פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדים וגירושים
    שרון
    29/09/2010

שלום
    אני גרוש עם ילדה בת שנה וחצי וילד בן 3
    יש לי בת זוג חדשה בקשר רציני ,האם הילד שלי בן ה 3 לדעתך מוכן להכיר את בת זוגתי החדשה?
    איך מספרים לו?הגירושים שלי היו רק לפני כחודש ולכן אני מתלבט כיצד ומתי לבצע את המפגש ביניהם.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדים וגירושים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושין

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום רוברט,
    אין לדעתי קשר בין מועד הגירושין לשאלה שלך אלא למועד הפרידה, וכן למשך הקשר. כמו כן לא ברור איך אתה קובע מתי קשר הוא קשר רציני. אם תפרט יותר על משך הקשר והאיפיונים שלו אולי אוכל לסייע.
    כמו כן נסה לפרט יותר כמה זמן אתה ואימו פרודים ולא גרושים. אם נפרדתם רק לפני חודש, זה באמת בעייתי, אבל אם אתם פרודים כבר שנה, ואתה מכיר את החברה שלך מעל חצי שנה ויש לכם תכניות לעבור לגור ביחד, יש בהחלט מקום להכיר אותה לבנך, למפגש קצר, פשוט להגיד שהיא החברה שלך, לא צריך בשלב הזה להיכנס ליותר הסברים, אפשר לעשות משהו קצר ונחמד ביחד, כמו לאכול ארוחת ערב בבית או ללכת לטייל ביחד, וזהו לפעם אחת. בהמשך אפשר לחזור על הפרוצדורה הזו מספר פעמים, עד שכל הצדדים ירגישו נוח יותר להאריך את המפגשים, ולבלות יום שלם ביחד או סוף שבוע, וכן הלאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות לאחר גירושים - המשך שאלה
    שרון
    29/09/2010

שלום הדס
    ראשית תודה על התגובה המהירה,ההתלבטות שלי לגבי חבר שלי היא האם לא מוקדם מידי לספר לילדה שיש לאמא חבר חדש?היא לא יודעת שהוא ישן פה כרגע כי הכל מתנהל בהסתר.איך לספר לה? איך לדעתך תהיה התגובה לעובדה שהוא כבר ישן פה?וכן היא מרגישה שיש ביננו יותר מידידות וכל הזמן מבקשת שאהיה חברה שלו ושנהיה יחד .אנא עזרתך כיצד לספר לה ואיך והאם לדעתך לא מוקדם מידי שתדע ותראה שהוא ישן פה.

תודה רבה

הוספת תגובה

• זוגיות והסתרה

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום לך,
    שמי סמדר ולא הדס:-). אם תרצי לשאול שאלות נוספות יש ללחות על כפתור "הוספת תגובה" בתחתית בשאלה אין צורך לפתוח שאלה חדשה, כיוון שבאופן הזה קשה לקשר את השאלה להמשך ולהקשר שלה.
    ולגוף השאלה - ההסתרה היא מיותרת ולא יעילה. אני מוכנה להתערב איתך שהילדה יודעת שבן הזוג שלך ישן אצלך. מספיק שפעם אחת היא התעוררה ושמעה רחשים שונים ואת לא יודעת מזה, מספיק שהוא השתמש בשירותים והיא התעוררה וראתה את את צילו חולף במסדרון ושמעה צעדים ששונים משלך והתחלחשויות. המצב העדיף הוא או שלא תביאי אותו לישון או שלא תסתירי. ההסתרה היא מיותרת ומעיקה על שתיכן, עלייך שאת צריכה להסתיר ועליה, שיש לה שאלות אבל היא מרגישה בחוש שאי אפשר לדבר על הדברים כי הם מביכים אותך.
    עדיין לא פירטת את מלוא ההתלבטות שלך.
    מה לדעתך היא יכולה להרגיש, מה באמת מטריד אותך ולא נעים לך בסיטואציה? מה בעצם הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים והסתרה

שרון
    30/09/2010

סמדר שלום
    החשש העיקרי שלי הוא האם לא מוקדם מידי לילדה לקבל דמות חדשה בבית?
    והייתי רוצה שתתני לי טיפ איך לספר לה שהוא הבן זוג החדש שלי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים והסתרה

סמדר ריינר
    30/09/2010

שלום שרון,
    היא כבר מכירה דמות חדשה בבית. אין לך ברירה כרגע אלא לספר לה, כי המצב כרגע הוא כפי הנראה שהיא יודעת, את מתקשה לתת לכך הכרה, נדמה לך שאת מצליחה לרמות אותה, זה אולי נוח לך כי כך את יכולה גם לעשות מה שאת רוצה וגם לא להרגיש רגשי אשמה, אבל זה סידור רע מאוד. אם לא היית מביאה אותו לישון, ולא היית משקרת לגבי הקשר ביניכם אלא מציגה אותו רק כשאת מתכוונת לספר לה את האמת, השיקול אם זה מוקדם מדי או לא היה רלוונטי.
    ילדים הם לא טיפשים, ילדה בת 8 היא ילדה גדולה ומבינה, והיא מנסה לרמוז לך בדרכה שכדאי שכבר תגידי לה את האמת.
    אין כאן טיפ מיוחד, פשוט צריך להגיד את האמת, האמת היא שאתם בני זוג, אתם מאוד אוהבים אחד את השניה, ועד עכשיו לא סיפרתם את זה כי חשבתם שזה מוקדם מדי, אבל יכול להיות שהיא הרגישה ולכן חשוב לך כבר לספר.
    העניין הוא לא איך לספר אלא איך לקבל את התגובות שלה. מזה נדמה לי שאת מנסה להימנע כשאת משקרת לה.
    יכולות לבוא כל מיני תגובות, גם של שמחה על כך שאת מאושרת, ובמקביל, וזה לא סותר אלא בא ביחד גם חששות לגבי המקום שלה מעכשיו, לגבי חלוקה של האהבה שלך, לגבי איך יתרחש העתיד בתוך המשפחה שתיווצר, כמה מקום יישאר לה, האם יש לו ילדים, האם כולם יעברו לגור איתה, מה זה אומר לגביה, מה זה אומר לגבי אבא שלה, לגבי תקווה שואלי בכל זאת הייתה לה שאתם תחזרו, וכו'.
    את כל זה צריך לקבל ולהבין, ייתכן שיבוא גם תגובות של כעס, אסור להכריח אותו לא לכעוס, אלא לראות איך אפשר להקשיב לה, למצוא פיתרון לקשיים שלה בתוך המצב החדש שנוצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין
    חגית
    29/09/2010

בעלי ואני החלטנו להפרד. יש לנו 2 בנות בנות 3.9 ושנה ושמונה חודשים.
    איך מסבירים לגדולה (שהתחילה עכשיו גם מסגרת גן חדשה?

לקביעת תור
    סגירה
    גירושין

הוספת תגובה

• גירושין

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום חגית,
    אין קשר בין אופן ההסבר לבין התחלת מסגרת חדשה. השפעת המסגרת החדשה רלוונטית רק לשיקול האם לעושת את כל זה עכשיו או להמתין מעט.
    אם יש לכם אפשרות, ייתכן שכדאי לחכות עוד כחודש חודשיים, עד שתסיים ההתאקלמות מהחגים וכו'.
    ההסבר הוא כזה: רצוי שההסבר ייעשה על ידי שניכם, קחו אותה לשיחה והסבירו לה שאבא ואמא לא מסתדרים כל כך טוב, ולכן אבא יעבור לגור בבית אחר. זה לא בגללה והיא לא אשמה, ושניכם מאוד אוהבים אותה ותמשיכו לאהוב אותה בדיוק כמו קודם. זה המקום להסביר את הסדרי הראייה ואת האופן שהסידורים החדשים ישפיעו עליה במובן היום יומי. סביר להניח שהיא לא כל כך תבין או תקלוט, וייתכן שלא ממש תגיב בהתחלה. התגובות יכולות לבוא מעט יותר מאוחר. חשוב להיות זמינים לשאלות שלה בהמשך, להיות קשובים לשינויים במצב רוחה, לעודד אותה לבטא חששות, כעסים ועצב. אני מניחה שחלקם יבואו רק אחרי שהפרידה תהיה מוחשית יותר.אז יהיה כדאי לחזור על ההסבר שוב ושוב כך שהוא יתחבר למציאות המעשית בשטח ויהיה יותר מובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהצבת גבולות
    אמא
    29/09/2010

אני אמא לשני ילדים,ילדה בת חמש וחצי וילד בן שנתיים וחצי.
    בחודשיים האחרונים נוצר לי קושי להתנהג עם הבת שלי,היא כמעט ולא מצייתת להוראות שלי ותמיד אומרת את הדברים הבאים "גם אם תענישי אותי לא נורא ,אבא יקנה ויעשה לי.......או אני אעשה הכל לבד".
    היא משחקת עם אח שלה בצורה אלימה כל הזמן מתרוצצת וקופצת בבית באם זה על הספות,השולחן או המיטה.
    יש לציין שהיא לא בן אדם חברותי,מתביישת לדבר עם אנשים זרים,מתחצפת על ילדים בני גילה ומרביצה להם על כן נמנעים לפעמים לשחק אתה.
    גם אצל הורי והורי בעלי לא סובלים את ההתנהגות שלה ותמיד מתלוננים שהיא מתנהגת לא יפה.
    לאחרונה קבלתי הודעה ממורת הגן שהיא מרביצה לילדים,לכן נותנים לה לשבת לבד לפעמים כסוג של עונש,והבת שלי אומרת"אז מה אין לי בעיה להיות לבד" וכשנזפתי בה הגיבה"אותך אני לא אוהבת ולא רוצה לשמוע".
    יש לציין שהיא מאוד קנאית,אולי זה גורם לה לשנוא אנשים מסביבה.
    כשנוזפים בה ומעירים לה מגיבה בצחוק ובזילזול.
    היחסים ביני לבין בעלי טובים,רק שבעלי יותר מפנק ואני יותר אגרסיבית,היא מקבלת פידבקים כשעושה דברים טובים,רק כשלפעמים מנסים להסביר לה בצורה עדינה שהתנהגותה לא יפה היא שמה ידיה על אוזניה ומסמנת לי שאיננה מעוניינת לשמוע.
    אני מיואשת וחסרת אונים ומבקשת את עזרתכן. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהצבת גבולות

הוספת תגובה

• בעיה בהצבת גבולות

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום לך,
    יש כאן בעיה מורכבת ואני לא בטוחה שעיצה בפורום תספיק, נראה לי שיש צורך צורך שתפנו להדרכת הורים מסודרת.
    מה שאני כן יכולה להגיד, אלה כמה דברים שבלטו לעיני מהתאור שנתת - אחד זה שאין תיאום בינך לבין בעלך, זה דבר שיוצר חוסר עיקביות לגבי הגבולות בבית. הדבר הכי חשוב בהצבת גבולות זה העיקביות. בלי זה אין על מה לדבר. כך שעד שלא תצליחו לתאם ביניכם עמדות יותר טוב, - אין טעם להאשים את הילדה, קודם שהמבוגרים יבדקו את עצמם.
    דבר שני, יש לי תחושה שהילדה מעבירה לך מסר שהיא לא אוהבת אותך, היא למעשה אומרת את זה. אני לא במאת מאמינה שהיא לא אוהבת אותך. אני חושבת שהמסר הזה הוא סוג של הגנה שלה בפני המחשבות שלה שאת לא ממש אוהבת אותה.
    אני מתארת לי שבבסיס את בטח מאוד מאוד אוהבת אותה, אבל שתיכן מזמן לא הרגשתן את זה. מאוד בולט מהתאור שלך שהילדה כל כך מרגיזה אותך, ששום דבר חם וטוב לא מצאת לנכון להגיד עליה, אלא הכל רשימה ארוכה של גינויים וביקורת :"לא חברותית, קנאית, מתחצפת, וכו'" האם אין שום דבר טוב וחמוד בבת שלך? היא בסך הכל בת חמש וחצי...
    נראה שהילדה מצאה דרך לקבל התייחסות ממך רק דרך ההתנהגות הזו, וזה הולך ומתגבר כי כל פעם את מגיבה לזה יותר חזק וכך נוצר מעגל של החמרה. חשוב שתדעי שילדים מעדיפים אפילו התייחסות שלילית על פני חוסר התייחסות בכלל, ואם את מתקשה לראות מה נחמד בילדה שלך והיא לא מקבלת חיזוק על זה היא תדאג לקבל חיזוק בדרך שאת כן נותנת אותו.
    אני מניחה שהדברים שאני אומרת לך הם לא פשוטים עבורך, וקשה מאוד לתקן אותם, ולכן אני ממליצה לך בחום לפנות להדרכת הורים.
    קחי בחשבון, שכמה שלך קשה, לילדה שלך קשה פי כמה, וההתנהגות שלה מעידה על מצוקה רבה ולא על אופי רע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות לאחר פרידה
    שרון
    29/09/2010

שלום
    אני גרושה מבעלי כבר למעלה מחודשיים,כרגע בזוגיות שהתחילה הרבה לפני הפרידה זוגיות טובה ורצינית.
    יש לי ילדה בת 8 עברה את הגירושים ממש חלק (למעשה חיכתה להם..).
    השאלה שלי היא כזו - מתי אני יכולה להכיר לה את הבן זוג החדש שלי? היא ראתה אותו מספר פעמים אך הכירה אותו כידיד ולא כחבר...הקשר בינהם ממש טוב והיא ממש אוהבת אותו .מתי אפשר לספר לה שהוא ישן אצלנו ?מתי לספר לה שאנחנו יחד כזוג ? חייבת לציין שהילדה ממש מחכה שלאמא יהיה חבר חדש...אפילו ציינה מספר פעמים שהיא רוצה שהידיד שלי יהפוך לחבר שלי.
    אנא עזרתכם נמאס לי להסתיר ממנה .

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות לאחר פרידה

הוספת תגובה

• זוגיות לאחר פרידה

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום הדס,
    נשמע לי שהילדה כבר מרגישה לבד מה קורה, והיא בלאו הכי יודעת. לא הבנתי מה ההתלבטות שלך בעצם ומה מונע ממך לגלות לה, אם תשתפי בהתלבטות בצורה יותר מלאה, אולי אוכל לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתקע במעלית
    אמא
    29/09/2010

היי יש לי ילד בן 4.8 שלצערי נתקע במעלית 3 פעמים בחצי שנה מאז לא מוכן להיות במקום כלשהו שהוא סגור (חדר,אוטו,מעלית)כל כניסה למעלית מלווה בפחד איום עד שמגיע למקומה.
    הוא בכלל מטבעו ילד מאוד תלותי ורגיש לכל דבר בוכה בכי היסטרי בכניסה לגן בלילות בוכה מאוד רוצה לבוא לישון אצלנו כי היה רגיל אבל אנחנו מנסים להוריד לו את ההרגל הזה.

מה אפשר לומר לו למרות שכבר ניסינו הכל על הפחד במקומות סגורים?

לקביעת תור
    סגירה
    נתקע במעלית

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום לך,
    אתם יכולים לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שנוגעת לפחדים אצל ילדים. אם כלום לא עוזר ובכל זאת התופעה מפריעה כדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יום הולדת המוני....בגיל 5
    זיו
    29/09/2010

שלום,
    בגן של הבן שלי, בן החמש, נהוג לחגוג לרוב הילדים יומולדת אחה"צ או בסופ"ש, עם כל ילדי הגן. הפקות גדולות ויקרות עם מפעילים, כיבוד, מתנות וכו'...
    לנו, לא נראה לעניין להרים מסיבות כאלו כל שנה מגיל חמש. כמובן שהבן שלנו רוצה גם "הפקה" של חגיגה כמו כולם. הוא חיכה לזה כל השנה. היומולדת שלו בקיץ. לקראת היומולדת הפסיק לדבר על הנושא, ורק ביקש לחגוג עם המשפחה בבית. זה מה שעשינו.

עכשיו כשהתחילה השנה, שוב מתחילות החגיגות הגדולות, והוא שואל למה לא חגגנו לו.
    אני יודעת שזו הייתה טעות להבטיח ולא לקיים. מה לעשות עכשיו? איך מסבירים לו שאנחנו לא רואים לנכון להרים "חגיגות בר מצווה..." מפוארות כל שנה החל מגיל 5....

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    יום הולדת המוני....בגיל 5

הוספת תגובה

• יום הולדת לגיל 5

ליאת גרוס
    01/10/2010

שלום פזית
    אני מסכימה איתך שאין מקום להפקה גרנדיוזית.
    אני גם מסכימה עם תחושת הבטן שלך שלא להסביר לו את כל השיקולים.
    הייתי מסבירה ש" אנחנו חגגנו אחרת" כמו שביקשת. שנה הבאה לקראת היומולדת נדבר על זה שוב ונעשה מה שתרצה. בינתיים בלי קשר ליומולדת אפשר לעשות מסיבה קטנה ולהזמין שני חברים לישון או לבוא איתך לסרט" או משהו בסגנון.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטאלין
    רוני
    28/09/2010

שלום
    רציתי לדעת לפי איזה פרמטרים נותנים לילד ריטאלין?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטאלין

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    29/09/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_קשב_וריכוז' id=link]הפרעות קשב וריכוז[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ותשע
    נוי
    28/09/2010

שלום רב
    אני אמא לבת שנה ותשע ונמצאת בתחילת הריון . בתי היא ילדה חכמה ונבונה (כבר יודעת צבעים,צורות, קטן-גדול, ומספרים...) . לאחרונה ההתנהגות שלה השתנתה מאוד
    1. היא התחילה להיות מאוד בכיינית , כל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיניה היא בוכה ,ברור לי שזה תיסכול או מניפולציה ,לעמוד על שלה ולהשיג מה שהיא רוצה , אולם במידה ואני לא מתייחסת אליה, יכולה להגיע לבכי עד להקאה.
    2.היא ילדה שסבא וסבתא שלה באים לבקר מספר פעמים בשבוע , לכמה שעות ,כבר מים היוולדה , אבל כעת היא לא מוכנה הם ירימו אותה, לעומת זאת במרבית השעות שאני או אבא שלה נמצאים איתה , היא רוצה על הידיים , כמו כן הסבים שומרים עליה מיום היוולדה ואומרים שבזמן האחרון ממש קשה לשמור עליה , היא כל הזמן קוראת "אמא,אמא, אבא אבא" ובוכה עד שאנחנו חוזרים , למרות שאני נפרדת ממנה בחיבוק ונשיקה ואמרת לה שאבוא ממש בקרוב...מצב שגורם לי להיות לחוצה כל פעם שאני יוצאת בלעדיה
    3.היא לא חברותית במיוחד, ז"א כשאנחנו מתראים עם חברים שלהם ילדים בני גילה, הם קוראים לה , והיא מעדיפה להיות קרובה אלינו מאשר ללכת לשחק איתם , אם היא מסכימה ללכת , כמובן שאחד מאיתנו צריך ללוות אותה .
    מבחינת רקע: הייתי איתה בביית עד גיל 9 חודשים , בגיל הזה הלכה לגן , השנה התחילה גן חדש .מה עושים?איך מתמודדים ? אני מרגישה אשמה שלי כאמא יש כל כך הרבה טענות כלפי הבת שלי , מה אני עושה לא נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ותשע

הוספת תגובה

• יש סיבה לכך שהשאלה לא נענתה?

נוי
    03/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגותי וכישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    03/10/2010

הילה שלום,

זה לא שאת מציגה טענות, את מתארת מצב, וזה בסדר ןלגיטימי. אין לך סיבה להרגיש על כך רגשות אשמה. להפך. זה נהדר שאת ערנית.
    ולעניינינו- הילדה התחילה גן חדש. זה לכשעצמו סיבה מצויינת כדי לתאר את המצבים שהצגת. אני לא יודעת אם הכניסה לגן נעשתה בהדרגתיות ובצורה נכונה.
    לגבי הקשר עם סבא וסבתא- כנראה שאינכם מכוונים אותה נכון, לכן ההתנהגות מקובעת.

חברותיות- זה לא רק עניין של אופי. ישנה אפשרות להקנות לילדה כישורים רגשיים וחברתיים, וזה גיל נהדר לעבוד על כך.

ציינת מס' נושאים. אני חושבת שפגישה או שתיים בהדרכת הורים, יכולה בהחלט לעזור.
    את מוזמנת לקרוא מאמרים על הנושאים שהעלית באתר שלי.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לך המלצה באזור פ"ת?

נוי
    05/10/2010

למנחה\ת הורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לך המלצה באזור פ"ת? - תגובה

נעמה סבג שמש
    06/10/2010

יש לי המלצות בת"א, במודיעין, ואם תרצי-בלוד.
    ד"א- אפשרי גם ייעוץ טלפוני.

בכל מקרה, בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידות קשות
    אלי
    28/09/2010

יש לי בן שעלה השנה לכיתה א' . עד כה הוא היה ילד עצמאי וחופשי שאהב ללכת לחברים. מכשבוע לפני תחילת שנת הלימודים הוא נצמד אלי ואל אישתי וקשה לו להפרד מאיתנו במיוחד כשמגיע הזמן ולהפרד בהגעה לבית הספר , באותו רגע הוא נצמד אלי או אישתי (תלוי מי לוקח אותו) ומתחילים דמעות ולפעמים גם בכי יותר רציני . זה נמשך עד שהמורה מגיעה או שאנו ו שאנו פשוט נאלצים ללכת.
    אנחנו יודעים שאחרי מספר דקות הוא בד"כ נרגע וממשיך את היום בסדר ואפילו נהנה.

הוא שולב בכיתה שמכילה מספר חברים מהגן שלו אולם החבר הטוב שלו שולב בכיתה מקבילה .
    הדבר קורה גם בארועים אחרים , כגון שהוא מוזמן לחבר , דבר ראשון שהוא אומר שהוא לא רוצה ללכת, אני ואישתי מתעקשים ולוקחים אותו אז ברגע שאנו מגיעים לחבר הפרידה נורא קשה והוא שואל מתי באים לקחת אותו. בשיחה עם הורי החבראנו שומעים כי בד"כ לאחר מספר דקות הוא מתחיל לשחק והכל בסדר.

כנ"ל במקרים שאנו רוצים להשאיר אותו עם סבתו או עם אחד הדודים אותו סיפור.

ניסינו כבר גם לדבר איתו ולהבין מה קורה וגם להסביר לו שאנחנו רק עוזבים אותו למשך כמה שעות בלבד . וגם ניסינו את הדרך ההפוכה שפשוט הצבנו לו עובדה שאנו משאירים אותו . בשני הדרכים עדיין לא ראינו תוצאה מיוחלת.

יש לציין שיש לו עוד שתי אחיות קטנות בת 4 ובת חצי שנה . אחותו בת ה-4 די צמודה אליו והם עושים הרבה ביחד ולפעמים ההתנהגות שלו מקרינה עליה בזמן שאנו לוקחים אותה לגן או משאירים אותה עם הסבתא.

האם זוהי בעיית ביטחון עצמי או פחד נטישה (למרות שאין מאפיינים אחרים שתומכים בבעיה זו , כגון שינה עם ההורים וכו')
    נשמח לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    פרידות קשות

הוספת תגובה

• פרידות קשות

סמדר ריינר
    28/09/2010

שלום אלי,
    אם הילד נרגע אחרי שאתם הולכים ומסתגל היטב, אז הבעיה היא לא כל כך חמורה. אני מציעה לכם להשתמש בשתי אסטרטגיות מקבילות - אחת ברגע שזה קורה ואחת באופן כללי. הן שתיהן חשובות ואין טעם בשימוש באחת בלי השניה.
    קודם כל כשזה קורה, חשוב לא להתרגש מזה. אין טעם להסביר לו שתבואו עוד כמה שעות - הוא יודע את זה. הוא מספיק גדול. לא הייתי מתעכבת, לא הייתי מסבירה, ולא הייתי "מייחלת" לתוצאה. ייתכן שהמצב הגיע למקום כזה שדרך זה הוא מקבל תשומת לב ואז כל התייחסות שלכם, וכל הכמיהה שלכם שזה ייפסק רק מחזקת את הדפוס.
    באופן כללי, הייתי מנסה לחשוב מה קרה לקראת כיתה א'. ייתכן שהילד שלכם מרגיש, אם בעקבות מסרים שהעברם במודע או שלא במודע ואם בגלל מסקנות שהוא הסיק לבד - שעם כניסתו לכיתה א', ועקב היותו אח בכור שלתי אחיות קטנות שאחת מהן תינוקת - שהוא כבר ממש גדול. הוא איבד את מקומו ואת הלגיטמציה שלו להיות קטן לפעמים, וגרוע מכך, להיות גדולים פירושו להיות לבד. צריך להסתדר לבד, כי כבר יש קטנים ממך, אין תמיד זמן לצרכים הילדותיים שלך, אבא ואמא והסביבה מתייחסים אליך כבר עם ציפיות להישגים, הצלחה, ובגרות, ואף אחד לא מפנק אותך לפעמים, מנחם אותך כשכואב לך, מרגיע אותך כשאתה חרד, וכו' (אני קצת מגזימה כדי להמחיש, זה בכלליות).
    לכן מה שהוא אומר לכם דרך ההתנהגות שלו, זה אני בעצם עוד קטן, הלבד הזה והדרישות האלה בבת אחת גדולים עלי. לזה כן צריך להתייחס, אבל לא בכך שמתרשמים נורא מחרדת הפרידה שלו, אלא דרך זה שנותנים לו קצת זמן איכות של פינוק ורגרסיה, שלא מתמקד בהכנת שיעורים או בדברים של ילד גדול בהכרח, ובכך שמשוחחים איתו על כך שזה כיף ונהדר לעלות לכיתה א' ולהיות הילד הכי גדול בבית אבל אולי יש גם חששות, ולתת לו לגיטמציה לבטא אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידות קשות

אלי
    28/09/2010

סמדר שלום ותודה על התגובה המהירה.

אנחנו בהחלט ניתן לו יותר זמן איכות כפי שהמלצת

אבל , לא הבנתי מה עלי לעשות בזמן שהוא מתנגד להפרד ו/או פורץ בבכי. עלי להשאירו כפי שהוא וללכת או להמתין שהוא ירגע אם זה אצל חבר או להמתין עימו למורה בכניסה לכיתה? האם בזמן הפרידה עלי לנקוט עימו בגישה חמה ומטפחת באופן כללי או גם לשלב התעקשות שלנו שאנו לא רוצים בכי ופרידה מסוג זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    28/09/2010

שלום אלי,
    הגישה צריכה להיות עניינית, כמובן בתאום עם הורי החבר, שלא ייבהלו, פשוט להגיד לו שאתם הולכים, בלי התעקשות, הוא יכול לבכות, אתם לא מושפעים אם הוא בוכה או לא אלא מבצעים את התכנית כלשונה. אפשר לתת חיבוק ונשיקה אבל זהו. הדגש הוא על כך שזה יהיה קצר וענייני, בלי כעס, בלי התעקשות אבל גם בלי התמרחות יותר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרושין
    שני
    28/09/2010

שלום,אני נמצאת בעיצומו של הליך גרושים,יש לי שני ילדים הגדול בן שש והקטן שנה ושלושה חודשים.לפני כמה ימים סיפרנו לבן הגדול שאמא ואבא נפרדים ,התגובה הראשונית עוד לפני שהתחלנו לדבר היתה :אני לא רוצה לשמוע את מה שיש לכם להגיד והלך לחדר ,בכל זאת בעדינות רבה דיברנו כמה מילים על הנושא והסברתי לילד שאבא יגור בבית אחר ושאנחנו אוהבים אותו מאוד וכו'.אחרי כמה שעות בני אומר לי :יש,איזה כייף שאבא הולך ואחרי יומיים שוב ,אני רוצה לציין שהוא היה עד למריבות קולניות רבות והתבטאויות בוטות כלפיי מצד בעלי.שאלתי היא:איך אני אמורה לנהוג בעניין הזה?כמובן שכשהוא אמר לי שהוא שמח שאבא שלו עוזב אמרתי לו שזה לא יפה להגיד את זה ,הוא אבא שלו והוא אוהב אותו.אודה על תשובה מהירה .חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    גרושין

הוספת תגובה

• גירושין

סמדר ריינר
    28/09/2010

שלום שני,
    זו באמת התלבטות, את רוצה להיות בסדר, ולא לעשות שמהו שגובל בהסתה נגד אבא שלו, מצד שני, את בטח מרגישה שאין טעם להתעלם ממה שהילד מרגיש. אני חושבת שבמקום לנסות להגיד לו מה יפה ומה לא את יכולה לנסות יותר להתעניין מה שהוא מרגיש במקום להגיד לו מה להרגיש. למשל לשאול למה הוא אומר את זה, מה קשה, יותר לפתוח את הדיבור ופחות לסגור אותו, ואת לא חייבת לקבוע עמדה, אלא בשלב הזה רק לשמוע ולתת לדברים לצאת. אחרי כן אפשר להגיד משהו יותר מאזן כמו - באמת עברה עלינו תקופה קשה, וראית ושמעת דברים מאוד קשים, ולכן אתה מאוד כועס על אבא, ואולי גם עלי, ואני מבינה אותך. אולי בהמשך יהיה לך קל יותר לראות לאבא ולי יש גם צדדים נוספים, חיוביים יותר מאלה שיצאו במריבות, וגם זה חלק מאיתנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחיבת שיער והתנגדויות @@בבקשה ענו א
    יפעת
    28/09/2010

ברצוני לשאול 2 שאלות :
    בתי בת שנה ו 9 חודשים . סוחבת לעצמה שיערות מהראש , כאשר אני רואה זאת אני מעירה לה ואומרת לה שאסור לסחוב שיער ושזה כואב ומנסה להסיח את דעתה בזמן הסחיבה. הסחיבה נעשת בדירות מאוד גבוה . מה עלינו לעשות למגר את התופעה ?

2.כאשר אנו מבקשים מבתינו להחליף טיטול או להתקלח או שאנו אומרים לה את המילה אסור ומרימים אותה, מתחילה לתת לנו מכות על הפנים , סוחבת שיערות להורייה ואומרת את המילה "לא רוצה" (למדה מילדים גדולים איתה בגן) . מה עלינו לעשות ?

תודה יפעת ואריאל

הוספת תגובה

• סחיבת שיער/ תלישת שיער

סמדר ריינר
    28/09/2010

שלום יפעת,
    אם מדובר בתופעה אינטסניבית שמהלכה גם נתלש שיער, זו תופעה נשקראת טריכוטילומניה. יש לזה טיפול ואתם צריכים לפנות למומחה בעניין.
    אם אתם גרים באיזור המרכז אתם יכולים לפנות למרפאת אם-תינוק באיכילוב או למרפאת גיל הינקות של קופת חולים כללית ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה. אם אתם לא גרים באיזור הזה אולי כדאי לכם לפנות טלפונית לאחת המרפאות האלה כדי לברר אוי הם יודעים להכין אתם יכולים לפנות באיזור מגוריכם.
    לגבי הבעיה השניה, אני מניחה שהיא קשורה לגורמים שגרמו לתופעה שהראשונה ולכן רצוי שתקבלו טיפול כולל שמתייחס להכל במקומות שהמלצתי עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ה-צ-י-ל-ו (בן שנה ו-9 חודש)
    שירה
    28/09/2010

שלום רב, מודה על הפורום, חדשה כאן. אשמח לעזרתכן.
    בני הקטן בן שנה ו9 חודשים, מתמרד, כל דבר שאומרים לו לא, זורק דברים, מושך לי בשיער, מרביץ לי בגוף ובפנים, גם לסבתא הוא מרביץ. לא יודעת מה לעשות. אפילו שרואה איזה שיר בטלביזיה הוא ישר אומר עוד פעם, ואם זה לא חוזר שוב, מה שכמובן אין פעמיים, הוא צורח, בוכה, ושוב זורק ושובר דברים. האם בגיל הזה כבר נכנסנו "לגיל שנתיים הנורא? יש לי בן בכור בן 13 , רווח עצום ביניהם, גם הקטן לא במסגרת, לא הספיק להכנס השנה, וגם אני בבית איתו, משתדלת להוציא אותו הרבה. האם עד גיל 3 הם כאלה? אני ממש לא זוכרת מתי הגדול שלי היה כך ומתי זה הפסיק לו. רק ליידע כללי, אין אב בתמונה, אז גם אני האם וגם האב, אנא הדרכתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ה-צ-י-ל-ו (בן שנה ו-9 חודש)

הוספת תגובה

• הצבת גבולות

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/09/2010

מירב שלום,
    את מתארת קשיים בהצבת גבולות לילד. הוא מגיב באופן עוצמתי מאוד לתסכולים קלים יחסית, וממה שתיארת נשמע לי שהילד צמא לפידבק ולגבול מהסביבה. ברגע שהוא נוהג באופן לא מתאים - עלייך להתייחס לכך, לנזוף בו (כמובן אין צורך בצעקות), להפסיק את הפעילות בה עסק ולהושיב אותו במקום קבוע על מנת להירגע.
    ייתכן שהעובדה שאת אחראית גם על מתן חום ויחס רך וגם על הגבולות - דברים שעשויים להתחלק בין שני הורים, ושיחליפו תפקידים ביניהם לפי הסיטואציה והצורך - גם מקשה עלייך. לאור מה שכתבת כאן, נראה לי שיש מקום לשקול להכניס את הילד למסגרת, אפילו חלק מהיום, שתוכל לאפשר לו מפגש עם ילדים אחרים באופן קבוע וכן ללמוד איך ממלאים אחר כללים ומשתלבים בחברה, מתמודדים עם תסכולים ומבטאים את צרכינו באופן קומוניקטיבי.
    חשוב לא לטעות ולייחס את ההתנהגות ל"גיל שנתיים" ולצפות שהילד "ייצא מזה" עד גיל שלוש. כבר עכשיו את יוצרת את הבסיס למסוגלות שלו לתפקד בחברה באופן מתאים, ואם לא יוצבו גבולות מתאימים, ההתנהגויות שלו יוחמרו ויקצינו הרבה יותר.
    אם את חשה שקשה לך להציב גבולות, את יכולה להיעזר בהדרכת הורים, אפשר גם דרך קבוצה להורים לילדים בגיל הרך או לאמהות יחידניות.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5
    אורן
    27/09/2010

יש לי ילדה בת 3.5 המפותחת מבני גילה.
    הבעיה היא שבזמן האחרון היא מתחילה להתלונן שכל הזמן כואב לה.
    אם צריך ללכת ברגל אז כואבות לה הרגליים.
    ולפעמים כואב לה הגרון כואב לה הראש וכן הלאה כל פעם כואב לה משהו אחר, כמובן שללא אמת.
    מה עלי לעשות ? הרי אם אני אכעס עליה היא תפחד להגיד לי שבאמת יכאב לה. אם אני יתעלם זה ימשיך או שהיא תתחיל לעשות הצגות שכביכול מקצינות את הכאב.
    מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5

סמדר ריינר
    28/09/2010

שלום אורן,
    ילדה שמתלוננת שכל הזמן כואב לה, משהו כן כואב לה, גם אם זה לא הכאב הגופני שעליו היא מתלוננת. יש מקום לברר מהי המצוקה ממנה היא סובלת ולמה היא מגיעה למצב שהיא מבקשת התייחסות על ידי תלונה על כאבים.
    ייתכן שדווקא משום שמדובר בילדה "מפותחת מבני גילה" היא מרגישה שכל תשומת הלב שהיא יכולה לקבל קשורה לכך שהיא אמורה להיות גדולה, חכמה, הישגית ומפותחת. פינוק, או חום או התייחסויות אליה כקטנה עדיין (והיא קטנה עדיין, למרות שהיא מפותחת) היא כנראה למדה שהיא יכולה לקבל רק כשיש ממצא פיזי, או כשהיא חולה.
    כך שבמקום לכעוס עליה, ובמקום לתת התייחסות לסימפטום, צריך לתת התייחסות למצוקה שמאחוריו.
    למשל להגיד לה משהו כמו : "מגיע לך פינוקי היום, בא לך להיות קצת ילדה קטנה של אבא, בואי תגידי לי מה בא לך שנעשה עם הילדה הקטנה שלנו היום".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה שאני מרגיל אותו להעיר
    רונן
    27/09/2010

אותו כמה פעמים בלילה לא יהפוך להרגל קבוע....תודה

הוספת תגובה

• גמילת לילה-המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/09/2010

רונן שלום,
    זה לא יישאר הרגל קבוע אם מתישהוא תפסיקו להעיר אותו - כאשר זה יתאים כמובן. כרגע השלפוחית שלו קטנה ומערכת השרירים ששולטת בה היא חלשה, וכן בלילה חלק מהמודעות שלנו גם "הולך לישון" והילד יהיה פחות קשוב לרמזי הגוף שלו. לכן לא ניתן לצפות ממנו שבמשך שמונה-עשר שעות גם לא יתרוקן וגם יצליח להתעורר כשהגוף מסמן צורך בשירותים. ככל שיגדל, גם השרירים השולטים בשלפוחית השתן יתחזקו, וגם הוא יהיה מסוגל יותר להתאפק זמן רב יותר בלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה