מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פגישה ראשונה לאחר נתקגלי18/11/2010
שלום לכולם
בתי בת 3 ובני בן שנתיים. אני ובעלי פרודים כבר 4 חודשים אחרי כמעט 6 שנות נישואין מלאים באלימות כלפיי. חיינו עד לפני 4 חודשים בחו"ל ומרגע הגעתנו לישראל אני וילדיי עברנו לחיות אצל הוריי. ביני לבין בעלי מתנהלים משפטים מאוד מאוד קשים בכל הנוגע לילדים. לפני כ 3 חודשים בעלי ברח בחזרה לחו"ל מבלי להיפרד מהילדים ובלי הודעה מוקדמת. במהלך 3 החודשים האחרונים היו שבועות של נתק מוחלט בין בעלי לילדים והיו שבועות שבהם דיבר איתם בטלפון ומספר פעמים אף במצלמה דרך המחשב. כיום אני עומדת בפני מצב שבו בעלי אמור להגיע לישראל בשבוע הבא עבור דיונים משפטיים ונקבע על ידי בית המשפט כי אם יבקש להיפגש עם הילדים, יוכל לעשות זאת רק בנוכחות אחי הגדול, כיוון שאיים על חיי המון פעמים ואיים אינספור פעמים כי יעלים את הילדים. ילדיי יודעים כי אבא נמצא בעבודה והעבודה שלו רחוקה.
שאלותיי הן:
האם כדאי להסביר לילדים שאבא מגיע? בהתחשב בכך שאיני יודעת אם בכלל יבקש לראותם? מה להסביר לילדים? איך מסבירים את עזיבתו שוב?
האם כדאי להסביר להם את המצב בניינו? אם כן, באיזו דרך?הגדולה היא בסך הכל בת 3
לרוב בתי לא רוצה לשוחח עם אביה בטלפון, ובמחשב אני נאלצת לשכנע אותה כדי שתשב מול המחשב
מתוסכלת מפחד לגביי ההשפעות הנפשיות שעלולות להיווצר לילדיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
גלי18/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה תוך שעה?
סמדר ריינר19/11/2010שלום גלי,
ההעובדה שעניתי אתמול בערב לשאלות אחרות באותה שעה לא אומרת שיש לי את הזמן והיכולת לענות להכל בבת אחת.זה גם לא אומר שמישהו רוצה להתעלם ממך. מענה בפורום יכול להגיע עד 24 שעות, וגם בזה אנחנו לא תמיד עומדות. קצת סבלנות.
ולגופו של עניין.
כל הכבוד לך שהתנתקת ממערכת יחסים אלימה. צפויות לך עוד תקופות קשות, אך הצעד הקשה ביותר מאחורייך ואני מקווה שעם הזמן יהיה יותר ויותר קל.
אני לא חושבת שיהיה אחראי ורציני מצידי להתיימר לתת מענה בפורום לכל המורכבות של מצב בלי להכיר אתכם.
נראה לי שחשוב שתפני לייעוץ מסודר שילווה אותך בתקופה הקשה הזו.
לגבי שהאלה אם לספר לילדים שאביהם מגיע - אכן אין טעם לדעתי אלא אחרי שהוא יודיע שהוא רוצה לפגוש אותם.
לגבי שאר השאלות אני מציעה שתפני כאמור לייעוץ מסודר ומעמיק יותר.
את יוכלהל לברר בויצ"ו, יש להם מענים טיפוליים למשפחות שעברו אלימות במשפחה, במחיר נמוך או בחינם, אני לא יודעת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומתנצלת
גלי20/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3אמא18/11/2010
ביתי בת ה- 3 נוהגת לבכות מכל דבר הכי קטן: כשמשהו לא נראה לה, כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה. זה הגיע למצב בו אפילו כשהיא מבקשת משהו, היא מבקשת זאת בטון בכייני. הדבר החמיר מאז שנולד אחיה הקטן לפני כחודש (היא למעשה הבת האמצעית, יש לה אחות גדולה בת 6), כך שלמעשה רוב היום היא רק עסוקה בלבכות מכל שטות. כמובן שכשהיא משיגה מה שהיא רוצה, הבכי מפסיק, עד לפעם הבאה.
כיצד ניתן לגרום לה להפסיק להתנהג כך, ולהתנהג בצורה יותר בוגרת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום לך,
הדרך לגרום לה להפסיק עם הנוהג הזה היא לגרום לכך שהוא לא ישתלם לה. כלומר, כל פעםן שהיא משיגה מה שהיא רוצה בדרך הזו, זה מחזק את הדפוס. צריך להימנע מלתת לה להרוויח מכך. יש להגיד לה שאם היא תתבכיין זה לא יעזור לה, כי היא לא תקבל, ולעמוד בכך. בהתחלה יהיה מאוד קשה, היא תצרח ותבכה ויהיה לכם קשה לעמדו בכך, אבל אם תתמידו כמה שנדרש, אפילו שבוע שבועיים ותשמרו על עיקביות בלי להישבר - זה ישתלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4.5קרן18/11/2010
יש לי ילד בן 4.5 , מקסים ופיקח.הדבר היחידי שמציק לנו זה שהוא כל הזמן מתעסק באוכל עם דגש על ממתקים (באופן אובססיבי). מהרגע שהוא מתעורר הוא מדבר רק על מה יאכל. הוא איננו סובל מבעיית השמנה (לא אני ולא בעלי סובלים מזה). אך הדבר ממש אובססיבי. מה ניתן לעשות בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4.5 - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום קרן,
כדי להבין מה ניתן לעשות בנושא כדאי קודם להבין ממה זה נובע. ייתכן שזה נובע מחסך ריגשי כלשהו שהוא חש, אולי הממתקים הם סוג של פיצוי על משהו אחר שהוא במאת צריך. כדאי לחשוב מתי החלה התופעה, מה עוד אם בכלל קרה במקביל, מה סדר היום שלו, מה מערכת היחסים בבית ביניכם לבינו ובינו לבין האחים האחרים אם יש וכו'.
ייתכן גם שההיבט האובססיבי מצביע על מרכיב חרדתי מסויים, אולי יש שם חרדות וכך הוא מרגיע את עצמו. כדי להבין את זה צריך לקבל רקע הרבה יותר רחב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4.5
קרן18/11/2010אם היית מציעה לנו לגשת לשוחח עם איש מקצוע? התופעה מתרחשת בכל מקום בו נמצא. הוא בכל הזדמנות מחפש את הממתקים/ מעדנים/ חטיפים ונמנע מכל מאכל בריא (אני ובעלי מאוד מקפידים על תזונה בריאה). מדובר בבן בכור שעד לפני חודש היה יחיד אך מאז ומתמיד התעסק במזון . והחרדות שמביע לא שונות מאלו של ילדים בני גילו (מפלצות, חושך וכו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4.5 - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום קרן,
אם הבעיה הייתה קיימת תמיד, ייתכן שאכן כדאי לפנות לאיש מקצוע ולברר יותר לעומק את מקורה ובהתאם לזאת תהיה גם ההחלטה איך לטפל בה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאוקסנה18/11/2010
שלום. לכ' סמדר ריינר. הילד בזמן אחרון כשאולך לישון איתי, נרדם על הבטן וככה יכול לישון שעה בלי בעיה. וכשהילד לא רוצה על הבטן הוא מבקש "אימא תחבקי אותי". ואם לדקה אני מזיזה את היד, הוא שוב מבקש אותו דבר. ועוד דבר, כשלילד כואב גרון הוא חייב לבקש ממני לגעת בצוואר ואחרי זה אומר "זהו! עכשיו לא כואב". האמת אני למדתי אותו לזה (כשהוא היה קטן), אבל הוא לא היה משתמש בזה בכלל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום אוקסנה,
מה בעצם את שואלת? האם זה בסדר? או שזה מפריע לך ואת שואלת איך להפסיק את זה? אומשהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה18/11/2010איל להפסיק שילד יחשוב שאני קוסמת? כי הוא מתצבן אם אני לא נוגעת כשכואב לא גרון. ומה יכולה להיות סיבה שילד מבקש הרבה לחבק אותו לפני שינה (אסור לי להזיז את היד) או בכלל יכול לישון על הבטן שלי. כשאני לא עושה מה שהוא רוצה הוא מתצבן עלי. כשהוא היה קטן עשינו ככה, שהוא יקבל הכל לפני שיבקש. עכשיו כשהוא כבר יודע לבקש אסור לנו להגיד לא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום אוקסנה,
מותר לכם להגיד לו. אתם צרכים להגיד לא. גם אם הוא בוכה. זה לא נורא. עם זאת חשוב לא להתחיל בבת אחת, אלא בהדרגה. לא צריך להסביר לו, זה לא ההסבר שמשנה אלא העיקביות, ההתמדה והנחרצות שלכם בסירוב לתת לו להפעיל אתכם בצורה כזו.
זה לא משנה אם הוא מבין או לא. אל תחכי שהוא יבין. הוא יצטרך להשלים עם זה ההבנה לא תעזור לו, רק ההתמדה והעיקביות שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5מש מודאגת18/11/2010
שלום, אני אמא לילד בן חמש וילד בן שנה וחצי. הילד הגדול נמצא בגן חובה ובחודש האחרון יש לילד פחדים,כמו, רשמתי את הילד לחוג הוא הלך מס' פעמים ולפני כחודש לא רצה להכנס יותר לחוג רק אם אשב עימו בפנים. לגבי ימי הולדת בגן תמיד היה חופשי ביוםההולדת וכיום הוא חייב להיות איתי בקשר עין , למקרה והוא לא רואה אותי הוא מתחיל לבכות. יש לציין שמדובר בילד שעד לפני חודש היה נהנה בימי הולדת , והיה הולך לחוג בשמחה. הייתה פעילות מחוץ לגן והוא הסכים ללכת רק אם אחד מהוריו ילוו את הגן. ניסיתי לבדוק עם הילד האם משהו או מישהו מציק לו והתשובה הייתה שלילית, בדקתי עם הגננת והיא אמרה שהוא בגן בסדר גמור ופעיל כרגיל. בתקופה האחרונה הילד גם מציק לאחיו הקטן ומציק בבית. חשוב לי לציין שלא היה מקרה שהילד היה נשאר במקום לא מוכר ללא השגחה שלנו . גם לא הייתה חוויה טראומטית כלשהי שקרתה במשפחה. אודה לתשובה מה יכול להיות. אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי להוסיף
מש מודאגת18/11/2010מדובר בילד חברותי ואהוב ויש לו חברים , הילד מתחבר מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי להוסיף - תגובה
ליאת גרוס18/11/2010נסי לחשוב מה הרווח שמשיג מהתנהגות זו וחישבי אם אפשר להעניק לו מענה לצורך הזה דווקא במצבים בהם מראה עצמאות ולא כאשר מראה תלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 5 - תגובה
ליאת גרוס18/11/2010שלום לך
את מתארת תופעה שכיחה יחסית אך יש לפעול בחכמה על מנת לא לשמר את המצב. הסוד לפתרון הוא להגן ולא לגונן. לא לתת לפחד להשתלט יותר מידי על סדר היום שלו ושלכם. לתמוך בו אבל לא לרחם ולא לשדר לו שהוא מסכן או לא מסוגל. חשוב להעביר מסר של" אני יודעת שאתה פוחד אבל אתה מסוגל". בהדרגה צריך להחזיר לו את העצמאות.
לשבת בחוג כל פעם לפחות זמן. להישאר ביום ההולדת 15 דקות ואז להגיד שאת הולכת והוא יכול לבחור אם לבוא איתך ולהפסיד את יום ההולדת או להישאר קצת לבד ואת תחזרי לפני הסוף. כנ"ל לגבי תחומים אחרים.
מאוד חשוב לא לשקר ולא להיעלם בלי להגיד. הכל חייב להיות בידיעתו. בנוסף חשוב לא להיכנע לפחד כלומר להיות עקביים ולא לוותר בסוף אחרי שבוכה. מצד שני יש מקום לחיבוק, הבנה וחום. תהיי עצובה יחד איתו שמפסיד חוג או יומולדת ולא נגדו ב" זו בחירה שלך, אתה סתם פחדן". הוא צריך להפסיד מהמצב יותר ממה שמרוויח.
מקווה שהצלחתי להסביר.
זו התמודדות לא פשוטה כהורה. אם קשה פני לליווי מקצועי.
ואל תדאגי, אם תפעלי נכון זה יעלם באותה מהירות בה זה התחיל.(פחות או יותר)
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתחומימי18/11/2010
שלום רב.
אני מקווה שאני נמצאת בפורום הנכון.
ביתי בת השמונה וחצי ילדה מקסימה , יפה ומאוד מאוד רגישה.
כיום לומדת בכיתה ג. לביתי מהיותה ילדה שעירה יש גבות מאוד עבות , ובגלל גילה לא
טיפלתי לה בהן מבחינה אסטטית. בכיתה א לא היו לזה השלכות. בכיתה ב התחילו להציק לה הילדים , ובעיקר הבנים. התלבטתי והחלטתי שאני מתמקדת בחיזוק הביטחון העצמי שלה ולא מטפלת לה בזה מבחינה אסטטית.
אבל השנה הבנים מאוד מציקים לה . אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות.
נראה לי שאם אני יטפל לה בגבות המעשה ייתפס כ"הודאה" בכך שמשהו אצלה "לא בסדר".
חשבתי לחכות עם זה לחופש הגדול , אבל אני ממש חסרת אונים.
יש ביני לבין ביתי יחסים מצוינים. היא משתפת אותי בכל מה שמציק לה , והיא יודעת שאני וגם בעלי בשבילה תמיד.אני מאוד מחזקת אותה ומעודדת אותה ומבליטה בפניה את הדברים החיוביים שלה גם חיצונית וגם פנימית, אבל אני מאוד דואגת שבסופו של דבר כל השיחות שלנו איתה לא יועילו והיא חלילה תפתח דימוי עצמי נמוך.
אני ממש זקוקה לעצה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום לך,
אכן התלבטות. קודם כל כדאי לברר האם יש עוד סיבות שבגללן הילדה "זוכה" ליחס כזה בכיתה. האם היא משדרת חוסר ביטחון, האם חסרות לה מיומנויות חברתיות, האם ההתנהגות שלה "קורבנית" במידה מסויימת? וכו'. אני מעלה זאת כיוון שאם זה כך, ייתכן שטיפול בעניין הגבות לא יועיל ותיוותר רק אכזבה. הרי בכל ילד יש פגם כלשהו בדרך כלל - יש ילדים עם משקפיים, ילדים שמנמנים, וכו', בכל זאת לא תמיד לכולם מציקים, ואם מציקים אז מציקים לא רק להם. לכן חשוב לברר האם רק לה מתנכלים או שזו תופעה כיתתית וכללית שצריך להתייחס אליה בהתאם ופחות לקחת אותה אישית?בנוסף לא ציינת האם מעבר לעניין הבנים שמציקים לה יש לה חברות? האם היא "מקובלת" באופן כללי או דחויה? כי אם כן ייתכן שמדובר בבעיה חברתית יותר רחבה.
אם בכל זאת אתם מתרשמים שעניין הגבות הוא משמעותי, זה מה שגורם לבעיה, זה קורה רק לה ואין לזה קשר לבעיה חברתית יותר רחבה שלה, אין מניעה לעשות התאמות ולטפל בעניין, זו לא "הודאה" אלא הסתגלות, וכדאי לעשות זאת בצורה הדרגתית ככל הניתן או מינורית כדי שלא יהיה מאוד בולט שהיא שינתה את ההופעה שלה בגלל הלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
חומימי18/11/2010את "נגעת" בדברים נכונים.
ביתי לא מהמקובלות ביותר בקרב הבנות. היא לא דחויה אך כל הנושא החברתי לא בא לה חלק. זה משהו שהיא כביכול צריכה להתאמץ בשבילו.
אני יודעת בוודאות שהבנים מציקים לעוד ילדה מהכיתה שלה , מסיבה שלא ידועה לי.
בכלל , בכיתה יש הרבה בעיות התנהגותיות בקרב הבנים , והכיתה באופן כללי לא מגובשת.
איך אני עוזרת לה???????
דרך אגב אנחנו תושבי רמת גן. האם ידוע לך עך מפגש או חוג שיוכל לעזור לה?
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום רוחמה,
אם כך, אז זה לא לגמרי עניין הגבות. עדיין אפשר לטפל בגבות, אבל לא לצפות שזה ישנה את כל התמונה בהכרח.
אני לא מכירה "מפגש" או חוג באזור רמת גן, אבל אם תחפשו בגוגל "קבוצות למיומנויות חברתיות" ייתכן שיעלה מידע שיוכל לעזור לכם, יש כל מיני מכונים באזור המרכז שפותחים מדי פעם קבוצות כאלה זה תלוי בהיצע וביקוש בנקודת זמן נתונה.
כמו כן אפשר למצוא חוג שמשהו שהי אמ אוד טובה בו ואוהבת לעשות שיחזק את ביטחונה העצמי והיא תוכל ל"הראות" זאת גם בכיתה ולקחת כך מקום יותר טוב - כמו ספורט, ריקוד, נגינה, בישול וכדו'.
מעבר לזה, אם אתם לא מצליחים לעזור לה על ידי החיזוקים שאתם נותנים ולה ולא מוצאים קבוצה כזו בזמן הקרוב, והבעיה ממשיכה מאוד להטריד אולי כדאי לפנות לטיפול פרטני עבורה ולא קבוצתי, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ וחיתול בדחנית18/11/2010
ביתי בת 3.5 [שנים] לא מוכנה ללכת לגן בלי מוצץ וחיתול בד מה עושים ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ וחיתול בד - תגובה
ליאת גרוס18/11/2010החיתול והמוצץ הם אביזרי מעבר והרגעה. היא כנראה זקוקה להם בשלב זה והם עוזרים לה לקחת משהו מהביטחון של הבית לגן. בגיל זה , ובשלב הזה בשנה (בהנחה והיא במסגרת חדשה מספטמבר) לא הייתי נלחמת בזה רק להגיד שכשתגדל קצת כבר לא תצטרך את זה.
אם ימשיך לאורך זמן נסו לתת לה פרס כלשהוא אם תצליח להתמודד גם בלי. אם לא תשתף עם זה פעולה סימן שהצורך בהרגעה גדול. תנו לה. חזקו את בטחונה ועצמאותה בתחומים אחרים. לא להילחץ...החיתול לא ילך איתה לביחת הספר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומת גןאסנת18/11/2010
שלום
יש לי ילדה בת שנה וחודשיים אשר עם אמי מטפלת בה כשאני בעבודה.
ב"ה בסוף ינואר אני אמורה ללדת ילד שני.
יש משפחתון שמצא חן בעיני שיוכל לקבל את בתי תהיה אז בת שנה וחצי רק במרץ כלומר חודש אחרי שיוולד לה אח.
האם כדאי להכניסה לגן לפני היווולדו של האח או שחודש אחרי זה בסדר?
האם זה יצור אצלה טראומה גם אח בבית חדש וגם "שולחים" אותי לגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומת גן - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום אוסנת,
כן, זה עלול ליצור טראומה מסויימת אם חודש אחרי הולדת האח שולחים אותה לגן, ובהחלט עדיף לעשות זאת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מפטפטת בשיעוראורית17/11/2010
לילד שלי היו קשיים בגן מהסיבה שנולד לו אח .וגם היתה לו גננת שתמיד העירה לו.
על כל דבר גם כשלא היה צריך.
בתחילת השנה הילד עלה לכיתה א' והיתה לו הצלחה מצויינת.
אך עכשיו התחילו הערות של המורה שהילד מפטפט ,קם בשיעור ,גורם לכולם לדבר בשיעור כך היא טוענת.
כשאלתי אותו.הוא נלחץ ישר והתחיל לבכות.והוא ציין שילד מהכיתה שהתחיל לדבר ,ושגם
כולם מדברים ולא רק הוא ושהמורה מאשימה רק אותו.
מה אני צריכה לעשות כדי לפתור את הבעיה ? להתחיל להעניש אותו ???
(אציין שהוא תלמיד טוב וחבל שהוא ילך לאיבוד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מפטפטת בשיעור - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום אורית,
עושנים בדרך כלל לא עוזרים ורק משפילים את הילד. צריך לבדוק יותר לעמוק מה קורה לו ולמה קשה לו. ייתכן שהמנסיון שהיה לו בגן הוא רגיל שאת מאשימה את הגננת, ואולי הוא חושב שגם עכשיו את תאשימי את המורה וזה גם מה שהוא עושה. אז אולי לגבי הגננת זה היה נכון, אבל לא כל כך הגיוני שזה יהיה בכל מקום. לכן קודם כל כדאי לדבר איתו על כך, שכנראה שהמורה צודקת, ושהוא צריך להשתדל יותר לשבת בשקט בכיתה ולא להפריע. ייתכן שעצם העובדה שהפעם את מצפה ממנו לקחת אחריות ושבמקרה הזה אין לו גיבוי, תעזור לו להתארגן על עצמו אחרת. מעבר לזה, לא ציינת דבר על הגבולות שלו וההרגלים שלו בדרך כלל, גם בבית, ואולי גם לזה כדאי לשים לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים לפני שינהנירה17/11/2010
לבתי בת השבע יש קושי להרדם בלילה היא אומרת שהיא מפחדת ולא ממש יכולה להסביר למה בימים האחרונים זה קרה בכל לילה ובדר"כ זה קורה לה באופן לא קבוע. ניסיתי לתת חיבוקים של כוח, ניסיתי השיחה מרגיעה והסברים הגיוניים שאין ממה לפחד, יש ערבים שאני אומרת לה פשוט לשכב ערה אבל זה לא תמיד עובד ויש ערבים שפשוט אין לי כוח אני עייפה , חסרת סבלנות ונוזפת בה-לא טוב! אני יודעת. אתמול הצלחתי להוציא ממנה שהיא פוחדת שאני ובעלי נמות והיא ואחיה ישארו לבד שיירו בנו כמו שירו ברבין (יום הזכרון לרצח רבין היה לא מזמן) זה גרר שיחת הגיון והסבר למה לנו זה לא יקרה עד עשר וחצי בלילה.
מה עושים עם זה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים לפני שינה - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום נירה,
את מוזמנת לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה על פחדים אצל ילדים. פחדים ממוות הן דבר נפוץ ושכיח בקבוצת הגיל הזו, ואחרי שתגמור לעבד את הנושא עם עצמה יש להניח שהתופעה תחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנה ושבע חודשיםגלית17/11/2010
שאלה עבור חברתי.
חברתי בהריון, ויש לה בת בגיל שנה ושבע חודשים.
מתי נכון, לספר על ההריון, הלידה הקרבה וזה שתהיה לה אחות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה ושבע חודשים - תגובה
נעמה סבג שמש18/11/2010שלום גלית,
על ההריון ניתן לספר בסמוך ללידה. לילדה אין מדד של זמן ולספר מוקדם מידי רק עלול להקשות.
כשמדובר בילדים גדולים יותר שכבר שואלים שאלות, צריך לספר כבר אז.
את מוזמנת לקרוא באתר שלי מאמרים בנושא.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשלי17/11/2010
בתי בת שנתיים ו-3 חודשים, ישנה במיטה מעבר בחדר משלה.
עד היום היינו יושבים לידה עד שתירדם, השבוע התחלתי לשבת בכניסה לחדר (כמובן אחרי סיפור או מוסיקה ברקע), במטרה שבעתיד לא נשב לידה בכלל. כמובן אחרי שהסברתי שהיא כבר גדולה והיום אמא ואבא ישבו בסלון וכו'. אז ישיבה בסלון לא הצליחה כבר ביום הראשון ואמרנו שנשב במרחק שתוכל לראות אותנו.
הבכי היה קשה מאוד, אמנם לא להרבה זמן אבל בכי. ממש הרגשתי רע (שלא נדבר על אבא שלה) כאילו עושים לה איזה טראומה. אני יודעת לזהות בכי שלה וזה היה ממש בכי של כאב. היא אמרה כבר באמבטיה: אמא, תשבי לידי, אבא, תשב לידי.
לעומת זאת בבוקר כסיפרתי לה שהיא נרדמה לבד וכו' היא מאוד שמחה ודיברה על זה.
אתמול כבר ויתרנו וישבנו לידה.
השאלה, מה לעשות? האם זה נכון לצאת לגמרי מהחדר, או לשבת בכניסה, או להמשיך לשבת לידה. האם לתת לזמן לעשות את שלו והיא תבכה קצת ותתרגל?
היא ילדה מאוד עצמאית, גמולה מטיטולים.
תודה מראש על תשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה... אשמח לתשובה
שלי18/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי. תודה.
שקד18/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ליאת גרוס18/11/2010שלום שלי. נשמע משאלתך שאת בעצם כבר יודעת את התשובה.
לילדה מאד נעים שאתם יושבים לידה. היא גם התרגלה למצב זה. זה כבר לא קל לשנות את ההרגל. אבל יש בו גם מחירים. גם לה, וגם לכם יותר טוב אם לטווח רחוק (לא רחוק מאד) היא תוכל להירדם לבד. רק כך תלמד להרגיע עצמה לבד. רק כך תוכל לפתח עצמאות בריאה.
על מנת לשנות את המצב צריך סבלנות וקור רוח. הכי גרוע זה להתחיל ולהיכנע. כך אתם מלמדים אותה שבכי עובד ואז בפעם הבאה תבכה יותר חזק לאורך יותר זמן עד שתישברו. לא הייתי עוזבת לגמרי. התנהלות הדרגתית כמו ישיבה במקום בו תוכל לראות אתכם היא נכונה .
אז כן,,, היא תבכה קצת ותתרגל אבל רק אם אתם תהיו רגועים, תבינו שאתם לא עושים לה נזק ושעלול להיגרם לה נזק אם תישארו לשבת לידה לאורך זמן. בלי ייסורי מצפון. זה סבל הדדי של מקסימום 10 ימים (הערכה גסה). אחרי שתבין שאין לה ברירה ותתרגל , סביר שתצליח להירדם יותר מהר. ברור שבהתחלה תילחם ותנסה ללחוץ (בבכי). היא תבקש מים, עוד חיבוק וכו וכו'.לא להיכנע.
אל תתחילו את התהליך אם אתם לא בטוחים שתוכלו לעמוד בו. אני מבטיחה אישית שלא ייגרם לה נזק בלתי הפיך.
העובדה שהייתה כלכך מרוצה מהצלחתה רק מוכיחה שזה בעצם הצורך שלה היום. תיזכרו בחיוך שלה בבוקר, קחו נשימה עמוקה, ובהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמו ןתודה !! ועוד דבר
שלי18/11/2010מתי לדעתך כדי לצאת מטווח הראיה שלה? כרגע אנחנו יושבים בכניסה לחדר. אחרי שיעבור זעם והיא תלמד שאחנו יושבים בכניסה לחדר ותלמד להירדם לבד, אז לעבור לשלב של לשבת בסלון או לחכות עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אלימה בגן הילדיםמיכל16/11/2010
שלום רב,
לאחרונה בישרה לי הגננת שילדי בן ה- 5 משתייך לקבוצת הילדים האלימים בגן.
אני מכירה את ילדי ומבינה שמדובר בקושי כלשהו.
אני מאוד רוצה לסייע לו ולפנות לייעוץ מקצועי.
למי עלי לפנות?
מה סוג הטיפול שננקט במצבים כאלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות אלימה בגן הילדים - תגובה
סמדר ריינר17/11/2010שלום מיכל,
את צריכה לחפש פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים. סוג הטיפול שניתן תלוי באבחנה ובהערכה שתהיה למהות הבעיה וסיבתה. בכל אופן עם ילדים עובדים באמצעות משחק, וכן חשובה מאוד הדרכת ההורים שמלווה את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבקי כוחותדלית16/11/2010
בתי בת שלוש ותשעה חודשים היא ילדה חברותית,חכמה, עצמאית עקשנית ודעתנית מאז ומתמיד רצתה להשמיע את קולה. ביחוד בהתארגנויות בבוקר. לפני שלושה חודשים נולדה לה אחות ומאז עניין ההתארגנויות ומאבקי הכוחות החמיר, לאחרונה היא גם גילתה את האיבר האישי ,הפוט, ולא מוכנה ללבוש תחתונים ומכנסיים ,גם לא לגן ,בטענה ש"הפיפי עדיין לא התייבש" .העניין החמיר והפך לסוג של אובססיה, ניסינו בהמלצת הגננת לבצע טבלת התארגנות עם קבלת דיבקיות סמיילי ביום שאין בעיות התארגנות, העניין עבד כשבוע ואז שוב התחילו צרחות.לקחתי אותה כמה פעמים לרופא כדי לשלול דלקת,תולעים וכו' . כמו כן רצוי גם לציין שהיא אחות למופת וממש מאושרת שיש לה אחות שחיכתה לה המון זמן ולעולם לא אמרה דבר רע עליה. יעצו לי לוותר לה ולא להגיע למאבקים ואז, מעניין התחתונים ,היא עברה לדבר אחר, היא טוענת שהגוף עוד לא התייבש ולא מוכנה ללבוש פיג'מה . היום התקשרו אלי מהגן שהיא בכתה שכואב לה לאחר שעשתה פיפי וקקי בגן, היא מנגבת עם מגבון ולא מוכנה לשים את התחתונים, כשהגעתי לגן היא היתה עם שמלה קצרצרה ועירומה למטה! לכל דבר יש לה תשובות...כאילו בכוונה שאנחנו נתעצבן והיא פשוט מצליחה להוציא אותנו מכלינו ,גם אותי וגם את בעלי שכמובן יותר קשוח ממני.. אשמח לקבל את דעתכם? וכמו כן המלצה להמשך?יעוץ?טיפול? וכו' המצב יצא משליטה אנחנו חייבים עזרה?כמובן אם יש מישהי/מישהו שמומלץ מקופת חולים מכבי עדיף מטעמי תקציבץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאבקי כוחות - תגובה
סמדר ריינר17/11/2010שלום דלית,
אני לא יודעת אם יש כאן רק מאבקי כוחות, ייתכן שיש כאן זעקה עזרה מסוג אחר לגמרי, וייתכן שלא. ליתר ביטחון - בהחלט רצוי לפנות לעזרה טיפולית. אני לא מכירה אישית מטפלים במכבי, וגם לא ציינתם את האזור בו אתם גרים. נסו לברר דרך הקופה מי המטפלים בילדים בגיל הרך באזור מגוריכם, ייתכן ובכלל יפנו אתכם למכון להתפתחות הילד של הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאבקי כוחות
דלית21/11/2010תודה על התגובה.
היכן יש מרפאה לבדיקת רגישות יתר כדי שאוכל למנוע שזה משהו פיזי, האזור חולון.
כמו כן, התחלנו ללכת ליעוץ/טיפול אצל פסיכולוג ילדים, מקווה שזה יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאבקי כוחות - תגובה
סמדר ריינר21/11/2010שלום דלית,
אני לא מכירה מרפאה לרגישות יתר, אני חושבת שזה דבר שיכול להיבדק אצל מרפאה בעיסוק, ואולי אפשר להתייעץ גם עם רופא ילדים. באופן כללי במכונים להתפתחות הילד של קופת החולים אפשר בדרך כלל לקבל מענה מהסוג הזה.
טוב מאוד שפניתם לעזרה פסיכולוגית,
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי...אירית16/11/2010
שלום, בני בן שנה ו 4 חודשים , ילד שמח וחברותי השתלב נהדר לפני 4 חודשים , לראשונה בחייו בגן ובארה"ב.
אנחנו מגיעים לארץ לתקופה של 1-3 חודשים ואני תוהה אם יהיה נכון להכניסו לגן או להשאיר אותו בבית איתי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי... - תגובה
סמדר ריינר17/11/2010שלום אירית,
לשתי ההחלטות יש מחיר, אבל לי נראה שמדובר ביותר מדי מעברים והסתגלויות ועדיף לחסוך לו אותן, אני הייתי משאירה אותו בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)