פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר גן בגלל גמילה
    מ
    16/11/2010

שלום רב ! רציתי להתייעץ לגבי גמילה מטיטולים. בני בן שנתיים וארבעה, פג קטן מאוד בעבר.(800 גרם..חודש 6).התחלנו גמילה בבית. הילד משתף פעולה, אומר פיפי אך לשירותים בא רק עם מלווה ולא ניגש לבד. לאחר חודש בערך בבית, ביקשתי גם בגן ,כשהוא עדיין עם טיטול, לנסות ולקחת אותו מידי פעם לשירותים שיתפנה ואז להחזיר לו את הטיטול בחזרה. לא היתה שום הענות וזה לא בוצע בגן גם לאחר מספר בקשות. כל הזמן טענו שם שהוא לא מוכן ללא פירוט אם זה רגשי, גופני או קוגניטיבי, רק שהוא לא אומר להם.אז ביקשתי שיקחו אותו כל שעה לשירותים בין אם הוא מבקש ובין אם לא.גם זה לא בוצע. לא נתנו לו סיכוי להצליח.לאחר זמן מה שלחתי אותו ללא טיטול ואז התחילו הטענות. לא לקחו אותו לשירותים והתלוננו שהוא מפספס ושהם מחזירים לו טיטול. אמרתי להם שיקחו אותו לשירותים וזה שוב לא בוצע.. מה אני עושה??הגננת אמרה שהם החליטו להחזיר טיטול אפילו בלי הסכמתי.ואפילו הפתעתי כמה פעמים והוא היה עם טיטול בגן.אני לא יודעת מה לעשות??להעביר לגן אחר? תודה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר גן בגלל גמילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר גן בגלל גמילה - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/11/2010

שלום לך,

איני יודעת מדוע הצוות לא משתף פעולה.

נראה כי את די בטוחה שהילד מוכן לגמילה ואילו הם חולקים עלייך.

איני יכולה לדעת מי צודק\ טועה. עם זאת, כאמא, לא הייתי יכולה לקבל מצב בו דעתי לא נחשבת בנוגע לבני. זה עלול להתבטא גם בסיטואציות אחרות.

תצטרכי לשקול יתרונות אל מול חסרונות ולהחליט אם נכון לך להבליג במקרה זו, או לא...

החלטה קשה, אין ספק.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם מעבירים ממשיכים לגמול?..

מ
    17/11/2010

תודה רבה על התגובה המהירה ! נניח ואני מעבירה גן, מה עושים עם הגמילה?...שולחים ישר לגן חדש עם תחתונים..? זה לא יכול ליצור בעייה רגשית? תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם מעבירים ממשיכים לגמול?.. - תגובה

נעמה סבג שמש
    18/11/2010

היי,

לעשות מספר שינויים בו זמנית זה קשה מאד ולא נכון. זה גם יכול ליצור בעיה בגמילה וחבל. ילד שעדיין לא גמול יתקשה להמשיך תהליך שכזה במסגרת חדשה ובמקום לא מוכר. הוא אינו פנוי לכך רגשית.

בהחלט שיקול שתצטרכי לקחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת וילד בן 3
    ילנה
    16/11/2010

שלום,
    בשעה טובה נולדה לנו בת לפני שבועיים.
    יש לנו גם בן 3 .
    ילד טוב, מאוד רגיש, האוב של כל המשפחה.
    חזרתי הביתה והתחיל בלגן.
    ילד השתה מיקצה לקצה.
    חוזר מהגן עם צעקות, אם אני מסבירה לו איך מותר ואיך אסור להתנהג לאחותו, מתחיל להרביץ. גם בגן סמו לב בשינוי בהתנהגותו.
    לפני לידה כל בוקר, בן שלי היה נותן לי נשיקה ואומר שהוא אוהב אותי . עכשיו שאני מבקשת נשיקה הוא אומר :"לא רוצה".
    רוצה לציין, שאני ובעלי נותנים לא תצומת לב כמו שזה היה לפני לידה.
    היום הוא אומר שלא הואב את אחותו ורוצה שאנחנו נחזיר אותה.
    מצב מאוד מתריד אותי. אני רוצה לראות את הבן שלי מאושר ומחייך כמו פעם.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת וילד בן 3

הוספת תגובה

• תינוקת וילד בן 3 - תגובה

סמדר ריינר
    16/11/2010

שלום ילנה,
    קודם כל מזל טוב:-)
    ההתנהגות של בנך היא טבעית לגיל ולמצב. הוא לא כל כך מהר יחייך ויהיה כמו פעם. וזה לא נורא ולא סוף העולם. ילידם רוצים גם להרוג והעלים את אחיהם הקטנים, וזה לא צריך להטריד. כמובן שצריך להשגיח שזה לא יקרה...אבל זה לא לא נורמלי.
    עכשיו, בינינו, אין מצב שהוא מקבל ממכם כרגע את אותה תשומת לב כמו פעם. זה פשוט לא יכול להיות. את רוצה להגיד לי שאת לא עייפה? שאת לא נמצאת עם התינוקת על הידיים חלק גדול מהזמן ולא יכולה לצייר ולשחק איתו כמו פעם? זה לא נשמע לי הגיוני.
    מה שכן נשמע לי , שאת לא רוצה להכיר בזה כי זה גורם לך להרגיש אשמה.
    זה שם את הילד שלך במצב שאף אחד לא רוצה להכיר בזה שקשה לו. אבל קשה לו! ומותר לו שיהיה לו קשה! זה לא אומר שאת אמא לא טובה, המשבר הוא טבעי, וכך זה אצל כולם.
    תנסו לקבל את זה ולכולכם יהיה יותר קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן לפני האח שיוולד או אחרי
    אורנה
    16/11/2010

שלום
    יש לי ילדה בת שנתיים וחודשיים אשר עם אמי מטפלת בה כשאני בעבודה.
    ב"ה בסוף ינואר אני אמורה ללדת ילד שני.

יש משפחתון שמצא חן בעיני שיוכל לקבל את בתי תהיה אז בת שנה וחצי רק במרץ כלומר חודש אחרי שיוולד לה אח.
    האם כדאי להכניסה לגן לפני היווולדו של האח או שחודש אחרי זה בסדר?
    האם זה יצור אצלה טראומה גם אח בבית חדש וגם "שולחים" אותי לגן?
    תודה

הוספת תגובה

• גן לפני האח שיוולד או אחרי - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/11/2010

אורנה שלום,

בהחלט להכניס למסגרת לפני הולדת האח. ועדיף בהקדם. השילוב של שינויים כאלה יכול להיות נוראי בעבור הילדה. תני לה חודשיים להתאקלם, לפני הלידה. זו חוויה לא פשוטה עבורה.

אם זה ייעשה אחרי היא תרגיש נטושה ושפשוט"החלפת אותה".
    חשוב תמיד לראות את הדברים מנק' המבט של הילד.

אני ממליצה לך בחום לקרוא מאמרים בנושא כניסה לגן וגם בעניין אח חדש. ישנם באתר שלי.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- הכנסת ילדה

אסנת
    17/11/2010

טעיתי מדובר על ילדה בת שנה וחודשיים ולא שנתיים וחודשיים
    האם דברייך עדיין רלוונטים גם לגיל זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- הכנסת ילדה - תגובה

נעמה סבג שמש
    18/11/2010

אכן כן. זה אומנם פחות קיצוני, אבל עדיין בעייתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 2 ו 9 חודשים
    מילי
    16/11/2010

שלום רב,
    בני בן 2 ותשעה חודשים
    איך להגיבואיך להתנהג כשהוא בא אליי ואומר לי שמרביצים לו
    אני אפרט -
    כשאנחנו הולכים להיפגש עם ילדה מהגן (לפעמים המפגש כולל 2 או 3 ילדים) הילדה מרביצה לו (מכה ביד) בלי סיבה. זה יכול לקרות בלי סיבה או כשהיא מנסה לחטוף לו צעצוע והוא לא נותן לה,היא גם נושכת.
    אני מקפידה להשגיח ולהסתכל על איך שהם משחקים.אני הולכת ואומרת להם לא לחטוף, לשחק ביחד או שכל אחד בתורו,אם מישהו מזיז את היד של ילד מהמשחק אני עוצרת אותו עם היד שלי ואומרת לא לעשות את זה
    כאשר הגישה של האמהות האחרות היא להיות בסלון ולא לקום עד שמישהו בוכה...
    ברור לי שאני לחוצה מידי מהאפשרות שמישהו ירביץ לבן שלי כי אני יודעת שהוא ילד טוב והוא לא מרביץ
    מה להגיד לו כשהוא בא אליי ובכלל איך להגיב בסיטואציה שאני רואה שמרביצים לו?
    יש לציין שבד"כ כשהאמאות האחרות רואות שהילד שלהן מרביץ הן מעירות אבל זה לא משנה את ההרגשה הלא טובה שלי ואת הפגיעה של הבן שלי.
    להפסיק להיפגש עם הילדה המרביצה?
    לא להתערב?
    אני לא רוצה ללנד אותו להחזיר למרות שלעמים נורא בא לי שהוא יחזיר כפליים
    לא תמיד נעים לי להעיר לילד אחר ליד אמא שלו

לקביעת תור
    סגירה
    בן 2 ו 9 חודשים

הוספת תגובה

• בן 2 ו 9 חודשים - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/11/2010

רוית שלום,

לילד מספיק להיות בסביבת ילדים מכים במסגרת שאין ברירה. במקום שיש ברירה, אני לא רואה סיבה להפגש עם אותם ילדים.
    את הבן שלך חשוב שתלמדי לצעוק על הילד שמכה ולומר לו: לא מרביצים ל...אסור להרביץ!
    ע"י הצעקה הוא ימשוך את תשומת ליבם של המבוגרים בסביבה וגם יגרום לכך שהוא מגיב ולא רק חוטף וכנוע.
    כשאת רואה סיטואציה בעייתית, תנחי את הילד שלך מה לומר ואיך לנהוג. אל תעשי את העבודה במקומו. הוא צריך לדעת שהוא לא צריך את אמא להגן עליו אלא מסוגל להסתדר בעצמו.

מה דעתך?

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!!

מילי
    16/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!! - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/11/2010

בכיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים..
    עדי
    16/11/2010

שלום רב,

בתי בת כשנתיים וחצי,בשבועות האחרונים היא מתעוררת בכל לילה ומדמיינת כי אחת מדמויות הטלויזיה באה לחדר שלה ונושכת אותה.ומרביצה לה.
    מדובר בדמויות מצויירות שהיא רואה כמעט בכל יום מגיל קטן ומאוד אוהבת.
    מעבר לכך,בשעות אחה"צ,היא מציינת כי היא מפחדת לצאת החוצה למרפסת כי היא מפחדת מהעננים ומהירח כאשר עד לפני חודש בכל לילה היא הייתה מבקשת לפתוח חלון כדי שהיא תוכל להגיד לילה טוב לירח ולכוכבים.
    היא מאוד נבונה כך גם מציינים בגן.
    השאלה מאילו סיבות יכולים לנבוע המקרים הנ"ל.

אשמח לתגובתך בנושא,

תודה מראש,

עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים..

הוספת תגובה

• פחדים.. - תגובה

סמדר ריינר
    16/11/2010

שלום עדי,
    אלה פחדים טבעיים ואופייניים לגיל. את מוזמנת לקרוא ב"עמודת שאלות נפוצות" את התשובה בנוגע לפחדים אצל ילדים ולבדוק אם יש שם משהו שמתאים לכם לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לסמדר
    יפית
    16/11/2010

הי סמדר,
    ברצוני להתייעץ איתך.
    בני בן 4 וקצת התחיל השנה גן חדש כי עברנו דירה.
    בסה"כ הוא ילד חברותי ואוהב חברה אבל לא הכל הולך חלק.
    יש בגן קבוצת בנים לא קטנה שיחד כבר הרבה שנים וקצת מנדים אותו.
    כלומר, מדי פעם משחקים איתו אבל יכולים גם להגיד לו בפרצוף (וליד אבא שלו) שהם לא רוצים לשחק איתו כשהוא רק נכנס לגן בלי שעוד היתה אינטראקציה איתו כלל.
    ההרגשה לשמוע על זה היא איומה, הוא ילד שגם בוכה בקלות ונעלב מאד מהר (רגיש) אבל הפעם הוא לא בכה רק ראו עליו שהוא מאד רוצה לבכות. זה מעליב מאד לשמוע את זה כמובן, אפילו בעלי אמר שנעלב בשבילו, אך אמר לו שזה בסדר אם הם לא רוצים לשחק איתך אתה יכול לשחק במשהו אחר ועם ילדים אחרים.
    מה לדעתך התגובה הנכונה שצריך להגיד לו?
    אני מזמינה אלינו הביתה פעם בשבוע ,כל פעם משתדלת שזה יהיה ילד אחר, מהגן שלו ומנסה לחבר אותו עם ילדים.
    הם משחקים מאד יפה, אבל התחושה היא שזה לא מתקדם לשום מקום מעבר לפגישה אחת או שתיים.
    תמיד אני צריכה ליזום (זה היה גם בגן הקודם ככה) ונראה שלהורים אחרים פחות חשוב לחבר אחה"צ את ילדיהם עם חברים מהגן.
    אני מרגישה שהכל תלוי בי ובאיך שאלמד אותו להתנהג עם ילדים אחרים.וזה קצת מלחיץ אותי.
    הגננת שלו היא מסוג הגננות שלא חושבות שצריך להתערב ושצריך לתת לדברים לזרום ולקרות מעצמם. היא לא בעד לחבר אותו בגן עם ילדים באופן מלאכותי וכשהצעתי לה דרכים לעשות כך, לא נראה שהתלהבה במיוחד ורק לקחה אותי לרשימת הילדים והציעה לי עם מי לחבר אותו אחה"צ.
    את חושבת ששיחה עם ]סיכולוגית הגן יכולה להביא לשיפור המצב או להבנה טובה יותר מה הם הקשיים החברתיים שלו ועל מה כדאי ואיך לעבוד איתו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לסמדר

הוספת תגובה

• שאלה לסמדר - תגובה

סמדר ריינר
    16/11/2010

שלום ענת,
    לפעמים אכן נוצרות קונסטלציות חברתיות לא סימפטיות, שבהן לילדים וגם לאנשים מבוגרים יש צורך להגדיר את השייכות שלהם על ידי הוצאת מישהו אחר מחוץ לשייכות הזו. זה לא נעים אבל זה קורה.
    בהחלט מומלץ אם יש אפשרות כזו לבקש פגישה עם פסיכולוגית הגן, ומכאן זה יכול להתפתח למספר כיוונים, אחד מהם הוא שאולי היא תמצא לנכון להנחות את הגננת איך בכל זאת לקדם את העניינים ולהערב, אני בהחלט מאמינה שבגיל כזה יש מקום להתערב.
    אפשרות שנייה אולי היא תוכל לצפות בילד שלכם כשהוא בגן ולהתרשם האם יש משהו במויומנויות החברתיות שלו שמונע ממנו השתלבות חלקה מעבר לדינמיקה בגן.
    אפשרות נוספת היא שאולי היא תוכל להרגיע אתכם ולשתף אתכם בהתרשמות שלה שהמצב הוא לא גרוע בהכרח כמו שנדמה לכם.
    אני למשל לא הייתי מתרשמת נורא מההערה של הילדים כלפי הבן שלכם. ילדים בגיל הזה יכולים להגיד את זה וחמש דקות אחר כך לשחק בכל זאת. מאוד ייתכן שזה מה שקורה.
    קיימת אפשרות שכל כך הזדהיתם איתו ונעלבתם בשבילו, שנכתסתם קצת ללחץ סביב העניין ובגלל זה זה לא הולך, והוא כבר מזמן לא מרגיש ככה בגן אבל נוצרה דינמיקה כזו בבית ואולי שי לו מזה גם רווחים מישניים של תשומת לב ודאגה מצידכם. זו עוד נקודה למחשבה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילל
    מילי
    16/11/2010

בן שנתיים ועשרה חודשים
    איך להגיב כשהוא מילל?
    אם הוא רוצה משהו הוא מבקש בקול מתבכיין
    אם הוא משחק עם ילד אחר והילד הזה חוטף לו צעצוע, הוא בא אליי בקול בכייני ואומר לי - הוא לקח לי...
    (ברור שזה לא בסדר שהוא חטף לו אבל זה עדיין לא אומר שהוא צריך לילל)
    אנחנו אומרים לו לדבר בקול רגיל ולפעמיםזה עובד באותו רגע אבל בפעם הבאה שקורה משהו הוא שוב מיילל לפעמים בוכה

לקביעת תור
    סגירה
    מילל

הוספת תגובה

• מילל - תגובה

נעמה סבג שמש
    18/11/2010

שלום רוית,

ניתן ורצוי להקנות לילד כישורים רגשיים וחברתיים.

אין למלא את בקשותיו כאשר הוא מיילל. תתעקשו על כך שיבקש.
    בנוסף, תלמדו אותו איך לפנות לחבר שחטף ואל תעש את העבודה במקומו. מצב כזה עלול לגרום לו קשיים בהמשך.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 10 בהתקף חרדה מעבר לארץ אחרת
    מיכל
    16/11/2010

שלום
    עברנו לפני שלושה חודשים לארץ אחרת. הכנו את ילדינו לפני כן על ידיי לימוד השפה עוד בארץ. והייתה לו מוטיבציה כי הוא מאד סבל חברתית בבי"ס בישראל. כשהגיע לארץ החדשה הוא היה מלא שמחה ומוטיבציה, זה החל בחופש של לפני הלימודים ובחודשיים הראשונים של בי"ס הוא היה ממש שמח והרגיש שהוא מתקדם חברתית וכמה זה שונה מהארץ(25 תלמידים בכיתה מעורבת 4/5/6+שתי מורות) והכיתה שקטה. המורות לא מלחיצות אותו והוא עובד בחלק מהמקצועות בתוכנית מיוחדת לו כי הוא עדיין חסר כלים מספיקים של שפה,אבל ממשיך להיות תלמיד טוב במטמטיקה ואנגלית כפי שהיה בארץ ויש לו חברים. לפני שבועיים בעלי נסע לארץ לצורך עבודה לשבוע ומאז התהפכו החיים. הילד לא מסוגל להכנס לכיתה. נחנק, בחילה. למרות שהוא חוזר ואומר שהוא אוהב את בי"ס ואת הילדים והמורה. הוא בוכה לילה לפני מהחשש ללכת לבי"ס ובבוקר. הוא לא יודע למה הוא לא יכול- אף אחד לא עשה לו שום דבר. הדבר היחידי שקרה היה ש"פתח" את הראש כחלק ממשחק - זה באמת לא היה נעים..טראומטי.אולי הוא מבין פתאום את גודל האחריות שלו והקושי האובייקטיבי של המעבר.קיבלנו שתי דעות: לתת לו זמן גם אם זאת שנה בבית(!)ולהעסיק מורים פרטיים - עד שיהיה מוכן.+ללכת לטיפול.האחרת אומרת - לעודד, לתמוך,להשאר אפילו בבי"ס איתו כל היום כדי שאם הוא זקוק לנו, אנחנו שם, למצוא לו "אח גדול"/"חונך" (הוא ילד יחיד) כדי שיהיה לו עם מי לדבר - אבל לא לוותר כי ככל שהוא לא מגיע לבי"ס "המפלצת" רק גדלה. מצב מאד לא פשוט...אנחנו אפילו חושבים לחזור לארץ שם יהיה קל יותר לטפל בו ואולי יחזור לו הבטחון- אבל אין לדעת.., ומצד שני אנחנו חושבים שזאת לא דוגמה טובה "כשיש קושי- לברוח" בנתיים אנחנו כבולים לבית. כמובן שהוא לא יכול להשאר לבד,לפעמים קשה לו אפילו כשאני הולכת להתקלח ואין עוד מישהו בבית.דווקא לישון הוא ישן יפה.המצב מאד לא פשוט ואין לנו הרגשה שיש כאן מצידו מניפולציה. מה דעתכם?

הוספת תגובה

• ילד בן 10 בהתקף חרדה מעבר לארץ אחרת - תגובה

סמדר ריינר
    16/11/2010

שלום מיכל,
    אם אכן מדובר מה שמכונה "חרדת בית ספר" זה לא נכון לתת לו להיות בבית כי זה מעצים את החרדה והיא יכולה להתפשט לתחומים נוספים.
    מה שנהוג לעשות במקרים כאלה הוא לנסות, רצוי בתוך טיפול על ידי מטפל קוגניטיבי התנהגותי לבנות תכנית הדרגתית של חשיפה לגורם המפחיד -קרי בית הספר.
    תכנית הדרגתית כזו יכולה להיות להתחיל מבכלל ללכת לבית הספר חצי דרך ולחזור הבייתה. אחר כך ללכת את כל הדרך, ולחזור הבייתה, אחר כך להגיע לשער בית הספר ולעמוד שם חמש דקות, וכו'. כל זה לא באותו יום כמובן, אלא בתהליך הדרגתי שחושבים עליו מראש. במקביל המטפל אמור לתת לו כלים להתמודד עם החרדה, למשל לרשום איך הרגיש, איזה מחשבות מפחידות עלו אצלו, איזה מחשבות הוא יכול לחשוב במקומן, איך להרגע באמצעות הרפיית נשימה או הרפייה אחרת וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם
    טלי
    16/11/2010

שלום , אני אמא לילד מקסים בן 3 ולתינוק חדש בן חודש וחצי .
    הילד הגדול תמיד היה קשה ועקשן עוד בהיותו תינוק בן שלושה חודשים , לא רצה שירימו אותו או ינשקו אותו , היה רוכן את גופו לריצפה , כנראה רצה ללכת .
    ההריון עימו היה מסורבל ובעייתי הוא נולד בחודש ה 8 במצוקה עוברית .
    הוא הלך לאיבוד בבית הוריי שנאלצנו לגור שם לתקופה , הוא גדל שם כשנה וחצי מגיל שנה עד שנתיים וחצי .
    לא היה לי חלק בחינוך שלו למרות שזה היה הכי חשוב לי בעולם , אך גם אם הבהרתי לו מה מותר ומה אסור במסגרת הגבולות שלו , אמא שלי בחלקיק השנייה הייתי מבטלת את החוקים האלה .שום שיחות עימה לא עזרו . וותרתי בטענה כשהוא יהיה רק שלי ורק איתי אני אכניס אותו למסגרת ואסדר לו את הראש .
    הבעיה מן הסתם שילד " פרא " לא יכול לקבל פתאום את היותו " בכלוב " , נכון ?
    יש לי עימו הרבה התקפי זעם והתנגדויות עקשניות מצידו לעמוד על שלו ולנסות לקבל את מה שהוא רוצה וזה אומר שהוא יכול לבכות יותר משעה ולא ניתן לפייס אותו בדרכי נועם ולא בהתעלמות .בכל פעם שאנחנו מתחילים משהו קדימה עם הילד הזה משהו קורה ומחזיר אותנו להתחלה .
    הורדת חיתולים - פתאום שלשולים .
    הורדת מוצצ - תינוק חדש בבית .
    משמעת וחוקים - גן חדש , בית חדש ותינוק .

אני לא מרחמת עלין ומסירה ממני אחריות להפך חשוב לי שהוא יהיה שלם עם עצמו , אהוב ובטוח .
    בעיה נוספת היא שאני מגלה סימנים מאוד בולטים של הפרעות קשב וריכוז , שאותם אני מכירה בברור מאחי הקטן , בנוסף להיפרקטיביות שלו היוצאת גם בגן ובכל מקום שאלין אנחנו הולכים .( במיוחד אם הוא נפגש עם הוריי , אחרי מפגש כזה יש לי מפלצת בבית )
    לדעתי ההפרקטיביות שלו מפריעה לו להתרכז ובעיות הקשב מפריעות לו " להרגיע " את עצמו מבחינת תזוזה .
    פסיכולוג ילדים היצע לנו לתת לו טיפות הרגעה שיעזרו לו לפחות ביכולת הריכוז והזעם .
    אני מבינה את התסכולים שלו ואת המצוקה הנפשית שלו , אך אני לא מוכנה לגדל ילד מעורער בנפשו ולא נורא אם הוא נכשל לפעמים , אך בשל ההתנהגות החריפה הזו ובעיות הקשב שמתסכלות אותו , הייתי רוצה שיתנו לי דרך או היצע , איך אני יכולה לעזור לו .

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם - תגובה

סמדר ריינר
    16/11/2010

שלום טלי,
    אחד הדברים שבלטו לי מאוד בתאור שלך הוא כמות הבעיות והקשיים שאת מייחסת לבן שלך, כולל בעיית קשהב וריכוז, שייתכן וזה נכון, אבל זה מה זה מוקדם....
    הוא רק בן 3 וכבר יש עליו עומס כזה של אבחנות מבחינתך, כולל שהוא היה עקשן כשהיה תינוק בן 3 חודשים. איזה צ'אנס יש לו לפתח דימוי והתנהגות טובים יותר עם אבחנה כל כך נחרצת וכל ככך מוקדמת? בדמיון שלי, ייתכן שגם כשהוא רוצה להיות בסדר כבר לא שמים לב לזה ומצפים שמשהו לא טוב יקרה.
    אולי אני טועה, אבל אני מציעה לך קצת להרפות, לנסות לא התרגש, לנסות להתחבר למה כן טוב אצל הילד, ולתת לו התייחסות דווקא למקומות שהוא עושה דברים שהם כן בסדר ופחות להתייחס למה שלא. כי ייתכן שכבר נוצרה דינמיקה שאת קצת "מצפה" ממנו להיות ילד בעייתי, רואה דברים רבים שהוא בעין ביקורתית ובוחנת, מעירה ושמה גבולות, ואולי צריך קצת להוריד מזה ולהתחיל להתסכל על הדברים בעוד אופנים.
    מומלצת בחום פניה להדרכת הורים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 לא מסתדרת בגן
    אור
    16/11/2010

בתי בת ה-3 הלכה השנה לגן ט''ט חובה בפעם הראשונה. כשהייתה בת 11 חודשים רשמנו אותה למעון אך לאחר חודשיים של מחלות הוצאנו אותה משם והיא הייתה עם מטפלת עד השנה. בספטמבר היה קצת קושי והיא בכתה קצת בבוקר ועם שכנוע קל היא הלכה לגן, אחר כך הייתה תקופה טובה שבה היא לא בכתה והלכה בשמחה לגן. לפני כחודש עוד פעם חלה "החמרה"- היא בוכה בבקרים בהיסטריה, אומרת שהיא פוחדת ללכת לגן, שהיא רוצה ללכת ל"חנות" במקום לגן. לאחר שכנועים היא מסכימה ללכת. מגיעים לפתח הגן והצרחות מתחילות. הגננת אומרת שאין לה חברים ושהיא בודדה. בגן יש קבוצות קבוצות של שכנים ומכרים וכפי הנראה היא באמת לבד. היום בבוקר כשהגענו לגן מאחורינו עמדה ילדה מהגן עם אמא שלה, היא אמרה לאמה:"הנה א'(הבת שלי) אני לא אוהבת אותה" האמא שאלה אותה למה והילדה ענתה "כי היא לא חברה שלי". כאב לי כל כך לשמוע את זה. בתי ילדה חכמה והאינטיליגנציה הרגשית שלה די גבוהה, האם היא מרגישה את זה? שהיא דחויה ושלא אוהבים אותה וזה מה שגורם לה להתנהג ככה? ממה היא פוחדת? האם אמור להדליק נורה אדומה?
    אני אובדת עצות, אנא ייעצו לי משהו.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 לא מסתדרת בגן

הוספת תגובה

• לאור

טלי
    16/11/2010

בתור ילדה שהייתה מנודה חברתית מהגן ועד סוף היסודי הייתי ממליצה לך לדבר עם הגננת על העניין ולבקש ממנה לעזור לילדה שלך .
    לבקש ממנה באופן ברור שהיא צריכה לבחור ילדה אחת או ילד בגן שנראה לה שיצליחו לשחק עם הילדה שלך .
    רק שני ילדים לא יותר .
    אולי משחק בתוך הגן בעוד כל הילדים בחצר .
    אולי משחק חברתי שהילדה שלך בוחרת משתתפים ( לתת לה את היכולת בחירה והתחושה שהיא קובעת ויש להחלטה שלה משמעות .)
    הגננת יכולה להושיב אותה לצידה ולהגיד שהיום היא הגננת והיום עושים מה שהיא אומרת , כמובן שמה שהיא רוצה נמצא בשליטה של הגננת שיכולה לכוון אותה למשחק כלשהו או למפגש לימודי .הגננת תגיד היום אני והילדה שלך נומר מיטל החלטנו לקרוא את הסיפור ," דובי לא לא " .
    אל תוותרי לעצמך או לגננת שלך!
    לי עד היום קשה מאוד לבטוח באנשים הרוצים את קרבתי , גם כשבעלי אומר לי שהוא מוכן לתת לי את הלב , הריאות שלו והכבד שלו אם אני צריכה , קשה לי הבין מאיפה עוצמות הרגש האלה באות .
    אני זוכרת שהייתי מתוסכלת מאוד , מפוחדת , עצובה ופגועה שלאף אחד לא היה איכפת ממני .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדבר עם הגננת
    עליזה
    16/11/2010

שלום, בני הבכור בן 4 וחצי לא מדבר עם הגננת בכלל, מאוד שקט בגן ולא משתף פעולה בעת עבודה בקבוצה או כל פעילות אחרת בגן. הוא כן משחק אבל לרוב לבד ומדבר מעט עם ילדים אחדים בגן. כששאלתי אותו איך היה לו היום בגן הוא ענה לי, שהמורה לא נחמדה אליו כמו לשאר הילדים בגן והיא גורמת לו להיות קצת לחוץ. אני לא ממש יודעת מה לעשות, איך לעזור לו ,וזה ממש עושה אותי עצובה לדעת שהוא מרגיש לחץ ופחד בגן ולא מצליח להפתח אפילו לילדים בגן (הוא טוען שהם קולניים מדי ואגרסבים). בבית הוא ילד שמח, משחק ולא מפסיק לדבר, אבל בגן הוא ילד שונה לגמרי. לא יודעת מה לחשוב או איך לעזור לו....מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    לא מדבר עם הגננת

הוספת תגובה

• לא מדבר עם הגננת - תגובה

סמדר ריינר
    16/11/2010

שלום עליזה,
    יפה ששאלת אותו, וגם קיבלת תשובה. אולי כדאי להקשיב לתשובה? אם הילד חושש מהגננת אולי כדאי ליידע אותה על כך, כדי שתבדוק איך היא יכוה להרגיע אותו ולקרב אותו אליה. אולי מדובר בגננת סמכותית מאוד שנראית לילד מפחידה? אולי הילד זקוק ליחס אישי והזמנה אישית מהגננת ונדמה לו שהיא לא באמת רואה אותו ומתייחסת יותר לאחרים? כדאי לבדוק מה שהוא אמר ולראות אם ניתן לשנות את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להרדים אותה
    לילי
    15/11/2010

הבת הקטנה שלי בת שנה ושמונה חודשים, היתה נרדמת לבד מגיל שלושה חודשים, לפני כחודשיים החלפתי את מיטת התינוק במיטת נוער, לקחו לה מספר ימים וגם בה היא נרדמה בכוחות עצמה מבלי שום התערבות מצידי.
    בשבועיים האחרונים היא פשוט לא רוצה לישון, אני מתעקשת היא יורדת מהמיטה ואני מחזירה אותה במשך למעלה משעה ובסוף אני מתייאשת.
    עד לפני שבועיים הייתי מצליחה להחזיר אותה ערה עד שבע וחצי לכל המאוחר, ניסיתי להזיז את שעת השינה, חשבתי שאולי היא כבר לא עייפה בשעה מוקדמת אבל גם זה ללא הצלחה.
    אם אני כועסת עליה שתלך לישון אז היא מאושרת וצוחקת ולא הולכת לישון.
    בסוף היא נרדמת או באיזה פוזה מוזרה על הריצפה, במגרה, מתחת לשולחן ועוד
    (יש לי 2 בנות נוספות שישנות בחדר ביחד בנות 7,5 והן נרדמות לבדן)
    יש לך רעיון איך אפשר לחזור להרגדלים הקודמים?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להרדים אותה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להרדים אותה - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/11/2010

לילי שלום,

כמה זמן התמדת וניסית להחזיר את השגרה?
    האם היית עקבית או שויתרת?
    האם הילדה חוותה שינוי כלשהו? משהו השתנה בהתנהלות הביתית?

בכל תק' יש מצב של רגרסיה בשינה, אבל עם עקביות של מס' ימים, בזמנים הקריטים והקשים, מחזירים את המצב לשגרה.

אני זקוקה ליותר מידע בכדי להבין מה באמת הולך שם..אין לי מערכת צילום בכדי לצפות וברור לי שההתנהלות שלך מולה אינה נכונה וקרוב לוודאי גם לא אסרטיבית מספיק.

כתבי לי,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להרדים אותה

לילי
    16/11/2010

השינויים היחידים הם החלפת מיטה וכניסה לגן
    אחרי שהחלפנו מיטה היו כמה שהיה לה מאוד קשה להרדם בלי הגבולות של המיטת תינוק אבל מהר מאוד היא חזרה לשיגרת השינה שלה
    והכניסה לגן לא חוללה שום שינוי בהרגלי השינה
    חוץ מזה אני לא מצליחה לחשוב על שינויים בהרגלים בבית
    אני מאוד מתעקשת שהיא תרדם לבד אבל אני באמת מתייאשת אחיר עשרים פעם שאני הולכת וחוזרת למיטה שלה, האמת שאני גם מאוד מתעצבנת וכועסת עליה כי כבר פשוט אין לי כח לעשות את זה שוב
    היום לדוגמא, הנחתי אותה במיטה אחרי מקלחת, היא ביקשה בקבוק, אכלה מעט ממנו והתחילו הריצות, היא יוצאת מהמיטה ומשחקת איתי בתופסת, אני רודפת אחריה לחדר של הבנות לסלון, לבובות, לכל מקום רק לא למיטה
    כשאני אומרת לה למיטה היא אמנם רצה אליה בורחת ממני אבל שניה אחרי היא יורדת שוב מהמיטה ושוב אותו סיפור
    יש לציין שהיא לא מתייחסת גם לדברים אחרים שאני מבקשת ממנה, כמו לא לטפס על השיש או על השולחן
    היא ילדה מאוד מבינה ומדברת יפה, היא גם תורחת להגיד שהיא יכולה ליפול אבל היא מטפסת בכל זאת, ואני מורידה אותה ואומרת שאני לא מסכימה וזה מסוכן מאוד באסטיביות והיא ממשיכה שוב ושוב
    אשמח לעזרתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להרדים אותה - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/11/2010

לילי שלום,

כמו ששיערתי, קיים קושי אמיתי בהצבת גבולות בכלל, וכיום זה גם נכנס לנושא השינה.
    לכי צעד אחד אחורה. השארי איתה, עזרי לה להרדם. ואז תסגי בהדרגה.
    את כרגע מתעקשת לחזור בבת אחת למצב האידיאלי שהיה. נסי לעשות זאת בהדרגתיות, רק כך זה עובד.

החוסר סבלנות והכעס רק מעצימים את העניין.

וכן, הילדה עברה שני שינויים מהותיים וברור היה שבשילוב להתפתחות הטבעית עקב גדילתה, זה יצור אפקט של קושי גם בשינה.

את מוזמנת לקרוא קצת על נושא הסמכות והצבת גבולות באתר שלי.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם ילד שלא מוכן לאכול דגים
    ראובן
    15/11/2010

חשוב לי שהוא יקבל אומגה 3, מאיזה מקומות אחרים הוא יכול לקבל אותו? (הוא גם לא בולע כדורים).

הוספת תגובה

• מה עושים עם ילד שלא מוכן לאכול דגים - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום נעמה,
    זו שאלה שמתאימה לפורום שעוסק בתזונה ולא בפסיכולוגיה.
    מבחינה פסיכולוגית - ילד שלא רוצה לאכול דגים - שלא יאכל דגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגננות מעודדות אלימות כלפי בני.
    פיבס
    15/11/2010

היום נודע לי דרך ילדה מהגן של בני בן ה4 שכאשר בני מרביץ בגן לילדים אחרים הגננת והסייעת מבקשות מהילדים להחזיר מכות לבן שלי. זה בנוסף לכך שלפני חודש בערך נודע לי דרך בני שהסייעת אמרה לו אשים לך פלפל חריף בפה.{הוא אמר לי תשימי לי פלפל חריף בפה , נדהמתי ושאלתי אותו מי לימד אותך את זה ? מי אמר לך? הוא נקב בשמה של הסייעת}כשפניתי אליה עם זה היא טענה שהיא צחקה איתו
    .אני רותחת מזעם . איך עלי לנהוג.? להתלונן בפני המפקחת?להתעמת עם הגננות?
    איך גננות מאודדות אלימות בין ילדים במקום לסדר את העניינים?

הוספת תגובה

• הגננות מעודדות אלימות כלפי בני. - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום לך,
    את צודקת. לגבי מה כדאי לעשות - זה תלוי. אם את מתכוונת להשאיר את הילד בגן הזה, כדאי שקודם תדברי עם הגננות. תבקשי מהן הסבר ותגידי שאת לא מוכנה לדבר כזה.
    אם את מתכוונת להעביר אותו גן- אז אולי זה כבר לא משנה לך, אבל לטובת הילדים האחרים שנשארים אולי כדאי לדווח למפקחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיית נעליים - ילדה בת 4 ושלושה
    חיה
    15/11/2010

שלום,

בתי בת ארבעה ושלושה חודשים, פיתחה איזו אובססיה לנעליים, כמעט כל נעל שהיא רואה אצל מישהו אחר היא רוצה שתהיה שלה, כשבאות חברות לשחק איתה היא מתעסקת שעות בלשכנע אותן להחליף עימה נעליים, וכשהן מסרבות היא מנסה כל מיני תחבולות ושיכנועים שכאילו תוך כדי משחק התפקיד שלה יצריך את החלפת הנעליים. היא מתלהבת ללכת אפילו אם זוג נעלי בית שלי מגומי (כמו של הסבתות מאוד מכוערות יש לומר) שקניתי אותן פעם כדי לא להחליק במקלחת של בית היולדות.
    היא חושבת על נעליים, חולמת עליהן, שמחה עד הגג אם מישהו קונה לה זוג, ובמיוחד נעלי אצבע.

יש לציין מספר עובדות:
    1. לפני כחודש נולד לה אח, לאחר הריון מאוד קשה, שבו עד חודש שישי לא תפקדתי בבית, והייתי בגדר אדם חולה
    2. בקיץ 2009 היא קיבלה בפעם הראשונה 2 זוגות נעליים (לעומת זוג אחד שהיתה מקבלת הכל שנה): סנדלים ונעליים לשבת. לא הייתי מרוצה מהנעליים שקנינו לה, כי בדר"כ היינו קונים מייצרן גרמני (אלפנט), אבל לא היה למידה שלה. ולכן לאחר מספר חודשים חברים שטיילו בגרמניה קנו לה זוג שהיה אמור להיות מיועד לשנה שאחרי, אבל מכיוון שהיה מתאים בדיוק לגודלה הנוכחי, ומהנעליים שלא הייתי מרוצה היא כל הזמן נפלה כשרצה - הסכמנו לתת לה את הזוג הנ"ל. כך יצא שאישכהו הלכו ונערמו הנעליים, והיא לא ידעה איזה לבחור בכל בוקר
    3. בכל אופן לאחרונה שחזרתי לעצמי, נעלמו חלק מזוגות הנעליים, אבל עדיין יש יותר מידי
    4. אני ובעלי שני אנשים צנועים, לא אוהבים להתקשט או להתהדר, לשנינו יש זוג נעליים אחד או שניים שהם כבר איתנו קרוב לכמה שנים

מה שמפריעה הוא שבמקום לשחק עם חברים היא עסוקה בנעליים שלהם, ורוצה כמו שלהם, ואני לא יודעת מה לעשות?

תודה

הוספת תגובה

• אובססיית נעליים - ילדה בת 4 ושלושה - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום חיה,
    ההתנהגות שאת מתארת לא קשורה באמת לנעליים, לא לצניעות, לא לחומרנות ולא אם הנעליים יפות או לא. היא כנראה קשורה לחסך ריגשי כלשהו, אולי עקב ההריון הקשה שעבר עלייך, אולי בגלל סיבות נוספות.
    אם זה מפריע להתפתחות התקינה שלה מבחינה חברתית ומבחינות נוספות כדאי לשקול לפנות לטיפול כדי להבין יותר לעומק את הבעיה ולעזור לה להשתנות בעניין הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה

חיה
    15/11/2010

למה לדעתך ההתנהגות הנ"ל קשורה לחסך רגשי? למה זה מתבטא בצורה כזו?

לפעמים נראה שהנעל כלל לא חשובה לה לאחר שהשיגה אותה, היא כבר חושבת על הנעל הבאה, היא אומרת "אמא, אם הנעל הזו תתקלקל או תלך לאיבוד תקנו לי חדשה, נכון?" כאילו כוונתה היא למצוא דרך לקבל נעל חדשה אחרת

אין ספק שכל המשפחה עברה איזשהי תהפוכה בגלל ההריון והקושי הפיזי שהיה כרוך בו. אני הייתי הדומיננטית בחייה של בתי וכעת שלא יכולתי, התפנה מקום גדול יותר לבעלי בקשר בניהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2010

שלום חיה,
    כיוון שהנעל מהווה תחליף כלשהו לקשר. גם עם החברות שלה נשמע מהתאור שלך שהיא לא לגמרי בקשר, אלא הנעליים יותר מעניינות. וגם בגלל שחיי הנפש בנויים כך שהרבה פעמים חפצים מסמלים דברים אחרים. היא לא באמת זקוקה לנעליים האלה, זה לא צורך נפשי של אנשים כל כך הרבה נעליים, אף פעם, אלא הנעליים הן תחליף למשהו אחר. משהו שאולי התייאשו מלהשיג או שמסמל משהו אחר. ייתכן שהנעליים מסמלות מסיבה כלשהי באופן כלשהו את הקשר איתך, ייתכן שדברים אחרים.
    בדיוק מה שאת מתארת שהיא לא מעוניינת בנעל עצמה אחרי שהיא משיגה אותה מחזק זאת.
    אני חושבת שאת בעצמך הבנת את זה ולכן תארת את הקושי שהיה לך בהריון. לכן עצם השאלה שלך קצת מפתיעה אותי, אני מוכרחה להודות. כי נראה שאת בעצמך די מבינה את מה שאני אמרתי עוד קודם. זה לא שבאמת גיליתי לך את אמריקה...:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה