פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה מתאפקת
    מיה
    23/09/2010

שלום,
    ילדתי בת שנתיים ו-7 כבר 4 חודשים מתאפקת בזמן מתן הצואה ומנסנ למנוע מעצמה את יציאת הצואה. הדבר גורם לה לסבל רב. אודה לתשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מתאפקת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה מתאפקת

סמדר ריינר
    24/09/2010

שלום מיה,
    אי אפשר לענות לשאלה הזו בלי שום פרטים. האם אתם בתהליך גמילה, אם כן איך הוא הלך עד עכשיו, איזה שיטה ניסיתם כדי לגמול אותה, האם היא בגן, מה קורה שם? האם שללתם בעיה רפואית? וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן3.5
    מיכל
    23/09/2010

בתחילת השנה קבלתי הרבה תלונות על הילד
    שנה ופעם ראשונה בגן , הופרד מתאומה...

למד לקבל מכות ולהגיד לגננת ולא להחזיר, לשבת בקבוצה וליצור ,לשבת בריכוז , ללכת לשירותים רק בליווי , לא לברוח לחצר ...
    עקב מאמץ משותף שלנו ההורים ולחלחל לו את הכללים והחוקים החדשים

הילד חכם יודע צבעים צורות לספור בעל המון שאלות , מדבר הרבה עם הסובבים אותו אפילו אנשים זרים לא מתביש

בבית יושב איתי עם פאזלים סיפורים דומינו יצירה וכו וזה מושך אותו והוא נהנה לאורך זמן ממושך .

הגננת מהיום הראשון מחפשת רק איך לשלוח אותו לאיבחון
    ואני מצידי רואה התנהגות אחרת בבית וילד פיקח ושיפור בהתנהגות בגן ( פחות משבועים בגן ) גם לפי דיווח שלה וגם לפי ביקורי פתע שלנו בגן ...

האם ישנה אפשרות שיש בדבריה אמת - הפרעת קשב וריכוז ??!!
    אני רוצה אולי לקחת אותו לאבחון פרטי ולהוכיח לה בחוות דעת רפואית שהילד מקשיבמבצע חכם... מה המלצתכם ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן3.5

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5

סמדר ריינר
    24/09/2010

שלום מיכל,
    אני לא יכולה לדעת בלי להכיר את הילד האם הוא סובל מהפרעת קשב וריכוז. גם אם הוא סובל מזה זה לא קשור לחוכמה ולא אומר שהוא לא חכם. עם זאת, זו רק תחילת השנה, חכו קצת לראות אם העניינים נרגעים, הוא עוד קטן וזה לא דחוף.
    יכו להיות שהגננת עם הניסיון שלה קולטת דברים שאתם עוד לא רואים, ויכול להיות שהיא קבעה מוקדם מדי ואחרי שתרגע קצת החרדה של תחילת השנה הדברים ייראו אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי מסרבת לבדיקה רפואית
    מיטל
    23/09/2010

שלום
    בתי בת השנתיים וחצי סרבנית בנושא של רופא/רופאה מדובר על כל בדיקה אפילו השגרתית והקלה ביותר כמובן שזה גם קורה בבית כשצריך לתת לה אקמולי או אנאלציה הסירוב מתבטא בצעקות בכי השתללות ומגיע להקאות . קניתי אפילו לפי עצת הרופאה ערכה של רופא כדי להעמיד פנים בבית ולשחק היא מאוד משתפת פעולה במשחק אבל בזמן אמת אין שינוי בהתנהגות
    אודה לעזרתכם

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי

סמדר ריינר
    24/09/2010

שלום מיטל,
    אני מבינה מדברייך שיש בעצם הפרדה בין המשחק ובין הטיפול הרפואי עצמו. וזה לא חייב היות. אפשר תוך כדי המשחק לתת אקמולי. למשל שקודם היא תהיה הרופאה ותיתן אקמולי בכאילו לך או לבובה, ואחר כך את תהיי הרופאה ותיתני לה אקמולי. או לעשות מזה טקס כלשהו, שיאפשר לה שליטה בסיטואציה (קודם נותנים לבובה , אחר כך לאמא ואחר כך לנועהל'ה, אחר כך נותנים מדבקה לבובה וגם לנועהל'ה, וכו').
    אם כלום לא עוזר אולי כדאי שתפנו לייעוץ מסודר, כדי לבדוק מדוע היא כל כך חרדה ואיך אפשר לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקפנות של בת שנה ותשעה חודשים
    ענת
    23/09/2010

הי,

בתי בת שנה ותשעה חודשים. מגיל שנה ושלושה חודשים ועד עתה היא היתה במשפחתון, שבו היו עוד שתי בנות חוץ ממנה. בתי הינה ילדה חכמה, אסרטיבית וחזקה,
    שיודעת מה היא רוצה. במשפחתון וגם בבית אל מול אחיה הגדולים (בן עשר וחצי ובן שש וחצי) היא נוהגת מדי פעם בתוקפנות ובשתלטנות כאשר היא מעוניינת בחפץ שנמצא בידי מישהו אחר, או כאשר מישהו נוגע בה או מתקרב אליה והיא אינה מעוניינת,
    וזאת למרות שגם במשפחתון וגם אחיה נוהגים בה בעדינות וברוך.
    בחודשים האחרונים אנחנו ההורים, האחים והמטפלת במשפחתון מבהירים לה בצורה ברורה ביותר שאנחנו לא מרשים אלימות, לחטוף וכיוב'. בסופו של דבר אחרי שאנחנו מבקשים ממנה היא מלטפת את הצד שפגעה בו, אבל בפעם הבאה התגובה התוקפנית שוב חוזרת.
    נראה שבין השאר, מפריע לה כשנכנסים למרחב הפיזי שלה.
    בימים הקרובים היא מתחילה גן עם מספר ילדים גדול ואנחנו חוששים שהיא תהיה
    תוקפנית כלפי הילדים האחרים.
    באופן כללי אנחנו שואלים כיצד להביא אותה להיות יותר עדינה וחברותית אל מול אחרים.

תודה,
    ענת

הוספת תגובה

• תוקפנות של בת שנה ותשעה חודשים

סמדר ריינר
    24/09/2010

שלום ענת,
    אם אתם רואים שקשה לה כשפושים למרחב שלה, קודם כל כדאי לכבד אותו. ואז ללמד אותה לכבד מרחב של אחרים.
    מה שחסר עד עכשיו בהתייחסויות שלכם לקושי שלה הוא ההבנה לקושי והכבוד לחוויה שלה. הניסיון להסביר לה שלא מרביצים ולחייב אותה ללטף גורם לכך שאתם מעבירים לה מסר שהזעם שלה לא רואי ואתם מנסים למחוק לה אותו ולהכריח אותה לאהוב באופן מלאכותי ולא מותאם את מי לדעתה לפני דקה פגע בה.
    קודם כל צריך לגלות הבנה למה היה קשה לה ולתת לזה מילים. למשל: "את רצית את המשחק הזה עכשיו, זה מעצבן שהוא לקחת את זה קודם" ואחר כך לתת כלים חלופיים: "אם את רוצה אפשר לבקש, לא צריך להרביץ, אם תבקשי הוא ייתן לך" או "בינתיים נשחק במשהו אחר, ואחר כך כשהוא יסיים הוא ייתן לך", וכו'.
    תוקפנות היא דבר מאוד חיובי, היא הכוח של החיים ושל ההתפתחות, הסקרנות, התחרותיות וההישרדות. אי אפשר ולא נכון לדכא אותה, למחוק אותה, או להכחיש אותה על ידי ליטופים שלא באים באמת מהלב. צריך להכיר בה ואז ללמוד לווסת אותה. זה ההבדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 שזקוק לתשומת לב תמידית
    רונית
    23/09/2010

שלום, בני בן שבע בעוד חודשיים. כשהוא במסגרת (גן, צהרון, קייטנה, כיתה א'), אני מקבלת רק שבחים על התנהגותו, כמה הוא בוגר, עוזר לכולם, ממושמע וכו', אך איתי המצב הפוך לחלוטין. הוא מתחצף, צועק, מדבר ללא הפסקה, מציק לאחיו הקטן יותר, בקיצור, מרגע שאני נפגשת איתו עד שהוא הולך לישון זה רק מלחמות ולהעיר לו להפסיק לעשות כל מיני דברים. אני יודעת שהוא מאוד מקנא באחיו הקטן שיש לו הרבה יותר בטחון ומצליח בדברים שהוא לא כ"כ טוב בהם . כמו כן, אני מנסה לדבר איתו, לתת לו תשומת לב כשהוא זקוק ולעזור לו, אך אף פעם זה לא מספיק לו. הוא מדבר ללא הפסקה ולא נותן לאף אחד לדבר רק שחלילה לא נשכח שהוא קיים...המצב חמור יותר כשאחיו הקטן בסביבה למרות שמצד שני הוא נורא קשור אליו. כשאני איתו לבד הוא קצת יותר רגוע, אך מאוד נודניק, הוא כל רגע קורא לי שאראה מה הוא עושה, שאקריא לו, שאשב איתו (אני או מי שנמצא בסביבה) בקיצור הוא זקוק לתשומת לב 24 שעות ביממה. אני בהריון ומאוד חוששת מהתנהגותו אחרי הלידה. דווקא מהבן הקטן יותר איני חוששת כ"כ. אני מבררת כרגע בקופת חולים אליה אני שייכת על טיפול רגשי עבורו (בהתייעצות עם רופא הילדים), אך ברור לי שזה יקח זמן רב עד שיקבל טיפול ובנתיים אני מאבדת את סבלנותי. אודה מאוד על עזרתך.

הוספת תגובה

• בן 7

סמדר ריינר
    24/09/2010

שלום רונית,
    מהתאור שלך לא ברור לי היכן האב בתמונה. ייתכן את משדרת חולשה, וחסרה סמכות בבית, הילד מרגיש לא מוחזק, ואת זקוקה לעזרה. תנסי יותר לספר על סדר היום שלכם ועל מקומו של האב בכל העניין ואנסה לעזור יותר.
    לא ברור לי גם למה לדעתך הפניה לטיפול צריכה לקחת הרבה זמן, אם את פונה למטפלים שבהסדר קופת החולים שלך בתשלום מסובסד זה ל אחייב לקחת כל כך הרבה זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצוב
    מלי
    23/09/2010

שלום,
    הילד שלי בן 3 וחצי וכל הזמן הוא רואה בעיניו כאילו כולם עצובים גם אם יש דמות בטלויזיה הוא אומר שהוא עצוב מבחינתנו אמא ואבא אצובים גם אם נצחק כל היום..
    למה הוא מרגיש ככה והוא לא ילד עצוב ..

לקביעת תור
    סגירה
    עצוב

הוספת תגובה

• ילד עצוב

סמדר ריינר
    24/09/2010

שלום מלי,
    כולנו עצובים לפעמים. השאלה אם יש בבית שלכם לגיטמציה להראות עצב, להרגיש עצב ולדבר על העצב. יכול להיות שהילד שלכם מרגיש שאתם נבהלים נורא אם הוא מרגיש משהו לא טוב, ואז אין לו איך לבטא את זה.
    לא להיבהל, אלא ההיפך, לדובב אותו יותר, לשאול אותו למה לדעתו הם עצובים, מה מציק להם, אולי גם לו מציק משהו, אפשר לשמוע, להיות עם זה, לטפל בזה, זה לא סוף העולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    ענבל
    23/09/2010

שלום, ביתי בת שנתיים וארבע, ולפני ארבעה חודשים ילדתי את אחיה. היו כל מיני גילויים טיבעיים של קינאה שהיו מופנים אלי ולבן זוגי ולא לתינוק, בגדול היא ממש מקבלת את זה יפה, אחות גדולה למופת:) מחבקת מנשקת רוצה לעזור עם הבקבוק, ואנחנו זורמים איתה.
    השאלה הראשונה קשורה להתפתחות הדיבור שלה, יש לה אוצר מילים רחב, והיא מחברת משפטים מאוד יפה ("זה הבית שלי", "הולכים לגן" ועוד ועוד...), עם זאת נראה כי לעיתים היא לא מדברת בצורה ברורה (כמובן - יחסית לבת שנתיים), וכשהיא רוצה היא מדברת יפה מאוד, בגן אומרים לי שהיא יודעת מה היא רוצה, יודעת לבקש ומבינים אותה.
    השאלה שלי היא האם יכול להיות שהיא בוחרת לדבר לא ברור? האם זה סוג של רגרסיה בעקבות הגעת אחיה הקטן?
    בימים האחרונים היא התחילה להגיד שהיא תינוקת (פעם פעמיים ויום), אני לא נלחצת מזה אבל יכול להיות שזה קשור?

ולשאלה הנוספת - היא נגמלה מטיטולים בגיל שנה ועשר, ולאחרונה היא התחילה לעשות פיפי בכל מיני מקומות שהם לא השירותים - בגיגית, בחדר של השירותים אבל בתוכם... לא בורח לה, היא פשוט בוחרת לעשות את הפיפי לא בשירותים, ברור לי שהכל קשור להכל, אבל אני לא יודעת איך להגיב, לכעוס, לנחם, להבין, להתעלם אולי פשוט לדבר ברוגע ולהסביר לה שפיפי עושים בשירותים, או שיש צורך ביותר נחרצות?
    תודה מראש, וחג שמח
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• שתי שאלות

סמדר ריינר
    24/09/2010

שלום ענבל,
    אם הבנתי נכון אלה שתי שאלות שהן בעצם אחת, את שואלת לגבי גילוייה הרגרסיה של הילדה בעבות הולדת האח. אני א יודעת אם היא בוחרת לדבר לא ברור אך זו בהחט אפשרות, וכך גם לגבי גילויי הרגרסיה האחרים.
    אני חושבת שהיא זקוקה להתייחסות לא רק סביב הסימפטום - כלומר איך להתייחס כשהיא מפספסת פיפי, אלא באופן כללי יותר לגבי המצוקה שלה וזה מה שיפתור לאורך זמן את הסימפטום. כלומר, כדאי לשבת, לדבר איתה באופן שהיא מבינה על כך שאתם רואים שקשה לה מאז שנולד האח, שמצד אחד הי אמאוד אוהבת אותו אך מצד שני היא כועסת כי גם היא רוצה להיות עוד תינוקת. והיא צודקת, לפעמים מותר לה להיות תינוקת ולפעמים בא לה להרגיש שהיא גדולה. ולכן אתם גם תתנו לה קצת זמן לבד, בלי אחיה, שבו היא תוכל להתפנק, להיות קצת תינוקת, לדבר כמו תינוקות במשחק, אולי לשתות מבקבוק וכו', ואחר כך היא תוכל לחזור להיות גדולה עוד פעם.
    אם תגלו הבנה לצרכים האלה שלה, היא לא תצטרך לבטא אותם באופן מתריס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות
    יעלה
    23/09/2010

יש לי שלושה ילדים בנות בנות 8 ו-6 ובן בן שנתיים. הבנות רבות המון כשהקטנהיותר היא זו שמציקה המון ואף משתמשת באלימות. הגדולה מחזירה לה אם כי בעדינות יחסית ובעיקר מתעצבנת ונהיית מתוסכלת. מה עושים? מתערבים? לא מתערבים? להגיד לגדולה להחזיר לה יותר ?אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    מריבות

הוספת תגובה

• מריבות

סמדר ריינר
    24/09/2010

שלום יעלה,
    כשזה עובר את הגבול בהחלט יש מקום להתערב. אבל מעבר עלעניין ההתערבות יורת חשובה בעיני השאלה מה גורם לילדה הקטנה הלתנהג כך והאם זה מצביע על מצוקה שלה. האם מה שקורה הוא שהיא דורשת מאחותה תשומת לב שהיא בעצם צריכה מההורים ולא ממנה.
    לא תארתם מה הוא סדר היום אצלכם אחה"צ אבל ייתכן שיש שעות רבות מדי שהידות אמורות להעסיק את עצמן לבד או אחת עם השניה, בלי תכנית מסודרת ובלי מעורבות יותר פעילה שלכם ההורים, וייתכן שזה תורם למצב הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם המטפל והטיפול=חוקים ואתיקה
    עומרי
    22/09/2010

שלום רב.....

התחלתי טיפול אצל פסיכולוג במרפאה ציבורית, לפני גיל 18, ההורים דחפו אותי לשם. אני נמצא אצלו קרוב ל-5 שנים פחות או יותר=בערך.

אני חושב שהוא לא יודע את החוקים והאתיקה, ואני פוחד מזה, ולא מרגיש בטוח אצלו, או שהוא לא פועל לפיהם.שאלתי בפורמים, אבל אין תשובה חד משמעית, וכל מי שעונה לי אומר אחרת...חוץ מזה, קראתי והקדשתי המון זמן לקריאה ולקרוא את האתיקה, אבל אין תשובות לשאלותיי ובעיותיי, פניתי ללשכת הפסיכולוגים(משרד הבריאות) וועדת האתיקה, אך כבר המון זמן אין תשובה ממהם.

אני כרגע בן 19,לפני צבא, עדיין מטופל אצלו.....עוד מעט מתגייס.

הוא לא הביא לי טפסים(דפים=אישורים) ודפים לחתום לו....זאת רק בעיה אחת, אני אמור לחתום לו....

בנוסף העליתי בטיפול הרבה שאלות לגבי השלכות הטיפול.....

לגבי הצבא, נהיגה, רישיון נהיגה, לימודים, עבודה וכול העתיד והקריירה.....

הוא אמר לי שאם הצבא פונה אליו מיוזמתו, יש לו מחוייבות(חובה לתת דיווח) חוות דעת כזאת....

אני לא מהווה סכנה לאף אחד, לא חתמתי על כלום, זה בניגוד לרצוני.

הוא חגג לי יום הולדת לא מזמן, בהפתעה, ובנוסף הביא לי מתנה.

שאלתי היא, האם מותר לו להביא לי מתנה?

מה התשובות לכול מה שכתבתי?ומה מבחינת אתיקה וחוק?

תודה רבה וחג שמח לך.......

הוספת תגובה

• אתיקה

סמדר ריינר
    22/09/2010

שלום מושיקו,
    נדמה לי שכבר שאלת, ועניתי לך. אני אענה שוב.
    אם לא אושפזת, לדעתי אין דרך לצבא לדעת שאתה מטופל אלא אם כן אמרת להם. אם אתה אומר להם, הם אמורים להחתים אותך על ויתור סודיות, לא הוא, ולשלוח לו טפסים למלא.
    אם חתמת להם על ויתור סודיות, אז בעצם זה אומר שאתה מרשה לו לתת להם מידע. אם לא חתמת על ויתור סודיות, יכול להיות שהם ישלחו לו את הטפסים בכל מקרה, ואז יש לו חובה וגם רשות לדווח רק אם אתה מהווה סכנה לעצמך או לאחרים. כמו שכתבתי לך בפעם הקודמת ששאלת. זו תשובה מאוד חד משמעית. לא ברור לי מה לא חדש משמעי בה.
    אם לא אמרת להם שאתה בטיפול, לדעתי הם לא יכולים לדעת, ואז הם גם ללא יפנו אליו.
    אם אתה בן 19, אני מניחה שהיית כבר בלישכת גיוס. האם שאלו אותך על העניין? מה ענית להם?
    לטיפול אין השלכות לעתיד שלך אלא למצב שלך. זה לא הטיפול הבעיה אלא המצב שגרם לזה שאתה זקוק לטיפול. אם אתה במצב טוב, השיפוט שלך תקין והתפקוד שלך תקין, אז הטיפול לא אמור להפריע לך בכל העניינים האלה. אם יש בעיות - אז אולי כן יהיו לך קשיים אבל זה לא בגלל שאתה בטיפול.
    אם אתה רוצה לתת למטפל שלך מתנה, קטנה וסולידית אתה בהחלט יכול. אתה לא חייב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    יהושע
    22/09/2010

שלום
    ביתי בת ה-6 מסרבת ללכת לביהס [ כיתה א ] הנימוק , מפחדת שישכחו אותה
    בכיתה בסוף יום הלימודים .כל ההסברים לא הואילו.
    לבסוף אישתי הצטרפה אליה לכיתה וגם זאת בחששות מרובים .
    [ לא עוזבת את התיק , מחזיקה בחולצה של אמא וכו .. ]

יצויין כי בקיץ האחרון הילדה צפתה בסרט על השואה המתאר ניתוק ילד מחיק משפחתו
    [כנראה שהדבר הישפיע עליה ]
    \שאלתי - האם נראה שמדובר בחרדת נטישה ? אם כן מהן דרכי הטיפול ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

סמדר ריינר
    22/09/2010

שלום יהושע,
    זה לא נכון ולא טוב שאישתך הצרטפה אליה. זה לשתף פעולה עם משהו שהוא לא במקום ומדגיש את החריגות שלה בכיתה. אני מתפלאת שהמורה הסכימה לזה, היא בטח לא תסכים לזה עוד הרבה זמן. אני גם לא חושבת שהסרט זה מה שהשפיע עליה, יש כנראה עוד דברים. אני לא יודעת מה הם, כי אני לא מכירה אתכם.
    אתם מוזמנים לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה שנוגעת לפחדים אצל ילדים. אם כלום לא עוזר, יש מקום לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן חדש
    הילה
    22/09/2010

שלום,

בני עוד חודש יהיה בן 4 ולאחרונה עבר ממסגרת גן פרטי לגן עירייה, ועברנו דירה לאזור חדש. המעבר מלווה בקשיי הסתגלות הבאים לידי ביטוי בבכי (בהתחלה עד כדי הקאה) וכעת בכי והיצמדות לרגל של אבא עד שהסייעת עוזרת לנו להתנתק.
    כשאני חוזרת לקחת אותו הוא נראה שמח, אבל אומר שלא רוצה ללכת יותר לגן, מספר שלא היה לא כ"כ עם מי לשחק ושהרגיש בודד (אני רוצה לציין שהוא ילד חברותי שאיננו מתקשה ביצירת קשר עם יחדים חדשים)
    לאחרונה יצא לי לראות את הילדים בגן, והרגשתי שמשהו בתמהיל הילדים בגן עלול להוות עבורו מכשול בקליטה, כ- 20 מהילדים בגן הם בני 5-6, אשר ממשיכים משנה קודמת, יתר הילדים בני 4 ומעלה שהגיעו מגנים פרטיים באזור (חלקם מכירים אחד את השני).
    ניסיתי לדבר עם הגננת שתחבר אותו לילדים ותעזור לו מכיוון שאנחנו חדשים באזור, ניסיתי להזמין אלינו הביתה ילד, וללכת ליום הולדת של ילד מהגן (שהסתיימה בכך שחזרנו הביתה כי לא רוצה להישאר לבד ביום-הולדת ויום ההולדת היתה ללא נוכחות הורים).
    אני ובעלי שוקלים להעביר אותו לגן פרטי באזור שלנו (לשם גם ביתנו הקטנה הולכת לכיתה של קטנטנים) לגילאי 3-4 (שם יהיה בשכבת הגיל הבוגרת), כך חשבנו שיוכל להכיר ילדים מהאזור ובשנה הבאה לעבור לן עירייה כשהוא מכיר יותר ובשל יותר (לא זה שכרגע נקלט אליו, כי קיבלנו גן שהיה בעדיפות אחרונה עבורנו מכיוון שהוא בטרום חובה ולא בחובה).
    רצינו לשמוע חוו"ד על צעד זה, הסיבה שלנו לקושי זה בגלל שבכל זאת התחלנו כבר קליטה ... ואנחנו מפחדים מאיך שהוא יפרש את זה, וגם מתלבטים בכלל לגבי הצעד.

תודה רבה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    גן חדש

הוספת תגובה

• גן חדש - אשמח לקבל תשובה

הילה
    26/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן חדש

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום הילה,
    לפני שמעבירים שוב, חסרה לי אינפורמציה מהגננת. אם הוא נראה שמח כשהוא חוזר מהגן, אולי כדאי לאמת את הדיווחים שלו אודות הבדידות שלו עם הגננת. מה היא רואה? האם אכן קיימת מצוקה או שחלק מהעניין הוא ניצול שלו את החרדה שלכם.
    תנסו כמה ימים לקחת אותו מהגן בלי לחקור אותו איך שאתם רואים אותו - איך היה היום? עם מי שיחקת? היית בודד? וכו', ובמקביל, תנסו לקבל מהגננת דיווח, רצוי לא לידו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    דנית
    21/09/2010

בני בן 7 וחצי חודשים ומצבי ממנו כבר קשה מכל הוא נמצא בבית איתי ויש איתו בעיה גדולה מאוד ומתישה ברגע שהוא לא רואה אותי מתחיל לבכות וצורח עם דמעות ולרעוד ולכן לכל מקום שאני זזה הוא איתי בעגלה על המזרון פעילות מפחד אם אני לא איתו ברגע שנכנס ללול צורח ולא נרגע גם שאני לידו ומשימעה את קולי הדבר מתיש אותי ומונע ממני לתפקד אני כבר חסרת סבלנות
    ניסיתי ללכת ולחזור כלכמה שניות ניסיתי שישמע קולי כלום לא עוזר מה עושים ?
    אם יש איתו מישהו נוסף שהוא מכיר הוא לא בוכה העיקר שיהיו איתו

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

נעמה סבג שמש
    25/09/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות
    אמא
    21/09/2010

שלום, בני בן ארבע וחצי. באופן כללי הוא מקסים. בתקופה האחרונה הוא מאוד מתעקש על שלו, הרבה לא עושה מה שאומרים לו ורוצה לעשות מה שהוא רוצה.
    לעיתים, בעיקר בתקופות בהן הוא עובר שינויים או קשיים, הוא מתחכך הרבה בשולחן או שוכב המון זמן על הרצפה ומתחכך. אנחנו מעבירים לו את המסר שזה דבר פרטי שנעשה רק בחדר שלו.
    בתקופה האחרונה הוא עבר שינויים רבים - גן חדש, לידת אח, נסיעה ארוכה של אבא, והוא אכן מתחכך הרבה.
    חשוב אולי שאציין שאני מנסה לשדר לו שאני מקבלת את זה אך מאוד לא נעים לי לראות אותו עושה את זה, גם כי זה לא נעים וגם כי זה מלחיץ אותי שמשהו לא טוב לו.
    לפני מספר ימים הוא שכב בסלון והתחכך. אמרתי לו שזה פרטי ושיעשה זאת בחדרו אך הוא התעלם והמשיך. אמרתי זאת שוב אך לא רציתי להיכנס לעימות איתו על זה כי זה נושא כה רגיש.
    והערב לפני השינה הקראתי לו סיפור במיטתו והוא כל הזמן התחכך. זה מאוד צרם לי אך לא ידעתי אם להעיר לו או לא כי אני בחדרו. אשמח לקצת הנחיה בנושא זה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות

הוספת תגובה

• אוננות

סמדר ריינר
    21/09/2010

שלום לך,
    את אכן צודקת, האוננות המוגברת של בנך מעידה על מציקה. הוא כנראה חרד ומרגיש בודד מול המון שינויים וזו הדרך שלו לנחם את עצמו ולהרגיע את עצמו. לכן אם כל ההערות לא עוזרות, ייתכן שיש מקום להתייחס ברצינות חמצוקה עצמה ולא רק לאוננות שהיא הסימפטום שלה בלבד.
    יש להקדיש לו הרבה יותר זמן לחוד, לדבר איתו על הקשיים שלו, לאפשר לו לבטא אותם, ואם כלום לא עוזר - לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלוש הודעה שנייה
    מורן
    21/09/2010

שלום לכן,
    יש לי ילד בן שלוש חודש הבא בע"ה
    בשבועיים האחרונים אני מרגישה שמשהו עובר עליו וכך גם בעלי ואמא שלי
    שבעיקר אנו סביבו רוב היום (הוא בגן עד 13:00 אמא שלי מוציאה אותו עד 16:00 בבית שלנו ואז אני ובעלי מגיעים)
    הוא מתבכיין כל הזמן
    שאני הולכת אז הוא מתבכיין לאמא שלי או בעלי "איפה אמא" "איפה אמא" שבעלי הולך הוא מתבכיין לי "איפה אבא" שאמא שלי הולכת הוא מתבכיין" איפה סבתא"
    וההתבכיינות ארוכה עם בכי היסטרי שבין לבין הפסקות ושוב חוזר חלילה
    בבוקר לפני הגן הוא בוכה שהוא רוצה לסבתא
    אחה"צ הוא בוכה שהוא רוצה לאמא
    הוא היה ילד מאוד חברותי ובזמן האחרון בגינת משחקים או אצל חברים בבית הוא לא מוכן לזוז לשחק אם אני או אביו לא הולכים איתו יחד
    מה שעד לפני החופש הגדול לא היה קיים הוא היה משחק נפלא עם ילדים ובגן שעשועים[
    אני לא יכולה בבתים של אטרחים להיכנס לשרותים לשנייה מבלי שהוא יחפש אותי ויכנס איתי כי אם לא הוא מתחיל להילחץ
    מה זה??? חרדת נטישה??
    יש לציין שחוץ מהחופשים הוא לא עבר שינויים לא גן חדש לא בית חדש לא אחים חדשים
    הכל נשאר כשהיה
    הוא תמיד היה מפונק הוא ילד יחיד נכד ראשון לשני הצדדים אבל בזמן האחרון זה ממש מוגזם אני מפחדת שעובר עליו משהו שאני לא מצליחה להניח עליו את היד
    אני מנסה לדרבן אותו לספר לי אבל אני לא מצליחה להבין אם קורה משהו
    מה את אומרת?? אולי זה הגיל שבו מתחילים להבין שהוא גוף נפרד מההורים והוא מפחד?? את חושבת שאולי קרה לו משהו חס וחלילה??
    תודה רבה
    אתם פורום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש הודעה שנייה

הוספת תגובה

• בן 3 +הודעה שניה

סמדר ריינר
    21/09/2010

שלום מורן,
    גדי לקבל מענה בפורום יש צורך בסבלנות. הודעתך הראושנה נכתבה רק היום. זמן מענה בפורום הוא עד 24 שעות. גם אם ענינו להודעות אחרות זה לא אומר שאנחנו חייבות או יכולות לענות לכ ההודעות בבת אחת.
    זה דבר ראשון.
    דבר שני, אם את רוצה להקפיץ את הודעתך לראש הרשימה זה בסדר גמור, אך אין צורך לכתוב אותה מחדש, אפשר ללחוץ על ההודעה הישנה בכפותור הוספת תגובה ולבקש שוב התייחסות.
    ולתשובה עצמה:
    אני כמובן לא יכולה לדעת בלי להכיר אתכם מה קרה לילד שלכם. ייתכן שאכן קרה לו משהו (אני מקווה שלא) ייתכן שיש הכניסה לגן השנה שונה, למרות שזה אותו גן, אולי לא כל הילדים הם אותם ילדים, אולי יש ילדים נוספים, או חסרים ילדים שהוא רגיל אליהם, אולי המעבר מהחופשה לגן קשה לו השנה, אולי התחלף חלק מהצוות בגן, הוא בקבוצה יותר בוגרת בגן והדרישות ממנו הן אחרות, אולי קורה משהו בזוגיות שלכם שתאם חושבים שהוא לא מבין והוא כן מרגיש, ואולי הוא ילד יחיד ונכד יחיד וקצת מנהל את כל המשפחה וזה מה שמכניס אותו לחרדה, כי המשמעות היא שהוא יותר חזק מכל המבוגרים וזה משאיר אותו מאוד לבד ולא מוגן. אם זו הסיבה, אתם צריכים לחשוב איך להעמיד גבולות ופחות לתת לו הרגשה שהוא מרכז העולם והכל נקבע לפיו.
    אתם יכולים גם לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שנוגעת לפחדים אצל ילדים .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

מורן
    26/09/2010

איך אני מדרבנת אותו לשתף אותי במה שעובר עליו?
    אני בטוחה שאת צודקת ושיש משהו בעושבר להם כי התנהגות לא משתנה סתם כך
    אבל... אני מנסה לדובב אותו ולשבת איתו ולפי הדברים שלו הכל כרגיל הוא לא אומר הרבה רק שכיף בגן וכיף פה וכיף שם
    ושלא רוצה לךשחק עם ילדים אחרים אני שואלת מדוע והאם מישהו הציק לו
    בגן הגננת אומרת שהוא כן משחק עם ילדים וכן משתף פעולה
    טוב השאלה היא האם ישנן דרכים לדובב אותו כדיי להבין מה עובר עליו
    או לחכות שהתקופה תחלוף??.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום מורן,
    לילדים יותר קל לבטא את עצמם דרך משחק וציור. תנסי לראות במה הוא משחק, מה התכנים של המשחק והציור, יש לפעמים דברים שהם ברורים ונראים לעין. אני לא בטוחה שזו רק תקופה שתעבור צריך לטפל בעניין הזה, אחרת זה עלול להחמיר.
    אם אתם לא מצליחים להתמודד כדאי לכם לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות תינוקות בחוץ
    מגי אלי
    21/09/2010

היי,
    התינוקת שלי בת שלושה חודשים וברגע שאני יוצאת איתה מחוץ לכותלי הבית היא מזהה שהיא במקום לא מוכר והיא מתחילה בבכי עד שמרימים אותה ורק כך היא מרגישה בטוחה,

כיצד נגרום לה להתרגל ליציאות ? כיצד נקראת התופעה בשפה הפסיכולוגית?

תודה מראש,

מגי

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות תינוקות בחוץ

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    21/09/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה