פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נער בן 12
    שירה
    01/10/2010

שלום רב, ראשית מודה על הפורום. חדשה כאן ואודה לעזרתכם.
    בני בן 12 וחצי, אני מבינה שהוא כבר בשלהי גיל ההתבגרות שלו, מתחיל מרדנות, צעקות, הרמת הטונים, ובעיקר תשובות הלא רוצה, תעזבי אותי, איזה בית חרא, נמאס לי וכו'....
    אני גרושה מאז היותו בן שנה. יש תינוק בן שנה וחצי בבית, ואני חד הורית, לא נישאתי.
    הוא עבר תקופה מאוד קשה עם זה, ממש שנה עד שהתקרב לאחיו.
    הבעיות העיקריות איתו סובבות סביב גירושיי לאביו. אנו גרים במרחק נסיעה של 20 דקות. די שונאים אחד את השני ולא מסתירים זאת לצערי.ניסיתי לעבוד על עצמי בעניין אבל אביו "שוטף" את ראשו בכל ביקור וזה מורכב וישן. הוא גר עם משפחת אימו ואביו, אחיוואחיותיו. כ30 איש בבית אחד !!!! ממש חמולה.....
    לכן מסרב לקחתו כי טוען שאין לו בית, לא מוכן להשקיע בו, גם לא משלם עבורו מזונוצ, תבעתי דרך ביטוח לאומי. הנער רוצה בכל מחיר את אביו ונתקל בסירובים, קשיים ומשחקים מיותרים. הבן שלי טוען שטוב לו אצל אביו כי יש שם מלא אחיינים בגילו ויש לו שם עניין. טוען שלא מעניין אותו סגנון האוכל המוזר, עדה קווקזית....וכל המנהגים, אבל אני רואה התפתחות תרבותית שמושכת לאביו והיא ממש לא ראויה.
    אינני יודעת מה לעשות, גגם חוצפנות מצד הילד מפריעה לי. הוא בלימודים בסדר, ומשופע חברתית מאוד, תמיד בית מלא חברים. מה עושים עם מערך הכוחות הזה שהילד נכנס אליו בעל כורחו? איך גורמים לו לא להשוות את הבתים, ולא לרצות מה שיש לאחר,,,,ולהעריך את ביתו שלו שאינו מעריך כלל, להיפך רק מקלל, ומתחצף.
    הוא בקשר טוב עם אחיו התינוק, מרים אותו, לעיתים משחק איתו בכדור או בונה לו לגו, אך ל5 דקות ונמאס לו ממנו. די מבינה זאת. הוא איום בשבילו. הנער הוא עם שורשים טובים ונתתי לו כל חיי אהבה וחומריות יחד, הכל מהכל. במה עלי להשתפר על מנת שתשתפר התנהגותו, או איך להתנהג עימו שלא יסטה לכיוונים לא ראויים, חבל לי עליו כי אינני רוצה להרים ידיים מלשון לוותר עליו למען אביו. הוא נואש לאביו ואביו אינו רוצה בו כלל. לעיתים אני אומרת לילד: אביך לא מעוניין אז תרד ממנו, הוא רוצה חופש ולא להיות כבול, אין לי מושג איך להסביר לו שאביו כל כך לא אכפתי ממנו.
    אודה להדרכתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נער בן 12

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נער בן 12

ליאת גרוס
    01/10/2010

שלום מרים
    את מתארת מצב לא פשוט עבורך ועבור בנך.
    אין דרך לצאת מזה יפה...
    חשו להבין שהעובדה שמבקר את הבית ומבקש את אביו אינה אומרת שאת היית או עדיין לא בסדר. ההפך הוא הנכון. הביקורת שלו אומרת שהוא מרגיש מספיק בטוח כדי לבקר.הוא יודע שאת לא תדחי אותו. הוא מסוגל להתמרד ולעבור את גיל ההתבגרות באופן תקין (יחסית) כי הוא בטוח באהבתך אליו. זה חשוב להבין.
    הוא מתחיל לחפש את עצמו. את חייבת לתת לו לחפש לבד ולהסיק מסקנות לבד. ככל שתדברי רעה על האב ותרבותו כך יימשך לשם יותר. ככל שתבקרי את האב כך תפגעי בבביטחון העצמי של הילד שמרגיש שהוא גם שלוחה של האב.
    את עומדת בפני השלב הקשה של ההורות: לתת לו לבד. תסמכי עליו שידע בסוף להבחין בין טוב ורע. זה ייקח לו זמן. הסבלנות שלך תשתלם. את לא יכולה להקל עליו אבל חשוב שלא תקשי עליו מעבר להכרחי.
    חשוב להציב גבולות איפה שצריך. במקביל להגמיש איפה שאפשר. ו... לא ללכלך על האב...

נשמע שעשית את הכי טוב שיכולת תחת הנסיבות עד כה. תמשיכי כך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה ללכת לזרים
    יונית
    01/10/2010

בני בן שנה וחצי, ילד מקסים,חייכן וחברותי.
    לאחרונה (מס' חודשים) מושיט ידיים כמעט לכל גבר זר שהוא פוגש ורוצה שירים אותו (ממש מתחנן)
    חשוב לציין כי גם אני וגם בעלי מאוד דומיננטים בחייו ומרעיפים עליו המון תשומת לב ואהבה.
    האם לעצור אותו? להניח לו בעניין? מה יכולה להיות הסיבה? (עם נשים זה כמעט ולא קורה)
    האם עלינו לעשות משהו בנדון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה ללכת לזרים

הוספת תגובה

• רוצה ללכת לזרים

סמדר ריינר
    01/10/2010

שלום יונית,
    זה לא בהכרח אומר משהו, בטח לא משהו רע, ייתכן שזו חלק מהסקרנות שלו לגבי העולם, דווקא בגלל שיש לו חוויה טובה עם איתכם, הוא גם רוצה שירימו אותו ידיים של אנשים אחרים. זה לא אומר עליכם שום דבר רע בהכרח.
    לדעתי כרגע אין לכם מה לעשות בנידון, אלא אם זה ממשיך לגילאים שבהם הוא כבר עצמאי בשטח ואז הוא יוכל על דעת עצמו לכת לאנשים לא מתאימים ושם אתם לא תהיו כדי להגן עליו, אם וכאשר מצב כזה יגיע, תצטרכו להסביר לו שהולכים רקר לאנשים שמכירים. כרגע זה עוד לא המצב והוא גם לא יבן הסבר כזה, לכן, תתיחסו לזה בהומור ואל תדאגו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יונית
    01/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    01/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    ורד
    01/10/2010

שלום

יש לי חבר קרוב לחצי שנה גרוש + ילדה בת 12, אני מרגישה שחבר שלי נורא חושש כל הזמן מהפגישות המשותפות שלנו עם הילדה מאחר והיא כועסת על אבא שלה שהכיר אותי,
    וכמה פעמים שיצאנו לבלות ביחד היא בכתה, וזה מאוד מקשה עלי ,
    אני מבינה את הילדה שקשה לה לקבל מישהי חדשה לחיים שלה , אבל אני מאוד רוצה את הקשר הזה , איך להתמודד עם כל זה ??

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• זוגיות

סמדר ריינר
    01/10/2010

שלום ורד,
    אין שום דבר מיוחד שאת צריכה או יכולה לעשות בעניין. לא הילדה קובעת אם הקשר הזה יהיה או לא. הקשר שלך הוא אם אבא שלה ולא איתך. את יכולה לנסות להתקרב אליה, בלי לחץ, ואם היא מאפשרת לך טוב, ואם לא זה לא בידייך. אין טעם להיכנס ללחץ ממשהו שאין לך עליו שליטה, צריך כאן הרבה סבלנות.
    תנסי לא להיכנס למצב שאת חוששת שאת זקוקה לאישור של הילדה כדי שיהיה קשר. היא רק ילדה. מותר לה לבכות, מותר לה לא להיות מרוצה, אבל היא לא קובעת עם מי אביה יהיה בקשר. אם את מרגישה שהבעיה היא אצל בן הזוג שלך שלא מבין את זה, זה כבר סיפור אחר, וכאן אתם צריכים אולי ייעוץ זוגי, אין לזה קשר לאיך שאת תמודדי עם הילדה או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה
    אוקסנה
    01/10/2010

לכ' סמדר ריינר.
    שלום. ילד בן 4 שנים לא מוכן ללעוס. אני יודעת שיש לו הפרעת אכילה. אני לא רוצה לפנות לכל מקום אחר, אבל כן רוצה שילד התחיל ללעוס. יש פה בעיה גם בי וגם בילד. בי - שאני קצת מפחדת לתת לו אוכל מוצק. ובעיה בילד - שהוא לא מוכן ללעוס וגם כל דבר שאנו עושים ביחד הילד רגיל לסתכל לי בעיינים. מצד אחד זה טוב שהוא מסתכל, מצד שני אני מרגישה שהוא יודע שאני מפחדת. מה אפשר לעשות שילד לא הפחד ללעוס? אם יש איזה דרכים או עוד ...... בשביל לתת לו ביטחון להכניס משהוא לפה? חשוב לי לעשות משהוא רק לא לפנות למקום אחר. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה

הוספת תגובה

• אכילה

סמדר ריינר
    01/10/2010

שלום אוקסנה,
    ילד בן 4 כבר צריך לאכול לבד. תנסי להרפות ממנו, לא להסתכל לו כל הזמן בעיניים, להיות עסוקה בצלחת שלך או בדברים אחרים. תני לילד שלך קצת ספייס, עיזבי אותו במנוחה, כשהוא יהיה רעב הוא יאכל, הוא יאכל איך שבא לו. לא יקרה לו כלום.
    תראי, אם לא תטפלי בזה במקום אחר, בכל זאת, זה עלול מאוד להחמיר ולהגיע למצב שיצטרכו לאשפז את הילד שלך , עדיף בשבילך ובשבילו כן לפנות לטיפול מסודר ובהקדם. אין ברירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי גן חדש ומוצץ
    קרן
    01/10/2010

ביתי בת שנה וחצי נכנסה לגן בפעם הראשונה עושה רושם שמסתגלת יפה , כמעט ולא בוכה בבוקר משחקת אוכלת מאוד אוהבת ילדים ,ונראה שהמסגרת ממש מתאימה לה כמובן שזהו תהליך שלוקח זמן השאלה שלי היא שלפני כניסתה לגן הייתה שמה מוצץ בפה רק בזמן שינה בצהריים ובלילה במשך היום בזמן משחק ומחוץ לבית לא נזקקה למוצץ ומאז שנכנסה לגן לא עוזבת את המוצץ בכל מקום ואף רוצה להחזיק עוד מוצץ אחד או יותר ביד. שרה ומדברת עם המוצץ בפה משחקת עם המוצץ בפה גם בגן ראיתי אותה בחוץ יושבת ומשחקת עם המוצץ בפה. ( יש לציין כי מאז שנכנסה לגן מתחילת החודש חלתה כבר 3 פעמים והיו לה הפסקות ארוכות גם חגים גם מחלה סהכ הייתה בגן 6-7 ימים )
    האם הדבר מעיד על מצוקה כלשהי ? או שזהו דבר טבעי המוצץ מוכר לה ומרגיע אותה
    אך למה גם בבית דורשת פתאום מוצץ
    אודה לייעוצכן
    תודה !
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחצי גן חדש ומוצץ

הוספת תגובה

• מדוע לא קיבלתי תשובה?

קרן
    02/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי גן חדש ומוצץ - תגובה

נעמה סבג שמש
    05/10/2010

סה"כ חזרתיות למוצץ זה דבר מקובל כשיש רגרסיה: מחלות, כניסה לגן, הולדת אח.
    תאפשרי לה את זה. עד שתתייצב השהות בגן עדיף שלא להגביל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף משקל
    עדנה
    01/10/2010

בהמשך לתשובתך:האם אני אמורה לעמוד מהצד ולא לומר כלום ולאפשר לו לאכול כל מה שהוא רוצה בכל זמן שהוא רוצה?האם אין גבולות באוכל?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עודף משקל

הוספת תגובה

• עודף משקל

סמדר ריינר
    01/10/2010

שלום דנה,
    אם תרצי להמשיך עוד שאלות באותו נושא אנא לחצי על כפתור הוספת תגובה, אין צורך לפתוח שאלה חדשה, כי כך קשה לעקוב ולדעת איזו שאלה את ממשיכה ומה ההקשר.
    ולגבי השאלה שלך - כן. נראה שכרגע, באופן זמני כדאי לרדת מהנושא עד שתגיעו לייועץ מסודר.
    זה לא שאין גבולות באוכל, ולא שהילד שלכם לא יודע מתי הוא עובר את הגבול הוא מכיר את עמדתכם וחש את מבטיכם בעורפו כל פעם שהוא ניגש למקרר, תאמיני לי שהוא יודע טוב מאוד איפה הגבול. את לא עוזרים לו כשאתם משפילים אותו כרגע סביב הנושא הזה. אנא גשו לייעוץ בהקדם.
    אלא אם אתם יכולים לפני שאתם מעירים לו בפעם הבאה, לדבר איתו על המצוקה שלו, בלי לחץ ובלי ביקורת, ואז מתוך ההבנה לגייס אותו ולהסכים יחד איתו שאתם תעצרו אותו בהסכמתו. אבל כרגע אין למאבק שלכם על גבולות באוכל שום ערך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לילד בן שלוש
    ליאת אלבז
    30/09/2010

שלום שמי ליאת אני אמא לשני ילדים האחד בן שלוש ששמו ליאם והשני בן שנה וחודש ששמו נהוראי אז כך ליאם שלי הוא ילד מאוד רגיל ובריא לכל דבר יש לי איתו קצת בעיה אינו מקשיב למה שמדברים איתו מתעלם מאיתנו ברגע שעשה משהו לא בסדר ומעירים לו אינו מעוניין עושה מה שבא לו עושה דברים שהם מציקים מאוד ודווקא כל הזמן ואני כבר התעייפתי כל יום נעשה סיוט בשבילי מהרגע שאנחנו מתעוררים בבוקר ועד לרגע שהולך לישון אני מרגישה שאני מאבדת את השפיות שלי צועקת צורחת מה שלא הייתי עושה וגם לא מעוניינת רוצה קשר בריא עם ילדיי לא מעוניינת לכל המצב שנוצר מה עושים אני מאוד אבל מאוד מיואשת ואשמח אם אקבל מענה בהקדם אני חייבת הדרכה וייעוץ בעיניין כי בסה"כ אני מאוד אוהבת את ילדיי ובאמת רוצה רק בטובתם ולא רוצה לבגוע בבטחונם או בעצמאותם.

לקביעת תור
    סגירה
    הצבת גבולות לילד בן שלוש

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לילד בן שלוש

סמדר ריינר
    01/10/2010

שלום ליאת,
    נשמע שאת אכן צריכה הדרכה והמצב כרגע הוא חמור מדי בכדי לפתור אותו בעיצה באינטרנט. לכן אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת.
    באופן כללי אני יכולה להגיד לך שכדי להציב גבולות יש צורך בטון סמכותי וברור, הנחיות קצרות, בלי נאומים, בלי הערות, בלי התחננויות ובלי שיחות ומשא ומתן. פשוט להגיד לא על מה שאסור ולא לאפשר אותו.
    כמו כן יש צורך לבחור סדרי עדיפיות - אי אפשר להילחם על הכל וילדים זקוקים לסוג של חופש, אי אפשא להגיד על הרבה מדי דברים לא כי בסוף את בעצמך תישברי ולא תוכלי לעמוד בזה. צריך לבחור מה הכי חשוב, ושם לשמור על עיקביות של ברזל, גם אם הילד בוכה או לא רוצה.
    מעבר לזה אני באמת מציעה שתפנני לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה??
    מור
    30/09/2010

שלום,
    אני אמא לפעוטה בת שנה ו-3 חודשים. עד לפני חודש בערך בתי היתה עצמאית לחלוטין. היתה משחקת לבד מסתדרת לבד בכל מצב.
    לפני כחודש, אפילו קצת לפני שהיא נכנסה לגן החדש (שנה שעברה היא היתה בתינוקיה עם כ-8 ילדים והיום במעון 18 ילד), היא פיתחה תלות מאוד חזקה בי. היא לא מוכנה ללכת לאף אחד, אפילו לא לבעלי. לא לסבא וסבתא שהיתה קשורה אליהם מאוד. היא נצמדת אלי גם כשרק אני והיא לבד וכל שכן שאנחנו בסביבה של ילדים אחרים.
    מיותר לציין שהיא בוכה ממש כשאני משאירה אותה עם מישהו אחר , עם בעלי או בגן או אפילו כשאני נעלמת לכמה שניות לחדר אחר בבית..
    האם מדובר בחרדת נטישה? ואיך אני פותרת את זה?
    אודה לעזרה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה??

הוספת תגובה

• אני מקפיצה פעם שניה. אודה להתייחסות

מור
    02/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    02/10/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן ילדים
    מירי
    30/09/2010

בני בן 3 שנים ושבעה חודשים בתחילה הוא שובץ לגן עירייה שהילדים בו הם בני גילו
    וגדולים ממנו בכמה חודשים ,יומיים לפני תחילת הגן שינו את השיבוץ והוא התחיל בגן
    עירייה אחר כאשר בו 80 אחוז מהילדים קטנים ממנו בטווח של חצי שנה עד שנה
    אני מעוניינת לנסות ולהעביר אותו חזרה גן שאליו שובץ מלחתחילה בו הילדים בני גילו
    האם יכול להגרם נזק לילד לאחר חודש בגן שרובו חגים?

לקביעת תור
    סגירה
    גן ילדים

הוספת תגובה

• גן ילדים

ליאת גרוס
    01/10/2010

שלום מירי
    לא נראה לי שיכול להיגרם נזק.
    אם את מאמינה שהגן הראשוני טוב יותר עבורו העבירי אותו בהקדם. מנסיוני, אם נלחמים עם הרשויות בדרך כלל משיגים מה שרוצים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א
    עדנה
    30/09/2010

הבת שלי נכנסה השנה ל-א ומאז ההתנהגות שלה מאד השתנתה.בתחילת השנה היו לה עצירויות קשות כנראה מלחץ נפשי.בעית העצירות נפתרה לבנתיים אך אני מרגישה שהיא לא רגועה.כל לילה היא קמה ובאה אלינו למיטה וזה ממש לא אופיני לה.חוצמיזה במשך היום היא בכללי בסדר-ילדה שמחה ופעלתנית אבל לא מוכנה ללכת לשום חברה ולהישאר שם לבד .נדבקת אלי הרבה וגם עכשיו בחופשת סוכות.א.מה עושים?ב.חשבתי שאם קשה לה בלילה אציע לה שאישן לידה שבוע בערך כדי שתרגע או שלא כדאי לפתוח פה פתח?כי כרגע כשהיא באה אלינו למיטה אני לא מאפשרת לה לישון איתנו.היא ישנה עם אחיה התינוק.

לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א

הוספת תגובה

• כיתה א'

סמדר ריינר
    30/09/2010

שלום דנה,
    ממש לא לאפשר לה לישון לידך. זה לא הפיתרון. אם את מבינה שהלחץ שלה נובע מהמעבר לכיתה א' למה שלא תשוחחי איתה על כך במקום לתת לה לישון לידך?
    תנסי ליצור אווירה שבה אפשר לדבר בשקט ולשמוע מה קשה לה, מה מציק לה, אולי היא מתגעגעת לגננת ולחברים מהגן? אולי קשה לה המסגרת והנוקשות שלה לעומת החופש של הגן, אולי היא חוששת שלא תצליח, אוי יש דברים אחרים, עצם הדיבור על כך יכול לעזור, ולחלק מהדברים אפשר למצוא פתרונות, למשל לקבוע יום ולבקר בגן שלה ולהגיד שלום לגננת, למשל לספר לה שגם אתם הייתם קטנים ופחדתם וכל אחד עובר את זה אבל הכל יסתדר וגם לה יסתדר עם הזמן, למשל לראות איך אפשר לעזור לה חברתית אם יש קושי כזה.
    בנוסף כדאי להיות יותר סבלניים כלפיה בתקופה הזו, לתת לה קצת זמן לבד איתכם שבו היא יכולה לקבל פינוק ולחזור קצת להיות קטנה, כמו לפני בית ספר, ואני מאמינה שעם הזמן זה יתמתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף משקל
    עדנה
    30/09/2010

הבן שלי סובל מעודף משקל של כמה קילו.כרגע המצב לא נורא אבל כמו שזה נראה זה בכוון של המשך עליה.אנחנו רוצים לעצור את זה אבל זה לא פשוט:בני בן 12 רוצה לרדת במשקל בתאוריה אבל שזה מגיע לידי מעשה הוא לא ממש מצליח.אצין שבסך הכל יש לנו בית בריא ואין ממש ממתקים בבית אבל הוא אוכל במשך היום ללא סדר:פתאום בא לו טוסט אז הוא מכין לו למרות שלפני שעה סים צהריים.וכך אני מוצאת את עצמי במריבות על אוכל,דבר שאיני מעונינת בו בכלל..אני מוצאת אותו לוקח אוכל בהחבא לחדר כי הוא יוגע שאני לא מרשה לאכול בחדרים.בעלי והוא הולכים גם להליכות לפעמים.איך אוכל להציב לו את הגבולות באוכל מבלי להיכנס איתו לעימותים.אני מרגישה שהנושא מאד רגיש.האם כדאי לטפל בעודף משקל אצל פסיכולוג כי אני מזהה שהאכילה אצלו רגשית או עדיף דיאטנית.?קבוצה לא באה בחשבון מבחינתו.

לקביעת תור
    סגירה
    עודף משקל

הוספת תגובה

• עודף משקל

סמדר ריינר
    30/09/2010

שלום דנה,
    לא ניתן להכריח ילד בן 12 לרדת במשקל בניגוד לרצונו. לכן, בשלב הזה, כשהמוטיבציה שלו היא חלקית, לא נראה לי שדיאטנית תעזור. אולי בהמשך.
    חשוב שתבינו, שניכם, את ובעלך, שאתם לא יכולים לרצות במקומו. תפסיקו ללחוץ עליו, ובמקום זה נסו להבין מאיזה מקום ריגשי באה האכילה הריגשית. האם יש לו קשיים חברתיים? האם הוא משועמם וריק לו? האם יש סיבה אחרת.
    בכל אופן האופציה של טיפול פסיכולוגי כאן היא יותר מתאימה בשלב הזה אם אתם לא מצליחים להבין מה קורה בדרך אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף משקל

עדנה
    30/09/2010

כלומר אינני אמורה להתערב כלל?האם אין גבולות באוכל?האם עלי לעמוד מהצד ולאפשר לו לאכול מה שהוא רוצה כמה שהוא רוצה ובכל זמן?תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניתי.

סמדר ריינר
    01/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    30/09/2010

מה ניתן לעשות כאשר קבוצת ילדים נטפלים לילדה, מכנים אותה בשמות שממש גובלים בלשון הרע (מדובר בילדה טובה מאוד, אך נוצרה מריבה בינה לבין אחד הבנים ומאז הוא וחבריו יורדים לחייה) כדי לפגוע בה.
    העניין הוא שהם קוראים לה בשמות אלה בכל מקום ובכל זמן(גם בתוך ביה"ס וגם מחוצה לו) ומשפיעים על ילדים אחרים.
    הם מאשימים אותה בדברים שהיא לא עושה רק כדי לפגוע בה ולהרחיק ילדים מסביבתה.
    מדובר בגיל של חט"ב.

אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית

סמדר ריינר
    30/09/2010

שלום מירי,
    אלימות מילולית, במיוחד כשהיא נעשית באינטנסביות כזו היא אלימות לכל דבר. יש לשקול לערב גורמים מבית הספר, ולבדוק יחד איתם מה ניתן לעשות, והאם יש דרך לקרוא לנערים האלה ולהסביר להם שמה שהם עושים זו אלימות ולא ניתן לקבל התנהגות כזו וכן לנקוט סנקנציות אם היא תימשך.
    זו אפשרות אחת. אפשרות אחרת היא להמתין עם העניין, הוא הרי לא יימשך לנצח, אני מניחה שיש לה חברים וחברות נוספים שמכירים אותה ויודעים מי היא ולא מושפעים מהעניין הזה, והיא יכולה להמשיך לבלות איתם, ולנסות להתעלם מההתנהגות הזו עד שהיא תעבור.
    אפשרות שלישית היא לברר מה קרה במריבה עם אותו ילד, והאם יש דרך ליישר את ההדורים איתו ולהסיק מסקנות להבא לגבי האופן בו היא אולי תורמת לסיטואציות מהסוג הזה. יכו להיות שאותו נער מאוד נפגע ממנה ולכן הוא כל כך טורח ומשקיע אנרגיה בלנקום בה.
    אם כלום לא עוזר לאורך זמן, ייתכן ויהיה מקום לשקול מעבר בית ספר, אך זו באמת אפשרות אחרונה, שלא כדאי ללכת עליה אלא אם מוצו כל הדרכים האחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך תינוק בן 7 חודשים - האם ניתן?
    עידית
    30/09/2010

אני לא יודעת אם זה הפורום לשאול, אבל אנסה בכל זאת - יש לנו תינוק מקסים בן 7 חודשים אוטוטו. בחודשיים האחרונים יצא מצב שבילינו איתו המון זמן ביחד (בגלל החגים ובגלל שבעלי לא עבד בשעות היום). כיום, הוא ממש התרגל לכך שיש איתו מישהו צמוד אליו רוב שעות היום. כשאנו משאירים אותו על מזרון הפעילות לבד, אחרי דקות ספורות הוא כבר "דורש" תשומת לב אישית וצמודה. זה מתחיל בקיטורים קטנים ומגיע לבכי עצבני. ניסינו "להתעלם" אך הבכי והדרישות מתגברות. איך ניתן "לחנך" או להרגיל אותו להעסיק את עצמו יותר? לפני כחודש חזרתי לעבודה והוא נמצא עם אימי שנאלצת להיצמד אליו כמעט בכל רגע נתון. זה מעייףףףףף. נשמח לכלים להתמודדות.... אנא, אני מרגישה שכל יום שעובר בלי "טיפול" מתפספס... תודה מראש.

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    30/09/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה שם, תודה...

עידית
    30/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר
    אוקסנה
    29/09/2010

שלום. אם ריצה עוזרת לתמודד עם פחדים? ואם כן איך זה בדיוק עוזר......? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר ריינר

הוספת תגובה

• ריצה ופחדים

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום אוקסנה,
    אני לא ידעת בדיוק למה את מתכוונת, אם תתני דוגמה יותר מפורטת יהיה לי יותר קל לענות. באופן כללי שיתן לומר שפעילות גופנית מאומצת מגבירה את זרימת האדרנלין בדם וזה לכשעצמו גורם לתחושה טובה יותר ויכול באופן זמני להפחית תחושת חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אוקסנה
    29/09/2010

דיברתי עם אמא שילדה (בת 8) שלה סובלת מחרדות (כמו ילד שלי). אמא שלה התחילה לבקש מילדה כל יומיים לעשות ריצה, כי ככה המליצו בגלל חרדות של ילדה. למה כל יומיים? האם זה עוזר? האם אני צריכה לתת לילד שלי שבן 4 שנים לתת לרוץ כשהוא רוצה וכמה שהוא רוצה לרוץ? (כי אני לא ממש נותנת לו בגלל שאני מפחדת שיפול). תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום אוקסנה,
    אני לא מכירה שיטת טיפול כזו בפחדים ואני לא יודעת להגיד לך למה כל יומיים. לגבי הבן שלך - ילדים צריכים לרוץ כשהם רוצים, צריך לאפשר להם להוציא מרץ, לבדוק את הכוחות שלהם, לממש את הסקרנות שלהם וכו'. זה חלק מההתפתחות שלהם. כמובן שצריך לשים לב שזה לא הופך להשתוללות חסרת רסן או לריצה לכביש, אבל לעצור ילד שרוצה לרוץ ולא לאפשר לו בכלל זה גם פוגע בהתפתחות שלו וגם מכניס לו פחדים. כיוון שאת משדרת לו שהעולם מסוכן, והוא צריך להישאר קפוא וצמוד אלייך כל הזמן. זה עלול להזיק לו מאוד.
    ילדים צריכים להיות ספונטניים, לשחק, לרוץ, לדלג וכו', אחרת כל הגדילה שלהם מסתבכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אוקסנה
    29/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    30/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אוקסנה
    29/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים וגירושים
    שרון
    29/09/2010

תודה סמדר
    אני וגרושתי פרודים כבר 4חודשים הקשר עם חברתי מאוד רציני - אנחנו בהחלט שוקלים לגור יחד הדבר היחיד שעוצר בעדנו כרגע הוא נושא הילדים.
    אני לא פרוד שנה ומבחינתך זו בעיה - מתי כן יהיה אפשרי לקיים את המפגש בינהם?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדים וגירושים

הוספת תגובה

• ילדים וגירושין

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום רוברט,
    אם אתה רוצה לשאול שאלת המשך כדאי ללחות על כפתור "הוספת תגובה" ולא לפתוח שלאה חדשה כי אז קשה לשייך את השאלה החדשה שלך להמשך הקודם שלה.
    לא אמרתי שאתם חחיבים להיות פרודים שנה, זו הייתה רק דוגמה.
    עדיין לא הבנתי כמה זמן נמשך הקשר עם החברה החדשה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים המשך

שרון
    29/09/2010

היי סמדר
    הקשר נמשך כבר כמעט 8 חודשים יש אהבה גדולה ואמיתית ביננו.
    אני חושש איך הילד שלי יגיב בתקופה כ"כ קצרה מהפרדה מאימו על הקשר החדש שיש לי כרגע במיוחד בגלל גילו הצעיר(3).
    מה לדעתך אני אמור לעשות ? לחכות או שכבר אפשר להפגיש ביניהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים המשך

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום רוברט,
    תראה, לילד שלך דרוש זמן להסתגל לשינויים בחייו. אני לא יודעת איך עוברת ההסתגלות שלו עד עתה. האם התרגל לכך שאתה נמצא בבית אחר, שהוא צריך לעבור מהבית שלך לבית של אמא, האם נוצרה סיטאוציה שבחלק מימי השבוע הוא מתעורר בבית אחר והולך משם לגן, וכו'. אני גם לא יודעת אם הוא התחיל גן חדש השנה, האם בעקבות הפרידה גם אימו עברה דירה וכו'. הייתי מחכה עוד חודש חודשיים, כדי שיגמרו ההסתגלויות לשנה החדשה והשנה תיכנס לשיגרה מספיק זמן, ללא חגים ומעברים. בערך באיזור חנוכה או ט"ו בשבט הייתי מכניסה דמות חדשה, וגם את זה עושה בהדרגתיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה