פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חשיפה לתוכן באינטרנט
    אמא מוטרדת
    15/11/2010

בני בן ה-7 נחשף לתוכן שאינו תואם את גילו באינטרנט (תוכן אירוטי/פורנוגרפי).
    בעקבות זאת הוא חש בושה גדולה ועל אף הבושה חש צורך לשתף אותנו בכך.
    מאז עברו כחודש ימים והמראות שראה לא מניחים לו. מדי כמה ימים הנושא שב ועולה, ומביא אותו עד לכדי בכי.
    אנחנו מצידינו לא כעסנו לרגע, הסברנו ודיברנו (וממשיכים כל פעם שזה שב ועולה). אנו תומכים בו לחלוטין ונמצאים שם בשבילו ומאוד מאוד שמחים שהוא מרגיש נוח לדבר איתנו על כך.
    מאחר והדבר לא מניח לו החלטנו שעלינו להתייעץ עם גורם שלישי שיוכל לכוון אותנו ולתת לנו כלים על מנת לעזור לבן שלנו.
    אשמח לתגובה מהירה,
    אמא מוטרדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לתוכן באינטרנט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה לתוכן באינטרנט - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום לך,
    את מוזמנת לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" יש שם תשובה שמתייחסת לנושא. בכל מקרה אם הילד ממשיך להיות מוטרד ושום דבר לא עוזר, אולי כדאי לפנות לייעוץ יותר מעמיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני מאיים ולפעמים ישר מרים יד
    חני
    15/11/2010

בני ן 4.5 ילד מקסים ומיוחד אך לגבי אחותו בת ה3.5 הוא לא כך אלא מאיים עליה והכי חמור ישר מרים ידים לפעמים אומר לי גם אני ישבור לך את המשקפים או את העגילים מה לעשות??? אני חוזרת בחוץ הוא מדהים

הוספת תגובה

• בני מאיים ולפעמים ישר מרים יד - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום חני,
    קודם כל אין מה להיות כל מזועזעת. זו התנהגות טבעית של ילדים בגיל הזה שבו עדיין לא מפנימים את מידת הכאב שנגרמת לזולת בשל המעשים שלנו. כן הייתי בודקת האם הוא נורא מקנא בה והאם הוא מרגיש מקופח לידה, כי ייתכן וזו הסיבה לתוקפנות המוגברת ואולי כדאי לחשוב איך לעזור לו בעניין הזה. כמובן שאת האלימות עצמה יש להפסיק במקום, וכן להבהיר שזו התנהגות אסורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לגן בבוקר
    רוז
    15/11/2010

הילדה שלי בת 4 והולכת לגן פרטי כל בוקר יש מאבקים של התארגנות
    היום למשל אמרתי לה שצריך להתארגן כבר רבע לשמונה אז היא אמרה שניה ועוד פעם הערתי אז עוד שניה עד שהענין הגיע לצעקות ולבכי שלה

אני מרגישה ממש רע עם המצב אחרי המריבה של היום חשבתי לקנות שעון חול ככה היא תראה כמה זמן נשאר לה

איך אני אמורה להתנהג כל בוקר ?????????????

כמה פרטים חשובים
    אני נמצאת עם אחותה בת 11 חודש בבית אז אני מניחה שזה מקשה על העניין

אבא שלה לוקח אותה כל בוקר לגן בסביבות 8 בבוקר בשעה 7 בבוקר הוא יוצא לטייל עם אחותה כדי שהייה לי זמן להיות עם הגדולה בסיבות שבע וחצי הוא מגיע ואז הגדולה מתארגנת בדרך כלל לבד מצחצחת שניים ואני מניחה את הבגדים במיטה כמובן שזה לוקח המון זמן

עוד משהו חשוב אני יודעת שטוב לה בגן ויש לה חברות היא גם בצהרון כשאני מגיע לצהרון אני רואה ילדה שמחה

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לגן בבוקר

הוספת תגובה

• מכירה את הבעיה מקרובעם בת חמש

ריקי
    16/11/2010

לבתי בת החמש היו קשיים בהתארגנות בבוקר עד שמתעוררת וכול דבר זה היה ממש סחבת ולא רציתי שכול בוקר היא תבכה ותפרד ממני כשהיא עצובה פשוט מאוד עשיתי שתי דברים.( גם לה אחות קטנה בת שנתיים שהיא קמה בזמן וכו' אין שום בעיה איתה )
    דבר ראשון : טבלה יומית כול יום יש סדר עושים את אותם הדברים בבוקר קמים , מתלבשים מסתרקים שוטפים פנים שותים שוקו מצחצים שינים ולגן ( זה בגדול)
    על כול דבר שנעשה בצורה רגועה אני מציירת סמיילי ובאמצע השבוע קונה לה משהו קטן צעצוע ובסוף שבוע אני קונה לה ממתק שהיא בוחרת כבר שלושה שבועות אנחנו עם הטבלה
    וזה דבר שהניב תוצאות היא עושה את מה שהיא היא צריכה לעשות כי קודם כול אין שינויים
    כמו רוטינה.
    דבר שני מכיוון שאני אישה עובדת ואין לי הרבה זמן בבוקר אני קמה יותר מוקדם בחצי שעה מהשעה שאני צריכה לקום ככה שקודם כול אני מתארגנת מסתדרת אח"כ מעירה את הילדה
    הקטנה מתעוררת לבד וככה הכול מתוקתק.
    סורי שזה ארוך מקווה שזה יעבוד אצלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לגן בבוקר - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/11/2010

ורד שלום,

כנראה שיש כאן שילוב של קושי אמיתי בשל הקנאה, וזה משוולב עם סדר בקר לא קבוע.
    נכון, תיארת שעות ברורות של התארגנות. אבל היא אחראית לעשות את הדברים. לענות לך שנייה לא פותר אותה. אבא בטיול עם הקטנה. יש לך את מלוא האפשרות להעניק לה תשומת לב ולא לחכות עד רבע לשמונה. קודם מתארגנים ורק אח"כ מתעסקים עם הדברים האחרים. פשוט לא לאפשר לה את זה. אם זה משחק שמסיח את דעתה- לקחת אותו עד לסיום ההתארגנות.
    את יכולה להיות לידה כדי לפקח. אין שניה. את מבקשת פעם אחת, מזכירה פעם שניה, פעם שלישית- את כבר מיישמת.

שיהיה סדר עקבי ואסרטיביות שלך, והדברים ייכנסו למסלול.
    בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

רוז
    16/11/2010

באמת לא חשבתי להפוך את סדר הדברים

קניתי שעון חול של חצי שעה אז היום היתה התלהבות להתארגן בדקה וחצי

מה את חושבת על עניין שעון החול
    ?????????........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/11/2010

דווקא מצויין. אבל תתמשי בו רק כשבאמת צריך כדי שזה לא יאבד מהאפקט. אני גם ממליצה על העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לאפשר לילד לצפות בסרט תיעודי .?
    אורחת
    15/11/2010

בוקר טוב,
    בני בן שמונה וחצי, ילד בוגר, חכם (מחונן) ורגיש. הוא מתעניין בנושאים שונים. אתמול ראיתי את הסרט שנעשה על ילדי החידות ממוביי, בעקבות הסרט. בסרט התיעודי הזה, מראים את החיים במציאות היום יומית של ילדים כבני גילו, רעבים, קבצנים, מסוממים וכו. מראים את העוני הקיצוני עימו הילדים מתמודדים, הבתים המטונפים וכו'. היום יש אחה"צ שידור חוזר של הסרט התיעודי הזה. בני רוצה לצפות בו. הוא שמע אותי משוחחת על זה עם אביו.., האם כדאי למנוע ממנו צפייה זו בשל גילו המוקדם וסף רגישותו הגבוה?, כלומר שלא יילחץ מזה, יפתח חרדות..(אני ראיתי ובקושי נשמתי..) או שדווקא כדאי לצפות איתו ביחד, כדי שיראה איך ילדים חיים בעולם שלנו..ויעריך עוד יותר את חייו. כאמור, כוונתי לסרט שמתאר את מאחורי הקלעים של חיי היום יום האמיתיים של הגיבורים בו מתוארים חייהם ולא לסרט עצמו שהוצג בקולנוע.
    אודה על התייחסותכם לסוגייה, מבחינת הפן הפסיכולוגי,
    בברכה, אמא.

הוספת תגובה

• האם לאפשר לילד לצפות בסרט תיעודי .? - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום לך,
    אין תשובה חד משמעית לשאלה כזו. לגיטימי לא להראות ולגיטימי כן. אתם מכירים את הילד שלכם, ואתם יכולים לנסות להעריך את מידת הרגישות שלו, מה מתאים לו, וגם מה מתאים לכם - אם אתם בעצמכם לוקחים את זה קשה ואתם חושבים שתתקשו לעמוד בקושי הריגשי, ולענות לשאלות שלו, אולי עדיף להימנע. אם נראה לכם שכדאי ושיש לו מה להרוויח ואתם יכולים לעמוד בכך-זה בסדר לבחור גם באפשרות הזו.
    באופן עקרוני לא הייתי מראה לילדים סרטים קשים רק כדי שילמדו מה קשה בעולם. את זה יפגשו לבד, בכל מקרה. אבל אם זה משהו שהוא מתעניין בו, הייתי שוקלת בהתאם לנימוקים שפירטתי למעלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתיחסות המהירה

אורחת
    15/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד שלי נדבק רק לילדה אחת מהגן
    פיבס
    15/11/2010

הבן שלי בן 4 ויש לו חברה אחת טובה מגיל חצי שנה הם ביחד. בחגים בימי הולדת של שני הצדדים בעל האש וכו..אנחנו וההורים שלה חברים.עד עכשיו הם היו נחשבים זוג אוהבים ואף ילד לא ניסה להיכנס ביניהם. השנה יש ילדה אחרת שתמיד נדבקת אליה ומנסה להפריד ביניהם והוא מאוד מתוסכל מזה. הגננת מענישה אותו ומושיבה אותו לידה כל פעם שהוא מתקרב לחברה שלו, ולא משתדלת לחבר אותו עם ילדים חדשים, עם חברים אחרים, מרחיקה אותו ולא נותנת לו פתרון אחר למצב. כל השיחות שלי עם הגננת לא הועילו. היא טוענת שזה מציק שכל היום נדבקים לילדה אחת. חשוב לציין שהחברה שלו משחקת גם לבד וגם מתחברת עם ילדים אחרים{השנה הם בגן חדש }אבל הבן שלי פשוט אבוד בלעדיה.ולא מוצא את עצמו. כואב לי מאוד המצב הזה. מה עושים.? האם להעביר אותו גן?האם הגננת לא צריכה לנהוג אחרת?כשהילדה האחרת נדבקת והופכת להיות הצל שלה זה בסדר, אבל שהבן שלי מתקרב אל חברה שלו ורוצה לשחק איתה אז מענישים אותו. בגן לא נותנים לו להתקרב אליה ובחצר כל הזמן שמים אותו ליד הגננת והסייעת שלא יזוז.

הוספת תגובה

• הילד שלי נדבק רק לילדה אחת מהגן - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום לך,
    מעבר עניין החברה שנדבקת יש לילד שלך כנראה קושי חברתי. יכול להיות שהגננות לא מתמודדות איתו היטב, אב כדאי שגם את תנסי לעזור לו. למשל להזמין ילדים אחרים אחה"צ, לשחק איתו וללמד אותו תוך כדי כך מיומנויות חברתיות שיאפשרו לו לשחק עם עוד ילדים, לוותר, לחלוק, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 2.10 מרביץ
    דורית אזרזר
    15/11/2010

שלום רב,
    יש לי 2 ילדים האחד בן 2.10 ואחת בת 1 שנה יש לציין שהוא ילד חברותי מאוד וכןם גם ביתי יש לו לפעמים מצבים שהוא לא מפסיק להרביץ גם לאחותו וגם לידלים בגן ,זה הבוקר טוב שלו, בכל פעם שאני רואה את זה אני ממש כועסת והוא מצידו מחייך חיוך קטן מתחת לאף ,אחותו מאוד מפחדת ממנו ואיך שוהא מיתקרב היא מתחילה לצעוק ,אני חייבת לציין שזה לא תמיד לרוה הוא מקסים חברותי וממש כיף להיות איתו ,אבל בזמן האחרון איך שוהא נכנס לגן הוא מתחיל במכות ,והילדים כל בוקר מחכים לו למרות הכל,אבקש את תשובתכם המשכילה ,

תודה
    דורית.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 2.10 מרביץ

הוספת תגובה

• ילד בן 2.10 מרביץ - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/11/2010

דורית שלום,

בנך צריך ללמוד מה ההשלכה של מעשיו. מה התוצאה של הכאת ילדים אחרים והכאת אחותו. הוא צריך גבולות ברורים. אם הוא מחייך למראה כעסך, גם הסמכות ההורית אינה חזקה מספיק.

חשוב גם ללמד את הילד להרגע ולהתנהל אחרת במצבים אלה. זה התפקיד שלך כהורה ללמדו.

הייתי ממליצה בחום על הדרכת הורים ממוקדת, שתתן לך כלים והכוונה.

את מוזמנת לקרוא קצת מאמרים בנושא באתר שלי.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שאומרת דברים פוגעניים
    צלע רביעית
    15/11/2010

שלום לכולם!

לפני כשנה וחצי הכרתי את בת זוגתי וכיום אנו חיות יחד תחת מסגרתה של משפחה חד מינית. לבת זוגתי תאומים בן ובת בני 4.5, ואני משתלבת נהדר בבית ומתפקדת כאמא שניה לילדים מכל הבחינות.
    יש לציין שאנו גרות יחד כבר מההתחלה, כך שאני בסביבת הילדים כבר כשנה וחצי מאז היותם בני שלוש.
    אני אדם שאוהב מאוד ילדים ומתכננת בקרוב להביא לעולם אחד משלי לתוך המסגרת המשפחתית הקיימת, הקשר עם הילדים מצויין והם בהחלט רואים בי דמות הורית וסמכותית ויש בנינו אהבה ושמחה גדולה.

העניין הוא שמידי פעם, הבת המרדנית יותר מהבן שקרובה מאוד לאמה יותר מהבן ושומרת על הקירבה בקנאות, פולטת במצבים מסויימים משפטים לכיווני המעידים על התנגדות מסויימת שלה להכיר בי כחלק מהמשפחה ומהבית, דוגמא שקרתה הבוקר- בת זוגתי מכינה את הילדים לגן ואני מעבירה תחנה בטלויזיה מאחר והילדים כבר בדרך החוצה, ואז הילדה אומרת שהיא רוצה להעביר תחנה חזרה לערוץ הילדים ושאתן לה את השלט מכיוון שהטלויזיה אינה שייכת לי אלא שייכת לה לאמה ולאחיה בלבד.

אמרתי לה שהטלויזיה שייכת לכולם ושלחתי אותה לאמה ע"מ שתקבל עוד חיזוק ממנה.

היתי רוצה לדעת איך להתמודד עם התנהגות שכזו שחוזרת על עצמה מידי פעם, שוב אני רוצה לציין שהקשר שלי עם הילדה נהדר ושאינני חושבת שהתנהגותה היא פועל יוצא של הקשר בנינו, מה גם הילדה מרדנית מטבעה- עוד בעיה שאנו מתמודדים איתה ברמה היומיומית.

תודה.

הוספת תגובה

• ילדה שאומרת דברים פוגעניים - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום לך,
    מדובר בילדה בסך הכל בת 4.5. טבעי ומובן שקשה לה לקבל "צלע רביעית" כמו שכינית את עצמך. זה לא אומר שהיחסים לא טובים, זה לא אומר שמשהו אצלך או במשפחה לא בסדר, אלא שהיא לא תמיד מרגישה שהיא רוצה לחלוק את המשפחה שלה עם עוד מישהו. את התחושות האלה צריך לקבל בהבנה ולתת להם מקום, ולא לצפות שמייד הכל יהיה רמוני ונעים, כי זה לא. לפחות לא תמיד ולא כל הזמן.
    אני לא הייתי מתייחסת בכלל לאמירות כאלה, ואם אני רוצה הייתי לוקחת את השלט ואם זה לא עקרוני באותו רגע הייתי מניחה לזה. והייתי מייעצת לאמא לדבר איתה לא באופן נוזף אלא באופן מבין על הקשיים לחלוק את אמא ואת הבית עם מישהו נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מספרים ? על מה מדברים?
    מירי
    14/11/2010

שלום ,
    אני גרושה מזה שנה וחצי ויש לי ילדה בת שלוש וחצי. לפני גירושיי היינו פרודים כשנה ומאז לידתה של ביתי היו פרידות רבות קודמות . מעולם לא היה קשר רציף ובריא עם האב שאינו טרח להיות עקבי ולהתעניין. עד לפני כחצי שנה "התאמץ" להגיע באופן לא רציף לפגישות בליויי עו"ס ומזה כחצי שנה אף לא מתעניין בה . כתקופה ארוכה ביתי לא שואלת עליו ואף שכחה את שמו אך יחד עם זאת שואלת שאלות כגון: " נכון שיש לי משפחה" נכון שיש לי אבא?" ואומרת ששמו הוא למעשה שם של סבה (שבינהם קשר נפלא). כפעמיים נזהרתי בתשובותי מחוסר ידיעה כיצד להתמודד עם המצב אבל נראה לי לא בריא להתעלם מהנושא . לא רוצה ליצור טראומות. איך יוצרים דבר בריא יותר וכיצד עליי להתמודד עם כך ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך מספרים ? על מה מדברים?

הוספת תגובה

• איך מספרים ? על מה מדברים? - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום מירי,
    חשוב להשתדל להגיד לילדה את האמת, ככל הניתן מבלי ליצור מצב של השמצה או הסתה כלפי אביה. צריך לענות לה שנכון שיש לה משפחה, ונכון שיש לה אבא, ושמו כך וכך, ולהראות לה תמונות שלו אם יש. לציין שאבא לא נמצא בקשר איתנו, או שלפעמים הוא בא לראות אותנו. וזה לפעמים קצת עצוב שהוא לא בא יותר. אם הילדה שואלת למה הוא לא בא, נראה לי שהדבר הכי אמיתי אבל גם לא פשוט להגיד הוא שאת לא יודעת. את לא יכולה לספק לה הסברים במקומו, אבל, בניגוד אליו את יכולה ללוות אותה ריגשית עם הקושי שמתעורר - להגיד מילים כמו - זה באמת עצוב, וכן להגיד לה שזה לא בגללה, והיא ילדה מקסימה וראויה לאהבה, ושיש לכם עוד אנשים במשפחה לשמוח איתם ולהיות איתם שמואד אוהבים אותה כמו סבא למשל וכו'. את לא חייבת להגיד לה את כל זה כרגע אלא לראות ולהיות רגישה למה שמתעורר אצלה ובהתאם לזה לבחור מה להגיד ומתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך לטפל מעבר ללדבר

מירי
    18/11/2010

סמדר שלום,
    תודה על תגובתך. חשוב לציין שביתי ילדה מאוד חייכנית חברמנית ועם המון שמחת חיים. אנו כמשפחה לכל דבר ,נוסעות לטייל מידי שבת,הולכות להצגות ועושות המון כיף ביחד . יש לי משפחה תומכת דואגת ושותפה המון בחיי ביתי המהווה עבורה תא משפחתי נוסף חם דואג ומפרגן אנו אף מתגוררות כרגע בבית הורי . האם בכל זאת ,אף שאינה מציפה ושואלת אלא פעם בשלושה חודשים על הנושא חשוב כן להציף ולדבר תמיד ואף לשלב סוג של טיפול רגשי או ללכת להדרכה הורית? אם לא ,האם את ממליצה על משהו אחר ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך לטפל מעבר ללדבר - תגובה

סמדר ריינר
    18/11/2010

שלום מירי,
    לא הייתי מציפה ושואלת אלא מתייחסת לפעמים שהיא מעלה את השאלות ומתחברת אליה שם. כרגע אין צורך בטיפול ריגשי אלא אם יהיו בעיות בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9 מסרבת ללכת לישון לבד
    ni4ni
    14/11/2010

שלום

ביתנו בת שנתיים+9 חודשים, לפני 3 שבועות נולדה לה אחות חדשה.
    עד לאחרונה הייתה הולכת לישון ללא בעיות מיוחדות, סיפור או שניים, נשיקה וזהו.
    כשבוע לפני הולדת האחות החדשה חל שינוי התנהגותי: היא מסרבת ללכת לישון, יורדת לבד מהמיטה וחוזרת לסלון, גם אם מחזירים אותה למיטה מספר רב של פעמים אינה מתייאשת ויוצאת שוב ושוב. היא אינה מקשיבה ולא חוזרת למיטה וצריך פשוט לקחת אותה על הידיים ולהחזיר למיטה שלה.
    איומים, הסכמים, הבטחות, השכבה ארוכה, השכבה קצרה - ניסינו הכל ללא תוצאות.

בסופו של דבר אני נאלץ לעמוד כשומר ליד מיטתה ולמנוע ממנה פיזית לרדת מהמיטה עד שהיא נרדמת (לפעמים שעות). ברור לי שבכך היא מקבלת את מה שהיא רוצה, אך אין לי דרך אחרת שעובדת - ברגע שאני זז ממיטתה ויוצא מהחדר היא מייד באה אחרי. ברור לנו גם שזה כנראה קשור להולדת האחות החדשה, אבל עדיין, אנו מותשים ועובדי עצות.

מה עושים ? איך ניתן להחזיר אותה להירדמות סבירה ? האם פשוט לחכות שהלם האחות החדשה ירגע מעצמו ?

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9 מסרבת ללכת לישון לבד - תגובה

סמדר ריינר
    14/11/2010

שלום לך,
    מה שקלקל לכם את ההצלחה בעניין היו ההסברים, האיומים וההבטחות. מה שצריך לעשות זה אכן להחזיר ואתה כל פעם למיטה אך ללא מילים למעט משפט אחד קצר ותקיף כמו : עכשיו חוזרים לישון, ופשוט לבצע את זה. גם אם זה לוקח ימים. כשאתם נואמים, מאיימים ומסבירים, ולפעמים גם נשברים - היא קולטת את חוסר האונים ואז זה לא עובד. אתם חייבים להיות יותר חזקים ממנה בעניין הזה ולא להישבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה ללידה
    נעמי
    14/11/2010

שלום, אני בת 32 אם לילדה בת 3 ונמצאת בהריון בחודש חמישי. הילדה שלי ילדה מקסימה ונבונה, יחד עם זאת קשורה אלי בצורה קיצונית (מאז ומתמיד). היא הולכת לגן עד שעה 13:00 וחוץ מהגן לעולם לא עזבתי אותה עם בבייביסיטר או מטפלת. הפעמים היחידות שנפרדנו היו לסידור קטן והיא נשארה עם אביה. אני מרדימה אותה בלילה ולכך היא רגילה מאז שנולדה (כלמור, אני שוכבת לידה במיטה עד שנרדמת, היא לא מוכנה שאביה ישכב איתה). אני מאוד מפחדת מהיום שבו אצטרך ללדת. מה אעשה? אני מקווה שלא יהיה לי צורך לשהות בבית חולים יותר מ-24 שעות, אך אין לדעת. כיצד להכין אותה לכך? ובכלל היא ילדה מדהימה אבל מאוד קשה לה עם שינויים, האם יש דרך להכין אותה לעתיד לבוא? לעיתים אני מפחדת שעשינו טעות להביא ילד נוסף, אני רוצה שיהיה לה טוב... תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה ללידה

הוספת תגובה

• הכנה ללידה - תגובה

סמדר ריינר
    14/11/2010

שלום נעמי,
    הדרך להכין אותה היא להתחיל כמה שיותר מוקדם לגמול אותה באופן הדרגתי מהדפוס הקיים היום. לנסות להשאיר אותה לפרקי זמןם קטנים ואחר כך גדולים יותר עם בייביסיטר או עם אבא שלה. להתחיל להרגיל אותה שלפני השינה את רק יושבת לידה ולא שוכבת, אולי מחזיקה לה את היד, אחר כך גם עוזבת את היד, וכו'.
    את צודקת בחששותייך ולכן כדאי לעשות את התהליך כמה שיותר זמן מראש כדי שיוכל להיות כמה שיותר הדרגתי, כי אחרת זה יבוא לה בבום, לא תהיה ברירה כי את לא תוכלי להמשיך לבצע את הדברים האלה אחרי הלידה באופן הזה. בכל מקרה זה יהיה קשה, אך גמילה הדרגתית מהמצב הזה תוכל להקל קצת.
    גם חשוב להרגיל אותה לאט ובהדרגתיות לנוכחות יותר פעילה של אביה איתה - שיהיה נוכח בהשכבה לישון בהתחלה לצידך ואחר כך במקומך, שישגיח עליה כשאת הולכת ויפתח איתה תוך כדי כך חוויות מוכרות משותפות כדי שכשאת לא תוכלי להיות איתה כל כך הרבה - זה לא יהיה עד כדי כך זר וחדש לה להיות גם עם אבא חלק מהזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה ו- 7 חדרה מסבא וסבתא
    ליאור
    14/11/2010

בתי בת שנה ו- 7 חודשים. מאוד פעילה, חכמה וחברותית. עדיין לא מדברת, אולם מקשקשת ולעיתים מחקה מילים כאשר מתעקשים איתה.
    הילדה לא נפגשה פעמים רבות עם אבי, אלא רק מדי מספר חודשים. מזה מספר חודשים כאשר היא רואה אותו היא נכנסת ממש להיסטריה ובוכה וצורחת, ורוצה רק שאמא שלה תיקח אותה על הידיים. אפילו כשהיא קולטת את אבא שלי מרחוק, והוא כלל אל מתקרב אליה אלא יושב על ספסל כ- 100 מטר ממנה- היא מתחילה לצרוח.
    ניסינו לתת לה לצרוח, ולראות שלא קורה לה כל רע, אולם היא ממשיכה עד שהיא מאבת נשימה. זה כבר מוגזם בעינינו.
    מה עושים ?

הוספת תגובה

• חרדה בעיקר מסבא

ליאור
    14/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים מסוימים של אוטיזם ?

ליאור
    15/11/2010

מקראיה בפורומים בחול מתברר שיש כאן סימנים מסוימים (קלים) של אוטיזם. זה קשור לרגישות יתר של מערכת העצבים ולגורמים שמפעילים אותה.
    האם נכון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים מסוימים של אוטיזם ? - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום ליאור,
    לא כל כך ברור לי איך הגעת לזה. זו נשמעת לי בהחלט מסקנה קצת מוגזמת, ובכל אופן בודאי שלא אוכל לתת לה אישור רק על פי התאור שתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה ו- 7 חדרה מסבא וסבתא - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום ליאור,
    מדובר בילדה קטנה שלא מכירה את הסבא ולכן הוא נראה לה ממש זר. ייתכן שיש משהו במראה שלו שמפחיד ואתה, למשל יש ילדים קטנים שפוחדים מגברים עם זקן וכו'. אני לא בטוחה שבגיל שנה ושבעה חודשים זה נכון לתת לה לצרוח כדי להבין ששום דבר לא קורה לה. בגיל כזה צריך בהחלט לנסות להרגיע אותה, לחבק אותה, ולהיות איתה באותם רגעים שהם מאוד קשים עבורה והיא לא יכולה לבטאם במילים עדיין. מעבר לזה אין מה להתרגש מהתופעה וא לדאוג ממנה. סביר להניח שאם הסבא היה יותר מוכר לה ומגיע לעיתים קרובות היא הייתה פחות חרדה ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות
    אורית
    14/11/2010

שלום וברכה,
    מבקשת להתייעץ בקשר לבתי בת השלוש, בבית בדרך כלל מקסימה
    קצת עקשנית ומאוד רגישה.
    כיום אני יותר משתדלת על גבולות ועקביות בתגובתי, ועל סמכות מה שפעם לא עשיתי.
    הבעיה בגן, בשנה שעברה המטפלת הביעה את דאגתה על הרגישות כשמעירים לה היא נעלבת וצורחת
    היום בגן היא בוכה וכשהגננת אומרת לה לא לבכות היא מפסיקה.
    חשבתי לפנות מיזמתי לטיפול והגננת חושבת שכדאי
    היא אמרה גם שצריך לראות במשך השנה את השיפור ,אני רואה את השיפור .
    חשוב לי לציין שיש כמות גדולה של ילדים בגן 31 ילדים .
    והיא בת יחידה
    בגן מאוד חברותית ואהובה,רק התגובה שלה מאוד עוצמתית והמזל שמרגיעה את עצמה ומפסיקה לבכות כשהגננת אומרת לה ,לא לבכות
    . האם זה מוקדם ואולי צריכה לחכות ולראות שאולי זה משתנה לגמרי . צריכה לציין שבעבר היא לה התפרצויות של כעס ובכי 3 פעמים בגן,בבית כמעט ולא קורה כבר ממתי שהארתם את עיניי לגביי גבולות וסמכות.
    אודה לתשובתכן, יום טוב
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• התלבטות - תגובה

סמדר ריינר
    14/11/2010

שלם אורית,
    אם מתרחש שיפור, השיקול שצריך להיות עכשיו הוא עד כמה זה מפריע. אם מה שקורה בגן נורא מפריע, מונע ממנה השתלבות וכו' - אולי כדאי לטפל. אבל אם בסה"כ יש מגמת שיפור והגננת מסתדרת איתה והיא משתלבת בגן, אולי כדאי לחכות ולא לפנות. פניה לטיפול בגיל כה קטן כבר שמה את הילדה במוקד של בעייתיות מסויימת ולא בטוח שזה הכרחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלוש וחודש מרטיבה במכנסיים
    סוהד
    14/11/2010

בתי בת שלוש וחודש , עברה טרומה בגיל שנתיים , קבלה מכה באיזור העין , ועברה ניתוח , והיום היא בסדר גמור , ועינה לא נפגעה , ברוך השם .
    בגיל שנה ועשרה חדשים נגמלה גם מחיתולים וגם ממוצץ וגם מבקבוק , ולאחר הטראומה שעברה חזרנו למוצץ ולחיתול ! בגיל שנתיים וחמישה חודשים התחלתי תהליך גמילה מחדש , עד שהכל הסתדר , פספיסה פה ושם , אבל יחסית היא נגמלה .

הראשון לספטמבר התחילה שנת הלימודים , וכמובן עברה שינוי ממשפחתון לגן , בשבועיים הראשונים כמעט פספסה כל יום ,אפילו התחילה לעשות קקי במכנסים , לאחר שהסתגלה , עבר חודש הכל בסדר , ולפני כשבועיים היא חזרה שוב ! ואין סיבה מוצדקת לכך .

עשיתי לה כל הבדיקות הדרושות , והתוצאות היו תקינות לגמרי .
    היא ילדה מאוד חכמה , חזקה , עם ביטחון עצמי , ולא חסר לה כלום , מקבלת הכל חום אהבה , בבית וגם בגן , ומבינה הכל , דיברתי איתה והברתי לה בטוב , שהיא כבר גדולה והדבר לא מתאים , אפילו שאלתי אותה אם כואב לה משהו , והיא אמרה שהכל בסדר , ותמיד מבטיחה שלא תחזור על זה ...
    לפעמים היא אומרת שיש לה פיפי , ורצים ביחד לשירותים , ולפעמים לא אומרת כלום ועשוה במכנסיים ומתחילה לבכות שאחליף לה , ולפעמים לא יכפת לה וממשיכה שכאילו שום דבר לא קרה ! והתחילה גם לעשות קקי במכנסיים , וגם לא הפריע לה !

אני כבר מיואשת , לדבר זה לא עוזר , להעניש בזה שהיא נחליף ותנקה לבדה , גם לא עזר , ותמיד אומרת שהיא לא יודעת להחליף לבד וגם קשה לה , ומתחילה לבכות , עד שעולה לי על העצבים , ולפעמים אני נותנת לה מכה שתדע שאני כועסת ולא מתאים לי לנקות את הקקי שלה .

אני צריכה את עזרתכם .....

הוספת תגובה

• בת שלוש וחודש מרטיבה במכנסיים - תגובה

סמדר ריינר
    14/11/2010

שלום סוהד,
    בודאי שאין צורך לתת ל המכה. היא עוד מאוד קטנה, והי אבעצמה מובכת ואומללה מהמ שקורה. אין דבר כזה"סיבה מוצדקת" מצוקה ריגשית זה לא עניין של צדק, זה עניין של חוויה. ייתכן שבכל זאת יש משהו שקשה לה. אולי הי אמרגישה שהיא נדרשת באופן כלשהו להיות נורא גדולה, אולי פתאום גדלו הציפיות ממנה או קטנה ההתייחסות אליה כקטנה, או משהו אחר. את מתייחסת לזה קצת כאילו היא עושה לך את זה בכוונה וזה לא פייר כי את נורא משתדלת. את צריכ הלהבין שלילדים יש כל הזמן קשיים ובעיות, זה לא אומר בהכרח שההורים לא בסדר ואין כאן מצודק או לא מוצדק.
    היא גם קטנה מדי כדי להחליף לעצמהו קטנה מדי בכדי להתגבר על הבעיה לבד, כי כנראה כן יש כאן מסר של מצוקה כלשהי אפילו שעל פניו נראה לכם כרגע שהכל בסדר.
    אני ממליצה לכם לגשת להדרכת הורים במצב כדי לעצור את הסתכול המתמשך ולמנוע החמרה של המשבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייצירת קשר

סוהד
    18/11/2010

סמדר שלום רב

מתי ניתן לייצור איתך קשר , והאם יכולים להפגש בצפון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייצירת קשר - תגובה

סמדר ריינר
    19/11/2010

שלום סוהד,
    אני שמחה שאת מעוניינת לפנות לקבלת עזרה. לצערי אני לא עובדת בצפון.
    אם אתם גרים באיזור חיפה אתם יכולים לפנות לתחנה הפסיכולוגית התפתחותית בחיפה, בטלפון
    048633066, הם נותנים שירות גם בקריות, בטבעון ובישובי הדרוזים בסביבה.
    או לפנות לתחנת העמקים, טלפון: 046533239.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה עם ילדה בת שנתיים
    שרון
    14/11/2010

שלום רב
    יש לי ילדה בת שנתיים ו-4 חודשים .
    כבר מגיל צעיר בו ילדים אמורים לישון לילה שלם מבלי לאכול היא הייתה מתעוררת בבכי היסטרי (ביעותי לילה?) ודורשת לאכול. המצב השתפר מאוד עד לכדי כך שלרוב אכלה רק פעם אחת וישנה לילה שלם ואז... בעלי עבר תאונה אשר הרחיקה אותו מהבית לזמן רב (3 חודשים). במהלך השבועיים הראשונים לאישפוזו ובמהלך הניתוחים היא לא ראתה את אביה כלל (אציין שיש לה אחות בת 6 שבמהלך הזמן בו לא היה בבית עלתה לכיתה א'). לאחר מכן כאשר אושפז כחודשיים וחצי במוסד שיקומי בתי הייתה רואה אותו כאשר היה מגיע בסופי שבוע ובחגים בלבד. בתי קשורה מאוד לאביה ובמהלך הזמן בו לא היה בבית התחילה שוב לבכות המון בלילות,להתעורר לקרוא לאביה ולבקש לאכול פעמים רבות. בתחילת אוקטובר בעלי חזר הביתה מהשיקו אך מכיוון שהוא עסוק בעבודה ובהמשך השיקום הבנות אינן רואות אותו הרבה. מבחינת השינה והאוכל המצב שוב התדרדר הילדה מתעוררת פעמים רבות בבכי היסטרי ודורשת פעמים רבות בלילה לאכול . היא אינה ישנה מספיק ואני ממש מוטרדת. כמו כן הילדה מאז חזרתו של אביה מאוד אמביוולנטית אליו מצד אחד רוצה אותו אבל בפעמים אחרות ממש דוחה אותו. איני יודעת איך לנהוג בסוגיות אלה. עניין השינה מטריד אותי כי היא אינה ישנה מספיק ואני ממש חוששת לבריאותה. כמו כן אני כבר מתמוטטת כי איני ישנה לילות שלמים בגללה אציין עוד שבמעון הגננת אינה רואה שום דבר חריג. עוד אציין שהילדה בריאה, מדברת יפה וברור, חייכנית, חברתית וששום בעיה לא הייתה אף פעם מלבד בעיות השינה.
    אשמח לעצה להיכן לפנות ומה עלי לעשות בכדי לסייע לה לאחר מה שעבר עליה.
    בברכה
    שרון

הוספת תגובה

• תוספת

שרון
    14/11/2010

אציין עוד שלא תמיד כאשר היא מתעוררת היא מבקשת לאכול .לעיתים היא מתעוררת ובוכה בהיסטריה ורוצה אליי אבל כאשר אני לוקחת אותה היא רוצה לחזור למיטה ואז הבכי מתגבר. כמו כן אפילו במהלך היום היא רוצה המון על הידיים ואם איני מסכימה לכך היא בוכה המון .
    תודה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה עם ילדה בת שנתיים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/11/2010

שרון שלום,
    את מתארת שלבתך הצעירה היו בעבר קשיים לישון לילה שלם ואולי גם קושי שלכם ושלה למצוא דרך להרגיע אותה במהלך הלילה. על כך התווסף המצב הקשה בהחלט של אבא שעובר שיקום ונעדר מהבית - מצב שמתמשך מטבעו לאורך זמן ומעורר בכל חברי המשפחה חששות וחרדה עצומה. סביר להניח כי הדבר העצים את הקושי שהיה לבתך מלכתחילה.
    נראה לי שבתך גם מבטאת אולי פחדים ודאגות שאתם פחות מרשים לעצמכם לבטאם, ותוכלו את ואביה להרוויח מאוד מהדרכת הורים ממוקדת כיצד להתמודד עם תהליך השיקום הממושך. הרבה פעמים שירות כזה מוצע במסגרות השיקום, כיוון שקשיי הילדים הם עניין נפוץ ביותר.
    נקודת אור חשובה היא שהילדה מרשה לעצמה לבטא את הקשיים בעיקר בבית, ומחוץ לו היא מתפקדת כרגיל. מהדברים שכתבת עולה כי לבתך כוחות רבים ויכולת הסתגלות למצבים מורכבים, וטוב שכך. אולם היא זקוקה גם להזדמנויות לבטא את החששות במלים ולא רק דרך הגוף, אפשר לומר לה וגם לגדולה שזה בסדר לפחד ולחשוש, ואולי לכעוס על אבא שככה נעלם ועסוק מאוד בטיפול בעצמו. דווקא הלגיטימציה לרגשות הללו ו"אוורור" הפחדים באמצעות שיחות עמן ופעילות משפחתית מהנה עשויים להפחית את הביטוי באמצעות השינה. כמו כן חשוב מאוד שגם האב יהיה מעורב בתהליך, לא כתבת לאיזה סוג של שיקום הוא נדרש כעת ומה יכולתו לתפקד עמן, אולם חשוב לאפשר לילדות להתייחס אליו כאל אבא "רגיל" - כזה שלעתים רוצים בחברתו, ולעתים כועסים עליו ונמנעים ממנו, כפי שיש בכל משפחה.
    כפי שכתבתי, הדרכת הורים תוכל לסייע לכם מאוד.
    בהצלחה ורפואה שלמה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בגיל ההתבגרות?..
    טלי
    13/11/2010

שלום,
    בתי עוד מעט בת 15..
    ושמתי לב לשינויים בהתנהגות שלה.
    כלומר, בזמן האחרון היא כל הזמן סוגרת את הדלת בחדר שלה
    וכאשר אני מבקשת שתפתח היא מתרצת שהיא רוצה פרטיות או שהיא שומעת שירים וכד'..
    היא נראית לי עצובה מבד"כ.. למרות שלא כל היום היא כך.
    היא אמרה לי כמה פעמים שהיא מתעוררת כמה פעמים בלילה ומתקשה לחזור לישון.
    גם בזמן האחרון היא מאוד עצבנית ורבה הרבה איתנו כמעט כל הזמן..
    היא שומעת שירים שקטים יותר ממה שהיא הייתה שומעת פעם..(לא שירי דיכאון אלה שירים כמו בלדות..)
    מה לעשות? יכול להיות שזה דיכאון..?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בגיל ההתבגרות?..

הוספת תגובה

• בעיות בגיל ההתבגרות?.. - תגובה

סמדר ריינר
    13/11/2010

שלום טלי,
    ייתכן שמדובר בדיכאון. תקופות של דיכאון קל מאפיינות אכן את גיל ההתבגרות, כיוון שזו חלק מהדרך של המתבגר לגדול ולהתאבל על הילדות שלא תשוב... וואלי על עוד דברים.
    השאלה אם הדבר מפריע לה, ואם הוא פוגע בתפקוד שלה. ללא מוטיבציה שלה ושיתוף פעולה שלה יהיה קשה לעזור לה.
    אם היא אכן מעוניינת בעזרה, אפשר לפנות לפסיכולוג/פסיכותרפיסט שעובד עם נוער, כדי לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה