מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איבחון פסיכולוגיבלה23/11/2010
בעקבות איבחון דידקטי ואיבחון של פסיכיאטר להפרעות קשב וריכוז
הומלץ לי לעשות לילדה גם איבחון פסיכולוגי לברור מה הרמה והיכות האישית של הילדה
ילדה בת 9 בבית ספר רגיל
אשמח לקבל המלצות לאיבחון פסיכולוגי בצפון גליל ועמקים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פסיכולוגי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט25/11/2010כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי מסגרות מתאימות באיזורכם.
אני יודעת שתחנת העמקים נחשבת מקום ציבורי שהוא מקצועי וטוב, אפשר גם לברר עמם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 וחצי דחוףמירי23/11/2010
שלום אני אמא לילדה חכמה ומקסימה וילד בן 2 מקסים הילדה בת ה3 וחצי בוכה על כל דבר זה מגיע למצב של צרחות איומות ואפילו משטרה כבר הגיע אלי פעם אחת לפעמים היא רוצה משהו והיא לא מבקשת היא פשוט מתחילה בבכי ואני לא יכולה להבין מה היא רוצה יש לה בכי ממש חזק כולל צעקות אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 וחצי שבוכה הרבה
ד''ר שירי שדה שרביט25/11/2010מירי שלום,
ראשית יופי שאת רואה את הכוחות של בתך על אף שהקשר ביניכן נשמע מאוד מתיש ושוחק.
ייתכן שהילדה מתקשה למצוא את מקומה בבית מול האח ומאמינה שאצלכם מי שצורח הכי חזק, יש יותר סיכוי שיקבל את מבוקשו (ייתכן שהיא גם צודקת בכך). כמו כן, אולי היא לא פיתחה דרכים טובות מספיק להביע את עצמה ואת צרכיה באופן מקובל יותר, וכשהיא מאוד מתוסכלת זה הפתרון הכי טוב מבחינתה שהיא מצאה.
לא כתבת אם את אם יחידנית או שיש גם אבא מעורב. כדאי לשבת ולחשוב איך ללמד את הילדה להביע רגשות עוצמתיים - כמו תסכול, קנאה, כעס וכדומה - בדרכים נאותות יותר. תנסי להחמיא לה כשהיא מביעה עצמה בצורה טובה, ולהציב גבולות עדינים אך תקיפים כשהיא נוהגת בדרך לא מתאימה. כמו כן, חשוב לחשוב יחד איתה על דברים שיכולים להרגיע אותה כשהיא כועסת, בהתאם להעדפותיה ולהיכרות שלך עמה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מגן פרטי לגן עירייהעדי23/11/2010
ביתי ילידת ינואר 08 מה שאומר שבינואר 10 תהיה בע"ה בת 3. אני לא יודעת אם להעביר אותה לגן עירייה או לסחוב עוד שנה בגן הפרטי...מבחינה שיכלית היא מאוד בוגרת ויש לאן לשאוף מבחינה רגשית יש בקרים שהיא עדיין נצמדת אליי ואחרי שאני הולכת לאחת הגננות ומחפשת חום ביטחון וכו'...בגן עירייה לא ישנים צהריים ולגבי התכנים האם יש הבדל בגיל זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מגן פרטי לגן עירייה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/11/2010עדי שלום,
קשה להשיב מבלי להכיר את בתך - זה נושא שכדאי להתייעץ לגביו עם הצוות החינוכי בגן שמכיר אותה. הנושא הוא לא רק יכולת שכלית לעומת יכולתה להיפרד ממך, אלא אלו קשרים היא יוצרת עם ילדים, כמה היא מסוגלת להסתדר במסגרת עם יותר ילדים ויחס אישי מוגבל, ועוד. אני אישית מעדיפה להישאר ב"חממה" כמה שיותר, אפשר לעבוד עם ילדים על תכנים ונושאים קוגניטיביים גם בבית, החלק החשוב הוא שיקבלו חום ויחס טוב ואישי, ושיהיה להם מגוון של ילדים בני גילם במסגרת בה נמצאים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי25/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
ד''ר שירי שדה שרביט26/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?רחל23/11/2010
ביתי השניה כבת 3.5 ילדה מקסימה בגן מוותרת ממושמעת אוספת מישחקים וכו: אך בבית ילדה אחרת לגמרי מרביצה לי לפעמים מתחצפת קוראת לי חוצפנית ובעיקר עושה הפוך ממה שאני מבקשת מימנה ויתר על כך היא מקשיבה רק למה שבעלי ובני הגדול אומרים לה הבן הגדול בן 4.5...(שהוא די ממושמע יותר בן אבל קצת בבית) לצורך הענין יש בבית עוד תינוק כבן חצי שנה אני לא יודעת אים לדבר על כך עים הגננת או שלא כדי לי להרוס את שמה הטוב של ביתי אנא עיזרו לי תודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? - תגובה
סמדר ריינר23/11/2010שלום רחל,
למה לדבר עם כך עם הגננת, לא הבנתי? במה היא יכולה לעזור ולמה זה משנה, אם הילדה מתנהגת שם יפה למה יש לך צורך לערב את הגננת בבעיות שיש בבית? זה באמת לא ברור לי. האם את מתכוונת להתשמש בזה בתור איום על הילדה? ש"תגלי" לגננת כדי שלדילה יהיה יותר איכפת? אם זה הכיוון אז ממש לא.
ייתכן מאוד שהביעה היא שאת חלשה מדי איתה ולא מסוגלת להעמיד גבולות ולהתנהג בסמכותיות, מה שבעלך, בנך והגננת עושים כנראה יותר טוב. להשתמש בגננת לצורך העניין זה שוב לשדר לילדה - אמא קטנה ולא יכולה ולכן היא קוראת לגננת לעזרה. זה רק מקטין אותך יותר ומקצץ בסמכות שלך.
ייתכן שאת זקוקה להסרכת הורים כדי ללמוד איך לדבר בסמכותיות ולהיות עיקבית ונחושה, וזה מה שירגיע את הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רחל24/11/2010חשבתי לדבר עים הגננת מכיון שביתי עושהבבית הרבה דברים כי הגננת אמרה כמו לרוץ למיטה בלילה או לצחצח שינים הילדה אמרת הגננת אמרה ולכן עושה אז חשבתי להגיד לגננת שתדבר גם על כבוד הורים או מה שאמא אומרת צריך לעשות משהו בכיון הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר24/11/2010שלום רחל,
אכן זה מתחבר עם מה שחשבתי -שאת מתכוונת שהגננת תחזק את הכוח שלך מול הילדה. אני חושבת שאת צריכה למצוא דרך לחזק את כוח שלך בעצמך. אחרת זה לא יעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינדרום "דברת"?רות23/11/2010
יש לי ילדה מתוקה ומקסימה בת 5.5 שפשוט מדברת בלי הפסקה.
זה לא ברמה של "לדבר הרבה", זה לא ברמה של "לחפש תשומת לב" אלא פשוט דיבור ללא הפסקה ובלי שליטה.
כשאוכלת, לדוגמא, אם לא אזכיר לה כל דקה להפסיק לדבר ולהתחיל לאכול הארוחה תימשך במשך שעתיים. וזה לא רק אצלי אלא בכל מקום שבו מרגישה נוח (כמו בגן לדוגמא)
מכיוון שמוכר לי היטב מאמא שלי... תוהה האם ייתכן שהבעיה קלינית ולא התנהגותית? כיצד מתחילים לבדוק את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינדרום "דברת"? - תגובה
סמדר ריינר23/11/2010שלום רות,
לא הבנתי מה ההבדל בין בעיה קלינית לבעיה התנהגותית? מה את בעצם שואלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי
רות23/11/2010האם צריך לטפל ברמה של תשומת לב, חיבוק ואהבה (כמו שמטופל) או ששווה לערב גם גורם מקצועי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי - תגובה
סמדר ריינר23/11/2010שלום רות,
נשמע לי שאת בעצמך במבינה שזו לא בעיה שנובעת מתשומת לב, אז למה שתשומת לב תפתור אותה?
לי נשמע שזה נובע מרמת חרדה גבוהה, וכן כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי לאבחן זאת יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי יקח מהגןש23/11/2010
אני יודעת שחשוב להגיד לילד מי יבוא לקחת אותו מהגן (המידה וזה לא אמא או אבא) כי הוא מצפה ורגיל שהם באים
השאלה היא האם צריך להגיד לו בבוקר שסבתא היום תיקח אותו ?
והאם בגיל 1.5 להגיד בכלל בבוקר או שזה רק יצור ציפיה כל היום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי יקח מהגן - תגובה
סמדר ריינר23/11/2010שלום שקד,
כן, רצוי להגיד, גם אם זה יצור ציפיה כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוטרתמירי22/11/2010
איך הופכים להיות אמא לא שוטרת,אני מרגישה שאני באה הביתה ואז מתחילה את משמרת במשטרה ואני אסביר,
יש לי שני ילדים 8 ו6 וחצי שאני צריכה להגיד הכול , וזה אומר , מכינה את הבגדים בבקר וצריכה להגיד לצחצח שיניים , לשטופ פנים , כול פעולה אני שם ועם אני לא אומרת לא נעשה ויותר מיזה מכשיר התמי 4 - אני מבקשת בבקשה ילדים להשתמש באותו כוס לחצי יום , כי הם לא יהיה שם כול שתיה מלא כוסות , להרים את הכלים אחרי שאוכלים, , לסגור את האורות אחרי שיוצאים, בקיצור קרציה , מה אני אעשה להפסיק ? להיות משרתת מה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוטרת - תגובה
ליאת גרוס25/11/2010שלום מירב
את שואלת את שאלת מיליון הדור ששואלת כל אמא בישראל 10 פעמים ביום.
אין תשובה פשוטה שפותרת הכל. בגדול נסי להחליט על מה את מתעקשת ואיפה לא שווה להיכנס לויכוח. במקומות בהם בחרת להתעקש חשוב להיות מאד עקביים ונחרצים וללות את האמירה באיום אשר ימומש אם הדברים לא נעשים. נסי להגדיר תחום או שניים שהם באחריותם. לא יותר. אבל גם לא לוותר. במקביל ניתן גם להשתמש בחיזוקים על התנהגות נכונה ולקיחת אחריות מצידם.
רצוי וחשוב תיאום וגיבוי בין ההורים.
לפעמים כמה שיחות הדרכה עוזרים לבנות תוכנית כזו שתתאים לך ולילדייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב בעייתי יותר מאשמח לעזרה מקצועיתמר.מזל22/11/2010
שלום לכולם.
אחד מיקיריי עובר בעיה ששמה את המצב המשפחתי והנפשי שלו במשבר,
לא ידעתי לאן ולפנות וממי לבקש עזרה למרות ההתעניינות הגדולה שלי בפסיכולוגיה.
אחיין שלי בן 7, והוא לא מפסיק להכות את עמיתיו ללימודים,
הוא לומד בכיתה ב', הוא לא צריך יותר מתירוץ בשביל להכות מישהו,
בנוסף, הוא לא מסתפק בלהכות ולקבל בחזרה, הוא מכה עד חירוף נפש.
שתי ההורים במצב כלכלי טוב המשפחה חיה מעל המעמד הבינוני,
לילד יש הכל מהכל, הוא מקבל אהבה, ועם זאת גם מקשיבים לו ומדברים איתו (יחס).
בבית עצמו אף פעם אין אנרגיה חיובית או אווירה, אפשר להבין מאיפה מגיעים הסטרסים,
לאור החיים החומרניים שההורים חיים התיסכול של רדיפה אחרי הזנב משפיעה על הילדים ומתסכלת אותם.
אני לא איש מקצוע ואני לא יכול להגיד שאין אהבה במשפחה, אינני מסוגל לראות את דודתי סובלת ואת אחייני הקטן מסולק מכל ביתספר שהוא מתקבל אליו.
הצעתי לעשות איבחון פסיכולוגי, אך שוב אינני איש מקצוע.
אשמח להצעות לפתרונות ועזרה מקצועית.
אני חייב לציין שהילד הוא ילד טוב הוא ילד שכן מסוגל להראות חיבה
שכן מסוגל לאהוב ולחייך, אבל משהו יושב לו שם על הלב ואני דואג שאם הבעיה
תיפול בין הכיסאות בשלב כזה מוקדם, בשלב מאוחר יהיה קשה להציל את הילד הזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב בעייתי יותר מאשמח לעזרה מקצועית - תגובה
סמדר ריינר22/11/2010שלום לך,
בעיקרון העזרה בפורום הזה אמורה להינתן להורים עצמם. זה יותר נכון וגם יותר אתי. למשל איך את היית מרגישה אם מישהו אחר היה מתייעץ לגבי ילדייך? ומצד שני ייתכן גם שהעובדה שאת זו שמתייעצת מורידה מההורים חלק מאחריותם למצב וייתכן שזה גם חלק מהגומרים לבעיה מכלתחילה.
באופן כללי אני יכולה לומר לך שאם מורגש שהבעיה היא משפחתית, כלומר קשורה או מושפעת מהאווירה במשפחה כמו שאת מציינת, ייתכן שיהיה הגיוני לפנות לטיפול משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת גן באמצע השנהריי22/11/2010
שלום, יש לי בת, בת 2.8 שנים ואני שוקלת להעביר אותה גן החודש, עקב מעבר דירה. האם היא תגלה קשיים במעבר ובהסתגלות? אשמח לקבל טיפים ועצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת גן באמצע השנה - תגובה
סמדר ריינר22/11/2010שלום ריי,
ייתכן שיהיה לה קשה. כיוון שבגן החדש היא תהיה החדשה היחידה, וזה קשה להתחיל התחלות חדשות במיוחד באמצע השנה. לא ציינת גם כמה זמן היא בגן הנוכחי והםא כבר עברה מעבר אחד השנה או לא.
בכל אופן אם אין ברירה כדאי לבצע ביקורים מקדימים בגן החדש, וכן לבקש רשימת טלפונים ולהזמין ילדים משם הבייתה כדי שתהיה הכרות כלשהי, וכן להכין לפרידה מהגן החדש כמה שיותר זמן מראש ולתאם עם הגננת טקס פרידה מסודר מהגן ומהילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ריי23/11/2010הבת שלי כמעט שנה בגן הנוכחי. מכיוון שלא הייתי מרוצה מהגן הקודם, נאלצתי להעביר אותה בגיל שנתיים לגן אחר. היום אני מרוצה מהגן "שלה". יש לה חברים והיא מתקשרת מאוד יפה עם הילדים בגן. הגן נמצא בכס ואני נאלצת כל בוקר לנסוע איתה לרעננה. אנחנו עומדים הרבה זמן בפקקים וזה לא נעים לי וזה גם לא נעים לה. אני נאלצת לבדר אותה 45 דק בזמן הנסיעה כי היא מרבה לבכות. הנסיעה מאוד מסוכנת ולא נעימה. אני לא רוצה לחזור על החוויה הלא נעימה הזאת שוב כי אנחנו עוברים לגור באזור נתניה. הגננת מתעקשת שנשאיר אותה בגן כי זה עלול לפגוע בה אבל אני לא חושבת שיש טעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר23/11/2010שלום ריי,
אם אין ברירה אז ברירה, נסו לאמץ את מה שכתבתי קודם כדי להקל עליה,
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חרדה אצל ביתי בת ה - 3אפרת22/11/2010
שלום רב,
שמי אפרת אמא לנועה בת 3.5 והדר בת חודשיים.
ביתי נועה מגיל שנה בערך סובלת משני סוגים של פחד:
1. מעין חרדת נטישה אני לא יודעת אם בגלל שעזבתי אותה בגיל תשעה חודשים למשך חודשים בגלל ניתוח, או בגלל שאביה איש קבע שמגיע בסופי שבוע הביתה והיא מפחדת שאעזוב אותה. היא לא מוכנה ללכת לשום מקום לבד, היא נמצאת בגן וצהרון עד השעה 16:00 אבל אחרי זה היא צמודה.
2. היא פוחדת מכל מה שקשור לתחפושות, או תלבושות אפילו תלבושת של מורה לחוג קרטה שהיא ראתה. היא היסטרית, בוכה, רוצה ידיים, ולא מוכנה לשמוע על ימי הולדת בגלל הליצן, על פורים או כל הצגה או מסיבה.
הפחד נראה לי קיצוני מאד.
בזמן האחרון היא מראה לי סימני מצוקה, חרדה, פחד, למרות כל הניסיונות שלי להרגיע אותה.
אשמח לקבל חוות דעת, ואם נראה שהיא באמת סובלת מחרדה כל שהיא אשמח לקבל טלפון של פסיכולוגית ילדים.
תודה מראש על העזרה
אפרת טולדנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חרדה אצל ביתי בת ה - 3 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/11/2010אפרת שלום,
הפחד מתחפושות נראה לי תואם לגיל, לעומת זאת באופן כללי יותר ממה שכתבת, עולה שאלה האם לך ולבתך יש מספיק אפשרויות ודרכים לעזור לה כשהיא מוצפת ברגשות עוצמתיים, כמו חרדה, מצוקה ופחד. לא ברור לי כמה האבא גם מצליח לעזור לשתיכן להרגיש בטוחות יותר. אולי כדאי להתייעץ עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים, שישמע ממך ומבעלך איך אתם רואים את הילדה, ויתרשם גם ממנה, ויוכל להדריך אתכם איך להרגיע אותה טוב יותר.
אם תכתבי את מקום מגורייך נוכל לסייע במציאת מענה טיפולי מתאים.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגות אצל בת 8אמא22/11/2010
שלום רב
בתי שהיא בכיתה ב',תלמידה טובה וילדה מאד חיובית ועדינה מושפעת לאחרונה משתי בנות "בעייתיות" בכיתה שכל הזמן מחליטות להציק לילדה אחרת בכיתה. בתי מעריצה את אחת הבנות הללו ופועלת לפי הוראותיה, כלומר החברה אומרת לה להוציא לשון או לקלל ועם מי להיות או לא להיות חברה והיא עושה כדבריה. אמא של אחת הילדות ה"נפגעות" התקשרה לספר לי שבתי נהגה כך (קיללה והעליבה) כלפי ביתה וידוע לה שזה בהשפעת אותה ילדה. מה אני אמורה לעשות ואיך לנהוג עם ביתי? לשוחח על כך? היא נכנסת למין אנטי ומסרב להקשיב. להעניש אותה? לומר לה להתרחק ולא להזמין יותר אלינו את אותה ילדה? אבל הרי אינני יכולה לשלוט בנעשה בכיתה. בקיצור- אובדת עצות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות אצל בת 8 - תגובה
סמדר ריינר23/11/2010שלום לך,
אני בכלל לא בטוחה שאת צריכה להתערב הזה. לא בצורה ישירה. את בהחט יכולה לאסור עליה להזמין את הילדה אליכם הבייתה. את יכולה לבקש מהמורה להפריד ביניהן בכיתה ככל הניתן. מעבר לזה אין לך מה לעשות כרגע וכל מה שתעשי יגביר את האנטי. במקום זה תנסי להבין את המסר מאחורי ההתנהגות של ביתך.
ביתך שהיא ילדה טובה וצייתנית מאפשרת לעצמה להוציא תוקפנות רק דרך ילדה אחרת.
למה זה כך? מה קורה בבית עם המסרים שלכם בנוגע לתוקפנות? האם אתם מאפשרים תקופנות בגבול הסביר? האם אתם מוכנים לקבל גם התנגדויות שלה או שיש ממנה ציפיה להיות ילדה טובה כל הזמן, מה שהוא לא אפשרי, ומדכא חלקים חשובים ובריאים מהאישיות שלה?
חשוב להבין שתוקפנות במידה היא דבר חיובי וחשוב, היא עומדת מאחורי תחרותיות, הישגיות, הוצאה בריאה של תסכולים , ביטוי עצמי וכו'. כשהתוקפנות מדוכאת, היא משנה צורה ונהפכת לאלימות. ייתכן שזה מה שקורה לבת שלכם. כך שאולי לא כדאי להאשים את יהלדה השניה, לבת שלכם יש בחירה, וכדאי להבין טוב יותר את מקורותיה כדי לפתור את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרושה עזרה מקצועיתמירי22/11/2010
ערב טוב
יש לי ילדה בת 3 וחודשים, היא בת יחידה. הילדה נמצאת בגן מגיל שנה ושמונה.
לאחרונה התחלתי לעבוד, ולכן הילדה נשארת לישון בגן. (ללא כל בעיה)
בזמן האחרון שמתי לב לשינוי בהתנהגות שלה, היא נהייתה יותר אלימה וחוצפנית, בבוקר היא עושה לי בעיות כאשר אנחנו מגיעות לגן, הילדה פשוט נתלית עליי ואינה מוכנה לעזוב אותי. דבר שמעולם לא היה. כאשר אני מנסה לשאול אותה על הגן או על הגננות האם היא אוהבת אותם היא אומרת שלא ולגבי מטפלת אחרת מסוימת היא אמרה שהיא הרביצה לה, לי היא אמרה ברגל, כשבעלי שעל אותה היא אמרה לא שהיא נתנה לה מכה בראש. לגבי שאר הצות היא אמרה שלא הרביצו לה.
איך ניתן לדובב אותה יותר לעומק, אנחנו לא יודעים איך להמשיך אלה , אנא עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרושה עזרה מקצועית - תגובה
סמדר ריינר22/11/2010שלום מירי,
לא נראה שיש מקום להמשיך לדובב אותה, היא ילדה קטנה וזו לא חקירת משטרה. תחשבו עם אתם מעונייינים לדבר על כך עם הגננות. עצם העובדה שהן תדעתנה שהילדה מספרת יכולה ליצור הרתעה בהמשך. ואם הילדה המציאה - לא סוף עולם, הי ארק בת 3, עדיף לטעות לכיוון הזה ולא לכיוון השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות קיצונית של אייחניתירחל22/11/2010
לאחייניתי כמעט בת 8 יש התנהות קיצונית לאחרונה לכאן ולכא, למשל לאחרונה היא פיתחה אובססיה לסדר וניקיון והיא מתעקשת לסדר את הבית ולפעמים אף דורשת בתוקף ממני ומאחותי כ"א לחוד לעזור לה לסדר את הבית,, הנ"ל קורה לעיתים תכופות ביום שישי האחרון אף היתה אצלי והתעקשה לסדר לי את הבית, גם בצהרון היא התנדבה לסדר . היום למשל כשחזרה מבית הספר יחד עם אחותי הכל היה נינוח חיבוקים נשיקות וכו' עד שהגיעה הביתה והיא החלה להתפרץ ולצעוק שוב בנושא הסדר והניקיון וכך היה במשך זמן רב עד שנרגעה, ההתנהגות הזו חוזרת על עצמה מצד אחד הפגנתן עצבים צעקות קללות ואח"כ באה החרטה נשיקות וחיבוקים מצידה וביוזמתה.
אגב, היא נוהגת כבר זמן רב לקלל את אחותי (אימה) ו/או אותי (לעיתים) ובעיקר נוהגת להגיד "בת זונה" על כל פיפס קטן שמעצבן אתה
מה לעשות בעניין? האם לפנות לייעוץ התנהגותי - אני די מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות קיצונית של אייחניתי - תגובה
נשמע שהילדה נמצאת במצוקה גדולה מאוד ומומלץ לפנות בהקדם לטיפול. לא נתת פרטים על המשפחה ולכן איני יכולה לענות מעבר לכך, מה גם שנראה לי יותר נכון ואתי שהאם תהיה זו שפונה כי זו ילדה שלה ואחריות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח עם קשייםאחות22/11/2010
בתקופה האחרונה (חודש+-) ובעיקר בשבוע האחרון אחי נהיה מאוד שונה, מוזר.
הוא בן 11, ילד מאוד רגיש אבל עם הרבה חברים.
כבר תקופה ארוכה שהוא אומר כי צצות לו מחשבות בראש על המוות ועוד כל מיני נושאים כאלה ואחרים רעים וקשים.
עכשיו בשבוע האחרון היה ממש הדרדרות במצב שלו.
הוא פשוט מתנתק מהסביבה שלו, כאילו הוא יכול להיות איתך ושנייה אחר כך פתאום לא.
למשל: הסיעו אותו לחבר, אבי עצר שנייה בצד לבדוק משהו עם האוטו
ופתאום אחי יצא מהאוטו נעמד על המדרכה, עכשיו אבא שלי שאל אותו "מה קרה לך" אז הוא אמר לו "אני עומד פה לידך".
או שהוא מתחיל לזוז לכל מיני מקומות וללכת במעגלים או דברים בסגנון.
יש לו קטעים מאוד משונים כאילו הוא בעולם משלו והוא כבר מתחיל מאוד להפחיד אותנו.
אני מאוד, מאוד, מאוד מודאגת לגביו
אז בבקשה תענו לי כמה שיותר מהר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח עם קשיים - תגובה
מאוד חשוב להבין איפםה הורייך בכל הסיפור, ואם המצב כל כך מדאיג -איפה הם? האם פונים לבקש עזרה או רק את?
נראה לי שזו לא אחריותך. כדאי שתפני להורייך ותשתפי אותם בדאגתך ודרבני אותם לבקש עזרה.
את אמורה להיות פנויה לענייניך ולא למלא תפקיד של הורה.
ייתכן, ואת זה אני לא יודעת, שעצם הפניה שלך במקום הורייך מעידה על כך שהם לא כל כך פנוייםלמלא את תפקידם מסיבות שונות, ואולי זו הסיבה למצבו של אחיך מהתחלה.
לכן חשוב מאוד להחזיר להם את האחריות, כחלק מתהליך הטיפול בבעיה של אחיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק
אחות23/11/2010הורי עושים מאמצים רבים כדי לעזור לאחי,
אני פשוט חיפשתי בגוגל חומר על מה שקורה לו ומצאתי את הפורום הזה
בגלל זה הייתי רוצה תשובה יותר לגבי מה קורה לו, ופחות על ההורים שלי
שעושים מעל ומעבר כדי למצוא מה עובר עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק - תגובה
סמדר ריינר23/11/2010שלום לך,
אני מבינה את דאגתך ומעריכה אותה. מהתאור שלך נשמע שהדאגה מוצדקת, ואכן המצב הוא לא כזה שזה יהיה אחראי ונבון לאבחן אותו דרך הפורום. אני חושבת שאתם צריכים לפנות בדחיפות לאבחון וטיפול מקצועיים, ואם אתם עושים זאת זה טוב וחשוב ולעיצה שיטחית בפורום באמת אין מה להוסיף על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה עמוקה אצל בן 5 מלהיות לבדיעל22/11/2010
הבן הבכור שלנו כמעט בן 5 ויש לו פחד מאוד גדול להיות לבד בחדר, להיות רחוק מאיתנו.
זה התחיל בערך מגיל 2.5 עם קושי גדול להפרד מאיתנו בבוקר בגן וגם בפחד "מדברים רעים" כמו נמרים בעיקר לפני השינה. הקושי בפרדה בגן נמשך עד היום אך בעוצמה נמוכה יותר ואת הפחד לפני השינה פתרנו בזמנו ע"י תלית שלטים לגירוש נמרים ובהעמדת חיות מפלסטיק על גב המיטה שישמרו אליו.
בגיל 3.5 עברנו מדירת 3 חדרים קטנה לבית פרטי בן 3 קומות והפחד מדברים רעים חזר והתעצם והוא לא היה מסוגל להיות לבד בסלון בקומה התחתונה ושאנחנו נהיה בקומה השניה בחדר השינה. הוא התחיל בנוסף לדבר על מוות ועל סבא רבה שלו שנפטר בגיל שנתיים וחצי וכמוה שהוא מתגעגע אליו ולא רוצה שהוא ימות ולמה אנשים מתים ומתי מתים...
בשבוע שעבר הפחדים עלו שלב נוסף הוא לא מסוגל להיות מעל כמה מטרים רחוק מאיתנו כאשר אין קשר עין (לדוגמא להכנס לשירותים לבד). בנוסף כל לילה הוא מתעורר בסביבות 23:00 כאשר אנחנו עדין ערים ובא אלינו בבכי ואחרי שהוא נרדם שוב אז הוא מגיע אלינו למיטה עוד פעם באמצע הלילה ומסרב לישון בחדר שלו.
הוא מודע לזה שהוא מפחד ולא מתבייש בכך ובגיל 3.5 כבר אמר לנו "שיש ילדים שמפחדים ויש כאלה שלא מפחדים - אני מפחד"
כל ניסיון שלנו לעזור לו להתמודד עם הפחדים כעת לא עזר.
מה אנחנו צריכים לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה עמוקה אצל בן 5 מלהיות לבד - תגובה
סמדר ריינר22/11/2010שלום יעל,
דווקא הפחד ממוות מתוך כל מה שאת מספרת הוא תואם גיל ושלב התפתחותי. לגבי שאר הדברים אתם מוזמנים לבדוק בעמודת שאלות נפוצות בתשובה לגבי פחדים, ואם כלום לא עוזר נראה לי שהמצב הוא כזה שמצדיק פנייה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)