פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אנטי חוגים
    מיכל
    26/09/2010

שלום,

אני אמא לתאומות בנות חמש וחצי שלא רוצות ללכת לחוגים. כששאלנו אותן מדוע? התשובה שקיבלנו שיש להן יום עמוס: גן + צהרון ולכן הן רוצות לנוח קצת בבית. זה נשמע מאוד הגיוני ומשכנע אך לנו נראה שהנ"ל נובע מעצלנות ומהחשש להישאר לבד כיוון שהחוג בלי הורים והן מאוד לא אוהבות את זה. אנחנו חושבים שחוג זו מסגרת טובה לבילוי בזמן הפנוי וחשובה לא פחות המשמעת וכמובן החברה, אך ברור לנו שאין לעשות זאת בכפייה. אני מנסה לדרבן אותן ללכת לחוג, שחברה מהגן הולכת ומסבירה להן שקודם מנסים ואם לא מתאים אז לא חובה והן אומרות לי "בסדר" אבל בחוסר התלהבות.
    חשוב לי לציין, שאחת מהן מאוד אוהבת לרקוד ויש לה חוש קצב נהדר וחבל לנו לא לפתח את הכישרון שלה ובאמת עד לא מזמן היא רצתה חוג ריקוד וכאשר שמעה שהשנייה לא מעוניינת גם היא החלה להיות אנטי.
    נראה לי שהן מפספסות שהן פוסלות מראש, מה עלינו לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנטי חוגים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנטי חוגים

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום מיכל,
    זה לא רק שהן עייפות כי יש להן יום ארוך לגילן, גם הן מפספסות בזמן זמן עם אמא, שזה בהחלט יותר חשוב מחוג. הילדות שלכן נמצאות רוב היום בלעדיכם, עד ארבע אני מבינה שהן בצהרון, ובסביבות שמונה הולכים לישון, לא הייתי בשלב הזה מקצצת להן את מעט הזמן שנאר עם ההורים. חברה יש להן בגן ובצהרון מספיק, מעל ומעבר. הן בסך הכל בנות 5 וחצי וחוגים זה לא כל כך חשוב בגיל הזה.
    אני בעד שתניחו להן ותבלו איתן בזמן הזה זמן איכות בבית.
    בנוסף, משמעת של חוג ריקוד זה הדבר האחרון שהייתי ממליצה עליו לילדות קטנות בנות חמש וחצי.ממש לא הכרחי ולפעמים אפילו מזיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטי חוגים

מיכל
    26/09/2010

סמדר שלום,

תודה רבה על שהערת את תשומת ליבי לעניין. אבל עדיין נראה לי ש- 40 דקות פעם בשבוע זה לא קריטי לזמן האיכות שלנו יחדיו במיוחד שזה אמור להיות הנאה בעבורן. ומתי, אם בכלל, אנחנו אמורים להתערב ולשכנע את הילד כן ללכת לחוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום לך,
    אני באמת לא בטוחה שבכלל צריך לעשות את זה. בטח לא בגיל הזה. אולי בגילאים יותר מאוחרים, כשמדובר בילד שמסתגר, שצריך לעורר אצלו עניין בעולם, וכו'. בעצמך אמרת שמדובר בהנאה ולכן מעבר לנסיונות השכנוע שכבר עשיתם כל נסיון נוסף נראה בעיני לחץ וזה מיותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה ו10 גמילה מחיתולים
    rebeka
    26/09/2010

היי
    בני בן שנה ו10 חודשים התחלנו תהליך של שמילה מחיתולים לפניי כשבועיים והולך לנו מצויין הוא שולט ואומר מתי הןא צריך מה ואנחנו מיד פועלים בהתאם.הבעיה היא שהוא מצליח לשלוט רק כשאנחנו בבית כשאנו יוצאים לחברים או קבוצות משחק הילד מחכה עד הדקה האחרונה ואז מפספס.אני מבינה שזהו חלק מהתהליך ואני מדברת איתו לפניי שמגיעים ואפילו לוקחת את הסיר או האסלה שלו איתנו שירגיש "בטוח" מה עליי לעשות כדיי לגרום לו לשלוט גם בחוץ??.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שנה ו10 גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/09/2010

רבקה שלום,
    מוקדם מדי לבקש ממנו מיד לשלוט ולזהות מה עובר לו בגוף. ייתכן שכשאתם בבית יש פחות גירויים ואז הוא יכול להיות יותר קשוב לגופו, ובחוץ זה יותר קשה. כשאתם מחוץ לבית, כדאי להציע לו לשבת על הסיר מדי 30 דקות בערך.
    בנוסף, פספוסים הם חלק בסיסי בגמילה, וחשוב להיזהר מלשדר לילד את הלחץ שלכם והרצון שלכם לשלוט בגמילה מיד באופן מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בלימודים - המשך
    סיון
    26/09/2010

תודה על ההתייחסות המהירה .
    יש אולי כתובת מייל מסויימת אליה אוכל לשלוח את שאלתי בצורה מפורטת יותר (כי יש לי 2 קבצים לשליחה) או שמא אשלח את שאלתי דרך הפורום ???

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בלימודים - המשך

הוספת תגובה

• עזרה בלימודים

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום סיוון,
    איןו טעם לנסות להעביר קבצים בפורום, וגם אין אנו נוהגים לעזור דרך המייל. תנסי להסביר בצורה יותר כללית במה מדובר - איזה לימודים - תיכון, קורס באוניברסיטה, מה נושא הקורס והעבודה, ואם יש שאל הספיציפית ואבדוק אם ניתן לעזור לך כאן או שכדאי שתיפני למקום אחר.
    לא נוכל לקרוא כאן שני קבצים של עבודה, זה לא מתאים למסגרת הזו.
    וכן להבא אין צורך לפתוח שלאה חדשה, תמשיכי בשרשור הזה על ידי כפתור "הוספת תדובה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בלימודים

סיון
    27/09/2010

אני לקראת סיום לימודיי תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך , וכחלק מקורס מסויים בו אני צריכה להגיש עבודות שגרתיות (כמו כל קורס אחר) , נתקעתי בשאלה מסויימת למרות ניסיונותיי הרבים לפתור אותה .
    התבקשתי לקרום מאמר של מרגלית וטור כספא , שנקרא ליקויי למידה - המודל הנוירו התפתחותי רב ממדי , ולאחר מכן לנתח מקרה מסויים שנתנו לי , עפ"י המודל הזה , כאשר אני צריכה להתייחס למעגלי חיים שונים( לימודי,חברתי,התנהגותי וכד') ולתקופות שונות בחיים .
    כמו כן , רשמתי לכם על קבצים שאני צריכה לשלוח מפני שאין בידיכם את המאמר הנ"ל ואתם צריכים במקביל את המקרה הקצר שנתון לי .

אני מאוד מקווה שתוכלו לסייע לי
    בברכה
    סיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בלימודים

סמדר ריינר
    27/09/2010

שלןום סיוון,
    זו פרוצדורה מורכבת מדי לפרוום הזה. תנסי להיכנס לאתר שנקרא "פסיכולוגיה עברית ברשת" , יש שם פורום לסטדנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה, שנקרא "לקראת תואר שני" או משהו כזה, תנסי לראות אם שם יש משיהו שמכיר את החומר הזה ויכול לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נפשי עם תחילת השנה
    שלי
    26/09/2010

שלום רב,

ביתי בת ה-3.4 החלה בתחילת השנה גן עירייה חדש לבני גילה.
    הימים הראשונים עברו כהלכה אולם לאחר ראש השנה, החלו קשיים הקשורים בגן מלבד קשיי פרידה בבוקר, היא טענה שהיא מפחדת מהסייעת ושהיא הציקה לה. במרוצת הימים כל שאר הצוות כולל הצהרון ולמעט גננת האם של הבוקר לא היו טובות בעינייה.
    ערכנו בירור לגבי הסייעת הספציפית ונראה שאין לפחד סיבה ממשית אלא אולי פירוש לא נכון לאיזה שהוא משהו שממש קשה להבין ומאוד ניסינו לחקור.
    הקושי גדל גם בבית עם חוצפה ובכי, חוסר תאבון , הצמדות למוצץ ופחד ממקומות חדשים אליהם אנו מגיעים הגם שהם פתוחים והומים ילדים. עם זאת, היא חוזרת מהגן עם מצב רוח טוב וכך גם רוב הזמן כך שזה לא שהיא מדוכאת באופן גורף , אך ללא ספק הילדה עוברת תקופה קשה.
    מידע נוסף- יש לנו בן בכור כמעט בן 6 שהחל כיתה א' ואני בהריון.

אודה על קבלת הכוונה אפשרית על מנת להקל על הילדה ולחזקה (ואותנו )

תודה וחג שמח
    שלי

לקביעת תור
    סגירה
    קושי נפשי עם תחילת השנה

הוספת תגובה

• קושי נפשי עם תחילת השנה

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום שלי,
    יכול להיות שגם עם כל כך הרבה ילדים וגם כל כך הרבה שעות (צהרונית) זה גדול עליה. אפםשר לנסות להקל עליה בכך שתבקשו בתקופה הקרובה מהצוות להיות קשובים למצוקה לשה באופן מיוחד אם זה ניתן, בכך שתיציידו אותה בחפץ מעבר שהיא אוהבת מבית, בכך שתעשו טקס כניסה בבוקר שמתואם עם הגננת. אם לא תהיה ברירה הייתי שוקלת לאפשר לה לצאת מהצהרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה מוגזמת.
    נתי
    26/09/2010

סמדר היקרה שלום רב,
    ביתי בת ה-6 פיתחה לאחרונה מעין חרדת נטישה בכל הקשור אלי,
    כלומר היא לא מוכנה להשאר עם אביה בשום פנים ואופן זה בא לידי ביטוי בבכי רציני מאוד.
    לא מדובר רק במצב שאני יוצאת מהבית , גם כשאני מתקלחת או בשירותים או אפילו אם אני ישנה.
    היא רוצה לחכות לי מעבר לדלת המקלחת העיקר לא להיות עם אבא שלה .
    יש לציין שזה כבר חודש וחצי וזה התגבר כשנכנסה לכיתה א' שזה גם משבר בפני עצמו המלווה בבכי ( למרות שזה היה נראה לי די נורמאלי כמו רוב הילדים בכיתה)
    יש לציין גם שעברנו דירה לא זמן וכל הסביבה חדשה לה וגם שנולדה לה אחות לפני מספר חודשים .- אין עוד ילדים.
    אני ממש מתוסכלת מהמצב ואשמח לקבל תשובה, אני ובעלי לא יודעים איך להגיב למצב הזה . מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה מוגזמת.

הוספת תגובה

• חרדת נטשה

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום נתי,
    השאלה היא איך התייחסתם עד עכשיו לכל המעברים והקשיים שעברו עליה בתקופה האחרונה. האם נעשתה הכנה? האם אתם מלווים אותה בקושי ובהתמודדות? האם היא מקבלת התייחסות ותשומת לב סביב הקשיים שלה? האם אתם עוזרים לה להתחבר בבית הספר, האם יש לה חברים חדשים? האם היא מכירה מישהו מהשכנים? מהו סדר היום שלה? האם דיברתם איתה על החששות שלה מכיתה א' - זה מלחיץ, חשש מהמורה אולי לא תאהב אותה, חשש להיות לבד שלא מכירה אף אחד,חשש לא להבין, לא להספיק, לא להצליח? הםא היה מקום לכל הדברים האלה?
    באמת עברו עליה וגם עליכם המון לחצים בבת אחת, וייתכן שגם לא הייתם פנויים אליה בתקופה הזו כי הייתם עסוקים במציאת דירה ובהולדת האח. חשוב לשבת איתה, לתת הכרה לכל הדברים ש"התנפלו" עליה בבת אחת, לעשות בהם סדר, ולהבטיח לה שתעזרו בכל אחד מהם - למשל הנושא החברתי, למשל הנושא הלימודי, למשל זמן איכות ללא אחיה מדי פעם וכו'. היא פשוט נשארה לבד עם המון דברים וזקוקה לליווי שלכם כדי לחזור ולהתמודד ולהאמין בכוחות שלה. אני מאמינה שאם זה יטופל - החרדה תתמתן בהרבה, אבל זה ייקח זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

נתי
    26/09/2010

סמדר קודם כל תודה על תשובתך המהירה,
    לגבי ההכנות- כמובן הכנו אותה לגבי המעבר , בנינו בית ושיתפנו אותה בהכל נתנו לה להחליט דברים כמו צבע בחדר שלה תמונות ציורי קיר וכדומה.
    לגבי כיתה א' גם כן הכנו אותה , כל יום אנחנו יושבות על שיעורי בית ( מה למדת היום +חיזוקים של כל הכבוד)
    לגבי האחות הקטנה - כמובן שפחת היחס כלפי הגדולה מכיון שיש עוד ילדה וצריך להתפצל ל-2 וכבר לא כל תשומת הלב עליה.
    השאלה איך אני יכולה לגרום לה להשאר עם אבא שלה בכיף ולא בבכי כשאני הולכת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום נתי,
    זו לא ההכנה שהתכוונתי אליה. אני מבינה שהיית רוצה עכשיו קיצור דרך ושאני רק אגיד לך את להפסיק את הבכי שלה,ומה אני מבללת לך את המוח, מספיק קשה לך גם ככה. אבל במקרה הזה לא נראה לי שזה עובד ככה. לגבי הבכי עצמו אני חושבת שאין להתרשם ממנו באותו רגע, יש להניח לה להרגע, ובודאי שאין לשנות את התכניות לפי הבכי. עם זאת בגדול צריך כן לחשוב על המצוקה שמאחורי הבכי.
    ההתייחסות שאת מתארת שנתתם לה מתייחסת רק לכמה היא גדולה - הנה היא בוחרת צבעים לחדר, הנה היא מכינה שיעורים ומקבלת חיזוקים, אבל לא התייחסתם לזה שאולי בחלק מהמצבים וחלק מהרגעים היא קטנה וזה הרבה מדי בשבילה, ויש לה גם חששות ויש לה קשיים, לא הכל ורוד וכייפי וצביעת חדר.
    גם המענה שלך לכך שתשומת הלב מתחלקת לשניים - זה כמובן נכון, אבל מה שאת אומרת לי, וגם לבת שלך ,זה ככה: "החיים קשים, היא כבר גדולה, לי אין משאבים להתייחס לזה שקשה לה, אז איך עושים שהיא תפסיק לבכות" זה מסר שלא מתייחס לכל הבעיה שלה ולא מתמודד איתה.
    כן את מתפצלת ל- 2 אבל אפשר לתת הכרה כך שזה קשה לה ואפשר למצוא מדי פעם זמנים שבעלך יהיה עם התינוק ואת איתה, כן היא כבר גדולה בכיתה א' אבל עדיין יש לה קשיים, היא חוששת היא מפחדת, היא לא מכירה, אין לה מפה לחלק מהמצבים שהיא נכנסה אליהם וצריך לעזור לה שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    רותם
    26/09/2010

שלום, אני בת 16.5 ושאלתי היא: מה עדיף- לפנות ליועצת לשיחות קבועות (פעם בשבועיים\חודש) או בזמן "שבירה"?
    המצב הוא כזה: ההורים שלי בתהליך גירושין שנמשך כבר כמעט 3 שנים.
    האבא מתגורר בבית, אך אנו מכנים אותו "דייר" כיוון שאנחנו לא מתייחסים אליו והוא לא אלינו (אליי ואל אמא), בעוד שלאחי (בן 10) מתייחס באופן חלקי. מאז ומתמיד היו עליות וירידות בקשר בין ההורים, ותמיד מצאתי את עצמי בינהם, הייתי נוכחת לפגיעות פיזיות ועלבונות מילוליות מצידו, וניסיון מצד אמא להתגונן. כיום, הוא חוזר בשעות מאוחרות הביתה (11,12,1 בלילה). אני חושבת שהוא מותש ממצב זה ולפיכך מלכלך את הבית בכוונה (יודע שלאמא שלי יש "חולשה" לניקיון), מדליק את כל האורות בבית, פותח טלויזיה "בקולי קולות", דברים שפוגעים ביום יום שלי בלילות שאני מתעוררת בגללו. המציאות הזו מתישה אותי פיזית ונפשית. בנוסף, בשנה האחרונה, יש לי לעיתים בלילות סיוטים שבהם מאיימים עליי ועל ההורים- אני קמה מזיעה, קשה לי לחזור לישון, ובמשך היום יש לי פלאשבקים של מה שחלמתי. כמו כן, כיום, אני "מפחדת" מאבא, אנחנו לא מדברים כמעט שנה, וכשהוא נמצא בבית (שבתות וחגים) אני לא יכולה להיות פיזית באותו מקום שהוא נמצא. (סלון, מטבח), אני מרגישה שאני לא מצליחה להבין אותו, ומרגישה שכל פעם אני נכנסת לסוג של מגננה שהוא לא יעשה משהו. אני חושבת שזה בגלל שכל פעם שאני חושבת עליו (קורה כל יום בערך..) אני "חוטפת" פלאשבאק של אותם התנהגויות שהיו בילדותי, וממש רואה את הפרצוף שלו כשזה קורה.
    בכללי, חוץ מזה, כנראה שבשנה הקרובה הוא לא ימשיך להיות בבית (הגירושין), כנראה שהבית ימכר (אני בעד) וכנראה שאני ואחי נצטרך לבוא אליו במסגרת של הגירושין (כל שבת שניה וכו'..) ואני לא כל כך רוצה בזה, נכון לעכשיו.
    אין לי תמיכה מהמשפחה חוץ מאמא- שגם לה לפעמים אין יותר כוח..
    כיום אני בכיתה יא, לפני שנתיים הייתי בשיחות עם היועצת, אני לא יודעת אם אני אמורה ללכת אליה, או שעדיף להתמודד לבד. בשנה שעברה הייתי לבד בכל זה וזה הוביל לכך שכל 3\4 חודשים הייתי פיתאום מתחילה לבכות (קרה כמעט תמיד בבית הספר), סוגרת קשר עם כולם, ומנסה לעודד את עצמי.. ככה עד לנק' שבירה הבאה. עוד לא עבר חודש רצוף בלימודים ושוב מצאתי את עצמי לפני שבוע וחצי בוכה. אני יודעת שקשה לי, אבל לא יודעת עד כמה היועצת תוכל לעזור לי והאם בכלל אני אמורה לקבוע איתה מראש באופן קבוע ועל מה בדיוק לדבר (יש לנו יועצת חדשה השנה). אני מבולבלת לחלוטין ממה שקורה וממה שאני מרגישה, אני מפחדת לדעת שאני "מרחמת על עצמי" או שאני משתגעת.
    מחכה לתשובה, ולטיפים איך להתנהג ואיך "לתפוס" את המצב.
    וממש סליחה על האורך!

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום אגם,
    ברור שאת צריכה עזרה, ודחוף. ממש לא מתאים במצב שאת מתארת להישאר עם כל הדברים האלה לבד. אני לא בטוחה שהיועצת היא הכתובת, נראה לי שאת זקוקה לעזרה פסיכולוגית מאיש מקצוע, אבל היועצת אולי תוכל לכוון אותך לאן לפנות.
    אנא פני בהקדם כי את צודקת, הסבל שעובר עלייך כרגע הוא באמת בלתי נסבל והוא לא באשמתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בלימודים
    סיון
    26/09/2010

לא נראה לי שהשאלה שלי קשורה כ"כ לפורום אך אני אנסה בכל זאת.
    במסגרת לימודי אני צריכה לנתח מקרה נתון , עפ"י מודל מסויים , כאשר אני צריכה להתייחס למעגלי חיים שונים (לימודי,חברתי,התנהגותי וכד') ולתקופות שונות בחיים ואינני יודעת איך לעשות זאת למרות ניסיונותיי לבצע זאת בכל דרך אפשרית .
    שאלתי היא :
    רציתי לדעת אם אוכל להיעזר בכן ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בלימודים

הוספת תגובה

• עזרה בלימודים

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום סיוון,
    לא כל כך ברור איזו עזרה את רוצה לקבל, באיזה לימודים מדובר וכו'. בכל אופן זה קשה מאוד' להנחות עבודה במספר שורות דרך הפורום. אם יש לך שאלה ספציפית שעולה מהעבודה וקשורה לפסיכולוגיה של ילדים ייתכן ונוכל לסייע לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה פעילה
    טלי
    26/09/2010

בתי בת 3 ושמונה חודשים. לא מסוגלת לשבת יותר מ10 דקות לכל פעילות!-

קריאת סיפור, ציור, צפייה בטלויזיה, משחק וישיבה לאכילה..חייבת כל הזמן להתרוצץ , פיפי, קקי, מים, קפיצות, ריקודים, הצקה לאחות בת השנה וחצי. מה שגורם לנו לריבים, צעקות ועונשים ולפעמים גם לפליק....האם אני צריכה ללכת לאבחון היפראקטיביות? יש לציין שאני גם לוקחת אותה לחוג פעם בשבוע התעמלות על מנת שתוציא את כל המרץ והיא נהנית מאוד. קשה לי לדבר איתה, כל מה שאומרים לה נכנס ותכף יוצא מהאוזן השניה...אחותה שונה ממנה היא שקטה יותר ויודעת לשחק עם עצמה. תודה לכל תגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה פעילה

הוספת תגובה

• ילדה פעילה

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום טלי,
    כדאי להתייעץ קודם כל עם הגננת שלה, אם היא בגן, ולשמוע מה קורה שם, האם זו אותה תמונה, ומה הגננת ממליצה. יכול להיות שזה קשור להיפראקטיביות אך יכול להיות שזה קשור לאווירה בבית או לקשר ביניכן למרות שאחותה מתנהגת שונה באותו בית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה פעילה

טלי
    26/09/2010

תודה על המענה.
    אכן דיברתי עם הגננת והיא מסרה שאין שום בעיה , בגן היא נפלאה ומאוד נבונה, היא יושבת ומקשיבה לסיפורים.אוכלת ולא קמה וגם כששואלים אותה על הסיפור היא יודעת לתת תשובות ומענה. הגננת שללה חוסר קשב ו\או ריכוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה פעילה

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום טלי,
    אם כך הנושא של היפראטיביות הוא לא כל כך הגיוני. צריך לחפש את ההסבר לחוסר השקט שלה במקום אחר. מסיבה כלשהי היא לא מרגישה רגועה בשעות מסויימות בבית. אני לא יודעת מדוע, כי אני לא מכירה אתכם. ייתכן שמשהו בציפיות שלך ממנה לא מותאם כל כך, אולי היית רוצה שהיא תתנהג כגדולה מגילה, תשב בסבלנות, תשמע הסברים, תהיה ממושמעת, תחזיק את עצמה לבד מול הטלויזיה או בפעילות כלשהי כשאת עסוקה בדברים אחרים, ואילו היא זקוקה להרבה יותר סבלנות, יותר תשומת לב אישית ופחות דרישות והסברים איך להתנהג. אני לא יודעת, זו רק השערה.תנסי לחשוב על כך, או ללכת להדרכת הורים כדי לבדוק איפה הבעיה יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה של ילד למוות במשפחה
    קרן
    26/09/2010

שלום,
    אימי חולה במחלת סרטן בשלב מתקדם, לדברי הרופאים נותרו שבועות
    אני כמובן שבורה מאוד. יש לי 2 בנים בני 3 ו-7 .
    קצת רקע: אימי גידלה את בני הבכור (כ-4 שנים) כשאני עבדתי עד שעות מאוד מאוחרות. הוא מאוד מאוד מאוד קשור אליה (הקטן פחות)היא מרעיפה עליו אהבה ללא תנאי והוא מרגיש לידה הכי מוגן בעולם .
    היא דמות מאוד דומיננטית בחיינו (עם ההורים של בעלי הקשר הרבה יותר רופף).אישה שהיתה מאוד בריאה ופעילה .אבא שלי הוא חולה סוכרת ומוגבל בראייתו ועד היום אמא היא המטפלת שלו ועוזרת לו בכל...
    גם במצבה כשהיא כבר מתקשה ללכת, היא מרעיפה על הגדול שלי (נכד ראשון) את כל החום והאהבה שהיא יכולה. היא נמצאת בבית. נראית הרבה יותר רזה וחלשה.
    הילד יודע שסבתא חולה, הסברנו לו כבר לפני כחצי שנה שמצאו לה פצע בבטן והיא מטופלת מידי פעם בבי"ח ושהיא מבוגרת וחולה ועייפה יותר
    לא חשבתי שיש מה להכין יותר מהחשש שזה יפתח בו חרדות גדולות מהעתיד.
    לדברי המורה שלו בסוף שנה שעברה היא הרגישה שינוי בהתנהגות שלו ושייכה את זה למצב. היא טענה שהוא לא מפוקס ושזה משהו שלא ראתה לפני (שיתפתי אותה באבחון המחלה של אימי ולאחר מכן היא אמרה את זה)

מאחר ומדובר על ילד סופר רגיש וכנראה סופר חרדתי (יש לו הרבה פחדים, כבר אמר לי שהוא פוחד להתגיס שלא ימות בצבא ושהוא יתגייס לא לקרבי...)השאלה שלי: איך להכין אותו???????????????
    האם בריא שהילד יראה אותה באותה תדירות (כמעט כל יום) בזמן שנותר ?
    האם בריא שיחשף להתדרדרות במצבה? הוא דורש ליסוע לסבתא - מה לעשות? האם לקחת אותו?
    האם מותר לבכות לידו (אני משתדלת להחניק את הדמעות) ואם ישאל למה אני בוכה? מה להגיד לו?
    ואם ישאל האם סבתא תמות?
    מצטערת על אינסוף השאלות....

אני בעצמי לא קולטת ,אמא שלי היא הדבר הכי קרוב אליי בחיים. אני שבורה, אבל בכל זאת מוצאת גם עכשיו כוחות לחשוב על הילד שלי. אני מאוד פוחדת שהוא לא ידע להתמודד או שזה ישאיר לו צלקות וטראומות . כי היא באמת הדמות הכי משמעותית בחייו אחרינו (לא בטוח שלא לפנינו...)
    הוא בינתיים לא שואל שאלות, אבל האם צריך להכין אותו? ואם כן איך?
    האם אני צריכה סיוע ריגשי/נפשי לילד ?
    אנא עזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה של ילד למוות במשפחה

הוספת תגובה

• הכנה של ילד למוות במשפחה

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום קרן,
    לדעתי אתם צריכים סיוע ריגשי לכל המשפחה ולא רק לילד. הילד שלך כבר יודע את האמת, ולכן אין טעם להסתיר אותה ממנו. ילדים מבינים דברים, גם אם נדמה לנו שלא דיברנו על כך. הו ארואה את סבתו נחלשת, הוא יודע אני מניחה שאנשים גם מתים, הוא חש את העצב שלכם ואת הזהירות כל פעם שהנשוא עולה.
    הצלקות והטראומה יתפתחו אם לא תדברו על זה ולא אם כן.
    יש ספרי ילדים שעוזרים להסביר על המוות, אני לא מכירה המצה על ספר ספציפי אבל אני בטוחה שהמוכרים בחנות ספרים ידעו לכוון אותך, צריך לדבר על הנושא בפתיחות, לא נורא אם בוכים. אחר כך תרגישו כולכם הקלה, ולא תבינו מדוע השקעתם כל כך הרבה אנרגיה בהסתרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר אבל לא השבת לי

קרן
    26/09/2010

האם לדבר איתו כבר מעכשיו על זה שסבתא עומדת למות? את טוענת שהוא יודע את האמת... אבל הוא לא שואל כלום , השאלה שלי האם לחכות לשאלות שלו, או ליזום איתו שיחה בה אסביר לו כי אני עצובה מאוד מהמצב של סבתא. על פניו הוא ממשיך לדבר איתה ולהתראות איתה כמעט כרגיל....
    במי ניתן להסתייע סיוע ריגשי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום קרן,
    למה לא השבתי לך? אמרתי לך בדיוק שיש לדבר על כך בפתיחות. הוא יודע על כך גם אם הוא לא שואל, ולכן אין לחכות לשאלות שלו אלא לדבר איתו.
    השיחה לא צריכה להתחיל בזה שאת עצובה מהמצב של סבתא, כי המסר של השיחה הוא שהעצב שלך הוא הדבר העיקרי,מה הוא צריך לעשות? לנחם אותך? להתחשב בך? לבלוע את העצב שלו כי את מספיק עצובה גם ככה? אלא שסבתא, כמו שהוא כבר יודע - חולה, וכאן לשתף במה שאתם יודעים על פי מה שהרופאים אמרו לכם - למשל שזו מחלה שאפשר למות ממנה, ושזה בטח קשה לו, והוא מאוד אוהב את סבתא, ובטח יש לו כל מיני מחשבות על כך והוא מרגיש כל מיני דברים, אולי פחד, געגוע, כעס וכו'. להזמין אותו לשתף בתחושות שלו. אם יוצא לך בכי תוך כדי השיחה זה לא נורא. אם הוא לא משתף מיד או מתנגד לשמוע את הדברים זה גם לא נורא, חשוב שעצם העלאת הנושא תתרחש וההזמנה לדבר על כך, הוא יכול לבחור לדבר על כך מאוחר יותר או בדרך אחרת, או שיעלו לו שאלות בשלב מאוחר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממולל את החולצה שלו
    שגיא
    25/09/2010

אני אמא לילד בן 8.5 עם בעית קשב וריכוז שממולל את החולצה (פורם אותה עד שהיא נקרעת)
    זה היה קורה בבית הספר והיום זה קורה גם בבוקר עם חולצות בית הספר וגם אחה"צ. מה הטיפול הנכון לבעיה?פסיכולוג,טרפיה....

לקביעת תור
    סגירה
    ממולל את החולצה שלו

הוספת תגובה

• ממולל את החולצה

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום שגיא,
    לא פירטת האם מקבל ריטלין. אם את חושבת שהוא במצוקה כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לבני בן ה-8 שממולל חולצה

שגיא
    03/10/2010

הוא מטופל בקונצרטה, בתחילת השנה עבר לבית ספר חדש אך הוא החל למולל חולצות גם בבית הספר הקודם, נכון שעכשיו זה התגבר. בנוסף הוא כותב לאט ולא מספיק להעתיק מהלוח ולסיים מסימות בכיתה. לאחר איבחון של מרפה בעיסוק המסקנה שהכל נובע מבעיית הקשב. אני חסרת אונים ולא יודעת למי לגשת. התחלנו רכיבה טיפולית כטרפיה השבוע, האם זה יעזור? למי את ממליצה לי ללכת באיזור חיפה בנושא? פסיכולוגית או טרפיסטית... תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום שגיא,
    בחיפה את יכולה לפנות למרפאה הציבורית, או שתנסי לחפש בגוגל מכונים שמטפלים בקשה וריכוז, כי ייתכן שדרוש כאן מעקב מסודר, שכולל גם הדרכת הורים וגם קשר עם הרופא המטפל, ולהכיר יותר לעומק ולבדוק מה מתוך מה שקורה קשור לבעיית הקשב ומה ריגשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות
    דורית
    25/09/2010

בתי בת כמעט 6 נמצאת בכתה א'. שמתי לב לשינוי מהותי בהתנהגות שלה ואין אני מצליחה להבין מהיכן זה נובע. קודם כל היא הפכה אלימה היא מרביצה מה שלפני כן לא העזה לעשות . היא מדברת לא יפה , מתחצפת ובעיקר בוכה כאשר דברים לא מסתדרים לה . לפני שנכנסה לבית הספר היתה ילדה שלא הרימה יד ודיברה בנעם עכשיו הכל השתנה . האם לקשר זאת לבית הספר עצמו או אולי המעבר לבית הספר היא אומרת שהיא מעדיפה ללכת לגן כי שם משחקים ובבית ספר לומדים. בנוסף נראה שמשהו מציק לה אך אני לא מצליחה להצביע על משהו ספציפי והיא לא משתפת פעולה. האם לנהוג איתה ביד קשה עונשים לא ללכת למקמות שאוהבת וכו או האם צריך מישהו מקצועי שידבר איתה? נא עזרתכן הדחופה בתודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום דורית,
    הילדה במצוקה זה ברור. לה להוסיף "יד קשה" כדי שתתגבר על עצמה למרות המצוקה? למה זה יעזור? זה רק יחמיר את המצב. הרי את מבינה בעצמך שמשהו קרה לה.
    ייתכן שזה קשור לעצם המעבר, ייתכן שיש גם משהו שקורה בבית הספר. אם את מודאגת, פני איתה לייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות

הילה
    26/09/2010

תודה לתשובה מהירה . אם תוכלי לפרט לאיזה יעוץ זוהי בתי הבכורה ואין ליככ ניסיון האם מישהי מכן מטפלת בנושא באופן פרטי . תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות

סמדר ריינר
    27/09/2010

שלום הילה,
    בהחלט אנחנו מקבלות באופן פרטי, לגבי כל אחת מאיתנו מצויינים הפרטים אודותיה כולל איזור העבודה, את מוזמנת לפנות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 עם פחדים רבים וביישנות
    אמא מודאגת
    25/09/2010

שלום,
    ביתי בת החמש וחצי סובלת מפחדים רבים שגורמים לה להמנע מפעילויות ופוגעים לה בביטחון העצמי. היא מפחדת לעלות על מתקנים בגן השעשועים,לרכב על אופניים , חוששת מכניסה למים עמוקים בבריכה ובים. בנוסף היא ביישנית מאוד עם אנשים שהיא לא מכירה טוב ואפילו עם אנשים שהיא מכירה אבל לא רואה על בסיס יומיומי. במסיבות בגן מסרבת להשתתף או משתתפת חלקית. עם זאת היא חברותית ועד היום הסתגלה יפה בגנים בהם היתה גם מבחינה חברתית. למעשה לפני כשנה כאשר נכנסה לגן עירוני חל שיפור משמעותי בביישנות וכן ברמת הפחדים, אך מאז לידת אחותה לפני 10 חודשים היא ברגרסיה קשה. אני מרגישה שהביטחון העצמי שלה מאוד נפגע, כאשר יוצא לה להיות עם חברות בגינה היא לא מסוגלת להשתתף אם הן במגלשות וכו',אני לא יודעת איך לעזור לה ונראה שעכשיו היא איבדה גם את הביטחון מבחינה חברתית. אני רוצה לציין שהיא ילדה עם אינטליגנציה רגשית לא אופיינית לגילה,דמיון מפותח מאוד ויצירתיות. מה לעשות?

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום לך,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשבוה העוסקת בענייני פחדים. אם שום דבר לא עוזר, יש לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתביישת בגופה
    דן
    25/09/2010

בתי בת 11 נמצאת בתחילת התבגרות מינית (שיעור וגדילת החזה) היא מתביישת בגופה היא נוהגת ללבוש מספר שכבות גם בקיץ מתחת לטי שרט לאחרונה הבחנתי שהיא מתקלחת עם הגוזיה ולא מורידה אותה גם לאחר המקלחת, יש לציין מדובר בילדה מאוד מקובלת חברתית בעלת בטחון עצמי גבוהה וגם והפתיחות בבית גבוהה אך לא אני ולא אימה מצליחים לגרום לה להכיר בהתפתחות ובתקופה ולצמצם את הבושה לפחות העצמית מגופה

לקביעת תור
    סגירה
    מתביישת בגופה

הוספת תגובה

• מתביישת בגופה

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום דן,
    המעורבות שלך כאב בענייני הגוף האינטימיים של בתך לא טובה פה. ייתכן והיא חשה את העניין שאתה מראה סביב הגוף שלה, גם אם מכוונות טובות, והיא לא חשה בטוחה, ולכן מסתתרת. העובדה שהיא מתקלחת עם גוזיה, לא בהכרח מצביעה על כך שהיא מתביישת מעצה אלא ייתכן שהיא חשה לא בטוחה בבית שלכם להתקלח עירומה.
    ההתפתחות שלה כנערה וכשאשה היא עניין לה לאמא שלה, צא מהעניין זה ובהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה מתקשה
    מיכל
    25/09/2010

הילדתב בת 3 יודעת להתאים צבע לציור זהה באותו צבע לבד ללא עזרה בכול הצבעים.
    אבל לא תופסת את השמות של הצבעים
    לעומת זאת אח שלה התאום שולט היטב בשמות הצבעים
    האם התעסקות סביב הנושא הניסיון ללמד אותה שוב ושוב לא הצלחה
    יוצר אצלה מתח ואז היא פשוט שולפת בשניה תשובה בלי לחשוב "אדום " זה תמיד אדום
    אולי היא בעצם יודעת אבל הגישה לא נכונה והיא שרויה בלחץ להגיב מהר ...

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה מתקשה

הוספת תגובה

• מתקשה או לחוצה?

נעמה סבג שמש
    25/09/2010

היי מיכל,

החשדות שלך שאולי הלחץ הוא המעכב אותה יכולים להיות הגיוניים. התייעצי עם הגננת ובקשי ממנה לשים לב לעניין ולראות אם יש "בעיה אמיתית" או שמא לחץ הסביבה מקשה עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קינאה של אח בכור
    ליאת
    25/09/2010

שלום יש לי ילד בן כמעט 3 ותינוקת בת כמעט חודש .מאז שהבאנו את התינוקת הביתה ההתנהגגות של הגדול שלי הולכת ומדרדרת ...הוא היה ילד מקסים ונהייה תוקפני אלים לא ממושמע (גם אלים כלפי התינוקת)לא יודעת מה לעשות אני מנסה להסביר לו יפה שהיא קטנה ובגלל זה אני מטפלת בה הרבה ואנו משתדלים גם להקדיש לו כל דקה פנויה...
    מה עושים?איך מסבירים לו את המצב ?איך מטפלים במצבים שהוא מנסה להרביץ לה?

לקביעת תור
    סגירה
    קינאה של אח בכור

הוספת תגובה

• קנאה של אח בכור

נעמה סבג שמש
    25/09/2010

שלום ליאת,

לגבי האאלימות- עלייך להיות ברורה וחד משמעית. פה אין הנחות.
    מעבר לכך, השתדלי לתת לו תשומת לב אחד על אחד ולהקדיש לו את זמן גן המשחקים גם בלעדיה.

השתמשי באינטליגנציה רגשית. קני לו בובה שיש להאכיל ולרחוץ ולחתל ותעשו זאת יחד.

חשוב לי שתקראי מאמר באתר שלי, וגם תקראי כתבה בנושא ב"מהתקשורת".
    בנך הבכור בהחלט זקוק כעת לתשומת לב רבה יותר מהרגיל, עם זאת- עליכם להיות אסרטיבים והחלטיים בנוגע להתנהגות אלימה. אל תפעלו מ"רחמים" כי זה רק יגרום לו יותר ללכת לאיבוד. הגבולות דווקא יתנו לו להרגיש חשוב.

מזל טוב ובהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה