פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שיעור יתר
    יפה
    04/05/2011

ביתי בת 6.5 (כיתה א') ולאחרונה שמתי לבכי גם בימים החמים, בימי השרב היא מתעקשת ללכת לבי"הס עם חולצה ארוכה.
    בשיחה איתה התברר לי כי היא מתביישת מאוד בשיער שעל ידיה והיא חוששת שיקראו לה בשמות.
    למקומות אחרים היא לובשת חולצה קצרה.
    ניסיתי לדבר איתה על השוני בין בני אדם ושעליה וסמוך על חבריה (למרותשאני יודעת כמה אכזריים הם הילדים)
    מה לעשות???
    להסיר שיער בגיל כזה? איפה הגבול...
    אני בספק אם אקבל סיוע ממחנכת הכיתה כך שאני די לבדי בעניין...
    עזרו לי!!!
    **אין בעיה הורמונלית-נבדק!***

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעור יתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעור יתר - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום יפה,
    קודם כל אם הבנתי נכון, בכלל לא ניסיתם. כומר הילדה מניחה שיצחקו עליה אבל זה עוד לא קרה. יכול להיות שבכלל לא ישימו לב ורק היא חושבת שזה נורא והיום ובולט נורא. אז אולי כדאי קצת להסתכן פעם אחת ולפחות לנסות לפני שפוחדים ממשהו שלא הוכח?
    אם בכל זאת זה נורא ואיום, ופוגע מבחינה חברתית, לא הייתי מזדעזעת נורא מהסרת שיער, כמו שאם היה פגם בשיניים היית מטופלת בו או פגם בראייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות היסטרית של ילדה בת 7.5
    ניצנית
    04/05/2011

היי,

הבוקר איחרנו לביה"ס בשתי דקות, ביתי בת ה7 שאיננה מבינה שאיחור של 2 דקות הוא לא דבר משמעותי. ראתה את השער סגור ונכנסה להיסטריה שהיא לא מוכנה לצאת מהמכונית,
    בכי וצרחות..לא מוכנה שאביה ילווה אותה לכיתה ויסביר את האיחור.
    הקיצר ..לאחר נסיונות שכנוע רבים שלא צלחו נאלץ בעלי להחזיר אותה הביתה מתוסכל ומיואש. ורק לאחר שהיא חזרה הביתה , אחרי שעה של בכי , אני הצלחתי להרגיע אותה ולשכנע אותה שלא קרה שום דבר רציני וקורה שלפעמים מאחרים ...שאני יחזיר אותה לביה"ס (מה שכמובן גרם לה להפסיד את השעתיים הראשונות ) .
    זו כבר פעם פעם שלישית השנה שאנו נמצאים בסיטואציה הזו בנושא איחורים .
    (למרות שאנחנו מאוד משתדלים להקפיד בנושא ולא לאחר היות ואני מבינה שזה מכניס אותה לסטרס רציני )
    אבל בכלל זה מאפיין אותה.. כל פעם שמשהו לא מתנהל לפי איך שהיא רגילה או מצפה היא מגיבה בהיסטריה, כאלו נכנס בה שד, אי אפשר לדבר בהגיון איתה, היא פשוט מתנהגת כמו ילדה בת שנתיים צועקת וצורחת ..ומגיבה באופן קיצוני ובלתי נשלט.
    התחושה שלנו שהיא לא סומכת עלינו שנעזור לה ...נורא עקשנית שמה שהיא חושבת ומרגישה כך יקרה והיא לא מקשיבה לשום ניסיונות שיכנוע.

רציתי לשמוע מה דעתך בנושא? האם אפשר לצפות מילדה בת 7.5 להבין שהעולם לא מתנהל על פי אידיליה שלה..ולפעמים קורים דברים שאנחנו לא מתכננים (בלת"מים )והיא לא צריכה להתנהג ולהגיב כפי שהיא מגיבה. האם זה נכון להעניש אותה על ההתנהגות כזו? ולצפות ממנה להגיב קצת יותר בבגרות?

הוספת תגובה

• התנהגות היסטרית של ילדה בת 7.5 - תגובה

סמדר ריינר
    04/05/2011

שלום ניצנית,
    להעניש בטח שלא. עונשים הם לא דבר יעיל, הם לא עוזרים, לרוב הם רק מחמירים את מצב וגם משפילים את יהלד. הילדה לא עושה שום דבר בכוונה רעה, היא במאת בלחץ, מה עונש יכול להועלי לה בזה?
    תראי, יכול להיות שיש דוגמאות שלא פירטת שמהן כן היה מתחוור לי שמדובר בילדה נורא לא גמישה. אבל זו לא הדוגמה הנכונה.
    איחור של שתי דקות לבית הספר הוא כן דבר רציני.
    במיוחד כי כנראה בבית הספר הזה מקפידים מאוד על איחורים. עובדה שהשער סגור. זה מסר מאוד ברור. הבת שלכם קולטת אותו, ואתם משום מה לא.
    אתם לא לגמרי אמפטיים למה שעובר עליה כשהיא מאחרת. סביר להניח שהמורה מעירה לה, אולי בצורה מאוד מביישת, סביר להניח שהיא לא יכולה לגמרי להעריך בכמה איחרה, היא רק מבינה שהתחילו משהו קודם ושהיא לא יודעת איך להשתלב עכשיו וכו'.
    נשמע לי מהדוגמה שבחרתם, שהיא מרגישה שאם היא לא תלחץ, הגבולות לא יהיו ברורים ואף אחד לא יקח באמת אחריות ולא יבין מה עובר עליה.
    לכן הייתי מציעה לכם לבדוק קודם כל עם עצמכם אם אתם לא שמים לב לצורך שלה בקביעות, יציבות ואחריות וזה לא רק שהיא יותר מדי לחוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6
    אושרת
    04/05/2011

שלום אני אמא לשני ילדים, בן 6 ו3 . אני מתקשה עם הגדול, הבעיה היא שהוא לא מסכים ללכת לשום מקום בלעדי ( בן 6) מקסימום הוא הולך אצל הסבים , לא הולך אצל בני גילו לשחק הוא רוצה שרק הם יבואו אצלנו , צמוד אלי כמעט כל הזמן , ניסיתי לעזור לו להתגבר על זה דרך היותי איתו כל הזמן אצל החברים אבל זה לא מסתדר כך כל הזמן , כמעט ואין לי זמן להיות לבד וגם הוא . בבית הספר המורה מאוד מאוד מרוצה ממנו , ילד חכם, משחק עם כולם, משתתף בכל הפעילויות , לא ביישן. אבל כשחוזר הביתה הוא נצמד אלי, נסיתי הרבה לשכנע אותו לכנס לחוגים השונים שיש בכפר ולא הצלחתי, הוא עושה בכוונה .

כולי תקווה כי תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6

הוספת תגובה

• ילד בן 6 - תגובה

סמדר ריינר
    04/05/2011

שלום נורית,
    נשמע שהילד שלך חרד ואולי יש גם משהו בקשר ביניכם שלא מאפשר לו לגמרי להשתחרר ממך למרות שלכאורה את מאוד רוצה. אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בני 3
    יעל
    04/05/2011

שלום רב, אבקש לדעת אם מי אפשר להתייעץ בצורה אישית, לא באינטרנט חגבי תאומים בני 3 שאביהם נפטר. - איך, מה, מתי מספרים . כמה אפשר ל"ייפות"את האמת.
    תודה
    סבתא אוהבת ומוטרדת

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בני 3

הוספת תגובה

• תאומים בני 3 - תגובה

סמדר ריינר
    04/05/2011

שלום יעל,
    מצטערת לשמוע על האובדן במשפחתכם.
    ילדים בני 3 עדיים ל אבהכרח קולטים את מושג המוות עד הסוף. כך שסביר להניח ששום הסבר לא ימנע שאלות ובטח לא קשיים בהמשך לצערי.
    עם זאת חשוב להגיד את האמת ובהקדם. כי הילדים מרגישיפם שקרה אסון וכולם ממוטטים והם חייבים להרגיש שלא משאירים אותם בחוץ ושיש הסבר כלשהו למה שקורה.
    אתם יכולים לבחור בהתאם להשקפת עולמכם הסבר מתאים לגילם, כמו למשל יש הורים שמסבירים שהנפטר עלה לשמיים ושמור עליהם משם וכו'. אפשר לתת להם להביע תא תחושתיהם בכל דרך שיבחרו לנכון, בכי, ציור וכו'.
    בכל אופן אין לי מפסיק פרטים על נסיבות המוות ועל הילדים והמשפחה כדי לעזור לך כרגע יותר,
    אני מציעה שתפנו אולי דרך קופת החולים או דרך המלצה של מכרים לאיש מקצוע באיזור מגוריכם ותקבעו פגישת התייעצות יותר מפורטת.
    שלא תדעו עוד צער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - עצירויות
    עדי
    04/05/2011

שלום,
    בני בן 3.2 פעמים רבות הוא הביע את רצונות לשבת באסלה ולעשות פיפי וקקי.
    כשהתחיל לבקש לפני חצי שנה שמחנו מאוד.
    פעלנו לפי כל ההמלצות: קנינו סיר הצגנו אותו ושמחנו בו - הילד לא היתלהב ורצה את השירותים. איפשרנו לו ואכן הקקי המיוחל נפרד ממנו לביתו שבים.
    שמחנו מאוד ובגאווה סיפרנו לסבתות ואיפילו קנינו הפתעה צנוע.
    מאז ניסה הילד שוב ושוב והקקי המיוחל לא יצא, אנחנו כמובן שניחמנו ב"לא נורא" והמשכנו הלאה.
    חשוב לצין שהיה גם שלב שבו ניסינו את שיטת המדבקות על כל קקי מוצלח בתיקווה שהילד יתלהב והקקי יצא.
    אפילו קנינו תחתונים כמתנת כל הכבוד והילד היה מאושר.
    אלא שמאז שמנו לב שאחרי כל ניסיון כזה מבקרת אותנו עצירות של 4 ימים, האחרונה שבהם חייבה אותנו בנר אחרי כאבים רבים ובכי ארוך.
    חשוב לצין שהילד מבקש יותר ויותר להישאר בלי חיתול וחוץ מכמה פיספוסי פיפי קטנים הוא הולך לשירותים ועושה פיפי באסלה.
    הדילמה היא מצד אחד לתת לו את הזמן שלו לעשית קקי ולא לדבר ולהזכיר דבר על הורדה של חיתול. ומצד שני כן להאתר לבקשותיו להישאר בלי חיתול ולעשות פיפי באסלה.

אגב הגננת הציעה להסביר לו שהוא לא גמול לגמרי ועד שענין הקקי לא מסתדר לא לאפשר לו להיות בלי חיתול.

אנחנו ממש זקוקים לעצה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים - עצירויות

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - עצירויות - תגובה

סמדר ריינר
    04/05/2011

שלום עדי,
    קודם כל הומור יש במשפחה שלכם, כך שכבר אפשר לקחת הכל יותר בקלות:-)
    יכול להיות שמה שקרה הוא שהתלהבתם יותר מדי. זה גם מפעיל לחץ. אם הילד רצה מעצמו לעשות בשירותים וגם הצליח, הגאווה והשמחה מספיקים. מעבר לגבול מסויים, אם עושים מזה הרבה יותר מדי עניין, כל הסיפור נהפך להיות ממוטיבציה שלו משהו שצריך נורא להצליח בו כדי לשמח אתכם, וזה מלחיץ.
    הייתי מניחה לו כדי שלאט לאט יתחיל להשיבה לעמו את ההרגשה שהוא מנהל את העסק. בניגוד להמלצת הגננת לא הייתי נוקטת בטקטיקה של "לא לאפשר" או כן לאפשר, כלומר מנסה לנטרל כל מימד של כוחנות והכרחה. כן הייתי מסבירה לו ומציעה לו.
    בלי לחץ. הוא לא חייב להסכים איתכם באותו רגע, תנו לו אפשרות לעכל את הרעיון ולבקש מכם טיטול, או ללכת לשירותים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - עציריות

עדי
    05/05/2011

את צודקת יש אפשרות שהתלהבנו קצת יותר מידי ויצרנו לחץ ציפיות.
    שני דברים נוספים:
    1. כחלק מהצעות השומרונים הטובים יועץ לנו גם לא "לבלבל" את הילד.
    כלומר, שאם כבר הוא ביקש תחתונים ורוצה להשאר בלי חיתול לא להחזיר לו את החיתול יותר (חוץ מבלילות כמובן ואז להשתמש בpullups).
    אכן כך?

2. מקרה שקרה אתמול - אחרי שנת צהרים והיות והחיתול כבר הגיע לברכים וניקה את הריצפה (שזה דווקא יתרון) דנו באפשרות להחליף או ללבוש תחתונים.
    בהתחלה היה רצון ואפילו ניבחרו תחתוניםהסברתי לו בקצרה (מאוד) שמרגע שהתחתונים במקומם כל פיפי סופו בשרותים. שניה לפני ההלבשה הוא התחרת.
    שאלתי - זרמתי איתו והחזרנו את החיתול, האם פעולות מסוג זה הם "משחקי" החזרת שליטה? האם הייתי צריכה לעשות אחרת אולי לא הייתי צריכה לדבר על השירותים כלל?

אני בטח נישמעת אמא היסטרית משהו... אבל הנושא חשוב לי גם בגלל נפשו של ילדי וגם בגלל שיש לי עוד זוג תאומים בני 7 חודשים בבית ולא הייתי רוצה שלא ללמוד מטעיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - עציריות - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום עדי,
    אכן כדאי שתשחררי לחץ. הניחי לנושא, פשוט תשדלי להפסיק לעסוק בו, להפסיק גם להתייעץ בקשר אליו, הייעוצים השונים מבלבלים אותך. הניחי לילד לזרום, ויהיה בסדר. זה לא נורא אם תטעי, וגם לא נורא אם לא תלמדי תמיד בצורה מושלמת מטעויות. יותר נורא אם תהיי לחוצה מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 - הרטבת לילה..ועוויתות פנים
    אמא
    04/05/2011

אח לשתי בנות גדולות (הבדל יותר מעשר שנים) כבן יחיד...
    חכם מאוד..אוהב חברים למרות שנדבק דווקא לאחד שפחות מסתדר איתו (יחד מגיל שנתיים) המצב החברתי משתפר..בעבר היו בעיות של כישוריים חברתיים,אך עם העבודה
    איתו בבית המצב השתנה לטובה.

מרטיב בלילה...אם זאת יש פתאום הפסקות של שבוע בין הרטבה להרטבה,או הרטבות קטנות ממש. לאחרונה התחיל לעוות את פניו..מעיין טיקים במקומות משתנים בפנים.ולפעמים בליווי קולות בליעה חזקים.או כיחוך בגרון..

אני יודעת וכמעט בטוחה שהכל עקב רגישותו...ילד רגיש ופגיע מאוד.

בבדיקות לנושא השתן לא נמצאה בעיה אקוטית.

גם נושא הטיקים מפסיק ומתחיל בוורסייה אחרת.אין בעיות לימודים או אחרות.

מה נכון לעשות כדי לעזור לילד..

הוספת תגובה

• תרופות

כנרת
    14/09/2011

האם לוקח תרופות כלשהן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 - הרטבת לילה..ועוויתות פנים - תגובה

ליאת גרוס
    04/05/2011

שלום לך
    טיקים מהסוג שתארת כמו גם הרטבת לילה שבאה בתקופות מעידים על מתח רגשי ופיזי גבוה הנובע מקושי רגשי.
    טיפול פסיכולוגי המלווה בהדרכת הורים יכול מאד לעזור. ממליצה לפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    מיכל
    04/05/2011

שלום רב.
    אני מאוד מודאגת לגבי בתי בת שש וחצי תלמידה בכיתה א'. ילדה שהיתה תמיד מאוד מפותחת, ורבלית ואינטלגנטית. מאז שעלתה לכתה א' השתנתה בצורה בלתי רגילה. אני רואה שמאוד קשה לה ללמודוזאת למרות שהיא שולטת בחומר. יש להישגים יפים אבל זה לא מה שחשוב. מה שחשוב זה המצב הנפשי שלה. היא מאוד מוטרדת מלימודים, חסרת ביטחון ויש לה חרדה ממבחנים. היא כל הזמן אומרת: "אני לא אצליח", "אני טפשה" וכדו'. למשל אתמול לאחר שהשכבתי אותה לישון כעבור כעשר דקות היא באה לחדרי ולחשה לי באוזן: "אמא, מחרותיים חוזרים ללימודים ויהיו מבחנים. אני כל הזמן חושבת על זה ולא יכולה להרדם". הלכתי איתה לחדר ואמרתי לה" אין לך ממה לחשוש. כבר עשית מבחנים בעבר והצליחת. כשיקבע מועד למבחן אני אעזור לך להתכונן כמו שאנחנו עושים תמיד והכל יהיה בסדר". ואז היא שינתה נושא ואפילו התחילה לצחוק. לפני שיצאתי מהחדר שוב אמרתי לה שהכל יהיה בסדר בבית ספר. והיא אמרה: "למה את מזכירה לי את זה?". זאת אומרת שהיא לא נרגעת אלא פשוט מדחיקה את הדאגות שלה לזמן מה. היא כל כך מוטרדת ומתוסכלת. מה עושים? כל יום שהיא יוצאת מהבית ספר היא מאוד עצבנית מצד אחד ומאוד רגישה מצד שני. נראה כאילו היא בזמן הלימודים היא נמצאת לחץ איסטרי. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• ברצוני להוסיף

מיכל
    04/05/2011

שאני לא משדרת לה שיש לי ציפיות להשגים גבוהים והיא תמיד מקבלת המון חיזוקים על התהליך עצמו ולא דווקא על התוצאה. אך נראה שלה יש ציפיות גבוהות מעצמה ואם היא נכשלת היא ממש סובלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ליאת גרוס
    04/05/2011

נשמע כי ביתך אכן חווה לחץ רב שמא לא תצליח בלימודים. היא חשה כי אי הצלחה מוחלטת פירושה טיפשות. השאלה היא למה חשה כך. האם זהו מסר שמקבלת בבית? אולי בכיתה? אולי מדמות משמעותית אחרת? חשוב להעביר לה מסר שהצלחה בלימודים אינה כה חשובה וכי כל ציון מעל 80 הוא בסדר גמור.
    למה בכיתה א' יש מבחנים? איזה מין מבחנים? לא אמורים להיות מבחנים הרלוונטים לציון בתעודה.
    כדאי לבדוק את מקור הלחץ ולהפסיקו לחלוטין, שהילדה תרגיש שהיא בסדר כמו שהיא ושואהבו אותה מאד גם אם לא תצליח!!! להפחית מאד ציפיות בתחום הלימודי. לא לבדוק שיעורים, לא לשאול כמה קיבלה ובמה לא הצליחה. לתת דוגמאות לחוסר הצלחה אישי. במקביל כדאי לשוחח עם המורה ועם בית הספר ולחשוב כיצד להפחית ציפיות (לא דרישות). כיתה א' אמורה להיות כיפית.
    שאלות למחשבה:
    האם הילדה פרפקציוניסטית גם בתחומים אחרים?
    האם נושא ההצלחה האקדמית מהווה נושא חשוב בבית?
    אם אין שיפור מומלץ לפנות להדרכה הורית קצרה. ניתן להיעזר גם בפסיכולוגית בית הספר וביועצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לקרוא לחברה של אבא
    ליאת
    03/05/2011

אני אמא גרושה לילדה בת ארבע וחצי, הילדה מתגוררת אצלי ועל פי הסכם נמצאת פעמיים בשבוע אצל האבא. הוא חיי עם חברתו +2 ילדיה.
    ילדתי קוראת לחברה שלו אמא איני יודעת בוודאות אם זה בתמימות או שהתבקשה לכך.
    הסברתי לה פעמיים (כשהייתי נוכחת לסיטואציה) שאני אמא שלה בכל מצב גם שהיא אצל אבא, והפוך שאבא שלה הוא האבא היחידי שלה. תקופה מסויימת היא ממש ניסתה להוכיח לי שהיא קוראת בשמה ולא קוראת לחברתו אמא. ולפני שבוע שוב נפלט לה ... ילדתי הייתה נסערת ובכתה רבות. הסברתי לה שאני לא כועסת בכלל ואני אוהבת אותה ואם ככה הכי נוח לה אז שזה בסדר.
    שאלתי: האם לעזוב את הנושא ולא לגעת בו?
    האם יש צורך לדבר על כך- חשתי שהיא חשה בלבול רב

אני רוצה לציין שסה"כ הילדה חשה בבית אביה בנוח לעיתים מקנא בילדים אך ישנם יחסים טובים וסה"כ מתמודדת בצורה יפה עם נושא הגירושין, והיא ילדה שמחה ומאושרת.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    איך לקרוא לחברה של אבא

הוספת תגובה

• איך לקרוא לחברה של אבא - תגובה

ליאת גרוס
    04/05/2011

שלום ליאת
    זה בטח מאד קשה לשמוע את הבת שלך קוראת אמא למישהי אחרת. אני יכולה רק לתאר לעצמי וזה ממש צובט בלב.
    יפה שאת שואלת את השאלה כי זה אומר שאת גם לוקחת בחשבון את הילדה ואת רגשותיה. לדעתי , עד כמה שזה קשה, עדיף לא ללחוץ עליה ולעזוב את הנושא. היא לא אמורה בגיל זה לקחת גם את רגשותייך בחשבון. היא אכן מבולבלת כי מקבלת מסרים סותרים משני האנשים החשובים לה בעולם ואשר היא תלויה בהם.תני לה לזרום. היא תמיד תדע מי האמא האמיתית שלה. כל הכבוד לך על ההתמודדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    שירי
    03/05/2011

שלום
    הבן שלי בן 9 חודשים, עד כה אני איתו בבית ,נכנס בימים אלו למשפחתון
    עיקר התזונה שלו היא הנקה, אוכל יפה מוצקים, לא הרגלתי אותו לבקבוק, הוא לא סרבן אך לא שמח לאכול מבקבוק..( לא מתנגד לתחליף חלב)
    יש לציין שהוא ילד שני
    מבחינת מקום העבודה שלי, אני עובדת 4 ימים בשבוע ובקשתי לעבוד 5 ימים ולהפחית שעות כדי להגיע מוקדם יותר לקחת אותו מהמשפחתון
    ההתלבטות שלי לגבי היום בשבוע שאני אהיה איתו ויתר 4 הימים יהיה במשפחתון, מה דעתך האם עלול לבלבל אותו היום בשבוע שהוא איתי?
    או שעדיף שיהיה יום יום ובמשפחתון וכך לשמור על שגרה עבורו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ליאת גרוס
    04/05/2011

שלום שירי
    לדעתי יום בשבוע עם אמא זה מתנה נהדרת בשבילו. אל תוותרי על זה. זה יהיה חשוב לשניכם .
    חשוב שגם ביום זה תשמרי על שגרת האכילה והשינה שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבבקשה
    טליה
    03/05/2011

יש לי ילד בן 5.9 חכם, מקסים, בוגר, פעיל חברתית ובכל זאת, יש משהו שמפריע לי ואני לא יכולה להגדיר, לדוגמא, לפני כמה ימים ילד מהגן שהוא גם שכן חיכה בחדר המדרגות עד שהילד שלי יעלה וכשראה אותו צחק. הילד שלי אמר אני יודע למה הוא צוחק הוא צוחק עלי. או שהיו פעמים בעבר ששמענו אותו אומר "אני טמבל" "אבא לא אוהב אותי". בכל דבר שאנחנו עושים, גם אם הטיול היה הכי כייפי הוא ישים לב רק לשלילי שקרה באותו יום. אני חייבת לציין שמאז ומעולם הוא קיבל חיזוקים גם מבית וגם מהגן על היותו בעל ידע כללי רחב, שהוא חכם, שהוא יכול שהוא מצליח, אני לא מבינה מאיפה זה מגיע זה מתסכל אותי, אני רוצה לעזור לו ולא יודעת מה לעשות? האם לפנות לפסיכולוג? האם יש משהו שאנחנו בבית יכולים לעשות?? אני מוצאת את עצמי לעיתים מבטאת את הכעס שלי על המחשבות שלו בפניו. לאיזה כוון לפנות???

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבבקשה - תגובה

ליאת גרוס
    04/05/2011

לדעתי אמירותיו אילו מעידות על חוסר ביטחון ועל מצוקה. העובדה כי אמר שאבא לא אוהב אותו היא אמירה חזקה שמשקפת את תחושתו. במידה וכך מרגיש ברור שזה משפיע גם על כל השאר. אני ממליצה לפנות ליעוץ הורי עח מנת להבין יחד עם איש מקצוע את חוויותיו של הילד ולקבל הדרכה מתאימה על מנת לטפל בהם. בגיל זה התערבות פסיכולוגית שנעשית עם ההורים יכולה להיות מאד מאד יעילה וזריזה. עם הגיל זה יהיה קשה יותר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עולים לכתה א'-מה אומרים?
    טלי
    03/05/2011

שלום רב,

הינני אם לתאומים (בת ובן PDD בתפקוד גבוה), המשולבים בגני עירייה רגילים בנפרד. למרות היותם בני 6 (ולמרות שיש להם ידע אקדמי נרחב: קריאה, כתיבה), החלטנו להשאיר אותם עוד שנה מטעמי חוסר בשלות רגשית מי יותר ומי פחות (הבת נשארה בהתלבטות גדולה בעיקר בשל היותה תאומה...).
    מה ואיך מסבירים לילדים שיאלצו להיפרד ממרבית חבריהם הטובים שיעלו לכתה א' (משני הגנים נשארים אולי 3 ילדים מכל גן), ושחשבו עד לא מזמן שהם עצמם עולים?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• לא עולים לכתה א'-מה אומרים? - תגובה

ליאת גרוס
    04/05/2011

אכן שאלה לא פשוטה.
    לפני שמדברים עם הילדים חשוב שאתם ההורים תאמינו עד הסוף שאתם עושים את הדבר הנכון עבור ילדכם וכי יהיה להם יותר טוב ככה. אם באמת תאמינו גם הילדים יקבלו את זה.
    אפשר להסביר כי עוד שנה בגן תסייע להם להיות יותר טובים ויותר מוכנים לכיתה א'. שבשנה זו יהיו הכי גדולים בגן ויוכלו להיות העוזרים של הגננת ולעזור לכל הילדים. הם יהיו המובילים והבוגרים ויפגשו במהרה חברים חדשים. וששנה הבאה כשכבר יהיו בוגרים יעלו לבית הספר. כדאי שגם הגננת תהיה מעורבת במסר לילדים .
    חשוב לענות על שאלות הילדים אך לא לעשות מזה סיפור אם הם לא יתעסקו בזה הרבה.
    לא מומלץ להגיד לתאומה כי נשארת בשל היותה תאומה.

כל שנה נשארים ילדים רבים שנה נוספת ולרב זה אכן מוכיח את עצמו. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושמונה חודשים
    מוטרדת
    02/05/2011

יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים ותינוק בן חודשיים.
    ילדי הבכור נמצא אצל מטפלת עם עוד ילדה בגילה. אני נתקלת בבעיות אכילה מצידו מההתחלה וגם בעיות התנהגותיות כמו צעקות, עצבים, בכ, דחיפותי ואיפלו הרמת ידיים.
    הוא לא מוכן שמישהו יגע במשחק כלשהו אפילו שלא שייכים לו, לכן המטפלת שמה אחד בלול כהשני בחוץ ואני מתארת כי קשה לה להשתלט על בני יותר ומן הסתם הוא מבלה יותר בלול.

מצד שני האכילה. בבור הוא אוכל בקבוק מטרנה עם דייסה ולאחר מכן אצל המטפלת הוא אוכל מעדן, בצהריים בעבר אכל מרק טחון והיום אוכל שלנו. בגלל היותי בעיתי בזמן אכילה המטפלת היום מאכליה אותו מול טלויזיה וגם זה כבר לא עובד והוא מסרב לאכול.

בבית בסופי השבוע הוא מדלג על המעדן וישר אוכל ארוחת צהריים. אני לא מביאה לו כל חטיף שמא ישבע ויסרב לאוכל בצהרים שמלווה בבכי, בסירוב ולפעמים רק כמות קטנה בהסכמה.
    בני נראה לי חלש גופנית אך בהיותו סקרן ופזיז אין זה ניכר באופן חד חסרון בכוח והעייפות שהוא חווה.

אני לא תולה נושא זה בהולדת הבן השני מכיוון שהמצב הינו מההתחלה כך.

לאחר הולדת בני הראשון חוויתי דכאון מסוים וחוסר יציבות המלווה בצעקות ומריבות בבית. זה קרוה גם היום לעתים רחוקות מרוב הנטל שאנו חויים בגידולם.

אני חוששת שהדבר יפגע בבני לעתיד והמצב יחמיר להפרעות אכילה, קשב וריכוז כון התנהגותיות.

אנו מעוננינים בלתקן את המעוות הן בנו והן בגישה שלנו לילד לשיפור המצב.
    אודה להצעות מכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושמונה חודשים

הוספת תגובה

• בן שנה ושמונה חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2011

שלום לך,
    ייתכן ונושא האוכל הפך כבר לנושא כל כך לחוץ אצלכם, כך שנוצר מעגל של הגברת הלחץ, הגברת הבעייתיות באוכל וחוזר חלילה. גם לא הבנתי למה הוא נראה לך חלש אם הוא בעצמו פעיל ולא עייף. מה אומר הרופא על המצב הגופני שלו?
    אני מציעה לכם קצת להרפות מעניין, ולתת לו משך תקופה לאכול איך שנוח לו, ייתכן שכשיירד הלחץ מהעניין ההתנגדות שלו תפחת.
    אם זה לא עוזר אולי כדאי שתפנו למרפאת שניידר להפרעות אכילה אצל תינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות מאוכל...
    אמא
    02/05/2011

שלום רב לכן,
    בתי הבכורה והיקרה, בת 7 וחצי, החלה לפתח חרדות מדאיגות מחנק מאוכל, ח"ו.
    לפני כחודש וחצי נתקעה לה עצם של דג בגרון, אשר ב"ה הוצאה לאחר זמן קצר ביותר. אך הדקה הזו בה היא הרגישה נחנקת היתה מפחידה עד אימה (גם אותי... ומאד!!!). מאז, לא רק שהיא לא מוכנה לגעת בדגים (שזה מילא...), אלא היא חרדה מאוכל באופן כללי. היא צמצמה לעצמה באופן משמעותי את מגוון סוגי המזון שהיא מסכימה לאכול, היא אוכלת בכמויות קטנות, ואת רוב הדברים שהיא כן אוכלת - היא לועסת המוווןןןןןן, עד שזה נהיה ממש רך ומרוסק, כדי שחס וחלילה לא ייתקע לה..זמן הארוחה אורך המון זמן, וארוחת צהריים רגילה יכולה להימשך גם על פני שעתיים.
    הנושא הזה מכניס המון לחץ, גם אצלה וגם אצלי, אני מרחמת עליה, דואגת לה, ודואגת מפני ההשפעות על העתיד. לעיתים אני גם כועסת על ההתנהגות שלה, וכועסת על עצמי שאני כועסת עליה... אני יודעת שהייא לא אשמה, אך זה מאד מדאיג, מאד מעצבן, ומאד מתסכל... אני רוצה לעזור לה, ופשוט לא יודעת איך...
    למי לפנות? ממי אפשר לקבל הדרכה בנושא כזה? וכיצד ניתן להפחית חרדות? (התשובה בשאלות הנפוצות לא כ"כ עזרה לי).
    אודה לכן מאד על תגובתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות מאוכל...

הוספת תגובה

• חרדות מאוכל... - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2011

שלום לך,
    את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעוסקת בטיפול בחרדות ועובדת באיזור שלך, או לפנות למרפאה ציבורית של משרד הבריאות באיזור מגורייך. את יכוהל גם לבקש המלצות נוספות מפסיכולוגית בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עולים לכתה א'- מה אומרים?
    טלי
    02/05/2011

שלום רב,

הינני אם לתאומים (בת ובן PDD בתפקוד גבוה), המשולבים בגני עירייה רגילים בנפרד. למרות היותם בני 6 (ולמרות שיש להם ידע אקדמי נרחב: קריאה, כתיבה), החלטנו להשאיר אותם עוד שנה מטעמי חוסר בשלות רגשית מי יותר ומי פחות (הבת נשארה בהתלבטות גדולה בעיקר בשל היותה תאומה...).
    מה ואיך מסבירים לילדים שיאלצו להיפרד ממרבית חבריהם הטובים שיעלו לכתה א' (משני הגנים נשארים אולי 3 ילדים מכל גן), ושחשבו עד לא מזמן שהם עצמם עולים?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• לא עולים לכתה א'- מה אומרים? - תגובה

ליאת גרוס
    04/05/2011

ראי תשובתי לעי"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה צעקנית
    אגם
    02/05/2011

היי ביתי בת 3 וחצי נולדה פגית, ילדה מאוד חכמה נימצאת בגן פרטי.
    מפריע לי שהיא כל הזמן צועקת ועצבנית והיא לפעמיים מכה אבל רק אותי או את בעלי בגן היא לא מעזה.
    היא מאוד עצבנית (יש לה סיבה ואני מודעת לכך שגם אני וגם בעלי אשמים כי יש הרבה מריבות בבית ואני במיוחד אחרי הלידה שלה נהייתי מאוד עצבנית לא כלפיה כמובן)
    מאוד רע לי ואני לא יודעת איך להתמודד אני מנסה לפעמייים להתעלם אבל זה לא עוזר(כי ככה הגננת אמרה לי לעשות פשוט להתלעלם)
    איך עליי לנהוג איתה כשהיא צועקת ומרביצה ובכלל לא מתנהגת כראוי?
    היא ילדה מדהימה ביופיה ובחוכמתה ובשנינות שלה ואני מאוד רוצה לשנות את ההתנהגות הזאת.
    אגב כשסיפרתי לגננת היא לא האמינה שביתי מתנהגת איך שאני מתארת בגן היא ילדה מדהימה.
    תודה מראש על התייחסותכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה צעקנית

הוספת תגובה

• ילדה צעקנית - תגובה

סמדר ריינר
    02/05/2011

שלום לך,
    כדאי לנסות להבין את מקורות התסכול שגורמים לה להלגיב ככה, לשקף לה ואתם במיים ולתת לה פתרונות חלופיים למכות וצעקות (אני מבינה שקשה לך שלא תהפניתי אלייך עכשיו, אמא מדברת בטלפון, תמתיני ואחר כך נעשה משהו כיפי ביחד - או להציע לה למעוך כדור ספוג או להרביץ לבובה או כל דבר אחר שלא גורם נזק אבל נותן הכרה לזה שבאמת קשה לה והיא כועסת). כמו כן חשוב לתת דוגמה אישית, ואם אתם מתנהגים בעצבנות זה לא כל כך יעיל לדרוש ממנה להתנהג אחרת כל עוד אתם לא עושים שינוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה