מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובססיה לכמה צבעיםאמא מודאגת10/11/2010
שלום!
הבת שלי בת 3. לפני גיל שנה כבר הייתה לה העדפה לצבע צהוב, שכנראה נתן לה סוג של בטחון. לפני יותר משנה זה התרחב ל-3 צבעים, אבל בתקופה האחרונה המצב בלתי נסבל, היא לא משחקת כמעט רק ממיינת את המשחקים לפי צבע ושמה למעלה. מוכנה להדביק רק מדבקות בצבעים שהיא אוהבת. עכשיו אנחנו מנסים בפעם השניה תהליך גמילה מטיטולים ןהיא רוצה רק תחתונים סגולים וכשהם נגמרים מעדיפה טיטול וזהו ובכל פעם שבורח לה (וזה קורה כמעט כל הזמן) ידשר רצה בהתלהבות לחפש תחתון סגול.
מה לדעתכם אפשר לעשות עם כל זה?
האם כדאי לפנות לעזרה מקצועית ואם כן אז לאן ( אנחנו גרים בירושלים)?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה לכמה צבעים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט11/11/2010לאמא שלום,
ייתכן מאוד שהתיאוריה שלך נכונה, והבת שלך נצמדת לכמה דברים מוכרים (כמו צבעים) כדי להקטין חרדה ולחוש יותר ביטחון. ייתכן שהיא מאמינה שהיא תוכל לחוש יותר רגועה ושמורה בעולם אם היא תישמר למגוון מאוד מצומצם ונוקשה.
לא נראה לי שמדובר בבעיה שדורשת כרגע טיפול לילדה, אלא זה התפקיד שלכם כהורים לנסוך בה ביטחון ולעודד אותה להתנסות במצבים שונים (ובצבעים שונים) ולא להימנע ולבחור את אותן בחירות בטוחות שוב ושוב. חשוב להדגים לה גמישות מצדכם ולחזק אותה בכל פעם שמגוונת ומרחיבה את "גבולות הגזרה".
אם את מרגישה עדיין צורך בכלים יותר מותאמים לבתך ולך, תוכלו לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 אליםגיא קפטה10/11/2010
היי,
שמי גיא ואני נשוי פעם שנייה, הילד השני שלי מנישואי הקודמים שחי עם גרושתי מתנהג באלימות כלפי ילדים אחרים בבית הספר במיוחד, הוא ילד מאוד נבון וציוניו מהגבוהים בכיתה אבל הוא מתנהג באלימות כלפי הילדים, זורק אבנים ומכה ילדים, בנוסף הוא גוזר את הספרים שלו, משחית את הציוד שקנינו לו לבית הספר (עפרונות , מחקים, מחברות...) , מתחצף למורים בקיצור ההתנהגות שלו אלימה ביותר, בנוסף הוא אוכל את העור באצבעות הידיים והרגליים ופוצע את עצמו בצורה חריפה, יש לציין שלילד לו חסר כלום הוא מקבל המון חום ואהבה גם ממני וגם מגרושתי (רשמנו אותו לכמה שיותר חוגים, קנינו לו פלייסטיישן עם משחקים רבים, פעמיים בשבוע אני או גרושתי יוצאים איתו למשחקיות הקיצר לא חסר לו דבר...). דוגמה יפה לאלימות מחוץ לכותלי בית הספר קרתה בסוף השבוע כאשר לקחתי אותו ואת ילדי הבכור לפיצריה והזמנו פיצה כאשר ישבנו בשולחן אותו הוא בחר, פתאום הוא הרים כיסא וזרק אותו לכיוון החלון של הפיצריה (זו דוגמה של דפוס התנהגות אלים גם מחוץ לכתלי בית הספר..) הקיצר המצב לא טוב ואשמח לקבל עצות לטיפול בבעיה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 אלים - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום גיא,
ייתכן שיש כאן אי הבנה מסויימת לגבי מה זה נקרא שלילד חסר משהו או לא. ייתכן שלילד חסרים גבולות למשל. ייתכן שלילד חסרה יכולת שלכם להבין לפעמים מה קשה לו למרות שהוא מקבל המון אהבה וחוגים. חוגים וצעצועים הם לא פיצוי והם לא ארובה לבריאות נפשית של הילד. כשהורים מתגרשים, גם אם זה קרה לפני הרב הזמן, יש לילד שאלות ותהיות לגבי מקומו בחייהם של הוריו, לרוב הילדים יש אמונה, לפעמים לא מודעת שהגירושים היו בגללם, בגלל שהם ילדים רעים, יכוטל להיות שהילד מקנא מאוד בחצאי אחיו מהנישואין האחרים וכו'. ויכול להיות שכל פעם שקשה לו - הוא נתקל בתגובה דומה לניסוח השאלה שלך כאן- אין לך סיבה להרגיש רע - תראה כמה אוהבים אותך וכמה צעצועים יש לך. באופן הזה אתם בעצם לא מקשיבים לו אולי, לוקחים אישית את הקשיים שלו, אולי בגלל שאתם לא רוצים להרגיש אשמה על כך ש"פירקתם" לו את המשפחה, ואולי הייתם רוצים שהפיצוי שאתם מרעיפים עליו ישתיק את הכאב הנגרם לו. אז זה לא ככה. ולמרות שתאם עושים כמיטב יכולתכם -ייתכן שכואב לו. את זה צריך לשמוע. כמובן שזכותכם להתגרש. וגם זכותכם להינות מהחיים החדשים שבניתם, אבל גם אחריותכם לשמוע את הטענות שלו על כך ולא להדוף אותן, כדי שהוא ירגיש מובן ושהתחושות שלו לגיטימיות והוא לבד איתן. זה לא אומר שאתם אשמים אבל זה אומר שאתם אחראים.
עכשיו, גם יכול הליות שמה שאני אורמת לא מדוייק, ובאופן כללי אני חושבת שילד במצב שתאה מתאר לא מספיק מענה בפורום לגביו ויש צרוך לפנות לטיפול מסודר, שם יוכלו להבין יותר לעומק את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמדברת על מוות עליה על ההוריםאתי10/11/2010
ישלי ילדה בגן מאוד נבונה לפני שנה וחיצ בערך סבא שלה נפטר.לאחרונה התחילה לדבר הרבה על מוות שלה של ההורים נהייתה יותר מכונסת ,בוכה מכל דבר קטן האמא אומרת שנהייתה ממש נודניקית והיא לא היית ככה .הגננת ואמה מפחדות מאוד מההתנהגות
שלה בנוסף נולד לה אח לפני כמה חודשים. רציתי לשאול מה עושים ולמה צריך לשים לב בגן?אודה על תשובה מהירה מאוד חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמדברת על מוות עליה על ההורים - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום אתי,
לא ציינת מה גיל הילדה. לא ציינת גם פרטים מה היה הקשר שלה עם הסבא, וגם שלכם. לכן יש כמה כיוונים שצריך לבדוק, וייתכן שתצטרכו ללכת לייעוץ יותר מסודר. למשל בגיל 4-5 ילדים מפנימים לראשונה את משמעות וסופיות המוות. לכן שאלות על מוות בגיל הזה הן נורמליות. במקרה שלכם יכול ללהיות שזה מתקשר לאבל לא פתור במשפחה על מות הסב. זה לא הכרחי, אבל אני מקשרת את זה כיוון שאת ציינת את זה. ואז ייתכן שהילדה משופעת מהתהליכים המשפחתיים סביב האבל הזה. אם זה כך יש מקום לטיפול משפחתי, כיוון שיייתכן שהבעיה מתבטאת דרך הילדה אבל היא לא רק שלה ורק פיתרון כולל לכל המשפחה יעזור לה.
ייתכן גם שיש גורמים אחרים, אבל אני לא יכולה לדעת אותם כיוון שלא ציינת גיל, את היחסים במשפחה, את הגבולות, וכו'.
אם היא בגן עירייה, ייתכןם שיש מקום להתייעץ עם פסיכולוגית הגן לגבי מה לעשות בגן. אם היא עדיין קטנה יותר, אוי כדאי שתפנו למכון להתפתחות הילד כדי לקבל הכוונה יותר מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתענת10/11/2010
שלום רב
בני הבכור בן 3 והצעיר בן שנתיים
אנו גרים בקיבוץ והילדים במסגרות מגיל 8 חודשים
הגננת של בני הבכור מדווחת לנו שהוא מרבה לריב עם ילדים ובעיקר בוכה מכל דבר שנאמר לו וזורק את עצמו
מעבר לזה הוא ילד נבון ומקסים
הגננת סבורה שיש לו קושי בויסות ורוצה לפסיכולוגית תצפה בו
אני מאוד מודאגת ולא מבינה מה גורם לו להיות מתוסכל ובעל פתיל כה קצר
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום ענת,
כמובן שיש להמתין לתצפית הפסיכולוגית כדי לדעת. זה יכול לבוא ממספר מקורות. למשל שאין לו כלים אחרים להתמודד וצריך ללמד אותו, למשל נטיה מולדת, למשל בעייה קשב וריכוז לעיתים מתאפיינית בקשיי ויסות מהסוג הזה, למשל קושי ריגשי להכי את עצמו כיוון שהוא מוצף מכל מיני דברים שקורים בחייו או במשפחתו, למשל חוסר גבולות וסמכות הורית וכו'
יש לבדוק את העניין לעומק כיוון שיכולים להיות כיוונים רבים או יותר מכיוון אחד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסת ילדה בת שנתיים לגן חדשליזה10/11/2010
שלום,
בתי היא בת שנה וחודשיים. היא נמצאת במשפחתון מגיל 5 חודשים. מתפקדת ומתפתחת יפה מאוד בהתאם לגילה. באוגוסט תהיה בת שנתיים ואני צריכה להעביר אותה לגן אחר.
קיבלתי המלצה להעביר אותה לגן אחר בערך באביב ולא לחכות לספטמבר בגלל שנאמר לי כי גיל שנתיים הוא גיל בעייתי לילד מבחינת שינויים בחייו. כמו כן, תוכל לקבל יותר תשומת לב כשאין הרבה ילדים חדשים.
רציתי לדעת האם אכן עדיף להעביר כבר לפני גיל שנתיים או לחכות לספטמבר ושתתחיל את הגן יחד עם כולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסת ילדה בת שנתיים לגן חדש - תגובה
נעמה סבג שמש10/11/2010שלום ליזה,
ישנן שאלות נוספות שעולות:
האם המעבר באפריל לגן החדש יהיה מעבר לאותה הגננת שתמשיך גם שנה שאחרי? האם יהיו אלה אותם ילדים או שמא תהיה תחלופה וייכנסו חדשים? אם יהיו שינויים נוספים עד ספט' הקושי רק יגדל.
השינוי בגן לא קל בכל מקרה, וזה תלוי בהכנה הנכונה לילד ובאופיו.
בדקי את הנק' שציינתי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליזה11/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! - תגובה
נעמה סבג שמש16/11/2010בשמחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בגןחני10/11/2010
ביתי בת 3 וחצי בוכה כל בוקר כאילו זאת תחילת שנה בכי על הריצפה רקיעות רגלים בעיטות בגננת שמרימה אותה מה עושים??? הגננת אומרת שזה רק הפרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בגן - תגובה
ליאת גרוס10/11/2010שלום חני.
האם כשאתם באים לקחת אותה נראה שעבר עליה יום טוב ?
האם מראה מצוקה רגשית בבית?
אם התשובות הם כן ולא בהתאמה, כנראה שזה אכן רק הפרידה.
אם אכן זו רק הפרידה זה אומר שצריך לעשות את הפרידה מהר וקצר תוך מסר לילדה שאתם סומכים עליה שתרגע ויודעים שטוב לה בגן.
אני יודעת שזה קשה - אבל בדיעבד זה יעשה יותר קל לכולם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חני10/11/2010שהיא חוזרת מהגן היא ניראת ממש שמחה אבל במשך היום יש לה פרצוף עצוב אחת כזו שלא נהנת מכלום ודי מתלוננת הרבה איך לשפר את זה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ליאת גרוס10/11/2010את מתכוונת במשך היום בגן או בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מכשלוןשני10/11/2010
לביתי בת 5.5 בגן חובה יש פחד מכשלון וקושי רב להתמודד מול קושי/אתגר. בכל פעם שהיא מזהה בעיה/ קושי היא בוכה ומבקשת להפסיק.
שמתי לב שזה שהתנהגות מסוג זה באה לידי ביטוי כאשר היא נמצאת במסגרות:בגן ובחוג.
בגן-זו שנה שניה שלה בגן..בשנה שעברה היא היתה בוכה המון,לא מתמודדת ולא מדברת עד שפונים אליה. השנה יש שיפור ,היא כבר לא בוכה מול קושי אך כשהיא מזהה אותו היא בוחרת לא להשתתף ואף ממציאה תירוץ-"כואבת לי הבטן".הגננת אף מציינת שהיא ילדה מאוד נבונה אך יחד עם זאת שהילדה היחידה בגן ש"לא זורמת" וחסרת בטחון !
בחוג- היא משתתפת בחוג התעמלות אומנותית.ילדה גמישה וספורטאית.כשרשמתי אותה לחוג חשבתי שעשיתי צעד נבון על מנת לחזק את הכשרון שלה ולהעלות לה את הבטחון. אך בשיעור שעבר, למשל ,הם למדו משהו חדש,שלא התנסתה בו אף פעם אז היא פשוט ישבה על הרצפה ובכתה!!!כשיצאה מהחוג היא אמרה לי נחרצות שהיא לא רוצה להשתתף יותר בחוג!!!
שתי שאלות לי:
1. שאלתי הברורה היא כיצד אני מתמודדת עם הפחד הזה????
2. האם להיענות לבקשתה ולהוציא אותה מהחוג או לא "לוותר לה"??
אני חייבת לציין שכאשר היא נפגשת עם חברות אם זה במגרש משחקים או אם זה כשהיא מארחת אין זכר להתנהגות מסוג זה ואפילו ההפך-היא מנהיגה היא דומיננטית,יוזמת משחקים שאף מעורבת בהם סוג של תחרותיות.
כמו כן, בבית נעשות המון שיחות חיזוק חיוביות ומעצימים אותה בלי הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מכשלון - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום שני,
ייתכן שההעצמה, שהיא דבר טוב לכשעצמו צריכה להתאזן גם על ידי כך שישודר לה מסר שכישלון זה לא נורא. כי אם אתם רק מעצימים אתם קצת מחזקים את המסר שהצלחה זה נורא חשוב. וזה באמת חשוב, אבל לפעמים אפשר גם להצליח פחות. כלומר החיזוקים צריכים להיות לא רק על היכולות שלה, אלא גם על עצם המאמץ וגם על כך שהיא מילדה מקסימה גם כשהיא לא מצליחה.
מהכיוון הזה, כרגע לא הייתי מתעכבת על להתעקש על החוג, אלא מחכה שהיא קצת תוכל להרגיש שזה בסדר איך שהיא גם אם היא לא מצליחה. אם זה עוזר לה להתמיד בחוג -יופי, אם לא הייתי מוותרת באופן זמני, לא כמסר עקרוני שאם לא הולך מוותרים, על החוג ומתרכזת בלשדר מסר שהצלחה זה לא הכי חשוב כל הזמן, עד שהיא תרגע.
אם זה לא עוזר במשך כמה שבועות, הייתי שוקלת לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מכשלון
שני10/11/2010כמובן שאנחנו משדרים ואף אומרים שמותר לא להצליח ושלא סוף העולם אני אפילו ממציאה סיפורים שאני הייתי קטנה אז קרה שלא הצלחתי וכו'....
השאלה שלי היתה כיצד להתמודד עם התגובה לפחד מהכשלון בכלל??,האם ישנם כילים /שיטה שאוכל להשתשמש כדי להדחיק ולהכניע את הפחד??,כי היא מגיבה בבכי לפני שהיא אפילו מנסה. רק עצם המחשבה שלא תצליח מביאה אותה לתגובת הבכי והרתיעה .
שוב אני שמה דגש שזה קורה רק במסגרות כמו גן וחוג! בבית ובחוץ (אצל חברות,בית,גן שעשועים) התמונה הפוכה לגמרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מכשלון - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום שני,
טוב מאוד שאתם משדרים שאפשר גם להיכשל. עכשיו הדבר הבא הוא ללמד שאפשר גם לתקן. כלומר הכישלון הוא לא סופי, אלא אפשר לתקן אותו.
את זה מלמדים גם בדוגמה אישית, וגם אפשר ללמד דרך משחק משותף - או עבודת יצירה משותפת -שלפעמים מפסידים או לא הולך -אפשר להתייחס לזה בהומור, אפשר למצוא דרך יצירתית לנסות עוד פעם, אפשר לתקן כו' - גם אתם וגם היא, לאורך זמן היא תפנים שזה פחות קריטי - כי כמעט תמיד אפשר לתקן או שיש הזדמנות שניה. אם זה לא עוזר לאורך זמן, כדאי לשקול לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 לא מתחבר לילדים אחריםרינת10/11/2010
היי
הבן שלי בן 3 ונמצא בגן עד 16:00 כל יום .הוא מדבר מדהים לגילו ומתקשר ומשחק עם ילדים של חברים אך לאחר צפיה בו כאשר הוא בגן אני רואה שהוא תמיד רודף אחרי ילד מסויים ולא עצמאי . נראה שהוא לא מוצא את עצמו בין כל הילדים .
הגננת אומרת שכאשר הם משחקים בחוץ ועושים רכבת של ילדים הוא תמיד נגד הכיוון ולא בדיוק עוקב אחרי כולם .
הילד חכם ת מדבר מדהים ת צוחק כל היום ומחייך לכולם .
מה אני אמורה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 לא מתחבר לילדים אחרים - תגובה
ליאת גרוס10/11/2010שלום רינת
אל תסיקי מסקנות מתצפית אחת. קודם תחקרי יותר.
בצעי עוד 2-3 תצפיות בזמנים שונים ובימים שונים., שוחחי עם הגננת ועם סייעת נוספת, הזמיני 2-3 חברים מהגן הבייתה והסתכלי מה קורה. בקשי מהגגנת שתעזור לחבר אותו גם לילדים אחרים וצפי כיצד מגיב.
במקביל בדקי את תחום ההתמצאות המרחבית שלו. ייתכן שקושי בתחום זה מסביר את הבעייה עם הרכבת בחוץ ואולי גם את הקושי להסתדר במרחב עם הרבה ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלבות חברתיתמ.10/11/2010
שלום רב
בני בכתה א' ולא משחק ולא נפגש עם ילדים מכיתתו
הוא כן משחק עם בוגרים (ילדים מ ב' וג') אם כי לא ברור לי מה סוג המשחק בדיוק (האם הוא יותר צופה, או משתתף פעיל).בכל מקרה זה מוגבל לבה"ס בלבד.
אחה"צ הוא לא מוזמן ולא מזמין.
שאלתי אותו אם הוא בודד והתשובה היתה : לא יש לי חברים.
הוא לא מראה שום סימני מצוקה.
המורה בבה"ס דיווחה שהוא נוטה להציק לילדים מכתתו.
שקלתי להכניס אותו לקבוצה של דינמיקה קבוצתית לשיפור מיומניות חברתיות ובסוף דחיתי ההחלטה בנושא , הסיבות :
א - אני לא מכירה הנושא( אגב ניסיתי למצוא מחקר ולא מצאתי אם תוכלו להפנות אותי אודה מאוד) , מה מידת היעילות ?, מה קורה אחרי ? בשלב זה לפחות זה נתפס בעיני כשמשהו מאוד נקודתי וככזה בעל השפעה מוגבלת אם בכלל ?
ב - בעלי מתרשם שזה עניין של הבשלה וחושב שצריך לתת לילד עוד זמן לפני התערבות.
הייתי מסכמת שהמצב (וגם במידה מסוימת הילד עצמו) מבלבל.
אשמח להתייחסתוכן
בברכה
מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלבות חברתית - תגובה
ליאת גרוס10/11/2010שלום לך
שתי שאלות חשובות:
1. האם בגן היה קושי חברתי. האם בגן הציק ? האם היו לו חברים?
2. האם יש לו קושי בהסתגלות לכיתה א'. האם מתמודד עם החומר הנלמד ? האם מסתגל למסגרת?
לא הייתי רצה לקבוצה למיומנויות חברתיות עד שהילד לא ירצה לשתף פעולה בכזו מסגרת כדי לחזק את מצבו החברתי. כרגע אומר לך "אין בעייה". הייתי עובדת קודם כל על התקשורת איתו. בתחושה שלו אין לו כרגע כתובת בטוחה לשתף בבעיה. נסו להגיע לשם. הקשיבו לו. תהייו איתו כך סתם. בלו איתו זמן איכות קרוב. בהדרגה אולי ייתפח ויספר. אל תשפטו. אל תמהרו להציע פתרונות. תקשיבו. תבינו ותראו שזה כבר חצי מהפתרון.
לא הייתי מחכהש זה יעבור לבד אבל גם לא רצה איתו לאנשי מקצוע. נסו אתם או את להייעץ עם איש מקצוע. במקביל אולי כדאי שהמורה ו/או היועצת בבית הספר ינסו להתקרב ולשוחח איתו. כמו כן - גבולות ברורים סביב הצקות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםשרית10/11/2010
בן שנתיים ועשרה חודשים. מזה כחצי שנה סובל מפחדים רבים ובשל כך נוקט בהמנעות. לדוגמא, ראה פרק של "דורה" ובו היתה דמות מעט מפחידה, מאז מסרב לראות טלויזיה, גם שאנו יושבים עמו ומחבקים אותו. בנוסף החל בחודשים האחרונים להכניס אצבעותיו לפיו בזמן שהינו מפחד. האם תגובתו לפחד נורמטיבית? כיצד לעזור לו להתגבר על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום שרית,
אתם יכולים לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה לגבי פחדים ולראות אם יש משהו שמתאים לכם נסות איתו. נסזו להקריא לו סיפורים על ילדים שמתגברים על פחדים, ואם זה נמשך וכלום לא עוזר הייתי שוקלת לפנות לייעוץ, כי רמת ההימנעות שאתם מתארים היא כבר לא כל כך נורמטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ותשעGHB,09/11/2010
שלום רב
ביומיים האחרונים שמעתי לראשונה מהגננת שהגברת הקטנה שלי חוטפת משחקים שאצל ילדים אחרים והכי גרוע מרביצה סתם ככה בלי סיבה. אם אומרים אל תעשי משהו היא אומרת אני כן אעשה או כן בא לי ונשכבת על הרצפה וצועקת.היא גם נורא עקשנית ולא מוכנה לוותר . לדוגמא- יש סבב החלפות וכשהיא חוזרת מישהו אחר במקומה היא לא מוותרת ורוצה את הכבא שהייתה עליו מקודם.
אני בחיים לא ראיתי אותה מרביצה וגם בבית היא בקשרים עם ילדים(חברים שבאים ואנו אליהם, שכנים, בני דודים)ראיתי כבר שרוצה משחק שאצל מישהו אחר
אבל אני תמיד אומרת שתחכה בסבלנות וכשהילד יסיים היא תוכל לשחק. בד"כ היא מקבלת את זה ולעתים יכולה גם להתבכיין אבל לא לחטוף.
בזמן האחרון היא גם מאוד מקרצצת לחברים שלה- לדוגמא אנחנו בבית אצל מישהו או מישהו אצלנו והילד לא רוצה לשחק איתה כל הזמן אז היא בוכה. היא פשוט רודפת אחריו לאן שהולך ולאיפה שמשחק.
היא אומנם עוד קטנה אבל אני חוששת שבסוף באמת ילדים לא ירצו לשחק איתה או להיות איתה והיא ילדה שמאז שנולדה זקוקה לחברה ואהבת חברים.
אין שום שינוי שידוע לי עליו שיכל לגרום להתנהגות הזו
דברתי איתה על זה בגן על יד הגננת שלא מרביצים כי זה לא נעים כמו שלך לא נעים אם ילד מרביץ לך..ואמרנו שזהו היא יותר לא מרביצה ואם מישהו מציק לה היא תגיד לגננת. בתאוריה היא יודעת ומסבירה יפה מאוד שאסור להררביץ או לחטוף אבל מסתבר שלא עושה זאת.דברנו גם מתי הגננת כועסת והיא אמרה שמות של ילדים אחרים שמרביצים ואת עצמה לא הזכירה. אז רק דברנו עליהם שזה לא יפה שמרביצים ,לא נעים, אסור......
מבחינה שפתית יש לה שפה עשירה מאוד יחסית לבני גילה כך שלא נראה לי שהסיבה היא שהייא לא יודעת לבטא את עצמה במילים.
אשמח לעצה
איך להגיב לתופעות החדשות האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים ותשע - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום מעין,
ואיך היא מתנהגת בבית, כשאין חברים? מה מצב הגבולות בבית? האם גם בבית אין לה סבלנות לחכות? האם גם בבית היא נשכבת על הריצפה כשלא מקבלת מה שהיא רוצה? או שהבעיה היא רק בגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר
GHB,10/11/2010בבית עם חברים קורה שהיא רוצה חפץ שלהם ואני אומרת לה שתחכה בסבלנות הילד יסיים והיא תוכל לקחת. לפעמים היא מקבלת ומחכה ולפעמים בוכה. ביא מתבכיינת אם לא מקבלת משהו שרוצה ותלוי בסיטואציה איך אנחנו מגיבים. אם לדוגמא אני רוצה להתקלח והיא לא רוצה שאלך אז אני אלך בכל מקרה גם אם תבכה. אם אני רוצה לרדת מהאוטו לחנות שניה והיא לא רוצה שאני אלך ושאבא ילך אז אני נשארת איתה.
מה שבטוח שבחיים לא ראיתי אותה מרביצה לילדים...
גם היום הגננת ספרה לי שרצתה חפץ שילדה שיחקה איתו ורדפה אחריה עד שהילדה ניסתה עם הידיים להזיז אותה ובתי הרביצה לה. וגם בחצר הרביצה לילדה שהיה לה חישוק שהיא גם רצתה. הם אמרו לה לא והיא אומרת אני כן רוצה, אני כן אשעה. אז הן שמות אותנ בצד להרגע וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום מעין,
אני לא מספיק מכירה אתכם כדי להבין בדיוק. מה שנשמע לי כרגע, שייתכן וקיימת חוסר עיקביות מסויימת במקומות שבהם היא אמורה להבין שהיא לא קובעת. למשל כשאת רוצה לרדת מהאוטו והיא לא מאפשרת לך ובעלך יורד. יכול להיות שכאן ויתרת בסיטואציה שלא מתאים לוותר בה. כיוון שזה נותן לה הרגשה שהיא יכולה לנהל אתכם. היא לא יכולה לקבוע לך מה לעשות. כן מתאים לא להתעקש איתה כשזה משהו שנוגע לעצמאות שלה - למשל אם היא מתעקשת ללבוש בגד מסויים או צבע מסויים או לא רוצה לגמור מה שיש לה בצלחת, - כאן הייתי שוקלת מתי להתעקש ומתי לא כי כאן היא רוצה להחליט על עצמה. זה לא אותו דבר כמו מקומות שהיא נהיית מפקדת שלכם ואתם נענים לכך וזה נותן לה אשליה מצד אחד שהיא יכולה לנהל את העולם, ואם לא הסכמתם פעם אחת שווה לה לבכות שוב כי בפעם אחרת כן תסכימו - ומצד שני היא נהיית מפוחדת ומבוהלת מהמצב כי היא במצבים מסויימים המפקדת של הבית -ואז מי ישמור עליה?
לכן מאוד חשוב שתשמרו על עיקביות ועל רציונל מתי מוותרים לה ועל מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן המופנם ורגיש. איך עוזרים בחברתיסימה09/11/2010
שלום. מבקשת עזרה לגבי
בן ה7 שלי- ילד בכיתה ב. רגיש מאד , מופנם וסגור. אני יודעת שלמרות שזו השנה השנייה שלו עם אותם הילדים עדיין לא התחבר לאפאחד. המורה טוענת שעליי למנף את זה שהוא מוצלח בלימודים לצד החברתי.
היום בבוקר נקרע לי הלב: בדרך לביהס אמרתי לו שיהנה מהיום שלי ופתאם הוא אמר לי ( והוא אפ פעם לא משתף אותי ברגשותיו או במה שקורה בכיתה) :"איך אני אהנה אם אפאחד לא משחק איתי ומעליבים אותי בכיתה?"
לא יודעת איך להגיב לזה. לחקור לעומק? ( גם ככה המורה שלו חושבת שאני מגזימה עם העניין החברתי ושחברים אמיתיים רוכשים רק בכיתה ג) להתעלם ? לעודד? איך? איך מלמדים ילד להתחבר לילדים? שניסיתי להזמין חברים שנה שעברה אני הייתי בייבסיטר של הילדים. הוא פשוט המשיך במשחקי מחשב, טלויזיה....
זה בטח יהיה טיפשי לעזוב הכל ולהגיע בהפסקה לביה"ס . נכון? אני מדברת כבר מתוך ייאוש.
מה עושים?
תןדה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן המופנם ורגיש. איך עוזרים בחברתי - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום סימה,
את לא מגזימה, הילד משדר מצוקה, זה לא נכון יהיה להיגע בהפסקה, ובכלל צריך לבדוק ממה נובע הקושי שלו. אם זו ביישנות או חוסר ביטחון צריך לבדוק ממה זה נובע, ולנסות לחזק אותו.
נשמע לי שאם מדובר בילד מופנם וסגור יש לכך כנראה כל מיני סיבות ואולי כדאי לפנות לייעוץ מסודר כדי לבדוק אותן לעומק ולראות איך אפשר לסייע לו להיפתח. בהמשך אולי אפשר יהיה לבדוק אופציה של טיפול קבוצתי כדי ללמוד מיומנויות חברתיות שאולי חסרות לו. אבל קודם כל הייתי מתחילה מטיפול פרטני שמללווה בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מינית אצל ילדה בת 6גל09/11/2010
ביתי בת 6 בגן חובה. כשהגיעה לגיל 4 התחילה סקרנות מינית כאשר במשך הזמן קרו מספר פעמים בגן מקרים שהיו מעורבים ילדים(כולל אותה) שהורידו מכנסיים ונגעו באיברים פרטיים(פעם אחת הגננת אמרה לי שהיא שוכבת ולא אכפת לה שמספר ילדים יגעו בה) הסברתי ודיברתי(טחנתי את הנושא) הוא ברור לילדה , היא מבינה שאסור לעשות מעשים כאלה ואפילו היינו בהצגה בנושא. במשך שנה וחצי לא היו תקריות דומות . לפני שבועיים אחיין שלי אמר שהיא הראתה לו את הטוסיק . שוב דיברתי על הנושא והיא אמרה שזה היה בצחוק. היום התקשרה אמא מהגן ואמרה שהבת שלה(שהיא חברה שלה) סיפרה לה שהילדה הראתה לילד את הפות וביקשה ממנה לא לספר. ניסתי לדובב את הילדה והיא טוענת שזה לא נכון לאחר שיחה ארוכה הודתה ואמרה שהוא שיכנע אותה(למרות שהסברתי לה שהיא לא צריכה להיות בסיטואציה ולא משנה מי התחיל) יש לציין שאני מאוד מקפידה על צניעות, פרטיות בבית ובכלל.ומדברת הרבה על הנושא כדי שתדע תמיד שהגוף שלה ברשותה ואף אחד לא יכול להכריח אותה לעשות משהו בניגוד לרצונה וכמובן שהיא לא יכולה לפגוע באף אחד אחר.
אני לא יודעת האם להחריף את התגובה שלי . כי אני רואה שדיבורים לא עוזרים. ומה הסיבה יכולה להיות שהיא עדיין לא הפנימה את כל ההסברים שלי?
אני מודאגת. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית אצל ילדה בת 6 - תגובה
סמדר ריינר09/11/2010שלום גל,
אני לא יודעת אם החרפת התגובה שלך תעזור, כי ייתכןם מאוד שמה שבתך עושה הוא איתות על מצוקה. האם ניסית לברר איתה אם גם לה קרה משהו כזה? האם מישהו הכריח אותה להוריד בגדים פעם? אולי כדאי לברר את זה בעדינות, לא בכעס, וגם להשתדל לא בהיסטריה. אם הבירור שלך לא מעלה דבר, וגם אם הוא כן מעלה, ייתכן שיש מקום לפנות לטיפול כדי לברר יותר לעומק מה קורה לה ולמה היא עושה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל09/11/2010ניסיתי לברר מה שהצעת כבר מספר פעמים והילדה טוענת שלא. (למרות שלא כל דבר היא מספרת)אני עובדת עד 13:00 . חוץ ממסגרת הגן היא נמצאת איתי כל הזמן. אף אחד לא שומר עליה והיא לא שוהה עם אף אחד חוץ ממני. אז אני חושבת שזה מצמצם את האפשרות שמשהו כזה קרה. אין סיכוי שבגיל כזה זה עדיין סקרנות מינית ולא משהו חריג?ואם כן מתי הם אמורים להפסיק עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום גל,
אכן קיימת סקרנות טבעית בגיל הזה, הסקרנות היא לא חריגה כאן, מה שחריג הוא שלמרות שהגבול הוצב מספר פעמים היא ממשיכה לעשות את הדברים שהגודרו כמחוץ לתחום. זה כן עלול להיות מדאיג בהקשר של מיניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גל11/11/2010לילדה יש בעיה חברתית. צמאה לחברים ומצליחה להשיג חברים בודדים וגם שומרת עליהם בקנאות עד שלא רוצים לשחק איתה. האם יכול להיות שעושה את הדברים האלה כדי לייצר עניין ולמשוך אליה חברים?ואם כן מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
סמדר ריינר11/11/2010שלום גל,
גם אם כן, זו דרך ביזארית מאוד לעשות את זה. זה עדיין דורש בדיקה מעמיקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדישות של ילדרותי09/11/2010
שלום רב
אני אמא לילד בן 2.5 ,שמהיום הראשון לחיים, הילד מגיב באיטיות ,,בגן כשקוראות לו המטפלות היא לא עונה להם בהתחלה,בחוץ הוא לא משחק לבד , הוא שקט מאוד
אבל משחק עם צעצועים ,מבין את מה שמדברים אליו .
היום הוא רץ לבעלי ואמר אבא בא ,הוא אומר לי שהוא אוהב אותי , הוא שר לי שירים מהגן .
האם את מתרשמת שיש לילד
בעיה ? לאזה רופא לפנות ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד אדיש
רותי09/11/2010תיקון הוא משחק לבד .הוא רוב הזמן עם עצמו. הוא לא מספר לי מה קורא בגן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאב גרוש לילד בן חמש
אלכסנדר03/12/2011אני גבר גרוש מזה ארבע שנים ,יש לי בן בגיל 5 שנמצא בגן חובה...
סדרי הראייה שלי הם טובים,פעמיים בשבוע,ופעם בשבועיים סופשבוע...היחסים שלי עם הבן טובים,אני דואג לו ומפנק אותו ,מכין לו ארוחות ,לוקח אותו לגן משחקים,קונה לו מכבס ,
בתקופה האחרונה אני חש שבכל פעם שאני מגיע לאסוף אותו מהגן אין לו התלהבות כשהוא רואה אותי,להפך לפעמים מתעלם,אבל לא הכי שמח בעולם,ולוקח לו קצת זמן להיפתח בהתחלה ..אחרי זה הוא כבר מספר,צוחק משחק אצלי...אבל ההרגשה הכללית שלי בכל אופן שאני לא רואה שיש מי יודע מה התלהבות ממנו...היו פעמים ששאלתי אותו אם הכול בסדר ,הוא ענה בחיוב אבל אמר לי שרוצה להמשיך לצייר או לשחק,
בתקופות מוקדמות יותר של גיל 3 הוא היה ממש מאושר לראות אותי,ראו את זה בעיניים שלו,בחיוך שלו,היום הוא משדר אדישות אולי חיוך קל,ופחות מושך את עצמו לגשת אלי אחרי כמה ימים של היעדרות שלא התראינו.
אמש הוא שהה אצלי ,ובבוקר הרגשתי כי הוא קצת חם ,מדדתי לו חום ,חיבקתי והרגעתי אותו..לאחר מכן יצרתי קשר עם אימו והודעתי לה שהוא קצת חולה ולא ילך לגן...כשאימו התקשרה לשוחח עימו ,התלונן כי לא מרגיש טוב ואמר כי הוא רוצה לחזור אליה (וזה קצת פגע בי),אבל שכנוע קצר מאימו הסכים להישאר ,ואחרי נורופן חזר לאיתנו די מהר,שמח ועליז כמו שהוא ומעשיי השובבות שלו,בשיחה מאוחרת יותר עם אימו אמר לה כי התרופה של אבא עזרה לו ...וגם שאל אותה "למה דיברת עם הגננת אבל אבא דיבר איתה כבר.."..
גם באירועים בגן הוא נוטה להיות יותר עם אמא ופחות איתי...אפילו קצת מתעלם להרגשתי..
יש פעמים שהוא ממש מחבק אותי ומנשק אותי,ופשוט נשאר מחובק איתי,ולפעמים הוא פשוט נודניק ומחפש תשומת לב,וביתר הזמנים הוא עצמאי,יודע מה הוא רוצה,מאוד דברן,מנומס,צוחק ושובב...הוא נוהג לומר שטוב לו אצלי ...
בנושא ההורות עשיתי את המיטב כדי לא לגרום לוואקום אצל הבן שלי,גרושתי היום חייה עם אדם עיוור ושניהם מגדלים את הבן למרות כל הקשיים הקיימים והמוגבלויות,אף על פי כן ,הבן יודע שאני אבא שלו,
אבל אני רחוק מלראות מטרות ברורות בתחום הזה של ההורות,זה יכול לגרום לי סיפוק והנאה לראות את ההתפתחות ולהיות חלק פעיל בה,איך כל דבר משפיע..אבל כנראה ההתחייבות לא יודע למה או לתפקיד של הורה במצב של גירושים אין לי תוכנית מוגדרת עם מערכת של מטרות :במיוחד אם אני קרוב מידי או צריך לפנות לחלק של האדם שלא הורה,של השאיפות והרצונות כאדם אינדיווידואלי,אני יודע איזה סוג של הורה אני רוצה להיות אבל אני לא רואה שיש פירות מזה ממה שאני עושה,הוא פשוט אדיש בראותי.
באותה מידה,אני אדם עובד אבל האיכות של הקשר הקיים עם הבן לא ברורה לי....
האם יש בעייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד אדיש - תגובה
סמדר ריינר09/11/2010שלום רותי,
במאת שזה לא נכון ולאל אחראי לענות על השאלה הזו בפורום כי אין מספיק פרטים ואנחנו לא מכירות את הילד. אם את לא שקטה כדאי לשמוע פידבק מהגננת, ואם עדיין את לא שקטה את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברים בגיל שנתייםיעלי09/11/2010
שלום לכן!
יש לנו ילדה מקסימה בת שנתיים. בגן היא מאוד מאוד חברותית ונהנית לשחק עם הילדים. הגננות מדווחות שהיא מתעקשת לשתף גם ילדים פחות פעילים (נניח כאלו שהצטרפו רק השנה ובהתחלה היו פחות מעורבים). עם זאת, אנחנו הורים צעירים ולחברים שלנו אין ילדים (בגילה או בכלל) ולכן לאחר הגן היא כמעט ולא פוגשת ילדים. כמובן שלפעמים בגן המשחקים היא פוגשת ילדים שאנו לא מכירים. יש לציין שבסיטואציות כאלו היא מאוד פתוחה ובד"כ לא זוכה לאותה התלהבות מן הצד השני, דבר מתסכל מן הסתם. למשל אתמול באופן נדיר ביותר פגשתי מישהו עם ילדים בגילה. לאחר מספר נסיונות התחברות שלה (רצה לקראתם כשהגיעו, נכנסה למקום קטן והציעה להם להצטרף, ביקשה ביס מתפוח חתוך שאחד הילדים החזיק במשך כל הזמן) , שלא צלחו, היא פשוט ביקשה ללכת הביתה.
מיותר לציין שלי לא ממש נעים לראות ילדים ש'מייבשים' אותה. מצד שני, הרי זהו חלק מתהליך למידה חברתית שהיא צריכה לעבור.
השאלה היא האם רצוי ליזום סיטואציות שבהן היא משחקת אחד על אחד עם ילד בגילה (נניח עם ילדים מהגן), או שבגילה זה עדיין לא חשוב.
אציין שבשנה שעברה הלכנו יחד לביתו של אחד הילדים בגן אחה"צ והיא שיחקה איתו מאוד יפה. עם זאת, ייתכן שאם הוא היה בא אלינו היא לא היתה ששה לשתף אותו בדברים שלה (אין לי מושג...).
אם זה קשור יש לה אח קטן שאיתו היא בהחלט משחקת אבל מן הסתם מדובר ב"משחקים" מאוד שונים ממה שהיא עושה עם ילדים בגילה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים בגיל שנתיים - תגובה
סמדר ריינר09/11/2010שלום לך,
בודאי שכדאי ליזום סיטואציות, זה בחלט תואם את הגיל שלה וזה חשוב מאוד, אתם בעצמכם רואים שזה חשוב לה. מקובל בהחלט גם בגיל הזה להזמין ילדים מבגן וללכת אליהם וזו יוזמה של האימהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)