מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית כפות רגלייםדנה27/09/2010
היי,אני מטפלת בילד בן ארבע שנים.מאז הכרותי עם הילד{שנתיים וחצי} הוא אינו מוכן לחשוף את כפות רגליו בפני אף אחד,האנשים היחידים שהוא מוכן לחשוף את כפות רגליו הם משפחתו הגרעינית,ברגע שהוא צריך להוריד את הגרביים הוא בוכה וצורח, גם בקיץ הוא לא מוכן ללכת בלי גרביים {גם לא לים} כאשר אני מקלחת אותו הוא ממש צורח עד שאני גורבת לו גרביים. היה מקרה אחד שבו הוא היה רגוע וניצלתי את המצב כדי לראות את התגובה שלו לדיגדוגים ולעיסוי כפות רגליים,הוא עצם את העיניים חזק וצעק שמיד אגרוב לו גרביים. פעם שאלתי אותו למה אתה לא מראה לי את כפות הרגליים? והוא הסביר לי שהן סודיות.{אציין שהילד הולך לגן שפתי בשל קושי בדיבור ויצירת קשרים חברתיים} אשמח לחוות דעת מקצועית. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
סמדר ריינר27/09/2010שלום דנה,
תראי, יש בעיני משהו לא נכון ולא אתי בכך שאמסור לך חוות דעת כלשהי על ילד בלי ידיעת הוריו ובלי בקשתם. לא שאני בטוחה שיש באפשרותי לתת חוות דעת כזו על סמך התאור באינטנרט. גם לא ברור לי לשם מה את צריכה אותה. את הרי לא אמורה לפתור לו את בעיה הזו. לא נראה לי שזה תפקידך. אני מניחה שהילד הזה מאובחן ומטופל ואם הורייו ירצו לשתפך הם יוכלו למסור לך את תוכנן של חוות הדעת המקצועיות שקיבלו אודותיו. ואם הם לא מעוניינים לשתפך, יש לכבד זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה למעון-מתי?ציפי27/09/2010
שלום לכולם, שמי ציפי ואנוכי אמא לילד ראשון בן חצי שנה שלצערי בשל הצורך לשוב לעבודה,נכנס בראשון לספטמבר לפעוטון חדש.
מלווים אותי לא מעט רגשות אשם על הצעד הזה שנגרם גם בשל העובדה כי לא הכרנו מטפלת או בן משפחה שיוכל לטפל באופן אישי ופרטני בילד ולכן נכנס למסגרת של מעון.
שאלתי היא: האם החלטה זו הייתה מוטעית?האם הדבר יכול לגרום לילד איזשהו חסך רגשי כלשהו בשל העובדה כי מטבע הדברים רצונותיו לא ימולאו באותו הרגע?
אני מודעת לעובדה כי היחס האישי בייחוד של האם והורים הינו חשוב מאוד בשנים הראשונות בעיקר ליצירת ביטחון אצל הילד,כיצד עדיין אוכל לגדל ילד מאושר,שמח ומלא ביטחון עצמי כאשר אינני נמצאת עימו עד הערב?.
אשמח אם כל יועציי הפורום יוכלו להתייחס לשאלתי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה למעון
סמדר ריינר27/09/2010שלום ציפי,
אני לא יודעת אם כל מנהלות הפורום תוכלנה להתייחס. בכל אופן, לא כל כך הבנתי מה פירוש לא הכרתם מטפלת שתוכל לטפל בו באופן אישי? אני לא מכירה את האילוצים שלכם אבל אני מניחה שמטפלת זה משהו שצריך לחפש, ולעיתים זה לוקח זמן, זו לא הכרות שקורית מעצמה.
אם יש לכם אפשורת לעשות זאת, זה עדיף . יש סוכנויות כח אדם שמתמחות בכך וניתן לברר אצלן את העניין.
אני מסכימה איתך שזה לא המצב הרצוי. יש גם הבדל בין פעוטון למעון, לא כל כך הבנתי לאיזה מהמסגרות את שולחת אותו כי השתמשת בשני המושגים. אם כבר את שולחת אותו למסגרת עדיפה כמובן מסגרת קטנה ככל הניתן עםן יחס גבוה ככל הניתן בין אנשי הצוות למספר הילדים.
אין לי צערי פטנט בשבילך איך תוכלי לגדל ילד מאושר כשאת לא נמצאת איתו, מלבד כמובן לדאוג לכך שכשאת נמצאת איתו יהיה לכם זמן נעים ביחד, שבו תוכלי לספק את צרכיו בצורה מיטבית כולל מתן גבולות (זה עדיין לא כל כך רלוונטי בגיל הזה אבל עוד מעט כן) וכן לדאוג ככל שאת יכולה שבזמן שאת לא נמצאת איתו - הוא יהיה בידיים טובות ככל הניתן.
אני לא יכולה להבטיח לך שהוא יהיה מאושר, שמח ומלא ביטחון עצמי, אך מצד שני אי אפשר להבטיח לך את זה גם אם תהיי איתו כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאקלמות בגןחגית27/09/2010
שלום רב,
בני בן השנתיים, נכנס לגן לראשונה בחייו, עד עכשיו היה איתי בבית.
היה צפוי שיהיה לו קושי בכניסה לגן, בגן 20 ילדים ו-3 מטפלות.
מהרגע שהתחיל ללכת לגן, התחילו התעוררויות ליליות, גם היום שאמנם נפרד בבכי, אבל עד שאני מגיעה לדלת, אני שומעת שנרגע, וגם כשאני לוקחת אותו מהגן הוא שמח, ואומר שהיה כיף...
בלילה הוא פשוט לא ישן, כל הזמן קורא לי, ולא מוכן שאעזוב אותו. הוא בוכה הרבה, ונראה שממש עובר עליו משהו...
מה לעשות? איך להתייחס למצוקה שלו??
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאקלמות בגן
ליאת גרוס27/09/2010שלום חגית
את מתארת התנהגות נורמלית לגמרי. הוא מסתגל. זה לא פשוט. זה בא לידי ביטוי בעיקר בלילה כי אז הגוף צריך להירגע, החוויות של היום מעובדות, יש שקט חיצוני שנותן יותר מקום לאי שקט הפנימי. ככה זה. גם אצל מבוגרים רבים ובטח אצל ילדים. תני לזה זמן. אחרי החגים ייכנס לשגרה ויתרגל. תיזהרי לא להתפתות לקחת אותו למיטתך - דבר שעשוי לשמר את ההתנהגות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורנייםיעלה27/09/2010
ביתי בת 8 כוססת ציפורניים כבר כ-שלוש(!) שנים. ניסינו כמה פעמים למרוח לה מרה על הציפורניים ולמרות שיתוף הפעולה המלא שלה(היא מתבישת בזה) זה עזר רק לזמן קצר. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסיסת ציפורניים
סמדר ריינר27/09/2010שלום יעלה,
כסיסת ציפורניים מעידה בדרך כל על רמת מתח וחרדה גבוהה. כדאי ללמד ואתה טכניקות הרפייה והרגעה, ובואפן כללי לשים לב האם היא מתוחה מסיבות שונות, למשל האם חשוב לה שדברים יהיו מושלמים, האם משהו מציק לה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריב אחיםדנה27/09/2010
יש לי שלושה בנים (12,9,6 ), הם כל הזמן!!!!רבים בינהם.
על הכל. אם כי רק ריבים מילוליים עם צרחות ובכי ולקיחת דברים אחד לשני אבל בלי מכות.
המצב ממש נוראי. אני כל פעם חושבת אם לקחת אותם למקומות שונים כי ממש לא נעים לי מהסביבה.
גם כשאנחנו אצל אנשים זרים (כשאנחנו מוזמנים לארוחות וארועים שונים) הם רבים כאילו אין אף אחד בסביבה.
אני מנסה בכל פעם לפני שיוצאים לבקש שיתנהגו בצורה הולמת ושישמרו מרחק אחד מהשני, אבל זה עוזר בדיוק לחצי שעה.
מה עלי לעשות וכיצד להתנהג.
ידוע לי שאומרים תמיד שלא להתערב בריבים בינהם. כשאנחנו בבית אני מנסה לייסם את זה, הבעיה היא כשאנחנו בסביבת אנשים אחרים.
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בין אחים
ליאת גרוס27/09/2010שלום דנה מריבות בין אחים הם דבר נורמטיבי הנועד בין השאר " להכין אותם לחיים" במקום בטוח. יחד עם זאת כהורה זה באמת קשה ומתסכל מאד. מסתבר שאחים רבים בינהם הכי הרבה בנוכחות ההורים ולעיתים אף בנוכחות הסביבה. בדקו האם זה נכון גם אצלכם. האם הם רבים יותר בנוכחותכם או כשהם יודעים שתתערבו מאשר כשאין להם דרך לערב אתכם. אם אכן רבים יותר בנוכחותכם זה סימן שאתם צריכים ממש לא להתערב ורצוי אפילו להתרחק מהמקום. בעיקר אם אין אחד שהוא הקרבן התמידי.
מעבר לכך נסו לקבוע כללים ברורים של מה שייך למי, מה מותר למי וכו' , היזהרו לא לעודד תחרות. תנו לגיטימציה שווה לצורך בפרטיות של כל אחד.
בנוסף - הגדירו שאם רבים באירוע אתם קמים והולכים ויישמו את האיום לפחות פעמיים. הכינו את המשפחה המורחבת מראש שיש סיכוי שתעזבו...) אני מאמינה שזה יעבוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות רעיםדנה27/09/2010
בני בן השש התחיל השנה כיתה א'.
כבר מהחופש הגדול, התחילו לו "חלומות רעים" (כהגדרתו). הוא מתעורר כמעט כל לילה ובא אלי למיטה, בוכה בגלל החלום אבל לא רוצה לספר. הוא רק אומר שזה חלום שונה בכל פעם.
אח"כ קשה לו להרדם.
כבר בערב, לפני שהוא נרדם, פעמים רבות הוא אומר שהוא יודע שיהיה לו חלום רע.
אני מבינה שאחת הסיבות ללחץ זה ההתחלה של השנה, אבל אני בטוחה שאין משהו ספציפי שמפריע לו. (אנחנו גרים בחו"ל והוא נמצא בביה"ס ישראלי עם 10 ילדים שהוא מכיר כבר שלוש שנים, זה מקום קטן וההרגשה היא כמו בקיבוץ ככה שהלחץ מהלימודים לא כל כך דרמטי).
כיצד אני יכולה לעזור לו ומה עלי לעשות כשהוא מתעורר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה במעבר לביה"ס
ד''ר שירי שדה שרביט27/09/2010דנה שלום,
סביר להניח שהלחץ מהמעבר ל"בית ספר", על כל הכרוך בו (הצלחה, לימוד קרוא וכתוב, מעבר מתכנים של גן לתכנים לימודיים ושיעורי בית, וכדומה) משפיע על הילד, ייתכן שגם עוד דברים. רצוי לעבוד עמו על הפחתת החרדה וחיזוק התחושה שיש ביכולתו להתמודד עם החלום ועם התכנים.
התכנים הם שונים, ומה שמשותף להם הוא הבהלה שלו ומעין עמדה מעט פסימית - החלום יבוא ואין לי מה לעשות מולו. חשוב להסביר לו שאין זה כך - לקרוא ספרים על חלומות, להכין "לוכד חלומות" מעל המיטה, לצייד אותו בפנס וחרב, או כל דבר שיגרום לו להרגיש בטוח. אפשר במהלך היום לספר, להמחיז או לצייר את החלום, ועוד. תנסו כמה דרכים, ותראו לפי היכרותכם עמו מה מרגיע אותו. כשהוא מתעורר, כדאי להרגיע אותו, להחזיר אותו למיטה ולשדר "עסקים כרגיל". בבוקר אפשר לשוחח על החלום אבל לא "לתחקר" אותו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
ד''ר שירי שדה שרביט28/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!! כיצד עלי להגיבדנה27/09/2010
שלום רב. אני ומשפחתי מתגוררים מספר שנים ברומניה. אתמול, כשלא הייתי בבית, בני בן השש רב עם הבן של השכן (שקטן ממנו בשנה בערך). משום שאף אחד מהם לא מבין את השפה של השני, זה היה מעין "ריב חרשים", כל אחד צעק ולא הבין מה השני רוצה.
פתאום, בני נכנס הביתה לקח מהמגירה סכין לחיתוך ירקות, יצא החוצה ונופף בו באוויר מול הילד השני, עד שהוא נבהל וברח.
באותו הזמן בני הגדול (13) ראה את מעשיו, לקח לו את הסכין ומיד הכניס אותו לחדרו.
כל הסיפור, התברר לי רק אחרי שהגדול התקשר לעדכן אותי.
דיברתי עם הבן הקטן בטלפון וכעסתי עליו מאוד, אמרתי שאני המומה מההתנהגות ואסרתי עליו לצאת מחדרו ואמרתי שאמשיך איתו בנושא כשאחזור הביתה.
כשחזרתי, המשכתי לכעוס אבל מבחינתו הסיפור נגמר.
אני בהלם ממה שקרה. אין בביתנו אלימות בכלל והסביבה שבה הוא נמצא היא מאוד נעימה ומוגנת, אני לא יודעת מאיפה הוא לקח את ההתנהגות הזאת.
אני לא יודעת כיצד עלי להגיב ומה עלי לעשות או איך להתנהג איתו, בהתייחס לארוע שקרה.
איזה עונש אפשר לתת לו ואיך עלי להגיב.
דחוף!!! כי מרגע לרגע זה הופך להיות פחות רלוונטי (כי הוא רק בן שש ומבחינתו הארוע היה ונגמר).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות
סמדר ריינר27/09/2010שלום דנה,
את צודקת כשאת רואה את העניין בחומרה. זה בכלל לא מעניין אם מבחינתו האירוע נגמר, לא הוא קובע. הוא יכול לעשות את עצמו לא מבין כמה שבא לו, אותך זה לא מעניין. אני חושבת שכדאי לכנס את כל המשפחה, ולדבר על כך בחומרה רבה, ליד כולם. להגיד שזה דבר חמור ביותר, שאתם לא מוכנים שדבר כזה יקרה במשפחה שלכם בשום פנים ואופן.
אני לא יודעת איזה עונש לתת לו, אני באופן כללי לא בעד עונשים למרות שזה בהחלט אירוע חריג. אני הייתי מבקשת ממנו לחשוב איך הוא יכול לתקן את מצב, למשל ללכת להתנצל, וגם הייתי מדברת איתו על דרכים אחרות לפיתרון בעיות מלבד אלימות.
הייתי בודקת מה מצב הגבולות בבית, ואיך זה הגיע למצב שהילד שלכם מרשה לעצמו להתנהל בצורה כזו. ייתכן שיש בעיה בסמכות ההורית, הייתי חושבת על זה.
בנוסף הייתי חושבת איך לערב אותו במעשה טוב כלשהו, מנסה לתרום לראייה קצת יותר אנושית שלו את האחר, אולי לחשוב יחד איתו איך אפשר לעזור לאחרים, אולי לבעלי חיים, אולי דברים אחרים שיש בסביבה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה.
סמדר ריינר27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם השכבה במיטהסטלה27/09/2010
שלום,
בתי בת שנה וחודשיים, השנה לראשונה נכנסה לגן. כעת כבר מסתגלת לפי דברי הגננות ובוכה פחות. הבעיה היא שבבית טרם הגן היא הייתה רגילה להירדם במיטה,לאחר כניסתה לגן אינה מוכנה בשום אופן לישון במיטתה.בהתחלה חשבתי שהדבר נובע מחרדת נטישה. נתנו לזה זמן. שוב הרגלנו אותה להרדם במיטה במהלך סוף שבוע ארוך שהיה...נרדמת עם מנורה מנגנת. ביום ראשון חזרה לגן והנה שוב אותה תופעה,ברגע שמתקרבים למיטה בוכה בכי היסטרי ורועדת -כאילו מפחדת ממשהו. בגן הן טוענות שאין להן שום בעיה להשכיב אותה, והיא לא בוכה בעת השכבה. שמים אותה בלול, והיא נרדמת עצמאית. מה לדעתכן קורה לילדה? אני מוטרדת מאד, בעיקר בשל התגובה שלה שהיא ממש רועדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם השכבה במיטה
ליאת גרוס27/09/2010שלום סטלה
ילדים רבים מגיבים בקשיי שינה לקושי להסתגל למסגרת חדשה. יש שקט חיצוני שמעלה את אי השקט הפנימי שקיים. תני לה זמן להתרגל למסגרת החדשה. שבועיים שלושה. בינתיים הרדימו אותה והעבירו אותה למיטתה. אל תתנו לה לבלות אתכם את הלילה כי את ההרגל הנ"ל יהיה קשה יותר להפסיק. בעוד שבועיים-שלושה הרגילו אותה להירדם שוב במיטתה באופן קבוע, עקבי ולאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות או חוסר ביטחון??? - מוטרדת!אמא27/09/2010
שלום למומחיות,
אני אמא לבן אשר בחודש הבא ימלאו לו 4 שנים,
ולבן אשר בעוד חודשיים יהיה בן שנתיים.
השאלה היא לגבי בני הבכור, אשר בעוד חודש יחגוג יומם הולדת 4.
מדובר בילד מאוד מאוד מאוד אינטיליגנטי. ממצד אחד, יש לו חברים בגן, עימם אוהב ונהנה לשחק, בערך 2 חברים טובים מאוד עימם מרבה לשחק. נאמר לי כי מבלה בגן גם עם ילדים אחרים, אך בעיקר עם 2 ילדים מסויימים. מדובר בשני ילדים שעברו עימו יחד בין הכיתות השונות של הגן הזה. כשאני שואלת, הוא אומר את שמותיהם של ילדים אחרים בגן, עם מי משחק ועם מי לא, אך כאמור משחק בעיקר עם ילד או שניים.בבית, הוא מחד, משחק עם אחיו הקטן (יחסו אליו אמביוולנטי, לעיתים ממש מחבק ומנשק אותו ולעיתים מכה אותו), משחק עימנו, צוחק ומשתובב.
הוא בעל יכולת ריכוז מדהימה, מגיל קטן מאוד, כבר בגיל שנה וחצי עשה פאזלים לבד,
הוא מסוגל למצוא לעצמו תעסוקה ולהיות מרוכז בה אפילו שעה שלימה, כשכל המתרחש סביבו לא מוציא אותו מריכוז. יכול "לשכוח לאכול" כשמרוכז במטלה שהציב לעצמו.
הבעיה: כשאנו מגיעים למשל לקרוב משפחה אצלו אנו מבקרים פעמיים בשנה, הוא יכול להיצמד אלי או אל אביו ולהסתיר את פניו למשך חצי שעה שלימה וא]פילו יותר, אך "שנפתח" אט אט. כשאנו נכנסים למעלית, אם יש אנשים זרים במעלית, הוא יכול להפנות את פניו אל פנית המעלית, עם הגב לקהל, עד שיוצאים מהמעלית.
אני מאוד מוטרדת מהתנהגות זו. האם זו "ביישנות מופרזת"?? האם זה "חוסר ביטחון"??
מה לעשות??.! אסור בשום אופן, מבחינתי, שהדבר יימשך. ככל שיגדל יהיה לו קשה יותר , יפסיד חוויות וכולי. אני חוששת מאוד שזה יימשך אם לא נגרום להתנהגות זו להשתנות. אנא עיזרו לי בעיצותיכם.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מוטרדת
סמדר ריינר27/09/2010שלום לך,
נשמע לי שאת קצת מגזימה. ההתנהגות של הילד בחברת בני גילו היא נורמלית בהחלט, הוא לא מפסיד שום חוויות ולא נגרם לו כל נזק. כאשר אתם נמצאים עם בני משפחה, הוא בהתחלה מתבייש אבל אחר כך נפתח לאט לאט. עד כאן, גם כן הכל נורמלי. עם אנשים זרים לגמרי הוא מתבייש. אז מה? איזו חוויה הוא מפסיד? קחי בחשבון שמדובר באנשים מבוגרים, הוא ילד מאוד קטן, הם נראים לו גדולים ומאיימים, מצטופפים איתו במעלית בקירבה שגם לאנשים מבוגרים ממנו נחווית כמביכה ולא הכי נעימה. אין סיבה שכשהוא יגדל וירגיש את עצמו בגודל שווה יותר ההתנהגות הזו לא תתמתן.
יש אנשים שהקצב שלהם להיפתח לאנשים הוא איטי יותר. זה לא מעיד על בעיה, כמו שיש אנשים שנפתחים מייד, בי לבדוק ובלי לחכות קצת וזה גם לא תמיד הכי חכם.
את חייבת לכבד את הקצב של הילד שלך ולא ללחוץ עליו, כי אם משהו יגרום להחמרה של העניין זה בדיוק הלחץ ולא להיפך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך גומלים ילד בן שלושרונן27/09/2010
מהרטבה בלילה וזאת לאחר שביום הוא גמול כבר כחצי שנה...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילת לילה
ד''ר שירי שדה שרביט27/09/2010רונן שלום,
התשובה היא: בהדרגה. בדיוק כפי שעשיתם עם הגמילה ביום - להסביר לו על השינוי, בתחילה לקחת אותו ביוזמתכם לשירותים מספר פעמים בלילה (למשל לפני השינה ואז לפני שאתם הולכים לישון - ממש לקחת אותו מתוך שינה לשירותים בלי שיחות ודיבורים מרובים, ולהחזיר לישון), ובהדרגה להאריך את משך הזמן בלילה. וכמובן - להתכונן לפספוסים רבים, עם החלפה מהירה ויעילה במהלך הלילה (למשל להכין מצעים חלופיים בקרבת מיטתו) וללא האשמות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונן27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה
ד''ר שירי שדה שרביט27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו ליימור27/09/2010
היי אני מור ויש לי בעיה אני מאוד דיכאונית בזמן האחרון בחופש אני משועממת אבל זה עוד בסדר ואז שאני חוזרת לבית ספר חוזרים לי הדיכאונות אבל הכול טוב איתי בבית ספר ואני הולכת לפסיכולוגית אבל זה לא ממש עוזר לי כי אין לה כלכך מה להגיד לי על זה ואני בולעת ריטלין אבל כשאני בודקת תקופה בלי ריטלין אני עדיין בדיכאונות אני מרגישה נורא רע ואני ממש לא רוצה שאמא שלי תדע מזה כי היא לא תעזוב אותי הדכאונות שלי ממש קשים ויש לי הרבה מחשבות על לסיים את החיים וזהו והמצב שלי עם אמא שלי לא משו ובכלל עם המשפחה שלי אני פשוט לא מסתדרת איתם וזה ממש קשה לי לדבר על זה עם הפסיכולוגית שלי אבל לייכתוב זה יותר פשוט אפשר לעשות עוד משו חוץ מפסיכולוגית כדי להפסיק את הדיכאונות האלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאונות
סמדר ריינר27/09/2010שלום מור,
מדוע קשה לך לדבר עם הפסיכולוגית שלך? האם את לא מרגישה בנוח איתה? האם את מתביישת? אולי את יכולה לדבר איתה על שקשה לך לדבר איתה, להתחיל מלדבר על זה. חשוב שכן תמצאי דרך לשתף איש מקצוע במה שקורה לך, אולי יש לך בעיה עם הפסיכולוגית הזו ועם מישהו אחר יהיה לך יותר, את צריכה לבדוק בדיוק מה עוצר אותך ולנסות להתמודד עם זה, כיוון שנשמע לי שאת חייבת את העזרה של הפסיכולוגית.
תנסי לשתף אותי למה קשה לך לדבר עם הפסיכולוגית וננסה לראות איך אפשר עזור לך בעניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתהילה26/09/2010
האם כדאי לשאול ילד מידי יום ילד בן 6 איך היה עם מי שיחקת ושאלות מנחות או ששאלות אלו עלולות להציק לו אם הן חוזרות על עצמן מידי יום מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית
סמדר ריינר27/09/2010שלום הילה,
בהחט לא כדאי, זה בהחלט יכול להיות מציק. מספיק לשאול באופן כללי איך היה, ואם יש בעיה - להתעמק בה. תחשבי איך את היית מרגישה אם היו "חוקרים" אותך כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הסתגלות בגןשגית26/09/2010
שלום , הנני אם לבן מקסים בן שנתיים ובהריון מתקדם . בני ילד חברותי, נבון מאד , מעניק המון אהבה לסובבים אותו מתבטא יפה מאד, אני ובעלי משקיעים בו המון מכל הבחינות-ריגשית,קוגנטיבית וכו'.. בקיצור הילד שמח ומאושר.
הארכתי את חופשת הלידה שלי ונשארתי עם בני כ7 חודשים. לאחר מכן הסבתות טיפלו בו לסירוגין יומיים/שלושה. לאחר מכן בגיל שנה וחצי הכנסתי אותו לגן פרטי – 10 ילדים 2 מטפלות כאשר הקליטה הייתה הדרגתית (שעתיים שלוש) ולא קלה. בסוף התהליך היה לבני כיף בגן ונקשר מאד לאחת המטפלות . את השנייה לא חיבב במיוחד. מתחילת ספטמבר עבר לקבוצת הבוגרים –אותה קבוצת ילדים עם 2 מטפלות אחרות- כאשר אחת היא בבעלת הגן והשנייה מטפלת לא דומיננטית במיוחד בלשון המעטה . יש לציין כי עוד בשנה שעברה בני נחשף לדמויות הללו אך לא באופן ישיר שכן כל 3 הקבוצות באותו גן ויש אינטראקציה בינם במספר שלבים ביום.ב3 ימים הראשונים(יום אחד שעתיים הינו איתו והלכנו ,יום שני ושלישי 2-3 ש' לבד, בני הרגיש מאד בנוח – היה מאושר ושמח מאד והרגיש ממש בנוח –הסתובב בכל הגן באופן עצמאי . לאחר ימים אלו התחיל בכי ומרידה שלא רוצה ללכת לגן (כנראה נפל האסימון שהמטפלת הקודמת כבר לא איתו בקבוצה ויש קבוצות.. )משיחות עם הגננת גם כשהוא נמצא עם המטפלת הקודמת בוכה ( מתעסקת עם הקטנים ..) ולכן היא לא רוצה שהוא יהיה רק שם ינסה להיות עם הקב' שלו. אנו משאירים אותו לחצי יום ולא ליום שלם. יום אחד נסנו בהתייעצותעם הגננת להשאיר לישון ומסתבר כשקם (לא כל המטפלות נשארות לחצי היום השני ובינהם המטפלת הקודמת לא נמצאת)בכה בכי קשה מאד וכשהגענו בעקבות שיחת טלפון של הגננת ממש כעס לא דיבר ונראה היה כי חווה טרואמה. כרגע אנו נשארים כעשרים דק' בבוקר ומשאירים כ3-4 ש' . לא מוכנה להשאירו לישון עד שיהיה לו טוב שם. מדברים הרבה עם הגנת ונראה כי היא חושבת שזה עיניין של זמן אך לא מרגישים שעושים משהו אחר יצירתי .. או יוצאים מכלים כדי שיסתגל כמו שצריך.
נואשת האם למצוא גן חלופי קטן יותר.. לא רוצה לגרום לו עודף שינויים .מה לעשות?הנואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות בגן ולהריון
ד''ר שירי שדה שרביט27/09/2010שגית שלום,
נשמע שאכן בנכם קיבל מצע טוב בגילאים המוקדמים וקשר קרוב ואינטימי עם אמא ועם דמויות מטפלות קרובות נוספות. חשוב לראות את ההקשר הרחב יותר של הקושי של בנך - את בהריון מתקדם ודווקא על רקע ההשקעה הרבה בו, טבעי שיהיה לו קשה. יש לו הרבה שינויים מבחינתו, אשר נדרש זמן להסתגל להם, והלידה הצפויה היא משמעותית לא פחות משינוי הקבוצה בגן.
עכשיו מוקדם מאוד בשנת הלימודים כדי להחליט החלטות על הגן, חכו מספר שבועות אחרי סיום החגים ואז יהיה לכם יותר מושג איך ההסתגלות שלו. ככל שתימנעו מלהשאירו שם, כך יש פחות סיכוי שייטב לו - הוא צריך להיות שם ולהתמודד כדי שירגיש שייך לגן.
בינתיים חשוב להרבות במעשים שיכולים להקל עליו - לבקש מהגננת והסייעת לתת לו יחס אישי מהסוג שהוא אוהב, לקבוע אחהצ עם ילדים מהגן כדי לחזק את תחושת השייכות, ועוד. כמו כן, כדאי לחבר אותו לצוות הקיים ו"לגמול" בהדרגה מהתלות במטפלת מהקבוצה הקודמת.
בהצלחה וקחו נשימה כיוון שזהו תהליך שדורש זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קשיי הסתגלות
שגית27/09/2010תודה רבה על התגובה המהירה.. האם טיבעי הדבר שבני תלוי באופן קיצוני יותר במטפלת הקודמת ?אני מודאגת מהסתגלות בעתיד. כניסה לגן חדש וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט27/09/2010זה טבעי מאוד שהוא נאחז בדמויות מוכרות שכבר היה לו טוב איתן וקיבל מהן חום וחיבה. במיוחד לאור השינויים הצפויים, אבל אולי היה מפתיע לרעה אם הוא היה פשוט שוכח דמות שהיתה כה קרובה עד לא מזמן. עכשיו העניינים מתוחים אצלו ובמישור המשפחתי בכלל, ואין להסיק מהסתגלות לגן כשאמא בסוף הריונה - לתגובות הצפויות במצבי הסתגלות אחרים בעתיד. כמובן אם תהיה לו לבסוף חוויה חיובית (ותוכלו לראות זאת עוד זמן, אז סבלנות בינתיים), היא תבנה אצלו תחושת מסוגלות להתמודד עם מסגרת חדשה גם בעתיד.
בהצלחה ולידה קלה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 שעלה לכיתה ב'קרין26/09/2010
שלום :-)
יש לי 3 ילדים בן 7, בת 5 ובן 3 חודשים .לאחרונה בני הבכור התחיל להיתנהג כמו ילד קטן , הוא לא מוכן לעשות שעורים ,וכל הזמן אומר שכיף בגן והוא לא אוהב את הב"ס, ומה שמבקשים ממנו הוא אומר בסדר ועושה בדיוק ההפך, כשהוא היה בן 4-5 הוא לא היה מתנהג ככה ועכשיו כאילו יש רגרסיה בהתנהגות שלו , הוא מאוד אוהב את אחותו וגם את אחיו הקטן הוא מאוד אוהב . אנחנו מסבירים לו שהוא הבוגר בבית הוא צריך לתת דוגמא טובה ולא לעשות כל היום שטויות. אם תוכלי ליעץ לי אולי אני לא מסבירה משהו טוב , או אולי צריך להשאיר את זה ככה? אני ממש לא יודעת כאילו אני לא מזהה את הבן שלי .
תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7
סמדר ריינר26/09/2010שלום קרין,
אכן יכול להיות שיש משהו שכדאי לעשות אחרת. הסברים לילד שהוא בוגר בבית הם מאוד בעייתיים. הם בעצם משדרים לילד -תשמע, הילדות נגמרה, מעכשיו, אין לנו סבלנות ליותר מדי ילדים קטנים בבית, אתה כבר בבית ספר, אתה לא צריך אותנו יותר, תסתדר לבד, אל תכביד עלינו, תתחשב, תהיה הבוגר בבית. אתם נותנים לו תפקיד מקפח וקשה ולא הוגן. הוא עדיין ילד, זה בסדר שהוא יהיה לפעמים קטן, גם לו מגיעה תשומת לב אישית, ולא רק כזו שדורשת ממנו להכין שיעורים ולעשות דברים לבד אלא גם התייחסות מפנקת, גם לתת לו להיות תינוק לפעמים, ואחר כך הוא יחזור להיות גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה :-)
קרין27/09/2010תודה רבה על התשובה המהירה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו מהירות... תודה
אמא אוהבת27/09/2010אני בהחלט אכנס לפעולה בעניין מול משפחתי וצוות הצהרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה:-)
סמדר ריינר27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 לא מוצא עצמו בחברה גדולהאמא אוהבת26/09/2010
שלום רב,
הילד שלי כמעט בן 6 ועלה לכתה א'.
אין לי נתונים רבים להתנהגותו בכתה למעט שהוא "אינו קשוב דיו עקב גילו הצעיר יחסית" על-פי טענת המורה. היא מתמודדת איתו יפה מאוד, מושיבה אותו מולה ומדווחת על התקדמות לימודית יפה. יחד עם זאת היא מאוד רגישה לצרכיו הרגשיים.
כל זאת ובקושי התחלנו את כתה א'.
בחופשים ובשעות הצהריים הוא שוהה במסגרת עם ילדים קבועים אשר לומדים איתו גם בבית הספר כמו גם ילדים מכתות ב' וג' ומשם מדווחים לי כי הוא נוטה להציק הרבה (בעיקר לבנות גילו).
המדריכה טוענת כי כאשר היא לוקחת אותו לפעילות פרטנית או בחברת ילד או שניים נוספים הוא מתפקד נהדר אך כאשר בחברת שאר הילדים הוא פשוט לא מוצא את עצמו ומציק כל הזמן.
הילד שלי הוא ילד עשיר בדמיון, יוצר, מצייר, ממציא רעיונות ופורה בצורה בלתי רגילה.
אני מודעת לעובדה שהוא חסר בטחון בחברה גדולה אך ברצוני לעזור לו לתעל את חששותיו למקום אחר מההצקות לחבריו.
נא עזרתכן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6
סמדר ריינר26/09/2010שלום לך,
אני לא יודעת אם ההגדרה המתאימה היא שהוא חסר ביטחון או שהוא זקוק לתשומת לב יותר אישית ולהחזקה של מבוגר. זה לא אותו דבר. אם הבעיה היא רק חוסר ביטחון - אז ברור שצריך לחזק את הביטחון שלו, לתת לו חיזוקים חיוביים, לשחק איתו, ללמד אותו לשחק עם ילדים, להתחרות, ליצור קשר לא דרך הצקה, וכו'. אני לא בטוחה שזו כל הבעיה. יכול להיות שהבעיה היא שכרגע נדרש ממנו תפקוד למשך שעות רבות ביום שבהן הוא נדרש להחזיק את עצמו ללא תשומת לב אישית יותר של מבוגר וזה קשה לו, וההצקה היא סוג של התפרקות וחוסר שליטה כי כבר אין לו כוח להחזיק את עצמו לבד. וזה מתאים יותר להגדרה של המורה שהוא צעיר מדי. יכול להיות שבשביל ילד כזה, כרגע, השילוב של עלייה לכיתה א' ושהייה בצהרון הוא יותר מדי אתגרים והוא זקוק למגע אישי בשעות אחה"צ ולא מסוגל להחזיק את עצמו בקבוצה כל כך הרבה שעות. אני לא יודעת מה אתם יכולים לעשות עם זה, אבל ייתכן שזה המצב. אולי יש אפשרות לקחת אותו לפחות בחלק מהימים מוקדם יותר מהצהרון ולבלות עימו בשקט בבית, זמן איכות אישי, עד שהוא יבשיל מעט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש רצוי ויש מצוי
אמא אוהבת27/09/2010אז קודם כל תודה על התשובה.
לי בתור אמא עובדת קשה לצאת מוקדם יותר מהעבודה אך אני בהחלט אנסה לעשות חשיבה מעמיקה בנושא ולמצוא פתרון (גם אם חלקי) שיקל עליו לפחות בחלק מהימים.
אולי סבא/סבתא או חונך פרטי לשעה-שעתיים בשבוע.
אם יש לך עוד רעיונות, אשמח לשמוע.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצויי ומצוי
סמדר ריינר27/09/2010שלום לך,
בהחלט יש רצוי ויש מצוי, ואני לגמרי מבינה אותך בתור אמא עובדת. את הכדאיות של מחיר מול תועלת בכל בחירה שאת עושה רק את יכולה לעשות. עם זאת - חונך לשעה שעתיים בשבוע זה לא העניין, הוא לא זקוק לעוד דמות להתרגל אליה שנותנת פיתרון של תשומת לב אישית פעם ב...הוא צריך שימעיטו את השעות שהוא מחזיק את עצמו לבד בקבוצה גדולה. סבתא זה יותר בכיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)