פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למה לא מתייחסים להודעה שלי למטה
    מורן
    21/09/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקפיצי אותה בבקשה

נעמה סבג שמש
    21/09/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן חדש
    מאיה
    21/09/2010

שלום, יש לי בת בת ארבע ושלושה חודשים וכן ילד בן שלוש. ברצוני להעביר את שניהם לגן בקיבוץ אשר מרוחק מעט ממקום מגוריי, ההתלבטות היחידה שלי הינה שבגן החדש אין ילדים מבנימינה ( זהו המקום שבו אני גרה) ואני די חוששת שהבת שלי תהיה בודדה אחה"צ. עלי לציין שהבת שלי היא ילדה ביישנית ואני מפחדת שהיא תגיע לכיתה א ולא תכיר אף אחד.
    הבעיה שלי כיום עם הגן שבו היא נמצאת ( זהו גן מועצה) שאין לי סידור לאחרי הגן - הגן הוא עד אחת וחצי ואני עובדת עד 5 , כמו כן אין לי סידור לחופשות המרובות שיש בגן מועצה, לעומת זאת בקיבוץ לא תהיה לי בעיה שכזו , כמו כן החינוך בקיבוץ הינו מעולה ועדיף בעיני מהגנים שבו הם נמצאים כיום, הבעיה החברתית הינה הדילמה היחידה שעומדת מול עיני.
    מה עדיף לעשות, להעביר לגן שיהיה לי נוח מכל הבחינות ואני בטוחה שיתרום יותר לילדים, או יותר חשוב לדאוג לנושא החברתי?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן חדש

הוספת תגובה

• מעבר לגן חדש

סמדר ריינר
    21/09/2010

שלום מאיה,
    בעיני באופן אישי בעניין החברתי יותר חשוב, אבל בהחלט מותר לך להחליט אחרת, זו לא בדיוק החלטה שיש בה נכון או לא נכון מוחלט ושמישהו יכול להמליץ לך באופן חד משמעי מה לעשות. יש גם פתרונות ביניים - כמו שאת תסיעי אותה אחה"צ לילדים מחוץ לבנימינה עם כל האי נוחות שבכך,
    וכן כשיגיע זמנה עלות לכיתה א', תבקשי מבית הספר את רשימת הילדים ותנסי להפגיש ביניהם עוד בחופש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ושלושה חודשים יש קשיי הס
    מאיה
    21/09/2010

בני בן השנה ושלושה חודשים נכנס לגן אחרי טיפול של אימא בבית אני מסבירה לילד כל בוקר שאנחנו הולכים לגן ואימא או אבא יבואו לקחת אותו יותר מאוחר ושאני לוקחת אותו אני שואלת אותו איך היה ? היה כיף במה שיחקת מנסה לתת לא ביטחון בגן , אבל לפי מה שאני רואה במצלמות שהילד לא משתתף בכלום כמעט כל הזמן בוכה האמת עם כל החגים ועוד שבוע שהיה חולה לא לקחתי אותו לגן הילד נדבק למטפלת אחת בגן וכל הזמן שהיא לא לידו הוא בוכה עכשיו הם החליטו כנראה שלא לתת לה אותו יותר מדיי שיתרגל לכולם וזה עושה את ההפך הילד לא מפסיק לבכות וזה נורא קשה לי מה עושים ?

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות

סמדר ריינר
    21/09/2010

שלום מאיה,
    לא ציינת כמה ילדים יש בגן. לתינוק בגיל הזה עדיפה מסגרת קטנה אם אפשר, במיוחד אם זו יציאה ראשונה שלו מהמסגרת הביתית, כלומר ללא מטפלת או משפחתון. נשמע לי שכשאת פוגשת אותו בסוף היום את מנסה להגיד לו שהיה כיף למרות שלא היה לו כיף ואת ראית את זה במצלמות. זה לא נקרא לתת ביטחון אלא דווקא לערער לילד את הביטחון כי הוא מתחיל להבין שמה שהוא מרגיש זה לא באמת מה שהוא מרגיש וזה מבלבל אותו.
    אם בגן מנתקים אותו מהמטפלת שלידה הוא רגוע, כדאי שתדברי איתם ולא תנחשי שכנראה כך וכך זו הסיבה. הניתוק מהדמות שהוא רגיל אליה צריך להיות הדרגתי, ולא בבת אחת. אם הוא בוכה כל היום, ואין אפשרות לתת לו גמילה הדרגתית מהדמות אליה הוא קשור, ייתכן שזו לו המסגרת המתאימה לו כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מאיה
    17/10/2010

תודה על התשובה עכשיו לאילאי כבר כיף משחק עם כולם משחק לבד משתתף בריכוז שאני באה לקחת אותו לפעמים בוכה לפעמים לא רק בכי פינוקי כזה ואז הוא מחייך אומר שלום לכולם , בבוקר יש קצת קושי הוא בוכה כמה דק' ועובר לא תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחה שהכל הסתדר:-)

סמדר ריינר
    17/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי ראה סרט פורנו בטעות
    שרית
    21/09/2010

שלום
    הבן שלי בן 6 וחצי השבוע בעלי הוריד לו סרטים של קופיקו ובטעות אחד מהם היה פורנו כשבני חזר מבית הספר הוא הלך למחשב לראות קופיקו וזה נפתח לו הוא ישב 40 דקות וראה סרט כחול מבלי שידענו עד אשר קרא לי ואמר לי אמא את חייבת לראות איך הוא מלקק לה את החזה עד שיוצא לבן ואיך היא יורדת לו ל...... עד שיוצא לבן אז ראיתי זאת ונדהמתי שהוא ישה 40 שקות ובה צפה אמרתי לו שזה מגעיל וזה רק למבוגרים שאנשים חצופים ששמים את זה בקופיקו ואז מחקתי את זה ויום אחרי שהוא חזר מבית הספר הוא שוב אמר אמא לא הפסקתי לחשוב על זה בבית הספר אז אמרתי לו שלא יגיד לאף אחד שהוא ראה שזה רק לגדולים אז הוא אמר לי למה אבא הוריד את זה ועניתי לו שזה בטעות שהוא חשב שזה קופיקו.

מה לעשות איך להגיב ? שלא יגיד למישהי מהגן או לאחותו בואי ושינסה אני מתוסכלת נורא

הוספת תגובה

• חשיפה לפורנוגרפיה

סמדר ריינר
    21/09/2010

שלום שרית,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה שעוסקת בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה של ילד בן 6 בכתה
    אלמונית
    21/09/2010

ברצוני לשאול שאלה. היום נודע לי כי בני שפך מים על השולחן בכתה וליקק את המים
    מה ניתן לעשות כדי להסביר לו כי התנהגות זאת אינה ראויה?

אודה לך על תשובתך המהירה

בברכה

אלמונית

הוספת תגובה

• מענה בפורום.

נעמה סבג שמש
    21/09/2010

אתחיל ואומר שמענה לשאלות אינו קורה מהרגע להרגע. הוא לוקח כ 24 שעות. אנחנו גם עובדות במקביל...

ולשאלתך: ילד בן 6 מבין מילולית הסברים ובעל יידע כדי להסביר לו בצורה הפשוטה ביותר מדוע איין זה מקובל: בריאות, התנהגות חברתית, דרך ארץ.

בגילו, הוא אמור להבין זאת. אם אין מדובר בתופעה יוצאת דופן בהתנהגותו, הייתי פונה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה של ילד בן 6

אלמונית
    21/09/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה של ילד בן 6

אלמונית
    21/09/2010

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין על מה...

נעמה סבג שמש
    25/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלוש
    מורן
    21/09/2010

שלום לכן,
    יש לי ילד בן שלוש חודש הבא בע"ה
    בשבועיים האחרונים אני מרגישה שמשהו עובר עליו וכך גם בעלי ואמא שלי
    שבעיקר אנו סביבו רוב היום (הוא בגן עד 13:00 אמא שלי מוציאה אותו עד 16:00 בבית שלנו ואז אני ובעלי מגיעים)
    הוא מתבכיין כל הזמן
    שאני הולכת אז הוא מתבכיין לאמא שלי או בעלי "איפה אמא" "איפה אמא" שבעלי הולך הוא מתבכיין לי "איפה אבא" שאמא שלי הולכת הוא מתבכיין" איפה סבתא"
    וההתבכיינות ארוכה עם בכי היסטרי שבין לבין הפסקות ושוב חוזר חלילה
    בבוקר לפני הגן הוא בוכה שהוא רוצה לסבתא
    אחה"צ הוא בוכה שהוא רוצה לאמא
    הוא היה ילד מאוד חברותי ובזמן האחרון בגינת משחקים או אצל חברים בבית הוא לא מוכן לזוז לשחק אם אני או אביו לא הולכים איתו יחד
    מה שעד לפני החופש הגדול לא היה קיים הוא היה משחק נפלא עם ילדים ובגן שעשועים[
    אני לא יכולה בבתים של אטרחים להיכנס לשרותים לשנייה מבלי שהוא יחפש אותי ויכנס איתי כי אם לא הוא מתחיל להילחץ
    מה זה??? חרדת נטישה??
    יש לציין שחוץ מהחופשים הוא לא עבר שינויים לא גן חדש לא בית חדש לא אחים חדשים
    הכל נשאר כשהיה
    הוא תמיד היה מפונק הוא ילד יחיד נכד ראשון לשני הצדדים אבל בזמן האחרון זה ממש מוגזם אני מפחדת שעובר עליו משהו שאני לא מצליחה להניח עליו את היד
    אני מנסה לדרבן אותו לספר לי אבל אני לא מצליחה להבין אם קורה משהו
    מה את אומרת?? אולי זה הגיל שבו מתחילים להבין שהוא גוף נפרד מההורים והוא מפחד?? את חושבת שאולי קרה לו משהו חס וחלילה??
    תודה רבה
    אתם פורום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש

הוספת תגובה

• עניתי.

סמדר ריינר
    21/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא משתף פעולה
    אנה
    21/09/2010

יש לי ילד מקסים בן שלוש מאז ומתמיד היו לו בעיות הסתגלות ושיתוף פעולה במסגרות שונות (גן, חוגים וכיו"ב).

הוא מטבעו ילד עקשן, יודע בדיוק מה הוא רוצה ותמיד היה קשה לשכנע אותו לעשות משהו שהוא לא רוצה .

כאשר הוא בבית הוא פתוח, נבון, מאד פעיל, מדבר וצוחק כל הזמן. לעומת זאת כאשר הוא נמצא במסגרת של גן הוא נהיה מופנם, מסרב לכל דבר ואיננו משתף פעולה.

התנהגות זו קונסיסטטנטית לכל גן שהיה בו (זהו גן שלישי שהוא כבר הולך אליו). ניסינו לקחת אותו לחוג ריקודים (שהוא מאד נהנה מהם בבית), אך הוא סירב בכל תוקף לכל דבר בחוג (אפילו לא הסכים להוריד נעליים ולא רצה לזוז מילימטר מאשתי).

ברצוני להוסיף, הוא מקבל המון אהבה ותשומת לב בבית, הוא מדבר ומתנסח בצורה מאד בוגרת, הוא מתקשר היטב עם בני המשפחה והחברים.

נשבר לנו הלב, לראות אותו בצד כל פעם, כאשר כל השאר הילדים משתתפים ונהנים מהחוג/גן.

אנחנו כבר אובדי עצות, איך לגרום לו לשתף פעולה בכל המסגרות?

אודה לעזרתכם, נתן.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא משתף פעולה

הוספת תגובה

• ילד שלא משתף פעולה

סמדר ריינר
    21/09/2010

שלום נתן,
    קשה לייעץ לכם מבלי להכיר אתכם ובמלי להבין ממה נובע חוסר שיתוף הפעולה של הילד. אם זו בעיה שנמשכת לאורך כל השנה ולא רק בתחילת שנה, ייתכן שכדאי לכם לפנות לייועץ יותר מעמיק, ספיציפית לגביו, כי אין לכך לדעתי תשובה כללית שיכולה להינתן בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שבודה סיפורים
    מלי
    21/09/2010

שלום,
    בני בן 3 וחצי ילד מקסים אבל לאחרונה חלו שינויים בחייו מעבר דירה גן חדש אח שבדרך.. שינויים שאני מאמינה שגורמים לו לקשיים הוא כל הזמן צועק מדבר בכעס וישר בוכה, לאחרונה הוא התחיל להמציא סיפורים הוא מספר שאבא מרביץ לו שאמא מרביצה לו שאבא לא אוהב אותו דברים שאני לא יודעת איך הוא מגיע אליהם.
    הוא ממש אנטי בהכל אני מבינה שקשה לו אבל אותי זה מדאיג כי גננת שתשמע מילד שאבא מרביץ לו זה לא יעניין אותה היא תפנה לרווחה וזה משהו שאני ממש לא רוצה להגיע אליו.
    אשמח מאוד אם תוכלו לעזור.
    הציין דבר נוסף שגם השפה שלו השתבשה והיום הוא התחיל להגות את המילים פתאום בצורה לא נכונה.

תוודה..:)

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שבודה סיפורים

הוספת תגובה

• ילד במצוקה

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/09/2010

ליאור שלום,
    הסיפורים של הילד מבטאים את החוויה שלו, שהוא כרגע חש שאינו מקבל את החום הקשר והתמיכה להם הוא זקוק. אני חושבת שהמצוקה של הילד יותר מדאיגה מאם יפנו או לא, לרווחה. כדי לעזור לו לאור השינויים והקושי שלו, חשוב להקדיש לילד זמן אישי ופרטי, עם כל אחד מההורים. לעסוק איתו בפעילות מהנה, בלי הסידורים של הדירה החדשה וצרכים שלכם ההורים. אם יש קרובי משפחה שהוא בקשר טוב עמם, כדאי לשתף גם אותם, אבל לא על חשבון זמן שלו עם אבא ועם אמא. כמו כן כדאי לדבר עם הגננת כדי שיזכה ליותר תמיכה בגן לאור השינויים שכבר היו והצפויים (לא כתבת אם זה גן חדש, ודבר זה גם מוסיף לקשיים).
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מלי
    21/09/2010

תודה לך וכן זהו גן חדש חברים חדשים אני מבינה אבל הוא מקבל כל כך הרבה חום לפעמים אני חושבת שאני עוטפת אותו יותר מידי וצריכה להיות יותר חזקה איתו ולהציב לו יותר גבולות ודווקא שאני לא מתייחסת לצעקות שלו שהוא מבקש משהו הוא יודע לעשות את אותם דברים לבד בלי עזרה שזה שיפור אצלו כי הוא כל דבר רוצה שיעשו בשבילו ולא מוכן להיות עצמאי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/09/2010

ליאור שלום,
    נתת יותר מידע שעוזר להבין את הילד ואת מה שעובר עליו עכשיו. אפשר ורצוי מאוד להציב גבולות, אולם זה במקביל לחום ולנוכחות שלכם בחייו באינטראקציות נעימות. חום ונוכחות זה לא אומר "לעטוף אותו מדי" כפי שכתבת או לא להציב גבולות, אלא למצוא דרך יחד שהוא ירגיש שצרכיו נראים ונענים ואת תרגישי שהוא ממלא את בקשותייך. אם הילד צועק, חשוב להתייחס לכך - לומר שאתם לא מדברים בבית בצעקות, לבקש ממנו לנסח שוב את הבקשה במלים נעימות ובלי צעקות, ואם הוא עושה זאת והבקשה מציאותית ומתאימה, תני לו את מבוקשו. כמובן שכדאי לבדוק כמה הוא חשוף בבית לצעקות וליחסים לא נעימים, ואולי הוא מחקה ועסוק במה שחווה ביניכם, או ביניכם לבין הסביבה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

מלי
    21/09/2010

זהו שהבית ממש רגוע ונעים אין צעקות ומריבות בקול הכל מתנהל בדרך ארץ כמובן שיש חילוקי דעות אבל זה לא ממלא את הבית בגלל זה אני לא מבינה מאיפה זה הגיע פתאום זה לא רק צעקות הוא גם מפגין כוח בטון דיבור שלו כאילו חייבים למלא את רצונו ולא תמיד זה נכון לעשות בשבילו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 מדבר לחפצים,ומלא בחרדות
    טל
    20/09/2010

בני אובחן כ ADHD + OCD (שניהם לדעתי לא ממש "חזקות"). בשנה האחרונה הופיעו מחשבות שרק הוא שומע, שמטרידות אותו, יחד עם זאת מלא בחרדות בעיקר חברתיות, מאוד מסוגר בעצמו, ללא חברים, משוחח עם חפצים או מאשים אותם בדברים, ועצוב באופן קשה (לדעתי בעקבות ריטלין LA). היום בעת שיחה עימו כפות ידיו החלו "לקפץ" במשך
    כ 10 שניות, והוא אומר שזו לא הפעם הראשונה. איזה טיפול יוכל להתאים לו? יש כל כך הרבה דברים, ואני לא יודעת למי לפנות. האם טיפול פסיכולגי או פסיכיאטרי? האם ביופידבק? או מה? אודה מאוד לתגובה ולהמלצות. טל

הוספת תגובה

• טיפול משולב

סמדר ריינר
    21/09/2010

שלום טל,
    הבן שלך זקוק לשילוב של מספר מרכיבים בטיפול. כן חשוב שיהיה בתמונה פסיכיאטר, עם זאת טיפול תרופתי בלבד לא יעשה את עבודה. יש צורך בשילוב של טיפול עבורו יחד עם הדרכת הורים עבורכם. הטיפול הנהוג בסימפטום עצמו של OCD הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי, שניתן לשלב בו ביופידבק. מדובר בטיפול לקצר מועד. עם זאת במקרה שאת מתארת ייתכן כדאי לכם לפנות למישהו עובד בשילוב - כלומר בקיא בגישות קוגנטיביות התנהגותיות, רוצוי גם ביופידבק, לא הכרחי, אבל גם מכיר יש לו נסיון בגישה פסיכודינאמית ועובד כמובן עם הורים וילדים, ויכול ללוות אתכם לאורך זמן, גם מעבר לטיפול הקצר מועד הראשוני עבור הסימפטום. המעקב אצל פסיכאטר יכול להיעשות לחוד, זה לא חייב להיות אותו מטפל.
    את יכולה לפנות למרפאות ציבוריות באיזור מגורייך, שם יש צוותים שיכולים לספק את השילוב הנדרש או למטפל פרטי שמשלב את הגישות ולפסיכיאטר נפרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד אוכל לשנות לביתי בת1.8 הרגלים?
    ויקי
    20/09/2010

שלום יש לי בת יחידה שהיא בת1.8חוד' היא עדיין ישנה איתנו במיטה ששהיא הייתה קטנה זה היה כיף אבל עכשיו זה נורא קשה כי היא מזיזה אותי ובועטת בי בלילה
    ניסינו להכניס אותה לישון במיטה שלה ואז היא בכתה בצורה היסטרית עד כדי הקאות וכמובן שויתרתי והרמתי אותה ברור שהיא ניצחה במילחמה הזאת..מאוד קשה לי לשמוע את הילדה בוכה זה גורם לי לרצות לבכות יחד איתהמה ניתן לעשות?חשוב לי לציין שבתקופה האחרונה היא גם נידבקת אליי בצורה מאוד מעצבנת כבר סבתא שלה שומרת עלייה עד 16 והכל בסדר אבל שמגיעים הבייתה היא נידבקת אליי ורוצה שארים אותה ויהיה צמודה אללי היא אפילו לא רוצה ללכת לבעלי מה ניתן לעשות?אני מנסה להרגיל אותה לבובות שלה שתיהיה איתן חברה ותתרגל אליהן ואולי היא תסכים לישון אם אחת מהן אבל לא מצליחה היא ממש עושה לי בית ספר..אשמח לעזרה תודה מראש

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה בבקשב אשמח לקבל עזרה

ויקי
    21/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/09/2010

ויקי שלום,
    עדיף שילדים ישנו במיטתם, במיוחד כשלהורה זה לא נוח. הדרך היעילה ביותר להרגיל אותה לישון במיטה משלה, היא לשוחח עמה ולומר לה שמעתה היא תישן במיטה שלה והיא כבר גדולה ולא יכולה לישון יותר עם אבא ואמא. רצוי להכין טבלה עם מדבקות ולתת לה בכל בוקר פרס קטן על הירדמות במיטה ושינה במיטה לאורך כל הלילה.
    לאחר מכן, אתם פשוט צריכים להתחיל בכך... להניח אותה במיטה, להקריא לה סיפור וללטף אותה, ואחכ לאחל לה לילה טוב ולצאת מהחדר. כדאי שבכל ערב מישהו אחר מבין שניכם יעשה זאת לסירוגין - לילה אמא, לילה אבא. כשהיא בוכה או קמה מהמיטה, חשוב להרגיע אותה קצרות ושוב לצאת מהחדר.
    אני חושבת שזו גם הזדמנות שלך לעבוד על חלקים נוספים שלך כאמא - לומר על ילדה שעוד לא מלאו לה שנתיים "ניצחה במלחמה הזו", זו אמירה שמבטאת אולי תחושה שלך של חוסר כוחות מספיקים לעמוד מולה, וזה דבר לא טוב בהורות. בנוסף, הבובות לא אמורות לשמש כחברות, לילדה קשה להיפרד מכם בלילה וזה מובן. גם הבכי שלה ברור, בנסיבות אליהן התרגלה. אולם עליכם ההורים מוטלת האחריות להרגיל אותה להרגלים טובים יותר, גם אם היא בוכה ומתנגדת.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טכס שינה מאתגר
    נטע
    20/09/2010

דניאל בן שנה ו- 11ח'. מזה כחודש טכס השינה הפך למורכב יותר כאשר לאחר קריאת סיפור ולפני ההשכבה לישון החל לבקש לעשות קקי בשירותים. עם הזמן אכן התחיל לעשות אך לאחר מכן הוא לא מסכים ללכת לישון בטענה שיש "עוד קקי". אנחנו הולכים הלוך ושוב למיטה ולשירותים ועיתים זה עשוי להמשך שעה וחצי ואף שעתיים. מיותר לציין שזה מתיש אותנו וגוזל לנו זמן יקר של תפקוד. שיטת ההתמודדות שלנו היא בעיקר הסחה מעניין הקקי- בייחוד כשברור שאין עוד.
    אין לנו עוד כלים להתמודד איתם- עייפנו
    נודה לעזרתכן

לקביעת תור
    סגירה
    טכס שינה מאתגר

הוספת תגובה

• משיכת זמן בתהליך השינה

נעמה סבג שמש
    21/09/2010

היי,
    הילד למד שחשוב לכם נושא העשיית צרכים והוא מנצל את זה.

חשוב מאד שתתמקדו בעשיית הצרכים בשעה אחרת ביום, ושוב לפני ארוחת הערב. הבהירו לו מה כללי הטקס וכוונו אותו לשם. כאשר תדעו בוודאות, כמו שכתבתם, שזה טריק למשוך זמן, תוכלו להיות אסרטיבים יותר.
    השתמשו באינטליגנציה רגשית כדי לכוון אותו לכך במהלך היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 כל הזמן פוחדת שכועסים עליה
    עופר
    20/09/2010

שלום רב,

בתי בת שבע, נכנסה לפני שבועיים לכיתה א'.
    לפני כמה ימים החלה לשאול את כל הסובבים אותה, אם כל דבר פעוט שהיא עושה הוא בסדר או שמא הם כועסים, לבקש סליחה על זוטות, ולבקש רשות והסכמה על כל דבר זניח. המגמה הזו בהתנהגות שלה נעשית אינטנסיבית והיא אומרת שהיא לא יודעת איך להתמודד עם התחושות הללו. ניסינו שיטות שונות של התמודדות. בתחילה אמרנו לה שוב ושוב "אנו לא כועסים" "הכל בסדר" "אין סיבה לדאוג" וכו'. ניסינו גם לרדת לעומקן של הדאגות שלה, ולהסביר לה ספציפית על כל דבר שמדאיג אותה שאין סיבה לדאוג. ניסינו גם להראות לה שגם אם כועסים זה לא הדבר הנורא ביותר בעולם. זה נמשך כבר חמישה ימים, והיום היא תיארה גם כאבים בבטן ובמצח.

אנחנו אובדי עצות

תודה
    עופר

הוספת תגובה

• בת 7 בכיתה א'

ליאת גרוס
    20/09/2010

שלום עופר. העלייה לכיתה א' היא לא דבר קל. רב הילדים חויים משבר זה או אחר עד שמסתגלים. טוב שיש את חופש סוכות עכשיו שירגיע אותה קצת. היא מנסה ללמוד את החוקים החדשים.כנראה הזמן יעשה את שלו והיא תסתגל. אל תילחצו ממנה ואל תעשו עניין גדול מידי כי זה עלול להחמיר את המצב. אפשר להיות קצת פחות קשוחים ויותר חמים מהרגיל. היא זקוקה לתמיכה.זו התנהגות של חוסר ביטחון וחשש וזה הגיוני ותואם למשבר נורמטיבי של המעבר. איך הולך לה בכיתה? האם טוב לה ? מה מספרת המורה?
    במקביל תבדקו עם עצמכם (לא איתה) ממה בעצם דואגת. ייתכן שהיא חוששת לאכזב אתכם ? ייתכן והיא חשה שיש לכם ציפיות שקשה לה לעמוד בהם.
    זה נמשך כבר חמישה ימים. בדקו מה היה הטריגר. מה קרה לפני 5-6 ימים? אולי משהו בבית או בכיתה.
    אם תראו שזה ממשיך גם במהלך החופש ואחריו, חיזרו אילינו. אני מקווה ומאמינה שלא יהיה צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מחדשים כוחות
    אמא
    20/09/2010

שלום, כבר כתבתי בפורום בעבר. יש לי בן בן 4 ובת בת חצי שנה. עד שהתינוקת נולדה, הכל הלך חלק עם בני. בחודשים הראשונים שלאחר הלידה היה לו מאוד מאוד קשה ועם הזמן הוא הולך ונרגע אם כי עוד לא לגמרי חזר לעצמו. המקום בו הוא הכי בעייתי בו הוא מול אחותו - הוא כמעט ולא יוצר איתה תקשורת חיובית, רק מעיכות, נשיכות,הכאבות. ובכל פעם שהוא מתקרב אליה אנחנו בדריכות, לחלוטין לא סומכים עליו. וכל הזמן צריך להגיד לו "לא למעוך" "לא" ו"לא" ו"לא". זה מתסכל ומתיש אותנו וכמה שרציונלית אנחנו מבינים שלא קל לו איתה, ביום יום זה מעצבן ומעייף וגורר גם כעסים על דברים אחרים. גם בעלי וגם אני מותשים מחודשים מאוד קשים שהיו איתו (כולל בחופש הגדול שהיה סופר אינטנסיבי) ואנחנו מרגישים שאנחנו כבר כל-כך עייפים מהתנהגותו שאנחנו ישר כועסים, אין לנו כבר איזה מרחב של סבלנות. אין לנו עזרה מההורים או חברים. ואנחנו שואלים את עצמינו איך נטעין מחדש את המצברים שלנו איתו? אשמח לרעיונות כי הוא זקוק לנו רעננים וסבלניים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך מחדשים כוחות

הוספת תגובה

• איך מחדשים כוחות

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/09/2010

לאמא שלום,
    כתבת נכונה בסיום דברייך, שבנך זקוק לכם רעננים וסבלניים. השינוי שכולכם עברתם, יחד עם אוגוסט המתיש וחגי ספטמבר, הותיר את כולכם באופן טבעי מעט שחוקים. זה טבעי. הילד מאוד נסער עדיין מהשינוי של לידת אחותו ומכך שההורים שהיו פנויים אליו 3 וחצי שנים באופן בלעדי, כיום יותר עסוקים. כדאי לחשוב איך אתם יכולים לקבל או ליצור עזרה גם בתנאים הנוכחיים - לקחת בייביסיטר שתהיה עם הילדה בבוקר ואז את תוכלי לנוח ולהגיע לשעה בה את אוספת אותו, בכוחות מחודשים, או להשתמש בבייביסיטר לשעה וחצי אחהצ ואז לבלות עם הילד זמן אישי. או שאתם ההורים תתחלקו - אחד עם הילדה ואחד עם הילד, ותתחלפו גם. תחשבו על רעיונות איך ניתן להתאוורר. כדאי גם לעסוק בפעילויות מהנות, ואולי גם עם עוד משפחות שעימן הילד ימצא עיסוקים משלו.
    לגבי האחות - תני להם לבנות את הקשר לבד. כמובן שהבטיחות של התינוקת היא מעל לכל, אולם כדאי בזמן הקרוב להימנע מנסיונות לעודד תקשורת חיובית. זה יבוא מאליו, ברגע שהילד יחוש שמקומו מספיק בטוח במשפחה.
    תחזיקו את הנשימה, עוד קצת סבלנות והדברים יסתדרו,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלונת

אמא
    21/09/2010

תודה, תשובתך עזרה לי. רציתי רק לשאול אם זה נורמלי וצפוי שיהיו עליות וירידות בהתאוששות שלו מהשינוי. כי בתחילה הוא היה נוראי. לאט לאט הוא השתפר אך מידי פעם שוב יש ימים נוראיים, אשר לעיתים גם אנחנו ממש קשים אתו בהם (בגלל העייפות המדוברת) ואז לוקח כמה ימים להשתקם ולחזור למשהו יותר נעים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/09/2010

ההסתגלות לשינוי היא הדרגתית, והיא לא תמיד בקו ישר של שינוי. סביר שיהיו ימים שיהיה לו ולכולכם יותר קל (ישנתם יותר בלילה, היה אחהצ נעים, אכלתם טוב וכדומה), וימים פחות מוצלחים (היה לו קשה בגן, לאחות היה יום לא קל, ושינויים אחרים).
    לא ברור לי לי מכם לוקח זמן "להשתקם ולחזור למשהו יותר נעים" כדברייך. חשוב שאתם ההורים תעבירו לילד מסר שאפשר ורצוי לחזור לשגרה מהר, ושויכוחים ועימותים הם חלק יומיומי מיחסי הורים וילדים (וגם יחסי אחים) והם נשכחים במהרה.
    חג שמח,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתיקה וחוקים
    עומרי
    20/09/2010

המטפל אמר לי שאם הצבא פונה אליו, יש לו מחוייבות(חובה לדווח)... אני חושב עוד שהוא לא יודע את החוקים וזה ממש נשמע מצחיק..... מה אתה אומר?מה התשובה?למה הוא אומר לי ככה?אני חושב שהוא טועה, והוא נורא מפחיד אותי......... , הוא מפחיד אותי, זה נשמע שהוא איזה סתום מטומטם שלא מבין כלום....חשוב לציין שזה במרפאה ציבורית לבריאות הנפש.....

לקביעת תור
    סגירה
    אתיקה וחוקים

הוספת תגובה

• אתיקה וחוקים

סמדר ריינר
    20/09/2010

שלום לך,
    אם אתה מדווח לצבא על היותך בטיפול, והצבא פונה למטפל הוא חייב לדווח אם לדעתו אתה מסכן את עצמך או אחרים ולכן יכולה להיות מניעה משמעותית לגייס אותך. הוא לא חייב לדווח דברים שלא נוגעים לשתי האפשרויות האלה ללא רשות ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,
    אמא
    20/09/2010

האם כדאי שנציע לה אותו? כי בעלי אומר שאם היא לא תראה אותו היא לא תרצה אותו...ואילו לי נראה שאם זה נותן לה נחת, אז למרות שהיא נראית כמו צב על הגב, לאפשר לה.

לקביעת תור
    סגירה
    תודה רבה,

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    20/09/2010

שלום לך,
    להבא אנא השתמשי בכפתו "הוספת תגובה" כדי להוסיף שאלה באותו נושא כי אחרת קשה קשר במה מדובר.
    אתם לא צריכים להציע לה אותו אבל גם לא להחביא, כי לדעתי היא מבחינה בהחלט בחסרונו, לא ייתכן שלא, אחרת לא הייתה כל כך נדבקת אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, עזרת לי (ולנו) מאוד.

אמא
    20/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    20/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה