פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 6
    אמא
    21/11/2010

בני בן 6 מאוד מקובל ואהוב על חבריו לכיתה אך מסרב לשחק איתם בהפסקות מכיוון שבביה"ס לומד קרוב משפחה אחר.

האם עלי להתעלם? ניסיתי לדבר איתו על כך אך הוא לא מוכן אחרת,

גם אחה"צ הוא מסרב לבקר אצל חברים ומבקש שרק יבואו אליו

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 6 - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום לך,
    לא הבנתי, אולי תסבירי יותר מה הקשר לקרוב המשפחה שלומד שם,ומדוע לא מוכן ללכת לילדים אחרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא

אני
    21/11/2010

תודה על תשובתך,

לומד איתו בן דוד הגדול ממנו בשלוש שנים והוא מעדיף לשחק רק איתו ולא עם בני כיתתו.

אחה"צ הוא רוצה רק שיבואו אליו , אין לי מושג למה, הוא לא מסביר למה רק אומר שרוצה שיבואו אליו.

חבריו לכיתה מאוד נעלבים ממנו ואני חוששת שלא יהיה מקובל ודי יחרימו אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום לך,
    נשמע לי שהבן שלך הוא חסר ביטחון מאוד, ולכן מעדיף לשחק רק עם מי שהוא מכיר ורק בטריטוריה מוכרת.
    כדאי להרגיל אותו בהדרגה רבה לשינויים.
    קודם כל להזמין במאת ילדים רק הבייתה. אחד בכל פעם. אוי אפילו אותו אחד. אחרי כמה פעמים לבדוק אם הוא מוכן ללכת אליו הבייתה או אפ אפשר להזמין ילד אחר. אחר כך לראות אם אפשר לשחק בו זמנית עם שני ילדים וכו'.
    עם הזמן הוא ירגיש נוח יותר לשחק עם אותם ילידם גם בבית הספר, ולעזוב את הסביבה הבטוחה של בן הדוד בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא

אני
    21/11/2010

שוב תודה, העניין הוא שהוא משחק עם בני כיתתו רק לאחר שהבן דוד הולך הביתה (מסיים לפניו את הלימודים) הוא אינו חסר ביטחון בד"כ ומתחבר מהר מאוד עם ילדים,

אני נוהגת להזמין חברים אלינו הביתה כל שבוע ובכל זאת הוא לא מוכן ללכת אליהם

אני חוששת מהתלות הזאת בבן הדוד, כשהוא איננו הוא מסתדר מצוין אך כשנמצא הוא מעדיף להיות רק איתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא - תגובה

סמדר ריינר
    22/11/2010

שלום לך,
    אם כך, קשה לי עדיין להבין ממה נובעת הבעיה. תנסי לתת יותר פרטים עליו ועל המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

אני
    21/11/2010

אפשר תשובה בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום לך,
    תוכלי לקבל תשובה אם תעני על מה ששאלתי. מהפרטים שהבאת לא ברורה התמונה ולכן לא אוכל לתת כך תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5.5
    סיגל
    21/11/2010

שלום,

בני בן ה 5.5 בזמן האחרון טוען שיש לו מחשבות לא טובות, שהלב שלו עצוב, הלב שלו כועס. שהוא לא מצליח לחשוב טוב...
    אני לא יודעת מאיפה זה בא והאם לייחס לזה חשיבות.
    אשמח לעזרתך והכוונתך בנושא

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5.5

הוספת תגובה

• בן 5.5 - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום סיגל,
    בודאי שיש לייחס לזה חשיבות. אולי כדאי לברר איתו מאיפה זה בא. לא בהכרח בצורה ישירה אלא דרך ציור, או משחק, לשים לב איזה דמויות הוא מצייר, האם הן עצובות, איך הוא מסביר את העצב שלהן, את הכעס שלהן, איזה סיפור יש לו לספר בעניין וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש פסיכולוג ילדים
    קובי
    21/11/2010

שלום
    אני מחפש פסיכולוג ילדים לילדה בת 9 באזור הוד השרון,פתח תקווה,ראש העין.
    אין לי מושג איך אני מחפש (אני רוצה באופן פרטי)
    אשמח אם תוכלו לעזור לי
    קובי

לקביעת תור
    סגירה
    חיפוש פסיכולוג ילדים

הוספת תגובה

• חיפוש פסיכולוג ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום קובי,
    נסה להתייעץ עם פסיכולוג/ית בית הספר ולקבל ממנו/ה המלצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    רחל
    21/11/2010

לאחר חופשת לידה ארוכה -בני בן חצי שנה אני רוצה לחזור לעבודה אך יודעת שאני יראה את ילדי רק 3 שעות ביום האם זה ישפיע עליהם ???? בני 4.5 3.5 וחצי שנה מה כדאי???

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום רחל,
    בודאי שזה ישפיע. עכשיו השאלה מה כדאי קשורה גם לאילוצים שלך ולמחירים שאת מוכנה לשלם.
    האם חוזרת למשרה מלאה כי זה מה שאת רוצה? האם זה מאילוץ כלכלי?
    מבחינת הילדים אין ספק שהיה עדיף שהיית חוזרת מוקדם ונמצאת איתם.
    עם זאת גם אמא מסופקת ומרוצה זה משהו שהוא לטובת הילדים.
    כמובן שיש גם פתרונות ביניים שאפשר לבדוק - למשל שבחלק הימים את תחזרי מוקדם ובחלק בעלך, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חסרת בטחון
    תמי
    21/11/2010

שלם רב,
    השבוע בתי בת השש שיתפה אותי שבן הדוד שלה בן השמונה שאותו היא מאוד אוהבת (והוא אוהב מאוד להקניט אותה ולהציק לה) מכנה אותה "העבד שלי" ואומר לה לעשות כל מה שהוא מבקש ממנה אחרת לא יהיה חבר שלה. הדברים שהא "מבקש" ממנה לא חמורים כפי שחששתי אלא יותר קשורים למשחק או לבקש ממני שאני ארשה להם לצאת החוצה לבד או לעשות אוהל בסלון.

היא גם התוודתה בפניי שהיא אוהבת שהוא מכנה אותה כך.

וסיפרה שיש גם חברה אחת בגן שקוראת לה כך לפעמים.

אני מוטרדת מכך מאוד ולא ישנה כבר כמה לילות בגלל זה. אנא ייעצו לי איך להגיב? האם להרשת לה להפגש עם בן הדוד? היא ילדה מאוד חכמה הרבה מעבר לגיל שלה, יפה ומקסימה אך מאד ביישנית ומפחיתה מערך עצמה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה חסרת בטחון

הוספת תגובה

• ילדה חסרת בטחון - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום תמי,
    לא בטוח שלאסור עליה להיפגש עם בן הדוד זה מה שיפתור את הבעיה, כיוון שהי אמספרת שזה קורה לה בעוד מקומות.
    השאלה היא במאת מהכין זה נובע. האם התייחסות מהסוג הזה שמשהו שהיא עדה לו במערכת היחסים בבית? האם קיימים יחסי שליטה בבית? האם קיימים יחסי שליטה כלפיה באופן כלשהו או כלפי מישהו אחר? האם זה נובע מכך שהיא חושבת שלא יהיו חברים שלה אם לא תסכים לזה?
    הייתי בודקת את הסיבות והגורמים למצב יותר לעומק ולפי זה הייתי ממשיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רואה יחסי שליטה בסביבה

תמי
    22/11/2010

שלום סמדר,

היא לא רואה סביבה יחסי שליטה לא בבית ולא בחוץ. אין לי מושג מהיכן הגיע לה הרעיון.
    המילה עבד מעולם לא הוזכרה.

הרבה פעמים היא אומרת שלא רוצים לשחק איתה בגן אבל הגננות אומרות שהיא כן משחקת מאוד יפה.

את בן הדוד הזה היא מאוד אוהבת וכרוכה אחריו והוא כל הזמן מציק לה. אולי הוא מנצל את זה להגדיר את היחסים בינהם.... והיא המשיכה ותרגמה את זה גם עם החברה בגן??

איך אני ממשיכה מכאן???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רואה יחסי שליטה בסביבה - תגובה

סמדר ריינר
    22/11/2010

שלום תמי,
    יכול להיות, אבל זה שהיא אומרת שהיא נהנית מזה זה מוזר בעיני. בשלב הזה הייתי מסבירה לה שכשאנשים משחקים ביחד זה הדדי, אף אחד לא עבד של השני ושאת לא רוצה שהיא תשחק בזה, ואם מציעים לה - שתסרב, ואם מכריחים אותה שתאמר למבוגר בסביבה.
    והייתי מסתפקת בזה. אם יהיו תופעות נוספות לא ברורות מהסוג הזה ותרגישו שזה מדאיג ומפריע, אולי כדאי לפנות לייעוץ יותר מעמיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוץ אובייקט מעבר בגיל 3 פלוס
    דורית
    21/11/2010

שלום,

בתי בת שלוש וחצי. לפני כחצי שנה היא לפתע אימצה שמיכה ומוצץ כמקור להרגעה והתלות בהם הולכת וגוברת.
    היא מצצה מוצץ מגיל שבוע וכשגדלה (בערך גיל שנה) היא השתמשה בו רק בשינה וממש לא הייתה קשורה אליו ולשמיכה היא נקשרה רק לפני חצי שנה בערך.
    כיום היא מבקשת רבות או לוקחת בעצמה את המוצץ והשמיכה נשכבת ונרגעת, זה יכול לקרות מיד עם חזרתה הביתה מהגן ומהסבים ודי בסמוך לשינת הצהריים (שהיא בילתה עם מוצץ). אחרי כל מצוקה קלה, בכי קצר היא מיד רצה למוצץ ואומרת שקשה לה להירגע והיא זקוקה למוצץ.

רקע : ילדתי לפני כמעט שלושה חדשים והיא אימצה את השמיכה והמוצץ כשההריון היה בולט וידוע.

שאלתי היא : איך רצוי לנהוג - האם להגביל את השימוש בהם ול"הלחם" איתה ?

או לאפשר לה כאוות נפשה וכשהיא "תתחזק" היא תשחרר בעצמה ?

אני פשוט חוששת שאם אני ממש יאפשר היא אולי תמשיך עם זה תקופה ארוכה.

תודה, דורית

הוספת תגובה

• אימוץ אובייקט מעבר בגיל 3 פלוס - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום דורית,
    כרגע היא צריכה את זה, זה עוזר לה. זו המהות של חפץ מעבר, לא ברור לי כל כך למה זה מפריע לך, זה נועד לזה והיא תוותר על זה מיוזמתה באופן טבעי כשלא תצטרך את זה יותר.
    בהמשך, אחרי שתסתגל יותר לקושי שנובע מכך שאת פחות פנויה אליה, הייתי מציעה לה פתרונות אחרים כדי להרגע. כלומר במקום לקחת לה את המוצץ הייתי נותנת לה הכלים נוספים, כמו ליווי מילולי, לימוד הרגעה עצמית, הסחת דעת לפעילות נעימה אחרת, וכו'. כשיהיו לה דרכי הרגעה אחרות יהיה לה קל יותר לוותר על מוצץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    איילה
    21/11/2010

שלום,
    בני בן שנתיים וחודשיים , חברותי חכם מאוד ודעתן. אני אמא שעדיין איני עובדת למרות שהוא בגן כבר כמה חודשים. כל בוקר יש סאגה שלמה והוא אומר לי בפרוש שאינו רוצה ללכת לגן והוא רוצה להישאר בבית. בזמן האחרון כבר התחיל לומר "לא בא לי" על כל מיני דברים (תהיתי אם זה לא מוקדם מידי). אני יודעת שהוא בוחן גבולות ואני גם אמא שמאוד בגישה של לזרום עם הילד להסביר וכו'. ככה גידלתי אותו עד כה ואגב זה הוכיח את עצמו הרבה פעמים כי הוא גם ילד מאוד נבון ושפתו עשירה. הרבה פעמים שהסברתי לו דברים בצורה הגיונית הוא הסכים מיד בלי ויכוח (לנעול נעלייםבבוקר וכו'). יש לי גם חשש מסוים שאולי זה הגן עצמו למרות שכאשר אני באה לקחת אותו אני מוצאת ילד שמח ואנרגטי מאוד. איך יודעים מה הגורם ומה עושים. אנשים סביבי טוענים שאין לי מרות על הילד. אני לא מסכימה עם זה. אני יודעת שהוא כן מקשיב פעמים רבות אבל למען האמת אני חוששת וגם איני רוצה שיגדל כמו ילדים אחרים שאני מכירה שאין להם גבולות. אשמח לעצה. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• מה עושים? - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום איילה,
    זה לא מוקדם מדי. ייתכן שלגן יש השפעה אבל זה לא משנה. ילד אכן צריך גבולות. לא תמיד זה במקום להסביר כל דבר, יש דברים שילד צריך לקבל רק משום שהמבוגר יודע כרגע יותר טוב ממנו ומחליט עבורו. זה נותן לו ביטחון. אני ממליצה לך לבדוק את גישתך וממה היא נובעת והאם את יכולה להגמיש אותה וללמוד לתת גבולות קצת יותר ברורים בכל זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה קיצונית של ילדה לאח חדש
    ליאור
    20/11/2010

ילדה בת שנתיים וחצי אנרגית ושמחה בדרך כלל ,אוכלת ושותה בצורה יפה,מאז חזרת האם לאחר הלידה עם התינוק הביתה שינתה התנהגות במשך שבוע לא אוכלת סדיר ואיננה שותה סדיר ואף הגיע למצב של סף התייבשות בגן יושבת בחוסר מעש ואוכלת ארוחה ביום מתוך 3 ,איננה מדברת עדיין כך שקשה להסביר לה ולקבל תגובת נגד
    משתדלים שהאמא תהיה יותר איתה ואכן המצב משתפר אך ברגע שהיא נגשת לתינוק ישנה רגרסיה בהתנהגותה
    בנסיון לקרב בינהם ולהסביר לה היא מתעלמת או פועלת באגרסיביות ואף הכתה אותו פעם אחת
    מודאגים ממצבה בעיקר מבחינת אוכל ושתיה מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• תגובה קיצונית של ילדה לאח חדש - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום ליאור,
    אכן תגובה קשה במיוחד, ואם זה יימשך כך ייתכן שכדאי לבדוק יותר לעומק איך ניתן לעזור לה מעבר לעיצה בפורום. רק דבר אחד יש לי בכל זאת לנסות להפנות אליו את תשומת לב: מאוד בולט שהיא במשבר סביב הולדת האח והתגובה שלכם שמתוארת בתשובה היא לנסות לקרב אותה לאח. ייתכן שהתגובה הזו מדגימה אווירה מסויימת של חוסר לגיטמציה לכך שכל המצב לא מוצא חן בעיניה הוא לא יכולה כרגע להתקרב לאחיה. יכול להיות שמה חסר כרגע הוא דווקא לתת הכרה לכך שנורא קשה והיא רוצה להיות האחות היחידה, והיא כועסת על האח וגם שונאת אותו. זה בסדר, זה מותר לה, אני מבטיחה לכם שבהמשך היא תאהב אותו גם אם לא תשדרו לה שהרגשות השליליים שלה הם לא לגיטמיים. ייתכן שאם תתנו הכרה גם לרגשות השליליים היא תוכל לבטא אותם במלואם(לא בפגיעה פיזית בתינוק כמובן) ולא תצטרך לפגוע בעצמה באופן שהיא עושה כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 שלא מדברת בגן, מה עושים?
    נעמה
    20/11/2010

אני אובדת עצות.
    שמי נעמה ואנ אם לשניים. ביתי הבכורה בת הארבע מאוד אינטלגנטית: סופרת ב -7 שפות, שפת הדיבור שלה רהוטה והיא מלאת ידע.
    אבל...
    היא לא מדברת בגן או עונה למבוגר אחר.היא יודעת את כל התשובות ולא אומרת אותן!!
    כשמכים אותה היא לא רצה לגננת בתואנה שהיא חושבת שהגננת עסוקה מדי.והיא בוודאי לא הודפת את המכה, למרות שיש לה כח רב.
    אציין שביתי עברה ניתוח בגרון, וכיום אנחנו עומדים בפני בדיקה לבירור סוג גידול בגרון.

אנא עזרו לי.אני רשמתי אותה לחוג והיא לא מוכנה להישאר לבד, ויש לה גם כל מיני חרדות כמו "ואם האוטו לא יניע" / "אמא כיבית את הגז"?
    (בנוסף..אנחנו גרים בדרום ואשמח לדעת על מטפל טוב)

תודה!!
    ושבוע טוב.

הוספת תגובה

• בת 4 שלא מדברת בגן, מה עושים? - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום נעמה,
    אכן נשמע שבתך מאוד חרדה.וגם ניכר בה שמשום מה היא לא סומכת על מבוגרים שיוכלו להגן עליה ולפתור בעיות בעולם (להגן מפני ילידם ולהתניע את האוטו...) זה לא משהו שייפתר מעיצה בפורום. אכן טוב אתם עושים כשאתם מחפשים טיפול.
    כדאי וחשוב לשלב בטיפול גם הדרכת הורים.
    לצערי אני לא מכירה מטפלים בדרום, אתם יכולים לבדוק במכון להתפתחות הילד מטעם קופת החולים שלכם באיזור מגוריכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה תלותית
    יוקו
    20/11/2010

שלום,
    יש לנו בת יחידה והיא בת שנה.
    אני לא יודעת להשוות ככה שאני לא בדיוק יודעת אם זו בעיה אבל היא תמיד דבוקה אליי
    ובוכה שאנחנו לא עושים מה שהיא רוצה- מפונקת?! אני לא מצליחה לעשות כלום בבית
    וגם מתעצבנת ובוכה\צועקת כשהיא לא מצליחה לעשות משהו - כמו לדוגמא להחזיק 2 קוביות ביד אחת....
    איך מתמודדים עם הפינוק? איך מלמדים אותה שבכי הוא לא פיתרון? האם להתעלם כשהיא בוכה? אני לא יודעת מה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה תלותית

הוספת תגובה

• בת שנה תלותית - תגובה

סמדר ריינר
    20/11/2010

שלום לך,
    בכי מתסכול בגי הזה הוא טבעי לגמרי. ייתכן בהחלט שהציפיות שלך ממנה לא מותאמות לגילה.
    הדרך ללמד אותה שבכי הוא לא פיתרון - הוא ללמד אותה פתרונות אחרים. את זה צריך לעשות בסבלנות ולא להתעצבן מכך שהיא בוכה, אלא להישאר רגועים ולהראות, במקרה שזה אפשרי - מה היא כן יכולה לבד וכיצד. ולגבי מה שהיא לא יכולה לבד, וזה מתסכל אותה - להרגיע אותה או להסיח את דעתה למשהו יותר נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לחול עם או בלי התינוק??
    יהל
    19/11/2010

שלום,

אנחנו מתכננים חופשה לתאילנד בת 10 ימים. מתבלטים אם לגרור את התינוק שלנו בן ה-8 חודשים או להשאירו עם סבים-סבתות ומטפלת שמכיר.
    האם פרידה ל 10 ימים עשויה ליצור טראומות/חרדת נטישה/בעיות אחרות בהווה או בעתיד?האם יזהה אותנו לאחר 10 ימים? כיצד ניתן להקל על הפרידה? האם כדאי להשאירו בבית/בסביבה שלו או שניתן גם לשמור עליו בבית הסבים סבתות?

תודה

הוספת תגובה

• טיסה לחול עם או בלי התינוק?? - תגובה

סמדר ריינר
    20/11/2010

שלום יהל,
    נסיעה ל-10 ימים ללא תינוק בן 8 חדשים מאוד מאוד לא מומלצת. אכן עלולה להיגרם טראומה. הכי רצוי שתבטלו את העניין ותדחו אותו לעוד שנה וכמה חודשים. בגיל שנתיים כבר אפשר להסביר לילד שאתם תחזרו וגם אפשר לשמור איתו על קשר באמצעות הטלפון או הסקייפ.גם אז הייתי עושה נסיעה קצרה יותר. נאמר - 5 ימים.
    הבעיות שייווצרו בעקבות הנסיועת הזו יתבטאו גם בהווה וגם בעתיד. בהווה, כלומר כשתסעו ו/או מייד אחרי שתחזרו, צפויות הפרעות בשינה, באכילה, היצמדות, נסיגה התפתחותית, בכי רב, חוסר שקט, ואולי גם ביטוי גופני כגון - מחלה עם חום וכו'.
    ההפרעות האלה עלולות לקחת שבועות, וייתכן גם שיהיה קשה מאוד לחזור מהן לשיגרה.
    לטווח הארוך קשה להעריך את ההשפעה, אך זה בהחלט יכול לגרום לו להיות יותר חרדתי, לגרום לו לחשש ביצירת קשרים ומתן אמון וכו'.
    אם בכל זאת אתם לא מוכנים לוותר, רצוי כמובן שיישאר בסביבתו הטבעית וסבא וסבתא יבואו אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סעו ותהנו

רן
    21/11/2010

שלום

אנחנו חזרנו לפני כחודש מטיול בן 20 יום ללא הילדה (שנה ותשע).
    התייעצנו לפני הטיול עם פסיכולוגית וקיבלנו דיעה הפוכה לחלוטין מזאת שהגיבה קודם.

נהננו מאוד, הסבתות באו להתגורר בביתנו במשמרות (שבוע שבוע) הילדה התחברה אליהם מאוד (כל כך נהנתה שהייתה עסוקה מדי מכדי לדבר איתנו בטלפון...). שמרנו לה על השיגרה (גן כל יום וסביבה מוכרת).

כשחזרנו היא קיבלה אותנו כאילו חזרנו מהעבודה (חיבוקים ונשיקות). היו שלשה ימים שהיא התקשתה להיפרד כשהשארנו אותה בגן ו... זהו!!! (גם אנחנו וגם היא שכחנו שנסענו)

לא יודע לגבי תינוק בן שמונה חודשים אבל אם תתאפקו שנה תוכלו לנסוע בכיף בודאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רן יקירי

שקד
    21/11/2010

יש הבדל מאוד!!! גדול בין ילד בן שנה ו-9 לבין 10 חודשים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחצי
    אור**
    19/11/2010

שלום,

אני אמא לילד בן שנתיים וחצי (יש לי עוד 3 בנות גדולות יותר, 15, 12, 9).

באוקטובר השנה הוא נכנס לגן חדש, וכל התקופה קודם לכן היה עם אביו בבית ולא היה במסגרת של גן...

לאחרונה החלו המון בעיות איתו וקושי מאוד גדול שלי איך להציב לו גבולות.

הוא ילד שלא יושב רגע בשקט (רק לפעמים כאשר תוכנית טלויזיה שמעניינת אותו).

התופעות החדשות שהחלו: צעקות קולניות לפתע, הוצאות רוק מהפה, בכי כאשר לא מקבל מה שהוא רוצה, והכי הכי שמפריע לי זה קסיסת ציפורניים.

השבוע האחרון התחלתי שינוי בהרגלי השינה.אני קוראת לו סיפור והוא שוכב במיטה ורק אחרי חצי שעה אני יוצאת מהחדר והוא כבר נרדם, לפני כן היו צעקות ולילות שלמים שלא היה ישן לבד, צ'יפרתי אותו במתנות בספרים חדשים וכל מיני חיזוקים חיוביים, ואיכשהו הוא מתחיל להרדם בצורה אחרת וחדשה מבעבר.

הילד כבר נגמל לפני 3 חודשים, וכעקרון גם גמול בלילה.

כששאלתי את רופאת הילדים מה לעשות כנגד קסיסת הציפורנים, אז היא אמרה לחכות חצי שנה ואז לראות מה קורה, יכול להיות שהמסגרת החדשה משפיעה עליו... ואלו תופעות של לחץ.

אני לא רוצה להשאיר את המצב כפי שהוא אחרת זה עוד יותר יחמיר ויהיה עוד יותר גרוע לגמול אותו מזה.

אודה לעצותיכם מה אפשר לעשות ? איך להציב את הגבולות הנכונים ואיך לעשות את זה בצורה הכי נכונה ושלא תפגע בילד?

צעקות וכעסים לא ממש עוזרים לו הוא עושה דווקא!

בתודה מראש
    אור.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    20/11/2010

שלום אור,
    דווקא את כסיסת הציפורניים, שהכי מפריעה לך - תעזבי כרגע. זה לא ביטוי לחוסר גבולות, אלא לחרדה.
    את צודקת שכעסים וצעקות לא עוזרים. הורים וגם גננות מבלבלים לפעמים בין הצבת גבולות לכעס. כעס או לא שיטה להצבת גבולות, אלא דרך התנהגות שמראה לילד שההורה איבד עשתונות, במובן מסויים זה בדיוק ההיפך מהצבת גבולות.
    ייתכן מאוד שהחרדה של הילד, שמתבטאת בחוסר שקט ובכסיסת ציפורניים נובעת מחוסר הגבולות,אך היא לא ביטוי של חוסר גבולות, כי ילד משרגיש שהוריו חסרי אונים איתו, מרגיש חלש ולא מוגן ולכן הוא בחרדה. לכן הדברים שאת צריכה להגיב אליהם הם לא כסיסת הציפרוניים וחוסר השקט, אלא כשהוא בוכה - לדאוג היות עיקבית ולא לתת לו להשיג את מבוקשו בדרך הזו, כשזה לא ישתלם לו - זה ייפסק מעצמו.
    כמו כן לא להגיב בכעס ובצעקות אלא בקור רוח ובנימה נחרצת ותקיפה. פשוט להגיד לא או אסור פעם אחת. וזהו. לא לנאום, לא לצרוח ולא להתחנן ולהסביר הסברים. להיות תקיפה וברורה, ומאותו רגע להתעלם מהתגובה שלו.
    ועוד דבר. ייתכן מאוד, שמאחר ומדובר בבן הזקונים שלך, את משדרת מסר כפול, שפחות היה עם הילדים הגדולים, הווא נובע מזה שיש בתוכך חלק שאולי רוצה שהוא יישאר קטן, כי הוא האחרון שנשאר. וייתכן מאוד שזה גרום לך היות לא עיקבית איתו, ויותר מזה, ייתכן שזה גורם לך לא להניח לו לנפשו וכל הזמן "לחדור" למרחב הפרטי שלו, כביכול בתואנה של גבולות אך בעצם כי את זו שמרגישה לבד או שנגנמרו לך התפקידים פתאום. אם דפוס התנהגות זה אכן קיים, גם הוא מגביר את החרדה שלו כי הוא לא מאפשר לו להתארגן עם עצמו לבד מדי פעם.
    לכן אני מאוד ממליצה לך לגשת להדרכת הורים או לטיפול עבור עצמך, כדי שאת תוכלי לשחרר את הילד הזה ולהיות עסוקה בו קצת פחות, וגם כדי לתוכלי להציב לו גבולות ביתר עיקביות וקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חמש מתנהג מוזר חייבת ייעוץ
    עדי
    19/11/2010

אשמח לשמוע דעתכן,
    בן 5 מקסים ילד שני לאח בכור בן 8.5 משפחה רגילה.גן חובה. אחרי סוכות מיד הרגשנו שמשהו עובר על הילד. בגן יש "חבורה" שהוא חלק ממנה אך: נשלט, נגרר ומופעל ע"י הדומיננטים. הוא לא מרבה בסיפורים אך מהסיפורים שלו הבנו שאין לו ברירה. דוג': הוא לא רוצה לקחת צמידים לגן כי חבר שלו יקח לו "ואם הוא לא יחזיר.." הוא מאדיר את ראשי החבורה ושהם הכי טובים "כי הם אומרים לי שאני לא יודע אז בטח שהם הכי טובים..
    ..."אני לא ישאר לשחק במשחק אם כולם עוברים משחק..מה את רוצה שאני ישאר לבד?"..
    יחד עם זאת הוא מאושר ואהוב ברמות!! כשמגיע לגן כולם מחכים לו , הוא נעים הליכות, עדין ורגיש.
    הבעיה!!!: מתום חג הסוכות הוא התחיל להשתמש בידיים שלו כל הזמן ועושה דברים מוזרים!!:
    הוא דוחף את כל כף היד שלו לפה ומשחק איתה, כוסס ציפורניים כל הזמן גם ברגיליים עד שכואב לו האזור, הוא מרטיב אגודל אצבע ואמה בפה ומתחיל להרטיב אזורים שונים בגוף: עיניים, צוואר, בטן, בולבול, שוק , ירך וכו..
    כל יום בכל מצב, גם שטוב לו וגם שפחות.
    אני חייבת לציין שהוא שוחה בבריכה, משחק כדורגל ודי פעיל, בעל דמיון מפותח יש לו טוסיק שעות לצייר ודי מקבל הרבה אהבה ומקום בבית. הגננת שותפה למצוקה שלי וביקשתי שתחבר אותו לילדים פחות דומיננטים אך ה"חבורה" הם חבריו מהעבר ודי קשה לו להיפרד מהם.
    מה עלינו לעשות. כואב לי לראות אותו מכאיב לעצמו. הוא טוען שיבש לו בגוף ולכן הוא מרטיב אותו. אני מורחת לו קרמים בלי סוף..לתת לו הרגשה שהקרם יעזור ויודעת שלא.
    לעזרתכם הדחופה.

הוספת תגובה

• בן חמש מתנהג מוזר חייבת ייעוץ - תגובה

סמדר ריינר
    20/11/2010

שלום עדי,
    נשמע שהידל אכן במצוקה. לא בטוח שזה בגלל הילדים בגן, למרות שזה מה שבולט לכם וייתכן שזה גם נכון או נכון חלקית.
    לפי המצב שאת מתארת כדאי מאוד שתפנות לעזרה מקצועית מסודרת. זה לא עניין שייפתר דרך הפורום, כאן צריך לעשות אבחנה ולראות אותכם ואת הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטפטת..
    רינת
    19/11/2010

הייתי מעונינת לדעת מהו או איך אפשר לגרום לילדה לא לפטפט בשיעורים.
    בתי מדברת בשיעורים והמורה כועסת עליה , לציין שהיא בכיתה א. לאחר שיחה עם המורה לדעתה באותו היום שהילדה מדברת עליה לקבל עונש , שהיא לא תקבל דבר שהיא אוהבת או לא תצא לפארק לשחק, גם אני כשהייתי ילדה הייתה לי את אותה הבעיה של דיבורים..... בזמן השיעור ואותי היו מענישים אך כשאני מסתכלת לאחור זה עזר בדיוק ליום יומיים ואז השיגרה הייתה חוזרת אשמח לקבל עצה באיזה דרך עלי להתמודד איתה ולגרום לה להפסיק לדבר,
    תודה רינת

לקביעת תור
    סגירה
    פטפטת..

הוספת תגובה

• פטפטת.. - תגובה

סמדר ריינר
    19/11/2010

שלום רינת,
    אכן עונשים לא עוזרים, עם זאת הם כן גורמים נזק והשפלה לילד.
    מדובר בילדה קטנה, שבסה"כ מתרגשת ומתקשה להכיל אירועים שונים במהלך היוםן וחייבת לדבר עליהם עכשיו. הי אלא עושה דווקא או בכוונה לאף אחד וזה לא נובע מרישעות או מחוצפה.
    אפשר להציע למורה למצוא דרכים להעסיק את הילדה ותת לה תשומת לב באופן שייתן לה הרגשה חשובה ומרכזית - למשל לתת לה תפקידים לחלק חומר בכיתה, לפנות אליה לעיתים קרובות כדי לשמור על הריכוז שלה בכיתה ולתת לה מטלות קטנות שקשורות ללימודים. דרך נוספת היא ללכת דווקא על החיזוק החיובי - כלומר לתת מדבקה או התייחסות על כל יום או שיעור שבו לא פיטפטה. את זה כדאי שהמורה תעשה ולא את. היא יכולה לבקש הדרכה מפסיכולוגית בית הספר איך עושים טבלת עיצוב התנהגות וחיזוקים חיוביים כדי להפחית התנהגות לא רצויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת כמעט 3 פתאום מבועתת מבלונים
    carlos
    19/11/2010

הילדה שלי התחילה לפחד מבלונים בצורה אובססיבית. היא בוכה כשהיא הולכת לגן ומסרבת לצאת לחצר מכיוון שהיו שם בלונים בעבר. יש לה אחות תאומה.
    הפחד הזה הגיע כנראה בעקבות יום הולדת לא מוצלח בו התפוצץ בלון בידיה, אבל גם בגיל שנתיים היו לה נטיות לפחדים. היא סירבה בתוקף ובדמעות שבובת הכבשה שושנה תהיה בסביבה. והיא נוטה להתעקש לסגור דלתות.
    הדבר האחרון נמשך כבר 3-4 שבועות ומגיע למצב שמתקשרים מהגן כי הילדה כל הזמן בידיים. (היא הייתה בסדר עם הגן, היתה הולכת בלי לבכות ונהנית).
    איך אוכל לעזור לה?

הוספת תגובה

• ילדה בת כמעט 3 פתאום מבועתת מבלונים - תגובה

סמדר ריינר
    19/11/2010

שלום לך,
    כדאי שתפנו לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה שעוסקת בפחדים של ילדים ותבדקו אם יש שם דברים שאתם יכולים ליישם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא מסכימה לשחק עם בלון ובלבד שאינו

קרלוס
    21/11/2010

תודה, קראתי את העמודה, וניסיתי לגרום לה לשחק עם בלון.
    היא מסכימה לשחק עם בלון ובלבד שאינו מנופח או מנופח חלקית. הבעיה שלי היא
    1. באופן כללי ההיתנהגות שלה מאוד רגישה והיא מראה הרבה סממנים שאיננו רגילים אליהם (יש לנו שלושה ילדים) כמו סגירת דלתות ומצוקה מצעצועים ועכשיו זה.
    2. אני לא משוכנע שזו הבעיה באמת למרות שזה ההסבר שלה. היא מקבלת "התקפי" פחד גם כשאין בלונים בסביבה ואז היא מבקשת להתחבא (ראש בחזה של ההורים) או ללכת לבית (אם בבית אז לבית של סבתא)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא מסכימה לשחק עם בלון ובלבד שאינו - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2010

שלום קרלוס,
    נשמע שהילדה מאוד חרדה ולכן אולי צרור עיצות בפורום לא מספיק אלא יש צורך לפנות לייעוץ יותר מעמיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה