פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סוגי משחקים בגיל שנה ו-7 חודשים
    אושרת
    09/11/2010

שלום רב,
    בני בן שנה ו-7 חודשים, לא מתעניין במשחקים ו/או צעצועים אשר אינם בעלי גלגלים או שאינם מתגלגלים על הרצפה.
    בני נוהג לשחק במכוניות, לגלגל דברים על הרצפה, והוא יכול להתעסק בזה שעות.
    האם תקין?
    האם כדי לעניין אותו במשחקים נוספים, עליי להחביא את המכוניות וכל הדברים המתגלגלים האחרים, ולהשאיר אותו עם המשחקים בהם אני מעוניינת שישחק?
    אני יושבת איתו, מנסה לגרות אותו במשחקים, משחקת בעצמי במשחקים ומחכה שיצטרף, מניחה דפים גדולים על הרצפה וצבעים כדי שנצייר יחד,
    אך כל מה שמעניין אותו זה מתגלגלים...
    כיצד אני יכולה לעניין אותו במשחקים נוספים?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוגי משחקים בגיל שנה ו-7 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    09/11/2010

שלום אושרת,
    הוא רק בן שנה וחודשיים, נראה לי חשוב שתכבדי את הקצב שלו, ותני לו לבחור לבד מה שחיוני כרגע לעניין שהוא מגלה בעולם. עצם הלחץ שאת חשה סביב העניין מורגש אצל הילד והוא מנוגד לכ הכיף והיצירתיות שהן מטרותיו של המשחק. לכן חשוב מאוד שתרפי המענייןו הזה, עד גיל שנתיים לפחות , אם לא יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-7 חודשים

אושרת
    09/11/2010

ראשית, תודה על תשובתך.
    שנית, הוא בן שנה ו-7 חודשים ולא שנה וחודשיים.
    עד אתמול ממש לא הייתי לחוצה מהנושא וזה הרגיש לי נכון שהוא משחק במה שמעניין אותו, והעובדה שהוא יכול להתעסק בזה שעות אף הרגיעה אותי.
    אבל, אתמול היינו בהתפתחות הילד, ורופאת ההתפתחות אמרה שזה לא בסדר שהוא מתעניין רק במשחק אחד, לא מגלה עניין במשחקים האחרים שהיא ניסתה לעורר בו רצון לשחק בהם, וציינה שהוא מתקבע על משחק אחד לאורך זמן, וזה לא נראה תקין בעיניה.
    כמובן, שלשמוע דברים שכאלה מפי רופאה שההתמחות שלה זה התפתחות תינוקות, לשמוע את זה על הבן שלי, זה מלחיץ.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-7 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    10/11/2010

שלום אושרת,
    אני מבינה אותך.לי זה נשמע פחות מלחיץ. עם זאת אם הרופאה ראתה אותו ייתכן שהיא ראתה דברים שאני לא יכולה לאבחן רק לפי התאור שלך בפורום, ואם את מודאגת ייתכן שכדאי לך לפנות לגוםר נוסף, אולי פסיכולוג התפתחותי או רופא אחר, כדי לקבל התרשמות נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שאינו אוהב לישון
    מיטל
    09/11/2010

שלום, בני בן שלוש וחצי בכל ערב הוא כבר מוכן לישון (כלומר לאחר מקלחת וסיפור) כבר בשמונה בערב אך מושך את הזמן ואינו נירדם עד 10 בלילה, כשעתיים לוקח לנו להרדימו,
    בעלי ואני מותשים וחסרי אונים , איננו יודעים מה לעשות, אציין שהילד מאוד עייף ושפוך אך מתנגד לישון , כאילו לא נותן לעצמו להירדם , אם זה לברוח מהמיטה או לבקש לאכול או לברוח לסלון ולהתיישב מול הטלויזיה, אציין שהוא אף פעם לא היה חובב שינה אך כמעט יותר מחצי שינה אנו פשוט נילחמים איתו כל לילה מחדש ואין לנו פשוט כוחות לזה . מה עושים על מנת לגרום לו לישון הוא עייף אך הוא לא נותן לעצמו להירדם כך שיוצא שכל יום נירדם ב-22:00 וקם ב-06:30 או 7:00 כבר נהיה לו סימנים אדומים מתחת לעיניים , ,. אודה לעזרה .

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שאינו אוהב לישון

הוספת תגובה

• ילד שאינו אוהב לישון - תגובה

ליאת גרוס
    10/11/2010

שלום מיטל.
    אם הילד נלחם שעתיים למרות שעייף , ובהנחה שאין לו פחדים או כאבים בלילה, סימן שמרויח משהו בשעתיים אלו. מרוויח עוד זמן הורים, מרוויח קצת טלויזיה, פינוק יחס בלעדי ? מה כלכך חושש להפסיד?
    נסו להיות מאד מאד מאד החלטיים. אחרי מקלחת וסיפור הולך לישון . אם קורה לכם תענו פעם אחת ש"נדבר מחר" ואז אל תגיבו יותר. אל תגיבו יותר! אם יוצא מהחדר קחו אותו בהחלטיות למיטתו ואימרו לו "עכשיו את הצריך לישון" .אל תיכנסו למשא ומתן או מתן מענה לבקשותיו. אם מבקש מים/אוכל תאמרו לו בקצרה "מחר". זהו!!!! אם יצא שוב תחזירו אותו מייד למיטה באותו אופו. בלי צעקות אבל באופן החלטי ותקיף. אם זה ממש לא עוזר נסו להשתמש באיום:" אם אתה יוצא מהחדר אז אני אכעס מאד/ מחר אין טלויזיה/לא תקבל... וכו'".
    אני מאמינה שאם לא תיכנעו, ותהיו מוכנים לכמה ימים קשים לפני שיהיה קל, הוא וגם אתם תהיו ערניים ומאושרים יותר.
    בהצלחה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההבנה - בתי אוכלת המון זמן

אורי
    10/11/2010

שוב תודה
    הפעם זו תשובה אני מסכימה איתה יותר היות שייתכן שאני זקוקה להכוונה ביחס לגבול בין למה שקראת כפייתיות לבין התמדה או עקשנות ללמד משהו שנראה חיובי על מנת ליצור בסיס טוב לעתיד

שיהיה יום טוב /ערב טוב לכולנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת הבוקר של בתי נהפכת לצהריים
    אורי
    09/11/2010

שלום, בתי אוטוטו בת שלוש ויש לנו המון דברים שהופכים אצלה להיות הרגלים בלתי רצויים (על פי אמות המידה שלי כמובן) בשלב זה אני מבקשת לשאול בקשר לאורך זמן האכילה שלה, הוא מזמן כבר מתארך מעבר לשעה וזה משעמם את שתינו, נמאס ואני מסרבת בתוקף לקרוא לה סיפורים שגם את זה ניסיתי אבל ממילא תשומת ליבה מוסטת מן האוכל אל הסיפור וזה לא מבטל את העובדה שעם או בלי הסיפור אני עדיין צריכה להזכיר לה לשים חתיכה של אוכל בפה בידיעה שאני נותנת לה דברים שהיא אוכלת, אוהבת ורגילה להם שזה ירקות + מנת חלבון + מנת פחמימה (בשאיפה למורכבת) שיכולה להיות ירק שורש או קטניות או דגנים + בערך 3\2 עד 4\3 כוס שתיי
    ה (מים בד'כ ולפעמים גם תה פושר של מנטה או ירוק ללא מתיקות)
    לעיתים היא גם רוצה ומקבלת מנת מעדן\עוגיה או עוגה\משהו קטן אחר מתוק אבל אני מנסה לצמצם בכך היות שסבתה כבר הרגילה אותה יותר מדי למתוק וזה מאד מפריע לי.

שאלתי היא:
    כיצד ניתן להבהיר לה שבשעת האוכל לא רק שיש לשבת ליד השולחן באופן ראוי ועם הרגליים למטה והידיים על השולחן אבל ובעיקר איך להגביל את זמן האכילה ל 30 -40 דקות מקסימום?? כבר ניסיתי פעם אחת עם שעון בשבת בבוקר כשלכאורה היא אוכלת פחות פריטי מזון אבל זה לא כל כך עבד היות שהיא לא הגיעה לאכול את מה שחשוב לי שתאכל ותשתה שזה החלבון (ביצה ו\או גבינה צהובה, וחצי או יותר כוס חלב עיזים) אולם בה במידה חשובים לי גם הירקות ובשבת במיוחד היא לא מקבלת מזה כמעט.
    היא מאד עקשנית וחזקת אופי ובוכה רבות עם כל סירוב מצדי אבל אני מבקשת לדעת מה ואם ניתן לעשות משהו בעניין זה

בברכה
    אורי

הוספת תגובה

• ארוחת הבוקר של בתי נהפכת לצהריים - תגובה

סמדר ריינר
    09/11/2010

שלום לך,
    נראה לי שאת עסוקה מדי בענייני הואכל של ביתך. היא מספיק גדולה ואת לא צריכה כל כך לשבת לה על הראש בעניין הזה, אל תדאגי היא לא תמות מרעב. ייתכן ואם תמשיכי כך תגרמי לה להפרעת אכילה. תניחי לידה את האוכל ותני לה לאכול, בקצב שלה ואיך שבא לה. אם אין לכם זמן כי צריך ללכת תגידי לה מראש שאין זמן, תני לה עוד דקה עוד שתיים ותסיימו את הארוחה, כמה שהיא אכלה היא אכלה. אם היא תהיה רעבה היא בעצמה תרצה לאכול. נמשמע מהתאור שלך שאת יותר מדי כפייתית איתה בענייני האוכל. חשוב מאוד שתרפי. אם את לא מצליחה, יש מקום שתפני לייעוץ בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחות של פעוטה שמתארכות מאד

אורי
    09/11/2010

מודה לך מאד על תשובתך למרות שאני יודעת שקיימות גישות שונות לאופן ההאכלה או הגשת האוכל לפעוט או ילד צעיר, גם הגננת שלה מאמינה שכדאי לתת כל פעם פריט אחר מן הארוחה ולא הכל בצלחת אחת כי זה מבלבל את הילדים והם לא אוכלים כלום אלא יותר טועמים. אני רואה שמצלחת אחת היא אוכלת רק את מה שהכי פחות חשוב = תפוחי אדמה או תוספת פחמימתית אחרת ולא את הבשר ולא את הירקות הטריים ולא את הדגנים וכו'
    בין אם זה ב'מנות' או הפרדה של פריטים על פי חשיבותם או בצלחת אחת היתרון היחיד של ההגשה בצורה הראשונה זה שבתי בבטחון אוכלת את הירק ומנת החלבון ובסוף את הפחמימה כי היא סובלת מעצירויות וחשוב לי שתצרוך את הסיבים מהירקות למשל או שתשתה את כמות המים שניתנת לה כי היא מתלוננת על כאבים ואיני רוצה להרגילה לתוספים לעזור לה לעצירות. כלומר למנוע ממנה את המאמץ יתר על המידה בשירותים ואם היא אכן צורכת את הירק (סיבים טבעיים ולא תוספים מבחוץ) והדגנים אז יש שיפור והשפעה על העצירות לטובה.

ייתכן שאני כפייתית וגם אמי וייתכן גם שאני זקוקה להדרכה בעניין זה אבל אני גם רוצה להקנות לה הרגלי אכילה של מאכלים מגוונים שאינם כוללים מזון מהיר או מתוק במיוחד אלא בריא,
    לצערי אמי הרגילה אותנו מגיל צעיר לדברים מתוקים אחה'צ והיא גם כבר הרגילה את בתי לאכול מתוק אחרי האוכל (שאני רואה בכך לא רק הרגל בריאותי קלוקל אלא גם תלות ואכילה בלתי בריאה ונכונה) ועל כן אני לפחות מנסה למלא את הארוחה במזון פשוט טרי ופחות מעובד או מתוק.

בברכה
    אורי
    גן יבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחות של פעוטה שמתארכות מאד - תגובה

סמדר ריינר
    10/11/2010

שלום אורי,
    הכל טוב ויפה. ואכן חשוב לדאוג לתזונה נאותה של ילדים. את יכולה לשים לה כל דבר לחוד אם את רוצה, זה ללא משנה בעיני. השאלה היא שאלה של מחיר. כשזה גובה מחיר נפשי מהילד ונהפך לעינוי ולמקור למתח רב לילד ולהורה אז משהו נהיה מוגזם. שם צריך לעצור ולבדוק עד כמה ההתעקשות הכרחית ואיפה אפשר להתגמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמתנגד לישון
    מיטל
    09/11/2010

שלום, בני בן שלוש וחצי בכל ערב הוא כבר מוכן לישון (כלומר לאחר מקלחת וסיפור) כבר בשמונה בערב אך מושך את הזמן ואינו נירדם עד 10 בלילה, כשעתיים לוקח לנו להרדימו,
    בעלי ואני מותשים וחסרי אונים , איננו יודעים מה לעשות, אציין שהילד מאוד עייף ושפוך אך מתנגד לישון , כאילו לא נותן לעצמו להירדם , אם זה לברוח מהמיטה או לבקש לאכול או לברוח לסלון ולהתיישב מול הטלויזיה, אציין שהוא אף פעם לא היה חובב שינה אך כמעט יותר מחצי שינה אנו פשוט נילחמים איתו כל לילה מחדש ואין לנו פשוט כוחות לזה . מה עושים על מנת לגרום לו לישון הוא עייף אך הוא לא נותן לעצמו להירדם כך שיוצא שכל יום נירדם ב-22:00 וקם ב-06:30 או 7:00 כבר נהיה לו סימנים אדומים מתחת לעיניים , ,אציין שאין לו טלויזיה בחדר והרי בגילו צריך כבר לישון לבד ללא ההורים , איך אוכל ללמדו זאת . אודה לעזרה .

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמתנגד לישון

הוספת תגובה

• ילד שמתנגד לישון - תגובה

ליאת גרוס
    10/11/2010

שלום מיטל
    עניתי לשאלתך האחרונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הילד
    אושרת
    08/11/2010

שלום.
    בני בן שנה ו-7 חודשים. היום היינו ב"התפתחות הילד", מאחר ובני טרם התחיל לדבר ועדיין אוכל בקבוק ומסרב לאכול כל אוכל אחר.
    בסוף המפגש היתה סיטואציה אחרת שטרם נתקלנו בה,
    הרופאה הגישה לבני אוטובוס צהוב (צעצוע), לפני שעזבנו את החדר,
    הרופאה לקחה מבני את האוטובוס ואמרה לבעלי ולי לעזוב את החדר.
    עזבנו את החדר, ובני לא התייחס לעובדה שיצאנו מהחדר, אלא בכה
    בכי גדול מאוד על האוטובוס שנלקח ממנו.
    נשארנו כדקה בחוץ, אך שום דבר, בני עדיין היה מעוניין רק באוטובוס הצהוב.
    הרופאה אמרה לי שזה לא טוב ואפילו מדאיג.
    אם תוכלו להסביר לי עד כמה זה חמור ולמה זה כל כך מדאיג, כמו כן, מה ניתן לעשות על מנת לתקן את המעוות?
    אציין כי בדרך כלל כאשר אני עוזבת את הבית, בני בוכה אחריי ולוקח לו זמן להירגע.

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הילד

הוספת תגובה

• התפתחות הילד - תגובה

סמדר ריינר
    09/11/2010

שלום אושרת,
    קודם כל כדאי שתשתאלו את הרופאה למה התכוונה. אני יוכלה לומר מה נראה לי אבל תקחו בחשבון שזה עלול להליות לא מדוייק וכדאי שתחזרו לרופאה בכל מקרה.
    אני חושבת שמה שהרופאה התכוונה הוא שיש בעיה ביצרית הקשר של הילד והוא לא מבדיל בין חיסרון של חפץ לחיסרון של דמות משמעותית בחייו. זה לא משהו שאתם יכולים "לתקן" בבית, אלא ייתכן שהיא חשבה שמדובר בבעיית תקשורת. לכן חשוב שתחזרו אליה ותבקשו הבהרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי אך לא נעניתי
    אמא מתוסכלת
    08/11/2010

שלום.

בתי בת שנה ושמונה חודשים צמודה אליי מאוווד !

הולכת אחרי בבית לכל חדר , גם לשירותים . אם אני רוצה לסגור דלת היא עומדת מבחוץ ובוכה . כאשר אני משחקת איתה ולפתע צריכה לקום , היא קמה אחריי . אפילו שאבא שלה או סבתא/ סבא נמצאים היא לא מוכנה ללכת עם אף אחד , ואם כן אני חייבת להיות בסביבה .

כמו כן בחודשיים האחרונים החלה לצרוח ולהתעקש על כל דבר , להשטתח על הרצפה ולעשות דווקא בכדי למשוך תשומת לב .

אני מתעלמת ממצבים שמושכים תשומת לב שלילית ומחזקת אותה על דברים חיוביים , אך לא נראה שזה עוזר.

בגן אומרים לי שהיא נהדרת עם כולם , גם יש עקשנות ובכי , אבל לא כמו שהיא איתי .

מאוד קשה לי איתה אחר הצהריים בבית , ולצאת איתה החוצה זה פשוט סיוט .

אני מאוד רוצה להנות איתה וממנה .

מה עושים ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלתי אך לא נעניתי

הוספת תגובה

• ילדה בגיל המרד

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/11/2010

לאמא המתוסכלת שלום,
    באמת מאוד מתסכל להרגיש שאין לך בכלל מרחב לעצמך, אפילו לא לשירותים. הבת שלך נמצאת בגיל בו ילדים מנסים להפעיל הרבה שליטה על המבוגרים, התנהגות שנובעת מההכרה שלהם בצעירותם ובכך שהמבוגרים מתווים את החוקים.
    אולם המבוגרים אכן קובעים את הכללים ומנהלים את חיי הילדים, ולא להיפך. ביכולתך לעצב את ההתנהגות של בתך במידה רבה, וחשוב שתעשי זאת גם עבורה וגם עבורך. נראה שאת משדרת הרבה בהלה מהמצבים בהם היא לא מרוצה, כועסת או מתוסכלת. כואב שהיא מגלה זאת, אך הרגשות הללו הם חלק מהחיים. חשוב שאת תקפידי על העדפותייך ועל מה שחשבת לעשות גם אם לה קשה. אפשר להסביר לה במלים שאמא עכשיו הולכת לשירותים לדוגמא, וזה מקום פרטי. היא יכולה לעמוד מחוץ לדלת או לשחק בחדר, ועוד מעט כשאת תצאי תמשיכו לבלות יחד. היא תבכה מספר פעמים, וסביר להניח שאחכ תשלים עם הגבולות שאת הצבת. וכך גם ביתר המצבים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולמנות
    מיכל
    08/11/2010

שלום, רציתי לשאול אם חולמנות בילד בן 5 היא סיבה לדאגה? מדובר בילד חמוד וחברותי עם עולם דימיון סופר מפותח. במקרים רבים מדברים אליו והוא כלל אינו שומע כי לא שם לב. האם לדאוג? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חולמנות

הוספת תגובה

• חולמנות - תגובה

סמדר ריינר
    09/11/2010

שלום לך,
    קשה מאוד לדעת דרך הפורום האם המצב מדאיג או לא. זה תלוי כמה זה מפריע בתפקוד. שווה לשמנוע מה אומרת הגננת, האם יש תלונות על כך, האם זה מסכן אותו כי לא שם לב לדברים חשובים.
    אם זה לא המצב ולפעמים הוא פשוט לא עונה לכם, זה לא נורא, גם הייתי בודקת את האפשרות אם אתם קצת יותר מדי מנדנדים לטעמו וזו דרך שלו לשים גבול לחודרנות של הסביבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסוי הבובות
    יעל58
    08/11/2010

נכדתי בת 4 משחקת מאוד יפה לבד. יש לה אחיות תאומות כבנות שנה.. במהלך המשחק עם בובות היא מכסה את כל הבובות מבלי יבצבץ הראש החוצה.כלומר שמה חיתול על כל גוף הבובה כולל הראש. האם משחק כזה מעיד על התנהגות מסוימת? כיצד עלינו לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה
    כיסוי הבובות

הוספת תגובה

• כיסוי הבובות - תגובה

סמדר ריינר
    09/11/2010

שלום יעל,
    לא ניתן לדעת על פי הפרטים שמסרת על מה זה מעיד. זה יכול להעיד על כל מיני דברים שקשורים לעולמה הפנימי של הילדה אים לכך משמעות אחידה אצל כל הילדים. לכן בלי להכיר יותר את הילדה אין דרך לענות לך על השאלה.
    אולי תפרטי יותר ממה את חוששת כי נשמע שיש לך חשש בכיוון מסויים, ואולי גם תוסיפי נימוקים ויותר פרטים על הילדה ונוכל לחשוב ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן פונים במקרה כזה
    ליזי
    08/11/2010

שלום רב וסליחה מראש על אורך השאלה.

בני בן שנה ועשרה חודשים, ילד מקסים, חברותי מפותח מאוד מוטורית ו...מאוד מאוד מאוד אקטיבי. מאז שהיה תינוקי הוא גילה מאפיינים של תינוק "נמרץ", נראה שכבר מגיל חודש רצה ללכת. כתינוק הוא בכה די הרבה בשלושה חודשים הראשונים, בעיקר בערבים ובעיקר כשהיה רעב או עייף אבל גם נרגע ברגע שקיבל בקבוק או נדנוד. לא נראה לי שהוא סבל מקוליק אבל אולי אני טועה.ככל שגדל היה יותר קל להרגיע אותו וכיום בדרך כלל אני מצליחה להרגיעו די מהר אם בוכה.

ליאור נמצא בפעוטון מגיל שמונה חודשים וגם שם הגננות העירו שלפעמים הוא רוצה לעשות דברים שאינם הולמים את גילו, כלומר, לפני שהוא מסוגל להם מוטורית וקוגניטיבית. נראה שליאור מתקשה לסנן גירויים, הוא רוצה לגעת בכל דבר, מרים חפצים כבדים, מנסה להגיע למקומות גבוהים יותר בבית כדי לגעת בחפצים.
    סף התסכול שלו יחסית נמוך, והוא נוטה להתפרץ כשלוקחים לו משהו מהיד או שלא נותנים לו את מבוקשו. שמתי לב כשליאור עייף הוא לא מסוגל לשבת במקום אחד, הוא חסר שקט, רוצה לגעת בכל דבר, ונראה שהוא לא מוצא את עצמו. הוא אף פעם לא היה תינוק שמתרפק עלינו יותר מדי, למרות שכן רוצה שנרים אותו די הרבה על הידיים.בנוסף, ליאור מלקק חפצים ומכניס לפה כמעט כל מה שהוא מחזיק, הוא נושך את השמיכות שלו ונראה שעדיין חוקר הרבה עם הפה שלו.

אני ובעלי מנסים מאוד להיות סבלניים ולשקף לו את התחושות והמעשים שלו ולשמור כמה שיותר על שיגרה אך אנחנו מרגישים שיש ימים שהוא ממש קשה. יש ימים שליאור רגוע יותר, וקל הרבה יותר, ויש ימים שהוא ממש מתקשה לווסת את עצמו. שאלותי הן מה לדעתך המקרה?
    האם זה הפרעת היפראקטיביות או אולי קושי בויסות הרגשי.תחושתי?
    האם קלינאית תקשורת עוזרת במקרים האלו?
    מהו הטיפול המומלץ?

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    לאן פונים במקרה כזה

הוספת תגובה

• ילד פעיל

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/11/2010

יעל שלום,
    ייתכן שליאור הוא ילד עם צורך בפעילות רבה וסקרנות כלפי סביבתו. מה שתיארת הוא לחלוטין בטווח הנורמה לגיל ולמין - כלומר, הרבה בנים בני קרוב לשנתיים הם אקטיביים, חקרניים וכועסים כשלוקחים מהם דברים. ממה שכתבת, עולה תחושה שאתם ההורים וגם הסביבה מפרשת באור שלילי את האופי והטמפרמנט של ליאור, ורואה לשלילה דברים שיש בהם הרבה חיוביות - למשל, רוצה לעשות דברים מעבר ליכולותיו, זו תכונה נפלאה של רצון להתקדם ולהתפתח ולהציב לעצמו אתגרים. כמו כן, ההתייחסות לליאור היא כאל ילד הרבה יותר בוגר - לא ברור לי איך את מצפה שהוא יגיב כשלוקחים לו משהו, מלבד תסכול וכעס שהם התגובות ההגיוניות במצב שכזה. בנוסף השיקופים מתאימים גם הם לגיל מבוגר יותר, ואפשר להוסיף עליהם גם השתובבות איתו, הנאה מהסקרנות ומהרצונות שלו ומתן לגיטימציה וכבוד לאופיו.
    לסיכום, מהפרטים שכתבת כאן ליאור אינו זקוק כלל לטיפול!
    אם אתם ההורים מרגישים שאתם זקוקים לעוד כלים כדי להבין את ליאור או לדעת איך להגיב אליו, נראה לי שתוכלו להיעזר בהדרכת הורים ממוקדת אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה צואה בתחתונים
    ghrh,
    08/11/2010

בני בן 4, גמול עושה צרכים בשירותים אך, לאחרונה הוא מפספס בעיקר בגן (קקי).

ישבתי ודיברתי עימו, אמר שהוא מתבייש ללכת לשירותים בגן וכד'.
    ויש את הימים שבהם הוא לא מפספס והוא מספר בהתלהבות שהוא לא פספס.

שאלתי היא, האם ללכת לרופאת ילדים/פסיכולוגית / להמשיך להסביר בבית?

עליי לציין שהוא ילד נבון ופיקח הוא מבין את הבעיה כאשר הוא מפספס הוא פשוט נעמד בצד ושקט (נעצב)

לקביעת תור
    סגירה
    יציאה צואה בתחתונים

הוספת תגובה

• יציאה צואה בתחתונים - תגובה

סמדר ריינר
    09/11/2010

שלום לך,
    לא כל כך הבנתי מה זה קשור להסבר? מה בדיוק אתם רוצים להמשיך להסביר לו בבית? נראה לך שהוא לא מבין משהו? שזה קשור לאי הבנה? זו לא ההתרשמות שלי ממה שאת מספרת.
    לי נראה שהוא מדווח כך על מצוקה ריגשית כלשהי.
    קודם כל אם הוא מתבייש בגן, צריך להתייחס למה שהוא אומר, אולי לבקש מהגננות לעזור לו בעניין הזה?
    אם הוא מפספס גם בבית אז זה לא קשור לביישנות בלבד וכדאי ללכת לייעוץ מסודר בעניין.
    קודם כל כדי לשלול סביה רפואית, ואז אם הכל בסדר צריך לפנות לייעוץ פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    אנונימי
    08/11/2010

אני בן 13 וחצי,אני מאוד אוהב שיער בהיר זה תמיד נראה לי יפה,תמיד צבעתי את הצבע הטבעי הכהה כי שיער בהיר מרגיש לי יותר אני,אבל הבעיה היא שלא תמיד האני שלי מתנגש עם מה שמתאים לי,ואני הייתי רוצה שהצבע הכהה שלי לא יתאים לי,האם בשביל מטרה זו צריך לבוא שינוי מבחינה פנימית{הכוונה שאני ירגיש מבפנים שהכהה לא יתאים לי},שאין פיתרון לבעיה או שינוי מבחינה חיצונית,אני מקווה שתגידי לי שיש פיתרון שאני ירגיש שהכהה לא יתאים לי יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ליאת גרוס
    10/11/2010

שלום לך
    אני מבינה שהנושא של צבע השיער מאד חשוב לך. למען האמת דברים כאלו בדר"כ נוטים להסתדר עם הגיל. גם הפנימיות משתנה וגם החיצוניות ועם הזמן הם נהיים יותר מתאימים. זה פשוט קורה איכשהו. בינתיים תמשיך לצבוע אם זה עושה לך טוב...
    ואל תדאג...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין מטפלת.פעוטון לגן ילדים
    טל
    08/11/2010

הי.יש לי 2 בנים מקסימים. אחד בן שנתייים וחצי, נמצא מגיל שנה וחודשיים בגן פרטי, שמיקומו - מתחת לבייתי, ואני סך הכל מאוד מרוצה (6 פעמים בשבוע עד השעה 5), ואחד בן שנה וחודשיים, שבגלל שלא היה לו מקום, הכנסתי אותו למשפחתון (סךל הכלעוד חבר בן שנה)). הפעוטון מקסים, בעיקר בזכות המטפלת המקסימהוהחמה שיש לו, רק שזה עדיין בתוך בית, בלי הרבה גירויים, בלי גינה...
    אתמול קיבלתי הודעה מהגן שהתפנה מקום, ונכנסתי להתלבטות ענקית:
    1. מצד אחד הנוחות של 2 ילדים באותו הגן (לא באותה הקבוצה - כיתה אחרת), ואין צורך שאמא שלי תעזור בלהביא, להוציא וכו.., בנוסף זה עניין הימים שיש לי 6 ימים בשבוע גן.והחלק האחרון והחשוב ביותר - היותו ילד שאוהב גירויים, הוא רץ בגן על הפרקט, ונהנה מאוד.
    קשה לי מאוד להוציא אותו מהפעוטון, כי כפי שציינתי הוא עטוף באהבה, ואני סומכת עליה בעניים עצומות. מצד שני, יש לי הזדמנות להכניסו לגן, ולא לחכות עד גיל שנתיים. (יליד ספטמבר). אני ממש מתלבטת, וכמובן מה שמניע אותי זה טובת הילד: גירויים וילדים לעומת חום ואבה של אישה מדהימה...

הוספת תגובה

• התלבטות בין מטפלת.פעוטון לגן ילדים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/11/2010

טל שלום,
    אני חושבת שהורים שקשובים לילד יכולים הרבה פעמים לדעת מה טוב עבורו יותר מאיש מקצוע שלא מכיר אותו. נראה ששקלת את הטיעונים לכאן ולכאן, ובכל החלטה יש מחיר ויש רווח... בעיניי אף אחת מההחלטות היא לא אופציה מושלמת, אולם ככל שהשנה תתקדם, הצורך בחברת בני הגיל ובגירויים נוספים, יילך ויתחזק והוא עדיף על יחס מטפלת אחת על שני ילדים (זה כמובן בהנחה שגם הצוות בגן משקיע, רגיש וחם). כל עוד הילדים יהיו בגן במסגרות נפרדות, הגן יילך וייעשה עדיף יותר. חבל שלא ניתן היה לדחות את ההחלטה לעוד כחצי שנה, ואז העיתוי היה יכול להיות מצוין.
    לסיכום - אכן התלבטות, וכל החלטה תספק חלק ניכר מהצרכים של בנך, אך לא את כולם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שאוכלת הרבה יותר מדי
    coral
    08/11/2010

שלום רב,
    יש לי ילדה בת 3.5
    אני אתחיל בזה שיש לנו הרבה אוכל בבית, וחוץ משטויות שאני נותנת אבל מגבילה, אני לא מגבילה באוכל רגיל.
    השבוע דיברו איתי אנשי הצוות בגן וסיפרו לי שהיא מתנפלת על האוכל מדי יום, בכל ארוחה. היא מקבלת מנה, מבקשת תוספת ואח"כ עוד אוכלת את האוכל של ילדים אחרים.

אני כ"כ מודאגת כי ברור לי שלי יש הפרעת אכילה מאיזה סוג. אני אמנם לא אנורקסית ואפילו לא רזה אבל מקיאה מדי פעם כשאני מרגישה רע עם הכמות שאכלתי ( אף אחד לא יודע או רואה אותי מקיאה) , יש לי ימים של צום... ובקיצור ההפרעה שלי היא לפורום אחר..
    אני מאוד מקפידה שלא לשדר לילדות שלי את הבעיה שלי, ההפרעה שלי.
    אני אומרת שאוכל זה בריא, יהפוך אותן לחזקות וחכמות.

מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שאוכלת הרבה יותר מדי

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה של אמא וקשיי האכלה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2010

Coral שלום,
    יש דברים שאנו כהורים מעבירים לילדים, גם כשאנחנו מאוד לא רוצים בכך ואפילו מתאמצים לשדר את ההיפך. היחס של בתך כלפי אוכל הוא לא תקין ולא בריא, ומסמל תהליך לא טוב שקורה לה ביחס לאוכל, ביחס לגבולות ולמגבלות.
    האמת שדווקא פנית לפורום הנכון בבעיה הזו... במרפאת הנוטרים, מרפאה של קופת חולים כללית שנמצאת ברעננה, יש יחידה לטיפול בהפרעות אכילה. במקרה אני עובדת בה ומעבירה יחד עם מטפלת נוספת (שמה אסתי מנקובסקי) תוכנית ייחודית לאמהות עם הפרעות אכילה שיש להן ילדים עד גיל 6. אנחנו מתחילות עוד מספר שבועות תוכנית עם מטופלות חדשות, ואולי כדאי לך לבדוק האם התוכנית הזו מתאימה לך. באופן כללי, אאמר שהתוכנית מיועדת למנוע קשיי אכילה בקרב הילדים ולחזק את ההורים.

המידע שלעיל הוא ממש במקרה כי אני עוסקת בתחום של אמהות עם הפרעות אכילה וילדיהן, וזה גם היה נושא הדוקטורט שלי בפסיכולוגיה קלינית. מנסיוני חשוב לי לומר לך שהבעיה שאת מתארת עם האכילה המופרזת של בתך - זקוקה למענה טיפולי מהיר במסגרת של הדרכת הורים אצל איש מקצוע (פסיכולוג/פסיכותרפיסט) שמומחה בתחום. רצוי לפנות לטיפול בהקדם, בין אם לבדוק את התוכנית עליה כתבתי, או במסגרת אחרת. וכמובן - חשוב מאוד שהאבא יהיה מעורב בדיבור על הבעיה ובפתרונה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת
    ליאת
    08/11/2010

שלום
    הבן שלי בן שלוש גמול כבר שנה לגמרי התחיל כבר שבוע לעשות ככי במכנסיים ...פיפי הוא מבקש ועושה בשירותים אבל ככי הוא הולך לצד לעשות..לא נעים לו כשאני מנגבת לו את הטוסיק אבל הוא אומר שלא כואב לו,יש לו גם עצירות ונככי שלו קשה..נוספה לו לא מזמן אחות למשפחה ,אבא שלו נסע לחו"ל ,וגם עברנו דירה
    איך מטפלים בנושא של ריגרסיה כזאת ?מה אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    ליאת

הוספת תגובה

• למה דילגו על שאלתי?

ליאת
    09/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מחכה לתשובה....

ליאת
    09/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת - תגובה

סמדר ריינר
    09/11/2010

שלום ליאת,
    נשמע שאת בעצמך מבינה את מקור המצוקה שלו, אוי כדאי שתדברי איתו על מה שהוא מרגיש, כך הוא ירגיש יותר מובן, למשל להגיד לו שאת מבינה שמאוד קשה לו עכשיו, כי קרו הרבה שינויים שקשים לו, הוא בטח מתגעגע לאבא, ולבית הקודם, וגם מרגיש שאת פחות איתו כי את עזוקה עם האחות החדשה, וגם לו בא לפעמים להיות קטן ותינוק, וגם לו מגיעה תשומת לב, והוא נשאר בודד מדי והוא עצבו וכועס בגלל זה.חשוב שתנסי למצוא דרך לתת לו זמן בד בלי אחותו ולהיות ערה לצרכים הרגרסיביים שלו כדי שאלו יקבלו מענה בלי שהוא יצטרך לעושת קקי כדי להזכיר שגם הוא עדיין קטן וקשה לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להגיב

ליאת
    11/11/2010

איך להגיב לו כשהוא עושה את צרכיושוב במכנסיים האם להיות קיפה או רכה ומבינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להגיב - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2010

שלום ליאת,
    לא זה ולא זה. להיות עניינית, לכוון אותו להתנקות וזהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 ששואל על בנים ובנות ואברי מין
    שירה
    08/11/2010

בני בן ה-3 התחיל להתעניין לפני חצי שנה בערך בהבדלים בין בנים לבנות ואברי המין שלהם - פין ופות.
    בזמו האחרון הוא מתעקש לומר שהוא בת ושיש לו פות וזה כבר נמשך תקופה. גם כשאני מסבירה לו שזה לא נכון הוא מתעצבן ומתעקש שהוא בת.
    על כל דבר הוא שואל אם זה בן או בת, אפילו על המכוניות שלו, על אנשים אחרים, על צעצועים וכו'...
    מה עושים? איך לענות לא?

הוספת תגובה

• לא נעניתי על השאלה. שמח לתגובה!

שירה
    10/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 ששואל על בנים ובנות ואברי מין - תגובה

סמדר ריינר
    10/11/2010

שלום שירה,
    בעצם מה שאת שואלת הוא יותר רחב, את שואלת לגבי הזהות המינית של הבן שלך, מה שהוא עושה זו לא התעניינות ניטרלית של ילד שרוצה לדעת, אלא את מתארת ילד שרוצה להיות בת, ומתעניין מהם הדברים שאופייני לבת לעשות או לבן.
    נראה לי שכדאי שתפנו לייעוץ יותר מעמיק בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה