05/2011

שלום מירל,
    מה שאת מתארת לא נשמע לי קשור לאכילה בלילה. הוא קשור לגבולות. התגובה שלך כנראה לא מספיק ברורה.
    את לא אמורה לנשק אותה כשאת מוציאה אותה בלילה מהמיטה. את בכלל לא אמורה להוציא אותה.
    חשוב מאוד שלא יהיה לה רווח מישני של תשומת לב מהזה שהיא קמה בלילה. חשוב לגשת אליה לדקה בלבד, להגיד לה שעכשיו הולכים לישון בטון ברור וענייני, ולצאת משם. לא להיגרר ל"חגיגה" של נשיקות, חיבוקים, הסברים ותחנונים. היא תבכה בהתחלה אך אם תהיי עקבית וברורה היא תבין שזה לא עובד ותחזור לישון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם של פעוט
    אופיר
    11/05/2011

הי,
    בני בן שנה ו-3 חודשים.
    לאחרונה התחילו לו התקפי זעם במינון יותר ויותר גבוה.
    כל פעם שנותנים לו משהו אחר כך הוא צורח ובוכה כמה דקות אח"כ ולוקח לו טיפה זמן להרגע.
    כשבאים לתת לו לאכול ((אוכל/בקבוק) הוא צורח בביס הראשון או בהכנסת הבקבוק , צורח כשהוא מסיים.
    בקיצור כמעט כל אירוע מלווה בצרחות. (גם החתלות....)
    יש לציין שבנוכחות האם הוא מרשה לעצמו יותר לצרוח ויותר דורש ידיים וכיו"ב.
    מה עושים? האם זו פאזה טבעית? האם צריך לעשות משהו מנגד?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם של פעוט

הוספת תגובה

• התקפי זעם של פעוט - תגובה

סמדר ריינר
    11/05/2011

שלום אופיר,
    ההתנהגות הזו לא ברורה לי. ייתכן שמדובר בהתנהגות שמטרתה להשיג תשומת לב. אם זה כך אז כדאי להקטין את ההתייחסות אליה. אם זה לא עוזר אולי כדאי שתפנו למכון להתפתחות הילד כדי לבדוק את העניין יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה שמתקרבת
    אמא לשתיים
    10/05/2011

שלום,
    יש לנו 2 בנות בגילאי 5, 7 שנים. בקרוב אני אמורה ללדת בניתוח מתוכנן. עליי להתאשפז ערב קודם. הבנות יודעות את השבוע של הלידה אבל לא התאריך המדויק. רציתי לדעת מה כדאי לומר להן בערב בו אני יוצאת מהבית. חשבתי לומר שאני הולכת לרופא וכשבבוקר לא תראנה אותי, אבא שלהן יאמר להן שנשארתי בבית חולים וכנראה שבקרוב אלד. אני לא רוצה לנקוב בזמנים ספציפיים על מנת לא להלחיץ אותן, גם כך הן מאוד מתרגשות ומחכות ללידה בכליון עיניים וכל יום שואלות מתי התינוק יצא (במיוחד הקטנה). האם נכון לנהוג כפי שתארתי? בגדול אני כל הזמן משתפת אותן בבדיקות, בתור לרופא, בעיטות, וכו'.
    שאלה נוספת, אני יודעת שנהוג לקנות מתנה מהתינוק לילדים הגדולים, האם אכן כדאי? משום מה אני מרגישה שהן גדולות ולא צריכות את זה. אשמח לחוות דעת גן בסוגייה זו.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    לידה שמתקרבת

הוספת תגובה

• לידה שמתקרבת - תגובה

נעמה סבג שמש
    13/05/2011

עניתי על כך.

בברכה,
    נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת ומנחת הורים וצוותי חינוך
    מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא אוהבת אותי, אני לא אוהב אותך
    חוה
    10/05/2011

שלום רב
    שאלתי מתייחסת לבני הבכור בן 6 עוד מעט. יש לי שני ילדים נוספים, בת 4 ושליש ובן שנתיים ושליש. אני מרגישה חסרת אונים מול ההתבטאויות החוזרות של הבן שלי: "אני לא אוהב אותך" (מאוד כואב גם כשאני מנסה להתעלם) ולעיתים יותר רחוקות "נכון שאת לא אוהבת אותי" ולפעמים מדבר לעצמו "אף אחד לא אוהב אותי". לא ברור לי למה, אולי קשור לכך שיש אחריו שני ילדים בהפרשי גילאים קטנים, אבל אני מרגישה קצת קצר עם ילדי הבכור. עד כה ניסיתי להתעלם ולחכות שיעבור לו אבל פתאום קלטתי שהמצב נמשך כבר יותר מדי זמן.
    להערכתי הכל התחיל כאשר נולדה ביתי, שאז בעלי התחיל להיות מעורב יותר בטיפול בבני הבכור ואז לאט לאט התחיל בני הבכור להראות סוג של ההעדפה לאבא. בהריון של ילדי השלישי התחילו המשפטים כגון אני לא אוהב אותך וסוג מסויים של דחייה. זה לא כל הזמן כמובן אבל כשזה קורה זה מאוד מבלבל אותי ומעציב אותי.
    אני מבינה שמשהו מציק לילד שלי וממש הייתי רוצה להבין מה וכן לפעול בצורה כזו שתעזור לו וכן שתאפשר לנו תקשורת נעימה ונטולת משפטים מהסוג שתארתי למעלה.
    איך אוכל לגלות זאת? וכיצד לנהוג כאשר מדבר כך??
    תודה על העזרה

הוספת תגובה

• את לא אוהבת אותי, אני לא אוהב אותך - תגובה

סמדר ריינר
    10/05/2011

שלום חוה,
    העניין הוא לא איך את מגיבה כשהוא אומר את זה. אלא לנסות להבין טוב יותר את מהות הקצר ביניכם ואיך משפרים את הקשר.
    הייתי לוקחת אותו לשיחה ומדברת איתו על כך שאני מבינה שהוא עצוב וכועס ומרגיש לא אהוב. הייתי שואלת אותו למה הוא מרגיש כך.
    בנוסף הייתי בודקת האם באמת דורשים ממנו יותר מדי ולא מקדישים לו מספיק זמן ותשומת לב, ואם כדאי למצוא זמנים להקדיש לו באופן קבוע לחוד, ללא אחיו הקטנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי בתחתונים
    טלי
    10/05/2011

שלום, בני בן 3.7, גמול מחיתול גם ביום וגם בלילה. אך קקי אינו מצליח לעשות באסלה. הדבר בא לא מחרדה, הוא מסכים לשבת אך אינו מצליח פיסית. הוא עושה בתחתונים ורגיל לעשות קקי בעמידה כשגופו מכופף קדימה. אני מבינה שזוהי הסיבה מדוע אינו מצליח לעשות זאת בשירותים. אנא עזרו לי, אינני יודעת כיצד לעזור לו, אך אני כבר מתוסכלת וגם הוא.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קקי בתחתונים

הוספת תגובה

• קקי בתחתונים - תגובה

סמדר ריינר
    10/05/2011

שלום טלי,
    אנא פני עמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי בתחתונים

טלי
    10/05/2011

שלום סמדר, תודה על תשובתך.

עיניינתי בכל התשובות הקשורות לנושא, אך ראיתי כי מדובר בבעית חרדה אצל הילד. זאת לא הבעיה שלנו. אצלנו מדובר בבעיה פיסית, שאינו מצליח לעשות את צרכיו בשירותים, למרות רצונו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי בתחתונים - תגובה

סמדר ריינר
    10/05/2011

שלום טלי,
    אני לא בטוחה שזו הסיבה. לא אמורה להיות שום בעיה פיסית.נסי למשל לתת לו שרפרף כדי שיוכל לעמוד כשגבו מופנה לאסלה והתכופף ובידקי אם זה פותר את הבעיה. אם כן אז את צודקת, ואולי אפשר להציע את זה כפיתרון ביניים עד שלאט לאט יתרגל לשבת. אם לא , יכול להיות שהוא לא נראה חרד ולא מדווח על חרדה אב עצם התחושה שהוא לא מוגן בתוך התחתונים והקקי עומד להיפרד מגופו מלחיצה אותו והוא לא מסוגל לשחרר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לזהות אם לילד לא טוב בגן
    דודה
    09/05/2011

שלום!
    בני בן שנתיים וחצי הולך לגן כחודשיים או שלושה והייתי רוצה בבקשה ללמוד לזהות אם טוב לו שם או לא בעקבות כל מיניי התנהגויות לאחרונה. האם קיימים סימנים ספציפים חוץ מבכי כל בוקר ואגרסיביות אחריי שעות הגן? אם קיימים אשמח עד מאוד לקבל לפחות חלק מהם או שאפשר להפנות אותי למאמרים ו או הרצאות בנושא. תודה רבה רבה

הוספת תגובה

• איך לזהות אם לילד לא טוב בגן - תגובה

סמדר ריינר
    10/05/2011

שלום ריקה,
    לא מוכרים לי סימנים ספציפיים כאלה ששונים ממצוקה של ילד שיכולה לנבוע גם מגורמים אחרים. אם תתארי מה קורה אצל הילד שלך ננסה לחשוב ביחד ממה זה נובע ואיך לברר את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים אחרונים

דודה
    10/05/2011

היי סמדר
    השינויים האחרונים הם אגרסיביות,בכי כל בוקר כשמגיעים לגן לפעמים הוא גם בסופ"ש מציין שהוא לא רוצה ללכת לגן ושצועקים שם וכאלה. מה שצריך אולי לציין שמדובר בילד מאוד פיקח שיודע לזהות את החולשות שלי ו"ההצגה" של הבוקר היא מאוד משפיעה עליי,ודבר נוסף הוא שכמו שציינתי קודם זהו גן מונטסורי שהמסגרת שם שונה מגנים אחרים בהם רוב היום משחקים שם יותר לומדים תוך כדיי משחק ואולי גם יותר קשוחים ממסגרות אחרות.אני העברתי אותו לגן לימודי יותר בעקבות המלצות ולאחר איבחונים שהוא מעל הממוצע.אשמח אם תעזרי לזהות מצוקה כשיי שאדע איך לפעול תודה מראש:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים אחרונים - תגובה

סמדר ריינר
    10/05/2011

שלום ריקה,
    אם הילד אומר שצועקים שם, הייתי קודם כל מאמינה לו, אלא אם כן את מכירה את הילד שלך כמניפולטיבי עד כדי כך. מתאור שלך לא נשמע לי שזו רק הצגה עבורך, אלא שהילד ממש מוטרד. הייתי בודקת איתו מה צועקים ועל מי, והייתי בודקת את זה גם עם הגן. יכול להיות שאכן הגישה שם לא מתאימה לו ויותר חשוב שלילד יהיה טוב בגן מאשר שיקדמו אותו שם מבחינה לימודית. זו דעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דודה
    10/05/2011

אני מאוד שמחה שדעתך יציבה לא כמו שלי עכשיו פשוט חיזקת אותי תודה רבה אני אפעל ומיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה,שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    11/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכושנות וסיפוק צרכים מיידי
    ורד
    09/05/2011

בני בן 5, ואנו מצןיים במלחמה מתמדת איתו.
    ראשית , הוא אינו מקבל את העובדה כי הוא יכול ומסוגל לעשות דברים בכוחות עצמו, ומבקש בכל פעם שנעשה את הדברים עבורו, לדוגמא: בכל בוקר ישנו ויכוח כאשר אני מכינה לו את הבגדים שהוא צריך ללבוש, ואיו הוא דורש כי אני אלביש אותו. וכאשר הוא אינו מקבל את רצונו הוא צורך, משליך חפצים בורח בצחוק של ניצחון.
    בעיצה אחת עם בעלי החלטנו שאנו לא מוותרים, ופשוט ניקח אותו עם הפיג'מה לגן.

בנוסף, קשה לו להמתין עד שהוא מקבל את מבוקשו. " אין לי סבלנות", הוא אומר. אם הוא מבקש לשתות או משחק כלשהו או שנתקן לו משהו במחשב הוא דורש, צועק וצורח שהדבר יעשה מייד. הוא אינו מסוגל להמתין. וגם כאשר אנו יוצאים לטייל, הוא שואל אם יהיו תורות.

אנו מרגישים שהמצב מחמיר, הצעקות ההשתתחויות על הרצפה, זריקת החפצים והמכות שהוא נותן לסובבים אותו, גורמים לנו לוותר על הרבה יציאות מחוץ לבית.

חשוב לציין כי בגן אותו הוא מבקר, ההתנהגות הזו לא נרמזת.
    הוא יודע שההתנהגות הזו אסורה, הוא איננו צועק, מדבר בשקט מתנהג למופת. אבל בבית יש לי ילד אחר.

איך מכניסים שקט הבייתה?
    תודה

הוספת תגובה

• רכושנות וסיפוק צרכים מיידי - תגובה

סמדר ריינר
    09/05/2011

שלום ורד,
    חשוב מאוד שלא תתנו לילד לנהל אתכם. אם הוא צורח ומשתטח על הריצפה זו פעילות שדורשת קהל שמתייחס לזה, מנסה להרגיע, כועס, מספק את הדבר שבגללו התחילה כל המהומה וכו'. אם לא תספקו את הקהל הזה, ופשוט תתעלמו, לא תהיה להתנהגויות האלה סיבה להמשיך להתקיים.
    חשוב לא להתייחס, לא להתרשם מזה שכולם מסתכלים, שנדמה לכם שעוד מעט השכנים יקראו למשטרה וכו'. ברגע שמתחילה התנהגות כזו אתם פשוט לא מתייחסים. ובודאי לא מספקים את הדבר שהוא רצה ואין לו סבלנות לחכות לו.
    אם תחזיקו מעמד ותהיו עיקביים, אחרי זמן מה ההתנהגות תתמתן עד שתעלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן שנתיים מגיב בבהלה ופוחד..
    שלי מור
    09/05/2011

בני בן שנתיים , התפתחות תקינה ככל הנראה - מבטא עצמו יפה ואומר 1-2 מילים.
    שמנו לב כי כשיש רעש כמו מכונית חולפת או סתם בלי משהו ספציפי הוא הופך חרדתי מאוד ונצמד אלי ואומר במין בעתת בהלה "פוחד אמא" ..
    אנו משתדלים לפי המלצת הגננת והסביבה להרגיע ולא לעשות סיפור יותר מדי..אך זה ממש מעיק ומתגבר. נראה כי הסף גירוי שלו ממש גבוהה לרעשים ופחדים.. אגב, הפחד הוא לא ממשהו ממש ספציפי כגון מפלצות וכדו'...
    זקוקה לעזרה! (בכל מקרה אני ממתינה לתור בהתפתחות הילד אך אשמח להמלצה בנתיים!)

הוספת תגובה

• בני בן שנתיים מגיב בבהלה ופוחד.. - תגובה

סמדר ריינר
    09/05/2011

שלום שלי,
    מה שהגננת המליצה זה נכון. במסגרת ההרגעה אפשר להסביר לו, ואולי גם להראות לו את מקור הרעש - זה רק מכונית, כמו האוטו של אבא, זה לא עושה שום דבר וכו'. חשוב שגם אתם לא תילחצו, זו תופעה נפוצה, זה לא בהכרח מעיד על משהו לא תקין אצל הילד שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגע באזניים
    דניאל
    09/05/2011

בני בן ה-5 אח לילדה בת 13 ולילדה בת 10 כל הזמן נוגע ומקפל את האזניים במשך כבר מספר חודשים. ילד מאד אנרגטי ופעלתן מטופל אצל קלינאית תקשורת בגלל בעיות שפה, נמצא בגן רגיל שאותו מאד אוהב. בכל הזדמנות מתעסק עם האזניים ומקפל אותן. נבדק במכון שמיעה לפני 5 חודשים והכל תקין ואף עבר בדיקה מקיפה אצל רופא אזניים שגם שם הכל נמצא תקין. האם יש הסבר לתופעה???

לקביעת תור
    סגירה
    נוגע באזניים

הוספת תגובה

• נוגע באזניים - תגובה

סמדר ריינר
    09/05/2011

שלום דניאל,
    לא ברור כרגע, כי אין מספיק מידע, אם זו דרך להרגיע את עצמו, במקום מוצץ נגיד, או שזה סוג של התההגות אובססיבית. בכל מקרה זה נובע ממצוקה כלשהי כנראה. נסו לבדוק האם קרה משהו לאחרונה, שינוי כלשהו בגן או בבית, שינוי מגורים, שינוי בזוגיותשלכם בשעות העבודה, חס וחלילה מחלה או קושי אחר במשפחה הגרעינית או המוחרבת שגרום לכם להיות פחות פנויים אליו מבחינה זמן או מבחינה ריגשית וזו הדרך שלו להרגיע את עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שבוכה בכל פעם שרוצה משהו
    גלי
    09/05/2011

שלום,
    הבן שלי הוא בן שלוש והוא בן יחיד. הוא זוכה להמון אהבה ותשומת לב מאיתנו ההורים מאז ומתמיד. הוא ילד מפותח, מדבר טוב, בעל כישורים חברתיים לא רעים. יש לו הרבה חברים בני גילו (ילדים של חברים/שכנים/אחותי).הולך לגן. בגן מספרים, כי הוא ילד שמתנהג טוב (לא מהילדים הבעייתיים, שמרביצים ומציקים).
    לדעתי, הוא ילד טמפרמנטי, בעל אופי חזק, יודע לדרוש, לעמוד על שלו וגם לקבל.
    שמתי לב (כשהיה לקראת גיל שנתיים), כי הוא יודע להפעיל מוניפולציות עלינו ההורים, על מנת להשיג את מבוקשו. לקראת גיל שנתיים, הוא עוד היה קטן ונהגנו לתת לו מה שביקש ובמקביל להסביר. מאז אנחנו בהתמודדות יומיומית איתו. אין דבר שאני מבקשת לעשות והוא מנסה ההיפך, אין דבר שאמרתי לו- לא, והוא מנסה שיהיה כן. בערך מגיל שנתיים וקצת, נהיה לו חבר בגן , שהיה נוהג לחתוף לו דברים, להציק לו ביד /בכתף ולברוח הצידה, על מנת לקבל תגובתו של בן שלי. בן שלי היה מתחיל לבכות במקום להחזיר לו. אחר כך גם נפגשנו איתו ועם הוריו גם אחרי הגן. בעלי החליט ללמד את בני להגיב, בכך שהוא לימד אותו להחזיר לחבר זה, ואם זה מרביץ אז להרביץ לו בחזרה, ואם זה מציק ובורח, אז לא לבכות אלא להגיד: "אם את מציק לי אז אתה לא חבר שלי". מאז הבן שלי למד שאפשר להרים ידיים ולא רק על חבר שמרביץ אלא גם על הוריו. הוא היה מרים עלינו ידיים על כל דבר וממש מרביץ. על זה, היו באים ההסברים שאסור להרביץ ושזה לא נעים ו...., אם לא היה עוזר, אז הוא היה עומד בפינה( אני הייתי עומדת איתו ביחד בפינה). הייתי אומרת לו, שלא נעים כשמרביצים. העניינים נרגעו בהמשך, אך ההתנהגות של "אם לא נותנים אז ישר לבכות עד שישיג את מבוקשו" חוזרת על עצמה מדי פעם. אשמח לשמוע מכן , איך ניתן לשפר את ההתנהגות של בני במצבי קיצון? מה נהוג להסביר לילד שמרביץ? מה אומרים לילד, שמנסה להשיג את מה שבא לו בבכי?

תודה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שבוכה בכל פעם שרוצה משהו - תגובה

סמדר ריינר
    09/05/2011

שלום גלי,
    זה מאוד פשוט, ללמד אותו שהוא לא משיג כך דברים שהוא רוצה. ברגע שזה לא יעבוד, לא יהיה טעם בהתנהגות הזו יותר. פשוט להתעלם ממנה.
    אם אתם נותנים לו את מה שהוא רוצה כשהוא בוכה, אין לו שום סיבה להפסיק. הסברים לא יעזרו כאן. פה המעשים קובעים. דלגו על ההסברים, על "לא נעים" וכו', ופשוט תגידו לו שכשהוא בוכה הו אלא יקבל את מה שהוא רוצה. ועימדו בזה בעיקביות. זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים אצל ילדה בת 5
    רונית
    09/05/2011

שלום רב,
    אני פונה אליכם אובדת עצות בעניין בתי הבכורה שהינה בת 5. היא משולבת השנה בגן טרום חובה, ילדה חכמה ונבונה מאוד יחסית לבני גילה. הגננת אף שקלה להעלותה לכיתה א' בשנה הבאה (במקום לגן חובה).
    היא נוהגת לשקר לי במידה שאני חושבת מופרזת מידי. להלן מס' דוגמאות:
    1. היא לקחה בתיק הגן שלה בובה, כשהיא יודעת שאני לא מרשה לעשות זאת. כשהדבר התברר לי, היא פשוט טענה בתחילה שהבובה הייתה בתיק כשהיא שיחקה בה בבית קודם לכן ועל כן הכניסה אותה לתיק. לאחר בירור נוסף עמה, השיבה שאכן לקחה את הבובה במכוון ללא רשותי.
    2. באחד הימים היא חזרה מהצהרון עם 2 צמידים. כששאלתי אותה מאיפה הצמידים השיבה שכול הבנות קיבלו צמידים בצהרון, אך לא ידעה להגיד לי לכבוד מה. כששאלתי במקרה את המטפלת בצהרון לכבוד מה הצמידים, השיבה שלא חילקו צמידים. כשבדקתי זאת עם בתי, היא אמרה שלקחה אותם מארונית שהייתה בצהרון, כשזה למעשה לא שייך לה.

אציין, כי כשאני מאמתת את בתי בפעם השנייה, אז היא ישר מספרת לי את האמת.

אני במצבים אלו אומרת לבתי שזה נקרא לשקר, ושצריך להבדיל בין התנהגות טובה ללא טובה. היא כמובן מבטיחה לא לשקר בפעם הבאה, הבטחה זו תקפה מבחינתה עד זה עד לשקר הבא.

האם תופעה זו טבעית ולגיטמית, או שזה מוקצן?
    איך אני כאמא אמורה להתמודד עם השקרים?
    האם לנקוט בעונש? ואם כן איזה?

אודה להתייחסותכם בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים אצל ילדה בת 5

הוספת תגובה

• שקרים אצל ילדה בת 5 - תגובה

סמדר ריינר
    09/05/2011

שלום רונית,
    אני לא בעד ענישה, היא בדרך כלל לא יעילה וגורמת נזק והשפלה לילד.
    ילדים בגיל הזה משקרים לעיתים, כי אין להם כלים משוכללים יותר להתמודדות. טוב עשית שהסברת לה שלא רצוי לשקר.
    יחד עם זה, היא עוד תשקר לפעמים, כי עדיין אין לה דרכים חלופיות מספיק טובות להתמודד. זה מתאים לגילה, ולא הייתי מאוד מודאגת מזה.
    נסי לחשוב האם יש משהו נוקשה מדי בציפיות שלך ממנה.
    ילדים לא תמיד עושים כל מה שאנחנו אומרים. הם לא חיילים. אם הילדה נורא רוצה לקחת איתה בובה לגן, אולי כדאי לנסות להבין על איזה צורך זה עונה לה. בכלל כדאי לנסות לעבור מדפוס של להרשות או לא להרשות לדפוס שמנהל לפעמים דיאלוג ומנסה להבין מה הילד רוצה באמת ואיזו משמעות יש לרצון שלו. אולי הילדה רוצה לקחת איתה חפץ מעבר לגן כדי שיהיה לה משהו מוכר שיקל עליה לעבור שם את היום? אולי מאוד חשוב להראות לחברות שלה את הבובה הזו? הייתי מדברת איתה על הדברים יותר ואז מנסה לחשוב מה לאפשר ומה לא ואם אני לא מאפשרת אז לעזור לה למצוא דרך אחרת למלא את הצורך שחשוב לה.
    עכשיו, קחי בחשבון שבאמת לא כל דבר היא תדע להגיד. למשל היא בודאי לא תדע להגיד שהבובה היא חפץ מעבר שלה, אבל אם תשאלי אותה בצורה רכה ואמפתית, לא מתוך נזיפה או ביקורת אם היא רוצה את הבובה, כי יותר נעים לה בגן כשיש לה משהו שהיא אוהבת מהבית, יש סיכוי שהיא תהנהן.
    לדעתי הילדה לקחה את הבובה לגן ואת הצמידים מהגן כי יש לה געגועים לסוג מסויים של קשר רך יותר איתך, אני משערת שהצמידים כסוג של תכשיט נשי מייצגים אותך, ואולי היא מרגישה שככל שהיא גדלה יש ממנה ציפיות לעמוד בדרישות, לא לשקר, לא להצטרך ולהיות גדולה והיא זקוקה עדיין למשהו רך יותר שמבין אותה, נותן לה לטעות לפעמים, למעוד ומקבלת אותה כמו שהיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה עם התקפי זעם
    אמא תרזה
    08/05/2011

שלום,

בני המתוק הוא בן חצי שנה, הוא ילד מאד חייכן, סקרן ונמרץ, מגיל ארבעה וחצי חודשים בערך, מהרגע בו הוא החל לעמוד עמידת שש הוא מגיע למצבים בהם הוא על הרצפה (על ארבע) צורח ומתוסכל.
    בתחילה חשבנו שזה קורה כי הוא עדיין לא יודע להתקדם קדימה והוא מתוסכל כי הצעצועים שלו רחוקים, עכשיו כשהוא כבר מתקדם קדימה - אנחנו לא מבינים מדוע הוא כ"כ זועם. יש לציין כי יש לו סדר יום כבר מגיל חודש וחצי, הוא אוכל טוב וישן כשלוש שעות במהלך היום והולך לישון כבר בשבע וחצי בערב, אין לנו שום בעיה באוכל ובשינה. אך במהלך היום הוא צורח המון כשהוא על הרצפה ולמעשה לא נוצר מצב בו הוא יודע לשחק לבד כי צריך להרגיע את הצרחות שלו. הבית שלנו הוא בית רגוע ושליו והוא לא חשוף בסביבה שלו לצעקות או מתחים.
    כאשר הוא צורח אני משתדלת לא להרים אותו מיד, אלא להסיח את דעתו, להרגיע אותו ורק אז להרימו. אני גם מסבירה לו באופן חד משמעי שאצלנו בבית לא צועקים (אבל הוא עדיין קטן...).
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם זה טבעי בהתפתחות?
    2. איך אני יכולה לעזור לו (ולנו???)?

תודה מראש

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה עם התקפי זעם - תגובה

סמדר ריינר
    08/05/2011

שלום לך,
    את צודקת בכך שאין טעם להגיד לתינוק בן חצי שנה שלא צועקים כיוון זו אחת הדרכים היחידות שלו לבטא את עצמו בגיל הזה.
    משהו לא נוח לו ולא ברור לכם מה. אחד הדברים שחשוב שתנסו לעשות הוא למשיך ולנסות להבין, לקרב, להרחיק דברים, לקחת על הידיים (כן כן, הוא רק בן חצי שנה, זה מותר עדיין) לתת אוכל, לתת שתיה לבדוק אם כואב משהו, כמו שעושים עם תינוק שעדיין לא יודע לדבר ואנחנו צריכים להבין בכל זאת מה קשה לו. אין טעם להשתיק אותו אם לא הבנו מה העניין.עצם תהליך החיפוש וההבנה מה קורה הוא תהליך מאוד חשוב בקשר בין הורה לתינוק ותורם הרבה ליכולת של התינוק להבין את עצמו ואחר כך לבטא את עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - נמשיך לנסות...

אמא תרזה
    09/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    09/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה