מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מתמודדים?אסתר13/11/2010
שלום,
אנו הורים לבן בן שנה וחצי, לפני חודשיים נכנס לגן. נתקלנו בכמה תופעות לאחרונה שעוררו אצלנו דאגה ונשמח לקבל תשובות.
1. הילד כל הזמן זורק צעצועים ומשליך אותם חזק ברצפה, על אף כל ההסברים הוא עדין פועל בצורה הזו ופשוט צוחק.
2. הילד לא מעונין לשחק בחדרו הגדוש בצעצועים ומשחקי התפתחות ומשחק רק בדברים שאנחנו לא מסכימים (פלאפונים שלטים מכונת כביסה)
3. הילד לא מוכן לשבת בשום בית רק בבית שלנו ובבתים אחרים הוא רק בוכה (כולל אצל סבא וסבתא) ולא מרוצה דבר המקשה על היציאות שלנו מהבית והוא לא נרגע עד שאנחנו הולכים איך מתמודדים?
אשמח לעזרתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות לילד
ד''ר שירי שדה שרביט13/11/2010אסתר שלום,
את מתארת היבטים שונים של אותו העניין - הבן שלך בודק את הגבולות שלכם ואת יכולתכם לנהל את חיי המשפחה כפי שאתם ההורים מבינים. מבחינתו, בדיקת הגבולות היא תהליך התפתחותי שכל הילדים בני גילו עושים, ובמסגרתו הם בודקים את השפעתם על הסביבה ועל ההורים במיוחד. התופעה כלל אינה צריכה להדאיג אתכם אלא היא טבעית וחלק מההתפתחות הנורמלית.
זהו זמן עבורכם להתארגן מחדש כהורים ולחשוב כיצד אתם מציבים גבולות תואמים לבנכם - לא נותנים לו לשחק במכשירי חשמל מסוכנים או כאלה שיכול להרוס, מרגיעים אותו כשהוא בוכה או מציבים גבולות לכך וכדומה. בנוסף, חלק מההתנהגויות שתוארו הן אופינייות לגילו, כמו זריקת צעצועים בכוח על הרצפה או עניין במכשירים של המבוגרים. אפשר לנסות למצוא לו טלפון או שלט ישן בהם כן יוכל לשחק, וגם לאפשר זריקה של חלק מהמשחקים, כשבסוף היום אתם מעודדים אותו לסדר יחד אתכם, כמובן במסגרת הציפיות המתאימות לגילו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אסתר14/11/2010תודה רבה!! תודה על ההכוונה,סידרת לנו קצת את הראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה "אוגרת"נעמי13/11/2010
שלום, יש לי ילדה בת 3 שלאחרונה פיתחה תחביב מדאיג. היא לוקחת שקיות \ קופסאות ושמה בתוכן כל מה שנקלע בדרכה- דפים, עטים, טושים, שלטים, כלים מפלסטיק, חוטים....היא ממלא שקיות ולא רוצה שנגע בהן או שנזרוק מתוכן דברים. בהתחלה חשבנו שזה נחמד אך עכשיו זה כבר מדאיג. האם היא מפתחת תכונות "אוגרת"? מה עלינו לעשות , כדי שזה יפסיק? לכל מקום היא לוקחת איתה שקיות (לטיול, לארוחות אצל משפחה, לגן). וכל הבית מלא שקיות עם "זבל". האם יש סיבה להתנהגות כזו? אגב, אני בהריון די בהתחלה ולא סיפרנו לה על כך האם יש קשר? אשמח לעזרה, תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה "אוגרת" - תגובה
סמדר ריינר13/11/2010שלום נעמי,
באופן עקרוני אני מעדיפה לא להדביק לילדים כה קטנים סטיגמות כאלה או אחרות על תכונות והרגלים. אני מניחה שההתנהגות של בתך מבטאת חרדה. ייתכן שהיא מנסה דרך האגירה לשמור שדברים לא ילכו לאיבוד, וזו בעצם חרדה שלה שחלקים ממנה ילכו לאיבוד או לא יישמרו. ייתכן שיש לכך קשר להריון, כיוון שילדים מרגישים דברים גם אם לא מספרים להם, ייתכן שהיא מרגישה פחות אסופה ומוחזקת כיוון שאת פחות פנויה אליה, אולי בגלל שאת יותר עייפה או עסוקה בהריון המתהווה. זה כמובן טבעי.
ייתכן ויש מקום לבדוק האם היא חוששת או חרדה בחלקים מסויימים של היום, סביב מעברים למיניהם, ולסייע לה לעבור אותם ביתר קלות, תוך ליווי מילולי, (עכשיו אנחנו מסיימים פה, בואי נאסוף לאט לאט, ונלך לשם, שם יחכו לנו כך וכך וכו') הכנה של מה שהולך לקרות ושיום התחושות והרגשות שקשורים לכך (קשה לנו להיפרד מהבית היום, לאט לאט, אילנה הגננת מחכה לנו, ניתן חיבוק ונשיקה ונלך לשחק וכו').
אלה רק דוגמאות, אני כמובן לא מכירה אתכם מספיק וייתכן והדמגמאות שלי לא קולעות לצרכים או שאתם עושים זאת לכן רק אם תתארו לי יותר את סדר היום ואת התגובות שלכם ושלה אוכל לבדוק יותר עומק איך אפשר להקל עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוגרת לשעבר
פיבס15/11/2010היי נעמי. קראתי את מה שרשמת על בתך ונזכרתי במשהו מילדותי שהייתי חייבת לרשום לך , אולי תתעודדי מזה. כשאני הייתי ילדה קטנה הייתי אוספת כל דבר שהיה בדרכי. פשוט כל דבר , מקלות ברחוב, עטיפות של סוכריות וכו..... המשפחה שלי היו קוראים לי זבלנית. אמא שלי הייתה מספרת לכולם שהיא לא יודעת למה אני אוספת כל דבר שאני רואה ומביאה הביתה ושומרת על זה. באיזשהו שלב זה עבר לי לגמרי והיום אני הכי זורקת שטויות מהבית. לעיתים קרובות עושה סדר בבית וזורקת דברים שאין בהם שימוש או צורך ולא אוגרת כלום.אני ציעה שתתני לבתך להמשיך עם המנהג המוזר הזה זה כבר יעבור לה לבד. בשורות טובות וכל טוב.מקווה שעודדתי אותך ולו בקצת, ועל תתנו לזה כל משקל ובלי סטיגמות על הילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות של ילד בן 10Pitstick13/11/2010
שלום,
אני אמא לילד בן 10 שאובחן כ-ADHD לפני חמש שנים אצל ד"ר עדי אדר.
אני גרושה מזה כשנה.
בני מטופל בריטלין במינון נמוך. הוא תלמיד כיתה ד', ילד סנדוויץ', נבון, רגיש וטוב לב.
לאחרונה יש החמרה בהתנהגותו: אימפולסיביות הבאה לידי ביטוי באלימות כלפי אחיו וכלפי, קושי בקבלת גבולות וסמכות (הן שלי והן של מוריו). אני מרגישה שאני נמצאת איתו במאבק תמידי ולאורך כל היום. אמנם ישנן הפוגות, אך הן מעטות וקצרות. בנוסף שיתוף הפעולה שלו בבית הספר נמצא בתהליך של החמרה: הוא ממעט להעתיק מהלוח, מסרב להכין שיעורים (אלא לאחר משא ומתן, איומים, שוחד וכו'). יש לציין שהוא ילד חכם וציוניו גבוהים.
בשיחות שאני עושה איתו הוא מביע חרטה על מעשיו (למשל על האלימות), אך הדבר אינו מונע את הישנות התופעות.
לי ולאביו יש משמורת משותפת (הילדים נמצאים אצל כל אחד מאיתנו פחות או יותר במשך זמן שווה במהלך השבוע). ראוי לציין שכשהוא נמצא אצל אביו הוא משתף יותר פעולה, אך הדבר עדיין כרוך במאבקים רבים. אני מרגישה שהעובדה שהגישה של אביו כלפיו הינה תקיפה וכוחנית, גורמת לו להתנהג ביתר תוקפנות כשהוא אצלי (כי הוא מפרש את חוסר הכוחנות שלי כחולשה).
בעקבות ההחמרה בהתנהגותו, שקלתי הגדלה של מינון הריטלין, אך אני חוששת מתופעות הלוואי. יש לציין שהגדלה של מינון הריטלין לפני מספר שנים גרמה לתופעה של הזיות, ובעקבות זאת הוחזר המינון המקורי הנמוך.
בעבר הוא טופל אצל פסיכולוגית חינוכית ואצל תרפיסטית בדרמה.
בנוסף רציתי לציין שהבעיות שתוארו למעלה היו קיימות בצורה בולטת לאורך כל השנים – וכמובן, עוד בטרם הגירושין, אך כאמור לאחרונה יש החמרה.
אני מחפשת עזרה מקצועית שתסייע לי להתמודד עם המצב.
כל עצה בעניין זה תתקבל בברכה, כמו גם דרכי התמודדות אחרות של הורים במצבים דומים.
בהמון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות של ילד בן 10 - תגובה
סמדר ריינר13/11/2010שלום לך,
לגבי הגדלת המינון של הריטלין - זהו דבר שעלייך להתייעת לגביו עם הרופא המטפל. כאן זה לא פורום רפואי ואנחנו לא מוסמכות לתת מענה גבי תרופות. עם זאת, נשמע שיש מספיק סיבות ריגישות להחמרת ההתנהגות של בנך, ולכן לא נשמע לי שההחמרה בתהנגות קשורה להפרעת הקשב והריכוז, נדמה לי שתא בעצמך מבינה זאת ולא כן המחשבות של לגבי הגברת המינון של הריטלין לא ברורות לי. אני מבינה שתא זקוקה להקלה אבל זה לא פיתרון לתת מענה שלא קשור לסיבת הבעיה.\
אני מבינה שעד היום הייתםן בטיפולים שונים עם הילד, אבל נראה לי חשוב שתפנו דווקא להדרכת הורים ולא לטיפול בילד עצמו בהכרח.
אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים בבקשה לקבלת הדרכת הורים לשניכם, גם כדי לתאם במידת האפשר את דרכי החינוך שלכם, וגם עבורך בלי קשר לגבי השעות שהילד נמצא איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצמדות לאבאאלינור13/11/2010
שלום,
בתי בת 3.5. מאז ומתמיד היה לה קשר מצויין עם האבא, מה שנקרא "ילדה של אבא", ואכן אביה מעניק לה הרבה תשומת לב ו"כיף" איתו כך שיש סיבה טובה לקשר טוב. לאחרונה המצב הוקצן. בחופשה משפחתית לפני מספר חודשים היא נצמדה אליו באופן אובססיבי וממש דחתה את השהות והקירבה אלי. כשחזרנו הביתה העניינים מעט התמתנו, אבל באופן מובהק יש העדפה של אבא על פני אמא. לדוגמא - אני מתקרבת אליה ומחבקת אותב - היא משתחררת מהחיבוק והולכת לאבא. הקשר בינינו טוב מאד, וזה בעיקר כאשר אבא לא באיזור. אז אנחנו עושות יחד יצירות, מדברות, והיא נהנית וגם מתקרבת ומחבקת. אבל כשאבא בסביבה - לרוב מגע פיזי והבעה של אהבה מופנית כלפיו.
למותר לציין שלמרות שזה לא משהו שנעשה כדי להכאיב או להעליב, זה מאד פוגע.
מבחינת התפתחות הילדה - מפותחת יפה שפתית, מנטלית ופיזית. חברתית היו מאז ומתמיד נושאים של ביישנות, קושי להיפתח במקומות חדשים (למשל לגן חדש), ורגישות יתר (נוטה להעלב מהר), אבל לרוב לאחר זמן מה במקום חדש היא מתאקלמת יפה ורוכשת גם חברים.
יש לנו עוד ילדה בת שנה ו-8, איתה הכל הרבה יותר קל תמיד. היא מעדיפה אותנו באופן שווה, למרות שלפעמים היא רואה את הגדולה אומרת "אבא אבא" ומחקה אותה, כך שקיים חשש שגם היא "תתקלקל"... כשהיא נולדה היה עניין של "חלוקת ההורים" - לרוב אני הייתי עם הקטנה (מתוקף ההנקה והשהות איתה בחופשת לידה) ומטבע הדברים התקרבות של הגדולה לאבא, אך זה עבר לאחר זמן מה, וכעת זה חזר שוב.
מה עלינו לעשות? האם יש בכלל טעם לנסות לשנות את איך שהיא מרגישה? האם לא לנסות לשנות את זה אלא רק את דפוסי ההתנהגות שלה?
תודה
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצמדות לאבא - תגובה
סמדר ריינר13/11/2010שלום אלינור,
ההתנהגות של ביתך היא אופיינית לגיל. זו התנהגות שכיחה אצל ילדות בגיל שבו נכנסים לשלב האדיפלי ויש העדפה ברורה של ההורה מהמין השני. זה יעבור ויתמתן, ורצוי שעד אז תנסי להתייחס לעניין בבגרות ותשתדלי כמיטב יכולתך לא להיעלב מילדה בת 3.5.:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים פחדים והיצמדות לאמאנט13/11/2010
בתי בת שנתיים וחודשיים בזמן האחרון התחילה לפחד מכל מידי רעשים בעיקר מגיעים מבחוץ , היא סוגרת חלונות בבית כאשר נושף רוח כי היא פוחדת מתעוררת בלילה וטוענת כי פוחדת ובוכה ומסכימה לישון רק אם אשב לידה.
בנוסף היא תמיד היתה צמודה אלייאבל לאחרונה היצמדות היא נראה לי יוצאת מכל הגדרה. היא צורחת ונכנסת להיסטריה של ממש כאשר אני יוצאת מהבית או מהאוטו. היא כל הזמן מבקשת להערים אותה לידיים ומסכימה רק אצלי אביה לא מצליח לשכנוע אותה להיות אצלו למרות הקשר הטוב מאוד ביניהם. היא היתה נפרדת ממני בגן יחסים בקלות במשך כ 5 חודשים אבל לאחרונה נאלצות הגננת והסיועת לתלוש אותה ממני. אני לא יודעת מה לעשות ? כל דקה פנוייה אני מגדישה לה ולבת הגדולה ביחד ובנפרד אנחנו משחקות קוראות מטיילות יחד אבל ברגע שאני צריכה לעזוב אותה בבית או בגן אם אנשים שהיא מכירה היטב ואוהבת אותם מאוד ובסביבה מוכרת לה היא נכנסת להסטריה של ממש. אני מעולם לא עזבתי אותה מבלי להסביר כי אני צריכה לצאת אבל תמיד יחזור כך גם בגן וגם בבית ואינני מבינה מה קורה כאן ואבודת עצות .באופן עיקרונות ילדה מאוד חברותית וחכמה אבל תמיד היתה קצת חסרת שקט ז"א עם סב תסכול נמוך תמיד קצת יותר מידי צועקת ובוכה . אציין כי לאחרונה, לפני שהתחילו התופעות האלה, עברה איבחון בעקבות עיכוב שפתי קל הופנתה לקלנאית תקשורות בגלל התור טרם התחלנו את הטיפול. במהלך איבחון הובחן עיקוב שפתי קל מאוד והתפתחות שכלית קצת בכ 10 אחוז, מעול הנורמה .
אודה באם תוכלו לייעץ כיצד לנהוג כל עצה תתקבל בברכה.
תודה רבה מראש נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים פחדים והיצמדות לאמא - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט13/11/2010נטלי שלום,
האם היה לאחרונה אירוע או שינוי בבית שעשוי היה לגרום לילדה יותר מתח או לחוש יותר בהיעדרך? מחלה של מישהו, החלפת עבודה, הארכת שעות ההיעדרות מהבית, שינוי שהגדולה עברה וכדומה?
ייתכן שחלק מהתגובות שהיו מאז ומתמיד של צעקות ובכי קשורות בעיכוב השפתי - ייתכן שקשה לה להביע את עצמה בדרך אחרת מלבד בכי, או שככל שהיא גדלה יותר והפער השפתי לעומת ילדים בגילה הופך ניכר יותר, כך היא יותר צמודה אלייך וחרדה. אני מאמינה שעם הטיפול אצל קלינאית תקשורת ייתכן שגם חלק מהההתנהגות תהיה קלה יותר, אולם חשוב מאוד גם שאתם ההורים תפתחו אצלה דרכים להירגע ולבטא את עצמה וקשייה שלא באמצעות בכי. אפשר ללמד אותה ממש איך את מצפה שתאמר לה כשהיא מתוחה, ולחזק אותה בכל פעם שנפרדת ממך יפה או שמביעה את החשש שלה במילים. כמו כן, תנסו למצוא חפץ מרגיע שיהיה איתה כשהיא נפרדת ממך (בובה מהבית, אלבום "כיסים" פשוט עם תמונות של המשפחה וכדומה) על מנת להקל על הפרידה ועוד. רצוי לחשוב יחד עם הגננת על טקס פרידה קבוע בגן, כשאיש צוות מסוים תמיד יהיה זה שאוסף אותה אליו ומסייע לה להיפרד.
יחד עם זאת, לעתים יש פרידות שהן לא קלות, וחשוב שגם את תקבלי את העובדה שבתך תבכה ותהיה מתוסכלת, על אף ההשקעה הרבה שלך בה. תסכול, עצב, כעס, קשיי פרידה ועוד רגשות עוצמתיים, הם בסה"כ רגשות טבעיים שאנו עובדים עליהם במהלך כל החיים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !כבר מחר אדבר עם צוות הגן
נט13/11/2010תודה רבה על העצות .
רק כשקראתי את תשובתך התחלתי להבין שנראה אני באמת לחוצה יותר על מדיי מכל הסיפור וקודם כל עליי להירגע וזה נכון .
תודה לך מקרב לב.
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
ד''ר שירי שדה שרביט14/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות וקפיצות בלילה לילדה בת 9רונית12/11/2010
היי, יש לי ילדה בת 9, לפני כחודש וחצי בתחילו להופיע אצלה פחדים וחרדות
בלילה היתה קמה ובוכה, לא רוצה לישון לבד, טענה כי ראתה איזה קטע מסרט שהפחיד אותה, מאז היא קמה כל לילה ובאה לישון לידי, כשאני שואלת אותה מה מפחיד אותה כל פעם היא מספרת על משהו אחר, לאחרונה המצב החריף והיא גם קופצת בשינה
צועקת ובוכה, ממש קפיצות שכמעט נפלה מהמיטה, ניסתי לפנותץ לרופא שנתן
לי קלמנרבין אך לא עזר, פניתי לפסיכולוג קליני הייתה בפגישה אחת וקבע לי תור
רק לעוד שבועיים, בנתיים הילדה לא ישנה טוב כל לילה, זה פוגע לנו בתפקוד היומי
ואני לא יודעת מה לעשות?? לאן כבר לפנות?? האם טיפול תרופתי? מה עושים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות וקפיצות בלילה לילדה בת 9 - תגובה
סמדר ריינר12/11/2010שלום רונית,
קודם כלל כדאי להרגע, ולהתאזר בסבלנות. פתרונות מהסוג הזה לוקחים זמן, גם טיפול פסיכולוגי לוקח זמן עד משפיע וגם טיפול תרופתי. הציפייה שזה ייפתר מהר רק מקשה עליכם. נסו לקבל כרגע את המצב.
אפשר לנסות בינתיים ללמד אותה הרגעה עצמית באמצעות הרפיית נשימה וחשיבה חיובית, ללמד אותה לחשוב על משהו מרגיע במקום המחשבות המפחידות. לנסות לתרגל גם במהלך היום הרפיית נשימות לנשום עמוק ולהצויא לאט את האויר, אם היא תתרגל הרגעה במשך היון זה יכול להשפיע גם על מידת החרדה בלילה. גם לפני השינה כדאי לתרגל זאת ולחשוב על דברים נעימים ככל הניתן, עד שתגיעו לקבל עזרה מקצועית מעמיקה יותר. אתם בכיוון הנכון, ויהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה ו 7 ח מרביצהמירב ח.12/11/2010
יש לי ילדה בת שנה ו- 7 חודשים. אחות קטנה לאח בן 5. חכמה מאוד, יודעת מה היא רוצה, אנחנו מבינים אותה והיא אותנו (התחילה לדבר).
הילדה נמצאת בגן כבר מגיל חצי שנה וניכר שהי "יודעת מה היא רוצה".
היא מניפולטיבית, ברגע שלא מקבלת משהו משטטחת על הרצפה ובוכה (בודקת אם אנחנו שם), צורחת, מרביצה לנו ההורים לאחיה ולילדים בגן, ואף התחילה לנשוך (לא בגן, כי בגן אומרים אבל את סבתא שלה בשבת האחרונה כששמרה עליה)
העניין מציק לי מאוד. אנחנו כועסים עליה (עושים פרצוף כועס עם אצבע מורה שאסור!!) ניסיתי לשים אותה ב"פסק זמן" מקום שיהיה לה להירגע. בחודש חודשיים האחרונים היא החלה גם להכות ברגע שאנחנו מגיעים לאסוף אותה מהגן, בשניה שהיא רואה שהגענו מי שנמצא לידה סופג את כף ידה.
דוגמא נוספת, לפני כשבוע חברים של הילד הגיע אלינו הביתה והיא רק טרחה לתת כאפות (במלוא מובן המילה) ולמשוך לילדה בשיער. בעלי ירד איתה למטה לקח חטיף והלכו לכיוון גן השעשועים. הוא נתן לה את הבמבה והיא הייתה שמחה, בעלי לקח לה במבה אחת היא התעצבנה בכתה הרביצה לו וזרקה בברוטליות על את השקית על הרצפה.
דיברתי עם הגננת וזה קורה גם בגן, וזו מסרה כי צריך לכעוס עליה ולהראות שכועסים עליה. נתנו לה אפשרות גם להירגע לבד כשהיא בוכה, אבל עוברים כ- 20 דקות והיא עדיין בוכה וצורחת.
מה לעשות עם ההתנהגות הזו? אנחנו רק בתחילת הדרך איתה ואם לא נרסן התנהגות זו בימים אלו מה יהיה כשתהייה בת 5 או 15?
ע ז ר ה ד ח ו ף !!!
דבר נוסף, היא מאוד מפחדת מזרים ובע"ח - מה לעשות? לדוגמא, יש חוג חיות בגן והמדריך הוא חדש, אז היא בוכה כשהיא רואה אותו וכשהוא מוציא את החיה (כבר חוג שני) מוציאים אותה החוצה כי היא מבועטת ולא נרגעה מבכי במשך כחצי שעה עד שהגעתי וברגע שראתה אותי היא עוד יותר צרחה אממממממאאאאא!!! (קשה לתאר בכתיבת מילים את הסטרס שהיא היתה בו.
היא גם מאוד מפחדת היינו במושב, ובבית ממול מאחוריו יש אורווה והיא מאוד אוהבת סוסים (בובות) קפצתי על המציאה ולקחתי אותה לשם, ברגע שהיא ראתה את הסוס היא ביקשה ללכת. הלכנו, אבל גם כשהיינו בתוך הבית כשהאורווה רחוקה מאיתנו היא מצביעה לי על כיוון הדלת ואומרת סוס סוס כשהיא מפחדת... שיניתי לה את הנושא אבל גם כשהלכה לישון היא היתה טרודה בעניין הסוס שלא יבוא. כלב הריח את הרגל שלה כשהיא מצביעה לי עליו ומאוד רוצה אותו והיא החלה לבכות ולצרוחחחחחחח!!
מה אפשר לעשות?
תודה מראש וסליחה על כל אורך פנייתי.
ממתינה לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנה ו 7 ח מרביצה - תגובה
סמדר ריינר12/11/2010שלום מירב,
אני לא מסכימה עם הגננת שלכם לגבי הכעס. אני חושבת שאנשים מבלבלים בטעות בין כעס לבין הצבת גבולות. כדי להציב גבולות זה לא נכון לכעוס במובן של לעשות דרמה מהסיפור, לצעוק, לנאום נאומים וכו'. כיוון שזה משרת את הצורך של הילד בתשומת לב גם היא שלילית. התגובה צריכה היות עניינית וקצרה מאוד, תקיפה אך לא כועסת. הכעס הוא בכלל לא רלוונטי פה. זה בהחלט נכון להגיד לא ואסור כשהיא אלימה ולהרחיק אותה מהאירוע כמו שאתם עושים. מה שחסר כנראה במה שאתם עושים הוא סבלנות ועיקביות. משברים שבהם הילדה בוכה כעשרים דקות הם משברים שצריך לעמוד בהם. לא להתרגש מהם. נדמה לכם שאם היא צורחת 20 צדקות סימן ששום דבר לא עוזר. זה לא נכון. היא צריכה לבדוק אתכם, וזה יכול לקחת גם 3 שעות. צריך לעמוד בכמה פעמים כאלה ולהישאר רגועים. לא לכעוס ולא להגיב. לתת לה להרגיש שהיא לא מצליחה לקבל את ההתייחסות הרצוייה ולא התייחסות בכלל עד שהיא לא נרגעת. כלומר להגיד משפט אחד קצר ותקיף - ככה אנחנו לא מתייחסים, עד שאת נרגעת, ולעזוב את העניין. לא להתייחס יותר. זה הכל. ולהמתין בסבלנות עד שהתופעה תחלוף. אם תתמידו, זה כבר לא ישתלם לה והיא תפסיק אבל זה לא קורה ברגע אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר כפייתי עם חברה בגןנורית11/11/2010
לבתי בת ה-4 יש חברה טובה זו שנה שניה בגן. היום קיבלתי שיחה מהאמא של אותה ילדה שטוענת כי ביתי מונעת מהבת שלה לשחק עם אחרים וכי היא מאיימת עליה עם תבחר לעשות כן וגם אם עושים משהו שלא מוצא חן בעיניה, אז היא מאיימת שתקרא לאחיה הגדול (בן 7) שיבוא וירביץ להם...
רציתי לציין שהגננות תמיד נותנות משוב חיובי עליה ואף מגדילות ואומרות שהלוואי והיו עוד הרבה כמוהה מאוד מסודרת, מנומסת, אוכלת באופן עצמאי ושקטה ומלאת שמחת חיים. יש לה עוד שני אחים אחות בת 5 והאח בן 7 .
מה לעשות עם האינפורמציה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר כפייתי עם חברה בגן - תגובה
סמדר ריינר12/11/2010שלום נורית,
אוי כדאי קודם לדבר עם הילדה, ולהסביר לה שלא נכון לאיים על חברות, זה מפחיד ולא נעים. מעבר לזה, כדאי לחשוב ולבדוק, לא עם הילדה אלא עם עצמכם, מהכין השתלטנות הזו נובעת. הרבה פעמים מאחרוי צורך של ילדים בשליטה קיימת חרדה מסויימת. למשל ייתכןם שהיא מפחדת שאם החברה תרצה לשחק עם ילידם אחרים היא תישאר לבד, אולי עמוק בלב היא מרגישה לפעמים חסרת ביטחון וחסרת אונים. אולי כדאי לעזור לה להתחבר עם עוד ילדים. וגם ללמד אותה להתגמש קצת. את זה אפשר לעשות לא רק על ידי הסברים אלא בעיקר על ידי כך שאתם תשחקו איתה ותראו לה דוגמה אישית במשחק איך מוותרים, איך מתגמשים, איך מוצאים פתרונות יצירתיים של פשרה כששני הצדדים רוצים דברים אחרים, כדי ללמד אותה לבחור עוד אופציות כשהיא נכנסת לחרדה מכך שהדברים לא יקרו כמו שהיא רוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכות בגןקרן11/11/2010
שלום רב!
בני בן שנה +3 חודשים, נמצא בגן מספטמבר. הוא חוזר הביתה עם נשיכות! הגננת יודעת ומודעת אהל משום מה התופעה לא נפסקת, ידוע מי הם הילדים הנושכים ובכל זאת בני חוזר נשוך, דיברתי מספר פעמים עם הגננת בנושא והיא ביקשה להיות סבלניים ושכבר יש שיפור ואותם ילדים נושכים פחות.
היו םשוב הוא חזר עם נשיכה לאחר שיצא מהגן בבכי היסטרי ואף אחת מהמטפלות לא הזכירה את העובדה כי ננשך.
אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות, האם הגיע הזמן לחפש לו גן אחר?
לתשובה מהירה אודה
קרן- אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות בגן - תגובה
סמדר ריינר11/11/2010שלום קרן,
זה אכן מבהיל ולא נעים לרואת סימני נשיכות על הילד שלך. עם זאת, אני לא בטוחה שמעבר גן יפתור את הבעיה. נשיכות בגיל הזה הן תופעה שכיחה. קשה מאוד למנוע אותן כי הילדים בגיל הזה לא תמיד מבינים הסברים ומפנימים אותם, ולכן יש צורך בסבלנות עד שהתקופה הזו תעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נשימה בתדירות גבוההוינו11/11/2010
שלום וברכה, שמי וינו בן 13+
בעקבות לחץ מתמשך שהחל לפני שנתיים וממשיך עוד היום, קיבלתי סטרס
ולפי הבנתי בעיניין, סטרס נוצר בעקבות לחץ נפשי מתמשך בעל תסמינים מורגשים ונראים
לעין. יש לי דופק גבוהה ובעיות נשימה עשרות פעמים במהלך היום.
לימודים מעמיסים עלי ומשפחתי בעלת הבעיות הרבות והריבים שהיותי חשוף
אליהם כבר זמן רב מידי, גרמו לי במשך הזמן לבעיות נשימה קשות.
אם ו-יש דרך לטיפול בבעיה או להקלתה (תרופות\כדורים) אשמח מאוד לדעת זאת.
בתודה והמשך שבוע טוב, וינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נשימה בתדירות גבוהה - תגובה
סמדר ריינר11/11/2010שלום וינו,
אכן יש דרכים תרופתיות להקל על הבעיה, אבל מאחר וזהו לא פורום של רופאים, לא נוכל כאן לעזור לך בזה אלא כדאי לך לפנות לרופא המשפחה כדי שיכוון אותך.
יש גם דרכים לא תרופתיות לטפל בבעיות נשימה שנגרמות עקב לחץ נפשי, למשל דרך טיפול בביופידבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים האם לישון אצל אביה??גליה11/11/2010
אני ובן זוגי נפרדנו ויש לנו ילדה בת שנתיים.בחודשים האחרונים בן זוגי שכר דירה וביתי ישנה אצלו מספר פעמים בימים קבועים שבהם היא איתו,בימים שהיא ישנה אצלי כל הזמן היא אומרת אבא אבא ואף מתעוררת מתוך שינה בבכי אבא אבא. האם הגיל (בת שנתיים) זה גיל מתאים לשינה מחוץ לבית ובהפרדה ממני ?אולי צריך לחכות עד שהילדה לפחות תתחיל לדבר ?מצד שני הוא אבא שלה לכל דבר והיא מאוד אוהבת אותו וקשורה אליו??? מה דעתך????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים האם לישון אצל אביה?? - תגובה
סמדר ריינר11/11/2010שלום גליה,
אני מודה שלא הבנתי את השאלה. את מתארת שכשהיא אצלך היא קוראת לאבא, איך הגעת מפה למסקנה שלא טובה ההפרדה ממך? אולי לא טובה ההפרדה מאבא?
אני חושבת שלסימפטום שתארת אין בהכרח קשר לכך שהיא ישנה אצל אבא, אלא לכך שפשוט נפרדתם והיא מאוד מתגעגעת אליו. זה חלק ממה שצריכים לעבור כשמחליטים להתגרש. גיל שנתיים הוא גיל שנחשב גבולי ללינה אצל הורה נפרד, אבל אין מהתאור שתארת אינדיקציה שבמקרה הזה זה לא מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלוש עושה צרכיםקרן11/11/2010
בתי בת שלוש וחודשיים, גמולה מגיל שנתיים וחצי, כמעט ללא פיספוסים.
בשבוע האחרון, בשני המקרים הראשונים, ממש לפני שנרדמה עשתה פיפי במיטה ובשני מקרים נוספים, עשתה קקי במכנסיים (בעמידה) - לא הלכה לשירותים. לא הצלחתי להבין ממנה מדוע עשתה זאת. יש לנו עוד בן, בן 6. חשבנו שייתכן שמדובר באיתותים לחוסר תשומת לב, אך איננו מבינים באמת את העניין. נשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארבעה פספוסים
ד''ר שירי שדה שרביט11/11/2010קרן שלום,
דרך ייעוץ בפורום באינטרנט אין לי דרך לדעת האם הבת שלך מאותתת לך משהו. ייתכן שהיא לא הרגישה טוב, אולי היתה במתח, אולי סובלת מתולעים במעי וכדומה. כרגע ממה שמסרת, היו פספוסים רק השבוע. את יכולה לשאול אותה על כך, ואולי להקדיש לה יותר תשומת לב וזמן אישי בזמן הקרוב, אבל באמת ייתכן שמדובר בעניין זמני ללא סיבה נפשית מעמיקה.
אם הדבר נמשך יותר משבועיים, חזרי שוב לפורום עם יותר אינפורמציה על הילדה ועליכם, וכך נוכל לסייע יותר.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מספרים על גירושין לילדה בת 2כהן מיה11/11/2010
איך מספרים לילדה בת 2 ולילד בן 3.5 שמתגרשים? למה לצפות? אני בחרדות ותחושת אשמה נוראית זקוקה לעזרתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אמא ואבא מתגרשים
רוית03/10/2011אבא כחול אמא סגולה
יהונתן היה בן שלוש וחצי כשאביו ואני נפרדנו.
בכל פעם שניסיתי לדבר עם יהונתן על הפרידה,הוא מאן להקשיב או לאמר מילה..
דובבי אותו אמרו הפסיכולוגים,אחרת ישאר במצוקה.
במשך זמן רב נסיתי למצא ספרות בנושא,ידעתי,זאת תהיה הדרך לשחרר ציפור נפשו.
אך אלו הבודדים שמצאתי היו כבדים ועצובים מדי,ברור היה לי שקיימת דרך אחרת לדבר על פרידה.
יום אחד כשהלכנו לגן הפתיע הקטן:
"אמא את יודעת למה את ואבא לא גרים כבר יחד?"
אמר ותכף ענה:"כי אבא רצה דברים כאלה ואת רצית דברים אחרים".
הוא אמר לאמו הציירת והיא תיכף יצאה למשימה.
הסיפור הוא על משפחת ארנבים, שעוברת משבר גרושים והטיפול בנושאי העצב והשמחה,
מוסבר דרך צבעים,
.
אנשי מקצוע, אמרו שיש בו דרך טיפול נפלאה,
ילד בגיל הרך יכול להגיב ולהתחבר לצבע,יותר מאשר לאמירה,
"כל אחד והצבע שלו" אמר ארנובצ'יק הקטן לפני שנירדם.
כשבאה ההבנה לילד, אז גם באה הקבלה ולאחריה הדרך להחלמה ברורה.
שולחת אתך למקום בו אני מקריאה את הסיפור בליווי תמונות(,6 דק')
באהבה,
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מספרים על גירושין לילדה בת 2 - תגובה
סמדר ריינר11/11/2010שלום מיה,
אכן זה מאוד קשה להתגרש, במיוחד כשיש ילדים כל כך קטנים. לצערי אין לי פטנט להקטנת האשמה והחרדה, זה בטח ייקח זמן עד שזה יתמתן ויעבור. כדאי מאוד ורצוי, אם יש לך אפשרות להשיג תמיכה טיפולית עבור עצמך כדי שתוכלי להתמודד טוב יותר ולהיות פנויה לקשיי הילדים במידת האפשר.
לגבי ההסבר - הוא צריך להיות קונקרטי ומוחשי ככל הניתן. לילד הגדול יותר ניתן להסביר שאבא ואמא לא מסתדרים, זה לא קשור אליו ולאחותו, ושניכם אוהבים אותם אותו הדבר והם לא אשמים חלילה במה שקרה.
ולשניהם הייתי מסבירה שמעכשיו אבא יעבור לגור בדירה אחרת, ויבוא לבקר אותם או הם אותו לפי איך שהחלטתם. אם הילד מבין בימי השבוע אפשר לפרט לו את סדרי הראייה, לילדה אני מניחה שזה לא יהיה מובן כרגע. אתם יכולים להסביר להם גם אם הם אמורים לישון לפעמים אצל אבא וכו'.
מעבר להסבר הזה, אני מניחה שחלק מהדברים יהיו מוחשיים רק כשהם יקרו, וההסבר עצמו לא יאמר להם הרבה. בעיקר צריך להיות עירניים לשאלות ותגובות מצד הילד הגדול שיכולים לבוא יותר מאוחר, וכן לתגובות של מצוקה ורגרסיה אצל שניהם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ובכי עמוק - בת 7מירב10/11/2010
שלום רב ביתי אובחנה כאסמתית בגיל 4 אך מזה למעלה משנה לא חוותה בעיית נשימה ולכן לא הסתובבה עם משאפים לשום מקום - מיותר לציין שאם היתה נדרשת למשאף - זה באחריותי היה.
לפני שבועיים בחוג הגלגיליות שלה בו היא מתאמנת זו השנה השנייה חוותה התקף אסתמה - לחץ נשימתי והחלה לבכות ולחשוש לחייה ביחוד שאף אחד לא ידע מה עושים - חיפשו מאף ולא מצאו ואני לא הייתי מחוץ לחוג אלא נסעתי הביתה - בעלי הגיע בזמן לקחת אותה וראה שכמעט ונרגעה - ורק דווח לו על המקרה
מאז היא חווה סיוטים- בכי כל יום - אינה יודעת מה לעשות לא מעוניינת להכנ לחוג מחד אך מאוד אוהבת את החוג
אנחנו ההורים לא מלחיצים שוחחנו איתה רבות - אמרנו העיקר שתהי מאושרת אך היא מתעקשת שהיא רוצה נוכחותי בחוג .
במשך 2 השיעורים האחרונים זה מה שהיה לאחר שהתעקשה ובכתה רבות והסכמת המורה נכנסתי
אך איני מעוניינת עוד.
מכיוון שהיא יודעת את זה - היא החלה לבכות בבית הספר - אפילו המורה התקשרה היום ליידע אותי
מה עושים? הסברנו שזה לא חובה ואנחנו לא מתאכזבים אם תחליט שלא - אך כנראה שהחוג זה לא שורש הבעיה אלא החוויה הרעה שחותה בו
בכל מקום אחר - אין לה בעיה להשאר - הולכת לבית הספר - ימי הולדת ונשארת לבד.
מה עושים???? מה אומרים שיתןלה הרגשה אמיתית שלא חייבים את החוג ואם מתעקשת איך עוזרים לה להתגבר על הפחד -
כל מה שהצעתי סירבה (שתצא לבדוק שאנימחוץ לדלת, שאני אכנס כל כמה דקות ותראה אותי, אנ נותנת היום משאף איתה + היא לוקחת לפני החוג ליתר ביטחון- מה לא ניסיתי???)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ובכי עמוק - בת 7 - תגובה
סמדר ריינר11/11/2010שלום מירב,
לא הבנתי. נשמע שכן יש פיתרון, שאת תיכנסי איתה לחוג, אך את לא מעוניינת בזה? למה? אולי היא צריכה שתיכנסי כמה פעמים עד שהיא תרגע? מצד אחד את נורא נואשת לפיתרון אך מצד שני הילדה מגישה לכם אותו על מגש ואת לא מעוניינת? אם זו הבעיה, הייתי נכנסת איתה ונותנת לה בקצב שלה להחליט מתי אני מיותרת שם, גם אם זה ייקח כמה פעמים. אל תילחצו עליה לפיתרון בקצב שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - התלבטות בעקבות התשובה...
מירב11/11/2010ראשית תודה על התגובה המהירה
אכן הילדה מבקשת אשאר איתה בחתוך החוג - אך לא כך החוג מתנהל
אין כניסה להורים - ואף ילדה לא מקבלת תשומת לב של שעתיים וחצי פעמיים בשבוע לחוג שכזה (יתרה מכך אני היחידה שנשארת שם מבחוץ וכולם הולכים)
חשבתי שלומר לילדה זאני לא נשארת בפנים - זה כדי לא להרגיל אותה למצב הזה
ולתת תשומת לה מיוחדת - כמו שאומרים "שלא תתרגל" - מחד
אך אולי זה נכון- אולי זה יעשה לה טוב ומתישהו תאמר לי לצאת כי היא מרגישה בטוחה?!
אני לא באמת יודעת מה נכון ולכן אני שוב פונה אליך ומשתפת בהתלבטות
אני חייבת לציין שהיום היא קמה בבוקר שוב עם חרדה - מילים ראשונות היו- אמא מה נעשה עם החוג?
אמרתי במפורש שלא הולכים היום - שאני מחליטה - כדי להקל עליה מלקבל החלטה - עושים כיף יחד ומתי שתרצה תוכל לללכת ואם לא - אז לא אין בעיה מבחינתינו בכלל
- היא הפכה רגועה יותר - אך בבית הספר שוב זה קרה החלה לבכות בשעת צהרון - לא אופיני לה - ואמרה כי נעלבה מילד אחד - לדברי המחנכות באותה השעה הבכי היה קורע לב ועמוק יותר - ממש לא של ילדה שנעלבת ושהיא מאוד עצובה.
היא לא שוחחה איתנו אחר הצהרים כלל על החוג -וגם אנחנו לא פתחנו בנושא.
אשמח אם תוכלי לשתף אותי הפעם בדעתך ולומר כיצד מזהים חרדה עמוקה וכיצד מזהים האם זה באמת כה חמור או שזהגם קשור למשיכת תשומת לב גדולה שהיא מקבלת בימים אלו (אני מאמינה שלא - בעלי חושב שזה גם קשור...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - התלבטות בעקבות התשובה... - תגובה
סמדר ריינר11/11/2010שלום מירב,
יש כאן אכן התלבטות בין לתת לילדה את הקצב שלה לצאת מהחרדה אליה נכנסה לבין לא לאפשר לה ליהנות מרווח מישני עקב תשומת הלב שהיא מקבלת מאז האירוע.
יש גם מחשבה נוספת שעולה אצלי, שייתכן והילדה זקוקה לתשומת הלב הזו, ואולי זו הדרך היחידה שהיא מרגישה שהיא יכולה לקבל אותה.
זו גם שאלה מדוע דווקא בעיתוי הזה היא קיבלה התקף אסטמה, כי קיים קשר בין גוף ונפש במיוחד בהתקפי אסטמה, וייתכן שמצוקה ריגשית מסויימת גרמה להתפרצות ההתקף אחרי תקופה ארוכה של שקט.
אם זה המצב, ייתכן שיש מקום לבדוק לעומק יותר מה מקור המצוקה שלה. ייתכן שההתקף היה רק הסימפטום ולא המקור למצוקה, והבעיה היא לא בהכרח רק חרדה אלא גם תחושה של עצבות או בדידות מסויימת או משהו אחר.
לכן בשלב הזה הייתי עושה מה שעשית - כלומר לפטור אותה מהחוג, במיוחד שאת מדווחת שזה הרגיע אותה, להקטין את תשומת הלב סביב הסוגייה, אך לחשוב לעומק אם יש משהו אחר שקורה לה ואם ההתנהגויות האלה אכן נעלמות או מחמירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד רגיש ..ליאור10/11/2010
שלום רב,
אני אב לילד בן חמש וחצי.
לאחרונה השתנה מאוד הילד, לציין שנולד לו אח לאחר 5 שנים, הוא הבכור.
כמובן שאנחנו מודעים לכך שהדבר משפיע עליו ועל אף שאנחנו משתדלים לחלק באופן שווה את המשאבים שיש לנו אז אכן הוא מקבל יחס פחות ממה שהתרגל אליו בעבר.
הדבר שבגללו אני כותב כאן הוא עניין מאוד ספציפי שמטריד אותי ולא מהיום בו נולד לו אח אלא הרבה לפני כן.
מאז ומתמיד הילד הזה תמיד היה ילד שמכים אותו ומרבצים לו ילדים אחרים, כמעט תמיד הוא לא מחזיר ולא מהווה כוח הרתעה כנגד ילדים אחרים, אני ואשתי לא דוגלים באלימות פיזית או מילולית אבל אנחנו כן חושבים שכאשר תוקפים אותו (בטח אם זה על בסיס קבוע) הוא צריך לדעת להגן על עצמו ולהחזיר, אם לא נתייפף הרי לא נשנה את העולם והעונשים המותרים בחוק אצל הגננות עוזרים כקליפת השום, להושיב ילד בפינה לחצי שעה לא יגרום לו למחרת היום לא לעשות שוב את הדברים, וכך אנחנו נמצאים במין מעגל קסמים כזה שמידי יום או כמעט כל יום הוא חוטף מילד כזה או אחר, הדבר הגיע לידי כך שהוא כבר לא רוצה להגיע לגן. כמובן שדיברנו עם הגננת והיא הבטיחה כי הדבר יטופל.
זאת היתה הקדמה קטנה, היום שדיברנו איתו הוא אמר שהוא ילד רגיש ושלא נבקש ממנו שיחזיר, כששאלתי אותו מאיפה הוא הגיע למסקנה הזו הוא אמר לי שאנחנו אמרנו לו את זה, בעבר אכן אמרנו לו שהוא ילד רגיש אבל זה היה במתכונת של ילד רגיש בריאותית כיוון שהוא היה ילד אסטמתי, הוא לקח את זה לכיוון אחר וכעת הוא לא מוכן להרפות מכך ו"נוח" לו עם או בלי מרכאות להיות החלש והרגיש והוא לא רוצה שנגיד שהוא גיבור וכו'.
אני מקשר בין הדברים ובין הרצון שלו להיות הרגיש והחלש לידי כך שאולי בגלל זה הוא לא מחזיר ולא מגן על עצמו.
הכיצד עלינו להתנהג כעת איתו, מה עלינו להגיד, לעשות.
אשמח לקבל כל מידע, הערה והארה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד רגיש .. - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום ליאור,
קודם כל הילד שלכם לא כל כך חלש, די נראה שיש לו אופי, כי מולכם הוא יודע לעמוד די יפה:-)
אז קודם כל, אין טעם ללחוץ עליו לעשות משהו שהוא לא רוצה. זה לא ילך.
במקום זה צריך לבדוק כמה דברים - האם מרביצים לו יותר מאשר לילדים אחרים? כי אם לא, זה בהחלט סביר בגיל הזה לפנות לגננת כשמישהו מרביץ לך.
בהנחה שרוב הזמן הוא נהנה ומשחק והכל בסדר.
אם הילד שלכם הוא קורבן באופן שיטתי, זה לא קשור רק לזה שהוא לא מחזיר, יש כנראה סביות נוספות למה הוא תופס "תפקיד" כזה בגן, למה מרבצים דווקא לו, הרי יכולים להרביץ גם לילדות, נניח, גם הן לא מחזירות אני מניחה תמיד. ייתכן שיש משהו בהתנהגות שלו או במיומנויות החברתיות שלו ש"מושך אש". לא שזה מצדיק אלימות. בכלל לא. אבל ייתכן שלפעמים הוא עושה בשקט דברים שמעצבנים ואת זה אף אחד לא רואה, או שהוא משדר משהו שמגרה ומעורר תגובות שונות אצל הילדים האחרים. יכול להיות שזה מנגנון אחר שלא עולה כרגע בדעתי. שווה לבדוק עם הגננת, או לבקש מהפסיכולוגית בגן שתעשה תצפית יום אחד אם היא מוכנה או תראה את הילד ותנסה להבין יחד איתכם איפה פה הבעיה. יכול להיות שאפשר ללמד אותו להתנהל אחרת מבחינה חברתית וזה ימנע את המכות ולא רק להתעקש שהוא יחזיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם לחזק אותו לחזק אותו לחזק אותו
אורן10/11/2010סליחה על ההתערבות . בתור הילד ההוא שחטף מכות בגן אני חייב לציין ....
צריך לעמוד איתו להראות לו שהוא בסדר כמו שהוא
להראות לו שהסביבה הבוגרת יכולה להגן עליו !
אין זה הגיוני שילד יחטוף כל יום . יש לו הורים ויש לו גננת שתפקידם להציב גבולות גם כאלו ששומרים עליו
להשתדל לחזק אותו לנסות להעצים את הכישורים שלו את הדברים שהוא טוב בהם. לנסות באופן מלאכותי בתחילה ואחכ לבד לחבר אותו עם חברים .לתת לו את הרגישות שלו ככשרון ולא כחסרון .
כנראה שהוא לא סתם בחר להיתלות בזה במיוחד שהוא מבין שזה גורם לו לחטוף מכות
הדבר האחרון שהוא צריך הוא להרגיש לא בסדר גם מולכם.
הפסכולוגית יכולה לצפות ואולי לסייע. אך בעיקר הגננת והצוות צריכים לדאוג לכך עדיף בלי שיודע לו ושירגיש יותר "פגיע" ורגיש"
לא כל החיים תוכלו להגן עליו מהכל . אך עכשיו שעוד ניתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)