פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבת שלי בת 10 ויש לה נדודי שינה
    דניאלה
    19/09/2010

זה התחיל בחופש הגדול, הבת שלי התעוררה מחלום רע ולא הצליחה להרדם. רק לאחר הפצרות ואור דלוק בחדר הצליחה להרדם אחרי כמה שעות. למחרת בלילה אותו הסיפור. וכששאלי אותה מה הבעיה מה קורה איתה היא ענתה שסיפרו להם סיפור מפחיד בקייטנה.
    דיברתי איתה ונסיתי להסביר לה שיש סיפורים מפחידים ושזה רק סיפורים ולא במציאות.
    עברו כמה לילות "שקטים" יש לציין שאנחנו משאירים אור דלוק בשירותים כל הלילה. ואז לפחות אחת או כמה לילות בשבועות הבאים חוזר הדבר, היא מתעוררת מדליקה אורות נרדמת בסלון או קוראת ספר.
    כיום הבת שלי התחילה כתה ה ועדיין מתקשה מאוד להרדם ומתעוררת כמעט בכל לילה דבר שגורם לעייפות ועצבנות במשך היום. ניסיתי לשאול אותה מה יש לה ואם משהו או מישהו מציק לה. וכל פעם התשובה זהה "שהכל בסדר".
    עוד כמה פרטים - ישנה בחדר ביחד עם האח הקטן שהוא ישן כל הלילה. בריאה ואין לה מחלות רקע.
    האם יש משהו שאני צריכה לעשות? למי עלי לפנות?
    להתעלם או להמשיך ולחקור?
    בבקשה עזרו לאמא שממש מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 10 חרדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/09/2010

דניאלה שלום,
    ייתכן שהמתח של בתך קשור בחרדות ממשהו שאירע בקייטנה או במעבר לכיתה ה', או שכעת יש ביטוי חיצוני לחרדה שהיתה כבר הרבה זמן קודם ועוצמתה עולה עם הזמן.
    כדאי להמשיך לנקוט בדרכים אשר נתנו לה ביטחון עד כה (כמו אור בלילה) ולשאול אותה מה יכול לעזור לה. אפשר לחשוב על ביטוי החרדה בדרכים נוספות ועקיפות, כמו ציורים, המחזה וכדומה. עדיף שלא להמשיך לחקור ממש ישירות מה מטריד אותה, כי לרוב הדבר עלול להעצים את החרדה שלה, במיוחד כשהיא תחוש בחששות שלך עצמך. חשוב לערב גם את אבא ונקודת מבטו על הסיטואציה.
    אם החרדות ממשיכות וכפי שכתבת פוגעות בתפקוד היומיומי (כשהיא עייפה ומוטרדת), ניתן לפנות להתייעצות עם פסיכולוג ילדים או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנושא

דניאלה
    20/09/2010

ד"ר שירי, תודה רבה על תשובתך.
    יש לציין שהאבא (בעלי) מאוד מעורב ודואג בגידול הילדים ובכלל בבית, קם אליה בלילה מדליק אור, נותן מים ומנסה להרגיע אותה.
    עוד דבר שאני כן חושבת שמשפיע - אני בהריון מתקדם, הריון בסיכון עם סכרת. ההתחלה של ההריון הייתה מאוד קשה לי והבת שלי מאוד דואגת ושואלת איך הבדיקות ומאוד רוצה להיות מעורבת במה שעובר עלי.
    אני מאוד מנסה להרגיע ולספר את האמת, שבנתיים הבדיקות בסדר גמור וגם נותנת לה להרגיש את התזוזות בבטן. ולאחרונה גם באה איתנו לאולטראסאונד.
    האם זה בסדר לשתף אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/09/2010

דניאלה,
    הוספת עכשיו פרט מידע שהוא קריטי מבחינת ההבנה מה עשוי לעבור על הילדה. אני מתארת לעצמי שההריון בסיכון הוא מצב המשפיע על המתח והחרדה של כל בני המשפחה, ובתך חלק מכך. באופן עקרוני, עדיף היה שבתך לא תיחשף כלל להיבטים של ההריון בסיכון, אין לה יכולת כילדה כה צעירה להבין דברים כאלו ובוודאי היא מוצפת בדאגה לך ולעובר. במקרה זה, עדיף שלא להיצמד לאמת, אלא לתת מסרים מרגיעים, כשהשאלות באות ממנה. לא להוסיף לה מידע כשאינה שואלת, ולא לדבר על הסיכון שבהריון בנוכחותה או כשהיא בסביבה. אני חושבת שגם אולטראסאונד אינו מקום לילדים, כיוון שתמיד קיים שם סיכון שיאמרו משהו לא תקין על העובר (חס וחלילה) ואז מה תעשי. כשאתם הולכים לאולטראסאונד, אתם אמורים להיות עסוקים בך ובתינוק, ולחלוק את תשומת הלב עמה זה דבר לא מתאים.
    לא כתבת על מבנה המשפחה שלכם ועל רגשותייך כלפי העובר וכלפי הילדה וחששותייך מה הלידה עלולה לעשות לקשר שלך עם בתך. בכל מקרה הפורום הוא לא מקום להיכנס לנושאים הללו, אולם כדאי שתחשבי קצת עם עצמך, אם באיזהשהוא אופן, את משתפת אותה בהיבטים רבים של ההריון כדי לתת לה ולך הרגשה שהיא עדיין דמות משמעותית בבית. אם גם בכך מדובר, אפשר למצוא דרכים נוספות לעזור לה, ולא באמצעות חשיפה לסיכון שבהריונך.
    בהצלחה ולידה קלה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים
    אבי
    19/09/2010

שלום,
    בני בן השבע התחיל לפתח טיקים בערך לפני שנתיים שלוש. בהתחלה זה היה הרמת ידיים למעלה כאילו החולצה מפריעה לו, אח"כ זה הפך לשיעול, אח"כ היתה הפסקה של כשנה ולאחרונה מזה מס' חודשים זה חזר בצורה של נענוע הראש כאילו להסיט את השיער מהפנים + שיעול. אינני חושב שהוא היפראקטיבי אולם הוא קצת חסר מנוחה באופן כללי. אני חייב לציין שגם אני סובל מילדות מטיקים שנמשכים עד היום בצורה זאת או אחרת (לא טוראט). כמו כן התגרשתי מאימו לפני כשלוש שנים.
    השאלה היא האם להניח לטיקים לעבור מעצמם - דבר שאני מסופק אם יקרה בגלל שהוא נמשך כבר יותר מדי זמן, או שכדאי לקחת אותו לאיזשהו איבחון.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים

הוספת תגובה

• טיקים

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/09/2010

אבי שלום,
    טיקים הם תופעה שבסיסה הוא נוירולוגי, אולם ניתן להפחית את עוצמתם הן בטיפול תרופתי מותאם לילד, והן בטיפול פסיכולוגי, בעיקר מסוג קוגניטיבי התנהגותי.
    מומלץ ביותר לקחת את בנך לאבחון מקצועי מסודר. המרפאה המומלצת היא מרפאת טוראט בביה"ח לילדים שניידר, שם ניתן יהיה לבדוק אם הוא סובל מטוראט, מטיקים, ו/או מהפרעת קשב וריכוז. ייתכן שגם המתח הקשור בגירושין משפיע על החמרת התופעה. לכן פנו לאבחון בהקדם.
    אם אתם מעוניינים לפנות באופן פרטי, תוכלו לפנות לפסיכולוגית מיכל לופו המומחית בתחום זה, טל' 0544-909611
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4.5
    מזל
    19/09/2010

שלום רב,
    בני בן 4.5 ילד סנדוויץ' מאוד רגיש, מרטיב בלילה, יש לי בעיה שמאוד מפריעה לי הילד רגיש אוהב לחבק והמון מגע זה מרגיע אותו ככה זה מגיל מאוד קטן, אך כל הזמן הוא מתכל עליי בצורה שמאוד מטרידה אותי, אם הוא מתקלח עם האחים שלו הוא נצמד אליהם עם איבר המין שלו ונוגע בהם המון , אם יש לי קצת מחשוף הוא תמיד מניח את הראש אם האח הקטן הולך בלי טיטול הוא נוגע בו תמיד. הוא לא עושה כלום מיוזמתו כלומר הוא לא מנסה לגעת אם אין חלק חשוף בגוף ולא פוגע באף אחד אבל יש לו הזדמנות לראות או לגעת הוא לא מפספס. יכול להיות שהתחושה שלי מוטעית ואני קצת מגזימה אבל אני אישית מאוד מוטרדת מזה ולא יודעת מה לעשות אם צריך להתעלם או לנסות לבדוק ולטפל
    תודה רבה
    שנה טובה
    מזל

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4.5

הוספת תגובה

• התנהגויות מטרידות

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/09/2010

מזל שלום,
    יופי שהבחנת בהתנהגויות של בנך. ההתנהגויות שציינת הן מטרידות מאוד - ההרטבה בלילה ובמיוחד ההיצמדות לאחיו עם איבר המין שלו. אלו התנהגויות שלא אמורות להיות בגילו.
    חשוב שיש לו אמא שדואגת לו ומוטרדת. מומלץ שתפנו להתייעצות מסודרת אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בילדים אשר יוכל להעריך באופן מקצועי מה עובר על בנך. זוהי הפעולה ההורית החשובה שאת יכולה לעשות עבורו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חודשים
    לולי
    19/09/2010

שלום בני בן 5 חודשים עדין לא מתהפך וגם לא מראה סימן לקראת התהפכות
    אני שמה אותו על הבטן כמה שאפשר הוא זז קצת עם הרגלים ומשנה את מיקומו.
    חשוב לציין שהוא נולד בשבוע 35
    רציתי לדעת האם זה קשור והאם זה בסדר?
    ומה ניתן לעשות כדי לקדם את זה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/09/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_התפתחות_הילד_התפתחות_ילדים' id=link]התפתחות הילד, התפתחות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.5 והסתגלות לגן חדש.
    עינב
    19/09/2010

שלום רב.

ביתי בת שנתיים וחצי,השנה היא עברה ממשפחתון של 5 ילדים לפעוטון פרטי שבו 22 ילדים..כיום שבועיים אחרי תחילת השנה היא עדייםלא מגלה סימני הסתגלות למקום היא בוכה בבוקר עוד לפני שאנו יוצאים מהבית ואומרת שהיא לא רוצה ללכת לגם ואמא אני רוצה אותך.היא לא מסרבת לאכול בגן ,ממש לא מוכנה להכניס כלום לפה,בחצר היא נשארת ליד הגננות ולא רוצה לשחק עם הילדים וכשהיא חוזרת הבייתה היא ממשיכה במעין עצבות כזו ,אין לה חשק לעשות כלום והיא כל היום עם המוצץ והרותי סמרטוטי שלה. אני מאוד מודאגת האם עליי להוציא אותה מהגן? האם באמת לא טוב לה שם כפי שהיא מראה?אני כבר לא יודעת אם היא הייתה בן אדם מבוגרהייתי אומרת שהיא ממש בדיכאון אבל זה לא נראה לי מושג מתאים לילדה בגילה עם זאת נראה כי ההסתגלות קשה לה ממש ממש.

מה אפשר לעשות?

תודה מקרב לב.

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן חדש

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/09/2010

עינב שלום,
    ראשית ראי תגובתי לאמא מספר שורות לפנייך, לגבי העובדה שעדיין לא עברו 20 ימים מתחילת הגן, וגם חלק מהם לא היו ימים מלאים.
    אין ספק שהשינוי דרמטי עבור בתך, ולא כתבת האם יש שינויים אחרים במקביל - הריון/לידה, שינוי עבודה או מגורים וכדומה. הסתגלות אורכת זמן, אולם יש דברים שתוכלי לעשות כדי לעזור לבתך בזמן הזה - ראשית חשוב להקדיש לה זמן אישי כשהיא אתכם ולהיות פנויים אליה לגמרי. שנית, הרגרסיה היא טבעית וזה בסדר. חשוב לאפשר לה להיות עם המוצץ ועם הסמרטוט שהיא זקוקה להם, ולא להיות שיפוטיים כלפי הצורך שלה. כמו כן, כדאי ליצור קשר עם הורי ילדים אחרים בגן ולתאם איתם פעילות מהנה וקצרה לשעות אחהצ - בילוי יחד בגינה או במשחקיה, ללכת לאכול גלידה יחד וכדומה. ובהמשך להזמין אותם אליכם או להתארח. חשוב שתשדרו לילדה את הביטחון שלכם בכך שהיא נמצאת במקום המתאים עבורה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים ורגשנות יתר
    מירב
    19/09/2010

שלום,
    בתי בת 7.5, והינה ילדה מאוד רגישה בכלל, ומאוד רגישה לרגשות של הסובבים אותה, בגיל קטן כבר היתה בוכה ממנגינות מרגשות וכו'.
    לפני אירועים חשובים היתה חושבת על כך יתר על המידה עד להופעת כאבי בטן.
    כיום, בחודשים האחרונים היא החלה מדי פעם להראות פחדים מפני השינה בלילה בגלל חלומות רעים, מפלצות, נחשים וכו' - שלב שהוא כמובן טבעי ביותר.
    בימים האחרונים היא ממש נסערת, יש לה חרדת נטישה, היא מאוד מפחדת שמשהו חס וחלילה חס ושלום יקרה לנו ההורים - שוב דבר שהוא גם אופייני לגילה, אבל נראה לי שהיא כבר לוקחת את זה צעד אחד קדימה, כשאני מנסה לדבר איתה על כך באמצע היום, היא מתחילה ממש לבכות בכי אמיתי... וכמובן שלהירדם בלילה מאוד קשה לה. בלילה האחרון, היא ביקשה שבעלי ירדים אותה, לאחר מכן היא התעוררה באמצע הלילה שוב מאותה סיבה, בעלי הלך להרדים אותה שוב, וכשעתיים לאחר מכן שוב קמה באמצע הלילה ושוב בעלי הלך להרדים אותה... ובשבת לאחר שדיברנו על הפחדים שלה ולאחר שבכתה - כאבה לה מאוד הבטן.
    כמו-כן, לפני כחודשיים עברה ביופסיה על דבר שהוא ב"ה לא מסוכן, אלא רק כדי לדעת את דרך הטיפול בו, זריקת ההרדמה קצת כאבה לה, אבל לאחר מכן היתה ממש גיבורה ונתנה לי לטפל ולחבוש לה את האיזור במשך אותו שבוע ללא כל בעיה, וכל דיבור על הבדיקה שביצעה היה סתמי מצידה ללא שום פחד. השבוע הרופא שלה ביקש לעשות שוב את הבדיקה, שוב מסיבות תקינות ב"ה, ומהרגע ששמעה על כך, היא נכנסה לחרדות ולא מצליחה להוציא לה אותן מהראש! והיא אומרת שזה יותר מדי בשבילה לחשוב גם על החרדת נטישה וגם על הביופסיה בו זמנית, לטענתה שתי המחשבות הללו נכנסות לה לאש מבלי שתשלוט על כך ולא נותנות לה מנוחה, ולא מדובר רק בשעות שלפני השינה, מספיק שתהיה לה דקה אחת פנויה ממעשיה במשך היום והיא כבר תוטרד מהמחשבות הללו...
    האם זה נורמאלי לגילה?

כמו כן, ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, הסבתא מצד האבא, ניצולת שואה דור שני, סובלת מסכיזו-אפקטיב, לא עלינו. האם חס וחלילה קיים קשר??? ובכלל האם זה תורשתי? הסיכון פוחת עם הדורות?

לתשובתך אודה,
    שנה טובה
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים ורגשנות יתר

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    19/09/2010

שלום שלומית,
    שתי התשובות שליליות, זה לא נורמלי לגילה אבל גם ממש לא מצביע על קשר למחלת נפש כלשהי. אלה חרדות בהחלט מוגזמות, הרבה ילדים וגם מבוגרים סובלים מחרדות, זה לא אומר שהם חולי נפש. את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בשאלה שמתייחסת לפחדי ילדים, ואם שום דבר לא עוזר יש לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נפוצה אבל בכל זאת.....
    מיואשת
    18/09/2010

ביתי בת 3 וחצי, נגמלה מחיתולים לפני שנה! יחד אם אחיה התאום, היא זו שאפילו עזרה לו להגמל ולעשות בשירותים. מיזה כמה חודשים מסרבת לעשות קקי בשרותים,רק בחיתול ובגן היא מתאפקת מה שיוצר עצירויות שלא סבלה מהן מעולם. לאחרונה גם פיפי היא עושה בתחתונים ומבקשת חיתול גם לפיפי! אני לא הסכמתי והיא עשתה בתחתונים כאילו דווקא
    מה לא ניסינו אני ובעלי לעשות בשביל שהיא תלך לשרותים וכלום לא עזר, לא הפתעות, לא משחקים, לא ממתקים ולא כלום, היא מוכנה לוותר על הכל בשביל החיתול, היא אולי תבכה אבל לא תוותר בשום אופן על החיתול.
    יש לה אחים גדולים בבית מהם היא יכולה רק ללמוד וגם בגן כמובן כולם גמולים ולמרות שהיא בוגרת לגילה ונבונה עד מאוד (גם הגננת המומה) כל כך לא מתאים לה כל עניין החיתול וזה פשוט משגע אותי שהיא בדרגה אחת מעל כולם בהכל חוץ מנושא השרותים.
    שאלתי היא למה זה קורה? ואיך אפשר לעזור לה להגמל כבר? שלא לדבר על עלויות היא לפעמים מבקשת פול אפס 3 -4 פעמים ביום לקקי וכל פעם עושה קצת. אנחנו מיואשים לגמרי....בבקשה פתרון.....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה נפוצה אבל בכל זאת.....

הוספת תגובה

• בעיה נפוצה

סמדר ריינר
    19/09/2010

שלום לך,
    אכן בעיה נפוצה, ויש לה גם תשובה בעמודת שאלות נפוצות. זה קורה כי יש יללדים שנושא הקקי מעורר אצלם פחדים, כאילו שהקקי הוא חלק מגופם ואם הם ייתנו לו ללכת זה מורגש כמו התפרקות של הגוף. דןןקא משום שהיא מפותחת יותר מאחרים היא פגיעה לפחד הזה, כיוון שייתכן שהתפתחות השכלית שלה לא מפצה על קשיים ריגשיים. את חייבת לקבל את זה שיש לה צרכים ריגשיים של ילדה קטנה גם אם את מאוד נהנית מהמקומות שבהם היא מפותחת מעבר לגילה, זה לא כל כך מאפשר לה לפעמים להיות בגיל שלה כמו שצריך, ואז יש רגרסיה.
    את מוזמנת לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" את השאלה המתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי בנפוצות אבל...

מיואשת
    20/09/2010

האם צריך לחכות שהיא תרצה לבד? זה יכול לקחת שנה? אין שום דרך לעזור לה להתקדם? תודה על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    21/09/2010

שלום לך,
    זה בדיוק העניין, הסבלנות כאן היא קריטית. עד היום לא נתקלתי באף ילד שלא נגמל כי לא לחצו עליו מספיק. עם זאת נתקלתי בהרבה ילדים שהגמילה שלהם הסתבכה ותמיד זה מעודף לחץ, לא מחוסר. כולם נגמלים בסוף.
    אם כבר, אתם יכולים להתייחס לרמת החרדה הגבוהה שהיא נתונה בה, ולא בהכרח ישירות לעניין הגמילה. זה עשוי לעזור לעניין הגמילה. נסו לחשוב למה היא כל כך לחוצה, איך אפשר להרגיע אותה, לגרום לה להרגיש אסופה. למשל להכין איתה מקופסת נעליים בית שמכיל דברים, לשחק איתה באוהל משמיכות שאפשר לסגור ולפתוח, עם חלון ובלי חלון, להיכנס פנימה, להזמין פנימה מי שרוצים, לאכול בפנים וכו', כדי לתת לה לחוות תחושה של שליטה על המרחב שלה, על פתיחה וסגירה, על כך שיש משהו שעוטף אותה ושומר עליה ועל הדברים שלה שלא תתפרק וששום דבר ללא ילך לאיבוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן לוותר על החיתול
    עינת
    18/09/2010

בני בן שנתיים ו 10 חודשים, מזהה מתי הוא צריך פיפי וקקי.
    ניסינו להתחיל תהליך גמילה ע"י הורדת החיתול, אך הוא אינו מוכן בשום פנים ואופן לוותר עליו (לא להיות ערום ולא ללבוש תחתונים).
    אם נחכה שהוא יהיה מוכן זה כנראה לא יקרה. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן לוותר על החיתול

הוספת תגובה

• לא מוכן לוותר

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/09/2010

עינת שלום,
    כדאי להתייעץ עם הצוות החינוכי בגן מה הם מתרשמים מהילד לגבי בשלותו ומוכנותו.
    באופן כללי, מבלי להכירכם ואת הילד, אאמר שלרוב עדיף לא להיכנס למאבק אלא להניח לנושא ולחזור אליו לאחר מספר חודשים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה של ילדה בת 4.3 דחוף
    אמא
    18/09/2010

יש לנו ילדה מדהימה בת 4.3, השנה נולדה לה אחות בת 23 ימים בלבד, בנוסף לצערי נאלצנו להעבירה לגן עירייה מגן פרטי, מכוון שכל חבריה 15 בני גילה עזבו לגן עירייה
    בגן נותרו רק 5 ילדים , ילד בגן חובה והיתר בני 4. כאשר שאר הילדים קטנים ממנה
    בני 3-4
    בנוסף גילתי שבגן החדש , גן העירייה המצב אותו הדבר
    30 ילדים בני 3-4 ורק 4 ילדים בני גילה.
    לצערי עשיתי את המעבר כדי שיהיו לה חברים, וילדים בני גילה
    מדובר בילדה סופר חכמה, מפותחת, עם יכולת ביטוי מדהימה, וירבלית מאוד
    אולם הילדה במצוקה נוראית וזה ניכר ואני ובעלי חסרי אונים טוטלית
    ריגרסיה במתן שתן, אלימות, עצבים. הילדה היתה ילדה שמחה , עליזה צוחקת משחקת
    היום היא אגרסיבית, מכה, מחפשת תשומת לב באמצעות "כאבי בטן" וירטואליים (אחרי שבדקנו בעיות פיסיות) הילדה לא ישנה, לא אוכלת וניכר שינוי קיצוני בהתנהגות
    אני בלבטים, אני מאוד רוצה להחזירה לגן הפרטי שהרי המצב שם כפי שהוא בגן הנוכחי רק 5 ילדים בני גילה והיתר קטנים
    מדובר בגן שעוטף באהבה והיא מכירה את הצוות
    אני מתחרטת ששלחתי אותה לגן העירייה כאשר הכוונות היו באמת לטובתה
    היא לא מתאימה לדעתי לרמה שם ואם כבר עשיתי שינוי אז עדיף שתהיה במקום שהיא כבר מכירה
    מה דעתך? קשה לנו תעזרו לנו

לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה של ילדה בת 4.3 דחוף

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה :-)

אמא
    19/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4.3

רונית אלקיים
    19/09/2010

אני קוראת את ההודעה שלך וחושבת על כמה סיבות,שלדעתי, יכולות לנבוע מההתנהגות של הילדה: א. אחות חדשה שהצטרפה - אני יכולה להעיד על עצמי, אצל הילדים הגדולים שלי (כיום 14,11) כנולדה בתי, בני היה בן 2.9 חודשים, גמול פרפקט ולתקופה של חצי שנה הוא חזר לפספס כמו תינוק בן 10 חודשים. עם המון אהבה ואמפתיה, וגם עזרה של רופא משפחה - זה עבר. ולגבי גן עירייה - לצערי, זה העולם האמיתי - ולא משנה גיל 4.3 או 5.5, תמיד ההתמודדות היא קשה, רק התחלנו את השנה, וכל החגים באמצע, גם לא תורמים לקליטה מסודרת וקלה בגן - אני מייעצת לך לקחת הרבה אוויר, להתייעץ עם הגננת והסייעות איך הילדה במשך היום, מי החברים שלה, להציע לה להזמין חברים מהגן אחה"צ אליה, זה מאוד מגבש ומעלה את המורל. ופחות להילחץ מכל אקט שמשתנה בהתנהגות של הילד, יש להם סנסורים מאד רגישים והם מייד קולטים את השפת גוף שלנו ומה זה עושה לנו, ודווקא מחזקים סוג כזה של התנהגות. בהצלחה ושתהיה שנה טובה וקלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אני מניחה שזה נכון אשמח לתגובה

אמא
    19/09/2010

מקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא שלום עניתי לך בשאלתך הקודמת

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה
    ורה
    17/09/2010

שלום,
    בתי הקטנה בת שנה ו8 חודשים ועד היום היא הייתה בטיפול של מטפלת וסבתות ובחודש האחרון גם אצל מטפלת עם עוד 5 ילדים. מאז ששלחתי אותה לגן (1.9) שיש בו כ35 ילדים בשתי קבוצות גיל והיא נמצאת שם עד 16:30(אגב בימים הראשונים היא הייתה שם עד 12 כדי שתתרגל),בגן היא מתנהגת בסדר (אוכלת, ישנה ומשחקת עם הילדים) היא החלה להתנהג בצורה מדאיגה כשחוזרים הביתה אחרי הגן היא לא מוכנה לצאת מהעגלה ולהוריד נעליים.במקרים אחרים שאומרים לה "לא" למשהו היא לפתע מתכנסת בתוך עצמה ונשכבת על הרצפה ובוכה בהיסטריה. בימים הראשונים שזה קרה הפתרון היחיד להרגיע אותה היה מקלחת והיום אני מנסה פחות להתייחס לקריזה ולתת לה להרגע לבד כדי שתבין שזו לא הדרך למשוך תשומת לב ולקבל מה שהיא רוצה. השאלה אם זה תהליך נורמלי של ילדים וכמה זמן זה יכול להמשך? מתי צריך במקרה כזה לדאוג וללכת לייעוץ מקצועי? איך צריך לנהוג במצב הזה? (כי הרבה פעמים יש לה התפרצויות כאלה בחוץ והיא לא נרגעת ולא נותנת לי ולאחרים להתקרב אליה.)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מוזרה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה

סמדר ריינר
    19/09/2010

שלום ורה,
    ילדתך נמצאת במצוקה כרגע. הייתי בודקת, ייתכן וגדול עליה להישאר יום כל כך ארוך בגן עם 35 ילדים. אולי מתאים לה גן קטן יותר או יום קצר יותר או שניהם. ילדים בגילה זקוקים להרבה יותר תשומת לב אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה
    נעמה
    17/09/2010

שלום רב,
    יש לי ולבעלי 3 ילדים. בן 5, בת 4 ובת שנתיים ושלושה חודשים. בת הארבע נגמלה ממוצץ לפני מספר חודשים טובים ולפתע היא התחילה למצוץ אצבע + לאחוז בחיתול בד כמו אחיה הבכור. היא עושה מלא מעשי קונדס (לוקחת אוכל ורצה איתו בכל הבית כשאסור לה, זורקת משחקים מהחלון, מועכת את משחת השיניים או משחות אחרות וכו'). בנוסף, עושה לפעמים מעט פיפי על הרצפה וגם ביקשה ממני פעם אחת להרים אותה על האסלה כדי לעשות פיפי...הקיצר, היא זקוקה לתשומת לב רבה ממני, נמצאת ברגרסיה כתוצאה מאחותה הקטנה וכו' וכו'. אותי מטריף עניין האצבע. הסברתי לה את ההשלכות של מציצת אצבע (שיניים, מביך וכו') וברור שזה לא עוזר לי. מעבר לזה אני לא עושה הרבה, אני מחזיקה את עצמי מבפנים כדי לא להגיב. אני מפחדת שאם אני באמת יעזוב היא לעולם לא תיפתר מההרגל הזה. כל כך שמחתי שהיא והקטנה נגמלו ממוצץ בזמנו שממש רע לראות אותה ככה.
    מה לעשות?
    תודה רבה
    מועדים לשמחה

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה

הוספת תגובה

• רגרסיה

סמדר ריינר
    19/09/2010

שלום נעמה,
    תראי, אולי זה קצת יותר פשוט ממה שזה נראה. את בעצמך אומרת שהילדה זקוקה להרבה תשומת לב ממך, אז מה דעתך, פשוט לתת לה אותה?
    אבל במקום שהיא תנהל אותך ותקבע איך ניתנת התשומת לב הזו -דרך מעשי הקונדס - את תנהלי את הסיטואציה.
    דברי איתה שאת מרגישה שהיא מאוד צריכה את אמא, והיא רוצה יותר את אמא, ולכן את מצאי דרכים לתת לה יותר התייחסות. חשוב למצוא דרך להיות זמן לבד איתה (וגם עם הילדים האחרים), אם יש לך אפשרות להשיג עזרה כלשהי, למשל אם בעלך יכול לבוא לפעמים מוקדם יותר, או מישהו מהמשפחה המורחבת או אפילו להשיג בייביסיטר, כדי לעשות קצת סדר בבית (לא פיזית בהכרח)וכדי שיתאפשר לך להעניק לילדים את צרכיהם הריגשיים. אחרת הם פונים לחיתול בד ולמוצץ בתור תחליף, וזה לא תחליף כל כך מספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה- רגרסיה

נעמה
    19/09/2010

שוב שלום,
    ראשית אני מודה על התגובה וההתייחסות. שנית, יתכן ולא הייתי מובנת- אני ובעלי מאד משתדלים לתת את תשומת הלב לכל ילד בנפרד. אנחנו מודעים לחשיבות העניין. זו לא היתה השאלה שלי. השאלה היתה האם לנסות ולמנוע את מציצת האצבע (דבר שהתחיל לפני כשבועיים ימים), למשל ע"י מרה, ע"מ שהעניין לא יהפוך להרגל. שלישית, בתור מוצצת אצבע+חיתול בד עד כיתה ג', אני רואה במציצת האצבע ובאובייקט מעבר (לפחות כשזה מגיל 0) משהו שנותן ביטחון ושהילד יחליט להיפרד ממנו בעצמו- לא כך הדבר בעינייך?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    19/09/2010

שלום נעמה,
    באמת לא היה ברור מהניסוח שהקודם שלך שזו השאלה, כן, אני מסכימה איתך, אני חושבת שכרגע זה עונה על צורך והפסקה מלאכותית של העניין הזה בלי הבנה מלאה של הצורך זה לא נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי- פעם חמישית!!!
    רונית
    16/09/2010

נאמנות יתר אצל בן 5.5

בני הבכור, בן חמש וחצי (אח לבן שנתיים וקצת), ילד מקסים וכובש.
    מגיל שנה וחצי ראינו אצלו נאמנות חריגה לחברים. זה החל במרדף בגינה אחרי ילדה ספציפית והמשיך בכל גן להצמד לילד אחד ולהחליט שהוא החבר/ה הכי טוב שלו.
    מגיל 3 הוא בגן עם ילדה בת גילו(נקרא לה מיכל) שהפכה להיות החברה הכי טובה שלו (מצב הדדי) ושחקו בעיקר אחד עם השני, במהלך השנתיים היו לו חברים נוספים די קרובים, אך שניים עזבו את העיר ואחר התרחק ממנו.
    כרגע הם יחד בגן חובה.
    שנה שעברה כחודשיים לפני סיום השנה חברתו הטובה "נפרדה ממנו" והודיעה לו יום אחד שהיא לא משחקת איתו יותר ולא חברה שלו. הילד שלנו מצא את עצמו לבד וחווה משבר מאוד קשה שהתבטא בהרבה "ACTING OUT" ובהרטבה לילית. לקח לנו כשבועיים בשיתוף עם הגננת לעלות על מקור הבעיה.
    עטפנו אותו בהרבה אהבה והבנה בבית ללא העלאת הנושא (מאחר שהוא בחר שלא לדבר עליו). בסופו של דבר הוא סיפר לנו על כך ובמקביל המשבר ההתנהגותי נפתר.
    בגן היא המשיכה לשחק איתו לסירוגין ובימים שבחרה לא לשחק איתו הוא שיחק לבד. חשוב לציין שילדים נוספים רצו ורוצים לשחק איתו והגננת ניסתה לתווך כל הזמן והילד מסרב- אני רוצה לשחק לבד , או עם מיכל.
    אני ואביו דברנו איתו הרבה על הנושא, הדגשנו לו שאנו מכבדים את הבחירה שלו להיות לבד, אבל מאמינים שכדאי לו לנסות ליצור קשרים נוספים (ונתנו לדוג' חברים נוספים שהיו לו בעבר) ולא כדאי לו להיות תלוי במיכל בלבד.
    למיכל אין בעיה לשחק עם ילדים אחרים ופשוט שרירותית מודיעה לו בתחילת היום אם תשחק איתו היום או לא
    במהלך החופש לא הפגשתי בינהם יזום והיתה תחושה שהתגבר עליה.
    השנה חזר לגן, בימים הראשונים אכן נראה היה שהתגבר עליה , אבל אז היא חזרה לחזר אחריו והחברות חזרה כרגע למצב שהיה בעבר.
    נכון להיום חזרנו למצב שכשמתאים לה היא משחקת איתו וכשלא הוא משחק לבד (דיווח של הגננת וגם שלו אישית).
    היום לדוג' בבוקר ילד שאל אותו "תשחק איתי בחצר היום?" אז הוא ענה לו "לא , רק עם מיכל, או לבד".
    לדברי הגננת , משחק לפעמים עם ילדים אחרים וגם יש ילדה נוספת שהיא אורחת קבע בבית שלנו אך מרבית הזמן משחק לבד , או עם מיכל (כאשר היא זו שמנהלת את הקשר בינהם).
    אין לנו ספק שלמרות דבריו לא טוב לו להיות לבד והוא עושה זאת כי חושש ליצור קשרים חדשים- זו גם ההתרשמות של הגננת. כמו כן מאז הפרידה בינהם טוען שלא אוהב את הגן ועד אז רץ לשם כל בוקר בשמחה.

השאלה שלי (סליחה אל האורך):
    עד כמה המצב בעייתי ומה אנחנו יכולים כהורים לעשות כדי לעזור לנו.

חשוב לי לציין שאין יותר ביטוי התנהגותי לקושי שלו, הוא ילד מקסים , הקשר עם אחיו נהדר(פרט למריבות תקניות של אחים).
    כמו כן מדובר בילד שמאוד קשור אלינו, מסרב ללכת לחברים בלי ליווי שלי ובכלל מאוד אוהב לעשות איתנו דברים.

הוספת תגובה

• פעם חמישית באותו היום. קצת סבלנות!

נעמה סבג שמש
    16/09/2010

רונית,

כל ההקפצות נעשו באותו היום. את צריכה להמתין 24 שעות כדי לקבל מענה. אלה הם כללי הפורום.
    השאלה שלך מאד לא ממוקדת. כיוון שזהו פורום חשוב למקד את השאלה כדי שנוכל באמת לענות לכולם ולהועיל.
    לשאלתך, בהחלט ניתן לעזור לילד ע"י הקניית כישורים רגשיים וחברתיים. זאת ניתן ללמד ע"י המחזות, המצאות סיפורים והמון דוג' אישית. זו תורה שלמה.

מעבר לכך, כדאי וחשוב להפגש אחה"צ עם חברים נוספים מהגן, או להיות בגינת המשחקים במקום בו הם נוכחים. אל תלחצו בנושא החברות עם הילדה, לא לחיוב ולא לשלילה.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר היקרה
    שרון
    16/09/2010

שמי שרון ואני חדשה בפורום,
    אני פונה אלייך מכיוון שאני רואה שרוב העצות ניתנות על ידך .
    אני אחת ממס' חברות לפורום שמדלגים על שאלתה ואחת שמנסה מס' פעמים להקפיץ את השאלה לראש הטבלה כדי לקבל מענה.
    אני לא כותבת ממקום של ביקורת ואני בטוחה שיש עומס רב , כמו כן אני סבורה ובטוחה שהידע שלכם והעזרה שלכם ניתנת כאן בהתנדבות ומרצון טוב.
    אך למרות זאת נוכחתי לראות שמדלגים כאן על שאלות שנשאלות מס' פעמים וזקוקות כניראה למענה, אני לא מבינה את הסיבה לכך ואת גם לא מוכרחה לענות אך מנסיוני בפורומים אחרים לעולם לא קרה דבר שכזה.
    פשוט יש תחושה שמתחננים למענה וזה לא נעים.

רק רציתי להשב את תשומת לבך / לבכם.

גמר חתימה טובה.
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    סמדר היקרה

הוספת תגובה

• שרון היקרה

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום לך,
    עניתי לשאלתך, ואני מקווה שזה עוזר. לגבי מה שהעלית, ואני מקווה שעוד משתמשים בפורום קוראים את זה גם. לא ייתכן לצפות ממני או גם משאר המנהלות לענות בבת אחת על כל השאלות. זמן מענה לשאלה מבחינת כללי הפורום הוא כ-24 שעות ועדיין יש פספוסים ותקלות, כי הכמות היא פשוט עצומה. כל פעם ששאלה נענית יש כאילו ציפייה שיענו כבר לכל השאלות שנמצאות פתוחות ואין דבר כזה. אני עונה בין טיפול לטיפול, ולא יכולה לענות על הכל, יש עוד כמה דברים שאני עושה בחיים, סליחה. כל פעןם שמישהו רואה שנענתה שאלה אחרת ולא שלו הוא חש מקופח כאילו זה אישי. יש שאלות שאנחנו לא מספיקות, יש שאלות שלוקח זמן חשוב עליהן והן נענות יותר מאוחר. איך תלמדו את ילדיכם גבולות ודחיית סיפוקים אם אתם לא מסוגלים לכך בעצמכם?
    לא ברור לי מה לא ברור לך, את בעצמך ציינת שאת מבינה שיש עומס, אז למה לא ברור לך מדוע לא עונים, הרי אמרת בעצמך את הסיבה.
    להבא נא להתאזר בסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר,

שרון
    16/09/2010

תודה על תשובתך,
    אין מדובר כאן בדחיית סיפוקים אלא בהערה של אחת שרואה את הדברים מהצד השני, מן הראוי היה לפי דעתי לרשום משפט קצר האומר "אשיב בהקדם" או משהו דומה.
    כך היה ניתן למנוע את שרשרת השאלות שחוזרות על עצמן "ומפוצצות" את הפורום בכפילויות.
    בכל מקרה זו רק דעתי,

מודה לך על תשובתך.

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום לך,
    בהחלט מדובר בדחיית סיפוקים כאשר אנשים מצפים לקבל תשובה תוך מס' שעות.
    שנית, אני לא מתכוונת להבטיח שאשוב בהקדם, אני אשוב אם יהיה לי זמן ואולי לא אני אלא מישהי אחרת, ואולי זה לא תחום המומחיות שלי, ולכן לא אוכל לענות לשאלה אבל מישהי אחרת כן. כולנו עושות כמיטב יכולתנו ועצם הביקורת,תובענות והכעס כלפי משהו שנעשה בהתנדבות נראית לי לא במקום.
    שרשרת השאלות שחוזרות על עצמן הייתה נמנעת אם אנשים היו ממתינים בסבלנות לכן אני טורחת ומפרסמת את התגובה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבריי נאמרו ברוח טובה חבל על הכעס

שרון
    17/09/2010

המטרה היתה לקבל הסבר ולהבין.
    עוד בתחילת דברי אמרתי שאני לא מבקרת ובטח לא כועסת כי אין לי שום זכות לכך.
    הנושא הועלה מחוסר הבנה שכניראה היתה כאן לעוד מס' משתפפים בפורום.
    בכל מקרה תשובתך נשמעת מאוד כעוסה וחבל בסך הכל עזרתי כאן להבין שפשוט צריך להמתין ואם זה דחוף אז ניתן לפנות לפורומים אחרים ששם המענה הרבה יותר זמין כי נוכחתי לדעת שאת היא היחידה שמתפנה כאן לענות וכניראה זה לא מספיק לכמות כזו של גולשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שרון

סמדר ריינר
    17/09/2010

שלום שרון,
    את צודקת, אני לא כועסת עלייך, את לקחת על עצמך לייצג קבוצה מהגולשים, ואני כעסתי על עצם הגישה, לא עלייך אישית. את באמת נתת הזדמנות חשובה להסביר.
    תודה על ההבנה,
    וגמר חתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה הפורום שעונה על שאלות בצורה הכי.

גל
    17/09/2010

מהירה . תנסי פורומים אחרים במקרה הטוב יענו לך אחרי שבוע ובמקרה הרע לא יענו לך בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3
    שרונה
    16/09/2010

שלום רב,
    ביתי בת 3 ולאחרונה זרקה את הממוצץ על דעת עצמה עם המון עידוד אך היא נהיתה מאוד עצבנית, אני לא מצליחה להגיע אליה, (זה קורה לאחרונה גם קצת לפני זריקת המוצץ)
    אם אני מבקשת ממנה משהו שלא מוצא חן בעיניה היא מיד מתעצבנת ומתבטאת במילים לא נעימות כגון.."לא רוצה חוצפנית ".."לא רוצה לא חברה שלך עכשיו" או שהיא מרימה עלי יד (גם אם אני לא לידה היא מחפשת אותי בעצבים כדי לתת לי מכה ורק אחר כך היא נרגעת).."
    אני עברתי הדרכת הורים במכון אדלר אבל אני לא מצליחה להרגיע אותה, לא מצליחה להגיע אליה ולא לדבר איתה ואני מאוד מקפידה על טון נעים ורגוע זה פשוט מעצבן אותה יותר!
    עשיתי לה "שיחה" שבכל פעם שהיא תתנהג בצורה הזו אנחנו נכנס לחדר להרגע ביחד וכשאני אומרת לה את זה בעת המעשה המצב נהיה הרבה יותר חמור והיא הופכת ליותר עצבנית.
    אני לא אמרתי לה לעולם שהיא חוצפנית, וכמובן שלעולם לא הרמתי עליה יד,
    בגן היא במסגרת מאוד חינוכית ותומכת ושם היא לא מתנהגת כך.
    מה ניתן לעשות?
    אשמח לעשה,
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3

הוספת תגובה

• ילדה בת 3

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום שרון,
    יכוןל ללהיות שהבעיה היא בכך שאת מקפידה על טון נעים. רגוע זה בסדר, אבל למה כל כך חשוב לך להיות נעימה? מה נעים בזה? חשוב להגיב בקצרה ותקיפות, לא בכעס ובצעקות אך בהחלט בתקיפות. להגיד לה לא לדבר כך, ול אלהרביץ. וזהו, לא לדון בזה יותר, בלי שיחות, בלי נאומים, בללי התחננויות ובלי לנסות "להגיע אליה" אין כאן מה להגיע אלא רק להציב גבול.
    מעבר לזה אין צרוך כל כך להתרגש מהמילים שלה. היא ילדה קטנה, כשילד מאוד קטן וכולם נורא גדולים לידו הוא חש חוסר אונים, והוא משתמש במילים האלה כדי להרגיש חזק ומשמעותי. לא צריך להיעלב מזה וגם לא להזדעזע, אלא להגיב בענייניות ובהחלטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

שרון
    16/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת פסיכולוג לילד בן 7
    אסנת
    16/09/2010

שלום,
    מחפשת פסיכולוג לטיפול וייעוץ בילד בן 7 כיתה ב'
    גם אם ישנה אפשרות להשתתפות של קופת חולים כללית

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת פסיכולוג לילד בן 7

הוספת תגובה

• פסיכולוג לילד

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/09/2010

אסנת שלום,
    פני לקופת החולים ובקשי מהם רשימה של הפסיכולוגים באיזורך אשר הטיפול אצלם מסובסד ע"י הקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה