מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוצפה אצל בן 10דלית22/11/2010
בני בן ה-10 עם נטיה להיכנס לפינה של עקשנות שמביאה אותו לעיתים קרובות לחוצפה, בעיקר יהיה בבית הספר מול מורות/מנהלת בית הספר. הילד נבון אם כי עקשן ברמות על ללא יכולת להבין שקיימות דיעות וזויות הסתכלות רבות לכל אירוע. הוא אינו מבין אמירות שמוגדרות כחוצפה שעולות במהלך עימות.
איך מסבירים מהי חוצפה בעיניים של ילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוצפה אצל בן 10 - תגובה
ליאת גרוס25/11/2010שלום דלית. ההסבר צריך להיות פשוט - המורה היא המנהלת של הכיתה וצריך לעשות מה שהיא אומרת. לא בטוח שהבעיה היא שלא מבין. זה יותר שלא רוצה להבין...
מעבר לכך כדאי לבדוק לעומק את נושא "העקשנות". האם יודע להתמודד עם תסכול שדברים לא קורים כמו שהוא רוצה? האם מקבל סמכות? האם יודע להתפשר ? האם מסוגל להתמודד עם מגבלות/קושי/הפסדים וכו'
אם לא - צפויים לו ולכם חיים לא קלים. צריך ואפשר לעזור לו ללמוד לעשות את כל הדברים אלו. אם אכן קיים קושי - פנו להדרכת הורים קצרה וקבלו כלים לעזור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רציניות עם הילדה...מאיה22/11/2010
שלום רב , אני אמא לילדה בת 10 שמאוד קשה להתמודד איתה לאחרונה, כל מה שאני מדברת איתה ומסבירה לה פשוט לא עוזר.
דבר ראשון היא ילדה מאוד מאוד עצבנית , מתעצבנת על כל דבר שאומרים לה לעשות ושמבקשים ממנה , היא עונה בצורה מאוד לא יפה ומתחצפת אליי לאבא שלה לסבתא לדודים פשוט לכולם.
היא עושה מה שהיא רוצה , היא רוצה לקבוע בכל דבר , היא לא ממושמעת.
הענשנו אותה כמה פעמים שהיא לא תקבל שום דבר , שהיא לא תצא החוצה לשחק , ולא תפגש עם חברות , אבל העונשים פשוט לא עוזרים.
אי אפשר פשוט להשתלט עליה , היא מאוד קשה , מאוד תוקפנית , וזה פשוט כבר עבר כל גבול.
בנוסף לכל היא ילדה מאוד מבולגנת , החדר שלה כל הזמן הפוך , והיא לא מוכנה לסדר אותו , וכשמבקשים ממנה יפה לסדר היא שוב תוקפת ומתעצבנת.
היא לא יודעת לענות בצורה יפה , היא לא יודעת להתנהג , היא פשוט מצפצפת על כולם.
הוצאנו אותה מהחדר ולא הרשנו לה להכנס אליו אם היא לא מוכנה לסדר אותו אחרי שהיא מסיימת לשחק ולעשות את הדברים שלה , אבל זה לא עוזר , כי היא מבטיחה שהיא תסדר ושוב אותו סיפור.
לפעמים אחרי ויכוחים ארוכים היא הולכת לעשות את הדברים בעצבים והיא כאילו "מסדרת" , במקום לשים את הדברים במקום , היא פשוט מעיפה את הדברים לכל כיוון , זורקת כל דבר איפה שלא יהיה.
אנחנו באמת כבר לא יודעים מה לעשות.
היא גם מאוד מושפעת חברתית , כל פעם באה הבייתה עם איזה דיבור והתנהגות שלא הולמת לילדה בגילה , מה שהיא רואה ולומדת מהחברות , והיא מדברת המון על בנים , וכל מה שמעניין אותה זה שיהיה לה חבר , שזה גם עיניין שמאוד מטריד אותי, כי זה הדבר האחרון שאמור להעסיק בשלב זה ילדה בגילה.
מה שקורה היום בדור הצעיר זה פשוט מזעזע אותי , זה כבר מוגזם ומפחיד.
אני אבא שלה וכולם מנסים לעשות כל מה שאפשר בשביל שהיא תשתנה , שתתנהג כמו שילדה בגיל 10 צריכה להתנהג , אבל זה לא ממש הולך , היא רוצה לעשות את הדברים בדרך שלה ,ובשום פנים ואופן אנחנו לא מוכנים שזה ימשך ככה, אני מאוד רוצה כיוון ועזרה מה לעשות , אני מאוד אשמח לקבל כל יעוץ טוב מכם איך להתמודד ולפתור את הבעיה הזאת.
תודה רבה מראש.
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות רציניות עם הילדה... - תגובה
נעמה סבג שמש27/11/2010מאיה שלום,
אני מניחה שהקשיים עם הילדה לא התחילו מהיום. קרוב לוודאי שהדברים נבנו בהדרגה.
לי נשמע שהקושי האמיתי הוא שלכם בהתמודדות מולה.
לילדה אין גבולות בסיסיים, ולכם אין טיפת סמכות הורית.
הייתי מציעה לכם לפנות להדרכת הורים ולקבל כלים בסיסיים. הילדה בתחילתו של גיל ההתבגרות ולא כדאי לחכות עם זה.
אל תתעסקו במצב של הנוער של היום, למדו איך להציב גבולות נכונים ובריאם לביתכם. חלוקת מס' עונשים לא היא תפתור את הבעיה.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שליהילה22/11/2010
שלום בני בן ה 3 והוא נמצא בגן עירייה והוא לא מתחבר לילדים הוא לא משחק איתם הוא משחק לידם והוא הוא מרוכז במשחקים שלו עם עצמו ילד נבון וחכם ועדיין יש לו קצת קושי בדיבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שלי - תגובה
סמדר ריינר22/11/2010שלום הילה,
מה השאלה? מה עושים? מה זה אומר? לא כל כך ברור מה את צריכה וגם חסרים פרטים נוספים, עליו ועל המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד שלי המשך לשאלה?
הילה23/11/2010שלום סמדר,
כן השאלה שלי מה לעשות ? מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד שלי המשך לשאלה? - תגובה
סמדר ריינר23/11/2010שלום הילה,
קשה לי מאוד לענות לשאלה לך בלי שציינת שום פרטים נוספים. האם אתם משחקים איתו בבית? האם הוא בכלל יודע לשחק עם אחרים? מה הגננת אומרת? האם הוא יוצר קשר כלשהו עם הסביבה או מתעלם בדרך כלל? איך הקשר שלו איתכם? האם הוא חסר ביטחון או חסרה לו מוטיבציה לכל סוג של קשר בכלל? כמו כן חסרים פרטים על המשפחה, המבנה וההרכב שלה, מתי שמתם לב לתופעה ובכלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לילד שלי
הילה24/11/2010אשמח אם אוכל ליצור איתך קשר.... מתי זה יהיה בסדר שאני אתקשר .ץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לילד שלי - תגובה
סמדר ריינר24/11/2010שלום הילה,
את יכולה להתקשר מחר בין 11 ל-14:30 או אחרי שלוש וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ארוכהיעל22/11/2010
שלום רב,
נפלה בחיקי הזדמנות מקצועית של "פעם בחיים", הכרוכה בנסיעה לחו"ל לתקופה של 18 יום. יש לי שתי בנות- הגדולה בת שנתיים וחצי (מאד בטוחה בעצמה, ילדה חיובית וכו'), והקטנה בת 7 חודשים (עוד קשה לעמוד על אופיה...אבל בגדול דומה לבכורה).
במידה ואסע, הן תישארנה עם אבא שלהם, שאיתו יש להם קשר מצוין, ועם אמא שלי, שתי דמויות מאד משמועותיות וקרובות אליהן. עם זאת, ברור שאין כמו אמא, וברור שכשהן מתעוררות בלילה/קמות בבוקר, הראשונה שהן רוצות לראות זו אותי.
השאלה שלי היא מה מידת הנזק שיכולה להיגרם לילדות ולקשר שלי איתן,(אם בכלל)ואיך אפשר למזער נזקים, במידה ואכן אחליט לנסוע.
אני מאד מתלבטת, אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה ארוכה - תגובה
ליאת גרוס25/11/2010שלום יעל
הרשי לי קצת להתחצף(בהומור כמובן)...
את אמנם מאד חשובה לבנות שלך אבל לא עד כדי כך
אבא וסבתא זה תחליף זמני מספק. אלו לא אנשים זרים אלא אנשים שאוהבים אותם ויהיו שם כדי לענות על כל צורך.
ברור שלא יהיה להם קל אבל גם לא יהיה להם כלכך נורא וכנראה שלא ייגרם להם נזק בלתי הפיך.
אם זו באמת הזדמנותמקצועית של פעם בחיים ולא תסעי תהיי מתוסכלת שנים ובאיזה שהוא מקום תאשימי אותן. זה ישפיע על ההורות שלך בהמשך .
תסעי. זה רק שבועיים וחצי... יעבור מהר.
כדי למזער נזק - נסי לא לפתח יותר מידי ייסורי מצפון. ותקריני להם ולך שאת סומכת על האב והסבתא.
תהני ותצליחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יריבות בין אחיםאמא ל...22/11/2010
שלום, יש לי בת בת 7 לומדת בבה"ס כיתה א' ובן בן 5 שנמצא בגן חובה.
נדיר מאוד למצוא אותם מסתדרים. הם תמיד מגיעים למצב של מריבה מילולית ואיפלו לפעמים פיזית.. שאני אומרת מילולית אני מתכוונת לקללות ולפעמים אני מוצאת את עצמי עומדת ולא מבינה למה הם מגיעים למצב הזה לא חסר להם כלום וכל ילד הוא מקסים שלעצמו.אשמח לקבל עצה בכדי להפסיק את המריבות הלא נעימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה בבקשה
אמא ל...23/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיריבות בין אחים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/11/2010לאמא שלום,
לרוב כשיש עימותים כאלו בין ילדים כ"כ צעירים, תפקיד ההורים הוא לחשוב מה הילדים למעשה משדרים להורים ומרגישים שחסר להם, שהם "מוציאים"זה על זה. לעתים קרובות הדבר מתרחש כיוון שההורים לא נוכחים מספיק בחיי הילדים מבחינה רגשית, ולא עקב ה עובדה שלא חסר להם דבר. בנוסף, ייתכן שכל ילד מרגיש שעליו להיאבק על מקומו בבית או שהאח פולש לטריטוריה שלו, וחשוב לעזור להם ללמוד להסתדר יחד. אפשר לחשוב על פעילות משפחתית מהנה, כדי לחזק את התחושות החיוביות בבית.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד סנדביץרותי22/11/2010
בני בן 2.5 הוא ילד אמצע כשהוא איטי בהתפתחות שלו ביחס לאחים שלו.(להערכתי לבלב)
1,כשאני מנסה ללמד אותו ,להרכיב פזל,לגזור במספריים (חשוב לי לציין שהוא רוצה בגלל שהוא רואה את אחיו הגדול )הוא לא רוצה להקשיב, מתחיל לבכות ,ועושה מה שהוא רוצה .
האם לתת לו לעשות מה שהוא רוצה או ללמד אותו אפילו שהוא בוכה למשל לגזור ?מספרים זה חפץ מסוכן .
2 במשך תקופה ארוכה(חצי שנה) הוא היה מגיע אלנו בלילה למיטה ביוזמתו, בעלי ואני התעקשנו שישן במיטה שלו וכך היה , בשבוע האחרון הוא מתעורר באמצע הלילה בבכי יסטרי ,הוא מפחד לרדת מהמיטה אבל הוא צורח עד שאנחנו לוקחים אותו למיטה שלנו ,
השבוע באמצע ארוחת הערב הוא התחיל לרעוד ואמר שהוא מפחד לשבת לאכול (יש משהו מיתחת לשולחן) ולא הצלחנו להחזיר אותו לשולחן.
3. אם אנחנו מגעים למסיבה במעון וכל הילדים וההורים בגן הוא לא רוצה להכנס, הוא נכנס להסטריה.או אם אני רוצה לספר אותו ,לצחצח שיניים ,לגזור ציפורניים הוא לא מסכים .
הדמעות שלו מתחילות לרדת.
אך עלי לנהוג.
הוא ילד רגיש מאוד
ויש לו עוד שני אחים שמסתכלים עליו .???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתי שמחה לקבל תשובה לשאלתי
רותי22/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד סנדביץ - תגובה
סמדר ריינר23/11/2010שלום רותי,
את לא חייבת ללמד ואתו איך להתשמש במספריים, אם הוא בוכה, אבל הוא לא יקבל מספריים אם הו אלא יודע להתשמש והם מסוכנות, אפילו אם הוא בוכה.
התגברות הפחדים שתא מתארת יכולה להיות קשורה לכך שאיפשרתם לו להגיע מיטתכם, זה מגביר את הפחדים ולא מוריד אותם למרות שבהתחלה זה יותר נוח בלילה.
נסו להיות יותר עיקביים בעניין הגבולות, לא להתעקש היכן שלא צריך אבל לא להתרכך איפה שברור שיש גבול (מספריים מסוכנים, שינה במיטה עם ההורים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקופרזיסמאיה22/11/2010
שלום,
אחי בן 8 חזר לעשות קקי בתחתונים.
החזרה היתה בהדרגה, לפני כשנה היתה מופיעה לעיתים רחוקות, ועם המחלתו של אבי הבעיה החמירה.
הגענו למצב בו הוא עושה מינימום 3 פעמים ביום.
הוריי כבר מיואשים ולא יודעים כיצד להתמודד עם הנושא.
אציין שהוא מטופל אצל פסיכולוגית, פעם בשבוע כבר כמה חודשים...
ובכל זאת חלה הדרדרות נוספת, החל לעשות צרכים גם בבית הספר .דבר שלא היה עד היום.
אשמח לכל המלצה מצידכם,
או לחילופין פביכולג עליו אתם ממליצים...
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקופרזיס - תגובה
סמדר ריינר22/11/2010שלום מאיה,
לא כתבת מה גילך, ומדוע את זו שפונה ולא אחד מהורייך. אני מניחה שהורייך נפגשים עם הפסיכולוגית מדי פעם ומקבלים ממנה הסבר על מה שקורה בטיפול. אני מניחה שאת אל בהכרח יושבת בפגישות האלה. לכן לי נכון להמליץ דרכך להורייך על פסיכולוג חלופי. אם הורייך לא מרוצים מהטיפול, עליהם לדבר על כך עם הפסיכולוגית קודם כל ולנסות להבין מה קורה. בטיפול באנקופרזיס לעיתים נדרש שיתוף פעולה מסויים מההורים ולא ברור לי אם אכן נדרש מהם ואם הם עומדים בו ומה הסיבה לכך שכרגע הטיפול לא עוזר. את כל הבירורים האלה צריך לעשות בתוך הטיפול ול אמחוצה לו ואז להחליט אם להחליף מטפל וזה לא תפקיד שלך.
אני מציעה, למרות שאביך חולה וייתכן שהמשפחה במשבר ואולי את לוקחת תפקידים כי אין ברירה, שאת התפקיד של ניהול הטיפול באנקופרזיס תשאירי להורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בפרדה בגן - בן 4מיכל22/11/2010
הילד שלי הכי גדול בגן. הוא ילד שמח, חכם במיוחד (כבר כותב), חברותי ו... ביישן.
מתבייש מאוד במסיבות בגן (יושב עלינו עם הפנים מוחבאים בחזה), לא פונה למבוגרים שאינם משפחה (גם לא לגננת ולסייעות) אם כי משתתף פעיל במפגשים, בחודשיים הראשונים בגן נמנע מלהשתתף בחוג ג'ודו (היחידי שמופעל ע"י גבר) ועוד ועוד...
בבוקר, עם כניסתנו לגן, במידה ולא הגענו ראשונים, הוא מתחבא מאחורי ומודיע שהוא מתבייש. עד לפני שבוע הסייעת היתה מחזיקה בזרוע שלו בזמן הפרדה והוא היה בוכה נורא תוך שהיא מתלוננת בפניו (ובפני) שזה לא נעים לה ושיותר היא לא תחזיק אותו וכו'. אני פשוט הייתי הולכת. אני חייבת לציין שאין לי קושי עם הבכי שלו (שנגמר תוך 5 ד'. הקושי שלי הוא עם גישתה השלילית.)
עכשיו, היא קבלה הוראה ממנהלת הגן לא להחזיק אותו יותר, מה שמשאיר אותי פיזית עם בעיה... הוא אוחז בי, אין לי איך להתנתק והיא מתעלמת.
לפני יומיים הייתי איתו אצל הרופא ע"מ לקבל הפנייה לתרפיה עם חיות (יש לו פחד מחיות). אחרי שהוא שמע אותי מתארת בפני הרופא את בעיית הפרדה, הבעיה נעלמה ליומיים... היום היא חזרה.
שאלות:
1. הרופא המליץ על טיפול אצל פסיכולוג ילדים כשלב מקדים לתרפיה. האם לדעתכן יש צורך?
2. כיצד הייתן ממליצות להקל על הפרדה? ניסיתי חפץ מעבר, מוצץ, ליווי ואפילו פרסים...
3. מה דעתכן על התנהלות הסייעת? האם מוגזמת הדרישה להחזיק אותו בזמן הפרדה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בפרדה בגן - בן 4 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/11/2010מיכל שלום,
את מתארת חרדות מגוונות של הילד - מפני פרידה, מפני חיות, וכדומה. נראה לי לאור מה שכתבת שתוכלו להיעזר מאוד בהדרכת הורים ממוקדת, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המתמחה בילדים. ייעוץ בפורום יהיה שטחי מדי, ללא היכרות עמכם ועם הילד.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חצופה של ילד בן 6דנה22/11/2010
יש לי בן מקסים כמעט בן 6 (גן חובה), בגן הוא מתנהג לדוגמא במלוא מובן המילה, מקשיב, מקבל מרות, עוזר וכו' הבעיה מתחילה בבית- יש לו אחות בת 3 והוא כל הזמן רק מחפש איך להציק לה בנוסף מדבר אלי ואל בעלי בחוצפה שעוברת כל גבול: צועק לנו אתם חוצפנים, לא מקשיב למה שמבקשים ממנו וצוחק לנו בפנים, צועק לאבא שלו "אני שונא אותך" ועוד ועוד...
אחת מתכונות האופי שמאפיינות אותו הינה שלטנות, מנהיגות....
אני חייבת לציין כי מדובר בבית נורמטיבי, שקט, שמתנהל לרוב בצורה רגועה.ושאנחנו בהחלט מציבים לילדים גבולות.
אשמח לקבל עזרה כיצד לנהוג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חצופה של ילד בן 6 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/11/2010דנה שלום,
ממה שאת מתארת, הבן שלך כרגע מרגיש לא מספיק מוכל ומוחזק בבית, וזהו המקור לתסכול הרב שלו שבא לידי ביטוי בהצקה לאחותו ובהתנגדות לסמכותכם. כדאי שאתם ההורים תחשבו קצת כמה זמן פרטי יש לו עם כל אחד מכם, וכמה פנאי יש לכם להיות קשובים אליו, להתעניין בו ולהתרשם מיכולותיו כפי שרואים בגן.
במקביל, יחד עם וידוא שהוא מקבל מספיק תשומת לב אישית והזדמנויות לפעילות תואמת לגילו ולמינו, יש מקום להציב יותר גבולות ולהגיב בתקיפות כאשר הוא נוהג באופן שאינו תואם בעיניכם.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוצפה של ילד בן 6
דנה22/11/2010תודה רבה על התשובה המהירה. גם אני חשבתי שחסר לו זמן איכות איתנו לבד. שאלתי הנוספת מה הכוונה לנהוג בצורה תקיפה יותר- עונשים, צעקות?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/11/2010דנה שלום,
בצעקות אין הרבה תועלת, הן לא באמת מעצבות את התנהגות הילדים כפי שהיינו רוצים. לפני שחושבים על תקיפות רבה יותר עמו, צריך לוודא שהילד מקבל זמן אישי עם כל אחד מכם, כי רק אז הצבת הגבולות תהיה יעילה.
עם ילד בן 6 חשוב להתחיל בלדבר - לשבת איתו (רק ההורים והוא) ולומר לו שלאחרונה קשה לכם עם התקשורת עמו. אתם רוצים שיהיה בבית נעים - ולתת כאן דוגמאות חיוביות למה זה בעיניכם "נעים" - ואתם מבקשים שמעתה ימלא את בקשותיכם ויענה לכם בצורה מכובדת. חשוב לשמוע את תחושותיו ודעתו על הבית, ומה הוא חושב שכדאי שהוא ואתם תשפרו. לאחר מכן, יש להגדיר את ההתנהגויות שאינן מקובלות ומה תהיה הסנקציה לגביהם. חשוב שתמיד תהיה התייחסות, ורצוי שהיא תהיה מיידית ולא דרמטית מדי. למשל, להגביל אותו במחשב או בטלוויזיה, משהו שאכפת לו ממנו אך כמובן לא לומר דברים קשים מדי או להעליבו בחזרה. כעת חשוב שתהיו שניכם מאוחדים ועקביים, ותתיחסו לכל פעם בה אינו נוהג כפי שאתם רוצים.
אולם, כל הזמן חשוב שתחזיקו בראש שההתנהגות של הילד מבטאת מצוקה וצורך עז בכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד החושש להפסיד דבריםמיטל22/11/2010
שלום, בני בן שלוש וחצי,בתקופה האחרונה (כחצי שנה בערך) שמתי לב שהוא כל הזמן עושה דברים כאילו הוא מפחד להפסיד אותם למשל: אוכל מהר שלא יאכלו לו את האוכל או שלא יגמר לו מהצלחת המרכזית שבשולחן האוכל, לישון צהרים בסופי שבוע זוהי מטלה קשה כיון שרוצה לראות טלויזיה או לשחק ,בלילה לישון זוהי מלחמה כיון שהוא בורח לסלון כל הזמן ולא רוצה לישון כיון שרוצה לראות טלויזיה,בעלי ואני כל הזמן מחזירים אותו אך כל לילה יש בכי שלו והתנגדות עד שהוא נירדם , אודה לעזרה איך לגרום לו לא להרגיש ככה ולהבין שצריך לישון ושזה לא עונש לישון אלא כיף .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד החושש להפסיד דברים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/11/2010מיקי שלום,
אתה מדבר על שני עניינים, שבוודאי קשורים זה בזה. נראה שהבן שלך חושש למקומו, ואולי חושש מכך שבהיעדרו המבוגרים - או כל מי שנשאר ער בבית - מבלים ופחות זוכרים אותו. לכן, הוא מרגיש שהנוכחות הפיסית שלו היא משמעותית כדי להזכיר לכם את קיומו ואת צרכיו. כדאי לחשוב קצת כמה פנאי יש לכם לאחרונה עבורו ומהן הציפיות שלכם ממנו, אולי קיימת ציפיה סמויה שהוא יעסיק את עצמו ויפנה לכם אנרגיה וזמן לעצמכם.
שינה בצהריים בגילו אינה הכרחית ומרבית הילדים מדלגים עליה. לא ברור לי לשם מה יש להתעקש על כך מבחינתכם. רצוי לחשוב לגבי שעת ההשכבה - האם אינה מוקדמת מדי, או האם הוא זוכה למספיק הזדמנויות לפעילות קודם לכן וגם לטקס לקראת השינה, אשר יאפשר לו להיפרד מהיום ומכם בהדרגה ובתחושת שובע.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים שניגשת להורים אחריםאלמונית21/11/2010
יש לי ילדה בת שנתיים. התפתחות וורבלית סבירה וממוצעת.
נכנסה לראשונה לגן לפני כחודשיים וחצי, לא הייתה לפני זה במסגרת אלא איתי בבית.
יש לה אח בוגר בן 4 וחצי.
קב הילדים בגן מורכבת מפעוטות בני שנתיים-שלוש. ישנן בנות רבות בנות שלוש בגן שמאוד אוהבות לחבק אותה והיא מגלה אנטגוניזם מסויים. ייתכם כי הן מציקות לה מעט פיזית ופולשות לתחום המחייה שלה (מחבקות ומנשקות ללא הרף). הן רואות בה כבתינוקת שצריך לדאוג לה. היא מאוד לא אוהבת ומביעה את חוסר שביעות הרצום שלה בכעס מילולי (קריאות "די") ובהנפת ידיה.
מאוד רציתי לפתור זאת ולכן ביקשתי ממנה שנחבק חלק מחברי הגן יחד והיא מאוד נהנתה מזה. כשאנו מחבקות יחד חברה מהגן, היא נהנית מזה ולא מביעה התנגדות.
לאחרונה שמתי לב לתופעה מעט מדאיגה. במסיבת ההורים האחרונה שנערכה בשבוע שעבר, ניגשה לאחד האבות (בעלי לא היה איתנו באותה העת) וחיבקה אותו ומאוד רצתה לשבת לידו. מלבד זאת, צוות הגן עדכן אותי כי לאחרונה החלה לגשת להורים אחרים בגן כשבאים לקחת את ילדיהם ומביעה את רצונה לחבקם.
ייתכן כי זה קשור לניסיון שלי לפתור את בעיית חוסר שביעותה ממגע ילדי הגן או שמא ממקור אחר?
אודה על המענה המקצועי שלכם.
בברכה,
אמה של הפעוטה בת השנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים שניגשת להורים אחרים - תגובה
סמדר ריינר22/11/2010שלום לך,
אני לא יודעת אם זה קשור לנסיון שלך לפתור את הבעיה או לא. אבל הניסיון הזה באמת לא מובן לי. אם הבנת שזה לא נעים לה והבנות פולשות אליה, למה הפיתרון שלך הוא בכיוון ההפוך של ללמד אותה לא להקשיב למה שנעים לה ולהתחבק בכל זאת? יש בכך מסר מסויים שאין לה באמת בעלות על הגבולות שלה ועל הגוף שלה ושעליה לרצות ולהתחבק עם אנשים כי כך כולם מרוצים.
אם הילדה שלך לא מרוצה מחיבוק כלשהו הפיתרון הוא לבקש מהגננת לדאוג שירפו ממנה קצת לא להרגיל אותה לחיבוקים שלא נעימים לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך יש חלק שנותר ללא מענה
אלמונית - אמא22/11/2010סמדר,
תודה על המענה.
למען הסדר הטוב, חשוב לי להדגיש כי לא עשיתי זאת באופן כפייתי.
הראתי לה שאפשר גם אחרת, הואיל והדחייה שלה את המגע הייתה כה גורפת וטוטאלית. ברגע שהיא נרתעה שוב, לא ביקשתי שתחבק משיהו כזה או אחר.
אני מבינה כעת שייתכן כי שגיתי, ומעתה אבקש מהגננת שתדאג שירפו ממנה מעט.
היא אהובה בצורה יוצאת דופן.
אך מה לגבי המבוגרים שאליהם היא פונה? האם זה תקין? חולף? שלב אבולוציוני?
לאחרונה, מאז ששמתי לב לתופעה נראה כי פחתה.
אודה על תשובתך,
אמא של שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך יש חלק שנותר ללא מענה - תגובה
סמדר ריינר22/11/2010שלום לך,
באמת לא טענתי שעשית זאת באופן כפייתי, אלא שעצם הפיתרון שהגית יש בו התעלמות מהמצוקה שלה וביטול של גבלות הגוף והחוויה שלה. מכוונות טובות אומנם.
ולא, זה לא תקין ולא שלב, אחרת לא הייתי עונה לך את התשובה שעניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני לא מתגונןאילנית21/11/2010
בני בן ה-6.5(בכיתה א), אינו יודע איך להתמודד במצבים בהם הוא מותקף מילולית/פיזית ע"י ילדים אחרים בני גילו ואף קטנים קמעה ממנו. אתן דוגמא:
היום למשל ילד שגדול ממנו בשנה הושיט לו את היד ואמר לו בוא אני אעשה לך סלטה" (דבר שקרה כבר בעבר) בני נשמע לו(למרות שידע מה הוא הולך לעשות לו) ובא, והילד שם לו רגל הפיל אותו. הבן שלי לא אמר לו כלום ואפילו לא הראה לו שהוא כועס או נעלב ממנו. הוא פשוט קם והלך.
אני כמובן צרחתי על הילד. המקרה הכעיס אותי וממש ממש זעמתי, חשבתי שאני הולכת להתפוצץ. זה לא המקרה היחיד. בבי"ס למשל הוא התמודד עם מקרה כזה ע"י זה שהלך לספר למורה.
הוא לא יודע להתמודד למרות שאני ובעלי הסברנו לו הרבה פעמים על הגנה עצמית למשל, או על פניה בטון רציני שאומר "בלי ידיים" או משהו מעין זה.
זה פשוט לא הולך.
בעליח למשל כשהוא שומע על המקרה זועם כמוני ואפילו אומר לו שהוא צריך להרביץ ולהחזיר, אני מצידי לא רוצה להגיד לו לנהוג כך כי בביה"ס למשל מאוד מקפידים ומענישים ומשעים. וגם בגלל שמאז שהוא קטן אני תמיד העברתי לו מסר שאסור להרביץ וכנראה שהקפדתי יותר מדי, כי זה חוזר אליי כמו בומרנג ואני מרגישה אשמה למצב(בעלי רומז לי שזה המצב)
מה אני עושה? המצב בלתי אפשרי! למה הוא מתנהג ככה? לא אכפת לו מעצמו?
(יש לציין שאם אחותו עושה לו משהו או נותנת לו מכה הוא מחזיר, אבל הוא לא אלים-לשמחתי....)(יש לציין שהוא היה עד לפני חצי שנה במשך שנתיים וחצי! בקארטה וזה לא עזר)
אנא עזרו לי בבקשה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני לא מתגונן - תגובה
סמדר ריינר21/11/2010שלום אילנית,
אני לא בטוחה שהתופעה שאת מתארת קשורה רק ליכולת שלו להתגונן, אני חושבת שהייתכן שהיא קשורה מצבו החברתי.
לכן אשמח לקבל פרטים על זה קצת. האם יש לו חברים? מהמ מעמדו בכיתה? האם הוא נפגש עם חברים אחה"צ , וכו'.
אם הוא מרגיש דחוי או לא מספיק יציב חברתית ייתכן שהוא לא מעוניין להסתבך עם מי שקובעים את הטון בכיתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אילנית22/11/2010במקרה הראשון שנתתי על הסלטה זה היה שכן של אחותי שהוא פגש מס' פעמים והוא לא משדר על אותו גל שלו, אין לו עניין להתחבר אליו כי הוא כוחני ובני ילד שקצת מרובע ולא אוהב את מה שרוב הבנים אוהבים:קלפים, כדורגל תחרויות וכד'. הוא צריך ספרי עיון ודיבורים והוא מרוצה.
לגבי הבי"ס יש לו רק חבר אחד שעלה איתו מהגן. אני חושבת שקשה לו קצת ואני לא יודעת איך אוכל לעזור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
סמדר ריינר22/11/2010שלום אילנית,
כפי הנראה יש כאן קושי להשתלב חברתית, גם כי הוא לא מתעניין במה שהשאר מתעניינים ואולי מסיבות נוספות. ייתכן ויש מקום לברר עבורו על קבוצה למיומנויות חברתיות, נסי לברר באינטרנט, יש מכונים שמקיימים קבוצות כאלה אולי כדאי להתעניין שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!
אילנית22/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר23/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה-9 מתלהבת מהחדשה של אבאגלי21/11/2010
אני גרושה טריה , לבעלי לשעבר יש אישה חדשה איתה הוא בגד בי ועבר לגור איתה ילדץי בת ה-9 בילתה שבת אחרונה אצלהם ומאז לא מפסיקה לדבר על האישה החדשה כמה היא נחמדה , שהיא רוצה שהיא תבוא לחוגים שלה לראות אותה , ושהיא רוצה ללכת לבית החדש של אבא ( שדרך אגב עד לא מזמן לא היה בקשר בכלל עם הילדים) אני כואבת את זה מאוד ולאיודעת איך להגיב לענין אנא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת ה-9 מתלהבת מהחדשה של אבא - תגובה
סמדר ריינר21/11/2010שלום גלי,
אפשר מאוד מאוד להבין את הכאב שלך. אולי אפילו את מרגישה שלא מספיק האישה הזו לקחה לך את הבעל, היא עוד עלולה לקחת לך את הבת.
גירושין, במיוחד כאלו שמעורבת בהם בגידה הם משבר שמביא בעוצמה רבה ירידה בתחושת הערך העצמי.
עם זאת, את חייבת לזכור שגם אם בעלך בגד בך זה לא אומר שאת לא בסדר, גם אם האישה ההיא נורא נחמדה זה לא אומר שאת לא מדהימה לא פחות ממנה, ובמיוחד את צריכה לזכור שעבור הבת שלך את האמא, ואת האדם המשמעותי בחייה, או לפחות אחד משני מהמשמעותיים, ואת זה אי אפשר באמת לקחת ממך.
כל הכבוד לך שעד עכשיו לא יצרת עבודת הסתה כלפי בעלך ובת זוגו, וביתך מרגישה חופשיה לבוא ולספר לך חוויות כאלה בלי להסתיר ממך או להרגיש שהיא בוגדת בך.
קחי גם בחשבון, שכרגע כל המערכת שם נמצאת בסוג של ירח דבש, והאישה החדשה של בעלך עושה מאמץ עילאי כדי שיאהבו אותה ויקבלו אותה, מה שמראה גם אולי על חוסר ביטחון מצידה למרות הכל, וגם זה לא סוג של מאמץ שאפשר להחזיק לאורך זמן. זה ייגמר ויימאס בשלב כלשהו, ואז כולם יחזרו לחיים האמיתיים, האפורים של בני התמותה.
בכל מקרה, מקומך כאם לא באמת עומד בסכנה כמו שנראה לך כרגע, אבל אחד לא באמת יכול לקחת את מקומך אצל הילדה.
לכן אני לא חושבת שאת צריכה להגיב לעניין, אלא לקבל תמיכה לביטחון העצמי שלך, להתחזק ולהרגיש טוב עם עצמך, אני בטוחה שיש לך המון סיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות כעס בלתי נשלטותאמא אוהבת21/11/2010
שלום, יש לי ילד בן 9.5 , ילד חכם עם לב זהב.
הבעיה היא שהוא חסר סבלנות ואם הוא רואה שמשהו עושה משהו שלא כשורה, למשל, אחותו מרביצה ללא סיבה לאחיו הקטן , הוא מרביץ וכועס עליה. ואז אני - אמא שלו, כועסת ומבקשת ממנו לא להתערב, הוא מתעצבן מאוד קם והולך לחדר שלו בטריקת דלת מספר פעמים.
מה עושים??? אני לא צועקת עליו כי אני יודעת שלא אשיג בזה כלום אבל הוא מוציא אותי מהכלים, עושה לי הפגנות של " מחר אני לא הולך לביה"ס" ומקשה עלי מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות כעס בלתי נשלטות - תגובה
סמדר ריינר21/11/2010שלום לך,
ייתכן שמקור הבעיה הוא במסר כפול שאולי את מעבירה בלי להרגיש. ייתכן שלפעמים את כן מעודדת אצלו לקיחת אחריות מעבר לגילו, ואז הו אמרגיש מבולבל - מתי מצפים ממנו להיות גדול ומתי מקטינים אותו ואומרים לו לא להתערב.
למשל אם לפעמים את מבקשת ממנו להשגיח על אחיו, ואז הוא מנהל את העניינים, וכשתא נמצאת את לא מוכנה לקבל את הניהול שלו וכו'.
ייתכן שקיים בלבול אצלכם בבית מבחינת תפקידו של אח בכור בן 9.5 ולכן הוא לא רוצה לקבל את מרותך ולוקח אחריות היכן שלא מתאים.
אם זו הבעיה, אכן זה לא במקום לצעוק ולהעניש וזה גם לא יעזור, צריך לשנות את הדפוס הזה אצלכם ולעשות סדר בציפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים קיצוניים במצבי הרוחאבי21/11/2010
שלום רב.
תחילה, אציג את עצמי - שמי אבי, נעים להכיר, ואני בן 15. יתרה מזאת, לא אוכל לומר - מפאת שמירה על פרטיותי.
לאחרונה, אני חש בשינויים קיצוניים במצב רוחי, ואף הסובבים אותי - מעירים לי על כך.
אני נודע בתור אחד שתמיד מחייך, אך לפעמים - אני מראה פרצוף שלא אופייני לי, אני שקוע במחשבות שליליות ונהפך בין רגע לילד שלו ורגוע - אך גם עצבני. ואם זה לא מספיק - אני כוסס ציפורניים ונוגס בבשר המצוי סביב אצבעותיי; עד כדי כך שנוטף דם, וציפורניים חודרניות ומכאיבות - מופיעות בשפע.
מה אעשה בנדון, דוקטור? אני מיואש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים קיצוניים במצבי הרוח - תגובה
סמדר ריינר21/11/2010שלום אבי,
נראה לי שכדאי שתפנה לקבל עזרה מקצועית. קודם כל אולי כדאי לערב בכך את הוריך, ולפנות ביחד לחפש עזרה מתאימה, באמצעות טיפול פסיכולוגי מתאים..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)